ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ



Επειδή προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο facebook, μετά την ανάρτηση εκ μέρους του site, που αφορά τον Κάιλ Χάινς, νιώθω ότι έχω την υποχρέωση να πω αυτά που σκέφτομαι για την υπόθεση. Πρώτα θα παραθέσω τα γεγονότα όπως τα ξέρω και μετά θα πω και την υποκειμενική μου άποψη.
 
1) Ο Χάινς αποκτήθηκε από τη Μπάμπεργκ, εν μέσω αμφισβητήσεων και χλευασμού. Κάποιοι τολμηροί τον πίστεψαν από την αρχή. Ο Ολυμπιακός πήρε το ρίσκο με έναν αμφιβόλου αξίας, τότε, παίχτη. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Χάινς μας έκανε να τον αγαπήσουμε και να των νιώσουμε Πειραιώτη. Ο ίδιος το κέρδισε με το σπαθί του και την αυταπάρνηση που επεδείκνυε. Γνώμη μου είναι, παρ’ όλα αυτά, πως σε πολλά κρίσιμα ματς, ο Χάινς ήταν ωσεί παρών. Με κυριότερα τον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το 2013, το final-4 της Πόλης και την κακή σειρά τελικών με τον Παναθηναϊκό, το 2013. Δεν μπορώ, ωστόσο, να μην του αναγνωρίσω την εν γένει τεράστια προσφορά που είχε τη διετία που βρέθηκε στην ομάδα μας. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι.
 
2) Η Κ.Α.Ε Ολυμπιακός ακολουθούσε μία συγκεκριμένη τακτική όσον αφορά τις πρόωρες ανανεώσεις παιχτών. Δεν τις εφάρμοζε ποτέ. Δεν το έκανε ούτε για τον Χάινς ούτε για τον Σπανούλη ούτε για κανέναν, μέχρι πρόσφατα που άλλαξε το τροπάριο. Στη βάση αυτή, που κάποιος μπορεί να διαφωνεί -κι εγώ μαζί-, δεν παρατηρείται αχαριστία ή μεροληψία εις βάρος του Χάινς. Διότι, δεν ήταν προσωπικό το θέμα, αλλά θέμα αρχής (ασχέτως -επαναλαμβάνω- αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος). Και δε νομίζω να θέλαμε να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Χάινς και όχι του Σπανούλη, ας πούμε… Αυτό κι αν ήταν αδικία και μεροληψία. Άρα, ο Χάινς ή όποιος τον υπερασπίζεται, δε δικαιούται να μιλάει για μεροληπτική στάση της Κ.Α.Ε απέναντί του. Πάει αυτό.
 
3) Ήδη από τους πρώτους μήνες του 2013, τα σενάρια για τον Χάινς φούντωναν. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν πολλές ομάδες και η -θεωρητικά τότε- προσιτή του τιμή τον έκανε περιζήτητο. Ο Ολυμπιακός είχε ρίξει το «σήμα» στον παίχτη. «Περίμενε το τέλος της σεζόν για να συζητήσουμε». Σαφές και ξεκάθαρο. Όλο αυτό το διάστημα, λοιπόν, ο Χάινς απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που αφορούσαν το μέλλον του, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πάρει μία απόφαση βάσει χρημάτων, αλλά βάσει άλλων παραγόντων, όπως το συναίσθημα κ.α. Άρα, ο Χάινς προπαγάνδιζε και υπονοούσε ξεκάθαρα ότι αγαπάει τόσο πολύ τον Ολυμπιακό και έχει δεθεί τόσο με τον κόσμο του, που σε ενδεχόμενη μεγαλύτερη πρόταση από άλλη ομάδα, θα προτιμήσει να μείνει στον Ολυμπιακό. Βασικά, δεν το υπονοούσε, το έλεγε ξεκάθαρα. 
 
4) Εδώ ξεκινάει και το μεγάλο ζουμί. Εν μέσω τελικών με τον Παναθηναϊκό, το 2013, ακούγεται και διαρρέεται ότι ο Χάινς μιλάει με την ΤΣΣΚΑ για τη μεταγραφή του. Εν τέλει, αυτό επιβεβαιώνεται αργότερα: http://www.pamesports.gr/248942/o-xains-miloyse-me-thn-tsska-stoys-telikoys Στο συγκεκριμένο άρθρο μαθαίνουμε κι άλλα ωραία πράγματα, όπως ότι ο Χάινς δεν απαντούσε στα μηνύματα και στα τηλέφωνα. Δεν ξέρω τι επιρροή είχε αυτή η εξέλιξη στην απόδοσή του, αλλά ξέρω ότι η απόδοσή του ήταν μειωμένη και φαινόταν εκτός κλίματος. Με το πέρας των τελικών, οι ψίθυροι μετουσιώθηκαν σε πραγματικότητα και όλοι μαθαίνουμε για τη μυθική προσφορά των Ρώσων, που άγγιζε τα 2.500.000 εκ. δολάρια για διετές συμβόλαιο. Αυτή ήταν η τελική προσφορά των Ρώσων. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με χαμηλότερη προσφορά, αλλά στη συνέχεια έφτασε τα 2.200.000 εκ. δολάρια, μαζί με τα μπόνους, για διετές συμβόλαιο. Η διαφορά κυμαίνονταν στα 150.000 δολάρια ετησίως. Και, αν δεν κάνω λάθος, τα 150.000 δολάρια μεταφράζονται σε 130.000 ευρώ. Η διαφορά που χώριζε τις προτάσεις των δύο ομάδων ήταν 130.000 ευρώ ετησίως. Και δε μιλάμε για συμβόλαιο κάτω του ενός εκατομμυρίου, που σημαίνει ότι οι 130.000 ευρώ αποκτούν μεγαλύτερη αξία. Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, είναι διαφορετικό να απέχεις 130.000 ευρώ σε μία προσφορά 300.000 ευρώ, ας πούμε, και διαφορετικό είναι να απέχεις 130.000 ευρώ σε προσφορά που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Και ρωτάω εγώ: τι εννοούσε ο Χάινς όταν μας δήλωνε, μετά περισσής άνεσης, ότι δε θα παίξουν ρόλο τα λεφτά στην απόφασή του για το μέλλον; Τι ποσό είχε στο μυαλό του; 1 ευρώ; Μην τρελαθούμε και τελείως…
 
5) Ο Χάινς φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, έκανε αυτές τις δηλώσεις, όντας πλέον παίχτης της ΤΣΣΚΑ: «Όταν είχα την επιλογή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να είμαι ειλικρινής, ήταν δύσκολο να σκεφτώ ο,τιδήποτε άλλο. Ήθελα πολύ να είμαι μέλος αυτής της παρέας, αυτών των εξαιρετικών παίχτες που είναι εδώ, να δουλέψω υπό τις οδηγίες του Ετόρε Μεσίνα και των συνεργατών του. Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που έχω αυτή την ευκαιρία». http://www.onsports.gr/basket/Eyrwpaika-prwtathlhmata/item/327313-Hains-... Δεν ξέρω πώς σας φαίνονται αυτές οι δηλώσεις, αλλά εμένα με εξοργίζουν. Δεν μπορεί να λες ότι, ενώ είσαι παίχτης του Ολυμπιακού, σου έρχεται η πρόταση της ΤΣΣΚΑ και μετά… είναι δύσκολο να σκεφτείς ο,τιδήποτε άλλο. Όταν, μάλιστα, έχουν προηγηθεί τόσες βαρύγδουπες δηλώσεις περί αγάπης για την ομάδα, τον κόσμο κ.λπ.
 
6) Το σήριαλ δεν τελειώνει εδώ, αφού την άνοιξη που μας πέρασε, ο Χάινς ανοίγει παρτίδες με την Κ.Α.Ε, σε μία προσπάθεια επιστροφής του. Την πρωτοβουλία την πήρε ο ίδιος ο παίχτης, καθώς ο Μεσίνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον Χάινς και τον είχε σχεδόν περιθωριοποιημένο. Χώρια από τα άλλα θέματα της Ρωσίας, όπως το κρύο, οι αποστάσεις κ.λπ. Ο Χάινς ήταν δυσαρεστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση και είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, με σκοπό την επιστροφή του. Ο πολύς κόσμος, όχι η αφεντιά μου, εκστασιάστηκε στην ιδέα και έκανε όνειρα για δίδυμο Ντάνστον - Χάινς. Οι δημοσιογράφοι «έψηναν» την ομαλή επιστροφή για τους δύσπιστους. Ώσπου, ο Μεσίνα αποτέλεσε παρελθόν από την ΤΣΣΚΑ και ο Χάινς εγκατέλειψε κάθε ιδέα επιστροφής. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως. Το θέμα είναι ότι από την Κ.Α.Ε τονίζανε ότι ο Χάινς εξαφανίστηκε εκ νέου. Έτσι, μετά από ένα χρόνο, ο Χάινς συμπεριφέρεται πάλι αλαζονικά και πούστικα απέναντι στη διοίκηση. Εκεί που παρακαλούσε, δηλαδή, ξαφνικά εξαφανίστηκε… Άρα, ο Ολυμπιακός είναι ένα καλό καταφύγιο σε περίπτωση κινδύνου, αλλά τον έχουμε σαν καμιά παλιογκόμενα και όποτε γουστάρουμε πάμε να την πηδήξουμε, όποτε γουστάρουμε δεν σηκώνουμε το τηλέφωνο. Είναι έτσι ή όχι; Ο Ολυμπιακός, κ. Χάινς, δεν είναι παιχνιδάκι σου να τον εμπαίζεις…
 
Η προσωπική μου κρίση, διαβάζοντας και συνοψίζοντας τα παραπάνω γεγονότα είναι ότι ο Χάινς πρόσφερε και πήρε πράγματα από τον Ολυμπιακό. Ήταν τιμή για τον ίδιο που φόρεσε τη φανέλα της ομαδάρας μας. Και προσπάθησε, όσο έπαιζε, να τιμήσει τη φανέλα, κάτι που θαρρώ πως το έκανε με επιτυχία, παρά -επαναλαμβάνω- τις αντιρρήσεις μου όσον αφορά τα παιχνίδια υψίστης σημασίας. Αυτό όμως δε δίνει το δικαίωμα στον Χάινς να συμπεριφέρεται έτσι στους ανθρώπους που τον πίστεψαν και του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής. Το ότι προσέφερε αγωνιστικά δεν εξιλεώνει σε καμία περίπτωση τη μετέπειτα στάση του. Δεν του δίνει δικαίωμα να μας ταΐζει με αυταπάτες για δήθεν αγάπες και δήθεν υπεράνω στάση απέναντι στα λεφτά. Μας έλεγε ψέματα όταν δήλωνε όσα δήλωνε τότε. Και αποδείχθηκε στην πράξη αυτό. Μας πούλησε όταν, εν μέσω τελικών, διαπραγματευόταν με την ΤΣΣΚΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να δουν τον Ολυμπιακό να παίρνει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν λεφτά από το υστέρημά τους για να στηρίξουν την ομάδα στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Υπάρχουν άνθρωποι που χάλασαν την ψυχολογία τους, βλέποντας να χάνουμε από τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ο Χάινς διαπραγματεύονταν με την ΤΣΣΚΑ. Για ‘μένα αυτό είναι μέγιστη προδοσία. Και ειδικά από έναν παίχτη που μου καλλιέργησε τόσα στρέμματα υπερηφάνειας. Διότι, αυτός γέννησε τις προσδοκίες. Με τον τρόπο παιξίματος, πρώτα απ’ όλα και μετά με τις δηλώσεις του. Όμως ήταν μία αυταπάτη. Κορόιδεψε εμάς, όπως και τη διοίκηση, όταν δεν σήκωνε τα τηλέφωνα και δεν απαντούσε σε μηνύματα και στο κινητό. Μέχρι και στο facebook τον έψαξαν, αλλά μάταια. Και ακούγεται ότι οι Αγγελόπουλοι, όταν αντιλήφθηκαν τη στάση του Χάινς, του έδωσαν λευκή επιταγή. Αλλά απάντηση δεν πήραν ποτέ. Φεύγοντας, έκανε δηλώσεις απαράδεκτες, λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η πρόκληση της ΤΣΣΚΑ ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Σαν να λέει «και τι είναι ο Ολυμπιακός μπροστά στην ΤΣΣΚΑ;». Και τέλος, μας κορόιδεψε ξανά την άνοιξη, εκθέτοντας τη διοίκηση που μπήκε και στον κόπο να μιλήσει μαζί του. 
 
