ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΠΕΝΤΟ: ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ - ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...



Είναι γνωστό το κόψιμο του Φορτούνη από την αποστολή του Ολυμπιακού, με απόφαση του Μπέντο, για το χτεσινό ματς προς τον Ηρακλή. Είναι επίσης γνωστά τόσο το ταλέντο και οι ικανότητες του παίχτη όσο και η μεγάλη περσινή προσφορά του στην ομάδα. Για την οποίαν και αμείφθηκε. Υλικά και ηθικά. Παραθέτω λοιπόν, χρονολογικά, τις δηλώσεις και των δύο γιαυτό το θέμα του αποκλεισμού του, προσθέτω ενδεικτικά ως παράδειγμα προς αποφυγήν ένα σχόλιο κάποιου φίλου του Ολυμπιακού ( έτσι πιστεύω ) που είδα χθες βράδυ στο facebook για το ίδιο ζήτημα και παίρνω θέση, ως οφείλω.

1.   Δ  Η  Λ  Ω  Σ  Η    Φ  Ο  Ρ  Τ  Ο  Υ  Ν  Η 

Έγινε στο περιβάλλον(;) του. Τα κεφαλαία όλων των δηλώσεων και του σχολίου που τις ακολουθεί, δικά μου. 

"Δεν ξέρω γιατί πήρε αυτή την απόφαση ο κόουτς. Εγώ δουλεύω πολύ και αισθάνομαι πολύ καλά, ΑΛΛΑ ο προπονητής θεωρεί ότι ακόμα δεν είμαι έτοιμος να παίξω μετά τον τραυματισμό μου. Η απόφαση είναι δική του, ΑΛΛΑ θεωρώ ότι έχω ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ και έχω βρει τους ΠΕΡΣΙΝΟΥΣ μου ρυθμούς".

2.   Δ  Η  Λ  Ω  Σ  Η    Μ  Π  Ε  Ν  Τ  Ο

Έγινε στην συνέντευξη τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα στο Καυταντζόγλειο.

"Σε κάθε παιχνίδι επιλέγουμε τους καλύτερους. ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τον Φορτούνη. Θέλουμε να τον ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ να βρει τον καλό εαυτό του. Του έχουμε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ τί θέλουμε από εκείνον και τί ΠΡΕΠΕΙ Ν΄ΑΛΛΑΞΕΙ. Έχει τεράστιο ταλέντο, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ μόνο το ταλέντο.

3.   Σ  Χ  Ο  Λ  Ι  Ο    Ο  Π  Α  Δ  Ο  Υ    Τ  Ο  Υ    Ο  Λ  Υ  Μ  Π  Ι  Α  Κ  Ο  Υ    Γ  Ι  Α    Τ  Ο    Θ  Ε  Μ  Α

"Ο Μπέντο πρέπει ΝΑ ΦΥΓΕΙ. Καλύτερα ΤΩΡΑ. Είναι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και θέλει την ΑΦΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ της ομάδας. Γιαυτό απέκλεισε τον Φορτούνη."

Σ  Χ  Ο  Λ  Ι  Α  Ζ  Ω    Λ  Ο  Ι  Π  Ο  Ν    Ε  Ν  Α    Π  Ρ  Ο  Σ    Ε  Ν  Α :

