Ολυμπιακός-Γιανγκ Μπόις 1-1



Βλέποντας, καμιά φορά, κάτι εκπομπές σαν το DERBY, αυθορμήτως αναπαράγω έναν αντίλογο από μέσα μου, όταν ακούω τον Πετρουλάκη και τον κάθε εκεί δα Πετρουλάκη να αμολάει ένα σωρό αρλούμπες για διαιτησίες, παράγκες, εγκληματικές οργανώσεις και αθηναϊκά κατεστημένα. Πολλές φορές, μιλάω και μόνος μου, φωνάζω, ωρύομαι, με αποτέλεσμα να με περνάει η γυναίκα για τρελό. Και είμαι νέος ακόμα. Συνήθως, ο Πετρουλάκης, μιας και τον πιάσαμε τώρα, αυτός ο μυστακοφόρος Αρειανός που το παίζει παοκτσής μπας και επιβιώσει εκεί πάνω, πιάνει μία φάση του αγώνα του Ολυμπιακού (φυσικά και είναι φάση που έχει ευνοηθεί ο Ολυμπιακός ή τουλάχιστον έτσι λέει ο Πέτρουλας), εστιάζει μόνο σ’ αυτήν και καταλήγει με ένα συμπερασματικό «άρα» στο ότι ο Μαρινάκης και κατ’ επέκταση ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι γουστάρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρε δεν πα να του λες εσύ «ναι, αλλά υπήρξαν άλλες δύο φάσεις που…», τίποτα αυτός. Εκεί, ανένδοτος. Και μετά, αφού έχει χαλάσει τα 8/10 του χρόνου που του αναλογεί στη διαιτησία, κάνει ποδοσφαιρική-τεχνική ανάλυση, τέτοια που ζηλεύει ο Αλέφαντος. Κλείνοντας την κουβέντα του, λέει ότι «χθες, δεν έπαιξε ρόλο η διαιτησία στην έκβαση του αγώνα, ο ΠΑΟΚ –ή όποια ομάδα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού τέλος πάντων- δεν έπαιξε καλά και δικαίως νίκησε ο Ολυμπιακός. Όμως φάνηκε για άλλη μία φορά ότι όποτε χρειάζεται το σφύριγμα η ομάδα του Πειραιά το παίρνει». Και τότε μου γεννάται μία εύλογη –νομίζω- απορία. Πώς γίνεται να αφιερώνει τα 2/10 του τηλεοπτικού του χρόνου για το πρωτεύoν, το οποίο εν προκειμένω είναι η καθαρή αγωνιστική νίκη του Ολυμπιακού ή ήττα του αντιπάλου του Ολυμπιακού, ενώ για κάτι που, όπως είπε, δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, η διαιτησία δηλαδή, να αφιερώνει τα 8/10 του χρόνου του; Δημιουργεί ή όχι μ’ αυτόν τον τρόπο μία δυσανάλογη συσχέτιση, η οποία αποπροσανατολίζει τεχνηέντως την ουσία της υπόθεσης, με σκοπό να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις;

Εγώ, λοιπόν, για να μην γίνω Πετρουλάκης στη θέση του Πετρουλάκη, θα θέσω στενούς περιορισμούς στον εαυτό μου και θα προσπαθήσω να γράψω με βάση την ουσία. Εν αρχή, το βασικό και κύριο. Και πρωτεύoν και σημαντικό και αξιοσέβαστο και επικερδές. Και πάνω απ’ όλα, που λέμε. Η πρόκριση. Ήρθε η πρόκριση και μάλιστα από την προτελευταία αγωνιστική. Δεδομένων των συγκυριών, η πρόκριση είναι που μετράει. Σε μία χρονιά που το καλοκαίρι τα πάντα ήταν ρευστά, η ομάδα άλλαξε δύο προπονητές (τρεις έκατσαν στον πάγκο σε διάστημα δύο μηνών), αποκλειστήκαμε από την πρωταθλήτρια Ισραήλ, κοντέψαμε να αποκλειστούμε από μία Αρούκα, το ζητούμενο ήταν να βρούμε γρήγορα τα πατήματά μας και να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Την καλή πορεία δεν την κάναμε, αλλά θέσαμε τα θεμέλια. Από ‘δω και πέρα, ό,τι γίνει για καλό θα είναι. Για Ευρώπη μιλάω πάντα.

1)      Η πρόκριση μετράει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ομάδες, όπως η Ίντερ, να παραπαίουν. Ομάδες με ιστορία, με παίχτες αξιόλογους, με μεγάλα μπάτζετ. Τίποτα δεν χαρίζεται.
 
2)      Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τις ομάδες που παίξαμε. Ο ΑΠΟΕΛ έχει ευρωπαϊκή εμπειρία τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει μέχρι και στους «8» του champions league. Η Γιανγκ Μπόις προκρινόταν συνήθως στην επόμενη φάση του Europa league κάθε φορά που συμμετείχε, ενώ αποκλείστηκε έχοντας μαζέψει 10 βαθμούς μία χρονιά. Επίσης, προέρχεται από ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με το δικό μας. Η Αστάνα είναι μία ομάδα που κατάφερε να μην χάσει εντός έδρας μέχρι κι από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Άρα, τίποτα δεν είναι αμελητέο. Ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στο  champions league.
 
3)      Πλέον, η ομάδα έχει όσο χρόνο χρειάζεται για να ηρεμήσει το μυαλό της, μέχρι να ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Μπορεί να αφιερωθεί στο πρωτάθλημα, να κάνει ροτέισον, να μπουν νέοι παίχτες, παροπλισμένοι, να αποσπαστεί κι άλλο από τους υπόλοιπους και γενικώς να περάσει μία περίοδο ανασύνταξης και ηρεμίας.
 
4)      Δεν έχει σημασία αν θα βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι. Το παρελθόν μας δίδαξε άπειρες φορές ότι δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις. Βλέποντας τις ομάδες που είναι πρώτες στους ομίλους του Europa league, για παράδειγμα, δεν με φοβίζει καμία. Αντιθέτως, θεωρώ πρόκληση να παίξουμε με τον Άγιαξ, λόγου χάρη. Μία ομάδα που φέρει όνομα βαρύ. Όνομα που από μόνο του είναι ικανό να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίχτες μας και παράλληλα είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα μ’ εμάς. Θέλω να πω, δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η πρώτη θέση. Φυσικά, δεν θα ήταν άσχημο να νικήσουμε στην Κύπρο και να βγούμε πρώτοι. Απλώς, σκέφτομαι τα πρωτοσέλιδα την επομένη της κλήρωσης, εάν τύχουμε με κάποια από τις λεγόμενες βατές αντιπάλους, με τίτλο για τελικό κ.λπ. και με πιάνουν τα νεύρα πάλι. Και φτάνω να λέω καλύτερα να βγούμε δεύτεροι και να κληρωθούμε με την πιο δύσκολη ομάδα.
 
5)      Ο Μπέντο έχει φτιάξει ένα γκρουπ παιχτών που είναι στο πρώτο πλάνο. Πρόκειται για 12 παίχτες. Οι 11 κλασικοί βασικοί συν τον Λεάλι, ο οποίος είναι σταθερά βασικός στην Ευρώπη και στο κύπελλο. Επίσης, πάλι σταθερά, υπολογίζει για βασικούς μπακ απ άλλους τρεις παίχτες. Πρόκειται για τον Ντε Λα Μπέγια (αυτός πιθανόν να ήταν και βασικός, αν ήταν υγιής), Ομάρ και Βιάνα. Από ‘κει και πέρα, χρησιμοποιεί κάποιους παίχτες, αλλά δεν θα βάλει το χέρι του στη φωτιά για κανέναν. Μιλάμε για 15 παίχτες που εναλλάσσονται στην ενδεκάδα, δηλαδή. Αυτό έχει αποτέλεσμα να έχει πάντα σε ετοιμότητα έναν βασικό κορμό, που τον βλέπουμε να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και να προσπαθεί να ανταμείψει τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Επίσης, έχει κερδίσει παίχτες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν καμένα χαρτιά. Φιγκέιρας, Ντα Κόστα είναι τα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ακόμα και ο Ιντέγιε δεν έχει σχέση μ’ αυτό που ξέραμε. Αυτό πιστώνεται αναμφίβολα στον Μπέντο.
 
Πάμε και στα δευτερεύοντα, αλλά σημαντικά.

1)      Συνεχίζω από εκεί που σταμάτησα. Το ότι στηρίζεται σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών, μπορεί να προσφέρει όσα θετικά προανέφερα, αλλά παράλληλα συντηρεί μία μόνιμη γκρίνια, συν του ότι μαθηματικά δεν βγαίνει η χρονιά με αυτόν τον αριθμό παιχτών. Ή το ροτέισον θα ανοίξει ή θα ξεκινήσουν οι θλάσεις. Ή το ροτέισον θα ανοίξει ή οι μουρμούρες θα εξελιχθούν σε γάγγραινα στα αποδυτήρια. Ήδη, ο Τσόρι άρχισε τις δημόσιες μπηχτές. Και είναι η πρώτη φορά που το κάνει στα τόσα χρόνια.
 
2)      Στον χθεσινό αγώνα, ο Μπέντο κατέβασε μία 18άδα, στερούμενη από επιλογές. Πέραν των βασικών, τους οποίους ξέρουμε και… εμπιστευόμαστε, στον πάγκο υπήρχε ποιοτική και ποσοτική λειψανδρία, τουλάχιστον από τη μέση και μπροστά. Δύο λύσεις υπήρχαν, ουσιαστικά. Ο Μανθάτης και ο Ανδρούτσος. Μετά, ο Μπουχαλάκης για οχτάρι. Δηλαδή, αν το ματς στράβωνε, ο Μπέντο αναγκαστικά θα έβαζε τον Μανθάτη και τον Ανδρούτσο να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Θα έβαζε δύο αμούστακα παιδιά να φέρουν τα πάνω κάτω, σε ένα γήπεδο που θα ασκούσε πίεση.
 