Αυτόν τον άνθρωπο τίμησε σήμερα η Κ.Α.Ε. Αυτόν τον άνθρωπο χειροκρότησε η πλειοψηφία των φιλάθλων. Δεν αμφισβητώ το πόσο Ολυμπιακοί είναι αυτοί που χειροκρότησαν ή αυτοί που ακόμα έχουν Θεό τον Χάινς, αλλά διερωτώμαι με ποια κριτήρια σκέφτονται. Βλέποντας όλα αυτά που έκανε ο Χάινς, είναι δυνατόν να τον αποθεώνεις; Εντάξει, δεν σου ζητάω να γιουχάρεις ή να τον βρίσεις, όπως κάνω εγώ, αλλά μην τον τιμάς κιόλας! Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει άλλο για να τον αγνοήσεις, τουλάχιστον; Το ότι προσέφερε του δίνει ασυλία; Εγώ δεν σκέφτομαι έτσι, μάγκες. Όλοι κρίνονται μέχρι τέλους, αιωνίως. Και ο Δημήτρης Παπανικολάου πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Θα τον τιμήσουμε κι αυτόν; Ήταν κι αυτός μέλος της ομαδάρας του ’97. Φέρελπις μεν, ουσιαστική βοήθεια δε. Όχι στο επίπεδο του Χάινς, αλλά βοήθεια. Και με μεγαλύτερη προσφορά από τον Χάινς σε χρονικό επίπεδο. Δεν εξωραΐζονται κάποια πράγματα. Αυτό ξέρω εγώ.
 
Συμπερασματικά, προσωπικά, θεωρώ τον Χάινς έναν στυγνό προδότη, έναν άνθρωπο που συμπεριφέρθηκε σ’ εμάς και στους προέδρους μας με πλήρη αχαριστία. Ένα παραδόπιστο σκουπίδι, που μας ενέπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας τα παιχνιδάκια του. 
 
Κάιλ Χάινς, είσαι ένα τίποτα μπροστά στο μέγεθος του Θρύλου.
 
Υ.Γ Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό οι Αγγελόπουλοι τον τίμησαν. Δικό τους θέμα. Δεν είναι κακοί ούτε λιγότεροι Ολυμπιακοί, μετά από αυτή την κίνηση. Για ‘μένα είναι χαϊβάνια όμως. Με την καλή έννοια. Πραγματικά με την καλή έννοια. Από καλή καρδιά το έκαναν, πιστεύω. Τέλος πάντων, δεν το ασπάζομαι, δεν το κατανοώ και το τελειώνω εδώ.
 
Υ.Γ.2 Το μίσος που νιώθω για τον Χάινς είναι απύθμενο. Και όσοι ακόμα αναρωτιούνται το γιατί, η απάντηση είναι εύκολη. Επειδή με είχε κάνει να τον αγαπήσω και ένιωσα προδομένος. Τίποτα άλλο. 
 
Υ.Γ.3 Το παραμύθι «αυτός μας έφερε δύο ευρωπαϊκά» πρέπει να τελειώσει. Πρώτον, διότι ο Σπανούλης είναι ο πρώτος «υπαίτιος» των επιτυχιών και ο μόνος που δικαιούται να ασπάζεται προσωπικά την επιτυχία, πέρα από την ομάδα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονότο ότι ο Σπανούλης έχει πάρει ευρωπαϊκό και με άλλη ομάδα, σε αντίθεση με τον Χάινς που απέτυχε παταγωδώς πέρυσι, απέναντι σε μία ομάδα (Μακάμπι) που ήταν αουτσάιντερ. Πουτανάκι του Τάιους ήταν πέρυσι ο Χάινς. Δεύτερον, διότι η συνεισφορά του Χάινς το 2012 ήταν αρνητική. Ούτε καν ουδέτερη. 
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Θωμά, έχουμε βραβεύσει και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο! (Το γράφω για να ξαλεγράρουμε λιγάκι. Σε 20 λεπτά αρχίζει η Μάχη της Τούμπας).

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εννοείται, ρε συ Γιώργο. Ήταν από τις πιο άστοχες βραβεύσεις. Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ο Παπαδόπουλος έπαιξε καμιά δεκαριά παιχνίδια σ' εμάς. Πέρασε και δεν ακούμπησε. Και τσιμπήσαμε τρία μύρια για πάρτη του. Στο καλό, λοιπόν και τον ευχαριστούμε!

Εικόνα CVRED

Επειδή υπάρχουν πολλές απόψεις και θεωρίες πάνω στο θέμα, δεν θα πω πολλά. Σίγουρα τα περισσότερα τα έχουν πει οι σύγγαυροι εδώ.
Όπως και να βλέπουμε τα πράγματα, υπάρχουν κάποια γεγονότα που δεν χωρούν αμφισβήτηση.
1ον) Ο Χάινς έκανε δηλώσεις Ολυμπιακοφροσύνης και έλεγε οτι δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο τα χρήματα. Αποδείχθηκε ψεύτης, καθώς η πρόταση της ΚΑΕ ήταν ελάχιστα μικτότερη απο αυτή της CSKA.
2ον) Μίλαγε με την CSKA, κατά τη διάρκεια των τελικών. ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ συμπεριφορά .+- Και μη μου πείτε για τον Μπαρτζώκα που είχε υπογράψει προσύμφωνο με τους Τούρκους, καθώς και αυτός αντιεπαγγελματικά φέρθηκε.
3ον) Στους τελικούς ήταν χώμα. Ναι, ήταν όλη η ομάδα χάλια και είχαν καεί, αλλά αυτο δεν αλλάζει το γεγονός πως ο Χάινς ήταν χώμα.
4ον) Εκ του αποτελέσματος, η front line μας είναι ισχυρότερη τώρα, απ'ότι ήταν με τον Χάινς.
5ον) Μιλάμε για ένα άγνωστο παίκτη που έφτιαξε όνομα στον Θρύλο. Θεωρώ άτοπο να τον τιμούμε εμείς. Αυτός θα έπρεπε να το κάνει. Δεν αμφισβητώ οτι προσέφερε, αλλά ρε μάγκες, για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μιλάμε. Είναι αυτονόητο πως όποιος υπογράφει στην ομάδα, ΠΡΕΠΕΙ να προσφέρει. Γι'αυτό πληρώνεται.
6ον) Έχει παραγίνει αυτό με τις βραβεύσεις. Για ψύλλου πήδημα μοιράζουμε βραβεία. Τι έκανε ο Χάινς για να βραβευτεί; Έπαιξε μπάσκετ δωρεάν; Χάρισε τίποτα χρήματα στην ομάδα; Ανανέωσε με λιγότερα χρήματα; Έκανε κάτι λιγότερο απ'οτι θα έκανε κάποιος άλλος στη θέση του (με βάση πάντα τις ικανότητές του);
Ας σοβαρευτούμε λίγο όλοι. Και ειδικά εκεί στην ΚΑΕ με τις βραβεύσεις. Βραβεύουμε όσους έχουν κάνει κάτι το εξαιρετικό. Όχι τους μισθοφόρους.

Εικόνα apostolos gaganis

Σεβιρέδιος ο Αποστομωτικός... Ευγενής Συγκλητικός. ΧΑΙΡΕ!

Εικόνα markonis

Διαφωνώ - αν μου επιτρέπεται - και μάλιστα 100% με το σκεπτικό του άρθρου επειδή πολύ απλά εγώ είμαι οπαδός του ΘΡΥΛΟΥ και δεν μου αρμόζουν κλάψες και μίση του τύπου Κούλα Μπάγιεβιτς - βάζελος Μπίλαρος κλπ κλπ.

Το μοναστήρι να είναι καλά και από καλόγερους να φάνε και οι κότες.

Μεγάλη η μαγκιά των Αγγελόπουλων,αλλά και των οπαδών που τίμησαν τον παίκτη,αφού οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα έδειχνε μικροψυχία.

Κάτι τέτοιες κατινιές τις αφήνουμε για τον Τράκη και τους οπαδούς της ομάδας με σήμα την αλογοτροφή

Εγώ δεν είμαι «μεροκαματιάρης» οπαδός, ούτε λογιστής της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ οπότε δεν με απασχολούν τα οικονομικά νταραβέρια ανάμεσα στους παίκτες και τη διοίκηση.Γενικά το γράφω και χωρίς πρόθεση να ληφθεί ως προσωπική μομφή από κάποιον.

Έχω φανταστικές αναμνήσεις από την παρουσία του Χαϊνς στην ομάδα μου και αυτή δεν θα χαλάσει από αμφισβητούμενα παρασκήνια και σενάρια συνωμοσίας.

Με εκτίμηση,
Πάνος Μαρκόνης

Εικόνα judassab

Το λάθος είναι της διοίκησης με τη βλακώδη απόφαση για ανανεώσεις στο τέλος της χρονιάς. Αυτα δε γίνονται πουθενά και οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις. Ενός κακού, μύρια έπονται. Ευτυχώς άλλαξε το τροπάριο.

Εικόνα el trick

Ως θαυμαστής του Γεώργιου Καστρινάκη μπορώ να πώ ότι ο ΧΑΙΝΣ ήταν ένας καλός καλαθοσφαιριστής που παίζει στην ίδια θέση (περίπου) με το είδωλό μου.
Αν και γνωρίζω ότι μέσες άκρες είναι σωστά όσα αναφέρεις Θωμά, νομίζω ότι κρίνεις αυστηρά ένα ΞΕΝΟ παίκτη.
Γιατί για μένα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο ΧΑΙΝΣ ΞΕΝΟΣ.
Υ.Γ. 1. Στην προοπτική του να ξαναπαίξει για τον ΘΡΥΛΟ;;;;;;
Απαντώ: ΑΔΙΑΦΟΡΟ (για μένα).
Αν κάνει στον προπονητή ας αποκτηθεί. Αυτός θα έχει πάρει και το ρίσκο της συνολικής βελτίωσης της απόδοσης του ΘΡΥΛΟΥ με ή χωρίς τον ΧΑΙΝΣ - με ή χωρίς τον όποιο παίκτη.
Υ.Γ. 2. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ όχι τόσο ενάντια σε οποιαδήποτε ξενη ομάδα αλλά ενάντια στον βάζελο. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΡΩ.

Εικόνα KCS

Δε συμφωνώ με το γενικό πνεύμα του αρθρου.

Καταρχήν κανείς αμερικανός μπασκετμπολίστας δεν αντιμετωπίζει το άθλημα σαν τίποτε άλλο παρά επάγγελμα. Κανείς απ'αυτούς δεν δένεται ψυχικά με τον όποιο ευρωπαϊκό σύλλογο και μια-δυο εξαιρέσεις αν υπάρχουν είναι περιπτώσεις που ο σύλλογος τους έσωσε από τη φυλακή που άξιζαν, στην κυριολεξία.

Ο Χάινς έφτιαξε το όνομά του στον Ολυμπιακό, αλλά η ΤΣΣΚΑ του έδινε μυθικά λεφτά (που δεν τ'άξίζει κιολας για να είμαστε δίκαιοι). Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω που το είδε σαν ευκαιρία της ζωής του. Το ότι ήταν αντιεπαγγελματικό που μιλούσε μαζί τους πριν λήξει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ναι ήταν. Από την άλλη μεριά, πόσες φορές δεν έπαιξε όχι σαν ξένος παίκτης των 300Κ αλλά σαν να είχε γεννηθεί στο "άγαλμα της μητέρας" και τραυματίας και άρρωστος και όλα?

