ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.



Ο "PANOS THITA" είναι διακεκριμένος δικηγόρος, σύγγαυρος, συρρατμίτης και φίλος. Του ζήτησα σήμερα το ΠΡΩΙ να γράψει ένα άρθρο σχετικά με το θέμα που μας ενδιαφέρει σήμερα όλους, δηλ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ανταποκρίθηκε αμέσως, ήδη το ΜΕΣΗΜΕΡΙ, σε τούτο το κάλεσμα, δείγμα της λατρείας που τρέφει κι΄αυτός για την μεγάλη ιδέα του δαφνοστεφανωμένου και της ερυθρόλευκης ριγωτής. Τέτοιο άρθρο, δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο RATM. Θέλει μεν προσοχή και υπομονή για να διαβαστεί, αλλά ανταμείβει με την ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ενημέρωση του αναγνώστη πάνω σ΄αυτό το κεφαλαιώδους σημασία αθλητικό ζήτημα. Ζήτημα αναφερόμενο στον μακράν ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟ αθλητικό οργανισμό της χώρας. Τί μου΄μειναν στο μυαλό μου ως κυριότερα απ΄την μελέτη του κειμένου που ακολουθεί; Τέσσερα πράγματα. Ότι: α) κατά πάσαν πιθανότητα ο Μαρινάκης δεν θα προφυλακιστεί, β) κατά πάσαν πιθανότητα θα παραπεμφθεί σε δίκη, γ) σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί απ΄το Δ.Σ. της ΠΑΕ και να μεταβιβάσει τις μετοχές του, και δ) ο Μαρινάκης θα πρέπει ΚΑΝΟΝΙΚΑ να αθωωθεί λόγω διάτρητου κατηγορητηρίου. Η διαδικασία μακρά, απαιτεί γερά νεύρα και πολλές αντοχές απ΄τη μεριά μας. Αξίζει όμως να σταθώ στην πρόταση που κάνει ο PANOS THITA για τον ποιόν θεωρεί καταλληλότερο να κρατήσει το τιμόνι του Θρύλου, εάν και εφ΄όσον παραιτηθεί ο Μαρινάκης, εξηγώντας προς τούτο τους λόγους: ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ! Και προσωπικά, υπερθεματίζω σε σχέση με τον συγκεκριμένο ΓΙΓΑΝΤΑ, ολόψυχα!

Εμείς εν τω μεταξύ, ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, αποφασισμένοι να της προσφέρουμε ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, αρχής γενομένης την Κυριακή με την Βέροια. Πρέπει οι πάντες, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, να νιώσουν καλά απ΄το ξεκίνημα τί σημαίνει ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Κι΄όποιος δεν μπορεί ή δεν γουστάρει, ΟΥΣΤ και σπίτι του!

ΑΠΟ ΤΟΝ "PANO THITA" ΛΟΙΠΟΝ:

   Μέχρι προ ημερών το άγχος μας ήταν η ομάδα και αν θα πάρουμε ή όχι αμυντικό, κλπ. Σήμερα, η έννοια είναι τι θα γίνει με τον Πρόεδρο και αν θα τιμωρηθούμε ή όχι, κλπ. (σκόπιμη η χρήση πρώτου πληθυντικού, εμείς οι οπαδοί ταυτιζόμαστε ως γνωστό). Πρόκειται, εκτιμώ, περί τεχνητού άγχους, προκαλούμενου και διογκούμενου με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία από Ασβεστάδες, Θωμαϊδηδες και τους προστάτες/εντολείς τους έτσι ώστε, πέραν του προσωπικού τους στόχου (που είναι να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επηρεάζοντας αποφασιστικά πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις, με ό,τι προσωπικό όφελος αυτό θα συνεπάγεται για τους ίδιους), αφενός να αποδομήσουν τον Θρύλο και την δόξα του και να διαιρέσουν τους πιστούς του (το μόνο τρωτό σημείο) και αφετέρου να συσπειρώσουν τους ανταγωνιστές διότι μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί το τεράστιο μέγεθος που λέγεται Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς.

Παρά ταύτα η εμπλοκή του Προέδρου και της ομάδας μας είναι μια πραγματικότητα και ως τέτοια δεν μπορεί να αγνοηθεί, ούτε να υποβαθμιστεί, παρά πρέπει να αντιμετωπιστεί, δι’ ο και ως προς τούτο η γνώμη μου αυτή. Ως γνωστό, μετά από το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας από τον ανακριτή Ανδρεάδη, στο πλαίσιο της οποίας είχε επιβληθεί μεταξύ άλλων προσώπων και στον Πρόεδρο ο περιοριστικός όρος της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο την πρότασή του που συνίσταται, σε ό,τι μας αφορά, σε παραπομπή του Προέδρου με 4 κακουργηματικές κατηγορίες («έφυγε» η γελοία ηθική αυτουργία για τον φούρνο του μεγάλου Κωνσταντινέα) αλλά και στην προσωρινή του κράτηση (έτσι λέγεται η προφυλάκιση) για δήθεν παραβίαση του προαναφερθέντος περιοριστικού όρου. Η πρόταση αυτή ήταν, για τους περισσότερους (και πάντως για τον Ολυμπιακό και τον Πρόεδρο), απόλυτα αναμενόμενη ως προς το θέμα της παραπομπής (για λόγους όχι νομικούς ή ουσιαστικούς, παρά για άλλους), δυσάρεστη ωστόσο έκπληξη όσον αφορά την πιθανότητα προσωρινής κράτησης/προφυλάκισης.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ

Με δεδομένα τα παγκοίνως γνωστά αθλητικά φρονήματα των χειριστών της υπόθεσης, τόσο η ανακριτική διαδικασία όσο και (κυρίως) η εισαγγελική πρόταση ήταν απόλυτα αναμενόμενες. Τούτο μάλιστα «διασφαλίστηκε» και από την δημοσιότητα που εδώ και δύο χρόνια συντηρείται από γνωστά δημοσιογραφικά κέντρα που παρουσιάζουν (στους όχι σε βάθος ασχολούμενους με τον χώρο, που είναι όμως η πλειοψηφία) μια εικονική πραγματικότητα, εξαφανίζοντας ό,τι δεν βολεύει/εξυπηρετεί τον απώτερο στόχο και διαμορφώνοντας έτσι στην συνείδηση του κοινού μια κακή/κάκιστη γνώμη για τον Πρόεδρο. Τόσο οι κατηγορίες κατά την ανακριτική διαδικασία, όσο και η πρόταση παραπομπής είναι, κατά την άποψή μου, κυριολεκτικά ΧΥΔΑΙΕΣ, ερειδόμενες σε πραγματικά περιστατικά που όχι απλά δεν στοιχειοθετούν κακουργηματική συμπεριφορά, παρά θα προκαλούσαν γέλιο οπουδήποτε στον κόσμο πλην Γκύζη, Νέας Φιλαδέλφειας και Τούμπας και θα προσέδιδαν τον (επιεική) χαρακτηρισμό του γραφικού σε όποιον τα επικαλείτο για να καταδείξει κάτι. Οι κατηγορίες, εξ όσων γνωρίζω (από τα ρεπορτάζ), βασίζονται ι) σε τηλεφωνικές συνομιλίες και ιι) σε μαρτυρίες του Γεωργέα και του Φύσσα ότι κάπου/κάποιος/κάποτε/κάτι είπε και εννόησε, που δεν θυμούνται ακριβώς και ιιι) σε καφενειακές αναλύσεις των φάουλ και των κίτρινων καρτών, κλπ. (υπέρ και κατά) αποσπασματικά (από το ένα ματς το ένα στατιστικό, από το άλλο το άλλο στατιστικό, κλπ.) και αόριστα ή/και σε πρακτικές μη απαγορευμένες (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ) όπως π.χ. ο δανεισμός ποδοσφαιριστών που καίτοι δεν απαγορευόταν, χρησιμοποιείται ως στοιχείο κατηγορίας (με ξεπερνάει η λογική αυτή). Στοιχεία που να επιβεβαιώνουν υποψίες και κατηγορίες, όπως π.χ. λεφτά που αλλάζουν χέρια ή εντολές στον διαιτητή να αποβάλει τον έναν (όπως, θυμίζω, είχε γίνει με κάτι άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες στο παρελθόν, που διέτασσαν αποβολή παικτών του παοκ ώστε να μην παίξουν στο επόμενο ματς με την πανάθα) ή σε παίκτες για μειωμένη απόδοση, κλπ., ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν μετά από 3-4 χρόνια έρευνας των «εμπλεκόμενων» προσώπων από τον πανίσχυρο κρατικό μηχανισμό συντονισμένο (δικαστικών αρχών, υπηρεσίας πληροφοριών, φορολογικών αρχών, κλπ.) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ, τα ευρήματα είναι όλα κι όλα αυτά, πρέπει να κάνουμε όλοι μήνυση για επί μακρόν κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Με τα δεδομένα αυτά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει στον κόσμο (ούτε στην Βόρεια Κορέα) δικαστήριο που μπορεί να καταδικάσει τον Πρόεδρο.

Αυτά δεν σημαίνουν όμως ότι το δικαστικό συμβούλιο, που θα υιοθετήσει ή όχι την πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου για παραπομπή σε δίκη εν όλω ή εν μέρει (π.χ., μπορεί να παραπέμψει για μία μόνο από τις 4 κατηγορίες ή να μετατρέψει κάποια/οιες σε πλημμεληματικού χαρακτήρα) ή θα απαλλάξει τον/ους κατηγορούμενο/ους, θα εκτιμήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα πραγματικά περιστατικά και θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Στο στάδιο αυτό αρκούν θεωρητικά ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων για την παραπομπή και κατάλληλη αιτιολογία στην εισαγγελική πρόταση (η έννοια «κατάλληλη» είναι νομική και σημαίνει επαρκής και καταρχάς έλλογη και εντός νομικά υποστηρίξιμων ερμηνειών και αξιολογητικών κρίσων) για να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή. Πέραν δε αυτού, η δημοσιότητα που έχει (τεχνηέντως) λάβει η υπόθεση κωλύει θεωρώ (μην πω τρομάζει) τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου από το να μπουν λίγο παραπάνω στην ουσία και να αξιολογήσουν με σοβαρότητα τα πραγματικά περιστατικά σε αυτό το στάδιο, οπότε, συμπερασματικά, θεωρώ ότι η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή θα γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο και ο πρόεδρος θα παραπεμφθεί σε δίκη με αυτές ή κάποιες (τις περισσότερες) από αυτές τις κατηγορίες. Μακάρι να είμαι λάθος στην εκτίμηση.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ( ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ )

Η κυριολεκτικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ αυτή πρόταση του εισαγγελέα ερείδεται σε δήθεν παραβίαση από πλευράς του Προέδρου του περιοριστικού όρου της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, με αναφορά περίπου 10 δήθεν πραγματικών περιστατικών που τάχα το αποδεικνύουν, αντλούμενων δε τινών εξ αυτών από τις φίλα προσκείμενες στον Ολυμπιακό εφημερίδες ώστε να κέκτηνται (στην συνείδηση των δικαστών αλλά και του κοινού) πρόσθετου τάχα κύρους και βασιμότητας. > > > > Πράγματι, ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει θεωρητικά δυνατότητα προσωρινής κράτησης σε περίπτωση παραβίασης άλλου (πιο ήπιου) περιοριστικού όρου, κλπ.. Σε σοβαρό επίπεδο αξιολόγησης όμως, να θυμηθούμε ότι ο περιοριστικός όρος της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που είχε επιβληθεί σήκωνε πολύ συζήτηση, π.χ. για κάποιον, ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελεί και το να κάτσω να δω στην τηλεόραση φιλικό λίβερπουλ – μάντσεστερ σίτι, ενώ για κάποιον άλλον, όπως τον πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Παπαλάκη, ενασχόληση με το ποδόσφαιρο ήταν και η απλή συμμετοχή σε Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΕ, γι’ αυτό και με την αμέριστη συνδρομή της έγκριτης βεβαίως βεβαίως νομικού Μαρούπα προσπάθησαν να υποχρεώσουν τον Πρόεδρό μας σε παραίτηση. Δεδομένου του ζητήματος που ανέκυψε τότε λοιπόν, ζητήθηκε η διευκρίνιση από τον ανακριτή Ανδρεάδη του περιοριστικού όρου της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και δη σε τι συνίσταται η απαγόρευση αυτή. Με έγγραφό του ο Ανδρεάδης (δεν είμαι καλός στην αναζήτηση στο internet, ας το βρουν τα παιδιά και να το βάλουν αν κρίνουν σκόπιμο) αποσαφήνισε το πεδίο της απαγόρευσης. Αν αντιπαραβάλλουμε το έγγραφο του ανακριτή Ανδρεάδη με τις πράξεις που κατά τον εισαγγελέα Δασκαλόπουλο αποδεικνύουν την από πλευράς του Προέδρου παραβίαση του περιοριστικού όρου της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, θα διαπιστώσουμε άμεσα και εύκολα ότι οι επικαλούμενες αυτές πράξεις ΔΕΝ μπορούν να υπαχθούν στην έννοια της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, όπως την οριοθέτησε με το έγγραφό του αυτό ο ανακριτής Ανδρεάδης. Αντιθέτως, οι περισσότερες από αυτές αποτελούν συνήθη συμπεριφορά οπαδού, ενώ οι υπόλοιπες προσήκουν σε μεγαλομέτοχο/ιδιοκτήτη ανώνυμης εταιρείας.

