Ήττα σαν νίκη



Βαζέλες, έτσι είναι η ήττα σαν νίκη… Λοιπόν, λίγα πραγματάκια έτσι για να ξέρουμε τι είδαμε και τι γίνεται.

1)      Από τη στιγμή που το +25 του ΣΕΦ δεν χάθηκε σε κάποιο αναπάντεχο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν στην ουσία τυπική διαδικασία.
 
2)      Οι μόνοι που έδωσαν μεγάλη βάση στον αγώνα ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟ. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ τους πόνεσε το σερί που έτρεχε ο Ολυμπιακός, όπως επίσης και οι τρεις συνεχόμενες νίκες που είχαμε στο ΟΑΚΑ. Θέλανε να τελειώσουμε με αυτά τα σερί μια και καλή (το σερί νικών είχε σταματήσει ήδη από το κύπελλο, αλλά στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ αγνοούσε τη νίκη από πέρυσι, πριν τα πλέι οφ…). Φάνηκε, λοιπόν, πόσο τους πείραξε το σερί από την πολυπληθή παρουσία τους σε γήπεδο, αλλά και από τις αντιδράσεις τους όταν περνούσαν έστω και για έναν πόντο, στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν η διαφορά ήταν όνειρο μακρινό. Θέλανε τη νίκη οπωσδήποτε. Φυσικά, δεν μπορώ να τους κατηγορήσω γι’ αυτό, οπαδοί είναι. Αλλά ο πόνος ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και φάνηκε.
 
3)      Αν αυτό που παίζει ο βάζελος είναι μπάσκετ, τότε κάτι δεν πάει καλά για το άθλημα. Ο Πασκουάλ έχει κάμποσους μήνες που ανέλαβε την ομάδα και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟ. Είναι ζήτημα να υπήρξαν δύο-τρεις συνεργασίες (με τα πικ ‘ν’ ρολ μέσα) σε όλο τον αγώνα. Ακόμα και οπαδοί του ΠΑΟ, στην καφετέρια που έβλεπα τον αγώνα, έλεγαν ότι αυτό δεν είναι μπάσκετ. Όχι ότι τους πείραζε η νίκη, αλλά έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο ΟΜΑΔΑ από τον ΠΑΟ. Η μπάλα στα χέρια ενός παίχτη στα ¾ της επίθεσής τους, ντρίπλα μέχρι να πάει στο ένας εναντίον ενός και να πάρει το σουτ. Είτε λέγεται Ρίβερς αυτός είτε Τζέιμς είτε Σίνγκλετον είτε Μπουρούσης. Χαρακτηριστική είναι η φάση του Μπουρούση που κάνει ντράιβ και μπερδεύεται μόνος του και πέφτει. Όποιες πάσες γίνονται είναι στην περιφέρεια και είναι ρουτίνας. Αν αυτό είναι δουλειά προπονητή, τότε τι να πω…
 
4)      Λέμε για την άμυνα πάνω στον Ρίβερς. Μάγκες, ο Ρίβερς έχει βρομόχερο, έτσι είναι. Και με τη Ρεάλ μας είχε βάλει πολλούς πόντους σε έναν αγώνα. Πάνω του έχουν πέσει πολλοί παίχτες μας για να τον αναχαιτίσουν. Και ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου και ο Μάντζαρης. Ο Παπανικολάου είναι από τους καλύτερους αμυντικούς. Και δεν μπορώ να πω ότι δεν τον παίζει καλή άμυνα. Όλα τα σουτ του Ρίβερς είναι υπό πίεση. Με εξαίρεση κάποια μόνο. Ποια; Τα σουτ που γίνονται όταν μπερδεύονται οι αμυντικές μας περιστροφές. Όταν, δηλαδή, ο προσωπικός αντίπαλος του Ρίβερς αλλάζει μαρκάρισμα μετά από ένα σκριν. Τότε μένει με τον Ρίβερς ο ψηλός μας. Εκεί παίρνει την απόσταση που θέλει ο Ρίβερς και με ένα βηματάκι πίσω (το step back που λένε) εκτελεί σχεδόν ξεμαρκάριστος. Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγεται η αλλαγή μαρκαρίσματος σε πολλές άμυνας. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Έχω πει ξανά ότι είναι η πιο παθητική και εύκολη άμυνα που μπορείς να επιλέξεις. Είναι εύκολη γιατί δεν χρειάζεται καν δούλεμα στην προπόνηση. Σε αντίθεση με τις άλλες άμυνες στο σκριν, οι οποίες είναι πιο «επιθετικές» και πιο δύσκολες ως προς την εκτέλεσή τους. Εγώ να δεχθώ να παίξουμε με αλλαγές όταν μέσα είναι ο Μπιρτς (που δεν θα το έκανα ούτε αυτό, αλλά τέλος πάντων), ο οποίος είναι σχετικά γρήγορος για ψηλός και μπορεί να ακολουθήσει κάπως τον αντίπαλο κοντό. Ο Μιλουτίνοφ με ποια λογική να μαρκάρει τον Τζέιμς ή τον Ρίβερς στην περιφέρεια; Το σύνηθες αποτέλεσμα είναι πολλά εύκολα φάουλ και αντίπαλοι πόντοι. Συν του ότι δίνεται η δυνατότητα στον αντίπαλο να παίξει miss match με τον ψηλό, ο οποίος θα έχει μείνει με τον αρχικό παίχτη που μάρκαρε τον Ρίβερς, για παράδειγμα. Επίσης, να δεχθώ να γίνει αλλαγή όταν φαίνεται ότι ο παίχτης που θα πάρει το σκριν ετοιμάζεται να εκτελέσει άμεσα και είναι καλός σουτέρ μετά από ντρίπλα. Εγώ παρατήρησα σήμερα ότι οι αλλαγές γίνονται και σε fake screen ακόμα. Σε φάσεις δηλαδή που ο αντίπαλος δεν πάει να αποκομίσει ουσιαστικό όφελος από το σκριν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θεωρώ μεγάλο λάθος του Σφαιρόπουλου αυτήν την αμυντική τακτική. Θα βόλευε αν στην ομάδα ήταν ο Χάινς και ο Ντάνστον. Τώρα είναι βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου.
 