Δεν έπαιξε καλά στην Κωνσταντινούπολη. Ισχύει(έπαιξε στο Λονδίνο όμως). Αλλά αν δεν ήταν η ΕΠΙΚΗ εμφάνιση που έκανε στο 4ο ματς με τη Σιένα, που χωρίς τη βοήθεια του τραυματία από αντιαθλητικό χτύπημα Ντόρσεϊ, ΓΑΜΗΣΕ ΜΟΝΟΣ κάτω από τα καλάθια τους ψηλούς τους, μπορεί να μην είχαμε πάει εκεί καν εκεί. Κράτησε την ομάδα μόνος επί 30' και στο τέλος βγάλαν τα μπιστόλια Σπανούλης ,Σλούκας και ο γίγαντας Πέρο Αντιτς και τους στείλανε στο διάολο τους μπινέδες. Προκαλώ όποιον αμφισβητεί να δει ξανά αυτό ειδικά το ματς.

Με το βάζελο δεν έπαιζε καλά κατά κανόνα, αλλά συνολικά η ομάδα μας έχει κάνει ήρωες τα πράσινα παρτάλια πολλές φορές. Δε γίνεται να τα ρίξω μόνο στο Χάινς.

Οι Αγγελόπουλοι δικαιούνται να έχουν παράπονο για τις δηλώσεις που έκανε,αυτοί και μόνον αυτοί μέσα από τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που τον συγχωρούν αυτοί το θέμα είναι λήξαν για μένα.

Ισχύει επίσης ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς δικαιούτο πολύ περισσότερο τιμής από τον Ολυμπιακό. Προσωπικά τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους οπαδικά γαύρους του τμήματος μπάσκετ (για εν ενεργεία παίκτες εννοώ, Ο Νο1 είναι ο Πρίντεζης, ο Νο2 ο Μίλος). Δε γίνεται να τιμήσεις όμως τον ηγέτη ενός εκ των βασικών αντιπάλων σου στην Ευρώπη.

Τελειώνοντας να διακηρύξω τα ακόλουθα:

1. Καθαρά παικτικά, αν παίζουν πάντα έτσι ο Χάντερ και ο Ντάνστον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυρίσει ο Χάινς, μόνο στις βολές είναι καλύτερός τους. Ντάξει, μπάσκετ πολύ δεν ξέρω αλλά αν ένας παίκτης είναι καλός νομίζω το καταλαβαίνω.

2. Παικτικά (όχι οπαδικά) μιλώντας, ο μεγαλύτερος παίκτης και με τη σημαντικότερη συμβολή στο μπάσκετ του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ. Είναι ο Ηγέτης. Το ότι τον έχουν σώσει πολλές φορές οι άλλοι, ισχύει. Αλλά όλη η ομάδα ξέρει ότι αυτός είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ. Καποιες φορές αποτυγχάνει. ΠΟΤΕ όμως δεν έχει κρυφτεί. Και στα καλά και στα άσχημα είναι ο πιο σημαντικός.

3. ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, ΝΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Αυτό είναι το μανιφέστο στα θέματα Ομάδα και Παίκτες.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σ' αυτό που έχεις μεγαλύτερο άδικο είναι η πρώτη σου πρόταση. Νομίζω ότι είναι κοντά οι απόψεις μας. Μόνο σε λίγα πράγματα διαφωνώ. Απλώς, έχουμε σε κάποια θέματα διαφορετικές ερμηνείες.

Ωραία, δέχομαι ότι είναι επαγγελματίας. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι όσοι ευαγγελίζονται ότι ο Χάινς είναι ο "Μουράτης" και ο "Τζόλε"; Ένας στυγνός επαγγελματίας είναι. Κι άλλα είναι, αλλά θα τα πω παρακάτω...

Η ΤΣΣΚΑ, πράγματι, του έδινε μυθικά λεφτά. Όμως δεν ήταν η μόνη. Και ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην προσφορά της ΤΣΣΚΑ. Σχεδόν την άγγιξε. Η διαφορά ήταν πολύ μικρή γι' αυτά τα επίπεδα. Καταλαβαίνεις ότι σε τέτοια χρήματα, τα 130 χιλιάρικα το χρόνο δεν είναι και μεγάλη διαφορά. Επίσης, έπαιρνε 300.000 ευρώ. Πόσος ήταν ο προηγούμενος μισθός του; Τεμενάδες θα έκανε πιο πριν για να βρει τόσα λεφτά και μάλιστα σε τέτοια ομάδα.

Δεν σε αμφισβητεί κανένας σ' αυτό. Ναι, σ' αυτό το ματς ήταν καθοριστικός. Εγώ το πάω και πιο μακριά. Και σε άλλα ματς ήταν καθοριστικός. Όπως σε κάποια ήταν άλλοι παίχτες, πλην του Σπανούλη που ήταν σε πολλά. Ο Σπανούλης ήταν ο πρώτος και ακολουθούσαν οι άλλοι. Ο Χάινς δε διέφερε σε τίποτα από τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Άντιτς, τον Παπανικολάου. Και άλλους μπορώ να σου πω, αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω. Ένα υπερπολύτιμο εργαλείο ήταν, όπως και όλοι οι άλλοι, πλην του μεγάλου αρχηγού.

Το είπα και σε άλλο φίλο. Δεν του επιρρίπτω ευθύνες για τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στον βάζελο. Μόνο για τη δική του ατομική ευθύνη μιλάω.

Εδώ διαφωνώ πολύ. Ίσως το χειρότερο που έκανε ο Χάινς είναι οι δηλώσεις του μέχρι το final-4 του Λονδίνου. Εκεί δήλωνε με στόμφο ότι τα λεφτά δεν ήταν το ισχυρότερο κριτήριο για το μέλλον του. Όταν τα έλεγε αυτά δεν απευθυνόταν στους προέδρους του Ολυμπιακού. Αυτούς μπορούσε να τους τα πει κατ' ιδίαν ή να βάλει τον ατζέντη του να τους τα πει. Απευθυνόταν στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ε, αυτόν τον κόσμο τον κορόιδευε, γιατί αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα. Ήταν ένας φθηνός υποκριτής. Εγώ, όλο τον Ιούνιο, ξενυχτούσα μπροστά στο λάπτοπ, περιμένοντας να δω την είδηση "ο Χάινς ανανέωσε!". Τόση καψούρα είχα. Και ήταν καψούρα που μου την είχε καλλιεργήσει ο ίδιος μέσω των δηλώσεών του. Ήμουν μαλάκας που τον πίστεψα. Κι άλλοι ένιωσαν προδομένοι, αλλά κάποιοι είναι πιο μεγαλόψυχοι. Εγώ όχι.

Εγώ είχα αναρτήσει πανώ στο ΣΕΦ για τον Μίλος. Μεγάλη καψούρα τον είχα. Έκανε κι αυτός διάφορα, αλλά έχει συχωροχάρτι λόγω τρέλας...

Πάμε και στ' άλλα.

1) Συμφωνάω.

2) Έτσι ακριβώς. Η φράση κλειδί είναι αυτή. Ποτέ δεν κρύβεται.

3) Συμφωνάω επίσης.

Εικόνα KCS

Σου απαντώ με καθυστέρηση λόγω διαφόρων υποχρεώσεων-το σχόλιό σου αξίζει την απάντηση.

Και βέβαια έχω 100% δίκιο όταν γράφω ότι διαφωνώ με το πνεύμα του άρθρου, από τη στιγμή που το άρθρο σου βγάζει μίσος κατά του Χάινς και τον αποκαλεί προδότη σκουπίδι κλπ. Συμφωνούμε σε πολλά επιμέρους αλλά η κεντρική ιδέα με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

(Παρένθεση:Mίσος θα είχα κι εγώ μόνο σε μία περίπτωση,αν πήγαινε στο βάζελο.)

Ο Χάινς ήταν άριστος επαγγελματίας και μακάρι όλοι οι Αμερικάνοι μπασκετμπολίστες που θα έρχονται να τιμούν τα λεφτά τους όσο αυτός.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν άξιος λατρείας (μάλλον αυτό ένιωθες εσύ πριν φύγει).Ούτε Ολυμπιακός οπαδός ήταν. Ηταν και είναι άξιος εκτίμησης για τη δουλειά του και μόνον. Σκέψου το και θα καταλάβεις τη διαφορά.

Τα 130000 Ευρώ που του έδινε παραπάνω η ΤΣΣΚΑ, εγώ δε θα τα δω στο λογαρισμό μου και τρεις ζωές να ζήσω. Δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που τα προτίμησε από τη στιγμή ειδικά που ξέρω ότι σαν Αμερικάνος βλέπει ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκες ομάδες μπάσκετ σαν Β'Εθνική. Γιατί έτσι ακριβώς μας βλέπουν.

Και αν πρέπει να βρω μια δικαιολογία για τη βράβευση των Αγγελόπουλων θα ήταν η εξής:"Mήνυμα προς τους Αμερικανούς παίκτες.Εδώ δεν έχει τα τρελά λεφτά των Ρώσων και Τούρκων, αλλά θα γίνετε μάγκες, θα σας μάθει όλη η Ευρώπη κι όταν φύγετε η προσφορά σας θα αναγνωρίζεται και θα είμαστε φίλοι."

Πολλά είπαμε για τον Χάινς ,τέλος πάντων καλά να περνάει εκεί που είναι και πάντα να τρώει ταπίδια ως αντίπαλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έχεις οχτώ παραγράφους.

2) Εννοείται ότι έχεις το ΑΠΟΛΥΤΟ δικαίωμα να διαφωνείς με το ύφος μου, με το μίσος και ό,τι γουστάρεις. Από τη στιγμή που το εκφράζεις με επιχειρήματα κιόλας. Είναι θεμιτό.

4) Αυτό πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που έχουν τον Χάινς αντίστοιχο του Μουράτη. Ο Χάινς ήταν ένας απλός επαγγελματίας. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω. Βραβεύσαμε έναν απλό επαγγελματία.

5) Σ' αυτό έχεις δίκιο. Κακώς κι εμείς, πολλές φορές, θεοποιούμε παίχτες και τους λατρεύουμε, έχοντας παράλογες απαιτήσεις. Πρέπει να περιμένουμε να τον κρίνει ο χρόνος κάποιον. Χωρίς βιασύνες. Αλλά ο συγκεκριμένος πουλούσε φούμαρα. Έλεγε για συναισθήματα και τα εξέφραζε στο παρκέ. Και να σου πω κάτι; Εμένα δε με συγκινούσε η τρελή του απόδοση. Η αυταπάρνηση με συγκινούσε. Ο ίδιος, λοιπόν, τα καλλιέργησε όλα αυτά. Ε, όταν τα γκρεμίζεις, θα ακούσεις τα πουστριλίκια σου. Αλλά έχεις δίκιο, κακώς παρασυρόμαστε θετικά και βιαστικά.

6) Εδώ δεν είναι έτσι. Γι' αυτό εξήγησα ότι έχουν διαφορετική σημασία τα 130.000 ευρώ στη δική σου τσέπη, από την τσέπη του Χάινς. Αναλογικά είναι αυτά. Σε τόσο μεγάλη προσφορά, αυτά τα λεφτά είναι σχετικά λίγα. Είναι σίγουρα λίγα μπρος σ' αυτά που έλεγε με στόμφο κάποιους μήνες πριν.

7) Εντάξει, οι Αγγελόπουλοι είναι άλλης λογικής και, ξαναλέω, πρέπει να πορευτούμε μ' αυτό. Ο κόσμος είναι άλλη υπόθεση όμως.

