ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥΤΟ ΤΙΜΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Είχαν –για μιαν ακόμη φορά– δίκιο οι αρχαίοι πρόγονοί μας που πρέσβευαν διαχρονικά το δόγμα «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις», που, με λίγα και εντελώς σχηματικά λόγια, σημαίνει: «Αρχίζει κανείς να μαθαίνει και να παιδεύεται, αμέσως μόλις αρχίζει να σκέπτεται τί ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις». Ας ακολουθήσουμε και εμείς, με τις μέτριες δυνάμεις μας, την αιώνια συμβουλή τους και ας δούμε, ας «επισκεφθούμε», ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε πάνω στο όνομα της αγαπημένης μας ομάδας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Ας ξεκινήσουμε από τη μέση: στην ομάδα μας υπάρχουν ΦΙΛΑΘΛΟΙ. Είμαστε φίλαθλοι, παναπεί «αγαπάμε την άθληση και τους αθλούμενους». Η Ομάδα μας καλλιεργεί μεγάλο πλήθος αθλημάτων και πρωταγωνιστεί τόσο στην πατρίδα μας όσο και διεθνώς. Είναι τόσες πολλές οι διακρίσεις της, που άφοβα μπορούμε να συνεχίσουμε να ισχυριζόμαστε ότι είναι –όντως– αμέτρητες.
Αλλά στην ομάδα μας δεν είναι απλώς μεμονωμένοι φίλαθλοι. Η ομάδα μας είναι ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ. Οι φίλαθλοί της συνδέονται μεταξύ τους. Δεν είναι ξένοι ανάμεσά τους, δεν είναι μεμονωμένες προσωπικότητες, αλλά σύνολο προσωπικοτήτων, που καταρτίζουν μονάδα, ακριβώς επειδή τους συνέχει δεσμός. Η ομάδα μας δεν είναι «Αθλητικός Όμιλος», δηλαδή «παρέα» ή «κλειστή λέσχη συζητήσεων» (στα αγγλικά «club» – αυτό, άλλωστε, σημαίνει «όμιλος») που τυχαίνει και να αθλείται. Είναι άνθρωποι φίλαθλοι που συνδέονται στενά μεταξύ τους με τον δεσμό της αγάπης για τα σπορ, έτσι ώστε να απαρτίζουν ενιαίο σώμα με ενιαία διάνοια.
Η ομάδα μας είναι ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Η ιδέα της ίδρυσης συνελήφθη στον Πειραιά, όπου και υπογράφηκε η σχετική ιδρυτική πράξη. Δεν έμεινε όμως μόνο στον Πειραιά – απλώθηκε παντού, στην Ελλάδα και στον κόσμο! Αλλά πώς να έμενε μόνο στον Πειραιά, αφού και μόνο το όνομα του μεγάλου λιμανιού μάς δείχνει ότι εκεί δεν υπάρχει στάση, αλλά διαρκής κίνηση. Η λέξη «πειραιεύς» σημαίνει επάγγελμα: σημαίνει «πορθμεύς», παναπεί «περαματάρης». Ο «Πειραιάς» είναι «πορθμέας»: είναι αυτός που «σε περνάει απέναντι», αυτός που «σε βγάζει στον κόσμο».
Και, βέβαια, ο Πειραιάς, αφού έφερε στον κόσμο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δεν τον άφησε εκεί, αλλά τον έβγαλε στον κόσμο. Το τίμιο, δηλαδή το «πολύτιμο» και «ανεκτίμητο» όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήρθε να εξειδικεύσει το ποιόν του ιδρυθέντος ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Το απαράμιλλης ωραιότητας επίθετο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» είναι ό,τι πιο ελληνικό και συνάμα ό,τι πιο παγκόσμιο απαντάται στον ελληνικό πολιτισμό. Η λέξη αυτή παραπέμπει μεν στην Ολυμπία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες –να, λοιπόν, ο αληθινός δεσμός μας ως φιλάθλων!–, πλην όμως μας βγάζει και έξω από τα όρια του στενού τόπου και μας κάνει διεθνείς και παγκόσμιους – να ο πορθμέας που μας κουβαλάει και μας πηγαίνει όπου θέλουμε να πάμε: από τον Πειραιά σε ολόκληρο τον κόσμο! Είμαστε περήφανοι που είμαστε του Πειραιά, όπως επίσης είμαστε περήφανοι που είμαστε του κόσμου όλου! Περήφανοι, δηλαδή «γαύροι»!