5)      Το ότι πήγαμε με τόσες απουσίες και φάγαμε την ψυχρολουσία του τραυματισμού του Σπανούλη και παρόλα αυτά ο βάζελος δεν κατάφερε να παίξει μπάσκετ ουσίας, είναι θετικό σημάδι. Ο Παναθηναϊκός «πήρε μπρος» στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ήρθε ο τραυμαστισμός του Σπανούλη. Εκεί φάνηκε να τα έχουν χαμένα οι παίχτες μας. Σαν να πελάγωσαν στο άκουσμα του τραυματισμού. Αφού ξεπεράστηκε αυτός ο σκόπελος και η παγωμάρα, το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε ομαλά για εμάς, ενώ στο τέταρτο επήλθε η κούραση καθαρά.
 
6)      Ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας είναι ο Μιλουτίνοφ μακράν. Αν τον βοηθούσε το σώμα του και η ταχύτητα λίγο παραπάνω, θα ήταν πολύ καλύτερος. Παρ’ όλα αυτά, έστω κι έτσι, τους περισσότερους ψηλούς στην Ευρώπη μπορεί να τους αντιμετωπίσει ψηλά. Είναι υποδειγματική η άμυνα που παίζει με τα κάθετα χέρια ψηλά και το πώς χρησιμοποιεί το σώμα του ώστε να μην κάνει φάουλ. Είναι και πολύ δύσκολο αυτό για έναν παίχτη του ύψους του.
 
7)      Ήττα σαν νίκη, βαζέλες. Τα λέμε στα πλέι οφ. Είτε της Ελλάδας είτε της ευρωλίγκας…

Σχόλια

Εικόνα Themis

Δεν υπάρχει παθητική αμυνα .Ο κόουτς με το επιτελείο του διαβάζει το παιχνίδι και επιλέγει την αμυνα που θα ακολουθήσει .Τωρα αν μια ομάδα παίζει με αλλαγές στα σκριν δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν στην πεντάδα υπάρχουν παίχτες που δεν μπορούν να μαρκάρουν όλους τους αντιπάλους ,όπως ο Μιλουτινοβ,ο Γουότερς,προφανώς και χρειάζονται κορμιά όπως ο Παπαπέτρου , ο Χάκετ και ο Παπανικολάου.Η εντολή στην αντιμετώπιση του Ριβερς ήταν να του δωσουν το ντραιβ,δεν νομίζω πως ήταν κακή σκέψη κάθε φορά που παίρνει την μπάλα να βρίσκει μπροστά του κορμιά μετά από κάθε σκριν που παίρνει .Σιγουρα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί καλυτερα ίσως και κάπως διαφορετικά αλλά σκέψου πως στον παο υπάρχει και ο τζειμς που δεν παίζεται στο ένας με έναν. Αυτόν πως θα τον παίξεις ?Και όταν στην πεντάδα τους υπάρχει και ένας ψηλός που εκτελεί με άνεση τρίποντο τι αμυνα παίζεις τότε?Παίζεις χωρίς αλλαγές και βλέπεις πέντε παίχτες του παο (που μπορούν όλοι να εκτελέσουν ) να σκοράρουν χωρίς να στέλνεις βοήθειες ?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το 90% του πικ 'ν' ρολ γίνεται από τον πλέι μέικερ και το πεντάρι. Ας μείνουμε σ' αυτό και να μην πάμε σε ειδικές καταστάσεις, όπως τα σκριν μακριά από την μπάλα. Ας πούμε για τον βάζελο. Πώς θα αντιμετωπίσεις τον Καλάθη στο πικ 'ν' ρολ; Αν πας με αλλαγή μαρκαρισμάτων, κινδυνεύεις άμεσα να δεχθείς καλάθι από τον ψηλό, αφού ο Καλάθης είναι πολύ καλός πασέρ και θα εκμεταλλευτεί το μις ματς που θα έχει δημιουργηθεί. Μάνι μάνι, εγώ θα απέκλεια αυτήν την άμυνα απέναντι στον Καλάθη. Θα έλεγε τον προσωπικό του αντίπαλο να βγεί πίσω από το σκριν, αφού ο Καλάθης δεν είναι αποτελεσματικός σουτέρ μετά από ντρίπλα, οπότε δεν κινδυνεύουμε να δεχθούμε άμεσα καλάθι. Και μένει και ο ψηλός στον ψηλό. Έχεις τον Τζέιμς, τώρα, που είναι πολύ γρήγορος και καλός στο διείσδυση. Πώς τον παίζεις; Τον αφήνεις με τον ψηλό να τον περάσει για πλάκα; Και αν τον περάσει, που θα τον περάσει, ποιος θα παίξει άμυνα ψηλά μέσα στη ρακέτα; Η καλύτερη επιλογή είναι να πεις τον παίχτη σου να περάσει ανάμεσα από τον παίχτη που κάνει σκριν και τον συμπαίκτη σου, ώστε να του κλείσεις αμέσως τον διάδρομο. Για 'μένα, οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα είναι έλλειψη σοβαρής αμυντικής δουλειάς ή έλλειψη πίστης ότι οι παίχτες σου μπορούν να τα βγάλουν πέρα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Γνώμη μου, έτσι;

Εικόνα Γιάννης ο Red

Θωμά,δες τι είπε ο Σωλήνας:

http://www.eurohoops.net/el/featured-el/393834/fovithikame-tin-emploki-t...

