Περί Φορτούνη ο λόγος



Μετά τον αποκλεισμό του Φορτούνη από την αποστολή του αγώνα με τον Ηρακλή, ξεκίνησε μία έντονη παραφιλολογία σχετικά με τον Μπέντο και τον Φορτούνη. Και να σου τα αποκλειστικά για το κλάμα του Φορτούνη και να σου τα ρεπορτάζ για το κατά πόσο συμμετέχει ή όχι στις προπονήσεις και να σου οι συνεντεύξεις από ανθρώπους που τον βοήθησαν... στα πρώτα του βήματα και να σου τα άρθρα που πιστώνουν τύχη στον Μπέντο για το αποτέλεσμα στο Καυταντζόγλειο, μετά το κόψιμο του Φορτούνη. Με λίγα λόγια, πολύ κλάμα, ρε παιδί μου.

Κατ’ αρχήν, όσο είδαμε φέτος τον Φορτούνη να παίζει, ήταν επιεικώς τραγικός. Η φυσική του κατάσταση ήταν κακή, η εικόνα του ήταν αδιάφορη, ειδικά όταν έχανε την μπάλα ή στις κινήσεις χωρίς την μπάλα, οι πάσες του ήταν λάθος ακόμα και στα δύο μέτρα, τα τελειώματά του ανύπαρκτα. Θα μου πεις, όλη η ομάδα πάνω-κάτω στα ίδια χάλια ήταν εκείνη την περίοδο. Πάνω-κάτω, θα σου πω εγώ. Όχι τα ίδια χάλια ακριβώς. Διότι υπήρχαν παίχτες που έβλεπες ότι τουλάχιστον προσπαθούν και δεν ήταν και τόσο κακοί. Όλη αυτή η εικόνα του Φορτούνη, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα της προπόνησης. Κάτι που εμείς εικάζουμε, βάσει των εμφανίσεων. Κάτι που ο προπονητής το βλέπει κάθε μέρα. Ε, ο προπονητής δεν είναι ο πλέον αρμόδιος; Συντελείται κάποια δικία που δεν βλέπουμε εμείς οι αδαείς; Μήπως ο Φορτούνης άξιζε να παίζει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και «τρώει πάγκο» αδίκως;

Εδώ μπαίνουν στην συνάρτηση οι δημοσιογράφοι. Διαβάζοντας τους υπέρτιτλους των αθλητικών εφημερίδων, πιάνεις τον εαυτό σου συγκινημένο από το βρόμικο παιχνίδι που στήθηκε στις πλάτες του δύσμοιρου Φορτούνη από τον Μπέντο. Ότι το παιδί κλαίει, ότι ήταν ράκος και δεν μιλούσε σε κανέναν, ότι έλεγε δεξιά κι αριστερά ο παίχτης πως νιώθει αδικημένος κ.λπ. Και αναρωτιέσαι γιατί υποκινείται τέτοια μεθόδευση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, νομίζω. Έναν έναν.

Ο Φορτούνης δεν είναι ένας απλός Έλληνας παίχτης. Είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης, από τεχνικής –τουλάχιστον- άποψης. Και φυσικά, είναι ο καλύτερος Έλληνας παίχτης του Ολυμπιακού. Επίσης, είναι ένας παίχτης ο οποίος έχει όλα τα εφόδια να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού. Εφόδια ευδιάκριτα, όπως είναι τα αγωνιστικά, αλλά και εφόδια χαρακτήρα. Είναι γαύρος το παιδί. Όλα αυτά τα «διαβάζουν» οι αντίπαλοι στην Ελλάδα. Έχουν καταλάβει ότι η περίπτωση Φορτούνη μπορεί να τους πληγώνει για την επόμενη δεκαετία. Γι’ αυτό και τον βρίζουν όλοι οι αντίπαλοι οπαδοί, γι’ αυτόν και τον εμπαίζουν οι ΑΡΔ. Υπάρχει, έτσι, η κατηγορία των αντίπαλων ΑΡΔ, οι οποίοι με μία συγκεκριμένη τακτική προσπαθούν να παραποιήσουν τα γεγονότα και τις καταστάσεις, ώστε να βγει χαμένος ο παίχτης και κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός. Τι κάνουν; Παρουσιάζουν μία νοσηρή κατάσταση, για την οποία ευθύνεται πότε ο κακός προπονητής και πότε ο κακός παίχτης. Έτσι, ή θα δούμε ρεπορτάζ να παρουσιάζουν ως έγκλημα την συμπεριφορά του Μπέντο απέναντι στον παίχτη ή θα δούμε ρεπορτάζ να λένε για λάθος νοοτροπία του παίχτη και κακές σχέσεις μεταξύ Φορτούνη-Μπέντο. Ή άλλα πιο τραβηγμένα, όπως το ότι μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο πιο μεγάλο από πίσω. Και όλα αυτά για ναι καταλήξουν στο εξής υπεραπλουστευμένο συμπέρασμα ότι «αν είσαι νέος Έλληνας παίχτης, μην πας στον γαύρο που τρώει τα ελληνόπουλα». Γνωστή η πονηριά τους.

