Η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΕΜΟΝΗ



Έχω εκφραστεί πολές φορές για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. Κατά την άποψή μου, από το καλοκαίρι και μετά έχει υποχωρήσει ο επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα και υπήρξαν περίοδοι που θυμίζαμε...καφενείο. Φαίνεται λοιπόν πως η διοίκηση και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν καταλάβει το πρόβλημα και κινούνται να το λύσουν. Αφού τελείωσαν κάποιοι παίκτες (κι ακολουθούν κι άλλοι), ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έρχεται και προπονητής στην ομάδα. Ένας προπονητής που είναι απαραίτητος, ώστε:

- να γυμναστούν οι παίκτες κατάλληλα και να προπονηθούν σε τακτικό επίπεδο, κάτι που έχει γίνει ελάχιστες φορές μέσα στη σεζόν. Υπάρχει μεγάλη υστέρηση σε θέματα τακτικής, η ομάδα θυμίζει σκορποχώρι ώρες-ώρες, γι'αυτό παρουσιάζει αυτήν την ΤΡΑΓΙΚΗ αμυντική λειτουργία.
 
- να κοπούν τα κρούσματα απειθαρχίας στου Ρέντη, που έφτασαν να είναι η καθημερινότητά μας. Δεν έχει σημασία αν παίζουν μπουνιές ο Εμενίκε με το Σεμπά, ο Φιγκέιρας με τον Καρσελά και ο Πάρντο κι ο Οφόε με τον Τζούρτζεβιτς, περιστατικά ελάχιστα μπροστά στο σύνολο όσων γίνονται. Σημασία έχει ότι το κλίμα έχει χαλάσει εδώ και καιρό και απαιτείται προπονητής να διορθώσει την κατάσταση, να επιβληθεί, εμπνέοντας σεβασμό.
 
Υπάρχει η αντίληψη σε αρκετούς ''μα βελτιωθήκαμε με Λεμονή και είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία''. Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν βλέπω κάποιια ορατή, θεαματική βελτίωση της ομάδας, σε σχέση με το πώς παίζαμε επί Χάσι. Μία κακοπροπονημένη ομάδα που δυσκολεύεται να κερδίσει στο Καραϊσκάκη το Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα, που έχει χάσει από τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που παρουσίασε απογοητευτική εικόνα με αρνητικό ρεκόρ πόντων στο Champions League, με την εμφάνισή μας στη Λισαβόνα να είναι στα όρια της ντροπιαστικής, το πιθανότερο είναι να καταρρεύσει στην πορεία του πρωταθλήματος, παρά ''να σηκώσει εύκολα την κούπα'', όπως πιστεύουν κάποιοι. Όταν αδυνατείς να ακολουθήσεις το ρυθμό των απλήρωτων παικτών του ΠΑΟ στη Λεωφόρο, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πώς θα πας στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ δεν κάνει ούτε ''χ'' (ναι, έστω με τις διαιτητικές-κρατικές αβάντες που έχει), να παίξεις ντέρμπι τίτλου ενδεχομένως; Όταν ο κάθε αντίπαλός σου έρχεται για πλάκα μέσα στο παιχνίδι σε θέση βολής με τον τερματοφύλακά σου, πόσο πιθανές είναι οι γκέλες από εδώ και πέρα; Μέχρι πότε θα ανατρέπει σκορ η ομάδα;
 
Η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι να έρθει ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ, κανονικός προπονητής, να κάνει κανονικές προπονήσεις υψηλού επιπέδου και να αξιολογήσει το ρόστερ μας εν όψει της νέας σεζόν. Μην γίνει πάλι το καλοκαίρι του 2018 ό,τι γίνεται κάθε καλοκαίρι σχεδόν, όπου ο καινούριος προπονητής ξοδεύει μήνες μέχρι να δει ένα κάρο δανεικούς παίκτες στην προετοιμασία, πριν κάνει τις τελικές του εισηγήσεις στη διοίκηση. Ο Όσκαρ Γκαρσία μοιάζει μία τέτοια επιλογή. Έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού, αφού μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε σήκωνε το πρωτάθλημα στην Αυστρία με τη Σάλτσμπουργκ, ενώ έχει και υψηλή τακτική παιδεία ως προπονητής, αφού έχει θητεύσει στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Έρχεται με τις συστάσεις ανθρώπων της Μπαρτσελόνα με τους οποίους η διοίκησή μας βρίσκεται σε επαφή, μεταξύ αυτών φυσικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η διοίκηση έψαξε καλά την περίπτωσή του και κατέληξε εκεί, δεν ''πήρε για να πάρει'' κάποιον. Το τι θα γίνει αν έρθει, θα το δούμε στο γήπεδο, όπου κρίνονται όλοι.
 
Για τον Τάκη Λεμονή να πω εγώ προσωπικά, που ουδέποτε υπήρξα fan του, ότι πλέον θεωρείται ΙΕΡΟ ΤΕΡΑΣ ολυμπιακοφροσύνης. Δεν γνωρίζω άλλο παράδειγμα ανθρώπου που έβαλε τόσο χαμηλά τον εγωισμό του, μπροστά στο καλό του Ολυμπιακού, στο μικρό βαθμό που ξέρω την ιστορία του Συνδέσμου μας. Δέχτηκε να αναλάβει προπονητής μας πριν από λίγους μήνες γνωρίζοντας πως στην ΠΑΕ θα ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του, άρα είναι αναλώσιμος και υπό απόλυση ανά πάσα ώρα και στιγμή. ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ. Για τέτοια αφοσίωση στον Θρύλο μιλάμε. Κάποιοι άλλοι παλαιότερα, όνομα και μη χωριό, διέδιδαν δεξιά κι αριστερά ''εγώ το πουτανάκι του Κόκκαλη δεν γίνομαι''. Ο ΤΑΚΑΡΟΣ αποδείχθηκε μέγας στρατιώτης του Ολυμπιακού και για'μένα δεν πρέπει να ξαναφύγει ΠΟΤΕ από κοντά μας. Θέσεις να απορροφηθεί υπάρχουν, κι αν δεν υπάρχουν θα πρέπει να βρεθούν με το στανιό. Προπονητής δεν είναι, ούτε υπήρξε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό ή δεν μπορεί να τον βοηθήσει τώρα, από μία διαφορετική θέση.
 
Και πάλι επί προσωπικού, βλέποντας το Βαγγέλη Μαρινάκη να επεμβαίνει δυναμικά και να διορθώνει το χάλι που ο ίδιος κατά κύριο λόγο δημιούργησε το καλοκαίρι, αρχίζω να θυμάμαι το λόγο που τον γούσταρα διαχρονικά, από το καλοκαίρι του 2010 και μετά. ΑΜΕΣΗ επέμβαση στην καρδιά του όποιου προβλήματος, όχι να το αφήνουμε να χρονίζει και να μην κάνουμε τίποτα. Με έναν κανονικό προπονητή σαν τον Όσκαρ, τον Τάκη Λεμονή κοντά μας ως στρατιώτη μέσα από κάποιο πόστο στην ΠΑΕ και τον κόσμο μας ενωμένο, είμαι πλέον σίγουρος πως δεν μας σταματάει η κομπανία της εξυγίανσης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ό,τι κι αν κάνουν, όποια βρομιά κι αν μεθοδεύσουν. Το πρωτάθλημα ξαναβάφεται ερυθρόλευκο, κάτι που θα αποτελέσει ιστορικό ρεκόρ, ΟΓΔΟΟ ΣΕΡΙ...
 