“Φοβηθήκαμε την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη”
FEBRUARY 1ST, 2017

Της Eurohoops team/ info@eurohoops.net

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι “έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ” κι εξήγησε τους λόγους που ο αγώνες δεν θα γίνει στην Ξάνθη

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ στον Arena fm…

“Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό.

Δείτε τι συνέβη με το Final 4 του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα.

Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.

Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι fair play να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν.

Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.

Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα”

Τι άλλο θα ακούσουμε από αυτόν τον τύπο... φοβάται λέει την μειονότητα στην Ξάνθη, τους αγρότες στη Λάρισα!!!!Αφού είσαι "αδέκαστος" γιατί να μη γίνει στην Θεσσαλονίκη με μισά-μισά εισιτήρια;;; Αλλά τι να λέμε... Εδώ φοβήθηκε μήπως το χάσουν από τον Φάρο Κερατσινίου πέρυσι και το έκανε στο ΟΑΚΑ...Και αφού "δεν είναι fair play να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ"γιατί θες να το κάνεις στο ΟΑΚΑ?Πες ρε ευθύς εξαρχής ότι ήθελες το ΟΑΚΑ και άσε τις φθηνές δικαιολογίες περί μουσουλμανικής μειονότητας και αγροτικών κινητοποιήσεων

Εικόνα Νίκος Γόδας

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αποτελούν πρόβλημα και για το ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί του Άρη με αμάξια θα μεταβούν στην Αθήνα, περνώντας από τη Λάρισα που είναι τα μπλόκα, όπως λέει ο Βασιλακόπουλος...

Η μουσουλμανική κοινότητα από πού κι ως πού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον τελικό κυπέλλου; Γελάνε και οι πέτρες, ρε πούστη... Isis φοβάται ο Βασιλακόπουλος στην Ξάνθη; Έχουν καμιά προϊστορία βίας οι μουσουλμάνοι της Ξάνθης; Ρε θα μας τρελάνουν τελείως.

Η Θεσσαλονίκη, που λες κι εσύ Γιάννη, γιατί αποκλείστηκε; Το διαφορά έχει από την Αθήνα; Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Μα στην Αθήνα έχει και Ολυμπιακούς και αεκτσήδες. Αυτή η υπόθεση έχει ξεφτιλίσει πλήρως τον Βασιλακόπουλο. Αλλά η υπόθεση αφορά τον Άρη. Όταν τόσα χρόνια έσκουζε ο Ολυμπιακός, οι άλλοι χαζογελούσαν. Ας βγουν μπροστά και ο Άρης και η ΑΕΚ, την οποία ήθελε να αποβάλει από το πρωτάθλημα ο Βασιλακόπουλος το καλοκαίρι, και να ζητήσουν να φύγει ο Βασιλακόπουλος. Όχι να θυμάται ο Μάκης Αγγελόπουλος την "παράγκα" του ποδοσφαίρου...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Συμφωνώ με αυτά που λες Θωμά.Δες κι αυτό

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GreekBasketCup/zagnaferhs-gia-...

Ζαγναφέρης για Βασιλακόπουλο: "Συκοφάντης και ψεύτης"
Επιμέλεια: Sport24.grΔημοσίευση: 01 Φεβ. 2017 14:47

Δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου εξαπέλυσε με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, με αφορμή τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΚ για την ακριτική πόλη σε συνέντευξη του.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM" προκάλεσαν την οργή του Αντιπεριφερειάρχη Θράκης, Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη. Συν τοις άλλοις, προκάλεσαν και την άμεση απάντηση του, η οποία εκφράστηκε με την κάτωθι επιστολή που απέστειλε προς τα Μ.Μ.Ε., χρησιμοποιώντας μάλιστα βαριές εκφράσεις κατά του Προέδρου της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης:

"Η ντροπή είναι πολύ μικρή λέξη για να αποδώσει την ύβρη και τη θρασύτητα του κ. Βασιλακόπουλου, προέδρου της ΕΟΚ, σχετικά με τη δήλωση του για την Ξάνθη ως μη κατάλληλο τόπο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Και αυτό επειδή ήμασταν η μοναδική πόλη που εγγράφως και επισήμως διεκδικήσαμε τον τελικό του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μας προσάψει τίποτε άλλο. Ποιός σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι;

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε επαρκώς στα παραπάνω ερωτήματα μας, δεν μένει παρά να σας χαρακτηρίσουμε ως έναν κοινό συκοφάντη, ψεύτη, που με την άθλια δήλωση σας, υποσκάπτετε όχι μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ηρεμία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής. Η λέξη ντροπή είναι λίγη.

Τι να περιμένει κανείς από έναν παράγοντα «δεινόσαυρο» της Ε.Ο.Καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στη δεκαετία των 80 και μόνο σε μόνο σε άνοια μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενα του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Κύριε Βασιλακόπουλε, αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφτεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όμως να μας αφήσετε ήσυχους να πορευτούμε με τα οράματα μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητα μας.

Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με τις ίντριγκες που σας καθιέρωσαν «δεινόσαυρο» παράγοντα".

Εικόνα Γιάννης ο Red

Θωμά,η γελοιότητα και η ανικανότητα της Εγκληματικής Οργάνωσης Καλαθοσφαίρισης συνεχίζονται.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης απέρριψε την Ξάνθη για "το ενδεχόμενο να διεισδύσουν χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, το γήπεδο της Ξάνθης είναι μέσα στην πόλη",δηλαδή λόγω του κινδύνου επεισοδίων με Χρυσαυγίτες και μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας!!!

http://www.metrosport.gr/article/aporrifthike-xanthi-logo-mionotitas-sim...

