ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙΑΙΑΙΑΙ........



Κάποιος, όνομα και μη χωριο, δηλωσε πρόσφατα - επαιρόμενος σίγουρα για το...πνεύμα του - ότι "ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε". Τον ξέρουμε δα όλοι τον μη πρόεδρο, πρόεδρο. Παρενθετικώς: έχει πλάκα, που μας "κάνει πλάκα" απ΄τη φυλλάδα της η αυτοβυθισθείσα και εις το διηνεκές πλέον στιγματισθείσα γιαυτό ομαδάρα του. Προχωράμε...

Εγώ όμως, και εκατομμύρια γαύρων, τον βλέπουμε να διαψεύδεται τον τύπο. Παταγωδώς. Είδες καμιά φορά; Έκθαμβοι ( και καλά ) απολαμβάνουμε ένα καινούριο θαύμα πάνω στο ήδη γνωστό. ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ! Που΄χει αρχίσει να πυροβολεί και να σφραγίζει νίκες, με τελευταία του στεντόρεια επωδό χθες βράδυ στο ματς με τον Αστέρα εκεί κάτω, το ρήμα-τίτλο ετούτης της ανάρτησης αμέσως μόλις το κάρφωσε: ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙΑΙΑΙ..... Ακολούθησαν αγκαλιές, φιλιά και τα συναφή σε τέτοιες περιπτώσεις απ΄τους συμπαίχτες του. Τελικό αποτέλεσμα, Αστέρας - Ολυμπιακός 2-0.

ΤΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ΄ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

1. Τα γκολ, φυσικά, απ΄το δίδυμο.

Κάστωρ και Πολυδεύκης. Οι Διόσκουροι. Τα δίδυμα αδέλφια, παιδιά του Δία και της Λήδας. Οι προστάτες των ναυτικών και των καραβιών, όρα Θρύλος. Αλλέως πως, το ντουέτο Φορτούνης-Χριστοδουλόπουλος. Άμα αυτοί οι δυο εξακολουθήσουν ν΄ανεβάζουν απόδοση ειδικά στα κρίσιμα και με τη συνδρομή του από κάτω,

της κλασικής φιγούρας των παιδικών μου χρόνων, τότε που διαβάζαμε μανιωδώς το δημοφιλέστατο περιοδικάκι "Ταρζάν-Γκαούρ", του (πορτογάλου) Ποκοπίκο, Ντανιέλ Ποντένς, είμαι έτοιμος ακόμα και για τα απίθανα. Αλλά όχι αδύνατα. Εκτός αν ξεβρακωθούν οι εξυγιαντές απ΄την πολλή "εξυγίανση". Επίσης πιθανό έως σίγουρο. Θα δούμε όμως ως τότε. Προηγούνται άλλα. Πολλά. Θα πρέπει να καθαρίζουμε εμείς πρωτίστως. Πάσαρε το λοιπόν ο Κάστωρ, εκτέλεσε ο Πολυδεύκης στο πρώτο, πάσαρε ο Πολυδεύκης, εκτέλεσε ο Κάστωρ στο δεύτερο.

2. Την τρομερή προσπάθεια του τελευταίου, του κοντού, όταν γελοιοποίησε επανειλημμένως 3-4 απ΄τους Αρκάδες, αλλά δεν το΄βαλε γιατί ο Παπαδόπουλος απέκρουσε με τα πόδια. Αν έμπαινε αυτό, τί σούπερ γκολάρα θα΄τανε! Δεν πειράζει, διαβολάκο. Μακάρι να μας φυλάς κάτι τέτοιο, ξέρεις πού....

3. Την εξαιρετικη απόδοση της μεσαίας γραμμής και κυρίως του Γκιγιέρμε, χωρίς να υστερήσει ο Καμαρά και παρά την εικοσαήμερη απουσία του.

4. Εκείνο το ανεκδιήγητο "έξω απ΄τη γραμμή" της μπάλας, που είδε ΜΟΝΟ ο επόπτης απ΄όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων, όταν ο Φορτούνης έμπαινε καλπάζοντας απ΄το αριστερό πλάϊ με προορισμό την περιοχή του Αστέρα. Τί προκλητική ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ Χριστέ μου... Ή όχι; Δεν ξέρω τί θα γινότανε, σαφώς, μια φάση μακριά απ΄το τέρμα του Παπαδόπουλου ήτανε, αλλά ρε παιδί μου ήταν ταυτόχρονα και μια ΤΟΣΟ προκλητική απόφαση, που σ΄άφηνε με το στόμα ανοιχτό, χώρια ο "στολισμός" του...σημαιοφόρου που ακολούθησε. Δευτερογενώς άκουσα τον εκφωνητή της Nova να χαρακτηρίζει συζητήσιμο οφσάϊντ του Φορτούνη τη φάση, που του λόγου μου έβλεπα στο βουβό. Όπως κι΄αν έχει, ήταν μια απόφαση η οποία έκανε τον Κώστα να ουρλιάζει κυριολεκτικά από αγανάκτηση, μάλλον δικαιολογημένα. Μ΄εντυπωσίασε έτσι το όλο σκηνικό, εξ΄ου και το καταγράφω...