Υ.Γ. Όπως γράψαμε και στο facebook, εδώ μέσα δεν είμαστε κόμμα, ούτε συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα. Διαβάστε λοιπόν πρώτα αυτό το άρθρο του Hank και μετά διαβάστε το τι γράφω εδώ, για να καταλάβουν οι ''άπιστοι Θωμάδες'' ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΑΜΜΗ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Σχόλια

Εικόνα markonis

Ένα από τα χίλια μύρια στραβά κι ανάποδα που έχουμε σαν λαός είναι αυτό της υπερβολής.Με άλλα λόγια πράγματα απλά τα τραβάμε στα άκρα.Σχετικά με το Λεμονή.Αδυνατώ να καταλάβω ποιον εγωισμό έβαλε κάτω και ήρθε στον Ολυμπιακό; Μήπως είχε καμιά πρόταση από τη Ρεάλ και την αρνήθηκε; Επαγγελματίας προπονητής είναι, άνεργος ήταν παρά την περσινή θητεία του και κατάκτηση του πρωταθλήματος (τυχαίο;) του έγινε μια πρόταση ΜΕ ΛΕΦΤΑ και την αποδέχτηκε. Ολυμπιακάρες είμαστε εμείς οι κανονικοί οπαδοί που πληρώνουμε εισιτήριο και βέβαια οι οργανωμένοι που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα σε κάθε γήπεδο. Ο κάθε Λεμονής είναι επαγγελματίας. Ας μην μπερδεύουμε τις έννοιες.

Η ομάδα μας έχει αλλάξει επίπεδο,βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και αν θέλουμε να παραμείνει έτσι αλλά να ανέβει κι άλλο Λεμονήδες δεν χωράνε στον πάγκο.Πιθανόν να ακούγεται σκληρό όμως είναι η στεγνή αλήθεια.

Προσωπικά έχω γράψει πολλές φορές στο twitter πως η πρόσληψη ενός κανονικού προπονητή ήταν επιβεβλημένη,αρχής γενομένης από εκείνο το άθλιο ματς στη Λεωφόρο,που κατέβασε μια ομάδα χωρίς αρχή και χωρίς τέλος.

Όποιος νομίζει πως με τον πόλεμο που γίνεται στην ομάδα μας σε όλα τα επίπεδα,υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να πάρουμε πρωτάθλημα με το Λεμονή στον πάγκο,ας αλλάξει πλευρό.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και πάμε γερά να σηκώσουμε το νταμπλ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Σάββα, η ομάδα πρέπει να πορευτεί με προπονητή ξένο. Για να κάνω σαφείς τις σκέψεις μου, θα προσπαθήσω όσο μπορώ αντικειμενικά να παραθέσω τα δεδομένα.

1) Ο Λεμονής παρέλαβε μία ομάδα η οποία ήταν αδούλευτη στη φυσική κατάσταση. Η φυσική κατάσταση δουλεύεται το καλοκαίρι και δεν αναπληρώνεται. Το να περιμένουμε, λοιπόν, από τον Λεμονή να διορθώσει τη φυσική κατάσταση είναι ηλίθιο. Να τη βελτιώσει σε ένα πολύ μικρό βαθμό, ναι. Εδώ, λοιπόν, δε φέρει ευθύνη ο Λεμονής..

2) Τακτικά, ο Λεμονής παρέλαβε μία ομάδα η οποία έτρωγε περίπου δέκα κλασικές ευκαιρίες για γκολ σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος. Τρύπια άμυνα, που δεν οφειλόταν μόνο στην τετράδα της άμυνας, οφειλόταν στη γενικότερη αμυντική λειτουργία. Το κακό ξεκινούσε από τα πρόσωπα που χρησιμοποιούσε ο Χάσι. Ο Λεμονής το διόρθωσε. Είδαμε πιο ορθολογικές ενδεκάδες, κάτι που συμμάζεψε λίγο τα πράγματα. Παρ' όλα αυτά, η αμυντική λειτουργία δε βελτιώθηκε σε αισθητό βαθμό. Η ενδεκάδα έγινε πιο ορθολογική, αλλά αυτό είναι κάτι που θα γινόταν με οποιονδήποτε προπονητή εκτός του τριμαλάκα Χάσι. Δεν πρόσφερε ο Λεμονής κάτι σ' αυτό.

3) Στο κομμάτι της ψυχολογίας, στο οποίο επενδύει πολύ ο Λεμονής, έγινε δουλειά μέσα από τα αποτελέσματα. Σ' αυτό τον βοήθησε πολύ το ευνοϊκότατο πρόγραμμα που είχε ο Ολυμπιακός στο τέλος του πρώτου γύρου. Όποιος θέλει να δει επιφανειακά τα πράγματα, μπορεί να σταθεί στη μετατροπή του -5 σε +1. Είναι ό,τι πιο εύκολο και απλό. Εμείς, όμως, δεν είμαστε εδώ για να διαπιστώσουμε αυτό που μπορεί να διαπιστώσει και η γιαγιά μου, ότι καλύφθηκε η απόσταση μαθηματικά. Εμείς είμαστε εδώ και ασχολούμαστε ως οπαδοί με τον Ολυμπιακό για να "διαβάζουμε" πίσω από τις λέξεις, πιο βαθιά. Τι λέει αυτό το "πιο βαθιά"; Ότι το 6/6 θα μπορούσε να το πετύχει και ο Χάσι ακόμα. Ότι το 6/6 ήρθε μετά πολλών κόπων και βασάνων, πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η μπάλα που δεν παίξαμε, όσο η δυσκολία με την οποία πήραμε τα αποτελέσματα, αλλά και η πλήρης απουσία μιας κάποιας τακτικής προσέγγισης. Γιούργια η ομάδα κι ό,τι βγει. Το 6/6 ήταν θέμα και συγκυριακό. Πιστώνεται θετικά στον Λεμονή, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, δεν ήταν και κάτι τόσο σπουδαίο, βάσει προγράμματος, ώστε να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για όσους επιθυμούν την παραμονή του.

4) Τα αποδυτήρια της ομάδας είναι γνωστό τοις πάσι ότι χάθηκαν. Εδώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Διότι πολλές φορές τα αποδυτήρια ξεφεύγουν στον Ολυμπιακό, ακόμα και σε εποχές χρυσές που τώρα μνημονεύονται ως παράδειγμα. Γι' αυτό, καλό είναι να ξεχωρίσουμε τις περιπτώσεις. Πρώτα απ' όλα, έχει σημασία πού γίνεται ένα παράπτωμα. Στην προπόνηση μπορούν να συμβούν πολλά και να μη βγουν καν προς τα έξω. Το να παρουσιάζεται η ομάδα μπουρδέλο εντός αγωνιστικού χώρου, είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Μαλώνει ο Τζούρτζεβιτς με τον Πάρντο για μία ασίστ από τον δεύτερο που δε βγήκε ποτέ, βάζει γκολ ο Μάριν και προκαλεί τον Λεμονή να το βουλώσει με τη χαρακτηριστική κίνηση του χεριού στο στόμα, ο Σεμπά γίνεται αλλαγή και αποχωρεί από το ημίχρονο, ο Τζούρτζεβιτς χάνει ευκαιρία σε αδιάφορο παιχνίδι κυπέλλου και κάνει μουτράκια φεύγοντας από το γήπεδο την ώρα που οι υπόλοιποι παίχτες πήγαν να χαιρετήσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όλα αυτά είναι ένα σαφέστατο δείγμα της έλλειψης σεβασμού των παιχτών απέναντι στον προπονητή. Εδώ μπορεί να πει κάποιος "σιγά τους παίχτες, μωρέ, που θα διώξουμε τον Λεμονή για τον κάθε άχρηστο, ασήμαντο". Να το δεχθώ μέχρι ένα σημείο. Να δεχθώ ότι οι παίχτες έπρεπε να τιμωρηθούν. Αλλά το πράγμα δεν τελειώνει εδώ. Πέρα από το γήπεδο, στις προπονήσεις έχουν γίνει χειρότερα. Ήδη ανέφερε κάποια πράγματα ο Σάββας. Καπίνο, Μίλιτς, Καρσελά, Ζντιέλαρ, Εμενίκε έχουν δώσει αφορμές με τη συμπεριφορά τους. Μιλάμε για ένα σύνολο εννιά παιχτών, οι οποίοι, επί Λεμονή, έχουν εκτραχυνθεί τελείως. Ε, δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αν είναι δυνατόν. Εδώ, βέβαια, υπάρχει και το γεγονός της κάλυψης από πλευράς διοίκησης. Πώς να σεβαστούν οι παίχτες έναν προπονητή που σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Δεκτό και υπάρχει και αλήθεια. Όμως, όλα αυτά έγιναν πολύ πριν διαρρεύσει η πληροφορία ότι η ΠΑΕ κοιτάει για προπονητή. Και η αντίδραση του Λεμονή σε όλα αυτά ήταν απολύτως χλιαρή. Για την ακρίβεια, τίποτα. Δεν κρατιούνται έτσι τα αποδυτήρια. Ξεκάθαρη ευθύνη Λεμονή.

