ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΙΒΑΝ...



Πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες. Αρχικά είχαμε τις καταγγελίες Βοργιά για τις 50.000 ευρώ του Μάλαμα Τεβεκέλη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ΕΠΣΑΝΑ και στην ΕΠΣ Χίου. Μετά περάσαμε στην ομολογία Ζερβάκη στην ΕΠΣ Ηρακλείου για μία χορηγία 500.000 από ''άγνωστο δωρητή'', αρκεί ''να μην πάρει ούτε μία από τις συνολικά έντεκα ψήφους ο Τζώρτζογλου''. Χθες διαβάσαμε στο ρεπορτάζ για αύξηση του μπάτζετ του ΠΑΣ Γιάννινα, εν όψει της επόμενης περιόδου.
 
Ο Γιώργος Χριστοβασίλης φέρεται να αποφάσισε την αύξηση του μπάτζετ για τη νέα αγωνιστική περίοδο του ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που ζητούσε τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Πετράκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μπάτζετ της ομάδας της Ηπείρου θα φτάσει τα 1,25 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα σεζόν, με τη διοίκηση της ομάδας να αυξάνει κατά 250 χιλιάδες την αρχική της πρόβλεψη.
Αρχικά, ο Χριστοβασίλης ήθελε το μπάτζετ να κινηθεί στο ένα εκατομμύριο ευρώ, με τον Έλληνα τεχνικό να αξιώνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ, για να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας. Όσον αφορά στο θέμα του επιθετικού, σημαντικό ρόλο θα παίξει το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η μετακίνηση του Πέδρο Κόντε στον ΠΑΟΚ. Αν ο παίκτης παραμείνει στα Ιωάννινα, τότε δε θα αποκτηθεί κάποιος άλλος επιθετικός άμεσα.
 
Μιλάμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το παράρτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να έχουν αλλάξει χέρια μέσω Ιβάν ''Σαββίδη''.
 
 
Μιλάμε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έναν χρόνο πριν, το Μάιο του 2017, χρώσταγε 8,8 εκ. ευρώ στην Εφορία. Και βεβαίως μιλάμε για τον ΠΑΣ, του οποίου ο φερόμενος ως μεγαλομέτοχος, Γιώργος Χριστοβασίλης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', στο ξενοδοχείο Makedonia Palace του ''Σαββίδη'', 6 μέρες πριν από το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ στις 4/2/2018. Αυτός ο ΠΑΣ, θέλει να πουλήσει τον καλύτερό του επιθετικό στον ΠΑΟΚ και αυξάνει το αγωνιστικό μπάτζετ του για την επόμενη περίοδο, την ώρα που φέρεται να χρωστάει ένα υπέρογκο ποσό στην Εφορία.
 
Δεν είναι όμως μόνον ο ΠΑΣ. Υπάρχει και ο ΠΑΟ του Ιωάννη Αλαφούζου. Δεν φτάνει που την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου που μας πέρασε, πήρε πακέτο δανεικούς Κάτσε-Μυστακίδη από τον ΠΑΟΚ, μπας και βγάλει τη σεζόν και δεν υποβιβαστεί, δεν φτάνει που ο Ιβάν ''Σαββίδης'' δηλώνει ''εγώ έσωσα τον ΠΑΟ από υποβιβασμό, στην κρίσιμη ψηφοφορία της Superleague, όπου άλλαξε ο κανονισμός και δεν υποβιβάζονται πλέον οι ομάδες οι οποίες δεν αδειοδοτούνται από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ'', με την Κέρκυρα, το άλλο παράρτημα του ΠΑΟΚ, να αλλάζει στάση ''όλως περιέργως'' την τελευταία στιγμή και ''να κάνει σκριν'' στον ΠΑΟ, τώρα προέκυψε και νέα σχετική είδηση.
 
Στον Παναθηναϊκό είναι αναγκασμένοι λόγω των αυστηρών περιορισμών να κινηθούν αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά και, μάλιστα, για παίκτες ταλέντα κάτω των 23 ετών.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες καλές λύσεις από την Ελλάδα και ισχύει πως στο πράσινο «στόχαστρο» βρίσκονται και δύο παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.
Ο λόγος για τους Κώστα Χατζηδίμπα και Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, οι οποίοι, όπως γράφτηκε, αρέσουν στο Τριφύλλι που ετοιμάζει κίνηση για την απόκτησή τους.
Ο πρώτος δεν υπολογίζεται από τον Δικεφάλο, είναι 19 ετών, παίζει ως χαφ («κόρφτης» και «8άρι» ) και μπορεί να αποκτηθεί εύκολα ως ελεύθερος χωρίς… ντόρο.
Απεναντίας, η δεύτερη περίπτωση δεν είναι και τόσο εύκολη για το Τριφύλλι. Από την άποψη ότι ο 22χρονος μπακ έχει ακόμα συμβόλαιο με τον Δικέφαλο έως το 2020 και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να το «σπάσει» για να φορέσει τα πράσινα, με τον ΠΑΟΚ ενδεχομένως να κρατάει ποσοστό μεταπώλησης, αν και δεν αποκλείεται το σενάριο του δανεισμού.
Μία εξέλιξη που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει «θόρυβο», από την άποψη ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι ο ΠΑΟΚ κάνει «δώρο» ένα ταλέντο στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης είδησης δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή και τελικά οι «πράσινοι» να μην ασχοληθούν με τον νεαρό άσο και να καταλήξει δανεικός σε κάποια μικρομεσαία ομάδα της Super League (Ξάνθη ή Γιάννινα).
Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2012 και έχει ακολουθήσει και προετοιμασία της ομάδας της Θεσσαλονίκης κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη. Φέτος έπαιξε μόνο σε 5 ματς Κυπέλλου.
 
Μοιράζει λεφτά και παίκτες δεξιά κι αριστερά ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης''. Αν δεν βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να τον μαζέψει, είτε για την υπόθεση Μηλιωρίδη, είτε για τα Golendri που σουλατσάρουν στο Αιγαίο, του χρόνου μπορεί και να μην έχει νόημα να κατέβουν οι υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Η Τζίβα θα τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί. Δεν σηκώνει μύγα στο
κατάνα της*.

* Εκτός απ' αυτές της ροζόμαυρης ζούγκλας (Cammenus
Hontropetsus, Contonius Capriccioso, Tarzoon Achrius, Cheche...).