Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΝΕΙ.



Η έκταση ενός άρθρου είναι συχνά αντίστοιχη της σημασίας του θέματος με το οποίο καταπιάνεται. Όχι πάντα όμως, αφού καμιά φορά μπορεί να πάρεις θέση για ένα σημαντικό ζήτημα με μια πρόταση μονάχα, ακόμα και μια λέξη. Το ματσάκι με τη Λαμία χθες, εμπίπτει στην πρώτη περίπτωση.

Κύπελλο, πρώτο παιχνίδι με ρεβάνς στο Καραϊσκάκης, βροχή, κακός αγωνιστικός χώρος, αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τους θεωρούμενους ( και καλώς ) βασικούς, πολύ καλή απόδοση της Λαμίας. Το παζλ, εξηγεί το 3-3. Η αμυντική μας λειτουργία ανεπαρκής, έτσι για να το...χαϊδέψω κάπως, αλλά η δημιουργική και κυρίως η εκτελεστική στην επίθεση, με υποσχόμενες ευχάριστα διαπιστώσεις.

Ένα ΣΟΥΤ ΜΕΣΑ στο τέρμα μας από τη Λαμία κατά το πρώτο ημίχρονο, δύο γκολ σε βάρος μας. Θέλω να πω ότι η "αναπληρωματικίτιδα" στο μυαλό και στην ψυχή ενός παίχτη, δεν εξαφανίζεται. Κατ΄εξαίρεσιν μόνο απωθείται και νικιέται. Ενδημεί σχεδόν πάντα. Και εκδηλώνεται είτε μονίμως και εμφανώς είτε, αν βρίσκεται σε λανθάνουσα "ενεργότητα", με βέβαιη την ΕΜΠΡΑΚΤΗ παρουσία της, αργά ή γρήγορα. Όταν ο άλλος δεν παίζει τόσο τακτικά ή παίζει σπάνια, γιατί έτσι κρίνει ο προπονητής του, θα το βγάλει πιθανότατα προς τα έξω το "σύνδρομο" που τον διακατέχει. Κάποτε. Μιλάω σε αγώνα και άσχετα με το τί κάνει στις προπονήσεις. Πότε, ας πούμε, με κακό υπολογισμό στο πέσιμό του σε συρτό σουτ αντιπάλου, όχι ιδιαίτερα ισχυρό, έξω απ΄την περιοχή, ή πότε με έξοχο πλασεδάκι με το εξωτερικό του ποδιού του και αυτογκόλ σε σέντρα απ΄τα πλάγια αντιπάλου κ.ο.κ. Καμιά φορά, άσχετο με την "αναπληρωματικίτιδα", υφιστάμενη ή όχι, έχουμε και την περίπτωση του παίχτη πασπαρτού ο οποίος είναι υπό παραχώρηση και την τελευταία στιγμή διασώζεται κατόπιν απόφασης των ειδικών, με εμφανή όμως την ακαταλληλότητα για τη θέση όπου έχει τοποθετηθεί. Από την άλλη, στην επίθεση κάναμε καλές ευκαιρίες και βάλαμε τρία. Ε, πόσα να βάλουμε; Δέκα; Σούμα: Η κοινή εντύπωση, όταν "τυλίγει" με την αρνητική της αύρα έναν παίχτη, λίγες φορές λαθεύει τελικά. Και τον επηρεάζει, θέλει δε θέλει. Άλλο τί περιμένουμε, ζητάμε ή ευχόμαστε γιαυτόν και άλλο τί πράγματι συμβαίνει. Μέχρι εκεί και δεν προχωράω.

Στα νέα αποκτήματα της ομάδας τώρα. Βλέπω να γίνεται πολύς λόγος σήμερα από τα αθλητικά ΜΜΕ, και καλός λόγος, για Σολντάνο και Ντίαζ. Σκοράρανε χθες και οι δύο, ο πρώτος έβγαλε και δυο ασίστ. Ναι, θετικές οι πρώτες ενδείξεις και για τον Αργεντίνο και τον Πορτογάλο, αλλά πρώτες. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Να τους δούμε κι΄άλλες φορές προκειμένου να αξιολογηθούν όπως ΠΡΕΠΕΙ. Μην ξεχνάμε: Αστέρια και κραυγαλέοι απωθεωτικοί ύμνοι με την πρώτη, έσβυσαν, ενώ αντίθετα πλανητάκια γίνηκαν στη συνέχεια ήλιοι και θάμπωσαν. Ικανοποιήθηκα χθες βλέποντάς τους. Σίγουρα. Αλλά αναμένω τη συνέχεια. Δείχνουν έτοιμοι πάντως για συμμετοχή στην ομάδα. Δουλειά του Μαρτίνς τα υπόλοιπα.

Έχω μείνει καρφωμένος στο ματς με τον Πάοκ.

ΑΥΤΑ.

Y Γ. Ας σημειώσω: Υπάρχει και ο Ένγκελς. Ετών 24 με καλή χρονιά στη Ρεμς. Τον ζητάει η Άρσεναλ, διαβάζω. Δανεικό τον έχουμε δώσει. Και μη βλέπω κάτι αηδίες του τύπου "δεν είχε κολλήσει την πρώτη χρονιά" σ΄εμάς κλπ.

