ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΦΗ 3-0


Tags: -

Γεια χαρά, μάγκες. Πρόβα τζενεράλε ψες με τη Φόφη για το μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά έτοιμος. Δεν ξέρω αν αυτό θα επαρκέσει για το θετικό αποτέλεζμα με τους Ισπανούς, πάντως χτες είχαμε τα στοιχεία που περιμένουμε να δούμε απ’ την ομάδα: σωστή τακτική, πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και μπόλικα τρεξίματα, αρκετά από τα οποία σε σπριντ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με κάτι σαν 4-2-3-1: Αμπιντάλ- Αυλωνίτης στα στόπερ, Μαζουακού- Σαλίνο ακραίοι, Μιλιβόγεβιτς στο 6 με Κασάμι στο 8 και Τσόρι πιο μπροστά στον άξονα, Αφελάι ζερβά, ο Τζίμης ο Ντουρμάζ στα δεξιά και ο Διαμαντάκος φορ. Ο Μαζουακού έπαιζε κάπως πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή, έβγαινε σχεδόν στην ευτεία με το Μιλιβόγεβιτς. Αντίθετα, η δεξιά μας πτέρυγα με το Σαλίνο και τον Τζίμη τον Ντουρμάζ ήταν πιο παραδοσιακή. Ο Σαλίνο ανέβαινε μόνο σε δεύτερο χρόνο, κυρίως σε σετ παιχνίδι και τις περισσότερες προσπάθειες από δεξιά τις έπαιρνε ο Σουηδέζος. Στα αριστερά, ο Μαζουακού ανέβαινε συνέχεια, συνεπικουρούμενος από τις μετακινήσεις του Αφελάι στον άξονα στην επίθεση και την κάλυψη από το Μιλιβόγεβιτς κυρίως, αλλά και τον Αμπιντάλ, όταν η ομάδα αμυνόταν, όχι τόσο σε σετ παιχνίδι, όσο στην αντεπίθεση. Άλλωστε η Φόφη, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, μηδέ των ΠΟΑ και ΠΟΑΚ εξαιρουμένων, παίζουν τον Ολυμπιακό, μόνο με σφιχτή άμυνα και αντεπίθεση με 2-3 παίχτες.
Στο β΄ημιχρόνιο, ο Μήτρογλου αντικατέστησε το Διαμαντάκο στη θέση του φορ στο 55΄, ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Τσόρι στο 57΄ κάνοντας μάλλον το δεύτερο επιθετικό σε ένα σχήμα που έμοιαζε πιο πολύ με 4-4-2, ενώ ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του Αφελάι στο 68΄. Συνολικά, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν καλή, οι παίχτες ήταν κινητικοί και πατούσαν περιοχή, η μπάλα άλλαζε πλευρά γλήγορα όταν δημιουργούταν συνωστιζμός, με ωραίες, γρήγορες μπαλιές από Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι και Μαζουακού κυρίως, φτάνοντας σε παίχτες με χώρο για να γίνουν επικίνδυνοι. Αυτό που γουστάρισε φυσικά ο κόσμος ήταν ότι η ομάδα σούτερνε. Ξέρετε, ωραίες και οι πάσες, ωραίοι και οι συνδυαζμοί, αλλά το σουτ είναι κάτι που πάντα θέλει κανείς να βλέπει στο γήπεδο. Ειλικρινά, ούτε που θυμάμαι από πότε είχαμε να δούμε τόσα πολλά σουτ απ’ έξω. Και μιλάμε για σουτάρες, έτσι; Έχουν βρομοπόδαρα όλοι τους, και ο Τσόρι (που έβαλε και γκολάρα) και ο Κασάμι που σουτέρνει και με τα δύο πόδια, και ο Μπουχαλάκης που μπήκε κι έκανε κανα δυο σουτ απ’ αυτά που είδαμε το καλοκαίρι. Μια επιλογή παραπάνω, αυτή του σουτ από μακριά, σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις πιο εύκολα την κάθετη πάσα, καθώς οι αμυντικένιοι αναγκάζονται να βγουν απάνω στην μπάλα όταν αυτή έρχεται στα πόδια των παιχτών μας έξω από την περιοχή τους. Α, ξέχασα να πω επίσης ότι σχεδόν όλα ΤΑ ΣΟΥΤ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΕΡΜΑ, βασική προϋπόθεση για να πετύχεις γκολ.
Θα σταθώ λίγο στην απόδοση των περισσότερων παιχτών μας. Αφήνω κατά μέρος τους Κασάμι και Μαζουακού που έχουν παίξει καλά σε όλα τα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν και μπορώ να πω ότι με έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής. Ο Σαλίνο χωρίς πολλά παιχνίδια, έπαιξε όπως τον έχουμε συνηθίσει: καλός και φιλότιμος, κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, χωρίς πολλά πολλά στην επίθεση. Ο Αυλωνίτης ήταν καλός, μαχητικός, έκοβε σχετικά εύκολα και φαίνεται ότι μπορεί άνετα να διεκδικήσει τη θέση του βασικού δεξιού στόπερ. Μου άρεσε περισσότερο από τον Αμπιντάλ, ο οποίος έχασε κάτι μονομαχίες με τον θηριώδη φορ του ΟΦΗ. Ο Μιλιβόγεβιτς μοιάζει αρκετά με το Σάμαρη στο στιλ. Καλός με την μπάλα στα πόδια, απελευθερώνει ωραία το παιχνίδι, καλές τοποθετήσεις, αλλά κάπως αργός κι αυτός, μου άφησε θετική εντύπωση. Ο Αφελάι ήταν τελείως εκτός αγώνα, δεν πήρε πρωτοβουλίες, αφήνοντας όλη την πτέρυγα στο Μαζουακού και φοβάμαι ότι για τον αγώνα με την Ατλέτικο πρέπει να σκεφτεί ο Μίτσελ μήπως είναι καλύτερα να μείνει στον πάγκο. Ο Τζίμης ο Ντουρμάζ ήταν κάπως στατικός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο πήρε κάποιες προσπάθειες, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Σημειώνω για όλους τους παίχτες ότι τακτικά ήταν άρτιοι, γεγονός που πιστώνεται στο Μίτσελ. Ο Διαμαντάκος είχε κάπως άχαρο ρόλο, έπαιξε προωθημένος σε σφιχτή άμυνα, χωρίς να βγαίνει να πάρει την μπάλα, άλλωστε είχε πολλούς παίχτες στον άξονα πίσω του, καθώς συνέκλιναν και ο Αφελάι (πάντα), αλλά και ο Ντουρμάζ (συχνά), ενώ ο Κασάμι προωθούνταν στηρίζοντας από κοντά τον Τσόρι. Μοιραία λοιπόν, ο φορ έπρεπε να προσπαθεί να δίνει βάθος κι έτσι ο ελαφρύς Διαμαντάκος αναλώθηκε στο να παίζει ζμπρωξίδια με τους στόπερ του ΟΦΗ. 
Από τις αλλαγές, ο Μήτρογλου φάνηκε ανέτοιμος, είναι εμφανές ότι θέλει παιχνίδια στα πόδια του. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος για το ματς με την Ατλέτικο, εμένα μου φάνηκε πως όχι. Σιγά σιγά θα ξεμπουκώσει κι αυτός, φαντάζομαι. Ο Μπενίτες στο λίγο που έπαιξε, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά δεν μπορώ να τον κρίνω ακόμα, καθώς και ήταν μικρός ο χρόνος συμμετοχής του, αλλά και μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα που το σκορ είχε ανοίξει και ο ΟΦΗ έδινε κάπως περισσότερο χώρο στους επιθετικούς μας, καθώς ανέβαινε λίγο παραπάνω απ’ ό,τι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπουχαλάκης μου άρεσε, δύσκολα όμως θα μπορέσει να πάρει θέση βασικού, καθώς στο 8 υπάρχουν ήδη οι Κασάμι και Μανιάτης. Είναι πάντως χρήσιμος και καλός παίχτης και καλά κάνει και βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.  
Η ψεσινή νίκη ήταν ίσως η πιο πειστική εμφάνιση απ’ όσες έχουμε δει πριν από αγώνα τσάμπιονς λιγκ. Το ματς με την Ατλέτικο είναι κρίσιμο βέβαια, σίγουρα χρειαζόμαστε τους βαθμούς, το σημαντικό όμως είναι να δείξουμε ότι είμαστε υπολογίσιμη δύναμη στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πιστεύω ότι με πάθος στο χορτάρι και στήριξη από την εξέδρα, μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεζμα. Ραντεβού την Τρίτη λοιπόν και όποιος έχει φωνή την Τετάρτη, θα πει ότι δεν έκανε το καθήκον του.
 

