ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 2-3


Tags: -

Το σκορ δεν λέει την αλήθεια. Απλώς γλυκαίνει μια πολύ βαριά ήττα. Ο Ολυμπιακός χτες ήταν πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Και φάνηκε ήδη από την επίσημη παράταξη των δύο ομάδων στο γήπεδο. Σχεδόν μηδενός εξαιρουμένου οι παίχτες μας ήσαν στον κόσμο τους – και ούτε ένας μέσα στο γήπεδο. Λες και δεν επρόκειτο να παίξουν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι.

Δεν είμαι τεχνικός – ούτε καν του… πληκτρολογίου. Γι’ αυτό και δεν θα αρχίσω να κάνω αναλύσεις ή να εκτοξεύω το ανάθεμα σε κόσμο και κοσμάκη και να... απολύω το τεχνικό τημ. Χτες πιαστήκαμε πολλαπλώς κορόιδα από μιαν ομάδα που φάνταζε σαν η μικτή Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, χωρίς να είναι. Δεν είχαμε προετοιμαστεί τουλάχιστον ψυχολογικά για το ματς. Ήταν σαν να είχαμε κατεβεί σε πικνίκ. Το δε σκορ –για να λέμε την αλήθεια– θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλο. Ευτυχώς μείναμε –ευτυχώς, ευτυχώς– μόνο στα τρία.

Η ομάδα μας είναι αμοντάριστη ακόμα. Μέχρι και χτες, όμως, έρχονταν και έφευγαν ποδοσφαιριστές. Πώς και πότε να προλάβουν να μονταριστούν οι μονάδες σε σύνολο; Ο προπονητής δεν είναι μάγος για να κάνει θαύματα. Τον ρόλο, πάντως, που του είχε ανατεθεί τον έχει φέρει ήδη εις πέρας: την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν το λέω ως ευχή. Το πιστεύω. Θα πάμε καλύτερα. Ακόμα και ως εκδοχή του «χειρότερα δεν γίνεται να πάμε». Χτες αυτό που δείξαμε ήταν ο πάτος. Πιο κάτω από τον πάτο δεν μπορείς να πας.

Εννοείται: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Σχόλια

Εικόνα Kratistos_

Σύγγαυρε, συμφωνώ με την προσέγγισή σου.

Υπάρχει μία σκέψη που με ανησυχεί όμως. Βέβαια, θα περιμένουμε και τα επόμενα παιχνίδια του ομίλου, αλλά φοβάμαι ότι ο ένας χρόνος απουσίας από το Champions League ίσως να μας έριξε ένα επίπεδο από εκεί που ήμασταν. Αισθάνθηκα γενικότερα πριν από το παιχνίδι ότι υπήρχε μία ικανοποίηση για το ότι μπήκαμε στους ομίλους και ότι από εδώ και πέρα ό,τι περισσότερο έρθει είναι καλό. Αυτό αντανακλούσαν και οι δηλώσεις Χάσι, ότι σημασία έχει που μπήκαμε και τώρα ας το απολαύσουμε. Θυμάμαι σε προηγουμενα χρόνια να μιλάμε για το πώς θα προκριθούμε. Θυμάμαι στην πρώτη ήττα να σκεφτόμαστε "ωραία, και τώρα πώς προκρινομαστε;", κατι που δεν αισθανθηκα τώρα. Ισως και να έχω λάθος, θα δείξει ο χρόνος.

Πάντως, η ομάδα είναι ακόμα καινούρια. Θέλει ρολάρισμα στην επίθεση και ομοιογένεια και χημεία στην άμυνα. Είμαι αισιόδοξος, αλλά πρέπει να γίνουμε γατόνια ξανά.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε, το υπαινίχθηκα κι εγώ αυτό που γράφεις. Ήμασταν πριν καν ν' αρχίσει ο αγώνας αλλού: σαν να είχαμε πετύχει αυτό που θέλαμε. Το θέμα είναι να γίνουμε γατόνια ξανά και κατόπιν πάνθηρες! Σε χαιρετώ.

Εικόνα Garitos Stelios

Αδερφια δε νομιζω οτι οι μετα Χριστον αναλυσεις περι τακτικης και το ποιοι επαιξαν και δεν επαιξαν βοηθαν σε κατι. Εμενα πιο πολυ απ ολα με πειραξε οτι απο το 45 μεχρι το 70 περιπου,ειδα παιχτες ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ με το 0-3 και τον αντιπαλο να μας λυπαται...Για μενα αυτα ειναι που απαγορευονται και θα επρεπε να γινουν αντικειμενο κριτικης. Ακριβως την επιθυμητη απ τον κοσμο νοοτροπια του μεσου παιχτη μας την εδειξε ο Παρντο μπαινοντας. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ!!!

