ΕΔΩ, να δεις τι είναι...



Εδώ είναι ΤΟΥΜΠΑ
 
Αντιλαμβάνεστε όλοι τη δραματικότητα σ’ αυτό το πρωτοσέλιδο, που σκοπό έχει βέβαια να υποστηρίξει τον (παρα)μύθο της τούμπας και να εξυψώσει ο,τι κατά τους τύπους αυτούς είναι «τούμπα».
 
Ακόμα και σ αυτή την περίπτωση, αναρωτιόμαστε βέβαια, αν είναι «τούμπα» έτσι κι αλλιώς, ή αν είναι «τούμπα» όποτε παει ο Θρύλος εκεί, κι ακόμα καλύτερα άμα χάνει.
Προφανώς, όλες τις άλλες φορές δεν «είναι τούμπα», αλλά και να ήταν, πολύ που θα σας ένοιαζε.
 
Πάντως, οι αστείες μυθολογίες που στήνετε μέσα στα πειραγμένα απ το Θρύλο μυαλά σας, δε μας ενδιαφέρουν. Στην καλύτερη περίπτωση μας διασκεδάζουν.
Μας ενδιαφέρει όμως η υποκρισία σας, η ατελείωτη και εις το διηνεκές ύπουλη ψευτοαντικειμενικότητά σας και το αχαλίνωτο μένος σας για το Θρύλο.
 
Εκεί είναι τουμπα λοιπόν, μας φωνάζετε έχοντας την απαίτηση (νομίζω την προσδοκία δεν είστε τόσο ηλίθιοι για να την έχετε) να φοβηθούμε; να υποκλιθούμε; να γονατίσουμε; να καταπιέσουμε τον πριαπισμένο εγωϊσμό μας; Δεν ξέρω, κατι απ’ όλα αυτά, η και όλα αυτά μαζί. (Το τι μας προκαλεί βέβαια αυτή «γνωστοποίηση» το ξέρετε, μη σας το πούμε και μας κόψει η λογοκρισία)
 
Και η αλητεία; Η ανανδρία; Ο κουτσαβακισμός και η γυναικωτή ψευτομαγκιά που κατοικοεδρεύει εκεί που «είναι τούμπα» εδώ και αμέτρητα χρόνια; Η  τρομοκρατία και οι σφαγές που υποθάλπονται μέσα σ’ αυτή που σε άλλες περιπτώσεις σας κάνουν να «αγανακτείτε» και να πετάτε στα ανακατεμένα σας μαλλιά στάχτες για το ποδόσφαιρο που πέθανε κλπ κλπ, ειδικά όταν υποψίες από τα παραπάνω συμβαίνουν στο Καραϊσκάκη;
 
Φυσικά, για άλλη μια φορά αποκρύπτονται επιμελώς, για πολύ συγκεκριμένους λόγους και πολύ συγκεκριμένο σκοπό, παρέχοντας ασυλία για απειροστή  φορά στο συγκεκριμένο βόθρο και όσους κατοικοεδρεύουν εκεί μέσα.
 
Και δεν είναι μόνο η ασυλία, αλλά και το άρωμα (κολώνια Μυρτώ, λεμόνι) που προσπαθείτε να ραντίσετε τον απόπατο, ενώ ξέρετε πως έτσι, η μυρωδιά είναι χειρότερη κι απ τα σκατά μόνα τους.
 
Κάπως έτσι λοιπόν, όλοι εσείς, με την επιλεκτική ευαισθησία σας (μάλλον τη μοναδική ευαισθησία σας, το Θρύλο) καταστήσατε αυτόν τον οχετό, παρακράτος καθ’ όλα νόμιμο και κάθε ανομία που συμβαίνει εκεί αποδεκτή, αρκεί να βλάπτεται ο Θρύλος.
 
Εσείς, που όταν ο υποτιθέμενος θύτης είναι ο Θρύλος , σε  περιπτώσεις  πολύ μικρότερες σε μέγεθος όπως το ντέρμπυ τίτλου όπου ο Θρύλος πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση τσαλαπάτησε τη ζέλα και κάθε φρούδα της ελπίδα για τίτλο κονιορτοποιώντας και τα τρία αποτελέσματα με τα οποία έπαιρνε πρωτάθλημα, έχετε εύκολα τα αναθέματα και  τις ταμπέλες, πχ καθιστώντας (και αμαυρώνοντας μια τεράστια νικη του Θρύλου) με πολύ λιγότερες και ανούσιες  -σχετικά με τις άπειρες Τουμπες, Λεωφόρους, Φιλαδέλφειες κλπ- αφορμές τον όρο «Ριζουπολη» περίπου ισοδύναμο με το Ολοκαύτωμα, τωρα (κι άλλες φορες βέβαια) «Εδώ είναι Τούμπα».
 
