ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΕΦΡΑΖΕ, ΩΣ ΓΑΥΡΟ... ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!



ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ...

Πήγε στην Σταντάρ Λιέγης, μετά από τον σημαντικό τραυματισμό του. Σήμερα διάβασα ότι αγωνίστηκε στον χθεσινό τελικό του βελγικού Κυπέλλου εναντίον της Μπριζ. Και η ομάδα του, το κατέκτησε. Σκορ 2 -1. Είδα το βίντεο με τα γκολ και τους πανηγυρισμούς παιχτών και οπαδών. Είδα και επινίκιες φωτογραφίες του. Στάθηκα σ΄αυτήν από κάτω, που πήρα απ΄το Olympiacos blog.

Τί βλέπω; Ό,τι βλέπετε όλοι. Τα περιγράφω: Τον Γιάννη περήφανο και χαμογελαστό, να΄χει το τρόπαιο μπροστά στα πόδια του. Κρατάει τεντωμένη ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, φοράει κατά σύμπτωση ΚΟΚΚΙΝΗ φανέλα κι έχει μπροστά στον κορμό του ένα μεγάλο ΕΠΤΑ. Οι συμβολισμοί βέβαια - σκόπιμοι και τυχαίοι - είναι όχι απλώς σαφείς, αλλά βγάζουν κυριολεκτικά μάτια... ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ "ΚΑΡΔΙΑΣ" ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ ΟΠΑΔΩΝ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΞΙΑΣ ΘΥΡΑΣ 7!

ΑΥΤΟΙ οι παίχτες μ΄αρέσουν και πιστεύω σε όλους ΕΜΑΣ. Οι παίχτες με ΨΥΧΑΡΑ και φρόνημα ΑΝΤΑΞΙΟ της τιμημένης ασπροκόκκινης φανέλας με τον δαφνοστεφανωμένο στο προκάρδιο... Οι "τύπου" Μουράτη, Ρωσίδη, Μπέμπη, Πολυχρονίου και όλων των γνωστών ηρώων του ΄50, αλλά και Κουσουλάκη, Αμανατίδη, Πάντου, Φουστέρ, έτσι ενδεικτικά...

Ο Γιάννης Μανιάτης, δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε "Η παιχτάρα"... Ήταν όμως ο ηρωϊκός ΑΡΧΗΓΟΣ, άρα θα πρέπει να είχε προσόντα ηγέτη, εμψυχωτή και εξισορροπητή, ο μαχητής, ο πεισματάρης, που αγωνιζόταν με πίστη, αυταπάρνηση, τα΄δινε ΟΛΑ στον αγώνα και που εντέλει πρόσφερε ΠΟΛΛΑ στην ομάδα, ειδικά στα αμυντικά του αλλά όχι μόνο καθήκοντα, όντας πολύτιμος τόσο για τους συμπαίχτες του όσο και τον προπονητή του. Δεν ήταν εύστοχος στα σουτ που έκανε, δεν "είχε" το γκολ. Άν είχε όμως ΚΑΙ ΑΥΤΟ, δεν θα΄παιζε ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στην Σταντάρ Λιέγης... Xτυπήθηκε από ρήξη χιαστού, χειρουργήθηκε, κινητοποιήθηκε φαίνεται στην πορεία κάπως πρόωρα, άρχισε να΄χει ορισμένα μετεγχειρητικά ενοχλήματα, θορυβήθηκε, αγχώθηκε, ακολούθησαν κάτι σούρτα φέρτα στον Ιταλό που τον χειρούργησε, επαναβεβαιώθηκε τα ακίνδυνο των ενοχλημάτων του, ο ρολαρισμένος όμως Ολυμπιακός του Σίλβα είχε αρκετούς παίχτες στο κέντρο και γιαυτό παραχωρήθηκε τελικά στην Σταντάρ προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, όπου και φαίνεται πως τα πάει καλά.

