ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ!



Λέω στην ανάρτηση αυτής της εβδομάδος να γίνω λίγο Χορταρέας μάγκες ...σεξολόγος-μελλοντολόγος-μέντιουμ-διορατικός. Θα προσπαθήσω να μαντέψω τι διαβάσατε και είδατε ως τώρα για το ματς κόντρα στην Χίμκι ...και θα συμπληρώσω όλα τα υπόλοιπα στα οποία βρίσκεται και το ζουμί.
 
Προκειμένου να καταλάβει κάποιος πώς κερδίθηκε το ματς της Παρασκευής το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να γράψει στα αρχίδια του τον πίνακα των σκόρερ. Μιας και το ματς δεν μας το έφερε το «παραγωγικό υψηλό» κανενός παίκτη. Το ματς το πήραμε από την σύνθεση εκείνη που κατάφερε να «κρατήσει πίσω» και να ελέγξει το παθητικό μας. Μιλάμε δηλαδή για την πεντάδα των Όντομ – Χάκετ – Στρόμπερι – Παπαπέτρου – Χάντερ. Σε αυτήν την σύνθεση ο Πρίντεζης των τριάντα πόντων δεν ήταν ηγέτης ...αλλά έκτος παίκτης. Ούτε ήταν οι πόντοι το σημαντικότερο από όσα έδωσε ο Πρίντεζης για να φτάσουμε στην ανατροπή κόντρα στην Χίμκι. Μήπως δεν σκόραρε ο Πρίντεζης σε όλο το πρώτο ημίχρονο που υπολειπόμασταν έως και με διψήφιο; Μια χαρά σκόραρε ...πάνω απ’τους μίσους πόντους του τότε τους πέτυχε. Το σημαντικό είναι πως το καλό βράδυ του Πρίντεζη στην επίθεση, χάλασε το spacing της Χίμκι, τους ανάγκασε να «ανοίξουν το γήπεδο» καθώς αμύνονται, ακολουθώντας τον Πρίντεζη διαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χώροι για τον Χάντερ. Με αποτέλεσμα να μπορούν παίκτες σαν τον Χάκετ να ποστάρουν τους προσωπικούς τους αντιπάλους ...και εκτοπίζοντάς τους να μην βρίσκουν την βοήθεια αντίπαλου ψηλού. Ένα ακόμα που πήρε ο Ολυμπιακός από τον Πρίντεζη είναι το σκοράρισμα με πλάτη. Κάτι που δίνει ποικιλία σε μια ομάδα που οι ψηλοί της σκοράρουν μόνο με πικ-εν-ρολλ και διατηρεί σε μια σχετική φρεσκάδα τα γκαρντ της(μας). 
 
Κατά τα λοιπά, μέχρι να αρχίσουμε να ισορροπούμε το παιχνίδι η πλειονότητα των επιλογών και των δυο πάγκων ήταν κόντρα σε κάθε λογική. Την ώρα που εμείς τρώγαμε συνεχόμενους πόντους στο τρανζίσιον, επιμέναμε να παίζουμε με Μάντζαρη Σπανούλη και Λοτζέσκι. Επιμέναμε με άλλα λόγια να κρατάμε στον πάγκο τους ξένους που μας έφερε ο Σφαιρόπουλος για να παίζουν άμυνα πάνω στην μπάλα  και να φρενάρουν αντιπάλους που τους ευνοεί το ανοικτό γήπεδο. Σε τέτοια παιχνίδια και τέτοιες συνθήκες είναι που δικαιολογούν τα λεφτά τους παίκτες τύπου Όντομ και Στρόμπερι. Σε τέτοια παιχνίδια σου είναι χρήσιμοι αυτοί οι δυο ΜΑΖΙ, ακόμα κι αν ο ένας χάνει συνεχόμενα λέι-απ και ο άλλος δεν μπορεί να κάνει τρίπλα.  Ο Κουρτινάιτις από την άλλη αντί να κάνει τον σταυρό του έχοντας ευτυχήσει να πάρει διαφορά με ένα στυλ που ο φετινός Ολυμπιακός έχει χτιστεί για να αντιμετωπίζει ...επέμεινε να πηγαίνει σε γρήγορo τέμπο και να στηρίζεται στις εξάρσεις των κοντών του. Θεωρώντας πώς κάθε μέρα θα’ναι τ’Αϊ-Γιαννιού και θα βρέχει full court πάσες και εύκολους πόντους απ΄το τρανζίσιον. Δεν δούλεψε για να βάλει την μπάλα μέσα στην στιγμή που ο Ολυμπιακός παίζει με ενάμισο ψηλό, δεν επεχείρησε να καλμάρει το παιχνίδι και να παίξει με το χρονόμετρο. Δεν δοκίμασε ούτε ένα δευτερόλεπτο κάποιο σχήμα με «δίδυμους πύργους» και συνεργασίες ψηλού με ψηλό. Πότε αποφάσισε να περάσει τον Σοκόλοφ μέσα ο Κουρτινάιτις; Μόνο την στιγμή που ο Σφαιρόπουλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Μιλουτίνοφ. Την μοναδική στιγμή ίσως που έπρεπε να κινηθεί σε μια πιο undersized λογική, χτυπώντας σε ταχύτητα και δύναμη τον Σέρβο που (ως τώρα)είναι ...γκόμενα.(*)
 
Εκτός όλων των άλλων όμως το παιχνίδι της Παρασκευής ήταν μια καλή αφορμή να διαπιστώσουμε ότι οι ηγέτες εντός Ευρώπης αγνοούνται. Κι αυτό είναι κάτι που θα μας προβληματίσει ακόμα πιο έντονα από το ερχόμενο καλοκαίρι και έπειτα. Ο Σβεντ που επαναπατρίσθηκε για λογαριασμό της Χίμκι, ο Σβεντ που περιμένουν να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ρωσία κόντρα στην μονίμως πρώτη ΤΣΣΚΑ, σούταρε με 33% στα δίποντα και δεν σταμάτησε να χτίζει από τα 6,75 μέχρι να στείλει εφτά στο σίδερο. Ο Σβέντ που καθαρίζει 3,7 μύρια τον χρόνο, έβαλε όλα κι όλα τρία καλάθια «πάρε-βάλε» στο τρανζίσιον και την ώρα που η μπάλα έκαιγε είχε μάλλον τον νου του στην επικείμενη παρθενοραφή ...συνέπεια της γνωριμίας του με τον Χάκετ.  Μάλιστα ο Χάκετ ήταν ο μοναδικός στο σχήμα των σκαφτιάδων που’βαλε το μυαλό του να δουλέψει και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Δεν άφηνε τον Σβεντ να δημιουργήσει ρήγματα στον δρόμο για το καλάθι μας και παράλληλα επέλεγε πολύ έξυπνα να τον πηγαίνει στο ποστ, κλέβοντας είτε πόντους είτε φάουλ ...σπάζοντάς του τον τσαμπουκά.
 
Και κάπου εκεί είναι που θες μαζί με το «μπράβο» να πεις κι ένα «γαμώτο» για το γεγονός ότι αυτός ο παίκτης δεν αξιοποιείται έχοντας δίπλα του έναν σκόρερ αρκετά γρήγορο, σαν αυτούς στους οποίους στεκόταν «τσόντα» σε Σιένα και Αρμάνι. Παίκτη που θα σου δίνει πόντους στα σημεία εκείνα που επιτίθεσαι άναρχα. Παίκτη που θα έχει ρεπερτόριο μετά το σκριν, που δεν περιμένεις μόνο να πάει σε drive ή να δώσει πάσα στον ψηλό που θα ρολλάρει στο καλάθι. Και για να μην παρεξηγούμαστε: AMΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΓΑΜΕ. Ούτε με το υπάρχον ρόστερ όμως ο Χάκετ φαίνεται να αξιοποείται όσο θα μπορούσε, ως στήριγμα του Σπανούλη στις κακές βραδιές του Μάντζαρη. Το κορμί του Χάκετ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίδοτο στις παγίδες, στα διπλά μαρκαρίσματα των παικτών της Χίμκι πάνω στον αρχηγό την ώρα που ο Μάντζαρης περίμενε απλώς την μπάλα στα τέσσερα και στα τρία μέτρα. Και κάπου εκεί έρχεται και το επόμενο «γαμώτο» για το γεγονός ότι ενώ διαβάσαμε το «miss» στο match-up του Σβεντ με τον Χάκετ ...μας πήρε πάνω από μισάωρο να σημαδέψουμε τον Ράις που ήταν η άλλη μαύρη τρύπα. Όχι μόνο δεν στήναμε ένα σκριν με σκοπό να φτάσει η μπάλα στον παίκτη του Ράις ύστερα απ’τις αλλαγές, αλλά δεν χτυπούσαμε την ανισορροπία ούτε στο δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, όταν ψηλός μας «ξεμοναχιαζόταν» με τον Ράις. Το’πα και το ξαναλέω: ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.
 
Σε πρώτη φάση λοιπόν αξίζει ένα μπράβο στους παίκτες και τον προπονητή για ένα παιχνίδι που κερδίθηκε με ανατροπή. Για ένα παιχνίδι που το πήραμε, επιστρέφοντας στην Χίμκι το μάξιμουμ της διαφοράς με την οποία βρεθήκαμε πίσω. Ελπίζοντας πως σε τυχόν ισοβαθμία θα μπορέσουμε να βγούμε από πάνω λογώ αυτής της διαφοράς, που δεν θα ανατραπεί στην Μόσχα. Αξίζει ένα μπράβο σε όλους για το γεγονός ότι δείξαμε χαρακτήρα και ούμπαλα σε ένα παιχνίδι ζωής και θανατού. Ύστερα από αυτην την νίκη συνεχίζουμε να βλέπουμε την συνέχειά μας στην διοργάνωση με ...γυμνό μάτι και όχι με κυάλι. Το παιχνίδι της Παρασκευής όμως, ήταν αναμφίβολα αυτό που «προσφερόταν» περισσότερο από κάθε άλλο – τουλάχιστον ως τώρα – για να κερδιθεί με το μπάσκετ του Σφαιρόπουλου. Παρ’όλά αυτά, εμείς αργήσαμε σχεδόν ένα ημίχρονο να το επιστρατεύσουμε κι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος ο προπονητής πρέπει να κοιτάξει και να θεραπεύσει ...γιατί δεν μπορεί να φταίει κάποιος άλλος για αυτό. Αρκεί που αναρωτιόμαστε πόσο μακριά μπορεί να μας πάει το μπάσκετ στο οποίο μάθαμε φέτος ...μην βάλουμε και άλλη σκοτούρα στο κεφάλι μας. Δεν λέει αρχίσουμε να ψάχνουμε το ξύλο και την τρεχάλα - που’ναι δουλεμένα - στα ματς που τα χρειαζόμαστε. Πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε μπασκετική λογική, κινούμενοι στα όρια της διαστροφής.
 