"«Απορρίφθηκε η Ξάνθη λόγω μειονότητας, συμφώνησε για ΟΑΚΑ ο Αρης»
Τι δήλωσε ο Τάκης Τσαγκρώνης στο Metropolis 95.5 για το φλέγον ζήτημα της επιλογής της έδρας διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου στο μπάσκετ

14:30,1/2/2017

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης και αναφέρθηκε στο ζήτημα της διεξαγωγής της έδρας του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ, το οποίο παραμένει ακόμη ανοιχτό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πότε θα ανακοινωθεί η έδρα διεξαγωγής του τελικού: «Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και περιμένουμε την απάντηση. Η αστυνομία θα απαντήσει στο υπουργείο. Ζητήσαμε την επίσπευση της απάντησης γιατί ο χρόνος περνάει και η προετοιμασία ενός τελικού απαιτεί χρόνο και για εμάς και για τις ομάδες. Περιμένουμε το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εν συνεχεία τι θα μας πει το αρχηγείο της Αστυνομίας».

Για τον λόγο που απορρίφθηκε η προοπτική διεξαγωγής του τελικού στο Αλεξάνδρειο: «Υπάρχει μια συμφωνία που έκαναν οι δύο ομάδες. Συμφώνησαν για τη Λάρισα και ως δεύτερη λύση το ΟΑΚΑ. Αυτά συμφώνησαν οι δύο ομάδες και η ΕΟΚ τα δέχτηκε. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα Αλεξανδρείου. Η θέση του Παναθηναϊκού ήταν ούτε στο ΟΑΚΑ, ούτε στο Αλεξάνδρειο. Συμφώνησε για τη Λάρισα».

Για την απόρριψη του γηπέδου της Ξάνθης: «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, το γήπεδο της Ξάνθης είναι μέσα στην πόλη».

Για το αν τίθεται ζήτημα ισονομίας σε περίπτωση που ο τελικός γίνει στο ΟΑΚΑ: «Πρώτη επιλογή είναι η Λάρισα. Αν η αστυνομία πει όχι, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η θέση της ΕΟΚ ήταν ο τελικός να γίνει στο Ηράκλειο, όμως ο Άρης δεν δέχτηκε. Δώσαμε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να αποφασίσουν».

Για τη στάση του Άρη: «Ο Άρης συμφώνησε πως αν δεν μπορεί να γίνει ο τελικός στη Λάρισα, τότε θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Μακάρι να μας δώσει το OK η αστυνομία για να γίνει ο τελικός στη Λάρισα. Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν γήπεδα στην Ελλάδα».

Για τους ισχυρισμούς που εκφράστηκαν περί αγροτικών μπλόκων στη Λάρισα: «Είναι πιο έντονο το πρόβλημα στον κάμπο όσον αφορά στους αγρότες. Οι μεγαλύτερες αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται στον κάμπο».

Για το πότε περιμένουν την τελική απάντηση της Πολιτείας: «Ξαναστείλαμε επιστολή και περιμένουμε να μας απαντήσουν το συντομότερο»."

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/1041314/tsagkronis-fovithikame...

"Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 - 16:33από Gazzetta team
Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τσαγκρώνης: «Φοβηθήκαμε μήπως διεισδύσουν Χρυσαυγίτες στους οργανωμένους των δύο ομάδων»
Εξηγήσεις θέλησε να δώσει ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης σχετικά με την τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για την απόφαση να μη διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου στην Ξάνθη,

Τσαγκρώνης: «Φοβηθήκαμε μήπως διεισδύσουν Χρυσαυγίτες στους οργανωμένους των δύο ομάδων»

Θέση στη δήλωσε που έκανε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΕΟΚ πήρε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, ο οποίος εξήγησε γιατί απορρίφθηκε η περίπτωση της Ξάνθης, ώστε να φιλοξενήσει τον Τελικό Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε πριν από λίγες ώρες πως «Φοβηθήκαμε εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη», για να τονίσει ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης με δηλώσεις του στο «Metropolis FM» πως: «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν Χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, το γήπεδο της Ξάνθης είναι μέσα στην πόλη»."

http://www.sport-fm.gr/article/basket/tsagkrwnis-fobithikame-gia-epeisod...

"Τσαγκρώνης: «Φοβηθήκαμε για επεισόδια Χρυσαυγιτών οπαδών με τη μουσουλμανική κοινότητα»
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, εξήγησε γιατί απορρίφθηκε η λύση της Ξάνθης για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη.

Τελευταία ενημέρωση 01/02/2017, 16:22

Ο κίνδυνος να έχουν διεισδύσει στις τάξεις των οπαδών Παναθηναϊκού και Άρη ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και να έχουν επεισόδια με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας ήταν αυτός που ώθησε μακριά από την Ξάνθη τον τελικό Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, στο Metropolis δίνοντας συνέχεια στην προηγούμενη τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Παράλληλα, ανέφερε πως η απόφαση για τον τελικό καθυστερεί, καθώς αναμένεται η απόφαση της ΓΓΑ και της Αστυνομίας, ενώ εξήγησε γιατί δεν προκρίθηκε η λύση του Αλεξάνδρειου."

Εικόνα Νίκος Γόδας

Για 'μένα αρκεί που ξεφτιλίστηκαν για άλλη μία φορά εκεί στην ΕΟΚ. Αυτό που μ' ενοχλεί είναι ότι δεν μιλάει κανείς δημοσιογράφος για την κακιά ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο που πρέπει να φύγει για να ξεβρομίσει ο χώρος. Όλοι έμειναν στον Γκιρτζίκη.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Θωμά,ο μόνος ΑΡΔ που (για τους δικούς του λόγους)έγραψε κατά του Βασιλακόπουλου ήταν ο Κογκαλίδης:
http://www.ebasket.gr/2017/02/afton-psifisate

Αυτόν ψηφίσατε
από Γιώργος Κογκαλίδης - 01/02 18:45

Γιώργος Κογκαλίδης“Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας“.