Απάντηση: όσοι καλοί Έλληνες παίχτες έχουν έρθει στον Ολυμπιακό, έχουν παίξει, έχουν αποθεωθεί και πολλοί έχουν πάρει και σπουδαίες μεταγραφές στο εξωτερικό. Ας μας πει κάποιος ειδήμονας, ποιος Έλληνας παίχτης αδικήθηκε στον Ολυμπιακό, βάσει της αξίας του. Ας μας πει κάποιος ειδήμονας, πόσοι Έλληνες παίχτες, οι οποίοι υποτίθεται ότι αδικήθηκαν στον Ολυμπιακό, έφυγαν στο εξωτερικό ή σε ελληνικές ομάδες και έδειξαν εκεί την αξία τους, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν στον Πειραιά. Ας μας πουν έναν. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, διαβάζοντας τέτοια ύπουλα άρθρα, είναι να είμαστε πιο καχύποπτοι. Να είμαστε ενωμένοι απέναντί τους.

Όμως, την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν άλλοι δημοσιογράφοι. Οι λεγόμενοι «ολυμπιακάρες». Εγώ δεν θα παίξω τον υποκριτή. Για τον Διαμαντόπουλο μιλάω. Το να τον φωτογραφίσω, μέσα από τα λεγόμενά μου και να μην τον ονομάσω είναι υποκρισία. Ο Διαματόπουλος, λοιπόν, έγραψε ένα άρθρο την Κυριακή, όπου χαρακτηρίζει τον Μπέντο τυχερό, επειδή νίκησε παρόλο που πήρε μία τόσο κακή απόφαση, αφήνοντας τον Φορτούνη στην Αθήνα. Ότι, δηλαδή, ο Φορτούνης απαγορεύεται να μην παίζει. Όπου πίσω από τον Φορτούνη υπάρχει ένας τεράστιος παίχτης, ο Τσόρι. Λες και ο Τσόρι είναι κάτι μεταξύ Γιαννούλη Φακίνου και Ζόρα Χοβνανισιάν. Σύμφωνα με τον Παντέλο, ο Φορτούνης πρέπει να παίζει πάντα. Κι ας παρουσιάζεται χάλια σε αγώνες και προπονήσεις. Κι ας υπάρχει στην ίδια θέση ένας παίχτης σαν τον Τσόρι. Και γράφει άρθρο γι’ αυτό μετά από νίκη. Αλήθεια, τι έγραφε ο Παντέλος μετά την ήττα από τον Ηρακλή με 2-1 το 2010; Αναφέρω το συγκεκριμένο ματς γιατί υπάρχουν τρομερές ομοιότητες. Αυτό ήταν για την κατ’ ουσίαν 2η αγωνιστική, εκείνο ήταν για την 1η. Και τα δύο ματς ήταν εκτός έδρας με τον Ηρακλή. Και στα δύο ματς ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Και στα δύο ματς έγινε κουβέντα για έναν νέο Έλληνα παίχτη. Τότε έγινε ντόρος γύρω από τον Φετφατζίδη και τώρα από τον Φορτούνη. Με την μόνη διαφορά να είναι ότι τότε ο Φετφατζίδης έπαιξε και μας παρουσιάστηκε εντυπωσιακά και ότι τωρα ο Φορτούνης δεν έπαιξε. Επίσης, τότε η ομάδα έχασε, ενώ τώρα κέρδισε. Αλήθεια, τι του άρεσε του Παντέλου πιο πολύ; Έκανε τότε λόγο για κακές επιλογές του Βαλβέρδε; Έθιξε την αδικαιολόγητη ανετοιμότητα του Ολυμπιακού; Ή μήπως πίστωσε χρόνο στον «προπονηταρά Βαλβέρδε να δείξει το έργο του, μιας και είναι ακόμα νωρίς»; Ο Μπέντο που εμφάνισε έναν κυνικό για την εποχή Ολυμπιακό δεν δικαιούται πίστωση χρόνου; Ο Μπέντο που τιμωρεί τον Φορτούνη με πάγκο έχει άδικο, βάσει των εμφανίσεων του παίχτη;