Το περιεχόμενο της δήλωσης του Φορτούνη, δεν μου άρεσε. Όπως και το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε. Μου θύμισε..."φαινόμενο Γιαννιώτα". Είναι φανερό ότι ο ποδοσφαιριστής πειράχτηκε πολύ απ΄την απόφαση του προπονητή του. Κατανοητό. Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ όμως και ειδικά ο δαχτυλοδεικτούμενος μέχρι τώρα για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες αλλά ΚΑΙ το ήθος του παίχτης, όπως αυτός, ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΤΣΙ. Στην ομάδα, σε κάθε ομάδα, κουμάντο κάνει και ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει ο προπονητής. Αλίμονο, αν γίνει διαφορετικά. Και στο τέλος, κρίνεται από ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. Γιαυτό το αντικείμενο προσλαμβάνεται, γιαυτό πληρώνεται. Δεν καθορίζουν οι παίχτες, οι διοικητικοί ή οι οπαδοί, ποιός θα παίζει και ποιός όχι. Κάνει λάθος ο προπονητής; ΑΥΤΟΣ θα την πληρώσει και συνήθως είναι ο πρώτος που το κάνει. Είναι μεγάλος παίχτης ο Φορτούνης, αλλά φέτος και μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό εκείνα που ΜΠΟΡΕΙ και που απέδωσε πέρσι. Χωρίς αμφιβολία.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ: Δεν κάνουμε άλλες παρεμφερείς - και βλαπτικές ΓΙΑ ΟΛΗ την ομάδα - δηλώσεις, δουλεύουμε πολύ, κάνουμε καλή ζωή και όταν μας δοθεί η ευκαιρία, εφ΄όσον είμαστε όπως πρέπει, ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και παίρνουμε με το σπαθί μας θέση στην ενδεκάδα. Όλοι θέλουμε να ξαναδούμε τον ΠΕΡΣΙΝΟ Φορτούνη και φέτος και για χρόνια στον Θρύλο. Ο ανταγωνισμός τούτη τη χρονιά στη διεκδίκηση ορισμένων ειδικά θέσεων, θα είναι ιδιαίτερα έντονος. Τελεία.

Πάμε τώρα στον Μπέντο. Βρίσκω τις δηλώσεις του απόλυτα λογικές. Δείχνουν πρωτίστως άνθρωπο που γνωρίζει από αποδυτήρια, με γνώθι σαυτόν και αυτοπεποίθηση. Άλλωστε σε οκτώ περίπου χρόνια στο ποδοσφαιρικό του παρελθόν, είχε αλλάξει δυο μονάχα πάγκους... Κάαατι λέει αυτό, χωρίς να΄ναι βέβαια και απόλυτο. Όπως και το ότι έχει προπονήσει παιχταράδες παγκόσμιου βεληνεκούς. Φυσικά ΚΑΙ ΑΥΤΟ  δεν αποτελεί εχέγγυο τελικής επιτυχίας του στην ομάδα μας. Ας τον αφήσουμε πάντως να δουλέψει και μετά τον...καταβροχθίζουμε. Παγκοίνως θα μου πείτε γνωστός ο...κανιβαλισμός των γαύρων, κατά παιχτών και προπονητών. ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ Η ΝΟΣΟΣ. Και καταλήγω: Για να δηλώνει ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας ότι ο Φορτούνης ΠΡΕΠΕΙ Ν΄ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ και πως ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, θα΄χει ρε παιδί μου υπόψη του και μερικά πράγματα που ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ εμείς οι απέξω...

Όσον αφορά τέλος το σχόλιο εκείνου του γαύρου στο φατσοτέφτερο περί...ρατσισμού κλπ του Πορτογάλου, απλώς θα πω ότι το παρέθεσα για να δώσω άλλη μια...ιδέα του τί  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ "παίζει" στον συγκεκριμένο χώρο και του μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.... Προσωπικά, είμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΗΣ και το΄χω ξαναγράψει από΄δω. Αν ένας Έλληνας είναι ισοδύναμος ενός ξένου - που φοράει όμως τη φανέλλα της ομάδας μου - ας παίξει ο Έλληνας. Και το δέχομαι και το επιθυμώ. Δεν συζητώ καν, την περίπτωση που είναι καλύτερος. Αν όμως ο ξένος είναι καλύτερος, θέλω να παίζει ο ξένος και τα περί ελληνοποίησης κλπ τ΄ακούω βερεσέ... Για όλα αυτά βέβαια, μπορεί εμείς να΄χουμε την όποια άποψη, αλλά το "μαχαίρι και το πεπόνι" ως προς την υλοποίησή τους την έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο προπονητής. Ο κάθε προπονητής. Τί να κάνουμε; Έτσι λειτουργεί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργεί το ποδόσφαιρο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κι΄ όχι μόνο το ποδόσφαιρο... Και κάτι που μου΄ρχεται τώρα. Συναφές κάπως με τα προηγούμενα. Ας κάνουμε λίγο περισσότερο υπομονή στην κρίση μας για κάποιον παίχτη. Θετική ή αρνητική. Πολύς παρορμητισμός... Πολύς. Και του λόγου μου, να τ΄ακούω ετούτα... Δεν αφήνω τον εαυτό μου έξω...

