Κύριε υφυπουργέ! Θ΄ανοίξεις τελικά την πόρτα του ποδοσφαίρου μας στο τρίο που περιμένει απέξω;



Βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα της αναμονής. Αναμονής για το ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ θέμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει μια ησυχία γενικώς. Εξαιρώ το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΩΡΑΣ. Με αηδίες, δεν ασχολούμαι. Ησυχία, όπως εκείνη πριν από σεισμό. Εγώ, φυσικά, εξακολουθώ να παραμένω ανήσυχος. Πολύ. Ένα άθλημα, το μακράν δημοφιλέστερο όλων, κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ με αποκεφαλισμό από τα τρία "δρεπάνια". Τα κρατάνε οι μαυροφορεμένοι της φωτογραφίας... Περιμένοντας στον θάλαμο αναμονής να τους ανοίξει την πόρτα ο υφυπουργός Αθλητισμού. Να μπούνε μέσα και ν΄αρχίσουν να κομματιάζουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, επειδή:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν΄ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου, είχα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θεωρώ το υστερικό αντιΟλυμπιακό τρίγωνο, υπεύθυνο για την δαμόκλειο σπάθη του Grexit πάνω απ΄την κεφαλή του ποδοσφαίρου μας. Πώς έχει τούτη τη στιγμή - όπως φαίνεται τουλάχιστον - η κατάσταση; Συνοψίζω:

1.  Δεν γνωρίζουμε πρώτα - πρώτα με σιγουριά, αν ήλθε ή όχι ακόμα η περιβόητη επιστολή της ΟΥΕΦΑ στα χέρια του κ. Κοντονή. Η ενημέρωση ως προς αυτό, θολή. Φάσκει και αντιφάσκει. Αναμένεται, λέει, σήμερα.

2.  Η περιρέουσα ατμόσφαιρα, επισημάνθηκε ήδη. "Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν"... Θα μου πεις, και τί να γράψουνε; Πώς να γεμίσουνε τις σελίδες; Τους καταλαβαίνω... Ο Παλάσιο λοιπόν, για τον οποίο ο Αλαφούζος άναψε πράσινο φως, ο Γκόμεζ που συγκινεί τους Ενωσίτες, ο Πουλίδο, ο Ερνάνι, ο Φορτούνης... Μαζί, τα πλάνα των ασπρόμαυρων του Βορρά για τα πλέϊ οφ και η αλλαγή νοοτροπίας που γίνεται κάθε χρόνο στην ομάδα τους και ποτέ δεν την βλέπουμε, ούτε εμείς ούτε αυτοί. Ούτε θα την δούμε. Πάω στοίχημα. Είναι ΑΝΙΑΤΗ ετούτη η φυλή...

Τώρα βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ! Κατσαρότατες μάλιστα, αν μέχρι τις 15 του Απρίλη δεν σοβαρευτούμε ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ σ΄αυτόν τόπο και δεν ληφθεί απόφαση να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας. Τί μεταγραφές και πλέϊ οφ και πλάνα για του χρόνου μου γράφετε και λοιπές φούτσες... Μας διαβάζουν και...παιδιά. Για ποιά Ευρώπη μιλάμε; Έχω πήξει πια ρε παιδί μου με τις μαλακίες που ΖΩ καθημερινά σ΄αυτή την έρμη τη χώρα! Παντού! Ρε, να μην υπάρχει σωσμός; Μια αχτίδα, έστω, ελπίδας για κάποια βελτίωση, ανάταση; ΤΙΙΙΙΠΟΤΑΑ....

