ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΗΤΑΝ: ΑΣΗΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ΄ΑΝΑΓΚΗΝ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ...



Κληρωθήκαμε, εμείς οι...ισχυροί, με την πορτογαλική Αρούκα. Στις 18 του μήνα ο πρώτος αγώνας εκεί, στις 25 ο επαναληπτικός εδώ. Να δούμε λοιπόν μερικά πράγματα γιαυτή την άγνωστη σ΄εμάς και πιστεύω παντού, εκτός Πορτογαλίας, ομάδα.

Η Αρούκα είναι μια μικρή πόλη - δήμος στην μητροπολιτική περιοχή του Πόρτο, στην Β. Πορτογαλία. Έχει την ομώνυμη ποδοσφαιρική της ομάδα, με το γήπεδό της, το Δημοτικό Στάδιο χωρητικότητας 6000 θεατών. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μπλε. Ιδρύθηκε το 1951, ως παράρτημα της Πόρτο, και για 5 δεκαετίες έπαιζε σε περιφερειακό πρωτάθλημα της χώρας ( Aveiro ). Απ΄το 2006 όμως και μετά, δηλ. εδώ και 10 χρόνια, άρχισε η...έκρηξη. Την χρονιά αυτή ανέβηκε στην γ΄εθνική κατηγορία και μέσα σε ελάχιστα χρόνια, συγκεκριμένα στα τέλη της περιόδου 2012-13, σκαρφάλωσε στην α΄εθνική ( Primera Liga ), επίτευγμα ιδιαίτερα ξεχωριστό για το οποίο και παρασημοφορήθηκε με το χρυσό μετάλλιο Αξίας από τον δήμο, που την ενίσχυσε και οικονομικά προκειμένου να ανανεώσει και να επεκτείνει το γήπεδό της. Πέρσι κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας με 54 βαθμούς, 13 νίκες, 15 ισοπαλίες, 6 ήττες, 47 - 38 γκολ και μετά από τις Μπενφίκα ( πρωταθλήτρια ) 88 β., Σπόρτινγκ Λισαβόνας 86, Πόρτο 73 και Μπράγκα 58 β. Για να παίξει με τον Ολυμπιακό, απέκλεισε την ολανδική Χέρακλες Αλμέλο με δυο ισοπαλίες, 0 - 0 εντός και 1 - 1 εκτός. Τέσσερις παίκτες της έχουν περάσει απ΄την Ελλάδα. Οι Βελάσκες στον Βάζελο, Μπρακάλι στον Παναιτωλικό, Κοέλιο στον Άρη και Ζεκίνια Λάρισσα - Πανθρακικό.

Κοιτάζοντας τις χρηματιστηριακές αξίες των παιχτών της, επέλεξα τέσσερις. Τους ακριβότερους, στα "χαρτιά" έστω, και τους αναφέρω:

- ΟΥΓΚΟ ΜΠΑΣΤΟ. Πορτογάλος, σέντερ μπακ, 1.88 m, 23 ετών, δεξιοπόδαρος, σημερινή αξία 1.75 εκ. ευρώ με την πορεία της σαφώς ανοδική.

- ΛΟΥΙΣ ΑΝΤΕΡΣΟΝ. Βραζιλιάνος, δεξί μπακ, 1.75 m, 28 ετών, δεξιοπόδαρος, σημερινή αξία 2.0 εκ, με την πορεία της μάλλον ανοδική.

- ΝΟΥΝΟ ΚΟΕΛΙΟ. Πορτογάλος, αμυντικό χαφ, 1.83 m, 28 ετών, δεξιοπόδαρος, σημερινή αξία 2.0 εκ, με την πορεία της μάλλον ανοδική.

- ΝΟΥΝΟ ΒΑΛΕΝΤΕ. Πορτογάλος, κυρίως 8άρι, 1.74 m, 24 ετών, δεξιοπόδαρος, σημερινή αξία 1.5 εκ, με την πορεία της σαφώς ανοδική.

 ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: 26 παίχτες, μ.ο. ηλικίας τους τα 26 χρόνια, 57.7% ξένοι, 3 διεθνείς, συνολική χρηματιστηριακή αξία 17.53 εκατομμύρια ευρώ. Για συγκριτικούς λόγους, εκείνη της Χάποελ Μπερ Σεβά είναι 13.5 εκατομμύρια ευρώ ( προ του αποκλεισμού μας ) και του Ολυμπιακού 83.68 εκατομμύρια.

Σ    Υ    Μ    Π    Ε    Ρ    Α    Σ    Μ    Α   

Την περιμένω, με βάση τους αριθμούς, πάνω-κάτω σαν την Χάποελ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΣΗΜΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ. Καθόλου. Την ομάδα μας να δούμε....

Υ. Γ.  Για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, αναμένω να ολοκληρωθεί το θέμα του προποπονητή πρώτα και μετά θα τοποθετηθώ. Δεν μπορώ όμως να να μην επισημάνω το ουσιαστικό ΘΑΨΙΜΟ από τις ΑΡΔΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ της άμεσης και γενναίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά 20 εκατομμύρια ευρώ. Απάντηση - κεραυνός προς όλους τους καταγέλαστους "εξυγιαντές", αλλά και τους εμμονικά αρνητές του στη δικιά μας όχθη. Αν το έκαναν αυτό Αλαφούζος, Μελισσανίδης ή Ιβάν, 3 έκτακτα παραρτήματα θα΄χανε βγάλει οι -άλες.... Σας ξέρουμε καλά ρε τί βρομοπαίχνιδα παίζετε... Τώρα θα σας μάθουμε; Απ΄την άλλη βέβαια, όταν με βλέπω ν΄ασχολούμαι με...εξωτικά μέρη όπως το Μπερ Σεβά και η Αρούκα, ενώ το 2014-15 π.χ. είχα να κάνω με την Αθλέτικο Μαδρίτης και την Γιουβέντους και το 2015-16 με την Μπάγερν και την Άρσεναλ, ΘΛΙΒΟΜΑΙ... ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΔΟΚΩ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ: ΤΗΝ ΓΟΡΓΗ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ, ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ...

Σχόλια

Εικόνα Andreas

Η έπαρση διορθώνεται με χαστούκι. Εμείς φάγαμε το χαστούκι και δεν συνήλθαμε. Άρα η έπαρσή μας είναι τόσο μεγάλη που θα έρθει κι άλλο. Δεν μπορεί να θεωρεί η ΠΑΕ ότι η ομάδα όπως είναι περνάει Πορτογαλική ομάδα που έχει βγει Ευρώπη κι ας μην την ξέρουμε καθόλου. Επίσης απορώ πώς γίνεται και επιχειρηματίας που έβαλε πρόσφατα 10εκ σε ΑΜΚ και βάζει άλλα 20 τώρα δεν θωρακίζει τα έσοδά του μέσω καλής παρουσίας στην Ευρώπη. Πόσο δύσκολο είναι να πάρουμε 3 παίκτες των 9εκ (πώληση Μαζουακού + 1,5εκ) σύνολο αλλά να είναι αξιόλογοι, παικταράδες το ξέρω δε γίνεται σε αυτά τα λεφτά.

Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι προπονητής. Να γίνει το συνονθύλευμα ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι προφανές πως η ομάδα ρίχνει το μπάτζετ και το ρίχνει αρκετά, φαίνεται και από τα συμβόλαια που έφυγαν και φεύγουν. Αλλά, αφού αρχίζουμε από την αρχή, ας πάρουμε έστω 3 δανεικούς τύπου Κάμπελ να βγει η χρονιά και κατά τη διάρκειά της να γίνει μία καλή έρευνα να βρεθούν 3 προς αγορά μέσα στο μπάτζετ που διαθέτουμε, όποιο κι αν είναι αυτό.Πάντως αν δεν περάσουμε την Αρούκα η χρονιά θα ξεκινήσει πολύ ζόρικα, βλέπω όλοι είναι σχεδόν στα κάγκελα. Μου θυμίζει την χρονιά που πήγαμε πλέιοφ που άκουγε ο Κόκκαλης πολλά, ο Μέλμπεργκ μοίραζε μπουκέτα στους παοκτζήδες και οι κερκίδες αναπτήρες στις σουίτες.