3)      Το πόσο… μπερδεύτηκε ο Μπέντο φάνηκε από τις αλλαγές που έκανε. Εφόσον ο Μπέντο άφησε εκτός αγώνα Τσόρι-Μαρίν και διάλεξε Μανθάτη-Ανδρούτσο, θα πίστευε κανείς ότι για να το κάνει, τους εμπιστεύεται τους μικρούς. Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Βλέποντας τη Γιανγκ Μπόις να ισοφαρίζει, τον Ελιονούσι, τον Σεμπά και τον Ιντέγιε να μην τραβάνε, θα ήθελα να ήξερα τι θα σκεφτόταν ο Μπέντο, κοιτάζοντας προς τον πάγκο για να βρει καμιά λύση. Αν, λοιπόν, τους πίστευε τους μικρούς, δεν θα περίμενε να βάλει τον Μανθάτη στο 84’. Ούτε θα έμενε με μία αλλαγή ως το τέλος του ματς. Θα έβαζε και τον Ανδρούτσο. Και θα έκανε την πρώτη αλλαγή γύρω στο 65’. Ο Μπέντο έδειξε ξεκάθαρα ότι με τον πάγκο που διάλεξε έδεσε μόνος του τα χέρια του. Δεν είναι ότι πιστεύω εγώ πως ο Μανθάτης και ο Ανδρούτσος δεν κάνουν ή κακώς τους πήρε. Θα περίμενα, αφού τους πήρε, να το στηρίξει και να τους ρίξει στα βαθιά να βοηθήσουν. Όχι να δείξει ότι τους πήρε μόνο και μόνο για να μην πάρει τους Τσόρι-Μαρίν. Αν ο προπονητής τους έβαζε και τους δύο πιο νωρίς, θα το γούσταρα, από την άποψη ότι έχει ένα πλάνο και το ακολουθεί πιστά. Ούτε αυτό ισχύει όμως.
 
4)      Μπορεί με τον τρόπο του ο Μπέντο να ήθελε να περάσει μηνύματα. Μπορεί να ήθελε να καταστήσει σαφές μια και καλή ότι αυτούς τους παίχτες δεν τους υπολογίζει για τίποτα (αυτό είναι το πιο πιθανό, δηλαδή…). Οκ, σύμφωνοι. Αλλά έχοντας μπροστά σου έναν αγώνα σημαντικότατο, όπως ο χθεσινός, δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια έτσι που να ρισκάρεις ολόκληρη ευρωπαϊκή χρονιά. Στον χθεσινό αγώνα, τουλάχιστον για τον πάγκο, ήταν απαραίτητοι και ο Τσόρι και ο Μαρίν. Πρώτα απ’ όλα για την εμπειρία τους. Όσο καλός κι αν είναι ο Μανθάτης, η εμπειρία του Τσόρι είναι απαραίτητη. Έστω και ως αλλαγή. Επιπλέον, αν έχει αποφασίσει να τελειώσει τους συγκεκριμένους παίχτες, δεν χρειάζεται να το κάνει με τον πιο άκομψο τρόπο και εις βάρος της ομάδας. Έξυπνα μπορεί να το διαχειριστεί. Πάρε τον Τσόρι στην 18άδα, χρησιμοποίησέ τον ως αλλαγή και μην παύεις να τον θεωρείς τελειωμένο. Λες και η χρησιμοποίησή του αποτελεί δέσμευση παραμονής. Όσο είναι εδώ και μπορεί να βοηθήσει, εκμεταλλεύσου τον.
 
Υ.Γ Ο Μπέντο δεν είναι ούτε μυρωδιάς, ούτε κακός προπονητής. Έχει πλάνο και η ομάδα επιθετικά μου αρέσει. Και συστήματα βλέπουμε να αναπτύσσονται και τα στημένα επανήλθαν στην επικαιρότητα. Αλλά αδικεί τον εαυτό του με κάτι τέτοιες επιλογές. Όλα αυτά που έψεξα είναι μεν σημαντικά, αλλά δεν παύουν να είναι επιμέρους. Ο Μπέντο είναι προπονητής του Ολυμπιακού. Θα κάνει αυτά που πιστεύει και θα κριθεί βάσει αυτών. Θα κριθεί όταν πρέπει, όμως, όχι τώρα. Το ότι δεν πήρε τον Τσόρι χθες στην αποστολή δεν σημαίνει ότι είναι αποτυχημένος προπονητής ή ότι θα πρέπει να τον διώξουμε ή να τον γιουχάρουμε. Ο Μπέντο θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Και ακόμα καλύτερα, στο τέλος της άλλης σεζόν, όπου θα έχει τη δική του ομάδα, όχι μία ομάδα που σχεδόν παρέλαβε, χωρίς προετοιμασία. Και γενικά, δηλαδή, δεν γίνεται να αλλάζει προπονητής μέσα στη σεζόν για πλάκα. Για να φύγει προπονητής πρέπει ή να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο ή να βλέπει η διοίκηση κλίμα που δεν τον σηκώνει ή να κάνει επανειλημμένα εγκλήματα και αποτυχίες. Πρώτος, λοιπόν, λέω ότι ο Μπέντο πρέπει να μείνει και να στηριχθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ακόμα αρχή είναι, άλλωστε. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει το πράγμα και τι θα δούμε μέχρι τον Μάιο. Και μέχρι στιγμής, ο Μπέντο τα πάει εξαιρετικά, με εξαίρεση κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένα στοιχεία.
 

Υ.Γ.2 Αυτά. Και σας γαμάει ο Θρύλος και ο Βαγγέλας.

Σχόλια

Εικόνα el trick

Από Λεβάντες και λοιπά ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ. Μήπως η ομαδάρα (πράγμαστι) του Βαλβέρδε τα πήγε καλύτερα από πλευράς αποτελεσμάτων;;;;;
Λίγες οι φορές που η ομάδα προχώρησε πέραν των ομίλων.
Τέλος όσον αφορά τους παίκτες.
Και στο παρελθόν υπήρξαν παίκτες που ενώ αποθεώθηκαν στον ΘΡΥΛΟ και έγιναν κάποιοι, μετά πήγαν για λίγα αργύρια στον βάζελο και έγιναν ποιό πράσινοι και από τη γλίτσα.Μήπως χρειάζεται να αναφέρω ονόματα;;;;; (Γιατί υπήρξαν και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ονόματα τέτοιοι) Είναι αυτό που λέμε στο ΤΕΛΟΣ ΞΟΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ. Όλοι κρίνονται στο τέλος. Μπορεί κάποιοι να παίξαν στον ΘΡΥΛΟ κάποτε. Μπορεί μάλιστα να δώσαν τότε όλο τον εαυτό τους στην ομάδα μας. Όμως ο ΘΡΥΛΟΣ δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ. Δεν θα κυβερνάνε αυτοί τον ΘΡΥΛΟ. Αν βολευτούν με αυτά που θα δίνει ο ΘΡΥΛΟΣ μετά την αγωνιστική τους δράση ΚΑΛΩΣ θα παραμείνουν στο ΠΑΝΘΕΟΝ των ΗΡΩΩΝ της ΚΑΡΔΙΑΣ μας. Αν όμως θέλουν να υπηρετεί τα συμφέροντά τους ο ΘΡΥΛΟΣ τότε ας πάνε ΑΛΛΟΥ. Δεν αξίζει να χαλάμε το σάλιο μας για κάτι τέτοιους. Σε αυτό είμαι 100% μαζί με την άποψη του Σάββα.

Εικόνα KCS

Σάββα συμφωνώ στα περισσότερα που λες (για τα οικονομικά) αλλά διαφωνώ απόλυτα στους χαρακτηρισμούς σου για τους παλιούς μας παίχτες. Το ότι ο καθένας απ΄'αυτούς σαν επαγγελματίας μπορεί να έχει κάνει κάποιες κινήσεις (δήθεν λέω εγώ αλλά οκ είναι δική μου γνώμη) επαφών με άλλη ΠΑΕ δεν είναι δυνατόν να διαγράψει τη προσφορά τους και να τους αποδίδονται τέτοιοι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί. Εδώ παλιά ο Νικόλας ο Αναστόπουλος για να εκβιάσει καλύτερο συμβόλαιο είχε πάει στο κότερο του Βαρδινογιάννη Ο ΙΔΙΟΣ. Όχι μάνατζερ, ο ίδιος! Τον κάνει αυτό τσάτσο του Βαρδινογιάννη?

Τώρα η φετινή ομάδα έχει κάποια θέματα και μέτρια ποιότητα παιχτών σε ορισμένες θέσεις(αμυνας κυρίως). Κι εγώ το καλοκαίρι τα είχα βάψει μαύρα. Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι στα ντέρμπι έβγαλαν ψυχή και Ολυμπιακό πάθος αυτοί οι μέτριοι παίχτες,δεν το περίμενα αλλά εύγε τους και οφείλω να τους το αναγνωρίσω(αν και μεγαλύτερης εκτίμησης χαίρουν αυτοί που τους έφτιαξαν για να παίζουν έτσι,άλλο θέμα αυτό). Οι εποχές έχουν αλλάξει, η πατρίδα μας έχει δυστυχώς τα χάλια που περιγράφεις παραπάνω, οι μεταγραφές που κάναμε παλιά είναι αδύνατον να γίνουν(εκτός κι αν παραβιάσεις το financial fair play όπως έκαναν τ'αδέρφια μας του Ερυθρού Αστέρα και έφαγαν αποκλεισμό από την Ευρώπη για 1 ετος πέρυσι). Η μόνη λύση για να έχουμε καλύτερους παίχτες είναι να τους φτιάξουμε στις ακαδημίες ή να τους βρούμε στην Ελλάδα σε μικρές ομάδες. Οπως και να 'χει και το καλοκαίρι τo έγραφα μ'όλη την τότε απαισιοδοξία μου, θα υποστηρίζω στο γήπεδο αυτούς που φέρουν τα χρώματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όπως και να'χει. Και τότε και τώρα είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι τωρινοί διοικούντες θέλουν το καλύτερο για την ομάδα όπως εμείς οι οπαδοί και ακόμα περισσότερο.