Σχόλια

Εικόνα Chevalier de Balibari

σχετικα με τον Ενγκελς
δε ''κολλησε'' στην υπο τον Χασι ''ομαδα''
που μονο ομαδα δεν ηταν..
Αντιθετα στην φετινη, υποδειγμα ομαδος , θα ειχε πολλες περισσοτερες
πιθανοτητες επιτυχιας.
Συμπερασμα του χρονου ισως να εχει μια ακομα ευκαιρια με καλες πιθανοτηες...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Ο προπονητής μας μετά το τέλος του αγώνα είπε πως δεν ήταν αγώνας ενδεικτικός για την άμυνα της ομάδας.Από την στιγμή που το είπε ο άνθρωπος ότι και να λέμε εμείς μάλλον δεν έχει νόημα να κάνουμε κουβέντα.Ωστόσο,επειδή την κάνουμε την κουβέντα όπως παρατηρώ να πω και εγώ δυο πράγματα.Οι δυο που παίξαν κεντρικοί αμυντικοί έχουν ξαναπαίξει μαζί (Τελευταία με την Ξάνθη στο κύπελλο) και δεν είδα κάποιον να παραπονιέται τότε.Στα δυο δε γκολ δεν έφεραν ουδεμία ευθύνη.Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μιλάμε για αμυντική λειτουργία και όχι για τους κεντρικούς αμυντικούς.Προφανώς και η καλή λειτουργία όοοολης της ομάδας έχει επίπτωση στο κέντρο της άμυνας.Αν το κέντρο σου είναι σε κακή μέρα πόσα θα σώσουν οι κεντρικοί σου αμυντικοί (βλέπε εφτάρα της Φιορεντίνα στη Ρόμα).Έχω πολλάπλώς δώσει ως αναφορά το άρθρο για την αμυντική επίδοση της ομάδας ,έχω επίσης πολλαπλώς θέσει το ερώτημα τι είναι αυτό που δεν αρέσει σε όσους δεν αρέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αλλά απαντήσεις δεν έχω πάρει.¨Οσον αφορά την αναπληρωματικίτιδα που λέτε κ.Απόστολε εγώ διαφωνώ.Ούτως ή άλλως είναι τόσοι οι αγώνες μέσα στο Φλεβάρη που με το άνοιγμα του rotation που έχει ήδη γίνει δεν ξέρω αν υφίσταται ως όρος.Ο Μπουχαλάκης πιο συγκεκριμένα δεν τον θεωρώ αναπληρωματικό πλέον...ΥΓ.Προφανώς και η αμυντική λειτουργία θα ήθελα να βελτιωθεί περισσότερο αλλά πραγματικά όχι για να αισθάνομαι εγώ ως Ευριπίδης καλλίτερα ψυχολογικά (να κλωτσάω δηλαδή τη φανταστική μπάλα στο καναπέ)....

