Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Tags: -

Γεια χαρά μάγκες. Αποφάσισα να γράψω για ένα φλέγον θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη μεταγραφή του Ρέτσου και τα 22 μύρια που πήρε ο Ολυμπιακός, ξεπλένοντας το βρόμικο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητες του Μαρινάκη. Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι είχε γεμίσει ταρίφες το διαδίκτυο. Νόμιζα ότι κυκλοφορούσαν μόνο κάτι λογιστάκοι που στα μπακαλοτέφτερά τους βλέπανε την κοσμογονία, αλλά φαίνεται ότι στην Ελλάδα αυγαταίνουν οι Νταβίτσηδες, οι χόμινες ουνιβερσάλες, οι άνθρωποι που τα γνωρίζουν όλα από επιστήμες, τέχνες, πολιτική, αθλητισμό και παρασκήνιο, με δυο λόγια οι ταρίφες.
 
Αυτό λοιπόν που μας ξεφουρνίζουν τελευταία οι ξερόλες είναι το "ποια 22 μύρια για το Ρέτσο; Η Λεβερκούζεν είχε συμφέρον να φανεί ότι εκταμιεύει για να παντελονιάσουν οι δικοί τους και βάλαν μεσάζοντα τον Ολυμπιακό. Έλα μωρέ, αφού ξεπλένει χρήμα ο Μαρινάκης στο γαύρο, όλοι έτσι κάνουν".
Ανεβαίνουμε στο κίτρινο τέθριππο λοιπόν αυτού του ιντερνετικού ταρίφα, και πάμε να δούμε τη μηχανή μέσα από την οποία ο Μαρινάκης παντελονιάζει από την αγάπη μας. Πριν όμως προχωρήσουμε, ας κάνουμε μια στάση για κάτι σημαντικό 
 
 
Συνεχίζουμε λοιπόν και πάμε στην έννοια του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος. Τι σημαίνει αυτό και πώς γίνεται; Κάποιος έχει εισόδημα από παράνομες δραστηριότητες (εδώ χάριν παραδείγματος θα θεωρήσουμε ότι ο Μαρινάκης εκδίδει όσες μανάδες βάζελων άφησε ο Σωκράτης και κονομάει τα πεντόευρα από τα πακιστάνια). Μαζεύει, μαζεύει πεντόευρο ο Βαγγέλας, αλλά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει νόμιμα. Είναι χρήματα που έχει κασεράτα στο συρτάρι και θέλει να τα βγάλει στην αγορά. Φτιάχνει το λοιπόν μια επιχείρηση βιτρίνα (όποιος έχει δει την ταινία Rounders με τον Ματ Ντέιμον καταλαβαίνει πώς μπορεί να στηθεί μια τέτοια επιχείρηση- το μπαρ του μαφιόζου Τζον Μάλκοβιτς) και εμφανίζει αυτά τα μαύρα εισοδήματα που έχει, ως έσοδα της επιχείρησης- βιτρίνα. Κόβονται κανονικά αποδείξεις και τιμολόγια κι ας μην υπάρχει στην πραγματικότητα ούτε μισός πελάτης, πληρώνονται άμεσοι και έμμεσοι φόροι στο κράτος και ξαφνικά τα μαύρα εισοδήματα ασπρίσανε, έγιναν κέρδη νόμιμης επιχείρησης και επομένως μπορούν να πέσουν πάλλευκα στην αγορά.
 
Φυσικά, στην περίπτωση του Ρέτσου και της Λεβερκούζεν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς τα χρήματα που εκταμίευσε η Λεβερκούζεν δεν είναι προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, οπότε αφού κάνουμε μια ακόμα στάση
 
