ΧΥΜΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Tags: -

 

            Οι εγκληματολόγοι λένε ότι στο έγκλημα, και δη στα κίνητρά του, αποτυπώνεται το αξιακό σύστημα κάθε εποχής. Σκεφτείτε το. Κάποτε τα περισσότερα εγκλήματα γίνονταν για λόγους τιμής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διαβόητες «βεντέτες».  Σήμερα τα εγκλήματα γίνονται για το μπαγιόκο. Συμπέρασμα: Η τιμή της τιμής έπεσε στο χρηματιστήριο των κοινωνικών αξιών και η τιμή του μπαγιόκου εκτινάχθηκε στα ύψη. Σε τούτο που λέω δεν υπάρχει, φυσικά, η παραμικρή πρόθεση απενεχοποίησης των εγκλημάτων τιμής. Εγκλήματα ήταν κι εκείνα. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι κάποτε μέχρι και οι εγκληματίες είχαν τιμή. Σήμερα μέχρι και οι μη εγκληματίες είναι άτιμοι.
            Ας φέρω ένα παράδειγμα, για να φανεί καθαρότερα η αξιακή απόσταση του τότε απ’ το τώρα. Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στην Αθήνα το 1896, η τότε δημοτική αρχή της ελληνικής πρωτεύουσας είχε τοιχοκολλήσει στην περιοχή του Ψυρρή και αλλού αφίσες με τις οποίες καλούσε τους κουτσαβάκηδες, τους κλέφτες και γενικώς τους περιθωριακούς της εποχής να αναστείλουν για την περίοδο των αγώνων την παράνομη δράση τους, ώστε να μην εκτεθεί η χώρα στους ξένους. Οι αφίσες εκείνες δεν απευθύνονταν σε πλουσίους και αριστοκράτες. Δεν απευθύνονταν σε γιατρούς, καθηγητές και δικηγόρους. Απευθύνονταν σε ανθρώπους που είχαν μόνο δύο επιλογές: ή θα έκλεβαν ή θα άνοιγαν άλλη μια τρύπα στο ζωνάρι τους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, από την έναρξη των αγώνων μέχρι τη λήξη τους δεν αναφέρθηκε στις αρχές κανένα περιστατικό «απώλειας αντικειμένων». Οι κλέφτες αγνόησαν το δέλεαρ των πολύφερνων τουριστών που είχαν κατακλύσει την πόλη και προέταξαν την ανάγκη να μην κακοχαρακτηριστεί πατρίδα τους. Κάνετε τη σύγκριση με τα ισχύοντα σήμερα και γελάστε με την ψυχή σας.  
            Το πράγμα δεν θα μπορούσε να μην εκδηλωθεί και σε ό,τι ονομάζουμε «οπαδισμό». Η «μπέσα» μάς άφησε χρόνους. Η θεμιτή καζούρα πέθανε. Τα χιουμοριστικά πειράγματα τελείωσαν. Τα αντικατέστησε όλα αυτό που εγώ θα ονόμαζα «εμετισμό». Ας βρίζουμε νεκρούς, ας σπιλώνουμε συνειδήσεις, ας λέμε τους αντιπάλους από πρεζέμπορους μέχρι παιδεραστές. Το θέμα είναι να τους κάνουμε να νιώσουν προσβεβλημένοι, να τους ενοχλήσουμε, να τους κάνουμε να σκάσουν από αγανάκτηση. Μπροστά σ’ αυτήν την ευσεβή στόχευση, ας πάει στα κομμάτια και η ανθρωπιά και η μπέσα και το φιλότιμο.
            Ο «Τάδε» είναι ιστορικό στέλεχος της θύρας 13. Ντόμπρος, ευθύς, ξηγημένος και στενός φίλος με διάφορους δικούς μας. Στην περίφημη εκδρομή της θύρας 7 στις Σέρρες το 1987 ο Τάδε είχε έρθει μαζί μας. Ήταν μέσα στο «κόκκινο τρένο», αστειευόταν με όλους, συμμετείχε σε όσα θεοπάλαβα συνέβησαν στη διαδρομή, και φυσικά όχι απλώς δεν τον πείραξε κανείς αλλά όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να τον κάνουν να περάσει καλά και να του μείνουν μόνο ευχάριστες μνήμες απ’ τη συμμετοχή του στο ταξίδι μας. Κι όμως συνέβη. Το 1981 στην Πάτρα, στο πρώτο παιχνίδι του Γαλάκου με το τριφύλλι στο στήθος, ένα γνωστό στέλεχος της θύρας 7 είχε χάσει το πούλμαν της επιστροφής. Γιατί το έχασε; Γιατί, όταν οι υπόλοιποι επιβιβάζονταν σ’ αυτό, εκείνος κυνηγούσε κάτι παναθηναϊκούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αχαϊκής πρωτεύουσας. Πώς επέστρεψε; Με το αμάξι εκείνων που κυνηγούσε! Δεν τον εκδικήθηκαν. Τον πήραν μαζί τους και τον άφησαν στην Κόρινθο, όπου είχε σταθμεύσει το χαμένο πούλμαν. Κι εκείνος για ανταπόδοση έδωσε σήμα στους φίλους του να αφήσουν το συγκεκριμένο αμάξι να περάσει ανενόχλητο και να μην υπομείνουν οι επιβάτες του όσα υπέμεναν οι επιβάτες άλλων πράσινων οχημάτων, οι οποίοι δεν είχαν κρύψει εγκαίρως όσα διακριτικά τους είχαν απομείνει. Κι όμως συνέβη.
            Τα πράγματα στράβωσαν με κοινή υπαιτιότητα. Η ευθύνη για το τωρινό χάλι δεν βαρύνει ούτε μόνο τον έναν ούτε μόνο τον άλλον. Το οπαδικό μίσος το εξέθρεψαν όλοι μαζί. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στην καλλιέργεια και την εδραίωση του μίσους αυτού. Οι ενδοιασμοί μας σχετικά με τη δημοσίευση ιστοριών από τα παλιά δεν έχουν να κάνουν με τον φόβο μήπως δεν έχουν παραγραφεί πράγματα που συνέβησαν πριν από τριάντα και τριάντα πέντε χρόνια. Οι αναστολές μας σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το ανεπιθύμητο ενδεχόμενο να φανατίζουμε τα νέα παιδιά και να ενσπείρουμε στην ψυχή τους εκείνη την κτηνώδη αποστροφή προς τους «απέναντι». Το διαδίκτυο ευνοεί και διευκολύνει την ανθρώπινη επικοινωνία αλλά εγκυμονεί και κινδύνους. Καλές είναι οι αναρτήσεις, καλοί και οι διάλογοι στα σχόλια, αλλά δεν γίνεται να εκθέσουμε σε κοινή θέα πράγματα που θα λέγαμε άφοβα μόνο σε μια ιδιωτική και διά ζώσης συζήτηση. Εμείς μπορεί να λέμε ό,τι λέμε με διάθεση παρεΐστικης χιουμοριστικής καζούρας, αλλά δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τι αντίκτυπο θα έχουν τα λόγια μας σε μια νεανική και γι’ αυτό εύπλαστη και επιρρεπή σε αρνητικούς επηρεασμούς  ψυχή.