8) Τελειώνω κι εγώ εδώ την ιστορία με τον Χάινς. Πάμε να τα γαμήσουμε όλα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Εικόνα ALEXIS7GER

θωμα καλησπερα...Σαν μπασκετικός που ειμαι , ας μου επιτραπεί η αποψη μου..

Ο HINES σαν αθλητής ήταν απίστευτος ,σεντερ τσέπης με υψος λιγότερο των 2 μέτρων τα εβαζε με seven footers και τους επαιρνε τα σώβρακα !!!! Βοηθησε αρκετά για τα 2 ευρωπαικά ,στους τελικους το 2013 βουλιαξε και αυτός στην γενική μετριότητα και οταν ηρθε η ώρα να εξαργυρώσει ..προτίμησε τα ( παραπάνω ) ρουβλια..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ , οι αμερικανοί ετσι λειτουργουν και αυτο δεν αλλάζει !!!Ισως δε και η χτεσινή βραβευση να τον επηρέασε ψυχολογικά γιατί στο α ημίχρονο επαιξε μέτρια .ΕΝ ΓΕΝΕΙ ευχαριστουμε KΥLE για τα 2 χρόνια κοντά μας αλλά στο καλό και μην μας γράφεις

Εικόνα jdancer7

Συμφωνώ και επαυξάνω την άποψη του Νίκου Γόδα για τον εικονιζόμενο.

Αν ένας παίκτης έπρεπε να βραβευτεί μετά βαϊων και κλάδων στην σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, αυτός θα έπρεπε να ήταν ο Ζάρκο Πάσπαλ. Αλλά πήγε, όπως πήγε, στο βάζελο και γκρέμισε ότι έχτισε τα χρόνια που ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ, μέσα στο παρκέ, τον σύγχρονο μπασκετικό Ολυμπιακό.

Ο παίκτης της φωτό υπήρξε απλά ένας επαγγελματίας παίκτης, που έτυχε να είναι μέλος της ομάδας στα δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά τρόπαια και προσέφερε ότι προσέφερε ο Παπανικολάου, ο Λό, ο Σλούκας, ο Άντιτς, ο Περπέρογλου, ο Πρίντεζης κλπ κλπ. Όσοι ξεχνούν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε, μάλλον είναι πολύ "χαλαροί" και ανεκτικοί σε όσους εμπαίζουν και χρησιμοποιούν τον Ολυμπιακό και τους ιδιοκτήτες του εν προκειμένω για λίγα δολάρια, όπως αποδείχτηκε, παραπάνω. Προσοχή, δεν κατηγορών ότι κάποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο Ολυμπιακός. Απλά υπάρχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Και επίσης δεν έχω μίσος για τον παίκτη, απλά μου δημιουργεί αίσθημα βαθιάς αντιπάθειας και αποστροφής η φάτσα του και η παρουσία του.

Υ.Γ. Ο παίκτης αυτός μπορεί να μην "καταφέρθηκε" λεκτικά εναντίων των ιδιοκτητών της ομάδας, όπως έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης τον οποίο καταδικάσαμε κατηγορηματικά και μετ' επιτάσεως... και δε νομίζω ότι ο Μπουρούσης χρησιμοποίησε τη λέξη "βλάκες" για να βρίσει τους ιδιοκτήτες αλλά για να τονίσει το ότι τόσα χρόνια ξοδεύουν και επενδύουν στον Ολυμπιακό τόσα λεφτά αλλά από την άλλη κάθονται να τους "κλέβουν" τρόπαια, να τους "κοροϊδεύουν" οι τράκηδες και οι παλλακίδες τους μέσα στα μούτρα, κι αυτοί αντί να επαναστατήσουν και να προστατεύσουν την ομάδα ήταν με το σταυρό στο χέρι..... επιτέλους βέβαια κέρδισαν μια μάχη αλλά ακόμα έχουν δύσκολο και βρωμερό δρόμο να διανύσουν μέχρι να ξεπατώσουν όλα όσα πρέπει να ξεπατώσουν πρώτα για το καλό της ομάδας και μετά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ..... ο παίκτης της φωτό με την τότε στάση του χαρακτήρισε τους ιδιοκτήτες "βλάκες" και κατά κάποιον τρόπο οι ίδιοι επέλεξαν να ενστερνιστούν τον χαρακτηρισμό με την βράβευσή που έκαναν........

Εικόνα Jasone

Καλησπέρα στην παρέα. Μπήκα στον κόπο να γράψω ένα σχόλιο γιατί θεωρώ την παρέα φοβερά αξιόλογη και γιατί μερικά (αρκετά για μένα) πράγματα εντός του άρθρου δεν είναι ακριβή κάτι που δεν έχω συνηθίσει απο τους ratm!

1. Είναι ΑΣΤΕΙΟ έναν παίκτη με την προσφορά του Hines σε πάνω απο 60 αγώνες να τον "κακολογούμε" για ένα ματς κυπέλλου που πριν το ματς έφαγε φωτοβολίδα και μετά η ομάδα αντί να ξεβρακώσει τους βάζελους και να σηκωθεί να φύγει είπαμε στον Hines μπες και παίξε. Μπασκετμπολίστας είναι όχι πολεμιστής. Επίσης είναι ΦΟΒΕΡΑ λάθος να λέμε για ανύπαρκτο F4 επειδή απλά δεν έβαλε...πόντους. ΠΟΙΟ είναι το 5άρι στην ανατροπή απο το -19 με την ΤΣΣΚΑ? ΕΓΩ??? Τέλος για τους τελικούς 2013 με τον Πεδουλάκη και το απόλυτο Μπαρτζωκικό ξεβράκωμα, σε μια ομάδα που ο καλύτερος ήταν...ΑΘΛΙΟΣ ο Hines ήταν και πάλι ο καλύτερος της ομάδας μας. ΑΘΛΙΟΣ και αυτός αλλά ο καλύτερος.

2. ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ λάθος πληροφόρηση. Ακόμα και η ίδια η ΚΑΕ έχει παραδεχθεί πως στον Χάινς έκανε 2 προτάσεις για πρόωρη ανανέωση τότε.ιδού και σχετικά δημοσιεύματα της εποχής (δεν έψαξα για πιο...αθλητικά site, αν ψάξεις θα βρεις) http://www.newsnowgr.com/article/293341/proores-syzitiseis-gia-tin-anane... . ΛΑΘΟΣ λοιπόν και εδώ.

3. Με βάση το παραπάνω σου έχω ήδη διαψεύσει και το 3...Μάλιστα απορώ πως παραθέτεις το δημοσίευμα του pamesports σαν...έγκυρο και δεν παρατήρησες πως παρακάτω το ΙΔΙΟ δημοσίευμα λέει και αυτό αυτό που σου είπα δηλαδή :

" Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν, επίσης, ότι πριν την έναρξη της περσινής σεζόν έγινε μια πρώτη κουβέντα με τον πρώην πλέον ατζέντη του για αναπροσαρμογή. Δυο μήνες μετά, κάνοντας εξαίρεση στην πολιτική τους, του έγινε συγκεκριμένη πρόταση με χρήματα λίγο λιγότερα απ’ όσα είχε ζητήσει αρχικά (περιελάμβανε και αναπροσαρμογή στο φετινό του συμβόλαιο) και δεν δέχθηκε "

Πάμε λοιπόν...1-2-3 τα λύσαμε. ΛΑΘΟΣ οπτική έχεις μέχρι εδώ και πληροφόρηση.

4. Όπως σου εξήγησα και παραπάνω είναι αστείο να λες ότι δεν είχε μυαλό ο Hines στους τελικούς όταν παίκτες όπως ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης ήταν περίγελοι και δεν είχε να κάνει...με το συμβόλαιο τους. ΛΑΘΟΣ οπτική και εδώ. Η ομάδα ήταν καμμένη και παντελώς αλλού με πρώτη και τελευταία ευθύνη της ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ όπου όχι απλά συζητούσε με άλλη ομάδα αλλά είχε ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΝΕΡ. Τράβα μετά εσύ παίξε μπάσκετ για αυτόν.

5. Τώρα σοβαρολογούμε? ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ να πει ρε φίλε σε μια νέα ομάδα που ήρθε? Πωπωπω μάνα μου που πήγα μου λείπει το ΣΕΦ? Και ο Ριβάλντο όταν τον φέραμε έπρεπε να πει πω ρε πούστη στην μπανανία ήρθα να παίξω με τον Ντούσκο μπαεβιτς κόουτς...τα είπε? ΟΧΙ. Είπε πωπωπω τι καύλα η ελλάδα και φοβερό το ελληνικό ποδόσφαιρο και και και. Έλα τώρα πραγματικά δεν υπάρχει αυτό το επιχείρημα. ΜΟΛΙΣ είχε υπογράψει. ΤΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ?

6. Αυτό είναι ένα άλλο σενάριο που ίσως είναι απόλυτα πραγματικό ίσως όμως και δεν είναι. Επίσημα να μιλήσει για αυτό δεν βγήκε ούτε η ΚΑΕ ούτε ο ΚΑΙΛ όπως βγήκαν για τα γεγονότα το καλοκαίρι του 2013. Άρα? Εικάζεις. Και εγώ θα δεχθώ ότι ισχύον ΟΛΑ. Αλλά τα 5 παραπάνω σίγουρα δεν ισχύουν.

Μετά λες ότι έχεις αντιρρήσεις για τα παιχνίδια υψίστης σημασίας. Καλά δουλευόμαστε τώρα? Άλλο παίκτη έβλεπες 2 χρόνια? Τα ματς στο top8 με την ΣΙΕΝΑ δεν είναι ΥΨΙΣΤΗΣ σημασίας? Οι τελικοί 2012 που πήρε 1ο πρωτάθλημα μετά απο 12 (!!!!!) χρόνια? Τα ματς με την Χίμκι στη Ρωσία και Σιένα στην Ιταλία το 2013 που έκριναν ΠΡΟΚΡΙΣΗ και με CSKA στο Final Four? Τα όργια που έκανε στην Ρεάλ που της απαγόρευσε να δει καλάθι όλο το 2ο ημίχρονο στο Λονδίνο? Στα βάζω και σε βίντεο γιατί ΓΙΝΑΝΕ αυτά τα πράγματα. Δεν τα φαντάστηκα.

https://www.youtube.com/watch?v=g0v1z9zi8FQ
https://www.youtube.com/watch?v=3-tau5HyEJ0
https://www.youtube.com/watch?v=sZTdAyE32cU
https://www.youtube.com/watch?v=p9Tolgthyxk
https://www.youtube.com/watch?v=j3B_2bE_e8k

Μιλάς για μέγιστη προδοσία του Hines που διαπραγματευόταν με την ΤΣΣΚΑ αφήνοντας να εννοηθεί πως επειδή το έκανε αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα. ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ που έπαιξε καλύτερα απο αυτόν και τότε έλα να πεις ότι λόγω hines μας ξεβράκωσε ο Πεδουλάκης. Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ. Αυτόν που όχι απλά διαπραγματευόταν αλλά ξαναλέω είχε υπογράψει ΠΡΟ ΣΥ ΜΦΩ ΝΟ με άλλη ομάδα τότε. Άσε τον Hines ήσυχο και αυτός τα διαπιστευτήρια του τα έδωσε απέναντι στη βαζέλα το 2012 με τον ΝΤΟΥΝΤΑ στον πάγκο. Αλλά άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας...