DRAZA
ΥΓ: Ανέφερα σε ανύποπτο χρόνο ότι η ομάδα παίζει με ενάμισο ψηλό. Ο Ολυμπιακός στο «πέντε» καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν δούλευε μόντες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ με τον Αγραβάνη να γίνεται σέντερ. Αφού ο Μιλουτίνοφ που πιάνει θέση ξένου δεν μας κάλυπτε ούτε καν ως τρίτος ψηλός. Ύστερα από την φυγή του Σον Τζέιμς ...δεν υπάρχει ούτε δεύτερο πεντάρι πλέον, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αναγκάζεται να χρησιμοποήσει στο «πέντε» (και) τον Πρίντεζη στο ματς της Παρασκευής. Την ίδια στιγμή ο Παπαπέτρου που αρχικά προοριζόταν για τριάρι, φαίνεται να προτιμάται ως τεσσάρι πίσω από τον Πρίντεζη, ελλείψει άλλης σοβαρής εναλλακτικής. Την ίδια στιγμή εμείς παρακαλάμε να τελειώσει υγιής την σεζόν ο Πρίντεζης και να βρει τα πατήματά του στην άμυνα ο Χάντερ! Αφού το υπάρχον ρόστερ δεν δίνει περιθώρια για επιπλέον πασαλείμματα και μόντες ...αφού κενό στις θέσεις των ξένων δεν υπάρχει.  Παρακαλάμε να γίνει ένα θαύμα, ώστε την προσεχή άνοιξη να μην χρειαστεί να κοιμηθούμε όπως στρώσαμε το περασμένο καλοκαίρι.
 
(*Θα προσέθετα ότι ύστερα από εκείνο το σημείο ο Σοκόλοφ, ουσιαστικά ξεχάστηκε στον πάγκο, αν δεν είχαμε την συζήτηση περί ενοχλήσεων που του προέκυψαν στην πορεία του αγώνα.

Σχόλια

Εικόνα holland74

Ναι, είχαν γίνει φοβεροί αγώνες, 4-2 και 4-3 κόντρα στο Σικάγο, τις δύο χρονιές που κέρδισε το πρωτάθλημα το Ντιτρόιτ..Και κάποια στιγμή πήρε το Σικάγο τον Ρόντμαν και πήρε άλλα 3 πρωταθλήματα...

Εικόνα DRAZA

Tότε που κανείς δεν προέβλεπε την κατάντια του Ρόντμαν...

Εικόνα john

Drazare τοποθετήσου. Βουίζει η πιάτσα οτι ο ντορσει κωλοτρίβεται να επιστρέψει σε εμάς. Εγω να σου πω την αλήθεια δεν τον θελω

Εικόνα DRAZA

Καλώς βουίζει. Ίσως εκπλαγούμε μέχρι τον δεύτερο γύρο του τοπ16. Δεν πρέπει να είναι προτεραιότητά μας ο Ντόρσεϊ αλλά είναι σίγουρα προτιμότερος από τον "κανέναν".

Εικόνα john

Από τη μια σκέφτομαι πως η ομαδα πρεπει να βρει την ηρεμία της και να σταματήσει να αλλαζει παίκτες σαν τα πουκάμισα,και απο την αλλη σκέφτομαι πως f4 μονο με χαντερ(δε βοηθά καθόλου ο Μιλουτινοφ) δεν γινεται να πας. Αλλα απο την αλλη πως θα πας f4 αλλάζοντας 3 σεντερ απο την αρχή της χρονιάς; Θα ειναι κατι πρωτόγνωρο να πετύχει και παλι το στόχο της η ομαδα με τοσα προβλήματα να την κατατρέχουν. Το μονο σίγουρο ειναι πως το μπασκετικό τμήμα δεν μας κανει να πλήττουμε.

Εικόνα DRAZA

Eίναι πολύ πρόωρη η συζήτηση για φάιναλ φορ.

Η ομάδα θέλει πρώτα το πρωτάθλημα αν δεν κάνω λάθος. Για να το πάρεις χρειάζεσαι απαραίτητα το πλεονέκτημα έδρας. Προχθές κόντεψες να το χάσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ που σημειωτέον του έλειπαν δυο βασικοί Έλληνες.

Το καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με σοβαρότητα.

Πρέπει τουλάχιστον να βγάζουμε προς τα έξω ότι οι καρπαζιές που έχουμε φάει ως τώρα μας έχουν γίνει μάθημα.

Εικόνα holland74

Χαίρομαι για αυτό που τονίζεις για τα αποδυτήρια, αυτό είναι και το πιο σημαντικό, όχι ότι ο Ματ είπε τίποτα λάθος, απλά καμιά φορά κάνουμε την τρίχα τριχιά...
Ναι, εννοείται πως τεχνικά δεν ήταν κακή ομάδα το Ντιτρόιτ, με Τόμας(ΘΕΟΣ), Ντουμάρς, Ρόντμαν, προς Θεού, το ανέφερα μόνο για τη σκληράδα τους..Δεν αντέχω τις φλωρίστικες ομάδες ρε αδερφέ, δηλαδή αυτός ο Πάουελ που είχαμε, ήταν από τους ανθρώπους που ήθελα να του ρίξω μία σφαλιάρα, δεν είχε αίμα μέσα του, το ίδιο και τον Μαυροκεφαλίδη, δεν αντέχω τέτοιους παίκτες...Ιδανικό να τα συνδυάζεις όπως το Ντιτρόιτ, ας πούμε ο Χάκετ μου αρέσει πιο πολύ από Όντομ και Στρόμπερυ, τον θεωρώ καλύτερο τεχνικά, αλλά δεν μασάει και πουθενά...

Εικόνα tsalouxidis

Πρόσφατα ένας φίλος πήγε Βελιγράδι. Μπήκε σ'ένα ταξί με την παρεούλα του, ο ταρίφας αντελήφθη αμέσως ότι είναι Έλληνες και ρώτησε Ολυμπιακός ή Πάο; Όταν του είπανε Ολυμπιακάρα απάντησε "αααααα Λοτζέσκι, είχα πάρει κούρσα την πεθερά του πέρσι....." και συνέχισε με μια ωραία ιστοριούλα για την πεθερά και τις παρατηρήσεις της περί μπασκετικού Ολυμπιακού.
Πολύ μπάσκετ το Ντιτρόιτ. Τόσο γεμάτο ρόστερ που διώξανε το Ντάντλεη, πρώτο σκόρερ δυο φορές στο ΝΒΑ. Το μεγαλύτερο παράσημο για τον Τζόρνταν ότι αυτή η ομαδάρα προσαρμόστηκε τελείως πάνω του.

Εικόνα DRAZA

Eλπίζω να μην τον έγδαρε μόνο ο ταξιτζής στο τέλος.

Εικόνα tsalouxidis

Ποιόνα να γδάρει; Μιλάμε για εκπληκτικό καβούρια.

Εικόνα DRAZA

Απέναντι στον Έλληνα στον Ιταλό και στον Σέρβο ταξιτζή μόνο οι καβούριες σαν τον φίλο σου επιβιώνουν.

Έχω ακούσει και για τον Τούρκο αλλά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ο ίδιος και δεν μπορώ να πω κάτι.

Εικόνα DRAZA

Oύτε εμένα μου άρεσε ο Πάουελ σαν παίκτης. Τον έχω θάψει από εδώ μέσα. Αμπάσκετος όμως δεν ήταν.

Εικόνα Antreas7

Τελικά δεν είμαι ο μόνος τρελός που του άρεσαν τα κακά παιδιά...

Εικόνα DRAZA

Ασφαλώς και δεν είσαι ο μόνος ρε Αντρέα. Φουλ "οπαδούς" μέσα στην Ευρώπη είχε εκείνη η γενιά του Ντιτρόιτ. Δεν ήταν ποτέ τόσο λίγοι, σε σημείο που να θεωρούνται τρελοί.

Εικόνα holland74

Τρελός είναι αδερφέ όποιος δεν του άρεσαν :) Αν και ήμουν Σίξερς λόγω Τζούλιους Έρβινγκ(είμαι παλιός, πολύ παλιός)δεν θυμάμαι να με ενθουσίασε καμιά ομάδα όπως οι Ντιτρόιτ το 89-91...Είχα και τρελό κόλλημα με τον Isiah Thomas, ήταν ιεροσυλία που δεν κλήθηκε στην Ντριμ Τιμ το 92(μάλλον λόγω Τζόρνταν)....Έχω ακόμα σε βιντεοκασέτες τους τελικούς και ένα βίντεο Σάμσουνγκ που έπαιζε όλα τα συστήματα: Pal, Secam, NTSC, PalM, PalN κλπ....Ακαταλαβίστικα για τους νέους, χαχαχαχα...

Εικόνα holland74

*88-90

Εικόνα thita

δεν είμαι προπονητής για να μπορώ να πω αν το αρχικό πλάνο εξυπηρετείται και αν οι επιλογές αναδεικνύονται σωστές, δεν ξέρω π.χ. τι είχε ο κόουτς στο μυαλό του όταν διάλεξε τον φράουλα (τυχαίο το όνομα) και αν του κάνει αυτά που ήθελε κλπ.