Βέβαια, θα σας βγάλω και κάποιο δίκιο… μέσα στην γενναιδωρία και τη μεγαθυμία μας, την αβερτοσύνη και την ανωτερότητά μας, σας αφήσαμε να ξεχάσετε κατι θεμελιώδες…το ότι
 
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
το ότι
ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 
Αλλά, θα σας το ξαναθυμίσουμε οσονούπω
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ρώτησε (μέσω διερμηνέως) ο Κόχραν τον Καραϊσκάκη πώς αποφάσισαν οι ξυπόλυτοί του να τα βάλουν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και πώς αποφάσισε ο ίδιος να κάνει, κατ' ουσίαν χωρίς στρατό, πόλεμο εναντίον των Τούρκων. Και του απάντησε ο αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης: "Ρώτησα τον μπούτζιον μου και μού 'πε κάμε πόλεμο".

Τον ξέρετε όλοι οι "τούμπες" και οι "τουλούμπες" τον "μπούτζιον" του Γεωργίου Καραϊσκάκη... Άγριος και πειραιώτικος!

Εικόνα KICKASS

Ερωτηση:
Παιδια ειχε γραφτει στη " Η Γατα" πολυ πριν το παιχνιδι του Θρυλου στη Τουμπα, οτι ο Ολυμπιακος θα εβαζε την Κ20 στο κυπελο με τον Μπαοκ? Βεβαια τωρα δεν υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο.

Υπηρχε ομως καποια βαση ή απλα το εγραψε η συγκεκριμενη εφημεριδα απλα για να γραψει κατι και να αυτο-δικαιολογηση το ονομα της?
Ευχαριστω.

Εικόνα savvas gridlock

Έχεις κρατήσει το απόκομμα; Φυσικά και δεν υπήρξε περίπτωση ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ για κάτι τέτοιο...

Εικόνα apostolos gaganis

Το θεμα που θα θιξω εδω συνδεεται εμμεσα μονο με την αναρτηση σου ΗΑΝΚ, αλλα εχει οπωσδηποτε σχεση με το τί συμβαινει γενικοτερα στο χωρο της αθλητικογραφιας, αναφορικα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Εχω προσεξει εδω και καποιον καιρο οτι δημοφιλες blog που εχει ως τιτλο το ονομα της ομαδας μας, αναρτα θεματα που πολυ δυσκολα μπορει να πιστεψει κανεις πως ειναι δυνατον να ενδιαφερουν τη συντριπτικη πλειονοτητα των οπαδων του Θρυλου. Τελευταια παραδειγματα ειναι - ας πουμε - μια συνεντευξη του...Τζαβελλα ή του...Λασμε ή και αλλων, ασχετων με τα δικα μας, που απ΄το περιεχομενο τους δεν βλεπει κανεις ΤΙΠΟΤΑ που θα μπορουσε να σε κανει να πεις οτι εχει, εστω και μικρο ρε παιδι μου, ενδιαφερον για τον μεσο γαυρο...

Ξερεις, ενδεχομενως, αν παιζει τιποτα ή καποιος αλλος συγγαυρος; Μας πλασαρουνε μηπως - δηθεν για λογους << σφαιρικοτερης >> ενημερωσης - αντι-Ολυμπιακη ντοπα σε ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ; Γιατι ολοι, σημερα, πρεπει ναχουμε high index of suspicion...

Εικόνα savvas gridlock

Για ποιο blog μιλάς Απόστολε συγκεκριμένα;

Εικόνα Κωστας

Εκει είναι Τούμπα που για 4 τετράγωνα είναι μάγκες οι αδερφούλες.. Τούμπα ήταν και το '98 που τους τρέξαμε εκεί μέσα,και μας παρακαλούσαν... Τούμπα ειναι και κάθε Κυριακή που μαζεύουν 7000 ατομα με το ζόρι... Σκατά είναι, μια ψευτομαγκιά και μια υπερχαιδεμένη ομάδα λόγω πολιτικών και λοιπών σκοπιμοτήτων...

Εικόνα tile7

To θέμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει πολύ λάιτ...καιρός να θυμηθούν οι μπουγατσες τι σημαίνει Καραϊσκάκη!γαμηστε τους.