Εικόνα μαουνιέρης

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ!!!

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Σύγγαυρε καλησπέρα,

Δεν θυμάμαι να έχω ξαναγράψει κάτω από άρθρο σου, οπότε καταρχήν σε ευχαριστώ για τον κόπο και χρόνο που αφιερώνεις για τα γραπτά σου. Το απρόσωπο του ίντερνετ μας κάνει πολλές φορές να νιώθουμε οικείοι με κάποιον που διαβάζουμε συχνά και να αγνοούμε ότι εκείνος δεν θα μάθει ποτέ αν το διαβάζουμε ή αν συμφωνούμε.

Συμφωνώ μαζί σου σε ότι ανέφερες και προσωπικά είμαι συγκρατημένα..αισιόδοξος επειδή όλα είναι ανοιχτά. Επειδή πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν θα ήθελα να εξηγήσω το εξής: δεδομένου του πως παίξαμε, του σκορ και της ευκαιρίας που είχε η Σπόρτινγκ, το 2-3 ισοδυναμεί με αυτοκτονία για αυτούς καθώς σύμφωνα με το άρθρο 17.01 "Equality of Points - Group Stage" (=Πόντοι Ισοβαθμίας - Φάση Ομίλων) σε μια ενδεχόμενη ισοβαθμία μετρούν τα εξής (με σειρά) α) οι πόντοι που έχει μαζέψει η κάθε ομάδα με τους υπόλοιπους του ομίλου> β) η διαφορά τερμάτων με τους υπόλοιπους του ομίλου > γ) ποιος έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ με τις άλλες των ομίλων> ...κλπ. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα δεν ισχύει ο κανόνας του "εκτός έδρας γκολ" σε μια ενδεχόμενη ισοβαθμία. Συνεπώς αν είχαμε χάσει 1-3 ή 0-3 η Σπόρτινγκ θα ήταν στο +2 ή στο +3 αντίστοιχα στη διαφορά τερμάτων και εμείς στο -2 ή -3 αντίστοιχα οπότε θα έπρεπε είτε α) να τους κερδίσουμε εκεί μέσα με ένα γκολ και να σκοράρουμε/φάμε λιγότερα με Μπάρτσα/Γιούβε από ότι αυτοί ή να τους νικήσουμε με σκορ που θα καλύπτει και αυτή τη διαφορά. Τώρα αρκεί να τους κερδίσουμε με 0.5 - 0 έξω και να μαζέψουμε τους ίδιους πόντους με Μπάρτσα/Γιουβε καταρχήν και στη συνέχεια να φάμε/σκοράρουμε όσα λιγότερα/περισσότερα γίνεται για να προκριθούμε εμείς και όχι αυτοί.

Ελπίζω να το εξήγησα όσο καλύτερα μπορούσα, ήθελα να το πω γιατί δεν το έχω δει πουθενά γραμμένο και είναι ίσως το μόνο ΜΕΓΑΛΟ θετικό του ναυαγίου της Τρίτης.

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Καλό απόγευμα σε όλους.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε, παλιότερα έγραφα συχνά. Είχα διάφορες περιπέτειες και -όπως λένε- "ψιλοχάθηκα" από τον σχολιασμό, όχι απο την ανάγνωση του RATM! Να είσαι καλά.

Εικόνα Νίκος Μπάρκας

Καλώς σας βρίσκω, πρωτάρης εδώ στο σχολιασμό παρόλο που γνωρίζω το σαιτ αρκετό καιρό. Η ηθικομπουρδολογια γύρω από ο, τι σχετίζεται με Ολυμπιακό εδώ και μήνες δεν έχει μάλλον προηγούμενο. Το τί μπορεί κανείς να δει κυρίως στο σεκαπ. γρ από αρθρογραφία μέχρι σχόλια δεν λέγεται. Άπλα και μόνο επειδή καλλιεργειται μίσος μένος με το να περιχύνουν δηλητήριο. Δεν θέλω να ασχολούμαι με δαύτους, αλλά όχι να προσπαθώ να γράψω κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε και να το εξαφανίζουν (οποία έκπληξις). Για το ματς, τα μόνα που έχω να πω είναι η μη αξιοποίηση όλου του ροστερ και η εμμονή με συγκεκριμένους παίχτες. Δεν θα την πέσω στον κόουτς, προσπαθεί ο άνθρωπος, και κάποιοι δεν προσπαθούν όσο αυτός. Σίγουρα η συνέχεια Θα είναι δύσκολη, αλλά θέλει προσπάθεια από όλους στην ομάδα, και υπομονή στον κόσμο, που βγάζει διαρκώς μιζέρια και προπονητιλικι, μια μερίδα αυτού όχι συνολικά. Όσο και να χαίρονται οι διάφοροι..

