ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΚΙΔΩΝ...



Σε συνέχεια αυτού εδώ του κειμένου, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είδαμε σε γήπεδα της χώρας μας οπαδούς των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων να σηκώνουν πανό και να παίρνουν θέση για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων/FYROM, τονίζοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μεταξύ αυτών και ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όχι αυτοί της ORIGINAL, αλλά αυτοί που κάθονται απέναντι, πίσω από την άλλη εστία στο ΟΑΚΑ.
 
 
Χθες στο παιχνίδι ΟΦΗ-Δόξα Δράμας για τη Football League, το ίδιο έκαναν και οπαδοί του ΟΦΗ, οι οποίοι μάλιστα φώναξαν αρκετές φορές ρυθμικά το ''η Μακεδονία είναι ελληνική'' (βέβαια αν κρίνουμε από τα πανό που είναι κρεμασμένα στο πέταλό τους δίπλα από τον ήλιο της Βεργίνας, μάλλον βρίσκονται σε έντονη ιδεολογική σύγχυση...).
 
 
Σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προέτρεψε τους οπαδούς της ομάδας να στηρίξουν το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, για να διατρανώσουν όσοι παρευρεθούν εκεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
 
 
Ποιο ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ποδοσφαιρικό γήπεδο στο οποίο συχνάζουν οπαδοί μεγάλης ομάδος, με αρκετό κόσμο (και όχι ας πούμε εκεί που διεξάγονται παιχνίδια ερασιτεχνικών ομάδων) στο οποίο δεν σηκώθηκε ΚΑΝΕΝΑ πανό για το ''μακεδονικό''-σκοπιανό θέμα; Το Καραϊσκάκη τη Δευτέρα, στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Λαμία.
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΗΡΕΙ ΤΟ NO POLITICA, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
 
Αν όλα τα παραπάνω που βλέπουμε από οπαδούς και διοικήσεις άλλων ομάδων της χώρας αφορούσαν τον Ολυμπιακό, αυτήν την ώρα που μιλάμε θα είχε γεμίσει το Internet με άρθρα που θα συνέδεαν τον κόσμο του Θρύλου με την ακροδεξιά και φυσικά θα αναμασούσαν το γνωστό γελοίο παραμύθι ότι ''ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί την Χρυσή Αυγή''. Ιδίως τα γνωστά ''αριστερά'' ΜΜΕ, τύπου left.gr-stokokkino.gr-avgi.gr-εφημερίδα ''ΑΥΓΗ''-Εφημερίδα των Συντακτών-Documento-''Νέα Σελίδα'' θα συνέδεαν ευθέως την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον κόσμο μας με τον εθνικισμό ή/και φασισμό ή/και ναζισμό-χιτλερισμό.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ.


Τώρα που σε όλα τα άλλα γήπεδα των μεγάλων ομάδων ΠΛΗΝ του Καραϊσκάκη σηκώνονται πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αυτοί που μέχρι και την Εκκλησία της Ελλάδος ταυτίζουν στο συγκεκριμένο θέμα με την Χρυσή Αυγή, δεν τολμούν στο συγκεκριμένο θέμα να θίξουν τις κερκίδες του ΠΑΟ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ούτε φυσικά να πουν ένα μπράβο στην κερκίδα του Ολυμπιακού, ή έστω να σεβαστούν το no politica, το οποίο έχουν μάθει να λοιδορούν και να το θεωρούν και καλά ''ανοιχτή Κερκόπορτα για την είσοδο φασιστών στα γήπεδα''. Γιατί; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και δεν την βλέπει όποιος δεν θέλει να την δει.
 