Το είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μετά επιχείρησε να το μπερδέψει, να το ανασκευάσει, την ίδια στιγμή που ο Τάκης Τσαγκρώνης έμπλεκε τη Χρυσή Αυγή και πάλι καλά που δεν βγήκαν περισσότεροι ομοσπονδιακοί στα ραδιόφωνα, γιατί θα καταλήγαμε στην ανάγκη έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ξάνθη!

Συνολικά 12 ματς του NBA τα ξημερώματα της Πέμπτης (στο πρόγραμμα και η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς που θα παίξουν κόντρα στους Τζαζ). Ολα τα παιχνίδια με Live Streaming και τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr!

“Η λέξη ντροπή είναι λίγη. Τι να περιμένει κανείς από ένα παράγοντα “δεινόσαυρο” της Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης, που βρίσκεται στην δεκαετία των ’80 και μόνο σε άνοια μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενά του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Κύριε Βασιλακόπουλε αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει, όμως, να μας αφήσετε ήσυχους να πορευθούμε με τα οράματά μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητά μας.

Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες που σας καθιέρωσαν “δεινόσαυρο” παράγοντα” ήταν η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη.

Τι μάθαμε, λοιπόν; Ότι δεν μπορεί να γίνει τελικός στην Ξάνθη, γιατί υπάρχει η μουσουλμανική μειονότητα! Αθλιότητα. Παραλήρημα από έναν έμπειρο -πολιτικά- άνδρα, που όφειλε να είναι διπλά προσεκτικός στις διατυπώσεις του.

Η αλήθεια είναι πως με ξεπερνούν δύο πράγματα: Ο κατήφορος του Γιώργου Βασιλακόπουλου και η μούγκα των δημοσιογράφων – προβάτων, που δεν τολμούν να αγγίξουν την “ιερή αγελάδα“. Για το σινάφι μου καταπίνω την ντροπή μου. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για τον πρόεδρο, να τον χαίρεστε. Αυτόν ψηφίσατε. Κι επειδή αδυνατώ να γράψω περισσότερα, κάτι επί προσωπικού: Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέμαι μήπως το παρακάνω, μήπως τον έχω αδικήσει στο πέρασμα των χρόνων. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου (που θα έλεγε κι ο αγαπημένος του Ανδρέας) τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που με τοποθετήσεις σαν αυτές δικαιώνει τον αγώνα μου εναντίον του.

Υ.Γ.: Εξ αντανακλάσεως μάθαμε γιατί δεν γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου στο κλειστό της Λεωφόρου. Προφανώς η κοινότητα των Ινδών είναι επιθετική, ειδικά όταν προσεγγίζει κανείς τον… τάφο του Ινδού.

kogas1010@gmail.com "

Κύριε Κογκαλίδη γιατί δε λέτε ποιοι από το σινάφι σας είναι "φαροφύλακες"?Άτομα σαν τον Νίκο Παπαδογιάννη,τον Παντελή Βλαχόπουλο,τον Σωτήρη Γεωργίου,τον Θανάση Ασπρούλια,τον Βασίλη Σκουντή,τον Βασίλη Παπανδρέου του gazzetta,τους κρατικοδίαιτους(της ΕΡΤ) Γιάννη Νάτου,Κώστα Σωτηρίου του sdna,τους Συρίγους κλπ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μια χαρά του τα λέει ο Κογκαλίδης του Βασιλακόπουλου. Δεν είναι εμπαθής μαζί του, όσα λέει είναι σωστά. Και, γνώμη μου, δεν είναι ο Κογκαλίδης υπεύθυνος για το σινάφι του, ούτε υπόλογος. Και δεν νομίζω ότι έχει υποχρέωση να τους αναφέρει ονομαστικά. Ας δει και ο κόσμος τι γίνεται.

Εικόνα thita

σωστά ρε Θωμά, η άμυνα με αλλαγές παντού, ακόμη και στα fake screens, είναι λίγο περίεργο να την εφαρμόζεις ακόμη κι όταν δεν σου βγαίνει, δοκίμασε τουλάχιστον κάτι άλλο

θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν οφείλεται σε τεμπελιά παικτών ή σε έλλειψη κατανόησης μιας πιο σύνθετης άμυνας, ανάλογα με την περίπτωση (αλλαγές εάν συμβεί η τάδε συνθήκη ή under εάν συμβει η άλλη, κλπ.)

σκεφτόμουν μήπως έτσι (αλλαγές) κρατάει η ομάδα δυνάμεις, αλλά όλοι εκτός σπανούλη και πρίντεζη είναι πολύ νέα παιδιά, είναι δυνατό να μην έχουν καλή φυσική κατάσταση, ιδίως με γυμναστή τον γκατζούλη?

προβλέψιμη η ομάδα στην άμυνα, εκ του αποτελέσματος μιλάω

άσε που αυτή η άμυνα προφανώς δεν δουλεύει όταν ο αντίπαλος έχει παίκτες με χαρακτηριστικά το καλό 1 με 1 (μακάμπι, κλπ.), ειδικά σε επίπεδο σουτ, όπως κι ο πάο (η λογική βέβαια λέει πως με άμυνα με αλλαγές έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, αλλά προφανώς κάτι δεν δουλεύει καλά ή εγώ δεν βλέπω/καταλαβαίνω)

μια παρατήρηση: ο παίκτης που αλλάζει στην άμυνα, προσπαθεί στο καπάκι να ξανα-αλλάξει, με άλλο παίκτη, ώστε να μην μείνει κοντός με ψηλό, κλπ. (καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν τώρα την αξία του χάκετ ε), μάλλον γι' αυτό επιμένει ο κόουτς

κατά τα λοιπά, η ομάδα έπαιζε κυριολεκτικά μισή, σε συνδυασμό μάλιστα με μια μεγάλη αποφασιστικότητα του παο που από την δεύτερη περίοδο ήταν αρκετά πιο δυναμικός στο παιχνίδι του από εμάς, σε κάθε καλάθι, σε κάθε άμυνα, όλο πανηγύριζαν, μαζί, high five, κλπ., οι δικοί μας ήταν πιο χαλαροί (?!)

