ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ



Αγαπητοί σύγγαυροι,καταθέτω μερικές αυστηρά προσωπικές απόψεις.
 
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΜΑ
Απολύθηκε αυτός που είχε προσληφθεί «για να μας πάει στους ομίλους» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είχε ζητήσει από τον κ. Χάσι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κι εκείνος αυτό έκανε. Δηλαδή τι έκανε; Ή καλύτερα και σωστά: τι δεν έκανε; Δεν έκανε προετοιμασία με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην ομάδα. Τη μοντάρισε για 4-5 παιχνίδια, όπερ και αποδείχθηκε περίτρανα. Φαινόταν όμως, και φαινόταν πολύ και κραύγαζε αυτό που ζούμε σήμερα: παίχτες που πέταγαν τον Αύγουστο σέρνονται τον Σεπτέμβριο. Τον απολυμένο προπονητή τον διαδέχτηκε ήδη από χτες ο ορκισμένος γαύρος Τάκης Λεμονής. Προσωπικά τον αγαπώ τον Λεμονή από τότε που έπαιζε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Επανειλημμένως έχει αποδείξει ότι είναι αφοσιωμένος «στρατιώτης του Θρύλου» και ότι «αναλαμβάνει ρίσκα» χωρίς να κρατάει πισινές, παρ’ όλο που ο επίσημος Ολυμπιακός δεν του έχει φερθεί σωστά – ή, τουλάχιστον αυτή είναι εμένα η εντύπωσή μου.
 
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΩΜΑ
Ο Λεμονής δεν είναι θαυματοποιός. Πρέπει εν μέσω ενός αφάνταστα δύσκολου προγράμματος αγώνων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να ξαναμοντάρει την ομάδα κάνοντάς της την προετοιμασία που κατόπιν επιλογής δεν έγινε το καλοκαίρι και προσπαθώντας να «παίρνει αποτελέσματα». Ούτε σαλός είναι ούτε άγνοια κινδύνου έχει. Διαθέτει μερικούς καλούς ποδοσφαιριστές και αρκετούς –από πάσης απόψεως– αδιάφορους ποδοσφαιριστές. Και υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που ανήκουν μεν στον Ολυμπιακό, αλλά παίζουν «αλλού», και θα παίζουν «αλλού» έως και τον Δεκέμβριο. Κανονικά δεν προλαβαίνουμε τίποτα – κανονικά… Μη κανονικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα – το ξέρω, αλλά, ειλικρινώς, δεν το περιμένω. (Ούτε το θέλω, για να πω την πάσα αλήθεια. Διότι τα «θαύματα» σε κάνουν χαζό, ακριβώς επειδή τα εκλαμβάνεις ως πραγματικότητα – ενώ δεν είναι…). Τι μένει; Να μαζευτούμε, να συγκεντρωθούμε, να δούμε την ωμή πραγματικότητα κατάματα και να μη τη στολίζουμε με γιρλάντες λαμπρών αναμνήσεων και ευσεβών πόθων, ακριβώς για να μην αυταπατώμεθα. Ποιοι να μαζευτούμε, να συγκεντρωθούμε κ.τ.λ.; Μα φυσικά εμείς, οι οπαδοί του Θρύλου! (Με άλλη ευκαιρία θα γράψω τη γνώμη μου για «εμάς» – με τρόπο ερυθρόλευκα ωμό εννοείται.)
 
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΜΟΤΑΤΑ
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανήκει στον κ. Μαρινάκη. Είναι περιουσιακό στοιχείο του. Κανονικά την κάνει ό,τι θέλει – αυτό ακριβώς, άλλωστε, κάνει στην πράξη. Δεν τρέφω καμία αυταπάτη ότι μπορεί να είναι τα πράγματα διαφορετικά. Όλα τα καλά, για τα οποία σεμνύνεται η ομάδα μας, πιστώνονται στον κ. Μαρινάκη. Όλα τα κακά, που στιγματίζουν την ομάδα μας, χρεώνονται στον κ. Μαρινάκη. Όλα χωρίς καμία εξαίρεση. Πιστώσεις δε και χρεώσεις εκτελούνται αυτομάτως! Ύβρεις και κατάρες κατά του κ. Μαρινάκη έχουν την ίδια αξία που έχουν και τα εγκώμια και οι ύμνοι προς αυτόν: απολύτως, μα απολύτως καμία! Σκέτες κούφιες παρόλες είναι, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: λέγονται άνευ λόγου γνώσεως, κυριολεκτικώς στο βρόντο. Το τί κάνει ο κ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό (όπως και στις λοιπές επιχειρήσεις του) το αποφασίζει μόνο αυτός – είτε του το εισηγούνται οι «σύμβουλοί» του είτε δεν ρωτάει κανέναν. Αν έκανε διαφορετικά, δεν θα ήταν αυτός που είναι. Και μόνο «αποτυχημένο» δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις…
 