Υ. Γ.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟ "ΜΑΝΑ" ΜΙΑ ΓΚΕΛΑ ΜΑΣ ΧΤΕΣ... ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΘΑ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΣΟΥΝΕ - ΚΑΙ - ΦΕΤΟΣ... ΤΟ΄ ΒΛΕΠΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ... ΕΞΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΒΕΡΝΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΦΑΓΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΑ, ΠΑΛΙ... ΚΙ΄ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ - ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ - ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, ΓΑΜΩ ΤΗ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ... ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΝΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΑ΄ΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΦΕΤΟΣ...

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

Σχόλια

Εικόνα ILIAS732

θεωρω οτι εχουμε να κανουμε με εναν παικτη ο οποιος εχει δειξει περυσι ωραια πραγματα, στην πραγματικοτητα ηταν ο ηγετης της ομαδας, ειναι νεος, ειναι γαβρος, και ειναι και ευαισθητος ως χαρακτηρας.. Απο την αλλη εχουμε εναν προπονητη με δυνατο βιογραφικο και καλα εως τωρα σημαδια.. ειναι δεδομενο οτι δεν ξερει ακομα την ομαδα ουτε τις ιδαιτεροτητες της χωρας(τις ποδοσφαιρικες εννοω), μαθαινει(ελπιζω γρηγορα), και εχει την ευρωπαικη νοοτροπια οτι παιζει οποιος ειναι καλυτερος στις προπονησεις.. δεν εχει αδικο, ουτε ομως κατα την γνωμη μου και απολυτα δικιο...κλασσικο προσφατο παραδειγμα του Μητρογλου , ο οποιος οταν ελαβε εμπιστοσυνη και αγαπη(ναι, μη μας φαινεται περιεργο, ειναι παιδια και καποια απο αυτα θελουν και αγαπη, εμπιστοσυνη), και ματια εβγαλε και καλυτερος εγινε( δουλευοντας φανταζομαι και περισσοτερο). Ιδιο παραδειγμα, με αντιθετη ομως καταληξη, ο Φετφατζιδης... νομιζω δεν αμφισβητειται το ταλεντο του, ειχε ομως αδυναμιες και μαλλον ηταν και λιγο τεμπελακος..ευκαιρια καθιερωσης δεν πηρε ποτε, επαιζε στη θεση του ο Αμπντουν, ο οποιος για μιση σεζον ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝ και οταν εμπαινε ο μικρος ηταν καλυτερος, σειρα αγωνων ομως να βρει ρυθμο δεν πηρε ποτε...εν τελει ο Αμπντουν βρηκε ρυθμο και επαιξε,ο Φετφα κατεστραφη ποδοσφαιρικα.. ας δουλευε περισσοτερο θα μου πει κανεις ,ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙ ΔΙΚΙΟ... οταν ομως βλεπεις τον λιγοτερο ταλαντουχο απο σενα να σου παιρνει τη θεση, ΑΛΛΟΣ ΣΚΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ..δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι..
Θα μου πει κανεις που τα θυμηθηκα τωρα ολα αυτα..τα θυμαμαι γιατι το θεμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Η Ο ΚΟΟΥΤΣ, αλλα πως θα τελειωνουμε με αυτη την ιστορια το γρηγοροτερο...ο Κωστας ως νεος,Ελληνας και ΓΑΥΡΟΣ δεν πρεπει να χαθει, ουτε ομως να καλομαθει και να θεωρει δεδομενη την θεση του... Παρακληση προς ολους τους εμπλεκομενους λοιπον... Κωστα, δουλεψε περισσοτερο, κανε οτι σου λεει ο ανθρωπος, κατι θα ξερει για να στο λεει..και αν βελτιωθεις και σε 2-3 πραγματακια που σου ζηταει, καλο δικο σου θα ναι.. Εμεις ολοι, οσοι τουλαχιστον ειμαστε στις εξεδρες, ας σταματησει η γκρινια καθε φορα που ο Φορτουνης μπορει να κανει λαθος πασα η επιλογη στο ματς.. για παραδειγμα με την μπερσεβα ηταν κακος, το παρακανε με τριπλες οκ, αλλα ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΠΑΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ??? ο Ιντεγε γυρναγε υπερβολικα πισω, και τα εξτρεμ δεν εκαναν κινησεις στις πλευρες οποτε...? ο Φορτουνης ηταν κακος, αλλα ολη η ομαδα ηταν κακη, οχι μονο ο φορτουνης, και ακομα χειροτερη η τακτικη του τοτε προπονητη.. και γενικοτερα, η γκρινια δεν βοηθησε ποτε κανεναν...στηριξη σε ολη την ομαδα, στηριξη ΚΑΙ στον Φορτουνη, και οταν βαζει απευθειας κορνερ στο εμιρειτς και οταν κανει λαθη...
Και τελειωνω με τον Μπεντο..κοουτς σε αυτες τις περιπτωσεις, η συνταγη ειναι μια ...ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ.. το μαστιγιο το ειδαμε..και ο Φορτουνης προφανως το ενιωσε ..ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.. προσοχη ομως...ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ..ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ..!
ΥΓ....ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΣΕΙΡΑ...ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΑΡΙΝ ΜΕ ΕΛΙΟΝΟΥΣΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡ... ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΟ!