Τί θέλω να πω μ΄αυτά; Γνώμη, υπεύθυνη, για την τύχη του στην ομάδα, έχουν φυσικά οι ειδικοί ως προς αυτά εκεί κάτω στο Ρέντη. Του λόγου μου, θα καταθέσω απλά την άποψη μου ως ένας απ΄τα εκατομμύρια των οπαδών του ΘΡΥΛΟΥ. Εγώ λοιπόν, έτσι...prima vista, θα τον κράταγα τον Μανιάτη στην ομάδα. Δεν ξέρω βέβαια τί θέλει κι ο ίδιος τώρα πια... Χρειάζεται όμως ο Ολυμπιακός τέτοιους παίχτες. ΣΑΝ τον Μανιάτη. Ειδικά τώρα, που θα΄χουμε όπως φαίνεται προκριματικό και πλέϊ οφ για τα ευρωπαϊκά σαλόνια και αν φύγει ο Κασάμι. Υπάρχει βέβαια ο Μπουχαλάκης, ο Ζντιέλαρ και φυσικά ο Καμπιάσο. Με τον τελευταίο, δεν ξέρω τί θα γίνει. Ο Μπουχαλάκης, εύχομαι επί τέλους να μην απασχολήσει πάλι τόσο έντονα το ιατρικό δελτίο της ομάδας. Όσο για τον Ζντιέλαρ, εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ τα πράγματα με τα χαφ του Ολυμπιακού, πριν μιλήσω για δανεισμό του π.χ. ή όχι. Προσόντα έχει. Πιστεύω όμως ότι θέλει "ψήσιμο" και είναι ΑΚΟΜΑ ανώριμος για τον Ολυμπιακό. Μακάρι να με διέψευδε...

Σ   Υ   Μ   Π   Ε   Ρ   Α   Σ   Μ   Α

Ο  Γιάννης Μανιάτης, εφ΄όσον ιατρικώς είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΙΗΣ και χωρίς κανένα πρόβλημα, πιστεύω ότι ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ στον Ολυμπιακό. Ακόμα κι ο συμπαίχτης του, ο Ντοσεβί, θεωρώ ότι ΘΑ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ στην σημερινή ομάδα. Έβλεπα την Κυριακή τους παίχτες μας με τον Αστέρα. Ποοολύ soft... Eντάξει τα περί έλλειψης ουσιαστικού κινήτρου, επίτευξης των γκολ στις αρχές των ημιχρόνων, όπως και η πρόβλεψη πως θα παίρναμε πεσκέσι και κανα ζευγάρι πόδια παίχτη μας, έτσι όπως μας παίζανε δαύτοι... Τους ξέφυγες; ΤΣΟΥΠ! Φάουλ ή συνηθέστερα...φαουλάρα. Όλοι το ξέρουνε τώρα: "Αυτοί προσέχουν τα πόδια τους, έχει τελειώσει το πρωτάθλημα γιαυτούς, οπότε...ΤΣΟΥΠ! Έτσι για να ψιλοκολώσουν απ΄την αρχή...". Το παρατήρησα χτες. ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ, ΜΗΝ ΠΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΓΓΑΡΕΙΑ... Αν δεν ήταν το δοκάρι όμως; Και στην τελική, δε γουστάρω τον Αστέρα και τον κάθε Αστέρα να μας παίζει για μεγάλα διαστήματα. Ξέρω, ξέρω τί μπορεί να μου πείτε μερικοί, αλλά εγώ το θέλω ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ στο κέντρο... Δεν μου φτάνει μόνο ένα, κι αυτό με τις... ομίτσες του.

ΟΨΟΜΕΘΑ....

Σχόλια

Εικόνα holland74

Καλημέρα σε όλους...
Θα πω και εγώ τη γνώμη μου....
Έχει κάποια καλά στοιχεία ο Μανιάτης, σε κάποιες ειδικές αποστολές στα χαφ θα μπορούσε να προσφέρει, όπως ο Σαλίνο που χρησιμοποιήθηκε στα χαφ στο ματς με Μπάγιερν στο Φάληρο, ως δεξί μπακ έχει χάσει ταχύτητα και ως χαφ νομίζω δεν έχει την ποιότητα να σταθεί σε επίπεδο ΤσουΛου...Για κάποια παιχνίδια να έρχεται και να βοηθάει με τα τρεξίματά του ίσως θα μπορούσε, για βασικός όχι...
Τώρα όσον αφορά στους θρυλικούς παίκτες που ανέφερες Απόστολε στο άρθρο σου, θα σταθώ σε δύο: Στον Μπέμπη, τον οποίο φυσικά δεν πρόλαβα,αλλά έχω ακούσει για αυτόν τα απίστευτα και στον αγαπημένο μου τιτανοτεράστιο υπερπαικταρά τον Βαγγέλη Κουσουλάκη...Αυτοί οι δύο εκτός από ψυχάρες ήταν και ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ...Ο ιδανικός συνδυασμός...Ο Κουσουλάκης είναι για μένα ο καλύτερος box2box χαφ όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο....Ο Μπέμπης σύμφωνα με αυτά που έλεγε ο Βαγγέλης ο Χέλμης(δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτω από ποιες συνθήκες ως παιδί γνώρισα το Χέλμη)είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην Ελλάδα....