Σχόλια

Εικόνα Son of Hoof

ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΑΘΟΣ με τον κόσμο να κάνει το καλύτερο που μπορεί, ΠΕΙΣΜΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ από πλευράς παιχτών είναι τα ζητούμενα. Αυτά να έχουμε αύριο, αλλά και σε κάθε ματς, κι ό,τι θέλει ας γίνει. Έχει πολύ δρόμο η χρονιά. Όποιοι και να παίζουν, με όποιους και να παίζουμε. Αυτοι που επιλέγει ο ΚΟΟΥΤΣ να ματώνουν την φανέλα.

Ψόφο στις αντιολυμπιακές κότες.

Εικόνα PhantomLord

...Κατω απο 3-0 να μην γυρισουν στου Ρεντη...

Εικόνα savvas gridlock

Όχι αν τολμάνε ας εμφανιστούν στου Ρέντη με νίκη κάτω από 3-0 οι κλώσσες.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140112/gayroi-lithoboloyn-to...

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτο το χιουμορ κι αυτο το nickname, σαν να μου λενε κατι...

Εικόνα clark gheibol

Νομίζω ότι αν κερδάμε 3-0 στο 70΄ πχ, καλό είναι να βάλει ο Μίτσελ και καναν νέο να πάρει εμπειρίες και να προφυλάξει τους υπόλοιπους για το ματς με τη Βέροια

Εικόνα apostolos gaganis

Παρα τσακ! Στο 73΄ αντι για 3 - 0 που΄πες ( χρυσοστομε...), ειμασταν 3 - 1...Στο rotation μονο πεσατε καποιοι εξω...

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ σε μια τέτοια περίπτωση θα άλλαζα τον τερματζή. Να πάρει εμπειρίες ο Χουτεσιώτης.

Εικόνα Son of Hoof

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Το τι θα γίνει με τον Μητρογλου θα φανεί στον πορεία, προσωπικά πιστεύω και ΕΛΠΙΖΩ ότι σύντομα θα είναι ο παλιός καλός Κώστας. Το παιχνίδι με την Ατλέτικο όμως είναι σε δυο μέρες…
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα παίξει ο Διαμαντακος. Λιγουλάκος ποδοσφαιριστής. Και σίγουρα, κατ'εμέ. δεν κάνει για ΑΥΤΟΝ τον Ολυμπιακό μας!
Προσωπικά θα ήθελα Μπενιτεζ να ξεκινήσει, αλλά φυσικά ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους και θα δούμε τι απόφαση θα πάρει.

Εικόνα savvas gridlock

Eντινγκά-Μανιάτης-Φουστέρ, αν είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να αγωνιστούν οπωσδήποτε, καθώς κινούνται χωρίς την μπάλα. Με Μιλιβόγεβιτς-Αφελάι-Ντουρμάζ-Μήτρογλου που λένε κάποιοι, όποτε χάνεται η μπάλα για τον Ολυμπιακό, θα φτάνουν 5-6 παίκτες της Ατλέτικο στην περιοχή μας κόντρα σε 2-3 δικούς μας. Για'μένα οποιοσδήποτε άλλος σχηματισμός πλην του ρόμβου στα χαφ, με Τσόρι κορυφή του ρόμβου, το Φουστέρ μπροστά του και όποιον είναι σε καλύτερη κατάσταση εκ των Μήτρογλου-Μπενίτες-Διαμαντάκου στην επίθεση, έχει τεράστιο ρίσκο. Φυσικά ο Μίτσελ ξέρει καλύτερα.

Εικόνα clark gheibol

θα άφηνες έξω τον Κασάμι δηλαδής;

Εικόνα savvas gridlock

Όχι. Ρόμβο στα χαφ, Εντινγκά-Μανιάτης-Κασάμι-Τσόρι και στην επίθεση Φουστέρ-Μπενίτες, αφού εγώ βλέπω ότι ο Μήτρογλου και ο Διαμαντάκος αυτήν την στιγμή δεν είναι έτοιμοι να τα βάλουν με Μιράντα και Γκοντίν. Όχι ότι αν παίξει ο Μπενίτες θα κάνει χατ τρικ, αλλά μου φαίνεται να είναι πιο έτοιμος από το Μήτρογλου και σίγουρα κινείται καλύτερα ως φορ στην αντίπαλη περιοχή, με τις απαλλαγές του και τα τελειώματά του, από το Διαμαντάκο

Εικόνα clark gheibol

Πας για 0-0 δηλαδής, ή για να φορτώσεις κάπως την αριστερή πλευρά με Μαζουακού- Κασάμι- (Φουστέρ), μπας και γίνει κανα γκολ. Αλλοιώνεις το επιθετικό ντιενέι του γαύρου, αυτό που διπσάει για νέες γκολεάδες...

Εικόνα savvas gridlock

Aν στο αυριανο ματς επιβεβαιωθει το DNA του γαυρου και βγουμε να απλωσουμε τραχανα, βλεπω οι αντιολυμπιακοι να παιρνουν υλικο για καζουρα για καμια εικοσαετια...