5. Την προσοχή και τη συγκέντρωση τις οποίες έδειξε η ομάδα στη διάρκεια του παιχνιδιού. Το γνωρίζουν άπαντες ότι ΤΩΡΑ είναι τα κρίσιμα, τα κομβικά. Όλα παίζονται τώρα και στο αμέσως προσεχές διάστημα, οπότε απαιτείται προσοχή, σύνεση και μεθοδικότητα. Αυτό το βλέπω και αποδεικνύει ότι οι παίχτες μας έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Αλίμονο. Δείχνει ακόμα ότι η ΕΛΠΙΔΑ δεν τους έχει εγκαταλείψει και ότι το τεχνικό και διοικητικό τιμ κάνουν συστηματική δουλειά στην κατεύθυνση της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ των ποδοσφαιριστών.

6. Την αγωνιστικότητα του Αστέρα. Την μεσοεπιθετική του ειδικότερα ανάπτυξη, που μας έφτιαξε μερικές επικίνδυνες πράγματι φάσεις ( δοκάρι στο 0-0, κ.α ). Είναι καλή ομάδα ο Αστέρας και τρίτος σε τελικές προσπάθειες μεταξύ όλων στο πρωτάθλημα. Αποδείχθηκαν και χθες αυτά. Ο Ολυμπιακός όμως είναι πολύ ανώτερος, διαθέτει μονάδες κλάσης, έχασε περισσότερες ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να είναι ευρύτερο. Να σημειώσω πάντως ότι σε κάποιες στιγμές ορισμένοι παίχτες μας διέπρατταν λάθη στις μεταβιβάσεις τους, αν και χωρίς πίεση.

7. Απόδοση υπολοίπων παιχτών. Ο Σα, όπου χρειάστηκε επενέβη σωστά. Ο Ομάρ καλός, καλύτερος του Κούτρη που είχε ορισμένα θέματα αμυντικά. Στο συγκεκριμένο σκέλος, το αμυντικό, θέλει βελτίωση ( γνωστό ) και γιαυτό προτιμώ γενικώς τον Τσιμίκα. Αλλά προπονητή έχουμε, άξιο, οπότε... Γνώμη οπαδική εκφράζω. Οι στόπερς, συνετοί, χωρίς λάθη σημαντικά. Ο Σισέ σοβαρός αμυντικά, είναι δύναμη οπωσδήποτε, θα πρέπει όμως να προσέχει τις μακρινές μπαλιές του στους προωθημένους συμπαίχτες του. Όχι σημεία "συνδρόμου Da Costa", κύριε Σισέ. Καταλαβαινόμαστε. Έρχονται παιχνίδια-κλειδιά. Ο Χασάν προσπάθησε, αλλά δεν διακρίθηκε. Ο Γκερέρο αντίθετα φαίνεται να είναι πιο αποδοτικός και να συνεργάζεται καλύτερα με τους άλλους επιθετικούς. Έχουμε στην ουρά να αναμένουν κι΄άλλοι. Μην το ξεχνάμε.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΩ:

Διαβάζω εδώ και κάποιες μέρες στον αθλητικό τύπο, συμβατικό και διαδικτυακό, περί Τούμπας κλπ. Βιάζονται όσοι αθλητικογράφοι ασχολούνται ΑΠΟ ΤΩΡΑ με το ματς του Ολυμπιακού εναντίον του Πάοκ εκεί. Ένα-ένα τα παιχνίδια έχουμε πει και ΟΛΑ ντέρμπι. Την Τετάρτη επομένως με την ΑΕΛ και το Σάββατο με τον Πανιώνιο. ΑΥΤΑ τα ματς να τακτοποιηθούν δεόντως πρώτα και βλέπουμε μετά. Γιατί αν υπάρξουν, ο μη γένοιτο, απώλειες... Την ερχόμενη Κυριακή βεβαίως, στις 3 του Φλεβάρη, αγωνίζονται μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ και οι δυο δικέφαλοι. Για να δούμε λοιπόν κι΄ΕΚΕΙ τί θα συμβεί, ΠΡΙΝ ανεβούμε εμείς επάνω. Πολύ ενδιαφέρουσα, σίγουρα, η πορεία των πραγμάτων στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αλλά και πάλι, εμείς θα΄χουμε στη συνέχεια να παίξουμε με Άεκ, Πάο, οι βόρειοι, εκτός από μας με Άρη, Πάο, ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ: ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ....