3.  Την υπόθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν την βλέπω να προχωράει με την απεργία των δικηγόρων. Βρήκανε κι αυτοί ώρες ν΄απεργήσουνε! Sorry Panos, dear friend... Μπορεί να΄ταν κι αυτό "μια κάποια λύση"... Οπότε; Τίιι κάνουμε ΤΩΡΑ; ΚΙ εγώ λέω: ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΩΪΚΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Γιαυτό και καθόλου δεν συμφωνώ με το προχθεσινό του Θεοδωρίδη "ας κάνουν ό,τι θέλουν, και στις αλάνες να παίζουμε ο Ολυμπιακός θα παίρνει πάλι τα πρωταθλήματα". Το εκλαμβάνω έτσι ως σχήμα λόγου και μόνο, εν τη ρύμη... Πολλή ρύμη πέφτει πάντως, κάθε φορά σχεδόν που... Ας μείνω εδώ. Δεν θέλω λοιπόν αλάνες! Δεν επένδυσε ο Ολυμπιακός τόσα εκατομμύρια, χρόνια τώρα, δεν έφτιαξε γηπεδάρα και ζηλευτές εγκαταστάσεις, δεν προσπάθησε τόσο, δεν οργανώθηκε τόσο, δεν προσέλαβε τόσο εκλεκτό προσωπικό σε κάθε πόστο, δεν έφερε τέτοιους ξένους αλλά και Έλληνες παιχταράδες που βλέπουμε 20 χρόνια τώρα, δεν τρανώθηκε στο σημερινό υψηλότατο επίπεδο ο Ερασιτέχνης, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ! Γιατί με την βορειοκορεατοποίηση του ποδοσφαίρου μας, θα ζήσουμε ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Κι όταν τα λες αυτά στον Έλληνα, ΑΔΥΝΑΤΕΙ να τα συλλάβει, να τα πιστέψει, ενώ υπάρχει μερίδα οπαδών που σου λέει ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ! ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν΄ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΤ΄ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΥΡΩΠΗ! Λες και μόνο αυτή θα΄ναι η συνέπεια... Τί να πω; Εμπάθεια του κερατά, παντρεμένη με πνευματικό πηλίκον ραδικιού... Άει σιχτίρ!

4.  Τί κάνουμε λοιπόν; Περιμένουμε την επιφοίτηση της λογικής στο κεφάλι του Ζακυνθίου; Αυτός, απ΄την μια διαβάζω πως είναι ανένδοτος και εμμένει στην απόφαση του...πρωθυπουργού κι απ΄την άλλη ότι ψάχνει στελέχη του Ολυμπιακού και του αντιΟλυμπιακού μετώπου για συζήτηση, μετά το μεθοδευμένο ναυάγιο... Ποιόν να πιστέψω τώρα; Κινητικότητα κρυφή, ΠΡΕΠΕΙ μάλλον να υπάρχει. Δεν ξέρω γρι. Το εύχομαι περισσότερο. Απ΄την άλλη οι επιφανείς Πειραιώτες και Ολυμπιακοί οπαδοί π.χ. της πόλης, τί κανουνε; Πιέζουνε τίποτα βουλευτές εκεί στο λιμάνι; Κάνουν τίποτ΄άλλο; Σκοπεύουν σε τίποτ΄άλλο; ΣΚΟΤΟΣ... Κι εμείς; Οι γαύροι; Οι "μην τολμήσει κανείς να τα βάλει με τον κόσμο του Ολυμπιακού κλπ"; Συβαρίιιτες... Πότε δηλαδή θα ξεσηκωθεί, ας πούμε, ο Γαυρισμός να κάνει καμιά ανοιχτή, ειρηνική, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πίεσης στα κέντρα εξουσίας με καμιά 50ριά χιλιάδες, για το ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ - ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ; Έτοιμος είμαι, προσωπικά, να παρουσιαστώ στο κάλεσμα! Στρατιώτης αφοσιωμένος στον δαφνοστεφανωμένο. ΕΤΟΙΜΟΣ! Φτάνει να κληθώ απ΄αυτούς που πρέπει και όπως πρέπει... Πότε θα γίνει κάτι τέτοιο; Μετά την 15η του Απρίλη; Όταν ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το φέρετρο;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ... ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΑΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΣ... ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ; ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ... ΕΤΣΙ ΔΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ; ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΧΙΛΙΟΙ; ΧΙΛΙΟΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΙ, ΧΟΝΤΡΑ ΧΟΝΤΡΑ; ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΡΟΣ ΤΑ΄ΚΕΙ ΘΑ΄ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ "ΔΡΕΠΑΝΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ... ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ, ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ... ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ GREXIT. ΑΣΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Ξεχάστε τον Κοντονη. Αυτός είναι σαν τον Πρόεδρο της Αεκουλας. Μπροστινος.

Αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι το "καλό παιδί" χωρίς γραβάτα, ο απλός Αλέξης. Αυτός που γαμα σε την οικονομία, έκανε δημοψήφισμα που ο κόσμος είπε ΌΧΙ και αυτος τα κατέβασε κανονικά στους Γερμανούς.