Εικόνα andre

ειμαι 47 χρονων.
εχω ζήσει τον θρύλο πριν τα πέτρινα χρόνια, εχω ζήσει τον θρυλο κατα τα πέτρινα χρόνια με Κοσκωταδες ρουμπινάδες και Σια ΟΕ, εχω ζήσει τον Θρύλο του Κοκκαλη και τωρα του Μαρινακη....
συγνώμη αλλα αυτη η ομαδα με τις ερυθρόλευκες φανέλες που επαιζε το βράδυ της Τρίτης στο Καραισκακη, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ????
Ο θΡΥΛΟΣ πάντως ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ...

Εικόνα μαουνιέρης

Η στενοχώρια και η οπαδική μας αγάπη, καλέ μου σύγγαυρε, μας εμποδίζουν να έχουμε ψυχρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που είδαμε, όχι άλλος: μια ομάδα μέτρια, δηλαδή, που αγωνίζεται στο σούπερ τούρμπο (για 5-6 ομάδες) Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σέλτικ και η Φέγενορντ έχουν κατακτήσει κατ' επανάληψη ευρωπαϊκούς τίτλους και ακόμα μετράνε τα γκολ που φάγανε προχτές. ΚΑΙ η Γιούβε! ΚΑΙ η Πόρτο! ΚΑΙ η Ντόρτμουντ! Για να μην πω τίποτα για το κατάντημα της Λίβερπουλ... Όλες τους έχουν κατακτήσει τίτλους και τίτλους, που ο Ολυμπιακός μας ούτε να τους ονειρευτεί δεν μπορεί... Δεν πάω να "μαλακώσω" τα πράγματα, αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Σαν μέτρια ομάδα που είμαστε, θα κάνουμε κατά καιρούς μερικές αξιοσημείωτες, ίσως και εκπληκτικές εμφανίσεις, και κατά καιρούς θα έχουμε κακές βραδιές. Εξ άλλου στην κατηγορία 3 ή 4 είμαστε στην κλήρωση... Για να ανεβούμε επίπεδο χρειάζονται πάρα πολλά που (δυστυχώς0 δεν τα έχουμε. Εκείνο που έχουμε σε περίσσεια, αλλά (και πάλι δυστυχώς) δεν φτάνει, είναι η αγάπη μας για τον Θρύλο.

Εικόνα Warrior 7

Δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος στο πρώτο κομμάτι του άρθρου. Είναι λογικό επίσης να χρειάζεται ακόμα δουλειά για να βγουν αυτοματισμοί και να μάθει ο ένας παίκτης τον άλλο. Για αυτό ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι θα έπρεπε ο Χάσι να ήταν περισσότερο συντηρητικός στο αγωνιστικό πλάνο εφόσον επιθετικά δε θα μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματικός, έχοντας ως δεδομένο και την εικόνα της ομάδας στην Ξάνθη και τη δυσκολία να μετουσιωθούν οι ευκαιρίες σε γκολ.

Θέλω να ελπίζω ότι στους επόμενους αγώνες, ο προπονητής θα συνυπολογίσει τα παραπάνω και θα διαμορφώσει το πλάνο του με βάση την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας μας και τον αντίπαλο. Από την πλευρά μου θέλω να πιστεύω ότι πιάσαμε πάτο και ότι το προχθεσινό θα είναι ένα καλό μάθημα. Πάντως σε περίπτωση που εμφανιστούμε με την ίδια νωθρότητα και αφέλεια απέναντι σε Γιουβε και Μπαρτσα πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού.

Παρόλα αυτά νομίζω ότι με τη φιλοσοφία του Χάσι, η ομάδα θα αποδώσει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο στις εγχώριες διοργανώσεις και ειδικότερα με υποδεέστερους αντιπάλους.