Εικόνα Fotiadko7

Αδερφέ το κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο ειτε πρόκειται για Βουκοβιτς-Σισε ειτε για Μεριά-Μιραντα εμφανίζει σταθερές αδυναμίες που έχουν κρυφτεί εν μέρει κάτω απο το χαλακι λόγω εξαιρετικής απόδοσης στην αμυντική λειτουργία των χαφ συνεπικουρούμενων απο τον Σα! Σε ψυχρούς αριθμούς όποια ομάδα κατάφερε να προσπεράσει το σφικτό μας κεντρο με καλες προϋποθέσεις για γκολ πανω απο 3 φορες στον αγώνα σκόραρε την μία τουλάχιστον! Πόα, Κούλα, Πάοκ, Ατρόμητος, Γιάννενα, Λαμία και στην Ευρώπη Μιλαν, Ντουντελναζ, Μπέρνλι είναι μερικές παρόμοιες περιπτωσεις που μπορω να θυμηθω έτσι πρόχειρα! Και πολλές που δε κατάφεραν να σκοράρουν με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη έπεσαν πανω στον Σα! Όταν είχες στην ομάδα σου δίδυμα όπως Σιοβα-Μανωλά ή Αβρααμ-Μελμπεργκ που τρωγανε σίδερα και μας βγαζανε ασπροπρόσωπους σε συνθήκες πολύ μεγαλυτερης πίεσης δε γίνεται να μην εχεις παράπονα απο την συγκεκριμένη γραμμή με την υπάρχουσα ποιότητα που υπάρχει! Βαδιζουμε στον σωστό δρόμο χωρίς αμφιβολία αλλά εχθρός του καλού όπως λέει το ρητό είναι το καλύτερο! Και η αναπληρωματικίτιδα για όσους έχουν παίξει ποδόσφαιρο έστω σε ερασιτεχνικό επίπεδο έναι ένας αποδεκτός όρος και συνεπάγεται μειωμένη απόδοση! Αυτό άλλωστε τρέμει τώρα η Ντιναμό Κιέβου που έχει να παίξει επισημο ματς με ρυθμο δυνατο πανω απο 1.5 μήνα, είναι σαν να βάζει στο ματς 11 αναπληρωματικούς! Με φιλική διάθεση, παντα, κι ερυθρόλευκους χαιρετισμούς! Με την νίκη την Κυριακή το βράδυ να είμαστε όλοι υπερήφανοι!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Συμφωνώ απολύτως στο οτί εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο.Για το θέμα Μέλμπεργκ νομίζω ότι είναι θέμα λαχείου να ξαναβρείς τέτοιους παίκτες.Και να θυμίσω πως χάθηκε η πρόκριση στο ουέφα στο Καραισκάκη με λάθος του Μέλμπεργκ.Για το Μανωλά και το Σιόβα να σου θυμίσω τι είχαν ακούσει (ειδικά ο Σιόβας) και κακώς κατά την άποψη μου.Αναφέρω πιο κάτω τι δεν αρέσει σε μένα για να μην μακρυγορώ.Θα ναφέρω και το κλισέ ότι δεν παίζουμε μόνοι μας και κάτι το οποίο μάλλον έχουμε ξεχάσει όλοι μας ότι η ομάδα ακόμη φτιάχνεται.ΥΓ.Εννοείται πως θα ήθελα παίκτη σαν το Μέλμπεργκ αλλά εμένα προς το παρόν δεν με χαλάνε αυτοί που έχουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Βλέπω ότι είσαι μονίμως επιθετικός. Έχεις τις απόψεις σου και άλλοι έχουν τις δικές τους. Δικαίωμά σου και δικαίωμά τους. Για μένα, ο όρος "αναπληρωματικίτιδα" υφίσταται. Αυτή είναι η άποψή μου από την παρακολούθηση των ομαδικών αθλημάτων γενικά, εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα σου πω, φιλικά, αν θέλεις να σχολιάζεις τα κείμενά μου, να σκέφτείς ότι είμαστε ΟΛΟΙ αδέλφια ως προς την ΙΔΕΑ που λέγεται Ολυμπιακός. Διαφορετικές γνώμες θα υπάρχουν πάντα. Η δική μου και πολλών άλλων, όχι μόνο οπαδών αλλά και όλων των επαγγελματιών αθλητικογράφων, ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ από όσους διαβάζω καθημερινά, είναι ότι η άμυνά μας παρουσιάζει ακόμα μια αστάθεια ειδικά όσον αφορά το κέντρο της. Η παρουσία του Γκιγιέρμε αλλά και οι βοήθειες στην όλη αμυντική λειτουργία της από άλλους παίχτες μέσα στην ενδεκάδα αναμφίβολα την έχουν ενισχύσει, αλλά την αλήθεια δεν την αποκαλύπτουν ΟΛΗ οι αριθμοί. Τρώμε φάσεις, που δεν θα΄πρεπε. Και ο Σα έχει σημαντικό μερίδιο "ευθύνης" για την μη μετατροπή τους σε τέρματα. Το ίδιο και η ικανότητα των αντιπάλων μας στο σκοράρισμα. Η ποιότητά τους. Με ποιοτικότερους αντιπάλους, πιθανότατα θα προκύψουν θέματα. Αυτό ισχυρίζομαι και πάρα πολλοί μαζί μου. Αν εσύ έχεις διαφορετική γνώμη, δικαίωμά σου, αλλά δεν μ΄αρέσει η επιθετικότητα που βγάζεις. Ξεκάθαρα πράγματα. Αν δεν σ΄αρέσουν τα κείμενά μου, μη με διαβάζεις, στο΄χω ξαναπεί. Τις διαφορετικές σου απόψεις όμως, θέλω να τις εκφράζεις σε πνεύμα οπαδικού ομοϊδεατισμού, πραγματικά φιλικό και μάλιστα όταν μιλάμε για τον Θρύλο, και όχι με πνεύμα σαφούς αντιπαλότητας. Που ΔΕΝ έχει θέση μεταξύ μας. Έτσι δεν πάει το πράγμα, ΕΥΡΥΠΙΔΗ. Θα σου θυμίσω και κάτι: Έχεις πρόσφατα γράψει στο τέλος σχολίου σου και μάλιστα εντός παρενθέσεως, για τον εαυτό σου, μιλώντας σχετικά με το το ποιός ξέρει και ποιός δεν ξέρει μπάλα, ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΞΕΡΩ. Αφού λοιπόν ομολογείς ότι δεν ξέρεις, πώς και γιατί έχεις κατηγορήσει άλλους, με τους οποίους διαφωνείς, ως άσχετους κατά το παρελθόν; Αυτοαναιρείσαι έτσι. Κοντολογίς, λοιπόν: Επιθυμώ να κρατήσουμε σχέσεις φιλικές, συνοπαδικές και ο καθένας μας να διατηρεί τις απόψεις του σεβόμενος εκείνες του άλλου, έστω κι΄αν διαφωνεί μ΄αυτές. Κάτι που δεν το δείχνεις, ειδικά τελευταία.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε.Δεν κατανοώ γιατί με χαρακτηρίζετε επιθετικό στο σημείωμα που έγραψα.Ούτε χαρακτηρισμούς απέδωσα σε κάποιον ούτε ειρωνικός ήμουν.Το γεγονός ότι διαφωνώ με κάποιον ,δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το συζητάω μαζί του επειδή και καλά διαφωνώ.Εκτός αν δεν θέλετε να διαφωνούμε με σας ή με όποιον άλλον σχολιάζει...που δεν το νομίζω.Είναι γεγονός πως δεν πολυασχολούμαι με αθλητικογράφους και αυτούς τους λίγους που έχω διαβάσει δεν αναφέρουν για αστάθεια στην άμυνα (Μορφωνιός,Ευαγγελάτος,Καρπετόπουλος).Όσον αφορά το κέντρο της άμυνας που αναφέρετε,να επισημάνω απλώς ότι στις ομάδες που προπονεί ο Μαρτίνς επιδιώκει τη διοχέτευση των επιθέσεων από τα άκρα ώστε η ομάδα να είναι επαρκώς προετοιμασμένη ακριβώς στο κέντρο της άμυνας.Σε πιο πρόσφατο αγώνα (με το Νιόνιο) η φάση στην αρχή του αγώνα προήλθε από λάθος πάσα του Σισέ όχι από λάθος τοποθέτηση στην άμυνα.Επί της συγκεκριμένης περίπτωσης, εγώ βρίσκω το μειονέκτημα της άμυνας μας την υπερβολική εμπιστοσύνη στα πόδια κυρίως του Σισέ που οδηγεί κάποιες φορές σε αβίαστα λάθη.Α και σε κάπιες περιπτώσεις στο στήσιμο στα στημένα (νομίζω ότι ακολουθούμε τη μόδα της ζώνης).Βλέπετε ότι προσπαθώ να ξεκινήσω μια συζήτηση (και θα ήθελα και τη γνώμη του Θωμά αλλά και της Ποσειδωνίας αν μας διαβάζει επί αυτου΄ τι δεν αρέσει στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο)).Δεν έχω καμιά διάθεση να προσβάλω κάποιον και επειδή θέλω να βελτιώνω σιγά σιγά τις γνώσεις μου για το ποδόσφαιρο αυτό πιστεύω ότι γίνεται μέσω της συζήτησης με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς.Εκεί πήγαινε το δεν ξέρω μπάλα.Και πραγματικά κ.Απόστολε αυτόν που πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο και δεν αναγνωρίζει το λάθος του σε εκτιμήσεις και χαρακτηρισμούς επί οπιουδήποτε θέματος τον θεωρώ άσχετο.Επαναλαμβάνω περιμένω τις απόψεις και άλλων φίλων της σελίδας επί του τι τους ενοχλεί στην άμυντική λειτουργία ή στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (χωρίς χαρακτηρισμούς για παίκτες παρακαλώ).ΥΓ.Για την αναπληρωματικίτιδα θα μπορούσα να συμφωνήσω αν βάζετε μέσα και την περίοδο μη χρήσης ενός παίκτη γεγονός το οποίο έχει επιπτώσεις στο ρυθμό του .