Τέλος Σάββα μια και δεν γράφω πολύ συχνά να εκφράσω τη χαρά μου για την επιστροφή σου στο σάητ. Μακάρι όλα να σου πηγαίνουν καλά έτσι που να προλαβαίνεις να ασχολείσαι.

Εικόνα savvas gridlock

Φιλε, ειναι απλο αυτο που λεω. Οποιος κανει τις επιλογες του και παει με τους απεναντι, δικαιωμα του και ΔΕΝ τον χαρακτηριζω. Χαρακτηριζω αυτον που ενω κοιταει την παρτη του και την τσεπη του, γυριζει μετα και πουλαει ολυμπιακοφροσυνη και οπαδιλικι. Αυτος γαμιεται και σε αυτην την κατηγορια ειναι οι Τζολε-Γεωργατος-Φουστερ. Εδω και πολλα χρονια επισης εκει ανηκει και ο Αναστοπουλος, που εχει κοψει καθε σχεση με τον Ολυμπιακο κι ασχολειται με την καριερα του. Καλα κανει, αλλα κι εμεις καλα κανουμε που τον βαζουμε απεναντι. Αν εισαι μαζι μας, εισαι παντα, οχι με διαλειμματα. Για τους Βαρδινογιαννηδες και το Νικολα μας, εγω θυμαμαι τη δεκαετια του '80 καθε τρεις και λιγο αφιονισμενους Ολυμπιακους να σπανε το αυτοκινητο του Αναστοπουλου, να κανουν ντου στου Ρεντη για να τον βρουν κι αυτος να φυγαδευεται, ειδικα μετα απο ματς με τον ΠΑΟ. Λες να ηξεραν κατι παραπανω; Και μην νομιζεις οτι επειδη εχουμε αποφασισει να μην βγαζουμε προς τα εξω καποια πραγματα, αφου εδω διαβαζουν διαφοροι, δεν ξερουμε τι μας γινεται. Στο ονομα του "δεν αποκαθηλωνουμε παλια οπαδικα ειδωλα" δεν θα αφησουμε να διακινουνται μπαρουφες που κανουν κακο στην ομαδα, με αστειες συγκρισεις με ενα υποτιθεται "αγνο και τιμιο" παρελθον. Αναθεμα κι αν ηξεραν ολοι αυτοι οι ψεκασμενοι αφελεις τι παιζοταν και τι παιζεται απο τη δεκαετια του '50 ακομη, ποσω μαλλον του '80. Αυτα και τελος εδω, οποιος νιωθει, νιωθει. Παραπανω κερματα δεν γινεται αυτο το θεμα.

Εικόνα KCS

Το προηγούμενο σχόλιό μου πήγαινε σαν απάντηση σε σχόλιο του Σάββα, βγήκε σε άλλο σημείο.

Εικόνα suede86

Ο Μπέντο έχει μαζέψει κατά πολύ το συνονθύλευμα που βρήκε το καλοκαίρι και μπορώ να πω ότι για εμένα η ομάδα επιθετικά ίσως αποδίδει και καλύτερο ποδόσφαιρο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο..
Όμως..Στην Αστάνα το τελευταίο μισάωρο οι Καζάκοι ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ το γκολ και αν και είμασταν φοβερά άτυχοι στο δοκάρι του Μάρτινς που δεν πέρασε την γραμμή και αν και δεν μας είχε δώσει το κορακι του Θεοδωρίδη (σωστά βαζέλια?) απίστευτο πέναλντι στο πρώτο ημίχρονο υπέρ του Σεμπά για να μετρήσει η Αστάνα όσα έπρεπε, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΤΣ...Ότι ώρα ήθελες το έπαιρνες...Και ο Μπέντο πως βοήθησε από τον πάγκο τότε? Περνώντας τον Ανδρούτσο αλλαγή στο 90'...Για καθυστέρηση? Και τελείωσε το παιχνίδι εκείνο και όλοι του πιστώσαμε πως κράτησε την ομάδα φρέσκια ενόψει βάζελου και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ...
Όμως ο Τσόρι με το γλέντι στην άμυνα της Άστανα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει έστω 20 λεπτά?? Δεν θα έπαιζε εξάλλου με τον βάζελο ο Τσόρι... Δεν τον είχε όμως ούτε καν στον πάγκο και τελικά βολεύτηκε με το χ απέναντι στον Μπόρατ...
Και πάμε χτες...
Εχεις πληροφορηθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει χάσει στην Αστάνα οπότε το ματς με τους Ελβετούς είναι διπλά σημαντικό αφού κερδίζεις και μετά απλά πας για διαχείριση της πρωτιάς στην Κύπρο..
Και ξεκινά το παιχνίδι και απο κει που θα κερδιζες από ημίχρονο ΣΙΓΟΥΡΑ, με τις διακοπές του πρωταθλήματος που επιδιώκουν και καταφέρνουν τα άλλα τα τριμπούρδελα δεν βρήκες ποτέ ρυθμό και βγαίνει το ημίχρονο στο χ..Ξεκινά το δέυτερο το πετάς αμέσως ομως δεν το τελειώνεις με τον Σεμπά και τον Φορτούνη(Κωστάκη όταν χάνεις την μπάλα ξέρεις μπορείς να τρέξεις και εσύ να πιέσεις να την ξαναπάρεις, δεν είναι μαλάκας ο Μάρτινς να τρέχει για 5)..
Και μετά από την μαγευτική φάση που προσέφεραν Μποτία και Λέαλι (κίνδυνος θάνατος έως τώρα, έαν τον δούμε και στα νοκ αουτ τι να πω) ΤΟΤΕ ΤΙ???
Απλά τίποτα γιατί ο Μπέντο δεν πίστευε ποτέ ότι θα φτάσει να διεκδικεί την νίκη με την Γιουνγκ Μπόις στο τελυταίο μισάωρο οπότε και οι αλλαγές του θα ήταν διεκπεραιωτικές του στυλ βγάζω Φιγκέιρας βάζω Ομάρ..
Ελα όμως που δεν έγινε έτσι...Και βρεθήκαμε να βλέπουμε έναν τύπο στον τελευταιο μισάωρο να μην έχει επιθετικογενή παίκτη πλην του Μανθάτη να ανακατέψει λίγο την τράπουλα μπροστά..
Καλή η πειθαρχεία και το να περάσει το δικό του αλλά όχι εγωισμοί πάνω από την ομάδα..
Δεν του πε κανείς να αλλάξει την ενδεκάδα την καλύτερη κατέβασε...Ομως δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι σε ένα παίκτη που εξαιτίας του αγωνίζεσαι φέτος στο Europa όταν σε γλύτωνε με την Αρούκα στην παράταση..
Τι περισσότερο δηλαδή ρε μάγκες θα προσέφερε ο Μπουχαλάκης στον πάγκο (που ανάθεμα και αν παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό) από τον Τσόρι και τον Μαριν (για αυτόν δεν έλεγε ο Μπέντο ότι δεν πίστευε κιόλας ότι θα έρθει Ελλάδα και τελικά τον έχουμε δει μόνο με τον ΑΠΟΕΛ)...
Ο Θρύλος για μένα είναι έγκλημα που δεν έχει σήμερα 12 βαθμούς σε αυτόν όμιλο..Και αφηνω εξω το ματς με τον ΑΠΟΕΛ γιατί όταν τρως γκολ στο 9' και έχεις 80 λεπτά έστω να ισοφαρίσεις και δεν το κάνεις δεν φταίει μόνο η τύχη..Και είναι έγκλημα γιατί δεν θυμάμαι ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν να έχουμε τέτοια ευκαιρεία να μαζέψουμε παραπάνω πόντους (για την βαθμολογία μας στην ΟΥΕΦΑ) στον μακράν δεύτερου πιο ευκολο όμιλο που έχουμε βρεθεί ποτέ σε τσ λ και Europa..
Και ναι το ότι περάσαμε προφανώς δεν είναι αμελητέο..
Αλλά αν θέλουμε να κάνουμε πορεία στο Γιουρόπα πρέπει να δίνουμε έμφαση στις λεπτομέρειες...Και τέτοια είναι η πρωτιά του ομίλου..
Κερδίζεις στην Κύπρο (όπως οφείλεις να κάνεις σαν Ολυμπιακός για να ρεφάρεις και τα χθεσινά)βγαίνεις πρώτος και αντιμετωπίζεις στους 32 ομάδες όπως Αλκμααρ, Σταντάρ λιέγης, Γκενκ κλπ...
Βγαίνεις δεύτερος και κληρώνεσαι με Σάλκε Ζενίτ Σαχτάρ Ρόμα κλπ..
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ...Για αυτό και για μένα το ματς στην Κύπρο θα είναι το σημαντικότερο έως τώρα στην χρονιά..

Εικόνα koropi48

Επειδή ξέρω τα κυπριακά γήπεδα και τη δυναμική του αποελ στην έδρα του, δεν βλέπω καλά σημάδια. Είναι και γκαντέμικο γήπεδο για μας. Η ευκαιρία ήταν χθες.