Σχόλια

Εικόνα Christos7

Πιο κάτω έγραψα για το Γκαζέττα και το πόσο εμετικό "αντικειμενικό" σάιτ είναι. Σε αυτό το κωλοσάιτ δεν ανεβαίνουν σχεδόν ποτέ τα σχόλιά μου, ούτε το 1/3. Όμως δεν είχα καταλάβει τόσο καιρό τι καπνό φούμαρε. Δεν είχα καταλάβει πως (μάλλον λόγω ΣΥΡΙΖΑ), πλέον παίζει 100% υπέρ του ΠΑΟΚ, είναι δηλαδή σαν το SDNA.

Σήμερα μετά την απίστευτα εμετική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ, με 2 ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και με ένα τερματοφύλακα να πνίγει γκολ, δείτε τι έγραψε το "στραγάλι" στο Γκαζέτα:

"ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη φάση του πρώτου πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, ο Φωτιάδης βλέπει την παράβαση από τον Σκόνδρα σε δεύτερο χρόνο γι’ αυτό και δεν αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Ευαγγέλου, που κάνει το πρώτο φάουλ εκτός περιοχής. Στο γκολ της ισοφάρισης ο Μάνος είναι στο ξεκίνημα της φάσης σε θέση οφσάιντ, παράβαση που δεν καταλόγισε ο βοηθός Καραγκιζόπουλος. Στο 79’ υπάρχει νέα ανατροπή του Λίλα πάνω στον Κρέσπο, παράβαση που δεν δίνεται από τον Φωτιάδη."

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είδαν "οφσάιντ" στον Μάνο, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, κανένας άλλος. Τα 2 πέναλτι είναι και τα 2 ανύπαρκτα και κίτρινη για θέατρο, και αντί για αυτό το στραγάλι μας γράφει πως δε δόθηκε και τρίτο πέναλτι στον ΜΠΑΟΚ...

Εντωμεταξύ, το σχόλιό μου δεν ανέβηκε στο άρθρο, ενώ 40 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα το άρθρο είχε ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ που όλοι έλεγαν πως σφάχτηκε ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία και πως τα πέναλτι ήταν καθαρά...

Αυτά τα γράφω για να ξέρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού πως μετά το sdna που όλοι γνωρίζουμε πως είναι το οπαδικό σάιτ της Θύρας 4, πλέον στην ίδια συνομοταξία είναι και το γκαζέττα.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Είχαμε πολύυυυ καιρό να δούμε τόση υγεία και ποιότητα στην ομάδα. Χαίρεσαι να τη βλέπεις. Τα εύσημα σ' αυτόν που συνήθως είναι ο πρώτος στόχος στις στραβές: Πρόεδρος. Καλά να είμαστε και θα δούμε πολλά ωραία!
Το βούλωσαν και οι γραφικοί βαζελόγαυροι, βούλιαξαν στη μιζέρια τους. Κακό πράγμα η εμπάθεια και η ασχετοσύνη. Τώρα που η ομάδα βρήκε το δρόμο της, φαίνεται να έχουν πέσει οι ενδορφίνες κάποιων. Δε βλέπω πάθος στα σχόλια στα σάιτ και στα ραδιόφωνα όπως πριν 2-3 μήνες. Δεν ξέρω αν είναι θέμα αθλητικής παιδείας ή αν απλά είμαστε μαλάκας λαός. Κάποιους τους εξιτάρει η αποτυχία, τους ανεβάζει στροφές και ξημεροβραδιάζονται με τη γκρίνια και τη μιζέρια αγκαλιά. Κι όταν 'στραβώσει' το πράμα και τσουλάει η ομάδα, πέφτουν οι σφυγμοί, κανένας παλμός, καμία διάθεση για χαρά.
Τέλος πάντων...
Μια από τις μεγαλύτερες χαρές, αν όχι η μεγαλύτερη φέτος είναι η μετάλλαξη του Φορτούνη. Είχα πάψει να τον πιστεύω. Όμως τί είναι αυτό φέτος;; Δεν ξέρω τί έκανε, αλλά τόσο σωματικά όσο και πνευματικά είναι άλλος άνθρωπος. Αυτόν θέλαμε τόσο καιρό και τελικά τα κατάφερε! Μακράν ο MVP, ο ηγέτης και ο πρωταγωνιστής της μεταμόρφωσης της ομάδας.
Θα σταθώ και σε έναν ακόμα τυπάκο. Τον Σισέ. Αν μπορούσε κάποιος να αναλύσει τεχνικά όλα τα παιχνίδια μας είμαι βέβαιος ότι ο δικός του ρόλος θα αναδεικνυόταν ως ιδιαίτερα σημαντικός. Αλωνίζει σε όλες τις πλευρές τις άμυνας και είναι απίστευτος. Ησυχάσαμε επιτέλους πίσω και κατά τη γνώμη μου οφείλται αυτό σ' αυτόν τον άπειρο ακόμα παίκτη. Τεράστιο κεφάλαιο.
Τέλος κάτι για τον Γκιλιέρμε. Όχι απλά βελτιώθηκε αλλά δείχνει μεγάλες αρετές. Ψυχραιμία, δύναμη αλλά και εξαιρετικές μεταβιβάσεις. Για να δούμε...