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Μπέμπης, το ΤΟΤΕΜ μου... Δεν υπήρξε άλλος Έλληνας παίχτης ΣΑΝ και τον Μπέμπη στον Ολυμπιακό. ΕVER. Ο Δεληκάρης θα μπορούσε ΙΣΩΣ να τον πλησιάσει αρκετά, ΑΝ είχε μυαλό... Μπέμπης, Χατζηπαναγής, Δομάζος, η καλύτερη τριάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μετά οι Κούδας, Παπαϊωάννου, Τάκης Λουκανίδης, Νίκος Γιούτσος.

Υ.Γ. Ασφαλώς ΟΧΙ για βασικός ο Μανιάτης, εκτός αν μας...διέψευδε. Τί να σου πω; Χαχαχα! Άσε που οι χτεσινές δηλώσεις του για το καλοκαίρι που΄ρχεται, αφήνουν πολλά περιθώρια ανοικτά...

Δεν θα σκάσουμε κιόλας! Ουφφφ...

Εικόνα apostolos gaganis

Λοιπόν, επειδή διαπιστώνω ότι ο Μανιάτης αποτελεί τελικά μια ΠΟΛΥ αμφιλεγόμενη ποδοσφαιρική ( και όχι μόνο ) προσωπικότητα στα μάτια των οπαδών του Ολυμπιακού, θα πω τα εξής:

1. Ο καθένας δικαιούται να έχει όποια άποψη θέλει για τον παίχτη.

2. Τον Μανιάτη τον έχω ειρωνευτεί και βρίσει ακόμη ( που κανονικά δεν θα΄πρεπε ) ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια παιχνιδιών.

3. ΟΜΩΣ, τον θεωρώ μαχητή - παίχτη κι από εκεινους που τα δίνουν όλα στον αγώνα. Δεν "μαζουάκισε" ούτε "αφελάϊσε" ποτέ. Παιχταράς δεν υπήρξε, ναι, αλλά ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ σε πολλούς αγώνες, υπήρξε. Αυτή είναι η γνώμη μου.

4. Τον θέλω στην ομάδα, ΟΧΙ μετά...μανίας, αλλά ως ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ επιλογή και ΕΙΔΙΚΑ στην περίπτωση που φύγουν οι Κασάμι, Καμπιάσο. Ο πρώτος, πιστεύω ότι θα φύγει, ενώ για τον δεύτερο ( τον οποίον θαυμάζω και δεν υπάρχει συγκριση αυτού του παίχτη με ΚΑΝΕΝΑΝ, πλην ίσως του Φορτούνη ) θεωρώ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ότι τα πράγματα θα είναι - εάν παραμείνει - λογικά δυσκολότερα απ΄ό,τι φέτος. Ορίστε και τώρα... Έπαιξε 2 -3 παιχνίδια και πάλι στη συντήρηση τον βάλαμε, σαν...κινέζικο βάζο. Εάν φύγει ο Μανιάτης, ασφαλώς και ΔΕΝ θα κλάψω. Ακόμαααα...ΔΕΝ παρεφρόνησα. Την ΨΥΧΗ του στα παιχνίδια εξήρα μόνο με το άρθρο μου, ευχόμενος να την δω και σε όσο περισσότερους άλλους παίχτες του Ολυμπιακού. ΑΥΤΟ ΕΙΝ΄ΟΛΟ. Και ειδικά μπροστά σε ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ τη σεζόν που έρχεται.

