Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...



Την θεωρώ ως την φωτογραφία, για την ώρα, της ποδοσφαιρικής χρονιάς που διανύουμε. Γιατί είναι πολύ αντιπροσωπευτική, πειστική, αδιάψευστη. Βγάζει μάτια. Η...Χρύσα μας, πλέει σε πελάγη ευτυχίας βλέποντας πια ολοκάθαρα την πρόκριση του Πανθεσσαλονίκειου να γίνεται πράξη. Στο τέλος, το αίσιον τέλος. Αποφεύχθηκαν παντοειδούς τύπου ισχυρές αναταράξεις, αν αποκλειόταν απ΄το Κύπελλο η ομάδα με τα μελανόλευκα και τον δικέφαλο. Θέλει νταμπλ, το αντιΟλυμπιακό μέτωπο. Το ιδεωδέστερο. Άμα δεν "κάτσει" στο άλλο, το ικτερικό πουλί, αυτή η κούπα, ετούτο θα΄ταν το καλύτερο φινάλε της αδιάλειπτης προσπάθειάς του να αποκαθηλώσει εμφαντικά την "ΙΣΤΟΡΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" απ΄τον εικοσαετή της θρόνο. Μετά τα περσινά, τα φετινά...

Πέρσι, η φωτογραφία της χρονιάς ήταν, το δίχως άλλο, η παρακάτω:

Πάλι, "κατά σύμπτωση", με το ίδιο, τιτλολιμασμένο, σωματείο μιας ορισμένης περιοχής της χώρας.

Φέτος, επί του παρόντος, αφού δεν ξέρουμε τί άλλο ( δυνατότερο ) μπορεί να προκύψει μέχρι το πέρας τούτης της σεζόν, η κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης κατέχει αδιαμφισβήτητα κατά τη γνώμη μου τα πρωτεία, αναφορικά με τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το απίστευτο διαιτητικό στήσιμο υπέρ της συγκεκριμένης ομάδας και εναντίον της δικής μας, με την ευρύτερη έννοια. Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ". Ναι στις διαπιστώσεις παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα, ναι στους αριθμούς, ναι σε όλα, αλλά μία φωτογραφία - μία και μόνο - μπορεί ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΟΛΑ. Όπως π.χ. η ακριβώς πιο πάνω, με τον αλλόφρονα Ιβάν. Απίστευτα χαρακτηριστική ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣ. Που θα παραμείνει στο ποδοσφαιρικό διηνεκές, ΙΣΤΟΡΙΚΗ. Ομοίως και η περί ου ο λόγος, με το κορίτσι. Νοminee, τουλάχιστον, και στα σίγουρα για το σχετικό...Όσκαρ "ξεβρακώματος". Όλα αυτά, με τις πλάτες - για να μην ξεχνιόμαστε - της ΟΥΕΦΑ, της κυβέρνησης, της ΕΠΟ, της διαιτησίας. Δεν είναι η μόνη, οπωσδήποτε, η τελευταία, υπεύθυνη για την όλη εξέλιξη του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι το οποίο βιώνουμε. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ. Απαξιώ ν΄απαντήσω σε..."κυριάκεια" παραληρήματα και τα συναφή. Οι απαντήσεις δίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Και ως προς αυτό, έχω την υπομονή να περιμένω.

Εν τω επανιδείν.

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Απόστολε χαίρομαι που βγήκες ξανά στο site.

Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως η λειτουργία της ομάδας παρουσιάζει αρρυθμίες.
Έχουμε παίκτες ικανούς για το καλύτερο και το χειρότερο. Η ερώτηση είναι αν αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα των παικτών και όσον αφορά μια ποιοτική παράμετρο που λέγεται σταθερότητα. Οι παράγοντες πρέπει να κρίνουν αν οι παίκτες που έχουμε είναι του 7/10 η του 8/10 σε κάθε παιγνίδι. Όσον αφορά την ποιοτική σύγκριση με μονάδες του παρελθόντος και για να μην ζητάμε πράγματα αδύνατα από αυτούς τους παίκτες ας αναρωτηθούμε αν εκτός των Φορτουνη και Ελ Αμντελαουι στα καλά του, του νεαρού Τορο και του νεότερου Αβραάμ ποιοι από αυτούς τους παίκτες θα έπαιζαν στην ομάδα του Σωκράτη Κόκκαλη? Άρα η ομοιότητα έχει πέσει και αυτό δεν είναι αιχμή εναντίον του Μαρινάκη αλλά μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με τις οικονομικές παραμέτρους της χώρας.
Ας πάμε τώρα στον προπονητή. Είναι ο νέος Βαλβερδε? Θεωρώ πως όχι. Ζητάμε πολλά από αυτόν. Μάλλον ΝΑΙ. Πήρε ομάδα με 25 νέους παίκτες? ΝΑΙ. Τους μοντάρισε να παίζουν καλά? ΝΑΙ. Ευθύνεται για το ότι υπάρχει ανικανότητα να μπει γκολ με 28 τελικές? ΟΧΙ.
Κάνει λάθη στο στήσιμο της ομάδας? ΣΑΦΩΣ.
Είπανε κάποιοι πως δεν ξεκίνησε την ομάδα με τους βασικούς στο κύπελλο. Πριν λέγαμε όμως να δούμε τους καινούργιους γιατί παίζουμε με την Λάμια που ούτε και αυτή έβαλε βασικούς. Εγώ θα ξεκίναγα με τους βασικούς – και πάλι κάποιοι από εμάς θα έλεγαν ίσως και εγώ πως φταίει ο Μαρτινς γιατί δεν ξεκουράζει τους παίκτες. Αν είχα σκορ πρόκρισης τότε θα έβαζα μέσα τρεις καινούργιους σαν αλλαγή.
Άλλα λάθη κάνει ο Μαρτινς? Θεωρώ πως δεν βλέπει νωρίς το πρόβλημα και πολλές φορές δεν εκτιμά σωστά την εξέλιξη του παιγνιδιού η τις ειδικές συνθήκες αγώνων όπως αυτών στην Τούμπα. Τι νομίζω ότι χρειάζεται? Βοηθό προπονητή γάτα και ανοιχτομάτη δίπλα του.
Κάποια σφάλματα βγάζουν μάτια.

Πάμε τώρα στον Έλληνα οπαδό, και ειδικά στον Γαύρο. Θεωρώ πως είναι ο ποιο δύσκολος στον κόσμο. Την μια μέρα θα σε αποθεώνει και την άλλη θα σε στείλει στα τάρταρα.

Ας κάνουμε και μια ερώτηση. Ποια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα? Αυτή που παίζει την καλύτερη μπάλα η αυτή που παρουσιάζει την μεγαλύτερη σταθερότητα?
Μεταξύ των δυο η δεύτερη
Ποια μπορεί να κερδίσει την δεύτερη ομάδα? Μια ομάδα που έχει και τις δυο παραπάνω ποιότητες.

Δυστυχώς εμείς τσουλήσαμε την μπάλα καλύτερα από τους άλλους αλλά έλειπε η σταθερότητα, συν τα όποια λάθη του προπονητή.

Διαιτητικά λάθη έγιναν εις βάρος μας? ΝΑΙ όπως και με την Λαμία. Μπορεί αυτό να είναι δικαιολογία για τον αποκλεισμό? Αν θες να λέγεσαι Ολυμπιακός ΟΧΙ. Η Λαμία κατέβηκε και αυτή με αναπληρωματικούς.

Θα πρέπει να φύγει ο Μαρτινς? Για εμένα ΟΧΙ, γιατί δεν θα βρω καινούργιο Βαλβερδε.
Θεωρώ πως πρέπει να έχει πίστωση ενός ακόμα χρόνου.

Με ποιον θα τον αντικαθιστούσα αν χρειαστεί?
Εξαρτάται. Αν θα φέρω προπονητή καλό από Ισπανία ας πούμε σε 15 μήνες από σήμερα και μόνο αν του χρόνου δεν πάρουμε πρωτάθλημα.
Αν θέλω φτηνότερη λύση εγώ Απόστολε θα έπαιρνα Λεμονή, στην περίπτωση που ούτε του χρόνου δεν θα πάρω πρωτάθλημα.
Αν κάποιος γελάσει με το τελευταίο σχόλιο θα του υπενθυμίσω πως ο Λεμονής μας πήγε πρώτους από τους μείον πέντε και πως όλα μας τα δεινά αρχίσαν από το φευγιό του και μετά.

Αυτά σκέφτομαι σήμερα κάπως ποιο ψύχραιμα

Σε χαιρετώ και να έχεις υγεία

Εικόνα SAINARK

Καλο μηνα Αποστολε.Με λιγα λογια και οσο πιο ψυχραιμα.Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ.Το μονο θετικο ηταν ο αποκλεισμος της ΜΕΓΑΛΗΣ αλλα νυν παρηκμασμένης ΜΙΛΑΝ και τα τεσσερα στην ΑΕΚ.Για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μιλαμε.Αυτα τα παιζουμε καλυτερα,φταχνουμε φασεις κ.λ.π.ειναι σε….πολυ δευτερο χρονο.Αυτα τα ελεγε η ΛΑΡΙΣΑ και ο ΟΦΗ του 80,και η ΞΑΝΘΗ του 90.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.Δυο συνεχομενες αποτυχημενες χρονιες παντου.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.Ειπα οσο ποιο ψυχραιμα μπορω αυτο που νιωθω,το ζουμι της χρονιας,και την αληθεια που πιστευω.Δεν θα μιλησω για κριτικη σε προσωπα .ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΙΝΟΥΝ,ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΜ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.Εμεις γιατι σφυριζαμε κλεφτικα?