5) Τα λάθη του Λεμονή έχουν αναλυθεί από πολλούς. Επιγραμματικά, θα πω αυτά που απαγορευόταν να κάνει και τα έκανε, όχι τα μικρά, τα οποία κάνουν άπαντες. Με τον Παναθηναϊκό είδαμε μία ομάδα σε πλήρη αφασία, με κανένα τακτικό πλάνο, καμία πρωτοβουλία, φοβισμένη, με λάθος καταρτισμό ενδεκάδας. Καταφέραμε να κάνουμε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις απέναντι στον βάζελο, έχοντας απέναντί μας μία ομάδα που πάει να πέσει κατηγορία, ένα συρφετό απλήρωτων παιχτών. Απαράδεκτη εμφάνιση, απαράδεκτο κοουτσάρισμα. Δεύτερο: τα φέρνει έτσι η μοίρα που, μετά την υπερπροσπάθεια με την Μπαρτσελόνα και το σπουδαίο και ιστορικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη (το οποίο, φυσικά, πιστώνεται στον Λεμονή), μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να χτυπήσουμε σε ένα ματς την πρόκριση στο γιουρόπα λιγκ. Σπάει ο διάολος το ποδάρι του, να το πω κι αλλιώς, η Σπόρτινγκ χάνει στο Τορίνο στο τέλος, ισοφαρίζεται από τη Γιουβέντους στο τέλος στη Λισαβώνα, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, και έχουμε την ευκαιρία της πρόκρισης. Θέλουμε μόνο νίκη. Και τι κάνει ο Λεμονής; Πάει και παίζει χωρίς φορ σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία για κόουτς που θέλει νίκη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρουσιάζει και μία απαξίωση προς την ευρωπαϊκή πορεία. ΔΕΝ συνάδει με τον Ολυμπιακό αυτή η νοοτροπία. Κοινώς, δύο σοβαρά και σημαντικά παιχνίδια κλήθηκε να δώσει και έδωσε ρεσιτάλ λαθών. Για να μη βάλω στη ζυγαριά και την ήττα από τον Ατρόμητο.

6) Από την άλλη, ο Λεμονής συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που συσπειρώνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ακόμα και στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στα sites, η παραμονή Λεμονή συγκεντρώνει πάνω από 70% στις προτιμήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Είναι ο μόνος που μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτό είναι, αφενός, θετικό, για τον ίδιο και την ομάδα, αφετέρου είναι λυπηρό για όλα όσα ονειρευόμαστε για τον Ολυμπιακό. Αν περιμένουμε εν έτει 2018 να έρθει ένας παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας, μια σημαία του Ολυμπιακού, ο οποίος βέβαια δεν είναι κανονικός προπονητής, ώστε να νιώσουμε την ανάγκη συσπείρωσης, τότε έχουμε αποτύχει. Οι συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα έπρεπε να είναι από μόνες τους ικανές να συσπειρώσουν τον κόσμο, και όχι το ποιος κάθεται στον πάγκο. Με τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα από το κράτος, την ΕΠΟ, τα ΜΜΕ, τους αντιπάλους, τη διαιτησία, τους δικαστές, εμείς περιμένουμε να δούμε ποιος θα κάτσει στον πάγκο ώστε να αποφασίσουμε αν θα συσπειρωθούμε ή όχι; Έπρεπε να είναι εκ των ων ουκ άνευ η συσπείρωση ακόμα κι αν στον πάγκο καθόταν ο Κάτανετς, όχι ο Γκαρσία που είδα κιόλας να χλευάζεται. Είναι ντροπή αυτό για τον κόσμο.

7) Ο Λεμονής ήρθε, όπως είπε κι ο Σάββας, γνωρίζοντας ότι αποτελεί προσωρινή λύση είτε για ένα μέρος της σεζόν είτε για όλη τη σεζόν. Για όσο χρειαστεί, τέλος πάντων. Γι' αυτό και δεν υπέγραψε συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει ότι ήξερε τι θέλει η διοίκηση από αυτόν. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αντιλαμβάνομαι τον έντονο συναισθηματισμό που έχει κυριεύσει τον κόσμο μας γύρω από την απομάκρυνση του Λεμονή. Τι δηλαδή; Να μην τον πληγώσουμε; Είχε μήπως την αυταπάτη ο Λεμονής ότι θα είναι μόνιμος; Του καλλιεργήθηκε αυτή η αυταπάτη, κάτι που θα ήταν ανήθικο, από τη διοίκηση; Ξεκάθαρα όχι. Τότε γιατί στενοχωριόμαστε; Αλλά έστω ότι είναι έτσι. Έστω ότι ο Λεμονής έβγαινε θιγμένος από την ιστορία αυτή. Τι έχει πιο πολλή σημασία αυτή τη στιγμή; Να πάρουμε το πρωτάθλημα ή να μην στενοχωρήσουμε τον Λεμονή, δρώντας συναισθηματικά; Δεν σοβαρευόμαστε, λέω εγώ; Ο Τάκαρος ανήκει στο πάνθεον των Ολυμπιακών, στην κορυφή. Η ανιδιοτελής προσφορά του είναι παράδειγμα Ολυμπιακισμού. Ήρθε γιατί γουστάρει. Θα χαρεί και ο ίδιος μόνο αν πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, ασχέτως ποιος κάθεται στον πάγκο. Ξεκολλήστε από τους συναισθηματισμούς και κοιτάξτε το καλό της ομάδας.

8) Το επιχείρημα ότι αν έρθει τώρα ξένος τεχνικός θα χάσει πολύτιμο χρόνο μέχρι να μάθει τι, πώς και γιατί, έχει βάση, αλλά ως ένα σημείο. Είμαι σίγουρος ότι ο Λεμονής θα διατηρήσει έναν συμβουλευτικό ρόλο για κάποιο διάστημα. Η διοίκηση θα έχει προνοήσει πάνω σ' αυτό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο επηρεασμός θα είναι μικρός και το τελικό αποτέλεσμα θετικό.

