Η επόμενη μέρα


Tags: -

Αντιγραφή από το φέισμπουκ για να μένει. Μας πίκρανε ο γαύρος ψες, προσωπικά με είχε πειράξει περισσότερο η ήττα στο Ναό. Για ψες όμως δεν έχουμε καμία δικαιολογία για διαιτησία. Επειδή όμως ακούγονται πολλά και διάφορα, κάποια εκ των οποίων δικαιολογούνται από την πίκρα, ενώ άλλα είναι μνημεία ηλιθιότητας, ας κάνουμε μια σούμα της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα:
1) Ναι, φταίει ο Βαγγέλαρος ο Μπήχτης. Έκανε μια παπαριά χοντρή το καλοκαίρι προσλαμβάνοντας τον Χάσι και αυτό θα πληρώνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Όταν η ομάδα πετάει, τα εύσημα πάνε στη διοίκηση. Όταν σέρνεται υπαίτια είναι πάλι η διοίκηση. Από το να αναγνωρίσουμε ότι ευθύνεται ο Βαγγέλαρος ο Γαμιάς μέχρι να φτάσουμε στους αφορισμούς σε βάρος του, του στιλ να σηκωθεί να φύγει, υπάρχει μια απόσταση όση αυτή ανάμεσα στο γαύρο και το βάζελο. Ίσα με ένα βαζελόγαυρο δηλαδής.
2) Ο σωστός χρόνος για να φωνάξει κανείς είναι πριν γίνει το κακό. Άμα γίνει και μετά, σκοπός δεν είναι να κράξουμε, σκοπός είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το διορθώσουμε. Αυτό, όσο μας αφορά ως σελίδα του φέισμπουκ, εμείς το κάναμε και μάλιστα όχι μόνο εμείς, οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού. Τα είπαμε, φωνάξαμε, είπαμε ότι θα γαμηθεί όλη η χρονιά, αλλά τα λεφτά τα βάζουν άλλοι και τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι. Όσον αφορά τη διοίκηση, κατά τη γνώμη μας, τώρα διανύουμε μια περίοδο, όπου με την πρόσληψη του Γκαρσία διορθώνονται οι τρομακτικές αστοχίες του καλοκαιριού που μας στέρησαν τη φετινή χρονιά. Δηλαδή, για μας το κοντινό μέλλον είναι ευοίωνο, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Έχουμε προπονητή με χρόνο να αξιολογήσει το ρόστερ και να πάμε πραγματικά δυνατοί την ερχόμενη σεζόν, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
3) Ελπίζουμε ύστερα και από τη φετινή χρονιά να κατάλαβαν όλοι πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στο ποδόσφαιρο ειδικά και σε όλα τα σπορ. Παλιά μπορούσες να παίζεις μπάλα ξερωγώ μόνο με το ταλέντο (δείτε και στο μπάσκετ με Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Χριστοδούλου να παίζουν 40λεπτα). Τώρα, αν δε σε βαστάνε τα πόδια σου θα χάσεις κι από το κωλοχώρι. Αυτό το κρατάμε για τον Ιούλιο που δίνουμε τα προκριματικά: Τον Ιούλιο αν οι παίχτες μας δεν είναι βαρείς από την προετοιμασία ( η οποία περιλαμβάνει τρεξίματα σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά και εκγύμναση με βάρη), δεν έχουμε κάνει σωστή προετοιμασία. Πριν δυο χρόνια ο Βίκτωρας ο Σάντσες μας είχε ετοιμάσει για τη σεζόν. Μοιραία δεν είχαμε λυμένα πόδια τέλη Ιουλίου και αποκλειστήκαμε από τη Χάποελ. Τότε θεωρήθηκε απ' όλους υπαίτιος ο Βίκτωρας. Ο κατσαπλιάς Μπέντο που τον αντικατέστησε, αφού πέρασε στους ομίλους του γιουρόπα από πετσί κι από λουρί, έβγαλε σχεδόν όλη τη σεζόν παίζοντας με 14-15 παίχτες. Και παρόλα αυτά δεν κατάφερε σχεδόν ούτε θλάσεις να τους βγάλει. Όταν λοιπόν κρίνουμε έναν παίχτη (πχ Φορτούνη που όλοι θέλουν το κεφάλι του τελευταία), θα πρέπει να βάζουμε στην εξίσωση και τον αθλητισμό.