Ο Παντέλος, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Έγραψε ότι ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται δυο και τρεις φορές την κατάρτιση της ενδεκάδας, επειδή οι αντίπαλοι... ξεκίνησαν νικηφόρα. Παντέλο, δυο και τρεις φορές να σκέφτεσαι εσύ, πριν αποφασίσεις να κάνεις υποδείξεις στον προπονητή του Ολυμπιακού και να σπείρεις διχόνοια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Τέτοιες στάσεις δημιουργούν και εύλογες απορίες. Σε κάνουν να απορείς με την ψυχοπονία του δημοσιογράφου... Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τους λόγους που τα γράφει αυτά. Αλλά πολλές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι το κάνει για να υπερασπιστεί το φιλαράκι του. Άλλες φορές δείχνει μία αλαζονεία, η οποία δεν ξέρω από πού πηγάζει. Λες και αυτός είναι ο φωστήρας και καθοδηγητής του Ολυμπιακού πνεύματος. Ίσα, ρε Παντέλο. Παρακάτω, σε μία άλλη προσπάθεια να εξυψώσει τον Ιντέγιε, παρομοιάζει τον Καρντόζο με άλλα σαπάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τουλάχιστον ειδεχθές. Πάντως, για την Ρόμα δεν τον είδα ποτέ να κάνει τέτοια κριτική. Μόνο καλά λόγια λέει...

Εν κατακλείδι, επειδή ο Φορτούνης πρέπει να προστατευτεί, τα όσα υποστηρίζω παραπάνω δεν σημαίνει ότι γουστάρω και καυλώνω με την αγωνιστική ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ περιθωριοποίηση του Φορτούνη. Την θεωρώ αναγκαία και παιδαγωγική για έναν νέο παίχτη που περιτριγυρίζεται από αυλοκόλακες και εχθρούς. Από πέρυσι, εδώ στο σάιτ, είχε επισημάνει ότι δείχνει σημάδια έπαρσης ο παίχτης. Φέτος αυτό αποτυπώθηκε καλύτερα στο χορτάρι. Καιρός, λοιπόν, να ξαναβάλει τα μυαλά στο κεφάλι του και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ως παίχτης. Για να γίνει ο επόμενος γαμιάς των αλλόθρησκων κωλοτρυπίδων, για μια δεκαετία.  Κώστα, άσε στην άκρη του μυαλού σου όλες τις κολακείες ανίδεων και άκουσε τον προπονητή σου μόνο. Αλλιώς θα έχεις τον κάθε Παντέλο να σου/μας υπενθυμίζει μετά από χρόνια για την κλίκα που έφαγε τον παίχτη Φορτούνη από τον Ολυμπιακό. 

Σχόλια

Εικόνα Son of Hoof

Για όλους αυτούς που "κόπτονται" για τον Φορτούνη και ΔΕΝ είναι Ολυμπιακοί ένα ερώτημα και μία προειδοποίηση.