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίο κείμενο. Ως συνήθως.

Εικόνα el trick

Απόστολε και όλοι οι άλλοι φίλοι καλησπέρα.
Θα ήθελα να σας γνωρίσω (δεν ξέρω αν κάνω σωστά)ένα πρόβλημα που έχω με το σάιτ. Παρ΄ότι πληρώνω και μετράω με τους μετρητές ότι έχω καλό ιντερνετ(100 αρι) και διαθέτω πολύ καλό υπολογιστή 7αρι 7ης γενειάς επεξεργαστή με 256 ssd ram, όταν συνδέομαι στο http://www.redsagainsthemachine.gr για να διαβάσω άρθρα ή σχόλια κάνει ....μία μέρα να ανοίξει το άρθρο και ....δύο μέρες να ανοίξει ο σχολιασμός. Αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ με το redsagainsthemachine και δευτερευόντως με το fws.GR . Με κανένα άλλο σαιτ. Αυτό συμβαίνει εδώ και περίπου δύο μήνες. Είναι δε ο κύριος λόγος που έχω λιγοστέψει πολύ τα σχόλιά μου στο σαιτ. Αν γνωρίζει κάποιος γιατί συμβαίνει ας με ενημερώσει αν θέλει.
Όσον αφορά τον ΘΡΥΛΟ μας. Πιστεύω ότι χτυπήσαμε λαβράκι στο θέμα ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Άλλωστε το χτίσιμο των διόσκουρων που ανέφερε ο Απόστολος είναι απλά ένα από τα ΠΟΛΛΑ δικά του έργα. Όπως θεωρώ ότι και ο ΣΑ είναι δική του πρόταση, οπότε κάποια από τα ΕΎΣΗΜΑ για τον ικανότατο νο 1 της ομάδας μας αξίζουν σε αυτόν.
Επίσης θεωρώ ΟΛΟΣΩΣΤΗ κίνηση τη συνεργασία του ΘΡΥΛΟΥ με τους μεγαλομάνατζερ. Όπως και να το κάνουμε, από αυτούς θα περάσουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε παίκτες αξίας, είτε για μόνιμα είτε για λίγο. Φυσικά και το να κοιτάμε τα ΤΑΛΕΝΤΑ (βλέπε ΣΙΣΕ, ΚΑΜΑΡΑ κ.λ.π.) δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Όσον αφορά το θέμα πρωτάθλημα, η γνώμη μου είναι ότι η εξυγίανση τόχει δώσει και θα κάνει ΚΑΘΕ ΤΙ για να το πάρει ο μπαοκουλης. Δεν διστάζει σε τίποτε και το αποδεικνύει κάθε αγωνιστική. Η σωστή κίνηση του ΘΡΥΛΟΥ στο ζήτημα κατά τη γνώμη μου θα είναι να προσπαθήσει να πάρει όλα τα ματσ τα δικά του και ας γδυθεί εντελώς η εξυγίανση στα ματσ του μπαοκ και της κούλας.

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς.

Εικόνα Arxidakos

Ο Λάζαρος γουστάρει και φαίνεται. Το δέσιμο που φαίνεται να έχει αυτή η ομάδα με συγκινεί ίσως και περισσότερο από όταν έβλεπα τον Τζιοβάνι να τους ξεφτιλίζει...

Εικόνα apostolos gaganis

"Ο Λάζαρος γουστάρει και φαίνεται". Την επικροτώ αυτή σου την πρόταση με τα χίλια, σύγγαυρε.

Εικόνα Harry red logic

Αναμφισβήτητα ο Θρύλος μας παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην χώρα και βελτιώνεται συνεχώς.
Εμείς ως τελειομανείς Γάβροι επιθυμούμε την συνεχή ανοδική πορεία και περαιτέρω βελτίωση στα σημεία που επισημαίνετε και επιδέχονται...βελτίωση(μικροαρρυθμίες στην άμυνα και καλύτερα τελειώματα από τους επιθετικούς κλπ.)
Πραγματικά η απόδοση και τα αποτελέσματα του Θρύλου μας δίνουν μεγάλη χαρά και αισιοδοξία ότι οι "ψευδαισθήσεις" των εξυγιαντών και των διαπλεκόμενων προστατών ΤΟΥΣ δεν θα αργήσουν να διαλυθούν!
Πάμε Θρύλε γερά με τσαμπουκά για την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ! Όχι την δοτή θέση στην οποία με χίλιες μύριες ραδιουργίες υποβαστάζουν στον αρκούδο!Προσοχή και στην ικτερικιά που με λάβαρα και φλάμπουρα λιγουρεύεται να πιάσει στασίδι δίπλα στις μπουγάτσες...