 
συνεχίζουμε για να εξετάσουμε το δεύτερο σενάριο, αυτό με το πανταλόνι των ιθυνόντων της Λεβερκούζεν:
Τι σου λέει ο Νταβίτσης με το χέρι κρεμαζμένο από το παραθύρι; Ότι έχουν συμφέρον στη Λεβερκούζεν να φαίνεται ότι εκταμιεύουν χρήματα, τα οποία δε δίδονται, ώστε να τα παντελονιάζουν. Αφήνοντας παράμερα το γεγονός ότι η Λεβερκούζεν είναι γερμανική ομάδα και στη Γερμανία τα πράγματα δε δουλεύουν όπως στη στάνη του μπαρμπα Μήτρου, πάμε να δούμε τον εικαζόμενο μηχανισμό: Έχουμε το λοιπόν μια μερικά εικονική σύμβαση. Ο Ρέτσος πωλείται ασούμε ένα μύριο, στο συμβόλαιο γράφουν 22 και έχουν μια ιδιαίτερη συμφωνία (όποιος έχει μια ελάχιστη σχέση με τα νομικά φυσικά καταλαβαίνει ότι αυτή η δεύτερη συμφωνία πρέπει να βασίζεται μόνο στην καλή πίστη των μερών, δεν μπορούν να αξιωθούν δικαστικά οι απαιτήσεις που πηγάζουν απ' αυτήν) ότι ο Ολυμπιακός δε θα πάρει και τα 22 μύρια, αλλά μόνο ένα και τα άλλα 21 θα τα παντελονιάσουν ο Μαρινάκης και οι λεβερκούζιοι. Πρόκειται για μια κλασσική περίπτωση βρομίσματος άσπρου χρήματος, καθώς ωραία και ζεστά λεφτά από το ταμείο της Λεβερκούζεν, νόμιμα μπασμένα στο ταμείο της, φεύγουν για να καταλήξουν όχι νόμιμα στο ταμείο του Ολυμπιακού, αλλά στις τσέπες του Μαρινάκη και των Γερμανών. Μ’ άλλα λόγια, οι ίδιοι κατηγορούν ταυτόχρονα τον Βαγγέλαρο το Γαμιά και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για βρόμισμα καθαρού χρήματος. Φυσικά, ένας νουνεχής θα ρώταγε "μα καλά, αφού εμφανίζεται ότι τα 22 τα εισέπραξε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πώς φεύγουν από την τσέπη της για να πάνε στις τσέπες φυσικών προσώπων; Δεν είναι το ίδιο σαν να παίρνει λεφτά ο Μαρινάκης από τον Ολυμπιακό και να τα βάζει στην τσέπη του και στις τσέπες των Γερμανών;". Η απάντηση είναι ότι πράγματι, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, ο Μαρινάκης θα διέπραττε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Ολυμπιακού και θα κινδύνευε ακόμα και με ποινική δίωξη. Σε ποιο σημείο φεύγουν τα λεφτά; Διότι τα λεφτά είναι ηλεκτρονικά. Για να περαιωθεί η εικονική συναλλαγή πρέπει να μπουν στο ταμείο του Ολυμπιακού και να βγουν μετά. Ως τι όμως; Όλα αυτά όμως, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τον ταρίφα μας. Η σιγουριά που πηγάζει από τη γνώση που δίνει το σαζμάν βοηθάει στο να ξεπεραστούν όλα αυτά τα μικροεμπόδια.
 
Πριν κλείσω να πω και την άποψή μου για το γοβάκια, το Μιραλάς. Τελευταία λοιπόν παροξυσμός κατέκλυσε το γαύρικο θυμικό στην ελπίδα ότι ο πασουμάκιας ο Κέβιν θα γύριζε στην ομάδα της καρδιάς του. Στην ομάδα που της έβγαλε τα συκώτια όταν ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του από τη Σεντετχέ, καθώς ο Βέλγος ήθελε μεγάλο μισθό και μικρή ρήτρα, αδυνατώντας σαν τους παραπάνω ταρίφες να αντιληφθεί ότι αυτά συνήθως είναι ανάλογα. Αφού λοιπόν μας ζάλισε τον έρωτα ένα καλοκαίρι, το επόμενο καλοκαίρι μας τα ξαναζάλισε για να φύγει. Κίνησε γη και ουρανό μπας και γλιτώσει η Έβερτον μέρος από τη (χαμηλή) ρήτρα- και αν δε λαθεύω πέτυχε μια μικρή μείωση.
 
Και αφού μας έγραψε στα παπάρια του δις, ξαφνικά μας αγάπησε ο πασουμάκιας. Από ποδοσφαιρικής άποψης, εμένα δε με χαλάει να έχουμε έναν τρίτο αριστερό εξτρέμ πίσω από το Σεμπά και με δυνατότητα να παίξει φορ, αλλά νομίζω ότι το κόστος της μεταγραφής θα ήταν δυσανάλογο με την αναμενόμενη προσφορά. Εξτρέμ των μηδέν γκολ στο τσαμπιολί έχουμε ένα σωρό και ο Πάρντο με το Μάριν δεν είναι ανάμεσά τους. Μπορεί ν’ ακούγονται σκληρά αυτά που λέω, αλλά για τα όσα μπορεί να προσφέρει είναι μάλλον υπερτιμημένος ο Κέβιν. Χώρια που μας φέρθηκε βαζέλικα. Και χώρια που τρέχει με τα πασούμια. Και τα λέω αυτά με πλήρη συνείδηση ότι κάποια στιγμή μπορεί να τον δούμε ξανά στον Ολυμπιακό. Αλλά τότε θα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θα είναι ένα μοβόρικο σκυλί του πολέμου που θα έχει έρθει για να βοηθήσει την ομάδα να πάει ένα σκαλί ψηλότερα. Όσο όμως ο Μιραλάς είναι στην Έβερτον, ο Μανθάτης θα είναι πάντα δέκα κλάσεις πάνω απ’ τον γοβάκια.