Έτσι, η πρώτη γραμμή άμυνας του Προέδρου θα είναι προφανώς ότι δεν τέλεσε τις πράξεις που του αποδίδονται (από δημοσιεύματα η πληροφόρηση του εισαγγελέα) ή τέλος πάντων ότι λειτουργούσε σε κάθε περίπτωση ατομικά, ως οπαδός (προέτρεπε τους πάντες να έρθουν στο γήπεδο) ή/και ως μέτοχος εταιρείας και όχι φυσικά ως εκπρόσωπος της εταιρείας και μέλος διοίκησης με αποφασιστική αρμοδιότητα (π.χ., το θέμα πριμ μετά τον αγώνα με την άρσεναλ ήταν προφανώς μια πρόταση ή επιθυμία του, υποθέτω εάν υπήρξε πριμ θα ήταν με απόφαση είτε του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ είτε με απόφαση/υπογραφή κάποιου μέλους με εκτελεστική αρμοδιότητα, π.χ. του Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ.). Η δεύτερη γραμμή άμυνας θα είναι λογικά ότι με βάση το έγγραφο του ανακριτή Ανδρεάδη και την αποσαφήνιση/οριοθέτηση του περιοριστικού όρου της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είχε δικαιολογημένα ο Πρόεδρος σχηματίσει την ασφαλή πεποίθηση ότι με την εν λόγω συμπεριφορά του δεν ενέπιπτε σε κάποια παράβαση (αυτό στα νομικά λέγεται συγγνωστή νομική πλάνη), προς τούτο άλλωστε συνηγόρησαν και πλείστα όσα στοιχεία όπως α) η αδράνεια του ανακριτή Ανδρεάδη ή και οποιουδήποτε άλλου (π.χ. εισαγγελέα Δασκαλόπουλου) να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα παράβασης του περιοριστικού αυτού όρου καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα όπου συνέβαιναν όλες αυτές οι πράξεις (π.χ., τα του ματς με την άρσεναλ ανάγονται στο φθινόπωρο του 2015, ήτοι ένα περίπου έτος πριν) και β) η προ μηνών ενεργητική συμπεριφορά του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου όταν θεώρησε ότι ενδεχομένως να συντρέξει ζήτημα παραβίασης του περιοριστικού αυτού όρου εάν ο Πρόεδρος συμμετείχε στην συνάντηση των ιδιοκτητών, κλπ., των μεγάλων ομάδων υπό την αιγίδα του Υπουργού, κλπ., που ειδοποίησε σχετικώς τους συνηγόρους του Προέδρου και γ) Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ μετά την προαναφερθείσα ειδοποίηση, που δεν πήγε στην συνάντηση αυτή, μπροστά στο θεωρητικό ενδεχόμενο παραβίασης του περιοριστικού όρου, κλπ., και δ) η πρόταση του ίδιου του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου, πριν λίγο καιρό, για «χαλάρωση» των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον Πρόεδρο (της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, κλπ.), ενώ ο ίδιος εισαγγελέας τώρα θεωρεί ότι ο Πρόεδρος παραβίαζε τους περιοριστικούς όρους με ενέργειες και δράσεις αναγόμενες σε χρόνο προγενέστερο της ευνοϊκής πρότασής του (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ε…..) και ε) της ανταπόκρισης του Προέδρου σε προσκλήσεις και δράσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για τις οποίες τώρα ευρίσκεται «κατηγορούμενος» (το Κράτος, παρά την διάκριση των εξουσιών, δεν παύει να είναι ενιαίο, δεν μπορεί π.χ. να κατηγορηθώ διότι απουσιάζω από την υπηρεσία μου όταν έχω κληθεί μάρτυρας σε δικαστήριο).

Ενόψει αυτών, τολμώ να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσωρινής κράτησης του Προέδρου και η προς τούτο πρόταση του εισαγγελέα είναι κατά την άποψή μου για γέλια και όχι απλά τον εκθέτει, παρά τεκμηριώνει και δικαιολογεί τις αιτήσεις εξαίρεσής του που όλο αυτόν τον καιρό υπέβαλε ο Πρόεδρος. Βεβαίως ο εισαγγελέας ούτε βλάκας είναι, ούτε αγνοεί όλα αυτά. Η περί προσωρινής κράτησης πρότασή του έγινε αφενός για λόγους επικοινωνιακούς (βλέπουμε όλοι πως το έκαναν σημαία οι φίλοι μας οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι ε…..) και ποδοσφαιρικούς (ως τυγχάνει επεξεργασίας πιο κάτω) και αφετέρου ως άσκηση πίεσης προς το (τριμελές) δικαστικό συμβούλιο ώστε να επιτύχει απόρριψη μεν της προσωρινής κράτησης, ΟΜΟΦΩΝΗ όμως παραπομπή δε, σαν «παζάρι» δηλαδή. Λαμβανομένου υπόψη τόσο ενός συναισθήματος «αλληλεγγύης» (δεν μπορεί να απορριφθεί 100% η πρόταση του εισαγγελέα από το δικαστικό συμβούλιο, διότι θα πρόκειται περί ξεφτίλας) όσο και της έκτασης που έχει πάρει το θέμα στην δημοσιότητα και της απήχησης που θα έχει τάχα στην κοινή γνώμη μια απόφαση π.χ. απαλλαγής του Προέδρου ενώ η πρόταση του εισαγγελέα είναι δριμύτατη (θα γίνει κουβέντα περί συγκάλυψης, την εποχή αυτή που το κοινό αίσθημα επιτάσσει κάθαρση σε όλους τους τομείς, κλπ., κλπ.). Βεβαίως αυτά δεν τα γράφει πουθενά ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ή κάποιος άλλος, πρόκειται περί προσωπικής άποψης. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε βγαίνουν όλα τα καμάρια της εξυγίανσης ένα-ένα, π.χ. ο έγκριτος, όπως διαβάζουμε στα «αντικειμενικά» πάντα sites ποινικολόγος και δικηγόρος, συμπτωματικά φυσικά, του παοκ κύριος (συγνώμηαλλάδενθυμάμαιτοόνομάτου) χθες και, επιχειρώντας να στηρίξει την εισαγγελική πρόταση σε βάρος του Προέδρου, έλεγε πόσο καλός εισαγγελέας είναι ο Δασκαλόπουλος και πόσο πολύ τα δικαστικά συμβούλια υιοθετούν τις προτάσεις του, κλπ. Αυτό θα μπορούσαμε στα νομικά να το πούμε pro hominem (το αντίθετο του ad hominem), δηλαδή όταν δεν μπορούμε να στηρίξουμε (ή, αντίθετα, αντιπαρέλθουμε) το επιχείρημα, προσπαθούμε να εξυψώσουμε το πρόσωπο (ή, αντίθετα, να το απομειώσουμε) έτσι ώστε κατά περίπτωση το επιχείρημα να αποκτήσει περισσότερο κύρος (ή, αντίθετα, να απομειωθεί), δι’ ο και το pro (υπέρ) ή ad (κατά). Στηρίζει ο κύριος αυτός τον εισαγγελέα ως καλό (άρα ό,τι λέει και υποστηρίζει ο εισαγγελέας αυτός θα είναι επίσης καλό, κλπ.) διότι δεν έχει κάτι να πει (χωρίς να διακινδυνεύσει να χάσει την επαγγελματική του αξιοπιστία) επί των επιχειρημάτων του εισαγγελέα. Αντίθετα ο Κούγιας (που όσο και αν κάποιοι τον αντιπαθούν ως παρουσία, χαρακτήρα και προσωπικότητα, δεν παύει να είναι ένας από τους καλύτερους ποινικολόγους στην Ελλάδα και με μυαλό, επιτρέψατέ μου, που λειτουργεί στο τούρμπο) αξιολόγησε προεχόντως τα επιχειρήματα του εισαγγελέα και κρίνοντάς τα εξαιρετικά ισχνά (μην πω κάτι άλλο) προχώρησε στην συνέχεια σε επί τη βάσει αυτών περαιτέρω κρίση για το πρόσωπο/homo εισαγγελέας. 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ 

Τα όργανα αυτά, αποτελούμενα πλέον (από πέρισυ) στην Ελλάδα από τακτικούς δικαστές, δύνανται και δικαιούνται να επιληφθούν φυσικά της υποθέσεως. Στο εν λόγω δικαίωμα/αρμοδιότητα δεν υπάρχει περιορισμός, χρονικός ή άλλος. Μπορούσαν να έχουν επιληφθεί, μπορούν να επιληφθούν και τώρα, ή σε έναν μήνα, όταν το δικαστικό συμβούλιο αποφανθεί ή να περιμένουν την δίκη, κλπ., ακόμη και να μην επιληφθούν ποτέ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ 9αρμοδιότητα) ΤΟΥΣ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ. Στην πραγματικότητα όμως, η λογική λέει πως θα επιληφθούν του θέματος εάν ο Πρόεδρος παραπεμφθεί σε δίκη, κλπ. Ναι, οι ποινές που επαπειλούνται φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό της ομάδας, κλπ. Για να δούμε όμως σε ρεαλιστικό επίπεδο τι μπορεί να συμβεί. Για το δήθεν στήσιμο των αγώνων, αφενός ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ (=από κανένα στοιχείο) ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και αφετέρου η Βέροια και ο Ατρόμητος έχουν ήδη, αν το θυμάμαι σωστά, αθωωθεί από αυτές ακριβώς τις αρμόδιες δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ οπότε πραγματικά αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε να υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι κατά τον χρόνο που αφορούν οι υποθέσεις αυτές (τα κρίσιμα ματς) υπήρχε στους κανονισμούς της ΕΠΟ πρόβλεψη πως για να έχει ευθύνη κάποια ομάδα, πρέπει τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές της να έχουν συμμετοχή στην χειραγώγηση του αποτελέσματος, κλπ. Συμβαίνει αυτό με τον Ολυμπιακό? Ούτε ο Γεωργέας ή ο Φύσσας δεν υποστήριξαν κάτι τέτοιο. Άρα για ποια τιμωρία μιλάμε? (λοιπά μη ποδοσφαιρικά αδικήματα, εξ όσων γνωρίζω, δεν ενδιαφέρουν τα πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας). Τα δε αντίστοιχα όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μέχρι τώρα έχουν δείξει σε θεωρητικά αντίστοιχες περιπτώσεις είτε ότι στηρίζουν και ακολουθούν τις κρίσεις/αποφάσεις των εθνικών πειθαρχικών οργάνων (άρα εάν δεν υπάρξει ζήτημα στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει και στην Ευρώπη) είτε ότι αναμένουν κάτι (κάποια δικαστική εξέλιξη) πιο χειροπιαστή από απλή παραπομπή σε δίκη. Πέραν αυτών, συνήθως εάν κάποια φάση ευρωπαϊκών κυπέλλων έχει ξεκινήσει, η ομοσπονδία έχει δείξει ότι για λόγους ισονομίας και ανταγωνισμού δεν αλλάζει συνθέσεις, π.χ., εάν γίνουν τα πρώτα ματς των ομίλων του uefa, δύσκολο να υπάρξει ζήτημα. Βεβαίως οι φίλοι μας οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι προσπαθούν να επιβάλλουν στην uefa να ασχοληθεί (και να τιμωρήσει), με τους γνωστούς τρόπους, ήτοι ανάδειξη ανησυχίας στην κοινή γνώμη, προβλήματα βίας που προκαλούνται τάχα από την ατιμωρησία, και εκθετική ανάδειξη του θέματος ως σκανδάλου με κατασκευασμένα δημοσιεύματα σε άλλα μέσα του εξωτερικού (διεθνοποίηση δηλαδή του προβλήματος) χρησιμοποιώντας είτε μιντιακές συνεργασίες τους έτσι κι αλλιώς, είτε γιουσουφάκια πρόθυμα να αναδημοσιεύσουν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ στο όλο αυτό σκηνικό θα ασκήσει ουσιώδη επιρροή το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ σε έναν μήνα, και ας λένε ό,τι θέλουν κάποιοι περί αδιάφορων για το αποτέλεσμα επιτροπών (αποτελούμενων από δικαστές, κλπ.). Επίσης επιρροή (δεν ξέρω ποιας έκτασης) θα ασκήσει και η στάση των πολιτικών κομμάτων, ιδίως αυτών της εξουσίας. Ίσως έτσι εξηγείται και η εμμονή του Υφυπουργού Κοντονή σε κάποιους δικαστές, ώστε να παραμείνουν όχι απλά μέλη, παρά πρόεδροι συγκεκριμένης επιτροπής. Η μεγάλη μου έννοια και ανησυχία δεν έχει να κάνει με κανονισμούς, παρά με κάτι που όσο περνάει ο καιρός μου εντυπώνεται όλο και περισσότερο: Η uefa και ειδικά ο γραμματέας της Θοδωρής Θεοδωρίδης πιστεύω εκβιάζεται από κάποιους στην Ελλάδα. Μέσο εκβιασμού είναι οι καταγεγραμμένες από την ΕΥΠ συνομιλίες που τον εκθέτουν ηθικά ή/και τον εμπλέκουν ενδεχομένως σε σειρά ΑΛΛΩΝ ζητημάτων, προσωπικών, φορολογικών, κλπ., οι οποίες συνομιλίες διαρρέονται (επισήμως άγνωστο πως, αλλά στην πραγματικότητα όλοι γνωρίζουμε) σε συγκεκριμένο μέσο και εκπομπή και παίζουν στον αέρα παρά το ότι δεν αφορούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα αδικήματα για τα οποία και η έρευνα, με πλέον πρόσφατη αυτή της περασμένης Δευτέρας (βεβαίως το απίστευτο έχει πάψει πια να είναι το πώς φτάνουν στα χέρια της εκπομπής τα στοιχεία αυτά, αλλά το πώς για δύο περίπου χρόνια δεν έχει γίνει, έτσι, για τα μάτια του κόσμου ρε αδελφέ, ένας έλεγχος από πλευράς ΕΥΠ ή/και εισαγγελίας, για το πώς διαρρέουν). Αντικείμενο του εκβιασμού είναι, εικάζω, αφενός η εύνοια σε συγκεκριμένες ομάδες (π.χ., είδαμε τι ωραίες διαιτησίες είχε φέτος στα προκριματικά η πανάθα, αντίπαλοι με 9 παίκτες, κλπ., ενώ βλέπουμε πως παρά το ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, γνωστά σε όλους, όσον αφορά κυρίως τα οικονομικά τους, όπως παλαιά χρέη σε παίκτες, κλπ., κάποιες ομάδες όπως παο, αεκ, κλπ., περνάνε τις εγκρίσεις της uefa σε χρόνους μηδέν), και αφετέρου η τιμωρία ή η ταλαιπωρία (αθλητική, όπως π.χ. με αυστηρές διαιτησίες και πρόστιμα, κλπ.) του Ολυμπιακού. Ελπίζω ειλικρινά ότι κάποιος από τους εκβιαζόμενους (ή τους οικείους τους) θα βρει το θάρρος είτε να αποκαλύψει και καταγγείλει τον εκβιασμό και τους εκβιαστές, είτε να παραιτηθεί από την θέση του ώστε να απαλλαγεί από το βάρος και την πίεση.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Όπως έχουμε πει, σε περίπτωση παραπομπής του σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες, ο Πρόεδρος θα πρέπει όχι απλά να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, αλλά να μεταβιβάσει και τις μετοχές του, βάσει του νυν ισχύοντος αθλητικού νόμου. Ο αθλητικός νόμος ομιλεί περί τελεσίδικης παραπομπής, πλην όμως με τις «μνημονιακές» αλλαγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η παραπομπή σε δίκη για κακούργημα με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι a priori τελεσίδικη, αφού δεν εφεσιβάλλεται πλέον. Παλαιά υπήρχε δικαίωμα/στάδιο έφεσης κατά του βουλεύματος, μα όχι πια, πλέον χωρεί μόνο αναίρεση, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κλπ. (όχι απευθείας από τους κατηγορούμενους), και η αναίρεση αφορά νομικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους, όπως π.χ. έλλειψη αιτιολογίας, κλπ. Λόγος αναίρεσης θα μπορούσε βεβαίως να είναι το θέμα που ανέκυψε με την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της πανάθας που απέκρυψαν από τους κατηγορούμενους ανακριτής ή/και εισαγγελέας, κλπ., αλλά αυτά ας τα δουν οι δικηγόροι του Προέδρου, που θα πρέπει να κάνουν την σχετική αίτηση προς τον εισαγγελέα. Προσωπική μου άποψη (νομική) είναι πως ο αθλητικός νόμος που επιβάλει (σε περίπτωση παραπομπής) την μεταβίβαση των μετοχών, κλπ., είναι ΠΛΕΟΝ αντισυνταγματικός και τούτο διότι παλαιά, όταν θεσπίστηκε δηλαδή η απαγόρευση αυτή (συμμετοχής σε αθλητική ανώνυμη εταιρεία, κλπ.) η διαδικασία ήταν άλλη: πρόταση εισαγγελική για παραπομπή, απόφαση δικαστικού συμβουλίου (βούλευμα), έφεση από τους κατηγορούμενους, για τυπικούς ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, νέα εισαγγελική πρόταση και νέα απόφαση δικαστικού συμβουλίου, κλπ. Γι’ αυτό ο αθλητικός νόμος ομιλούσε και ομιλεί περί τελεσίδικης παραπομπής. Προϋπόθεση της απαγόρευσης αυτής λοιπόν, όταν θεσπίστηκε, ήταν διαπίστωση ενδείξεων ενοχής σε δύο βαθμούς δικαιοδοσίας (πρωτοβαθμίως και κατ’ έφεση), με εξέταση ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ υπερασπιστικών ισχυρισμών των κατηγορούμενων όπως προβάλλονταν με την έφεσή τους (κατά πρωτόδικου παραπεμπτικού βουλεύματος) σε απάντηση των κατηγοριών. Πλέον, με την τελευταία τροποποίηση της ποινικής δικονομίας, δεν υπάρχει δεύτερος βαθμός όπως είπαμε. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου δεν εφεσιβάλλεται άρα είναι a priori τελεσίδικη και συνεπώς η απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητική ανώνυμη εταιρεία που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο δεν ερείδεται επί των νομικών και πραγματικών προϋποθέσεων βάσει των οποίων θεσπίστηκε και δεν εξυπηρετεί επομένως τον επιδιωκόμενο σκοπό, ενώ προσκρούει και σε συνταγματικές προστατευτικές δικαιωμάτων διατάξεις. Καλό είναι πάντως να ετοιμάζεται από πλευράς Προέδρου σχέδιο ώστε να υπάρξει εγγυημένη λύση όσο διαρκεί η δικαστική απεμπλοκή του (θεωρώ απόλυτα βέβαιο ότι σε περίπτωση παραπομπής του Προέδρου, η δίκη θα καθυστερήσει με πρωτοβουλία ψηλών και κοντών οπαδών της πανάθας, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ώστε να παραμένει ο Πρόεδρος σε δικαστική ομηρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Αυτή η λύση ΠΡΕΠΕΙ κατ’ εμέ να είναι ο Σωκράτης Κόκαλης που όχι μόνο θα τηρήσει απαρέγκλιτα τον σχεδιασμό του Προέδρου, αλλά θα δώσει και στους απέναντι μήνυμα ότι τα βάζουν με ΤΙΤΑΝΕΣ και τα σχέδιά τους θα καταποντιστούν όπως εδώ και 20 και πλέον χρόνια. 