Ας μην πάρουμε πρωτάθλημα, αλλά να βγει να πει φέτος είμαστε προς επισκευή και σχεδιάζουμε τα εξής: 1-2-3. Αν ισχύει αυτό βέβαια η γνωστοποίηση έπρεπε να γίνει νωρίς. Εγώ το διαρκείας θα το έπαιρνα έτσι κι αλλιώς, θέλω να βλέπω τα ερυθρόλευκα όχι τους επισκέπτες στο Καραϊσκάκη. Αλλά όχι τραβάμε πρώτα αυτούς που μπορεί αλλιώς να μην έπαιρναν διαρκείας και μετά να θυμόμαστε την αναδόμηση. Από την άλλη αν το παίζουμε φαβορί έχω και απαιτήσεις από φαβορί.Και Ολυμπιακός -η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας- είναι δυνατόν να μην είναι φαβορί όπου και να παίζει;

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν είναι μόνο θέμα έπαρσης. Τουλάχιστον εγώ στους δύο αγώνες μας δεν διαπίστωσα τέτοιο πράγμα. Δυστυχώς, δείξαμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αδυναμία να πάρουμε τους Ισραηλινούς. Μιλάμε για ΟΜΑΔΙΚΗ καθίζηση. Ξεκινάμε με σοβαρό προπονητή και ουσιαστική ενίσχυση σε παίχτες. Αυτά έπρεπε να΄χουν γίνει ΑΜΕΣΩΣ μετά την αποχώρηση του Σίλβα. ΣΗΜΕΡΑ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, ΘΑ΄ΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ... Πάει αυτό. Πρώτος στόχος τώρα, ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ: Περνάμε την Αρούκα. Στόχος δύσκολος, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Το γιατί, το εξηγεί ο τίτλος. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Εικόνα Andreas

Η έπαρση για να διευκρινίσω τί εννοώ, όπως την είδα εγώ, ήταν διοικητική, τουλάχιστον αυτών που έτρεχαν την ομάδα, του τύπου είμαστε καλοί για οποιονδήποτε αντίπαλο από αυτούς που μπορούν να μας τύχουν, περνάμε και χωρίς μεταγραφές. Αυτή την έπαρση πληρώσαμε κατά τη γνώμη μου γιατί από αυτή προέκυψε η αντικειμενική ομαδική αδυναμία όπως τη λες κι εσύ. Το κακό είναι ότι αυτή η αδυναμία ήταν και απροσδόκητη για τους περισσότερους και αδικαιολόγητη.

Επίσης από το αποτέλεσμα βλέπουμε ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη μεταγραφική προεργασία και γι' αυτό δεν έγιναν μεταγραφές μέχρι τη σημερινή προθεσμία. Οπότε εμείς με ίδια ομάδα και με μάλλον καλύτερο αντίπαλο από τη Χάποελ θα είναι όντως πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζουμε σε σοβαρότητα και κάποια βελτίωση μέχρι την άλλη βδομάδα, αποτέλεσμα που δεν μας αποκλείει και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δυνατή έδρα στη ρεβάνς (κι αυτό είναι που με ανησυχεί γιατί βλέπω πολλά νεύρα και γκρίνια, αρκετά δικαιολογημένα βέβαια).