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

''και εμφανίζει αυτά τα μαύρα εισοδήματα που έχει, ως έσοδα της επιχείρησης- βιτρίνα.''

Aν τα εμφανισει ως εσοδα, θα τα χασει. Πρεπει να τα εμφανισει ως κερδη αυτης της επιχειρησης-βιτρινα για να μπορει να τα παντελονιασει. Αυτο ειναι το ξεπλυμα. Αν τα εσοδα δεν γινουν κερδη, εστω λογιστικα στο κλεισιμο της χρησης, δεν μπορει να τα τσεπωσει. Οποια βρομερη πουτανα λοιπον μιλαει για ξεπλυμα στον Ολυμπιακο, ας μας δειξει τα κερδη της ΠΑΕ. Εστω λογιστικα, πού υπαρχουν κερδη; Και στις Ανωνυμες Εταιρειες δεν αρκουν τα κερδη για να τα παντελονιασουν οι μετοχοι, πρεπει να εκδοθουν μερισματα, γιατι τα κερδη μιας χρησης μπορει να χρησιμοποιηθουν ως αποθεματικο, ή να σβησουν ζημιες προηγουμενων χρησεων, ή να γινουν κεφαλαιο που θα μπει στην εταιρεια ξανα για νεες επενδυσεις. Πού ειναι τα μερισματα λοιπον, εστω τα λογιστικα, που παντελονιασε ο Μαρινακης απο την ΠΑΕ Ολυμπιακος απο το 2010 που μπηκε στην ΠΑΕ μεχρι σημερα; Που ειναι γαμω το μουνι που σας γεννησε, ΠΟΥΤΑΝΕΣ; Ας μας τα δειξει καμια πουτανα να τα δουμε κι εμεις. Οποιος ξαναμιλησει δημοσιως για κατι τετοιο, απο εμας δεν θα εχει ενα απλο γυαλισμα κωλοτρυπιδας. Θα φευγει καρφι στον εισαγγελέα. Αρκετα, ως εδω η μαλακια του μεσου κατσαπλια γαυρου του Ιντερνετ. Εμεις ΔΕΝ σας προστατευουμε αλλο, βρομοπουτανες ανωμαλες χαμουρες που σας καβαλανε Μπαγκλαντεσιανοι.

Εικόνα takis xwsiar

Ακομα και να εκανε ξέπλυμα μαυρου χρηματος ο Μαρινακης,αυτο φιλε μου ουτε τους ενοχλεί ουτε τους νοιαζει!Και αυτό γιατι το ξέπλυμα μαυρου χρηματος είναι τροπος λειτουργειας,ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ!!Ο ενας ειχε πριν καμποσα χρονια μια σχολη οδηγησης,ο οποιος και εκει παρανομιες εκανε(Τα δικαστηρια το ηπαν αυτό,πουλουσε πλαστα διπλωματα οδηγησης).Κατοπιν και αφου κατεστρεψε οποιον εμπλεκε μαζι του ,ξαφνικα μας βγηκε εφοπλιστης και πετυχημένος μαλιστα,απ το πουθενα.Ο άλλος λαθρεμπορας και μαυροχρηματος μας βγηκε ξαφνικα απ το πουθενα με μπολικο χρημα.Τα πλεον γνωστα γιαυτον είναι ότι ηταν ο "ΛΑΓΟΣ" της κυβερνησης στην κλειστη δημοπρασια για της τηλεοπτικες αδειες (Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ!!),αγορασε τσαμπα την ελληνικη καπνοβιομηχανια,και αυτό διοτι ειχε πολλες οφειλες στο κρατος(η ΣΕΚΑΠ),και αφου του τη δωσανε αμεσως μετα του χαρισανε αυτές τις οφειλες.Το ποσο βεβαια δεν ηταν μεγαλο,ηταν ας πουμε οσο θα παρει ο Ολυμπιακος απ την εισιδο του στους ομιλους του τσου λου!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ.Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ,ΔΗΛ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.Για τον άλλο (Αλαφουζο)δεν θενω να πω κατι,γιατι ζει τωρα τη λυπη του χωρισμου (Απ τους αλλους δυο),και το σεβομαι αυτό.