Εικόνα ze ηλιας

Εγώ Απόστολε τις συμπεριφορές του 25χρονου παίκτη τις βάζω σε 2η μοίρα γιατί είναι υπό διαμόρφωση ακόμη.Ας ασχοληθούν
ο πατέρας του και ο μάνατζερ.
Ένας πετυχημένος προπονητής (με κορυφαίο παράδειγμα τον σερ Αλεξ)διακρίνεται εκτός των αυτονόητων και για τη σωστή διαχείριση χαρακτήρων των μεγάλων παικτών που δε μπορείς να παραγκωνίσεις εύκολα για ένα καπρίτσιο,ένα γινάτι(βλέπε φαν Χάαλ).
Είναι νωρίς να το κρίνουμε αυτό.
Εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας το κεφάλαιο που ακούει στ όνομα Κώστας Φορτούνης.

Εικόνα apostolos gaganis

Εφ΄όσον είναι εντάξει μ΄αυτά στα οποία θα πρέπει να είναι. Κανείς πάνω απ΄την ομάδα. Όποιος και να΄ναι αυτός, όπως και να λέγεται. ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και όποιος διαβάζει ΚΑΙ τα σχόλια, το καταλαβαίνει αυτό. Ένα πράγμα απ΄όσα έγραψες, δεν καταλαβαίνω μόνο. Αυτό το ότι ο Φορτούνης "δεν πρέπει να χαθεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ απ΄ τον Ολυμπιακό". Τί σημαίνει δηλαδή αυτό το ΤΙΠΟΤΑ; Για πες μου...

Εικόνα μαουνιέρης

Αδελφέ Απόστολε, χαίρε. Είναι βεβαιωμένο ότι ο Φορτούνης δήλωσε ό,τι (φέρεται να) έχει δηλώσει; Αν το έκανε όντως, είναι ... τέλος πάντων. Νομίζω ότι δεν το έκανε.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν υπήρξε ( μέχρις στιγμής τουλάχιστον ) διάψευση εκ μέρους του, Γιώργαρε, ότι ΔΕΝ προέβη στην συγκεκριμένη δήλωση. Αντίθετα, σημειώνω - εύγλωττη - ΣΙΩΠΗ... Πώς λοιπόν ο παίχτης αφήνει και σέρνεται ένα τέτοιο ΨΕΜΑ, χωρίς να παρεμβαίνει αποστομωτικά στους κύκλους εκείνους που δημοσίευσαν τη σχετική είδηση; Άρα; Αν κρίνω μάλιστα και από ορισμένα στοιχεία της ΟΛΗΣ συμπεριφοράς του στους αγώνες, έχουμε να κάνουμε με περίπτωση ιδιάζουσα και απαιτούσα, ναι εδώ η ευθύνη ανήκει στον κόουτς και ίσως ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ειδικούς χειρισμούς...