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε και αγαπητοί σύγγαυροι,
Λίγα σχόλια με μακριές ουρές:
1. Η 5η ομάδα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας εμένα μου φαίνεται καλύτερη άρα πιο επίκινδυνη απο την Χάποελ, επομένως ας προσγειωθούν εκεί στην πλατεία Αλεξάνδρας μήπως και κάνουμε την υπέρβαση,διορθώντας κατα τι το ρεζιλίκι που παθαμε.
2. Αύριο λήγει η προθεσμία για την λίστα στην ΟΥΕΦΑ? τότεπου είναι οι έτοιμες μεταγραφάρες που θα κάνουν την διαφορά?μήπως είναι ο ασσος στο μανίκι αύριο δώδεκα παρά 1?
3.Ο Λεονάρντο... (ντι Κάπριο???)απο τις διακοπές στην Μύκονο... στου Ρέντη? Ρε μήπως μας φάνε οι αρκούδες?
Από πότε έχει να προπονήσει ομάδα?
4. Μήπως η επικοινωνιακή μας ομάδα ("Γάβρος" "Πρωταθλήτής" Καρα...,Μανώλης...κλπ) είναι φαβορί να εκθρονίσει τους επικοινωνιολόγους του Μεγάλου Αλέξη(του αριστερού ντε χωρίς γραβάτα.. που παει να μιμηθεί τον Ανδρέα...με την σύνοδο κορυφής του Νότου!!!που θα ταίσει τον λαό-η πόπολο... με χρυσά κουτάλια...) και κατακτήσει το χρυσό της προπαγάνδας στο Ρίο???
RED ALERT!!!
Εν θρύλω αδελφοί και η υπομονή έχει όρια δεν αντέχεται άλλο κάζο,άλλο δούλεμα!
Εκός και αν με το Δεκαπενταυγουστο γίνει κανά θαύμα,λέτε??

Εικόνα fasteddie

Επιτελους αρχιζω κ βλεπω ωριμα σχολια απο σκεπτομενους-προβληματισμενους συγγαυρους που βλεπουν την παπατζα της διοικησης.
Να εισαι σιγουρος φιλε οτι οχι μονο μεχρι αυριο Δευτερα θα αποκτηθουν,θα ανακοινωθουν και θα δηλωθουν στη λιστα ξενος προπονητης-μεγαλο ονομα,2 σεντερ μπακ,επιθετικος,εξτρεμ και οχταρι υπερπαιχταραδες,αλλα θα γινει επεκταση του Καραισκακης κατα 50.000 θεσεις,αεροδρομιο στο Φαληρο καθως ΚΑΙ υποθαλασσια σηραγγα που θα συνδεει τον Πειραια με τη Σαγκαη (αυτο θα γινει με λεφτα της Cosco...).

υ.γ.1 Οταν ο 17χρονος Ρετσος ειναι ΜΑΚΡΑΝ του δευτερου το ποιοτικοτερο σεντερ μπακ σου και ο παιχτης-ανεκδοτο Σεμπα παιζει...φουνταριστος,καταλαβαινει κανεις την καταντια αυτης της ομαδας.
υ.γ.2 Ο Παρντο αποδεικνυει ποσο...σχετικος ειναι ο Βικτορ με το αθλημα ποδοσφαιρο.
υ.γ.3 ΔΥΣΤΥΧΩΣ για το Φορτουνη η ομαδα εγινε πολυ αργη και προβλεψιμη οταν μπηκε.Ερωτευμενος ειναι η ματιασμενος??
υ.γ.4 Μανθατης,Ρετσος,Μπουχα,Παρντο,Βουρος,Ντε λα Μπεγια οι καλυτεροι και ποιοτικοτεροι της ομαδας.Ο μεγαλος Καμπιασο ειναι εκτος συναγωνισμου.
υ.γ.5 Ποσους Φιγκειρες-κλοουν θελει ο Βουρος για πρωινο???

Εικόνα Harry red logic

Πραγματικά μας έχουν εξοργίσει.
Σκοπιμότητα? Ανικανότητα? Ηλιθιότητα?Οτι και να συμβαίνει είμαστε στο χείλος του γκρεμού για φέτος!(έκτός αν έχουνε δώσει την χρονιά αντάλλαγμα....εύχομαι ΟΧΙ!)
θΑ ΕΠΑΝΈΛΘΩ ΑΠΟΨΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 η ώρα!