Εικόνα apostolos gaganis

Κερδίζουμε ένα ένα τα παιχνίδια μας. Ο ΣΤΟΧΟΣ, Χάρυ. Να΄σαι ήσυχος, καθ΄όσον αφορά την ομάδα μας, σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Δουλεύουν οι πάντες και δουλεύουν ΚΑΛΑ.

Της 30ης του Γενάρη συμπεριλαμβανομένης, ο Φλεβάρης ΠΟΛΥ σημαντικός.

Εικόνα Fotiadko7

Καλησπέρα Αποστόλη και φιλοι. Το πιο σημαντικό είναι οτι ο προπονητής και η ομάδα έχουν κερδίσει τον κοσμο του Ολυμπιακού! Αυτό που τρέμουν οι εχθροί είναι η συσπείρωση και η συστράτευση ολων μπροστά απο την ομάδα και τον πρόεδρο της! Πλεον έχουν πειστεί και οι τελευταίοι άπιστοι Θωμαδες , κάτι γραφικοί εμειναν να ψευτομουρμουρίζουν, μηδενιστες που δε χρειαζεται καμια ομάδα στο πλευρό της! Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο προπονητης έλυσε αυτό που παρατηρούσα κι έθιξα σε τούτη τη σελιδα-αν θυμασαι-οτι δηλαδή δεν πατούσαν αρκετοί παίκτες μας την αντίπαλη περιοχή! Τώρα βλέπεις με την δουλεια που έγινε στη φυσική κατάσταση και στα συστηματα ο Θρύλος επιτίθεται καταιγιστικά με 3 και 4 παίκτες να πατανε το κουτί και να μη ξέρει ο αντιπαλος ποιον να μαρκάρει πρωτα κι απο που να φυλαχθεί! Τρομερή δουλεια στο passing game σε μικρο χώρο απο τον προπονητη, συνεχή πίεση σε ολους τους χώρους απο ολους τους παίκτες μέχρι το 93' με σωστη διαχείρηση δυνάμεων και ήρεμη κατοχή μπάλας ανα διαστήματα για τις απαραίτητες ανάσες! Σωστη διαχείρηση υλικού με Γκιλιερμε, Ποντενσε να δείχνουν γιατί αποκτήθηκαν και να ανεβάζουν στροφές την πιο κατάλληλη στιγμη!!!Κι έχουμε Ζιλ Ντίας και Μασούρα και Σολδανο να μπαίνουν στην εξίσωση σταδιακά όταν κριθούν έτοιμοι απο τον Πέδρο! Σεληνιασμενοι Φορτουνης και Λάζαρος, δεν τους σταματάει τίποτα αυτους!!! Παρουμε δε παρουμε πρωτάθλημα, η ομάδα βγάζει υγεια και γουσταρεις να την χαζευεις και δεν θέλεις να τελειώσει η παράσταση! Πάμε σεμνά και ταπεινά παιχνιδι με παιχνιδι! Εμείς την Μπαλατά μας και η εξυγίανση την ξεφτιλα της!!!! Ερυθρόλευκους χαιρετισμούς σε ολους!

Μονο Ολυμπιακός!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίο σχόλιο. Σωστός. Θα σταθώ στον Γκιγιέρμε. Μεγάλη η συμβολή του στην αμυντική πρωτίστως λειτουργία της ομάδας, αλλά όχι μόνο. Παίχτης-κλειδί πια. Τα συνεχή σχεδόν οβερλάπς μεταξύ των χαφ-εξτρέμ με τα πλάγια μπακ μας, που δίνουν πλάτος και υπεραριθμία στην επιθεσή μας, μαζί με τις κάθετες που όλο και συχνότερα σε σχέση με το παρελθόν βλέπουμε, τα πολύ κοντινά ένα-δύο μέσα και έξω απ΄την περιοχή των αντιπάλων καθώς και οι συνεχείς αλλαγές θέσεων των παικτών μας στον άξονα κυρίως αλλά και στα φτερά, ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έτσι σπάει τελευταία η ομάδα τις αντίπαλες, μαζικές ειδικά, άμυνες. Έτσι παίζει με ποικιλία, ελκυστικά, με ποιότητα ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Μου ξεφεύγουν επιφωνήματα θαυμασμού όταν τους βλέπω κάποιες φορές. Εντυπωσιάζομαι. Κι΄είχα καιρό να το κάνω αυτό. Ειλικρινά. Η ώρα που δρέπουμε τους καρπούς της ΔΟΥΛΕΙΑΣ, έχει φτάσει. Και θα πηγαίνουμε στο εξής ακόμα καλύτερα.

Εικόνα Christos7

Ο Απόστολος τα έγραψε πολύ ωραία, δεν έχω να προσθέσω κάτι για τον αγώνα με τον Αστέρα.