Και είμαστε και «θρύλος» – δηλαδή «μιλάνε για μας», δεν περνάμε ποτέ απαρατήρητοι. Και όχι μόνο μιλάνε για τον Ολυμπιακό, για τον Θρύλο, αλλά και τον θαυμάζουνε. Για ποιά ομάδα έχουν γραφτεί «λαϊκά» τραγούδια; Μα μόνο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που τιμά το λιμάνι και τον απλό εργατικό του κόσμο διαχρονικά, από το 1925 έως και σήμερα, αλλά και όλες τις κοινωνικές τάξεις. Κάτω από τη σκέπη του Ολυμπιακού στεγάζονται οι πάντες, επειδή ο Ολυμπιακός με τη μεγαλοσύνη του, με την «αβερτοσύνη» του, όπως θα έλεγε και ο βάρδος μας ο Στράτος Παγιουμτζής, μπορεί να εμπνεύσει όποιον έχει συνείδηση της τοπικότητας, αλλά ταυτόχρονα και της παγκοσμιότητας, της οικουμενικότητας. Αυτόν τον κοσμοπολιτισμό και αυτή την ανοιχτοσύνη την εγγυάται το ιερό όνομα Ολυμπιακός, που με την οξύνοια και τη διορατικότητά του το έβαλε στο ελληνικό καθημερινό λεξιλόγιο ο Νότης Καμπέρος, ο γενάρχης του Θρύλου, στις 10 Μαρτίου 1925 στην Ταβέρνα του Μοίρα, στον Πειραιά.
Και από εκείνη τη σημαδιακή ημέρα το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε καμάρι του Πειραιά και καύχημα της Ελλάδας ολόκληρης παντού στην οικουμένη. Ο «σύνδεσμος των πειραιωτών φιλάθλων» εντάθηκε και κραταιώθηκε τόσο πολύ, ώστε να είναι στα χείλη όλων των φιλάθλων, φίλων και αντιπάλων. Το μεγαλείο του Ολυμπιακού και του τίμιου ονόματός του αποδεικνύεται και από το ότι υπάρχει εν χρήσει επίθετο «αντιολυμπιακός». Ποια άλλη ομάδα μπορεί να καυχηθεί για τέτοιο παράσημο; Και μόνο το ότι κάποιοι αυτοκαθορίζονται ως αντίπαλοί σου δίνει το μέτρο της δικής σου μεγαλοσύνης.
Ανδριανόπουλοι, Βάζοι, Μουράτηδες, Σιδέρηδες, Κρητικόπουλοι, Αναστόπουλοι, Καραπιάληδες, Τζόρτζεβιτς... επώνυμα αθλητών «βαριά» και «περιληπτικά». Περιέχουν όλη την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού τυλιγμένη στην ερυθρόλευκη φανέλα και έχοντας σήμα τον αθάνατο έφηβο ολυμπιονίκη «με της δάφνης τα κλαριά» στο κεφάλι. Και βέβαια ένας τέτοιος Θρύλος μόνο με έναν μέγιστο Θρύλο της ελληνικής ιστορίας θα μπορούσε να συνδεθεί – το είπαμε: δεν είμαστε «όμιλος», είμαστε «σύνδεσμος»: με τον αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη, το όνομα του οποίου είναι το όνομα του γηπέδου μας, ένα όνομα ιερό και πολυσήμαντο που μας περιποιεί την ύψιστη δυνατή τιμή και κοσμεί ανεξίτηλα την ιστορία μας.
Ο Ολυμπιακός γίνεται σήμερα 90 ετών. Μεγαλώνει στην ηλικία και μαζί μεγαλώνει και στην αξία. Και μην ξεχνάμε τούτο το σημαδιακό: όσους τίτλους έχει μόνος του ο Θρύλος δεν τους έχουν όλοι οι άλλοι –οι «αντιολυμπιακοί»– μαζί.
Να ζήσει ο Ολυμπιακός, όχι εκατό, μα χίλια και άλλα χίλια χρόνια, και εκτός από διεθνής να γίνει και διαπλανητικός και διαγαλαξιακός, ακριβώς επειδή είναι η ομάδα του Πειραιά, αυτού που σε πάει πάντα απέναντι και σε βγάζει πάντα έξω στον κόσμο... στους κόσμους.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!