 

            Έφθασε, όμως, στ’ αφτιά μας η πληροφορία ότι οι φίλοι μας της θύρας 13 ξαναχάλασαν το στόμα τους και, επειδή προφανώς εκείνοι δεν συμμερίζονται τις δικές μας αναστολές, χαρακτήρισαν σε σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών διάφορα μέλη της θύρας 7 «υπαλλήλους με σταθερό μισθολόγιο», «πρεζάκιες», και «παιδεραστές». Είπαν κι άλλα, αλλά τα υπόλοιπα που είπαν, αν και ψέματα, δεν ξέφυγαν απ’ το πλαίσιο της καζούρας και ως εκ τούτου δεν χρήζουν απάντησης. Για όσα χρήζουν απάντησης, ας τους απαντήσει η παρακάτω φωτογραφία, που τραβήχτηκε το 1982, ακριβώς έξω απ’ τη θύρα 13, που «είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς, αν δεν το ζεις» κτλ. Στη φωτογραφία εικονίζονται υπάλληλοι, πρεζάκιες και παιδεραστές. Εκεί που είναι τώρα οι υπάλληλοι, οι πρεζάκιες και οι παιδεραστές ήταν, λίγο πριν ανάψει το φλας του φωτογράφου, οι φοβεροί και τρομεροί μαχητές της θύρας 13. Τώρα οι υπάλληλοι, οι πρεζάκιες και οι παιδεραστές έχουν πάρει τη θέση των φοβερών και τρομερών μαχητών της θύρας 13, και οι φοβεροί και τρομεροί μαχητές της θύρας 13 έχουν φτάσει εκεί που δείχνει ο ανεβασμένος στο δέντρο:

  
                          

Σχόλια

Εικόνα kostas alsoupoli

φιλε nissios για την Μυκονο που αναφερεις, και επειδη πηγαινω συχνα λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων,η συντριπτικη πλειοψηφια των κατοικων ειναι αρρωστοι με τον Ολυμπιακο και παρα πολλοι εχουν διαρκειας παρολο που δεν ειναι εφικτο να ανεβαινουν πειραια σε ολα τα παιχνιδια.παλαιοτερα υπηρχε και μια πεφο στην περιοχη του Ορνου και γενικα παιζει πολυ ολυμπιακο στοιχειο στο νησι οπως φυσικα σε ολες τις κυκλαδες..
Φυσικα αναφερομαι στους Μυκονιατες και οχι σε τουριστες που σε μεγαλο βαθμο εχουν''ευαισθησιες'' και ''χαλαρωμενα γκροβερ''...

Εικόνα nissios

Εννοείται, Κώστα. Εγώ μίλησα για τους παραθεριστές, με τους οποίους τίποτε κοινό δεν έχουν οι ντόπιοι.

Στη Μύκονο δεν έχω πάει ποτέ, αλλά έχω ακούσει ότι σε κάποιο χωριό όλοι οι κάτοικοι ξέρουν να τραγουδούν υπέροχα. Λέγεται, λοιπόν, ότι σ' εκείνο το χωριό έχουν έναν Καιάδα και πετούν μέσα τα παιδιά που δεν έχουν ωραία φωνή! Απ' τις ωραίες παραδόσεις της πατρίδας μας. (Νομίζω στη Μύκονο είναι το χωριό και όχι σε κάποια άλλη Κυκλάδα, αλλά σίγουρος δεν είμαι).

Εικόνα kostas alsoupoli

Δεν το γνωριζα αυτο.
Αν ειναι στην Μυκονο θα ειναι η Ανω Μερα..για τραγουδιστες δεν ξερω αλλα εχει κατι ταβερνακια που τρως τον κωλο σου χωρις να πρεπει να πληρωσεις κερατιατικα οπως στο υπολοιπο νησι...

Εικόνα jorge rojo

Ωραιότατο άρθρο φίλε nissie. Οι απόψεις σου με αφήνουν απόλυτα σύμφωνο. Είναι πάμπολλα τα περιστατικά που δεν πειράχτηκαν εκατέρωθεν οπαδοί όταν βρέθηκαν σε αδυναμία. Αλλωστε εκτός λίγων συγκεκριμένων περιστατικών βρισκόμασταν όλοι μαζί στα ροκάδικα της εποχής, αλλά και στα νησιά το καλοκαίρι, εκτός βέβαια από την Ιο που είμασταν μόνο εμείς.
Να προσθέσω ότι τότε στο τρένο των Σερρών, ήταν 2 οι βάζελοι μαζί και όχι ένας, από τα πιό γνωστά τους ονόματα. Αυτό θυμάμαι γινόταν συχνά τότε γιατί οι δικές μας εκδρομές είχαν πιό πολύ πλάκα από τις δικές τους. Περνάγαμε καλύτερα ρε παιδί μου, πώς να το πω.

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε. Σε περίμενα. Χριστός ανέστη, χρόνια πολλά.

Ο δικός μας που είχε καλέσει στις Σέρρες τον πασίγνωστο δικό τους την επόμενη χρονιά πήγε μαζί τους στην Τούμπα. Κάτι σαν το erasmus, δηλαδή.

Εκτός απ' την Ίο, που ήμασταν μόνο εμείς, και στη Σαντορίνη ήμασταν μόνο εμείς. Τώρα, αν πω ότι οι βάζελοι είχαν τη Μύκονο, θα πάει αλλού η κουβέντα, οπότε άσε... Θυμάσαι στην Ίο τη μορφάρα με τα ράστα μαλλιά; Big sofo.