Εικόνα Fotiadko7

Αδερφε, αν ητανε η ζηλια ψωρα θα ειχε κολλησει ολη η χωρα! Εχουν σκασει απο τη ζηλια μιλαμε οπαδοι και δημοσιοφραφοι των αλλοθρησκων! Και πως να γινει αλλιως οταν ο Θρυλος πουλαει γεννημα-θρεμα της Ακαδημιας του σε τετοια τιμη που αποσβενει τα εξοδα για τα προηγουμενα 10 τουλαχιστον χρονια και δικαιωνει με τον πιο ηδονικο τροπο τις προσπαθειες των ανθρωπων της ομαδας μας με πρωτεργατη τον ασυναγωνιστο Βαγγελα!Η ομαδα χτιζει ονομα στην Ευρωπη με τους παικτες που δινει κι εξελισσονται στις ομαδες τους και μεταπωλουνται σε υψηλοτερες τιμες πχ Μητρογλου! Οσον αφορα τον Μιραλας αδερφε πραγματικα τα ειπες ολα, δεν εχω να προσυεσω ουτε κομμα!

Εικόνα koropi48

Και να μη λησμονούμε. Για πλυντήριο δεν μίλησαν οι ταρίφες ή οι νταλικέρηδες, που στο κάτω κάτω της γραφής, λένε και καμια μ.... να περάσει η ώρα στον καφενέ. Εδώ μίλησαν καθαρά και ανοιχτά οι παρουσιαστές μεσημεριανού μαγκαζίνο στην κρατική ΕΡΑ ΣΠΟΡ παρακαλώ! Πλυντήριο, πλυντηρέξ, μπουγάδα , τα κάνει αόρατα και τέτοιες πουστιές. Το έγραψα σε άλλο σχόλιο, έστειλα και μέιλ στην ερτ και στην ομάδα, αλλά ούτε επανόρθωση ούτε μήνυση. Τίποτα. Εχουμε πει, κάθε παπαριά και μια αγωγή. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έχουν ΣΚΑΣΕΙ από τη ζήλια τους. Αυτό είναι. Ειδικά αυτός ο Κοντός εκεί στην ΕΡΑ δε λέει να το χωνέψει με τίποτα. Πώς γίνεται, λέει, να κοστίζει ο Τάσος Δώνης που έπαιζε πέρυσι στο γαλλικό πρωτάθλημα 4,2 εκ. ευρώ, την ώρα που ο Ρέτσος της σούπερ λιγκ στοίχισε 22.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτός που κάνει λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην περίπτωση του Ρέτσου, είναι ο ίδιος που έκανε λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στα 2 εκατομμύρια ευρώ που πήραμε για τον Ρομπέρτο. Μονά ζυγά δικά μας δηλαδή.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Εύγε αδερφέ!
Εύγε για την υπομονή να εξηγείς βασικές έννοιες σε συνωμοσιολάγνους, εύγε για την ανάλυση και - από εμένα τουλάχιστον - ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ για τις 3 τελευταίες προτάσεις στο τέλος!!!
Έτσι είναι αυτά...
"Εμείς οι άρρωστοι οι ΟΠΑΔΟΙ σου" λέει και το σύνθημα, όχι οι φίλαθλοί σου...

ΚΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΡΕΥΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ

Εικόνα Red Kokkinos

Μπραβο ρε Κλαρκ! Ιδιαιτερα ο σχολιασμος για τον πασουμακια ολοσωστος. Ακριβως ετσι και οποιος ξερει μπορει να καταλαβει. Προσωπικα δεν με ενθουσιαζει ουτε σαν ποδοσφαιροφατσα.
Εσκισες.