Ερώτημα:
Αφού σας αρέσει τόσο ο παιχταράς μας και τρελαθήκατε που είναι στον πάγο, γιατί δεν κάνουν οι ομάδες σας μια πρόταση 10 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό να τον πάρετε και να τον βάλετε βασικό, ε?
(εδώ γελάμε)

Προειδοποίηση:
Προσέχτε μην αρχίσει να πάιρνει λεπτά από μεθάυριο και η ΕΠΤΣΤΡΟΦΗ του Κώστα γίνει με εσάς... Χανουμάκια, Μπουγατσάκια, Βαζελάκια... που θα πέσει πρώτα η μπίλια άραγε...

ΥΓ. ΑΡΔ συνεχίστε το τροπάριο. Συσπειρώστε μας κι άλλο.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

αυτοί που κόπτονται για το ...δράμα του Φορτούνη, είναι οι ίδιοι ΑΡΔ που πέρυσι άφηναν υπονοούμενα ότι ...πέφτει εύκολα (διότι οι ΑΡΔ έχουν και ενσωματομένο δυναμόμετρο όταν γίνεται φάουλ σε κάποιον).

μα τόσος πόνος, τόση αγωνία για τον Ολυμπιακό και τον Φορτούνη.

παρεμπιπτόντως, ο λατρεμένος τους μέχρι πρότινος ...«Αραβίδαρος» τι κάνει; όλα καλά; θα παίξει;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να, τώρα είδα και τον Τσάρλι που κόπτεται κι αυτός... Και κάνει λόγο για απανωτά φάουλ του Μπέντο. Πούτσο θέλετε, ρε λούγκρες. Και πούτσο θα 'χετε.

Εικόνα koropi48

Επαναλαμβάνω παλαιότερο σχόλιο για την ιδιοσυστασία της ράτσας μας. Ρε γαμώτο, όταν προσλαβάνεσαι και πληρώνεσαι από μια δουλειά, οφείλεις να τα δίνεις όλα για την πρόοδο του τομέα εργασίας σου. Κι όσο πιο καλός είναι ο εργοδότης τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προσπάθειά σου. ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να το παίζεις και εργοδηγός και προϊστάμενος βάρδιας και υπεύθυνος ασφάλειας και υπεύθυνος μάρκετιγκ και λογιστήριο και μηχανικός γραμμής παραγωγής και αφεντικό εντέλλει. Εφόσον σέβεσαι τη δουλειά σου, σέβεσαι και τους διακριτούς ρόλους μέσα σ αυτήν.
Κώστα Φορτούνη, σε γουστάρουμε γιατί είσαι πρώτα γαύρος. Μην κάνεις το λάθος που έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Εκτιμάς ότι σε αδικεί ο κόουτς; Ωραία, μπορεί να έχει λάθος εκτίμηση. Εσύ δούλεψε να του αποδείξεις ότι είναι αλλιώς τα πράγματα. Και να έχεις βαθειά στο μυαλό σου ότι αυτός πρώτος θα θέλει τη μεγάλη σου απόδοση, αλλά και η διοίκηση σε θέλει στην κορυφή, αφού αποτελείς κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο. Αν εσύ θέλεις μια φορά να παίξεις, οι άλλοι θέλουν τρεις για τους δικούς τους λόγους. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όμως, όταν χάνεις τη μπάλα και δεν πέφτεις αμέσως στα πόδια του αντιπάλου για να κόψεις την κόντρα, είσαι τελειωμένος. Αυτό δεν ήταν το μειονέκτημα και του Μήτρογλου, που αν το είχε διορθώσει νωρίτερα, τώρα θα έπαιζε στη Μπάρτσα; Δούλεψέ το και να ξέρεις ότι τα λαμόγια που κλαίνε για σένα στα πρωτοσέλιδα, ήταν τα ίδια που όποτε έβαζες γκολ, μόνο που δεν έσπαγαν τις τηλεοράσεις στα γραφεία τους.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Την τελευταία πρόταση αν εμπεδώσει ο Φορτούνης, θα καταλάβει πολλά.

