ΤΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ GREXIT...



Καμιά ιδιαίτερη αθλητική πληροφόρηση. Ούτε τηλέφωνα κάνω, ούτε επαφές έχω, ούτε είμαι σε θέση να τα κάνω αυτά. Δεν είμαι αθλητικογράφος. Εγώ κι η πολυθρόνα μου είμαι, με το κομπιουτεράκι στα γόνατα. Ό,τι μαθαίνω για τον Θρύλο και τους απέναντι, από τούτο. Τίποτ΄άλλο. Στη συνέχεια, δουλεύει η νοητική διαδικασία. Μόνη της. Όσο γίνεται πιο ανεπηρέαστη. Συγκεκριμένα, μου γεννιώνται διάφορες σκέψεις διαβάζοντας τα νέα, όταν τελειώνω επιλέγω τις σημαντικότερες, τις πιθανότερες, τις σημειώνω κάπου, κοιτάω να τις "δέσω" μεταξύ τους ώστε να βγαίνουν - αν βγαίνουν - τα όποια συμπεράσματα κι ύστερα έρχεται το ερώτημα: αξίζουν τίποτα ετούτα, για να γράψω κάτι στο RATM; Αυτό είναι το βασικό καθημερινό μου ταξιδάκι, τώρα που΄χω ώρες να διαθέσω κι ο καθημερινός επαγγελματικός αγώνας δεν αποτελεί παρά μια - μακρινούτσικη θα΄λεγα - ανάμνηση. Αχώριστη παρέα μου, αχώριστη, η μουσική. Πολλά είδη, ελάχιστα δείγματα των οποίων εμφανίζω στο φατσοτέφτερο για μερικούς φίλους και φίλες, Δευτέρες και Παρασκευές απ΄τον λογαριασμό μου. That΄s all με τα...αυτοβιογραφικά.

ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ GREXIT, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ; ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ:

1.  Η κατάσταση είναι ρευστή. Οι περισσότεροι προσπαθούν να αποτιμήσουν τις αλυσιδωτές συνέπειες σε αγωνιστικό, οικονομικό και πολιτικό εν γένει κόστος ενός Grexit και είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις έχει συλλάβει ΠΛΗΡΩΣ. Βλέπω μια σαστιμάρα, μια σύγχυση, μια ψιλοπαγωνίτσα ( για την ώρα ), μια αγωνία του τύπου: ρε λες; Εξαιρούνται οι τυφλοί από το κόμπλεξ και την ηλιθιότητα, που για την ώρα φαίνεται να περιορίζονται ΚΥΡΙΩΣ στον Βορρά. "Να γαμηθούν οι πούστηδες οι γαύροι κι ας πάνε όλα στο διάολο! Στ΄αρχίδια μας! Οι κουφάλες  γαύροι να λιώσουνε και τί στον κόσμο"! Το περιμένει κανείς απ΄αυτούς. Δεν χρειάζεται να εξηγώ γιατί. Ξέρουμε όλοι, γιατί. Εξ αιτίας τους, η φουσκοθαλασσιά που μπορεί να εξελιχθεί σε τσουνάμι. Τί έχουν να χάσουν; Δεν το΄χουν καταλάβει ακόμη... Απέχουν παρασάγκας απ΄το να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Ούτως ή άλλως ανέκαθεν έπασχαν από μια ανίατη κεντροφοβική εσωστρέφεια με την συνοδό βεβαίως, αφόρητη και γνωστή οπαδική τους αμβλυωπία .

2.  Οι αθλητικές εφημερίδες, πελαγοδρομούν. Δεν ξέρουν τί να γράψουν. Απ΄την μια μεταγραφολογία ξένων "παιχταράδων", απ΄την άλλη ζήτω Κοντονή αλλά και κάτω Κοντονή, ζήτω το Grexit αλλά και κάτω το Grexit... Άλλες θρηνούν ήδη το ποδόσφαιρό μας, άλλες διατείνονται "ε, άμα είναι να σάξει το πράμα, ας φύγουμε και μερικά χρόνια απ΄την Ευρώπη" κι άλλες σφυρίζουν αδιάφορα τάχα... ΑΝ, λέω ΑΝ, πάρει σάρκα και οστά ο επί θύραις κίνδυνος του ποδοσφαιρικού ακρωτηριασμού μας, νομίζουν ότι θα την σκαπουλάρουν μερικές απ΄αυτές; Αμφιβάλλω. Να σας πω όμως πού ποντάρουν; ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Αυτό θα εκμεταλλευτούν, μιας και όπου έχουμε αναμπουμπούλα γενική, ο Τύπος ανασταίνεται. Ή ανασταινόταν...

3.  Την αντιπροσωπεία ΟΥΕΦΑ/ΦΙΦΑ, την είδα όπως την περίμενα. Τυπικά ευρωπαϊκή. Συνεργάστηκα με Ευρωπαίους επί 22 χρόνια. Επαγγελματικώς. Μπορώ να πω, ότι κάτι ξέρω απ΄αυτούς. Διπλωματική γλώσσα, αλλά "μαχαίρι" αν αποφασίσουν κάτι. Χρατς και τελειώνει το πράγμα! Την πόρτα όμως, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΕΚΚΛΗΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, την κρατάνε ανοιχτή... Γιατί ξέρουν από τσαμπουκάδες των άλλων. Ειδικά των μικρών και αδυνάτων. Με την λήξη της προθεσμίας, στροφή 180 μοιρών...