Εικόνα suede86

Συμφωνώ απόλυτα φίλε...ο θρύλος έπρεπε από χτες βράδυ να είναι πρώτος στον όμιλο του...Μας δόθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον άσο της Αστάνα..Άυτός ήταν ο εύκολος δρόμος..Αλλά ότι έγινε έγινε...
Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάμε από τον δύσκολο δρόμο παίρνοντας διπλό στην Κύπρο...Και εγώ τον εκτιμώ τον ΑΠΟΕΛ στην έδρα του και δεν θα είναι εύκολο αλλά είσαι ο Ολυμπιακός...
Πρέπει να το κάνουμε το διπλό και αν πάμε όπως πρέπει πιστεύω θα το κάνουμε...
Αν πάλι βέβαια κατεβούμε με κανά στυλάκι ότι έχουμε προκριθεί και όλα καλά, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα γίνει, τότε καλή μας κλήρωση με καμιά Ζενίτ στους 32...
Ας ελπίσουμε να τελειώσουμε αυτόν τον όμιλο όπως πρέπει παίρνοντας πίσω τους βαθμούς που πετάξαμε με Αστάνα εκτός και τους Ελβετούς χθες..
Όσο για το γκαντεμικό γήπεδο που λες για το ΓΣΠ, φαντάζομαι πως αναφέρεσαι στην ήττα 3-0 με την Μακάμπι το 2002...
Αδερφέ σε αυτό το ματς έχουν γίνει όργια διαιτητικά που αν γινόντουσαν σήμερα που τα βαζέλια έχουν ανακαλύψει τον Θεοδωρίδη και την κακιά ΟΥΕΦΑ, θα πηδούσαν από το μπαλκόνι από την αγανάκτηση τους...
Ανύπαρκτο πέναλντι το 1-0 οφσαιντ γκολ αργότερα πέναλντι υπέρ του Αλεξανδρή που δεν δίνεται και άλλα πολλά από έναν αλήτη Ιταλό αν θυμάμαι καλά τον Ντε Σαντις...
Οπότε δεν πολυπιστεύω σε γκίνιες κτλ...Ας μπει ο θρύλος ψυχωμένα και όπως πρέπει μέσα και θα γράψει το αποτέλεσμα που θέλουμε..

Εικόνα koropi48

Αδέρφια όλα σωστά, αλλά δεν μιλάμε για το βάζελο των χρεών και της φτώχειας. Μιλάμε για το ΘΡΥΛΟ, με δικό του γήπεδο, άρτιες προπονητικές εγκαταστάσεις, δομή και το βασικό, περί τα 350 τζίρο τα τελευταία 8 χρόνια! Τί να λέμε τώρα!

Εικόνα savvas gridlock

Και τι παει να πει αυτο; Εσυ στη θεση ενος παικτη που στεκεται καλα σε προηγμενο πρωταθλημα, Αγγλια-Ισπανια-Ιταλια-Γαλλια-Γερμανια, που δεν εχεις καμια σχεση με Ελλαδα, θα το παραταγες να ερθεις να παιξεις αντιπαλος του Πλατανια; Θα ερχοσουν σε μια χωρα οπου δεν μπορεις να βγαλεις οσα μετρητα θες απο την τραπεζα και καθε τρεις και λιγο απειλειται με χρεοκοπια και χαος στους δρομους; Εγω αν ημουν τετοιος παικτης κι ερχοταν προταση απο τετοια μπουρδελοχωρα, θα πλακωνα στις φαπες το μαατζερ μου που με εβαλε στη διαδικασια εστω να το συζητησω. Ο Μασαντο το 2012 για να ερθει δωσαμε μπροστα ολα φαεφτα της μεταγραφης στην Τουλουζ. Σε μικρομεσαια γαλλικη ομαδα, που δεν εμπιστευοταν το μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα. Το 2012, οχι το 2016. Ο Ολυμπιακος ειναι σε μια χωρα κι ενα πρωταθλημα ΑΝΕΚΔΟΤΟ. Μπορει να προσελκυσει παικτες παρηκμασμενους, ψιλοτραυματιες, με καριερα σε πτωση και να τους δωσει 4 φορες πανω τα λεφτα που θα εβρισκαν σε προηγμενο πρωταθλημα, καλυπτοντας Εφορια και ΙΚΑ. Δεν ειναι δυνατον να λεεμ τετοια πραγματα λες και ζουμε σε αλλη χωρα, δεν γινεται να παρουσιαζουμε τον Ολυμπιακο ως δελεαρ για καθε παικτη της Ευρωπης. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Εικόνα koropi48

Σάββα όλα σωστά. Δεν ζητάω θαύματα. Πιο έξυπνο ψάξιμο να γίνεται για να πιάνουν τόπο τα λεφτά. Και στο γιούρο και στο μουντιάλ είδαμε περιπτώσεις παιχτών από πολλές χώρες, που με λιγότερα λεφτά ίσως πήγαιναν καλύτερα. Θυμάται κανείς τους κεντρικούς αμυντικούς της Ισλανδίας στο γιούρο; Παρακολουθεί κανείς τις αγορές της σκανδιναβίας; Για τέτοια μιλάω, όχι να κοντράρουμε τη μπάγερν στις μεταγραφές!

Εικόνα fasteddie

Διαλυση της οικονομιας της χωρας που οτι και να κανεις δε γινεται να μη σε επηρεασει,ffp,πιεση απο τον κοσμο μονο για νικες χωρις να εχουμε την υπομονη για χτισιμο ομαδας,διαλυση του πρωταθληματος απο ''εξυγιαντες'',Κοντονηδες και...ημετερους,μανατζεροπαιχνιδα,αγωνιστικες ευθυνες προπονητων-παιχτων και (φυσικα) οι μεγαλες διοικητικες ευθυνες,ολοι τις ξερουμε.Και οταν φιλε Κορωπιωτη ακουμε παντου ΜΟΝΟ για πωλησεις δεκαδων εκατομμυριων και ΠΟΥΘΕΝΑ για ενισχυση της ομαδας (οκ πηραμε τον Σιωπη) ξερεις τι να περιμενεις...

Εικόνα savvas gridlock

Κατσε να γινουν οι πωλησεις, αν γινουν και το συζηταμε. Εγω δεν εχω ακουσει τιποτε συγκεκριμενο. ΘΑ ερθει προταση 12-15 εκ. για Μιλιβογεβιτς "απο Αγγλια", αλλα ομαδα δεν ξερουμε. ΘΑ ερθει προταση 15-20 εκ. ευρω "απο Κινα" για Ιντεγιε, αλλα ομαδα δεν ξερουμε. Ε με την ιδια λογικη να βγω κι εγω να πω "ΘΑ παρουμε παικτη απο Μπαρτσελονα για να αντικαταστησουμε οποιον φυγει", χωρις να πω ποιος θα φυγει και ποιος θα ερθει, που μπορει να εννοω παικτη της Κ-17 της Μπαρτσελονα ή καναν δανεικο π.χ. στην Γραναδα. Να συγκρινουμε μηλα με μηλα, οχι μηλα με αχλαδια. Οχι τις αερολογιες για "πωλησεις εκατομμυριων" να τις υιοθετουμε και για ενισχυση να λεμε "με Σιωπη-Ρισβανη θα την βγαλουμε".

Εικόνα Red Dragon

Ειναι προφανες οτι στις 9/10 φορες των οσων γραφουν τα αρδοσκουπιδια πεφτουν μεσα.Ας θυμηθουμε πχ την περιπτωση Μαζουακου προπερσι,του Ομαρ,του Φορτουνη,του Ιντεγε περσι κλπ κλπ Βεβαια την τελευταια διετια εχει πουληθει μονο ο Μαζουακου και αυτο γιατι ηταν ξεκαθαρο οτι δυσκολα θα εφτανε στα επιπεδα της πρωτης σεζον και ο Ρομπερτο λογω του της προσωπικης του υποθεσης που επικαλεστηκε.Φυσικα σε βαθος 5ετιας οι μονοι ενδεκαδατοι που πουληθηκαν ηταν οι Μανωλας,Σαμαρης,Μητρογλου και οσοι αλλοι αποχωρησαν ηταν κατοπιν εισηγησης προπονητη (πχ Βαις κλπ).
Οπως προφανες ειναι οτι δεν αντικατασταθηκαν ποτε και το επιπεδο πεφτει γι αυτο προπερσι διεκδικουσες προκριση με τις 2 φιναλιστ του Τσαμπιονς Λιγκ,περσι σε ομιλο με Μπαγερν και Αρσεναλ διεκδικουσες προκριση μεχρι τελευταια αγωνιστικη ενω εκανες νικη πρωτη φορα στο Λονδιο σε επιπεδο Τσαμπιονς Λιγκ και φετος εχεις το απολυτο στα ντερμπι (συνολικα 6/6 εντος και 8/9 μεχρι στιγμης) και στον παγκο αθλητες της εμβελειας του Καμπιασο,του Τσορι,του Μαριν,του Ρομαο κλπ και εκτος 18δας αθλητες οπως ο Παρντο,ο Σιοβας,ο Ομαρ μεχρι προσφατως κλπ

Και οπως λεει ο Γρομιτσαρης.

Η μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης στους 32 του UEFA Europa League χθες το βράδυ απέδειξε ότι ευρωπαϊκά αυτός ο Ολυμπιακός έχει κάτι πολύ σημαντικό κι αυτό λέγεται ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
Για 6η χρονιά στη σειρά καταφέρνει να εξασφαλίσει ότι θα παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετά τον ερχομό της νέας χρονιάς. Ξέρετε πόσες ομάδες το έχουν καταφέρει αυτό σε όλη την Ευρώπη σ' αυτή την 6ετία;
Μόλις 10!!! Ναι, 10 ομάδες και ο Ολυμπιακός 11 έχουν καταφέρει επί 6η σερί χρονιά να εξασφαλίσουν πως θα παίζουν στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι και λίγο πριν έρθει η άνοιξη.
Η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ, η Πόρτο, η Σάλκε, η Λεβερκούζεν, η Ζενίτ και η Νάπολι. Ενδεχομένως να προστεθεί και η Βασιλεία αν κερδίσει την 6η αγωνιστική του Champions League την Άρσεναλ στην Ελβετία και δεν κερδίσει η Λουντογκόρετς την Παρί.
Από εκεί και έπειτα, ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Παρί, η Ντόρτμουντ, η Μπενφίκα, η Σεβίλλη, η Μάντσεστερ Σίτι, η Σαχτάρ, η Βαλένθια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Ντιναμό Κιέβου, η Φιορεντίνα, η Βιγιαρεάλ, η Γαλατά, η Μπιλμπάο, η Λάτσιο, η Λίβερπουλ, η Βόλφσμπουργκ, η Λιόν, ο Άγιαξ, η Μονακό, η Ντνίπρο, η Άντερλεχτ, η Ρόμα, η Σπάρτα Πράγας, φυσικά οι υπόλοιπες ελληνικές και τόσες άλλες στη Γηραιά Ήπειρο είτε δεν συμμετείχαν στην Ευρώπη, είτε αποκλείστηκαν από τα προκριματικά ή τους ομίλους του Champions League και του Europa League σ' αυτή την 6ετία.
Ας χαρούμε λοιπόν αυτό που συμβαίνει, όσο συμβαίνει, κι ας αφήσουμε την μιζέρια στην άκρη.
ΥΓ: Παρεμπιπτόντως, για την Γιανγκ Μπόις χθες ήταν το 27ο επίσημο ματς της ενώ για τον Ολυμπιακό το 18ο...