9)Όσο για την ποιότητα του προπονητή που θα έρθει, ας μη βιαστούμε να κρίνουμε. Από τις επιλογές του Μαρινάκη στα 7 χρόνια θητείας του, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ψάχνει για προπονητές εξελίξιμους, νέους που θέλουν να δουλέψουν και να μείνουν για χρόνια στον Ολυμπιακό ώστε να φτιάξουν όνομα, προπονητές κανονικούς από την Ιβηρική. Αυτό δείχνει πλάνο, πάνω απ' όλα. Εμένα μου αρέσει που υπάρχει πλάνο. Εννοείται ότι δεν μπορεί να είναι όλες οι επιλογές καλές. Για κάθε Σίλβα, θα υπάρξει και ένας Μπέντο. Για κάθε Ζαρντίμ, θα υπάρξει και ένας Περέιρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει στόχευση και πλάνο. Εγώ αυτό θέλω να βλέπω. Να υπάρχει μία συνοχή στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Γι' αυτό λέω ότι οι κινήσεις της διοίκησης των τελευταίων δύο ετών ήταν τραγικές. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Δυστυχώς, φοβάμαι ότι η απομάκρυνση του Λεμονή θα φέρει γκρίνια στον κόσμο και θα χαλάσει την όποια συσπείρωση έχει δημιουργηθεί. Γελοίο θα είναι, αλλά αυτό βλέπω να γίνεται. Αν και προπονητικά πιστεύω ότι είναι αναγκαία η πρόσληψη ενός καλού ξένου τεχνικού, φοβάμαι ότι η απομάκρυνση Λεμονή θα λειτουργήσει αρνητικά. Αρχίζω να αμφιταλαντεύομαι για το τι θέλω να γίνει, σκεπτόμενος το καλό της ομάδας. Διότι, αν έβγαζα τον παράγοντα του κόσμου απ' έξω, το να έρθει ξένος καλός τεχνικός είναι ευχής έργον. Και για φέτος και για του χρόνου. Μην ξεχνάτε: πάνω απ' όλα, πάνω από τον Λεμονή, πάνω από τους παίχτες, πάνω από τη διοίκηση, είναι ο Ολυμπιακός. Η συσπείρωση, ειδικά φέτος, πρέπει να υπάρχει ΟΠΟΙΟΣ κι αν κάθεται στον πάγκο.

Εικόνα Arxidakos

Φίλε τα είπες πολύ ωραία...

Εικόνα takis xwsiar

Aκριβως ετσι,φιλε.Ο Ολυμπιακος δεν είναι κομμα με συνιστώσες,εχει Προεδρο και αυτος αποφασιζει.Ποσο μαλλον,οταν ολοι ξερουμε ότι η ομαδα μας εχει Προεδρο που είναι οπαδος της από μικρο παιδι!Μονο σε ακραιες κατάστασεις,θα πρεπει να "κανουμε κατι" για να μας ακουσει (πχ Ουζουνίδης).Σιγα μην κανουμε και δημοσκοπησεις για το ποιον παικτη η προπονητη θα παρουμε.Αυτα είναι αστεια πραγματα.Να αποφασισει,ξεκαθαρα και συντομα ο Προεδρος το καλο της ομαδας μας,και εμεις θα τον κρινουμε τον Μαη. ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Εικόνα Arxidakos

Δεν ξέρω γιατί τελικά δεν προχώρησε του νέου προπονητή αλλά όπως είχα γράψει και σε άρθρο του Απόστολου, ο Τάκαρος πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Η ομάδα δεν έχει τακτική, αυτοματισμούς, είναι αγύμναστη και τα αποδυτήρια είναι λίγο φλου. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ, είναι ολυμπιακάρα από τους λίγους αλλά ας μείνει να γουστάρουμε από άλλο πόστο - θέλουμε προπονητή κανονικό να τελειώσει τη χρονιά και να δουλέψει επιτέλους από νωρίς την επόμενη...

Εικόνα giorg7

Καλησπέρα Σάββα
Κατ αρχήν συμφωνώ με ότι γράφεις στο άρθρο.
Από χτες έχω ακούσει κι έχω διαβάσει άπειρες μαλακίες σχετικά με το θέμα.
Με τη πιο χαρακτηριστική ο Μαρινάκης πετάει λευκή πετσέτα για το πρωτάθλημα (λες και αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο δε θα κράταγε το Χάσι κι ούτε Λεμονής θα υπήρχε ούτε πόσο μάλλον Γκαρσία)
Ο Μαρινάκης αν θέλει να μάθει από τα λάθη του δεν είναι δυνατόν να κάνει προγραμματισμό 6μήνου.Δημαδή να πάρουμε το πρωτάθλημα και βλέπουμε.
Το καλοκαίρι έχει πάλι προκριματικά Ιούλιο μήνα. Η σεζόν που ξεκίναγε τέλη Αυγούστου έχει τελειώσει.
Πιστεύω ότι αν έρθει ο Γκαρσία, ή ο όποιος Γκαρσία τώρα, ότι και να γίνει στο πρωτάθλημα επιβάλλεται να στήσει αυτός την ομάδα για του χρόνου. Αυτό δεν είναι ''λευκή πετσέτα'' αλλά σχέδιο και προγραμματισμός.
Με Λεμονή προπονητή είναι αδιανόητο να πάρεις αποφάσεις για την επόμενη σεζόν.
Ο Λεμονής είναι στρατιώτης και πρέπει να τιμηθεί για τη προσφορά του,είναι κανονικός προπονητής σε σχέση με το κομπογιαννίτη Χάσι και κέρδισε χρόνο στην ομάδα για να βρει έναν προπονητή που θα την ανεβάσει επίπεδο πράγμα που ο Λεμονής δεν έχει τις γνώσεις να το κάνει.
Ακούω και διαβάσω δεξιά αριστερά ότι είναι ρίσκο μια αλλαγή τώρα.
Κάθε επιλογή έχει ρίσκο. Και να μείνει ο Λεμονής και να αλλαχθεί τώρα.
Αν όμως ο Μαρινάκης έχει σκοπό (που το έχει) να χτίσει ξανά μια ομάδα υψηλού επιπέδου και ανταγωνιστική
στην Ευρώπη προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει αυτή τη κίνηση να αλλάξει τώρα το Λεμονή.
Κι ας τον κρατήσει όπως λες από κοντά στην ομάδα όχι όμως ως προπονητή.
Κλείνοντας το σχόλιο όμως να πω ότι επικοινωνιακά το θέμα για ακόμα μια φορά δεν διαχειρίστηκε όπως έπρεπε.
Τέτοια θέματα δε πρέπει να σέρνονται έτσι. Μπαμ και κάτω χρειάζεται σ αυτές τις περιπτώσεις.
Είμαι βέβαιος ότι η διαρροή δεν έγινε από τη ΠΑΕ και σκέφτομαι ίσως έπαιξε ένα ρόλο ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Γουλανδρής φίλε, αφότου έφυγε από τον Ολυμπιακό, έφτασε σε σημείο να του μιλάνε για τον Ολυμπιακό και να βρίζει αυτόν που ξεκινούσε τη συζήτηση, ''δεν θέλω να ακούω τίποτα για Ολυμπιακό, δεν με ενδιαφέρει''. Εκεί φτάνουν όσοι προσπαθούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς σε αυτήν την ομάδα. Σε αυτό το σημείο τους οδηγεί ο ''πύρινος'' και ''αγνός'' γυφτολαός του Ολυμπιακού. Ας το κρατήσουν αυτό ορισμένοι ΚΟΠΡΟΙ που διαβάζουν κι εξαντλούν την ολυμπιακοφροσύνη τους σε post ''δυσκολίας'' σε ένα προφίλ στο facebook ή σε ένα φόρουμ. Τι να πεις όμως σε ανιστόρητους κοπριταραίους με μνήμη χρυσόψαρου; Να τους πεις ότι γαμιούνται; Και τι θα γίνει; Θα βάλουν μυαλό μήπως; Κόπροι και παράσιτα γεννήθηκαν, έτσι θα πεθάνουν.