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-EΜΜΙΣΘΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Λυπάμαι που το λέω έτσι, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόσμου του Ολυμπιακού έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο της Αριστεράς. Δεν παίρνω καμία θέση επ'αυτού, αν καλώς ή κακώς συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλώς το επισημαίνω, γιατί είναι μία πραγματικότητα. Στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά, τα ποσοστά όλων των κομμάτων που κινούνται στο χώρο από το ΚΚΕ έως και τις παρυφές των αναρχικών-αντιεξουσιαστών, είναι σημαντικά υψηλότερα από τα ποσοστά που λαμβάνουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί, όποτε έχουμε εκλογές. Τα ΜΜΕ της αριστεράς και γενικότερα όποιος έχει δημόσιο λόγο και αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, ασχέτως του αν όντως είναι ή δεν είναι, είναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ αντιολυμπιακοί. Πονάνε με τον Θρύλο. Υποφέρουν από τις επιτυχίες του και ονειρεύονται να τον αποκαθηλώσουν, για να το παρουσιάσουν ως επιτυχία κατά του ''συστήματος'', το οποίο ''σύστημα'' κατ'αυτούς ταυτίζεται στο χώρο του αθλητισμού με τον Ολυμπιακό. Ξέρω πολύ καλά ότι η γενίκευση που κάνω θα ενοχλήσει αρκετούς σε αυτόν το χώρο, αλλά αυτοί που θα ενοχληθούν και αυτοπροσδιορίζονται ως Ολυμπιακοί αριστεροί, ας φροντίσουν να τα βάλουν με όλα τα σκουπίδια της δημοσιογραφίας που έχουν κάνει σύστημα τις επιθέσεις στον Θρύλο και μετά να κουνήσουν το δάχτυλο στον οποιονδήποτε απλώς αντιδρά σε αυτό το αδιανόητο σκηνικό, το οποίο εν πολλοίς συνοψίζεται στο ''επιτίθενται οι αριστεροί στον Ολυμπιακό, τους απαντάμε και μας βγάζουν χρυσαυγίτες''. Καμία επίθεση δεν κάνω και δεν κάνει γενικά ο κόσμος του Ολυμπιακού στο Μαρξ, το Λένιν και τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Σε όσους σπιλώνουν συστηματικά τον Θρύλο απαντάμε, ανεξαρτήτως του πού ανήκουν ιδεολογικά. Εσείς όλοι λοιπόν είστε ΤΡΥΠΙΟΙ και ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, όχι επειδή πιστεύετε όσα πιστεύετε ιδεολογικά και πολιτικά, αλλά επειδή είστε χολεριασμένοι αντιολυμπιακοί. Είστε ΕΧΘΡΟΙ του Ολυμπιακού και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζεστε, πάντοτε σε νόμιμα πλαίσια, γιατί δεν θα σας κάνουμε και μάγκες, ικανοποιώντας την (κάθε είδους) ανωμαλία που έχετε...

Σχόλια

Εικόνα KCS

Τα πανώ για τους Σέρβους καλώς ανεβαίνουν διότι οι Delije έχουν πολεμήσει για τον Ολυμπιακό και δικοί μας στη Σερβία αντίστοιχα για τον Αστέρα. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνουμε ότι είμαστε μία ομάδα. Πανώ για την Μακεδονία αν θέλουν να βάλουν τα παιδιά από Κατερίνη, Γρεβενά, Βέροια Καστοριά, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχουν ΓΑΥΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ(η σειρά που ανέφερα τις πόλεις ΔΕΝ είναι τυχαία), πολύ σωστά θα μπεί. Με την ίδια λογική. Τους δε ανώμαλους της ροζ ψευτοαριστεράς οφείλουμε να τους γράφουμε και τους γράφουμε εκεί που τους αρμόζει...Μην ξεχνάτε ότι αυτοί είναι εχθροί μας ότι και να πούμε, εδώ ο Μαρινάκης έστελνε παίκτες και μοιράζανε ρούχα και τρόφιμα στους αλλοδαπούς πρόσφυγες και πάλι τις ίδιες μαλακίες λένε.