Υ.Γ
Στο Μάντσεστερ η United + City κλαίνε! Ο Ζοζέ ο Ζλάταν και Αγκουέρο! φημολογείται οτι μπήκαν στο αεροπλάνο του Προέδρου για Πειραιαααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!νομίζω θά έχουμε πιο εύκολα το γκόλ!

Εικόνα fasteddie

Φιλε μου περνανε κι εμενα πολλα περιεργα πραγματα απο το μυαλο...
Διαβαζα τις λεπτομερειες της μεταγραφης αυτου του Ριναλντι στο βαζελο.Η ομαδα του θα παρει λεει...300.000 και μαλιστα σε 3 δοσεις.Ναι,μιλαμε για τετοια τεραστια ποσα,για τετοιους παιχταραδες,των 300.000.Αυτη η ομαδα διεκδικει τον τιτλο απο τον Ολυμπιακο,αν οι διοικουντες το δεχονται αυτο,παω πασο...

Εικόνα apostolos gaganis

Όλοι στα καρφιά καθόμαστε... Αν μας αποκλείσει κι΄η Αρούκα, προβλέπω πολύ ισχυρές αναταράξεις από πλευράς οπαδών, με συνέπειες απροσδιόριστες... Εύχομαι να διαψευστώ και να δούμε ΣΟΒΑΡΕΣ επιλογές. ΤΩΡΑ! Παρατηρώ ήδη ΥΣΤΕΡΙΑ και ΣΠΑΣΙΜΟ νεύρων εκ μέρους των γαύρων. Τα επαγγελματικά οπαδικά ΜΜΕ της ομάδας, συμβατικά και διαδικτυακά, με την πολιτική που κρατούν, έχουν κι΄αυτά το μερίδιο της ευθύνης τους για το προηγούμενο. Το ΦΩΣ εξαιρείται. Κάπως. Διατηρώ την ψυχραιμία μου και περιμένω να δω, έως ότου λήξει η προθεσμία, για να τοποθετηθώ.

Εικόνα KCS

Πολύ σωστά κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου. Πολύ σωστά επισημαίνεται ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν αντέχει άλλο κάζο σαν αυτό στο Ισραήλ(αυτή η χώρα είναι καταραμένη για μας από το φάιναλ φορ1994.Αλλά "έσσεται ήμαρ"). Συμφωνώ και με τα σχόλια σ'αυτό το άρθρο. Η διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ πρέπει να δράσει ΕΓΚΑΙΡΑ και αποτελεσματικά για να σώσει την ευρωπαΪκή χρονιά του συλλόγου και να πάρουμε το Πρωτάθλημα.
Προσωπικά είμαι πολύ φορτισμένος αυτές τις μέρες. Η θέση μου θα είναι στο πλευρό των όποιων παικτών μας, ή μάλλον καλύτερα στο πλευρό όποιων εκπροσωπούν τα χρώματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ!

Εικόνα apostolos gaganis

Κεϊσιος έφα, Σύγκλητος ήκουσε και επιδοκίμασε... Καλό Σ/Κ φίλε!