4.  Ο Κοντονής... Εγκλωβισμένος είναι. Στριμωγμένος. Αυτοπαγιδευμένος. Θέλει να παραστήσει τον σκληρό. Τον άτεγκτο. Τον "αριστερό". Μπροστά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι... E, ρε κούνια που τον κούναγε! Εύχομαι λοιπόν να διατηρεί ΑΠΟΛΥΤΗ επίγνωση του τί πάει να κάνει και ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ. Γιατί αλίμονο στο ποδόσφαιρό μας, αν δεν το "παίζει" και είνα αποφασισμένος να το πάει μέχρι το τέρμα. Δεν θα υπάρχει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ή σωστότερα ΗΛΙΘΙΩΔΕΣΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ απ΄το να...καταφέρει το Grexit. Τους οπαδούς απ΄την Θ.21, γιατί να τους είδε άραγε; Μήπως για να βολιδισκοπήσει τις διαθέσεις τους αλλά και να τους...ορμηνέψει ταυτόχρονα - με τρόπο - να΄ναι καλά παιδιά, σε περίπτωση ρε παιδί μου λέω, που τύχει να παίξει η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου; Έτσι, να΄χει και μια καβάντζα που λέει ο λόγος... Ξαναλέω, τώρααα...

Θεωρώ ότι από σήμερα θα κρατάει ανοιχτή γραμμή με την ΟΥΕΦΑ... Υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενδεχομένως να τρεναριστεί η εκδοση απόφασης απ΄την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ηγεσία, μέχρι να βγει εκείνη του ΣτΕ. Ενδεχομένως... Και αν αυτή δικαιώσει την ΕΠΟ, έχει πάτημα μπροστά του για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ δεν μ΄ενδιαφέρει. Διάρα δεν δίνω για το πώς θ΄αντιδράσει τότε. Αυτός είναι έτσι φτιαγμένος ΑΠ΄ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ: Looser 100%. Aν όμως...δικαιωθεί ο Κοντονής, δεν θα΄θελα να΄μουνα με τίποτα στη θέση του. Σαν τον Τσίπρα, μετά το εκκωφαντικό ΝΑΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα... Πρόβλεψή μου; Φίφτι - φίφτι, ΣΗΜΕΡΑ. Αύριο; Δεν ξέρω, ειλικρινά, τί τέξεται η επιούσα...

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ. ΕΙΝΑ "ΠΑΡΔΑΛΟΣ". ΚΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠ΄Τ΄ΑΛΛΟ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΠΩΣ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΑΣΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!

5.  Κι ο Ολυμπιακός; Η ομάδα μας; Τί κάνει η ομάδα μας; ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: ΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Περιμένω βέβαια έντονες ενέργειες, παρασκηνιακά και ίσως όχι μόνο, στα πλαίσια τις νομιμότητας. Όπως πάντα. Αδράνεια, ούτε σκέψη. Γνώμονας, το καλώς εννοούμενο συμφέρον του συλλόγου. Και θα το προστατέψει η Διοίκηση. Είμαι βέβαιος. Γνωρίζουμε όλοι ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα πλήξει κυρίως τον Ολυμπιακό, όχι όμως μόνον αυτόν, όπως ελπίζουν οι αντίπαλοί του. Θα πληγούν ΚΑΙ αυτοί. Ολο το ποδόσφαιρό μας και όλα τα επακολουθήματά του, θα χτυπηθούν. Όπως συνέβη στη χώρα με την Οικοδομή. ΚΑΙΡΙΑ. Εκείνο όμως που δεν φαντάζονται, είναι πως ακόμα και έτσι, και απομονωμένο να είναι, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΕΙ! ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΤΩΡΑ! Θα στερηθούμε φυσικά όλοι οι γαύροι, την σημερινή ποιότητα της ομάδας, άλλα όσον αφορά ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ! ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ! ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ; ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ. ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ... ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ! Ο ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΑΤΑΤΑΙ, ΑΝ - ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΒΙΑ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ, Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΔΗΓΟΥΝ... Για να δούμε επομένως, μέχρι πού θα το φτάσει. Ο Κοντονής κι ο κάθε Κοντονής, όπως και τα έργα του, είναι απολύτως αναλώσιμα. Ο Θρύλος όμως, παραμένει και θα παραμένει στον αιώνα. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά μας, αγαπητέ Σταύρο...

6.  Άφησα τελευταία την ΕΠΟ. Ποσώς μ΄ενδιαφέρουν τα σημερινά πρόσωπά της. Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει επιζητώ, όπως όλοι οι εχέφρονες. Πετάω μια σκέψη. Δεν ξέρω αν γίνεται. Παραίτηση όλων των μελών της, ΠΡΙΝ απ΄τη λήξη της θητείας τους ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Τώρα; Ακόμα και τώρα, με ό,τι σημαίνει ετούτο χρονικά. Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΝΤΡΟΓΚΑ. Επαναλαμβάνω. Δεν ξέρω, αν γίνεται κάτι τέτοιο. Αλλά αν είναι να πέσουμε όλοι στον γκρεμό, επειδή το αντιΟλυμπιακό τρίο δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα απ΄τον Ολυμπιακό, χέστηκα αν θα παραμείνουν ή όχι αυτοί που΄χουν σήμερα τα πόστα. Με τον Μαρινάκη απέναντι, δεν....μπορείτε παληκάρια, ό,τι και να σκαρφιστείτε... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ: "ΕΠΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΠΟΥ΄ΧΕ ΣΚΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΜΕΣΑ";

7.  Συνηθίζω, για γνωστούς λόγους, όταν απαριθμώ τις σκέψεις μου σε ενότητες, να΄ναι αυτές εφτά. Δεν θα ξεφύγω, ούτε και τούτη τη φορά. "Μπασκετίζοντας" όμως... Γιατί σήμερα έχουμε ΜΕΓΑΛΟ παιχνίδι με την Χίμκι.