Κατά τα λοιπά, δεν αγγίζω άλλα ζητήματα, όπως την απειλή που νιώθουν κάποιοι επειδή ο Πρόεδρος εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια (ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ) ή και κυρίως το κύκλωμα του παραδικαστικού και του ψηλού παναθηναϊκάκια, κλπ., αν και έχω ΚΑΙ γνώση, ΚΑΙ άποψη, τα έχουν πει πολλά παιδιά εδώ μέσα, τα είπε και ο Κουρτάκης των Παραπολιτικών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής μόλις χθες, δείτε τα, και θα τα αποκαλύψει και το ΑΜΕΣΟ μέλλον, που κάποιος θα πολιτευθεί, μόλις αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, κατά προτίμηση (δική του) με την Νέα Δημοκρατία, αλλά το πιο πιθανό (έφαγε, έμαθα, πόρτα από εκεί) με τον πολιτικό φορέα του στενού του φίλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, Τάκη Μπαλτάκου, κλπ. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι. SAPERE AUDE. Αγαπάμε δεν αγαπάμε τον Μαρινάκη (κάποιοι γαύροι χαλιούνται επειδή είναι χοντρός/μουσάτος/πλούσιος/δεξιός, κλπ.) την στιγμή αυτή στο πρόσωπό του πλήττεται ο Ολυμπιακός, από ολόκληρο το αντι-ολυμπιακό μέτωπο συνασπισμένο. Ή θα κυριαρχήσουμε, ή θα καταποντιστούμε για μια δεκαετία. Στην μάχη δεν περισσεύει κανείς. Ανασκουμπωνόμαστε και αφήνουμε την οπαδική ραθυμία – απόρροια των επιτυχιών της εικοσαετίας. Οδηγός μας η ένταση και το πάθος των πέτρινων χρόνων. Όποιος διαβάζει Reds Against The Machine ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φέρεται σαν βαζελόγαυρος και πρέπει να αποτελεί ενεργό (μην πω ζηλωτή) ιεραπόστολο της Ολυμπιακής Ιδέας.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχόλια

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

να τα, να τα !!! ΕΧΟΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ !!!!

Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που όμως οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και στον αποκλεισμό του από τις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το Σάββατο, όπως προβλέπει ο νόμος, τιμωρήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών», ενώ η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επί της ουσίας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατηγορούσε τον Ντογιάκο ότι είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών». Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Μετά την επιβολή της ποινής, ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα πρέπει αυτεπάγγελτα να μετατεθεί από την περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα πειθαρχικά αδικήματα, πράγμα το οποίο, όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι, καλό θα ήταν να γίνει ακόμη κι αν δεν τον προέβλεπε ο νόμος.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ότι για πρώτη φορά η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να μην έχει συγκαλυπτική διάθεση, ενώ παράλληλα θέτουν το ερώτημα αν ο ίδιος ο Ντογιάκος, όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης ο οποίος τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του, έχουν υπηρετήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη Εισαγγελία πλην αυτής της Αθήνας.

Η απομάκρυνση του Ντογιάκου, σημειώνουν πάντως, θα σημάνει την εξασφάλιση μη επέμβασης στις εκλογές και μάλιστα σε με περίοδο που η Δικαιοσύνη είναι ανάστατη κι έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τη διαφάνεια και τη νηνεμία.

Πηγή:www.koutipandoras.gr

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

απορίες:

1η) γιατί δεν έχει επιληφθεί αρμόδιο Όργανο για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαρροές εγγράφων, ώστε να διαπιστώσει πόθεν και από ποίους πραγματοποιούνται και πώς αυτές φτάνουν σε συγκεκριμένους πάντοτε;
2η) γιατί συνεχίζονται τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, έχουν καταδικαστεί;
3η) γιατί δεν συνελήφθη ο Δ. Γιαννακόπουλος, του οποίου είχε απαγορεθεί, η ενασχόληση με το άθλημα και η φίλαθκη ιδιώτητα και την οποία παρενέβαινε, όχι μέσῳ δηλώσεων, αλλά με τη φυσική του παρουσία;
4η) γιατί ο υπ. Κοντονής κάλεσε σε συζήτηση σχετικά με τα του ελληνικού ποδοσφαίρου τον κ. Μαρινάκη;
είχε άγνοια του Νόμου περί απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα (κολάσιμο) ή έδρασε με σκοπό να παγιδεύσει τον κ. Μαρινάκη, ώστε να παραβεί τον περιορισμό του; περί αυτού δεν επιλαμβάνεται κάποιο αρμόδιο Όργανο;

όσον αφορά την κατακλείδα του εμπεριστατωμένου άρθρου, θα αναφέρω το εξής,
ο Κόκκαλης ενεργούσε πολλά χρόνια επιχειρηματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με το που άρχισε να παίρνει πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό άρχισαν τα βιολιά και οι ...βιολετέρες περί Στάζι, μιζών έως και καρκίνου! με τον Μαρινάκη το αυτό, για χρόνια είχε εφοπλιστική δραστηριότητα, είχαν πέσει στην αντίληψή μου άρθρα οικονομικών εντύπων πολύ κολακευτικά γι' αυτόν, με το που είδαν τι σκοπούς έχει με τον Ολυμπιακό, να μην τον βαλτώσει δηλαδή, όπως έκαναν διοικήσεις άλλων συλλόγων, ξαφνικά μέσῳ διαδικτύου αρχικά (κατά την προσφιλή συνήθεια) και μετά μέσῳ εντύπων (συγκοινωνούντα δοχεία, με κοινούς υπαλλήλους) έγινε «εριστικός»,«καβούριας», «ανήθικος», «ναρκέμπορος», δηλαδή άρχισαν να του αποδίδουν όλα τα χαρακτηριστικά των ...αφεντικών τους και δυστυχώς κάποιοι (αρκετοί) Ολυμπιακοί τσίμπησαν, διότι το αρνητικό πάντα «πουλάει» το ρημάδι...

δεν ευαγγελίζομαι πως ο εκάστοτε μεγαλοεπιχειρηματίας έχει αποκτήσει, όσα έχει αποκτήσει, με το σταυρό στο χέρι, αλλά πολύ μονόπαντη η πλάστιγγα των ΑΡΔ και του Κράτους-παρακάτους, πολύ μονόπαντη!!!

Εικόνα thita

φίλε μου

1) έλα ντε, η επίσημη άποψή μου (τι δεν καταλαβαίνεις η ανεπίσημη όμως, να τιμωρήσει κάποιος τον εαυτό του γίνεται?)

2) οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν συγκεκριμένο θέμα και ζήτημα (π.χ. ότι ο πρόεδρος), και όχι γενικά την εκπομπή ή το πρόσωπο του παρουσιαστη (μακριά από εμάς)

3) οι ποινές του ΔημηΤράκη ήταν και είναι διοικητικής φύσης, μπορούν να επισύρουν περαιτέρω αποκλεισμό του ή πρόστιμα, αλλά όχι σύλλυψη κατ' εμέ. Για να καταλάβεις μάλιστα την κωμωδία του πράγματος, για πολύ καιρό δεν υπήρχε στους μπασκετικούς κανονισμούς πρόβλεψη ευθύνης (και συνακόλουθα ποινής) στην υπεύθυνη/γηπεδούχο ομάδα για τις παραβάσεις του ΔημηΤράκη.

4) προσωπική άποψη δεν είναι ότι ο κοντονής κάλεσε τον βαγγέλη για να τον παγιδεύσει, αλλά ότι τον κάλεσε αφενός για να δείξει και καλά πως δεν έχει εμπάθειες και αφετέρου διότι ο πρόεδρος του ολυμπιακού είναι ο πιο ισχυρός μετά τον πρωθυπουργό άνθρωπος στην ελλάδα, τι να κάνουμε, και οτιδήποτε στο ποδόσφαιρο δεν προχωράει εάν δεν το ανεχτεί (τουλάχιστον) ο Θρύλος

Προσωπικά πιστεύω ότι η πόλεμος κατά του Βαγγέλη αφορά ΚΑΙ το ποδόσφαιρο, αλλά όχι αποκλειστικά αυτό. Εναντίον συνασπίστηκαν πολλοί, άλλοι για προσωπικούς/εγωιστικούς λόγους, άλλοι για ποδοσφαιρικούς, άλλοι για business, άλλοι για πολιτικούς, κλπ.

