Κατι κύκλοι ΝΑ



Ολοι θα είδατε χτες την ανεπίσημη απάντηση (εγω θα την έλεγα έτσι) της διοίκησης στα πανηγύρια απ’ τους πανηγυρτζηδες (συνηθως με το τιποτα) της ΔΕΚΟ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ, ότι και καλά πήρε μέσα απ τα χερια του Ολυμπιακό τον Καρούζο, τον πρώην εμπορικό διεθυντή της ΠΑΕ.

Η αποστομωτική απάντηση της διοικησης (η ανεπισημη εστω) φαίνεται έτσουξε κατι χαζοχαρούμενους πανηγυρτζηδες, και τους χάλασε το όνειρο, για άλλη μια φορά.
 
Ένα από αυτά που βλέπουν συνέχεια οι πρωταγωνιστές στα ερασιτεχνικα πρωταθλήματα (η δεν είναι τετοιο η Γ Εθνικη; Συγχωρεστε με, δε τα θυμάμαι καλά αυτά…) και επελαύνοντες στα ξερά γήπεδα της άγονης γραμμής. 
Ας δουμε τι έγραψε σχετικα επιφανές ΑΡΔακι-χουλιγκάνος της κουλας, ο οποιος γράφει στο αντικειμενικό βαζελετα:
 
Μα και να θέλεις να αγιάσεις δεν μπορείς με δαύτους. Τους λιμανίσιους ντε... Είναι ποτέ δυνατόν;;; Απορώ ειλικρινά και εκεί που ξεκινώ την προσπάθεια να τους δικαιολογήσω, εκνευρίζομαι και καταλήγω ευτυχώς να γελάω και να λέω στις κουβέντες με φιλαράκια μου: «Εντάξει μωρέ αφού εκεί αυτοί βλέπουν... κύκλους»!
 
Όχι, όχι φιλος…δε βλέπουν οι «αυτοί εκεί» κύκλους.
Οι κύκλοι υφιστανται, και είναι διαμπερεις και μεγαλης διαμετρου. Και νομιζω σ αυτή την συμπαντικών διαστάσεων διέυρυνση, συμβάλαμε τα μάλα εμείς οι γαυροι.  Και περνάνε από μέσα τρια, κι αλλα τρια, κι ακομα τρια, και τρια επισης, και έξι, κι αλλα έξι, συν έξι, κοκ. Μη σου πω ότι περνάνε και τραίνα.
Να τα λύνουμε αυτά, μην τα αφηνουμε να αιωρούνται επειδή εσύ εισαι χαχας κι όλο θες να γελάς με τα φιλαράκια σου.
 
Επίσης, να τονίσουμε ότι ο χαρακτηρισμός «λιμανίσιοι», τον οποίο εσείς αναφέρετε υποτίθεται υποτιμητικά –τοσο σας κόβει-όταν αναφέρεστε στο λαό του Θρύλο και στο Θρύλο γενικώς  για μας περιποιεί μεγάλη τιμή (εξίσου με το Επιστήμονες, αλλά θα διακινδύνευα να πω λίγο περισσότερο) και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Για την ακρίβεια, ίσως είναι ο σημαντικότερος λόγος της πριαπισμένης μας υπερηφάνειας, και του ολόρτου  εγωισμού μας.
 
Εμείς, δεν ψάχνουμε απεγνωσμένα και αγωνιωδώς ούτε ανωτερότητες, ούτε διαφορετικότητες (χαχα…είναι διαφορετικο να είσαι Δεκουλα Ποδονίφτη; Πόσο;) Δεν έχουμε κόμπλεξ για να προσπαθούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποιθησή μας με τέτοια μαρθαβουρτσικα.
Για μας, αυτά είναι αυτονόητα, είναι δεδομένα, είμαστε αυτοί που είμαστε, δεν έχουμε σχέση με κανέναν άλλο λαο στο γκοζμο, κι εσας σας έχουμε για να σπάμε πλάκα. Δε χρειάζεται να πείσουμε κανέναν (και στα παπαρια μας κιόλας να το κάνουμε) ούτε με ηλίθια κλισέ σλόγκαν ούτε με αδερφίστικα επιχειρήματα.
Εσεις, μπορείτε να βαυκαλίζεστε και να αυνανίζεστε με ό,τι θέλετε να είστε.
 