ΦΟΡΤΣΑ ΘΡΥΛΑΡΑ ΜΟΥ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΥΡΟΨΥΧΕΣ ΑΠΟΨΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟ.

ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ -

ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΝΟΥΣ, ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ (ΔΗΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ) ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ, ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΝΟΥΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΟΙ,ΛΕΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΕΠΟ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ε-Κ-Λ-Ο-Γ-Ε-Σ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΣΤΕ ΑΜΑ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΟΥΤΕ 10 ΕΝΩΣΕΙΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...Η ΧΟΥΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ - ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΚΟ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ. ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ. ΟΣΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ GREXIT, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟΥΣ. ΟΚ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΣΟΥ ΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΕΚΕΙ.

ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ, ΟΧΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΠΑΝΤΑ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΝΟΥΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΟ GREXIT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ -

GREEK FOOTBALL IS NOW BANNED FROM EUROPE. IS THE GREEK ECONOMY NEXT?

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΙΕΣΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΗΔΗ ΠΙΕΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ????

ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΝΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ

1. ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ).
2. ΤΟ ΣΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.

ΑΥΤΑ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.

Εικόνα thita

αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην μαχητικη νέα υόρκη καταρχάς, κοιτάξτε να βγάλετε τον τραμπ εκεί ε να γίνει της πουτάντας χαχαχα

άλλο θέμα αλλά επειδή το λες το σχολιάζω, μόλις εκδοθεί η άδεια για το γήπεδο της κούλας, θα σκάσει και η αίτηση ακύρωσης (διοικητική πράξη η άδεια γαρ, προσβάλλεται), έχει μιλήσει για το θέμα και τις αναμενόμενες καθυστερήσεις ο δημοσιογράφος Καίσαρης (ο Κώστας, ο σοβαρός/γάτος, όχι ο Θέμης το αρδάκι)

είμαι περίεργος αν θα συζητηθεί στο στε η υπόθεση του κυπέλλου

θα ήθελα πολύ να σε είχαμε εδώ, Ελλάδα, εύκαιρο, να συζητάμε με καφεδάκι πολλά από αυτά που θίγεις (και ως πληροφορίες, π.χ. πως οι παίκτες είναι δεμένοι), και ως ανάλυση/προβληματισμό

να είσαι καλά, keep walking*

(* logo used under DIAGEO licanse without association)

Εικόνα REDNYC

ΧΑΧΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ENTERTAINMENT AT ITS BEST!

ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ, ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Η ΕΠΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕ ΗΤΤΑ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΝΟΥΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ - ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ - ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Π-Α-Ν-Τ-Ο-Υ.

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΦΙΛΕ - ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ -)

Εικόνα thita

θα χαρώ, να είσαι καλά

Εικόνα Romain

Προερχομαι από οικογένεια αριστερων.

Αυτήν όμως την αριστερά του ΤΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη θέλω, ούτε τη γουστάρω, και ποτέ μου ΔΕΝ θα την ψήφιζα. Με Καραγκιόζηδες όπως ο Κωσταντινεας και ψευτες όπως ο Κοντονής.

Αλλά και από ένα πρωθυπουργό ΑΝΙΚΑΝΟ.

Ότι έχει προσπαθήσει να αλλάξει ο ΤΣΙΠΡΑΣ με μεγάλο στοίχημα την οικονομία έχει αποτύχει. ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!

Ότι κάνει ο Κοντονής, έχει από πίσω τον Αλέξη. Ο οποίος φαίνεται να είναι, και προσπαθεί να παρουσιάζεται σαν ένας πολύ χαμηλών τόνων, ένας ωραίος τύπος όσον αφορά το ποδόσφαιρο, αλλά αν δεν διώξει τον Κοντονούν τότε έχει και αυτός το ίδιο αγυριστο, το ίδιο σκληρό κεφάλι.

Κρίμα που η χώρα κυβερνειται από υπουργούς ψευτες και ανικανους όπως ο Κοντονής και κυβέρνηση επιπολαια και ανικανη να κατανοήσει ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στην ομοσπονδία.

Το χρησιμοποιεί βέβαια για να γίνει αρεστη στους στερημένους, τους αποτυχημενους, τους επίσης ανικανους, και τους ζηλοφθονες. Αυτή νομίζει ότι είναι η εύκολη οδός για ψήφους από το κοπάδι των Αντι-Ολυμπιακων.

Αν τελικά ο Τσιπρας, διότι αυτός φέρει την τελική ευθύνη, αφήσει τον Ζακυνθινο φαφλατά να οδηγήσει το ποδόσφαιρο στην αφανεια, την ανυποληψια και την καταστροφή, θα ξεκαθαρίσει ότι είναι και αυτος ένα υποκειμενο που όχι μόνο δεν κάνει για πρωθυπουργός, αλλά στερείται σοβαροτητας.

Δεν είμαι αισιόδοξος ότι ο Τσιπρας έχει διαφορετικά μυαλά από τον Ζακυνθινο Καραγκιόζη. Αν είχε δεν θα είχε τη χώρα σε τέτοια οικονομική και γενική ανυποληψια.

