ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ


Tags: -

Όταν τα πουστράκια παθαίνουν σύνδρομο στέρησης, όταν είναι στο δρόμο ρε αδερφέ και δεν έχουν κάτι πρόχειρο να βάλουν στο στόμα τους, ψάχνουν μανιωδώς κανένα υποκατάστατο για να ρίξουν τα φαρμάκια κάτω. Άλλοι βάνουν το λοιπόν στον στόμα κανα τσιγάρο, άλλοι πιο ψαγμένοι, κανα γλειφιτζούρι, άλλοι ψάχνουν βαθειά στις τσέπες για να πιπιλίσουν καμιά καραμέλα.
Μια από τις πιο γνωστές καραμέλες που κυκλοφορούσαν τα παλιότερα χρόνια, αλλά και τελευταία, ύστερα από κακές εμφανίσεις στην Ευρώπη ήταν το «Όλα εδώ πληρώνονται». Με αυτή τη φράση συνόψιζαν οι αντιολυμπιακοί τη μεταφυσική τους αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Υπήρχε δηλαδής μέσα στο μυαλό τους, ή ασούμε καλύτερα μέσα στο κρανίο τους και στις παρυφές της φέτας που αυτό γενναιόδωρα φιλοξενεί στη θέση του μυαλού, ένας συλλογιζμός που χοντρικά μπορεί να αναλυθεί στο εξής: «ο Ολυμπιακός με αθέμιτα μέσα παίρνει νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός κερδάει πρωταθλήματα με τη διαιτησία, ο Ολυμπιακός έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο με δανεικούς, με παραρτήματα κλπ. Το γεγονός αυτό μεταφέρεται με έναν τρόπο μαγικό στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς η φύση θέλει την ισορροπία. Έτσι, για αντιστάθιζμα, ο Ολυμπιακός τρώει φάπες στην Ευρώπη».
Δεισιδαιμονία είναι, λέει, η πίστη ότι υπάρχει σχέση αιτίου και αιτιατού σε καταστάσεις που κατά την επιστήμη και την κοινή πείρα είναι αδύνατον να υπάρξουν. Κατά τη γνωστή κοέλια ρήση, ένα γκολ οφσάιντ του Εργοτέλη σε βάρος του Απόλλωνα Ζμύρνης μπορεί να προκαλέσει πανωλεθρία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν, αγωνιστικοί πένητες και περήφανοι φιλόσοφοι, οι φίλαθλοι της αντιολυμπιακής παράταξης χαίρονταν διπλά για τις ήττες του Θρύλου στην Ευρώπη. Μία γιατί έχασε ο Ολυμπιακός και μία γιατί επιβεβαιώθηκε ο χρυσός κανόνας, η Παντοτινή Καραμέλα, «όλα εδώ πληρώνονται».
Σ’ αυτούς λοιπόν τους Καταναλωτές της Καραμέλας που Ποτέ δε Λιώνει, απευθύνομαι κι εγώ με το σημερινό τούτο άρθρο. Σε όλους τους επώνυμους, δημοσιογράφους και παράγοντες, δικηγόρους και ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και αθλητές. Στον ανώνυμο φίλαθλο που λέει την ατάκα στο καφενείο πετώντας επιδεικτικά την εφημερίδα κλειστή πάνω στο τραπέζι, σα να θέλει με μια τέτοια κίνηση να σφραγίσει την εγκυρότητα της μαλακίας που πετάει, στον μαλάκα που στέκεται και διαβάζει δίπλα σου τις εφημερίδες στο περίπτερο μουρμουρίζοντας με την αυτοπεποίθηση που του δίνει η «γνώση» από τη μια μεριά και το φόβο της σφαλιάρας που του δίνει το γεγονός ότι δεν είναι γαύρος από την άλλη. Απευθύνομαι το λοιπόν σε όλα τα μέλη του Ενιαίου Αντιολυμπιακού Μετώπου για να τους πω καταρχάς, ύστερα κι από το ψεσινό παιχνίδι:

Στη συνέχεια θα σας καλέσω να σκεφτείτε το εξής: είναι γνωστό ότι τα λεφτά δε δίνουν ευτυχία, ότι το μπλούτο πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς κλπ, αλλά όταν μιλάμε για ομάδες, τα λεφτά κάνουν τη δουλειά που κάνουν και στ’ αμάξια. Δηλαδής, δε μπα να ‘σαι ο Σουμάχερ, άμα σου δώκουν ρε φίλος ένα Γιούγκο, θα σε διαλύσω με τη Φεράρι μου. Άμα τώρα έχεις κανα Κορόλα πειραγμένο λίγο και είσαι ο Σουμάχερ (εύχομαι τα καλύτερα για τον μεγαλύτερο πιλότο όλων των εποχών, ας ήταν και ο πιο αντιπαθής), ε, τότε, υπό συνθήκες μπορεί και να με κερδίσεις.
Εσύ λοιπόν, βλακάκο, που συνήθιζες να λες ότι «όλα εδώ πληρώνονται» έχεις Γιούγκο. Κι εγώ μπορεί να μην έχω Φεράρι ακόμα, αλλά ένα καλό αμάξι το ‘χω. Και σού ‘χω και άλλα νέα: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ. Δεν μπορείς να κάνεις θαύματα με την κλανιά που κυκλοφοράς. Το πολύ να κερδίσεις τα άλλα Γιούγκο, σε έναν αγώνα με το Πεπρωμένο για το ποιος θα βλέπει τις πλάτες του πρώτου χωρίς κιάλια, όταν τερματίζει, δήθεν δεύτερος, στην πραγματικότητα πρώτος από τα Γιούγκο. Εγώ τρέχω σε άλλη κατηγορία.
Περιμένεις λοιπόν, με ψέμα, κλοτσιά, μπουνιά και φτύσιμο να πάρεις τίτλους. Σε τρελαίνουν στη μπαραμύθα για τα λεφτά που ΘΑ μπουν στην ομάδα σου. Σου πουλάνε κιλότες που γράφουν ότι «τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο» κι εσύ, ζαλιζμένος απ’ τη φάπα τη μπολλή τα ενστερνίζεσαι. Θέλεις λίγη ζουζού, λίγη ρούχλα ρε παιδί μου; Διαβάζεις αρδικειμενική δημοσιογραφία, παίρνεις τη μπρέζα σου, ταξιδεύεις και είναι όλα ωραία. Μέχρι να έρθει ο γαμιάς ο έφηβος είναι όλα τζάμι, ε; Κοίτα όμως τώρα τι γίνεται με τη μεταφυσική αντίληψη που λέγαμε στην αρχή: αν υπάρχει ένα είδος Θείας Δικαιοσύνης που ξεπλένει στην Ευρώπη τις αμαρτίες του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε αντίστοιχα ο αναμάρτητος θα ανταμείβεται εκεί. Άρα, η Ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη αντάμειψε αυτόν που αξίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε πιάνει σύγκρυο τώρα, ε;
Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με όσα λες, στο ότι ο Βαγγέλας κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπήκε ο Αφράτος σαν ταύρος σε γυαλάδικο και τα γάμησε όλα. Μικρά και μεγάλα. Χωρίς ρατσιζμό, δε γκοίταξε μέγεθος, χρώμα, σχήμα, φανατικός θιασώτης της φιλοσοφίας «όλοι οι τρύπιοι τον ίδιο πάτο έχουν». Καταρχάς ανέβασε τα μπάτζετ, έτσι ώστε να μην μπορείς να τον φτάσεις με τίποτα, παρά μόνο με την αβάντα του ελληνικού Δημοσίου. Μετά, τα κράτησε εκεί ψηλά που όσο και να πηδάς δεν τα φτάνεις. Μετά, ό,τι ομάδα κι αν είσαι, σε γάμησε παντοιοτρόπως. Μετά σου πήρε τους παίχτες που είχες ή ήθελες και τους έδωκε δανεικούς. Μετά, πούλησε τους παίχτες σου στο εξωτερικό και τσέπωσε τα μπικικίνια (λέμε τώρα, αν είχες τίποτα παίχτες). Και τώρα εσύ, βιαζμένος και δαρμένος, ρουφώντας τις μίξες σου με αναφιλητά, δεν έχεις ανάκαρα να διαμαρτυρηθείς, όταν ο Βαγγέλας, αυτός ο καταστροφέας του ελληνικού ποδοσφαίρου και λοιπών κωλοτρυπίδων, χωρίς οίκτο, χωρίς δισταγμό, σου αφαίρεσε βίαια και τη Γκαραμέλα ύστερα απ’ το ψεσινό ματσάκι. Αποτέλεζμα;