5. Η διαφωνία πάνω σ΄ενα θέμα, μπορεί καμιά φορά και να...αυξήσει κατά βάθος την αλληλεκτίμηση των διαφωνησάντων. Φτάνει να΄ναι ΣΩΣΤΑ διατυπωμένη. Όπως ΣΕ ΤΟΥΤΟ τον χώρο. ΚΑΙ ΟΧΙ, ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΕΙΔΑ, ΣΤΟ ΦΟΥΜΠΟΥ. Το μάθημα το πήρα όμως. Εντελώς ασυνήθιστος, βλέπετε, στα σχετικά...

Εικόνα Romain

Αυτόν τον παίκτη τον γουστάρω.
Σαν παίκτης τα δίνει όλα για την ομάδα, είναι αρχηγός με τα όλα του, έχει δεθει με την ομάδα, και είναι και καλός για τα αποδυτήρια.
Αν και διαφορετικός, μου θυμίζει και λίγο Φουστερ.
Μπορεί να παίξει και δύο θέσεις. Μέσος και μπακ.

Εικόνα vagio

Ναι αλλα δεν κανει ποδιες, δεν βαζει 10 γκολ το χρονο και ειναι ατεχνος. Εχει αλλο πρεστιζ να εισαι ατεχνος μανιατης απο το να εισαι μπαλαδορος κασαμι πχ και να πουλας μπαλες εξω απο την περιοχη μας. Ασε που δεν χαμουρευεται με τους αντιπαλους του που αμφισβητουν καθε νικη μας. Πλεμπα σου λεω.

Εικόνα apostolos gaganis

Moυά οσί...

Εικόνα vagio

Τα σχόλια που γράφονται στο Facebook αποτελούν και την πιο γλαφυρή εξήγηση για το ως κατάντησε ετσι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Χαρά στο κουράγιο σου που τους απαντάς κιόλας.

Εικόνα apostolos gaganis

Το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ. Έχεις δίκιο στην απορία σου. Δεν θα το ξανακάνω. Εκτός αν προκληθώ πολύ. Γενικά, δε βγαίνει λογαριασμός. Μαθαίνω κι εγώ, τί νομίζεις; Είμαι και "στραβάδι" σε θέματα φουμπου. Δεν αξίζει τον κόπο πάντως. Το κατάλαβα...

Εικόνα fasteddie

Σημερα αγαπητε Αποστολε δεν θα συμφωνησουμε.Θα ξεκινησω απλα,ΟΧΙ δεν θελω να ξαναγυρισει ο Μανιατης στον Ολυμπιακο.Για χιλιους δυο λογους.Θα απαριθμησω μερικους.Γιατι ειναι δεξι μπακ και ντε και καλα να παιζει στα χαφ.Γιατι κανει μονο για κοφτης και αυτος νομιζει οτι ειναι κραμα μπεκενμπαουερ-τουρε.Γιατι ΞΕΝΕΡΩΝΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ.Για να εισαι αρχηγος στον Ολυμπιακο πρεπει εκτος απο παιχταρας (που ο Μανιατης ΔΕΝ ειναι) να εχεις και καποια ξεχωριστα στοιχεια για να ΜΙΛΑΣ στην καρδια του γαυρου.Βρειτε μου εναν (1) Ολυμπιακο που γουσταρει να βλεπει αρχηγο του Θρυλου το Μανιατη.Γιατι δεν αντεχω να βλεπω αυτα τα γουρλωμενα ματια οποτε σφυριζει ο διαιτητης.Γιατι δε μπορω να βλεπω τους βλαχοτσαμπουκαδες του κωλου,αυτα τα κανουν οι ΤΖΑΒΕΛΕΣ και οι ΚΥΡΙΑΚΟΙ,οχι ο αρχηγος του Ολυμπιακου.Γιατι απο τοτε που εφυγε και παιζω με Μιλι,Κασαμι,Καμπιασο,Μπουχαλακη θυμηθηκα πως ειναι να εχεις παιχταραδες στα χαφ.
Δε με ενδιαφερει ΚΑΘΟΛΟΥ ειλικρινα αν φοραει το 7 η το 27 η το 37 η αν κανει πιρουετες στον αερα με την γαλανολευκη.Αυτο που με νοιαζει ειναι α) Αν κανει για βασικος στον Ολυμπιακο , Απαντηση : ΟΧΙ.Και β) Αν κανει για αρχηγος του Ολυμπιακου.Απαντηση : ΟΧΙ.Αμα ειναι να φορεσω κι εγω τη γαλανολευκη,να ζωστω ερυθρολευκα φυσεκλικια και να με παρουν στον Ολυμπιακο επειδη ειμαι γαυρος και ελληναρας...
Οποτε Αποστολε κατηγορηματικα ΟΧΙ δεν χρειαζεται ο Ολυμπιακος παιχτες σαν το Μανιατη ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.Και παιχτικα αλλα και σαν χαρακτηρες που ειναι πιο σημαντικο.Ωρα του καλη εκει που ειναι,να ειναι παντα υγιης και να τραβηξει το δρομο του κι εμεις το δικο μας.Ο Ολυμπιακος χρειαζεται παιχταραδες και ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ με τη στοφα του ηγετη παιχτεσ (οχι...wannabe) σαν το Ρομπερτο και τον Καμπιασαρο η σαν το Φουστερ που επρεπε να φοραει το περιβραχιονιο εδω και 3 χρονια τουλαχιστον.
Με αγωνιστικους χαιρετισμους.