Εικόνα TOM

Αγαπητέ Κύριε Απόστολε και λοιποί σύγγαυροι
εμένα μου γεννήθηκε η εξής απορία
με τόσα αγγούρια που έχει στον κώλο του ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση (δεν τα απαριθμώ για να μη μας πιάσει θλίψη) θεώρησε τον χρόνο κατάλληλο να ανοίξει νέο μέτωπο με ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς του λαϊκότερου αθλήματος; Γιατί όταν αρχίσει να ενεργεί το κλύσμα του Grexit και οι μπουγάτσες θα στενάξουν.
η μόνη εξήγηση: "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι" (αμήν και πότε)
και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ απόψε ΔΙΠΛΟ στο μπάσκετ

Εικόνα Chief Bromden

Ο Κοντονής παίζει...
Αποφασίζει να διακόψει το κύπελλο για λόγους ασφαλείας αλλά δεν συναινεί στην διεξαγωγή του τελικού κεκλεισμένων ή με την παρουσία μόνο μαθητών. Εκτός αυτού προβάλει επιπλέον απαιτήσεις για απομάκρυνση προσώπων που εμπλέκονται στις δικογραφίες χωρίς όμως να έχουν καταδικαστεί. Σε αντίστροφο αίτημα της κοινωνίας θα άδειαζε η βουλή...
Η παρουσία των προσώπων αυτών παρακωλύει μόνο την διεξαγωγή του κυπέλλου αλλά όχι του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα σύμφωνα με τον ίδιο πάει καλά και δεν συντρέχουν λόγοι διακοπής του . Φυσικά δεν θα τολμούσε να διακόψει το πρωτάθλημα παραπάνω από μία αγωνιστική γιατί τότε οι Ούγκανοι δεν θα τα έβαζαν πλέον με τον Γκιρτζίκη, τον Μαρινάκη και τον εκάστοτε διαιτητή αλλά θα κυνηγούσαν τον Τσίπρα , τον Πανούλη και τα άλλα παιδιά.
Για ένα καπνογόνο στην Βέροια που απλά προσγειώθηκε στο χορτάρι ο υφυπουργός έκανε παρέμβαση υποστηρίζοντας πως δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί με την μη διακοπή του αγώνα. Για την αθώωση του ΠΑΟΚ για το γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι του Λαζαρίδη ακόμα δεν έχει πάρει θέση. Πριν από λίγες μέρες μιλούσε για οπαδικούς στρατούς επιχειρηματιών και χθες άνοιξε διάλογο με την original που τα μέλη της τραμπουκίζουν πολίτες στην Νέα Φιλαδέλφεια για να διευκολύνουν την επένδυση ενός επιχειρηματία ενώ ακόμα τα επεισόδια στο Περιστέρι με τον μαχαιρωμένο από τους ίδιος οπαδούς είναι νωπά. Για την συνέντευξη του και για τα όσα αποκάλυψε για τα επεισόδια της Λευκάδας αναμένουμε μέχρι να ξεχαστεί και αυτή η ιστορία, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Επικοινωνιακή πολιτική κάνει ο Κοντονής, βαριές κουβέντες για τα πρωτοσέλιδα και τις κάμερες. Από ουσία μηδέν μέχρι στιγμής.
Φυσικά και το κύπελλο θα συνεχιστεί κανονικότατα, η κωλοτούμπα θα γίνει είτε μέσω του ΣΤΕ είτε χωρίς αυτό.

ΦΟΡΤΣΑ ΘΡΥΛΑΡΑ!

Εικόνα aris belem

Καλημέρα φίλτατε! Θα μου επιτρέψεις να εκφράσω την διαφωνία μου ως προς την παράγραφο που αναφέρεσαι στον φυρερίσκο υφυπουργό. ΔΕΝ είναι αντικειμενικός, ξεκάθαρο αυτό. ΟΥΤΕ παρδαλός. Είναι πάνω απ όλα ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξεκάθαρα παρεμβατικός στην Δικαιοσύνη και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί απ την διοίκηση και τον κόσμο μας. Είναι ο ευνούχος του ρωσσοπόντικα και εξυπηρετεί τα σχέδιά του μια χαρά - εδώ είμαστε και πάω στοίχημα ότι η ποινή του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στο Κύπελλο, θα έχει την κατάληξη εκείνης (αναλογικά εννοώ) του μπουκαλιού με τον Ατρόμητο. Ενώ στα καπάκια, πάρε μια αγωνιστική Θρύλε για τον μπικ στον κωλομπαλί, πάρε και άρνηση της άρσης των περιοριστικών στον Βαγγέλη - με το ανάλογο μπουμπουνιτό στις πατσαβούρες - και είμαστε κομπλέ. Δεν είναι ούτε η αφέλεια, ούτε το κόμπλεξ ή η άγνοια ενός πολιτικάντη το ζήτημα εδώ. Το ζητούμενό τους είναι η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ του Ολυμπιακού. Σε έσοδα, σε παίκτες που ελλείψει κινήτρου δεν θα αγωνίζονται στην Ελλάδα, σε απαξίωση του ονόματος της ομάδας στην Ευρώπη, σε ενδεχόμενη ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του Σίλβα και παικτών, σε αποδυνάμωση του Ερασιτέχνη.
Πανηγυρίζουν οι μπουγάτσες - που έχασαν λέει απ τα...πανιά κι επειδή τους στραβοκοίταξε ο Τάκης- και στηρίζουν τον Κοντονή. Από δίπλα -κι αυτό ΔΕΝ πρέπει να ξεχαστεί, γιατί πάντα σαν κύριοι αντιμετωπίστηκαν απ τον Ολυμπιακό - το πούστικο σωματείο του Νιόνιου, γιατί λέει δεν βγαίνει Ευρώπη, επομένως δεν τον αγγίζει και είναι και υπέρ της εξυγίανσης! Εμένα αυτό μου μεταφράζεται κάπως σαν "προσπάθησα και φέτος να σπρώξω κάτι κομμάτια στον Βαγγέλη, αλλά ο Σίλβας θα πάρει λέει απ την Ευρώπη, κάτσε μπας και σπρώξουμε στον ρώσσο".
Λοιπόν - και για να κλείσω και τον...οίστρο αδερφέ - επειδή πλέον δεν μιλάμε για χτένι και κόμπο, έχει ξεπεραστεί πλέον αυτό, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ δυναμική και βροντερή κινητοποίηση της ΠΑΕ, απευθείας στον πρωθυπουργό. Τέλος οι κοντονήδες και οι σκουρλέτηδες που χαμουρεύονται με τον έγκλειστο και οι βερναρδάκηδες και όποιο άλλο τσουτσέκι πίσω απ το οποίο ΚΡΥΒΕΤΑΙ, τι έκανε λέει, τον στηρίζεις; - Τελειώσατε! Έτσι ακριβώς! Τελειώσατε! Χωρίς φιοριτούρες και ανακοινώσεις και πολιτισμένο μπλα μπλα.
ΦΟΡΤΣΑ ΘΡΥΛΑΡΑ ΜΟΥ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΑΥΡΟΨΥΧΕΣ ΑΠΟΨΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ! ΠΑΝΤΑ!