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ
 

Σχόλια

Εικόνα yiage

Απαιχτος Clark.
Βεβαια οτι τα αποτελεσματα ειναι "καθρεφτες της Ευρωπης" και αλλες τετοιες αρχιδιες προσωπικα δεν τις δεχομαι για τον Ολυμπιακο γιατι δεν ειναι λιγες οι αδικιες και τα σφαγεια που εχουμε υποστει στα ευρωπαικα παιχνιδια και για τετοιους λογους δεν προχωρησαμε σε πολλες χρονιες παραπερα.
Μονο φετος εχουμε καπως νορμαλ διαιτησιες και βλεπουμε τι καταφερνει η ομαδα.

Εικόνα clark gheibol

ήθελα να το γράψω αυτό με τον καθρέφτη που έσπασε ο Σωκράτης ως κύκνειο άζμα του: τη χειρότερη αγωνιστική μας περίοδο των τελευταίων χρόνων, αυτή που χάσαμε το τελευταίο μας πρωτάθλημα και βγήκαμε τελευταίοι από τα πλέι οφς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν η χρονιά που αλλάξαμε 3 προπονητές, παίζαμε μπάλα αλάνας και ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΤΣΟΥ ΛΟΥ

Εικόνα yiage

Σωστοτατος! Συν του οτι για να το χασουμε αυτο το πρωταθλημα ΕΓΙΝΗΚΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝΕ με τον ΠατεροΜπουγαδα και σια.

Εικόνα figurered

Η σημερινή εκπομπή του Γεωργίου ήταν μια αποθέωση, ανάμεσα σε άλλα,και του Βαγγέλα.

Μέχρι και ένα παοκτζής που βγήκε "ζήλεψε" το γεγονός ότι έχουμε πρόεδρο οπαδό.

Όπως είπε και ο Γεωργίου "το πάθος του είναι ο Ολυμπιακός".

Οπότε θα δούμε πολλές κωλοτούμπες - να παραδεχτώ ότι ήδη ψάχνω χαλάκι για να κάνω τη δική μου με χάρη.

Ειδικά με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην καλαθόσφαιρα, όπου ακούγεται ότι γίνεται αγώνας για να επιστρέψει ο ... Σερμαντίνι, σκέφτομαι τι θα άκουγε ο Βαγγέλας σε μια αντίστοιχη κίνηση και ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στα μάτια μου.

( Τα αναφέρω αυτά γιατί μέσα στο site επαναλαμβάνετε - δικαίως - οτί πολλοί γαύροι αρέσκονται σε κριτική στο Βαγγέλα, ότι "παντελονιάζει" μπλα μπλα, και απλώς θέλω να δείξω ότι μάλλον το κλίμα αλλάζει).

Εικόνα savvas gridlock

Eδώ σήμερα ο Γεωργίου είπε ότι δημιουργικά ο Ολυμπιακός ήταν ''λίγος'' χθες με τη Γιουνάιτεντ, ότι δεν μπήκε ούτε μία φορά με συνδυασμούς στην αντίπαλη περιοχή, ότι δεν κάνουν οι Πέρες-Ολαϊτάν και ότι λείπουν οι διεισδύσεις ενός Τζόρτζεβιτς για παράδειγμα. Μιλάμε ο τύπος αν έσκαγε φόρο στο Κράτος ένα λεπτό του ευρώ για κάθε μαλακία που'χει πει, θα βγαίναμε από το Μνημόνιο.