Εικόνα μαουνιέρης

Πάνω-κάτω το ίδιο λέμε και στο ίδιο ελπίζουμε, σύγγαυρε. Κοντά είναι ο καιρός. Θα δούμε.

Εικόνα andre

αγαπητε συγγαυρε,
η δουλειά του προπονητή ειναι να βλέπει τα λαθη της ομαδας και να τα διορθώνει ΑΜΕΣΑ....το γκολ που φαγαμε στην Ξανθη ηταν καμπανάκι που έπρεπε να το ακούσει ο Χασι.... δυστυχώς οχι μονο δεν το άκουσε αλλα φάγαμε παρόμοιο γκολ στα πρωτα δευτερόλεπτα του αγωνα με την Σπορτινγκ....και τι εννοώ παρόμοιο? η κεφαλια λόμπα (ακουσων ακουσων) του παιχτη της Ξανθης ηταν αποτέλεσμα της τραγικής έλλειψης μαρκαρισματος επάνω του, τοσο τραγικής που ο παίχτης ειχε ολη την ανεση να το παίξει και αυτός εστω και για μια φορά στην ζωή του.... Ζλαταν Ιμπραϊμοβιτς. Στο ματς με την Σπόρτινγκ οι αμαρκάριστοι παίχτες έγιναν 3 (!!!) .... αυτο τους έδειχνε και ο Καπίνο.... 3 ρε φιλε, οχι ενας!! οχι δυο!! τρεις αμαρκάριστοι σηκώθηκαν μπροστά απο τον Καπινο σαν να έκαναν προπόνηση.... Ε Λ Ε Ο Σ ρε Χασι, έλεος ρε μεγάλε!!! ηθελα να ξερα τι τους ειπε μετα απο το απαράδεκτο γκολ που φαγαμε στην Ξανθη!!
ΝΑΙ λοιπον, τα εχω με το Χασι τον οποιο δεν τον εχω για προπονητή που αξίζει να κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακου... και μην ξεγελιέστε επειδη πέρασε την Ριεκα και μας έβαλε στους ομίλους.... ήμουν μέσα με την Ριεκα και αυτό που βλέπαμε δεν ήταν μπάλα... την περάσαμε επειδη έβγαλαν τσαμπουκά κάποιοι παίχτες αλλα μέχρι εκει... το αγωνιστικό πλανο του προπονητή ήταν για τον π... καβάλα.
Φαγαμε το γκολ στο πρώτο λεπτό με την Σπορτινγκ και ενας σοβαρός προπονητής ξέρει οτι εχει ενα ολόκληρο 90λεπτο για να γυρίσει το παιχνίδι. Το παιχνίδι ομως γυρνάει με ενα σοβαρό πλάνο και ΥΠΟΜΟΝΗ, οχι με κινήσεις απελπισίας.
Μολις φαγαμε το γκολ σηκώθηκε επάνω και έδειχνε στους παίχτες να περάσουν όλοι μπροστά για να ΠΑΤΗΣΟΥΝ την Σπορτινγκ.....ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ τους έδειχνε.... αποτέλεσμα? στο 14ο ρουφήξαμε και το δεύτερο γιατι ενας παίχτης της Σπορτινγκ πήρε την μπάλα ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ και ειχε μπροστά του στρέμματα ολόκληρα απο χορτάρι χωρις κανέναν ερυθρόλευκο να τον εμποδίσει.... έτρεχε μόνος του στο χορτάρι και απο ΠΙΣΩ τον κυνηγούσε ολος ο Ολυμπιακός για να τον πιάσει.... ΞΕΦΤΙΛΑΑΑΑΑΑΑ.... ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΧΑΣΙ.... ενα πλάνο ποδοσφαιρικής ΞΕΦΤΙΛΑΣ... μας λυπήθηκε μεχρι και ο ΘΕΟΣ και φάγαμε μόνο 3... κανονικά έπρεπε να ρουφήξουμε 6.... τον έσωσαν τα δοκάρια και ο... ΠΑΡΝΤΟ... Αλλιως θα τον είχαμε κρεμάσει εξω απο το Καραισκακη...

Εικόνα Warrior 7

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ το Χάσι, έχω την εντύπωση ότι το για το γκολ στην Ξάνθη ευθύνεται κυρίως ο Κούτρης, ο οποίος ήταν σε άλλο σημείο και άφησε το χώρο του εκτεθειμένο. Συνεπώς η μη χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ ήταν σωστή, έστω και αν ο Φιγκέιρας παίζει κατά συνθήκη αριστερά. Είναι άλλη κουβέντα το θέμα του αριστερού μπακ, πχ. Μιλιτς, αν έχουμε πρόβλημα στη θέση κλπ. Εκεί θα συμφωνήσω...

