ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 3 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2


Tags: -

Γεια χαρά μαγκίται. Χάσαμαν προψες από τη Γιουβέντους κι όλος ο κόζμος πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Το ενιαίο αντιολυμπιακό μέτωπο σου λέει «πάρ’τα καριόλη, εδώ που δεν έχει διαιτησία την άρπαξες», ο γαύρικος ο κόζμος σου λέει «γονάτισα τη Γιούβε μέσα στο Τορίνο κι από απροσεξία έχασα ακόμα και το τρίποντο, είμαι σε καλό δρόμο».
Στους πρώτους θα πω ότι θα έρθει κι αυτωνώνανε η σειρά τους. Ήδη στους ζέλες το βρέξαμε το μπισκοτάκι στη γκωλάρα τους, θα έρθουν και τα Βουλγάρια, θα έρθουν κι όλοι οι άλλοι να δοκιμάσουν το παστοκύδωνο το πειραιώτικο, δεν ασχολούμεθα τώρα με σαμιαμίδια. Για τους γαύρους που πανηγυράνε είναι που γράφω τούτο εδώ το έπος.
Καταρχάς, μαγκίτες, δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πανηγυράς σε ήττα. Εμένα αυτό μου κάνει λίγο σε βαζελιά. Θέλω να πω, εντάξει, είμεθα υπερήφανοι γαύραροι και όλα αυτά, αλλά δεν κάναμε και τίποτα για να βαράμε και το κλάξον. Βάλαμε δυο γκολ στη Γιουβέντους από στημένες φάσεις. Η Γιουβέντους μας έβαλε τρία κι ενώ ήμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγών κρεμαζμένοι απ’ τα δοκάρικα. Έχασε συνολικά καμιά δεκαριά ευκαιρίαι η αντίπαλος, αλλά κυρίως δείξαμε μια έλλειψη ωριμότητας σε κρίσιμες φάσεις. Και η ωριμότητα και η σύνεση στις επιλογές είναι που σε κάνει μεγάλη ομάδα. Παίρνεις το αποτέλεζμα ακόμα κι όταν δεν το αξίζεις.
Ας τα πάρουμε κάπως απ’ την αρχή. Απέναντι στο 4-4-2 της Γιουβέντους με Τέβες και Μοράτα μπροστά, μπήκαμε με ένα ασούμε 4-5-1 ή 4-4-1-1. Κασάμι έξω, Εντινγκά- Μιλιβόγεβιτς και λίγο μπροστά ο Τσόρι στον άξονα, Αφελάι- Μανιάτης στις πτέρυγες, Μήτρογλου μπροστά και άμυνα η γνωστή με Ομάρ αντί Σαλίνο. Κλειστήκαμε με φανερή πρόθεση να παίξουμε σφιχτά. Από φάουλ του Πίρλοου στο 21΄ φάγαμε το πρώτο γκολ. Δυο λεπτά μετά ισοφαρίσαμε με τον Μποτία και τελειώσαμε το ημίχρονο χωρίς πολλά πολλά από μεριάς μας. Η φιλοσοφία μας ήταν να χτυπήσουμε στη γκόντρα, αλλά παίζαμε με θηρία (όσον αφορά στον αθλητιζμό, έτσι;) και οι αντεπιθέσεις μας έβγαιναν με αίμα. Γι’ αυτό και όταν έβλεπες τον Αφελάι να πετάει στα πουλιά ή ξέψυχα κάποιες από τις λίγες ευκαιρίες σου που έγιναν κατά τη ροή του παιχνιδιού και όχι από στημένα, δεν μπορούσες παρά να νιώσεις ένα σφίξιμο στη γκαρδιά. Είχες την αίσθηση του ανολοκλήρωτου, τη γεύση του μισού που λέει και ο Παύλος.
Στο δεύτερο ημίχρονο μία από τα ίδια. Κάθε φορά που κόβαμε την μπάλα, αισθανόσουν τον κίνδυνο να ζυγώνει απειλητικά. Ειλικρινά, δεν ήμουν ήσυχος ούτε όταν είχαμε την μπάλα εμείς, ούτε όταν την είχαν οι αντίπαλοι. Αισθανόσουν κάπως ότι έβλεπες Ολυμπιακό άλλων εποχών. Δεν υπήρχε αυτή η άνεση που μας είχε συνηθίσει η ομάδα τελευταία, υπήρχε συνεχώς κίνδυνος. Δεν μπορούσες να χαλαρώσεις ρε αδερφέ, πώς να το κάνουμε; Και μέσα σ’ όλα αυτά, τη στιγμή που όταν κλέβεις την μπάλα, πέφτουν πάνω σου οι αντίπαλοι σα γκαμικάζοι, την ώρα που βλέπεις το Μοράτα ή το Ντέβες να σπριντάρουν απάνω στα στόπερ σου και λες «Παναγιά μου να προλάβουν να τη ντουφεκίσουν στο γάμο του Γκαραγκιόζη πριν τη χάσουμε μέσα στη μπεριοχή μας», να έχεις τους άλλους που σχολιάζουν στην τηλεόραση να λένε ότι πρέπει να παγώσουμε το ρυθμό. Ποιο ρυθμό να παγώσουμε ρε; Ρε, δε βλέπετε ότι δυσκολευόμαστε όχι να βγάλουμε φάση, αλλά να μη χάσουμε την μπάλα πριν το κέντρο; Με ποιον νομίζετε ότι παίζουμε, με το μπαθαναϊκό;
Από κόρνερ πάλι βάλαμε και το δεύτερο τεμάχιο στο 60΄ με τον Εντινγκά ύστερα από γύριζμα του Μανιάτη και προς στιγμήν νομίσαμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε το ματσάκι.  Η πίεση της Γιουβέντους συνεχίστηκε το ίδιο αμείλικτη. Σε κάθε επίθεση γέμιζε τη μπεριοχή, παίχτης να πιέσει τον Πίρλο επιθετικά και αμυντικά δεν υπήρχε. Τι να κάνει κι αυτός; Σουλάτσαρε στο δικό μας τέταρτο του γηπέδου. Ήταν τόσο εμφανές που ακόμα και ο Καραλής το πρόσεξε, αυτό τα λέει όλα. Από μία σέντρα του Πίρλο (σημειώνω: το εξάρι του αντιπάλου βρέθηκε έξω απ’ τη μπεριοχή χωρίς πίεση κι ενώ οι αντίπαλοι είχαν 3 παίχτες μέσα) και μια καραμπόλα που σίγουρα θύμισε άλλες εποχές φάγαμε το γκολ της ισοφάρισης στο 64΄. Γκαντεμιά, αλλά και έλλειψη συγκέντρωσης θα πω εγώ. Αν παγώσετε την εικόνα στη σέντρα του τύπου θα δείτε την ομάδα κομμένη στα δύο. Τρεις εναντίον τριών στο δεύτερο δοκάρι. Το 3-2 ήρθε δύο λεπτά μετά από σουτ του Πογκμπά από το ύψος της περιοχής. Ήταν κι αυτό κάπως τυχερό, καθώς η μπάλα στρώθηκε στο Γάλλο από κόψιμο πάσας που επιχείρησε, πάλι όμως έβαλε ένα σωρό παίχτες στη μπεριοχή μας η Γιούβε, με την μπάλα να είναι λίγο έξω απ’ αυτήν. Γενικά, αυτήν την εικόνα την είδαμε ένα σωρό φορές από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Ύστερα από το 3-2, κάναμε να βγούμε λίγο πιο μπροστά με σχετικά αξιοπρεπή αποτελέζματα. Κινδυνέψαμε βέβαια να φάμε γκολ στη γκόντρα, αλλά σάμπως και όταν παίζαμε πίσω είχαμε λιγότερες φάσεις στην εστία μας; Μια καλή ευκαιρία κάναμε για το 3-3, όταν ο Ομάρ μπούκαρε από δεξιά και σούταρε διαγώνια, από δύσκολη γωνία, αρκετά κοντά όμως. Κι αυτό ήταν όλο.
Αυτό που έλειπε από μεριάς μας στο προψεσινό ματς ήταν η σχεδόν παντελής έλλειψη σκοπιμότητας. Θα μιλήσω μόνο για τους παίχτες, όχι για την τακτική. Ρε μάγκες, ντάξει, χάνετε την μπάλα, ντάξει, πάνε να βγουν στη γκόντρα. Κάντε ρε πούστη μου ένα φάουλ ψηλά να κόψετε την αντεπίθεση. Κουβαλάγανε την μπάλα οι Ιταλοί, γυρνάγανε πρόσωπο προς την εστία μας κι εμείς εκεί, να τους παίζουμε με το γάντι. Εκεί δε θέλει γάντι, εκεί θέλει τσαμπουκά. Κάνεις το φάουλ ψηλά, παίρνεις την κίτρινή σου, κουνάς τη γκεφάλα δήθεν ότι δεν το ‘θελες, σηκώνεις και ιπποτικά τον αντίπαλο εμποδίζοντας τη γρήγορη εκτέλεση και συνεχάμε το παιχνίδι. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δηλαδή τι; Πρέπει να φτάσουν έξω απ’ τη μπεριοχή μας; Μα εκεί είναι που δεν πρέπει να κάνεις φάουλ. Έχουν Πίρλο οι άλλοι και βαράει καλά στημένα. Και κόρνερ και φάουλ και τα πάντα. Μετρήστε πόσες φορές χάσαμε την μπάλα ψηλά με Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ομάρ που συνέκλινε από θέση δεξιού μπακ (συνέβη τρεις φορές αυτό και δημιουργήθηκαν ισάριθμες ευκαιρίες για τους Γιουβεντίνους η μία γκολ). Ε, εκεί θέλει φάουλ. Δεν αφήνεις αντίπαλο με τέτοια ποιότητα μπροστά να φύγει στην κόντρα την ώρα που εσύ είσαι ξεβράκωτος. Οι μπασκετικοί το ξέρουν καλύτερα, στο μπάσκετ αυτό είναι ρουτίνα: φάουλ στην αρχή. Δε θέλει πολλά πολλά.