Εικόνα figurered

Και ο Αλέ είπε ότι ήμαστε τρομεροί.

Απόψεις είναι αυτές.

Μετά από χρόνια πέρα δώθε στα ερτζιανά του αναγνωρίζω ότι δεν είναι αρδ.

Τουλάχιστον στα μάτια μου.

(Ότι έχει το κόμπλεξ να μη χαρακτηριστεί το έχει. Όπως επίσης φυλάγεται να πει καλή κουβέντα για τον Ολυμπιακό ενώ του είναι πιο εύκολο να αναγνωρίζει π.χ. ότι το αεκ επί μπάγιεβιτς ήταν ό,τι καλύτερο έχει δει. Αλλά στη ζυγαριά είναι οκ για μένα. Ποιος δε λέει λακαμίες δλδ;).

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Γεωργίου είναι η προσωποποίηση του τίτλου που φέρει ως "εκπομπή" μία ζωή. Είναι ένα καφενείο. Ένας ξεδοντιάρης που το παίζει δημοσιογράφος, ζώντας παρασιτικά στο σώμα του Ολυμπιακού μας. Είναι η κορωνίδα μιας ολόκληρης αντιολυμπιακής τάξης στο χώρο της δημοσιογραφίας. Έχει χαράξει έναν δρόμο, πάνω στον οποίο αλωνίζουν οι δημοσιογραφίσκοι που λυμαίνονται τον Θρύλο. Το δε λαϊκό προφίλ που μοστράρει είναι το πούστικο, το υποκριτικό. Γιατί ο λαϊκός άνθρωπος λέει αλήθειες, είναι άνδρας. Και δεν είναι άνδρας κοροϊδεύοντας τον Καπουτζίδη και τον Βαλλιανάτο. Λες και χρειάζεσαι τόνους ανδρείας για να σιχαθείς αυτές τις πούστρες. Είναι άνδρας γιατί λέει αλήθειες. Αυτός είναι ο λαϊκός ο άνθρωπος. Αλίμονο αν ο Γεωργίου και ο κάθε δημοσιογραφίσκος "Γεωργίου" είναι άνδρες και λένε αλήθειες. Είναι μία ξεγυρισμένη πούστρα. Αυτό που του χρειάζεται είναι μία πούτσα να τον γαμάει και μία βοϊδόπουτσα από πίσω να τον χτυπάει.

Εικόνα μαουνιέρης

Και ως γνωστόν, σύγγαυρε Θωμά, η βοϊδόπουτσα ή βούρδουλας αφήνει σημάδια ανεξίτηλα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αν αφήνει λέει!!! Αιώνια σημάδια, δυσβάσταχτα!

Εικόνα yiage

Χαχαχααχαααααα.....

Και οπως θα το ελεγε ο Γεωργιου.......<Ολα εδω πληρωνουνται Πουχχτακια>

Εικόνα red apple

Κι αφού αναλύουμε τον Κοέλιο και εντρυφούμε στις βαθύτερες έννοιες της φιλοσοφίας, επιστρέφουμε στην πεζή πραγματικότητα με ένα ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ

αχαααααααααααααααααα

μεγαλειώδες και επονείδιστο άρθρο!