Στο πρώτο γκολ της Σπόρτινγκ, ενώ τραβιέται η άμυνα, ο Οφόε έχει ξεχαστεί και καλύπτει και τους τρεις παίκτες, άρα το λάθος είναι ατομικό και όχι ζήτημα αμυντικής λειτουργίας στη συγκεκριμένη φάση και μόνο.

Για την καταλληλότητα του προπονητή νομίζω είναι περισσότερο θέμα αγωνιστικής φιλοσοφίας. Ο Χάσι σίγουρα δεν είναι προπονητής που θα ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας από την αμυντική της λειτουργία, οπότε σε μια καινούρια ομάδα όπως είμαστε εμείς θα είμαστε ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις. Ο φόβος μου είναι ότι με τους συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς αντιπάλους το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό αλλά σε βάθος χρόνου το θέαμα στα εγχώρια ματς θα είναι καλύτερο από αυτό που έχουμε δει τα τελευταία 1-2 χρόνια. Υπομονή υπάρχει; Απ' ότι φαίνεται όχι. Για να το πω απλά, στην Ευρώπη ο Χάσι θα παίζει με την αφέλεια που παίζαμε τα πρώτα χρόνια στο ΤΣΛ με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ στην Ελλάδα με το χαμηλό επίπεδο των αντιπάλων και τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας της ομάδας μας το θέαμα θα είναι πιο ελκυστικό.

Εικόνα andre

οχι φιλε μου....ξαναδες λιγο την φαση του πρωτου γκολ....
https://www.youtube.com/watch?v=HBR216ut-Qk

απλα, τραγικοι....
δεν υπαρχει κανενα παιξιμο τεχνικου οφσαιτ εδω.
απλα, τραγικη αμυντικη λειτουργια.
κανενας δεν εχει παρει παιχτη, ολοι κοιτάνε... δες το καλύτερα

Εικόνα Warrior 7

Έχεις δίκιο, δεν υπάρχει έξοδος της άμυνας για τεχνητό οφσάιντ, αλλά όλοι πλην Οφόε είναι στην ίδια ευθεία (δες στο 0:12). Δε φαίνεται καλά στο ριπλέυ, από τη στιγμή της σέντρας, αλλά πιθανόν αν και ο Οφόε ήταν στην ίδια ευθεία με τους υπόλοιπους οι δύο παίκτες της Σπόρτινγκ μπροστά από τον Καπίνο να ήταν οφσάιντ και να μην υπήρχε φάση.

Εικόνα andre

οτι και να λεμε εμεις τωρα δεν εχει σημασια....το θεμα ειναι οτι εχουμε εναν προπονητη ο οποιος μεχρι και πριν απο 2-3 χρονια δεν ηταν προπονητής... ηταν βοηθός.... και μονο αυτο θα έπρεπε να μας προβληματισει εμας τους απλους οπαδους... ειναι δυνατον να παιζουμε στο τσουλου με εναν προπονητή ο οποιος προσπαθεί να μαθει την προπονητική επάνω μας?
με συγχωρείτε αλλα εγω δεν το καταπίνω αυτο.
Χιλιες φορές τον Λεμονή ρε παιδιά.... μεγαλύτερη εμπειρία απο τσουλου εχει στο κατω κατω.... ειναι δυνατόν να ξερει καλυτερη μπαλα ο Αλβανος απ τον Τακη ρε παιδια?
Δεν ξερω!!! μπορει και να κανω λάθος αλλα εμενα αυτη ειναι η αποψή μου...
αυτος ΔΕΝ κανει για τον Θρυλο....

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους..
όχι δεν φταίει το μοντάρισμα, για την εικόνα που παρουσιάσαμε, ούτε είναι το τελικό σκορ...Με την Παρί χάσαμε 4-1 αλλά είχαμε παίξει στο 1ο ημίχρονο μπαλάρα και η άμυνα είχε δεχτεί 2 γκο, από κόρνερ τότε, αλλά παίξαμε κάτι, δείξαμε κάτι..
Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι πήγες να παίξεις με μία ομαδάρα που στις αντεπιθέσεις σε σκοτώνει χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και χωρίς να έχεις τις γραμμές κοντά...Αλαζονεία με χωριάτικη νοοτροπία, όπως ακριβώς ήταν και το κορεό της θύρας 7...

