Ολυμπιακός – ΠΑΟ 18-10



Η ομαδάρα του πόλο συνέτριψε τον βάζελο με 18-10 και κατέκτησε το 17ο κύπελλο της ιστορίας μας. Ο πολυνίκης του θεσμού, Ολυμπιακός, ήταν καθ’ όλα ανώτερος, κάτι που επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις του όλοι, ακόμα και από τον Παναθηναϊκό. 

Κώστας Λούδης (προπονητής του Παναθηναϊκού): Να ξεκινήσω ευχαριστώντας τους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια. Έκαναν κατάθεση ψυχής. Η ομάδα ακολούθησε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικοί κι αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που δουλεύει σε εντελώς διαφορετικές βάσεις από ότι η ομάδα μας, κάτω από ιδανικές επαγγελματικές συνθήκες, έχοντας στο ρόστερ της σχεδόν όλους τους διεθνείς συν δύο εξαιρετικούς ξένους. Τα παιδιά του Παναθηναϊκού κάνουν μια τεράστια προσπάθεια όλο το χρόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν κάνουμε καν προπόνηση στην έδρα μας. Τους θεωρώ πραγματικά ήρωες με αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν. Συνεχίζουμε κι ελπίζω να είναι η αρχή για μια νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό.

 

Γιώργος Αφρουδάκης: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και στους ανθρώπους που βοήθησαν για τη διεξαγωγή του Final Four. Πραγματικά ήταν μια πάρα πολύ ωραία διοργάνωση, η ελληνική υδατοσφαίριση είχε ανάγκη αυτόν τον τελικό, ένα τελικό «αιωνίων». Ελπίζω οι δύο ομάδες να βρεθούν αντιμέτωπες και στον τελικό του πρωταθλήματος. Είναι καλό για το ελληνικό πόλο να μπει κι ο Παναθηναϊκός στο κυνήγι των τίτλων. 

Όσον αφορά τον τελικό, στις αρχές ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά το γεγονός ότι το σκορ πήγε σε πολύ υψηλά επίπεδα δε μας βοήθησε. Για να είχαμε ελπίδες μέχρι το τέλος, έπρεπε να είχαμε κρατήσει τον Ολυμπιακό κάτω από τα 10 γκολ. Δίκαια είναι Κυπελλούχος Ελλάδας. Επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα, μακάρι να πάμε στον τελικό που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. 



Ο οποίος Αφρουδάκης δημιουργούσε συνεχώς ένταση με τους παίχτες του Ολυμπιακού, καταφέρνοντας να τους εκνευρίσει. Και τελευταία, όπως μας ενημερώνει και ο τσίφης http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150404/afroydakis-giorgos-paron, δε μας τα λέει καλά... 


Παρ’ όλα αυτά, η διαιτησία σημάδεψε τον αγώνα. Σε έναν αγώνα, όπου ο νικητής ήταν γνωστός πολύ πριν, οι διαιτητές τα έκαναν μαντάρα, άγνωστο για ποιο λόγο. Εξωφρενικά πολλές αποβολές, πέναλτι ανύπαρκτα, γκολ που δε θα έπρεπε να μετρήσουν ποτέ, κόκκινες και κίτρινες κάρτες και πολλά άλλα. Βλέποντας το ματς, σκεφτόμουν ότι μας αδικεί η διαιτησία και όλο έλεγα «έκανε αυτό, εκείνο, το άλλο, με αποκορύφωμα...». Τελικά, οι αποκορυφώσεις ήταν πολλές. Συνεχώς και κάτι ανακάλυπταν. Ο Ντόσκας έκανε το σταυρό του σε κάποια φάση, όταν μάλιστα όλα είχαν κριθεί οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού. Τέλος πάντων, η διαφορά επιπέδου είναι τόσο εμφανής που δε θα μπορούσε να επιτρέψει στη διαιτησία να μας χαλάσει το πάρτυ. 