διότι έτσι κρίνεται το πράγμα, με βάση το τι παίρνεις σε σχέση με αυτό που επεδίωκες, όχι με ό,τι σου προέκυψε

πάντως δεν μπορείς να τα έχεις όλα/να τους έχεις όλους, ΚΑΙ τρεις ψηλούς ξένους (αφού έλληνας δεν φαίνεται να απασχολεί τον Θρύλο ούτε για τρίτο πεντάρι) ΚΑΙ καλό /ξένο πίσω από τον πρίντεζη, ΚΑΙ τον ματ για σουτ, ΚΑΙ τον φράουλα για ενέργεια και άμυνα, ΚΑΙ τους δύο παπ (που να παίζουν) στο τρία), ΚΑΙ τον χάκετ στο ένα

καλές και κακές ημέρες πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι να παίζεις με πλάνο και καρδιά και να έχεις εναλλακτική, χτίζοντας σε ό,τι βλέπεις πως μπορείς να πάρεις σε κάθε ματς από 2-3 βασικούς/δουλεμένους άξονες (όχι να κερδίζεις π.χ. όποτε μπαίνουν τα τρίποντα) και ΚΥΡΙΩΣ να βελτιώνεσαι συνεχώς

τον σέρβο προφανώς θα τον κρατήσουμε στην Α1, για να ματσάρει τους (almost)seven footers της πανάθας, εκτός εάν μπορεί η ομάδα να πάρει έναν πολύ καλό και πολύ σκληρό και δυνατό ψηλό (τρέβορ τον λένε), που δεν το βλέπω, τόσο λόγω χρημάτων, όσο και διότι τέτοιοι παίκτες ζητάνε χρόνια συμβόλαιο και όχι τρεις μήνες και εάν του δώσουμε, σημαίνει αυτόματα πως ο χάντερ πιθανότατα θα φύγει (ο γιανγκ είναι ακλόνητος), οπότε δεν αποκλείεται να τα γράψει όλα στα αρχίδια του από φέτος, δεν θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδει

το γιατί ένας τέτοιος παίκτης (μιλουτίνοφ) δεν μπορεί να καθιερώσει στο παιχνίδι του την σκληράδα που μας έχει δείξει σε 2-3 ματς και το πως χάνει/δεν παίρνει προσπάθειες όταν είναι ένα μέτρο από το καλάθι, δεν το καταλαβαίνω, δεν δικαιολογείται να είναι ακόμη ψαρωμένος, μετά από τόσους μήνες και τόσα ματς

γενικά ίσως να πρέπει το καλοκαίρι να γίνει ένας νέος σχεδιασμός όσον αφορά τους ξενους και τις θέσεις τους πάντως

στα του παιχνιδιού, είναι πλέον σαφές πως στην επίθεση, όταν παίζει καλά ένας τουλάχιστον από τους δύο (σπανούλης ή/και πρίντεζης), η ομάδα δείχνει άλλο πρόσωπο και πάει ψηλά το σκορ

"γκρινιάζω" βέβαια γιατί ενώ γυρνάγαμε το παιχνίδι, πάλι αφήναμε την κίμκι να ξαναπαίρνει διαφορά (τρεις φορές έγινε, απίστευτο) αλλά αφού κερδίσαμε (με τους γερμανούς π.χ. είχαμε χάσει), ελπίζω όπως πήγε το παιχνίδι και ήρθε η νίκη, να πάρουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία οι παίκτες μας

κατά τα λοιπά, φοβάμαι πολύ πως θα ξαναβγεί κούραση στον πρίντεζη (προχθές για εμένα ήταν εκπληκτικός στην επίθεση αλλά κακός στην άμυνα, άσχετα από τα πολλά reboounds που μάζεψε) και κυρίως πως μετά από 2-3 ματς, θα πάθει το ίδιο και ο χάντερ, τον οποίο μάλλον είναι καλό να ανανεώσουμε από τώρα (εννοώ πριν το τέλος της σαιζόν) μια και έχει δείξει πως τα καλύτερά του παιχνίδια τα κάνει όταν τον εμπιστευθεί η ομάδα (π.χ. όταν παίρνει πολύ χρόνο, κλπ.), γνώμη λέω, δεν κάνω υποδείξεις σε κόουτς και διοίκηση φυσικά ε.....

η τσσκα μας φοβάται για την παρασκευή, πιστέψτε με, έχω inside information

Υ.Γ. draza θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου, και των άλλων βεβαίως παιδιών εδώ που δείχνουν να ασχολούνται πολύ με το μπάσκετ, για το θέμα έλληνας ψηλός και ειδικά για το εάν θα ήταν καλή κίνηση το καλοκαίρι να προσπαθούσαμε για τον καϊμακόγλου (για το 4 φυσικά), αθλητικό δεν τον λές, αλλά από σκληράδα και τακτική είναι άριστος, ενώ έχει και σουτ καλό (άλλα αν φέτος κάνει σκατά χρονιά) και επίσης εάν ο εξαιρετικά βελτιωμένος στην επίθεση και στην τακτική φέτος μπόγρης θα μπορούσε (λόγω και ύψους) να είναι το τρίτο πεντάρι μας με μπροστά του γιανγκ και (π.χ.) εμπάκουε ή χάντερ, για μπορούση δεν λέω κάτι διότι πιστεύω δεν θα υπάρχει καλή χημεία ούτε με τον κόσμο, ούτε με την διοίκηση, κλπ., και πιστεύω θα πάει αεκ, ενώ μπορεί να ξεχνάω τον πολύ βελτιωμένο καββαδά για τον ρόλο του τρίτου (προλαβαίνω, μην πει κανένας ότι είναι άτεχνος, δεν κάνει, κλπ.) και αναλώσιμου/ειδικών αποστολών ψηλού

διότι νομίζω δεν έχουμε πολυτέλεια να χαλάμε τρεις θέσεις ξένων στο πέντε, ή/και μία ακόμη στο τέσσερα

Εικόνα DRAZA

Επειδή για ΌΛΑ - για όλα όμως - τα ζητήματα που σχολιάζεις έχω τοποθετηθεί κατ'εξακολούθησιν και τα έχω πει δεκάδες χιλιάδες φορές θα περάσω κατ'ευθείαν στο υστερόγραφο αλλά και στην τοποθέτηση σου στο κυρίως σχόλιο που συνδέεται με το υστερόγραφο.

Αν θεωρείς ότι ο Μιλουτίνοφ θα μείνει μόνο για να αγωνίζεται στην Α1 αυτό σημαίνει πως ο ξένος σέντερ που θα πάρεις θα είναι μόνο για την Ευρωλίγκα. Δεδομένου του χρονικού σημείου στο οποίο βρισκόμαστε αυτό δεν αποκλείεται να δυσκολέψει την ανεύρεση παίκτη, γιατί αυτός που θα έρθει -λογικά- θα θέλει να πάρει παιχνίδια. Κάτι ακόμα: σε ύψος μπορεί να φαίνεται ότι κουμπώνει ο Μιλουτίνοφ με τους ψηλούς του βάζελου, σε δύναμη όμως και λύσεις στο σκοράρισμα υστερεί. Άρα και το αν κουμπώνει όπως λες κόντρα σε Ραντούλιτσα-Κούζμιτς αμφισβητείται. Ευτύχησες να μην χρειάζεσαι τον Μιλουτίνοφ στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ. Πιστεύει κανείς ότι θα ισχύσει αυτό και στην κανονική περίοδο ενώ θα συνεχίζουμε με ενάμισο ψηλό; Επίσης δεν πρέπει ΚΑΝΕΝΑΣ να θεωρεί δεδομένο ότι ο βάζελος θα τελειώσει την σεζόν όπως την συνέχισε.

Και πάμε τώρα και στο κεφάλαιο Έλληνας ψηλός. Τον Μπόγρη τον είδα στο ματς κόντρα στην Μπάγερν για το Γιούροκαπ και ομολογώ ότι είχα καιρό να δω τέτοιο άτεχνο μουλάρι. Αν αυτό λοιπόν είναι η βελτιωμένη βερσιόν, εύλογα αναρωτιέται κανείς πως ήταν αυτός ο παίκτης πριν. Κατά τα λοιπά, ο Βουγιούκας θα μπορούσε κάλλιστα να αποκτηθεί στην θέση του Μιλουτίνοφ για τον ρόλο του Μιλουτίνοφ και υπό προϋποθέσεις να τον εμπιστευθείς περισσότερο από ότι τον Μιλουτίνοφ. Ψάχνουμε τον τρίτο έτσι; Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι είναι κάτι το εξαιρειτκό ο Βουγιούκας. Την ίδια ακριβώς άποψη είχα και προτού μας τον σφυρίξει στην Λιθουανία. Με τον Βουγιούκα στο "πέντε" τουλάχιστον δεν θα ήσουν υπεράριθμος στους ξένους.

Εικόνα Chief Bromden

Μαζί κάναμε κουβέντα για τους ψηλούς και είχες αναφέρει τον Βουγιούκα. Πολύ πριν τον αγώνα του Κάουνας...
Μετά το Κάουνας σε θυμήθηκα...

Εικόνα DRAZA

Ευχαριστώ για την πάσα που μου δίνεις. Εγώ σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ το ματς στο Κάουνας με την Ζάλγκιρις ως δικαίωσή μου σε σχέση με τον Βουγιούκα. Απλά το γεγονός ότι η Ζάλγκιρις τότε έβαλε την μπάλα μέσα και σε κέρδισε μόνο με μισό ψηλό(Ιαν) και αλχημείες αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι έχεις μοιράσει λάθος τους ρόλους στην ρακέτα ...αποδεικνύει ότι αυτά που σχεδιάσες το καλοκαίρι δεν σου έχουν βγει. Δεν θεωρώ του Βουγιούκα καμιά ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη αδερφέ, αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω. Απλά τον θεωρώ έναν παίκτη που ως τρίτος ψηλός σίγουρα δεν θα ήταν χειρότερος του Μιλουτίνοφ και θα μπορούσε να κάνει και στην Ελλάδα την δουλειά, ξεκουράζοντας της ομάδα από την βάσανο των διαρκών πικ-εν-ρολλ, βοηθώντας μας να κερδίσουμε σε ενέργεια στην Ευρώπη. Συν ότι δεν θα έπιανε θέση ξένου ...συν ότι είναι ένας παίκτης που έχει παραστάσεις κορυφής και - στον ρόλο που του ανατέθηκε - κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο τοπ επίπεδο. Ως εκεί, δεν θεωρώ ότι πρόκειται και για κανέναν παίκτη κλάσεως, μην παρεξηγηθώ. Τον είδαμε όμως και κόντρα στον ΠΑΟΚ τον Μιλουτίνοφ ρε φίλε ...τον είδαμε προ ολίγου ε τι να πούμε. Υπάρχουν λόγια;;

Εικόνα Chief Bromden

Έχεις δίκιο draza, δεν βλέπω προοπτική...
Ο βουγιουκας δεν ειναι σούπερ αλλα θα προσέφερε εύκολους πόντους κάτω απο το καλάθι, με πλάτη παίζει καλά και ειναι εύστοχος απο μέση απόσταση . επιπλέον εχει πολυ καλά ποσοστά στις βολές...
Το κορμί και τα μακριά χέρια του Μιλουτινοφ θα μπορούσαν να βρεθούν σε καλύτερο πακέτο που να συνδυάζει και λίγο απο επίθεση...