Εικόνα takis xwsiar

Κατι εντελως προσωπικο,που δεν εχει σχεσει με ομαδες.ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΡΟΝΤΡΙΚΕΙΚΟ!!

Εικόνα giorg7

Συμφωνώ σε όσα γράφεις για τους ΑΡΔ. Χεσμένη την έχουν την όποια ιδεολογία. Δουλάκια των αφεντικών τους είναι και χορεύουν όπως διατάξουν. Διαφωνώ στο εξής. Το Σκοπιανό είναι Εθνικό ζήτημα. Ούτε πολιτικό ούτε ιδεολογικό. Συνεπώς το να ανέβει ένα πανό που να γράφει ''η Μακεδονία είναι ελληνική'' εκφράζοντας όλους τους Έλληνες (πλην μια ασήμαντης μειοψηφίας τρύπιων τσάτσων) δεν το θεωρώ παραβίαση του NO POLITICA. Γνώμη μου.

Όπως και τα συνθήματα που λέγονται στη κερκίδα για τη κυβέρνηση και πρόσωπα που την απαρτίζουν σαφώς δεν παραβιάζουν το NO POLITICA (όπως γράφουν οι τσατσοΑΡΔ)από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τον Ολυμπιακό και είναι απολύτως λογική αντίδραση.

Εικόνα stavrakas7-5

Η Μακεδονια ειναι ελληνικη, Στ αρχιδια μας κ μας δεν ειμαστε απο κει!Παλαιο συνθηματακι, επικαιρο !

Εικόνα RedSky

Μήπως έχουμε ξεφύγει; Από πότε το θέμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι "politica"; Τότε είναι και της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. Πάψαμε να είμαστε Έλληνες; Στο τέλος και ελληνική σημαία θα φοβόμαστε να φέρουμε μαζί μας μην την θεωρήσουν "politica". "Politica" για μένα είναι να περνάς συγκεκριμένη ιδεολογική ή πολιτική ή ακόμα και κομματική γραμμή. Κατά τα άλλα κανένας σεβασμός στους ΑΡΔ. Δεν θα ασχολούμαστε μέρα νύχτα με το κόμπλεξ τους.

Εικόνα mixalis7

Κάντε λιγάκι υπομονή και σε λίγο θα μας κατηγορήσουν ότι επειδή δεν ανεβάσαμε πανό είμαστε υπέρ των Σκοπίων.

Εικόνα Red Kokkinos

Οντως Μιχαλη. Το περιμενα ηδη την προηγουμενη αγωνιστικη με την σχετικη αναρτηση στα γηπεδα Κερκυρας και οφη.

Εικόνα Red Kokkinos

Ευγε Σαββα!
Ακριβως ετσι, αυτοπροσδιοριζονται ...."αριστεροι" αλλα ΔΕΝ ειναι. Δημιουργησαν μια πλατφορμα αντιΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μενους και οποιοσδηποτε παπαρας ξεφουρνιζει την παπαρια του. Αυτος ειναι ο πρωταρχικος τους στοχος στην ...."πολιτικη" που τελειως ερασιτεχνικα εξασκουν.
Θεωρω οτι με τις παπαριες τους γνωριζουν οτι ικανοποιουν το αντιΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μενος ( ας υποθεσουμε τον μισο πληθυσμο ), ταυτοχρονα ελπιζουν σε διχασμο του κοσμου μας γνωριζοντας την αριστερη μας πλειοψηφια, ευελπιστωντας οτι η πολιτικη κριση θα υπερισχυσει της οπαδικης προτιμησης.
Χαιρετωσαι

Εικόνα takis xwsiar

Μπραβο Σαββα!Ξεκαθαρο αυτό που τονιζεις.Να ξερουν,οτι ο οποιοσδηποτε,απο οποιοδήποτε χωρο,φερθει ανήθικα απέναντι στον Ολυμπιακο,για ολους εμας είναι εχθρος και θα εχει πολεμο.Στα ποδοσφαιρικα και στα αθλητικα δρωμενα,δεν εχουμε εχθρούς.Εχουμε αντιπαλους.Στις βρωμιες και στα πουστριλικια κατά του Ολυμπιακου μας,θα ειμαστε οι χειρότεροι εχθροι τους!Με κάθε τροπο.