Εικόνα Chief Bromden

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, το financial fairplay. Για ποιο λόγο να φορτωθεί η Λεβερκούζεν εικονικά έξοδα 22 εκατομμυρίων για μια μεταγραφή που κόστισε 2 ή 5 εκατομμύρια; Τα 22 που έδωσε τώρα την περιορίζουν ως ένα βαθμό στο να προχωρήσει μελλοντικά σε αγορές ίδιου ή πολύ μεγαλύτερου μεγέθους. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο transfermarkt θα δει πως το ρόστερ της το απαρτίζουν τουλάχιστον 10 παίχτες με αξία πάνω από τα 10-15 εκατομμύρια (ο Ρέτσος κοστολογείτε με 5), σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι κοστίζουν στην αγορά από 1 μέχρι 10 εκατομμύρια. Το αστέρι της ο επιθετικός Brandt έχει αξία 22 εκατ. όπως επίσης και ο σέντερ μπακ Jonathan Tah. Η αξία τους στην αγορά μεταφράζεται σε πολύ μεγάλα συμβόλαια τα οποία σε συνδυασμό με τις αγορές περιορίζουν το διαθέσιμο προς ξόδεμα μπάτζετ της ομάδας. Τώρα όσον αφορά το επιχείρημα πως οι Γερμανοί φούσκωσαν το τίμημα για να «φάνε» είναι το λιγότερο γελοίο. Ας υποθέσουμε πως σε μια ομάδα που την διοίκηση της απαρτίζουν δεκάδες μέλη , κάτσανε και συμφωνήσανε ΟΛΟΙ τους να βάλουν χέρι από κοινού στο ταμείο. Πως επιλέξανε να το κάνουν; μέσω μιας μεταγραφής από ομάδα champions league που τράβηξε τα φώτα πάνω της. Αν ήθελαν να τσεπώνουν από το ταμείο θα έβρισκαν πιο ασφαλείς τρόπους, από εισιτήρια, προμήθειες, διαφημίσεις.
Οι απατεώνες όμως της Λεβερκούζεν έστησαν το κόλπο του αιώνα μέσω του Ρέτσου. Το περίεργο όμως είναι πως την ίδια πρόθεση να «μασήσουν» από τα ταμεία των ομάδων τους είχαν και η Λυών αλλά και η Ρεν προσφέροντας ποσά κοντά στα 10 με 15 εκατομμύρια!!!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ωραίος ως Κλαρκ και ως επιβεβαίωση των παραπάνω να αναφέρω απλώς μια συζήτηση που είχα με έναν από τους εξυγιαντές της ΕΠΟ (τυγχάνει να έχουμε συγγένεια εξ αγχιστείας) για ξέπλυμα χρήματος σε κάποια ΠΑΕ της επαρχίας.Ο άνθρωπος μου εξήγησε πως όχι μόνο δεν γίνεται ξέπλυμα αλλά οι έλεγχοι που γίνονται από την UEFA ανά πάσα στιγμή ακόμη και σε ομάδες που δεν παίζουν Ευρώπη, είναι εξονυχιστικοί και μακράν δυσκολότεροι από αυτούς της εφορίας (λόγω κινδύνου παράνομου στοιχηματισμού).Άλλωστε ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη παρουσιάζουν κέρδη ώστε να υπάρχει έστω και μικρή υποψία για ξέπλυμα.Αυτά τα έλεγε άνθρωπος σφόδρα αντιολυμπιακός (ακόμη και προ Μαρινάκη).

Εικόνα john

« Όσο όμως ο Μιραλάς είναι στην Έβερτον, ο Μανθάτης θα είναι πάντα δέκα κλάσεις πάνω απ’ τον γοβάκια.»

Μπραβο ρε clark μακάρι όλοι οι γαύροι να ηταν σαν εσένα. Οπαδος σημαίνει ΣΤΗΡΙΖΩ τους παίκτες μου και εφόσον φορούν τα ερυθρόλευκα ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. Οποιος παιζει στον Ολυμπιακο ειναι ο καλύτερος παίτης του κοσμου. Καταλαβαινω βεβαια πως πολλοι ξινισμένοι νεογαυροι που ζουνε για να γκρινιαζουν για τους παικτες της ομαδας δεν θα μπορεσουν ποτε να κατανοησουν αυτο που λες. Για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Ολυμπιακους ο Μπορχα οσο καιρο επαιζε στον Ολυμπιακο ηταν ανωτερος του Ροναλντο, και ο Σαντανα ανωτερος του Τιαγκο Σιλβα. Ετσι ακριβως πρεπει να αντιμετωπιζουμε τους παικτες μας