Ενόχλησε πολύ που στην έτσι κι αλλιώς τεράστια δύναμη ως πρόεδρος του Θρύλου ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ισχύς από σοβαρή πρόθεση περαιτέρω επιχειρηματικής ανάπτυξης με συμμετοχή σε δουλειές στην Ελλάδα σχετικά με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιμάνι πειραιά/κρουαζιέρα, κλπ. (ιδίως όταν έτσι χάλασαν έτοιμες κυριολεκτικά δουλειές άλλων, όπως π.χ. επεξεργασίας πετρελαιοειδών στο λιμάνι, κλπ.) αλλά και πολιτική ισχύς από τη δημαρχία και τον ρόλο που διαδραμάτισε στις τελευταίες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Την στιγμή που επαγγελματίες πολιτικοί (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ) συνειδητοποιούν πόσο δυνατός είσαι όταν εκλέγεις (κυριολεκτικά) την Δούρου Περιφερειάρχη Αττικής, την ίδια ακριβώς στιγμή σε θεωρούν αν όχι εχθρό, πάντως εν δυνάμει απειλή και κάνουν ό,τι μπορούν είτε για να σε ελέγξουν είτε για να σε περιορίσουν. Και ο Βαγγέλης λόγω προσωπικότητας και λόγω της ισχύος που του δίδει ο Θρύλος δεν ελέγχεται, άρα είναι μονόδρομος ο περιορισμός του αν όχι η καταστροφή του.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν και κάποιες εκ των ερωτήσεών μου ήταν ρητορικές, ακριβώς για να καταδείξω τα παράλογα και να υπερθεματίσω το πόνημά σου.

με εκτίμηση!

Εικόνα koropi48

Πάντα οι ζέλες είχαν τα κόζα της εξουσίας φίλε μου. Στο σάιτ αν σκαλίσεις παλιές αναρτήσεις, θα βρεις καταπληκτικά πράγματα. Επιχορηγήσεις αμέτρητες από όλες τις δικτατορίες και τις "δημοκρατίες", αβάντες γηπεδικές, δικαιοσύνη που έκλεινε το μάτι με νόημα, πολλά. Όλη η χούντα παρακολουθούσε σύσσωμη τους αγώνες στη λαγοφλώρο, ενώ και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπήρξαν φαν ή μέλη του ποα. Η ηγεσία του αθλητισμού κατά παράδοση ήταν καταπράσινη, οι ΓΓΑ, όλοι. Τα παγωμένα μπαλάκια του Δραμουντάνη είναι η χαρακτηριστική απόδειξη του τί συνέβαινε επί δεκαετίες. Γι αυτό και δεν κουνήθηκε φύλο τόσα χρόνια με τα μηδενικά συμβόλαια, τους αλλοιωμένους ή ανύπαρκτους ισολογισμούς, τη συνιδιοκτησία ποδοσφαιρικών ομάδων και τόσα άλλα. Μια εποχή έκανε ένα μικρό ρήγμα στην κυριαρχία τους ο ΘΡΥΛΟΣ και βλέπετε τί συμβαίνει. Χωρίς τον πλήρη έλεγχο των πάντων, η πράσινη φούσκα θα σκάσει με πάταγο. Έμαθαν τόσα χρόνια στο τσάμπα και τους κακοφαίνεται. Έχουν ως οπαδούς μέλη μεγάλων και πανίσχυρων οικονομικά οικογενειών και μέχρι πέρσι βρισκόταν στο χείλος της διάλυσης, χωρίς κανένας να βάζει το χέρι στην τσέπη, έτσι ρε παιδί μου για το γαμώτο. Να χαρίσει ένα παίχτη καθένας απ αυτούς, μήπως και βγάλουν το κεφάλι από το βούρκο. Τίποτα! Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Πολέμης, Πατέρας, Νίκας (αλλαντικά), Λουμίδης (καφέδες), Βασιλάκης (ετζίαν) και πλήθος άλλων. Κι όμως κινδυνεύουν με διάλυση!!! Γιατί δεν έμαθαν να βάζουν λεφτά στην ομάδα τους, αφού πάντα καθάριζε το δημόσιο. Κι αυτοί έψαχναν να βρουν καμιά πρόσκληση να πάνε στο γήπεδο. Κατάλαβες; Ο ποα έχει ΈΝΑ μόνο παγκόσμιο ρεκόρ: αυτό της συνεχούς και αδιάλειπτης διαφήμισης εταιρίας.
Επί δεκαετίες, όταν οι άλλες ομάδες έψαχναν αγωνιωδώς να βρουν για τη φανέλα τους καμιά διαφήμιση από κρουασάν, σερβιέτες, φούρνους κλπ, για να βγάλουν κάποια χρήματα, ο ποα δεν είχε τέτοιο άγχος. Ο κρατικός ΟΤΕ και αργότερα και η COSMOTE είχαν καπαρώσει τη λιβαδί φανέλα έναντι τεράστιων ποσών, πολύ μεγαλύτερων απ όσα έπαιρνε ο λαοφιλέστερος ΘΡΥΛΟΣ. Και τόσα χρόνια δεν άνοιξε μύτη, δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει: για βάστα ρε, νισάφι, να δώσουμε και σε καμιά άλλη ομάδα κανένα φράγκο. Δεν βρέθηκε ούτε ένας πολιτικός να κάνει μια ερώτηση στη βουλή για τη μονόπλευρη αυτή διακριτική μεταχείριση.
Βλέπεις λοιπόν ότι ΟΟΟΟΟλο το σύστημα είναι δεμένο από παντού και δεν υπάρχει κανένα όργανο να επιληφθεί για ο,τιδήποτε. Δεν θα κουνήσει φύλο, θα το δεις. Απομένει ΕΣΥ αδελφέ, που έχεις την ψήφο και τη φωνή σου, να κάνεις σαφές στους πολιτικούς της περιοχής σου ότι: ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

για τις αβαντες στον ΠΟΑ δεν χρειάζεται να παραθέσω τα μύρια όσα έχουν γίνει (εκδίωξη Μπούκοβι, Αργυρούδη, Σιδέρη, απειλές για τη μη χρησιμποποίηση της Ερυθρόλευκης φανέλας, ανάκληση μετεγγραφών, φωτογραφικοί νόμοι εν μία νυκτί κ.λ.), παρά μόνον ότι ο έκπτωτος βασιλεύς είναι κι επίτιμος πρόεδρός τους, τι πιο αποδεικτικό ότι ΠΟΑ-Κράτος-παρακράτος πάνε δεκαετίες χέρι-χέρι.
αυτό που αδυνατώ να κατανοήσω είναι πώς έχουν δημιουργήσει αυτόν τον δημοσιογραφικό ιστό, διαχρονικά (από την εποχή Γιάννη-«ιερό τοτέμ»-Διακογιάννη), που εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους και από αθλητικά, αλλά και από πολιτικά μέσα ...εξημέρωσης.
εάν δει κάποιος όλα τηλεοπτικά κανάλια, ΟΛΟΙ οι μεγαλοδημοσιογράφοι δηλώνουν με ...περηφάνεια (τρομάρα τους) ότι είναι οπαδοί του ΠΟΑ, με εξαίρεση τον Χατζηνικολάου, τον οποίον εξ αυτού και στοχευμένα πήγαν ΑΜΕΣΩΣ να χτυπήσουν (εάν θυμάσαι την υπόθεση με τη διαφήμιση της REAL στο Καραϊσκάκης).

οφείλω να ομολογήσω ότι στον τομέα προπαγανδας είναι πολύ μπροστά οι λαγοί!

Εικόνα Gavroral kutxa

ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ!
ΡΟΜΑΙΝ Ο ΚΛΑΛΙΤΕΧΝΗΣ!
Κριμα ,που τον εφαγαν (ανοιξε το στομα του,και ειπε τι παιζει στην Ελλαδα,αρνουμενος να υπογραψει συμβολαιο,με ορο να πει οτι η χουντα ηταν καλη,και τον σουταραν!(δικη του δηλωση πολυ μετα)
14 ετων τοτε δεν καταλαβα,αλλα μετα....ξυπνησα!
ΥΒ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ!
Ειχα την τυχη να πω τα καλαντα σε διαμερισμα που εμενε στο Νεο Φαληρο,με την απιστευτη θεα,Μελανι (σοκ και δεος και ας ημουν 12 χρονων)
ΣΙΔΕΡΗΣ -ΜΠΟΤΙΝΟΣ!
Απιστευτες μνημες στο Καραισκακη το 1968 στο 4-2 με την Μπεσικτας που γεννησε τον γαυρο μεσα μου!

Εικόνα Gavroral kutxa

ΑΡΓΥΡΟΥΔΗΣ

Για το γκολ που θυμάται περισσότερο:

"Το Δεκέμβρη του ’72, το 1-0 μέσα στη Λεωφόρο. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω αυτό το γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα των συνταγματαρχών και τους κέρδισα μόνος μου! Αυτό λέω συνέχεια. Ήταν μία μεγάλη νίκη για μένα. Με κυνηγούσε η χούντα".

Απιστευτη φαση....
Ο λοσαντα τους κανει χωνι ,με τριπλες πανω στη γραμμη του κορνερ,κανει παραλληλη σεντρα και ο μεγαλος με προβολη στον αερα,και με απιστευτο φαλτσο στελνει την μπαλα στην αλλη πλευρα,και ο κωσταντινου ακομα ψαχνει πως το φαγε!

Και η δικια μου μνημη
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 3-2,ΗΜΙΧΡΟΝΟ 2-2,Και μπαινει αλλαγη ενω ειχε μολις γυρισει απο ταξιδι,αλλα δεν καταλαβαινε...
Κανει ρομπα 2 βαζελους αμυσντικους,με μια απιστευτη κινηση που μονο στο μπιλιαρδο με πικε το κανεις!
Ενω δειχνει οτι η μπαλα φευγει πλαγια και πανε να την διωξουν,αυτη γυριζει παλι σε αυτον και πλασαρει τον οικοδομο,μολις πηγε να κανει εξοδο!
3-2 και μετα τα τρελλα επεισοδεια,με τον κωνσταντικου να κυνηγαει συνετοπουλο....
Κριμα δεν το βρισκω πουθενα στο δικτυο να θυμηθω ρε παιδια τα νιατα!

Εικόνα koropi48

Στοές φίλε μου, στοές και καταγώγια. Αθηναϊκή λέσχη, πεντάλφα, τελετές, μυστήρια, καταλαβαίνεις. Είναι αυτή η παρέα καλών ανθρώπων, που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Είναι οι γνωστοί σου, που αναρωτιέσαι : "ρε πούστη, πώς κατάφερε και έστησε τέτοια επιχείρηση χωρίς να βάλει φράγκο δικό του, πώς πήρε την τάδε μεγάλη αντιπροσωπεία και έγινε μεγάλος και τρανός, πώς διόρισε τα 3 παιδιά και τη νύφη του στην τάδε ΔΕΚΟ, πώς πήρε εγγυητική επιστολή από τράπεζα για να συμμετέχει σε κατασκευαστικά έργα ενώ εσένα η ίδια τράπεζα σου τηλεφωνάει απειλητικά αν καθυστερήσεις τη δόση της πιστωτικής κάρτας, πώς κατάφερε να προαχθεί στις ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας της δικαιοσύνης ή του στρατού, τρώγωντας πολλούς άλλους κλπ". Δυστυχώς, πριν σκεφτείς και αποφασίσεις για κάτι, άλλοι έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν τις σκέψεις σου χωρίς να το καταλάβεις. Σου έχουν βάλει στο μυαλό με συνεχείς πλύσεις, ότι ένας άνθρωπος ευθύνεται για όλα τα κακά αυτού του τόπου και αυτοί που τον πολεμούν είναι σταυροφόροι της καθαρότητας. Πέρσι που άκουγα τον Γεωργίου (φέτος τον σιχάθηκα γιατί ξεδίπλωσε όλο του το μίσος για το ΘΡΥΛΟ), βγήκε ένας οπαδός ομάδας β' εθνικής που υποβιβάστηκε στη γ' και ούρλιαζε για το σύστημα μαρινάκη που έφταιξε για τον υποβιβασμό. Χάσαμε και το μέτρο δηλαδή.