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΩΜΑ ΑΠΟ ΩΜΟΤΑΤΑ
Η αγάπη μας, ημών των Γαύρων, για τον Θρύλο είναι δεδομένη: ό,τι λέμε ή κάνουμε ξεκινάει πάντοτε από μια βαθειά αγάπη, είτε ενθουσιώδη είτε πληγωμένη. Αλλά και η αγάπη του κ. Μαρινάκη για την ομάδα μας είναι παλιά, γνωστή και δεδομένη. Όπως ό καθένας από εμάς ξέρει λόγω της αγάπης του τί είναι αυτό που «χρειάζεται» η ομάδα μας, έτσι και ο κ. Μαρινάκης ξέρει το ίδιο. Με μια διαφορά: εμείς ξέρουμε, αλλά δεν αποφασίζουμε ποτέ για τίποτα· εκείνος ξέρει και αποφασίζει για τα πάντα στην ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία του. Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να έχει την προσέγγιση των πραγμάτων που του ταιριάζει. Αυτό δεν συζητείται. Πρέπει, όμως, να την υποτάσσει στην «αντικειμενική πραγματικότητα»· αλλιώς –συγγνώμη που θα το πω– ίπταται ψηλά και, όταν πέσει, θα τσακιστεί.
 
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ
Μιλάω για δικό μου λογαριασμό. Καμιά ήττα –όσο οδυνηρή και αν είναι, ιδίως δε λόγω του «τρόπου», με τον οποίο ήλθε η προχθεσινή από την ΑΕΚ– δεν θα μου μειώσει ούτε στο ελάχιστο την αγάπη για την ερυθρόλευκη φανέλα και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Μπορεί να μου τη μεγαλώσει κιόλας! Ούτε θα με τυφλώσει και δεν θα βλέπω την «αντικειμενική πραγματικότητα» που ισχύει κατ’ αρχήν για όλες τις ομάδες του κόσμου, ιδίως στην εποχή του «παγκοσμιοποιημένου επαγγελματικού ποδοσφαίρου» και της «απόφασης Μποσμάν». Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από το 1963, από 5 ετών, από τότε που νικήσαμε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με 5-3. Δεν προτίθεμαι ούτε ομάδα να αλλάξω ούτε μυαλά – με την ίδια ομάδα και με τα ίδια μυαλά πορεύομαι προς τα 60 μου χρόνια. Βεβαίως και έχω σχηματισμένη γνώμη για το τι συμβαίνει στον Θρύλο. Και για να φαιδρύνουμε λίγο το κλίμα θα πω ότι, αν μου τη ζητήσει ο κ. Μαρινάκης να του την πω, θα του την πω. Θα του την πω ωμά, ωμότατα. Και ολυμπιακά! Χωρίς, πάντως, να τρέφω ελπίδες ότι θα «του την περάσω» ή θα τον «πείσω». Αλλά, μάλλον, δεν θα μου τη ζητήσει. Εννοείται ότι ουδέποτε θα κουραστώ να λέω
 
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Σχόλια

Εικόνα Δημήτρης 1974

Συγχαρητήρια για το σωστόστατο κείμενο! Η απορία που έχουμε οι περισσότεροι είναι γιατί δεν πρυτανεύει η λογική σε πολλές εκφάνσεις της ομάδας. Η λογική, βέβαια, πάντα συμβαδίζει με την απλότητα και ο Ολυμπιακός φοβάμαι ότι εδώ και καιρό αναζητά (ποιος ξέρει γιατί) το σύνθετο και το απρόσμενο... Είναι κρίμα να γίνονται εγκληματικά και παιδιαριώδη λάθη, ενώ η ομάδα έχει τις προδιαγραφές να ξεφύγει μια για πάντα από τα ελληνικά μίζερα δεδομένα όχι μόνο οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά...

Εικόνα μαουνιέρης

Γίνονται πολλά λάθη, σύγγαυρε Δημήτρη 1974. Είμαστε και μείναμε κολλημένοι δεκαετίες πια στα ίδια και στα ίδια. Φοβάμαι πως έχουμε αρχίσει να κατεβαίνουμε. Μακάρι να λέω βλακείες. Να είσαι καλά.