Εικόνα ze ηλιας

Φίλε Απόστολε καλησπέρα.Μόλις σήμερα ένιωσα τον εαυτό μου ήρεμο ώστε να μπορέσω κι εγώ να κάμω το σχόλιό μου(κοινώς να πω κι εγώ τη μαλακία μου).Δύο ύπνους και πολύ αλκοόλ με ζάναξ για νάρθω στα ίσα μου χτες βράδυ.Ποιος ξέρει?Ίσως και να έχουμε καλομάθει τα τελευταία 20 χρόνια και να μας πέφτουν βαριά κάτι τέτοια σκηνικά.
Εγώ πάντως δε θέλω να μπω σε μεταγραφικά,αγωνιστικά,προπονητικά κλπ
Συνέβη κάτι το οποίο νομίζω όλοι μέσα μας το φοβόμαστε.Αυτοί που κρατούν τα ηνία,όχι?
Το ξανάπα πριν λίγες εβδομάδες και καπάκι "έπεσε" το σάιτ για αναβάθμιση, "κλειστόν λόγω ανακαινίσεως".
Η ενασχόληση του ΒΑΓΓΕΛΗ με τη φόρεστ δε μου ακούστηκε καλά,μ έβαλε σε σκέψεις και κολοσενάρια που τον απομακρύνουν απ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας.
Δε θέλω να πω περισσότερα.Ας ελπίσουμε οι τελευταίες εξελίξεις-αλλαγές να μας φέρουν στα ίσα μας,αν και φοβάμαι πως η χρονιά χάθηκε.
Τέλος να πω κάτι για τις αποδοκιμασίες μέσα στο γήπεδο προς τους παίκτες που φορούν την ερυθρόλευκη.
Γαμιούνται όσοι κράζουν με το σφύριγμα της λήξης,γαμιούνται δέκα φορές όσοι κράζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Κι επειδή καταλαβαίνω τον πόνο τους ν ακολουθήσουν το παράδειγμά μου.Μόκο στο γήπεδο και μετά καρφί στο μπαρ ν αγκαλιάσουν μια φιάλη ή ν αγκαλιάσουν στη Συγγρού μιά κάποια άλλη ή αν δεν υπάρχει σάλιο ας πάνε στο τσαρδί να ξεσπάσουν στο ήμισυ το έτερον.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Ηλία! Έγιναν λάθη. Τα επισημάναμε και σκοπός είναι να μην επαναληφθούν. Φαίνεται πως η μηχανή ξαναπαίρνει εμπρός. Ακόμα όμως, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ να προχωρεί. Θέλει κι΄άλλες ΒΑΣΙΚΕΣ προϋποθέσεις να πληρούνται για κάτι τέτοιο. Όσο για τον ΧΑΜΟ στα ηλεκτρονικά στέκια, τον βρίσκω νορμάλ. Κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ συνέβη στον Ολυμπιακό. Κάτι ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ. Διαταράχθηκε μια χρόνια, βαρετή ισορροπία. Η ισορροπία της ανελέητης σφαλιάρας του ΘΡΥΛΟΥ σε όλους τους εγχώριους αντιπάλους. Εκτός και εντός των τειχών. Αναμενόμενο συνεπώς να...ξετσανίσουν, που λέει κι΄η πεθερά μου. Διαβάζω όσους μπορώ και αντέχω. Τώρα πίνω το καφεδάκι μου κάτω απ΄τις καστανιές. Το βράδυ θα ψήσω λουκάνικα, πανσέτες και κοτόπουλο στα κάρβουνα. Με μπυρίτσα... Ρε δεν πηδιώνται όλοι οι ενοχλητικοί...

Εικόνα fasteddie

Οτι και να λενε αυτοι αυτη τη στιγμη που μιλαμε (και για ολη την υπολοιπη χρονια) ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Το Μαιο που ξυριζεται ο γαμπρος ολοι οι...εξυγιαντες θα κλαινε παρειτσα στα πλει ωχ.Οι κλασικοι...πρωταθλητες Σεπτεμβρη ξετσουτσουνισαν οπως σε καθε στραβη του Θρυλου,συνηθισμενο αυτο.Εμεις κοιταμε την ομαδα να πανε να γαμηθουν οι αλλοι ΟΜΑΔΙΚΩΣ.Τωρα προεχει να θωρακιστει αγωνιστικα η ομαδα,εχουμε καιρο ν'ασχοληθουμε με δαυτους,χεχε...
Αποστολε μας ανοιξες την ορεξη,εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ απλα,πιες μια παγωμενη εις υγειαν!

Εικόνα apostolos gaganis

Στην υγειά σου Φάστυ!