Εικόνα vagio

Βλαχομαγκιά ειναι να κανεις τσαμπουκάδες στη φλεγόμενη έδρα σου και εκτός έδρας να το παίζεις μπούλης, βλέπε Τζαβέλα πχ. Μαγκιά ειναι να τα βάζεις μόνος σου με όλη την τούμπα οταν με χίλιες πουστιες σε εμποδίζουν να νικήσεις. Άστοχη η σύγκριση σου.
Ο Ρομπερτο που θέλεις για αρχηγό, να σου θυμίσω πως έτρωγε 4 απο την Μπάγερν και μετά το ματς ήταν χαχαχουχα και δημόσιες σχέσεις με τους Γερμανούς και τον Γκουαρντιόλα. Γιατι απλά θέλει να φύγει. Καλα κάνει, αλλα εγώ δε θέλω τέτοιους αρχηγούς. Επίσης σαλιαριζει με τον κάθε μαλακα ζεκα που στις δηλώσεις του λοιδωρεί τις επιτυχίες του Ολυμπιακού και συνεπώς και τις δικές του. Αυτοι (ζεκα κτλ) δεν ειναι άνθρωποι που αξίζουν αλληλεγγύη και σεβασμό. Κλωτσιές και κωλοφερατζες θέλουν.

Εικόνα fasteddie

Αρχηγος-Ηγετης γεννιεσαι φιλε μου,δεν γινεσαι με το ζορι,ουτε επιβαλλεσαι,δυστυχως.Ας ερθει ο Μανιατης και να βαλει παλι κανενα γκολ και να κανει στον κοσμο του Ολυμπιακου ''σουτ'' με το δαχτυλο σαν κακομαθημενο.
Οσο για το Ρομπερτο εχεις δικιο.Κανονικα επρεπε μετα απο καθε ματς (η και κατα τη διαρκεια) να πλακωνεται στα κλωτσομπουνιδια με ολους τους αντιπαλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ χασουμε-κερδισουμε.Ο αρχηγος φαινεται με την αποδοση του,την επιρροη που εχει στην ομαδα και την συμπεριφορα του,δεν φαινεται απο τα καουμποιλικια.ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΓΚΙΑ του Ρομπερτο που μετα απο τεσσαρα ειχε αυτη τη συμπεριφορα,οσο για το αν θελει να φυγει ασε να μας το πει ο ιδιος,μαλλον ξερει καλυτερα.Δηλαδη τι επρεπε να κανει να βριζει και να φτυνει το Γκουαρντιολα επειδη χασαμε??Και αν εχεις παρατηρησει παντα στον αγωνα λειτουργει πυροσβεστικα,αλλα και θα υποστηριξει με παθος τον συμπαιχτη του.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Για Ζεκα κ σια συμφωνω αν και ειδικα οι ξενοι οτι τους λενε βγαινουν και δηλωνουν,οταν φευγουν συνηθως μαρτυρανε μονοι τους...

υ.γ. Για να μπορεις να συνδυασεις κακη συμπεριφορα και αρχηγιλικι πρεπει να εισαι στιλ Ροι Κιν που ηταν μεν κωλοχαρακτηρας αλλα ηταν και μεγαλη παιχταρα,ολοκληρη Μαντσεστερ απο αυτον κρεμοταν.