Ο Κόσμος λάτρεψε, λατρεύει και θα λατρεύει τον Hines γιατί σε πολλά είναι μαλάκας όπως κάθε λαός οπαδικός, ταξικός, κομματικός αλλά το κριτήριο του Ολυμπιακού λαού όσον αφορά την ταύτιση παίκτη με τα Ολυμπιακά ιδεώδη είναι...ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ. Γιαυτό ο Hines θα λατρεύεται ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ μια και για πάντα. Γιατί ο άνθρωπος μας έδειξε εν έτη 2012 πως νιώθανε οι παππούδες μας που βλέπανε τον Μουράτη. Απλό είναι. Γι'αυτό τον περίμεναν ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ 300 άτομα έξω απο τα αποδυτήρια εχθές. Γιατί είναι ο Τζόλε του μπάσκετ και η θέση του είναι στον Πειραιά. Έκανε λάθη? ΦΥΣΙΚΑ. Αλλά αυτά δεν οδηγούν στην στάση που διάβασα εχθές στο FB ή σήμερα εδώ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Και οι πραγματικά ΜΑΓΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ είμαι σίγουρος πως το ίδιο νιώθουν. Πως Kyle...τα κάναμε μαντάρα αλλά το σπίτι σου είναι εδώ γι'αυτό τελείωνε με τις στέπες της Ρωσίας και έλα εδώ να τα γαμήσουμε ΟΛΑ.

Τίμησαν όχι τον Hines αλλά τα ιδεώδη που έφερε στον ΣΑΠΙΟ Ολυμπιακό του 2011 και τον γιάτρεψε σε Ολυμπιακό του 2012. Γιατί είναι μοιραία η σύγκριση των...Μπουρούσηδων που χρυσώθηκαν με τους Hines που γαμήσαν την γη ολάκερη και κουβάλησαν τον έφηβο στην κορυφή για (μπασκετικά) ψίχουλα. Τίμησαν τον Hines γιατί είναι ο μεγαλύτερος ξένος στην μπασκετική μας ιστορία μέρος ΑΚΛΟΝΗΤΟ των 2 απο τα 3 Ευρωπαικά μας, εικόνα και ομοίωση του εφήβου στο παρκέ και μέλος της ομάδας που γάμησε τον Ομπράντοβιτς όπως του έπρεπε. Μέλος και κολώνα της καυλωτικότερης ομάδας του Ολυμπιακού όσα χρόνια ζω (αισίως 30) μαζί με τον Ολυμπιακό του Μπάγεβιτς το 1999. Γιατί μας έκανε να νιώσουμε πάλι...ΓΑΥΡΟΙ.

Αυτά είχα να πω και με αγάπη και σεβασμό πάντα. Χαιρετισμούς στον Savva, αγάπη, υγεία και ΘΡΥΛΟΣ μάγκες! Αυτά να έχουμε και να διαφωνούμε για πάντα.

Ευχαριστώ για το χώρο σας!

υ.γ. 3 Πραγματικά δες τα βιντεάκια που πόσταρα. Έχεις θολωμένη μνήμη ίσως απο το μίσος που αναφέρεις...το μίσος θολώνει και σίγουρα δεν το αξίζει κανείς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Και ο Hines ότι και αν έκανε ή κάνει είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) Ήταν λάθος της διοίκησης να δεχτεί να ξεκινήσει ο τελικός του 2012, σίγουρα. Σίγουρα, επίσης, ο Χάινς επηρεάστηκε από τη φωτοβολίδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κακή του απόδοση εξωραΐζεται πλήρως από τη φωτοβολίδα.

"ΠΟΙΟ είναι το 5άρι στην ανατροπή απο το -19 με την ΤΣΣΚΑ? ΕΓΩ??? ". Μ' αυτή τη λογική, όλοι οι παίχτες έχουν τις ίδιες ευθύνες επιτυχίας και αποτυχίας. Επειδή συμμετείχε σ' εκείνα τα λεπτά -όχι σε όλα φυσικά...- δεν συνεπάγεται ότι είναι και ο κύριος υπαίτιος της επιτυχίας και της ανατροπής. Ο Χάινς σε εκείνο τον τελικό ήταν τραγικός. Απλά είναι τα πράγματα.

Σύμφωνοι, ο Μπαρτζώκας έφαγε ματ από τον Πεδουλάκη, αλλά αυτό δεν απενοχοποιεί τους παίχτες. Όλους τους παίχτες, έτσι; Και διαφωνώ ότι ο Χάινς ήταν ο μονόφθαλμος μέσα στους τυφλούς. Ήταν άθλιος, για 'μενα.

2) Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι η πηγή που παρέθεσες. Αλλά να σου πω το εξής. Σίγουρα γίνονται συζητήσεις μέσα στη σεζόν περί ανανέωσης, ακόμα και αν δεν τελεσφορήσουν. Αυτό γίνεται και για λόγους συνειδητότητας της κατάστασης. Δε γίνεται να έχεις έναν παίχτη που λήγει το συμβόλαιό του και να μην ξέρεις τις προθέσεις του. Μπορεί, ακόμα ακόμα, να επέλθει προφορική συμφωνία, αν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δεν είναι κακό αυτό. Αλλά, πραγματικά πιστεύεις ότι υπήρχε πιθανότητα να ανανεώσουν τον Χάινς, όταν εκκρεμούσαν άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του Σπανούλη; Αμφισβητείς ότι ήταν πάγια τακτική των Αγγελόπουλων να μην ανανεώνουν συμβόλαια μέσα στη σεζόν; Μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε, μόνο ο Ζίζιτς είχε ανανεώσει... Από τα πρώτα χρόνια των Αγγελόπουλων, δηλαδή.

3) Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Χάινς είναι περισσότερο υπόλογος. Διότι, οι Αγγελόπουλοι έκαναν κατ' εξαίρεση πρόταση ανανέωσης στον Χάινς, την ώρα που δεν έκαναν ούτε στον Σπανούλη. Έδειξαν πόσο πολύ τον ήθελαν. Και αυτός τι έκανε; Γιατί δεν περίμενε να τελειώσει η σεζόν για να διαπραγματευτεί, αφού δεν τον ικανοποίησε η τότε πρόταση; Ξαναλέω: αν ισχύει αυτό που υποστηρίζεις, κάτι που είναι δύσκολο. Όλα συγκλίνουν ότι ο Χάινς προσεγγίστηκε με ΧΑΡΤΙΑ, όχι στα λόγια, μετά τους τελικούς. Φάνηκε, όμως, ότι οι Αγγελόπουλοι είχαν αργήσει πολύ, αφού ο Χάινς είχε ΗΔΗ υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ.

Το δημοσίευμα του pamesports είναι ενδεικτικό. Το πρώτο που βρήκα έβαλα.

4) Ωραία, να το ξαναπούμε. Λάθος του Μπαρτζώκα. Κακό παιχνίδι σύσσωμης της ομάδας. Κακό παιχνίδι και από τον Χάινς. Να μην το αναφέρω; Εγώ, σου λέω, το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ο Χάινς φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου πνευματικά. Αυτό έδειχνε με τις κινήσεις του, με τον τρόπο που φέρονταν μέσα στον αγώνα. Ήταν κοινή αποδοχή, τότε για όλους, ότι συγκεκριμένα ο Χάινς δεν ήταν συγκεντρωμένος. Εγώ βγάζω αυτό το συμπέρασμα. Εσύ, αν θες, μπορείς να έχεις κάποιο άλλο.

5) Αυτά που είπε ξένισαν πολλούς. Δεν ήμουν ο μόνος. Και σίγουρα δεν κυνηγάω Κασσάνδρες. Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι αυτά που είπε ήταν υποτιμητικά για τον Ολυμπιακό. Δεν είπε κανείς να μην εκθειάσει την ΤΣΣΚΑ, τη νέα του ομάδα. Δικαίωμά του είναι. Αλλά όχι υπονοώντας ότι είναι η πρώτη σου μεγάλη ομάδα. Είσαι γελοίος έτσι.

6) Δεν είναι εικασία. Είναι αυτό που προκύπτει από όλα τα ρεπορτάζ. Ή μήπως βγήκε ο Χάινς να τα διαψεύσει;

Κάνεις λάθος. Δεν εννοούσα ότι ο Χάινς ήταν υπαίτιος που χάσαμε το πρωτάθλημα. Καμία σχέση. Όπως δεν ήταν αποκλειστικά υπαίτιος, όπως αφήνεται από όλους να εννοηθεί, για τις δύο ευρωλίγκες και το πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι και αποκλειστικά υπεύθυνος για το χάσιμο του τίτλου. Ήταν ένας παράγοντας κι αυτός, μέσα σ' όλους τους άλλους. Και τον κατηγορώ αποκλειστικά για τη δική του ευθύνη και μόνο. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω.

Αφού είναι αλάνθαστο το κριτήριο, γιατί βιαστήκαμε να θεοποιήσουμε τον Ριβάλντο; Και πώς έκανε κωλοτούμπα μετά ο κόσμος, όταν είδε ότι ο Ρίμπο πήγε στην Α.Ε.Κ; Αν δεν πήγαινε στην κούλα, θα τον απομυθοποιούσαμε τόσο; ΟΧΙ. Η πλειοψηφία θα ήταν με τον Ριβάλντο στο στόμα και θα έκραζε τον Σωκράτη για βεντετισμούς. Ευτυχώς πήγε στην Α.Ε.Κ και ησυχάσαμε. Τι διαφορά έχει η αντιμετώπιση του Ριβάλντο στον Σωκράτη, από την αντιμετώπιση του Χάινς στους Αγγελόπουλους; Η μόνη διαφορά είναι ότι φέρθηκε πολύ χειρότερα. Εγώ τον Ριβάλντο τον είχα ξεγράψει, πριν κλείσει στην Α.Ε.Κ. Λόγω συμπεριφοράς προς τον πρόεδρο. Το ίδιο έκανα και με τον Χάινς.

Οφείλουμε να έχουμε ενσυνείδηση των όσων λέμε. Κάθε σύγκριση σύγχρονου παίχτη του Ολυμπιακού, σε οποιοδήποτε τμήμα, με προσωπικότητες όπως του Μουράτη, του Τζόλε, του Τόμιτς κ.α είναι για τα πανηγύρια. Έκλασε ο Μουράτης και βγήκε όλο το σόι του Χάινς. Πλάκα κάνουμε τώρα; Τι συγκρίνουμε; Και στην τελική, ακόμα και αν δεν ισχύει τίποτα απ' όσα έγραψα στο άρθρο, ο Χάινς πήγε στην ΤΣΣΚΑ για να πάρει 260.000 ευρώ περισσότερα σε δύο χρόνια. Και αυτό είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ! Πώς να συγκριθεί αυτός ο φραγκοφονιάς με τον Τζόλε, ο οποίος αρνήθηκε προτάσεις και προτάσεις. Ας σοβαρευτούμε λίγο.

Και για να τελειώνουμε με το αγωνιστικό κομμάτι, ΜΟΝΟ ο Σπανούλης δικαιούται ατομικής επιτυχίας αυτής της ομάδας. Ο Σπανούλης ηγήθηκε αυτής της αρμάδας. Αυτός ήταν η αιχμή του δόρατος και ο απόλυτος αρχηγός. Αυτός ενέπνεε τους υπόλοιπους και τους έκανε μάγκες. Χωρίς αυτόν δε θα έπαιρνε ευρωπαϊκό ο Ολυμπιακός κι ας είχε δέκα Χάινς. Ήταν ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι ήταν οι τέλειοι ρολίστες, συνθέτοντας μία ΟΜΑΔΑ. Με προπονητή τον μεγάλο Ντούντα. Ο Χάινς δε διέφερε σε τίποτα, για 'μένα, από τον Παπανικολάου, τον Άντιτς κ.α.

Υ.Γ Ο Χάινς είναι ένας από αυτούς, όσο κι αν σε πληγώνει αυτό. Δεν είναι δικός μας γιατί αυτός το επέλεξε. Αυτός έφυγε για να πάρει λίγα λεφτά παραπάνω, όταν μας διατυμπάνιζε ότι δε θα αποφασίσει βάσει χρημάτων. Ήταν ένας από εμάς, όσο έπαιζε. Έπαψε να είναι πλέον και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν, γιατί η εξέλιξη είναι μοιραία και όσο μένουμε σε τέτοιες προσωπολατρείες χάνουμε την ουσία. Θεός είναι όποιος παίζει στον Ολυμπιακό και όποιος έχει τον Ολυμπιακό πάνω απ 'όλα. Ο Χάινς δεν πληρεί καμία από τις δύο προϋποθέσεις. Έχουμε καινούριους παιχταράδες και θα είναι λάθος να αναπολούμε έναν παίχτη που προσέφερε αγωνιστικά, αλλά εξωαγωνιστικά απέδειξε ότι είναι ένα σκουπίδι. Δόξα σε αυτούς που ματώνουν τώρα για την ομάδα.