Στα θετικά κρατάμε το ότι πετύχαμε δυο γκολ κι αυτό είναι κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση. Η ομάδα ξέρει ότι όταν βρίσκεται μπροστά μπορεί να σκοράρει. Κρατάμε επίσης ότι χάρη στην απόκρουση του Ρομπέρτο, την έχουμε τη Γιουβέντους στη μεταξύ μας ισοβαθμία. Στα αρνητικά σίγουρα η εμφάνιση του Μήτρογλου. Εντάξει, εν μέρει δικαιολογείται, καθώς η μπάλα βγήκε λίγες φορές μπροστά και οι μπάλες στο Μήτρογλου έφταναν σκοτωμένες, αλλά ήταν παραπάνω από εμφανής η έλλειψη κινητικότητάς του. Στα αρνητικά το ότι δεν μπορούσαμε να βγάλουμε σωστά την μπάλα από την άμυνα. Μηδενικό σχεδόν επιθετικό τρανζίσιον. Για το Μίτσελ δεν έχω να πω πολλά πράγματα, θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Μετά Χριστόν προφήτες γίνονται όλοι. Εγώ ασούμε, έτσι για να κάνουμε και λίγο καφενειακή ποδοσφαιροκουβέντα, θα ξεκινούσα το Φουστέρ στη θέση του Τσόρι. Για να πιέζει το Μπίρλο (όσοι έτυχε να δουν πώς απασφάλισε τη Γιουβέντους ο Όσκαρ της Τσέλσι πρόπερσι θα ξέρουν για τι πράγμα μιλάω), για να προσπαθήσει να μειώσει τη μεγάλη διαφορά σε αθλητιζμό υπέρ των Ιταλών. Βέβαια ο Τσόρι χτύπησε τα κόρνερ απ’ όπου μπήκαν τα γκολ, ενώ από την τοποθέτησή του στον άξονα είναι φανερή η επιλογή του Μίτσελ να περνάει από τα πόδια του τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού. Επαναλαμβάνω ότι τώρα κάνουμε ποδοσφαιροκουβέντα και σε καμία περίπτωση υποδείξεις. Δε θα πω εγώ ποιος έπρεπε να παίξει και ποιος όχι, ο προπονητής ξέρει σίγουρα ποιος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Το έχει πει άλλωστε ότι φτιάχνει την εντεκάδα με βάση τα εργομετρικά, το επανέλαβε και προψες.
Τώρα θα μου πείτε: ρε Κλαρκ, τι σ’ έπιασε τώρα; Αφού τα πήγαμε καλά, αφού βάλαμε δυο γκολ στην έδρα της Γιουβέντους, αφού γυρίσαμε το ματς σε κάποια δόση. Γιατί τέτοια στάση; Θα σας πω τι τρέχει. Τρέχει ότι χάσαμε και χάσαμε δίκαια. Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Winner takes all που λένε και ο Αμερικάνοι κι εμείς ψες χάσαμε. Αυτά για τις εμφανίσεις και τις πορείες είναι για άλλους. Εμείς τώρα πρέπει να θέλουμε μόνο το ψωμάκι. Πρέπει να παίρνουμε βαθμούς. Και με ενοχλεί κάπως ότι ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να κλέψουμε το ματς, την πετάξαμε στα σκουπίδια από έλλειψη συγκέντρωσης. Οι οπαδοί από την άλλη δε θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι. Συγκρατημένη αισιοδοξία ναι, αλλά διαβάζοντας δεξιά κι αριστερά σχόλια και άρθρα θα έλεγες ότι κερδίσαμε αν δεν ήξερες το σκορ.
 Το ψεσινό ματς έπρεπε να το χάσουμε και το χάσαμε. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι. Δεν έγινε ομαδάρα μετά τις νίκες με Ατλέτικο και Γιούβε μέσα, ούτε ομαδούλα μετά τις ήττες από Μάλμε και Γιούβε έξω. Ανεβαίνει ποιοτικά με σταθερά βήματα, αλλά θέλει δουλειά ακόμα για να φτάσει σε σημείο να κοντράρει στα ίσα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Εμείς πρέπει να είμαστε κοντά της. Να ελπίζουμε συνέχεια στο καλύτερο, αλλά και να μην απογοητευόμαστε στις γκέλες. Να τη στηρίζουμε και να την αγαπάμε. Να, τώρα πάμε για το μεγάλο διπλό στη Μαδρίτη. Κι αν δε γίνει αυτό…
 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Προσωπικα απο τους παικτες δεν εχω κανενα παραπονο.Αυτο που μπορουν παιζουν.Εγω τους ειδα αλλους(εκτος μητρογλου)να επιστρατευουν ολες τους τις δυναμεις.Ουτε απο το Μιτσελ εχω παραπονο.Εστησε πολυ καλα την ομαδα αν και στις αλλαγες λιγο τα χαλασε.Παραπονο εχω απο τη διοικηση.Δεν μπορουμε να καταλαβουμε μια γαμημενη φορα οτι η ομαδα που θελει να πρωταγωνιστει παντου ξεκινα απο την ΑΜΥΝΑ?Το λαπατο οταν εκανε πορειες(τελος παντων)ειχε αμυνα δεμενη.Στις στημενες φασεις η μπαλα κοβοταν κατευθειαν.Εμεις οταν εκτελουν οι αλλοι στημενο κανουμε το σταυρο μας.Ε δεν γινεται ετσι.Εβλεπες να γινεται κορνερ η φαουλ η γενικα να αλλαζουν πασουλες εξω απο την περιοχη μας και 6-7 παικτες μας να κοιτανε σαστισμενοι και ελεγες "Παναγια μου βοηθα".Αν ηταν πιο ευστοχοι στις τελικες φασεις το ματς θα ηταν εντελως διαφορετικο.Σαφως και δεν μηδενιζω την προσπαθεια των παικτων μας και σαφως και μια ομαδα οπως η γιουβε θα σε καταπιει καποιες στιγμες οπως λεει και ο φιλος πιο κατω.Αλλα αυτο που λες και εσυ clark οτι τρομαζαμε σε καθε κατεβασια δεν επιτρεπεται για μια ομαδα με συνεχεις συμμετοχες στο τσ.λ. τα τελευταια 16χρονια.Επιστης πολυ σημαντικο το οτι οποτε κερδιζαμε την μπαλα την χαναμε κατευθειαν.Λιγη κατοχη ρε μαγκες να παγωσουμε το παιχνιδι.Δεν μπορω να συμβιβαστω με το οτι αν κραταγαμε ΓΙΑ 5 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟ 1-2 ΘΑ ΦΕΥΓΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟ Χ.Εμφανιστηκαν παλι οι γνωστες παθογενειες ρε γαμωτο.Το επομενο πρωι ξυπνησα αρκετα ευχαριστημενος αλλα με μια πικρα που λιγες φορες εχω ξανανιωσει σε τετοιο βαθμο.Κριμα ρε γαμωτο να μην περασουμε στους 16 ενω πχ θα μπορουσαμε με εναν αμυντικο στη θεση του Αμπινταλ και εναν στη θεση του μητρογλα(ναι εχει βαλει γκολ με ατλετικο και δωσει ασιστ με γιουβε αλλα ρε παιδια ολο το ματς περπαταει)να στερουμαστε το ονειρο.Θεωρω αρκετες κινησεις την διοικησης καλες αλλα και καποιες αλλες λαθος.Τελος παντων εκ των πραγματων κρινουμε σε αντιθεση με την Παε που αποφασιζει εκ των προτερων.
ΥΓ.Αν υπαρχει Θεα τυχη μας εχει μουντζωσει τη τρελα μου.
ΥΓ1.Πως θα βλεπατε επιστροφη καμπελ?Σιγουρα νοιαζεται για την παρτη του αλλα πιστευω οτι μαζι με αφελαι θα πεταγανε.
ΥΓ2.Πως γινεται οι αμυντικοι σου να κανουν απο τα καλυτερα τους παιχνιδια(θεωρω οτι ακομη και ο Αμπινταλ που τις περισσοτερες φορες ειναι τρυπα βοηθησε παρα πολυ κυριως με την εμπειρια του)και παλι να δεχεσαι τοσες ευκαριες?