Εικόνα MIKE.A

Φιλε Αποστολε για το τελευταιο που εγραψες! Νταμπλας ηρθε στους αντιολυμπιακους αυτο με την αυξηση του ΜΚ! Δεν το περιμενανε ενω ηταν σιγουροι οτι ο Μαρινακης παρατουσε την ομαδα μας! Στο τελος μετα απο ολα αυτα που διαβαζα στα αλλα σαιτ βρηκε και τον μπελα του απο πανω! Απιστευτο! Αυτο που με εξεπληξε ηταν και τα πολλα σχολια απο νεογαυρακια που πολλα απο αυτα τα σχολια δεν ειχαν διαφορα απο αυτα των αντιολυμπιακων! Ακομα και μετα απο αυτο (αυξηση ΜΚ) ζητουσανε να φυγει ο Μαρινακης! Βεβαια απο οτι καταλαβα αρκετοι απο αυτους μαλλον δεν ηταν Ολυμπιακοι, απλα ηρθανε οι φουκαραδες οι αντιολυμπιακοι σε τετοιο σημειο μετα το πατατρακ που παθανε, ωστε να δηλωνουν "Γαυροι" για να γραψουν αυτα που εγραψαν! Εκει καταντησανε!

Εικόνα apostolos gaganis

Διατηρώ την ψυχραιμία μου. Τα βαζελογαβράκια με αφήνουν, στο συγκεκριμένο, παγερά αδιάφορο. Περιμένω τώρα να δω δύο πράγματα: Γρήγορες μεταγραφές ουσίας και φυσικά έναν σοβαρό προπονητή. Το λάθος προηγούμενο πλάνο, απέφερε ήδη τους "καρπούς" του. Πιστεύω να μην έχει κι΄άλλες, άμεσες, δυσάρεστες επιπτώσεις ( βλέπε Αρούκα ). Κοιτάω λοιπόν μπροστά, είμαι σε εγρήγορση και εμπιστεύομαι, πάντα με κριτική ματιά, την διοίκηση της ομάδας μου.

Εικόνα fasteddie

Καλημερα Αποστολε.Ειναι νομοτελεια ολες οι ποδοσφαιρικες ομαδες του κοσμου να περνανε μια αγωνιστικη κριση,ακομα και μεγεθη οπως η Ρεαλ η η Μπαρτσα,ποσο μαλλον ο Ολυμπιακος.Οι λογοι πολλοι και λιγο-πολυ γνωστοι.Το προβλημα δεν ειναι οτι η ομαδα περναει μια κριση,το προβλημα ειναι οτι οι αιτιες/λαθη/παραλειψεις που οδηγησαν σε αυτη αντι να εντοπιστουν,να γινουν μαθημα και να αποφευχθουν,συνεχιζουν να επαναλαμβανονται σαν να μην τρεχει τιποτε...
Βλεπουμε λοιπον μια σειρα απο σπασμωδικες κινησεις,οι περισσοτερες εντυπωσιασμου,που πραγματικα δεν ξερω που αποσκοπουν...Εξηγουμαι.
1) Θεμα προπονητη.Εχω τοποθετηθει ηδη οτι δε με χαλαει καθολου ο Ουζουνιδης,απεναντιας θεωρω οτι ειναι απο τις πιο σοβαρες κινησεις της διοικησης.Και εκει που λεμε οτι κλεισαμε προπονητη,γινονται...δευτερες σκεψεις επειδη λεει δεν θελουν τον Ουζουνιδη οι οργανωμενοι,ενω ακουστηκε μεχρι και το ονομα του...Σιλβα(!!!).Και ψαχνουμε λεει παλι προπονητη για να χαθει αλλη μια εβδομαδα και να φτασουμε στα ματς με την Αρουκα με κανεναν υπηρεσιακο...Εγω εχω να πω οτι αν στην παε Ολυμπιακος κανουν κουμαντο οι οργανωμενοι,με γεια μας με χαρα μας.
2) Μεταγραφες.Τα ιδια και τα ιδια,αναξια σχολιασμου...Απο τον Αλεσαντρινι,τον Μπαεμπεκ κτλ πηγαμε τωρα στο Φλαμινι και στον Βαλμπουενα...Σαν να μην εχει γινει τιποτε,σαν να παιζουμε κανονικα Σεπτεμβρη στους ομιλους...
3) ''Ανασχηματισμος'' στα στελεχη.Αλλαξε ο Μανολιος και εβαλε τη σκουφια του αλλιως...Ουτε ενας ''ποδοσφαιρανθρωπος'' (περαν του Μοντεστο) ουτε ενας δικος μας βετερανος,οπως κανουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Μετα τον αποκλεισμο απο τη Μπερ Σεβα,βγηκε συσσωμο το ποδοσφαιρικο τμημα και κραυγαζε για...σαρωτικες αλλαγες,για μεταγραφαρες για ηχηρες αποχωρησεις κτλ...Μεχρι στιγμης εγω ειδα μονο την αποχωρηση Μαζου και Κασαμι που ετσι κι αλλιως θα εφευγαν,την πιθανη αποχωρηση του Τζιμακου,την πιθανη επιστροφη...Σαλινο (ειναι να γελαει ο κοσμος),ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ παρα μονο...ενδιαφερον και φημες και την παραιτηση Βρεντζου.Τωρα αν η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Α.Μ.Κ. (που θα ειχε αποφευχθει αν προνοουσαμε) που εγινε απο το Μαρινακη θεωρειται ''σαρωτικες αλλαγες'' παω πασο.