Εικόνα giorg7

Έχω διαβάσει τις αναρτήσεις ιστορικού περιεχομένου σου για την υπόθεση Γουλανδρή το πως αηδίασε και τον ανάγκασαν να μην ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη. Και νιώθω την ανάγκη να σε ευχαριστήσω για την αλήθεια που αναδεικνύεις κι εσύ και οι συρατμήτες από τούτο εδώ το ολυμπιακό μετερίζι. Μήπως το Κόκκαλη δεν τον βρίζαν εν χορό κάποιοι μπετόβλακες και τώρα τον αποθεώνουν; Και μόλις πας να εκφράσεις μια απορία για τις τωρινές μπίσνες του και τη στάση του στη διάρκεια του πολέμου που δέχεται σήμερα ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του οι ίδιοι που τον βρίζαν εν χορό τώρα είναι με την αγιαστούρα στο χέρι λιβανόζοντάς τον και θάβοντας το Μαρινάκη κάνοντας γελοίες ανεδαφικές συγκρίσεις.

Εικόνα CEN-TAURUS

Τί βλέπω εγώ, μυρίζοντας τον αέρα στην αερογέφυρα του κηφισσού:
1. Κι ο λεμονής καταλαβαίνει ότι χάνει τα αποδυτήρια. Χωρις αυτά, με ένα κακό αποτέλεσμα γυρνάμε πολύ πίσω. Και δεν θέλει να το χρεωθεί. Γι αυτό οσμίζομαι ότι η αλλαγή είναι κάτι που τον βρίσκει σύμφωνο, θα μείνει να βοηθήσει τον καινούργιο και μετά θα πάρει άλλο πόστο.
2. Όταν ψάχνεσαι για προπονητή και βρίσκεις έδαφος πρσέγγισης με ένα καλό όνομα και με παραστάσεις (που σου το προτείνει κι ο ερνέστος), δεν κάθεσαι να περιμένεις τί θα γίνει με τον τάκη και πόσο θ αντέξει. Αρπάζεις το πουλί γιατί αλλιώς πέταξε.
3. Η κατάσταση στην άμυνα και οι δυσχέρειες στην επίθεση αλλά και στη δημιουργία, είναι ορατές κι από τον κουρουπλή. Ντάξει, έστρωσε την ομαδα λίγο αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Δεν φαίνονται φρέσκα πράγματα στο παιχνίδι ενώ και οι παροπλισμένοι παίχτες εξακολουθούν να είναι πολλοί. Αυτά τα χρεώνεται ο λεμονής δεν μορεί να γίνει αλλιώς.
4. Λέω καιρό τώρα ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι χαμένο από χέρι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι λαθρέμποροι θα το πάρουν με τις ευλογίες του συστήματος. Αυτό ίσως το βλέπει κι ο βαγγέλης και λέει, ας αλλάξω τώρα προπονητή, να υπάρχει κι ένα άλλοθι, αλλά να τον καπνίσω στα δύσκολα ενός ολόκληρου γύρου, να δω τι πιάνει.
5. Δεν μπορείς να συνεχίσεις με τάκη και ταυτόχρονα να ετοιμάζεις μεταγραφικά την επόμενη χρονιά. Ποιος θα προείνει μεταγραφές; Ο τάκης που δεν έχει επαφή με τη διεθνή αγορά; Ή ένας ίβηρας, με προϋπηρεσία σε καυτά πρωταθλήματα; Θα τον φέρεις το καλοκαίρι να δουλέψει με τις μεταγραφές του τάκη; Σοβαροί να είμαστε. Δεν θα έρθει τότε.

Εικόνα savvas gridlock

Eπειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και θα μας αναγκάσουν να ανοίξουμε το φάκελο του τι έγινε κατά την τελευταία θητεία του Λεμονή στον Ολυμπιακό, να θυμηθούμε το γιατί ο ''Πρωταθλητής'' έβγαινε με πρωτοσέλιδο ''όχι άλλη ταραμοσαλάτα'' στο ξεκίνημα της νηστείας της Σαρακοστής το Μάρτιο του 2008, μετά το Βέροια-Ολυμπιακός 0-1, με το Λεμονή να απολύεται την ίδια μέρα; Μπαλάρα δεν παίζαμε με τον Τάκαρο την ψυχάρα; Ο Κόκκαλης που δεν είναι Μαρινάκης και αφουγκραζόταν τον παλμό του μέσου γαύρου, σε αντίθεση με τον ανάλγητο τωρινό μας μεγαλομέτοχο που κάποιοι ειρωνικά αποκαλούν ''δημοτικό σύμβουλο'', γιατί τον απέλυσε λίγο πριν το φινάλε εκείνου του πρωταθλήματος και δεν εκτίμησε τα διπλά στο Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της σεζόν, σε Βρέμη και Ρώμη με τη Λάτσιο; Γιατί τον απέλυσε έπειτα από νίκη κόντρα στη Βέροια και παραμονές του μεγάλου ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, το οποίο μπορεί να έκρινε και το πρωτάθλημα και το οποίο εν τέλει χάσαμε με σκορ 4-0;

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/03/11/33_h.jpg

''Φυτό ήμουν. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήμουν για να πέσω σε κώμα. Δεν φταίμε μόνο εμείς. Και σε άλλα παιχνίδια δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας και μας παραμύθιαζαν ότι δεν έχουμε τίποτα. Στα αρχίδια μου και αν τα γράψουν οι εφημερίδες. Εγώ θα πω την αλήθεια''. Από την ομιλία του αρχηγού Τζόλε (που όπως μας λένε κάποιοι σήμερα ''πού είσαι ρε Τζόλε γίγαντα, μπλέξαμε με τα γατάκια, τους άμπαλους, πονάνε τα μάτια μας από παίκτες άνιωθους με Ολυμπιακό'') στα αποδυτήρια, λίγο μετά την απόλυση του Λεμονή και το 4-0 από την ΑΕΚ του Ριβάλντο στο ΟΑΚΑ. Παρακάτω το ''ΦΩΣ'' στο πρωτοσέλιδό του αναφέρει ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι παίκτες έδειξαν ότι ο Στολτίδης ήταν στα όρια της αναιμίας, ενώ ''πτώματα'' ήταν οι Λεντέσμα-Κοβάσεβιτς. Αλλά εντάξει, ο sir Takis Lemonis ήταν ψυχάρα και Ολυμπιακάρα. Ήξερε και ξέρει από προπονητική. Κι αν δεν ήξερε το 2008, τώρα 10 χρόνια μετά, το 2018, έχει μάθει. Απέκτησε πλούσιες εμπειρίες στο ενδιάμεσο, δουλεύοντας στον Παναιτωλικό και στο Λεβαδειακό, από όπου απολύθηκε με τις κλοτσιές. Επίσης ο Σωκράτης Κόκκαλης ήξερε και ξέρει από προεδρία. Αφουγκραζόταν τον σφυγμό του μέσου γαύρου. Καμία σχέση με Μαρινάκη. Ο Κόκκαλης δεν θα πέταγε ποτέ σαν στυμένη λεμονόκουπα τον Τάκαρο, την ψυχάρα μας και μάλιστα ενώ το πρωτάθλημα παίζεται ακόμη.