Εικόνα apostolos gaganis

Ένα ένα, αγαπητέ Ευρυπίδη.

1. Η πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον Μαρτίνς κατά τη συνέντευξή του μετά το ματς με τη Λαμία, ήταν το "πώς σχολιάζει την αντίθεση μεταξύ της θετικής επιθετικής γραμμής μας σήμερα και των προβλημάτων που παρουσίασε η άμυνα". Δεν τρελάθηκε ασφαλώς ο ερωτήσας αθλητικός συντάκτης. Ήταν η κυρίαρχη εντύπωση όλων μετά το 3 - 3 και εκφράστηκε πρώτη με το ερώτημα. Τα 3 γκολ είναι πολλά για Ολυμπιακό και πρώτη φορά φέτος τρώμε τόσα. Κι΄απ΄τη Λαμία. Όπως με την ευκαιρία και τα 4 αυτογκόλ τούτη τη σεζόν, ενώ αυτή έχει πολύ ζουμί ακόμα και σημαντικούς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις όπου μετέχουμε. Προβληματίζει το συγκεκριμένο φαινόμενο και δεν θυμάμαι προσωπικά κάτι τέτοιο άλλη φορά σε περισσότερες από 6,5 δεκαετίες που παρακολουθώ από κοντά τον Ολυμπιακό.

2. Ο Μαρτίνς, του οποίου τις κουβέντες λαμβάνω σοβαρά υπόψη γιαυτό και συχνά τις χρησιμοποιώ στα κείμενά μου, απάντησε στο ερώτημα επί ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα. Τα κυριότερα των όσων είπε σχετικά ( έχω δει το βίντεο ) ήταν το κακό γήπεδο απ΄τη βροχή, συμφώνησε για την καλή επιθετική μας γραμμή και τόνισε ότι το σημερινό παιχνίδι δεν είναι παράδειγμα αντιπροσωπευτικό για να κρίνουμε την αμυντική μας λειτουργία. Και έχει δίκιο. Ασφαλώς. Χωρίς Γκιγιέρμε και με Ανδρούτσο, Μεριά, Μιράντα και Χουτεσιώτη πίσω, αντί Ομάρ/Τόρο, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούρτη ( αν και προτιμώ τον Τσιμίκα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία ) και βεβαίως Σα, η αμυντική λειτουργία μας είχε όντως προβλήματα. Το πρώτο μπήκε από τον άξονα με σουτ έξω απ΄την περιοχή και προσωπικό λάθος ( θες να το πούμε άτυχη στιγμή, να το πούμε ) του Χουτεσιώτη. Το δεύτερο από αυτογκόλ του Μπούχα μέσα στην περιοχή στο κέντρο της άμυνας και το τρίτο με κοντινό πλασέ πάλι από το κέντρο της άμυνας και πάλι από τον δεύτερο φορ της Λαμίας, τον Τσούκαλη. Και στο πρώτο και στο τρίτο γκολ, θεωρώ ότι είχε ευθύνη -μερική τουλάχιστον- ο Μεριά, επειδή καθυστέρησε να επέμβει, που ήταν κυριολεκτικά αγνώριστος για παίχτη αναντικατάστατο της εθνικής Τυνησίας με θετική συμμετοχή στο τελευταίο Παγκόσμιο, συμφωνώντας εν προκειμένω και με ειδικό άρθρο γιαυτόν από τον Νικολακόπουλο. Παρενθετικά να αναφέρω κι΄εγώ μερικούς από όσους διαβάζω: Μεγγλίδης, Βιρβίλης, Στασινόπουλος, Χαλέμος, Γρομιτσάρης, Χελάκης, Δελλής, Μορφονιός, Ευαγγελάτος, Νικολακόπουλος, Τομαράς, κ.α. έτσι πρόχειρα.