Εικόνα andre

συμφωνώ απόλυτα για το κορεο... ήταν άκρως αλαζονικό...καλα θα κάνουν να προσγειωθούν λίγο εκεί στην 7....

Εικόνα μαουνιέρης

Γειά σου, σύγγαυρε. Με άλλα λόγια λέμε το ίδιο. Το κορεό ήταν επιεικώς γελοίο. Να είσαι καλά.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

"Το πάθημα να γίνει μάθημα" είναι ένα σλόγκαν που ακούμε εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια μετά από βραδιές Ευρώπης. Διαρκώς όμως πιανόμαστε αδιάβαστοι. Γενικά αδιάβαστοι και όχι απλά την ώρα του παιχνιδιού (όπως προχθές).
- Αδιάβαστοι ως προς το πώς δημιουργώ μια άμυνα. Τί δεν μάθαμε; Ότι όλες οι καλές άμυνες του κόσμου χρειάζονται "ηγέτη". Σε όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ Νοβοσέλατς-Μέλμπεργκ-Μανωλά (αν και τον Μανωλά δεν τον θεωρώ ηγέτη, αλλά έναν πολύ καλό στόπερ που στηρίζεται στο τεράστιο προσόν της ταχύτητας) δείχνουμε αδιάβαστοι στον τομέα αυτόν. Τελεία και παύλα. Σε σχέση μ' αυτό διαχρονικά η ευθύνη πέφτει στου διοικούντες.
- Αδιάβαστοι ως προς το πώς προσεγγίζω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το 'Βουρ να τους πνίξουμε' μας έχει στοιχίσει άπειρες φορές εντός έδρας. Το πειθετικό DNA μας δεν πρέπει να γίνεται τροχοπέδη. Όλοι όμως οι προπονητές δείχνουν να επηρεάζονται απ' αυτό. Το προχθεσινό ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ανεβήκαμε ψηλά για να πνίξουμε μια ομάδα που σε μια φάση βγάζει... δυο αντεπιθέσεις φωτιά. Έχοντας μάλιστα σε κέντρο και άμυνα πολλά βαριά κορμιά. Ούτε το γρήγορο γκολ είναι δικαιολογία, συμβαίνουν αυτά. Πρέπει ψύχραιμα να διαχειριστείς τη συνέχεια του παιχνιδιού γιατί διαφορετικά στην επόμενη αντεπίθεση σε τελειώνουν και άντε γειά.
- Αδιάβαστοι ως προς το δημιουργώ έναν κορμό. Ειδικά τα τελευταία χρόνια ξεκινάμε με καμιά 15αριά καινούργιους παίκτες. Συμφωνώ ότι πρέπει ΚΑΙ να πουλάμε, αλλά σε κάποιες θέσεις πρέπει να υπάρχουν σταθερές.
- Αδιάβαστοι στο θέμα φορ. Χωρίς κάποιον χαρισματικό τύπο μπροστά μην περιμένεις κάτι στην Ευρώπη. Βρες τον επιτέλους και σταμάτα τα πειράματα με ταλαντούχους και εξελίξιμους. Έτοιμο φορ. Πανέτοιμο. Δώσε επιτέλους εκεί την απαραίτητη βαρύτητα (και χρήμα). Το εύκολο γκολ που έδινε ένας Κοβάσεβτις (ακόμη και στην ηλικία που ήρθε) σε ξελασπώνει και σε κρατάει ζωντανό στα δύσκολα. Και μπορεί να σου δώσει και πρόκριση. Όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές. Όπως σε κρατάει ζωντανό και ένας καλός γκολκήπερ όταν σε παίζουν μονότερμα (Ρομπέρτο με Μπενφίκα έδωσε πρόκριση).