Στα αγωνιστικά, ο Μυλωνάκης αναδείχθηκε ΜVP, ενώ ο Ντόσκας πραγματοποίησε κι αυτός έναν σπουδαίο αγώνα. Ο Δεληγιάννης ήταν για άλλη μία φορά βράχος. Στο πρώτο οκτάλεπτο έκανε και μία φανταστική απόκρουση σε αιφνιδιασμό του Γιώργου Αφρουδάκη, κρατόντας το 1-0. Στο τελευταίο οκτάλεπτο αντικαταστάθηκε από τον Γαλανίδη. Ο Θοδωρής Βλάχος έκανε το... απαραίτητο ροτέισον και έβαλε τον φέρελπι τερματοφύλακα, τον διεθνή Γαλανίδη. Εκείνος πραγματοποίσε μία εξαιρετική τριπλή απόκρουση, κρατώντας τον Παναθηναϊκό «άποντο» στο τέταρτο μέρος. 

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο σε όλο το ματς. Ο βάζελος το μόνο που κατάφερνε ήταν να μειώνει μέχρι τα δύο γκολ (με εξαίρεση το αρχικό 1-2). Η διαιτησία έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον βάζελο κοντά, αλλά είχαμε σε όλα απαντήσεις. Γκολ από την περιφέρεια, γκολ από τη θέση του φουνταριστού, γκολ σε αιφνιδιασμό. Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά, ήταν στο τρίτο οκτάλεπτο και το 12-9. Τότε, πατήσαμε γκάζι και με ένα επιμέρους 6-1 τελειώσαμε τον αγώνα. Όταν οι παίχτες μας εκνευρίστηκαν από τις αποφάσεις των διαιτητών, αποφάσισαν να κάνουν... πλάκα. Τα μπρατσάκια δεν έκαναν την εμφάνιση τους και έτσι το μοιραίο για τον βάζελο δεν αποφεύχθηκε.

Θοδωρής Βλάχος: «Ήταν ένας τελικός με σασπένς και νεύρα, αλλά επικρατήσαμε σχετικά εύκολα και δεν κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο. Δόθηκαν αρκετές αποβολές χωρίς λόγο και αυτό μας εκνεύρισε. Έχουμε αθλητές με ποιότητα και νομίζω ότι μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό και πιο δίκαια. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, ελπίζω σε λίγες μέρες να έρθει και ο δεύτερος. Ο κόσμος μας ήρθε στο Καρπενήσι και τον ευχαριστούμε γι' αυτό, θέλαμε να τον ανταμείψουμε με την κατάκτηση του τίτλου».

Επίσης, μίλησε στο επίσημο site του Ολυμπιακού, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να απονείμω τα εύσημα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Μιχάλη Κουντούρη και την διοίκηση του συλλόγου, για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια, την οποία εγώ έχω ζήσει από πολύ κοντά όλο αυτό το καιρό. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους αθλητές, οι οποίοι έδειξαν πόσο μεγάλοι είναι και πόσο αγαπούν αυτό το σύλλογο. Ένα κύπελλο που κρίθηκε με μεγάλη διαφορά τερμάτων, το πανηγύρισαν σαν να κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό.

Το μεγάλο μου παράπονο είναι, ότι η ομάδα μας δεν αντιμετωπίστηκε δίκαια, με μια εμφανή τάση των διαιτητών να μην μας αφήνουν να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ από τον αντίπαλο μας. Ίσως να θεωρούν ότι αυτό είναι για το καλό του αθλήματος, η άποψη μου όμως είναι ότι με αυτό τον τρόπο μειώνονται και προσβάλλονται οι αθλητές μας, που είναι μεγάλης αξίας και σχεδόν όλοι βασικά στελέχη των Εθνικών τους ομάδων.

Προσβάλει την προσπάθεια που κάνουν όλο το χρόνο, αλλά και τον σύλλογο μας, ο οποίος ενώ η χώρα διανύει μια περίοδο κρίσης, προσπαθεί κάθε χρόνο να έχει μια ομάδα ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Αντίθετα, επιβραβεύει ομάδες οι οποίες λειτουργούν σε τελείως ερασιτεχνικό επίπεδο, χωρίς πλάνο και χωρίς προγραμματισμό.

Με τα σημερινά σφυρίγματα έδωσαν το δικαίωμα σε αθλητές οι οποίοι κάνουν ελλιπή προπόνηση και δεν είναι προτεραιότητα τους το άθλημα, να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν έναν τίτλο. Εύχομαι να μην συναντήσουμε ανάλογα περιστατικά στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος για τα playoff, γιατί ο καλός και άξιος θα πρέπει να ανταμείβεται και να αντιμετωπίζεται δίκαια».
 