https://i.imgur.com/r0qTseR.png

Όσο μεγαλώνω, αρχίζω να δίνω δίκιο στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το βάζελο μουσικοσυνθέτη, που όταν τον ρωτήσανε μια φορά στο παρελθόν ''είσαι αντιολυμπιακός;'', απάντησε ''ναι, είμαι αντιολυμπιακός, επειδή υπάρχουν γαύροι''. Πνιγόμαστε από την βλακεία του ''πύρινου'' λαού των πλήκτρων. Ξεχείλισε από παντού και θα μας πνίξει, αφού επεκτείνεται το κατσαπλιαδιλίκι κι εντός της ΠΑΕ, με πολλούς παράγοντες να προσπαθούν να ''καταλάβουν'' τον αγνό γυφτόκοσμο του Ολυμπιακού, το μέσο ''βασανισμένο'' γαύρο. Γαμιέστε όλοι, άσχετοι, μυρωδιάδες, ανιστόρητοι, κοπριταραίοι με μνήμη χρυσόψαρου, που μας στέλνετε και καρκίνους επειδή τα βάλαμε με τη μαλακία που σας δέρνει. Το μουνί που σας γέννησε, μούλικα.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Επειδή προφανώς τα λες λόγω της μαλακίας που ξεχειλίζει από το fb έχω να πω ότι πραγματικά απορώ με την υπομονή σου.Το τι έχουν διαβάσει τα ματάκια μου δε λέγεται.Ωστόσο θα πρέπει να αναφερθώ για ακόμη μια φορά στη καφενειακού επιπέδου επικοινωνιακή συμπεριφορά της ΠΑΕ η οποία δεν μπορεί με τη καμία να υποστηρίξει τις όποιες επιλογές της, εκθέτει φίλους και δημοσιογράφους και φυσικά δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας.Τώρα το καινούριο είναι ότι υπάρχει διαφωνία στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου και έτσι μάλλον χαλάει....

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα Σάββα.Η μοναδική μου ένσταση είναι ο χρόνος της ενδεχόμενης πρόσληψης η οποία από ότι φαίνεται πάει για μετά τη Λάρισα (έτσι άφησε να εννοηθεί ο Καράπαππας).Θα προτιμούσα η όποια αλλαγή να γίνει πριν τα Χριστούγεννα προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος.Η παραπάνω ένσταση παραγράφεται με την προυπόθεση ότι ο Τάκης παραμένει δίπλα του σε συμβουλευτικό ρόλο μέχρι τέλους του πρωταθλήματος.Όσον αφορά το ποιόν του Γκαρσία και αν τον ξέρουμε σαν προπονητή απαντώ ότι τον ξέρουμε τόσο όσο και τον Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία.Γιατί μην μου πει κανείς ότι ήξερε για την τρομερή πορεία του Ερνέστο στη β Εθνική της Ισπανίας ή τη μιαμιση χρονιά με τη Μπιλμπάο.Τούτος εδώ τουλάχιστον έχει δυο πρωταθλήματα και ευρωπαικά παιχνίδια (ο Ερνέστο όταν πρωτοήρθε δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ).Επίσης,δεν είναι Κατρίνα που λέει και ο Χανκ και από τη Σαιντ Ετιέν όπως λένε και σε μη φιλικά σάιτ ΔΕΝ έφυγε λόγω της πεντάρας από τη Λυόν αλλά γιατί δεν δεχόταν παρεμβάσεις από τον πρόεδρο και τον αθλητικό διευθυντή,μαλώσανε και την έκανε.Τέλος ξεκαθαρίζω ότι παρόλο που θεωρώ προσβλητικό ,που λέει και ο κ.Απόστολος,το να χάσεις το πρωτάθλημα από τις δικέφαλες κότες ,ΑΝ έρθει τελικά και ΑΝ χάσουμε το πρωτάθλημα ΔΕΝ θα τον θεωρήσω υπεύθυνο.

Εικόνα matrasimca

O Ερνεστο αδελφε Ευριπιδη ειχε παει τελικο ΟΥΕΦΑ πριν ελθει στον Ολυμπιακο, τον οποιο εχασε στα πεναλτι απο την Σεβίλλη.
Δεν ειναι η ιδια περιπτωση: https://en.wikipedia.org/wiki/Ernesto_Valverde
Αν μαλιστα συγκρινεις την καρριερα του Λεμονη με του Γκαρθια, ο Λεμονης εχει μεγαλυτερα παρασημα, κοιταξε το
Επισης δεν καταλαβαινω αφου οπως λες οτι το πρωταθλημα ειναι χαμενο γιατι να το χρερωθει ο νεος προπονητης?
Τον βαζεις διπλα στο Λεμονη να παρακολουθει την ομαδα να μαθει τους παικτες χωρις να παρεμβαινει και στο τελος γνωριζει και τους παικτες και αναλαμβανει, τους πληρωνεις και τους δυο.
Τα διακοσια παραπανω που θα παρει ο Τακης μεχρι το καλοκαιρι ειναι το προβλημα?
Αν τον πιστευεις αυτο κανεις και δεν τον καις, ασυλια δεν εχει κανεις, εκτος αν οι Ισπανοι εχουν απεριοριστη στηριξη και πιστωση χρονου που ομως οπως ξερεις στην ομαδα μας δεν υπαρχει ουτε υπομονη ουτε στηριξη αν τα πραγματα πανε στραβα.
Ολες οι ενεργειες που εγιναν ειναι ακομψες και θα προκαλεσουν αναστατωση στην ομαδα
Ειμαστε η μονη ομαδα που διωχνει προπονητες ενω ειναι πρωτοι και πολλες φορες αηττητοι.
Κεσπαγια, Ζαρντιμ γιατι δεν παιζαμε ωραια μπαλλα (εναντιον του Ζαρντιμ ημουν και εγω),Μπεντο γιατι ειχε εμμονες και τωρα Λεμονης γιατι καταφερε να κανει το μειον 5 μειον 1?
Ποιος προπονητης θα θελει ρε παιδια να ελθει στον Θρυλο αν γνωριζει αυτα που εχουν γινει?
Καλα για τον Χασι, που διωξαμε τον Λεμονη για να τον φερουμε, τι να πουμε, μεγαλυτερο ανεκδοτο που πουλαγε τρελλα δεν υπηρξε.
Μεγαλο λαθος αυτο που κανουν τωρα και θα το δεις τολμω να προβλεψω, η ομαδα δεν ηθελε στηριξη στην θεση του προπονητη αλλα τρεις καλους παικτες και διωξιμο των τουριστων.
Ειρηνη υμιν παντως και καλο βραδυ

Εικόνα takis xwsiar

Εγω παιδια,δεν εχω την ικανοτητα και το σθενος να ηγηθώ και να αποφασίζω,σε τοσο μεγαλα θεματα,για έναν τοσο μεγαλο συλλογο.Αποψη όμως εχω.Αυτη τη στιγμη,οπως ακριβως εχουν τα πραματα,η μονη μου αγωνια είναι,αν ο Οσκαρ είναι καλος προπονητης.Αυτο είναι το πρωτο που με ενδιαφερει.Γιατι πιστευω ότι ενας καλος προπονητης,μετα από 2,3 μερες ξερει πως να στησει μια ομαδα.Ειτε αυτή η ομαδα είναι ο Ολυμπιακος,ειτε το αεκ,ειτε το μπαοκ.Μαζι με αυτό,εξισου σημαντικο είναι να γινεται σωστη προπονηση,και από πλευρα τακτικης στο παιχνιδι,και από την πλευρα της εκγύμνασης των παικτων.Εαν όλα αυτά τα εχει ο Οσκαρ,τοτε εγω συμφωνω με την αλλαγη αυτή.Εαν δεν τα εχει,προτιμω τον Λεμονη,μεχρι να βρεθει ο κατάλληλος.Απλα αυτό θα επρεπε να γινει πριν γυρισουν από την αδεια οι παικτες,και όχι 1,2,3 μερες πριν τον αγωνα με την Λαρισα.Εκτος κι'αν εχουν σκεφτει μια μεση λυση,αρχικα με Λεμονη μαζι.Αυτα όλα όμως,ειναι λογια που στηρίζονται σε υποθεσεις.Την γνωμη μας πανω σε όλα ,θα την πουμε Δυνατα τον Μαη.Τοτε θα κριθουν όλα και ολοι και μαλιστα αυστηρα.Για την ωρα οδηγος στη σκεψη μου,ειναι η δηλωση του Βαγγελη Μαρινακη στις γιορτες και η γαυροδιψα του να τους σμπρωξει! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Εικόνα ze ηλιας

