ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Ε-Ι-Σ-Α-Ι Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑΡΘΕΙ...



Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της φετινής πορείας του. Έχει μεν κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, ΑΛΛΑ έχει μπροστά του μια σειρά κομβικών αγώνων από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί εν τέλει το επιτυχημένο ή όχι της σεζόν γιαυτόν. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ: Ρεβανς με Άντερλεχτ και πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα, νίκη επί του Παναθηναϊκού, πρόκριση σε βάρος του ΠΑΟΚ και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το τελευταίο διάστημα, η ομάδα παρουσιάζει "κοιλιά". Σε καίριες στιγμες... ΕΤΣΙ:

1.  Έχασε από την ΑΕΚ της περσινής Φουτ Μπολ Λινγκ. Όπως έχασε τέλος πάντων.

2.  Έχασε, με τον τρόπο που έχασε πάλι, από την Άντερλεχτ, στον πρώτο αγώνα μας με τους Βέλγους.

3.  Δεν βάζει γκολ, παρά τις πολλές τελικές της.

4.  Εμφανίζονται ντεφορμέ παίχτες κλειδιά σαν τον Φορτούνη και τον Ιντέγε, ενώ απουσιάζουν λόγω τραυματισμών επίσης απαραίτητοι, ιδιαίτερα τώρα, όπως ο Πάρντο και ο Σιόβας.

Στα παραπάνω, να προσθέσω και τρία στοιχεία που αφορούν τον Σίλβα. ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Δεν γνωρίζω πού οφείλεται η διαχείριση την οποία κάνει στους δύο έμπειρους παίχτες μας, τον Καμπιάσο και τον Τσόρι. Θα έχει φαντάζομαι τους λόγους του. Ωστόσο, το γεγονός αποτελεί θέμα στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μπαλαδόροι αυτοί - παρά την ηλικία τους - θα μπορούσαν να προσφέρουν σε πολλούς τομείς δηλ. έλεγχο του ρυθμού, δημιουργικό αλλά και εκτελεστικό. Ιδιαίτερα τώρα, που ο Φορτούνης ( λιγότερο ) και ο Ιντέγε ( περισσότερο ) δεν είναι όπως επιθυμούμε. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Έχει εντυπωσιάσει αρνητικά η εμμονή του στην χρησιμοποίηση του Σεμπά. Παίχτης επιθετικός ο οποίος παρά την αμυντική, και όχι μόνο ας δεχθώ, προσφορά του δεν έχει καμιά επαφή με τα δίχτυα, τί σόϊ επιθετικός είναι; Υπάρχουν και άλλοι παίχτες που θα μπορούσαν, κατά την επικρατούσα γνώμη - έστω και μη προπονητική επαγγελματικά -  να τον αντικαταστήσουν. Ίδωμεν λοιπόν. ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ: Επικρατεί ευρέως η άποψη ότι αργεί να κάνει αλλαγές παικτών, επί αρνητικής τροπής των αγώνων μας.

ΕΚΕΙΝΟ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑ ΠΡΙΝ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ΄ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ  Α-Π-Ο-Τ-Υ-Χ-Ι-Α. ΚΙ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠ΄ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠ΄ΑΥΤΗΝ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΑΕΚ Ή ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ. ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ "ΘΕΛΩ" ΜΑΣ. Ε! ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ - ΚΙ ΕΜΕΙΣ: ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΑ. ΔΥΣΚΟΛΟ, ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΕΦΙΚΤΟ!

Το πώς θα επιτευχθούν τα παραπάνω, αποτελεί θέμα Σίλβα βεβαίως, αλλά ΚΑΙ των ποδοσφαιριστών μας. ΑΥΤΟΙ παίζουν στο κάτω κάτω. Τα τεχνικά, στον Πορτογάλο. Επιλογές παιχτών, ρόλοι, πλάνο, κοουτσάρισμα. Οι αγώνες, ένας - ένας. Σαν να΄ναι μοναδικοί. Επιμένω, ειδικά για την ρεβάνς με την Άντερλεχτ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ των παιχτών. Κεφαλαιώδους σημασίας. Και δεν γνωρίζω ποιός τα κάνει αυτά τα πράγματα στον Ολυμπιακό κι αν είναι αυτός ή αυτοί κατάλληλοι για τούτο το έργο. Αν δηλαδή γίνεται επιστημονική ή εμπειρική απλώς δουλειά. Η επαγγελματική εφαρμογή της Αθλητικής Ψυχιατρικής στην εποχή μας, είναι απαραίτητη για τους μεγάλους συλλόγους τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αγωνίσματα. Ένας αγώνας, κάθε αγώνας, ιδίως όμως οι κρίσιμοι, ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ, είναι σαν τις εξετάσεις. Αν δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμος και καλός μαθητής να΄σουνα και διαβασμένος να΄σαι, κινδυνεύεις και πολύ μάλιστα να την "πατήσεις", χωρίς την κατάλληλη, ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ψυχολογία. ΣΕ ΟΛΕΣ, ΕΝ ΓΕΝΕΙ, ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

Απ΄τη μεριά μας, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, το χρέος μας προς την αγάπη μας, τον Θρύλο μας, καμιά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα το επιτελέσουμε - όπως αναρίθμητες μέχρι τώρα φορές - στο ακέραιο. Με την φωνή μας και μόνο, την στήριξή μας στα ζόρια, τον ενθουσιασμό μας, την αποφασιστικότητα και μαχητικότητά μας, το πείσμα μας, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΡΟΘΙΑ, πιστοί στον δαφνοστεφανωμένο και στην ασπροκόκκινη ριγωτή.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ απ΄τον Ατρόμητο, προχωράμε σε Άντερλεχτ, παίρνουμε την πρόκριση και έπονται ένας - ένας οι αγώνες με τους γνωστούς εγχώριους και κατ΄επάγγελμα αμφισβητίες μας.