Εικόνα thita

ε, αστικό το περιβάλλον, άρα (μεγαλο)αστικής προέλευσης και (αθλητικής) ιδεολογίας οι εξουσιαστές, λογικό

τι ήθελες δηλαδή, να αφήναμε εμείς του κολεγίου και της αθηναϊκής λέσχης (αστειεύομαι εεεεε) τα κουμάντα στα εργατάκια του λιμανιού ή στους εφοπλιστές (οι παλαιοί εφοπλιστές ήταν, ως γνωστό, πρώην καπεταναίοι και άρα εξίσου λαϊκοί)

για τα του ΟΤΕ: βρέθηκε εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη για απιστία στα μέλη της ΕΠΟ, που αφενός δεν λαμβάνει εδώ και καιρό κρατική επιχορήγηση και αφετέρου η γενική συνέλευση τα έχει, με απόφασή της, απαλλάξει από κάθε ευθύνη (είσαι νομικός, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω). Για τον ΟΤΕ, που όχι μόνο ανήκε παλιά στο Κράτος, αλλά αντλούσε και αντλεί (ακόμη και σήμερα, που έχει ιδιωτικοποιηθεί πλήρως) κεφάλαια από το χρηματιστήριο, δηλαδή από το κοινό, δεν βρέθηκε ούτε ένας να ασχοληθεί βρε αδερφέ και να δει, π.χ., εάν τα χρήματα της χορηγίας ήταν εύλογα και ανταποκρινόμενα στις συνθήκες της αγοράς, κλπ. ή μήπως υπερβολικά

πριν τις επόμενες εκλογές θα σε κεράσω καφεδάκι να μου προτείνεις (σοβαρά μιλάω) πολιτική επιλογή

Εικόνα koropi48

Αρτεμιο σώρα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Σε λίγο καιρό θα κάνει πολύ ντόρο, σαν την κυβερνώσα παράταξη πριν εκλεγεί. Και θα τον δεις στη βουλή δίπλα στο λεβέντη με 15 νοματαίους να ψηφίζουν για το μέλλον μας.
Όσο υπάρχουν κορόιδα, τόσο θα υπάρχουν καφετζούδες, παπατζήδες, αστρολόγοι, ξεματιάστρες και λοιποί σκληρά εργαζόμενοι. Άσε θήτα, είμαι απογοητευμένος. Δεν υπάρχει αυτός που θα σηκώσει στους ώμους του όλον αυτό τον ταλαιπωρημένο κόσμο και να δείξει ένα δρόμο. Ίσως δεν υπάρχει και δρόμος πιά, έτσι που μας έχουν σφίξει από το λαιμό οι πούστηδες αποικιοκράτες, μέχρι να πάρουν ό,τι έχει απομείνει από τη χώρα, αν έχει απομείνει κάτι, μετά τους "αγώνες" και την "αξιοπρέπεια" της αριστεράς.
Ξέρεις τί είναι αυτό που με απελπίζει περισσότερο; Ότι τη μέρα που μπαίνουν οι συντάξεις στους λογαριασμούς, σχηματίζονται ουρές έξω από τις τράπεζες από τα χαράματα, από ανθρώπους, που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μάθουν να χειρίζονται μια κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ. Τη στιγμή που οι αντίστοιχες ηλικίες στην κεντρική ευρώπη έχουν ποσοστό χρήσης ιντερνετικών συναλλαγών άνω του 96%.
Δυστυχώς, είναι οι αναλφάβητοι της σύγχρονης εποχής, άνθρωποι εκτός της ψηφιακής πραγματικότητας, χαμηλής εκπαιδεύσιμης νοημοσύνης και άρα πανεύκολα χειραγωγούμενοι. Όσοι έχουν σπουδάσει διαφήμιση, καταλαβαίνουν τί λέω. Αυτή είναι μια κρίσιμη μάζα, που δίνει το χρίσμα σε όποιον της πει πέντε ψέματα, δέκα κολακείες και είκοσι μπαλαφάρες. Σε αυτούς απευθύνονται όσοι ακούς εσύ να δικαιολογούνται για τις πουστιές τους και σπάνε τα νεύρα σου. Δεν απευθύνονται όμως σε σένα, στους άλλους στοχεύουν.

Εικόνα koropi48

Σε συνέχεια του αμέσως προηγούμενου σχολίου μου: μη συνεχίζετε να απορείτε πώς είναι δυνατόν, σε μια χώρα απειλούμενη από παντού, οι μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν επί χρόνια διατητές, συμπεθέρες, μπατζανάκια, καφετζήδες της ΕΠΟ, κολλητούς και πισωκολλητούς του προέδρου του Α.Ο. Δρυμίκλανα κλπ. Μην απορείτε που το υλικό των παρακολουθήσεων μεταδίδεται σχεδόν σε ζωντανή σύνδεση από τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα παραποιημένο ή επιλεκτικά πετσοκομμένο. Μην απορείτε όταν καταθέσεις μαρτύρων μεταδίδονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ πριν ακόμη φύγει ο μάρτυρας από το ανακριτικό γραφείο. Μην απορείτε όταν πρόεδρος ομάδας, που του έχει απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους, μπαινοβγαίνει όποτε θέλει επιδεικτικά στο γήπεδο. Μην απορείτε που μεγαλοπαράγοντας πρώην ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, είναι πρόεδρος και γενικώς γαμάω ποδοσφαιρικής ομάδας όταν συναντά τους υπουργούς υπό αυτή την ιδιότητα, αλλά δεν είναι, όταν αποχτά και κατέχει ποσοστό της εταιρείας του επίσημου στοιχήματος.
Για να μην απορείτε, απλοποιήστε στο μυαλό σας τα φαινόμενα αυτά και αναλογιστείτε: γιατί όποτε περάσετε από κουμουνδούρου-μεταξουργείο-στουρνάρη-μάρνης βλέπετε την αγοραπωλησία ναρκωτικών απροκάλυπτα όλες τις ώρες της μέρας, αλλά το επίσημο "κράτος" δεν βλέπει και δεν επεμβαίνει διαχρονικά και υπερκομματικά; Κάποιος κερδίζει μερίδιο απ αυτό. Γιατί βλέπετε στα πεζοδρόμια και πανδοχεία της αθήνας και στα διάφορα μασατζήδικα και ημιπαράνομα μπουρδέλα να εκδίδονται δυστυχισμένες αλλοδαπές, φορτωμένες με κάθε λογής αρρώστειες, υπό το άγρυπνο βλέμμα του αφρικάνου νταβατζή, αλλά κανείς δεν συλλαμβάνεται ούτε ελέγχεται; Κάποιος κερδίζει μερίδιο απ αυτό. Γιατί στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας πουλιούνται σχεδόν φανερά λαθραία τσιγάρα, με τεράστια ζημιά στην οικονομία, αλλά κανένα κύκλωμα δεν συλλαμβάνεται; Κάποιος θησαυρίζει προστατεύοντας την όλη διαδικασία. Γιατί ο πρόεδρος των βενζινοπωλών επί χρόνια τώρα φωνάζει στις τηλεοράσεις "ας με φωνάξει ένας υπουργός να του υποδείξω πού βρίσκονται οι δεξαμενές με τα λαθραία καύσιμα", αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται; Τα λεφτά που μοιράζονται είναι πολλά άρη.
Αυτά τα βλέπετε, αλλά πλέον δεν σας κάνουν εντύπωση. Τα άλλα σας κάνουν, γιατί τυγχάνει να αφορούν την ομάδα μας.
Κι όμως όλα είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Η χώρα κυβερνάται δεκαετίες τώρα από γκαγκστερικά καρτέλ, που μπροστά τους τα κολομβιανά μοιάζουν κατηχητικό σχολείο. Δεν εξετάζουμε λοιπόν αν ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ έχει δίκιο ή όχι, σε μια χώρα που το δίκιο δεν είναι υπόθεση κανόνων, αλλά θέμα ισχύος και επιρροής. Αυτός ξέρει τί πρέπει να κάνει για να καθαρίσει, αν καθαρίσει. Σε όλους εμάς απομένει να κάνουμε αυτό που τρομάζει όλους τους εμπλεκόμενους: να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι είμαστε ξύπνιοι και τους βλέπουμε. OLYMPIAKOS uber alles μουνιά

Εικόνα thita

και πάλι έχεις πολύ δίκιο (κατά την άποψή μου)

παλιά λέγαμε (εμείς οι +40) "η πολιτική" και εννοούσαμε την πάλη των κομμάτων για την κατάληψη της εξουσίας, για έλεγχο των διορισμών, κλπ.

τώρα το πλέγμα αφορά την διαχείριση καταρχάς της οικονομίας και ακολούθως (ίσως και παράλληλα) της κοινωνικής δυναμικής

και καλά να ήταν της δημόσιας/κρατικής οικονομίας

είναι δυστυχώς και της ιδιωτικής οικονομίας

παλιά λέγανε ότι για μια μακρόχρονη χούντα χρειάζονται πολιτικοί+στρατός+δικαιοσύνη

πλέον χρειάζεται (αντί του στρατού) μια κάστα ΑΡΔ

επικοινωνιακές, μην πω προσχηματικές, και άρα a priori ανούσιες (σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες) οι κρατικές δράσεις

προβλήματα διαπιστωμένα και με λύσεις έτοιμες εξακολουθούν να ταλανίζουν

αλλά αν λένε κάτι πολλοί ΑΡΔ, για πολύ καιρό, ο κοσμάκης όχι απλά αρχίζει να προβληματίζει για το αν είναι μέρα στις 10.15 το πρωί, αλλά έχει και ενοχές που δεν το αμφισβήτησε νωρίτερα\

Εικόνα koropi48

Συνεχίζω να διαβάζω τα σχόλια στο άρθρο αυτό. Πολλοί φίλοι και είναι λογικό, δεν αντιλαμβάνονται πώς είναι τα πράγματα στα αστικά καθεστώτα. Πέντε-έξι πλούσιοι επιθυμούν, για να συνεχίσουν να είναι πλούσιοι, να ελέγξουν και την εξουσία, αλλά και να παρεμποδίσουν τη δικαιοσύνη και τον τύπο να αποκαλύψει τις πομπές τους. Αποχτούν πρόσβαση σε κανάλια και εφημερίδες αγοράζοντας και "δυνατούς" δημοσιογράφους, χρηματοδοτούν και προβάλλουν συγκεκριμένους πολιτικούς, φροντίζοντας αυτοί και το κόμμα τους να εκλεγούν. Μόλις ανελιχθούν στην κυβέρνηση, τους ζητούν τις οφειλόμενες χάρες και ταυτόχρονα έχουν φροντίσει να κρατούν αρχείο για κάθε ένα τους (λαδώματα, σεξουαλικές ιδιαιτερότητες κλπ).
Οι χάρες αυτές είναι δημόσιο χρήμα αλλά και τη δικαιοσύνη και τις μυστικές υπηρεσίες στο πλευρό τους. Σύνηθες το φαινόμενο, συγκεκριμένοι δικαστικοί να αναλαμβάνουν πάντα τις υποθέσεις συγκεκριμένων παραγόντων. Και όλοι απαλλάσσονται με βουλεύματα.
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι λοιπόν είναι ¨ματιασμένοι", αν χρειαστεί καμιά τροπολογία στη βουλή, τη φέρνουν μεσάνυχτα και κάτι και η πυραμίδα της ιεραρχίας "δένει", μοιράζοντας χρήμα στους πιο κάτω κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, ως λειτουργοί των 1000 ευρώ, καλοδέχονται κάθε εισόδημα έρχεται επιπρόσθετα και βελτιώνει τη ζωή τους. Έτσι γέμισαν θηριώδεις βίλες και τζιπ τα ορεινά παραθεριστικά κέντρα, οι παραλίες και τα νησιά της χώρας. Με αποταμιεύσεις γίνανε ή από τον κουμπαρά του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου;
Θυμάστε πρόσφατα που ο πρασινοκαρδούλας βγενό στριμώχτηκε ποινικά για τη "δράση" του στην κύπρο;
Αμέσως έβγαλε ανακοίνωση κατά συγκεκριμένης ανώτατης δικαστικού, την οποία κατηγόρησε ευθέως ότι παλιότερα της έδινε πακέτα ζεστών πεντακοσόευρων μέσα σε βιβλία και της διαμήνυσε κιόλας ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό των λαδωμάτων. Δεν της είπε δηλαδή "ψάξε όσο θες, είμαι καθαρός", αλλά "πρόσεξε πού ψάχνεις, έχω βίντεο".
Η αντίδραση της δικαστικού μάλλον χλιαρή (αν ήμουν εγώ, θα χαλούσα τον κόσμο και θα ξεφτίλιζα τον εκβιαστή μου) και η τεράστια υπόθεση, που δείχνει ανάγλυφα όλη την παθογένεια της χώρας, θάφτηκε πλήρως, αφού όλοι συνεμορφώθησαν, όπως δείχνουν τα πράγματα. Αυτό δεν είναι χειροπιαστό παράδειγμα των όσων ανέφερα παραπάνω;
Για να δέσει το γλυκό, μπαίνουν στην πρώτη γραμμή δημοσιαγράφοι- εκτελεστές συμβολαίων. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι; Ας τους σκιαγραφήσουμε λίγο και θα καταλάβετε.
Είσαι μαθητής του γυμνασίου σε μια λαϊκή γειτονιά, χαμηλών δυνατοτήτων, που περνάς τις σχολικές τάξεις με σφαλιάρες και φροντιστήρια, με το στανιό. Παίρνεις το απολυτήριο και ο πατέρας σου σε στέλνει σε μια σχολή δημοσιογραφίας, μήπως βρεις καμιά δουλειά που να μη χρειάζεται να σκάβεις όλη μέρα για να φας. Από τη σχολή βρίσκεις κανένα κολλητό ή κομματάρχη, που σε χώνει σε κάποια εφημερίδα ή κανάλι να κουβαλάς καφέδες. Αν η κωλοτρυπίδα σου είναι όπως η συνείδησή σου, ελαστική και φιλόξενη, τότε ελίσσεσαι προς τα πάνω.
Και με την πάροδο του χρόνου και τις κατάλληλες εκδουλεύσεις, να τα άρθρα, να οι συμμετοχές σε πάνελ, να οι συνεντεύξεις, να και οι δευτερότριτες δουλειές σε ράδια-σάιτ-περιοδικά-γραφεία τύπου, να οι δικές σου εκπομές στο γυαλί και, αν είσαι λίγο πονηρός, να και το έδρανο της βουλής και ο υπουργικός θώκοοοοοοοος!
Μην ξεχνάτε, οι δημοσιογράφοι είναι πλέον το επάγγελμα με το μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών και υπουργών. Τους έφαγαν λάχανο τους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους μηχανικούς. Και ταυτόχρονα, το επάγγελμα-εξουσία με το μικρότερο αριθμό πτυχιούχων πανεπιστημίου. Ορισμένοι, για να το παίξουν επιστήμονες, βρήκαν την πατέντα του ανοιχτού πανεπιστήμιου πατρών, όπου γράφεσαι με κλήρωση και τελειώνεις με αγορασμένες εργασίες.
Εσύ λοιπόν που, από παρά λίγο σκαφτιάς, βρέθηκες να διαχειρίζεσαι χρήμα και εξουσία, απέχτησες λεφτά, αναγνωρισιμότητα, κύρος, γνωριμίες, πού θα κωλώσεις προκειμένου να τα διατηρήσεις; ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ!! Θα κάνεις τα πάντα, θα γλείψεις, θα κατηγορήσεις άδικα, θα παίξεις παιχνίδια, όλα.
Έτσι δένει το κόλπο φίλοι μου. Ο έχων επιχειρηματίας μοιράζει ξεροκόμματα και ελέγχει πολιτικούς-δικαιοσύνη-τύπο.
Και για να διατηρήσει τη θέση του, αμολάει τα σκυλιά-ευνοούμενούς του εναντίον όποιου άλλου πλούσιου πάει να του πάρει τα πρωτεία. Πέφτει όλος ο μηχανισμός πάνω του και τον ξεσκίζει.
Ο παππούς μου, φτωχός μεροκαματιάρης μέχρι το τέλος της ζωής του, μου έλεγε μέσα στην υπερβολή του: "πίσω από κάθε ακριβό κοστούμι κρύβεται κι ένα λαμόγιο που τρέφεται από το αίμα σου". Όλοι αυτοί οι κουστουμάτοι χλεχλέδες, που σου κουνάνε το δάχτυλο ότι είσαι τεμπέλης, ανεπρόκοπος, αντιπαραγωγικός και ότι εσύ φταις για την κατάντια της χώρας, βρίσκονται στη θέση εξουσίας τους με τη δική σου προτίμηση, ψήφο και ανοχή. Ξύπνα, πρόσεχε τις επιλογές σου και πάλεψε να αλλάξεις το παιχνίδι, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Για το καλό των παιδιών σου.
Και μην ψάχνεις να βρεις αν ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ θα δικαστεί, θα απαγχωνιστεί, θα εξαερωθεί, θα θα θα.... με βάση την υποπαράγραφο τάδε της παραγράφου έτσι του άρθρου τέτοιου. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Θα τους ξεσκίσει ή θα τον ξεσκίσουν, ανάλογα με το πόσους "κοστουμάτους" πιτ μπουλ έχει ο καθένας να αμολήσει εναντίον του άλλου. Κι αν δουν ότι υπάρχει πιθανότητα να αλληλοδαγκωθούν άσχημα, θα τα βρουν κάπου στη μέση και θα τους δείτε ξαφνικά να συνεργάζονται κιόλας. Το λιμάνι είναι μεγάλο αδέρφια και οι καημοί του ακόμη μεγαλύτεροι.