Εικόνα apostolos gaganis

Θα τα δουμε αυτα σε κατι περισσοτερο απο 24 ωρες. Παιζουμε στο σπιτι μας. Δεν φτιαχνουμε την ομαδα με γνωμονα το τί θα πουνε οι διαφοροι αντι-Ολυμπιακοι...Στ΄ ΑΡΔια μας and three Turkish eggs στο τελος - τελος, αφου ο,τι και να γινει και ανεξαρτητα απο το τί θα τους λεμε ΄μεις, αυτοι θα λουφαξουνε αν δεν τους ΄΄συμφερει΄΄ το αποτελεσμα μας για λιγο και απο μεθαυριο θ΄αρχισουνε παλι τα γνωστα, τα δικα τους... Την ομαδα τη φτιαχνουμε πρωτον για να μη χασει, ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Αλιμονο! Δεν παιζουμε και με Θεους...Εχουμε κι εμεις ομαδα ΚΑΙ Καραϊσκακη...Μην τα παραβλεπουμε πια αυτα τοσο. Προσοχη στο επακρο ΝΑΙ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ σεβασμος ομως δηλαδη ηττοπαθεια, βαζω το πουλμαν μπροστα στο τερμα μας και τα τοιαυτα, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αν κατεβουμε ΕΤΣΙ, θα χασουμε ΣΙΓΟΥΡΑ. Τα ρεστα, τα λεω πιο κατω. Σημασια εχει να πανηγυριζουμε μετα τον αγωνα και...χεστηκαμαν στο φιναλε πώς και γιατι...Ας ειναι και με αυτογκολ δικο τους στο 93΄. Αλλιως, τα ξερουμε: Θα...πλανταξουμε στην εσωστρεφεια, στις κριτικες, στα ΄΄τα΄λεγα΄γω΄΄, θα βγουνε οι ΑΡΔο-αλεφαντοι με τα ΄΄Καλα, τί εκανες ρε Μιτσελ κ.λ.π.΄΄... Ωωωωχ! Δεν γαμιουνται λεω΄γω! Δε θα μας αρρωστησουνε και πριν την ωρα μας τα κωλοχτυπάκια... ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΡΕΕΕ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Scripta manent...

Εικόνα apostolos gaganis

Μμμμμ...ο Κλαρκης ο γατος με το....μαδαγασκαρινόν πεος...( το σχετικο ανεκδοτο απ΄την Ιατρικη Σχολη Αθηνων, στο τελος ). Να και στο τοπι...Γι΄αυτο κι εγω, τιμης ενεκεν, θα...μιμηθω το στυλ του. Το΄χω και απωθημενο ρε συγγαυροι... Παμε λεπον:

1. Αμπινταλ: Μου κανει. Εχω καποιες αμφιβολιες ακομα, δε κζερω δηλαδης διαρκεια κι αν θ΄ανεβει κι αλλο, αλλα τα πρωτα δειγματα τα βρισκω θετικα να πουμε. Εκεινο ποχει πιοτερη ισως σημασια, ειναι ο παρτενερης του. Να πετυχει το ντουετο μ΄αλλα λογια.

2. Μαζουάκου, Ελαμπντελαουής: Ο πρωτος δειχνει πως πετυχαμε φλεβα. Θα τον δουμε στα δυσκολα. Κι ο αλλος, ελπιδοφορος μου φαινεται. Προβλεπω μαχη για τη θεση. Ο Σαλινος ειναι πεισματαρης.

3. Κασαμι, Μιλιβογεβιτς: Ο Κασαμι κοντευει σχεδον να καθιερωθει. Δεν τον φοβαμαι απ΄την αποψη της Ολυμπιακοφροσυνης. Με τα καταλληλα αποτελεσματα, θα γινει γαβρος να μου το θυμηθειτε. Οπως ειπε κι ο Αρθουρ Σοπεναουερ ΄΄αγαλι-αγαλι γινεται η αγουριδα μελι΄΄...Απ΄την αλλη ο Σερβος, αν κι ειναι νωρις ακομα, μουδειξε ενθαρρυντικα στοιχεια. Την ξερει τη θεση. Περιμενω εξελιξη θετικη, ωστε να καταφερω δηλαδης να ξεχασω την παιχτουρα τον Σαμαρη...

4. Αφελαϊ, Τζιμης, Μπενιτεζ ( ειναι και πολλοι οι ατιμοι ): Ο πρωτος ξερει το τοπι καλα κι εφ΄οσον δεν προκυψει ζητημα τραυματισμων και τα ρεστα, γιαμένα τουλαχιστον ο Ολλανδος αποτελει ελπιδα για μεγαλα πραματα. Τον βλεπω μονο λιγο ΄΄μη μου άπτου΄΄ στα ζμπρωξιδια, κατι που δεν ειναι και αναγκαστικα κακο, ιδιως μεσ΄την αντιπαλη περιοχη...Ο Τζιμακος ειναι πολυ νωρις για να κριθει, οπως κι ο Μπενιτεζ. Σκαμπαζουνε παντως και οι δυο...

5. Μπουχαλακης, Αυλωνιτης, Διαμαντακος: Θα ξεκινησω απ΄τον τελευταιο και ισως δυσαρεστησω καποιους, αλλα θα το πω: Δε μου γεμιζει το ματι. Για τον Ολυμπιακο, κρινω πως ειναι λιγος. Απλα δεν εχουμε αλλους στη θεση του, εκτος Μητρογλου. Να δουμε τί θα κατσει και με τον Πουλιδο στο φιναλε. Οι αλλοι δυο, δινουν ελπιδες, ακομα ομως ΄΄κυοφορουνται΄΄ και για παιχνιδια Τσ.λ. κρινω πως ειναι ΤΩΡΑ αγουροι, οποτε αν δουμε κανενα τους μεθαυριο, το φθινοπωρινο αηρ ας μας το βγαλει σε καλο...

6. Μητρογκολης: Τελειωνω εδω με τους παιχτες. Απο κιλα, ευκινησια στο σωμα και κινητικοτητα γενικοτερα στο παιχνιδι του, δεν ηταν ασχημος. Οι αντιπαλοι μπακ εξακολουθουνε να τον ΄΄νιωθουνε΄΄, ανοιγει διαδρομους, ειδα και ασσιστ, ενω οταν ηταν να σουταρει με το βρομοποδαρο του, σουτερνε. Του λειπουνε ομως παιχνιδια. Ειναι φανερο. Οπως και η ρεντα του γκολ. Τον περιμενω το λοιπον να συνελθει και ν΄ανεβει για να γινει παλι ο γνωστος γαμιάς. Αν δε γινει αυτο με την ερυθρολευκη και το Μιτσελ, αρχιδια με λουλουδια, δε βλεπω γιατρεια. Τον θελω παντως μεσα στην ομαδα απο την αρχη για αυριο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ( σε Γαγάνειον τουτη τη φορα και οχι Κλαρκ-γκεημπόλειον υφος ):

Μαθημα Βιολογιας, πρωτο ετος της Ιατρικης Αθηνων, προ 52 ετων ( Σ.Σ. το γεγονος ειναι πραγματικο). Ο καθηγητης του μαθηματος, μακαριτης πια Γ. Πανταζής, ψηλος, ευθυτενης, εντυπωσιακος, με την ασπρη μπλουζα του, το κυματιστο ψαρό μαλλι του και μια τεραστια μαγκουρα για να δειχνει στην επισης τεραστια οθονη πισω του τα διάφορα, μιλαει στο ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟ αφιθεατρο του Χημειου στη Σολωνος για τα γεννητικα οργανα στη φυση γενικως, και ερχομενος στον ανθρωπο δειχνει σλαϊτς με διαφορα πέη... και να! το πεος τουτο ( μια φωτο ) και να! το πεος εκεινο ( αλλη φωτο, ολες τεραστιες ) και να! το πεος το αλλο, με πασαν λεπτομερειαν κ.λ.π.