Εικόνα Red Dragon

Και φυσικα μην ξεχασουμε οτι μας πιανει θλιψη οταν βλεπουμε ποιοι αθλητες παιζουν πλεον.Τι και αν στο τερμα εχω Καπινο,Λεαλι (τον τριτο σε αξιολογηση κιπερ στην Serie A).Τι και αν απο δεξια εχω Φιγκειρας και Ομαρ,Τι και αν η περιβοητη αμυντικη λειτουργια του Ολυμπιακου εχει δεχτει 10 τερματα σε συνολικα 18 ματς την στιγμη που
ομαδες παντως με κεντρικους αμυντικους της αξιας των Μιραντα,Murillo,Ranocchia δεχονται 5 σε 2 ματς απ την Χαποελ και ειναι τελευταιες στον ομιλο τους.Αλλες οπως η Ρομα που εχει δεχτει τερμα σχεδον σε καθε ματς σε ομιλο με Aστρα,Αουστρια Βιεννης (απο την οποια δεχτηκε συνολικα 5) και Βικτορια Πλζεν,η Μπιλμπαο συνολικα 10,η Φιορεντινα στην εδρα της δεχτηκε 3 χτες απ την μπουγατσα και αλλες οπως η Βιγιαρεαλ (που επισης εχει δεχτει τερμα σε καθε ματς) με Ruiz,Musacchio που ειναι επισης τελευταια σε ομιλο με Οσμανλισπορ,Στεαουα και Ζυριχη.

Τι και αν εχω την πληρεστερη γραμμη χαφ εβερ των τελευταιων ετων,τι και αν εχω επιτελικους μεσους Φορτουνη,Τσορι,Μαριν (ενω μπορει εκει να παιξει και ο Μαρτινς) κλπ.Τι και αν εχω αθλητες στα ακρα Σεμπα,Μαριν,Ελιονουσι,Παρντο,Μανθατη κλπ Τι και αν εχω φορ Ιντεγε,Καρντοσο,Πασιενσια (ασχετα με το οτι λογικα θα αποχωρησει).Τι και αν εχω ενα απ τους πιο γεματους παγκους των τελευταιων ετων.Τι και αν εχω εκτος 18δας Παρντο,Σιοβα,Ομαρ κλπ.
Τι και αν καθε χρονο η ζητηση για αθλητες του Ολυμπιακου με 8ψηφια νουμερα ειναι ολο και μεγαλυτερη.
Μην ξεχασουμε να δικαιολογησουμε και τηνμεριδα βαζελογαυρων (μερικοι εκ των οποιων εχουν αραδιασει εμετικα πραγματα απ το καλοκαιρι αφου θεωρουσαν οτι ειχαν ασυλια και καλυπταν τον καθε λογης τραχανοπλαγια) που χτες δεν μπορουσε να διανοηθει οτι ο Ολυμπιακος εξασφαλισε προκριση στις Ευρωπαικες διοργανωσεις απ την προτελευταια αγωνιστικη για δευτερη συνεχη χρονια (να την βρασουμε ομως την διαρκεια που ειναι το μεγαλυτερο επιτευγμα μιας ομαδας και το γεγονος οτι τα 6 αυτα χρονια εχω χασει 3 προκρισεις επειδη την μια στηθηκε η Ντορτμουντ,την αλλη εφεραν χ οι 2 τελευταιες φιναλιστ του Τσαμπιονς Λιγκ και περσι χαθηκε η προκριση σε ενα τετοιο ομιλο τελευταια αγωνιστικη).Τι και αν τα αποτελεσματα σε Ελλαδα και Ευρωπη μιλανε απο μονα τους.
Γ@μω τις ατακες προκατ μερικες εκ των οποιων φτανουν στο σημειο να χρησιμοποιει σε ¨αρθρα¨ του καθε λογης αρδοσκουπιδι.

Εικόνα fasteddie

Καλυτερα να μην ανοιξουμε αυτη την κουβεντα.Αμφισβητεις οτι ο Ολυμπιακος ειχε μεγαλα εσοδα απο πωλησεις τα τελευταια χρονια (και μπραβο του βεβαια)?Μα το προβλημα δεν ειναι οι πωλησεις,ειναι η αντικατασταση των παιδιων που φευγουν.Του Σαμαρη,του Μανωλα,του Μητρογλου,του Βαις,του Μιραλας,του Ρομπερτο κτλ.Αν θεωρεις οτι οι παιχτες που ηρθαν αντικατεστησαν επαρκως αυτους που εφυγαν,οκ.Δες λιγο τις δηλωσεις Φουστερ στην Ισπανια,οτι καθε χρονο στον Ολυμπιακο αναγκαζονταν να ξαναφτιαχνουν την ομαδα γιατι πηγαινοερχονταν 15 παιχτες...Δυστυχως ως τωρα οι παιχτες που εφυγαν δεν αντικατασταθηκαν (εκτος εξαιρεσεων) απο παιχτες ισαξιους,αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Ας τους πουλησει ολους και τον Κωστα και Μιλι και Ιντεγε,ανωνυμες εταιριες ειναι,ας παρει και 100Μ,εμενα με ενδιαφερει το αγωνιστικο επιπεδο της ομαδας που δυστυχως καθε χρονο πεφτει.

υ.γ. 9 στις 10 φορες που ακουγεται για παιχτη αξιας του Ολυμπιακου οτι ερχεται μεγαλη προταση για να φυγει,ερχεται και φευγει.
υ.γ.2 Δεν το εγραψα υποτιμιτικα για τον Σιοπη,μην υποτιμας Σιοπη-Ρισβανη,μια χαρα παιχτες ειναι,προσωπικα θεωρω το Ρισβανη καλυτερο απο Ντα Κοστα π.χ.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, η πλειοψηφια των οσων εφυγαν αντικατασταθηκαν επαξια. Επισης, η ομαδα καποιες χρονιες ειχε εσοδα απο πωλησεις, αλλα ειχε και εξοδα. Περα απο μεταγραφες που γινονταν, για εναν παικτη που εδινες ως το 2010 καθαρα 1 εκ. ευρω στην τσεπη του, πληρωνες 1,4 συνολο ως ΠΑΕ με Εφορια και ΙΚΑ. Πλεον δινεις περιπου 2 εκ. ευρω. Σχεδον ολες οι ομαδες του εξωτερικου απο τις οποιες ψωνιζεις ζητουν κασερι ολα τα λεφτα μπροστα, γιατι δεν εμπιστευονται τη γελοια χωρα μας και το αν μεχρι να εξοφληθει το ποσο, εχουμε αλλαξει νομισμα. Το αγωνιστικο επιπεδο της ομαδας ειναι σε ιστορικο υψηλο. Η βαθμολογια της ΟΥΕΦΑ ειναι εκει απο το 1959. Αν υπαρχει μια χρονια που ημασταν παραπανω, δειξ'την να την μαθω. Αν εννοεις δεν παιρνουμε πλεον παρταλια, για να γελαει ολη η Ευρωπη μαζι μας καθε χρονο και να τερματιζουμε τελευταιοι και καταιδρωμενοι, αλλα "χορταινουμε ντριμπλα", ναι, ΟΚ, τετοιους απατεωνες πλεον δεν παιρνουμε. Τελος, ο καραγκιοζακος ο Φουστερ να μας πει γιατι εβαζε το μανατζερ του να μιλαει με την ΑΕΚ. Αν ηθελε να εκβιασει νεο συμβολαιο, επρεπε να του κρεμασουν το δελτιο και να τελειωσει εδω την οποια καριερα του. Το ιδιο ισχυει και για τον πουστρακο το Γεωργατο, αυτο το μουνοσκυλο.

Εικόνα fasteddie

Το αγωνιστικο επιπεδο της ομαδας ειναι σε ιστορικο υψηλο?Σε σχεση με ποτε?Με Κοκκαλη?Μα εγω δεν γραφω για πριν 10 η 15 χρονια,εγω μιλαω για τις ομαδες Μαρινακη.Δηλαδη θα συγκρινω την ομαδαρα του Βαλβερδε που ειχε παιχταραδες και κεντουσε με τη φετινη ομαδα?Ειπαμε μπραβο στην ομαδα,σε σχεση με το μπαχαλο του καλοκαιριου εγω ειμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ απο τον Ολυμπιακο συγκριτικα με το ξεκινημα της χρονιας,αλλα τυφλοι ακομα δεν ειμαστε.Ο Μπεντο εχει καταφερει πραγματικα πολυ καλα πραγματα σε σχεση με το ροστερ που εχει.Ομως,η ποιοτητα της ομαδας πεφτει χρονια με τη χρονια (ποιους εννοεις ''παρταλια για να γελαει η ευρωπη'' τον Μελμπεργκ και το Μιραλας π.χ.?δεν το καταλαβα...) και ειναι λυπηρο.Βαλε εναν εναν τους παιχτες που επαιζαν πριν 3-4 χρονια διπλα στους τωρινους και αν δεν σε πιασει θλιψη,τα ξαναλεμε.Τη βαθμολογια της ουεφα το εχουμε πει 1000 φορες,να τη βρασω,οταν δε μπορω να περασω ουτε στους 16 του γιουροπα και να αποκλειομαι απο τις Λεβαντες.Δεν εχω την απαιτηση να ερχονται παιχτες δισεκατομμυριων και συμφωνω οσον αφορα τα οικονομικα στοιχεια που γραφεις.Απλα καποιοι παιχτες που παλιοτερα ουτε τα νερα δεν θα κουβαλουσαν,παιζουν βασικοι στον Ολυμπιακο,αυτο ειναι το προβλημα.Ολοι αυτοι που γιουχαρουν στο γηπεδο μαλλον δε μπορουν να διακρινουν το ''ιστορικα υψηλο'' αγωνιστικο μας επιπεδο ετσι?Η μηπως εχει γεμισει το Καραισκακης με ''βαζελογαυρους''??