Εικόνα arrant

Kαλησπερα παιδια Δευτερη φορα που μπαινω στο πειρασμο να σχολιασω κατι-η πρωτη προ τριετιας για τον Τοροσιδη.Στο βιογραφικο του ο διαμαντο μας λεει πως καιτοι αρθρογραφει για το μπασκετ η μεγαλη του αγαπη ειναι το ποδοσφαιρο.Η αληθεια ειναι πως για το μπασκετακι αυτα που γραφει ειναι οκ για το αλλο ας το ξεχασουμε καλυτερα.Αρκει να σας θυμησω πως προσπαθουσε μια ολοκληρη σεζον να μας πεισει οτι εμεις τα γιδια που διαμαρτυρομαστε για τον μαρεσκα ειμαστε εντελως αμπαλοι και πως ειναι διαστημικη παικτουρα κτλ.Στο θεμα του Φορτουνη η συμπεριφορα του ειναι τουλαχιστον υποπτη γιατι μιλαμε για ενα παικτη που προσπαθει να καθιερωθει-εχει πισω του σκαρτη 1 σεζον καλης μπαλας-για το δε Καρντοσο το οτι σχολιαζει παικτη με μια εμφανιση στην ομαδα αυτο μιλαει απο μονο του.Και φυσικα το περιεργ οπαδηλικι για τον Ιντεγιε -ενα παικτη που ειχε εξαφανιστει απο τα χριστουγεννα και επανεμφανιστηκε πριν απο 15 μερες. Υ.Γ Ολοι θα γουσταραμε περισσοτερο μια ομαδα ακομα και αμιγως ελληνικη αλλα δυστυχως Καραπιαλης Κουσουλακης Κελεσιδης Αλεξανδρης κλπ δεν υπαρχουν πια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Διαμαντόπουλος πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Και κυρίως, να σταματήσει να είναι τόσο αλαζόνας.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

σύγγαυρε, κάποτε είχα φάει ΒΑΝ από το redplanet (αφού μου είχε νωρίτερα προταθεί να αναλάβω στήλη αναγνωστών στον εν λόγῳ ιστότοπο και είχα αρνηθεί, θεωρώντας τον εαυτό μου πολύ ΟΠΑΔΟ για κάτι τέτοιο)επειδή έγραφα για ...Παντελογκαραγκάνηδες και για το ότι ...«έχω χάσει το ΦΩΣ μου».

είναι οι ίδιοι που κόπτονται να έχουμε ΕΛΛΗΝΕΣ προπονητές κι ΕΛΛΗΝΕΣ παίκτες, μάλλον από ...πατριωτισμό κι όχι, υποθέτω, επειδή είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στα ...ελληνικά τηλέφωνα ώστε να βγάζουν ντεσού μέσα από τα αποδυτήρια, αδιαφορώντας για την υγεία της ομάδος).

αμ ο άλλος ο βόθρος, η ...αντικειμενικιά (sic) Live Sport, η οποία έχει απόθεμα από κόκκινο μελάνι, μιας και συνήθως χρησιμοποιεί κίτρινο ή πράσινο, που επιστράτευσε και ...αθλητικό ψυχολόγο (!) για να μας εξηγήσει σε ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ πρωτοσέλιδο το ...δράμα που παιρνά ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό (τα ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΑ από τον ίδιο ...ψυχολογικά του Αραβίδη τα είχε φιλοξενήσει κάτω-κάτω να μην φαίνονται)...

την άποψή μου την κατέθεσα και στο άρθρο του Chief Bromden ( http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/160921/exei-kai-aytos-ena-on... ) κι εμμένω σε αυτήν.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εντάξει, το σημερινό πρωτοσέλιδο της live sport είναι η επιτομή της πουστιάς. Έτσι απλά.