Μια νοστιμη φοιτητρια, καθεται στη δευτερη σειρα του αμφιθεατρου, στη μεση, φατσα με φατσα με τον Πανταζη και σ΄ολη τη διαρκεια αυτης της...γαργαλιστικης καμπης του μαθηματος, δειχνει φανερα αμηχανη και στη συνεχεια εντονα ενοχλημενη...Ο Πανταζης λοιπον λεει σε καποια στιγμη, δειχνοντας και την αντιστοιχη διαφανεια στην οθονη: Το μεγαλυτερον πεος εις τον ανθρωπον το φερουν οι Μαδαγασκαρινοί, με μεσον ορο μηκους ( ΣΣ. πεσμενο...) τα 22 εκατοστα...Αυτο ηταν! Η ενοχλημενη και μπαϊλντισμένη πλεον φοιτητρια, εχουσα προφανως φθασει στα ορια της ανοχης της, σηκωνεται απ΄τη θεση της, βουταει με μια θυμωμενη χειρονομια την τσαντα της και ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ παραμεριζει τους συμφοιτητες της κι αρχιζει ν΄ανεβαινει τις σκαλες του Χημειου προς την εξοδο, ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ...
...Οποτε μολις τα βλεπει αυτα ο Πανταζης, την δειχνει με την μαγκουρα στους εκπληκτους φοιτητες και της φωναζει βροντωδως: Μαααα...πού πατε δεσποινις μου; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ! Και το αφιθεατρο, βεβαια, σειστηκε...

Εικόνα clark gheibol

Καλημέρα Απόστολε, κολυμπώντας θα πήγαινε η φοιτήτρια μάλλον. Για όσα λες για τους παίχτες, μου φαίνεται ότι αφήνεις το συναίσθημα και τη μνήμη να θολώνουν την κρίση σου. Ο Αφελάι ήταν κάποτε καλός παίχτης. Έχει δυο χρόνια να παίξει μπάλα και η προψεσινή του εμφάνιση ήταν τραγική. Ούτε για β΄ εθνική δεν ήταν, ντόμπρα τώρα. Είναι φανερό βέβαια ότι ο Μίτσελ θέλει να του δώσει παιχνίδια στα πόδια του, αναρωτιέμαι όμως ποιοι μπορούν να παίξουν στα εξτρέμ με την Ατλέτικο αν δεν παίξει ο Ολλανδός. Μπορεί για παράδειγμα να βάλει τον Ελαμπνταλαουή μπροστά από Σαλίνο για να σφίξει καλά η δεξιά πλευρά, καθώς ο Γκριζμάν φαίνεται γερός και θα χρειαστούν βοήθειες, μετατοπίζοντας τον Τζίμη τον Ντουρμάζ στα ζερβά. Τέλος πάντων. Ο Μήτρογλου επίσης ήταν τραγικός, του λείπει η ταχύτητα, του λείπει και η επαφή με τα δίχτυα. Σε παιχνίδι όπως αυτό με την Ατλέτικο, όπου ο φορ δε θα χρειάζεται να δίνει βάθος, αλλά να βοηθάει στη μανούβρα με οπισθοχωρήσεις, ίσως ο Διαμαντάκος να είναι χρησιμότερος απ' το Μήτρογλου. Θα μπορούσε ακόμα ακόμα να ξεκινήσει κι ο Μπενίτες, αν είναι έτοιμος, καθώς το στιλ του είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο απ' όλων των άλλων που έχουμε μπροστά, σ' αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι το στιλ της ομάδας στο παιχνίδι με την Ατλέτικο

Εικόνα savvas gridlock

Σκεφτομαι τον Ελαμπντελαουι που τρωει ντριμπλες απο τον Σκουρτι πανω στον Γκριεζμαν και πλησιαζει το εμφραγμα...

Εικόνα clark gheibol

για εξτρέμ τονε λέω, για μπακ ούτε λόγος φτου φτου φτου φαρμακόγλωσσε

Εικόνα apostolos gaganis

Θαλεγα, ολοι μας, να μη στεκομαστε τοσο στα προσωπα, αλλα στην ΟΜΑΔΑ, στο ( εφικτο ) ΔΕΣΙΜΟ, στη ( μεγαλυτερη δυνατη ) ΧΗΜΕΙΑ. Οχι να εμμενουμε συνεχως στο ποιός-πού , αν και ειναι αναποφευκτο, βλεποντας αποκλειστικα σχεδον το δεντρο, μα το ΔΑΣΟΣ. Θα τα ζησουμε εξαλλου αυριο αυτα ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ, ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Αλλο θελω να πω:

Σημερα διαβασα μια συνεντευξη του Μιτσελ στην Εl Mundo Deportivo. Tον ρωτησανε: ΄΄Εχετε στην ομαδα σας τον Ρομπερτο, εναν απο τους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ γκολκηπερ στην Ευρωπη. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, τί κανει αυτος ΕΚΕΙ; (Σ.Σ. τα κεφαλαια δικα μου ). Αυτο ειναι...Ο,τι και να λενε περι προσοχης, περι σεβασμου, περι Καραϊσκακη κ.λ.π., στο βαθος ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ... Ολοι οι Σπανιολοι, δημοσιογραφοι, ο κοσμος τους, ΚΑΙ οι παιχτες της...Αλέτικο μεσα στο μυαλο τους, σε αλλοτε αλλο βαθος. Για τον Σιμεονε μονο αμφιβαλλω, αντε μαζι με ελαχιστους. Και σ΄ενα αλλο σημειο, ο Μιτσελ λεει στο δημοσιογραφο μια - μεγαλη - κουβεντα, μαθημα για την ιδια τη ζωη κι οχι απλα μονο για την μπαλα: ΄΄Μπορεις να αντιμετωπισεις μεγαλυτερους αντιπαλους, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΥΤΟ΄΄. Εκει ειναι το κουμπι... Στη ψυχολογια ΠΡΙΝ και ΚΑΤΑ το ντερμπι. Εκει θελει την μεγαλυτερη συγκεντρωση και δουλεια, εκτος φυσικα απ΄το καθαρα τεχνικο κομματι. ΠΩΣ θα ξεκινησεις και ΠΩΣ θα ελεγξεις τα σκαμπανεβασματα που θα συναντησεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