3. Για τον Μπούχα που ανέφερες. ΗΤΑΝ στις πρώτες επιλογές του Μαρτίνς. Μαζί με τον Καμαρά. Μετά τον Γκιγιέρμε, έχει περάσει στον πάγκο και μετέχει σε ειδικές περιπτώσεις πλέον στην ενδεκάδα. Τα χαφ του Ολυμπιακού είναι σαφώς Γκιγιέρμε, Καμαρά, ενώ προωθείται πρόσφατα και ο...ηλεκτρονικός Νάτχο. Δεν θες να τον λες αναπληρωματικό; Μη τον λες. Έρχεται όμως ως δεύτερη πια ή και τρίτη ακόμα επιλογή, για ν΄αρχίσει ένα παιχνίδι. Και αφού επέλεξες τον Μπουχαλάκη, να επιλέξω κι΄εγώ τον Ανδρούτσο, ή τον Χουτεσιώτη, ή τον Μεριά, ή τον Μιράντα, ακόμα και τον Μασούρα, δεν συζητώ καν τους Σολντάνο και Ντίαζ, ως νεοφερμένους. Τί είναι αυτοί όλοι; Δεν είναι β΄ή και γ΄επιλογές; Δεν ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ αυτούς που ξεκινάνε παγίως σχεδόν την ενδεκάδα; Τον Ομάρ, τον Σα, το γνωστό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, τον Κούρτη, τον Ποντένς και τον Λάζαρο, τον Φορτούνη, τον Γκερέρο ή τον Χασάν; Θες το ανα-πληρώνουν να το κάνω συμ-πληρώνουν; Η ουσία δεν αλλάζει: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ. Αύριο, δεν ξέρω.

4. Περί "αναπληρωματικίτιδας". Υπάρχει. Αναμφισβήτητα. Πολλοί παίχτες όταν δεν χρησιμοποιούνται ως πρώτες ή και δεύτερες επιλογές για καιρό εξ΄αρχής, ή, αν ήσαν κάποτε α΄ επιλογές, μετά πήγαν πάγκο για διάφορους λόγους και έκτοτε χρησιμοποιούνται περιοδικά ή σπάνια, επηρεάζονται αρνητικά, τους "παίρνει από κάτω" και δεν σηκώνουν πια κεφάλι ΟΤΑΝ χρησιμοποιηθούν, κολλώντας πλέον στη μετριότητα και στον πάγκο, με συνήθη κατάληξη να φεύγουν στο τέλος της σεζόν απ΄την ομάδα είτε μόνιμα είτε ως δανεικοί. Αυτή είναι η "αναπληρωματικίτιδα" και την γνωρίζουν οι πάντες. Σήμερα κατά σύμπτωση στο ΦΩΣ και στο οπισθόφυλλό του, ο Βιρβίλης έχει ένα σχετικό μονοστηλάκι για την περίπτωση του Ντίαζ στη Φόρεστ και δίπλα του ακριβώς ο Μεγγλίδης απευθύνεται στον Χουτεσιώτη και του λέει να μη τον "πάρει από κάτω" το πρώτο γκολ που έφαγε απ΄τη Λαμία. Ο ορισμός της "αναπληρωματικίτιδας" με άλλα λόγια και απ΄τους δύο αθλητικούς συντάκτες.

5. Όσον αφορά τέλος εκείνο που εκφράζεις, την επιθυμία σου δηλαδή να σου απαντήσουν όσοι έχουν διαφορετική άποψη για ένα θέμα από σένα και τους απευθύνεις ερώτηση, τί να σου πω; Ο καθένας, έχει δικαίωμα να επιλέξει σε ποιόν και αν θα απαντήσει και με ποιόν τρόπο. Τί θα του πει. Έτσι είναι και το ξέρουμε όλοι.

Σου έχω προτείνει ειλικρινές χέρι φιλίας πρόσφατα και μου απάντησες: "Πολύ καλά. Δεν διαφωνώ." Είναι χαρακτηριστικές οι δύο αρνήσεις. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ αντί του ΣΥΜΦΩΝΩ. Κάτι λέει αυτό για μένα. Εν πάση περιπτώσει, ΤΩΡΑ έχουμε μπροστά μας τη μάχη της Τούμπας, όπως και την ΑΙΣΧΡΗ κατάσταση με τη διαιτησία π.χ. χθες στο Ατρόμητος - Άεκ, με τον...κορυφαίο. Την νέα αποθέωση της "εξυγίανσης". Προσωπικά, οι δυο μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα, μας ενώνει τόσο η μεγάλη αγάπη μας για τον Ολυμπιακό όσο και η επαγγελματική μας ενασχόληση. Θεωρώ συνεπώς ότι ΕΤΣΙ θα πρέπει να συμ-βαδίσουμε: Διατηρώντας ο καθένας μας τις απόψεις του, στη βάση του αλληλοσεβασμού, αλλά πάντα ΜΑΖΙ στον πόλεμο εναντίον του αντιΟλυμπιακού μετώπου.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