Εικόνα thita

πολύ ουσιαστικά τα θέματα που πραγματεύεσαι, μπράβο, συμφωνώ ιδανικά με την πλειοψηφία όσων λες

Εικόνα apostolos gaganis

ΣΥΜΒΟΛΗ. Να΄σαι καλά!

Εικόνα koropi48

Ευχαριστώ και πάλι κύριε Απόστολε. Τιμή μου!

Εικόνα godsdog

Φίλε thita, εξαιρετικό ποστ μπράβο!

Τώρα στην απορία σου πως μπορεί να κυκλοφορούν, οι καταγεγραμμένες από την ΕΥΠ συνομιλίες και να φτάνουν στα χέρια της "γνωστής" εκπομπής τα στοιχεία αυτά, σου παραθέτω ενα άρθρο:

Τα δύο 45άρια του "Τίγρη" -> Ο Δηµήτρης Μελισσανίδης φτιάχνει "φαµίλια" για να αντιµετωπίσει τα ανοιχτά µέτωπα µε τη Δικαιοσύνη και το Δηµόσιο. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση, για τον επιχειρηµατία που έχει ανοικτούς λογαριασµούς µε τη ∆ικαιοσύνη και την Εφορία για υποθέσεις λαθρεµπορίας, αλλά και υπόγειες κόντρες διαπλοκής µε τους παραδοσιακούς επιχειρηµατίες.

Οι κ.κ. Φώτης Παπαγεωργίου, πρώην υποδιοικητής της επιχειρησιακής ΕΥΠ, και Τάσος Τέλλογλου, εµπειρότατος ρεπόρτερ-ερευνητής, είναι τα νέα «αποκτήµατα» του… Τίγρη, τα δύο ολοκαίνουργια «45άρια»

Σου παραθέτω και τον συνδεσμο: http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/45.html

Να το διαβάσουν όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού!

Εικόνα thita

Αδερφέ,σε ευχαριστώ καταρχάς για την απάντηση και το λινκ. Είναι γνωστά τα του Παπαγεωργιου κλπ.,τα έχουν άλλωστε γράψει τα παιδιά εδώ μέσα ουκ ολίγες φορές.

Η απορία μου ήταν ας πούμε "ρητορική" και είχε να κάνει με την (ανύπαρκτη) θεσμική αντιμετώπιση των διαρροών αυτών. Όταν όμως απειλήθηκε πριν λίγο καιρό να βγουν στον αέρα κάτι άλλες συνομιλίες από τον κοριό της ευπ,για κάτι άλλες ψυχές,είχαν πάρει διάφοροι σβάρνα τα κανάλια να θυμίσουν πως είναι κακούργημα κλπ.

Εικόνα godsdog

Όντως είναι προκλητική η θεσμική αντιμετώπιση των διαρροών αυτών.
Προκαλεί τρομερή εντύπωση πως δεν βρίσκεται ένας εισαγγελέας να ρωτήσει τα αυτονόητα.
Πως διαρρέουν αυτές οι συνομιλίες απο την ΕΥΠ, πως βαπτίζονται νόμιμες υποκλοπές και πως φτάνουν με τέτοια ευκολία στο συγκεκριμένο κανάλι.

Εικόνα Gavroral kutxa

Χαιρετω παιδες συγαβροι!
ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΑΚΑ ΚΑΤΑΡΧΑΣ!
Καιρος να μαζευτουμε τωρα που ξεκινησε μεγαλος πολεμος,και τοσο βρωμικος!
Θαυμασιο αναλυτικο αρθρο,αλλα θα ηθελα περισσοτερες λεπτομεριες ,στο που και πως εμπλεκεται ο ολυμπιακος με στοιχεια...
Δηλαδη ποιοι αγωνες με την ομαδα μας αναφερονται στο πορισμα,και ποια η ποιες περιοδους...
Υπαρχει εστω και μια στο εκατομμυριο να αφαιρεθει τιτλος απο εκεινη/ες χρονιες?
Υπαρχουν εμπρακτα αποδεικτικα στοιχεια?
Δηλαδη ροη χρηματων,απειλες η εντολες για διαιτητες ,με ονοματα αμεσα η εμμεσα κλπ?
Ενημερωστε με,να αντιπαλευω ολα αυτα τα λαμογια,που γραφουν και λενε οτι θελουν!
Και μολις τωρα το 3-0!!!!
Γουρικο το ποδαρικο μου!
Ευχαριστω για καθε απαντηση!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

καλησπέρα, μία φιλική συμβουλή:

«ΓΑΥΡΟΣ» με «Υ» και τε ουχί με «Β»

Στα αρχαία ελληνικά το επίθετο ο/η γαύρος, το γαύρον σημαίνει ο επαιρόμενος, ο ανδρείος, ο αγέρωχος, λαμπερός.

Ομήρου Ιλιάδα
Ραψωδία Α στίχος 100 «...ο πρωταφέντης Αγαμέμνονας, ο γαύρος γιος του Ατρέα»
Ραψωδία Υ στίχος 320:«...κι ως έφτασε στο μέρος που 'στεκαν ο γαύρος Αχιλλέας
κι ο Αινείας»

Εικόνα Gavroral kutxa

Ευχαριστω φιλε!
Η ουσια ειναι οτι το ξερουμε και το καταλαβαινουμε οι ιδιοι!
Επιπλεον το εκαναν και σαν λογοπαιγνιο,απο το συγαμβροι!
Για τα αλλα παιδια,τι παιζει,να μην ανησυχω με ολα τα δημοσιευματα?

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

δεν προέβην επίπληξη, απλή φιλική επισήμανση ήταν.
δεν παίζει τίποτε και με κανέναν, όποιος είναι ενεργός Ολυμπιακός, από όσο έχω προσωπικά νιώσει εδὠ στο φιλόξενο RATM, είναι καλοδεχούμενος.

χαιρετώ σε!

Εικόνα Gavroral kutxa

Μα δεν το πηρα για επιπληξη φυσικα,αλλωστε αθλητικη σελιδα ειναι,δεν θα παμε με το "σεις και με το σας"!
Αλλωστε ηταν πολυ καλο,γιατι εστειλα κοσμο αδιαβαστο στην δουλεια!
Πχ Βαζελια τι ομαδα ηταν ο Αχιλλεας.....κλπ?
Nασαι καλα για το καλωσορισμα!
Ειδικα φετος νοιωθω την αναγκη να ειμαι με κοκκινους,μιας και δεν θα ειναι ενα πρωταθλημα σαν τα αλλα,μιας και ο πολεμος και η βρωμα αρχισε αμεσως,και η φωτια ηταν αντιληπτη απο περσι!
Ηδη ολα τα μμε γαργαρα την μουφα πεναλτυ του βαζελου,ενω ολοι οι μη παναθηναικοι,ακομα και φολα αεκτζηδες παοκια στην δουλεια κραζανε την βουτια,και παραδεχτηκαν οτι αμα το εδινε στον ολυμπιακο θα μιλαγαν για παραγκες
και αλλα κλαψιαρικα!
Τα αλλα χρονια "κοιμομουνα" μιας και λογω ηλικιας (56) καπου ειχα κοιμηθει,και απλα γελαγα με τις κλαψες τους!
Φετος θελει προσοχη,αλλα αμα τους το παρουμε εστω και μισο ποντο,θα εχουμε πολυ μαυριλα φιλε!
Μεχρι τωρα τους εσωνε η δικαιολογια,φετος θα πεσει μουγκα ασχημη!

Εικόνα Gavroral kutxa

ΡΕ ΕΙΜΑΙ ΓΟΥΡΛΗΣ!!!!!!
0-1 ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ!
Με τα χανουμια θα ποσταρω καθε λεπτο να δω αν ειναι γουρι,γιατι ζω για μια πενταρα ξεγυρισμενη!
Τους καναμε μαγκες με τις ......να μη πω περυσι!
Αδιαφορησανε τα καλοπαιδα και βγηκαν τα ζομπι να μιλησουνε!

ΥΓ Δεν θα το πιστεψετε ,αλλα ποτε δεν βλεπω ζωντανα τα σουδαια παιχνιδια,γιατι ενω σαν ανθρωπος ειμαι πολυ ηρεμος,οταν παιζει η ομαδα αρρωσταινω!
Στο 3-0 στην ριζουπολη,ειχα βγει απο το σπιτι,και οπου ακουγα φωνες απο μπαλκονια εφευγα γρηγορα να μην ακουω!
Πολυ αρρωστεια,και τωρα που μεγαλωσα δεν κανει....

Εικόνα thita

Αδερφέ καλώς ήρθες,θέλει καμία δεκάδα σκληρούς δίσκους για τις πληροφορίες που ζητάς,χεχεχε,κοιτά τα άρθρα των παιδιών εδώ μέσα,τα λένε όλα.

Εικόνα Gavroral kutxa

Νασαι καλα αγαπητε φιλε!
Το διαβασα ολο το θεμα,ολα τα σχολια,και μερικα ακομα θεματα,αλλα δεν εβγαλα ακρη!
Απλα 2 λογια,οχι ολοκληρη αναλυση
Π.χ μονο τα ονοματα αγωνων,σε ποια αθωωθηκε,και ποτε εγινε,και πιθανοτητες τιμωριας
Ευχαριστω και παλι!

Εικόνα el trick

Κάποτε λέγανε πολλά για τον ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ κ.λ.π. ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ
Μετά από ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ βγήκε ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.
Το διάβασε κανείς σε χώρους που κυριαρχούσε το ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ;;;;;
Υ.Γ. Οι Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιοκάφροι παραμένουν Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιοκάφροι.
Τώρα έχουν ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και από αργυραμοιβόμενους υποτιθέμενους λειτουγούς της Θέμιδας, που θερούν ότι το να τους αποκαλούν ψηλούς παναθηναικάκιδες όταν ασχολούνται ΚΑΙ με θέματα αθλητικής δικαιοσύνης τους περιποιεί τιμή.

Εικόνα thita

Αν θυμάμαι σωστά,ο σωκρατης είχε εμπλακεί σε ποινικές διαδικασίες,με διάφορες κατηγορίες,οκτώ φορές. Τις επτά απηλλαγη με βούλευμα από το συμβούλιο πλημμελειοδικών και την όγδοη από το συμβούλιο εφετών. Κι είχε απέναντι του μεγκα,σταρ,ελευθεροτυπία,καθημερινή κλπ. Γι'αυτο λέμε,αν ο Βαγγέλης υποχρεωθεί να δώσει προσωρινά τις μετοχές,ο σωκρατης είναι η καλύτερη επιλογή. Θα κοιτάει μόνο κάτι κοντονηδες και μελισσανιδηδες και θα αρχίζει το τρέμουλο.

Εικόνα RED HELL

Απλα μπραβο για τον κοπο σου thita.Καταπληκτικη δουλεια.Απο κει και περα ξερει κανεις ποσα εισιτηρια εχουν διατεθει για μεθαυριο??Γιατι για να μην ακουγεται μαλλον δεν ειναι ικανοποιητικη η ζητηση...Μακαρι να διαψευστω.

Εικόνα vagio

Εκτενες, κατατοπιστικο κι εμπεριστατωμενο αρθρο που καλυψε σχεδον ολες τις αποριες μου. Συγχαρητηρια και κυριως ενα μεγαλο ευχαριστω Πανο.
Οσο περνουν οι μερες, τοσο περισσοτερο θα ηθελα να ειμαι μεσα την κυριακη και να αφησω τα λαρυγγια μου, συναισθημα που -τουλαχιστον σε αυτη την ενταση- ειχα ειλικρινα να νοιωσω χρονια.

Παρατηρω τις 2/3 τελευταιες μερες πως κατι τσακιρηδονικωλογιαννηδες εχουν μαλακωσει πολυ, ενω περιμενα πως θα εβρισκαν πατημα για να πεταξουν κι αλλη λασπη. Μιας και το μυαλο σου παει λιγο πιο περα απο το προφανες και δεδομενων των νομικων σου γνωσεων, εχεις καμια ερμηνεια? Ειναι απλα εντυπωση μου?