4) Άλλοι μέσα στην πίκρα τους, άλλοι μέσα στη μαλακία που τους δέρνει, γράφουν ότι τα προηγούμενα χρόνια κερδάγαμε γιατί οι άλλοι ήταν για τον πούτσο, αναμηρυκάζοντας όσα διαβάζουν στον πάτο του πάτερ Άρη. Ενώ τώρα λέει που δυνάμωσαν οι άλλοι, φάνηκε η γύμνια. Βέβαια, έτσι είναι, τότε που κερδάγαμε ξερωγώ τη Γιουβέντους που πήγαινε τελικό ήταν επειδή ήταν για τον πούτσο η Γιουβέντους. Ενώ τώρα που δυνάμωσε η Γιουβέντους, φάνηκε η γύμνια μας με δυο ήττες μέσα έξω. Αντί να λέτε το αντίθετο, ότι δηλαδή φέτος φάνηκε ξεκάθαρα η αγωνιστική μας ανωτερότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια, φέτος που η ομάδα σέρνεται κι αυτό το διαπιστώνουν όλοι και παρόλα αυτά, μόνο χάρη στην εξυγίανση βρισκόμαστε πίσω στο πρωτάθλημα, πάτε και μας λέτε ανερυθρίαστα αυτές τις παπαριές. Πριν συνεχίσουμε με τα παρακάτω, να πούμε εδώ ότι ξέρετε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τη διαφορετική άποψη. Όποιος όμως βρίζει Βαγγέλαρο (το ίδιο ισχύει και για τους Αγγελόπουλους για να προλάβω ενστάσεις από αγόρια με βυζιά) ή εμάς, τρώει μπαν. 
5) Η ομάδα δε διαλύεται όπως νομίζουν πολλοί. Ούτε καν χρειάζεται την ενίσχυση που λένε οι περισσότεροι, ακούμε ξερωγώ για δέκα εντεκαδάτους, νομίζω ότι σώζεται μόνο ο Προτό και ίσως ο Ανσαριφάς ως δεύτερος. Ξεκολλάτε, αξιοπρεπές είναι το ρόστερ, δεν ταιριάζει ίσως βέβαια με αυτό που έχει ο Όσκαρ στο μυαλό του. Πιστεύω ότι στις μεταγραφές του καλοκαιριού θα κινηθούμε σε πιο αθλητικούς παίχτες, πιο γρήγορους και πιο τρεχαλατζήδες. Αυτά θα τα κρίνει ο Όσκαρ και το τεχνικό τιμ.
Ούτε βρισκόμαστε σ' αυτήν την κατάσταση πρώτη φορά. Επί θητείας Μαρινάκη είναι η πρώτη φορά βέβαια που είμαστε μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά σκεφτείτε πώς ήμασταν όταν ήρθε ο Μίτσελ ύστερα από το Ζαρντίμ. Χάσαμε από τη Λεβάντε με ξεβράκωμα, στο πρωτάθλημα φαινόμασταν ασύνδετοι. Και τότε μάλιστα είχαμε περισσότερους λόγους να ανησυχούμε γιατί η διοίκηση ήταν φρέσκια και δεν ξέραμε αν η επιτυχία της οφειλόταν στην ικανότητά της ή στην κωλοφαρδία της με τους προπονητές.
6) Όσον αφορά στα στελέχη της διοίκησης, άλλοι λένε πούλο Μοντεστό, άλλοι πούλο Βρέντζος κλπ. Εγώ δεν ξέρω ποιος κάνει τι στην ομάδα, γι' αυτό για μένα τα πάντα πέφτουν πάνω στον Πρόεδρο, σίγουρα όμως όποιος είπε ότι το πλάνο του Χάσι είναι βιώσιμο του αξίζει να μπει σε μνημόνιο, κάνοντας την ίδια δουλειά στην Οδηγήτρια, μέχρι να βγάλει τρίχες ο κώλος του πάτερ Άρη.
7) Κι ένα τελευταίο, έτσι, για να δείτε καθαρά ορισμένοι: τι έχει προσφέρει ο Μιραλάς από τότε που ήρθε που δε θα το πρόσφερε ξερωγώ ο Σεμπά (ή μη σου πω κι ο Χατζησαφί μπροστά;) Οι κρίσεις μας πρέπει να γίνονται με το κεφάλι κι όχι με τον πούτσο ή με την καρδιά. Για μένα ο Μιραλάς πρέπει να παλέψει για να κατακτήσει την πληρωμή της ρήτρας. 
Και για όσους το ξεχνάνε, κάθε μέρα είναι καλή άμα είσαι γαύρος.