ΑΝ: 1) Οι παιχτες μας αφησουν τον πολυ σεβασμο για δαυτους, ΝΑΙ ΓΙΑ ΔΑΥΤΟΥΣ ( ετσι πρεπει να τους βλεπουνε ), στην ακρη ( χωρις να φτασουν βεβαια και στον αντιποδα ), μπουνε με ΄΄αερα΄΄, αυτοπεποιθηση και την μεγιστη δυνατη προσοχη στο ματς, 2) τους κοιταξουνε απ΄την αρχη μεχρι το τελος στα ματια, σαν να τους λενε: ΄΄εδω που ηρθες πουστη, θα σε πηδηξω ο,τι και να κανεις, εδω ειναι Ολυμπιακος και Καραϊσκακη...΄΄ 3) τα δωσουνε ΟΛΑ στο τρεξιμο, στις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μονομαχιες με το ξεκινημα, καθαριζοντας γοργαποφασιστικά τις φασεις, υπερτερωντας και ΄΄δειχνοντας δοντια΄΄ με το καλησπερα, και 4) με δυο λογια, ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, τοτε υπαρχουν για΄μενα αρκετες ελπιδες νικηφορου αποτελεσματος. Ο κοσμος εδω, θα κανει το καθηκον του. Ειναι υπερβεβαιο. Αν ομως ηττηθουμε απ΄την αρχη ψυχολογικα ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΠΟΔΙΑ, θα φαμε και δευτερο και το πουλι θα΄χει πεταξει...

Πώς θα γινουν αυτα, με παιχτες κατ΄αποκλειστικοτητα σχεδον ξενους, φρεσκους, μερικους ανετοιμους, χωρις ακομα ΄΄Θρυλικη κουλτουρα΄΄ και απεναντι σε μια ομαδα ανωτερη σιγουρα απ΄τη δικη μας, ειναι δουλεια αυτων που πληρωνονται - και αδρα μαλιστα - να την υλοποιησουν. Επομενως, ΄΄ες αύριον τα σπουδαία΄΄...

Εικόνα apostolos gaganis

Scripta manent No 2...

Εικόνα savvas gridlock

Μας υποτιμουν γιατι η διαφορα ποιοτητας ειναι χαωδης. Το ιδιο θα καναμε κι εμεις αν παιζαμε με την πρωταθλητρια Αλβανιας. Η μονη μας ελπιδα να παρουμε κατι αυριο, ειναι να μας υποτιμησουν και να μπουν χαλαρα, αν και με το γατο Σιμεονε στον παγκο, αυτο ειναι σχεδον αδυνατο. Απο αυτους και μονον εξαρταται το αποτελεσμα αυριο. Αν τωρα τους βρουμε μποσικους, ναι, πρεπει να ειμαστε οπως περιγραφεις Αποστολε, με το μαχαιρι στα δοντια, για να τους κερδισουμε η εστω να κλεψουμε κανα "χ". Κακοι αυτοι, σουπερ εμεις και πολλη τυχη για να παρουμε το πολυ μια ισοπαλια. Αν το εχουμε ολοι αυτο στο μυαλο μας, θα στηριξουμε οπως πρεπει την ομαδα και θα πανηγυρισουμε σαν παλαβοι ενδεχομενη επιτυχια, διχως να τα βαφουμε μαυρα στην πολυ πιθανη ηττα. Αλλιως θα παθουμε χοντρη ζημια σε ολα τα επιπεδα, οχι μονον αγωνιστικα, απο μεσα Σεπτεμβρη, με κινδυνο να χαθει η ευρωπαικη χρονια απο τωρα.

Εικόνα apostolos gaganis

Ειδες ομως η...πρωταθλητρια Αλβανιας;

Εικόνα clark gheibol

ίσως να μας υποτιμούν κάποιοι, η Ατλέτικο σίγουρα όχι. Ο Τσόλος έπαιζε πάντα με καρδιά κι η ομάδα που έχει φτιάξει είναι τέτοια. Πρέπει να περιμένουμε πίεση και ξύλο σε κάθε μονομαχία. Με δεδομένο αυτό, πρέπει να βάλεις και παίχτες που το σηκώνουν το ξύλο, κυρίως στον άξονα. Αν βάλεις τίποτα παιχτάκια φρου φρου κι αρώματα, τίποτα δαντελένιους, υπαίθριους παίχτες που ξεσηκώνουν με τα μαγικά τους την εξέδρα θα σε γυρίσουν σαν το κοκορέτσι μέχρι να σου βγουν τα σπλάχνα απ' τα ρουθούνια
Ο Μίτσελ δουλεύει πολύ στην τακτική (γαμώτο, άντε να βρω το βίντεο του "Ολυμπιακός τιβι" που τους έκανε μαθήματα με βίντεο και stills), δουλεύει και τη μπζυχολογία. Σε μεγάλα παιχνίδια, όλα παίζουν ρόλο. Η φόρμα των παιχτών είναι που θα καθορίσει ποιοι θα παίξουν κι αυτό με τη σειρά του θα καθορίσει το σύστημα.
Δεν είναι δουλειά μόνον αυτών που πληρώνονται να ετοιμάσουν σωστά τους παίχτες ψυχολογικά. Πρέπει κι εμείς στην εξέδρα να κάνουμε το καθήκον μας. Να νιώσουν οι δικοί μας ότι δεν είναι μόνοι τους και οι άλλοι ότι δεν τους παίρνει να τα βάζουν με τη γαύρικη ψυχή

Εικόνα savvas gridlock

Να το πουμε με ενα παραδειγμα. Ο Τσορι ειναι παικταρας για τα ελληνικα δεδομενα; Για'μενα ναι. Ε τον πηραμε απο μια μικρη ισπανικη ομαδα, τη Βαγιεκανο, ενω στη Βαλενθια περασε και δεν ακουμπησε. Ο Κοκε που συνηθως παιζει στη θεση του στην Ατλετικο, ειναι οκτω φορες καλυτερος και τον παρακολουθουν ολα τα μεγαθηρια του ευρωπαικου ποδοσφαιρου. Δεν μπορει να γινει συγκριση του ροστερ. Ποτε δεν μπορουσε να γινει, για να'μαστε σωστοι. Οι πολυδιαφημιμενοι Ριβαλντο, Καρεμπε κτλπ. ερχονταν εδω ξεπλυμενοι και στα τελειωματα τη καριερας τους, αποβλητοι απο το υψηλο επιπεδο. Αν μπορουσαν να σταθουν στο υψηλο επιπεδο, δεν θα σιεφτονταν καν να εμφανιστουν στην Ελλαδα. Με παικτες που αποβαλλει η Πριμερα, δεν γινεται να εχεις την απαιτηση να κοντραρεις την κορυφαια ομαδα της Πριμερας. Αλλο να λες "παμε δυνατα και ο,τι βγει" η "αν μας υποτιμησουν ολα γινονται" κι αλλο "εδω ειναι Καραισκακη, θα τους λιωσουμε", λες και φοραμε φουστανελα εν ετει 2014.