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τα στημένα. Νομίζω ότι είμαστε καλοί σ' αυτόν τον τομέα επί Μίτσελ. Με εξαίρεση το περσινό 1-4 από την Παρί, δεν αντιμετωπίσαμε ξανά πρόβλημα σοβαρό από τα στημένα. Θεωρώ ότι γίνεται δουλειά. Μάλιστα, νικήσαμε τον βάζελο από φάουλ, στη Γιουβέντους προχθές βάλαμε δύο γκολ από στημένα, στην Ατλέτικο το πρώτο γκολ προήλθε από κομπίνα σε κόρνερ. Και δε φάγαμε γκολ από την Ατλέτικο από στημένη φάση, παρ' όλο που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Και είχε πολλά κόρνερ και φάουλ έτσι;

Εικόνα savvas gridlock

''Εμεις οταν εκτελουν οι αλλοι στημενο κανουμε το σταυρο μας.''

Bασικά όποτε εκτελεί στημένα ο Πίρλο, όλες οι άμυνες της Ευρώπης κάνουν τον σταυρό τους. Δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης ρε φίλε, λες και έχει μαγνήτη η μπάλα και πάει εκεί που θέλει.

''Κριμα ρε γαμωτο να μην περασουμε στους 16''

Μην βιάζεσαι. Όλα είναι ανοιχτά ακόμη.

''ΥΓ1.Πως θα βλεπατε επιστροφη καμπελ?''

Αν κινηθούμε για εξτρέμ, ως δανεικός ο Κάμπελ θα είναι καλή επιλογή. Για αγορά, με τα λεφτά που φαίνεται να ζητάει ο Βενγκέρ, μπορούμε να πάρουμε πολύ καλύτερο παίκτη. Για'μένα πάντοτε, αφού αν ο Μίτσελ θέλει κάτι άλλο, πρέπει να κάνουμε ό,τι πει ο Μίτσελ.

''ΥΓ2.Πως γινεται οι αμυντικοι σου να κανουν απο τα καλυτερα τους παιχνιδια(θεωρω οτι ακομη και ο Αμπινταλ που τις περισσοτερες φορες ειναι τρυπα βοηθησε παρα πολυ κυριως με την εμπειρια του)και παλι να δεχεσαι τοσες ευκαριες?''

Αυτό συνέβη επειδή ο αντίπαλός σου είναι πολύ πιο αθλητικός και πολύ πιο ποιοτικός. Είναι παράλογο να περιμένεις σύγκριση στην ποιότητα μιας ομάδας με μπάτζετ 50-60 εκ. ευρώ, με μία ομάδα με μπάτζετ που ξεπερνά τα 200 εκ. ευρώ. Προφανώς αυτή η διαφορά στο μπάτζετ θα βρει αντανάκλαση στην ποιότητα των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ σου.

Εικόνα REDHERAKLIO

Εγώ βλέπω οτι κοιτάμε στα μάτια ευρωπαϊκά μεγαθήρια ,με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς με σταθερότητα και επαναλαμβανόμενα.Αν συνυπολογίσει κανεις το μέγεθος της χώρας από όπου προερχόμαστε,την φτώχεια που περνάμε σαν κοινωνία,η παρουσία του θρύλου αποτελεί ένα θαύμα.Δεν μπορώ να σκεφτω ομάδα με ανάλογο προϋπολογισμό να κερδίζει επαναλαμβανόμενα,άρα όχι τυχαία, με σταθερότητα και επαναλαμβανόμενα ευρωπαϊκές ομάδες, στην έδρα της και να δυσκολεύει,τουλάχιστον, τους αντιπάλους εκτός έδρας...Και κάτι ασχετο.....http://www.redplanet.gr/basket/euroleague/koyiz-mantzarhs-vs-sloukas.3126927.html...ΑΥΤΟΣ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ?ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ,ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

Εικόνα savvas gridlock

Ρε το Μάντζαρη. Μπράβο του, δεν το περίμενα.