Σχόλια

Εικόνα tennessis

Πραγματικά μια άποψη ποδοσφαιρική δεν ξέρω πως το γνωρίζεις το τόπι ή και οι επαφές που έχεις με πρόσωπα γνώστες σε βοηθούν αλλά πραγματικά με εξέπληξες. Πρώτα γιατί αυτό για τον Σάντσες το έχω γράψει σε άλλο σάιτ στο παρελθόν, ο κάθε προπονητής έχει τα καλά του και τα άσχημά του, ο Σάντσες λοιπόν από προετοιμασία έσκισε, αλλά ατύχησε γιατί έπαιξε με αντίπαλο δεμένη ομάδα που τη συγκεκριμένη εποχή είναι το Α και το Ω (και αποδυναμωμένος ο Θρύλος). Για τον Μιραλάς επίσης, είχα γράψει ότι είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΣ σήμερα, όπως και τώρα θα γράψω ότι θα είναι πολύ καλύτερος με τις μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Διότι θυμάμαι όταν έπαιζε στην Ευρώπη με το Θρύλο ΔΕΝ είχε την απόδοση που είχε στο ελλ. πρωτάθλημα.
Για τον Μαρινάκη θα πω ότι πέρυσι άλλαξε 5 προπονητές και φέτος ήδη 3, το ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη του με ανησυχεί. Αλλά η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα μακριά από εμένα. Ήμουν και είμαι σύμφωνος με την αλλαγή Λεμονή (όσο και αν τον σέβομαι για το ότι είναι στρατιώτης) ΚΥΡΙΩΣ γιατί ο Όσκαρ θα μάθει την ομάδα και το καλοκαίρι θα ξέρει τι να κάνει. Για την κριτική στους ποδοσφαιριστές με ξεπερνάει, είμαστε 33.000 προπονητές στην εξέδρα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Όμως, σύγαυροι, δεύτερος Φορτούνης δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αν όμως του χρόνου συνεχίσει στα ίδια ρηχά νερά δεν... Θέλει όμως προπονητή, δεν μπορεί ο Σίλβα να του έχει δίπλα παίχτες που μαρκάρουν και δένουν μαζί και οι επόμενοι να ζητούν πράγματα που ΔΕΝ μπορεί να κάνει!
Επίσης, ο Όσκαρ πρέπει να κριθεί όταν κάνει την προετοιμασία ΑΥΤΟΣ, όχι όποτε μας καπνίσει. Το παράδειγμα του Μίτσελ που αναφέρεται στο κείμενο (μετά τον Ζαρντίμ) που όταν ήρθε δεν ήξερε την ομάδα και ήταν κακός, το πως την μεταμόρφωσε την επόμενη χρονιά πρέπει να μας γίνει ΟΔΗΓΟΣ.

Εικόνα ze ηλιας

Φίλε, χίλια εύγε.
Οτι καλύτερο έχω διαβάσει τις τελευταίες "ζόρικες"μέρες για το σύλλογο.
Ένα κείμενο που αφορά πραγματικούς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ.

Εικόνα Romain

Και εγώ συμφωνώ να φύγει ο Βαγγέλης.

Δεν γίνεται μέσα σε 7 χρόνια να πάρεις 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα και στο 8ον να βρίσκεσαι 4 βαθμούς από την κορυφή.

Αυτά τα πράγματα απλά δεν γίνονται και πολύ λογικά οι ...νοήμονες οπαδοί ζητάνε να φύγει. Και δόξα τω θεώ ...νοήμονες υπάρχουν (ΔΕΝ είναι όπως τα λεφτά).

Αν δεν υπήρχαν (οι ...νοήμονες) δεν θα είχαμε την κυβέρνηση ΚΑΜΜΕΝΟ-ΣΥΡΙΖΑ.