Εικόνα fasteddie

Α κ για την Τουμπα για να μην το ξεχασω...Μαγκια ειναι να πας στην Τουμπα,να τους ριξεις 2 γκολακια να τους κλεινεις το σπιτι και να φυγεις κυριος.Το να κανεις τσαμπουκαδες με ολη την αντιπαλη ομαδα (στιλ ταυλαγιδι) και να χανει η ομαδα σου προσωπικα δε μου λεει τιποτα,ισα ισα ρομπα γινεσαι.

Εικόνα vagio

Ενταξει, την επομενη φορα θα του πουμε να κανει χατ τρικ πριν τσαμπουκαλευτει για λογαριασμο ολοκληρης της ομαδας που ειχε χασει το τσαγανο της για 2-3 χρονια. Εφταιγε ο μανιατης που για να κανουμε ευκαιρια επρεπε να φτασει η μπαλα στη γραμμη του τερματος. Για το Ρομπερτο δεν ηθελα να κανει τσαμπουκαδες μιας και ειρωνευεσαι, ηθελα απλα να ειναι στεναχωρημενος οταν χανουμε και οχι χαρουλες σαν να μην τρεχει μια. Σαν τερμας ειναι κλαση, αλλο αυτο.
Ο Μανιατης ηταν ο μονος που αντιδρουσε σε προκλησεις οταν η ομαδα ηταν ευνουχισμενη ψυχολογικα και βαλλοταν απο παντου. Στα ματια τα δικα μου εβαλε πλατη σε μια δυσκολη εποχη κατι που το εκτιμησε κι ο προεδρος. Αλλα εδω κανατε παιχταρα και κλαση το Μπουχαλακη με 2 επισημα ματς για να βγουν τα κουκια και να προκυψει λιγος ο μανιατης. Τετοιους γεμισε το καραισκακη, αλλα που θα παει..

Εικόνα fasteddie

Τελοσπαντων εχεις τη γνωμη σου και ειναι σεβαστη.Και μην το βλεπεις σαν ειρωνια-δεν ειχα τετοιο σκοπο-απλα γενικα θεωρω οποιος κανει τσαμπουκαδες στον αγωνιστικο χωρο θελει να καλυψει αγωνιστικες αδυναμιες.

Εικόνα red apple

O Mανιάτης οοποίος ήταν ο καλύτερος παίχτης της εθνικής στο μουντιάλ μαζί με Χοσέ και Κώστα Μανωλά αλλά οι άγιοι αρδομπουρδολόγοι εκθείαζαν τον Samaras...

Φέρτε τον πίσω γοα να μη πάω εγώ στην Λιέγη -και δεν ξέρω αν έχει πτήσεις από Μπέργουικ γαμώτι

Εικόνα john

Οταν υπάρχουν καμπιασο ,κασαμι,μίλι και απο πίσω δυο ταλεντακια που τα εμπιστεύεται με κλειστά ματια ο Σιλβα (ζντιελαρ,Μπλούχακακης) ο μανιατης περισσεύει Μια χαρα ειμαστε ετσι. Πέντε παίκτες για δυο θέσεις..Δεν υπερτερεί σε τιποτα απο τους προαναφερθέντες ο μανιατης.

Εικόνα fasteddie

Ετσι Γιαννη προσυπογραφω.

Εικόνα john

Κοιτα εγω δεν τον αντιπαθώ τοσο πολύ,απλα πιστεύω πως τωρα έχουμε καλύτερους παίκτες. Για να ειμαστε δίκαιοι εχει κανει και μεγάλα ματς με τον Ολυμπιακο ο μανιατης κυρίως επι βαλβερδε και στις μεγάλες μας νικες με ατλετικο γιουναιτεντ κλπ. Για εμένα ηταν χρήσιμος. Μπορούσε να κοντύνει τις γραμμές του γηπέδου με το τρεξιμο μου και ηταν πολύ καλος ιδιαίτερα ανασταλτικά. Δημιουργικά το πάλευε και συνεχίζει να το παλεύει αλλα δεν φαίνεται να το εχει, κανει πολλές λάθος πάσες και δεν απειλεί καθόλου την αντίπαλη περιοχή. Ο τραυματισμός τον πήγε παρά πολύ πίσω και πλέον δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τον περιμένουμε να επανέλθει.