Εικόνα koropi48

Αδερφέ, όλοι έχουν μαλακώσει. Το στρατηγείο έδωσε το σύνθημα: η δουλειά έγινε από τον δικό μας εξαγγελέα και πρέπει να σταματήσετετώρα να μην καρφωνόμαστε

Εικόνα thita

φίλε μου, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί παλικάρια αντικειμενικοί (.....) όπως αυτοί που λες μπορεί να "μαλάκωσαν" και να μην υπερασπίζουν με την ίδια θέρμη την αλήθεια βεβαίως βεβαίως

ίσως να έπεσε σύρμα να μην καλλιεργούνται στους οπαδούς τους υψηλές προσδοκίες, ίσως να άκουσαν ή μύρισαν (ξέρεις, ποντίκια, κατσαρίδες, κλπ., είναι τα πρώτα που μυρίζονται το κακό) ότι τα πράγματα μπορεί και να μην πάνε προς τα εκεί που θέλουν, ίσως πήραν κανένα μήνυμα ότι επίκεινται δικαστικές ενέργειες από τους θιγόμενους

ή ίσως πολύ απλά διάβασαν την ανακοίνωση της θύρας 7

και ξέρεις, τα γραφεία του sport-fm και sport24, κλπ., δεν είναι στο πολύγωνο ε

Εικόνα thita

ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ 'Η ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK, ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ RATM:

ένα μεγάλο συγνώμη για την μη απάντηση, δεν είμαι ιδιαίτερα του fb, στο οποίο έχω πρόσβαση από κινητό και άρα είναι δύσκολο να γράφω μακροσκελείς απαντήσεις (όπως βλέπετε, οι απαντήσεις μου καλύπτουν συνήθως μισό γήπεδο, πολυλογάς γαρ) και δεν μπορώ με δύο λόγια να πω γνώμη σε σοβαρές και ουσιαστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις

ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΝΤΙ FB ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ RATM ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Ε.....

να είσαστε καλά όλοι, ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα Piano

Εξαιρετικό άρθρο (όπως πάντα άλλωστε) από τον "PANOS THITA".
Εγώ όμως, ζω με ένα όνειρο που δείχνει ότι μπορεί να γίνει πραγματικό πλέον...
Αυτό το κανάλι "ALTEREGO", μετά από όλα αυτά επείγει εδώ, σίγουρα ο Βαγγέλης δεν κάνει προχειροδουλειές.
Είναι σίγουρο ότι (όπως όλες τις επιχειρήσεις του) θα το φτιάξει να λειτουργεί άψογα.
Πολύ θα ήθελα μια εκπομπή απάντηση στο βόθρο του Θωμαϊδη με επιχειρήματα και ρεπορτάζ ξάστερα αλλά και
ενημέρωση της κοινής γνώμης για το ποιόν των 3 της παρεούλας.
Το "ξεδόντιασμα" είναι το καλύτερο της "λάσπης"...φαντάζομαι κάποια από τα στελέχη του ΣΚΑΙ να λένε bye bye
κύριε Γιάννη υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...και μην μου πει κανείς ότι δεν υπάρχουν
στελέχη στη τηλεόραση που να μην είναι Ολυμπιακοί...
Η λύσσα τους είναι μεγάλη όμως τώρα είναι ευκαιρία να γνωρίσουν και την άλλη όψη των media όπως δεν την έχουν
δει ποτέ.
ΒΑΓΓΈΛΗ ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ MEDIA...ΓΛΈΝΤΑ ΤΟΥΣ...
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΌ ΑΠΌ ΟΛΑ...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑKH ΟΛΟΙ ΓΉΠΕΔΌ...

Εικόνα thita

έτσι είναι, για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει εάν από δίκτυο πανελλαδικής εμβέλειας (ομίλου με τηλεόραση, ράδιο, εφημερίδα, κλπ.) προβάλλονται ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ τα άπλυτα (και υπάρχουν πολλάαααααα τέτοια) όχι μόνο αλαφούζου, νιάου, ιβάν, κλπ., αλλά και των τέκνων τους, δημοσιογράφων, δικαστών, κλπ.

εκεί να δούμε τους τιμητές της κάθαρσης ΑΡΔ τι στάση θα κρατήσουν

Εικόνα Harry red logic

Αγαπητέ Πάνο και Σύγγαυροι,
Αυτό ακριβώς είναι που πανικοβάλλει την λυκοσυμμορία!Θ α έχουμε βήμα πανελλήνιας εμβέλειας που θα ξεπλένει πανεύκολα την λάσπη ,θα αποδυναμώνει τα δίκτυα της διαπλοκής,θα ενημερώνει αντικειμενικά πολυδιάστατα, θα φωτίζει την αλήθεια και θα ενδυναμώνει το φρόνημα της Γαβροσύνης και όχι μόνον,ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Όσο για τά δημοσιογραφάκια της μακαρονάδας(κατα τον αείμνηστο Κυράστα) θα αναδιπλωθούν και θα έρθουν έρποντας όπως τα εντομα νυκτός σο Φώς ...για να εισπνεύσουν τότε τα εντομόκτονα που ζητάει ο βρώμικος οργανισμός τους!!!
Υ.Γ.1. Γιατί δεν γίνονται νομικές κινήσεις για τις διαρροές στα δικαστικά και το παρακύκλωμα του τουίτη?Δεν υπάρχει νομική βάση?Δεν πρέπει να λογοδοτούν όποιοι επιτρέπουν τις διαρροές ..έστω και από αμέλεια...?
Οι κρίνοντες δεν κρίνονται?
Υ.Γ.2 Το Υπέρ-έντομο(κοριός) δεν ελέγχεται για τις κινήσεις του?
Εκεί δεν γίνονται παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων?και η μονόπλευρη δράση του? Γιατι δεν γίνονται διαβήματα και νομικές κινήσεις?

Εικόνα Piano

...είναι γνωστό από την... αρχαιότητα ότι η δωροδοκία των ΑΡΔ προηγείται των ποδοσφαιριστών...βρώμα και δυσωδία όλη τους η ιστορία...

Εικόνα thita

έγραψε ο Μανώλαρος, όπως πάντα εύστοχα, ότι οι αρδ είναι οι χειρότεροι, διότι έχουν πολλά αφεντικά και όχι ένα

ζω για την στιγμή που στην πιατσα θα κυκλοφορήσει π.χ. ότι στο κανάλι του βαγγέλα παίζουν μεγάλοι μισθοί

εκεί να δεις πως τα γιουσουφάκια των απέναντι θα βγάλουν γλώσσα παντόφλα και θα σπεκουλάρουν τον πρόεδρο και τον ολυμπιακό, μπας και προσληφθούν

Εικόνα Piano

...μου αρέσει... πολύ ωραίο... αλλά ωραίο θα είναι και το σιγά, σιγά "ξεδόντιασμα" του ΣΚΑΙ... μην μου πεις ότι αυτό δεν έχει περάσει από το μυαλό του Βαγγέλη ;...να βλέπεις τον Ιωάννη να μένει με Μπογδάνο, Κυριάκο, Αυλακιώτη και λοιπές βδελυρές βαζελίνες...σκέτη απόλαυση...Βαγγέλη θα τους σκίσεις σιγά, σιγά για να το απολαύσουμε πρώτα εμείς...

Εικόνα thita

ε εδώ που τα λέμε ο ΣΚΑΪ έχει κάτι παρουσίες που κάνουν για μεταγραφή

αμ το άλλο: συζητάει καταπως λένε ο βαγγέλας με το μεγκα, φαντάσου πρετεντέρη να εκθειάζει Θρύλο χεχεχε.....

Εικόνα Brainstorm

Αγαπητε Πανο,

το αρθρο σου ειναι οτι πιο κατατοπιστικο εχω διαβασει ποτε πανω στο ζητημα. θελω να σ ευχαριστησω θερμα για τον κοπο και τον χρονο σου.

εν τουτοις, το αρθρο σου πιο πολυ με ανησυχει παρα με καθησυχαζει. Εξηγουμαι :

Ειναι διαφορετικο να εχουν καταστρωσει σχεδιο μηνων η και χρονων εναντιον σου, τρεις ομαδες παρεα με 10 δημοσιογραφους και τα καπελακια τους και εντελως διαφορετικο να εμπλεκονται στο σχεδιο αυτοι που θα αποφασισουν η/και θα δικασουν.
Εαν (εαν λεω γιατι δεν εχω αποδειξεις, μονο ενδειξεις συμπεριφορας) συμβαινει το δευτερο, πως μπορουμε να διαφυλαχθουμε αν το σχεδιο φτανει πολυ βαθια σε ανθρωπους και θεσμους οι οποιοι εν τελει θα αποφασισουν για την τυχη της ομαδας?

Σε καθε περιπτωση αν εγω κανω τετοιες σκεψεις το βραδυ στο σπιτι μου, φανταζομαι οτι και η ΠΑΕ με το νομικο της τμημα τα ξερει η τα υποθετει επισης και εχει κανει και η ιδια τις κινησεις της.

προς το παρον θα ανησυχω.

σ ευχαριστω

Εικόνα thita

αγαπητέ μου φίλε, θα προσπαθήσω να απαντήσω

(λέω θα προσπαθήσω, διότι πρέπει παράλληλα να είμαι αρκούντως ασαφής και προσεκτικός και να μην θίξω πρόσωπα και θεσμούς που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, αλλά κυρίως για να μην εκθέσω ή/και προκαλέσω άλλου είδους προβλήματα σε ανθρώπους που μπορεί να μου έχουν, στο πλαίσιο προσωπικής συζήτησης εκμυστηρευθεί κάτι, κλπ.)

ο ίδιος ο πρόεδρος απεκάλυψε ότι το πρόσωπο κλειδί στην εναντίον του, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση και σχέδιο είναι ο ντογιάκος (προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών), γνωστός ως ψηλός παναθηναϊκάκιας και επίσης είπε ότι ο εισαγγελέας δασκαλόπουλος είναι άνθρωπος επιλογής του κλπ.

ο ντογιάκος φαίνεται να είχε πολύ καλές σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης κλπ. με την πρώην εισαγγελέα του αρείου πάγου γκουτζαμάνη, δεδομένου ότι είναι κυριολεκτικά δεκάδες τα εναντίον του παράπονα για χειρισμό σε διάφορες υποθέσεις (συγκάλυψη, κλπ.), όχι μόνο δημοσιογραφικά παράπονα ε, αλλά και θεσμικά, και παρά ταύτα δεν είχε ποτέ έστω ελεγχθεί πειθαρχικά

με την σειρά της, η πρώην εισαγγελέας του αρείου πάγου ήταν, από ό,τι έχω διαβάσει σε ρεπορτάζ, αν θυμάμαι καλά, επιλογή, κλπ., του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Αθανασίου

με όλους αυτούς επικοινωνούσε, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου αναμφίβολα βεβαίως βεβαίως, ο σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος, διακεκριμμενος δικηγόρος, πρώην μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, κλπ.

όλα αυτά επί κυβέρνησης σαμαρά, που διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις όπως λένε με τον μελισσανίδη αλλά και τον σαββίδη, στους οποίους μεταβιβάστηκαν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου που μπορούν να χαρακτηριστούν και φιλέτα

τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει σαμαράς, μπαλτάκος, αθανασίου, γκουτζαμάνη, ενώ ο ντογιάκος όχι μόνο έχω ακούσει ότι αφυπηρετεί οσονούπω (κάποιες μάλιστα φήμες τον θέλουν να πολιτεύεται), αλλά ελέγχεται πειθαρχικά για κάποιες πολύ σοβαρές υποθέσεις (π.χ. βγενόπουλο) από την πρόεδρο του αρείου πάγου, ενώ η νέα εισαγγελέας του αρείου πάγου δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του ντογιάκου περί ανέλεγκτης "ανεξαρτησίας" του, κλπ.

επίσης επίκεινται και εκλογές της επο, στις οποίες οι αντίπαλοι ολυμπιακού και μαρινάκη πανηγυρίζουν μεν επειδή η παράταξη που στηρίζουν έχει τάχα σίγουρη τη νίκη, πλην όμως για ακατανόητους (αν είναι σωστή η εκτίμησή τους) λόγους εξακολουθούν όχι μόνο να φωνάζουν, αλλά να κάνουν ό,τι μπορούν για να μπλοκάρουν την εκλογική διαδικασία (αναβάλλοντας τις εκλογές, κλπ.).

ο ρόλος της επο είναι ιδιαιτέρως σημαντικός όσον αφορά την ποδοσφαιρική πλευρά του ζητήματος, για λόγους εύκολα κατανοητούς (δεν εννοώ τον επηρεασμό των μελών των δικαστικών επιτροπών της, που άλλωστε είναι από πέρισυ τακτικοί δικαστές, αλλά γενικά)

φαντάσου λοιπόν το τοξικό μέχρι τώρα περιβάλλον στο οποίο οι έρευνες και διαδικασίες κατά του μαρινάκη

π.χ., χαρακτηριστικά αναφέρω, ο ανακριτής ανδρεάδης δεν εξέτασε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ από αυτούς που είχαν προτείνει οι "κατηγορούμενοι". δικονομικά, δεν μπορείς να του προσάψεις σφάλμα (δικαίωμά του ήταν), αλλά ηθικά? είναι σωστό και λογικό να ακούς μόνο όσους έχουν κάτι επιβαρυντικό να πουν? δεν δικαιούμαι εγώ, ως πολίτης, να διαμορφώσω κρίση πως στην έρευνα αυτή εμφανίζονται στοιχεία προκατάληψης?