Ξεχώρισα αυτές τις παραμέτρους επειδή θεωρώ ότι διαχρονικά δεν έχουμε ανταποκριθεί όπως πρέπει. Μπορεί κανείς να προσθέσει και άλλες 'αμαρτίες' μας. Σε όλα υπάρχει και αντίλογος, αλλά εκ του αποτελέσματος, καθώς έχει περάσει μια 20ετία ΤσουΛου χωρίς να έχουμε πετύχει στο βαθμό που επιθυμούμε όλοι, φαίνεται ότι ειδικά σ' αυτά που αναφέρω είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Εικόνα μαουνιέρης

Πού να διαφωνήσει κανείς, σύγγαυρε; Εξαιρετική η προσέγγισή σου. Ειδικά στο θέμα του "κορμού" και του "κανονιέρη". Σε χαιρετώ γαυρικώς.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Γειά σου και σένα, σύγγαυρε. Περισσότερο από όλα νομίζω ότι έχουμε κουραστεί όλοι από το ότι δεν καταφέρνουμε να κάνουμε ορισμένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Για ηγέτη άμυνας και κανονιέρη, όπως λες, έχω την εντύπωση ότι φοβόμαστε κάποιο 'βαρύ' συμβόλαιο. Γι αυτό προτιμάμε ημίμετρα, δηλαδή πολλούς μέτριους παίκτες και -δήθεν- εξελίξιμους, τα οποία όμως τελικά στοιχίζουν συνολικά περισσότερο από τα βαριά συμβόλαια και σε χρήμα, και σε διακρίσεις και σε... νεύρα.

Εικόνα μαουνιέρης

Αυτό που γράφεις, το έχω σκεφτεί πολλές φορές, από την εποχή του Ντάρκο και του Μέλμπεργκ. Θα δούμε... Χαιρετισμούς.

Εικόνα NIKOSSPIN

Η ομάδα δεν είναι αμοντάριστη. Φέτος ο προπονητής ήρθε νωρίς και η προετοιμασία ξεκίνησε κανονικά. Ο κορμός της ομάδας ΟΦΟΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΖΙΛΕ ΚΑΡΣΕΛΑ ΜΑΡΙΝ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ ΚΑΠΙΝΟ έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια μαζί. Ο ΡΟΜΑΟ επίσης, τόσο στα στόπερ όσο και στην άμυνα.Ο ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ το ίδιο αν και ως αριστερό μπακ τώρα κλήθηκε να δώσει λύση τελευταία στιγμή. Είχε την ευκαιρία ο πρπονητης να δικιμάσει διάφορα σχήματα και διάφορους παίκτες. Το θέμα με το μοντάρισμα έγκειται στον ΕΓΚΕΛΣ και στην επίθεση με Τζουρτζεβιτς και ΕΜΕΝΙΚΕ.Δεν χάσαμε όμως εξαιτίας αυτών ή μόνο αυτών. Χάσαμε γιατί πολύ απλά δεν παίζουμε γρήγορα, δεν βγάζουμε αυτοματισμούς έτσι ώστε να ανοίξουμε χώρους στην άμυνα του αντιπάλου. Δεν μπορούμε να τρομάξουμε τέτοιου είδους ομάδες έτσι ώστε να κρατηθούν πίσω.
Και όλοι οι τραυματίες να ήταν καλά και να έπαιζαν χτες (Βουκοβιτς, Μποτία, Μίλιτς, Σισέ) καλύτερα δεν θα τα κατάφερναν γιατί είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΙ και απείρως πιο άτεχνοι σε σχέση με τους παίκτες της ΣΠΟΡΤΙΓΚ .Αυτή είναι η ουσία.
Δεν ξέρω αν πιάσαμε πάτο ακόμα. Έχουμε και την Μπαρτσελόνα. Μετά από αυτό το παιχνίδι θα κρίνουμε που είναι ο πάτος τελικά.

Εικόνα PGK

Καλημέρα σύγγαυρε.

Συμφωνώ μαζί σου. Δεν μπορώ να δεχθώ το παραμύθι το ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Πότε εν πάσει περιπτώσει θα είναι έτοιμη; Το τραίνο πάει πέρασε και εμείς το χάσαμε. Κάτι άλλο συμβαίνει. Εκείνο που έχουμε δει μέχρι τώρα σε 6 αγώνες μέσα κι έξω είναι ένα βαρετό παράλληλο ποδόσφαιρο με γιόμες οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά. Άσε που στις αντεπιθέσεις μας βάζουν συννέχεια γκολ όλοι είτε λέγονται Sporting είτε Κάτω Μαγούλα.Το γκολ του Λισγάρα (δεν μιλάω γι' αυτά της Sporting) είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι επιτυχία σημαίνει να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία, δίχως να χάνεις τον ενθουσιασμό σου. Όμως στην προκειμένη περίπτωση χάνεις βαθμούς και μένεις έξω από την διοργάνωση.