Εικόνα vagio

Απο ποτε ο μπουχαλακης έγινε τοσο καλύτερος απο το μανιατη; Με τρία φιλικά προετοιμασίας ; Άλλο το αν εχει τα προσόντα να γινει κι άλλο το τι εχει προσφέρει. Για τις λάθος πάσες του που λέτε όλοι, οκ δεν ειναι μπαλαδόρος αλλα κάτι άλλοι μπαλαδόροι κάνουν κάτι πούληματα μπάλας έξω απο την περιοχή, σε κρίσιμα σημεία σημαντικών ματς που ο Μανιάτης δεν τα κάνει ουτε μετά απο 90 λεπτά ακατάπαυστου τρεξίματος. Τα κλεψίματα του δε και την πίεση στον αντίπαλο, δεν τα κάνουν όλοι οι άλλοι μαζί.
Κανεις δε λεει ότι ειναι για βασικός αλλα μην κανουμε και το άσπρο μαύρο για να τον βγάλουμε λίγο. Πολυ πρεμούρα. Λίγοι, ειναι άλλοι χρυςοπληρωμένοι που ολο περιμένουμε να κάνουν το κάτι παραπάνω κι όλο στο περίμενε είμαστε. Καλα τα μπαλάτα χάφ αλλα αμα δεν πιέσεις, μπαλα δεν παίρνεις. Και τέτοια χάφ εγώ δε βλέπω πολλά στην ομαδα.

Εικόνα thita

σωστά, πολύ μετρημένα και ελάχιστα τα λάθη του μανιάτη, μιλιβόγιεβιτς, ακόμη και καμπιάσο με κασάμι πολύ περισσότερα, ακόμη και προχθές (ο καμπιάσο), με πανάθα

πιστεύω όλοι θυμόμαστε τι ωραία ήταν με τρεχαλατζή (γερό) μανιάτη να κλέβει μπαλλες και να δίνει στον ορμπαϊθ για να κάνει παιχνίδι

Εικόνα KCS

Ο γερός Μανιάτης έχει θέση στον Ολυμπιακό. Πολλή μπάλα δεν ξέρει αλλά τρέχει δεν είναι ατομιστής έχει ποδοσφαιρική λογική και Ολυμπιακό τσαμπουκά.

Βέβαια θέλει όπως κάθε παίκτης να παίζει και αν μείνει ο Σίλβα του χρόνου αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, ο Μανιάτης πιστευω ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει, θα τον ξαναδούμε στην Εθνική και πάντως άνθρωποι σαν εμένα θα εύχονται αν τελικά δεν επιστρέψει οι παιχταράδες που τον έχουν αντικαταστήσει να μάθουν να κάνουν και λίγη καθυστέρηση όταν πρέπει, να μην δίνουν ασιστ για γκολ στον αντίπαλο και να μην κάνουν περιττές ντρίμπλες και άλλες χαζομάρες όταν η σωματοδομή τους είναι σαν του πραγματικά σπουδαίου Γαύραρου και παιχταρά ΙΕΡΟ ΣΤΟΛΤΙΔΗ.

Ο μόνος που δεν εμπίπτει στα παραπάνω είναι ο γίγαντας Εστεμπαν Καμπιάσσο. Ο νοών νοείτω. Εννοείται ότι στηρίζω κάθε αθλητή που αγωνίζεται με τη φανέλα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και προσπαθεί.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν αλλάζω ούτε κόμμα. Τα είπες και σωστά και λιτά. Μιααα χαρά!

Εικόνα thita

Γεια σου Απόστολε. Ωραία η παλικαρια του μανιατη,ναι. Όλοι έχουμε ακούσει ότι είναι λίγο περίεργος στα αποδυτήρια,δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Αυτό που είναι πάντως σίγουρο είναι πως έχει πολύ μεγάλο συμβόλαιο,οποτε ας μην ξεχνάμε πως δύσκολα κρατιέται τέτοιο συμβόλαιο για παίκτη που είναι π.χ. τεταρτη ή πεμπτη επιλογή. Να δούμε αν είναι καλά το παιδί καταρχάς,και τι σκέφτεται ο προπονητής εν συνεχεια. Προσωπικά θα τον ήθελα,η ομάδα έχει χάσει τον τσαμπουκά που πάντα χαρακτήριζε τον Θρύλο δυστυχώς,θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ,ιδίως στα εντός Ελλάδας.