Εικόνα vagio

Θα συμφωνουσα 100% αν δεν υπηρχε εκεινο το ψεγαδι με το πανο Kosovo is Serbia. Τι ψεγαδι δηλαδη, δεν καταπινεται με τιποτα.

Εικόνα Themis

Στο γήπεδο αγωνίζεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι οι delije .Η θύρα 7 είναι χώρος συγκέντρωσης των πιο δυναμικών.πιστών,παθιασμένων οπαδών του θρύλου αλλά δεν είναι χώρος ανταλαγής απόψεων. Επομένως καλό είναι να μην σηκώνονται πανό με τέτοιο περιεχόμενο τη στιγμή που η ομάδα έχει αλβανούς παίχτες και προπονητή.Για όλα τα πράγματα υπάρχει ένα όριο.Στο γήπεδο πηγαίνουμε για να υποστηρίξουμε τον Θρύλο και όχι την Crvena Zvezda και τα ιδεολογικά θέματα των delije.

Εικόνα Red Kokkinos

Δεν συμφωνω Βαγιε, στο παρελθον ειχαμε παρει θεση και για την Μακεδονια και μας την επεσαν τα ΑΡΔιδια με τις παπαρομαλακιες τους. (χρυσες αυγες κλπες σαχλαμαρες)

Εικόνα vagio

Φιλε εννοω απλα πως το πανο για το οποιο μιλαω δεν επρεπε ποτε να ανεβει.

Εικόνα Red Kokkinos

Δεν αντιλαμβανομαι το "πρεπει". Αποτελει αλλωστε ιστορικη πραγματικοτητα ασχετα εαν απο γεωστρατηγικες σκοπιμοτητες/επιταγες εγινε παραποιηση.
Σχετικοποιησε το κιολας με την αδερφοποιηση μας με τον Ερυθρο Αστερα και οπωσδηποτε σαν αντιδραση σ' εξωθεν επιταγες...
Υπαρχουν και ξενες ομαδες που εδωσαν φιλικα με σερβικες, ποια ειναι η θεση σ' αυτο με την εφαρμογη του "no politica"?

Εικόνα savvas gridlock

Θα σου απαντήσω όπως απάντησα πριν από λίγο σε ένα φίλο έξω στη σελίδα μας στο facebook.

'' Βλέπεις ότι αυτοί που σήκωναν πανό για το Κόσοβο, δεν το κάνανε επειδή ήταν εθνικιστές, αλλά για να τιμήσουν τους Σέρβους φίλους μας, τους delije; Aν σήκωναν πανό για το Κόσοβο λόγω εθνικιστικών φρονημάτων, τώρα με αφορμή την έξαρση των συζητήσεων για το ''Μακεδονικό'', θα πλημμύριζε το Καραϊσκάκη από πανό για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ένας Έλληνας εθνικιστής νοιάζεται πρώτα και κύρια για ελληνικά και όχι για σερβικά εδάφη. Σωστά;''.

Εικόνα vagio

Δεν εχει να κανει με το αν ειναι εθνικιστες η οχι. Το νο πολιτικα παραβιαζεται γιατι σηκωθηκε ενα πανο με τουλαχιστον εν μερει πολιτικο περιεχομενο.

Εικόνα savvas gridlock

Στα πλαίσια της αδερφοποίησης ήταν τα πανό αυτά, για να τιμήσεις αυτούς που σε βοηθούν οπαδικά εντός και εκτός γηπέδου. Το ότι μόνο σε αυτά τα πλαίσια σηκώθηκαν όλα τα πανό για το Κόσοβο έχει να κάνει με όσα έγραψα παραπάνω.