Εικόνα jorge rojo

Ναι έτσι με στέκια σαν το red and white και τον θρυλικό πήγασο στη χώρα. Αξέχαστα χρόνια πολύ πιό αγνά και αυθεντικά.
Θα θυμάσαι βέβαια nissie ότι εκδρομή με τρένο στις Σέρρες έγινε και την προηγούμενη Κυριακή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με πολύ μικρή όμως συμμετοχή, λόγω κυρίως ασυνεννοησίας μεταξύ μας. Μιά εκδρομή η οποία είχε δυσκολίες στην διαδρομή, γιά συγκεκριμένους λόγους. Πάντως η εκδρομή με το λεγόμενο κόκκινο τρένο, γράφτηκε στην ιστορία, γιατί ήταν μοναδική, υπήρχε δίψα, πάθος και μεγάλος ξεσηκωμός που πήγαζε από τις αδικίες του βαρδινογιαννισμού στα πέτρινα χρόνια.

Εικόνα μαουνιέρης

Φίλε Νίσσιε, σωστά όλα όσα γράφεις - προσυπογράφω. Το πράγμα που ξέραμε παλιά, όμως, τελείωσε. Δεν πρόκειται να γυρίσει η κατάσταση. Χαιρετώ σε.

Εικόνα nissios

Αντιχαιρετώ σε, δας ανέσπερε!

Εικόνα red hell 7

Μπράβο!!!!!!! Ίσως το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει γιατί αφορα καθαρά την κατάντια του οπαδικου κινήματος.
Ώντας μεσά στα κόλπα για πόλλα χρόνια εκοψα συνειδητά για αυτους τους λόγους που αναφερεις.
Έτσι οπώς τα γράφεις ήτανε και δυστυχώς η μετάλλαξη είναι τραγική.
Συμφωνώ οτι φταίμε όλοι γιατί εμείς αφησαμε να γίνουν έτσι τα πράγματα.
Το βασικό που διακρινω εγώ είναι η ελλειψη ΣΕΒΑΣΜΟΎ όχι μόνο απέναντι σε αλλόθρησκους αλλά και απέναντι σε συνοπαδους.
Το θέμα υπάλληλοι και λοιπά αφορά όλες τις ομάδες δυστυχώς χωρίς να υιοθετω τα λεγόμενα των βαζελων,δεν παύει να υπάρχει όμως το φαινόμενο απο λίγους για καθέ ομαδα(συγνώμη αν δεν είναι αρεστό αυτό που γράφω).
Είμαι απαισιόδοξος για τους λόγους που αναφέρει ο κύριος Απόστολος και για άλλους δυστυχώς.
Δυστυχώς δεν διακρινω τον λογο να μην έχουμε σύντομα κρούσματα οπώς το χτεσινο στην Βραζιλία με την στυγνή εκτέλεση οπαδών καθώς η στάση της πολιτείας απέναντι στα κρούσματα βίας είναι το λιγοτερο αστεία και η στάση των ομάδων(ειδικα των αφραγκων επενδυτών) μονο προάγει το μισός και την καχυποψία.
Μακάρι να βγω 1000% λάθος δεν θα υπήρχε μεγαλύτερη χαρά για εμένα να ξαναδώ γραφικούς στο πέταλο.

Εικόνα kostas alsoupoli

εχω την εντυπωση και οτι φυσικα διαβασα και απο καποια σαιτ οτι το τραγικο συμβαν στη βραζιλια δεν εχει να κανει με οπαδικες διαφορες αλλα με αλλες δραστηριοτητες που τυχον ειχαν τα μελη του συγκεκριμενου συνδεσμου..
οσο και να μας εχει παρει η κατω βολτα και οσο και να εχουν αγριεψει τα πραγματα ειμαστε ,ευτυχως φυσικα, πολυ πισω ακομα σε τετοια θεματα με χωρες οπως Βραζιλια,Αργεντινη κτλ...
Εκει πραγματικα η ανθρωπινη ζωη εχει ευτελιστει τοσο πολυ που σκοτωνουν πραγματικα για ψιλου πηδημα..