Εικόνα fasteddie

Παιδια η κατασταση ειναι δυσκολη με το Φορτουνη εδω που εχουν φτασει τα πραγματα.Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα,ουτε οι επαγγελματιες ποδοσφαιριστες της κλασης του Φορτουνη θα...βαλουν μυαλο μετα την...κατσαδιτσα του δασκαλου τους λες και ειναι 10χρονοι μαθητες.Εδω βλεπεις τον Αραβιδη που σαν μεγεθος δεν υπαρχει μπροστα στο Φορτουνη και εβγαλε νυχακια...Ο Γκουαρντιολα αφησε εκτος τον Τουρε και εχει ξεσπασει...πολεμος.
Εφοσον ο ποδοσφαιριστης το επαναλαμβανει (και μαλλον το αισθανεται δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω) οτι ειναι 100% ετοιμος,προφανως και τρελαινεται οταν μενει στην απεξω.Προσοχη,δεν λεω οτι ειναι στην πραγματικοτητα 100% ετοιμος,λεω οτι ετσι αισθανεται ΑΥΤΟΣ.Προσωπικα ειδα εναν Φορτουνη στην αρχη οντως ΤΡΑΓΙΚΟ,με τραγικη βεβαια ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ για να ειμαστε δικαιοι,αλλα η εικονα του με το Γιβραλταρ εδειξε απολυτη ετοιμοτητα,εστω με αυτον τον αδυναμο αντιπαλο,τα τρεξιματα του ηταν μια χαρα.
Επειτα γραφουμε ''να δουλεψει και να εξελιχθει''.Ενας παιχτης για να εξελιχθει πρεπει να παιζει,ειναι νομος.Παιζουν ρολο βεβαια και οι προπονησεις αλλα κανεις δεν εγινε μεγαλος παιχτης μονο με...προπονηση.Δηλαδη συγγνωμη ρε παιδια,γιατι θα παλαβωσουμε ολοι ομαδικα με αυτα που διαβαζουμε...Ο Μαριν που επαιξε βασικος ειναι ετοιμος?????Ενα ημιχρονο με το ζορι βγαζει!Ο Τσορι στα 35 του που μετα το 55-60 δε μπορει να περπατησει ειναι πιο ετοιμος??Ο Μαρτινς ΝΑΙ π.χ. ειναι πιο ετοιμος και αποτελεσματικος αυτη τη στιγμη απο το Φορτουνη,αλλα (θεωρητικα) ειναι αλλη η θεση του,μπορουν να συνυπαρχουν στην ομαδα.Δε μπορει εναν παιχτη ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ να τον γ@μ@ς ετσι...Επειτα,ποτε ''θα ειναι ετοιμος 100%'' ο Φορτουνης αν δεν παιζει,τα Χριστουγεννα η το Πασχα??Δηλαδη ποση πια ετοιμοτητα πρεπει να εχει ενας ποδοσφαιριστης για να παιξει εστω 60 λεπτα ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΑ???

Για να συνοψισουμε.Εφοσον οι αποφασεις αυτες ειναι του προπονητη και η ομαδα δεν εχει αγωνιστικες απωλειες,δε μπορουμε να του προσαψουμε τιποτε.Εχουμε εμπιστοσυνη,ειναι ολοι τους επαγγελματιες και πιστευω οτι στο τελος θα πρυτανευσει η λογικη και ο επαγγελματισμος.Προφανως εγιναν λαθη και λαθος χειρισμοι και απο την πλευρα Φορτουνη (τα περισσοτερα) και απο πλευρας διοικησης-Μπεντο.Το θεμα ειναι οτι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ (ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ.Κανενας Μπεντο και κανενας Φορτουνης.Το ιδανικο για μενα ειναι να μπει λιγο νερο στο κρασι ΟΛΩΝ και να επιστρεψει ο Κωστας ενεργα στην ομαδα γιατι και Ο ΙΔΙΟΣ εχει αναγκη τον Ολυμπιακο αλλα και η ομαδα ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

υ.γ. Μας αρεσει δεν μας αρεσει,ο Φορτουνης δεν ειναι ο παιχτης που θα κατσει να φαει παγκο για πολυ καιρο.Θελει να παιζει βασικος,δεν ειναι ρολιστας.Αν αυτη η κατασταση συνεχιστει εκατερωθεν,δεν ξερω ειλικρινα που θα καταληξει...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Φίλε, μην συγχέουμε κάποιες έννοιες. Όταν λέμε όταν δεν είναι έτοιμος, δεν συνεπάγεται ότι δεν είναι έτοιμος μόνο από πλευράς φυσικής κατάστασης. Εννοούμε ότι δεν είναι έτοιμος, από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει μία πάσα της προκοπής, από τη στιγμή που παραδίδει τα όπλα μόλις χάσει την μπάλα, κάνοντας σαν κακομαθημένο παιδάκι. Είναι σε κακή κατάσταση. Ούτε ο Μαρίν, ούτε ο Τσόρι είναι σε κακή κατάσταση. Σε κακή φυσική κατάσταση ίσως. Άλλο το ένα, λοιπόν, άλλο το άλλο.

Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι σύνηθες, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Κάποιοι ΑΡΔ το μεγεθύνουν για τους δικούς τους λόγους. Μην πέφτουμε σε παγίδα εμείς και τσιμπάμε.

Εικόνα fasteddie

Καταλαβαινω πως το λες και συμφωνω.Ο ρολος ενος προπονητη ομως εκτος απο την προετοιμασια για τα παιχνιδια και την προπονηση,περιλαμβανει και την ψυχολογικη στηριξη στους παιχτες,την αφυπνιση τους,το λεγομενο ''ντοπαρισμα'',πραγμα που στην περιπτωση Φορτουνη δεν φαινεται να αποδιδει.Προφανως παντως εχει ευθυνες και ο ιδιος ο παιχτης.Τεσπα,πραγματι νομιζω οτι γινεται πολυς ντορος για το τιποτε,απλα μιλαμε για τον καλυτερο ελληνα παιχτη αυτη τη στιγμη και ειναι κριμα να κολλησει η εξελιξη του.Αν βεβαια (απο την αλλη) την εχει δει κραμα Μεσι-Ροναλντο και βαζει τον εαυτο του πανω απο την ομαδα,δεν του φταιει κανεις...

υ.γ. Οι αρδ ξερουμε οτι την τριχα την κανουν τριχια για να δημιουργουν προβληματα στην ομαδα.Ακριβως γιαυτο το λογο,μην βγαινεις δημοσια ρε Μπεντο και λες αυτα τα πραγματα,κρατα τα εσωτερικα...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

ο Φορτούνης, εάν ενθυμείσαι, είχε φάει πάγκο κι επί Σίλβα, οπότε κάποιος λόγος θα συντρέχει.
τώρα, θεωρώ ότι όλοι θέλουμε στην ομάδα έναν ταλαντούχο -και πόσο μάλλον Έλληνα- που να πονά την ομάδα, ηγέτη, όμως κανείς μας δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό.
πάντως μου μετεφλερθη ότι ο Φορτούνης δήλωνε ευθέως στο περιβάλλον του πως δεν θέλει επουδενί να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και πως έβλεπε αρνητικά την προοπτική να πωληθεί από τον Ολυμπιακό σε ομάδα του εξωτερικού.

Εικόνα fasteddie

Κοιτα εγω δεν ειμαι στις προπονησεις ουτε μπορω να ξερω τι ειπωθηκε αναμεσα σε Μπεντο-Φορτουνη.Αυτο που ξερω ειναι αυτο που βλεπω,οτι δλδ ο Μπεντο εχει ''στον παγο'' τον Κωστα αφηνοντας αιχμες για τη διαθεση του στις προπονησεις,ενω ο ιδιος δηλωνει οτι δεν εχει κανενα προβλημα και οτι προπονειται κανονικα.Αυτο για εμενα δεν ειναι φυσιολογικο.Δε μπορει να εχουν και οι δυο δικιο!!Η αληθεια ειναι βεβαια οτι ο Φορτουνης ειδικα το καλοκαιρι ηταν αρνητικα αγνωριστος και οτι και να λεει ο παιχτης ο καθρεφτης ειναι παντα το γηπεδο.Απο τοτε βεβαια κυλησε πολυ νερο στο αυλακι.Για μενα (προσωπικα παντα) ειναι αδιανοητο να παιζει ασταματητα παιχνιδια ο οικοδομος Σεμπα που αν τον βαλεις να ντριμπλαρει σταθερη κολωνα θα κοπανησει πανω της και ο Φορτουνης να τρωει κερκιδα.Στα χαφ η καλυτερη δυνατη συνθεση ειναι Μιλι,Μαρτινς,Φορτουνης,Ελιουνουσι(Παρντο),Μαριν,Καρντοσο(Ιντεγε) με πασπαρτου τον Καμπιασο.Φυσικα επειδη δεν ειμαι εγω ο προπονητης και αυτος ειναι που κρινεται,θα τον κρινουμε εκ του αποτελεσματος.Μακαρι πραγματι η τακτικη του να ειναι ''νουθετικου'' χαρακτηρα και να λειτουργησει αφυπνιστικα για τον παιχτη...