Εικόνα Fotiadko7

Ποσο ωραια τα γραφεις συγγαυρε μαουνιερη. Εγω εγινα Ολυμπιακος στα χρονια που μας επαιρνε τους παικτες ο βαζελος, τον Σαργκανη, τον Αποστολακη, τον Βαμβακουλα κλπ. Μου μετεδωσε ο πατερας μου την τεραστια αγαπη για τον δαφνοστεφανωμενο , σχεδον ανιατη ασθενεια και φυσικα διαχρονικη. Παρακολουθουσαμε το προχθεσινο παιχνιδι με τον 71χρονο σημερα πατερα μου και θυμηθηκαμε το 4-3 του ΟΑΚΑ με την Κουλα, τοτε που εκπληκτος τον αναζητουσα στην γκολαρα του Αλεξανδρη και τον βρηκα 4 σειρες πιο κατω με σηκωμενες τις γροθιες του να πανηγυριζει σα μικρο παιδακι(στο πανω διαζωμα) πανω στο τοιχιο!!! Αυτο που μου ελεγε λοιπον ξανα και ξανα πικραμενος ηταν το εξης: δε μπορω ρε Κωστα αγορι μου να βλεπω τον Ολυμπιακο να παιζει τοσο ανευρα, εχω δει Ολυμπιακους στη ζωη μου με λιγοτερη ποιοτητα, με εμφανεις αδυναμιες στην τεχνικη καταρτιση, αλλα καθε Ολυμπιακος ειχε κοινο στοιχειο το παθος για την νικη, την δυναμη πανω στην μπαλα, την φλογα στα ματια του Φοντακα, του Μουρατη, του Υφαντη, του Μπεμπη, του Αναστοπουλου, του Μητροπουλου, του Τζορτζεβιτς, του Καραπιαλη κι ολων αυτων των παικταραδων που κανανε την ομαδα-Θρυλο!Αυτο δυστυχως στην φετινη ομαδα δεν φαινεται μεχρι τωρα επ ουδενι! Αυτα μου ελεγε! Κι αυτο οφειλεται στην παγκοσμιοποιηση ,λεω εγω , αλλα και στην ελλειψη βασικου κορμου παικτων που καθε χρονο θα πλαισιωνονται με ποιοτικες προσθηκες! Αυτο φιλε μου μαουνιερη ειναι ενα μεγαλο θεμα που αποτελει τον νο 1 κινδυνο να χαθει το dna της ομαδος μας! Αυτο πρεπει να το δει παρα πολυ σοβαρα ο αγαπητος γαυραρος Βαγγελης Μαρινακης και το επιτελειο που τον πλαισιωνει! Αυτο μας εχει χαρισει τοσες αμετρητες χαρες με γλεντια στους αντιπαλους μας!!! Καλη σας ημερα

Εικόνα μαουνιέρης

Ναι, σύγγαυρε Fotiadko7! Κινδυνεύουμε να χαθεί το να χαθει το dna της ομαδας μας! Γι' αυτό πρέπει όλοι να έχουμετα μάτια μας ορθάνοιχτα> Να είσαι καλά.

Εικόνα dimitrov7

Όλα καλά κι όλα ωραία αλλά να κάνω και μιά ερώτηση. Στον Καπίνο γιατί συμπεριφερόμαστε έτσι. Οκ αποδείχτηκε παρτάλι. Ούτε στην αποστολή για αναπληρωματικός? Και καλά εκτός αποστολής αλλά ούτε να προπονηθεί με την ομάδα? Τι παίζει? Μετά την γιούβε λέει θα εξεταστεί η περίπτωση του. Γιατί? Τι έχει? Ή είναι άχρηστος ή όχι. Ποιά περίπτωση? Τον φυλάμε από τα αυριανά ή μήπως ήταν "δούρειος ίππος" και "φίλος του Ριβάλδο" κι αυτός?

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε dimitrov7, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι τούτο: αν ήμουν εγώ η διοίκηση του Ολυμπιακού, δεν θα φερόμουν ποτέ έτσι στον (οποιονδήποτε) Καπίνο. Αλλά δεν είμαι εγώ η διοίκηση του Ολυμπιακού. Πάντως κι εγώ, όπως κι εσύ, απορώ ως προς το πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση. Να είσαι καλά.

Εικόνα Harry red logic

Εύγε, παλιοσειρά λεβεντόγαβρε.
Άρθρο κατάθεση αυθεντικής Ολυμπιακής ψυχής!
Έτσι μιλάνε οι γνήσιοι γάβροι,μπεσαλίδικα, σταράτα, λιονταρίσια αλλά και σεμνά!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Σύγγαυρε,με την ευκαιρία της ανάρτησης σου να διατυπώσω μερικές απορίες:
1. Γιατί το scouting team της ομάδας μας δεν ανιχνεύει ταλέντα από τον ελληνικό χώρο?
2. Δεν θα βρίσκαμε καλούς μπάκ , καλά 6άρια?(μπορώ να σκεφθώ κάποιους παίκτες που θα κάλυπταν κάποια από τα χτυπητά μας κενά)?
3. Γιατί ο Αστέρας, ο Παναιτωλικός,ο Ατρόμητος με πολύ λιγότερα χρήματα βρίσκουν αξιόλογους παίκτες τουλάχιστον για το ελληνικό πρωτάθλημα?
4. Τι σημαίνει «φορμάρισε την ομάδα τον Αύγουστο» για να περάσει τα προκριματικά τουC.L.Το ίδιο κάνει ας πούμε το ΑΠΟΕΛ?
5. Γιατί υστερούμε τόσο πολύ σε φυσική κατάσταση έναντι παικτών ομάδων της Αγγλίας, Γερμανίας, Πορτογαλίας κλπ. Έχει να κάνει με το σύστημα προπόνησης, με την ιατρική υποστήριξη η κάτι άλλο?