Εικόνα RED HELL

Και παλι ομως Σαββα αν θελουμε να ανεβαινουμε επιπεδο αυτες τις ομαδες πρεπει να μαθουμε να τις αντιμετωπιζουμε.Σαφως και ειναι κλασεις ανωτερη αλλα δεν γινεται καθε φορα να φοβομαστε μην ξευτιλιστουμε.Αν αυριο παλι χανουμε ολες τις μονομαχιες και σε καθε στημενο προσευχομαστε στην Παναγια να μην πετυχουν καλα τη μπαλα αυτοι ε τοτε γαμα τα.Καθε χρονο υπαρχουν ομαδες σχετικα μικρου μεγεθους(μερικες εμφανιζονται μονο μια χρονια και για αυτο δεν θυμαμαι ονοματα)που στεκονται με μεγαλη αξιοπρεπεια απεναντι στα μεγαθηρια.Δεν λεω να μπουμε μεσα και να τους γαμησουμε αλλα να σταθουμε στο υψος μας και αν χασουμε τουλαχιστον οχι πανω απο 2 γκολ.Οπως λες απο αυτους εξαρταται αλλα αν μπουμε δυναμικα μπορουμε να κανουμε κατι.Παντως θεωρω οτι βασικος πρεπει να ειναι ο Μπενιτεζ.

Εικόνα Chief Bromden

Θα συμφωνήσω σχετικά με την θέση του Φορ. Αύριο θα ήταν καλό να μην ξεκινήσει ο Μήτρογλου. Θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο και πρέσα από τον επιθετικό μας για να μην κάνουν εύκολα παιχνίδι από πίσω αλλά και ταχύτητα γιατί θα παίζουμε κυρίως με αντεπιθέσεις. Με λίγα λόγια απαιτείται ταχύτητα και αντοχή. Ο Μήτρογλου στην παρούσα φάση δεν έχει τις δυνάμεις ούτε το ρυθμό να προσφέρει σε τίποτα από τα δύο. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιηθεί αναλόγως και των συνθηκών προς το τελευταίο ημίωρο και μετά με σκοπό το απρόβλεπτο, φοβάμαι πως εάν ξεκινήσει από την αρχή θα βγει εκτός αγώνα νωρίς λόγω κούρασης .
Τώρα Διαμαντάκος ή Μπενίτεζ; ο Διαμαντάκος έχει μεν την ταχύτητα αλλά ποιοτικά δεν βρίσκεται στο επίπεδο για να προβληματίσει σοβαρά την άμυνα της Ατλέτικο. Ο Μπενίτεζ από την άλλη είναι ένας γρίφος αλλά μέσα από τα πρώτα δείγματα δείχνει ποιοτικότερος του Διαμαντάκου.

Εικόνα savvas gridlock

Tσόρι Ντομίνγκεζ. Αιτία να πηγαίνεις γήπεδο, αλλά και να αγοράσεις φανέλα παίκτη, ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήσουν έφηβος. Κατά τα άλλα, εμένα ο Ντουρμάζ μου αρέσει περισσότερο από τον Κάμπελ, γιατί κάνει μπούκες από το πλάι. Ο Κάμπελ δεν ντριμπλάρει, κάτι που τον υποχρεώνει συνεχώς να συγκλίνει και να υπερφορτώνει τον άξονα. Επίσης, ο Κάμπελ κόλλαγε συνέχεια την μπάλα στο αριστερό, με αποτέλεσμα να μαρκάρεται πολύ εύκολα από ένα έμπειρο μπακ, που έβγαινε μόνο στο αριστερό του πόδι. Ο Μήτρογλου αυτήν την στιγμή είναι σε τραγική κατάσταση. Ομοίως και ο Αφελάι. Ελπίζω να συνέλθουν, πάντως αυτήν την στιγμή που μιλάμε, θα'ναι μεγάλο ρίσκο να ξεκινήσουν την Τρίτη βασικοί απέναντι στην καλύτερη ισπανική ομάδα. Όχι πως αν ξεκινήσουν έχουμε πολλές ελπίδες δηλαδή, εδώ η Ρεάλ στο Μπερναμπέου δεν μπορεί να πάρει ''χ'' από την Ατλέτικο δύο σερί χρονιές. Αν πάντως έχουμε κάποιες ελπίδες, πρέπει να αγωνιστούν μόνον οι ετοιμοπόλεμοι, όχι τα στοιχήματα. Κι ο Θεός βοηθός...

Εικόνα john

Ο παικταρας τσορι μας δείχνει πως παίζεται υποδειγματικά η θέση του μεσοεπιθετικού.Χωρις τακουνάκια και λομπες,αλλα με συνεχή κίνηση με πολύ καλές ασίστ και με συνεχή προσφορά στη δημιουργία του παιχνιδιού.Αξιζει κάποιος να μετρήσει πόσες φορες περνάει η μπάλα απο τα πόδια του.
Επίσης ο Τσορι ειναι άλλος ενας παίκτης που ξεκίνησε πολύ άσχημα πέρυσι αλλα βελτιώθηκε στην πορεία πράγμα που δείχνει το γιατι πρεπει να είμαστε επιφυλακτικοί στις αγωνιστικές κρίσεις μας.Για να το παμε στο βραστο, μολις άρχισε να αφήνει πολύ μαλλί μεταμορφώθηκε.Κοντοκουρεμενος επαιζε χάλια.
Αλήθεια,Τσορι η Μπελουτσι?

Εικόνα savvas gridlock

Με μεγάλη διαφορά Τσόρι. Ο Μπελούτσι δεν ήταν απατεώνας παίκτης και για'μένα, Γιάννη, αλλά εκτός του ότι σπάνια έκανε κάτι ουσιαστικό, είχε σκοτώσει όλα τα πουλιά στο Καραϊσκάκη με τα σουτ του, σπάζοντάς μας τα νεύρα. Βεβαίως μάρκαρε, έκανε κίνηση χωρίς την μπάλα και ήταν φιλότιμος παίκτης, με αποτέλεσμα να τον συμπαθώ κι εγώ, αλλά μέχρι εκεί.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Εγώ προσωπικά τον θεωρούσα ποδοσφαιρική απάτη αυτόν τον παίκτη.
Πολύ λιγος και παλτό πολυτελείας το οποίο φρόντισε να το αποκτήσει και να το ''φορέσει'' η ΠΟΡΤΟ....
Άγιο είχαμε που πήραμε και κάποια λεφτουδάκια πίσω....