κι ασφαλώς ο τραυματισμός σπανούλη έπαιξε μεγάλο ρόλο, ιδίως ενόψει και των άλλων απουσιων, όπως κι η κακή μέρα που βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες μας (έλειπε κι ο λοτζέσκι, που και σκορ θα τράβαγε, αλλά και χώρους θα άνοιγε), π.χ. μάντζαρης που στα τελευταία ματς σουτάρει πολύ καλά χθες ούτε σκόραρε, ούτε προσπάθειες πήρε, καλά για ουότερς δεν μιλάμε, ενώ και ο γκριν χθες δεν ήταν καθόλου καλός, έπαιξε φοβισμένα, ούτε τα σουτ που του έδιναν δεν πήρε, όλο μέσα προσπαθούσε να πάει, μια από τα ίδια κι ο παπαπέτρου, με πολλά λάθη, κλπ.

το να χάσεις επειδή δεν πήγες καλά, είναι μέσα στο παιχνίδι, το να χάσεις επειδή φοβάσαι να πάρεις ό,τι σου δίνει ο αντίπαλος δεν μου κάθεται καλά, Θρύλος είμαστε ρε

για διαιτησία δεν ασχολούμαι διότι ήταν αναμενόμενη, δύο φάουλ του καλύτερου αμυντικού μας (παπανικολάου) ήταν ανύπαρκτα, ενώ η βαζέλα πήρε και σφυριγματάκια σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού (π.χ. αιφνιδιασμός δικός μας με φάουλ στον μάντζαρη, στο χέρι, που δεν σφύριξαν τίποτα και κατέληξε σε λάθος πάσα)

τέσπα, το ματς δεν είχε σημασία, γόητρο ήταν, την διαφορά την κρατήσαμε, απλά πρέπει όλοι να πάρουμε τα μηνύματα και δη πρώτον ότι η βαζέλα είναι πολύ καλύτερη από πέρισυ και δεύτερον ότι το boost που τους δίνει φέτος η διαιτησία ίσως τους αρκεί, ενώ μάλλον θα πρέπει να γίνει και μια καλύτερη αμυντική προσαρμογή αφού το σύστημα δεν δουλεύει ιδιαίτερα καλά στα δύο τελευταία ματς με αυτούς

για τα του τράκη δεν έχω να πω κάτι, don't get mad, get even λένε στο χωριό μου στην tulsa

οι δημοσιογραφάρες όμως που μάλωναν τον σφαιρόπουλο επειδή είχε δώσει εντολή για επίθεση ενώ το ματς είχε κριθεί, μάλλον έχουν πάει ski trip τώρα που έκανε το ίδιο χθες ο πασχάλης ε, γι' αυτό δεν γράφουν κάτι...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Για την άμυνα δεν μπορώ να απαντήσω ούτε κατά προσέγγιση για ποιο λόγο παίζουμε έτσι.

Το περίεργο δεν είναι γιατί οι δικοί μας ήταν φυσιολογικοί, αλλά γιατί αυτοί χοροπηδούσαν σαν τα κατσίκια. Εκτός αν το ζητούμενο γι' αυτούς ήταν μία απλή νίκη και όχι η διαφορά. Γι' αυτό και μίλησα για πόνο ατελείωτο...

Ο Σφαιρόπουλος τους γαμεί όλους αυτούς.

Εικόνα Antreas7

Ο Σφαιρόπουλος είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη στο να διαβάζει το πλάνο του αντιπάλου και να το εξουδετερώνει. Όταν όμως αντιμετωπίζει ομάδες που παίζουν τουρλουμπούκι (Γαλατά, Μακάμπι, Αρμάνι, Μπάμπεργκ, παο) έχει πρόβλημα. Αν οι ομάδες αυτές ξεκωλιαστούν στα τρίποντα χάνουμε. Αν όχι τότε τους ξεσκίζουμε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ανδρέα, η Μπάμπεργκ δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες ομάδες που έγραψες.

Εικόνα RED HELL

Να παιζεις με μιση ομαδα να κατεβαζεις τη μπαλα απλως για να ληξει το ματς και να προσπαθουν να σου την κλεψουν και να εκδηλωνουν τελευταια επιθεση ενω δεν παιζουμε καν αμυνα.ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.Ο παππας θελει ειδικη περιποιηση.

Εικόνα Νίκος Γόδας

"Ο παππας θελει ειδικη περιποιηση".

Ο Παππάς είναι ειδική περίπτωση...

Εικόνα el trick

Θωμά γενικά συμφωνώ με τα όσα αναφέρεις, όμως έχω να παρατηρήσω ότι τουλάχιστον στα τελευταία παιχνίδια ο ΘΡΥΛΟΣ μας το πηγαίνει μία - μία (δηλαδή μία καλή εμφάνιση και μία κακή). Ελπίζω να το βελτιώσουμε αυτό. Επίσης νομίζω ότι μας λείπει πολύ ο Χάκετ. Ίσως με την προσθήκη του και με τους Σπανούλη - Πρίντεζη και Λοζένσκι δυνατούς και υγιείς να αλλάξει όντως προς το καλύτερο η ομάδα μας.