Όπως καταλαβαίνεις Σάββα οι περισσότεροι συμφωνούμε με τα πιο πάνω.
Η διαφωνία μας είναι στο πρόσωπο του αντικαταστάτη τη δεδομένη χρονική στιγμή

" Η διοίκηση έψαξε καλά την περίπτωσή του και κατέληξε εκεί, δεν ''πήρε για να πάρει'' κάποιον. Το τι θα γίνει αν έρθει, θα το δούμε στο γήπεδο, όπου κρίνονται όλοι."

Κάτι σε χάσι μου φέρνει αυτό.

Μακάρι να διαψευστούμε

Εικόνα savvas gridlock

Τα βιογραφικά των δύο δεν συγκρίνονται, φίλε.

Εικόνα Antreas7

Περί προπονητή Λεμονή. Ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 2001, παραλαμβάνοντας την ομάδα από Ματζουράκη, μέτριο μεν κανονικό προπονητή δε. Επί Ματζουρ η ομάδα είχε τρομερή φυσική κατάσταση (γυμναστής ο Πομάσκι) ενώ και η αμυντική λειτουργία μας ήταν εξαιρετική (δεδομένου ότι είχαμε Ανατολάκη Κωστούλα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). Με Λεμονή η ομάδα συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, η ομάδα έχανε τη συνοχή της, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε αρκετές φάσεις με συνέπεια την απώλεια του κυπέλλου. Την επόμενη σεζόν ο Λεμονής κράτησε Πομάσκι και η ομάδα είχε φυσική κατάσταση αλλά από αμυντική λειτουργία βράστα. Τη σεζόν 2001-2002 δεχτήκαμε 30 γκολ σε 26 αγωνιστικές (κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας σε 8 ματς). Πήραμε το πρωτάθλημα νικώντας το αεκάκι 4-3. Έμεινε ο Λεμονής και έκανε την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Οι παίκτες όμως (ναι αυτούς που τώρα τους αναπολούν οι Ολυμπιακοί του κώλου, που τότε έβριζαν) δεν ήθελαν τον Πομάσκι γιατί ...τους κούραζε. Ο Τάκης άκουσε την εισήγησή τους και άλλαξε γυμανστή, με αποτέλεσμα όχι μόνο την ταγική αμυντική λειτουργία, αλλά και τη μέτρια φυσική κατάσταση. Φτάσαμε πάλι προτελευταία αγωνιστική όπου το πρωτάθλημα το πήραμε μόνο με τον τσαμπουκά παιχτών και κόσμου (Ριζούπολη). Συμφωνώ με το Σάββα ότι πρέπει να βρεθεί θέση για το Λεμονή στην ομάδα, οπωσδήποτε, αλλά όχι προπονητής.

Εικόνα savvas gridlock

Όπως τα λες ακριβώς είναι, φίλε. Γενικά όποτε ζορίζονται οι πριμαντόνες μας, σκούζουν. Αν όμως πέσει κάνας κορνές, θα σκούζουν με άλλου είδους κραυγούλες, άντε γιατί η υπομονή τελείωσε.

Εικόνα dimitrov7

Άμα είναι εκεί το θέμα τότε να το λύσουμε με καμία επίσκεψη στις πριμαντόνες.
Πυξ λαξ κι όποιος γουστάρει. Όποιος δεν γουστάρει περισσότερο πυξ λαξ και στη μαμά του.
Αν τελικά έρθει αυτός ο Γκράτσιας να έχει και το έδαφος στρωμένο. Ο Καραπαπάς μας κούφανε με την ανακοίνωση. Αδυνατώ να πιστέψω πως με αυτά που γίνονται γενικώς οι παίχτες μας παραμένουν πριμαντόνες και δεν έχουν καταλάβει τι παίζει. Αυτά. Είμαι χειρότερα από το μεσημέρι.

Εικόνα vagio

Μέγα, διαχρονικό ζήτημα. Αυτή η φανέλα γιγαντώνει και νάνους, με τα καλά και τα κακά του. Λίγο βούρδουλας πρέπει να πέσει πέρα από το θέμα του προπονητή, γιατί έχει ξεφύγει το πράγμα.

Εικόνα matrasimca

Εγω Σαββα πιστευω οτι η διοικηση ειναι λαθος και κανει λαθος.
Ειναι λαθος γιατι ο Τακης μας πηρε πισω σε ψυχολογια και βαθμολογια και μας εχει πρωτους, γιατι ανεδειξε τον Σισσε και τον Ανσαριφαρντ που ο αλλος ηθελε να πεταξει, γιατι τωρα με τους παικτες που εχει στην διαθεση του (κανενα αριστο), καταφερε να κερδιζει δυσκολα η ευκολα, και κυριως γιατι ειναι αχαριστεια.
Κανει λαθος γιατι ο Γκαρσια εχει μικροτερα επιτευγματα απο αυτα του Λεμονη και γιατι θα παρει καιρο να μαθει την κατασταση και τον καθε παικτη. Αν πειτε οτι θα του λεει ο Κοβασεβιτς η ο Καραπαπας τι να κανει ε και αυτοι κατωτεροι του Λεμονη ειναι σαν προπονητες.
Πως εγινε και ο Λεμονης σου πηρε τα 2 πρωτα διπλα στο τσαμπιονς λιγκ ενω αλλοι "ανωτεροι" του για δεκα χρονια δεν το καταφεραν?
Κανει λαθος η διοικηση γιατι αν ο Γκαρσια χασει το πρωταθλημα θα εχει ηδη απαξιωθει και κανεις δεν θα τον θελει, και γιατι ο κοσμος θα θυμαται πως ο Τακης του τον παρεδωσε πρωτο.
Γιατι γινονται ολα αυτα?
Να σου πω τι πιστευω. Θα ηταν δυσκολο να διωξεις τον Λεμονη ενω θα ηταν καβαλα στο αλογο εχοντας παρει πρωταθλημα.
Οπως ξερεις ενα σωρο ανθρωποι ζουν απο τις μεταγραφες παικτων. Ο Λεμονης παντως οχι, αυτος θα τους εκοβε την μασα.
Καποιοι λοιπον με επιρροη την επεσαν στον προεδρο για να τον αλλαξει.
Αν νομιζει κανεις οτι ο Γκαρσια ειναι καλυτερος ας μας δειξει τι εχει πετυχει αυτος και τι ο Λεμονης στις καρριερες τους, τα μεγαλα τους επιτευγματα.
Αφου μαλιστα πολλοι εχουν την εντυπωση πως ειναι πραγματι καλος προπονητης τι εγινε και τον εδιωξαν στην Γαλλια?
Στο πρωτο δυσκολο πρωταθλημα και εφυγε, γιατι Γκασια δεν ειναι Βαλβερδε.
Εγω Σαββα μου δεν θα παρασυρθω απο το αρωμα του εισαγομενου σε σχεση με την βαρβατιλα του Γαυρου Λεμονη.
Νομιζω οτι αδικουμε τον εαυτο μας να λεμε πως ειμαστε κατωτεροι απο τους ξενους.
Ευτυχως που το μπασκετ εμπιστευτηκε τον Ελληνα Σφαιροπουλο, η ΤΣΕ ΣΕ ΚΑ τον Ελληνα Ιτουδη, και παλαιοτερα εμεις τον Μπαρτζωκα.
Τελειος κανεις αλλα τουλαχιστον ειμαστε υψηλου επιπεδου.
Τελος εμεις μπορει να διαφωνουμε αλλα ακομα και ο Παναθηναικος των 1000 προβληματων απο Ελληνα κρατιεται του οποιου την ποιοτητα οι περισσοτεροι εκθιαζουν. Εμεις φυσικα δεν τον θελαμε οχι γιατι δεν ειναι καλος αλλα γιατι επαιξε στον ΠΑΟ.
Αυτα φιλε Σαββα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, μακαρι να εχω αδικο ως προς την εκβαση του πρωταθληματος και να το παρουμε τελικα εστω και χωρις Τακη.