Εικόνα savvas gridlock

Αν θέλεις μπορούμε να μιλήσουμε και ανοιχτά, με ονοματεπώνυμα ή έστω με παρατσούκλια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εδώ μέσα. Ποιον συγκεκριμενα θεωρείς ''υπάλληλο'', από την τωρινή Θύρα 7;

Εικόνα nissios

Κατ'αρχάς να μη ζητάς συγγνώμη για ό,τι μπορεί να μην είναι για μας αρεστό.Ξέρουμε πόσο αγνός οπαδός είσαι, μας έχεις πείσει για το ήθος σου και έχεις τη συμπάθεια όλων μας εδώ μέσα. Σου λέω ευθέως τη γνώμη μου, φίλε. Όσοι στη θύρα 7 αδίκησαν οι ίδιοι την ιστορία τους και έκαναν διάφορα φάουλ σήμερα δεν είναι ενεργοί. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπήκαν στην πάντα. Από τους ενεργούς, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν υπάλληλο. Ξέρω μόνο ανθρώπους που έχουν γίνει αντιπαθείς στην πιτσιρικαρία με το να θέλουν να προστατεύσουν την έδρα μας και ανθρώπους που πήραν τον ερασιτέχνη σχεδόν απ' το μηδέν και τον οδήγησαν στα ύψη. Φυσικά το λαγομάνι λέει ακριβώς το αντίθετο. Ότι, δηλαδή, οι καθαροί έφυγαν και καλά αηδιασμένοι και όσοι έμειναν είναι υπάλληλοι. Βιξ για τα λαιμά, που λέει κι ο Σάββας.

Εικόνα savvas gridlock

''Φυσικά το λαγομάνι λέει ακριβώς το αντίθετο. Ότι, δηλαδή, οι καθαροί έφυγαν και καλά αηδιασμένοι και όσοι έμειναν είναι υπάλληλοι.''

Αυτό το λένε και οι βαζελόγαυροι. Κάτι μπούληδες με καβλόσπυρα.

Εικόνα Chief Bromden

Αρρώστια και αηδία...
Δεν υπάρχει γιατρειά, και εγώ απαισιόδοξος είμαι όπως ο Κος Απόστολος πιο κάτω. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε επικίνδυνο σημείο και δεν ξέρω που μπορεί να φθάσουν...
Ο Αδάμ αναπολεί τις εποχές που έβλεπε παρέα τον αγώνα με τους βάζελους φίλους του, δεν πρόλαβα να τα δω αυτά...
Εγώ έχω προλάβει να δω πατέρα που βρέθηκε στον ηλεκτρικό ανάμεσα σε αντίπαλους οπαδούς να κρατά σφικτά τον γιακά του παιδιού του, που ήταν δεν ήταν 8-10 χρονών, για να μην φανεί η φανέλα από μέσα...

Εξαιρετική ανάρτηση φίλε nissie!
Έχω όμως και εγώ με την σειρά μου μια ένσταση σχετικά με την φωτογραφία, του Bags bunny του πάνε πιο πολύ τα πράσινα...

Εικόνα nissios

Γεια σου, φιλαράκι. Σου έστειλα σήμα καπνού. Κοίτα στη βουνοκορφή.

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραία ανάρτηση Νίκο. Και πάντα, όπως όλες σου οι αναρτήσεις, με έντονο το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ στοιχείο. Εγώ δεν ειμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει ΠΟΛΥ απ΄όλους τους άλλους και θα ξεφεύγει συνέχεια όλο και περισσότερο. Άρα; Να΄μαστε όλοι (εμείς), προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Μακάρι να διαψευστώ...

Εικόνα nissios

Συμμερίζομαι κι εγώ τους φόβους σου, Απόστολέ ΜΑΣ. Και γι' αυτό ακριβώς συμφωνώ με την απαγόρευση των μετακινήσεων, όσο ξενέρωτο κι αν ακούγεται αυτό. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, τις μετακινήσεις ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ. Είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει τον κόπο. Ας γυρνούν οι οπαδοί σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους, κι ας στενοχωριούνται που δεν μπορούν να κάνουν εκδρομές. Αν με άκουγαν κάτι φίλιες ψυχές θα έπεφταν να με φάνε, αλλά η δική μου η γνώμη αυτή είναι.

Εικόνα pantzo

ΑΔΕΡΦΕ NISSIO ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΜΠΑΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ "ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΓΩΝ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΚΑΝΑΛΙΑ,FACEBOOK ΚΤΛ" ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ "ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.."

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ!

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Ο ΠΕΡΑΙΑΣ ΜΑΣ

Εικόνα nissios

Γεια σου, φίλε pantzo. Χριστός ανέστη, κιόλας. Χρόνια πολλά. Δεν τα έχουμε πει.

Εικόνα pantzo

ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Εικόνα red apple

ΩΔΗ σε ένα παρελθόν που οφείλουμε, ΟΛΟΙ, να ξανακάνουμε ΜΕΛΛΟΝ.