 

Σχόλια

Εικόνα mikele7

μετα το ΝΟΤΗ ΚΑΜΠΕΡΟ ερχεσαι εσυ φιλε ΓΙΩΡΓΑΡΕ μετα 90 χρονια
για να μας δωσεις με την εμπνευσμενη σου αναλυση το μεγαλειο
του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.ενας ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ που θα εμπνεει
παντοτε,τους φωτισμενους και τους απλους ΓΑΥΡΟΥΣ να παραγουν
τετοια αριστουργηματα,που θα μενουν στην ατελλειωτη ιστορια του

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Εικόνα μαουνιέρης

Μεγάλη κουβέντα είπες, Μικέλε, αλλά σε συγχωρώ γιατί με αγαπάς. (Για τους λοιπούς σύγγαυρους το γράφω: ο Μικέλε είναι γαύρος από το ερυθρόλευκο νησί της Κέρκυρας.) Να είσαι καλά - λες να κάνουμε και τον μαέστρο (που συντρώμε κάθε μεσημέρι) γαύρο;!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα mikele7

οπως βλεπεις φιλε ΓΙΩΡΓΑΡΕ γραφω την ΑΤΕΛΛΕΙΩΤΗ ιστορια
του θρυλου μας με 2 λλ για να καταδειξω οτι ισως
θα υπαρχει και μετα την καταστροφη του πλανητη μας.
σε αντιθεση με τον ΓΙΑΝΗ βαρουφακη που βαζει ενα Ν
με οτι αυτο συνεπαγεται,ισως να ειναι μικρη παρενθεση.
οσο για το φιλο μας το ΝΙΚΟ νομιζω ειναι ευφιης για να
αντιληφθει οτι αν γινει γαυρος θα αισθανεται παντοτε
εφηβος και αυτος κατι που συγουρα θα του αρεσει πολυ.

ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΕΚΑΚΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ
ΠΟΝΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΠΡΟΣ ΣΑΝ ΠΑΝΙ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Εικόνα μαουνιέρης

Απίθανος! Γειά σου, Μικέλε αρχιγαύραρε!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Χρόνια πολλά σε όλους. Με υγεία σε όλους για τον αγώνα που κάνετε.

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Εικόνα dgkirle

Χρόνια πολλά και καλά μεγάλη μου αγάπη

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Εικόνα KCS

Δάσκαλε Μαουνιέρη, σ'ευχαριστώ γι'αυτό που έγραψες και δημοσίευσες.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Εικόνα μαουνιέρης

Να είσαι καλά, σύγγαυρε. Και για να μην ξεχνιόμαστε: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Εικόνα CVRED

Φοβερό κείμενο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ.

Εικόνα μαουνιέρης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ!

Εικόνα RED HELL

Οταν με ρωτανε "γιατι παθιαζεσαι τοσο με τον Ολυμπιακο"η οταν μου λενε με ενα δηκτικο υφακι "πως κανεις ετσι για τον Ολυμπιακο"απο δω και στο εξης θα τους παραπεμπω σε αυτο το κειμενο.Στη ζωη μου οι περισσοτεροι συνομιληκοι απο σχολειο φροντιστηριο κλπ ειναι κατι φλωρια που δεν πολυασχολουνται(ποσω μαλλον παθιασμενα)με ενα Συλλογο γενικοτερα.Ε στο RATM επιτελους βρηκα αυτο που εψαχνα.

Εικόνα μαουνιέρης

Μα, Κόκκινη Κόλαση, ο Θρύλος είναι πάθος - ΤΟ πάθος! Όποιος το καταλαβαίνει το καταλαβαίνει. Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν θα μπορέσει να το καταλάβει όσο και αν του το εξηγήσεις.

Εικόνα REDNYC

DEN XREIAZETAI NA POUME POLLA..DEN XREIAZETAI NA POUME POSO TYXEROI EIMASTE POU GENNITHIKAME OLYMPIAKOI...

ENA MONO THA PW: THRYLLOS GIA PANTA.