Αυτα το ολιγα.Δεν περιμενω τιποτε αυτα που βλεπω λεω.Το αν θα περασουμε η οχι την Αρουκα ποσως με ενδιαφερει αν δεν δω ουσιαστικες κινησεις αναμορφωσης της ομαδας.Εεεελα μωρε τωρα,ευκολη ειναι κι αυτη,παμε ετσι ως εχουμε,θελουμε μεταγραφες για να περασουμε την...Αρουκα???

Εικόνα apostolos gaganis

Την ΑΜΚ μην την περνάς έτσι...

Όποιος προπονητής και να΄ρθει, θα΄χει ( και πρέπει ) τη στήριξή μου. Για λόγους αρχής. Γκρίνια, ΠΡΙΝ δω το έργο του, όχι. Όσο για τον Εβρίτη, που προσωπικά μου ήταν ανέκαθεν αντιπαθής, θα τον στήριζα μεν αν τον προσλάμβαναν, αλλά δεν θα κάνω και χαρακίρι αν τελικά δεν μας έρθει. Τη θέση μου ως προς τον προπονητή, την έγραψα στο προηγούμενό μου άρθρο. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι τον ψάχνουν...

Η είσοδος του Μπουντούρη μ΄αρέσει. Κι΄οι άλλοι δύο είναι σοβαροί άνθρωποι κι΄επιτυχημένοι μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό.

Τον Μοντεστό θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε.

Οπωσδήποτε ο λάθος προγραμματισμός, έχει τις επιπτώσεις του. Τα΄χουμε πει, η συνεχής επανάληψη όμως είναι τουλάχιστον ανώφελη.

Δεύτερη σφαλιάρα, ασφαλώς και ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. Αρούκα, Αρούκα, τον νου μας στη ματσούκα...

ΙΔΩΜΕΝ.

Εικόνα jole11canezza

Κυρ Αποστολε καλημερα απο το βροχερο και οχι τοσο εξωτικο Τρεντο...καλα τα γραψατε. Τα εχουμε πολλες φορες για τις κληρωσεις και οτι στο γηπεδο φαινονται αν ειναι ευκολες η οχι. ΠΡΕΠΕΙ να περασουμε γιατι πιστευω οτι με σωστες κινησεις το Europa μπορει να μας δωσει συγκινησεις.
Υ.Γ. Μονο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτό το υστερόγραφο, κλασικό πια, τα λέει όλα...