Για να σου δώκω να καταλάβεις σιορ προφεσσόρε. Χτες φώναζε εν χορώ το γήπεδο το γνωστό ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΣΕ Γ..Ε, ΣΤΟ Μ..Ι ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ Χ...Ε. Προσωπικά, χαλάστηκα! Είχε τόσο γαυροπαλμό, τόση ενέργεια η χθεσινή κερκίδα μας ώστε κάτι τέτοια συνθήματα δεν χωράνε. Οι άλλοι μπορούνε να λένε και να φωνάζουνε ό,τι τους κατέβει στο κλούβιο το μυαλό. Εμείς που λέμε πως ξεχωρίζουμε, θα πρέπει να τα κόψουμε μαχαίρι αυτά. Ας δώσουμε εμείς το παράδειγμα, κι ας έχουν, ενδεχομένως, άλλοι φίλοι, εδώ μέσα, αντίθετη γνώμη.
Είμαι κι εγώ ένας απο εκείνους που εκείνες τις περιόδους πήγαινα άφοβα στη Λεωφόρο, παρέα με βαζέλια φίλους και συμμαθητές, καθόμασταν στην 13 τους, με ρώταγαν τί ομάδα είμαι, έλεγα Γαύρος και ουδείς διανοήθηκε, ποτέ, να με πειράξει,. Ίσα-ίσα. Πιάναμε κουβεντούλα για τις ομάδες, για το πρωτάθλημα, για τον αγώνα που βλέπαμε...

ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΑΝ.

αναγνωρίζω πως αιτία για όλα αυτά που συμβαίνουν αποτελεί ο "οπαδός του μεροκάματου" που δημιούργησαν σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως, οι πρόεδροι των ομάδων απο καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ε, αρκετά κράτησε αυτό το όνειδος. Μπορούμε κάλλιστα να κράζουμε τα βαζέλια και τις κούλες κι εκείνοι το ίδιο, δίχως τον εμετό!

Εικόνα nissios

Αδάμ, υπάρχουν και από εδώ και από εκεί συνετές φωνές. Όμως αυτό που παρατηρώ εγώ τουλάχιστον (ίσως να λαθεύω) είναι ότι οι δικές μας συνετές φωνές ακούγονται και σηκώνουν και τίμημα βαρύ που ακούγονται. Όχι απλώς δεν εισπράττουν καμιά απολύτως επιβράβευση, αλλά δέχονται τα περισσότερα πυρά και όχι μόνο απ' τους απέναντι. Οι συνετές φωνές των απέναντι απλώς "σοβούν". Δηλαδή υπάρχουν, χωρίς να ακούγονται. Ο λόγος που αρθρώνουν ή που θα μπορούσαν να αρθρώσουν δεν είναι αρκετά θελκτικός για την πιτσιρικαρία.

Εικόνα savvas gridlock

Ειδικά αυτός ο μπούλης που μίλησε για ''πρεζάκια και παιδεραστή'', πέρα από το ότι το 1982 που ο ''πρεζάκιας και παιδεραστής'' έκοβε βόλτες στο λαγούμι της Λεωφόρου αυτός ήταν μέσα στα αρχίδια του πατέρα του, ακόμη και σήμερα αν τον δει μπροστά του θα βαφτεί καφέ το στρινγκάκι του. Μιλάμε για κιλότα πολυτελείας, βαζέλικη. Τολμούν να λένε αυτοί ''δεν κυκλοφορούν πουθενά οι γνωστοί γαύροι, έξω από τον Πειραιά δεν βγαίνουν'', που στο τέλος θα μπούμε μέσα στα σπίτια τους, θα κλειδώνονται στο μπάνιο και θα μας λένε μετά ''ναι, αλλά στο μπάνιο που σε περίμενα δεν ήρθες ρε κότα γαύρε''.

Εικόνα savvas gridlock

Μπούλη, πες μας γι'αυτά εδώ ρε μούλε.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/v/t1.0-9/11112712...

Φάνη, πατώνεις;

Εικόνα nissios

Είναι, νομίζω, αυτά που γράφω παραπάνω στον Αδάμ. Κάτι ανάλογο έγινε και τότε με το πανό για τους νεκρούς. Βρέθηκαν κάποιοι που το καταδίκασαν, αλλά πού να φτουρήσει η φωνή τους...