Εικόνα μαουνιέρης

ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Εικόνα Spiros Legend

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ-ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ!Η ταπεινή μου πρόταση για την ανάρτηση αυτη,Φίλτατε Γιώργο,είναι να συμπεριληφθεί στη νεα έκδοση της Ιστορίας του Ολυμπιακού που ανακοίνωσαν χθες στην συνέντευξη τύπου και θα μπει σε κάθε ερυθρόλευκο σπίτι!Ακόμα και στην είσοδο του νέου Μουσείου,αναρτημένη σε ειδικό τοίχο,σε Ελληνικά και 3-4 βασικές ξένες γλώσσες που θα καλύπτουν την πλειοψηφία των επισκεπτών απο όλο τον κόσμο που θα το επισκέπτονται στο προσεχές μέλλον...Για να καταλάβουν που ακριβώς μπαίνουν,σε τι Ιερό τόπο,τι ακριβως σημαινει και αντιπροσωπεύει αυτη η ΛΑΤΡΕΙΑ για εκατομμυρια κόσμου σε Ελλαδα και Εξωτερικό...

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, Σπύρο, καμάρι της κορφιάτικης ολυμπιακής κοινωνίας. Χρόνια πολλά στον Θρύλο μας.

Εικόνα Romain

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Χρόνια πολλά, σύγγαυρε Ρομαίν, συνονόματε του φίλου μου του Αργυρούδη!

Εικόνα Pr0pheT7

Επειδή και ο νονός του γηπέδου μας είχε πει κάποια ωραία πράγματα, αφιερώνω το βιντεάκι σε όλους τους αλλόθρησκους...

https://www.youtube.com/watch?v=r6UvXnOO1u4

έτσι και Θρύλος. μην του τα σπάτε, γιατί άμα γυρίσει θα σας γαμήσει :)

Εικόνα μαουνιέρης

Μπράβο, προφήτη μου! Ωαρίος!

Εικόνα dimitris1961

Πολλά μπράβο μαουνιέρη !!!
Δέκα αράδες μια ζωή γεμάτη υπερηφάνεια για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ !!!
Για την ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ που μας μεγάλωσε χαρίζοντάς μας απέραντες χαρές αλλά και λύπες !!!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είμαστε όλοι εμείς, ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι η ιστορία μας, η καρδιά μας και η μνήμη μας!!!!
Ένα τεράστιο Μουσείο, αλλά το πραγματικό μουσείο είναι αυτη η καρδια κι αυτη η μνημη,ακόμα όσα χρόνια και αν περάσουν.Τα τραγούδια, οι εφημερίδες, οι θύμησές μας, ακόμα και τα τσιμέντα και τα θεμέλια ενός αδειου Καραϊσκάκη τις νυχτες μοιαζουν να αντηχούν "Σιδερης" "Εμπαινε Γοιύτσο" "Στην μπάντα έρχεται ο Λοσάντα" και προπάντων
"ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ"

Υ.Γ. Για τους Αντιολυμπιακούς , αυτοί που πριν από μερικά χρόνια πάλι με λαμογιά προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα μας με το "Ολυμπιακοί Αγώνες" με το όνομα της ΟΜΑΔΑΡΑΣ μας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και κατα πόσο μπορούσε να έχει το όνομα αυτό τους εύχομαι "περαστικά"!!!
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, σύγγαυρε Δημήτρη. Ναι, ΕΜΕΙΣ είμαστε ο Ολυμπιακός! Αυτό το διαχρονικό ΕΜΕΙΣ: οι πρόγονοί μας και οι απόγονοί μας. Οι παπούδες μας και τα εγγόνια τους, και των εγγονιών τους τα δισέγγονα και τρισέγγονα στο μέλλον.

Εικόνα el trick

OLYMPIAKOS PIRAEUS FANS CONJUNCTION

Εικόνα μαουνιέρης

Πας να μου "κλέψεις" τη δουλειά, ελτρικαδόρε! ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ, σύγγαυρε!

Εικόνα kostas alsoupoli

Χρονια πολλα Ολυμπιακαρα μου...
Χρονια πολλα στην μεγαλη μας αγαπη...στην πρωτη και παντοτινη της ζωης μας....
Χρονια πολλα στον μεγαλυτερο συλλογο του κοσμου...
Σε ευχαριστω Ολυμπιακε που υπαρχεις,που με κανεις ακομα να δακρυζω,να ανατριχιαζω και μονο στο ακουσμα του ονοματος σου,που κρατας ζωντανο το παιδι μεσα μου,που οσα χρονια και να περασουν το παθος και η φλογα δεν σβηνει, γιατι οτι και να γινει ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ..