Ο MVP του αγώνα, Μανώλης Μυλωνάκης: Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα. Σήμερα παίξαμε με πάθος είχαμε ενέργεια στο παιχνίδι. Σίγουρα κάναμε λάθη αλλά ήμασταν καλύτεροι. Δεν είναι σημαντικό ποιος βγήκε πολυτιμότερος παίκτης. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε και οι δυο ομάδες με πάθος και νομίζω ότι οι θεατές χάρηκαν το παιχνίδι».

Ο αρχηγός, Νίκος Δεληγιάννης: «Είμαι περήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, η οποία έχει καταφέρει να μείνει για χρόνια στην κορυφή και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το τι θα κάνει του χρόνου. Πιθανόν να σταματήσει, όμως τίποτα δεν αποκλείεται.

Υ.Γ Μόνο γαύροι ακούγονταν στις κερκίδες. Τι γίνεται, ρε παιδί μου... Άλλα μας λένε στα sites.

Υ.Γ.2  Τα τρία αστέρια στο σήμα πόλο του Παναθηναϊκού τι συμβολίζουν; Δανείζομαι ατάκα από τον φίλο μου τον Στέλιο:  «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Υ.Γ.3 Βάλτε μπρατσάκια, οεο, βάλτε μπρατσάκια...
 

Σχόλια

Εικόνα lets79

Τελικά ρε Αφρουδάκη....πατώνεις;;;;!!!!!!!!!!!!!!!! ρε τερψίπρωκτοι σε όλα τα σπόρ,παντοτινοί....

Εικόνα nissios

Εγώ θα την πω την αμαρτία μου. Στο πόλο είμαι αντιολυμπιακός. Στον ημιτελικό υποστήριζα το μπαοκ και στον τελικό τις γοργόνες. Δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν οι παίχτες του Ολυμπιακού. Κανείς σεβασμός στον αντίπαλο, κανένα ίχνος ελέους. Στον ημιτελικό η διαφορά είχε φθάσει μέχρι εκεί που τελειώνουν οι αριθμοί και ο Βλάχος κατσάδιαζε τους παίκτας, γιατί χάσανε μισό αιφνιδιασμό. Ε. Ε. Είπαμε...
(Πλάκα κάνω, έτσι; Μην μπει κανείς και με κάνει άλογο).

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εσύ κάνεις πλάκα, αλλά τα gazzettoσχόλια των βαζέλων, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό λένε. Γιατί, λέει, δεν σέβεται ο Βλάχος κ.λπ. Ό,τι είπε και ο Αφρουδάκης. Θα πονέσετε βαζέλες...

Εικόνα nissios

Ε, να τα λέμε όλα, ρε Θωμά. Φαντάσου έναν πατέρα να πηγαίνει το παιδί του στο πόλο, για να μην το πάει στο ποδόσφαιρο και ακούει μπινελίκια κτλ, και να πέσουν πάνω στον χθεσινό τελικό. Να δει ο πιτσιρής όλη αυτή τη βαρβαρότητα... Είναι σαν να πηγαίνεις το παιδί σου σε θεατρική παράσταση της Επιδαύρου, για να το εισαγάγεις στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και να πέσετε σε καμιά κωμωδία του Αριστοφάνη με τις μαλαπέρδες να κρέμονται σαν εκκρεμή. Δεν λέει.

Εικόνα red apple

Ιιιιιχαααα!!!!!!!

Εικόνα KYTHNOS 7

Έχω ένα ξάδερφο εδώ στο νησί που έχει μαγαζί με εποχιακά είδη... ξέρετε, σαμπρέλες, μπρατσακια, κουλούρες κτλ...

Εεεεε του είπα να το ονομάσει ακαδημία πόλο ποα

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

Τα τρία αστέρια του βάζελου είναι:

Ενα γιατί κατάφεραν να παίξουν τελικό

Ενα γιατί δεν πνίγηκε κανείς τους

και

Ενα γιατί ΚΑΙ στο πόλο έχουν την εύνοια των διαιτητών.

Εικόνα red apple

Υπάρχει και άλλη μια εκδοχή: Από τις πολλές φάπες βλέπουν...αστεράκια! αχααα χα χα χα χα χαααχχχ

Εικόνα mikele7

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ! ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ,ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ,
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΑΣΣΙΤΕΧΝΕΙ Μ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ
ΤΗΣ ΠΑΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ,
ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!!

Εικόνα REDNYC

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΟ!!! ΠΟΥΤΣΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!