Εικόνα el trick

Θωμά γενικά συμφωνώ με τα όσα αναφέρεις, όμως έχω να παρατηρήσω ότι τουλάχιστον στα τελευταία παιχνίδια ο ΘΡΥΛΟΣ μας το πηγαίνει μία - μία (δηλαδή μία καλή εμφάνιση και μία κακή). Ελπίζω να το βελτιώσουμε αυτό. Επίσης νομίζω ότι μας λείπει πολύ ο Χάκετ. Ίσως με την προσθήκη του και με τους Σπανούλη - Πρίντεζη και Λοζένσκι δυνατούς και υγιείς να αλλάξει όντως προς το καλύτερο η ομάδα μας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είναι σίγουρο ότι είμαστε σε κακή περίοδο αυτό το διάστημα. Το θέμα είναι πόσο αυτό είναι αιτιολογημένο λόγω των τραυματισμών ή όχι. Βέβαια, ο Σπανούλης είναι χάλια τον τελευταίο μήνα, οπότε τι ψάχνουμε κι εμείς να βρούμε. Χωρίς τον καλό Σπανούλη, ο Ολυμπιακός θα τα βρίσκει πάντα σκούρα. Ο Γκριν δεν μπορεί να ντυθεί "Σπανούλης".

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Σύγγαβρε Νίκο συμφωνώ μέχρι κεραίας με αυτά που αναφέρεις.Έχεις δίκιο για τις αλλαγές στην άμυνα. Θεωρώ ότι επειδή ο Σφαιρό μελετά κάποια στιγμή θα προσαρμόσει την τακτική του ωστόσο να επισημάνω ότι η άμυνα χωρίς αλλαγές είναι πιο κουραστική τόσο λόγω επαφών στα σκριν όσο και λόγω περισσότερου χώρου άρα και περισσότερου τρεξίματος που πρέπει να καλύψει ο αμυνόμενος. Δεδομένων των τραυματισμών και του αριθμού αγώνων ακόμη και αυτή η λεπτομέρεια μετρά.Πιστεύω ότι στους τελικούς τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.Επίσης,το γεγονός ότι η βασική σου πεντάδα είναι είτε απούσα είτε ασθενής εξακολουθει στο μπάσκετ να έχει σημασία, ασχέτως αν ο προπονητής μας δεν έδωσε σημασία ιδιαίτερη (ορθώς ώστε να μη μειώσει την προσφορά των υπολοίπων) όπως επίσης και οι πλείστοι των ΑΡΔακων (κακώς).Κατά τα άλλα και για να παραφράσω το σύνθημα του ποδοσφαίρου, ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όταν θεωρείσαι από τις καλύτερες άμυνες στην ευρωλίγκα, αν όχι η καλύτερη, είναι παιδική επιλογή η αλλαγή στα μαρκαρίσματα. Να το κάνουν οι παίχτες της Μακάμπι, οκ.

Εικόνα holland74

Καλημέρα παίδες...
Αδερφέ Νίκο, εγώ λατρεύω την ομάδα του μπάσκετ, παρόλο που είμαι...ποδοσφαιρικός..Από τακτική στο μπάσκετ δεν καταλαβαίνω όσα άλλοι πιο ειδικοί, αλλά ρε φίλε αυτό με τις αλλαγές στην άμυνα μου έχει βγάλει και μένα τον καρκίνο..Θυμάμαι συγκεκριμένα 2 παιχνίδια πέρυσι: Με την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ που σταμάτησε να παίζει με αλλαγές στο 4ο δεκάλεπτο και παραλίγο να γυρίσουμε το ματς και με τη Χίμκι στη Ρωσία, που μας ρίξανε 40 πόντους στο κεφάλι..Και φέτος σε όσα ματς δεν έπαιξε με αλλαγές, τουλάχιστον όχι τόσο πολλές, κέρδισε, ας πούμε με την Νταρουσάφακα εκτός...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σωστό αυτό για την Νταρουσάφακα. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Εικόνα vagio

Μονο εγώ είδα πως τα 3 γρήγορα φάουλ στον Παπανικολάου (καλύτερο και σημαντικότερο για χθες παίκτη μας) ήταν ένα προς ένα ανύπαρκτα;
Μόνο εγώ είδα στο δεύτερο δεκάλεπτο που πίεζαν σαν παλαβοί, να τους δίνει το πρωτο φάουλ στο 8';
Μόνο εγώ είδα να προσπαθούν με το γνωστό τρόπο να ισορροπήσουν Α φάουλ όταν το ματς είχε κριθεί;
Έλα μουνι στον τόπο σου..