1.Για το θέμα των αυτογκολ δεν έχω ακόμη καταλήξει αν είναι κακιά στιγμή ή λάθος τοποθέτηση σώματος.Ο Βούκοβιτς για παράδειγμα στη μέχρι τώρα καριέρα του είχε 1 (ένα ) αυτογκολ και σε μας 3.Τι διάολο έγινε,ξέχασε να βάζει το πόδι του?2.Συμφωνώ.Για τους αθλητικογράφους δεν έχω το χρόνο να τους διαβάζω όλους.Και αυτούς που ανέφερα περιοδικά και αποσπασματικά τους διαβάζω.3 και 4 νομίζω ότι δεν το έπιασα καλά αυτό που εννοείτε με τον όρο οπότε θα συμφωνήσω αφού μου το εξηγήσατε.5.Προφανώς όποιος θέλει απαντάει και δεδομένου ότι δεν έχουν όλοι τον χρόνο ή και τη διάθεση να ασχοληθούν με τις ερωτήσεις και τις απορίες μου,δεν θα τον παρεξηγήσω.Είπαμε κουβέντα να γίνεται για να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας (όσο γίνεται ).Τέλος,δεν σας θεώρησα ποτέ εχθρό μου ώστε να χρειαστεί να επαναβεβαιώσω την όποια αποδοχή σας αλλά για να μην παίζουμε με τις λέξεις επαναδιατυπώνω την απάντηση μου.Πολυ καλά .ΣΥΜΦΩΝΩ.

Εικόνα apostolos gaganis

Πάμε για τη ΝΙΚΗ την Κυριακή, Ευριπίδη! Πάμε να βουλώσουμε στόματα. ΑΥΤΟ πάνω απ΄όλα!

Εικόνα matrasimca

Αγαπητε Αποστολε και συγγαυροι χαιρετω.
Δεν θα κατηγορησω κανενα απο τα παιδια της ομαδας για τα γκολ που δεχτηκαν.
Δεν γινεται να μην παιζεις και να εισαι σε φορμα, αυτογκολ ομως βαζουν και οι καλυτεροι.
Συγχωροχαρτι λοιπον απο εμενα για Χουτε και Μπουχα.
Εξαιρετικη αντιληψη του παιγνιδιου και πλεονεκτημα χαρακτηρα ο πολυ συνεργασιμος με τους ανταγωνιστες φορ Αργεντινος, σημαινει πως παιζει για την ομαδα αναγκαιο και απαραιτητο συστατικο για να πετυχεις.
1 γκολ και δυο ασιστ δεν ειναι λιγα για αρχη.
Καλη η οικονα και του Ντιαζ.
Προ των πυλων η μαχη των μαχων της Κυριακης, η μαχη του Βατερλω που θα καθορισει πολλα για τον χαμενο της αναμετρησης. Πιστευω πως εχουμε ποιοτικη υπεροπλια σε σχεση μετον ΠΑΟΚ, για αυτο θα μας δωσω 60 - 40 πιθανοτητες νικης.
Η ισοπαλια και η ηττα θα ειναι Βατερλω για εμας οσον αφορα το πρωταθλημα, ενω η νικη μας Βατερλω για την προπαγανδα του ΠΑΟΚ καθως το πρωταθλημα δεν κρινεται υπερ υμων ακομα και αν νικησουμε. Ομως μετα τις αγωνιστικες αρρυθμιες της προηγουμενης χρονιας η νικη της ομαδας θα ειναι βαλσαμο για τις γαυρικες ψυχες που φετος αγαλλιαζουν αναγνωριζοντας την ποιοτητα του παιγνιδιου της ομαδας.
Οι παικτες ξερουν τι πρεπει να κανουν για να πετυχει η πραγματικη εξυγιανση και η αποκατασταση της ταξης.
Εμπρος λοιπον:

Οmnes viae Victoria ducunt - Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Νικη!

Εικόνα apostolos gaganis

Κανένα αποτέλεσμα δεν αποκλείω. Είναι ΝΤΕΡΜΠΙ. Άλλο το ότι δεν συζητώ περίπτωση ήττας, ιδίως προκαταβολικά. Θα τοποθετηθώ μετά τον αγώνα, ελεύθερα και όσο πιο αντικειμενικά και ψύχραιμα μπορώ, ανάλογα με το τί θα παρακολουθήσω. Πιστεύω όμως στη νίκη. Είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτό είναι όλο.

Εικόνα matrasimca

Σκοτωστρα της ορθογραφιας εχω καταντησει- "υπερ ημων" λοιπον και οχι υπερ υμων και εικονα αντι οικονα
Πισω στο σχολειο

Εικόνα Christos7

Εύχομαι πραγματικά να τους πετάξουμε μια 5άρα εκεί μέσα, όσο τίποτα άλλο. Κι ας μη πάρουμε και το πρωτάθλημα, δε με νοιάζει. Αρκεί να δουν στο γήπεδο ποιός είναι ο καλύτερος. Για να δει όλη η Ελλάδα πόσο βρώμικη ομάδα είναι και ο ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του. Με τη ρετσινιά θα μείνει αυτό το πρωτάθλημα, και να το πάρει. Δε θα ξεχαστεί ποτέ το ΠΩΣ το πήρε... Όλο το αφήγημα των οπαδών του και των ΜΜΕ του, πως είναι η κακόμοιρη ομάδα που τη κυνηγάει το... ΠΟΚ, θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Θα πάθουν ψυχολογικό κοκομπλόκο εκεί πάνω.