Εικόνα savvas gridlock

Στα υπολοιπα που γραφεις δεν θα επεκταθω, θα απαντησει (λογικα) και ο Θωμας. Το 6 που λες ομως, δεν ειναι εικασια. Ειναι η αληθεια. Ο Χαινς ως παικτης προσεφερε παρα πολλα, αλλα με δυο χρονια παρουσιας στον Θρυλο δεν μπαινεις στο ιδιο καδρο με Μουρατη και Τζολε.

Εικόνα Jasone

Σάββα μου όπως είπα στο 6 παίρνω και ως δεδομένο ότι είναι αλήθεια (αν και σου ξαναλέω δεν είναι δεδομένο ότι είναι αλήθεια επειδή το λέει η μια πλευρά..), το ότι είναι αλήθεια δεν αναιρεί το τι έκανε και τι έγινε ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ απο τον Ολυμπιακό και αυτό έκρινα.

Όσον αφορά το Μουράτη για μένα φυσικά και μπαίνει γιατί μετενσάρκωσε αυτά που άκουγα σαν παραμύθια. Πράγμα που δεν έκανε ούτε για 1 μέρα ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ κανείς άλλος παίκτης εκτός ίσως του Ιεροκλή Στολτίδη και του Γιώργου Σιγάλα. Δεν είναι ευθύνη του Κάιλ κατεμέ που δεν έγινε τζόλε (και) σε διάρκεια. Σε όλα τα άλλα εγώ τους ταυτίζω. Μας έκανε ΜΑΓΚΕΣ. (λέω τζόλε και δεν λέω σπανούλης γιατί και ο τζόλε δεν ήταν έλληνας)

Εικόνα apostolos gaganis

Μια που είσαι 30ρης Jasone και θα μπορούσες να΄σαι γυιος αλλά ακόμα και εγγονός μου, άκουσέ με λίγο αν θέλεις:

Σε θέματα που δεν τα ξέρεις καλά, να΄σαι πιο φειδωλός και πιο προσεκτικός στη χρήση τους. Άπλωνε λοιπόν τα χέρια σου, μέχρι εκεί που φτάνουν... Γιατί δείχνεις ικανός στην επιχειρηματολόγηση... Όχι παρά πέρα όμως. Είναι πιο φρόνιμο. Μιλάω για τον Αντρέα Μουράτη. Που εγώ τον ΕΖΗΣΑ και τον είχα γνωρίσει, μεγάλο πια, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Με μια κουβέντα, ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ κάθε υπαινιγμός έστω σύγκρισης του Χάϊνς μ΄αυτόν τον ΓΙΓΑΝΤΑ... Ούτε τα παπούτσια του να γυαλίσει, δεν θα΄ταν άξιος ο Αμερικανός... Κι επειδή ακριβώς είσαι νεαρός σε ηλικία, γιαυτό κάνεις κι αυτό το ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ χρονικό άλμα, αναφέροντας μετά τον ΄΄Μιζούρι΄΄ τους Στολτίδη και Σιγάλα, όντας βέβαιος μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος - πλην ίσως αυτών των δύο τελευταίων - που να έκανε έστω και για ΜΙΑ μέρα τόσο καλά ό,τι έκανε ο Αντρίκος... ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, σε βεβαιώ, αδυνατίζοντας έτσι ο ίδιος το επιχειρηματολογικό σου οπλοστάσιό... Δεν χρειάζεται τώρα να αναφέρω παραδείγματα κολοσσιαίων μορφών ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ και προ του Μουράτη μέχρι σήμερα, με τους οποίους ο Χάϊνς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ως προς την ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ προσφορά στο Σύλλογό μας συναρτήσει της αγωνιστικής τους διάρκειας και των οποίων το ΄΄αποτύπωμα΄΄ μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι και δίπλα στο αντίστοιχο...΄΄Μουράτειο΄΄. Από π.χ. τον Βάζο, τον Ηλία Ρωσίδη, τον Θανάσαρο Μπέμπη ( τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Έλληνα ποδοσφαιριστή ever ), τους Σπανουδάκηδες, τους ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ μας, και, και...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Έχεις την άποψή σου για τον Χάϊνς. Δικαίωμά σου. Η δική μου γνώμη και ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ για το ποιόν, την συμπεριφορά που αυτός επέδειξε κατά την γνωστή και κρίσιμη μεταγραφική περίοδο απέναντι στην ομάδα στην οποία όντως προσέφερε πολλά, αλλά και η οποία τον ΑΝΕΣΕΙΞΕ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΝΟΜΑ ( δεν έπαιζε δα και μόνος του... ), είναι αρνητική. Δικαίωμά μας. Εξάλλου δεν επευφημήθηκε μόνο κατά την αποχώρησή του απ΄το ΣΕΦ χθες. Κράχτηκε κιόλας από μπόλικους... Που σημαίνει ότι δίχασε τον κόσμο μας... ΑΡΑ, ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ, ΚΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΤΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΄΄ΠΑΙΧΤΗΚΕ΄΄ Μ΄ΑΥΤΟΝ... Ασφαλώς και ο κόσμος του Θρύλου δεν τρελάθηκε ξαφνικά, ώστε να παρουσιάζει αυτόν τον συμπεριφορικό δυϊσμό σε σχέση με τον συγκεκριμένο μπασκετμπολίστα...

Εικόνα Spiros Legend

Φίλε,σε κάποια πράγματα έχεις καποια δίκαια και τέλος πάντων έχεις τις απόψεις σου.Αλλά αυτές οι συγκρίσεις με μύθους του παρελθόντος είναι υπερβολικές μέχρι...θανάτου.Τι Μουράτης και Τζόλε,καμία σχέση.Ο Τζόλε είχε προτάσεις από πολύ μεγάλες Ευρωπαικές ομάδες,αλλά δεν έφυγε...Ένας καλός επαγγελματίας είναι ο Χάινς,που τιμάει τα λεφτα που παίρνει,από όπου τα παίρνει,όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε...Δηλαδή έχει προσφέρει περισσότερα από Τόμιτς συνολικά,με 2 χρόνια στον Ολυμπιακό?Μόνος του τα πήρε τα Ευρωπαικά?Σιγά μην του χτίσουμε και ξωκκλήσι να τον προσκυνάμε,η λατρεία είναι μεγάλη κουβένα,δεν είναι για πάσα χρήση.Είπαμε,προσέφερε πολλά,τα εξαργύρωσε και πάμε παρακάτω,δεν ξεχνάμε όλα τα ωραία που ζήσαμε,αλλά προχωράμε γι άλλα.Φιλικά παντα,εσύ κάνε οτι θες,λάτρευέ τον,αλλά μη μιλάς εκ μέρους όλων των Ολυμπιακών,άλλο η νοσταλγία για κάποιες μεγάλες στιγμές που συμμετείχε και άλλο η θεοποίηση ενός καλού Αμερικανού Επαγγελματία μπασκετμπολίστα που έμεινε μόλις 2 χρόνια στο Λιμάνι και μετά επέλεξε άλλον Εργοδότη με πιο πολλά φράγκα.Αν ήθελε να μείνει θα έμενε,βρήκε αλλού καλύτερα γι αυτόν και την έκανε,τώρα είναι αντίπαλος και θα μας βρίσκει μπροστά του,όπως όλοι...

Εικόνα Jasone

Το καμία σχέση είναι για σένα ίσως..Για μένα όχι και για αρκετούς Ολυμπιακούς ο Hines συμβολίζει φοβερά περισσότερα πράγματα απο ένα παίκτη. Επίσης ο τζόλε έμεινε εδώ γιατί δεν τον αφήσαμε να φύγει ποτέ. ΑΠΛΟ. Τέλος όπως και ο Hines έτσι και ο Tomic έχουν κάνει και τις στραβές τους. Ο Tomic κάποτε κατέθεσε εναντίον του ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ πράγμα και που μετάνιωσε και ζήτησε συγνώμη. Δεν υπάρχει ο ΤΕΛΕΙΟΣ.

Τα ευρωπαικά είναι ο μόνος μαζί με τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη (τα άλλα 2 μας ΙΕΡΑ ΤΟΤΕΜ) που έχει ΑΠΟΛΥΤΗ συμμετοχή σε ΟΛΗ την πορεία και τα 2 χρόνια αυτά. Αυτό κάτι λέει. Δεν μιλάω εκ μέρους όλων των Ολυμπιακών ούτε έχω αυτό σκοπό. Ερμηνεύω απλά την συμπεριφορά της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ του Ολυμπιακού κόσμου και στο facebook του ratm και στο δρόμο και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια της ΤΣΣΚΑ και και και και που παραξένε τον αρθρογράφο. Εγώ δεν παραξενεύτηκα. Το περίμενα. Ο Hines είναι ΟΝΤΩΣ ιερό τοτέμ του μπασκετικού Ολυμπιακού και αν ποτέ παίρναμε τα καλά του ΝΒΑ στην Ελλάδα θα έπρεπε παρέα με τον Βασίλη, τον Γιώργο, τον Ντούντα και τους Αφους να υπάρχουν σε γλυπτό έξω απο το ΣΕΦ. ΦΥΣΙΚΑ και θα έπρεπε.

Πολλοί φύγανε, πολλοί κάνανε λάθη, ο Γρηγόρης πήγε στην ΑΕΚ να θυμίσω..

Εικόνα Spiros Legend

ΚΑΛΑ,ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟ,ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ,ΟΛΑ ΜΙΣΑ,ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ?Ο ΓΡΗΡΟΡΗΣ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ,ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ,ΣΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ?!ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΛΗΡΩΣΕ 500ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ,ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ,ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΟΣΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA...

Εικόνα Spiros Legend

Οκ,πίστευε οτι θες,αλλά αυτό με το facebook είναι εξοργιστικό.ΓΑΜΩ ΤΟ FACEBOOK και τα μυαλά που κουβαλάτε.Ρε, ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ?ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ,ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΒΓΑΛΕ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΓΚΑΖΖΕΤΑΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK!Δηλαδή εγώ και άλλοι 10 Ολυμπιακοί που ξέρω,που δεν ασχολούνται με facebook,τι είμαστε,μαλάκες?ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΗΧΗΡΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ,ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΣΩΝ,ΠΟΥ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ 30-35 ΧΡΟΝΩΝ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕΤΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΚΕΙ,ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ.Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ...ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΞΟΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΝΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΜΕ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΦΥΓΕ...ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ,ΑΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΙΤΣ ΚΑΙ ΤΖΟΛΕ ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΝΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ...ΡΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ....ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ,ΤΙ ΕΙΣΑΙ,EXIT POLL?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ ΛΙΓΟ Ή ΠΟΛΥ...(ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΟΥ).

Εικόνα dgkirle

Ο Χάινς δε σεβάστηκε την ομάδα που τον έκανε γνωστό. Ακόμα στη Μπάμπεργκ θα έπαιζε. Ως εκ τούτου πούλο και πάλι μπούλο ρε Αμερικανάκι Χάινς.