Εικόνα takis xwsiar

Ολο αυτό το αρθρο,το διαβαζω καθε 8 ωρες για να βαλω σε ταξη,αυτα τα χιλιαδες πραγματα που πιεζουν στο κεφαλι μου τις σκεψεις μου για την κατασταση στην ομαδα.Δηλαδη 3 φορες την ημερα,σαν φαρμακο.Το προτείνω (σαν "ασθενης,οχι σαν γιατρος)σε ολους τους συγγαυρους.Νομιζω ότι τα λεει όλα! Στο σημειο 1 θα ηθελα να τονισω κατι.Ειμαι σιγουρος ότι στους αντιΟλυμπιακους,το πρωτο που τους ενδιαφερει,το πλεον σημαντικο για δαυτους,το χειροτερο που θεωρουν ότι θα ηθελαν να κανουν στον Ολυμπιακο μας,δεν είναι να του παρουν το πρωταθλημα.Γιατι ακομη και να το παρουν ,αν ο Ολυμπιακος τους παρει φαλαγγι μετα για καμποσα χρονια,δεν τους "τελειωνει" καλα αυτό που φανταζονταν.Ο σημαντικότερος σκοπος τους είναι να φερουν ανακατωσουρα στον Ολυμπιακο,ο ενας να κυνηγα τον άλλο,και το τελειο γι'αυτους στο τελος να τα βαλουμε με αυτόν που φοβούνται.Τον ιδιο το Μαρινακη.Αυτο είναι το τελειο γι'αυτους.Μονο ετσι θα ξεμπερδεψουν για καμποσο διαστημα από τον Ολυμπιακο.Γνωριζουν ότι αυτή την εποχη,δεν υπαρχουν πολλοι που θα έσπρωχναν μεγαλα κεφαλαια για έναν τετοιο συλλογο.Εδω τον βαζελο που είναι μικροτερο σωματειο,και δεν βρισκουν έναν.Στο αεκακι αμα δεν πηγαινε ο λαθρεμπορας,ο "ξερω που μενεις!",πεθανε κι ο Ψωμιάδης,ποιος θα πηγαινε? Ο Χατζηχρήστος? Τέτοιους εμεις δεν θελουμε,το καναμε το αγροτικο μας,παλιοτερα!

Εικόνα George_Str

AYTOI ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΙ Η ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Ετσι είναι ρε μαγκίτη Clark,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,γιατι κάθομαι και διαβάζω τα πάντα γυρω απ΄τον Θρύλο μας ειδικά στο RATM,και καταφέρονται στο Βαγγέλα τον γαμιά που φταίει 90%, αλλά σιγουρα το γνωρίζει και θα φτιάξει τα πράγματα γιατι είναι Γαύρος κι αυτός.Αν μερικοί, να μην τους ονομάσω, θέλουν να φύγει ο Βαγγέλας,τι θέλουν δηλαδή να γίνουμε σαν το βάζελο του παιδόφιλου, ή σαν τα χανούμια του λαθρέμπορα και τον μαφιόζο του βορρά.Στο διάολο θα πάμε και πουτάνες θα γίνουμε αν φύγει Βαγγέλας.Τελειώσανε οι καιροί που ρέαν τα μπικικίνια,θα βρεθεί κανένα λαμόγιο στυλ Λαυρεντιάδη,και άλλων και θα τρέχουμε στα γήπεδα σαν τα πέτρινα.Ο ΘΡΥΛΟΣ μας δεν θα πεθάνει ποτέ,αλλα στο τιμόνι πρέπει να ΄χουμε Γαύρο "φορτωμένο",που θα κάνει τις παπαριές του αλλά όπως όλοι οι Γαύροι είμαστε πάντα καυλωμένοι,πάντα θα τους γαμάμε και θάμαστε πρώτοι.

Εικόνα dimitrov7

Πες τα χρυσόστομε.... συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο σημείο 3!

Εικόνα holland74

Έτσι είναι που τα λες αδερφέ, στον αθλητισμό δεν μπορείς να κοιτάς το χθες, αλλά το τώρα και το μέλλον..
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που είπες πως πρέπει να κινηθούμε για παίκτες γρήγορους, εκρηκτικούς και τεχνίτες..
Θεωρώ επίσης πως η πλειοψηφία από τα σαπάκια ήδη κούνησε μαντήλι τώρα τον Δεκέμβριο...
Από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι έχουν ποιότητα και μπορούν να βοηθήσουν, εγώ θεωρώ πως ακόμα και αυτό το ρόστερ είναι ποιοτικότερο από της κούλας ή του μπουγατσοκιμά...