Εγώ  ξέρω πάντως, ότι σε μεγάλο υψόμετρο απ την επιφάνεια της θάλασσας, λόγω έλλειψης οξυγόνου, ο ανθρώπινος εγκέφαλος υπολειτουργεί, το άτομο έχει απώλεια συνείδησης, βλέπει οράματα, η πραγματικότητα αρχίζει και διαστρεβλώνεται στο σημείο να βλέπεις μια ψωριάρα κότα να κακαρίζει και να νομίζεις ότι Σταυραητος, η να μπαινεις μεσα σε ένα Πακιστανι τρακ που γράφει στο πλαι με μεγάλα γράμματα ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ και να περιμένεις όσοι το βλεπουν να το βαλουν στα ποδια.
Αλλά το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στο αντίστοιχο βαθος απ ην επιφάνεια της θαλασας: στα έγκατα της γης, εκει που περίπου πρέπει να ναι η Γ Εθνική. Για να είμαι ακριβής, στα έγκατα της Κοίλης Γης, εκεί που έχετε συνωστιστεί  όλοι μαζί με τα Νεφελίμ του γιγαντα του Λιακόπουλα, που περιμένουν τον Πολέμαρχο για να ξεχυθούν στην επιφάνεια και να κατατροπώσουν τους συνομώτες και τους εχθρους του ανθρωπίνου γένους. Εσείς, περιμένετε το Γκουροπαλάτη. Που μάλλον επειδή ήταν πιασμένος ο τιτλοντας του Πολέμαρχου εκει στην Κοιλη Γη που κατοικοεδρεύετε, είπατε να ξεθάψετε έναν –σκοτεινό κι αμφιλεγόμενο- απ τα βάθη των αιώνων, ώστε να προσδώσετε αίγλη στις ιδεοληψίες σας.
Ετσι έκανε και η Μανταμ Σουσου. Μεγαλοπιάνονταν, ενώ δεν ειχε δεύτερο βρακί ν αλλάξει.
Δεν εξηγείται αλλιώς το παραλήρημα, το ψεμα, και η κωλοτουμπες του γράφοντος:
 
Είναι πάντως τουλάχιστον αστείο οι... κύκλοι και τα... τετράγωνα μίας ΠΑΕ που σε μία εβδομάδα αντιμετωπίζει το τεράστιο κλαμπ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον μεγαλύτερο θεσμό σε διασυλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη να ασχολείται με την πρόσληψη ενός πρώην στελέχους τους από την ΑΕΚ και πώς το παρουσίασαν τα... οπαδικά (και μόνο) site – εφημερίδες! Λάθος μου, όχι αστείο, είναι γελοίο.
 
Μα εγώ νόμιζα πως η (ψ) Ωρα για Σπορ είναι η Πράβντα του παλατιού της οποίας  τις δημοσιεύσεις μεθοδεύει μέσα απ τους στενούς κι ανήλιαγους διαδρόμους του κουροπαλατιού, ο κουροπαλάτης.
Και τι μας λέει εδώ η Πραβντα;


 

Δε μας λεει περιπου ότι ο κουροπαλάτης απλά εποθησε τον εμπορικο διεθυντη του Ολυμπιακού, και απλα κουνησε το μικρο του δαχτυλακι και τον πήρε;
Τωρα που δε μας συμφέρει, που πήρε το όλο θέμα διαστάσεις εξαιτίας της ακατάσχετης ροπής σας προς τα πανυγήρια, οφείλεται στο αγχος του Ολυμπιακου να απαντήσει σε «κάποιες υπερβολές οπαδικών σαιτ και εφημερίδες» γενικά κι αόριστα;
 
Όχι εδώ αυτά, αυτά μεταξύ σας. Εδώ θα τα ακουτε και θα σκυβετε και τον άλλο ζβερκο.
 

Σχόλια

Εικόνα el trick

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕ....
.....αρκεί να μην πέσουμε σε ΘΥΕΛΑ......

Εικόνα μαουνιέρης

Πειραιοτόπαιδες αλάνια (Σάββα Gridlock, Hank, Αδάμ Red Apple), καταφέρατε το ακατόρθωτο: με κάνατε να... κοκκινίσω (και να φαίνεται μάλιστα). Συνήθως αποφεύγω να μιλάω "έτσι", αλλά με φτιάξανε τα ΑΡΔοκατορθώματα που διάβασα. Από πότε το "λιμανίσιος" -που λάνσαραν οι "μολοχίσιοι" (ίνα μη είπω "το μολοχύσι")- είναι όρος απαξιωτικός;! Φιλώ σας και με τη νίκη αποψε!

Εικόνα red apple

Καμμιά φορά στερεύεις από λόγια κι έμπνευση όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο πουθενάδικες σκέψεις, όπως του μαλάκα... Εσύ κατάφερες, όμως, για άλλη μια φορά να εξυψώσεις το συγγραφικό σου ανάστημα και να του σβήσεις το φως...