Εικόνα μαουνιέρης

Υπέροχε γαύρε Harry red logic, σε ευχαριστώ για τα λόγια σου τα τόσο τιμητικά, και περνάω αμέσως στο ζουμί. Θέλω να με πιστέψεις: δεν μπορώ να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματά σου, ακριβώς επειδή αγνοώ τί γίνεται. Δεν διαθέτω τεχνικές γνώσεις άξιες λόγου, ώστε να μπορώ να εκφέρω με ακράδαντη βεβαιότητα απόψεις προσεγγίζουσες τη γνώση των πραγμάτων. Θα προσπαθήσω να απαντήσω όπως μπορώ στα ερωτήματά σου.
1. Πολλοί έλληνες ποδοσφαιριστές πέρασαν, υπέγραψαν και με διαφόρους τρόπους έφυγαν. Και όσοι έμειναν, πλην ελαχίστων γνωσττών εξαιρέσεων, δεν έδειξαν και τίποτα ιδιαίτερο. Αγνοώ τί φταίει.
2. Το χρονίζον θέμα με την άμυνα με προβληματίζει - για να το πω κομψά. Το scouting team της ομάδας μας επαινείται, όπως διαβάζω, από τον φιλολυμπιακό τύπο, αλλά εγώ δεν έχω πεισθεί για την αξία του.
3. Ίσως οι ομάδες αυτές που αναφέρεις δεν πιέζονται ιδιαίτερα και κάνουν καλά χτυπήματα ιδίως στη λατινοαμερικανική αγορά. Δυο-τρεις παίχτες τους των τελευταίων ετών θα μπορούσαν να παίξουν και στον Θρύλο. Πήραμε τον Μαρτίνες από τον Παναιτωλικό και τον ξαποστείλαμε - ειλικρινώς εξεπλάγην.
4. Σωστά απορείς ως προς εμάς. Κι εγώ απορώ, δεν σ' το κρύβω. Αλλά και ποτέ μα ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι για τους καλοκαιρινούς αγώνες που έχει επιβάλει η ΟΥΕΦΑ να παίζουν κάποιες ομάδες που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι λόγοι της ανετοιμότητάς μας είναι πολυποίκιλοι, και ίσως δεν ενδιαφέρει να τους συζητάμε εμείς, αλλά εκείνοι που αποφασίζουν για την πορεία και την ευημερία της ομάδας μας. Εμείς μόνο υποθέσεις και ευχές μπορούμε να κάνουμε, και εν προκειμένω κρίνω ότι κάτι τέτοο δεν έχει καμία αξία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένο σωματείο που ανέβηκε προσεχτικά και ένα-ένα τα σκαλοπάτια της ευρωπαϊκής καταξίωσης. Τούτο δεν ισχύει για εμάς με τίποτα. Η δική μας καταξίωση είναι κολλημένη μεταξύ τρίτης και τέταρτης κατηγορίας - τρανή απόδειξη οι κληρωτίδες της ΟΥΕΦΑ. Το πώς μπορούμε να ανεβούμε παραπάνω ειλικρινώς δεν το γνωρίζω - ούτε είναι η δουλειά μου να το γνωρίζω. Το ότι διακαώς το επιθυμώ (όπως και εσύ) είναι αυτονόητο. Και κάτι ακόμα: Πόθος διακηρυγμένος των διοικήσεών μας είναι να γίνουμε σαν την Πόρτο και τη Λυών. Εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω να είμαστε ούτε στη σκιά τους.
5. Το ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν έχω απάντηση. Μπορεί να μην υπάρχει μία μόνο απάντηση, αλλά ένα σύνολο λόγων εμφανών και αφανών. Πάντως, κάποιοι ποδοσφαιριστές και κάποιοι παράγοντες -μιλώντας διαχρονικά- δεν έκαναν και δεν κάνουν κατά την ταπεινή μου γνώμη για τον Ολυμπιακό.

Αυτά, σύγγαυρέ μου. Ελπίζω να μη σε απογοήτευσα.

Εικόνα Harry red logic

Φίλτατε σύγγαυρε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
μας ενώνει όλους η λατρεία για τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο με αιώνια διάρκεια!
Το πρώτο και αλησμόνητο ερυθρόλευκο σκίρτημα που μένει ανεξίτηλο στην μνήμη μου είναι το αξέχαστο 0-5 στα Τρίκαλα με τον "πατέρα μας τον αείμνηστο Μάρτον Μπούκοβι"!
Θρυλικές Ιστορίες!
Είμαστε περίπου της ίδιας ηλικίας!
Σε ευχαριστώ επίσης για τις απαντήσεις σου στα εξειδικευμένα ερωτήματα.
Στο θέμα της φυσικής κατάστασης , φορμαρίσματος κλπ πιστεύω ότι μπορούν να μας διαφωτίσουν οι απόψεις του κ. Απόστολου,του Ευριπίδη και άλλων σύγγαυρων με τον όρκο του Ιπποκράτη!
Χωρίς να έχω ιατρικές γνώσεις εικάζω ότι παίζει ρόλο η μέθοδος, η ποιότητα και η ένταση των προπονήσεων και ασφαλώς η εργατικότητα των παικτών.
………………………………………………………………………………………………………………………………
Μακάρι απόψε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Φίλε κ.μαουνιέρη - επέτρεψε μου τον ενικό, καθότι λιγάκι μικρότερος- τα γράφεις ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΩΜΑ..
Και φυσικά συμφωνώ.
Το θέμα είναι πως για τους περισσότερους εξ υμών που είμαστε σε μια ηλικία 40+ δεν μπορούμε και πιστεύω πως δεν θα δούμε ΠΟΤΕ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας σαν εταιρεία με θετικούς και αρνητικούς ισολογισμούς και τα σχετικά.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι κάτι ΔΙΚΟ ΜΑΣ και δεν θα μας τον πάρει κανείς.
Από την άλλη ναι μεν ο εκάστοτε Προέδρος κάνει ό,τι θέλει, αλλά υπάρχει και το παράδειγμα του Σωκράτη που τουλάχιστον άκουγε το κόσμο π.χ ανανέωση Giovanni.