Εικόνα DRAZA

Eγώ νομίζω ότι το πρόβλημα του Μιλουτίνοφ δεν είναι η έλλειψη επιθετικού ταλέντου ούτε ότι δεν έχει τεχνική. Aπλά πως λέμε για τα σέντερ μπακ, όσο μεγαλώνει τόσο ωριμάζει. Σε μεγάλο βαθμό η θέση του Μιλουτίνοφ το απαιτεί κι αυτό. Το παλληκάρι όπως σωστά παρατηρείς έχει καλό κορμί σαν βάση - επιδέχεται μεγάλης βελτίωσης εννοείται - αλλά είναι φανερά άγουρος/άπειρος είναι αδύναμος και είναι πως να το πω ρε παιδί μου ...το είπα "λελές" στον φίλο τον Ρεντ Ντράγκον. Δεν σου'χει τύχει να πιάσεις έναν φίλο σου να τον ταρακουνήσεις και να του πεις "ξύπνα ρεεεε, ζωντάνεψε ρε, βγάλε λίγη γυαλάδα στο μάτι ρε, γίνε άντρας". Ε αυτό!

Εικόνα Andreas

Το θέμα νομίζω είναι όχι μόνο να διαβάζεις τέλεια τις αδυναμίες των άλλων αλλά και να έχεις το δυνατόν λιγότερες, γιατί αλλιώς όταν διαβάσουν τις δικές σου (και έχεις πολλές) θα έχεις προβλήματα (δες Μπάμπεργκ). Το κακό είναι ότι το (φυσιολογικό) ντεφορμάρισμα του Σπανούλη δημιουργεί περισσότερες αδυναμίες που δεν καλύπτονται, κυρίως σε δημιουργία και μετά σε πόντους. Οπότε, και αφού ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για στατιστικές αναφορές που συνήθως κάνουν πονηρίδηδες ΑΡΔ, για να το παίξουν παντογνώστες:

Για τον Όντομ, στατιστικά, και τώρα μπορείς να πεις ότι είναι καλός. Είχα χρόνο σήμερα και διάβαζα στατιστικά της ομάδας. Είναι 3ος καλύτερος σε efficiency rating difference (ανά εκατό κατοχές: πόντοι ομάδας με αυτόν μέσα μείον χωρίς αυτόν και αφαιρούνται πόντοι στην άμυνα με και χωρίς αυτόν). Είναι όμως αυτό που χρειαζόμαστε; Πού είναι κακός; Στα points per play, δηλαδή να σκοράρει με λίγες προσπάθειες όπως ο Λοτζέσκι και ο Πρίντεζης. Οπότε και τα στατιστικά δείχνουν αυτό που νομίζω βλέπουμε οι περισσότεροι: θέλει πολλές μπάλες για να παίξει και με αυτές δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο (βέβαια ο Σπανούλης, που είναι κάτι ιδιαίτερο, στατιστικά μέχρι τώρα είναι χειρότερος και από τον Όντομ). Και ποιός είναι με καλύτερο efficiency rating και points per play; Αυτός του οποίου τον χρόνο πήρε ο Όντομ, ο Αθηναίου. Άρα, τουλάχιστον από νούμερα, δεν βελτιωθήκαμε καθόλου με την απόκτησή του και δυστυχώς τα λάθη του καλοκαιριού δεν καλύφθηκαν τον χειμώνα.

Το ζήτημα για μένα είναι αν υπάρχει Ντόρσεϊ που να μην είναι ψυχασθενής για να τον πάρουμε και δεύτερον να αλλάξουμε και τρόπο παιχνιδιού. Δεν μπορεί να φτιάχνεις ομάδα γρήγορη (και μάλλον άτεχνη στους ξένους) και να παίζεις αργά. Και παρά την παραπάνω γκρίνια μου, δεν αποκλείω το F4 αν περάσουμε τον όμιλο. Μάλλον θα κουμπώνουμε καλά με όποιον ζευγαρώσουμε.

Εικόνα DRAZA

Αδερφέ δεν έγραψα ότι πρέπει να διαβάζεις τέτοια τις αδυναμίες των άλλων ...ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ.

Ο Όντομ κάνει για να κερδίζεις παιχνίδια σαν αυτό που γύρισες την Παρασκευή με τον τρόπο που τα γύρισες την Παρασκευή. Το πόσο μπορείς να μας αρέσει να το βλέπουμε αυτό είναι μια εντελώς άλλη συζήτηση που δεν έχει νόημα στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε.

Εικόνα Andreas

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Αν δεις στο πρώτο σχόλιο πιο κάτω ξεκινάω ότι συμφωνώ απόλυτα (παρεμπιπτόντως, άλλος Ανδρέας πρέπει να ήταν στο παρελθόν αλλά γενικά ξέρω τις απόψεις σου, διαβάζω καιρό πριν γράψω). Απλά λέω ότι και να ξεκινάς από εκεί -που δεν το θεωρώ λάθος- έχεις και αρκετές αδυναμίες που τις διαβάζουν οι άλλοι. Σε αυτές επικεντρώνομαι και θεωρώ ότι δεν τις καλύψαμε ικανοποιητικά. Με ανησυχεί ότι φτάνοντας σε σειρά αγώνων οι άλλοι μπορεί να κρύψουν τις δικές τους καλύτερα.

Από εκεί και πέρα,εδώ γράφω γιατί θεωρώ την κριτική αυθεντικά εσωτερική, κι ας γίνεται σε δημόσιο χώρο. Ως προς το χρονικό σημείο, η άποψη μου είναι ότι και μόνο με ένα ψηλό, ικανοποιητικό για αυτό που θέλει να παίξει, μπορεί να δούμε αισθητή βελτίωση. Όπως γράφεις, ο Μιλουτίνοφ (ως τώρα) είναι γκόμενα, και με γκόμενες δεν πας για ξύλο και τρέξιμο. Το κακό είναι ότι αν αρχίσουν κι άλλοι το ξύλο πρέπει να ρίξουν σε λιγότερους για το ίδιο αποτέλεσμα.

ΥΓ: Για να επιστρέψω στην απάντησή σου στο πρώτο μου σχόλιο. Επειδή ο Χάκετ είναι μπασκετμπολίστας και όχι αθλητής στίβου όπως άλλοι όντως μπορεί να στήσει σκριν με κοντό. Απλά το θεωρώ απίθανο να του δώσει τέτοιο σύστημα

Εικόνα DRAZA

Ούτε κι εγώ είπα ότι διαφωνούμε ...απλά αποσαφήνισα την φράση μου για τις αδυναμίες του αντιπάλου. Τον "καλύτερο στα χαρτιά" για να τον κερδίσεις πρέπει πρώτα να τον χτυπήσεις σε όλες τις αδυναμίες του. Αν δεν το κάνεις ξεκινάς με επιπλέον "μειον".

Ο Ολυμπιακός φίλε Αντρέα χτίστηκε με τρόπο τέτοιο που οι αδυναμίες του είναι ολοφάνερες. Είμαστε ανοικτό βιβλίο σε αυτό.

"Επειδή ο Χάκετ είναι μπασκετμπολίστας και όχι αθλητής στίβου όπως άλλοι όντως μπορεί να στήσει σκριν με κοντό. Απλά το θεωρώ απίθανο να του δώσει τέτοιο σύστημα." Εγώ θα του το έδινα και μάλιστα θα τον πλάκωνα και στα σουτ για να βελτιώσει τα νούμερά του, ώστε να μου είναι χρήσιμος και βγαίνοντας από το σκριν.

"Το κακό είναι ότι αν αρχίσουν κι άλλοι το ξύλο πρέπει να ρίξουν σε λιγότερους για το ίδιο αποτέλεσμα." Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό ...απλά δεν έχουμε δει ως τώρα στην άμυνα ομάδα που να μπορεί να εξυπηρετήσει στο γρήγορο τέμπο αυτό το αμυντικό παιχνίδι με την ίδια ένταση που το κάνουμε εμείς.

Εικόνα Red Dragon

Με αφορμη ενα σχολιο πιο κατω οι επιλογες αυτες καθαυτες ως παιχτες ηταν εξαιρετικες (εκ των υστερων φυσικα αποδεικνυεται οτι ο Τζειμς δεν μπορουσε να ανταποκριθει με διαρκεια σε αυτα που του ζητουσε η ομαδα) ενω οσον αφορα τον Οντομ μονο καλυτερος θα παρουσιαζεται μεχρι στιγμης.Θεωρω οτι μπορει να συνεισφερει αρκετα στο δημιουργικο κομματι ενω μην ξεχναμε οτι πρωτη φορα προσπαθει να προσαρμοστει σε νεα δεδομενα σε μια τοπ επιπεδου ομαδα χωρις να εχει αρκετη ωρα την μπαλα στα χερια του.Στα 2 ματς που τον εχω δει ως ασσο μου αρεσε αρκετα ενω μην ξεχναμε οτι η αμυνα που επαιξε στον Ραις ηταν καταλυτικη οταν και επαιξε η 4δα Οντομ,Χακετ,Στρομπερι,Χαντερ συν τον Πριντεζη οπου γυρισε το ματς με την τρομερη ενεργεια που εβγαλε στο παρκε.
Διαφωνω φυσικα οτι η Κιμκι υπερτερει σε ταλεντο.Στηριζεται σε 4 παιχτες και δεν εχει βαθος ροστερ.Την ιδια γνωμη εχω και τις υπολοιπες ομαδες του ομιλου.
Απο εκει και περα γραφεται οτι ψαχνουμε ψηλο οποτε περιμενουμε να δουμε τι θα βρεθει αυτη την περιοδο.Αν εχουν βαση τα ρεπορταζ 3 απο τις επιλογες που ψαχτηκε/ψαχνεται ο κοουτς ειναι οι Αιβερσον (που αμυντικα δεν θα ανταποκριθει στον βαθμο που θελει ο Σφαιροπουλος ομως μπορει να βοηθησει επιθετικα),Εμπακουε και ΜακΛιν.Το θεμα ειναι οτι τοσο η Μακαμπι οσο και η Μιλανο δυσκολα θα δωσουν παιχτες τους την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ενω οπως εχω διαβασει ο Αιβερσον δεν εχει μπαι αουτ τωρα αλλα το καλοκαιρι.
Με Ματαρο στο 100% και φυσικα με την ενταξη του Παπανικολαου η ομαδα θα εχει ακομα περισσοτερες λυσεις ενω μην ξεχναμε οτι το σημαντικοτερο ειναι οταν με το καλο παιξει η ομαδα πληρης ειναι οι ρολοι.Πολυ σημαντικο που απαιτει χρονο.
Η ηττα της Μπαρτσελονα απο την Μπαμπεργκ (σε ματς που πραγματικα στις περισσοτερες φασεις της εμενε η μπαλα στα χερια και κατεληγε στον Περπερογλου που δεν ηξερε τι να την κανει ενω αρκετα κακη ηταν χτες και με την Ανδορρα)κατεβαζει κατα την γνωμη μου το οριο της προκρισης ισως και στις 7 νικες που σημαινει οτι ο επομενος τελικος ειναι στο ματς με την Λαμποραλ οπου με 2 νικες εναντιον της και αλλη μια στην Ρωσια κοντρα στην Κιμκι εφοσον κανουμε τα αυτονοητα πιανουμε τον μινιμουμ στοχο.Οτιδηποτε εξτρα δινει μπονους για πλεονεκτημα εδρας σε ενα ομιλο που επιβεβαιωνεται ποσο δυσκολος ειναι.
Σημαντικο οτι εχουμε κερδισει 2 ομαδες με ρεκορ 4-2 και φυσικα την Μπαρτσελονα με καλες διαφορες ενω στον δευτερο γυρο Ρεαλ και Κιμκι εχουν 5 εκτος εδρας ματς.