Εικόνα Aprosarmostos17

Ο "επαναστάτης ποπολάρος" από τη Ζάκυνθο, μπορεί να το παίζει μαγκάκι με ξένα κόλυβα, αλλά εδώ υπάρχει και ένας πρωθυπουργός και μια οικονομική πολιτική. Τα 25 εκατ. του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ που μασάνε σαν καραμέλα οι αντι-Ολυμπιακοί, πληρώνουν συμβόλαια παικτών, όπου η φορολογία είναι 80%(!!!). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ 25 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο κρατικός προϋπολογισμός θα χάσει περίπου 10 εκατ. ευρώ. Και αυτά είναι μόνο κομμάτι από τις άμεσες ζημίες. Από εκεί και πέρα, αν υπολογίσουμε μόνο από τα ευρωπαϊκά ματς, τα εισιτήρια, οι διαφημίσεις, τα μεροκάματα που θα χαθούν. Αν υπολογίσουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάθει μια καθίζηση άνεϋ προηγουμένου, τότε συντηρητικά μιλάμε για έλλειμμα στον κρατικό Π/Υ άνω των 100 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο (2016) και ακόμα μεγαλύτερη τα επόμενα.

Θα έρθουν λοιπόν οι δανειστές και θα πουν: τρύπα κύριοι, κλείστε την. Με τι; Η φορολογία έχει πιάσει ταβάνι. Τι κάνουμε λοιπόν; Η εύκολη λύση: περικοπές, συντάξεις, μισθοί κτλ.

ΑΣ ΒΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ και να πει στον ελληνικό λαό, ότι έχει βάλει τον Κοντονή να "καθαρίσει" το ποδόσφαιρο, αλλά τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο κοσμάκης. Να δεις τότε πώς τα ποσοστά αυτοδυναμίας του grexit πέφτουνε σε ποσοστά μονοψήφια. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ, ΜΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΡΧΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ.

Εικόνα SPK

Το κόστος είναι σύνθετο να υπολογιστεί και είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων όπως λες. Πρέπει να εκτιμήσουμε τις αναπροσαρμογές όλων των συμβολαίων των αθλητών και προπονητών σε όλες τις ΠΑΕ. Αυτό συνεπάγεται αφενός δεκάδες εκατομμύρια φορολογικών απωλειών και κάποια εκατομμύρια ασφαλιστικών. Επίσης, θα υπάρχει ραγδαία μείωση στην τιμολογιακή πολιτική των ΠΑΕ (τιμές εισιτηρίων κυρίως) που θα μειώσει (έστω και λίγο) την είσπραξη ΦΠΑ (αν συνυπολογίσουμε ότι μπορεί να μην μειωθεί ή και να αυξηθεί ελαφρώς ο αριθμός των εισιτηρίων). Δεν βάζω ότι μόνο από τρία ματς Τσαμπιολί το κράτος τσεπώνει 200 χιλιάρικα ΦΠΑ από τα εισιτήρια χοντρικά. Αυτά είναι μόνο μια πρώτη παράμετρος κόστους. Σε επίπεδο χορηγιών και τηλεοπτικών έχουμε μια δεύτερη παράμετρο. Εκεί δε γνωρίζω ποσά, αλλά καταλαβαίνει κανείς ότι θα είναι σημαντικά. Δεν αναφέρομαι σε διαφυγόντα κέρδη και τι θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι θα κέρδιζε αν πχ πουλούσε έναν παίχτη που τώρα θα του φύγει ελεύθερος. Λέω για καθαρές απώλειες δημοσίων εσόδων. Τα λεφτά μόνο για ένα οικονομικό έτος είναι της τάξης των λίγων εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να το επιδιώξει το Γκρέξιτ ο Κοντονής. Ίσως μπορεί να του σκάσει στα χέρια. Αυτό δεν αποκλείεται. Εκεί θα πληρώσει τις συνέπειες. Αυτός που θα 'χει τις λιγότερες θα είναι ο Ολυμπιακός. ΑΠό κάθε άποψη. Γιατί από τον λαό του Ολυμπιακού ξεπηδάνε Κοκκαλαραίοι και Μαρινάκηδες...μία ευκαιρία είχαν να μας ρίξουν στο καναβάτσο. Τη χάσανε...τον ήπιανε έκτοτε.