Εικόνα savvas gridlock

Καλή χρονιά να έχουμε φίλε, ας μείνουμε σε αυτό, γιατί στα υπόλοιπα δεν διαφωνούμε απλώς, είμαστε η μέρα με τη νύχτα.

Εικόνα holland74

Μπορεί το πρωτάθλημα να χαθεί με Λεμονή, αλλά με αλλαγή προπονητή τώρα έχει ήδη χαθεί...Ο χρόνος για να δουλευτούν κάποια πράγματα στην προπόνηση δεν φτάνει, μέχρι να μάθει ο νέος προπονητής το ρόστερ, πάει η χρονιά...
Πρώτος γύρος: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0...
Πολλοί ξένοι παίκτες, αλλά και ο Λεμονής δηλώνουν πως τώρα κατάλαβαν τι εστί Ολυμπιακός...Στην Τούμπα πρέπει να πάνε αυτοί που ξέρουν τι είναι Ολυμπιακός..
Πρέπει με τη λήξη της χρονιάς να έρθει προπονητής να χτίσει την ομάδα και ο Λεμονής να τοποθετηθεί ΜΟΝΙΜΑ σε πόστο που να μπορεί να βοηθήσει διαχρονικά, ίσως στη θέση του τεράστιου Σάββα Θεοδωρίδη, που νομοτελειακά δεν μπορεί να βοηθάει αιώνια...

Εικόνα savvas gridlock

Προπονητής ήρθε, κανονικός, με προοπτική να μείνει και του χρόνου. Ας μην τον απαξιώνουμε πριν τον δούμε.

Εικόνα Sandokan

Αφου διάβασα το κείμενο του Hank με τον οποιο συμφωνω 100% διαβασα το κειμενο σου Σαββα με ολη την καλη διαθεση να αλλάξω γνωμη αλλα δεν....Η διοικηση κανει μια επιλογη που εμπεριέχει μεγάλο ρισκο.Τι να προλαβει να σου κανει ο κανονικός προπονητης οταν θελει ενα μηνα το λιγοτερο για να μαθει τους παιχτες τις θεσεις τους και τις δυνατοτητες τους.Ο Τακης πηρε ενα συνονθυλευμα παιχτων το συμμαζεψε το κανε ομαδα και μας πηγε πρωτους.Και εγω πιστευω πως ο Τακης εχει ταβανι και περιορισμενες δυνατοτητες.Το φετινο πρωταθλημα δε μοιαζει με κανενα αλλο των τελευταιων χρονων και δεν υπαρχει περιθωριο για πειραματισμους.Θες προπονητη να ξερει το υλικο να ξερει το ελληνικο πρωταθλημα και να ξερει κυριως σε ποια ομαδα βρισκεται.Αυτά.

Εικόνα savvas gridlock

Εντάξει φίλε, κατανοητό, διαφωνούμε. Η ομάδα θέλει προπονητή, να κάνει κανονικές προπονήσεις. Εγώ αυτό πιστεύω, εσύ θεωρείς πως η ομάδα χρειάζεται κάτι άλλο. Θα δούμε στην πορεία το πώς θα τα πάει ο νέος προπονητής, γιατί αυτό μας νοιάζει πια, ο Λεμονής είναι παρελθόν.

Εικόνα Count Cagliostro

Δυστυχώς θα συμφωνήσω περισσότερο με το σχόλιο του Χανκ παρά με του Σάββα και φυσικά μακάρι να με διαψεύσει ο Γκαρσία. Για 3 1/2 μήνες ποδόσφαιρο να φέρεις κάποιον που από την Ελλάδα ήξερε μόνο την Σαντορίνη είναι πολύ ρηξικέλευθο κατά την γνώμη μου, ειδικά όταν δεν μπορείς να τον στηρίξεις με μεταγραφές παρά μόνο με "μπαλώματα".
Καλύτερα θα ήταν να συνυπήρχαν Τάκης-Γκαρσία σιωπηλά όλη αυτήν την περίοδο, έτσι ώστε η μετάβαση να είναι πιο ομαλή και φυσικά πιο αρεστή στον κόσμο (αν αυτό έχει την όποια σημασία του). Επίσης, κάποιες αναπάντεχες μικροβελτιώσεις είδαμε από τον Τάκη και σε φυσική κατάσταση και σε ανάπτυξη παιχνιδιού, αλλιώς δεν θα ήμασταν πρώτοι.
Ενώ το προφίλ του Γκαρσία φαίνεται να ταιριάζει, ο κλασσικός φόβος όλων είναι τι απώλειες θα έχουμε μέχρι να τελειώσει το στάδιο προσαρμογής του και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις παικτών - οπαδών σε στραβά αποτελέσματα του Γκαρσία, τα οποία θα κατάπινε ευχαρίστως εάν δεν είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Λεμονή.

Εικόνα savvas gridlock

Η ομάδα θα ενισχυθεί τον Ιανουάριο ειδικά στη θέση των εξτρέμ που πονάμε. Και θα ενισχυθούμε σοβαρά. Αυτό είναι δεδομένο, το ξεκαθαρίζουμε.

Εικόνα dimitrov7

και να μην θέλει σ΄ένα χρόνο να φύγει ήθελα να γράψω ..... είμαι έντονα φορτισμένος συναισθηματικά.

Εικόνα savvas gridlock

Ψυχραιμία, φίλε. Τώρα απαιτείται συσπείρωση για το καλό της ομάδας, πάμε να γράψουμε ιστορία με το όγδοο σερί πρωτάθλημα, δεν θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας με διχασμό και γκρίνια.

Εικόνα dimitrov7

Εγώ savvas την έγραψα την άποψη μου δίπλα στο σχόλιο του Hank.
Μακάρι να κάνω σε όλα λάθος και τελικά να πάρουμε το 8ο αλλά κυρίως να βρούμε έναν πραγματικά σημαντικό,κανονικό προπονητή στο πρόσωπο αυτουνού του Γκράτσια.
Και να θέλει να μείνει για καιρό στην ομάδα αν πιάσει και να μην θέλει σ΄ένα χρόνο να μείνει.
Ελπίζω ο Σερ Τάκης να αμοιφθεί σωστά τουλάχιστον και να μείνει τουλάχιστον για να εξηγεί στον περίεργο τι εστί τσουπρολίγκ.