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  Ε-Ι-Σ-Α-Ι  Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑΡΘΕΙ".... Ποιά αλλαγή; Το ξεκόλλημα απ΄την μετριότητα και αναποτελεσματικότητα των τελευταίων αγώνων μας και η επαναφορά της ομάδας στη θέση ΙΣΧΥΟΣ που της αρμόζει και για την οποίαν ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ! Και πώς θα γίνει αυτό; Πώς θα ΓΙΝΕΙ ο Ολυμπιακός πάλι εκείνος που θέλουμε ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; Με τη έγκαιρη - τώρα! - λήψη και εφαρμογή απ΄την ομάδα όλων εκείνων των μέτρων τα οποία απαιτούν οι κρίσιμες, επικείμενες στιγμές. Δηλαδή:

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ -  ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΚΡΑΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ - ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠ΄ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, "ΦΟΡΕΣΕ" ΤΗΝ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ! Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΕΝΙΚΑ, ΠΟΥ΄ΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ΄ΧΕΙΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΑ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ! ΕΙΠΑΜΕ: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ!

Σχόλια

Εικόνα red apple

και να διαβάζεις την Μπαγκάβατ Γκιτά!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν υπάρχει σ΄ελληνική μετάφραση ρε γαμώ το...

Εικόνα dono

Απόστολε κάποιες ενστάσεις.
1. Για να γράφεις για εμμονή στον Σεμπά, αρκεί να δεις στο τελευταίο 2μηνο ποιές είναι οι αρχικές επιλογές του για τα φτερά και σε αυτές δεν είναι ο Σεμπά, αλλά οι Ντουρμάζ - Πάρντο.
2. Ο Καμπιάσο ΚΑΙ ο Τσόρι είναι τραυματίες καιρό με υποτροπές εκτός των βασικών τραυματισμών τους, ο δε Καμπιάσο άρχισε προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα. Που ακριβώς φαίνεται η όχι καλή διαχείριση των δύο αυτών παικτών από τον προπονητή όταν είναι ΚΑΙ οι δύο τραυματίες?
3. Το ότι δεν είναι εμμονικός φαίνεται από την σημερινή 11άδα, που αρχίζει παίκτης από την ομάδα νέων αλλά όχι ο Σεμπά που ήταν αυτονόητο ότι με το σημερινό ροτέισον θα άρχιζε τον αγώνα.
4. Την ήττα στον αγώνα με την Άντερλεχτ την βάζεις σε ένα πλαίσιο ειδικών συνθηκών, την ήττα από την κούλα για δεν την βάζεις όταν για να χάσεις πρέπει να παίξεις με 2 παίκτες λιγότερους?
Μην βιαζόμαστε να κρίνουμε έναν προπονητή που μπόρεσε να κρατήσει υψηλά το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας 7 ολόκληρους αγωνιστικούς μήνες, τον αδικούμε και σε τελική αδικούμε και εμάς τους φιλάθλους.

Εικόνα vagio

Που εισαι χαμένος ρε φιλαρακο? όλα καλα??

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Ντόνο! Τον Σίλβα τον "πάω". Απ΄την αρχή. Όμως θα κριθεί στο τέλος των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, απ΄τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ αποτελέσματα της ομάδας. Αυτό και τίποτ΄άλλο. Με τον Σεμπά έχω ένα πρόβλημα... Άμα του κάνει όμως του Σίλβα, τί να σου πω; Πιστεύω πάντως ότι δεν θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να τον βάλει μεθαύριο... Ούτε τον Ζντιέλαρ θα βάλει, πιθανότατα ούτε και τον Μασουακού. Και καλά θα κάνει. Αν και ειδικός στο αντικείμενο, δεν έχω καταλάβει ακόμα καλά τί συμβαίνει με τους τραυματισμούς των Τσόρι και Καμπιάσο, λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης. Όπως την θέλω τουλάχιστον εγώ. Υποψιάζομαι άλλα... Εν πάση περιπτώσει, κουβέντα να γίνεται. Το μήνυμα είναι ενότητα και μεθαύριο τα δίνουμε όλα για την πρόκριση. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Εικόνα vagio

Ενα καλο αποτελεσμα χρειαζομαστε για να γυρισει η κατασταση. Και τα οποια λαθη να διορθωθουν το καλοκαιρι, τωρα δεν εχει αξια να μανουριαζουμε. Προς το παρον ας ελπισουμε να ερθει το καλο αποτελεσμα στη ρεβανς και να παρουμε τα πανω μας.

Προτεινω Κοκκινακη δεξι χαφ να ειναι και κοντα στην κερκιδα, Εγκλεσκαλνς σενετρ φορ και Σπινου μπροστα απο τα σεντερ μπακ να ριχνει σφαλιαρες.

Εικόνα apostolos gaganis

Στο πρώτο μισό, συμβιβαστικός, ήπιος, ενωτικός κ.λ.π. TOO POLITE..."Αγνώριστος" για Βάγιος. Ως πότε όμως; Ευτυχώς, τα πράγματα αποκαθίστανται γρήγορα στο κάτω μισό του σχολίου και...επανέρχεται η τάξις!

Εικόνα aris belem

Δεν κάνω σχόλιο για να προσθέσω κάτι, τα έχεις πει και αναλύσει όλα, με τρόπο ξεκάθαρο και πειραιώτικο! Απλά, respect!!

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ πολύ, αδελφέ. "Κυριακή" κοντή γιορτή, που λένε... Είδε πράματα σήμερα πάντως ο Σίλβα. Χρήσιμα...