Εικόνα thita

έτσι

είχε γίνει πριν λίγο καιρό, που ξαναμιλάγανε για grexit επί κοντονή, μια μελέτη για να οικονομικά του ποδοσφαίρου στην ελλάδα, τα νούμερα όσων επαγγελματιών αφορά το σπορ και οι τζίροι στην αγορά αλλά και οι φόροι σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο, κλπ., ήταν συγκλονιστικά

Εικόνα clark gheibol

Ωραίος και σε κλέβω για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εικόνα DevilMayCry7

Παιδιά συγνώμη αλλά ασχοληστε άδικα !Η τρύπα που θα γίνει στο δημόσιο αλλά και οι αγωγές από τους προέδρους των ΠΑΕ σε περίπτωση grexit είναι τεράστια! Και Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλασκουζος θα κάνουν αγωγές την επόμενη μέρα και θα δείτε που θα ζητάνε υπέρογκα ποσά για τους παικτακους που έχουν!

Εικόνα DevilMayCry7

Παιδιά συγνώμη αλλά ασχοληστε άδικα !Η τρύπα που θα γίνει στο δημόσιο αλλά και οι αγωγές από τους προέδρους των ΠΑΕ σε περίπτωση grexit είναι τεράστια! Και Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλασκουζος θα κάνουν αγωγές την επόμενη μέρα και θα δείτε που θα ζητάνε υπέρογκα ποσά για τους παικτακους που έχουν!

Εικόνα fasteddie

Αποστολε καλησπερα.Οι αμοιροι αντιολυμπιακοι δεν εχουν καταλαβει ακομα το μεγεθος της καταστροφης που θα παθουν οι ομαδουλες τους αν (φευ) μας πεταξουν εξω απο ευρωπη...Τα χανουμακια θα δουνε...αγια σοφια το 5000 μ.Χ. και αντε μετα να τους πεισεις οτι ο γατουλης δεν νοιαζεται ουτε για το καλο του ποδοσφαιρου (αααααχαχαχχαχχαχχαχχα) οτε φυσικα για την...αγαπημενη του κουλα.Οι βαζελοι θα μαλωνουν νυχθημερον με τον Αφραγκουζο,καθως θα ξεχασουν φυσικα Μπεργκ,ανακαινισεις Λεωφορου κτλ και θα παιζουν οακα με το Λαγο και τον Κουτρουμπη.Αλλα θα μου πεις αυτοι ειναι τοσο ΠΡΟΒΑΤΑ που ακομα και τοτε ο Μαρινακης θα τους φταιει...Καλα οι μπουγατσες ετσι η αλλιως λοβοτομημενοι μια ζωη ηταν δεν προκειται να αλλαξουν τωρα...
Πιστευουν οι αμοιροι οτι ο γιγαντας Ολυμπιακος με δικο του γηπεδο,με τον περισσοτερο και πιο τρελαμενο κοσμο ,ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ και με το Μαρινακη θα διαλυθει και θα αντεξει χωρις ευρωπη και εσοδα απο πωλησεις ο Τουιτι και ο γατουλης με το ρωσοποντιο...ΡΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ!!!!!Η πλακα ειναι οταν τους τα λες αυτα σου απαντανε ''ε αφου εσεις δεν εχετε προβλημα τι σας νοιαζει αμα βγουμε απο ευρωπη''?????Εδω μιλαμε για την απολυτη ΛΟΒΟΤΟΜΗ,αποτελεσμα βεβαια της επι 20 χρονια πλυσης εγκεφαλου που υφισταται ο κοσμος.
Για μενα ο Κοντονης ειναι ετσι η αλλιως πολλαπλα χαμενος γιατι οτι και να γινει απο εδω και περα,ειτε δλδ υποχωρησει ειτε ριξει το ποδοσφαιρο στα βραχια,εχει εκτεθει ανεπανορθωτα.Οταν ο εκπροσωπος της Φιφα σου λεει βρε λακαμα οτι το δεχεται να γινει το κυπελλο χωρις κοσμο και με ξενους διαιτητες και (εν μερει) ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ και εσυ δεν δεχεσαι τιποτε,αυτο ενα πραγμα δειχνει...ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ.ΤΕΡΜΑ.Γιατι αν δεν ειναι ετσι,ας μου εξηγησει καποιος πως ειναι,στηριζομενος στην κοινη λογικη.
Κλεινοντας θα πω οτι θα εχουμε τρομερα ντραβαλα και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στην Ελλαδα που κανεις μας δεν εχει φανταστει ακομα,αν τελικα το απευκταιο σεναριο καταστροφης του ποδοσφαιρου μας γινει πραγματικοτητα.Πραγματικα φοβαμαι για το χειροτερο...Ας φανταστουμε μονο τι εχει να γινει στα γηπεδα με τον κοσμο να βραζει και τον Κοντονη να μη μπορει να απειλησει πια με το ''μπαμπουλα'' του grexit,γιατι να το πουμε ετσι (μετα συγχωρησεως) λαικα,σταρχιδια του ολα μετα του οποιουδηποτε...Ε ρε γλεντια...

