Στασινός, Σρεμπρένιτσα και θύρα 7



Κάποιος δημοσιογράφος Ανδρέας Στασινός δημοσιοποίησε ένα άρθρο http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341275266-44341275266 που έχει να κάνει με το εμετικό, αναμφίβολα, πανό που σηκώθηκε στις κερκίδες. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το πανό έγραφε στα σέρβικα: ‘’Noz, zica, Srebrenica’’ (Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα) και αναρτήθηκε δίπλα σε ελληνικές σημαίες. Εμετικό. Ανιστόρητο. Απαράδεκτο. 8.000 ψυχές χάθηκαν με φρικτό τρόπο στη Σρεμπρένιτσα το 1995, αλλά φαίνεται πως ο καλός ακροδεξιός μύλος του «Καραϊσκάκης» όλα τα αλέθει. Στις ίδιες κερκίδες ανεμίζουν συχνά σημαίες της Χρυσής Αυγής».

Η ουσία των όσων είπε, φυσικά και, μας βρίσκει σύμφωνους. Και δεν χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω. Ωστόσο, στο τέλος της παραγράφου, συγχέει το πανό αυτό με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφήνοντας εμφανώς να εννοηθεί ότι η θύρα 7 αποτελείται από ακροδεξιά στοιχεία και ότι, επίσης, συχνά ανεμίζουν σημαίες της Χ. Α (χωρίς ανθρακικό…) στη θύρα των οργανωμένων του Ολυμπιακού.

Πρώτον, ο ίδιος δημοσιογράφος δεν ευαισθητοποιήθηκε όταν στη θύρα 13 σηκώθηκε αυτό το πανό

ούτε όταν στη θύρα 4 αναρτήθηκε αυτό το πανό
Τότε δεν θεώρησε ότι υπάρχει ναζιστική σύνδεση των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Π.Α.Ο.Κ με τη Χ. Α. (χωρίς ανθρακικό). Προφανώς, οι οπαδοί εκείνοι ήταν περαστικοί από τα συγκεκριμένα γήπεδα, οπότε δεν συνέτρεχε λόγος ούτε καν για μια απλή αναφορά, αφού δεν θα ήταν σωστό να στοχοποιηθούν αυτοί οι οπαδοί αδίκως… Αντιθέτως, ένα πανό που σηκώθηκε σε αγώνα της εθνικής ομάδας και όχι του Ολυμπιακού, ήταν αρκετό για να πείσει τον εν λόγω δημοσιογράφο ότι οι Ολυμπιακοί είναι ακροδεξιοί. Άλλωστε, όπως, γράφει, έχει δει πολλά πανό και σημαίες στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» που παραπέμπουν στην ακροδεξιά. Ασχέτως που δεν μπήκε στον κόπο να παραθέσει έστω μία τέτοια φωτογραφία. Κι εγώ, δηλαδή, που έψαξα στο ίντρενε, θέλοντας να τον βοηθήσω, δεν μπόρεσα να βρω μία φωτογραφία από τη θύρα 7 με μία τέτοια σημαία. Μάλλον ψεύδεται ο κυβερνοχώρος. Τέλος πάντων.

Τώρα, πώς γίνεται να χρεωθεί το οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού πανό που σήκωσαν κάποιοι σε αγώνα της εθνικής ομάδας, είναι κάτι που μπορεί να μας το εξηγήσει μόνο ο  Στασινός και όσα βούρλα το ενστερνίζονται. Μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει το γήπεδο που φιλοξενεί την εθνική ομάδα να είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού; Άραγε, αν το περιστατικό συνέβαινε στη Λεωφόρο, θα συνδεόταν με τη θύρα 13 ή τότε κοκοκο; Η οποία θύρα 13 έχει συνδέσει πολλάκις το όνομά της με τη Χ.Α (χωρίς ανθρακικό).