Εικόνα DRAZA

Εξαιρετικές...

Επειδή σε όλα αυτά έχω τοποθετηθεί(με τελευταία μου απόπειρα την απάντηση στο πιο κάτω σχόλιο) και προφανώς με έχεις διαβάσει για να σχολιάζεις θα σημειώσω δυο πράγματα.

1. Ο Άιβερσον δεν έχει καμιά σχέση με τους παίκτες που θα κληθεί να αντικαταστήσει. Το αν μπορεί να βοηθήσει σε μια ρακέτα που είναι κουτσή είναι άλλο καπέλο.
2. Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί έφυγε ο Τζεϊμς. Έφυγε γιατί ο ίδιος δεν αρεσκόταν στον ρόλο του σε εμάς και δεν τα βρήκαμε; Έφυγε γιατί δεν έκανε στον Σφαιρόπουλο αφού δεν μπορούσε να προσφέρει ό,τι ο παίκτης που αντικατέστησε στην ίδια ένταση; Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΤΕΨΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΡΟΥΧΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η ερώτηση συνεχίζει να υφίσταται όμως γιατί αν ο Τζέιμς δεν έκανε στον Σφαιρόπουλο σε σημείο που να προτιμά τον κανέναν από αυτόν ...εγείρεται η απορία γιατί πήραμε τον Τζέιμς σε πρώτη φάση σε μια περίοδο που είχες μεγαλύτερη ευχέρεια να διαλέξεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις είτε τον Μακλίν είτε τον Μπάκουε είτε τον Άιβερσον τώρα ...εκτός κι αν οι Αγγελόπουλοι κάνουν υπέρβαση. Επίσης δεν γίνεται να θεωρείται εξαιρετική επιλογή ο Σον Τζέιμς και ενώ τον έχεις αφήσει να φύγει να θεωρείς ότι δεν είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί και ό,τι θα την βγάλεις με αυτούς που έχεις. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό λογικής σε όλα αυτά.

Εγώ την γνώμη μου για τον Όντομ και τον Τζέιμς την έχω πει. Απλά παρατηρώ αυτόν που αποφασίζει...

Εικόνα Red Dragon

Επειδη ισως εγινε λαθος στην διατυπωση στο αρχικο μου ποστ δεν εννοουσα οτι ηταν εξαιρετικη επιλογη ο Τζειμς.
Ανεφερα οτι ολες οι επιλογες ειναι πολυ καλες με εξαιρεση τον Τζειμς που αποδειχτηκε εκ των υστερων οτι δεν ηταν τετοια.Οχι γιατι δεν ειναι καλος παιχτης αλλα γιατι δεν μπορει να προσφερει πλεον σε διαρκεια σε τοπ επιπεδου ομαδα.
Αυτο που ανεφερε ο κοουτς ειναι οτι ο ιδιος ζητησε να αποχωρησει καθως δεν μπορουσε να ανταποκριθει σε αυτους τους ρυθμους.

Για τον Εμπακουε και τον ΜακΛιν ειναι οντως δυσκολο οχι γιατι εχουν απλησιαστα συμβολαια (αντιθετως εχουν φυσιολογικα) αλλα γιατι η σεζον βρισκεται σε κρισιμη για ολες τις ομαδες και δυσκολα θα δεχτει καποια να παραχωρησει αθλητη της και ενω ειναι πολυ δυσκολο να τον αντικαταστησει.
Αν δεν κανω λαθος ο Αιβερσον και πριν ενα μηνα και κατι ηταν στους πρωτους στοχους του Σφαιροπουλου αλλα δεν τον παραχωρουσε η Καρσιγιακα.Για τον Εμπακουε το ενδιαφερον μπορει να προεκυψε κυριως γιατι η Μακαμπι κινδυνευει να μεινει και εκτος απο το Γιουροκαπ και ισως πονταρει στο να πιεσει ο παιχτης αν και θεωρω οτι και να αποκλειστει η Μακαμπι και ενω εχει τον στοχο του πρωταθληματος δυσκολα θα παραχωρησει παιχτη της.
Η Μιλανο απο την αλλη διαβαζω οτι απεκτησε τον Μπατιστα.Δεν ξερω αν σημαινει κατι αυτο αν και διαβασα οτι δεν εχει δικαιωμα συμμετοχης στο Γιουροκαπ.
Πιο εφικτη θεωρω την επιλογη του Αιβερσον ειδικα αν επιμεινουμε και πιεσει ο παιχτης οπου δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ενας συλλογος οπως η Καρσιγιακα να του στερησει την ευκαιρια εστω και αυτη την περιοδο.

Εικόνα DRAZA

Να σημειώσω και κάτι τελευταίο. Σαν λύση έκτακτης ανάγκης εγώ θεωρώ τον Τζέιμς πιο λογική επιλογή από άλλους ξένους που διατηρούνται στο ρόστερ τώρα που μιλάμε. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το γράφω πρώτη φορά. Σαφέστατα θεωρώ πιο παράλογη την αποχώρησή του σε σχέση με την απόκτηση, στον βαθμό που αυτό ήταν μόνο δική μας απόφαση, δεδομένου του κενού που μένει.

Δεν θεωρώ ότι έχει και πολύ νόημα τέτοια ώρα να εξετάζουμε ονόματα και ομάδες. Αφενός γιατί πάντα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας και η έκπληξη ...αφετέρου γιατί τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Αυτό το κενό, αυτή η ανισορροπία έχει ονοματεπώνυμο, ε δεν γίνεται να μην το πούμε. Θα το πούμε.

Από την μία - αν πάρουμε το θετικό σενάριο/αυτό που όλοι θέλουμε - δεν γίνεται να πάει αυτή η ομάδα φάιναλ φορ και να το πάρει κιόλας βασιζόμενη σε Στρόμπερι Όντομ Χάντερ να παίξει όπως ακριβώς εχθές και εμείς να λέμε ότι είναι η πιο ταλαντούχα και η πιο προικισμένη τεχνικά. Θα πούμε ότι είναι η ομάδα με την περισσότερη ενέργεια, με τα πιο ανεξάντλητα αποθέματα αντοχής, η ομάδα που μπορεί να ανταποκρίνεται για μεγαλύτερο διάστημα στο μάξιμουμ της έντασής της, η πιο σκληρή ομάδα κλπ.

Επίσης δεν γίνεται να λέμε "όποια κι αν είναι η τύχη της ομάδος μου στην διοργάνωση εγώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω το ίδιο" γιατί τότε κουβέντα δεν γίνεται. Αν αποκλειστείς για παράδειγμα - χτυπάω εννοείται ξύλο - από τους ομίλους ή αν υποστείς έναν συντριπτικό αποκλεισμό στην διασταύρωση δεν γίνεται να υποστηρίζεις το ίδιο. Δεν γίνεται και χειρότερα από πέρυσι να πας και οι επιλογές να είναι εξαιρετικές και να δικαιώνεται αυτός που τις έκανε και αυτοί που τις έβλεπαν ως εξαιρετικές.

Εικόνα Red Dragon

Για τον ψηλο θα γνωριζουμε συντομα οπως προχωρησε το ενδιαφερον και για τον Παπανικολαου.

Ανεφερα οτι θα πιστευω το ιδιο για τον λογο οτι δεν ειναι αυτονοητο παντα μια τοπ επιπεδου ομαδα να βρισκεται στο φαιναλ φορ,να κατακτα τιτλους κλπ.Ακομα και τωρα για παραδειγμα εξακολουθω να πιστευω οτι περσι ο Ολυμπιακος ηταν το καλυτερο συνολο στην Ευρωλιγκα και η πιο σταθερη ομαδα που κατερριψε το ενα ρεκορ μετα το αλλο.
Υπαρχουν και οι ασταθμητοι παραγοντες βλ τραυματισμοι,να εισαι φορμαρισμενος ακριβως στο σημειο που πρεπει,τυχη κλπ που ειναι ολα μεσα στο παιχνιδι και αρκετες φορες εχει αποδειχτει οτι κρινουν πολλα.
Στην προκειμενη περιμενω την ομαδα να παιξει για πρωτη φορα πληρης και αφου αποκτησει δικαιωμα συμμετοχης στην Ευρωλιγκα ο Παπανικολαου να βρει καθε παιχτης τον ρολο του.

Εικόνα DRAZA

Μακάρι πραγματικά να φτάνει ο υπολειπόμενος χρόνος για να γίνουν όλα αυτά που λες και να γίνουν ομαλά. Γιατί πχ αν (δεν το εύχομαι δεν το ελπίζω) η ομάδα βρεθεί και πιάσει το τοπ της επίδοσής της σε σημείο που ο στόχος της Ευρώπης έχει χαθεί τι να το κάνουμε;; Εγώ έθεσα δυο συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αν αποκλειστούμε από τους 8. Αν την ομάδα στην διασταύρωση την καβαλήσουν. Δεν λέω "πήγαινε πάρε την Ευρωλίγκα" ...που θα μπορούσα να το πω!