Εικόνα μαουνιέρης

Καλέ μου σύγγαυρε Δημήτρη, και η Μπάρτσα και η Ρεάλ και η Μίλαν και ο Μπάγερν και ο Άγιαξ... και... και... και... είναι κεφαλαιουχικές εταιρείες. Πολύ πιο μεγάλες μάλιστα από τη δική μας. Δεν έπαθαν τίποτα - αφού ΕΚΕΙ έχει πάει πια το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μη μου αρέσει αυτό, αλλά αν δεν πάψω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο (οπότε και δεν θα υπάρχει πρόβλημα κανένα), θα πρέπει να αποδεχθώ την ισχύουσα κατάσταση. Βεβαίως και είμαστε άνθρωποι με συναίσθημα και πόνο, δεν είμαστε μηχανές. Αλλά να μην εξορίσουμε τελείως τη λογική των πραγμάτων που ισχύουν και το ξέρουμε ότι ισχύουν. Για το τί κάνει ο ιδιοκτήτης της κάθε ομάδας παγκοσμίως δεν υπάρχει κανόνας με καθολική ισχύ. Είναι αποκλειστικά ζήτημα επιλογών. Και, όπως ξέρεις, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Να είσαι καλά.

Εικόνα NIKOSSPIN

Προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Είσαι Πρόεδρος του μεγαλύτερου Ποδοσφαιρικού Συλλόγου της Ελλάδας. Είσαι ταυτόχρονα και Μεγαλομέτοχος της μεγαλύτερης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας της Ελλάδος. Που απευθύνεσαι με αυτές τις δύο ιδιότητες ; Απευθύνεσαι στο πιο δύσκολο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, σε ένα από τα πιο διψασμένα για διακρίσεις ποδοσφαιρικά κοινά της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα στοχεύεις και σε πολύ απαιτητικούς πελάτες (γιατί και εσύ έτσι μας έχεις μάθει).
Έχεις ένα περιουσιακό στοιχείο που λέγεται ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με σύγχρονο γήπεδο, με προπονητικό κέντρο από τα καλύτερα της Ευρώπης, αλλά το σημαντικότερο, έχεις ένα τεράστιο BRAND NAME και τη τεράστια Φήμη και Πελατεία που κουβαλάει αυτός ο σύλλογος / εταιρεία. Έχεις ξοδέψει/επενδύσει ένα τεράστιο ποσό για να διατηρήσεις όλα τα ανωτέρω και να αυξήσεις την αξία τους. Όμως, η αξία όλων αυτών δεν εξαρτάται μόνο από εσένα, δυστυχώς ή ευτυχώς. Εξαρτάται και από τον οπαδό/πελάτη που θα πάει στο γήπεδο. Εξαρτάται από την πόρωση και την αρρώστια που έχει ο Γάβρος, οργανωμένος και μη. Εξαρτάται από το ενδιαφέρον του φίλου που θέλει να δει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο εδώ στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να βιώσει μια συναρπαστική ποδοσφαιρική εμπειρία . Αυτοί δίνουν αξία στο περιουσιακό σου στοιχείο. Αυτοί δίνουν αξία στο προϊόν που παράγει η επιχείρηση που λέγεται ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Χωρίς αυτούς δεν έχεις τίποτα. Η αξία του περιουσιακού σου στοιχείου είναι μηδενική.
Το ίδιο ισχύει και για εμένα. Και εγώ έχω ένα περιουσιακό στοιχείο. Λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. . Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο μοιράζομαι μαζί με εκατομμύρια άλλους ΓΑΒΡΟΥΣ ψυχικά και πνευματικά . Από το υστέρημα ή το πλεόνασμα του, ο καθένας μας λιγότερο ή περισσότερο προσπαθεί να αυξήσει την αξία του. Με την φωνή μας στο γήπεδο στηρίζουμε την ομάδα μας/επένδυση μας. Γιατί αυτό είναι το πάθος μας, η πόρωση μας, η διασκέδαση μας, η ζωή μας .
Κάθε ένας από εμάς τους οπαδούς είναι και μια τρίχα. Εσύ είσαι το κεφάλι. Όμως αν δεν φροντίσεις τις τρίχες σου αυτές πέφτουν και το κεφάλι μένει γυμνό και απροστάτευτο.
Αναγνωρίζω ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σου/μας, υπάρχει σήμερα επειδή, ΕΣΥ μπήκες μπροστά έβαλες τα εκατομμύρια σου, το φιλότιμο σου , το χρόνο σου και διατηρείς την Ομάδα μας εκεί που της αξίζει. Στην κορυφή.
Συνεπώς το ένα χέρι στηρίζει το άλλο και τα δυο κρατάνε ψηλά τον ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ, την ομάδα μας, την επένδυση μας. Εμείς χωρίς εσένα δεν μπορούμε και εσύ χωρίς εμάς δεν μπορείς.
Δεν θα σου πούμε τι να κάνεις . Ξέρεις εσύ. Ένα πράγμα σου ζητάμε . Να ακούς. Ο καθένας μας μπορεί να λέει ότι του κατεβαίνει. Εντάξει. Από όλα αυτά που ακούς όμως, θα βγάλεις ένα συμπέρασμα . Θα δεις τι πάει στραβά. Και θα το διορθώσεις. Γιατί είσαι άρρωστος Ολυμπιακός. Γιατί είσαι μεγάλος επιχειρηματίας. Τη κριτική του κόσμου δεν πρέπει να τη φοβάσαι. Πρέπει να την επιζητάς . Γιατί και από αυτή θα γίνεις ακόμα καλύτερος και η περιουσία σου/μας, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ακόμα μεγαλύτερη.