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να σου πω; Στο φουμπού χαλάει ο κόσμος με τη διάσταση απόψεων για τον παίχτη. Εμφύλιος πόλεμος... Κι οι περισσότεροι που διαφωνούν με τη θέση μου ( και γουστάρουν έτσι ), δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν διαβάσει το άρθρο μου να δούν τι περιορισμούς και προϋποθέσεις βάζω για την ενδεχόμενη επανένταξή του στην ομάδα. Μου κάνει μάλιστα εντύπωση πόσο κάθετοι και απόλυτοι είναι στη θέση τους, σαν να...υποφέρανε τόσον καιρό που έπαιζε και ήταν ΚΑΙ αρχηγός. Μην το ξεχνάμε αυτό... Τέλος πάντων, δεν είναι για παραπέρα συζήτηση το πράμα...

Υ.Γ. Έβαλα καλό φυτίλι πάντως, χωρίς πρόθεση βέβαια...

Εικόνα thita

καλή σου μέρα Απόστολε φίλε μου

ξέρεις καλύτερα από όλους ότι πολλή ενέργεια παράγεται με ζυμώσεις, οπότε καλά κάνεις να βάζεις πολλά φυτίλια, έτσι επέρχεται και κάθαρση ξέρεις

σιγά το φυτίλι με μανιάτη άλλωστε, πιστεύω όλοι ξέρουμε λογικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, από εκεί και πέρα είναι θέμα προπονητή, όσον αφορά το ουσιαστικό κομάτι, και συναισθήματος όσον αφορά τον οπαδό

άσε που μπορείς ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσεις συγκριτικά και να τελειώσει οποιαδήποτε διαφωνία, π.χ. με χαφ μιλιβόγιεβιτς, καμπιάσο, μασεράνο, κλπ., δεν θέλω μανιάτη, με χαφ όμως μπουχαλάκη, τζανδάρη, σιώπη, κλπ., ναι, θέλω μανιάτη, έστω για εμπειρία

με ανθρώπους του fb και του τουίτερ μην "στεναχωριέσαι", συνήθως η έκφραση γνώμης είναι αυτόματη και επιπόλαιη, μην πω επιφανειακή και θυμική (με 140 χαρακτήρες, κλπ.)

αχαριστία ποτέ από εμάς τους ολυμπιακούς, υπήρξε αρχηγός και με μεγάλη προσφορά (άσχετα με το εάν πρέπει να επιστρέψει ή όχι και για ποιον ρόλο), και πολύ καλό παιδί να προσθέσω, με σεβασμό στον κόσμο, είχε έρθει στη μπουτίκ για αυτόγραφα πριν χρόνια και δεν δυσφόρησε δευτερόλεπτο, ομιλητικός και πλατιά χαμόγελα με όλο τον κόσμο

Εικόνα john

Απόστολε συγνώμη που θα στο πω ετσι ωμά,αλλα κατα τη γνώμη μου δεν πρεπει καθόλου να σε απασχολεί τι αντίκτυπο θα εχουν οι αναρτήσεις σου στις ολυμπιακαρες του Facebook. Μπήκα και ειδα τις διαφωνίες που λες.Πιστευω πως πολλοί απο αυτους που γράφουν ρεντπλανετανιζουν (ανακαλύπτουμε και νέες λέξεις τι σόι επιστήμονες ειμαστε άλλωστε) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν διαβάζουν το κείμενο. Εδώ τις προάλλες που ο draza σήκωσε ενα άρθρο για τον ερυθρό Αστέρα,αυτοι στο fb νόμιζαν οτι αναφέρεται στον Ολυμπιακο!!! Δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να περάσουν έστω μια γρήγορη ματια το κείμενο!

Σιχαίνομαι που θα το κανω αυτο γιατι έμμεσα εκθείαζω τον εαυτό μου,αλλα πιστεύω πως οι πραγματικοί λάτρεις του Ratm και οι πραγματικοί Ολυμπιακοι βρίσκονται ΕΔΩ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ SITE. Και οχι τοσο στο fb.

Εικόνα apostolos gaganis

Είδες με τον... Λοτζέσκι; Καλά αυτό το φετινό, με Γιανγκ και Ματ...