Η περυσινή ομάδα ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ήταν η πληρέστερη ομάδα της Ευρώπης το καλύτερο σύνολο και η σταθερότερη και πιο αξιόπιστη ομάδα. ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Η ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ. Για πλάκα κιόλας. Και η περυσινή ομάδα είχε απουσίες. Να τις πιάσουμε μια μια;; Εγώ λοιπόν πέρυσι για εκείνη την ομάδα, για την ποιότητά της, δεν αμφέβαλα στιγμή. Και αν δεις τις περυσινές αναρτήσεις τσακωνόμουν με όλο τον κόσμο και απαντούσα σε σχόλια που έγραφαν ότι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό - οι περυσινοί πάντα - ήταν ισοδύναμοι. Και να σημειώσω ότι από όλους όσοι έκραζαν τότε δεν βγήκε σχεδόν κανείς (με εξαίρεση έναν-δυο) από αυτούς που έκραζαν το υλικό και τις δυνατότητες του να πούνε "ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑ, ΕΛΕΓΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΕΨΕΥΣΕΣ" όχι σε εμένα γενικώς. Απλά πήγαμε φάιναλ φορ, φτάσαμε μια ανάσα από το να το πάρουμε, πήραμε πρωτάθλημα με σκούπα και άρχισαν τις τσιγκολελέτες "αχ πόσο χαίρομαι για το Πρωτάθλημα" ...για αυτά που έλεγαν μέχρι να το σηκώσουμε όμως ...κουβέντα.

Θέλω να πω με όλα αυτά, ότι δεν είναι το στυλ μου ούτε το βίτσιο μου να μεμψιμοιρώ και να τρώγομαι με τα ρούχα μου. ΠΕΡΥΣΙ ΕΓΩ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΑ ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑ ΝΑ ΛΕΩ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ. Απλά από την άλλη όταν με ανησυχεί κάτι θα το πω ...ελπίζοντας στο τέλος να ξεβρακωθώ και να διαψευστώ. Πρόσεξε στο τέλος θα το πω κι αυτό "ευτυχώς διαψεύστηκα, χαίρομαι που διαψεύστηκα" αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ...όχι παλαβή και τσιγκολελέτα!

Εικόνα Red Dragon

Οντως ειμαστε σε ενα σημειο που δεν υπαρχει η πολυτελεια του χρονου και ολα αυτα πρεπει να γινουν σε συντομο χρονικο διαστημα γι αυτο και προσωπικα θεωρω οτι η ομαδα εφοσον πιασει το μινιμουμ του στοχου της που ειναι η προκριση (γι αυτο και ανεφερα οτι το επομενο ματς τελικος ειναι με την Λαμποραλ).Εφοσον η ομαδα περασει δεν με ενδιαφερει η καταταξη.Στην περιπτωση της Φενερ μονο ο παραγοντας διαιτησια με ανησυχει.
Δυστυχως η ομαδα φετος σταθηκε πολυ ατυχη με τον τραυματισμο του Πατρικ μιας και μετα στην αγορα πολυ δυσκολα να βρεις παιχτη που να ανταποκρινεται 100% στα θελω σου και απο εκει ξεκινησε το γαιτανακι,ακολουθησαν τραυματισμοι κλπ με αποτελεσμα ακομα η ομαδα να μην εχει αγωνιστει πληρης.Ακομα και σημερα ενω μπορουσε να γινει αυτο προηγηθηκε η θλαση του Παπανικολαου που γραφουν οτι θα επανελθει πολυ συντομα,η ιωση του Αγραβανη ενω και ο Αθηναιου εμεινε εκτος με κακωση αν δεν κανω λαθος.
Να δουμε ποτε μετα απο τοσο καιρο θα παιξουμε πληρεις.Περσι πρωτη φορα η ομαδα επαιξε πληρης στην φαση των 8 και φανηκε το αποτελεσμα.

Συμφωνω για την περσινη ομαδα και εγω προσωπικα οταν ξεκινησε το στορυ ο Ολυμπιακος θελει παιχτη με εφεση στο σκοραρισμα ανεφερα οτι ηταν σωστη η κινηση με τον Λαφαγιετ για αρκετους λογους οπως οταν καποιοι ανεφεραν οτι ο Νταρντεν δεν θα βοηθησει καθως ηταν μεγαλος ηλικιακα ενω επιθετικα τονιζαν οτι δεν ειχε πανω απο 5 π μεσο ορο στην Ρεαλ οταν στους τελικους με την Μπαρτσελονα ηταν ο καλυτερος της παιχτης και φυσικα διαψευστηκαν καθως προσφερε αρκετα και στην κατακτηση του τιτλου.
Κλασικες φυσικα ατακες που διαβαζουμε καθε χρονο.

Καλα κανεις και μοιραζεσαι τις σκεψεις και τις οποιες ανησυχιες σου για την ομαδα καθως προερχονται απο την αγαπη σου γι αυτη και πανω απ ολα προσπαθεις να επιχειρηματολογησεις αυτο που ο ιδιος πιστευεις οπως προσπαθω να κανω και εγω.Το νιωθω και το κατανοω αυτο που αναφερεις.
Οπως εγραψα οσο και να διαφωνω με καποιον πανω απ ολα σεβομαι την γνωμη του.
Και φυσικα οταν πρεπει να κανουμε κυβιστησεις θα τις κανουμε και αυτες οπως καθε πραγματικος Ολυμπιακος που τιμα τα παντελονια του.

Εικόνα DRAZA

Eγώ την περυσινή ομάδα αν έμενε ίδια με πέρυσι ...άντε πες ότι έπαιρνε έναν τρίτο ψηλό Έλληνα θα την είχα παίξει για Ευρωλίγκα αμέσως μόλις θα άνοιγε το σημείο. Σίγουρα λεφτά. Έτσι όπως είναι οι άλλοι φέτος δεν θα'χα καμιά αμφιβολία. Ως τώρα δεν έχω οδηγηθεί σε κάποιο συμπέρασμα για φέτος ...δεν είμαι όμως όσο αισιόδοξος ήμουν πέρυσι. Περίμένω όμως 25 ημέρες ακόμα ...είχα δηλώσει εξ αρχής πότε θα έχω γνώμη για την ομάδα τελεσίδικη, σε ποιο χρονικό σημείο εννοώ.

Εικόνα savvas gridlock

Αν ο Τζέιμς ήταν εξαιρετική επιλογή, ο Όντομ γινεται ολοένα και καλύτερος και η Χίμκι δεν υπερτερεί σε ταλέντο από εμάς, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το πολυσκοτίζουμε. Εγώ κοιτάω έξω από το παράθυρο και βλέπω μέρα κι εσύ νύχτα.

Εικόνα Red Dragon

Καταλαβαινω την ξενομανεια που διακρινει αρκετους αλλα μιλαμε για πραγματα που δεν ισχυουν.
Φυσικα και δεν υπερτερει σε ταλεντο ομαδα που στηριζεται σε Σβεντ,Ραις και Ογκουστιν του Ολυμπιακου.
Πιο πανω ανεφερα οτι ολες οι επιλογες ειναι εξαιρετικες πλην του Τζειμς.
Οσον αφορα τον Οντομ αν δεν θεωρεις οτι σε καθε ματς προσαρμοζεται ολο και περισσοτερο ειναι ισως γιατι στεκεσαι στο επιθετικο κομματι και μονο και δεν δινεις καμια βαση σε καποιες λεπτομερειες οπως πχ με το που μπηκε επαιξε εξαιρετικη αμυνα στον Ραις και βοηθησε ξανα στο δημιουργικο κομματι.

Εικόνα DRAZA

Επειδή τυγχάνει να έχω μιλήσει με τον Σάββα και γνωρίζω ότι με την δεύτερη παράγραφο της ανάρτησής μου συμφωνεί. Δεν γίνεται λοιπόν να συμφωνεί κάποιος με το γεγονός ότι ο Όντομ ανέκοψε την Χίμκι στο ανοικτό γήπεδο και ότι βοήθησε στο να πιέσουμε πάνω στην μπάλα όπως ξέρουμε και την ίδια στιγμή να μην δίνει βάση στο γεγονός ότι έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Ράις. Προφανώς και δίνουμε βάση σε αυτό γιατί κυρίως - αν όχι αποκλειστικά- αυτό έκανε την Παρασκευή ο άλλος. Για το δημιουργικό κομμάτι προφανώς διαφωνούμε. Και λέω "προφανώς" όχι υπό την έννοια ότι εγώ έχω αυτονόητα δίκιο αλλά υπό την έννοια ότι αυτό έχει καταστεί σαφές και σε προηγούμενα σχόλια.

Δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να μου χρεώνεται ξενομανία όταν βλέπω ότι οι Σβέντ Ραις Ογκουστιν είναι είτε εξίσου ταλαντούχοι είτε πιο προικισμένοι τεχνικά σε σχέση με τους αντίστοιχους δικούς μας. Πρέπει να είμαι ξενομανής πυρομανής ανώμαλος ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο;; Όχι ρε φίλε, απλά αυτό βλέπω αυτό λέω. Γιατί δεν ήμουν ξενομανής πέρυσι για παράδειγμα; ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΟΥΤΕ ΔΗΛΩΝΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ.

Εικόνα Red Dragon

*Που και επιθετικα μπορει να βοηθησει ο Οντομ.

Εικόνα DRAZA

Θα τον δούμε και θα κρίνουμε αν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω στην επίθεση από ο,τι έχει δώσει ως τώρα. Αν κρίνουμε από ότι έχει δώσει ως τώρα και εσύ θεωρείς ότι ο Όντομ έχει βοηθήσει επιθετικά τότε ισχύει αυτό που είπε ο Σάββας περί νύχτας και μέρας. Αντιλαμβάνομαι ότι θα λες τα ίδια ακόμα κι αν ο Όντομ (αν λέω, μην παρεξηγηθώ πάλι) πάρει τον πούλο.

Δεν σημαίνει αυτό ότι κάποιος ξέρει και κάποιος άλλος δεν ξέρει ...ούτε ότι κάποιος πιστεύει την ομάδα περισσότερο ενώ ο άλλος πάσχει από ξενομανία.

Απλά διαφωνούμε, έχουμε οδηγηθεί σε διαφορετικό συμπέρασμα, δεν βλέπουμε το ίδιο πράγμα. Δεν είναι κακό αυτό.