Εικόνα fasteddie

Το εξηγω διεξοδικα στο αρθρο του ΔΙΑ.Για μενα ο Μπεντο ειναι φαουλ στο θεμα Φορτουνη,ΕΦΟΣΟΝ (οπως λεει ο ιδιος ο παιχτης) δεν εχει πλεον θεμα τραυματισμου.Δηλαδη ο Μαριν που βγαζει μονο ενα ημιχρονο η ο Τσορι που περπαταει (σορι αλλα ετσι ειναι) ειναι πιο ετοιμοι απο το Φορτουνη??Να μην κοροιδευομαστε μαγκες μεταξυ μας,ειμαστε μεγαλα παιδια.
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΟΥΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ Τ-Ι-Μ-Ω-Ρ-Ε-Ι-Τ-Α-Ι ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ.Ποιον??Δε μπορω να ξερω.Ισως να εχει γινει κατι στις προπονησεις που δε γνωριζουμε.Ισως να τιμωρειται σιωπηλα για τις (ομολογουμενως) κακες εμφανισεις του και τον αποκλεισμο απο τους εβραιους,δε μπορω να ξερω.Αυτο που ξερω ειναι πως η αντιμετωπιση στον Φορτουνη ειναι απαραδεκτη,εκτος εαν εχει συμβει κατι πειθαρχικο που δεν εχει βγει προς τα εξω.Ο Φορτουνης δεν ειναι Γιαννιωτας,αποτελει κεφαλαιο για την ομαδα.Μπορει να μην ειναι ο ηγετης που θα ελπιζαμε να ειναι,αλλα ειναι ενας πολυ καλος ποδοσφαιριστης που δε νομιζω οτι ο Ολυμπιακος εχει την πολυτελεια να τον ''ευνουχιζει'' ποδοσφαιρικα.
Οσο για τις δηλωσεις Φορτουνη,ας μην ειμαστε τοσο ισοπεδωτικοι.Βγαινει ο προπονητης σου και λεει (ουσιαστικα) ΔΗΜΟΣΙΑ οτι εισαι ''τεμπελης'' στις προπονησεις.Σορι παιδια,αλλα αν ο παιχτης νιωθει οτι δουλευει και δεν κοροιδευει,δεν ειναι λογικο να τοποθετηθει κι αυτος ΔΗΜΟΣΙΑ για να βαλει καποια πραγματακια στη θεση τους??Γιατι αυτο που ειπε ο Μπεντο ειναι πολυ χοντρο,τον κατηγορησε ουσιαστικα για αδιαφορια!!

υ.γ. Δεν ειναι θεμα χαλαροτητας κατα τη γνωμη μου.Η ομαδα ακομα ψαχνεται και ειναι φυσιολογικο.Πιστευω γυρω στο Νοεμβρη θα αρχιζουμε να βλεπουμε σταθεροτητα στην αποδοση και καλη μπαλιτσα.Παντως δε μπορει να μου λες κυριε Μπεντο οτι κανεις ροτεισιον και οτι θα βαλεις ΦΡΕΣΚΑ ΠΟΔΙΑ και μου ξεκινας με το Τσορι...Ο Τσορι (δυστυχως) πλεον κανει μονο για αλλαγη γυρω στο 60 οταν θα εχει ψιλοκουραστει η αντιπαλη ομαδα...Επισης κακως χτυπαει τα στημενα ο Τσορι.Ειναι παιχταρας αλλα στημενα καλα δεν εχει.