Εικόνα mike the red

Φίλε Θωμα(σορρυ αν κάνω λάθος),δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω για το πως έγινε η όλη διαπραγμάτευση,θυμάμαι ότι τότε ακούσαμε πολλά και εγώ προσωπικά δεν είχα βγάλει άκρη.Τα ίδια και για Παπανικολάου.Το θέμα μου ειναι ότι στηρίζεις το συμπέρασμα σου σε ένα μεγάλος λάθος.Σου παραθέτω τα στατιστικά του Χαινς στους 3 τελικούς .5 πόντους και 6 ριμπάουντ στον πρώτο τελικό,8 πόντους 8 ριμπάουντ και 2 μπλόκς στον 2ο και 10 πόντους 14 ριμπάουντ στον 3ο.Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε κάποιον ως διασωθέντα σε αυτή την σειρά ειναι ο Χαινς,τα στατιστικά τα βάζω ως στοιχεία,οποίος θυμάται το γνωρίζει.Κατανοητο να ξεχνάμε όταν περνάει ο καιρός με τόσα σημαντικά ματς απο τότε,καμία μομφή για αυτο.
Επίσης,κατηγορούμε τον Χαινς ως προδότη αλλά ξεχνάμε ότι ο Μπαρτζωκας,κι αυτός πριν λήξει η σαιζόν,είχε υπογράψει προσύμφωνο με την Φενέρμπαχτσε. Μηπως τελικά δεν ειχαμε κωλοπαιδια στην ομάδα,απλά οι Αγγελοπουλοι το είχαν πάρει κάπως στραβά το θέμα;Μετα τις 2 Ευρωλίγκες με το μικρότερο μπάτζετ απο κάθε μεγάλη ομάδα,θεώρησαν ότι και πάλι μπορούσαν να τα κάνουν όλα με τους όρους τους,όποτε θέλουν.Ειδαμε πως αναθεώρησαν φέτος και έχουν ήδη ανανεώσει τρεις παίχτες πριν λήξει το συμβόλαιο τους(Λοτζεσκι,Μάντζαρης,Γιωργαρος).
Για τον Χαινς τωρα,να πω ότι χθες τον χειροκρότησα,όπως και θα χειροκροτήσω και τον Περο και τον Λο και κάθε αλάνι απο αυτήν την ομαδάρα που μας χάρισε 2 απο τις πιο χαρούμενες στιγμές στην ζωή μας.Όποιον τα έδωσε όλα για τον Ολυμπιακό,τον έχω στην καρδιά μου.Με πείραξαν πολυ οι δηλώσεις του όταν πήγε στην Τσσκα,αλλά δεν γαμιεται,είμαι μεγαλόψυχος.Μουλονικολαου και παρόμοια παράσιτα,βλέπε σαπιοκουλη,να πάνε στον διάολο.

Εικόνα savvas gridlock

Φιλε μου, ομαδαρα ειχαμε και το 1997. Μηπως επρεπε να χειροκροταμε φερ'ειπειν το Σιγαλα και τον Παπανικολαου, οποτε ερχονταν ως αντιπαλοι στο ΣΕΦ;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θωμάς, ναι. Ο Χάινς στον τρίτο και καθοριστικό τελικό, πρέπει να έκανε 5 λάθη στα τελευταία 5 λεπτά. Αηδιασμένος ένιωσα τότε, ειλικρινά. Μόνο σε συνδυασμό με τους ψιθύρους και βλέποντας την εικόνα του, τρελάθηκα. Τα στατιστικά δεν τα θυμάμαι, αλλά ας δεχτούμε ότι είναι έτσι. Μόνο στον δεύτερο τελικό μπορώ να δεχτώ ότι έπαιξε καλά. Και πάλι, ήταν κάτω του μετρίου. Αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας η απόδοσή του. Σημασία έχει πώς φέρθηκε.

Χωρίς να έχω καμία διάθεση αποδαιμονοποίησης του Μπαρτζώκα, ειλικρινέστατα, δε θεωρώ ότι είναι το ίδιο. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, αφού ο Μπαρτζώκας συμφώνησε μεν να πάει στη Φενέρ, αλλά έβαλε τον όρο πώς αν του αρέσει η ενδεχόμενη πρόταση του Ολυμπιακού, θα μείνει σ' εμάς. Όπως και έγινε δηλαδή. Ο Χάινς, πιστεύω πως, συμφώνησε με την ΤΣΣΚΑ εν μέσω τελικών και μετά δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Δεν είναι το ίδιο λοιπόν. Παρ' όλα αυτά, ούτε εγώ είδα με καλό μάτι την κίνηση του Μπαρτζώκα...

Τέλος, είναι δικαίωμά σου να χειροκροτήσεις, αν νομίζεις ότι είσαι μεγαλόψυχος. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Οκ, προχωράμε.

Εικόνα Spiros Legend

Για μενα ο παιχτης τελειωσε μεσα στον εγκεφαλο μου το καλοκαιρι εκεινο που επελεξε αυτο που επελεξε.Τσαντιστηκα προσωρινα αλλα απο δω παν κι οι αλλοι...Προσφερε αρκετα,πηρε πολλα απο τον Ολυμπιακο και ενα μεγαλο συμβολαιο απο ΤΣΣΚΑ χαρη στον Ολυμπιακο.Επειδη το πηγαινε-ελα των παικτων σε ποδοσφαιρο και μπασκετ ειναι συνεχες,σιγα μην καθομαστε να σκαμε για τον καθενα που θελει να παει αλλου,για οποιονδηποτε λογο,στο καλώδιο και να μην μας γραφει...Προτεινω να μην χαλαμε τη ζαχαρενια μας με τον καθε περαστικο απο τον Ολυμπιακο,ειτε προσεφερε ειτε οχι.Εδω και αρκετα χρονια οι δηλωσεις Ολυμπιακοφροσυνης του οποιουδηποτε μου μπαινουν απο το ενα αυτι και μου βγαινουν απο το αλλο.Μονο αν καποιος με πραξεις αποδειξει οτι θελει πολυ να μεινει και απορριψει πολυ καλυτερες προτασεις,θα αξιζει να γραφτει στην ιστορια του Ολυμπιακου,οι υπολοιποι ειναι περαστικοι ολοι και εκτιμαμε κατα περιπτωση την προσφορα τους και το δεσιμο τους με την ομαδα.Εχω την εντυπωση οτι η περιπτωση Ριβαλντο ηταν η τελευταια χαρακτηριστικη περιπτωση μαζικης ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ στον Ολυμπιακο,ως συλλογο.'Οταν κατερρευσε σαν χαρτινος πυργος και ο μυθος του Ριβαλντο,καταλαβαμε καλα ποσο χαζο ειναι να αποθεωνουμε καποιον που παιρνει εκατομμυρια και δεν γεννηθηκε Γαύρος...Τωρα γιατι βραβευσαν τον Χαινς οι Προεδροι,μονο αυτοι ξερουν,προσωπικα αδιαφορο μου ηταν,ουτε χαρηκα,ουτε τσαντιστηκα,ουτε τιποτα.Πολυ απλα γιατι δεν πιστευω πλεον κανενος τα μεγαλα λογια και τους θεωρω αναλωσιμους ολους.Οποιος θελει να γραφτει στην Ιστορια μας ως εξαιρεση του κανονα,στο χερι του ειναι,π.χ.νομιζω αξιζει την καθολικη αγαπη και αναγνωριση μας ο Δεληγιαννης στο πολο,που δεν την εκανε με ελαφρα οταν χρεωκοπησε ο Ερασιτεχνης σαν κατι αλλους Ψευτοαρχηγάρες,σε βολλευ και πολο...Αυτος μαλιστα,εχει γραφτει ηδη με τεραστια χρυσα γραμματα στο πανθεον των μεγαλων Ολυμπιακων μορφων του Συνδέσμου...

Εικόνα Elurnus

Συμφωνώ με το άρθρο.Ο Χαϊνς φέρθηκε απαράδεκτα στον Ολυμπιακό.Ακόμη ακουγόταν ότι είχε κλείσει στο Φαϊναλ Φορ με την ΤΣΣΚΑ.Φέτος τελειώνει το συμβόλαιο του για να δούμε τι θα κάνει.Θα προτιμήσει τα λεφτά των Ρώσων ή θα έρθει στον Ολυμπιακό.Αν και εγώ πολύ φοβάμαι ότι είναι ικανός να υπογράψει στο ΠΟΑ.Ο Παπανικολάου δήλωσε πριν κάποιους μήνες ότι αν επιστρέψει στην Ευρώπη θα πάει Μπαρτσελόνα.Κάτι τέτοια ακούω και εκνευρίζομαι.Όπως επίσης χθες έπρεπε να φάει γιούχα ο Παπαλουκάς.

Εικόνα nikos michalopoylos

ΑΡΧΙΛΙΓΟΥΡΗ ΧΑΙΝΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΣ ΧΘΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΘΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! Έγραψες Νικόλα!!!!

Εικόνα tsalouxidis

Επιγραμματικά,
ξενίζει και είναι αντιαισθητική οιαδήποτε βράβευση εν ενεργεία παίχτη σε αγωνιστική μέρα.
Παρά ταύτα κατανοούμε τους Αγγελόπουλους γιατί λειτουργούν συναισθηματικά και ο Χάηνς προσωποποιεί τη δική τους λύτρωση μετά από αμέτρητες πίκρες και την αλλαγή στο αγωνιστικό ύφος, ειδικά αυτός, που έφερε τη λύτρωση.
Οι Αμερικάνοι λειτουργούν ως εκ φύσεως καθαρά επαγγελματικά ανέκαθεν.Money talks bullshit walks γι'αυτούς και ουδέποτε θυμάμαι Αμερικάνο να μένει στον Ολυμπιακό έχοντας καλύτερη πρόταση από αλλού.
Η ομάδα του φέρθηκε αδελφικά και πατρικά, καλύπτοντας μέχρι και τα νοσήλεια του αδερφού του κάποτε.Αστόχησε ωστόσο στη διαπραγμάτευση μαζί του, ενδεχομένως γιατί αγνόησε ότι πρόκειται για Αμερικανό επαγγελματία όπως ανέφερα πιο πάνω, όχι γιατί του πρόσφερε λίγα αλλά γιατί άργησε να ανέβει τόσο ώστε να έχει ήδη δεσμευτεί αλλού.Σε κάθε περίπτωση πάει καλιά του και δεν ασχολούμεθα πλέον μαζί του, μήτε θετικά μήτε αρνητικά.
Αστόχως γίνεται αναλογία με την περίπτωση Σπανούλη κατά τη γνώμη μου, διότι ο Σπανούλης είναι ακριβώς περίπτωση Διαμαντίδη στη βαζέλα.Τραβάει πάνω του όλο το χαρτί αμοιβών, βραβείων, διοικητικής και οπαδικής αναγνώρισης στις επιτυχίες χωρίς καμμία εμβάθυνση.Αυτό από μόνο του αρκεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να καλύπτει τα υπόλοιπα, που μετράνε για όσους δεν απολαμβάνουν τόσων προνομίων, στις ανανεώσεις.Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην αγωνιστική τους αστάθεια κατά τη θητεία τους στην ομάδα, η οποία ταλαιπωρεί άπαντες τους παίχτες του Ολυμπιακού δεδομένου ότι πρόκειται για ομάδα που οι επιτυχίες της έρχονται απ'τη συλλογική δουλειά και όχι απ'το ατομικό ταλέντο που ουδείς των διαθέτει σε επίπεδο να αλλάξει τη μοίρα αγώνων μονάχος του.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εσύ, Γιώτη, ξέρεις πού διαφωνούμε. Σου αναγνωρίζω, ωστόσο, ότι έχεις μεγάλη καψούρα για την ομάδα και ασχολείσαι σχολαστικά.