Εικόνα Red Dragon

Πιστευω οτι μπορει να προσφερει καποια ποιοτικα λεπτα στην ομαδα οπως στο τελευταιο ματς με την Κιμκι.Θεωρω οτι εχει την ικανοτητα να βοηθησει καθως ειναι παιχτης που μπορει να δημιουργησει για τον ευατο του.
Εφοσον συνηθισει και τον ρολο του θεωρω οτι μπορει να δημιουργησει και για τους συμπαιχτες του.Θελει και αλλο χρονο φυσικα για να βρει τον ρολο του στην ομαδα καθως η μεταβαση δεν ειναι ευκολη οπως χρονο θελανε και οι υπολοιποι ξενοι παιχτες που αποκτηθηκαν.
Γενικη επισημανση ειναι τα περι ¨ξενομανιας¨ γιατι υπαρχει η ταση ο μεσος Ελληνας (και αφορα οπαδους ολων των ομαδων) οταν συζηταει για καθε τμημα να μην μπαινει στην διαδικασια να εξετασει αναλυτικα ολες τις παραμετρους.
Σαφεστατα και παιχτες οπως ο Ραις και ο Ογκουστιν εχουν ταλεντο απλα αυτο που ανεφερα στο αρχικο μου ποστ ειναι οτι θεωρω οτι υπερτερουμε ποιοτικα ως προς το βαθος και το οποιο θεωρω οτι παιζει και τον κυριοτερο ρολο.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη παντα.

Εικόνα DRAZA

Ευχαριστώ αδερφέ και εσένα για την πάσα που μου δίνεις για να ξεκαθαρίσω κάτι άλλο σε σχέση με τον Όντομ(την πρώτη μου την έδωσε ο φίλος ο Τσιφ σε σχέση με τον Βουγιούκα). Ακούμε πολύ συχνά την φράση "δημιουργεί για τον εαυτό του" ...τυποποιημένη φράση - μπασκετική - της κουλτούρας και του έρωτα, θολούρα φάση, την χρησιμοποιούμε κατά βούληση. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΝΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΜΑΔΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΟΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ...ΟΛΟΙ! Λοιπόν τι θα πεί δημιουργώ για τον εαυτό μου για να το κλείσουμε;; Ότι διαβάζω μια φάση στην επίθεση και παράγω σκορ, ότι δημιουργώ ένα ρήγμα και τελειώνω με επιτυχία την φάση ο ίδιος. Ε ΟΤΑΝ Ο ΟΝΤΟΜ ΣΤΟ ΝΤΡΑΪΒ ΤΡΩΕΙ ΤΑΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΗ Η ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΦΟΥ ΒΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑΜΠΛΟ ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ, ΟΧΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΩΡΑ. Και ύστερα από κάθε τέτοια έμπνευση του, στέκεται μπρος στην μπέις λάιν ανοίγει την γνάθο και στοχάζεται ...και εκεί είναι που μου βαράει τα λαμπάκια. Στοχάζεται με την τσίχλα στην γλώσσα. https://www.youtube.com/watch?v=x71EBOBfm-g
Σε μια συζήτηση για τον Όντομ είχα διαβάσει ότι ο Όντομ είναι κάτι κοντά στον Ράις. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Αμυντικά εννοείται πως τον Όντομ τον βοηθάει πολύ περισσότερο το σώμα του, εννοείται ότι είναι περισσότερο σκληρός από τον Ράις και δείχνει να'χει περισσότερες αντοχές επίσης. Σε τεχνική και σε επίπεδο ρεπερτορίου στην επίθεση ΕΚΛΑΣΕ Ο ΡΑΪΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΟΝΤΟΜ. ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.

Εικόνα Red Dragon

Το ειχα αναφερει σε καποιο αλλο αρθρο σου αν θυμαμαι καλα οτι επειδη τον ειχα παρακολουθησει κυριως σε μαγνητοσκοπημενα ματς στην Ιταλια ειχα διαπιστωσει οτι μπορει να συνεισφερει επιθετικα με τον συγκεκριμενο τροπο.
Οντως υπαρχουν οι φασεις που αναφερεις ομως υπαρχουν και ματς στην Α1 (θα πει καποιος δεν ειναι σοβαρο το επιπεδο των ομαδων) που μου εδειχναν οτι μπορει να βοηθησει στο κομματι αυτο ενω καποιες φασεις τις τελειωνε με εντυπωσιακο τροπο.
Οπως ανεφερα και πιο πριν θελω να τον δω περισσοτερο.Ισως του ειναι πιο δυσκολο καθως ειχε συνηθισει να εχει αρκετο χρονο την μπαλα στα χερια του.Για παραδειγμα στην Καντου αν παρει καποιος ενα αξιοπιστο δειγμα αγωνων θα διαπιστωνε οτι ο Φελντειν συνεισφερε πολυ λιγοτερα.
Προσωπικα οσο ταλεντο και να εχουν Αμερικανοι τυπου Ραις,Goudelock κλπ που θελουν μια μπαλα μονοι τους χωρις να εχουν πραγματικα ηγετικα στοιχεια και στα κρισιμα ειναι κυριολεκτικα εξαφανισμενοι παρα μονο με καποιες εκλαμψεις δεν μου γεμιζουν το ματι για αρκετους λογους.

Εικόνα DRAZA

Εγώ δεν λέω ότι δεν έχει ρόλο ο Όντομ σε αυτόν τον Ολυμπιακό όπως είμαστε τώρα. Ίσα ίσα που μας έδειξε την Παρασκευή τι ακριβώς μπορεί να κάνει και πότε. Αυτό άλλωστε δουλεύουμε από την αρχή της σεζόν. Το ότι ένας παίκτης μπορεί να'ναι άτεχνος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τον θέλω κιόλας ή ότι δεν μου αρέσει να τον βλέπω. Τον Τεόντοσιτς για παράδειγμα θα τον πει κανείς ατάλαντο;; Όποιος τον πει είναι βλαμμένος. Ε ιδανικά ρε φίλε εγώ δεν θα τον ήθελα στην ομάδα μου τον Τεόντοσιτς. Αυτό είναι που λέω από την αρχή ...το αν ένας παίκτης έχει ταλέντο το αν είναι άτεχνος/ατάλαντος δεν σήμαινει ότι θα τον απορρίψω αποκλειστικά λόγω αυτού. Εγώ έχω συμπαθήσει κατ'εξοχήν ατάλαντους παίκτες. Θυμάσαι μια περίοδο που ο Στρόμπερι μοίραζε ασσιστ με αποκορύφωμα την Κροατία; Αν συνέχιζε να το κάνει αυτό στην ίδια ένταση και είχε σουτ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ. Θα μου έλεγαν οι άλλοι "σκαφτιάς" θα το παραδεχόμουν μεν θα έλεγα όμως "ναι αλλά είναι γαμάτος". Εγώ απλά εγείρω ερωτηματικά για το τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει στην σούμα ένα ρόστερ που έχει και τον Χάκετ και τον Όντομ και τον Στρόμπερι στην ίδια ομάδα να πιάνουν θέσεις ξένων. Από το τωρινό μας ρόστερ ...του Μιλουτίνοφ για παράδειγμα δεν του λείπει η τεχνική, καθόλου δεν του λείπει. Αλλά είναι άγουρος αδύναμος και λελές, πως να το κάνουμε! Δεν σημαίνει ότι τον κάνω κέφι επειδή έχει τεχνική. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που κατ'εμέ υπερτερεί του Ολυμπιακού τεχνικά εννοείται και αντικειμενικά δεν της λείπει τενχική σε καμιά περίπτωση ...Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

Πραγματικά δεν θυμάμαι πού είχα διαβάσει την σύγκριση Όντομ-Ράις και ποιος το είχε γράψει. Απλά το θυμήθηκα λόγω Χίμκι τώρα. Ο Ράις φίλε έχει πάει πολύ μακριά με την Μακάμπι, δεν είναι "σερσερής"(που λένε και οι Πόντιοι) όπως οι άλλοι Αμερικανοί της ίδιας συνομοταξίας παρά τις αδυναμίες του. Να΄μαστε δίκαιοι. Είχε γράψει ένας άλλος φίλος, συμπαθέστατος/αξιοπρεπέστατος/πολύ σοβαρός που τα λέμε και πολύ ωραία "ο Όντομ μπορεί να ανταποκριθεί σε catch n' shoot καταστάσεις" ...σημειωτέον και το "καταστάσεις" είναι έτσι σεξουαλικό μπασκετικό και το κολλάμε παντού, πάει με όλα σαν την μαγιονέζα. "Άντε" λέω "μακάρι να δούμε". Λοιπόν θυμάμαι σε σετ παιχνίδι τώρα στο καλάθι που'ναι απέναντι απ'την θύρα των οργανωμένων τον Παπαπέτρου στο τρίποντο, δεξιά όπως βλέπεις από το πέταλο των οργανωμένων. Με την μπάλα στα χέρια ο Ιωάννης, να'χει παίκτη κοντά του και να μην παίρνει το σουτ. Στα αριστερά απέναντι ο Όντομ, ελεύθερος σχεδόν στην γωνία του γηπέδου ...ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. ΚΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΙΟΛΑ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Ε ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΡΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΛΙΓΟ, ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ, ΔΙΑΣΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ΧΑΛΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΘΕ ΒΛΑΒΗ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΟΣΤΟΠ;;

Ε και ρωτώ εγώ τώρα τον φίλο(αν μας διαβάζει), όταν το είδε αυτό το πράγμα, δεν είπε ότι δεν ξέρει να υποδέχεται την μπάλα στην αδύνατη πλευρά ο Όντομ;; Δεν γαμωσταύρισε που νόμιζε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε "catch n' shoot καταστασεις";; Δεν έριξε καντήλια;;