υ.γ. Το ιδιο περιπου φαινεται να συμβαινει και με τον Παρντο ο οποιος μετα το κοψιμο του απο την ευρωπη ειναι φανερο οτι κανει αγγαρεια.Δεν λεω οτι κανει σωστα,μια διαπιστωση κανω.
υ.γ.2 Ο Φορτουνης μου κανει περιπτωση Νερι.Οτι δλδ μονο στον Ολυμπιακο μπορει να παιξει μπαλα,αν φυγει θα χαθει.

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ δεν τον διαβάζω τον κύριο. Μια φορά τον άκουσα, τυχαία, στο ράδιο του αυτοκινήτου καθώς γύριζα απ΄το Καραϊσκάκη στο φετινό ματς με τη Βέροια. Μαζί μ΄έναν άλλο. Γνωστός κι΄αυτός. Κι΄έγραψα εδώ σε υστερόγραφο την - κακή - γνώμη μου και για τους δυο, εντυπωσιασμένος από μερικά ΑΡΝΗΤΙΚΑ τους στοιχεία. Έκδηλα απ΄ΑΥΤΑ που έλεγαν και απ΄τον ΤΡΟΠΟ πουτα΄λεγαν. Δεν ήξερα όσα γράφει ο Θωμάς για τον συγκεκριμένο. Επικροτώ απόλυτα το άρθρο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ναι, Απόστολε, τα είχα δει τα υστερόγραφά σου. Αυτό που είπες κι εσύ, αλαζονεία. Και για να μην παρεξηγηθώ, το λέω εδώ σ' εσένα, ο Διαμαντόπουλος γαύρος είναι. Ούτε ΑΡΔ πιστεύω πως είναι. Απλώς, είναι τρόμπας, κατ' εμέ.

Εικόνα Chief Bromden

Σίριαλ το έκαναν Θωμά χωρίς να υπάρχει λόγος. Δυο τρία ματς τον άφησε εκτός, δεν του κρέμασε και το δελτίο...
Ήταν σε κακή κατάσταση ο Φορτούνης, είχε και τον μικροτραυματισμό, ο τσορι καθάρισε με Αρουκα, ο Μαριν καθάρισε με Βέροια, αυτά...
Αν ξεκίναγε τον Φορτούνη θα έγραφε ο Διαμαντοπουλος γιατι δεν έβαλε τον Τσορι, προβλέψιμοι μέχρι αηδίας...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αρα γκρίνια μόνο για την γκρίνια.

Εικόνα aris belem

Προσυπογράφω μέχρι τελείας αδελφέ! Επίσης να προσθέσω την πρεμούρα του Διαμαντόπουλου να συγχαρεί (!!!) την ομάδα του Ηρακλή, χωρίς να μας εξηγήσει το γιατί; Για τις απανωτές "λιποθυμίες"; Για τις σκαριές και τους τσαμπουκάδες του Ιντζόγλου; Για την κλάψα ενός ακόμα "αδικημένου" προπονητή; Εκτός από "αντικειμενικός", είναι πλέον και τόσο "υπεράνω";

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να 'σαι καλά, Άρη.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

«έχω χάσει το ΦΩΣ μου»!
σύγγαυρε, ερυθρόλευκους χαιρετισμούς στην Βηθλεέμ της Βραζιλίας!

Εικόνα aris belem

Να σαι καλά αδερφέ, με τα τσεκουράτα, σταράτα και προπάντων ολυμπιακά σου σχόλια!!