Στο ποδόσφαιρο, το οποίο χρησιμοποιούν για παραπλάνηση, δημαγωγια, και να γίνουν αρεστοι σε κάποιους, θα κάνουν το ίδιο.

Μέχρι τώρα πάνε την απαξίωση στη διάλυση.

Τώρα όμως είναι η ώρα που δεν έχουν να κάνουν με πρόβατα και τηλεθέαση αλλά με έναν οργανισμό που δεν σηκώνει... Κοντονιές. Η FIFA μπορεί να συνομιλει μαζί τους και να στέλνει τον Κουτσοκουμνη που μιλά Ελληνικά στην Αθήνα, αλλά παίρνει και αποφάσεις.

Όχι σαν αυτές... του Κοντονη.

Η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση, έχει να κάνει με ένα σοβαρό οργανισμό και ένα καθαρό τελεσίγραφο.

Η κάνει μία κωλοτουμπα, ή το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι έξω από τον χάρτη των χωρών που είναι μέλη. Πλέον μπορεί να παίζει με το ψευδοκρατος, ίσως την Ζιμπαμπουε κλπ.

Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Κοντονής θα μαγειρέψει μία συμφωνία των τριών ή τεσσάρων και θα πατήσει πάνω σε αυτήν για να συνεχίσει το κύπελλο.

Διαφορετικά δεν είναι μόνο τρελός αλλά είναι για δέσιμο.

Και αυτος, αλλά πολύ περισσότερο ο Αλέξης.

Εικόνα ΔΙΑΣ

Εχουν χεστει πανω τους. Και ο Κοντονης και οι "εξυγιαντες". ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ. Θα σκασουμε στα γελια με τις κωλοτουμπες τους.

Εικόνα tsalouxidis

Παιδιά όμως πείτε και σ'εμάς που είμαστε καννα 500 χλμ μακριά και δεν έχουμε καθόλου προσβάσεις σε ινσάηντ ίνφο. Είναι δεδομένο ότι θα κάνουνε κωλοτούμπα ή απλά το υποθέτουμε;

Εικόνα RED HELL

Βαρεθηκα την ολη ιστορια πραγματικα.Εχουμε μια ηλιθια κυβερνηση που παει να μας καταστρεψει οτι εχει μεινει απο τη λαιλαπα που εχουν δημιουργησει ολα τα κομματα ανεξαιρετως απο τη μια και απο την αλλη ενα ματσο ηλιθιους οπαδους που θελουν μονο την καταστροφη του Ολυμπιακου.Αντε και γαμηθειτε ρε μαλακες.Πιστευω ο Προεδρος στο παρασκηνιο να κανει τα απαραιτητα(γιατι στο προσκηνιο δεν εμφανιζεται)ειδαλλως βλεπω να γινεται της πουτανας στο Καραισκακι.
Ποσο θελω σε λιγο καιρο απο τωρα να πανηγυριζουμε την κατακτηση του κυπελλου και ολα τα πουσταρια να εχουν βυθιστει στην αφανεια.

Εικόνα tsalouxidis

Πολύ παράξενα πράγματα. Ο Μαρινάκης αγνοείται. Ο Σάββας το παίζει τρελίτσα ότι θα επιστρέψουμε στο καρβουνιάρικο με φτερά στα ποδάρια. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Ο ελληνικός λαός, φύσει παθητικός, και εν προκειμένω ο Ολυμπιακος Λαός δεν εκδηλώνεται αν δεν μπει σημαιοφόρος κάποιος.

Εικόνα apostolos gaganis

Τί ωραίο σχόλιο... Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ. Εκλεκτέ σύγγαυρε...

Εικόνα thita

αγαπητέ μου φίλε απόστολε, να είσαι καλά, εύλογος απόλυτα ο προβληματισμός σου, έγραψα πάλι δύο σεντόνια υπέρδιπλα για να πω περί του δικαστηρίου, αλλά είπα μετά ντροπή πια η πολυλογία μου, άσε να μιλήσει κανένας με πιο αγνή φωνή

Εικόνα apostolos gaganis

Φίλε μου, δεν ξέρω. Την πήρε την επιστολή. Κι εμείς; Καθόοοομαστεεε; Τί να πω; Είμαι στην τσίτα. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ...ΑΣΕ!