Υ.Γ. Αν είναι να μας βγάζετε την πίστη επειδή φιλοξενούμε την εθνική ομάδα στο γήπεδό μας, καλύτερα να την πάρετε και να φύγετε. Υπάρχουν τόσα ωραία γήπεδα που περιμένουν. Η «Αγιά Σοφιά» εδώ και τρία χρόνια δεν έχει φιλοξενήσει έναν αγώνα της εθνικής. Η ανακαινισμένη, προ διετίας, Λεωφόρος δεν επιλέχθηκε για αγώνα της Ελλάδας ακόμα. Η υπερσύγχρονη και μέσα στην ασφάλεια, μετά τις διορθώσεις από τον Σαββίδη, Τούμπα ακόμα αγνοείται. Τι θα γίνει, ρε μάγκες; Μόνο το «Καραϊσκάκη» είναι καινούριο γήπεδο;

Υ.Γ.2 Και πέρα από την πλάκα, χάρη θα μας κάνετε να παίζει αλλού η εθνική ομάδα. Δεν θα χρεωνόμαστε εμείς την ηλίθια εθνικιστική λόξα του κάθε μαλάκα.

Υ.Γ.3 Ως οπαδικό σάιτ του Ολυμπιακού, που έχουμε αφιερώσει εκατοντάδες άρθρα κατά της χούντας και εν γένει του φασισμού και της Χ.Α (χωρίς ανθρακικό), μάλλον μετά βίας επιβιώνουμε ανάμεσα σε τόσους ακροδεξιούς γάυρους, σύμφωνα με την λογική του κάθε Στασινού. Μάλλον. Ε, κύριε Στασινέ;

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Προσπαθουν πραγματικα απο το πουθενα να μειωσουν τον Ολυμπιακο με οποιονδηποτε αρρωστο τροπο μπορουνε.Για αυτο και για μια ζωη θα τρωνε τριαρες και θα τρεχουν κλαιγοντας για τους "κακους οπαδους του Ολυμπιακου".Πιστευω ακραδαντα οτι τυποι σαν τον μαλακα που αναφερεται στο αρθρο(καθως και κατι Χρυσογονοι/Παναγοπουλοι που τολμουν να μιλανε για υποβιβασμους-καλα για την τριανδρια σπορτφμ-σδνα-σκαι δεν μιλαμε καν)στα παιδικα τους χρονια εχουν "περασει καλα" με γαυρους.Δεν εξηγειται τετοιο απυθμενο μισος.Βεβαια νταξει καποιοι το κανουν επειδη απλα γαμιεται η μανα τους επι πληρωμη και ζηλεψαν και αυτοι.

Εικόνα koropi48

Κολασμένε, μ΄ αρέσει που μιλάς σεμνά και ταπεινά. Σκίστους!

Εικόνα ven7

Ας μάθει ο κύριος μαλάκας που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο και έκανε τους συγκεκριμένους υπαινιγμούς πως σύμφωνα με την ΙΣΤΟΡΙΑ οι φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο "ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ" και όπου αλλού....ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ με αναφορά σε ΝΕΚΡΟΥΣ....

Αυτό το προνόμιο το απολαμβάνουν οι κότες που συναναστρέφεται....και στις οποίες απευθύνεται...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ έχει τΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ που λείπει από αυτή την κυρία και τις ομοιδεάτισες της...να ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ...και αυτό όσο και αν τσούζει τον συγκεκριμένο λιβελογράφο είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ...

Ακόμα και στους παοκτζήδες που επί πάρα πολλά χρόνια βρίζανε τους ΗΡΩΕΣ της ΘΥΡΑΣ 7... όταν τραγικά η μοίρα πήρε κάποιες δικές τους ζωές ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ μας και όχι μόνο δεν τους υβρίσαμε όπως άπειρες φορές έχουν κάνει αυτοί, οι αεκτζήδες και φυσικά οι κότες του κολωνακίου...για τα δικά μας παληκάρια....αλλά τιμούμε τα αδικοχαμένα παιδιά ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ μαζί τους...

Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ που σε άλλες χώρες θα αποτελούσε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ...

Αλλά σε άλλες χώρες ο κύριος μαλάκας που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο δεν θα είχε πένα ή θα ζήταγε συγνώμη για τη λάσπη που εσκεμμένα πέταξε...βεβαίως...από τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΤΡΙΑΡΑΣ....

Εικόνα Νίκος Γόδας

Βλέπεις, εδώ υπάρχει "ελευθεροτυπία". Γράφει ό,τι γουστάρει ο καθένας. Που ένας πούστης δημοσιογράφος δεν βγήκε μια φορά να πει "μπράβο στην 7 που ποτέ της δεν έβρισε νεκρούς ή γύρισε την πλάτη σ' αυτούς που τους τιμάνε".

Εικόνα Chief Bromden

Οταν οι βάζελοι στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο μπάσκετ σήκωναν πανό για την ναζιστικη Κροατική παραστρατιωτική οργάνωση Ουστασι που στον Β παγκόσμιο πόλεμο έσφαζε Σέρβους δεν υπήρξε ουτε ανάλογη προβολή ουτε και αναλογη ευαισθησία. Σε καμία περίπτωση δεν το αναφέρω για να δικαιολογήσω το συμβάν με το πανό και ποσό μάλλον τα ιδια τα γεγονότα της Σεμπρενιτσα. Ουτε έχω σκοπό να κάνω τον διαιτητή για το ποιος προχώρησε στις μεγαλύτερες θηριωδίες. Αυτό που θέλω να αναδείξω ειναι η γενικευμένη προσπάθεια σπίλωσης σε ότι εχει να κάνει με τον Ολυμπιακο. Μετα τον πρόεδρο τώρα εχει σειρά ο κόσμος και το γήπεδο.

Φέτος οι φασιστες οπαδοί της Θύρας 7 Πειραιά τίμησαν με ανακοίνωση τους τα θύματα οπαδούς του ΠΑΟΚ απο το δυστύχημα των Τεμπων. Πέρυσι οι δημοκράτες οπαδοί της Θύρας 13 στην επέτειο της 7 σήκωσαν πανό "και τώρα μπορείτε να πάτε να τους βρείτε" ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Άμα είσαι πισωγλέντης, τα βλέπεις όλα αλλιώς... Οι ΑΡΔ έχουν πτυχίο πισωγλεντικής. Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά.

Εικόνα Aprosarmostos17

Έχω την εντύπωση οτι το Καραϊσκάκη για έδρα το θέλουν οι παίκτες καιβοβπροπονητης της εθνικής αφού είναι μακράν το καλύτερο γήπεδο και μια καυτή έδρα.

Εικόνα Brainstorm

Υ.Γ. Αν είναι να μας βγάζετε την πίστη επειδή φιλοξενούμε την εθνική ομάδα στο γήπεδό μας, καλύτερα να την πάρετε και να φύγετε. Υπάρχουν τόσα ωραία γήπεδα που περιμένουν. Η «Αγιά Σοφιά» εδώ και τρία χρόνια δεν έχει φιλοξενήσει έναν αγώνα της εθνικής. Η ανακαινισμένη, προ διετίας, Λεωφόρος δεν επιλέχθηκε για αγώνα της Ελλάδας ακόμα. Η υπερσύγχρονη και μέσα στην ασφάλεια, μετά τις διορθώσεις από τον Σαββίδη, Τούμπα ακόμα αγνοείται. Τι θα γίνει, ρε μάγκες; Μόνο το «Καραϊσκάκη» είναι καινούριο γήπεδο;

Υ.Γ.2 Και πέρα από την πλάκα, χάρη θα μας κάνετε να παίζει αλλού η εθνική ομάδα. Δεν θα χρεωνόμαστε εμείς την ηλίθια εθνικιστική λόξα του κάθε μαλάκα.

Oλο το ζουμι ειναι εδω και η προσωπικη μου αποψη ειναι καθετη.

πουλο ολοι απ το καραισκακη, να παιζουν στο Οακα που με 19.000 μεσα ειναι πιο αδειο κι απ την τροπαιοθηκη της συμμαχιας.