Ξέρω πως είναι δύσκολο. Θα είναι μια καυτή έδρα, τη πίεση για τη νίκη την έχει ο Ολυμπιακός, και ο ΠΑΟΚ θα παίξει το κλασσικό στήσιμο πούλμαν ως συνήθως. Μπορεί να μας χτυπήσουν στη κόντρα. Κακά τα ψέμματα, ακόμη και με 50-50 διαιτησία, είναι δύσκολο έργο, εκτός αν μπει ένα γρήγορο γκολ από τον Ολυμπιακό, τότε ΟΛΑ θα αλλάξουν, ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να ανοιχτεί, και μπορεί να του βάλουμε και 3-4 ακόμα μετά...

Ακόμη και να χάσουμε, εγώ ξέρω πως αυτή η ομάδα είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Έχω δει την αβάντα του ΠΑΟΚ και το σφάξιμο του Ολυμπιακού με τα ίδια μου τα μάτια φέτος. Δε περιμένω από ένα ματς να κρίνω. Θα στενοχωρηθώ πολύ με την ήττα, γιατί θα συνεχίσουν να μας πρίζουν ακόμη περισσότερο οι βρωμιάρηδες οι ΜΠΑΟΚτζήδες και τα μισθωμένα τρολλ του Σαββίδη, και είναι ΑΔΙΚΟ. Αλλά δε θα κρατήσω κακία στους παίκτες αν χάσουν...

Μακάρι όμως ρε ΓΑΜΩΤΟ, να τους πηδήξουν ανάποδα τους μαλακισμένους. Γιατί έχουν βγάλει μια γλώσσα δέκα μέτρα, γιατί μας έχουν κατασφάξει διαιτητικά, γιατί είναι ΑΔΙΚΟ να το πάρει ο ΜΠΑΟΚ φέτος. Ας το πάρει ο ΠΑΟ, ας το πάρει το ΑΕΚ, ας το πάρει η Λαμία στη τελική, ή ο Ατρόμητος... ΟΧΙ Ο ΜΠΑΟΚ! Όχι άλλη έπαρση από τους κομπλεξικούς -κατά δική τους ομολογία, βλέπε βουλγαρικές σημαίες στη Τούμπα- ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ας κάνουν ό,τι κάνουν. Εγώ δεν θα γράψω κάτι τέτοιο, ως χαρακτηρισμό συνόλου. Κατά τα άλλα, περιμένουμε όλοι τσιτωμένοι να δούμε τί θα γίνει, φίλε.

ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα ThomasK

Η αμυντική γραμμή -και η λειτουργία της χωρίς διαρκή
καρδιοχτύπια- θέλει ακόμα δουλειά και με τους "βασικούς"
στο κέντρο της, που κι αυτοί δεν είναι πάντα οι ίδιοι.

Επαναλαμβάνω οτι στην Τούμπα παιδαριώδη λάθη και
γενικά τα λάθη δεν επιτρέπονται (και δια ροπάλου).

Θετικότατα τα δείγματα Σολντάνο και Ντίαζ, ειδικά
του πρώτου. Για να δούμε.

Παίκτες,
εκεί στον βορρά έβγαλαν μια γλώσσα να. Κόψτε τη!

Εικόνα apostolos gaganis

Είμαι πολύ περίεργος να δω τί θα "παιχτεί" σ΄αυτό το γήπεδο τούτη την Κυριακή. Ειδικά στη συγκεκριμένη φάση του πρωταθλήματος που διανύουμε.

Εικόνα Fotiadko7

Χαιρετω τα αδέρφια κι εσένα φιλτατε Αποστόλη! Το χθεσινο ματσάκι στη Λαμία ηταν ναχαμε να λέγαμε! Η δουλεια έγινε με σκορ πρόκρισης χωρίς να καταπονηθούν παικτες-κλειδια για τον Κυριακάτικο τελικό! Ο Χουτεσιωτης δικαιωματικά θα παραμείνει 3ος πίσω απο τον Πορτογάλο και τον Λοντίγκιν! Εκτός κι αν δουλέψει και βελτιωθεί, με τον Μαρτινς στον παγκο θα πάρει ευκαιρίες!Θετικά δείγματα για την επιθεση απο τους νέους, χαμηλός βαθμός στην άμυνα που έτσι κι αλλιως (κατα την ταπεινή ποδοσφαιρική μου άποψη) έχει θέματα ακομα και με τους βασικούς!! Κι αυτό γιατί την διαφορά την κανει το εξαιρετικό κεντρο της ομάδας που κλείνει τους χώρους καλά μπροστά απο τα δυο σέντερ μπακ, οποία κι αν είναι αυτά! Έχει πιστευω την γνωση το τεχνικό τιμ για να φτιάξει το καλοκαίρι και την άμυνα με υψηλότερου επιπέδου στελέχη!
Τώρα όμως έχουμε τελικό! Χρωστάμε ενα γερο χαστούκι στον επίδοξο πρωταθλητή! Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε απο αυτό το ματς, το άγχος το μεγαλο είναι στον αντίπαλο, όχι σε εμάς! Η ομάδα μας, έχει πείσει τον κοσμο της για την αξία της κι αυτό αποτυπώνεται στην προσέλευση στο γηπεδο με αριθμούς! Χωρίς δεκανίκια, χωρίς παραρτήματα, με εχθρικές διαιτησίες και μεγάλη ανοχή στο σκληρό παιχνιδι των αντιπάλων μας, είμαστε ακόμα ζωντανοί και στους 3 στόχους με αξιόλογα αποτελεσματα! Σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες της λίγκας πρωτοι και με διαφορά απο τιν δεύτερο! Είσαι λοιπον καλύτερος και το ξέρεις παίκτη του Ολυμπιακο μπαινεις στο εχθρικό γηπεδο με ψηλά το κεφάλι και καταθέτεις το ταλέντο σου με ψυχή και πίστη! Ο αντίπαλος σου ξέρει την αβάντα που είχε μέχρι τώρα, ξέρει οτι δεν παίχτηκε επι ίσοις όροις το παιχνίδι! Ξερει καλά οτι καλείται να αποδείξει οτι ο λαγός είναι λιοντάρι μπροστά στον κοσμο του!!! Τα δικά του πόδια τρέμουν!!! Και θα τρέμουν σε κάθε παιχνιδι αν βρεθούν σε απόσταση βολής!!! Θα χαλάσει το μυαλό και η ηρεμία του!!! Μπείτε λοιπον μέσα και διαλυστε τους, δειξτε τους ποιος είναι το αφεντικό παικταραδες μου, καντε μας υπερήφανους, εμας και τον αξιόλογο προπονητη σας που το πιστεύει πολύ!!!!