Εικόνα clark gheibol

Ποιος Μπελούτσι ρε φίλε Γιάννη; Ο μόνος με τον οποίο μπορεί να συγκριθεί ο Τσόρι από τους ξένους των τελευταίων ετών είναι μόνο ο (ελεεινός) Ριβάλντο

Εικόνα john

Είστε υπερβολικοί και οι 2 νομιζω.Ε οχι και ποδοσφαιρική απάτη..Στην ομαδαρα του Βαλβερδε το 2009 ο μπελουτσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.Και επαφή με τα δίχτυα,και κάθετες μπαλιές,και συνεχές τρέξιμο,και τεχνική.... Μεγάλο του μειονέκτημα οτι χανόταν στα κρίσιμα

Προφανώς και τον αγοράσαμε με τεράστια υπεραξία,αλλα τον λάτρευε ο βαλβρρδε για τα πράγματα που εκανε στο γήπεδο .Αν έμενε αυτός και ο Γκαλετι,και την επόμενη χρονια δύσκολα θα Χάναμε το πρωτάθλημα του Πατέρα.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Όπως το έγραψες....χανόταν στα ΚΡΊΣΙΜΑ παιχνίδια καθώς και στα ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.
Φαντασου ότι τον Φουστέρ τον θεωρώ πολύ πιο χρήσιμο και απαραίτητο.
Ο (αδυναμία μου μεγάλη) Βαλβέρδε δεν είχε και άλλον για να συγκρίνεις. Η είχε τον Όσκαρ? που εγώ τον πήγαινα πολύ περισσότερο απο αυτόν.
Γενικά πιστεύω ότι ήταν ένας καλός παικτάκος μόνο για Ελλάδα.

Εικόνα clark gheibol

Δεν τον έβαλα τον Τσόρι στην κριτική, καθώς τον ξέρουμε όλοι και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Στην ιδανική εντεκάδα όλων των οπαδών του Ολυμπιακού, ο Τσόρι είναι οπωζδήποτε μέσα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σωστός ο Κλάρκ. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει καλή ομοιογένεια για την εποχή. Ανέλπιστα καλή, θα έλεγα. Επίσης, με εντυπωσιάζουν παίχτες που δεν το περίμενα. Ο Μαζουακού θα παίζει στη Μάντσεστερ σε 2 χρόνια. Ο Κασάμι έχει προσόντα που μας έλειπαν για χαφ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και να πω και κάτι στον σύγγαυρο John. Κανένας παίχτης με την κλάση και την ηλικία του Κασάμι, που να προέρχεται μάλιστα από premier league, δεν έχει όνειρο να παίξει στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη επιτυχία του Μαρινάκη η μεταγραφή του. Να ξέρουμε να αποδίδουμε και τα καλά στον πρόεδρα. Ο Μπενίτεζ έδειξε ότι έχει καλά στοιχεία. Όταν προσαρμοστεί (απολύτως φυσιολογικό να εγκλιματίζεται ακόμα), θα πετάει φωτιές. Ο Τζίμης είναι μπαλαδόρος, αλλά κάνει κατάχρηση υπερβολική. Πολύ ατομιστία. Θα τον στρώσει ο καβλέας που έχουμε στον πάγκο. Και ο Μήτρογλου ήταν σίγουρα πιο ανεβασμένος από αυτό που είδαμε με τη Ρουμανία. Όταν βάλει και το γκολ θα πάει γαμιώντας μετά. Είναι θέμα χρόνου. Πάμε καλά!

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Δεν με ενθουσιάζει ο Αμπιντάλ. Στο μοναδικό σοβαρό ματς μέχρι τώρα με Παναιτωλικό ήταν δραματικός και οι εφημερίδες και οι δικοί μας,μας τον παρουσίασαν άρχοντα. Αν είναι δυνατόν. 4 φορές χωρίς πίεση έδωσε τζάμπα κόρνερ στον αντίπαλο - από το ένα ήρθε η ισοφάριση - και έχει τεράστιο θέμα στο ψηλό παιχνίδι,χάνει εύκολα τον αντίπαλο φορ στις πλάγιες σέντρες και δεν θυμάμαι να έχει πάρει κεφαλιά στα 3 ματς ως τώρα,αν θυμάται κάποιος να το πει. Από την άλλη το θεωρώ και κάπως φυσιολογικό,καθαρό αριστερό μπακ είναι ο άνθρωπος και έχει πάει και 35 ετών. Στο 3-5-2 ως λίμπερο μπορεί να σταθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ,στην ευθεία και με παρτενέρ όχι σφαίρα τύπου Μανωλά,τρέμω. Με την Ατλέτικο να δούμε.
Ο Κασάμι είναι παιχταράς. Δυνατός,καλά πόδια,κεφάλι,χώνεται στο γκολ,όχι αργός αλλά ούτε και γρήγορος. Ίσως η καλύτερη μεταγραφή από πλευράς ουσίας. Με 2-3 καλά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ,χαιρέτησε.
Μαζουακού στην Ελλάδα κάνει πλάκα,να τον δούμε και στα σοβαρά ματς. Πάντως φαίνεται να έχει πολύ καλά στοιχεία. Καλή μεταγραφή.
Ο Ντουρμάζ δεν με έχει πείσει ως αντί- Κάμπελ,ως ένας εξτρέμ που θα κάνει την διαφορά.Είναι νωρίς,θα περιμένω λίγο. Αν την Τρίτη πάντως παίξουμε με ένα καθαρό εξτρέμ,αυτός να είναι ο ασυζητητί ο Αφελάι(θέμα χρόνου να χαλάσει κόσμο).
Ο Μιλιβόγεβιτς στυλ Σάμαρη,στα 4-5 μέτρα η μπάλα,καλύπτει αρκετά καλά,ψηλός,καλός φαίνεται. Στην ταχύτητα έχω ένα θέμα.
Τον Μήτρογλου τον ξέρουμε και τον Μπενίτεζ θέλω να τον δω 2-3 φορές ακόμα. Χθες έδειξε ανεβασμένος αλλά με τσάτισε πολύ άσχημα όταν δεν έσπασε την μπάλα για σίγουρο γκολ.

Την Τρίτη ποιος θα παίξει Φορ,ο Μίτσελ ξέρει. Ο Διαμαντάκος δεν είναι για τόσο υψηλό επίπεδο και οι άλλοι δύο είναι ανέτοιμοι. Θα προτιμούσα τον Μπενίτεζ για αρχή και κατά το 60 τον Μήτρογλου.

Αυτά από εμένα,χαίρετε.