υ.γ. Ειναι ντροπη να εκφραζεσαι ετσι για παιχτες που τιμησαν την ερυθρολευκη οσο λιγοι.Δες κανενα παλιοτερο ματς με Γκεο η Φουστερ για να καταλαβεις για ποιους παιχτες μιλας ετσι...

Εικόνα savvas gridlock

Πριν 3-4 χρονια ακουγαμε το ποσο το επαιξες χοντρε. Παικταραδες ειχαμε και τοτε, ε; Τις ντροπες αστες καλυτερα και πριν μιλησεις για κατι, αν δεν ξερεις, να το ψαχνεις. Δεν τρελαθηκαν στην ΠΑΕ να σουταρουν τις φιλιππινεζες του Μελισσανιδη, Γεωργατο και Φουστερ. Μηπως να πιασουμε το τσιρακι του τιγρη, τον Τζορτζεβιτς, που εβγαινε στο ΦΩΣ ολο αγωνια για την τυχη του Ολυμπιακου και την ιδια μερα πηγαινε παικτη που μανατζαρει στην ΑΕΚ, βγαινοντας φωτο ολο χαρα με το Μελισσανιδη; Ναι, οσοι γιουχαρουν ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ. Ειναι βαζελοι. Και σε αυτα που σε ρωταω να απαντας, οχι να τα προσπερνας. Αφου πεφτει η ποιοτητα του ροστερ οπως λες, γιατι στη βαθμολογια της ΟΥΕΦΑ ανεβαινουμε;

Εικόνα RED HELL

Οπως τα λες ειναι.Μετα το απιστευτο μπαχαλο του καλοκαιριου ο Μπεντο συμμαζεψε την κατασταση.Αυτο που δεν μου αρεσει ομως(εκτος απο το οτι χρησιμοποιει μονο 15 παιχτες και παροπλιζει αλλους που μπορουν να προσφερουν πολλα σε ολες τις γραμμες)ειναι οτι καποιες φορες(πχ χθες)βολευεται με την ισοπαλια σε ματς που αν πιεσει παραπανω μπορει να παρει τη νικη.Για μενα ειναι ανεπιτρεπτο ο Λεαλι να κανει καθυστερησεις στο 88' σε τετοιο ματς ή ο Φιγκειρας να αργει να εκτελεσει το πλαγιο.Κατι παρομοιο ειδαμε και στην Αστανα αλλα εκει ας πουμε ειχαμε και ντερμπι μετα.
Και για να παμε και στον κοσμο αυτο που συμβαινει αγγιζει τα ορια της παρανοιας.Βλεπεις απο μια τους βαζελους που χειροκροτανε στις ξεφτιλες που τρωνε(τωρα αρχισαν να ξυπνανε)και γελας μαζι τους και απο την αλλη προκρινεσαι και γιουχαρεις.Και εγω εκνευριστηκα χθες που δεν νικησαμε(ειχαμε και την πικρα απο το μπασκετ)αλλα υπαρχει και ενα οριο.Δηλαδη αμα χαναμε 2-3 πρωταθληματα θα καιγαμε το Ναο??Βλεπεις ομαδαρες οπως η Μπαγερν να τρωνε τη μια νιλα μετα την αλλη και δεν ακουγεται ουτε γιουχα ουτε τιποτα.Εδω πρεπει να παιζουμε μπαλαρα σε καθε ματς για να μην γιουχαρει ο καθε μαλακας.Το οτι εχουν γινει πολλα λαθη απο την ομαδα δεν χρειαζεται να το ξαναλεμε αλλα ετσι μονο κακο της κανουμε.
Και για να κλεισω θα το πω για χιλιοστη φορα.Η αμυντικη λειτουργια της ομαδας ειναι για γελια και σε αυτο κυριως φταιει το κεντρο της αμυνας που δεν εμπνεει εμπιστοσυνη.Τρωμε φασεις με ολους τους τροπους και αν παιζαμε με ομαδες μεγαλυτερης δυναμικοτητας θα παρακαλουσαμε να ληξει το ματς.Και ουτε οι τερματοφυλακες ειναι σταθεροι.Ο Καπινο δεν μου αρεσει και ο Λεαλι σε καθε ματς κανει μια γκελα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι εμένα δεν μου άρεσαν οι καθυστερήσεις. Ο Ντα Κόστα έφαγε και κάρτα νωρίς κιόλας. Όσο για τη νοοτροπία του κόσμου, οι οπαδοί μας έχουν ψηλά τον πήχη. Οι βάζελοι μπορούν να χορεύουν κιόλας μετά από ήττα. Δική τους είναι η ντροπή. Εμείς καλά κάνουμε και ζητάμε. Με σεβασμό πάντα. Αλλά όταν χάνουμε πρωτάθλημα, πιο συσπειρωμένοι βγαίνουμε. Να το ξέρεις αυτό. Δεν θα δεις ξενερωμένο γαύρο. Να σου λέει, όπως οι περισσότεροι βάζελοι, δεν ασχολούμαι τώρα είναι χάλια η ομάδα. Σ' εμάς δεν υπάρχουν αυτά.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Θα ξεκινήσω κάνοντας την υπόθεση ότι ο Σεμπά δεν έχανε 2 ευκαιρίες και ο Ελιουνούσι άλλες 2 και τελείωνε το σκορ γύρω στο 4-1. Σήμερα θα διαβάζαμε ύμνους για τον Μπέντο και τι αρχιδάτος προπονητής είναι που δεν δίνει σημασία σε ονόματα. Να υπενθυμήσω ότι στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ κάναμε τον ίδιο αριθμό κλασσικών ευκαιριών και χάσαμε ενώ στον αγώνα με την Αστάνα κάναμε λιγότερες και κερδίσαμε. Επαναλαμβάνω αναφέρομαι σε κλασσικές ευκαιρίες και όχι για σουτ στις δεκαοχτούρες του Καραισκάκη.Τα παραπάνω τα αναφέρω ως τροφή για σκέψη για το πως πολλές φορές η εικόνα ενός αγώνα μπορεί να είναι παραπλανητική με βάση το πόσα γκολ μπήκαν και ποιός τελικά κέρδισε. (η Φιορεντίνα χτες έπαιζε τον Μπαουγκ μονότερμα με 76% κατοχή , 3 δοκάρια και γκολ που δεν μέτρησε στο 0-1, σήμερα όμως ύμνοι για τις μπουγάτσες).Τώρα όσον αφορά τον αγώνα έχω να κάνω τις εξής διαπιστώσεις και παρακλήσεις προς φιλάθλους και δημοσιογράφους του Ολυμπιακού. Να τελειώνει το τριπάκι με την ανεπάρκεια της άμυνας. Από τη στιγμή που ο προπονητής έχει αποφασίσει ότι η ομάδα θα παίζει επιθετικά (αυτό δεν ονειρευόμαστε για την ομάδα άλλωστε?) θα παίζει με ψηλά την άμυνα και τεχνητά οφσαιντ . Χτες θυμηθείτε πόσες φορές τους βγάλαμε οφσαιντ όπως και πότε είδατε τελευταία φορά τον Ολυμπιακό να βγάζει οφσαιντ αντιπάλους σε στημένες φάσεις (για να βοηθήσω ποτέ ενώ χτες 2 , σε κόρνερ και φαουλ). Μπορούμε ως οπαδοί να δεχτούμε το ρίσκο? Δέχομαι ότι μπορεί να χρειάζεται κάποιος πιο γρήγορος κεντρικός αλλά να ξαναθυμήσω ότι παρόμοιες φάσεις και γκολ έχει δεχτεί και η Ρόμα με το Μανωλά (έχω παρακολουθήσει αγώνες μόνο και μόνο από τακτική περιέργεια για τον τρόπο αμυντικής συμπεριφοράς της Ρόμα) όπως άλλωστε και ο τεράστιος Μέλμπεργκ (στον αγώνα που αποκλειστήκαμε στο Καραισκάκη).Θα ήθελα όμως καλλίτερη λειτουργία της αριστερής πτέρυγας , όχι αμυντικά αλλά επιθετικά καθώς ο συνεχώς βελτιούμενος Ρέτσος δεν μπορεί προς το παρόν να απειλήσει ενώ αν χτες δεν έβγαινε από εκεί ο Μάρτινς ή Φορτούνης , ήμασταν ανύπαρκτοι.Τέλος, ως φίλαθλος και πελάτης (είτε πάω στο γήπεδο είτε πίνω το ουισκάκι στην καφετέρια είτε πληρώνω ΟΤΕTV) απαιτώ να βλέπω θέαμα. Μέχρι εκεί για το ποιός παίζει και ποιός όχι. Ωστόσο καλό θα ήταν , το όποιο πρόβλημα με Τσόρι , Μαρίν και τον όποιον άλλον να επιλυθεί και για να ηρεμήσουν οι φίλαθλοι-πελάτες αλλά και τα γνωστά ΑΡΔάκια που ευκαιρία ψάχνουν να μας πρήξουν τα αρχίδια με τα ψυχολογικά του καθενός.ΥΓ1 Όπως προσέξατε, δεν μου αρέσει η γκρίνια για τον προπονητή (τον όποιον).Προτιμώ να εστιάζω στο δια ταύτα και να αναφέρω παραδείγματα. Οι περισσότεροι που γκρινιάζουν σήμερα , είναι οι ίδιοι που δεν γουστάρανε τον σερβιτόρο Ζαρντίμ (και είμαι σίγουρος για αυτό που λέω). ΥΓ2. Αυτά .Και σας γαμάει ο θρύλος και ο Βαγγέλας (sorry για τη λογοκλοπή αλλά νομίζω ότι πρέπει να καθιερωθει ως χαιρετισμός).