Από κει και ύστερα, για άλλη μια αγωνιστική η "εξυγίανση" οργίασε. Η ΑΕΚ σμπρώχτηκε με 2 άκυρα γκολ και ένας βασικός ανταγωνιστής της ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, χαντακώθηκε με πέναλτι-φάντασμα από το αγαπημένο παιδί της ΑΕΚ τον Κομίνη... Ο ΜΠΑΟΚ δε χρειάστηκε σμπρώξιμο γιατί έπαιζε με το παράρτημα που μόνο με τον Ολυμπιακό πετάει φωτιές και με τον ΜΠΑΟΚ είναι πάντα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Στοίχημα στο Καραϊσκάκη ο ΟΦΗ θα στήσει 20απλό πούλμαν και θα φέρει και καμιά 30αριά τρακτέρ από τα μπλόκα στα Τέμπη για ενίσχυση...

Πολύ χάρηκα την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αυτό το Σ/Κ. Όπως και τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη. Μακάρι να μην μείνουν εκεί αλλά να τους χτυπήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Νισάφι πια, το έχουν ξεφτιλίσει αυτό το πρωτάθλημα. Είπαμε να κλέβουν, αλλά αυτοί το έχουν ξεφτιλίσει. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Στο τέλος θα παίζουν με ντρίμπλα όπως στο μπάσκετ...

Για άλλη μια φορά σιχάθηκα τα "αντικειμενικά ΜΜΕ". Πήρα την απόφαση να μη ξαναεπισκεφτώ ποτέ μια σειρά "αντικειμενικά" σάιτ, ούτε καν για να σπάσω πλάκα. Πιο αντικειμενικό είναι το gavros.gr παρά σάιτ-εμετός όπως το Γκαζέττα. Μπήκα στο Γκαζέτα να σχολιάσω υπέρ της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού και δεν αναρτήθηκε το ευπρεπές σχόλιό μου, τα παραμύθια και οι προπαγάνδα των αντι-Ολυμπιακών εγκρίνονταν αβέρτα όμως...

Και τώρα που είπα για το γκαζέττα, μου χει κάνει εντύπωση πως σχεδόν σε κάθε άρθρο του Ολυμπιακού πάνε οι ΜΠΑΟΚτζήδες στα σχόλια και γράφουν για το πως ευνοήθηκε φέτος ο Ολυμπιακός στη Ν.Σμύρνη με το καθαρό γκολ που ακυρώθηκε και έπρεπε να είχε -3 βαθμούς... Αφήνοντας στην άκρη πως αν είχε μετρήσει το γκολ οι βαθμοί θα ήταν -2 (ισοπαλία), κάθε φορά που βρίσκω αυτό το σχόλιο απαντάω πως στο ίδιο ματς και πριν το ακυρωμένο γκολ ο ΟΣΦΠ δεν είχε πάρει 2 πέναλτι και ο Πανιώνιος μια κόκκινη κάρτα... ΠΟΤΕ δε περνάει η απάντησή μου στο Γκαζέτα. ΠΟΤΕ. Το Γκαζέτα ΠΑΝΤΑ αναρτά τα σχόλια που μιλούν για "βρώμικη νίκη του Ολυμπιακού στη Σμύρνη", ακόμη και σε άσχετα θέματα, αλλά ΠΟΤΕ δεν αναρτά την απάντηση... Αυτά δεν είναι τυχαία... Έτσι γίνεται η προπαγάνδα, μπαίνει κάποιος στα σχόλια, διαβάζει συνέχεια τον εμετό, δε βλέπει κανένα αντίλογο, ε, κάποια στιγμή θα του μείνει η εντύπωση...

Ευτυχώς πρόσφατα ανακάλυψα το fws.gr και έχω αρχίσει και μπαίνω εκεί. Οκ μπαίνω καθημερινά και στο gavros.gr, κάποιες φορές και στο rednews.gr, αλλά γενικά επειδή μαρέσει να ενημερώνομαι πολύπλευρα, να μαθαίνω νέα και για άλλες ομάδες και αθλήματα κλπ, δε μου αρκούν τα οπαδικά σάιτ. Το χουν πιάσει το νόημα οι βρωμιάρηδες οι αντι-ολυμπιακοί για αυτό έχουνε γεμίσει το τόπο με οπαδικά σάιτ που τα πλασάρουν ως "αντικειμενικά".

Αν κάποιος φίλος έχει να προτείνει κάποιο άλλο σάιτ που να είναι γενικά καλό, να έχει πρόγραμμα τηλεόρασης, όλα τα σπορ, κλπ κλπ, και να μην είναι μια αντι-ολυμπιακή χαβούζα, θα ήθελα πολύ να τα μάθω. Βαρέθηκα να γκουγκλάρω και να πέφτω σε παοκdna και γκαζέτες.