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ

Εικόνα μαουνιέρης

Ζήτω το Λιμάνι!
Ναι, ρε! Ζήτω το Λιμάνι! Και άλλη μια φορά: Ζήτω το Λιμάνι! Και για όποιον δεν κατάλαβε: Ζήτω το Λιμάνι!

Είμαστε γαύροι, γαύροι λιμανίσοι,
και σας έχουμε ξεσκίσει στο γαμήσι!
(Δεν είναι και πολύ πρωτότυπη η ρίμα, αλλά είναι αλήθεια.)

Πέστε μπρούμυτα, Βαζέλες
μ' αλειμμένες τις ροδέλες!
(Δεν είναι και πολύ πρωτότυπη η ρίμα, αλλά είναι αλήθεια.)

ΠΑΟ-ΠΑΟ, ΠΠΟ, και πριν απ' όλα ΠΟΑ,
τα πουτσοσκάμπιλα σάς έρχονται αθρόα.
(Δεν είναι και πολύ πρωτότυπη η ρίμα, αλλά είναι αλήθεια.)

Λιμάνι, κάρβουνο, μαούνα!
ω αιδοιόμακτρα, κοινώς μουνόπανα,
στο Φάληρο σας σκίζουμε τη μούνα,
και μούτσος λιμανίσιος τον ΠΟΑ κοπανά!

(Δεν είναι και πολύ πρωτότυπες οι ρίμες -κι έχει μπει και μία ψευδομοιοκαταληξία-, αλλά είναι αλήθεια.)

Εικόνα savvas gridlock

Xαχα, έτσι, Πειραιώτικα και ''λιμανίσια'' που λένε και οι άλλοι...

Εικόνα Hank

Σύγγαυρε Μαουνιέρη ΚΑΙ Λιμανίσιε, αρχίζω να ανησυχώ.
Νόμιζα πως ο μεγαλύτερος ποιητής ολων των εποχών, ημουνα εγω..

Εικόνα red apple

Αχα και αχαχαχα

τους ε πήρες και τα σώ βρα κα

αχαααααααααααα

Εικόνα clark gheibol

Φίλε Χανκ, δεν έμεινε ζβέρκος για ζβέρκος στη Γκούλα. Πώς κάνει το κοτόπουλο άμα του κόψεις το κεφάλι που κουνάει τα φτερά του και γυρνάει γύρω γύρω στην αυλή, ενώ το κεφάλι χαζεύει όλη τη φάση από τη σκιά πλάι στο μαχαίρι; Ε, έτσι κάνει και η Κούλα, με τη διαφορά ότι εδώ της λείπουν αμφότερα τα κεφάλια.
Πολλή φασαρία, αλλά από μυαλό γάμησέ τα.
Αλλά εκεί που τα σπάει ο Σοσίρ της δημοσιογραφίας είναι όταν κλείνει: "δε χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα για να τονίσω τη σημειολογική σημασία του πράγματος. Οι νοήμονες καταλαβαίνουν πολύ καλά". Εδώ, μεγάλε στοχαστή, υποψιάζομαι ότι δε σε καταλαβαίνουν ούτε οι βλάκες, σε λίγο θα γράφεις μόνο για το Ντίγρη

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή άμανε με πούνε εμένα λιμανίσιο πρέπει να τσαντιστώ; Για να ξέρω, επειδής έτσι μας λέει συνέχεια ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ στην Πράσινη...

Εικόνα teethoflions

εμαθε ο καθε πικραμενος ρουφιανακος να λεει την λεξη λιμανισιος και καλα <υποτιμητικα> τωρα καταλαβες?νεα μοδα αυτη η λεξη για δαυτους...στην Ραφηνα και στα βλαχικα πηγαιναν φετος και εχουν μουτρα να αρθρογραφουνε κιολας....τι να πεις...τα σκουπιδια στα σκουπιδια αλλωστε...ως γνωστον...

Εικόνα Ben

"Οι κύκλοι υφιστανται, και είναι διαμπερεις και μεγαλης διαμετρου. Και νομιζω σ αυτή την συμπαντικών διαστάσεων διέυρυνση, συμβάλαμε τα μάλα εμείς οι γαυροι. Και περνάνε από μέσα τρια, κι αλλα τρια, κι ακομα τρια, και τρια επισης, και έξι, κι αλλα έξι, συν έξι, κοκ. Μη σου πω ότι περνάνε και τραίνα."
Με στιγμάτισε αυτή η παράγραφος!