Εικόνα μαουνιέρης

Εξαιρετικό κείμενο με καθαρότητα και ευστοχία. Πολλά κρίσιμα γκολ σε λίγες, μα μεστές γραμμές. Και πάνω από όλα κείμενο τίμιο και ολυμπιακό με προτάσεις ουσιώδεις και ανταποκρινόμενες στη διαμορφωμένη κατάσταση των πραγμάτων.

Εικόνα KCS

Δάσκαλε Μαουνιέρη, το άρθρο σου μου αναπτέρωσε τις ελπίδες για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας που είχαν κουρνιάσει μετά το τραγικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Αφού μπορούν να υπάρχουν ΓΑΥΡΟΙ που να σκέφτονται ψύχραιμα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ και βασισμένοι στην πραγματικότητα και όχι στην πλανερή αλαζονεία, οι ελπίδες για τον Σύνδεσμο μπορούν να είναι βάσιμες. Σε ευχαριστώ προσωπικά γι'αυτό και εαν μπορέσεις να είσαι την Κυριακή στο Καραϊσκάκη θα επιδιώξω να σε χαιρετήσω από κοντα.
Οπως διδάσκεις:
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε KCS, πολύ θα το ήθελα, αλλά την Κυριακή θα είμαι σε ένα Συνέδριο, στο οποίο προεδρεύω - άρα δεν μπορώ να την "κοπανήσω". Σωστά το γράφεις: μόνο με λογική και με ψυχραιμία, και χωρίς αλαζονικές παράτες, μπορούμε να προοδεύουμε. Οι αλαλαγμοί και τα "αούα" μάς πάνε πίσω και κάτω. Τα λόγια σου μου περιποιούν αφάνταστη τιμή. Ας αναφωνήσουμε μαζί ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα NIKOSSPIN

O φίλος ο μαουνιέρης τα περιέγραψε τόσο ωμά (και ταυτόχρονα σωστά) που το γραφείο μύρισε ψαράδικο. Τι ψαράδικο, Τράτα θα έλεγα καλύτερα.

Εικόνα μαουνιέρης

Να είσαι καλά, σύγγαυρε! Ζήτω η τρατα μας και ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα el trick

Γεώργιε, θα επαναλάβω ένα σχόλιο που έγραψα σε ανάρτηση του Απόστολου, γιατί πιστεύω ότι εδώ ταιριάζει καλύτερα.
"Ξημερωσε μία αλλη μέρα.
Μπορεί να είναι έπειτα από μία αναπάντεχη, έτσι όπως εξελίχτηκε το ματσ, ήττα αλλά η καρδιά δεν το βάζει κάτω.
Θα τη βρούμε την άκρη.
Θεοι και δαίμονες θα σταθούν απέναντί μας.
Θα τη βρούμε την άκρη.
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2640784457&featur...
ΘΡΥΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ."
Υ.Γ. 1. Είμαστε τελικά περίπου ίδια ηλικία (πρέπει να είμαι λίγους μήνες μικρότερός σου) αλλά δεν είχα την τύχη να ζώ κοντά στην Αττική οπότε το Θρύλο τον έβλεπα (ή τον άκουγα) από μακρυά .... συνήθως.
Υ.Γ. 2 Όταν η καρδιά ενός οργανισμού κτυπά τότε ο οργανισμός είναι ζωντανός. Ακόμη και αν οτιδήποτε άλλο δεν αντιδρά. Η καρδιά του ΘΡΥΛΟΥ χτυπά γερά και δυνατά. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό θα ξανακουστεί ο βρυχηθμός του ΒΑΣΙΛΙΑ και οι μνηστήρες θα λακίσουν.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε el trick, ΕΤΣΙ θα γίνει! Σε φιλώ.