Οταν ολα στηριζονται στην προπαγανδα ειναι τραγικο να καθεται ο Ολυμπιακος να χρεωνεται τις παπαριες του καθενος.
γι αυτο, πουλο ολοι απ το γηπεδο μας, μονο Ολυμπιακος.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απλώς εγώ το είπα λίγο πιο ήπια... χαχαχα

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

είμαι της ιδίας άποψης!
δε θα βάζει ο Ολυμπιακός τερέν 500.000€ για να παίζει το κάθε τσουρούκι, δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός γήπεδο για να σπάνε τα καθίσματα οι μπάχαλοι τουριστ-οπαδοί.

δεν ξέρω όμως εάν μπορεί να αρνηθεί ο Ολυμπιακός στην ΕΠΟ, διότι μετά τη μεταβίβαση από τον Σωκράτη (από τα λίγα λάθη του) ποσοστού στον Λαυρεντιάδη και μετά τις δικαστικές περιπέτεις του τελευταίου, το 50% του γηπέδου έχει περάσει στο ελληνικό Κράτος (τα μασάνε από τον Ολυμπιακό και από εκεί!).

Εικόνα koropi48

Μπράβο, ωραίο και κοφτό σχόλιο! Τέρμα η τσάμπα χρήση από την εθνική, τέρμα και οι φθορές στις εγκαταστάσεις από τον κάθε ανεγκέφαλο. Καιρό είχαμε να δούμε, αν έγιναν και ποτέ βέβαια, φωτιές, καπνογόνα, σπασμένα καθίσματα και επεισόδια στο ΝΑΟ. Να ξεκουμπιστούν όλοι και να μας αφήσουν ήσυχους!

Εικόνα koropi48

Ρίχτου Γόδα, ρίχτουουουου! Αυτός τώρα βιοπορίζεται με τέτοιες παπαριές στα σάιτ. Ε ρε πόσα σούργελα ταϊζει η ρημαγμένη αυτή κοινωνία!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εν τω μεταξύ, ζήτημα είναι να συμφωνούν κάνα δυο στους 50 από κάτω στα σχόλια. Και μετά αναρωτιέσαι αν οι εργοδότες πληρώνουν τους δημοσιογράφους για την αλήθεια ή για να γράψουν αυτά που θέλουν οι ίδιοι οι εργοδότες...

Εικόνα koropi48

Γόδα, τους έχουν για να δημιουργούν κίνηση. Μπορεί κάποιος σε ένα ΜΜΕ ή σάιτ να δημιουργεί ντόρο, κίνηση, φωνές, τηλέφωνα κλπ; Καλό για τον ιδιοκτήτη, αφού δείχνει θεαματικότητα-ακροαματικότητα και ανεβάζει διαφημιστικό στάτους. Καμια φορά παρασύρομαι, κάνω εγγραφή για να απαντήσω σε κάποιους και μετά λέω, τι μαλακία έκανα! Εγγραφόμενος, έγινα διαφημιστικό του επιχείρημα. Κι ο φαφούτης στο REAL FM, μετά το τέλος κάθε εκπομπής, ανεξάρτητα απ ότι του λένε στα τηλέφωνα οι ακροατές, το μόνο που ρωτάει είναι πόσα τηλέφωνα ήταν στην αναμονή και δεν βγήκαν. Να δει περίπου το κοινό του.
Το καλύτερο είναι ΟΥΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΣΑΪΤ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ. ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRov8qxaTCgoQacy10q...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5eM0jXff_ZY2nlBN3...

http://s105.photobucket.com/user/apolloneos/media/pao-nazi.jpg.html

http://i105.photobucket.com/albums/m235/apolloneos/kerkira13jy0.jpg

το ποδόσφαιρο είναι το κατ' εξοχην λαϊκό άθλημα, στις εξέδρες της κάθε ομάδας βρίσκεις όλες τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές κατηγορίες.

στον Πειραιά, την λαϊκή περιοχή της Αττικής, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Περάματος, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι της εργατιάς ξεχασμένοι από το σύστημα, εξ ου και κάποτε ήταν λίκνο κομμουνιστών εργατών.
όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να προωθούν φασιστικές οργανώσεις ως αντισυστημικές, οι νέοι που γοητεύονται από τις στολές και την ομαδοποίηση, έδωσαν πρόσφορο έδαφος στο να αλιεύσνουν απογοητευμένους και απελπισμένους νέους της εργατικής τάξης.
εδώ βρέθκαν κάποιες εκάδες να ψηφίσουν τα παιδιά με τους τάχα μου «αρχαιοελληνικούς» σταυρούς στα μπράτσα στο ΔΙΣΤΟΜΟ!!!!