Εικόνα apostolos gaganis

Εξαιρετικό κείμενο!

Εικόνα tsalouxidis

Ο Κοντονής ανήκει στο 4% του ΣΥΡΙΖΑ πριν μπογιατιστεί εξωτερικά για να μοιάζει με ΠΑΣΟΚ και να μαζέψει τους πρώην πασοκτζήδες. Το 4% αυτό είναι γνωστό παλαιόθεν και δε γεννάται ζήτημα μπερδέματος των προθέσεών του, της φιλοσοφίας του, της ροπής του, της αντίληψης περί δημοκρατικής νομιμοποίησης, εξουσίας και θεσμών. Δεν μπλοφάρει, άλλο αν το πουλήσει έτσι στο τέλος αν την κάνει γυριστή. Πολύ θα γούσταρε χορτάρι με μπαλώματα, τσιμέντο και φανέλες με αριθμούς από μονωτική ταινία κι αυτός στο κέντρο στις μόνες στεγασμένες θέσεις με παλτουδιασμένους ρεμπουμπλικοφόρους συμβούλους γύρωθε.
Α, υπάρχει άλλη ομάδα με σύνδεσμο οπαδών στα Εξάρχεια πλην της ΑΕΚ; Από κάτι βόλτες στην πλατεία για καφέ δεν θυμάμαι άλλο σύνδεσμο. Τυχαία η ερώτηση. Πήγε λέει και τους έκανε παράπονα με δακρυσμένα τα ματάκια του ότι τον αδικούνε...Πήγε ο Υπουργός Αθλητισμού του Ελληνικού Κράτους και έδωσε λογαριασμό στην Ορίτζιναλ. Όχι στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, όχι στην ΕΠΟ, όχι στη Βουλή, όχι σε οποιονδήποτε θεσμό κρατικό ή έστω διεθνή οργανισμό αλλά στην Ορίτζιναλ. Και μάλιστα τονε μαλώσανε κιόλας ότι δε δείχνει αποτελεσματικότητα στους στόχους. Άντε και υπουργικό συμβούλιο με Χατζηχρήστο επικεφαλής σε λίγο.
Χτυπάνε με το έξω μέρος των χεριών το καλώδιο να δούνε αν έχει ρεύμα. Σε λίγο θα το πιάσουνε με τα δυο τους τα χεράκια και θα το κάνουνε κομμάτια. Οι άλλοι είναι στο αποθανέτω η ψυχή μου μετά των γαύρων, εμείς ως οπαδοί είμαστε στο "δεν μπορεί να γίνει τέτοια μαλθακία..." και η διοίκηση κάνει οπωσδήποτε κινήσεις παρασκηνιακά διότι στο παρασκήνιο εξουδετερώνεται το πολιτικό κόστος.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνούμε. Ειδικα στην περιγραφή του 4%. Το΄χω ζήσει εξ...αγχιστείας ( όχι εξ αίματος ) με μερικούς στο παρελθόν. Σε κοινούς, πολυκομματικούς, αγώνες. Καλά παιδιά, αλλά έτσι όπως τους περιγράφεις. Κομμάτι υπερβολικά βέβαια, χαριτωμένα υπερβολικά, ζωγραφική αδεία, αλλά το νόημα ακριβέστατο. Πρόσθεσε και τα ψυχοπαθολογικά στοιχεία της προσωπικότητας του Ζακυνθίου, να τη η...ακουαρέλα μας! Το θέμα είναι μη μας κάνει χάλια απ΄τα χρώματα το...στούντιο.

Εικόνα thita

εξαιρετικά έλλογη τοποθέτηση, as usual

για το 6, δεν είμαι σίγουρος (δεν το γνωρίζω) εάν δικαιούται βάσει καταστατικού και διεθνών κανόνων να προκηρύξει πρόωρες εκλογές η επο

ΘΡΥΛΑΡΑ απόψε

Εικόνα apostolos gaganis

Κάποιο παράθυρο θα υπάρχει, έκτακτη ανάγκη, αν το ζητήσει ένας αριθμός μελών του ΔΣ για κάποιο λόγο, αν παραιτηθούν φυσικά όλοι, δεν μπορεί να μην υπάρχει... Να γίνουν λοιπόν εκλογές, να την "φάνε" άλλη μια φορά, ιδιαίτερα τώρα, επί τη προόψει του Grexit, να τελειώνουμε μ΄αυτούς... Θα βρούν, βέβαια κάτι άλλο να λένε, αλλά οπωσδήποτε θα΄ναι μια ΧΟΝΤΡΗ ήττα τους... ΕΚΛΟΓΕΣ θέτε; Πάρτε τες!

Θα μπορούσε μάλιστα το παραπάνω, να συνδυαστεί με ξένο διαιτητή στον τελικό και μαθητές μόνο μέσα. Και τα τρία μαζί. ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ! Να γίνει ο τελικός, να το πάρει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός, να τελειώνουμε με το Grexit, να ΣΚΑΣΟΥΝΕ και μετά ας κυνηγάνε άλλα...

Τίιιι θέλετε; ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ; Έγινε. ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ; Φέραμε ξένο διαιτητή για τον τελικό. ΘΕΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΒΙΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ; Μόνο μαθητές στις κερκίδες. Αν γίνουν αυτά, ΑΝ, πάει στο διάολο το Grexit, γιατί δεν είμαστε για τέτοιες αηδίες τώρα... Εκτός αν μας προλάβει το ΣτΕ και βγάλει απόφαση που ΛΥΝΕΙ τον κόμπο...