Εικόνα red apple

Αυτή η κλιμάκωση της ωμότητας είναι αποστομωτική. Μόνο μια μαούνα θα μπορούσε να εκδηλώσει τόση ωμή λατρεία για τον Γαύρο

Εικόνα μαουνιέρης

Ω Κόκκινο Μήλο, πεντέμιση δεκαετίες έντονης γαυρικής ζωής (πράγμα για το οποίο είμαι υπερήφανος - ένα από τα λίγα άλλωστε)εγγυώνται τουλάχιστον τούτο: ότι βάζω τον ψυχρό λόγο να μιλήσει, για να δείξω πού πρέπει να αποσκοπεί η θερμή ερυθρόλευκη ψυχή. Αλλιώς πάνε όλα στράφι. Κι όπως το καλεί η καλή συνήθεια αναφωνούμε ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα ThomasK

Σωστόοος :)

Μικρότερος κατά 3 χρόνια και σε απόσταση ίσως
από τα Τρίκαλα μάλλον απίθανο να ήσουν κι εσύ
εκεί στις 12/6/1966 στο θρυλικό 0-5 :)

Φόντακας!!! Και τ' άλλα παιδιά-θρύλοι!!!

'Αραγε πότε θα μας ξανατύχει ένας Φόντακας;

Εικόνα μαουνιέρης

Όχι δεν ήμουν εκεί με το σώμα. Ήμουν, όμως, με το μυαλό και το αφτί κολλημένο στο ραδιόφωνο. Και ήμουν παρών στο επόμενο παιχνίδι - στο πρώτο μου "ζωντανό": ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 3-0, και πρωτάθλημα! Ο Φώντακας είναι μοναδικός. Περάσαν κι άλλου "Φώντακες" από την ομάδα μας. Τώρα δεν έχουμε... δυστυχώς...

Εικόνα John Zolo

Ημουν εγω αδερφε...ηταν οι εποχες που την Δευτερα δεν πηγαιναμε σχολειο διοτι τρεχαμε απο πισω...δεν θα το ξεχασω το 0-5...

Εικόνα takis xwsiar

Στο ότι "η αγαπη του για τον Ολυμπιακο είναι παλια και γνωστη" στηριζόμαστε φιλε μου και ζητάμε "ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ" κινησεις από τον Μαρινακη!Διαφορετικα σκετα λεφτα εχουν και οι Κινέζοι και οι Αραβες!Εμεις θελουμε από αυτόν να μας δειχνει ακούραστα ότι στο παθος για τον ΘΡΥΛΟ μας,ειναι σαν και μας.Η θεση του εννοείται ότι δεν είναι ευκολη,μεγαλη ΜΑΓΚΙΑ να εισαι προεδρος εκατομμυριων ανθρωπων σε μια μικρη χωρα!Ο Ολυμπιακος μπορει να είναι Ποδοσφαιρικη ΑΝΩΝΥΜΗ Εταιρια ,αλλα δεν είναι ΑΠΡΟΣΩΠΗ εταιρια!Εχει εκατομμύρια ανθρωπων στα κυτταρα του! ΧΑΙΡΕΤΩ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Εικόνα μαουνιέρης

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου, σύγγαυρέ μου. Ίσα-ίσα που έχουμε την ίδια γνώμη για το "δέον": έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Το "είναι" μάς τα χαλάει - αν μπορώ να το πω έτσι. Διότι μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι που έκανες με το ΑΝΩΝΥΜΗ και το ΑΠΡΟΣΩΠΗ, καθώς τονίζεται με το δεύτερο από τα δύο ο υποκειμενικός χαρακτήρας της συμμετοχής μας στα θρυλικά τεκταινόμενα, αλλά έρχεται το άτιμο το πρώτο και επιμένει να μου θυμίζει ότι αντικειμενικώς "ανώνυμη εταιρεία" σημαίνει μόνο "κεφαλαιουχική εταιρεία". Να είσαι καλά!

Εικόνα takis xwsiar

Σε όλα συμφωνω φιλε μου και ιδιαιτερα με το υφος που γραφεις!

Εικόνα nichio 1971

Σωστός. Σε ΟΛΑ. Σκέψη και λογική που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΙΠΕΙ από όσους έχουν ζήσει ΜΟΝΟ τον ΟΛΥΜΠΠΙΑΚΟ της τελευταίας ΧΡΥΣΗΣ εικοσαετίας...

Εικόνα μαουνιέρης

Να είσαι καλά, σύγγαυρε! Και ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Και για να πω και εγώ κάτι ωμό για το θέμα προπονητής για όσους βρωμάει ο Λεμονής, σκεφτείτε το καλοκαίρι να λεγόσασταν Σετιέν για παράδειγμα και να δεχόσασταν πρόταση από Ολυμπιακό.Και αντί η όποια συζήτηση να περιστραφεί στα πως και τα γιατί να φτιάξεις ομάδα για 5 χρόνια , να ζητάς οπωσδήποτε πρόκριση σε ομίλους τσου λου, να στηρίξεις παίκτες από ακαδημίες και να τους πουλήσεις ενδεχομένως και ενδιαμέσως προκριματικών.Για να πει το ναι λοιπόν είτε θα είναι τρελός με άγνοια κινδύνου είτε θα ζητήσει τρελά λεφτά είτε θα σου πει ευγενικά ξέρεις φίλε, προτιμώ να μείνω Ισπανία και να παλεύω με τη Μπέτις.Όσον αφορά το Βαγγέλα , για να τα πω πιο ωμά κουμάντο στην τσέπη του Βαγγέλα κάνει ο Βαγγέλας και όχι το δεξί αρχίδι του Τσίπρα ούτε ο Καμμένος όπως μάθαμε εχθές, πόσο μάλλον εγώ.Ελπίζω λοιπόν ο Βαγγέλας να μαθαίνει από τα λάθη του και επειδή όλοι οι υπόλοιποι έχουν ημερομηνία λήξεως ,να συνεχίζουμε να φωνάζουμε ΒΑΓΓΕΛΑ ΠΗΔΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΙΓΣ ΣΙΓΑ.