Εικόνα clark gheibol

Πάνω κάτω έχουμε την ίδια εικόνα για την ομάδα. Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι παρόλες τις όποιες αδυναμίες των παιχτών, η ομάδα βγάζει προς τα έξω πάντα την ίδια εικόνα από πλευράς τακτικής. Ξέχασα να αναφέρω παραπάνω ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση η αντίδραση του Αφελάι σε ένα λάθος γύρισμα προς τα πίσω, όπου έδωσε την μπάλα στους αντιπάλους έξω απ' την περιοχή. Αντί να σκυλιάσει και να φάει σίδερα, έβαλε τα χέρια στο κεφάλι και κάθισε να χαζέψει τη φάση για 4-5 δευτερόλεπτα προτού αρχίσει να επιστρέφει βαριεστημένα. Ή του είναι λίγη η σούπερ λίγκα ή έχει πολύ ψωμί για να συνέλθει. Το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι το έπαιξε, αν δεν κάνω λάθος, το Νοέμβρη του 2012
Επίσης, ο Μιλιβόγεβιτς την έχει τη μακρινή μπαλιά και τηνε ψάχνει κιόλας. Και οι πάσες του είναι γρήγορες, δεν περιμένει σαν τον έυζωνα ο συμπαίχτης μέχρι να φτάσει το τόπι στα πόδια του.

Εικόνα john

Άντε ρε παίδες τόση ωρα περίμενα να ανεβεί κείμενο.
Οι παρακάτω αγωνιστικές κρίσεις δεν ειναι ακόμα τελικές,καθώς κατα τη διάρκεια της σεζον οι παίκτες εχουν αυξομειώσεις.Θυμηθειτε πέρυσι ποσο καλα είχε ξεκινήσει ο μπονγκ και ποσο άσχημα ο Κάμπελ για να καταλάβετε τι εννοώ.
Αμπινταλ- Μπράβο του που με διαψεύδει.Στο άκουσμα της μεταγραφής του αν και αρχικά ένιωσα ενα δέος μετα σκέφτηκα οτι 35 πρώην καρκινοπαθής δεν μου κάθεται καλα.Μετα έμαθα τις συμμετοχές του πέρυσι κσι ηρέμησα.Ο άνθρωπος παιζει εκπληκτικά.ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ.Τιμη μας που τον έχουμε.
Μαζουακου-Πολύ καλα στοιχεία ειναι άγουρος και ακατέργαστος ακόμα,περιμένω τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις
Κασαμι-Κάνει τη διαφορα,αλλα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΨΗΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ,ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΜΑΣ.ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Μητρογλου -Ο περυσινος μητρογλου χθες θα χε κάνει Χατ τρικ.Περιμενουμε να ανεβεί αλλα δεν θα περιμένουμε αιώνια.Δεν θα θυσιάσουμε την ομαδική λειτουργία της ομάδας στο βωμό της αναγέννησης του
Ο αφελαι θα ειναι έτοιμος στο champions league.Εχει δείξει οτι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πιο ψηλό επίπεδο.Ο ντουρμαζ ειναι καλός παίκτης αλλα φοβάμαι πως δεν φτάνει την κλάση του Κάμπελ .
Ένα σχόλιο για τον Σαλινο.Καλες τοποθετήσεις,διαρκές overlap,καλα μαρκαρίσματα,σπάνια λάθη ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΣΙΣΤ.ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΙΣ ΣΕΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ.ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Ο ελαμπντελαουι εχει ήδη μια ασίστ.

Η ομάδα βαίνει καλώς,ο αντικειμενικός σκοπός της τρίτης ειναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην ξεφτιλιστουμε.Δεν πιστεύω οι γαυροι να ειναι τόσο ανωριμοι ώστε να απαιτούν νικη με τέτοιον αντίπαλο.

Ενστάσεις,διαφωνίες,σχόλια στα παραπάνω ολα ειναι αποδεκτά

ΥΓ Δεν ξερω πόσοι το συνηδητοποιουν αλλα στο ρόστερ υπάρχουν 2 πρωταθλητές Ευρώπης.Ο αμπινταλ και ο αφελαι το 2011 με μπαρτσελονα.Και οι 2 ηταν στις βασικές επιλογές του πεπ,πράγμα που δείχνει το ποσο εχει ισχυροποιηθει το brand name του συλλόγου τα τελευταια χρονια

Εικόνα clark gheibol

Αυτό που λες για τον Αμπιντάλ το διαβάζω κι εγώ συνέχεια. Ίσως είμαι προκατειλημμένος απ' το γεγονός ότι ποτέ δεν τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση, αλλά θα πω ότι εμένα δε με ενθουσιάζει στον Ολυμπιακό όπως ενθουσιάζει όλους τους άλλους. Ο Ντουρμάζ μπορεί να μην έχει την έκρηξη και γενικά τον αθλητισμό του Κάμπελ, αλλά καταρχάς μπορεί να κάνει και καμιά ντριμπλίτσα και φαίνεται να το δουλεύει και λίγο το δεξί. Έτσι, δε χρειάζεται μόνο να συγκλίνει, αν και παίζοντας κι αυτός με ανάποδο πόδι, διευκολύνεται, μπορεί ωστόσο να πάρει και το βάθος.
Ο Σαλίνος πράγματι βραχυκυκλώνει κάπως μπροστά, ξέρει όμως να βοηθάει την ομάδα με το τρέξιμο και τα όβερλαπ που λες. Μου θυμίζει κάπως τον Τάσο τον Πάντο που ήξερε το παιχνίδι όσο λίγοι τότε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Στη θεωρία όμως ήταν σωστός. Εμένα μου αρέσει. Προφανώς στα παιχνίδια στην Ελλάδα θα παίξει πιο πολύ ο Ελαμπντελαουί, στην Ευρώπη όμως μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ο Σαλίνος και λόγω εμπειρίας, αλλά και γιατί είναι μάλλον καλύτερος στην άμυνα.
Ο Μαζουακού δε θέλει πολλή δουλειά, είναι σχεδόν έτοιμος. Γρήγορος, τρεχαλατζής, δυνατός, με σέντρα ξυράφι και σχετική ευχέρεια στο σουτ, δε βλέπω να μένει πολύ ακόμα στον Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής δε βρίσκω ψεγάδι ούτε σε αυτόν ούτε στον Κασάμι

Εικόνα john

Οτι γράφω για τον κασαμι,ισχύει και για τον Ντουρμαζ.Το καλοκαίρι πάγωσε ηθελημένα την μεταγραφή του και δεν γούσταρε να έρθει με συνέπεια η διοίκηση να ειναι έξαλλη με τη στάση του,αν πιστέψω τα ρεπορτάζ του καλοκαιριού .

Εικόνα apostolos gaganis

Πώς λες οτι δεν σ΄αρεσει ενα φαϊ, αν δεν το΄χεις δοκιμασει πρωτα; Καλα, ας ΄΄πιασει΄΄ προηγουμενως στην ομαδα και μετα τα οποια ΄΄κουνηματα΄΄ του...

Εικόνα apostolos gaganis

Υ.Γ. Οσο για τον Κασαμι, καλα αυτος κι αν θα γινει ΄΄αρρωστακι΄΄ ( ΚΑΙ ηγετης ) με τον Θρυλο...Τον Μαζουακου, να προσεχουμε...