Εικόνα μαουνιέρης

Έτσι είναι, Κώστα, όπως το έγραψες: ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα Red Dragon

Ευχαριστω τον Θεο που με εκανε Ολυμπιακο.
Ευχαριστω τον πατερα μου που με μεγαλουχησε με την ιδεα του μεγαλυτερου συλλογου της χωρας μας και ενος απο τα μεγαλυτερα club σε παγκοσμιο επιπεδο.

Υπαρχουν πολλα μοτο που συνοδευουν αρκετες ομαδες αλλα αυτο το ¨κατι παραπανω απο ενας συλλογος¨ ταιριαζει απολυτα στην ιδιοσυγκρασια αυτου του συλλογου.

Νιωθω ατελειωτη υπερηφανεια για την ομαδα αυτη σε καθε τμημα και ετσι θα επρεπε να νιωθουν ολοι οσοι την αγαπανε πραγματικα.

Μια παρατηρηση μονο που ισως ειναι και αχρειαστη.Ολοι αυτοι που με την πρωτη στραβη κατακεραυνωνουν τους παντες,σταζουν εμπαθεια και γεμιζουν με 500 σχολια καθε ακυρο αρθρο με την πρωτη ευκαιρια στην εποχη των social media δυσκολευονται εστω και να δωσουν μια ευχη για την ομαδα που υποστηριζουν.

Ζητω ο Ολυμπιακος μας!!

https://www.youtube.com/watch?v=j4SYwktqNoE

https://www.youtube.com/watch?v=U74U0F1mP-c

Εικόνα μαουνιέρης

Κόκκινε Δράκοντα, ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Δεν κουράζομαι να το λέω κάθε μέρα. Άρα είναι αληθινό και ισχύει. Γι' αυτό: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα pantzo

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΟΥΝΙΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΣΟ ΕΥΓΛΩΤΤΑ Ο ΜΑΟΥΝΙΕΡΗΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ,ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ...

ΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ,ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ...

ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΜΝΗΜΙΟ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΑΠ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΜΝΗΜΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΝΟΝΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΣ...

ΠΑΜΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΣΕΦ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΑΙΑ ΜΑΣ...

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, pantzo. Ναι, είμαστε ευτυχείς που έχουμε τον Πειραιά, το Καραϊσκάκη, τον ΟΣΦΠ!

Εικόνα Chief Bromden

Pantzo πολύ ωραίος!

Μαουνιέρη συγχαρητήρια για το Θρυλογράφημα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΤΩΝ 90

Χρόνια πολλά σε όλη την Ολυμπιακή οικογένεια...

Εικόνα μαουνιέρης

Χρόνια μας πολλά, καλά και ολυμπιακά, Chief!

Εικόνα apostolos gaganis

Το διάβασα και ανατρίχιασα. Μιλαμε για ΩΔΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ γιατί γνωριστήκαμε κι από κοντά.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!! ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!

...δεν μπορώ να γράψω άλλο...

Εικόνα μαουνιέρης

Μα το "ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!! ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!!!" τα λέει όλα, Απόστολε. Σε φιλώ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το σχόλιο αυτό είχε καταγραφεί για τα καλά στο μυαλό μου από τότε... Επιτέλους, έγινε άρθρο για να το διαβάσουν όλοι. Γιώργο, είναι ένα ιστορικό μνημείο το άρθρο. Δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά ακριβέστερη ανάλυση του φαινομένου του Ολυμπιακού. Ευχαριστούμε για την προσφορά.

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, σύγγαυρες Θωμά. Σε ευχαριστώ.

Εικόνα μαουνιέρης

Το κείμενο δεν είναι φρέσκο, αλλά είναι επίκαιρο. Γι' αυτό και το "κρέμασα".

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα ΔΙΑΣ

να μας αξιωσει ο Θεος να γιορτάσουμε και τα 100 χρόνια του ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ Γιώργαρε!
Αμήν!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

Εικόνα μαουνιέρης

Αμήν! Γένοιτο!

Εικόνα red apple

Στη ...μαούνα σου και ξερό ψωμί!

Εικόνα μαουνιέρης

Μόνο ξερό ψωμί έχει και πολλά-πολλά κύπελλα, Αδάμη!