Εικόνα μαουνιέρης

Έτσι, να φύγουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ο καθένας στο πόστο του) από την πλαδαρότητα και ν' ανάβουν τα αίματα!

Εικόνα apostolos gaganis

Απόλαυση. Απόλαυση να διαβάζεις έναν φαινοτυπικά και γονοτυπικά ΚΑΡΑΓΑΥΡΟ...

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, Απόστολε! Οι λόγοι σου είναι παράσημα. Σε φιλώ.

Εικόνα holland74

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Εικόνα holland74

Εγκρίνω και επαυξάνω για όσους δεν το έπιασαν.....

Εικόνα μαουνιέρης

Να είσαι καλά, σύγγαυρε Ολλανδέ!

Εικόνα Romain

Ωραίος.

Εικόνα μαουνιέρης

Να είσαι καλά, σύγγαυρε Ρομαίν!

Εικόνα John Zolo

Αδερφε Μαουνιερη καλημερα
Συγχαρητηρια. Συμφωνω απολυτα με το αρθρο σου οπως θεωρω ολοι οι υγειως σκεπτομενοι φιλαθλοι μας. Δεν πρεπει ομως να ξεχναει ο Μαρινακης (και ο καθε Προεδρος/Ιδιοκτητης) οτι παρ'ολο που ειναι το αφεντικο της ΠΑΕ πρεπει να λαμβανει υπ'οψιν του ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ τον ΘΡΥΛΟ !! Την ιστορια του !! Την φανελα του !! Ουδεις ειναι πανω απο αυτα !! Δυσκολο αλλα επιβεβλημενο !
Βεβαια οι καιροι αλλαζουν και οι ρομαντικοι φιλαθλοι θα λιγοστευουν συνεχεια. Τα επιχειρηματικα συμφεροντα θα επικαλυπτουν την αδολη αγαπη προς την ομαδα και δυστυχως καποια στιγμη θα καταληξουμε σε καταστασεις τυπου "Ιντερ", "Μιλαν" κλπ που καποιοι ασχετοι Κινεζοι εξαγοραζουν τις ΠΑΕ και "πνιγουν" τα παντα...
Ο Ολυμπιακος βεβαια και η Ελλαδα γενικα ειναι ακομη πολυ μακρια απο τετοιες ακραιες αποφασεις. Προς το παρον μας χρησιμοποιουν σαν απλο parking ποδοσφαιριστων με προοπτικη...με ολα τα προβληματα που αυτο προκαλει !!

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρέ μου, αυτό που γράφεις και κατά βάθος φοβάσαι, το φοβάμαι κι εγώ - δηλαδή το βλέπω. Και δεν θα φταίει αποκλειστικά ο κ. Μαρινάκης... Κι αν μάλιστα, θέλεις, δεν θα φταίει καθόλου, διότι αυτή είναι η φορά των πραγμάτων, να καταντήσουμε κάποια στιγμή να μας πάρουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ (και όχι λόγω "προδοσίας") τίποτα Κινέζοι ή Μαλαίσιοι...

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

ένα πράγμα όμως πρέπει να σέβεται η κάθε ανώνυμη εταιρεία ,για να μπορεί να είναι και προσοδοφόρα . τον κόσμο που ακολουθεί την ομάδα ,που αγοράζει εισιτήρια , φανέλες , μπλούζες κλπ αντικείμενα με το έμβλημα του δαφνοστεφανωμένου αιώνιου έφηβου γιατί χωρίς εμάς τους γαύρους δεν μπορεί να υπάρξει η ΠΑΕ αλλά κι εμείς λόγω του πάθους μας δεν μπορούμε χωρίς τον Θρύλο των γηπέδων . Άρα όπως σεβόμαστε και σπεύσαμε πχ φέτος να αγοράσουμε εισιτήρια διαρκείας και σπάσαμε κάθε ρεκόρ ,έτσι θα πρέπει να μας αντιμετωπίζει με σεβασμό κι η διοίκηση .κατά τα λοιπά,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιώργο .

Εικόνα μαουνιέρης

Ρούγκο μου, μόνο να συμφωνήσω μπορώ. Το γνωρίζεις ότι κι εμένα αυτές είναι οι απόψεις μου. Απλώς προσπάθησα να γράψω τα πράγματα χωρίς ίχνος συναισθήματος... χωρίς καθόλου θυμοειδείς κορώνες... για να δώσω το πλαίσιο του όλου πράγματος. Σε φιλώ!

Εικόνα aprosssarmostos

Δεν θα αλλαζα ουτε ''και''.
Ευγε ρε μαγκα μαουνιερη πιστευω αντιπροσωπευεις το 80% των Ολυμπιακων.
Πανω απο ολους και ολα ο ΘΡΥΛΟΣ.

Εικόνα μαουνιέρης

Να είσαι καλά, σύγγαυρε!