Εικόνα thita

Καλησπέρα φίλε μου Απόστολε.

Δεν έχω διαβάσει το καταστατικό της επο (υπάρχει υποθέτω στο site της, θα ρίξω αύριο μια ματιά), σίγουρα θα προβλέπεται η περίπτωση που πολύ σωστά επισημαίνεις (πρόωρων εκλογών), ακόμη και σε περίπτωση παραίτησης όχι όλων, αλλά κάποιου ικανού αριθμού συμβούλων υποθέτω. Είναι μια πολύ ωραία πρόταση, λύνει έναν "γόρδιο δεσμό", απλά εικάζω ότι υπάρχει κάποια προδικασία όσον αφορά υποψηφιότητες, εκλέκτορες, κλπ., που δεν πρέπει να είναι και πολύ σύντομη. Σε κάθε περίπτωση, είναι φοβερή τρίπλα και θα αφοπλίσει κάθε υπουργό και παράγοντα από επιχειρήματα περί διοίκησης επο, κλπ. Ελπίζω να το έχουν σκεφτεί εκεί στην επο, ή να διαβάζει κάποιος ratm τέλος πάντων. Ίσως βέβαια δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο (ότι δηλαδή κάθε φορά που υπάρχει αμφισβήτηση κάποιας διοίκησης από την Πολιτεία, να προτείνεται αυτή η λύση), αλλά εντάξει, σταθμίζονται υποθέτω όλα τα δεδομένα και επικρατεί το υπέρτερο προς φύλαξη αγαθό.

Συμφωνώ με το να γίνει ο τελικός, αλλά ο μεν ξένος διαιτητής θα πρέπει να είναι σαφές πως αποτελεί μια κατ' εξαίρεση περίπτωση/επιλογή (εναλλακτικά, μπορεί να αναζητηθεί διαιτητής κοινής αποδοχής, άλλως να προκύψει με κλήρωση), οι δε θεατές/μαθητές με αφήνουν λίγο παραπονεμένο, αφού ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει εδώ και χρόνια ευπρεπέστατη συμπεριφορά και το γήπεδό μας είναι εκκλησία, οπότε να χάσω την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα τέτοιο ματς επειδή κάνουν άλλοι οπαδοί (άλλων ομάδων) φασαρίες? Τέλος πάντων, να το δεχτώ, για λόγους εκτόνωσης της κατάστασης.

Για το θέμα του Σ.τ.Ε. και της αιτίας της διακοπής του Κυπέλλου, αλλά και για την στάση των διεθνών ομοσπονδιών, έχω τοποθετηθεί σε εκτενέστατο (έως κουραστικό) e-mail που σου έχω στείλει το μεσημέρι (το λέω για την περίπτωση που δεν το είδες), οπότε αποφεύγω άσκοπες επαναλήψεις. Θεωρώ το Σ.τ.Ε. ως τρόπο εύσχημης λύσης (χωρίς δηλαδή να πληγεί το κύρος του υπουργού, κλπ.) πλην όμως τα θέματα της σύγκρουσης είναι πολλά (ή, πιο σωστά, η πρόθεση παρεμβατισμού από πλευράς Πολιτείας στα του αθλητισμού) και όχι μόνο η διακοπή του κυπέλλου, οπότε μια υπέρ της επο απόφαση του Σ.τ.Ε. μόνο χρόνο θα κέρδιζε και όχι συναίνεση ή λύση. Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, νομίζω ότι εάν η επο νιώσει πως είναι διαπραγματευτικά ισχυρή, θα επιδιώξει την νέα αναβολή (θα φροντίσει ο δικηγόρος της να του απορριφθεί η αίτηση στον δικηγορικό σύλλογο για κατ' εξαίρεση παράσταση), αν όμως θελήσει να εκτονώσει την κατάσταση, μπορεί να φροντίσει να δικαστεί η υπόθεση (προσωπικά εικάζω πως η υπόθεση θα αναβληθεί και πάλι, ώστε να ξεκαθαρίσει με τον καλό ή τον κακό τρόπο η κατάσταση μεταξύ Πολιτείας και ομοσπονδιών, δηλονότι υποχώρηση ή αποκλεισμός, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η παρεμβατικότητα του υπουργού απειλεί το σύνολο του αθλητισμού και εθνικών ομοσπονδιών, οπότε όλες οι διεθνείς ομοσπονδίες ανά τον κόσμο παρακολουθούν την κατάσταση).

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύτιμος... Δεν το είδα το η-μέηλ. Τώρα θα κοιτάξω να το βρώ. Λέω, ξέρεις, αν υπάρχει καμιά λύση με στόχο το εφικτό, το εκτονωτικό, σαφέστατα όχι το τέλειο. Έτσι που να...χαλαρώνει, ας μην κόβει, ασφαλώς , τον Γόρδειο δεσμό που αντιμετωπίζουμε τώρα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας τέτοιο πράμα... Πάω να ψάξω τώρα το άλλο που μου΄πες.... ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΧΙ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΔΡΑΣΗ. Έτσι νομίζω. Εκτός αν δεν γίνεται ή μας προλάβουν τίποτα εξελίξεις...

Εικόνα thita

κακόπιστοι, ναι, με τέτοιους μιλάμε και καλούμαστε να βρούμε λύσεις και κοινό τόπο

αρκεί με δαύτους για σήμερα όμως, πρέπει να ετοιμάσω την καρδιά μου να ταξιδέψει μέχρι την μόσχα