Εικόνα Red Dragon

Εξαιρετικες επισημανσεις.Και φυσικα δεν κανουμε καν αναφορα στο οτι η ομαδα ειχε να παιξει επισημο ματς σχεδον 3 βδομαδες κοντρα σε μια ομαδα που παιζει σε γρηγορο τεμπο τις περισσοτερες φορες και ειχε ρυθμο.Αυτο κοστισε στην ομαδα ενα ημιχρονο και στο δευτερο χασαμε 4-5 τουλαχιστον πολυ καλες ευκαιρεις.
Πολυ ευστοχη η επισημανση με το τεχνητο οφ σαιντ.Προσωπικα εχω καιρο να θυμηθω προπονητη που να δουλεψε το συγκεκριμενο κομματι.Ειναι κατι που δουλευει ο προπονητης με μελλοντικη προοπτικη.Δεν το εκανε για παραδειγμα στο ξεκινημα της σεζον ενω στο κομματι αυτο εχουν βελτιωθει και τα ακραια μας μπακ(ο Φιγκειρας αποδεικνυει συνεχως γιατι επαιζε σε μια ομαδα με 3 Ευρωπαικα τροπαια).Για να παιξεις με επιτυχια το τεχνητο οφ σαιντ απαιτειται ταχυτητα και μυαλο και χτες ειδαμε σε αρκετες φασεις να το κανουν με επιτυχια.
Και μιας και μιλησαμε για ταχυτητα στα στοπερ μην ξεχναμε οτι ο Ρετσος που ειναι κεντρικος αμυντικος (και του κανει πολυ καλο που παιζει και στην θεση του αριστερου μπακ) οπως και ο Βιανα διαθετουν ταχυτητα.
Γενικα η αμυντικη λειτουργια πραγμα που δεν μπορουν να αντιληφθουν αρκετοι που περιοριζονται αποκλειστικα σε ¨κριτικη¨ σε προσωπα εχει να κανει με το συνολικο στησιμο μιας ομαδας.Μην ξεχναμε μιας και εγινε αναφορα στον Μελμπεργκ οτι την πρωτη του σεζον (σε μια μεταβατικη η αληθεια ειναι σεζον) με τον Αβρααμ διπλα του αντιμετωπιζαμε θεματα στο κομματι αυτο.Το ιδιο ισχυει και για αρκετες ομαδες τοπ επιπεδου.

Απο εκει και περα μιας και εκανες την ευστοχη αυτη επισημανη να αναφερω οτι ο Ολυμπιακος ειναι η πρωτη ομαδα σε τελικες στο Γιουροπα Λιγκ σε ενα ομιλο που οπως αναφερθηκε δεν ειναι αυτος που εχουν παρουσιασει διαφοροι προς τα εξω (με το Αποελ να εχει εμπειρια απο το Τσαμπιονς Λιγκ,την Γιουνγκ Μποις να εχει κερδισει ομαδες οπως η Τοτεναμ,η Ναπολι ενω απεκλεισε φετος την Σαχταρ και η Αστανα ηταν αηττητη εντος με Ατλετικο,Μπενφικα και Γαλατα ενω απεκλεισε πιο πριν το Αποελ).Πριν το χτεσινο ματς ειχαμε συνολικα 64 με τον Σεμπα και τον Ελιονουσι να εχουν 9 και 8 αντιστοιχα ενω μονο 3 αθλητες απ οσους εχουν αγωνιστει δεν εχουν τελικη και αυτοι επαιξαν ελαχιστα οπως οι Ανδρουτσος,Ρομαο και Ομαρ.Τα ποσοστα ευστοχιας στις πασες ειναι 93% για Μιλιβογιεβιτς και 93% για Μαρτινς.
Και μιας και τα αρδοσκουπιδια προσπαθουν να βρισκουν παντα κατι να πλασαρουν στα λοβοτομημενα τα οποια απευθυνονται αλλα και για μεριδα της γαγγραινας των βαζελογαυρων να τονισουμε ξανα το εξης.

Μπραβο στον Μπεντο που εχει την συνεργασια αυτη με τις Ακαδημιες και τολμαει να δινει παιχνιδια στους μικρους και δεν σκεφτεται οτι θα δυσαρεστησει καποιον αλλο αθλητη που θα μεινει εκτος αποστολης.
Στο ματς με την Αστανα αγωνιστηκαν και οι 3 μικροι της Ακαδημιας και ο Ρετσος και Μανθατης (απο 4 συμμετοχες συνολικα στην Ευρωπη) ως βασικοι.
Σε αντιθεση με τον Βικτορ (που πιστωνεται την δουλεια στην προετοιμασια)που ενω τα παιδια αυτα ηταν απ τους καλυτερους της προετοιμασιας εβαλε αυτους που ηθελε ο κοσμος και οι δημοσιογραφοι.Αντι καποιοι να αναγνωριζουν και να επιβραβευουν τον προπονητη που παρελαβε την ομαδα σε κακιστη ψυχολογικη κατασταση και εφτιαξε ομαδα που συνεχως βελτιωνει πραγματα και ειναι στο +7 στο πρωταθλημα και στους 32 του EL έχουμε γκρινιες επειδη δεν παιζουν αυτοι που θελουν καποιοι.
Ασυλληπτα πραγματα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στα περισσότερα συμφωνώ. Και μ' εσένα και με τον Ευριπίδη πιο πάνω. Αλλιώς είναι τα πράγματα όταν κάνεις τα απλά και σκοράρεις, αλλιώς όταν χάνεις εύκολες φάσεις. Το καλό με τον Μπέντο είναι ότι σέβεται το αύριο του Ολυμπιακού. Κάτι που δεν το είχε ούτε ο Βαλβέρδε ούτε ο Σίλβα. Μόνο ο Μίτσελ σε τέτοιο βαθμό. Εγώ αυτούς τους προπονητές τους πάω.

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄αρέσουν οι τοποθετήσεις σου. Δικαιολογείς και το...νικνέϊμ σου. Πολύ σωστό σε βρίσκω.

Εικόνα apostolos gaganis

Ώριμο άρθρο. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Θα τα δω τα πράματα κι΄από άλλη οπτική γωνία και θα τοποθετηθώ. Ειδικότερα σε ό,τι εισπράττω απ΄τις διαδικτυακές απόψεις πολλών...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, άμα πιάσουμε την εικόνα που εισπράττουμε από τα social media, ο Μπέντο θα έπρεπε να έχει απολυθεί, ο Μαρινάκης να πουλήσει τις μετοχές και ο Ολυμπιακός να αλλάξει χώρα. Έχουμε προπονητή, έχουμε πρόεδρο και θα τους γαμάνε αμφότεροι.

Εικόνα apostolos gaganis

Όχι εναλλάξ το φίκι φίκι. Και οι δυο ΜΑΖΙ. Μόνο έτσι το γουστάρω...

Εικόνα Νίκος Γόδας

ΧΑΧΑΧΑ!!! Έτσι! Βεντούζα!

Εικόνα fasteddie

Φιλε σε βρισκω 100% σωστο.Στην τελικη οτι και να λεμε εμεις,ο Μπεντο εχει την ομαδα πρωτη με διαφορα και θα παιζουμε ευρωπη μετα τις γιορτες.Ειμαστε μεσα δλδ και στους 2 κυριως στοχους.Απο εκει και περα φυσικα ολοι κρινονται εκ του αποτελεσματος.Ο Μπεντο εχει 2 μεγαλα ελαφρυντικα οπως σωστα γραφεις.Το οτι δεν εφτιαξε το ροστερ αυτος και οτι το γελοιο ελληνικο ''πρωταθλημα'' δεν σε αφηνει με τιποτα να αποκτησεις αγωνιστικο ρυθμο.Προσωπικα θα κρινω ασφαλεστερα το Μπεντο μετα και το ματς με το Αποελ αλλα κυριως στα 2 ματς με οποιον κληρωθουμε μετα,εφοσον θα εχει προηγηθει η οποια μεταγραφικη ενισχυση.Ισως ο καταρτισμος της 18αδας να αποτελεσε και ενα μηνυμα οτι η ομαδα εχει ποιοτικη λειψανδρια και χρειαζεται μεταγραφες.

υ.γ. 1 βαθμο και γκολ 3-11 ο ''πρεσβης''...
υ.γ.2 Εχει μεγαλη σημασια στην ευρωπη,εστω και αν δεν παιζουμε καλα,να παιρνουμε βαθμους,προκρισεις και να διατηρουμαστε ψηλα.
υ.γ.3 Το μπασκετ μας στενοχωρησε λιγο,αλλα πιστευω χειροτερα στο σεφ δυσκολα να ξαναπαιξουμε.
υ.γ.4 Ρε Ελιουνουσι δε χανεται αυτο το γκολ ρε αγορινα μου απο το μισο μετρο σε κενο τερμα...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Απάντηση στο υγ4.Τα έχανε ο Αλεξανδρής. Θυμάσαι τον αγώνα με το ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφια? Σε εκείνη την περίπτωση η μπάλα ήταν ένα νύχι από την γραμμή.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μα, άμα κάνουμε καλή πορεία στην συνέχεια, θα νοιάζει κανέναν το ότι φέραμε Χ με την Γιανγκ Μπόις; Η πρόκριση μετράει. Οπότε, κριτήριο είναι το μετά.

Υ.Γ.2 σημαντικό είναι αυτό. Πολύ σημαντικό.

Υ.Γ.3 Είπα να μην μιλήσω για το μπάσκετ για να διατηρήσω την ψυχραιμία μου.