Εικόνα savvas gridlock

Πάντως όσο βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο με τις φάσεις στο site της NOVA, τόσο περισσότερο πείθομαι πως αν δεν γινόταν αυτή η τετραπλή καραμπόλα για το 2-2, η Γιουβέντους γκολ δεν έβαζε. Φάσεις έβγαζε, αλλά τα τελειώματα των μέσων και των επιθετικών της ήταν για κλοτσιές. Είμαι σίγουρος πως αν ο Πογκμπά βρισκόταν στην ίδια θέση που βρέθηκε για να κάνει το 3-2 με το σκορ στο 1-2 και όχι στο 2-2, θα σούταρε όπως στο πρώτο ημίχρονο άουτ, σε φάση που βρέθηκε μόνος στο ημικύκλιο της περιοχής μας. Είχε θολώσει το κεφάλι τους, γι'αυτό ξέσπασαν μετά το ματς. Είναι και λογικό κάτι τέτοιο, αφού πρόπερσυ κινδύνευσαν να μείνουν έξω από την Κοπεγχάγη, πέρυσι έμειναν έξω από τη Γαλατά και φέτος θα σπάγανε τα κοντέρ με ενδεχόμενη μη νίκη τους, μένοντας έξω από τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακός δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας οφείλει να πρωταγωνιστεί στο Τσου Λου και πλέον δεν αρκούνται στα εύκολα πρωταθλήματα που παίρνουν στη Serie A. Αυτό τους δημιουργεί άγχος και με εξαίρεση τον πολύ έμπειρο Πίρλο, όλοι οι άλλοι αποκλείεται να σημάδευαν σωστά, αν τους δινόταν η ευκαιρία να το κάνουν. Θα μου πεις ''εντάξει, αλλά σε ματς που σου κάνανε καμιά δεκαριά καθαρές φάσεις για γκολ, νομιμοποιείσαι να επικαλείσαι την ατυχία;'' και θα πω ξεκάθαρα όχι, δεν νομιμοποιούμαστε, αλλά νομίζω ότι όποιος ξαναδεί το ματς και ιδίως το πώς τελειώνουν τις μεγάλες ευκαιρίες τους οι παίκτες της Γιουβέντους, θα καταλάβει πως μέσα στην τύχη μας, σταθήκαμε πολύ άτυχοι. Ναι, κέρδισε η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά με έναν τρόπο που σε κάνει να σκας και να μην μπορείς να το χωνέψεις ακόμη και σήμερα, δυο μέρες μετά.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Πολύ σωστά όσα επεσήμανες, Σάββα. Οι γιουβεντίνοι άρχισαν τα τελευταία χρόνια να επιδεικνύουν μια αδυναμία στην Ευρώπη και αυτό τους βγαίνει σε πίεση. Ακόμα και τώρα τη νιώθουν την πίεση αυτήν, παρά τη νίκη τους. Ειδικά μετά το χαμένο πέναλτι του Βιδάλ. Θεωρώ ότι είμαστε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Και ειλικρινά, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό να κερδίσει η Γιουβέντους στο Μάλμε, παρά να φέρει Χ. Διότι, αν κερδίσει στο Μάλμε τότε η Ατλέτικο δε θα πρέπει να χάσει στην Ιταλία για να μη χάσει την πρωτιά. Αν φέρει Χ η Γιούβε στο Μάλμε κι' εμείς χάσουμε στην Ατλέτικο, τότε η Ατλέτικο θα πάει στο Τορίνο ξεσυλλόγιαστη, αφού θα είναο ό,τι και να γίνει πρώτη. Ακόμα είναι στο χέρι μας. Οι παίχτες μας το πιστεύουν. Θέλουμε και λίγο τύχη όμως. Για να δούμε.

Εικόνα savvas gridlock

Eγώ προτιμώ νίκη της Μάλμε ή ισοπαλία δική μας στη Μαδρίτη, ώστε η πρόκριση να εξαρτάται μόνο από εμάς στην τελευταία αγωνιστική. Αν γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα θα είναι το ιδανικό, αφού μένουμε στο παιχνίδι και για την πρώτη θέση.

Εικόνα clark gheibol

Εγώ προβλέπω άνετη νίκη της Γιουβέντους, με 3 γκολ διαφορά στη Σουηδία. Για εμάς κανονικά θα έλεγα ήττα, αλλά δεν ξέρω πώς, έχω μια διαίσθηση ότι θα κερδίσουμε 1-0.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν είναι καθόλου απίθανο, Σάββα. Η Μάλμε θα το χτυπήσει το ματσάκι. Για μένα είναι 50-50. Άιντε 60-40 για τη Γιουβέντους. Η Μάλμε έπαιξε καλά και με την Ατλέτικο. Μεταμορφώνεται στο γήπεδό της. Η Γιουβέντους, πάλι, δε με πείθει... Εμείς μπορούμε να το χτυπήσουμε το ματσάκι στη Μαδρίτη, αν και η αποστολή μας θα είναι δυσκολότερη από προχθές. Χρειαζόμαστε και τύχη. Η ατυχία θα είναι καταστροφική πάντως.

Εικόνα olympiakaraga7te

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ... Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ... ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΛΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ... ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ... ΑΝ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΙΣΟΠΑΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ... ΑΛΛΑ Η ΓΙΟΥΒΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ +1 ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ...
ΕΝΩ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΓΙΟΥΒΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ Χ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ... ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΛΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟ... ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΡΘΕΙ ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΠΕΡΝΑΜΕ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΜΑΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΑΠΛΑ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕ... ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΦΕΡΟΥΜΕ Χ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕ ΣΙΓΟΥΡΗ... ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ήθελα να διαβάσω κάτι τέτοιο μέσα στο R.A.T.M. Μόνο εδώ ήλπιζα να διαβάσω ένα άρθρο με αυτή τη νοοτροπία. Χάσαμε δε νικήσαμε. Αλλά να εξηγήσω κάτι. Είναι δικαιολογημένη η συμπεριφορά του κόσμου του Ολυμπιακού που χαίρεται για τον εξής λόγο. Οι "αντικειμενικοί" ΑΡΔ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ο Γαλοπυής, μόλις σήμερα, άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι χτίζει ευρωπαϊκή νοοτροπία ο Ολυμπιακός. Μέχρι σήμερα νόμιζε ότι τους βαθμούς στην Ελλάδα τους φέρνει ο Παναθηναϊκός. Ε, απέναντι σε τέτοιους δημοσιογράφους, προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Κι' έτσι λέμε ότι χαιρόμαστε που η Γιουβέντους έκανε καθυστερήσεις, που πανηγύρισαν οι παίχτες της με όλε κ.λπ. Για να αποδείξουμε στους αλλόθρησκους ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, όμως, στην πραγματικότητα. Είμαστε μεγάλη ομάδα και αυτό φαίνεται στη στεναχώρια μας για το αποτέλεσμα.