Εικόνα Themis

Οχι φίλε μου πολλοί είδαν και κατάλαβαν τι έγινε χθες .Νομίζω πως η χθεσινή διαιτησία θύμισε τρίτο τελικό εποχής κόουτς Γιαννάκη ...Προφανώς οι υπόλοιποι από τα παιδιά που γράφουν είδαν μόνο τις αλλαγές στην άμυνα που με έκπληξη διάβασα πως ειναι και παθητική άμυνα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Υπάρχουν τριών ειδών αντιμετωπίσεις του πικ 'ν' ρολ. Μία είναι το πέρασμα ανάμεσα από τον συμπαίκτη σου και τον αντίπαλο, ώστε να ακολουθήσεις τον αντίπαλο παίχτη που ντριπλάρει. Αυτό προϋποθέτει πολλή δουλειά στην προπόνηση, δεδομένου ότι ο ψηλός (λογικά) συμπαίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει το σώμα του έτσι που να δίνει τον απαραίτητο χώρο στον κοντό συμπαίκτη να περάσει και να μην κάνει και φάουλ στον αντίπαλο. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο παίχτης που μαρκάρει τον ντριπλέρ να φεύγει πίσω από το σκριν, πίσω και από τον συμπαίκτη του, να πηγαίνει δηλαδή προς τη ρακέτα για να καταλάβουν όλοι. Το μειονέκτημα σ' αυτή την επιλογή άμυνας είναι ότι δίνεται άπλετος χώρος στον αντίπαλο χειριστή να σουτάρει με άνεση μετά από ντρίπλα. Εκεί μπαίνει στην εξίσωση ο ψηλός αμυντικός να του κλείσει το σουτ σε πρώτο χρόνο. Ο τρίτος τρόπος αντιμετώπισης του πικ 'ν΄ρολ είναι η "σκιά". Το να ακολουθεί δηλαδή ο αμυνόμενος τον ντριπλέρ από πίσω (μπροστά από το σκριν). Εδώ ο κίνδυνος ενέχεται στο μπάσιμο του αντιπάλου, καθώς έχει πάρει ήδη τα βήματα του προσωπικού του αντιπάλου και μόνο εμπόδιο είναι ο ψηλός, όπου έχει όμως όλο το χώρο να τον περάσει. Αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης του πικ 'ν' ρολ. Η αλλαγή στα μαρκαρίσματα δεν διδάσκεται καν σαν τρόπος αντιμετώπισης. Είναι μία λύση που δεν γίνεται να ακολουθείται επί μονίμου βάσεως, γιατί θα φθαρείς στα φάουλ πρώτα απ' όλα. Συν τους πόντους που θα φας. Επίσης, αλλαγή στα μαρκαρίσματα γίνεται όταν διαθέτεις ισοϋψείς παίχτες περίπου (κάτι σαν τον Χάινς) ή παίχτες που μπορούν να μαρκάρουν επαρκώς και τις δύο θέσεις (Χάκετ τον αντίπαλο ψηλό και Χάινς-Ντάνστον τον αντίπαλο κοντό). Περιμένω να μου πεις για ποιο λόγο θεωρείς ότι δεν είναι παθητική η συγκεκριμένη άμυνα.

Υ.Γ. Ο καθένας από τους αρθρογράφους γράφει την προσωπική του άποψη και δεν περνάει καμία γραμμή του σάιτ. Οι περισσότεροι από εμάς που γράφουμε διαφωνούμε στα περισσότερα. Οπότε, ο καθένας είναι υπόλογος για τον εαυτό του.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θεωρώ ότι ήταν διαιτησία έδρας, όχι κάτι παραπάνω. Τη διαιτησία έδρας εγώ τη δικαιολογώ πάντα και δεν την αναφέρω ποτέ.

Εικόνα vagio

Όταν θα δω μια τέτοια διαιτησία στο ΣΕΦ, θα σου δώσω δίκιο. Συνεχίζω να ονειρεύομαι δηλαδή.

Εικόνα vagio

Κι εχεις και το πρεζακι να 'διαμαρτυρεται'για τη διαιτησια. Δουλεμα κανονικο δηλαδη. Μηνυση εσυ, πουτσα εγω.

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα αδερφέ. Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό που φοβόμουν πριν το ματς, ήταν ενδεχόμενος τραυματισμός, ιδιαίτερα αφού ο ΠΟΑ απολαμβάνει την εσαεί διαιτητική ασυλία. Ήρθε το κακό νέο του Βασίλη κι αυτό για εμένα είναι το χειρότερο, ενόψει του ταξιδιού στο Καζάν. Γιατί κακά τα ψέματα, την δουλειά που κάνει στην δημιουργία (διάβασμα miss match + assist) δεν μπορεί να την κάνει κανένα από τα υπόλοιπα γκαρντ, αν και το προσπαθούν φιλότιμα οι Μάντζαρης-Ουότερς.
Για το παιχνίδι, ναι ο πόνος είναι τεράστιος και φαινόταν όχι απλά στις κραυγές των εξάφαπων προβάτων, αλλά και στα "χορευτικά" των αμερικανών του ΠΟΑ μετά από κάποιο τρίποντο.
Όσο για τον Πασκουάλ; Άποψή μου ήταν ότι και με την Μπαρτσελόνα ήταν σαν να έχει μια Φερράρι και μένει κολλημένος στην δεξιά λωρίδα, τώρα βέβαια "μπολιάστηκε" και με το...παναθηναϊκό πνεύμα, εξ ου και κάτι ξεσπάσματα "αγανάκτησης" και "αδικίας" στον πάγκο. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια βέβαια, ξέρει ότι στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να τα κάνει (γιατί εκεί η τεχνική πέφτει για πλάκα) όπως και να προχωρήσει η ομάδα του με αυτό το καρναβάλι που παρουσιάζει. Ένας Ρίβερς μόνο δεν αρκεί. Και μιας και μιλάμε γι αυτόν, έτσι και πιάσει μπάλα, δύσκολα τα πράγματα. Το ζητούμενο είναι να εμποδιστεί η πάσα προς αυτόν, με κάποιο τρόπο. Αλλιώς, μόνο ο Κώστας κρεμασμένος πάνω του.
Ορθά σχολιάζεις και τον Σέρβο, το παιδί τα έδωσε όλα, μεγάλες μάχες και έδειξε ότι τιμάει την φανέλα που φοράει. Ο Αγραβάνης πάλι για άλλη μια φορά, ήταν σε άλλο γήπεδο...
Όπου και να τους βρούμε, όπως και να γίνει, το πρωτάθλημα θα είναι δικό μας. Το σημερινό ήταν το ταβάνι τους και το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εκεί που χοροπηδούσαν οι Αμερικάνοι του ΠΑΟ, ήταν στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν ξέφυγαν με... 6 πόντους. Δεν άντεξα, γύρισα στα βαζέλια και είπα "εντάξει, άλλους 20 πόντους θέλετε"...