Εικόνα Red Dragon

Κατανοω το σκεπτικο σου.Οπως και εγω πριν ανεφερα οτι δεν θελω στην ομαδα μας παιχτη ακομα και πολυ μεγαλο επιθετικο ταλεντο που ομως δεν μπορει να ανταποκριθει σε οτιδηποτε αλλο για πολλους λογους.
Ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο και πραγματικα βγαζω σπυρια οταν ο αλλος παει μου παιρνει το πινακακι της στατιστικης βλ πχ Goudelock 24 ποντοι και δεν εχει δει πχ οτι τον εχουν κανει γιογιο στην αμυνα και οτι εχει χασει οσα σουτ εχει επιχειρησει οταν η μπαλα ηταν βαρια.Ενα απλο παραδειγμα ανεφερα.
Απο την αλλη εχω σε μεγαλη εκτιμηση παιχτες με την ενεργεια και την προσφορα τους καθε πλευρα του παρκε οπως του Στρομπερι,του Χακετ κλπ
Αυτο που εχεις εσυ με τον Τεοντοσιτς το ειχα και εγω οταν επαιζε στην ομαδα μας για ενα διαστημα (αν και προσωπικα πιστευω οτι καποια στιγμη θα επιστρεψει,οπως εχει δηλωσει στην Ευρωπη θα επαιζε μονο σε Τσσκα και Ολυμπιακο.
Μιας και ανεφερες καποια παραδειγματα συμφωνω για την Μπαρτσελονα (οπου οπως ανεφερα πιστευω οτι εχει κανει ξανα κακιστο προγραμματισμο οπως και η Ρεαλ η οποια πηρε τον Ndour και δεν παιζει ουτε δευτερο κλπ ).Πραγματικα την εβλεπα στο ματς με την Μπαμπεργκ οπου ο Τρινκιερι τους ειχε δεσει κομπο και δεν ειχαν το παραμικρο πλανο.Κατι ποικιλιες με αψυχολογητα σουτ και κανενα plan b αν δεν μπορουσαν να βρουν τον Τομιτς.Μετρησα αρκετες φασεις για παραδειγμα που η μπαλα τους εμενε στα χερια.Τα ιδια και η Ρεαλ με την Λαμποραλ.Η οποια Ρεαλ οταν μας κερδισε προσφατα την εσωσε το τριτο δεκαλεπτο (εχω παρατηρησει οτι οταν κανουμε πολυ καλο τριτο δεκαλεπτο παιρνουμε τα ματς)οπου κυριολεκτικα οπως και περσι στον τελικο σουταραν με κρεμασμενους παιχτες και ευστοχουσε σε ολα.Τις θεωρω ομαδες χωρις το παραμικρο πλανο ενω αν κατι τις εσωζε τα προηγουμενα χρονια ειναι οτι τρεχανε.Πλεον οπως εχει εξελιχθει το μπασκετ με τα καταλληλα εργαλεια ο αντιπαλος μπορει να σε περιορισει κατα πολυ στο κομματι αυτο.

Για τον Ραις προφανως και ο ανθρωπος εκανε μεγαλο τελικο στο ματς με την Ρεαλ απλα ηταν καπως ασταθης ολη την χρονια.Πχ πολυ μετριος στους 8 με την Μιλανο,πολυ κακη πρωτη φαση και καλυτερο Τοπ 16.
Δεν θελω να τον αδικησω σε καμια περιπτωση απλα δεν θα στηριζα ποτε την ομαδα μου σε καποιον τετοιο Αμερικανο.
Συν οτι μου κανουν αρνητικη εντυπωση Αμερικανοι που δεν εχουν το παραμικρο κινητρο τυπου Ντιλεινι κλπ που ειχε απορριψει προσφορα για ελαχιστες χιλιαδες ευρω την στιγμη πχ που ο Νταρντεν απερριψε προταση απο Τουρκια και Ρωσια και ο Λαφαγιετ απο την Ουνιξ οπως και ο Χαντερ απο την Λοκομοτιβ.
Βεβαια εδω ειναι καθαρα δικαιωμα του παιχτη ειδικα οταν μιλαμε για Αμερικανους να επιλεξει το καλυτερο απλα μιλαω για περιπτωσεις που προτιμησαν εστω και τα λιγα περισσοτερα χρηματα.

Για τον Οντομ ηταν γνωστη η αδυναμια του με την αδυνατη πλευρα παρολαυτα δεν παρατηρησα αν και στο γηπεδο την συγκεκριμενη φαση.

Εικόνα DRAZA

Σε ευχαριστώ και πάλι για την πάσα. Αναπτύσσω με αυτόν τον τρόπο καλύτερα την άποψή μου και έτσι δεν χρειάζεται μετά να επανερχόμαστε στα ίδια ...και ακόμα κι αν κάποιος δεν παρακολουθεί τα σχόλια έχω ένα γραπτό για να τον παραπέμψω. Ατομικά ούτε κι εμένα είναι ο Γκάουντλοκ ο αγαπημένος μου παίκτης, ούτε θα το έδινε τα κλειδιά μιας ομάδας και αρχίζουν και να τελειώνουν όλα από αυτόν ...για λόγους που εν πολλοίς αναφέρεις και εσύ. Ένας παίκτης όμως σκόρερ, αθλητικός, που να είναι γρήγορος στην εκτέλεση του και να έχει ποικιλία στο σκοράρισμα θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμος στο ροτέισιον δεδομένου ότι έχουμε αρκετούς σκαφτιάδες και σίγουρα θα βόλευε τον Χάκετ ένας τέτοιος παίκτης εφόσον περνούσε στον πάγκο ο Σπανούλης. Εκεί θα τον ηθέλα εγώ, στην πεντάδα την αμυντική να δίνει έναν επιθετικό τόνο. Αν ο παίκτης αυτός αμυντικά δεν ήταν τρύπα ακόμα καλύτερα.

Εικόνα Red Dragon

Υπαρχει λογικη σε αυτο που αναφερεις και σιγουρα το εψαξε και ο Μπαρτζωκας οσο και ο Σφαιροπουλος εξ ου και η προταση στον Ντιλεινι περσι και το καλοκαιρι οπως γραφανε (για τον οποιο το φερεφωνο του τζανκι εγραψε οτι ο Βασιλης γνωριζει την επομενη ομαδα του Ντιλεινι και ολα αυτα παραμονες ντερμπι) μονο που εξακολουθω να πιστευω οτι τετοιου ειδους αθλητες ειναι δυσκολο να δεχτουν να βρικονται στην σκια καποιου αθλητη της εμβελειας του Σπανουλη και απαιτουν μεγαλο χρονο.Ενδεικτικα το καλοκαιρι ο Λανγκφορντ ανεφερε οτι δεν θελει να ειναι μπακ απ του Σπανουλη.
Τωρα βεβαια υπαρχουν και Αμερικανοι που δεν εχουν δοκιμαστει στην Ευρωλιγκα με επιθετικο ταλεντο που ακομα δεν εχουν απαιτησεις περι χρονου συμμετοχης κλπ που ομως θεωρω προσωπικα πολυ δυσκολο να συνδιαζουν και καποια συνεπεια στα αμυντικα τους καθηκοντα.Ιδανικος ο συνδιασμος που αναφερεις αλλα τα τελευταια χρονια στην Ευρωλιγκα οποιο Αμερικανο ξερω που βαζει ευκολα την μπαλα στο καλαθι εχει πολλες αδυναμιες στο αμυντικο κομματι.
Γι αυτο στην περιπτωση αυτη ειτε επιλεγεις ενα τετοιο παιχτη αποδεχομενος τα κουσουρια του ειτε πας σε ενα αλλο προφιλ αθλητη.

Εικόνα DRAZA

Ή ψάχνεσαι για το τρίτο που ανέφερα και στον φίλο τον Διονύση πιο κάτω...
Πάρε έναν παίκτη που όμως που θα σου δίνει μερικά από όσα έγραψα παραπάνω και δεν θα'χει το όνομα, το κασέ, την ηλικία των παικτών που αναφέρεις και θεωρείς ότι δεν μπορούμε να πάρουμε. Θες να κάνεις σκόντο;; ΚΑΝΤΟ. Φέρε έναν κοντό που να σουτάρει καλά και εκτελεί γρήγορα ενώ είναι καλός με την μπάλα στα χέρια του ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΩΡΑ ΚΑΙ ΛΑΠΑΣ. Άσημο, άγνωστο που δεν τον ξέρουμε αλλά τον έχεις δει εσύ και έχει τα παραπάνω στοιχεία στην επίθεση. Δεν είναι δηλαδή μόνο "επιθετική άμυνα/τρεχάλα/ξυλίκι".

Προφανώς και παίκτες σαν τον Λάνγκφορντ δεν θα αποδεχθούν δευτερότριτο ρόλο. Προφανώς δεν συμφέρει κι εσένα τους καλύψεις το υψηλό κασέ για έναν τέτοιο σκοπό. Υπάρχουν όμως κι άλλοι. Πώς βλέπεις τεσσαροπεντάρια στο Λας Βέγκας και τα πιστεύεις;; Ε τι διάολο ασσόδυο δεν είδες κανένα; Κατά τα λοιπά ούτε ο Ντιλέινι χωράει σε ομάδα που ο Σπανούλης είναι πρώτο βιολί ...ξεκάθαρα. Αν και ο ίδιος είχε αφενός θέμα με τα λεφτά αφετέρου θέμα με το κίνητρο του. Αυτούς τους παίκτες πράγματι δεν μπορείς να τους πάρεις πολύ στα σοβαρά. Αυτός ο παίκτης φαίνεται πως θέλει να περάσει απέναντι ...βλέπει λοιπόν την Ευρώπη σαν ένα μεγάλο χωριό, σαν ένα NBDL εκτός Αμερικής και λέει "στην πούτσα μου τώρα ποια θα είναι η ομάδα και πώς θα λέγεται ...το μπικικίνι να στάζει και τα νούμερα μου να φαίνονται καλά για να με βλέπουν".

Εικόνα Red Dragon

Τα τελευταια 2-3 χρονια που παρακολουθουσα αποσπασματικα μεσω στριμ τα τουρνουα στο Λας Βεγκας περισσοτερο σε 4ροπενταρια επικεντρωνομουν και εγω.Δεν θυμαμαι καποιο γκαρντ που να μου κανει εντυπωση.
Και ο Μπαρτζωκας και ο Σφαιροπουλος που ταξιδεψαν εκει δεν φαινεται να τους εκανε εντυπωση καποιος παιχτης.
Το τελευταιο γκαρντ που θυμαμαι να ασχοληθηκαμε και να επαιξε εκει ηταν περσι το καλοκαιρι ο Καρλτον Μπραουν που επαιζε στο Ισραηλ και μετα πηρε μεταγραφη στην Μπαμπεργκ και θυμαμαι κατι αστειοτητες οπου απαιτουσε και εγγυημενο χρονο συμμετοχης και εφαγε πορτα ενω φετος ο Σφαιροπουλος ταξιδεψε μεχρι εκει κυριως για να μιλησει με τον Ντανιελ και να του εξηγησει το προτζεκτ που ειχε στο μυαλο του.

Εικόνα DRAZA

Έναν παίκτη έχω ξεχωρίσει τον έχω αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση τότε που ζητούσαμε ψηλό. Δεν παρακολουθώ όμως ούτε εντατικά ούτε στενά.

Εικόνα Red Dragon

Και κατι αλλο για να ολοκληρωσω αν και ασχετο.
Η αφισα των Ρωσων για το ματς κοντρα στην ομαδα μας.

http://www.eurohoops.net/wp-content/uploads/2016/02/oly-wanted.jpg