επίσης, κάποιοι λέγανε πως ο εισαγγελέας είχε έτοιμη την πρόταση για παραπομπή του προέδρου μας εδώ και καιρό (θυμίζω, ενδεικτικα, πως κάποια sites γράφανε από ιούνιο πως εκδίδεται η πρόταση περί παραπομπής, κλπ.) και απλά περίμενε μια σύνθεση δικαστικού συμβουλίου κατάλληλη (δύο δικαστικά συμβούλια υπάρχουν πάντα, απλά το καλοκαίρι αλλάζουν τα μέλη κάθε δεκαπέντε μέρες νομίζω, λόγω δικαστικών διακοπών, κλπ.). Βεβαίως με την λέξη "κατάλληλη σύνθεση" μπορεί κάποιος καλοπροαίρετα να εκλάβει πως εννοούνται μέλη που ξέρουν από ποδόσφαιρο, π.χ. όχι γυναίκες παρά άντρες, κλπ., που καταλαβαίνουν τι είναι το offside κλπ. Κάποιοι άλλοι όμως, πιο κακοπροαίρετοι, μπορεί π.χ. να εκλάβουν πως εννοούνται μέλη που θα υιοθετήσουν άνευ άλλου τινός την εισαγγελική πρόταση επειδή π.χ. είναι φίλοι με τον εισαγγελέα ή επειδή μοιράζονται την αγάπη του π.χ. για κάθε τι πράσινο (περιβάλλον, δέντρα, κλπ.) ή επειδή ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό ή πολιτικό χώρο, κλπ.

όλα τα ξέρουν και τα έχουν αναμφίβολλα σκεφτεί ο πρόεδρος και η ομάδα του και αντιδρούν στο μέτρο του δυνατού κατάλληλα, από θεσμικής πάντα απόψεως, π.χ, με αιτήσεις εξαίρεσης, κλπ. (άλλο ζήτημα που δεν ευδοκίμησαν)

η διαδικασία όμως πλέον κινείται σε ένα διαφορετικό όπως είπαμε περιβάλλον, π.χ. μπορεί η διοίκηση της επο που θα προκύψει από τις εκλογές να μην είναι αυτή που στηρίζουν οι απέναντι και μπορεί το δικαστικό συμβούλιο να μην είναι τελικά τόσο φίλοι με τον ντογιάκο ή να μην γουστάρουν να εκτεθούν τόσο πολύ (από ηθικονομικής απόψεως) και πάντως Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (εάν παραπεμφθεί ο πρόεδρος) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ "ΘΕΤΙΚΗ", ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΔΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΩΜΑΪΔΗ (άρα όπως βολεύει κάποιους) ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΘΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΓΚΥΖΗ, κλπ.

ελπίζω να σε κάλυψα κάπως, δεν μπορώ δυστυχώς παραπάνω, προσωπικά είμαι αισιόδοξος όσον αφορά προφυλάκιση, επο, uefa και αθώωση του προέδρου στην δίκη και είμαι μόνο όχι ακριβώς απαισιόδοξος, αλλά ρεαλιστής στο θέμα της παραπομπής σε δίκη, που και εκεί όμως πιστεύω ότι δεν θα υιοθετηθεί 100% η πρόταση του εισαγγελέα (κάποια κατηγορία μπορεί να φύγει, όπως ήδη έφυγε αυτή για τον φούρνο του κωνσταντινέα, ή να μετατραπεί σε πλημμεληματικού χαρακτήρα) και απλά ελπίζω σε καλό επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος

Εικόνα koropi48

Αν καταλάβαιναν όλοι οι άνθρωποι του μεροκάματου σε τί μαφία -υποδυόμενη το κράτος- ζουν και μεγαλώνουν παιδιά, θα δρούσαν και θα ψήφιζαν διαφορετικά. Οι κατέχοντες τα μέσα παραγωγής, στήνουν ένα παραμάγαζο επιρροής (πολιτικούς, νομικούς, τραπεζικούς, δημοσιογραφικούς εκπροσώπους) και προσπαθούν να αρπάξουν μεγαλύτερο κομμάτι από το ψοφίμι της χώρας, ύαινες και γύπες στη σαβάνα δηλαδή. Σε ποιόν να εξηγήσεις τί, που να βρεις αυτιά να σ ακούσουν.

Εικόνα apostolos gaganis

Δηλαδή ο Ανδρεάδης το "Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοίν μύθον ακούσης" το΄γραψε...κανονικά. Μπράααβο. Δεν το΄ξερα...

Εικόνα thita

για να μην καθυστερήσει την ανακριτική διαδικασία το έκανε βρε απόστολε, χαχαχα

(εγώ βέβαια ο κακοπροαίρετος δεν δικαιούμαι να υποθέσω ότι το έκανε για να πάει την υπόθεση προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση?)

θα σου πω από κοντά περίπτωση να γελάσεις

Εικόνα Brainstorm

Σε ευχαριστω υπερβολικα για ολο το χρονο σου. Εισαι τρομερος.
ευχαριστω!

Εικόνα REDNYC

Η ΘΥΡΑ 7 ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ

---------------------------
Μετά και την τελευταία επίθεση που δέχτηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ από υπηρέτες ενός φαύλου συστήματος και αφού πέρασε αρκετός χρόνος ώστε να μην νομίζει κανείς ότι ανακοινώσαμε κάτι εν βρασμώ ψυχής, θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω. Μια φορά και είναι αρκετή:

Εδώ και χρόνια δεχόμαστε μια ασύμμετρη επίθεση που στόχο έχει ότι αγαπάμε περισσότερο: Τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Επειδή δεν μπορούν να μας χτυπήσουν, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ επίπεδο και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ άθλημα, αποφάσισαν, τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο, να καταστρέψουν τα πάντα για να μας φτάσουν στα δικά τους χάλια και στο δικό τους επίπεδο. Χωρίς βέβαια να σκεφτούν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δεν θα έχουμε και εμείς τίποτα να χάσουμε με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χωρίς να βάζουν στο μυαλό τους πως θα είναι η ζωή τους με τη ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ απέναντί τους.

Πίστευαν ότι μετά τον Κόκκαλη ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα γυρίσει στα πέτρινα χρόνια αλλά δεν έγινε το χατήρι τους. Έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα, η καλύτερη θέση μας στην Ευρώπη, εξυγίανση του Ερασιτέχνη (με την απόλυτη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη), που σάρωσε τις κούπες στην Ελλάδα και διεκδικεί ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές κούπες επί ίσοις όροις με τα μεγαθήρια της Ευρώπης σε κάθε άθλημα.

Αυτά έκανε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ του Μαρινάκη, σας αρέσει δεν σας αρέσει και αυτά θα κάνει και για τα επόμενα 15 χρόνια τουλάχιστον (εμείς ελπίζουμε περισσότερα).

Επειδή λοιπόν δε μας γύρισαν στα «πέτρινα» χρόνια, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτά που ξέρουν καλύτερα. Όχι τις αθλητικές νίκες. Αλλά τις πουστιές . Τους πουλημένους πολιτικούς, τις ξεπουλημένες δημοσιογραφικές πόρνες, φαντάσματα του ίντερνετ-σχολιογράφους με ψεύτικους λογαριασμούς, επίορκους δικαστικούς που έκαναν τις δικογραφίες ανθρώπων φέιγ βολάν και όχι μόνο!

Ένα βρωμερό σύστημα, που βήμα βήμα δηλητηρίασε το ποδόσφαιρο και σε κάποιες περιπτώσεις παρέσυρε και κάποιους από τους δικούς μας φιλάθλους.

Ένα σύστημα που κοντεύει να μας πείσει ότι σε αυτή τη χώρα ΜΟΝΟ συνομιλίες ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ υπάρχουν, αφού δεν ακούμε τίποτα άλλο.

Το πρώτο στημένο σχέδιο, το «Κοriopolis», όπως το ονόμασαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι έπεσε στο κενό με θόρυβο.

Έστησαν λοιπόν την περίφημη υπόθεση «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο» που είναι βασισμένη σε μαρτυρίες και ομολογίες τύπων όπως ο Αλαφούζος, ο Μελισσανίδης και υπαλλήλων τους, όπως ο Γεωργέας και ο Φύσσας.

Αυτοί που έστησαν αυτή την ιστορία είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και βλέπουμε ότι η Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια.

Για να πετύχουν τον στόχο τους, να «περπατήσει» μια γελοία υπόθεση (στην οποία οι ανακριτές κρίνουν τα οφσάιντ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρείται ότι καταπάτησε τον όρο της ενασχόλησης επειδή πανηγύρισε αγκαλιασμένος με τον κόσμο τη νίκη με την Άρσεναλ ή επειδή υποσχέθηκε άλλα 15 πρωταθλήματα στη φιέστα!!!) χρειαζόταν να υπάρξουν και κάποια «εργαλεία» της «Δικαιοσύνης».

Αυτό το κομμάτι το ανέλαβε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, προϊστάμενος της Εισαγγελίας, ο «ψηλός Παναθηναϊκάκιας» και κολλητός των Πατέρα, Αλαφούζου, Βγενόπουλου. Και αυτός ενέταξε στο «κύκλωμα» που χρειάστηκε τους «δικούς του ανθρώπους». Τελευταίος σε αυτή τη διαδικασία ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος που διορίστηκε από τον Ντογιάκο για να φέρει σε πέρας ότι του ζητήθηκε.

Όλοι τους έκαναν το παν για βρουν ένα στοιχείο ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΗΚΑΝ. Όλοι τους προσπάθησαν να κάνουν την τρίχα τριχιά όπως λέει ο λαός.

Αρκεί να πάει ο Μαρινάκης στο δικαστήριο και να τιμωρηθεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Αυτό το ιδιότυπο παραδικαστικό κύκλωμα και οι εντολείς του, από σήμερα παραδίδονται στη χλεύη του κόσμου μας και της ιστορίας.

Από τον Ντογιάκο ως το Δασκαλόπουλο και ΟΛΟΙ όσοι έπαιξαν ρόλο σε αυτή την ιστορία είναι υπόλογοι απέναντι στον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ όλοι μας ως ΘΥΡΑ 7 και καθένας από εμάς ξεχωριστά ότι τα ονόματα των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ και οι επόμενες γενιές ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ.

ΥΓ.: Ο πόλεμος ξεκίνησε. Και στον πόλεμο θα πάμε όλοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ όπως επιβάλλει η ιστορία μας. Ξεκινάμε με τη μαζική μας παρουσία αυτή την Κυριακή και συνεχίζουμε δίνοντας το «παρών» παντού. Τώρα μας έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ ο Δαφνοστεφανωμένος και τώρα θα καταλάβουν όλοι τι σημαίνει να αδικείς τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
------------------

Εικόνα fasteddie

Παιδια φαναστειτε το εξης...Εχει δημιουργηθει (λεει) το νεο καναλι του Μαρινακη,εκπεμπει κανονικα και παιζει μια νεα εκπομπη παρασκηνιακου-αποκαλυπτικου περιεχομενου στιλ σαγονια.Με το που αρχιζει η εκπομπη,αρχιζουν και παιζουν μαγνητοφωνημενες συνομιλες (της ευπ,της cia δεν εχει σημασια) ψηλων-κοντων παναθηναικακηδων,πρωην προεδρων επο,πρωην και νυν πολιτικων,''εξυγιαντων'' προεδρων,κτλ κτλ κτλ...Μεσα σε χρονο dt θα εχει περικυκλωσει ο στρατος το κτιριο,θα εχουν μπουκαρει ειδικες δυναμεις,θα εχουν ισως εκτελεσει εν ψυχρω παρουσιαστη,πανελ και ολο το προσωπικο του καναλιου (ισως και ολο τον αμαχο πληθυσμο σε ακτινα 10 χιλιομετρων),η χωρα θα εχει κυρηχθει σε κατασταση εκτακτης αναγκης ενω ολα τα μμε θα μιλουν σε εκτακτα για πραξικοπημα,καταλυση της δημοκρατιας και παραδειγματικη τιμωρια των υπαιτιων...
Αυτο που γινεται εδω και ΧΡΟΝΙΑ με την εν λογω εκπομπη του σαγονια,δεν εχει ξαναγινει ουτε προκειται στα παγκοσμια χρονικα.Ουτε στα χειροτερα ολοκληρωτικα καθεστωτα της Χιλης η της Αργεντινης δεν εβγαιναν δημοσια και σε τετοια εκταση τετοιου ειδους στοιχεια.Στοιχεια που επιπροσθετως ποτε (ΜΑ ΠΟΤΕ) δεν υπαρχει περιπτωση να αποδειχθει οτι ειναι 100% αυθεντικα.
Αυτο απο μονο του το γεγονος,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,επιβεβαιωνει 100% τα γραφομενα του φιλου θητα.Μιλαμε για μια εκπομπη που θα επρεπε εδω και πολυ καιρο να εχει σταματησει και οι εμπνευστες της να ειναι στην ψειρου,παρολαυτα συνεχιζει απροσκοπτα το...κοινωνικο της εργο.Αν καποιοι συγγαυροι δεν καταλαβαινουν οτι εδω υπαρχει οργανωμενο σχεδιο,τι αλλο να πουμε πια...Ακομα και σε εναν σχετικα αδαη με τα νομικα,οι κατηγοριες εναντια στον προεδρο (μου ειπε,του ειπε,ακουσα,ψυχανεμιστηκα...) ειναι τοσο γελοιες και αστηρικτες που προκαλει απορια (αν οχι γελιο) εστω και η σκεψη για παραπομπη σε δικη.Ειναι ομως τετοιος ο πολεμος συμφεροντων εναντιον Μαρινακη και Ολυμπιακου που δεν πρεπει να μας προκαλει τιποτα εντυπωση.

ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.

ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΡΕ.ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΞΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΑ,ΤΑ ΝΤΟΡΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΖΕΛΑ,ΟΙ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ,ΜΕ ΓΙΟΥΒΕ,ΜΕ ΜΠΕΝΦΙΚΑ,ΜΕ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ,ΜΕ ΑΤΛΕΤΙΚΟ,ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ...
ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ 10 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ...ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ,ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ.ΠΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΤ'@@ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Δεν θα μπορουσα παρα να συμφωνησω 1000% με την προταση για προεδρια Κοκκαλη.ΚΑΥΛΑ!!