Εικόνα Chief Bromden

Αναμφισβήτητα ο Χάινς είναι ένας πολύ καλός παίχτης που πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό.
Αναμφισβήτητα ο Ολυμπιακός του πρόσφερε πολλά περισσότερα.
Αναμφισβήτητα στο θέμα της ανανέωσης του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην πλάτη της ομάδας εν μέσω κρίσιμων αναμετρήσεων που θα έκριναν το πρωτάθλημα και ενδεχομένως πολλά περισσότερα.
Χώρια τις δηλώσεις που αναφέρει ο Θωμάς και ο Χάινς έτρεχε εκ των υστέρων να μαζέψει ...
Θα συμφωνήσω με τον Romain πως τα αδέλφια προχώρησαν στην βράβευση του για λόγους που σχετίζονται κυρίως με τις δημόσιες σχέσεις, στο ίδιο πλαίσιο γίνονται και οι 9 στις 10 βραβεύσεις που συχνά παρακολουθούμε πριν από αναμετρήσεις, είτε για την εικόνα του συλλόγου είτε για να χρυσωθεί το χάπι σε αποχωρήσαντες παίχτες.
Η χθεσινή βράβευση δεν μου λέει και πολλά ακόμα και αν έπεσε χειροκρότημα.
Χθες παρακολούθησα απλά ένα happening , βράβευση παρακολούθησα πέρυσι στην φιέστα με τον Λοσάντα...
Για μένα οι περισσότεροι παραλαμβάνουν ένα γλυπτό για το ράφι τους, όχι βραβείο, το γλυπτό θα το μετατρέψει σε βραβείο η αναγνώριση του κόσμου μαζί με την συνείδηση του παίχτη που ξέρει αν πραγματικά το αξίζει η όχι...
Ακόμα και στον ίδιο τον Χάινς μετά από χρόνια δεν θα λέει τίποτα η χθεσινή βράβευση, είμαι σίγουρος για αυτό...

Εικόνα Pr0pheT7

Αλλάζοντας κλίμα (λίγο) κύριοι, όταν ο Ματ την έχωνε -- την μπάλα -- μέσα, με εκείνο το τριποντάκι στο τέλος της 3ης, και αφιονισμένος πέρασε μπροστά από τον πάγκο της αρκούδας, με τον πρώην βάζελο που χτυπιόταν σαν χταπόδι, σέρνοντας, με κόπο μπορώ να πω, τα τεράστια προσόντα του και άφηνε ένα άρωμα ΓΑΥΡΙΛΑΣ πίσω μαρκάροντας τον χώρο σαν να έλεγε "εδώ είμαστε εμείς τα αφεντικά", τότε που το γήπεδο απλά χοροπηδούσε εκστασιασμένο -- όχι μόνο οι φίλαθλοι, το γήπεδο σας λέω όλο -- τότε είναι στιγμές που συνειδητοποιείς το απύθμενο συναίσθημα του να είσαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Εικόνα kostas alsoupoli

εγω μια ερωτηση θελω να κανω?
με ποια λογικη η καε τιμησε εχθες τον Χαινς και οχι τον Τεοντοσιτς που και στην τελικη επαιξε και πιο πολλα χρονια στην ομαδα?
Και απο οσο θυμαμαι και ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος ο Μιλος δεν εφυγε με ασχημο τροπο απο την ομαδα απλα την χρονια εκεινη δεν μπορουσαμε/θελαμε να ματσαρουμε την τεραστια οικονομικη προταση που ειχε απο τους Ρωσους και ειχαμε επιλεξει να κρατησουμε απο τα μεγαλα και βαρια συμβολαια μονο του Σπανουλη.
Με αυτη την λογικα να τιμησουμε αυρι μεθαυριο και τον Μαυροκεφαλιδη που μας δουλευε και αυτος ψιλο γαζι και μετα πηγε και υπεγραψε στην βαζελα.

Εικόνα Chief Bromden

Έχεις δίκιο Κώστα, γιατί όχι και τον Μίλος;
Επειδή δεν κατέκτησε Ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα;

Και για να γελάσουμε και λίγο ο Μίλος προσέφερε περισσότερα από τον Χάινς στον τελικό της Πόλης...

Εικόνα kostas alsoupoli

Εχεις δικιο φιλε..
Ο Μιλος μπορει να ειναι περιεργος χαρακτηρας και καποιες φορες να εχει αλλοπροσαλο παιχνιδι αλλα την φανελα και τα λεφτα του τα τιμησε με ολη τη σημασια της λεξης και θεωρω οτι δεθηκε και αρκετα με την ομαδα ισως και λογω ερυθρου αστερα.
και μην ξεχναμε οτι με αυτον MVP και τις δυο φορες, σηκωσαμε και 2 κυπελακια σε τελικους με την βαζελα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι εγώ, παιδιά, την ίδια απορία είχα. Αλλά μου είπε ένα φιλαράκι ότι ο Τεόντοσιτς βραβεύτηκε άλλη φορά. Μάλλον το 2012, στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, αφού τότε ταιριάζουν οι ημερομηνίες.

Εικόνα pantzo

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 5) ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΝΑ REPEAT ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΣΦΠ...

Εικόνα john

Εγω εχω όλη την καλη διάθεση να συμφώνησω με το άρθρο αλλα κολλάω απίστευτα στο πρωτο υστερόγραφο. Δεν γίνεται ο Χαϊνς να συμπεριφέρθηκε τόσο πουστικα όσο δηλώνετε και να του συμπεριφέρονται με αυτο τον τροπο χθες οι Αγγελοπυλοι λες και δεν τρέχει τιποτα, Δε γίνεται δε το χωράει το μυαλο μου να έχουμε τόσο βλάκες ( με την καλη έννοια) και αγαθιάρηδες προέδρους. Μήπως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν με τον τροπο που τα περιγράφεις ?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Γιατί σου κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο για τους Αγγελόπουλους; Τέτοιοι τύποι είναι. Ακόμα κι ο Βασιλακόπουλος να το γυρίσει το θέμα, αυτοί θα τον κάνουν και φίλο. Εντάξει, πρέπει να πορευτούμε μ' αυτό. Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.

Εικόνα lets79

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟ....2005 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΑΙΩΝ....ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ,ΠΡΟΣ ΤΕΛΗ ΤΩΝ 80's...ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΡΓΥΡΗ,ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ-ΣΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΙΜΙ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗ(ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΟΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ 1987 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΣΤΟ ΣΕΦ)....ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΡΚΟ,ΩΣ ΤΟΝ ΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΑΛΦΟΝΣΟ ΦΟΡΝΤ....ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΪΝΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΪΝΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΛ ΧΑΪΝΣ ΡΟΥΜΕΝΙΝΓΚΕ....ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΟΥΤΣ,ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ....

Εικόνα Romain

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Νομίζω αποκτήσαμε ένα νέο και ωραίο αρθρογράφο.

Όσον αφορά την βράβευση, πιστεύω ότι είναι και αυτό κάτι σαν μια πολιτική πράξη. Το κανεις γιατί αν δεν το κανεις θα υπάρξουν και αρνητικά σχόλια / επιπτώσεις και επίσης το κανείς για την έν γενεί προσφορά του παίκτη. Άσχετο αν ο Χαινς τελικά μετρούσε το τελευταίο δολαριο (έν αντιθέσει με τον Σπανουλαρο) και ο Κουλης δεν σεβεται τον εαυτό του. Αγωνίστηκε σε μια ομαδα, όσο και αν αγωνίστηκε, αλλά είναι οπαδός της ομάδας που δεν έπαιζε αυτός αλλά ο Κοντρέρας και ο Πσπλο Γκαρσια.

Αυτό δείχνει ότι και οι αθλητές δεν είναι όλοι στο ίδιο πνευματικό επίπεδο. Ορισμένοι είναι αμόρφωτοι με χαμηλό επίπεδο κρίσης και σκέψης.

Γιαυτο βραβεύεις τον Παντελιτς όπως βραβευεις τον Κουλη. Ίσως δεν μπορείς να κανείς διαφορετικά. Επίσης δείχνεις ότι ΕΣΥ είσαι κύριος και αναγνωρίζεις την προσφορά κάποιου αθλητή προς τον σύλλογο, αν ομως αυτος δεν το ανταποδίδει τότε δεν είναι λάθος του συλλόγου αλλά του ίδιου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, ότι είναι κύριοι οι Αγγελόπουλοι είναι γνωστό. Μήπως παραέχουν γίνει κύριοι είναι το θέμα. Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι τόσο γιατί τον βράβευσαν οι Αγγελόπουλοι, αλλά να μαθευτούν απόλυτα πράγματα που πρέπει να ξέρει ο κόσμος.

Εικόνα ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

ρε φιλε εσεις πριν 6 μηνες βριζατε τον Σπανουλη και τον λεγατε αχρηστο και κομπλεξικο και του ζητουσατε να φυγει και τωρα τον αποθεωνεται στον χαινς θα κολλησετε και δε θα τον βρισετε??οσο ηταν στον ολυμπιακο τιμησε τα λεφτα του και εαιξε με ψυχη και γιαυτο τον πηρε και το βραβειο...οι αγγελοπουλοι ειναι μαγκες και οχι αχαριστοι...αν γυρισει πισω τον μαιο θα ξεκινηστε τις κωλοτουμπες??

Εικόνα tsalouxidis

Με τί browser το διαβάζεις;Να μπω να αγαλλιάσει η ψυχή μου, γιατί από chrome μου τα βγάζει αλλιώς.

Εικόνα savvas gridlock

Ποιος εβρισε τον Σπανουλη ρε; Επικοινωνεις με το περιβαλλον; Εδω μιλαμε με τις ωρες υπερ του Σπανουλη, με σχολια και ειδικα αρθρα κι εσυ ειδες να τον βριζουμε;

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κοίταξε, το σάιτ απαρτίζεται από πολλούς ανθρώπους. Αρθρογράφους και σχολιαστές. Κάποιοι βρίζουν ακόμα τον Σπανούλη. Δε θα επωμιστώ εγώ σχόλια άλλων. Τον Σπανούλη δεν τον έβρισα. Μπορεί να του έκανα κριτική, αλλά μέχρι εκεί. Άρα είναι άτοπο να λες "βρίζατε" τον Σπανούλη. Βρες αυτόν που τον έβρισε και να του την πεις.

Επίσης, για τις κωλοτούμπες που λες, δες τα σχόλιά μου πριν από 10 μήνες περίπου, όταν ακουγόταν η επιστροφή Χάινς. Όχι μόνο δεν έκανα κωλοτούμπα, αλλά ήμουν κάθετα αντίθετος και επιθετικός. Άρα, δεν μπορείς να μου λες εμένα για κωλοτούμπες. Και να ξέρεις ότι το καλοκαίρι μπορεί να ξαναπαίξει πιο δυνατά και με περισσότερες πιθανότητες το θέμα Χάινς, μιας και λήγει το συμβόλαιό του. Άρα, μόνο εκ του ασφαλούς δε μιλάω.

Εικόνα john

Τι ειναι αυτα που γράφεις φίλε μου? Στο red planet είσαι? Υπάρχουν κατοχυρωμένα σχόλια των αρθρογράφων εδώ μεσα που δηλώνουν οτι " αν το παραδόπιστο σκουπίδι ο Χαϊνς επιστρέψει εγω δεν ξαναπατάω στο σεφ. Υπάρχουν κατοχυρωμένο σχόλια που δηλώνουν ΥΠΕΡ της παραμονής του Σπανούλη την περίοδο που οι μισοί Ολυμπιακοι θέλανε να φύγει. Για ποιες κωλοτούμπες μιλάς?Ξανά ρωτάω λοιπόν τι ειναι αυτα που γράφεις?

Εικόνα ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

εδω θα ειμαστε αν σπασει ο διαολος το ποδι του και επιστρεψει και θα δουμε ποιος ειναι κωλοτουμπας....ειναι αλλο να λες εναν παιχτη που σκιστηκε για μας και εφυγε πως τον βλεπεις αδιαφορα και αλλο να λες σκουπιδι...προφανως σε μια διαφωνια και οι δυο πλευρες καπου φταινε...δε μας νοιαζει κανενας χαινς μονο θρυλος αλλα σταματηστε επιτελους τους χαρακτηρισμους που μας χαρισαν απιστευτες στιγμες....η αχαριστια δεν ειναι προνομιο των ολυμπιακων