Αφήστε το άλλο φοβερό που κάνουν τώρα οι βρωμιάρηδες: Κάνουν συνεργασίες με ενημερωτικά σάιτ. Πχ μπαίνεις στο Pronews να διαβάσεις κάτι και στην ουσία έχει απλά ένα λινκ για να σε στείλει στο sdna... Ή το newsbeast όλα τα αθλητικά είναι κόπυ-πέηστ από το γκαζέττα.... Δε μπορούμε να ξεφύγουμε από τη βρωμιά με τίποτα δηλαδή...

Άντε ρε συ Μαρινάκη, φτιάξε κανάλι να σωθούμε επιτέλους!

Κατά τα άλλα, δε ξέρω για εσάς αλλά εγώ έχω ξενερώσει πλέον με το ποδόσφαιρο για φέτος. Όχι γιατί βλέπω πως δε θα πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος, ποιός νοιάζεται; 44 έχουμε, και να μη ξαναπάρουμε μέχρι να πεθάνω τη μέρα της κηδείας μου πάλι πρώτοι σε πρωταθλήματα θα είμαστε στην Ελλάδα... Όχι, απλά με ενοχλεί όλη αυτή η αρρώστια. Η ομάδα μας παίζει ωραία, έχει αρχίσει να παίρνει μπρος και να δένει, με πολύ ωραίες συνεργασίες (πχ τα γκολ στον Αστέρα), δεν έχω παράπονο. Απλά το να ξέρω πως όλα είναι μάταια γιατί το πρωτάθλημα είναι διορισμένο για να διευκολυνθεί η πώληση της Μακεδονίας, με κάνει να μην έχω όρεξη να παρακολουθήσω. Όλη αυτή η αρρώστια με τα πληρωμένα σκουπίδια που συνεχώς γράφουν πως ο Ολυμπιακός κλέβει και "κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο" όταν βλέπουν τους παίκτες τους να παίζουν βόλλευ και μπάσκετ αντί για ποδόσφαιρο, να διασύρονται στην Ευρώπη και την εθνική να είναι έτοιμη να πέσει στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας της Ευρώπης, ε τι να πεις... Δε ξέρω ρε παιδιά, απλά ξενέρωσα.

Ήθελα να ξερα, δε καταλαβαίνουν πως καταστρέφουν το ποδοσφαιρικό προϊόν από το οποίο βγάζουν το ψωμί τους ΟΛΟΙ; Δε καταλαβαίνουν πως χέζουν εκεί που τρώνε; Και ξαφνικά συνειδητοποίησα: Δε τους νοιάζει, γιατί δε τρώνε από το ποδόσφαιρο και τους οπαδούς, τρώνε από τους επιχειρηματίες που κάνουν άλλες δουλειές με βιτρίνα το ποδόσφαιρο... Και να μην αγοράσει κανένας τις εφημερίδες τους, αυτοί διαφήμιση ΟΠΑΠ και ρούβλια θα πάρουν... Χέστηκαν και για το προϊόν και για την αλήθεια...

Και οι οπαδοί τι κάνουν, δε τα βλέπουν; Τα βλέπουν, απλά δε τους νοιάζει. Είναι τόσο πονεμένοι και διψασμένοι για ένα πρωτάθλημα, έστω και διορισμένο (ειδικά οι ΜΠΑΟΚτζήδες), που δε τους νοιάζει και τη μάνα τους να πουλήσει ο Τσίπρας, όχι τη Μακεδονία... Δε τους νοιάζει και πέναλτι από τη σέντρα να παίρνουν και να τους σιχτιρίζει όλη η Ελλάδα, αρκεί να πάρουν πρωτάθλημα. Και πουλάνε και τρελίτσα σε κάθε συζήτηση...

Συγνώμη για τη γκρίνια, απλά νιώθω πως με όλη αυτή τη σαπίλα προτιμώ να ασχολούμαι με το τέννις και τον Τσιτσιπά (κι ας είναι... ΑΕΚ-λες και παίζει ρόλο σε ατομικό άθλημα) παρά με τις εγχώριες οργανώσεις. Περιμένω πως και πως τους αγώνες με τη Ντιναμό και την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ για να παρακολουθήσω την ομάδα χωρίς να ξενερώνω με τη βρωμιά. Μακάρι με τις εκλογές να ξεβρωμίσει ο στάβλος της "εξυγίανσης".

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα φίλε Χρήστε.Για να σου απαντήσω στην ερώτηση αν τους νοιάζει ,θα σου αναφέρω τα εξής παραδείγματα.Ο γεωργιανός θα πάρει το φετινό και μετά μην τον είδατε τον Παναή,ο νιάου είναι γνωστός απατεώνας (πλέον και στο Αμέρικα),ο Κομπότης ακούγονται διάφορα για απάτες με γεωπονικά είδη (γεωργικά φάρμακα κλπ) και οι υπόλοιποι περιμένουν τα λεφτά της συριζερτ.¨Οταν το 2000,τις εποχές των παχιών αγελάδων οι συμβουλευτικές εταιρίες που κάλεσε η ίδια η σούπερ λιγκ πρότειναν πρωτάθλημα με 10-12 ομάδες μόνο ο Ολυμπιακός το αποδέχτηκε και όλοι οι υπόλοιποι σφύριξαν κλέφτικα.Τώρα προτείνει το αεχ 16 ομάδες και ο γεωργιανός δεν γουστάρει γιατί τα λεφτά στις θυγατρικές θα πάνε τζάμπα...Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου...