Επίσης, μόνο στον Θρύλλο κάθε χρόνο η μισή σχεδόν ομάδα εμφανίζεται τραυματισμένη στην αρχή της περιόδου. Γράφεις πολύ σωστά ότι 'δεν παίζουμε γρήγορα, δεν βγάζουμε αυτοματισμούς έτσι ώστε να ανοίξουμε χώρους στην άμυνα του αντιπάλου'. Εγώ θα έλεγα ότι αυτό που παίζουμε φέτος είναι ένα τουρλουμπούκι να τραβάς τα μαλλιά σου.Όλα αυτά βέβαια θα μου πείς οδηγούν σε ένα πρόβλημα που λέγεται προπονητής. Σχετικά με τον Χάσι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αλλά μόνοι οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους. Είναι άραγε ο Χάσι ‘σοφός’; Έλεγε κάποιος μεγάλος του ποδοσφαίρου ‘δεν ανησυχώ ποτέ για την πράξη, αλλά την απραξία’. Οψόμεθα λοιπόν.

Για τα αισθήματα σχετικά με την προχθεσινή ήττα θα τόνιζα ότι ένας απαισιόδοξος βλέπει την δυσκολία σε κάθε ευκαιρία- ένας αισιόδοξος όμως βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία. Εγώ προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Δεν μου φαίνεται να έχει καμία χρησιμότητα το να είμαι κάτι άλλο.

Εικόνα Piano

Η ομάδα μας είναι 40 ημερών ...και έπαιξε με ομάδες (Ριέκα, Παρτιζάν) που είναι όλοι μαζί ΟΜΆΔΑ, εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο... Η Sporting δε, είναι ομάδα ομίλων cl εδώ και 2 χρόνια με τριπλάσιο μπάτζετ από του Ολυμπιακού...H Sporting στη
Πορτογαλία ανταγωνίζεται με Μπενφίκα και Πόρτο και ο Ολυμπιακός εδώ στην Ελλάδα ανταγωνίζεται με τους τσάμπα μάγκες...
Όσο για τους πάτους που μας λες... εδώ στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης τους έχει "κανονίσει" εδώ και πολύ καιρό....

Εικόνα μαουνιέρης

Σεβαστή η άποψή σου, σύγγαυρε. Όταν όμως στο κέντρο της άμυνας και στο κέντρο της επίθεσης έχουμε εμφανέστατο πρόβλημα, όπως σωστά διαπιστώνεις, και στο κέντρο του γηπέδου γίνεται το μπάχαλο που ζήσαμε, τότε η έλλειψη του μοντάζ βγαίνει στο φως από μόνη της. Από την άλλη μεριά, ναι, έχεις δίκιο - είμαστε απίστευτα αργή ομάδα, όπως και πλήθος άλλες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το όλον μοιάζει σαν να είναι επιλογή το αργό (και μισοάτεχνο) στύλ. Πάντως, εύχομαι "για τον πάτο" να έχω δίκιο εγώ με την προφητεία μου. Να είσαι καλά.

Εικόνα manthos 956

Πολύ σωστός !
Εκφράζεις ακριβώς αυτά που αισθανθήκαμε χτές κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτά που σκεφτόμαστε μετά !!!

Εικόνα μαουνιέρης

Ναι, ήταν περίεργα και ανάμεικτα τα συναισθήματα, σύγγαυρε. Σ' ευχαριστώ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑ;Ε;ΠΟΣΑ;ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ...

Εικόνα μαουνιέρης

Υποθέτω ότι μάλλον κάνεις πλάκα. Αν το εννοείς σοβαρά αυτό που έγραψες, δεν θέλω καθόλου παρτίδες με την πάρτη σου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πλάκα κάνει, Γιώργο.

Εικόνα μαουνιέρης

Εν τάξει - το φαντάστηκα. Αλλά ξαναδιάβασε, σε παρακαλώ, τι έγραψε, και πες μου αν είχα δίκιο που τρελάθηκα. ΟΚ. Δεν τρέχει τίποτα, Ευριπίδη σύγγαυρε!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ.ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

Εικόνα μαουνιέρης

Ευριπίδη σύγγαυρε, ο Σάββας είναι νέο παιδί, κι εγώ είμαι παλιόγερος... Οπότε λογικό είναι να αρπάζομαι. Είμαι και εκ φύσεως θυμωσιάρης. Εν τάξει - δεν χάθηκε ο κόσμος. Να είσαι πάντα καλά. ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ.ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...