Μονο Ολυμπιακός!!!
Μπάμπη και Σάββα Χαιρετίσματα στα αδερφια μας εκεί ψηλά στον ουρανό!
Αδερφια ζειτε εσείς μας οδηγειτε! Δεν ξεχνώ και παντα τιμω!

Εικόνα apostolos gaganis

"Κάντε μας περήφανους".

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.

Εικόνα jole11canezza

Κυρ Απόστολε καλημέρα, πιστεύω όλοι περιμένουμε την Κυριακή!!! Καρφωμένοι όπως είπατε!!! Δεν θα αναφερθώ στο χθεσινό παιχνίδι γιατί δε το είδα αλλά το άκουσα από το ράδιο και έτσι τα ματάκια μου δεν είδαν για να μπορώ να πω κάτι !!!
Συμφωνώ για ενχελς και να σας πω την αλήθεια εμένα μου άρεσε αλλά ήρθε την χρόνια των λαθών και πλήρωσε το μάρμαρο αλλά τον πιστεύω και θα ήθελα να τον δω πάλι με την ένδοξη φανέλα μας!!
Κυρ Απόστολε θα κλέψω λίγο χώρο και για κατ που δεν έχει σχέση με το άρθρο και ζήτω συγνώμη! Έχω την ατυχία να είμαι μακριά κάθε Κυριακή από τον Θρύλο και από κάθε γεγονός που αφορά την ομαδάρα μας αλλά έχω την τύχη το καλοκαίρι να τον έχω σχετικά κοντά μου στην προετοιμασία !!! Κάθε καλοκαίρι λοιπόν πηγαίνω και παρακολουθώ την ομαδάρα στα φιλικά και έχω την χαρά να βλέπω και τους μάγκες από Γερμανία που κάνουν ώρες ταξιδι για να δουν την ομαδάρα και να τραγουδήσουν!!! Παρόντες πάντα!!! Τα παιδιά εκτος από ένα γεια δεν τα ξέρω προσωπικά αλλά βλέπεις ότι είναι έξω καρδιά,γνωρίζονται μεταξύ τους, χαιρετάνε ολους και που αγαπάνε την ομάδα !!! Μέσα στο καλοκαίρι είναι ότι γουστάρω γιατί ακούω γαύροσυνη ακούω Ελλάδα !!! Σε αυτά τα παιδιά πάντα ξεχώριζα έναν κύριο ένα παιδί έναν γαύρο γιατί με μια χαρακτηριστική φωνή φώναζε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με το που έμπαινε στην κερκίδα και οι άλλοι ακολουθούσαμε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!! Βάρια φωνή αλλά το Ολυμπιακός ρε πούστη μου το φώναζε με αγάπη το καταλάβαινες!!! Θυμάμαι ένα καλοκαίρι που έφτασε στο γήπεδο στο 90 λεπτό γιατί δούλευε όπως είπε αλλά παρότι ήξερε ότι μπορεί να μη τα καταφέρει να δει ματς ξεκίνησε έκανε τρεις ώρες ταξίδι και μπήκε στη κερκίδα και το βροντοφώναξε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!! Μου είχε σηκωθεί η τρίχα με 30 βαθμούς γιατί καταλαβα για πολλοστή φορά ότι το σήμα στην καρδιά μετράει πάνω από όλα!!!ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!! Αυτός ο κύριος, ο Σάββας του Μονάχου από χθες δεν είναι κοντά μας και θα βροντοφωνάζει με τα αδέλφια μας από ψηλά !!!! Ελαφρύ το χώμα !!! Δεν τον ήξερα αλλά στεναχωρήθηκα παρα πολύ!!!
Να στε καλά όλοι ρε ΓΑΥΡΟΙ

ΥΓ ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ

Εικόνα apostolos gaganis

Είχα κατά νου να μην αντισχολιάσω σε κανένα σχόλιο αυτή τη φορά, αλλά το κείμενό σου με συγκίνησε. Να "πάει" ο σύγγαυρός μας εκεί που θα θέλαμε όλοι ΚΑΙ ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής. Παρούσης και μεταθανάτιας. Μακάρι να ισχύει αυτό. Χωρίς πλάκα καμιά.