Εικόνα clark gheibol

Ξέρεις, αυτό που λες στο τέλος είχα στο μυαλό μου, αλλά τελικά δεν το έγραψα ρητά. Ότι πρέπει να ανέβουμε επίπεδο και οι οπαδοί και να στεναχωριόμαστε για ήττα από μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου το ίδιο όπως όταν χάνουμε με το βάζελο. Να αποκτήσουμε κι εμείς νοοτροπία μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας και όχι μόνο οι παίχτες...
Αυτό που λες για τους αρδ από την άλλη είναι αυτό που προσπαθώ να πω στο Σάββα για το Ζιοβάνι. Τον αγαπάμε και τον εκτιμούμε όχι τόσο για την προσφορά του όσο για το ότι με το όνομα Ζιοβάνι βουλώνεις το στόμα κάθε βάζελου που πάει να σου πει για στημένα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι. Μα, αυτό είναι και το επόμενο βήμα που έρχεται με μαθηματική πρόοδο. Το να πάψεις να είσαι ευχαριστημένος για την αξιοπρεπή εμφάνιση και να είσαι ευχαριστημένος μόνο για την επιτυχή έκβαση του αγώνα. Εκτός αν αυτή η επιτυχής έκβαση έρχεται μέσα από εμφανίσεις σαν του Παναθηναϊκού στο Αμβούργο, ας πούμε. Εκεί μιλάμε για αντιποδόσφαιρο και κωλοφαρδία.

Φίλε, δεν μπορώ να το πίστέψω αυτό που είπε ο Γαλούπης. Δηλαδή, ο τυπάς, εν έτει 2014, συνειδητοποίησε ότι ο Ολυμπιακός δυναμώνει το ευρωπαϊκό του DNA. Μέχρι σήμερα ήταν αδύναμο κύριε Γαλούπη; Που έχουμε προκριθεί στους "!6" μέχρι και με τον Ζίκο, με παίχτες σειράς; Μας δουλεύεις; Τέτοια βλέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού και αντί να στεναχωριέται για το αποτέλεσμα του Τορίνο, κάθεται και χαίρεται γιατί συνειδητοποιεί κι' αυτός δειλά δειλά ότι αλλάξαμε επίπεδο στην Ευρώπη. Τώρα αλλάξαμε; Πάτε καλά; Γαμιώντας πάμε στην Ευρώπη. Και είναι και θέμα χρόνου το περαιτέρω βήμα.

Αν συγκρίνουμε -έστω και λίγο πρόχειρα- την τωρινή μας ομάδα με εκείνη του Κόκκαλη (μιλώ για όλα τα χρόνια από τη φυγή του Μπάγεβιτς το 1999 κι' έπειτα), θα δούμε ότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές νοοτροπίας. Τότε είχε μπολιαστεί και ο κόσμος και η διοίκηση με το "μικρόβιο" του πρωταθλήματος. Η Ευρώπη έμπαινε σε δεύτερη μοίρα πολλές φορές. Πρώτα απ' όλα ποτέ δεν είχαμε ξανά σοβαρό προπονητή μέχρι τον Βαλβέρδε. Πολλές φορές δεν είχαμε καν προπονητή. Απίστευτες καταστάσεις. Τώρα, ο Μαρινάκης έχει τον προπονητή πολύ ψηλά στην ιεραρχία μιας πετυχημένης ομάδας. Έχει ορθή κρίση. Γι' αυτό και έχει φέρει προπονηταράδες μέχρι τώρα. Επίσης, ο Κόκκαλης δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με τις επικοινωνιακές πολιτικές και στρατηγικές με ομάδες του εξωτερικού ή με την Ουέφα, κάτι που είχε αντίκτυπο στη διαιτησία, αλλά και στο χτίσιμο της ομάδας. Ο Βαγγέλας έχει άλλη νοοτροπία και έχει αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Δεν έκανα ανάλυση του Κόκκαλη και του Μαρινάκη, απλώς επεσήμανα τη διαφορά νοοτροπίας των δύο απέναντι στο ευρωπαϊκό όραμα και στο χτίσιμο των ομάδων.

Εικόνα savvas gridlock

Προχθές για παράδειγμα μας έλειψε ένας Τζιοβάνι, να κρατήσει λίγο μπάλα στο κέντρο, όπως έκανε πάντοτε στην Ευρώπη. Παρ'ότι δεν τον γουστάρω, αυτό το παραδέχομαι.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΤΟ ΠΟΙΟ?
ΑΣΕ ΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ.
ΑΚΟΥ ΚΡΑΤΗΜΑ ΜΠΑΛΑΣ Ο ΤΖΙΟ.....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

Εικόνα dgkirle

Θα συμφωνήσω με τη πλειοψηφεία αυτών που αναφέρεις. Εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος απο την εικόνα μας στο ματς, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που παρουσιάζεται απο τα δικά μας ΜΜΕ. Στη τελική χάσαμε δε κερδίσαμε. Αν δεις το παιχνίδι με ψυχραιμία είχαμε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια παθητικό ρόλο και η γιουβέντους ήταν αυτή που έκανε τις ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων κάποιες κλασικές. Αναφορικά με το Μίτσελ θεωρώ πως έστησε πολύ καλά την ομάδα αλλά όταν ήρθε η ώρα για τις αλλαγές μας τα χάλασε. Ειδικά με αυτή του Εντιγκά. Ο Εντιγκά ήταν κατά τη γνώμη μου ο μόνος στο χώρο του κέντρου που έκανε σωστά τη δουλειά του. Επίσης με το τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα μας τα πλάγια μπακ μένουν συνεχώς ακάλυπτα και οι αντίπαλοι μας χτυπούν εκέι συνέχεια. Ειδικά στη πλευρά του Ομάρ για τον οποίο έχω πολλές αμφιβολίες για το αν είναι το πολύ ισάξιος με το Σαλίνο.
Και μια μικρή κριτική που έγραψα στο blog μου.
ΡΟΜΠΕΡΤΟ. Θεωρώ ότι στα γκολ δεν ευθύνεται. Δεδομένου ότι απέκρουσε το πέναλντι του Βιδαλ θα του έβαζα θετικό πρόσημο.
ΟΜΑΡ. Αρκετά προβλήματα στην άμυνα, λίγες επελάσεις, μέτρια εμφάνιση
ΜΠΟΤΙΑ. Έβαλε το πρώτο γκολ αλλά έχει συμμετοχή και στα τρια γκολ (έμμεση στο πρώτο, άμεση στα άλλα δυο) της Γιουβέντους. Μάλλον μέτριος.
ΑΜΠΙΝΤΑΛ. Ο χειρότερος της άμυνας. Είναι ξεκάθαρο πως δε μπορεί.
ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ. Δεν ήταν κακός αλλά δεν έβγαλε και μάτια όπως άλλες φορές.
ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ. Πολλά χιλιόμετρα αλλά και πολλά λάθη. Μέτριος
ΕΝΤΙΓΚΑ. Ο καλύτερος πάιχτης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Έκοβε, μοίραζε και ήταν πραγματικά αλάνθαστος. Τουλάχιστον άτυχη η αλλάγή του.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ. Ούτε κρυο ούτε ζέστη.
ΤΣΟΡΙ. Απο τα πόδια του ξεκινάνε τα δυο μας γκολ.Προς το καλός.
ΑΦΕΛΑΙ. Πολύ καλός ο Ολλανδός. Κινητικός με πρωτοβουλιές.
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ. Κάκιστος δυστυχώς.