όσον αφορά το ἐν λόγῳ ιστότοπο, δεν έχω και πολλές απαιτήσεις, μιας και ανήκει στο παιδί για τους καφέδες του Μπόμπολα και του Βαρδηνογιάννη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ σωστή πολιτική προσέγγιση. Το θέμα είναι να μην εκδηλώνονται τέτοιες απόψεις μέσα στην κερκίδα. Κι επειδή ο πιο ασφαλής τρόπος να γίνει αυτό, δίχως να υπάρχει διχόνοια στην ίδια θύρα, είναι το no politica, δηλαδή η πλήρης αποστασιοποίηση από κάθε πολιτική έκφραση, μπορούμε να πούμε ότι θύρα 7 είναι η μόνη που το κάνει αυτό. Και είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί είναι η πολυπληθέστερη.

Εικόνα RedSky

Το ότι το πανό ήταν απαράδεκτο το καταλαβαίνω. Το ότι ήταν "φασιστικό" δεν έχω καταλάβει. Ο πόλεμος του 1992 -95 ήταν μεταξύ φασιστών και αντιφασιστών ή μεταξύ Σέρβων και Βόσνιων; Γιατί να μην είναι απλά "αντιβοσνιακό"; Κάποιοι οπαδοί θα ψάξουν να βρουν τρόπο (πολλές φορές άσχημο) να πικάρουν τον αντίπαλο. Γνωστό αυτό. Οι Βόσνιοι πριν χρόνια είχαν υποδεχθεί την εθνική μας με τούρκικες σημαίες. Οι Αλβανοί την εθνική Κύπρου με σημαίες του ψευδοκράτους. Οι βάζελοι τον Ερυθρό Αστέρα στο μπάσκετ με πανό για τους Ουστάσι. Οι οπαδοί της Φενέρ σε αγώνα με τον πάο είχαν σηκώσει τεράστιο πανό "1453: Kill for You" κλπ. Κατά τα άλλα, βεβαίως πρέπει να μείνει η πολιτική έξω από το γήπεδο (διότι αλλιώς λειτουργεί διασπαστικά), και μπράβο στην θύρα 7 για το "no politica", το οποίο όμως, έχω διαπιστώσει ότι ενοχλεί κάποιους που κινούνται στον χώρο της αριστεράς ή της άκρας αριστεράς.

Εικόνα el trick

Ως πολίτης είμαι ΚΑΙ πολιτικό ον.
Το ΝΟ POLITICA είναι κάτι που με εκφράζει όταν αναφέρομαι στα αθλητικά και ειδικά όταν αναφέρομαι στα του ΘΡΥΛΟΥ. Όταν είναι να συγχνωτιστώ με κάποιον σύγαυρο δεν κοιτάζω αν αυτός είναι δεξιός ή αριστερός δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας ή κουλός μου αρκεί που είναι και αυτός γαύρος.
Επιπλέον τα πολιτικά μου πιστεύω είναι στο αριστερό μέρος του πολιτικού φάσματος. Δεν με ενοχλεί όμως το όχι πολιτική στον αθλητισμό και ειδικότερα το όχι πολιτική στον ΘΡΥΛΟ. Ο ΘΡΥΛΟΣ και τα πολιτικά μου πιστεύω πάνε πλάι πλάι ΑΛΛΑ δεν συγκρούονται.
Σαν χαρακτήρας σε συζήτηση με αλλόθρησκο για θέματα αθλητικά είμαι ΟΞΥΣ και συχνά γίνομαι τυφώνας. Άσχετα αν αυτός είναι του ιδίου πολτικού φάσματος με μένα. Άν όμως συζητήσω για πολιτικά με αντίπαλο ο οποίος όμως είναι γαύρος στο θρήσκευμα τότε η συζήτηση τουλάχιστον από τη μεριά μου μένει σε επίπεδα νηνεμίας.
Θεωρώ λοιπόν ότι η κατακλείδα σου στο κείμενο είναι λάθος. Το NO POLITICA ενοχλεί όποιους ενοχλεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ πολιτικών πιστεύω.