Εικόνα apostolos gaganis

ΜΟΛΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΕΓΡΑΨΑ:

"Οι απαντήσεις δίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Και ως προς αυτό, έχω την υπομονή να περιμένω". Προσθέτω μετά τα αποψινά και μετά τη λέξη "υπομονή" και τη λέξη "ψυχραιμία".

ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ Η ΝΙΛΑ ΑΠ΄ΤΗ ΛΑΜΙΑ Ν΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΕ.

Σημείωση: Κανείς από τους αντιπάλους μας δεν είναι σε θέση ούτε τα παπούτσια μας να γυαλίσει. ΑΥΤΑ.

Εικόνα Harry red logic

Η εξυγίανση κάνει τις βρωμοδουλειές της και τα μίσθαρνα όργανα της χαμογελάνε ευτυχισμένα.
Εμείς τι κάνουμε επιτέλους? βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας?
Η πίκρα μας δεν έχει σύνορα απο τον ντροπιαστικό αποκλεισμό και την ανικανότητα των χρυσοπληρωμένων παικτών!
Το μόνο που μπορώ να πω αυτή την δύσκολη ώρα είναι οτι αρκετοί είναι κατώτεροι των απαιτήσεων του Θρύλου και κάποιοι άλλοι(του Μάρτινς συμπεριλαμβανόμενου) ανήμποροι να διαβάσουν σωστά τους αγώνες και να προςτοιμάσουν κατάλληλα την ομάδα!Θα μου πείτε με την Λαμία? Ναι με την Λαμία ,τέτοιους αγώνες τους καθαρίζεις στην αρχή, γιατι αν δεν το κάνεις γιγαντώνεις την ψυχολογία του αντιπαλου και άν είσαι και δυσκοίλιος στο γκολ παθαίνεις και το πατατράκ!
Αυτά προς το παρόν...

Εικόνα Ποσειδωνία

Η Χρύσα ξέρει γιατί γελάει. Της βγήκε ταξιδάκι.
Ξέρετε η "εξυγίανση" , τέτοιες υποδείξεις, όπως το πέναλτι, τις ανταμείβει με ταξιδάκι στο εξωτερικό. Τους στέλνει για να παίξουν σε άλλες χώρες...
Και όλα τα κοράκια το γνωρίζουν αυτό.

Εικόνα John Zolo

Αποστολη μου καλησπερα
Μετα απο 3-4 μηνες επανερχομαι και χαιρομαι που κι εσυ επανηλθες, εστω και προσωρινα...
Σχετικα με την φωτο της ...κυριας και γενικα με την ποδοσφαιρικη κατασταση τα'χουμε ξαναπει...δεν εχει νοημα πια.
Μονο οταν φυγει ο εσμος του ΣΥΡΙΖΑ μπορει κατι να γινει, αλλα ομως μετα τα σημερινα θελω να πω ενα πραγμα...
Βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας συνεχεια...και να μας το δινανε εμεις δεν το θελουμε φαινεται...παρ'ολη την πουστια του συστηματος και το κυνηγητο, εμεις δεν εχουμε σοβαροτητα...δεν εχουμε καλη ψυχολογια...δεν εχουμε παικτες με προσωπικοτητα...δεν εχουμε σοβαρο προπονητικο επιτελειο που θα "βλεπει" τα παιχνιδια...!
Τα λαθη επαναλαμβανονται σε καθε παιχνιδι...και ιδιαιτερα στα τελευταια...πραγμα που αποδεικνυει οτι η ομαδα σαν συνολο, σαν οργανισμος, εχει χασει την πορεια της...οι λογοι πολλοι...!
Το πρωταθλημα τελειωσε για μας...απο το τελος Ιουνιου παμε γι'αλλα...
Στο επανιδειν...και να εισαι υγιης...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΥΓ: Στη φάση του γκολ το 'ένστικτο' του Λοντίγκιν ήταν να σηκώσει το χέρι για οφσάιντ αντί να τιναχτεί προς τη μπάλα... Κακή νοοτροπία.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

4 γκολ από τη Λαμία.
30 τελικές 0 γκολ σήμερα
Επιπολαιότητα στα τελειώματα κυρίως από Μασούρα αλλά και Χασάν στη μια φάση που είχε. Τσαπατσουλιές πίσω στη φάση του γκολ.
Μηδέν ο Νάτχο ως αντικαταστάτης του Φορτούνη.

Αυτά είδα. Ας μη κάνουν άλλες μεταγραφές το καλοκαίρι. Φτάνει! Έναν πραγματικό ΣΚΟΡΕΡ μπορούμε να έχουμε επιτέλους;;;;;;