ΦΟΥΣΤΕΡ,ΚΑΣΑΜΙ,ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά.

Εικόνα clark gheibol

Συμφωνώ γενικά, διαφωνώ λίγο για τον Μποτία. Εμένα μου άρεσε. Δεν του ρίχνω ευθύνη σε κανένα από τα δύο τελευταία γκολ. Στο τρίτο κόβει την πάσα μέσα στην περιοχή, η οποία πάει και στρώνεται στον Πογκμπά. Δεν είναι να πεις ότι μάρκαρε τον Πογκμπά και τού 'φυγε. Έκοψε την πάσα και στάθηκε άτυχος. Στο δεύτερο γκολ είναι 3 με 3. Εκεί παίζεις ασούμε ζώνη. Ο Μποτία παίρνει τον πρώτο παίχτη, ο Μανιάτης το δεύτερο και ο Ομάρ τον τρίτο. Οι γιουβεντίνοι αλλάζουν θέσεις, ο Γιορέντε από πρώτος πάει δεύτερος και μένει πρώτος ο Πογκμπά. Ο Μποτία μάρκαρε τον Πογκμπά. Ο Μανιάτης ήταν για το Γιορέντε πιστεύω και ο Ομάρ για τον Βιντάλ. Ο Μανιάτης αφήνει αδικαιολόγητα τη φάση, το ίδιο και ο Ομάρ. Δηλαδής, αν μετά το δοκάρικο γυρνούσε προς τους επιτιθέμενους η μπάλα, πάλι θα τό 'χωναν, ήταν ξεμαρκάριστοι όλοι τους. Δεν ήταν λανθαζμένη κατά τη γνώμη μου η τοποθέτησή του. Αν έβανε το γκολ ο Πογκμπά, τότε ναι, θα έφταιγε ο Μποτία κατ' εμέ

Εικόνα john

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη και σε κάθε ματς ειναι ανταγωνιστικός .Υπο αυτό πρισμα δεν θα πανηγύρισω που η γιουβεντους έκανε καθυστερήσεις και πανηγύρισε έξαλλα την νίκη .Απλα μένει μια μικρή πικρία γιατί αν δεν είχε χαθεί η αμυντική προσήλωση θα παίρναμε το διπλό .Πρεπει όμως να αλλάξουμε την εικόνα μας στην Ελλάδα και να μάθουμε νσ παίζουμε καλά όταν παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας . Πρέπει να πάρουμε περισσότερες βοήθειες απο τους βοηθητικούς παίκτες (ντοσεβι,ντουρμαζ,μπενιτες) γιατί αλλιώς η χρονια δεν βγαίνει .

Τελευταίο σχόλιο απο εμένα. Απο Δευτέρα στα χακί .Να συνεχίσετε αυτήν την εξαιρετική δουλειά που κάνετε για πολύ καιρό ακόμα . Τα λέμε

Εικόνα clark gheibol

καλός πολίτης, αδερφέ, σου εύχομαι να βγεις μαχίμι και να δεις πολλές ανατολές. Εγώ στη σύντομη θητεία μου πρέπει να είδα καμιά εκατοστή.
Μια χαρά ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας παίζουμε στην Ελλάδα. Αλλά αυτό που λες μου δίνει το έναβζμα να κάνω μία σύγκριση. Χοντρικά με τη φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε εμείς στην Ευρώπη τους μεγάλους αντιπάλους μας, μας αντιμετωπίζουν και οι ελληνικές ομάδες στη σούπερ λίγκα. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να τρουπάς τέτοιες άμυνες και γι' αυτό το επίτεβγμα της Γιουβέντους μοιάζει τεράστιο στα μάτια μου. Απέναντι σε πολυπρόσωπη άμυνα, έφτιαξε τόσες πολλές ευκαιρίες με χώρο μέσα στην περιοχή.
Το "μια χαρά" που λέω και πιο πάνω σημαίνει ότι παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να διασπάσεις τις άμυνες αυτές; Εγώ λέω οι σέντρες απ' τα πλάγια και οι μπούκες. Ο Ολυμπιακός έχει μπουκαδόρους, αλλά όχι εξαιρετικούς. Ο Ομάρ είναι ένας απ' αυτούς, ο Μαζουακού, ο (λίγος) Τζίμης, ο Γκαζαριάν και ο Ντοσεβής (τον Ντοσεβή τον έχω δει μόνο το καλοκαίρι). Σέντρες χοντρικά πρέπει να κάνουν όλοι, πρέπει όμως να κινούνται οι υπόλοιποι παίχτες. Να χαλαρώνουν τις γραμμές του αντιπάλου, να δημιουργούν αριθμητικές ανακατατάξεις σε διάφορα σημεία του γηπέδου. Όταν σεντράρεις και ο αντίπαλος τους έχει όλους ωραία μέσα στην περιοχή, δύσκολα να σκοράρεις. Το ίδιο και με τις μπούκες. Θες αρκετή κίνηση μακρυά από την μπάλα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Εικόνα Chief Bromden

Καταλαβαίνω Clark την συγκρατημένη αντιμετώπιση σου σχετικά με το αποτέλεσμα ειδικά αν σκεφτούμε πως βρισκόμασταν στο 1-2 στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου . Ήμασταν πολύ κοντά στο αποτέλεσμα και το χάσαμε από λεπτομέρειες. Λίγο παραπάνω να κυλούσε το παιχνίδι μετά από το 1-2 και θα το διαχειριζόμασταν καλύτερα πιστεύω, μας γάμησε την ψυχολογία η γρήγορη απάντηση της Γιουβέντους.
Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά σταθήκαμε πολύ καλά απέναντι σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος και μάλιστα εκτός έδρας.
Θεωρώ το αρχικό στήσιμο του Μίτσελ πολύ καλό , το 1-2 δεν πρόλαβε να το διαχειριστεί για να τον κρίνουμε, έγιναν όλα πολύ γρήγορα.
Με τον Μήτρογλου έχουμε θέμα, αφήνοντας έξω την αποτελεσματικότητα εκτός έδρας σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται κινητικότητα και γρήγορη σκέψη. Την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι από τα δύο, πολύ στατικός...
Ποια είναι η γνώμη σου για τον Αμπιντάλ; Πιστεύω στην φάση που βρίσκεται παίζει κυρίως με την εμπειρία, υστερεί σε φυσική κατάσταση και ταχύτητα . Δεν έκανε κακό παιχνίδι αλλά σε πολλές φάσεις μπαίνει στο πολύ χαλαρό και σου κόβει τα πόδια, δεν μου εμπνέει σιγουριά. Σε πολλές μεταβιβάσεις του κυρίως όταν προσπαθεί να κάνει παιχνίδι από πίσω πουλάει εύκολα την μπάλα όπως και στις απομακρύνσεις του είναι ασταθής. Λόγω της προϋπηρεσίας του έχει την αυτοπεποίθηση για το κάτι παραπάνω αλλά τα χρόνια έχουν περάσει. Αντίθετα ο Μποτία έχοντας συναίσθηση των ικανοτήτων του είναι πιο σταθερός ,αν δεν μπορεί να την δώσει δίπλα την γεμίζει με δύναμη μπροστά. Δεν ξέρω τι παίζεται με τον Αμπιντάλ και αν υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτά που γράφονται αλλά σε περίπτωση που κινηθούμε για αμυντικό τον Γενάρη ένα γρήγορο και εκρηκτικό σέντερ μπακ θα κούμπωνε καλύτερα με τον Μποτία.