Εικόνα fasteddie

Κ για να μην το ξεχασω.Οσον αφορα την κληρωση κι εγω θελω μεγαλο ονομα.Και για να δουμε επιτελους μια μεγαλη ομαδα στο Ναο (αρκετα με τις αστανες και τις αρουκες) και γιατι δεν θα εχουμε το αγχος του φαβορι και για να δουμε ''ποσα απιδια πιανει ο σακος''.Ειτε ετσι ειτε αλλιως για να λες οτι θες να κανεις μεγαλη πορεια στην ευρωπη πρεπει να εισαι σε θεση να αποκλεισεις ενα μεγαλο ονομα.
Ρομα-Φιορεντινα-Τοτεναμ-Λιον,τη Μαντσεστερ θα την ηθελα πιο μετα,στους 8 ξερω γω.Μακρια απο Τουρκους,Σαχταρ και Γκλαντμπαχ-Σαλκε.Απο τις υπολοιπες πιθανες Σπαρτα Πραγας,Ροστοβ,Σπορτινγκ,Αλκμααρ,Σεντ Ετιεν,Αντερλεχτ,Γκενκ,Αστρα, Κρασνονταρ κτλ πιστευω ειμαστε λιγο πολυ στα ιδια με μοιρασμενες πιθανοτητες.

υ.γ. Το κακο ειναι οτι δεν εχουμε πλεον τη σιγουρια του παλαι ποτε ''απορθητου καστρου'',της εδρας μας...

Εικόνα apostolos gaganis

Το "απόρθητο κάστρο", έχει τελειώσει. Έξω τί αποτέλεσμα θα φέρεις. Αυτό μετράει. Κυρίως. Όχι πάντα.

Εικόνα fasteddie

Ισχυει.Απλα μια δυνατη εδρα σου δινει ενα επιπλεον πλεονεκτημα.Το κακο ειναι οτι γενικα η ομαδα στα ματς do or die τα τελευταια χρονια παρουσιαζεται κατωτερη των προσδοκιων.Το τελευταιο ματς που θυμαμαι να εκρινε μεγαλη προκριση και να το πηραμε ηταν με τη Βερντερ το 2008...

Εικόνα apostolos gaganis

Έχουν περάσει χρόνια από τότε. Έχει αλλάξει και η δική μου νοοτροπία, σ΄αυτό το ζήτημα... Βλέπω τους εδώ αγώνες πλέον, με άλλο μάτι.

Εικόνα holland74

Συμφωνώ αδερφέ σε αυτά που λες...
Παραθέτω μερικές σκόρπιες απόψεις...
Ενώ φαίνεται πως το ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο αθλητικό, βασίζεται όλο και πιο πολύ στο τρέξιμο κλπ, τη διαφορά την κάνουν στο τέλος της ημέρας οι κανονικοί ποδοσφαιριστές, αυτοί που ξέρουν μπάλα, πολλοί άμπαλοι ρε παιδιά, πολλοί τσουρουκάδες έχουν μαζευτεί σε όλες τις ομάδες και αν βρεθούν μερικοί που ξέρουν μπάλα ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα και κοστίζουν πολλά λεφτά....
Εσύ έχεις 2-3 παίχτες που ξέρουν μπάλα αλλά είναι εκτός 18άδας, αλλά ξέχασα, δεν μαρκάρουν, δεν τρέχουν....
Η Μπάρτσα είναι λέει η τελευταία ομάδα του ΤσουΛου σε τρεξίματα...
Ο Πούσκας είχε πει πως η διαφορά ανάμεσα σε Βραζιλιάνους και Εγγλέζους είναι ότι οι Βραζιλιάνοι κάνουν την μπάλα να τρέχει και αυτοί κάθονται, ενώ οι Εγγλέζοι τρέχουν και η μπάλα είναι στο ίδιο σημείο...
Θα πρέπει οι κανονισμοί να γίνουν σαν το NFL, η μπάλα να απαγορεύεται να γυρίσει πίσω, ήμαρτον με αυτό το χτικιό, η μπάλα πίσω, πίσω, πίσω και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη πίεση, ΕΛΕΟΣ....
Φαντάζει ο Μανωλάς ως Μπεκενμπάουερ....
Δηλαδή πρεσάραμε χτες;;;
Η ομάδα είχε να παίξει 18 μέρες και δεν είχε ρυθμό...Δεν ήταν όμως ξεκούραστη να πιέσει;;;
Είδα το Άρσεναλ-Παρί...Αυτό που έπαιζαν χτες είναι το ίδιο άθλημα ρε παιδιά;;;Και μην ακούσω κανέναν να μου πει για μπάτζετ και @#%#$%$%

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κακά τα ψέματα, αν δεν έχεις αθλητικότητα σήμερα, δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μεγάλη ομάδα. Το ταλέντο είναι κάτι έμφυτο. Η αθλητικότητα επίκτητη. Και πάει σ' όσους προσπαθούν. Από αυτήν την άποψη, μ' αρέσει που επιβραβεύονται όσοι προσπαθούν και παλεύουν. Ως θεατής, όμως, μ' αρέσει να βλέπω τη μαγεία μίας τρίπλας, μιας προσποίησης. Το καλύτερο είναι ο συνδυασμός. Αυτοί που το συνδυάζουν, ωστόσο, δεν ζουν ανάμεσά μας...

Εικόνα holland74

Συμφωνώ μαζί σου αδερφέ....
Πολλές φορές με ενοχλούσε η βραδύτητα του Ζιοβάνι, αλλά τονίζω πως τη διαφορά την κάνουν οι μπαλαδόφατσες...Να θυμίσω πως ο Τσόρι είχε ξελειδώσει την πρόκριση με την Αρούκα...Και προς Θεού δεν είναι όλα αυτά μομφή στον Μπέντο, ο οποίος είναι κανονικός προπονητής και το κορυφαίο που έχει κάνει είναι η καθιέρωση του Μάρτινς, ο οποίος είναι μπαλαδόρος...Όταν μιλάω για παίκτες που ξέρουν το τόπι δεν αναφέρομαι σε σούπερ ντριπλέρ ούτε στον Μέσι και στον Κριστιάνο, αλλά σε πάικτες τύπου Μάρτινς,

Εικόνα Νίκος Γόδας

Και σ' εμένα αρέσει ο Μάρτινς. Το κατέχει το τόπι. Και δεν είναι αργός...

Εικόνα koropi48

Καταλαβαίνω Γόδα γιατί έγραψες χαράματα την ανάρτηση. Ένοιωσες την ανάγκη να προστατέψεις την ομάδα από τη γκρίνια. Έτσι πραγματικά πρέπει να είναι. Θα πω όμως αυτό: ο προπονητής, σ΄ένα ματς σταυροδρόμι και όπως φάνηκε οριακό (αφού έκρινε την πρώτη θέση τελικά), έδειξε ότι βάζει την ομάδα κάτω από τον εαυτό του, τους εγωισμούς και τις εμμονές του. Οι επιλογές, αυτό μαρτυρούν. Αν έπαιζε ποδόσφαιρο αξιώσεων, καθηλωτικό, να πω εντάξει, ησυχία, τί να κάνουμε, αυτός ξέρει. Αλλά δεν τράβηξε! Ανερμάτιστος, χωρίς λύσεις. Με τη γιουγκ μπόις στο γήπεδό του. Μην τρελαθούμε! Και να λέμε ότι πάμε για νίκη στην κύπρο ή ας μας τύχει ένας μεγάλος σύλλογος στην επόμενη φάση, καλύτερα! Δύο χινάρια και μια ήττα στο Καραϊσκάκη με αστάνα, γιουγκ μπόις και αποελ! Αν παίζαμε σε όμιλο τσουλου, με μπαρτσελονα, ντορτμουντ και μια πρπωταθλήτρια σκανδιναβίας δηλαδή, τί θα γινόταν; Δεν ζητάω μεταγραφές. Ζητάω ορθολογικότερη αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ. Τα κολλήματα των Ιβήρων τελικά είναι ανίκητα. Δεν δικαιούσαι να έχεις εκτός πλάνων Τσόρι- Καμπιάσο- Μαρίν- Σιόβα- Πάρντο- Μανιάτη, παίχτες με ευρωπαϊκή εμπειρία τουλάχιστον. Κάτι συμβαίνει και δεν το ξέρουμε;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πιθανόν να βοηθούσε το φιλικό, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά αυτό. Πάντως, η γενικότερη απραξία και η μπουρδελοκατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σίγουρα ξενερώνει τους παίχτες.

Εικόνα aris belem

Συμφωνούμε στα πλείστα αδερφέ, θα προσθέσω απλά την άποψή μου, που δεν διαφωνεί απλά διαφοροποιείται απ την δική σου. Κριτική στον Μπέντο δεν θα κάνω τώρα. Είναι μερικά πράγματα ωστόσο που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Καταρχήν, ενόψει ενός τέτοιου αγώνα και με δεδομένη την απραξία που μαγειρεύτηκε, το λογικό και επόμενο ήταν να κανονιστεί ένα δυνατό φιλικό, για τους γνωστούς λόγους. Δεν έγινε. Πάμε λοιπόν σ ένα ματς με μια ομάδα, που μόνο αμελητέα ποσότητα δεν λες κι αφήνεις σε ένα τέτοιο ματς εκτός, τους ανθρώπους που έχουν φάει με το κουτάλι κρίσιμους ευρωπαϊκούς αγώνες και είναι ικανοί με μια μια κίνηση, να δημιουργήσουν τις ευνοϊκότερες για την ομάδα προϋποθέσεις: Τσόρι-Καμπιάσαρος. Με ποια λογική; Καμία. Όπως καμία λογική δεν έχει η εμμονή του, να μην παίρνει το μάξιμουμ από παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν: Τσόρι, Μαρίν, Ρομαό, Πάρντο.
Αυτές είναι οι ενστάσεις μου. Η χρονιά θα είναι -ελπίζουμε- μεγάλη, πάμε ΔΥΝΑΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΑ!!
ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ, όπως είδες, δεν έγραψα κάτι για τον Καμπιάσο, παρόλο που είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που με ωθούν να αγοράσω φανέλα του, γιατί τον πήρε στην αποστολή και πάντα τον παίρνει. Και τον έχει και πρώτη επιλογή πίσω από τον Μάρτινς, που αυτή την εποχή παίζει πολύ καλύτερα. Εκεί είναι η ένστασή μου για τον Τσόρι κυρίως. Μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα χθες, περισσότερο από τον Ανδρούτσο. Αυτό είναι εμπάθεια, από κάποιο σημείο και μετά. Να ξέρουμε και τι λέμε.