Εικόνα Fotiadko7

Χρήστο ενα σάιτ που έχει νέα απο όλες τις ομάδες αλλά είναι πολύ σοβαρό κι έχει πολύ συχνα πολλά και καλά άρθρα για τον Ολυμπιακό είναι to10.gr. Σου το συστηνω ανεπιφύλακτα, θα σου αρέσει πιστεύω πολύ!

Εικόνα apostolos gaganis

Σε διάβασα προσεκτικά. Η απάντησή μου: Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με όλα αυτά τα σκουπίδια. ΟΛΑ. Θα το διαπιστώσουν. Ξανά. Υπομονή. Το φαινόμενο των "αντικειμενικών" ιστοσελίδων, το παρακολουθώ κι΄εγώ στενά. Και σπάω πλάκα μαζί τους. Είναι τόσο μα τόσο κόπανοι... Η ομάδα βελτιώνεται, ναι, συνεχώς και εμφανώς. ΕΝΟΤΗΤΑ είναι το βασικό αντιφάρμακο για τις μεθοδεύσεις τους. Ενότητα=Δύναμη.

Εικόνα ThomasK

Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και όμορφο ποδόσφαιρο
και ό,τι βγει στο πρωτάθλημα. Την απώλεια και της
2ης θέσης ούτε να τη σκέφτομαι. Και πρέπει να συμβούν
αδιανόητα που ν' αφορούν και τη δική μας απόδοση για
να χαθεί και αυτή. Για τ' αδιανόητα της "εξυγίανσης"
καμιά αμφιβολία οτι αναμένεται τουλάχιστον να εξυφανθούν.

Κατά τα άλλα δεν έχω να προσθέσω κάτι. Και όπως λες,
doc. 'Ενα-ένα τα παιχνίδια...

Εικόνα ThomasK

χαχαχα
Πού τον θημήθηκες τον...τρομερό και φοβερό Ποκοπίκο;

Εικόνα apostolos gaganis

Εεεε, με "μεγάλωσε" κι΄αυτός. Μαζί με τον Μικρό Ήρωα, τον Υπεράνθρωπο, τη Μάσκα, τα Κλασσικά Εικονογραφημένα και τόσα άλλα....

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα κ.Απόστολε.Από τη μικρά πείρα που έχω στην ζωή έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ψευτόμαγκες (ή αλλιώς κουραδόμαγκες),οι εξυπνάκηδες με τα κρύα αστεία και γενικότερα οι απατεώνες που πιστεύουν πως έχουν πιάσει τον παπά (στη συγκεκριμένη περίπτωση τον πατριάρχη ) από τα αρχίδια,τελικώς ξεφτιλίζονται από την πραγματικότητα.Ήδη,οι χάνουμοι ψευτομουρμουράνε αλλά άμα σκάσει κανένα μπιλιέτο από Αμέρικα και εξαφανιστεί ο νιάου να δω τι θα λένε...Πάντως το κομμάντο Κομίνης θα μας επισκεφτεί την Τετάρτη.¨Οντως οι πιο κρίσιμοι αγώνες είναι αυτοί δύο που αναφέρετε.Εκεί θα παίξει τα ρέστα της η εξυγίανση.Στα και καλά ντέρμπυ με τα λιμά κινδυνεύουν με ξεβράκωμα οπότε δεν ξέρω πόσο τους παίρνει...

Εικόνα apostolos gaganis

Εμείς τη δουλειά μας, Ευριπίδη. Μια γροθιά απέναντί τους. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. "Ο ψεύτης κι΄ο κλέφτης κλπ...".

Εικόνα Ποσειδωνία

Εφέτος παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το παραδέχονται άπαντες και μας φοβούνται.
Νομίζω η μοναδική αδυναμία μας είναι στα στόπερ.
Καλή βδομάδα Απόστολε.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα Ποσειδωνία.Μιας και ανέφερες το ζήτημα των στόπερ γιατί πιστεύεις ότι έχουμε αδυναμία?Προτού απαντήσεις να σου υπενθυμίσω παλαίοτερη ανάρτηση επί των αμυντικών πεπραγμένων της ομάδας και πως στους τελευταίους 33 αγώνες έχουμε δεχτεί 19 γκολ (τα 3 αυτογκολ) το οποίο είναι ρεκόρ πενταετίας...

Εικόνα apostolos gaganis

Το τιμόνι της ομάδας, την οδηγεί καλά. Σ΄ευχαριστώ και αντεύχομαι.