Εικόνα clark gheibol

Εμένα ο Αμπιντάλ ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Ίσως ως ζερβός μπακ κάτι έκανε, αλλά και πάλι, λίγα πράγματα. Οι τοποθετήσεις του είναι κατά τη γνώμη μου μέτριες, αντίθετα με του Μποτία που παίρνει πάντα τη σωστή θέση. Εγώ στον Μποτία καταλογίζω μόνο την αντίδρασή του στο δεύτερο γκολ της Μάλμε που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πάει πάνω στον ελεύθερο παίχτη, ενώ αυτός κάλυψε την εστία. Προψές με τη Γιουβέντους σε μια φάση (έγινε σίγουρα ευκαιρία από αριστερά για τη Γιούβε, δε θυμάμαι την κατάληξη) δεν κατάφερε να βγάλει την μπάλα πλάγιο. Την πρόλαβαν και απείλησαν.Αλλά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, έστω κι αν δεν το καταφέρνει τόσο καλά.
Πράγματι, ο Μήτρογλου δείχνει ακίνδυνος μακρυά από την εστία και δε φαίνεται και τόσο χρήσιμος σε ματς που πιεζόμαστε στην άμυνά μας. Σε παιχνίδια όμως που πρέπει να δώσεις βάθος, που πρέπει να επιτεθείς και να βάλεις γκολ, είναι ό,τι πρέπει. Με τη Μάλμε πχ πρέπει να παίξει οπωσδήποτε. Με την Ατλέτικο δεν ξέρω. Αλλά σάματι έχουμε και καναν άλλον; Ποιον να βάλεις, το Διαμαντάκο; Πώς θα έπαιζε γρήγορα ο Διαμαντάκος ανάμεσα σε Μπονούτσι- Κιελίνι; Θα τον κατάπιναν οι άλλοι...

Εικόνα lancelot

Καλησπέρα,

Προσωπικά είμαι περήφανος, που πήγα μέσα στην Πρωταθλήτρια Ιταλίας και κόντεψα να κλέψω το ματσάκι. Ναι κλέψω, αφού δεν περίμενα πως θα πάω και θα ρίξω 5άρα (δεν είμαι Μπάγερν), ούτε ότι θα τους κλείσω στα καρέ τους ούτε τίποτα σχετικό. Το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και στην Ατλέτικο. Και οι Γιουβέντους και η Ατλέτικο, είναι καλύτερες ομάδες από εμάς. Αξίζουν να περάσουν στην θέση μας; Αυτό είναι σχετικό, δεν περνάει πάντα αυτός που στα χαρτιά είναι καλύτερος και αυτό το έχουμε δει πολλάκις και οι ίδιοι.

Μετανιώνω που δεν τα χώσαμε το καλοκαίρι να πάρουμε ένα επιθετικό, που θα έκανε την μισή φάση γκόλ. Υπήρχαν λεφτά, ο Σοριάνο υπήρχε και το ξέραμε εξαρχής (ως τώρα σκοράρει ακατάπαυστα) και εμείς είχαμε στο μυαλό μας να φέρουμε πίσω τον Μήτρογλου, και η πλάκα είναι πως δώσαμε και αρκετά λεφτά για αυτό. Είναι από τις μοναδικές ανορθογραφίες φέτος, αφού η άλλη που είχα στο μυαλό μου, του Μποτιά, φαίνεται πως αποδίδει τελικά.
Μήτρογλου, Μπενίτεθ (έλεος!) και Πουλίδο στην αναμονή. Αυτό πληρώνουμε ως τώρα. Στην Τρίπολη, ο μήτρογλας, είχε 3 κλασσικές ευκαιρίες, από αυτά που μπαίνουν άνετα.

Κατά τα άλλα, εγώ δεν πιστεύω πως οι Ιταλοί θα περάσουν αέρα από Μάλμε, ούτε πως θα νικήσουν εύκολα την Ατλέτικο στην τελευταία αγωνιστική. Από την άλλη, και στο Ουέφα να συνεχίσω, αν και τα λεφτά πιο λίγα, θα είναι ένα +.

Πάμε γερά ομάδαρα!

Εικόνα clark gheibol

εντάξει, δε θα σου βγουν όλες οι μεταγραφές, ενώ με τον Πουλίδο παίχτηκε πουστιά. Με την Ατλέτικο στην έδρα μας δεν το κλέψαμε το παιχνίδι. Ούτε με τη Γιουβέντους εδώ μέσα πάλι. Ήταν καλύτερη η Γιουβέντους, αλλά κάναμε κι εμείς το παιχνίδι μας. Έξω με τη Γιούβε αν το παίρναμε, θα το κλέβαμε με βάση την εικόνα του ματς.
Εγώ πιστεύω ότι θα φέρουμε θετικό αποτέλεζμα με Ατλέτικο έξω. Ξέρεις, όταν έγινε η κλήρωση είχα πει στα παιδιά εδώ μέσα "κερδάμε μέσα- έξω την Ατλέτικο, μέσα Μάλμε και Γιούβε και, ε, τι διάλο, δε θα φέρουμε ένα Χ με Μάλμε ή Γιούβε έξω;". Τελικά δεν το φέραμε το Χ, αλλά στα υπόλοιπα είμαι ακόμα μέσα. Με δύο νίκες βγαίνουμε και πρώτοι και τότε πάμε πράγματι για πολλά. Αρκεί να έρθουν πίσω ο Τάτος και ο Φετφατζίδης.
Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε εμείς, πιστεύω ότι η Γιούβε θα κερδίσει άνετα τη Μάλμε έξω, ενώ δεν ξέρω τι θα κάνει με την Ατλέτικο. Εγώ έτσι που τις είδα, νομίζω ότι η Γιουβέντους είναι καλύτερη απ' την Ατλέτικο, αλλά ποδόσφαιρο είναι αυτό, δεν ξέρεις τι γίνεται. Και η Γιουβέντους είναι και αυτή κάπως αφελής ομάδα, μπορεί να χάσει παιχνίδι δικό της από έλλειψη ποδοσφαιρικής ωριμότητας. Σκοπιμότητα μηδέν, ενώ πάντα ήταν η κατεξοχήν σκληρή και κυνική ομάδα της Ιταλίας

Εικόνα jole11canezza

φιλε τα λες καλα αλλα υπαρχουν καποια σημεια που υπερβαλεις. Η Juventus, ομαδα που κοστολογείται στα 339 εκ. € επαιζε το τελευταιο της χαρτι στη εδρα της(εχει χασει μονο από την BAYERN εκει) αρα φυσιολογικο ότι θα ηταν μια ομαδα καμικάζι και φυσιολογικο να σε καταπινει σε καποια σημεια του παιχνιδιού.
Οποιος χαιρεται σημερα μετα από ηττα είναι γιατι (πιστευω και μιλαω με βαση με το γιατι χαιρομαι εγω) κρατησαμε ένα αποτέλεσμα που πιστευω ότι θα μας επιτρεψει να περασουμε σαν δευτεροι χαρη στην διαφορα τερματων. Όπως και να το κανουμε είναι μεγαλο γεγονος όταν παιζεις στον ομιλο με πρωταθλητες ιταλιας ισπανιας. Παντως δεν εχω ακουσει η διαβασει θριαμβολογιες (από οπαδους μας εννοω όχι από ΑΡΔ μουνια) αλλα μια φυσικη αντιδραση για ένα καλο αποτέλεσμα.
Παντως επαναλαμβανω ότι η αναλυση σου είναι σωστη.