Εικόνα koropi48

Σωστό, αλλά πώς μπορείς να απεμπλέξεις την πολιτική από τον αθλητισμό; Βλέπεις π.χ. ότι συγκεκριμένοι αθλητικοί παράγοντες κάνουν ομάδα με δικαστές-δημοσιογράφους-πολιτικούς και προωθούν τα συμφέροντά τους, θίγοντς την ομάδα σου. Δεν θα πάρεις πολιτική θέση κράζοντας τον πολιτικό φορέα που επιτρέπει τις δολιότητες; Η αυθαιρεσία του κυπατζή σαγώνια, δεν απαιτεί πολιτική-δικαστική κάλυψη για να υπάρχει; Κι αν ναι, δεν θα εκφράσεις πολιτική αντίδραση; Κακά τα ψέματα, επειδή κανείς δεν ασχολείται πλέον με τα μαζικά κινήματα, ο χώρος του αθλητισμού είναι ο μόνος που απέμεινε να συγκεντρώνει κόσμο και θα χρησιμοποιείται δυστυχώς για προβοκάτσιες και καμπάνιες. Κι επειδή μαζεύει νεαρόκοσμο, αλλά συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, θα γίνεται και πεδίο προώθησης εθνικιστικής προπαγάνδας. Αυτό, όπου έχει μαζικό ενδιαφέρον. Στο χάντμπολ ας πούμε ή το πόλο, σπάνια θα παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, ενώ στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν. Δείτε τί έκανε ο αλβανός πρωθυπουργός σε αγώνα μέσα στη σερβία! Με ντρον κρέμασε σημαία της "μεγάλης αλβανίας" τρομάρα του και με τον τρόπο αυτό έθεσε προς τη διεθνή κοινότητα το σχέδιό του και "ενημέρωσε" τους αντιπάλους- εχθρούς του ότι "είναι εδώ". Πού αλλού μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο; Κι αν τον αφήσεις χωρίς απάντηση, δεν αποσταθεροποιείς τις δικές σου θέσεις και το μέλλον σου;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν μας ενδιαφέρει άμεσα ως Έλληνες το τι έγινε ανάμεσα σε Βόσνιους και Σέρβους. Μας ενδιαφέρει μόνο ως ανθρώπους. Η ιστορία της υπόθεσης δείχνει ότι η σφαγή της Σρεμπρένιτσα συντελέστηκε από Σέρβους εθνικιστές, συνεπικουρούμενοι από Έλληνες χρυσαυγίτες. Αυτός που ανέβασε το πανό στο γήπεδο, δεν ξέρω τι προθέσεις είχε και αν είχε γνώση του όλου θέματος (αμφιβάλλω ότι δεν είχε, αλλά τέλος πάντων), αλλά σίγουρα έβαλε νερό στον εθνικιστικό μύλο, που εν πάση περιπτώσει δεν μας αφορά κιόλας.

Το ότι οι βάζελοι, οι Βόσνιοι, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος, εκδηλώνουν τα φασιστικά τους αισθήματα, εμάς δεν πρέπει να μας αγγίζει και να μας επηρεάσει. Ας κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί.

Η θύρα 7 κάνει αυτό που κρίνει σωστό -κι εγώ το κρίνω σωστό-. Και όποιος θίγεται από το no politica, με γεια του με χαρά του. Θίγεται αυτός που πρώτα είναι πολίτικα και μετά Ολυμπιακός. Φυσικά, στη ζωή μας πρώτα πολίτικα πρέπει να είμαστε. Στο γήπεδο είναι άλλο το θέμα όμως. Και δυστυχώς, πολλοί το βλέπουν διαφορετικά. Και από την αριστερά και από την δεξιά.