Εικόνα Marios

Για σου φιλε,καταρχας πολυ δυνατο το αρθρο σου.Να ξεκινησω ενα ενα,μιλαμε οτι οι ιδιοι τυποι που αφηνουν να περνανε τα μηνυματα <<Πληντυριο>>,<<Απατη>>,γραφουν σε αρθρα γεματα φιλοσοφια για τον Μαρινακη που βαζει μολις το 1/3 των εσοδων του απο CL και Ρετσο για μεταγραφες,ειναι ακριβως οι ιδιοι τυποι,μιλαμε για διχασμενες προσωπικοτητες,που το χρημα και νομιζω τωρα τελευταια το ρουβλι τους εχουν κανει αλλόφρονες,νομιζω οτι δεν υπαρχει γιατρεια.Για μενα ειναι ξεκαθαρα σε αποστολη και αρθρα σαν αυτο http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/371382/o-olympiakos-o-...
(συγνωμη απο τα παιδια που βαζω το λινκ,αλλα το ειδος της συγκεκριμενης προπαγανδας δεν ειναι για να παιζουμε,δες τον τιτλο για να δεις σε τι αποστολη εναι),αρθρα σαν αυτο ελεγα δειχνουν ξεκαθαρα οτι θελουν να μας χτυπησουν σε καθε επιπεδο οχι μονο της αθλητικης ζωης,αλλα γενικοτερα σε οτιδηποτε αφορα τον Ολυμπιακο.Και δευτερον για τον Μιραλας,σκεφτεσαι σαν γαυρος και μπραβο σου,δινεις πανω κατω την πραγματικοτητα.Απλα φιλε μιλαμε για παικτη που λογιζεται ισως οχι σαν βασικος ποια αλλα ειναι στο ροστερ ισως της πιο ποιοτικης εθνικης ομαδας του κοσμου,ο τυπος θελει να ερθει για να παιξει στο Μουντιαλ ειναι ξεκαθαρο,με τετοιο κινητρο πως να του πεις οχι,δηλαδη δεν θα μπορει να προσφερει με την ποιοτητα του,στυγνα επαγγελματικα οπως φερθηκε μπορουμε να φερθουμε και εμεις,να πιεσουμε τις καταστασεις ωστε να τον φερουμε δανεικο για να κανει ενα εξαμηνο στο οποιο λογικα θα σκυλιασει.Νομιζω οτι μπορουμε να εκμεταλλευτουμε την κατασταση αρκει σιγουρα να μην το παρακανουμε οικονομικα.Να σαι καλα και περιμενω και αλλα αρθρα σου!

Εικόνα Romain

Clark, πολυ ενδιαφέρον άρθρο.

Δεν είναι "ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ". χαχαχα...

Πολυ σωστή οικονομική ανάλυση. Αυτοί βέβαια που γράφουν για... "ξέπλυμα" συνήθως δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ο όρος ή αν γνωρίζουν, ελπιζουν αυτοί που τα διαβάζουν να είναι ηλίθιοι ή/και αγράμματοι. Για να κάνεις ξέπλυμα χρειάζεται να έχεις κέρδος.

ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ

Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση σου όσον αφορά την στάση του Μιραλάς. Απ ότι ακούγεται, ούτε τώρα θέλει να ρίξει τις απαιτήσεις του για να γυρίσει στο ... "σπίτι του".
Άσε που αν γυρίσει θα υπάρχει μεγάλο θέμα στα αποδυτήρια με τη διαφορά του μισθού του με τους υπόλοιπους. Δεν ξερω σε τι κατάσταση βρήσκεται αλλά ίσως να είναι καλύτερα να μην έρθει αν όντως συντρέχουν οι πιο πανω λογοι.

Τώρα όσον αφορά την τιμή πώλησης του Ρέτσου, το ύψος της έχει να κάνει με την αξία του παίκτη αλλά περισσότερο με τον Ολυμπιακό.

Η Λεβερκούζεν έχει ένα απο τα πλεον αξιόλογα δίκτυα ανακάλυψης ταλέντων παγκόσμια. Γνωρίζει πολύ καλά την αξία του παίκτη.

Που στην ηλικία του, 18, δεν υπάρχουν πολλοί που να αγωνιζονται βασικοί σε μια ομάδα Champions League όπως ο Θρύλος. Υπάρχει και το ιστορικό του Μανωλά με 15 εκ. και τώρα η αξία του είναι υπερδιπλάσια, καθώς επίσης και ο Μαρινάκης που δεν με τις αρχικές προτάσεις των 10 εκ. Συν την αξιοπιστία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που κάνει ντιλς με μεγάλες Ευρωπαικές ομάδες και κορυφαίους managers.