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα clark gheibol

Η ποιοτική αναβάθμιση των οπαδών θα έρθει όταν δε θα συμβιβάζονται με την καλή εμφάνιση (που κατά τη γνώμη μου εδώ δεν υπήρχε, αλλά τέλος πάντων), αλλά με τα ποντάκια. Μάζευε κι ας είναι και χηνάρια που λέει ο θυμόσοφος λαός. Η Γιούβε είναι στην κορυφαία πεντάδα τους τσάμπιονς λιγκ όσον αφορά στις αθλητικές επιδόσεις. Έτσι και σε τρέξει, τον ήπιες. Εδώ, κατάφερνε να διασπά τις γραμμές, να φαινόμαστε τρύπιοι, ενώ είχαμε όλους τους παίχτες μέσα στην περιοχή. Ο Βιντάλ ήταν παντού. Όπου παιζόταν το τόπι, μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά ήταν στη φάση ο Βιντάλ. Βαρέθηκα να τον βλέπω συνέχεια κοντά στην μπάλα. Πολύ ανώτερη αθλητικά, άνοιγε το γήπεδο ωραία. Και βρέθηκες από το πουθενά με το 1-2. Ε, εκεί έπρεπε να την κάνεις τη μαγκιά. Εκεί έπρεπε να τρομάξεις όλη την Ευρώπη. Κι ας μην έπαιζες μπάλα. Πιστεύω ότι αν για παράδειγμα είχαμε το Μουρίνιο στον πάγκο, με το 1-2, θα έκανε 2 μη σου πω και 3 αλλαγές. Φουστέρ- Κασάμι θα έμπαιναν πριν τη σέντρα της Γιουβέντους. Όμως αυτά είναι όπως λέω και μέσα ποδοσφαιροκουβέντα. Αυτό που χρειάζεται είναι λίγη κυνικότητα. Αν αφήσεις το παιχνίδι να απλωθεί, την μπάλα να τρέξει, θα κερδίσει ο καλύτερος. Εσύ δεν το θες αυτό. Με ομάδες σαν τη Γιουβέντους θες να κερδίσει ο πιο πονηρός

Εικόνα lancelot

Ναι σωστό αυτό, θα μπορούσε να κάνει 3 αλλαγές καπάκι, αλλά είναι λίγο πολύ μετά χρηστόν προφητεία όπως λες και εσύ βέβαια. Δεν νομίζω πως περίμενε πως θα φάει 2 γκολ με αυτό τον τρόπο, ήδη όπως έλεγαν οι ΑΡΔ, ετοίμαζε αλλαγή Φουστέρ πριν τα γκολ

Εικόνα jorge rojo

Συμφωνώ απολύτως Κλάρκ. Με όλα αυτά που ακούστηκαν χθες θα νόμιζε κανείς ότι κερδίσαμε. Ναι πράγματι είμασταν αξιοπρεπέστατοι, φτάσαμε και κοντά σε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι και να πανηγυρίζουμε. Αυτά τα κάνουν οι βαζέλες και όχι εμείς. Κρατάμε τα όποια θετικά της εμφάνισης, όμως στεκόμαστε και στα πολλά λάθη που έγιναν, για να βελτιωθούμε και να φτάσει κάποια στιγμή η ομάδα εκεί που όλοι ονειρευόμαστε.
Προχθες λοιπόν είχαμε σοβαρό πρόβλημα στον άξονα και ιδιαίτερα στην ανασταλτική λειτουργία και όχι μόνο, καθότι ο Μιλιβόγεβιτς κυρίως αλλά και ο Εντιγκά δε βρέθηκαν σε ιδιαίτερα καλή μέρα, με αποτέλεσμα τα χαφ της Γιουβέντους και κυρίως ο περιπατητής Πίρλο να σουλατσάρουν ανενόχλητοι έξω από την περιοχή μας και συχνότατα να δημιουργούνται κίνδυνοι. Επίσης είναι εμφανές πιστεύω σε όλους ότι και στην επίθεση θα πρέπει να γίνουμε πολύ πιό επικίνδυνοι. Δυστυχώς ο βασικός επιθετικός της ομάδας είναι εντελώς εκτός φόρμας ως προς το εκτελεστικό κομμάτι, αλλά και πολλές φορές καθυστερούσε την ανάπτυξη της ομάδας. Ομως ο Μήτρογλου έχει πολλές δυνατότητες και πλούσιο ταλέντο και πιστεύω ότι θα ανακάμψει, αλλά μέχρι να γίνει αυτό ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει στους υπόλοιπους παίχτες και να βρει άμεσα λύση, πριν να είναι πολύ αργά, ως προς τους στόχους μας.

Εικόνα clark gheibol

Νομίζω ότι στον άξονα ήθελες περισσότερες βοήθειες από μπροστά, Μήτρογλου και Τσόρι. Καλό είναι να είναι ψηλά ο φορ να δώνει βάθος πχ, αλλά άμα δεν έχεις την μπάλα, τι βάθος να δώσεις; Πρέπει να βοηθήσεις στη μανούβρα. Χαρακτηριστική μία φάση προς το τέλος όπου πιεζόταν παίχτης στο δικό μας τέταρτο του γηπέδου αριστερά και καταφέρνει να κλοτσήσει το τόπι προς τα μπρος. Κι εκεί που περιμένεις να δεις αν ο Μήτρογλου θα καταφέρει να βάλει πλάτη τον αντίπαλο ή όχι, βλέπεις τον αντίπαλο στόπερ να ανεβαίνει με την μπάλα χωρίς πίεση από κανέναν. Ο Μήτρογλου πουθενά στο πλάνο. Ούτε ήταν να πεις στον άξονα. Ο Θεός κι όσοι ήταν στο γήπεδο ξέρουν πού βρισκόταν...

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΙΓΚΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΡΑΠΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. ΕΚΟΒΕ, ΝΤΟΥΜΠΛΑΡΕ, ΣΤΗΡΙΖΕ, ΓΙΝΟΤΑΝ 3ος στοπερ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ.

Εικόνα clark gheibol

δεν κινείται πολύ, ο χώρος ευθύνης του είναι μικρός. Ήμασταν συνέχεια μακρυά από την μπάλα ακόμα και έξω από την περιοχή μας. Δυσκολευόμασταν να τους πλησιάσουμε ακόμα και για να κάνουμε φάουλ που δεν είναι για κόκκινη