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΕΗ ΕΔΩ!
Εγω ετσι την διαβαζω την πινακιδα clark και τη φανταζομαι κρεμασμενη, να περιμενει τους Βαζελους εξω απ΄την πορτα των αποδυτηριων τους, την Κυριακη στο Καραισκακη... Ωραιο το αρθρο, σε προχωρημενη γλωσσα ( mois ειμαι κομματι vintage ) και με μια σαρκαστικη/φιλοσοφικη διαθεση, σαν μια αποτομη, << πατημενη >> και εντονα χρωματισμενη πινελια, σ΄αυτον τον πολυχρωμο πινακα της αθυροστομης διαδικτυακης ενημερωσης για το ΘΡΥΛΟ, αλλα και τους...αντιφρονουντες, με τ΄ονομα RETM. Φαινεται οτι γουσταρεις να γραφεις εδω...Κι αν γραφεις για σενα μονο, ο.κ. δικαιωμα σου και μαγκια σου! Τετοιες advanced νοητικες κατασκευες ομως, οπως οι δικιες σου, ειναι κριμα να μη γινονται κτημα ΟΛΩΝ. Ταπεινη γνωμη ενος ΝΕΑΡΟΥ εβδομηκοντουτη... Εξαλλου, υπαρχουν ταλενταρες δυνατες εδω μεσα και ποιοτικα αυτη η φιλοξενη οπαδικη ιστοσελιδα, στεκεται ηδη πολυ ψηλα...Λιγο πιο απλος λοιπον, θα προσφερες αναγνωστικη και επικοινωνιακη απολαυση σε περισσοτερους...Προσπαθησε το, αξιζει τον κοπο...

Με τας διαπυρους ευχας μου, για να θυμηθω και τον φιλο μου τον Μαουνιερη

Ο ΣΥΓΓΑΥΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Εικόνα clark gheibol

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, πρέπει όμως να σου πω ότι δυστυχώς το κείμενο με πάει εκεί που θέλει αυτό. Πάντως αυτό που λες είναι πρόβλημα, γιατί εμείς εδώ γράφουμε για να μας διαβάζουν, όχι για να κάνουμε μόνο το γούστο μας. Γι' αυτό που γράφεις σε άλλο ποστ για να βρεθούμε, θα σου στείλουμε απάντηση στο μέιλ σου.
Τέλος, είμαστε οι RATM, αλλά και το RETM που γράφεις μας φαίνεται γουστόζικο, λέω να το κρατήσεις ως σήμα κατατεθέν

Εικόνα apostolos gaganis

Ξερεις, το RETM γεννηθηκε απ΄τη...ζουζουνια του γνωστου, παλιοτερα μονο εντυπου και σημερα κυριως ηλεκτρονικου δαιμονα....Δεν εχεις αδικο ομως. Τωρα που το κοιταω, μ΄αρεσει οτι κυριαρχει στη συντομογραφια το RE δηλ. το ΚΟΚΚΙΝΟ, το χρωμα της ομαδας μας! Λεω να το κρατησω...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ρε συ ξερεις τι τους εκανες τωρα? οποιος εχει ενα δραμι μυαλο και καταλαβει τη σχεση αιτιου - αιτιατου εχει δυο επιλογες...
1. να παθει καταθλιψη και να το ριξει στο ναργιλε
2. να βγει στους δρομους και να αποτελεσει ενα γραμμομόριο του "ποταμιου της οργης". που θα παρασυρει οσους τον δουλευαν τοσα χρονια.....

Εικόνα clark gheibol

ο Αφράτος είναι ο Μαρξ του ποδοσφαίρου. Καταφέρνει πειστικά να αποδομήσει όλο το σύστημα δοξασιών που υπάρχουν γύρω από το άθλημα, ξεβρακώνοντας και τον τελευταίο ρουφιανάκο. Έτσι το κρύο είναι πιο τσουχτερό

Εικόνα savvas gridlock

Φιλαράκο, εδώ είμαστε λαϊκά παιδιά, μην μας βάζεις άγνωστο κείμενο τώρα με ''σχέση αιτίου-αιτιατού'' και ''κοέλια ρήση''. Κατά τα άλλα, τι κειμενάρα έγραψες ρε σκατόπουστα...

Εικόνα Hank
Εικόνα savvas gridlock

Δεν μ'αρέσει ο Ταραντίνος. Προτιμώ Μπέλα Ταρρ και Όμηρο Ευστρατιάδη...