Εικόνα apostolos gaganis

Έχεις την άποψη σου. Διαφωνώ 100% μ΄αυτήν. Σημασία έχει να πηγαίνει καλά η ομάδα. Το θέμα Φορτούνη, εύχομαι να μην μας απασχολήσει στο μέλλον. Ο παίχτης, χαρακτηρολογικά, είναι sui generis. Aυτά, και θεωρώ ότι δεν έχει νόημα οιαδήποτε αντιπαράθεση στο θέμα.

Εικόνα fasteddie

Ευχομαι να ειμαι εγω λαθος και με την τακτικη του ο προπονητης να τον ξαναφερει στα περσινα επιπεδα.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν είναι θέμα ποιός έχει λάθος και ποιός όχι, μ΄εμάς εδώ. Ουδόλως με απασχολεί κάτι τέτοιο... Δεν απονέμονται άλλωστε βραβεία ευθυκρισίας σε τούτη την διαδικτυακή γωνιά. ΟΛΟΙ είμαστε Ολυμπιακοί, ΟΛΟΙ θέλουμε το καλό της ομάδας, ΟΛΟΙ θέλουμε καλή μπάλα, τίτλους και νίκες, ειδικά απέναντι στους τρεις, ΟΛΟΙ ζητάμε καλή πορεία στην Ευρώπη και ΟΛΟΙ επιθυμούμε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, το θέμα του Φουρτούνη. Δεν θα υπάρξουν "νικητές" και "ηττημένοι" σε τούτη την υπόθεση. Επί αίσιας, όπως εύχομαι και αναμένω, έκβασης, ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ΄ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ: Ο ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα aris belem

Καλημέρα Απόστολε. Θα συμφωνήσω μέχρι τελείας με όσα γράφεις και θέλω να παραθέσω και 2 ακόμα δικές μου σκέψεις.
Καταρχήν όσον αφορά τον Φορτούνη είχα γράψει εδώ, όχι πολύ καιρό πριν, ότι ο παίκτης που έχει το εκπληκτικό προνόμιο να συνυπάρχει με τους Καμπιάσο-Τσόρι και να απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη της ομάδας, πρέπει να μάθει από αυτούς, να μάθει την νοοτροπία του παικταρά στο χορτάρι αλλά και έξω από αυτό. Δυστυχώς ο παίκτης, έχει τόσο πολύ αποθεωθεί από δημοσιογράφους και παρατρεχάμενους, έχει διαβάσει κάτι ανήκουστα πρωτοσέλιδα με συγκρίσεις με τον μέγιστο Σιδέρη και ακολουθεί κατά πόδας τα χνάρια του Μήτρο (όσο βρισκόταν στον Ολυμπιακό, γιατί πλέον μιλάμε για έναν άλλο Μήτρογλου). Δηλαδή; Όταν το παιχνίδι δεν μας βγαίνει, όταν δεν μας δίνουν την μπαλίτσα, όταν μας κάνουν αλλαγή, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ! Είμαστε δυσαρεστημένοι και το ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ στο ματς. Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την επιλογή του κόουτς, ο οποίος του λέει απλά μεν αλλά απόλυτα ξεκάθαρα ότι πρέπει να το πάρει αλλιώς. Εάν ο Κώστας πιστεύει ότι του κάνουν καλό τα αστεία άρθρα, σαν αυτό του Διαμαντόπουλου, που αναλύουν πόσο παίκτης ψυχολογίας είναι και πόσο ευαίσθητος και πόσο λεπτό είναι το θέμα και τρίχες κατσαρές, ας κοιτάξει με ποιο τρόπο θα λύσει τα της ψυχολογίας του, γιατί η δουλειά του προπονητή είναι άλλη. Το ντάντεμα και το πατ-πατ, δεν αρμόζουν σ έναν παίκτη που θέλει να λέγεται ηγέτης της ομάδας του Θρύλου. Και φέτος ειδικά χρειαζόμαστε σε κάθε ματς 11 σκυλιά του πολέμου, όχι νάζακια τύπου "γιατί δεν με παίζουν;"
Και πάω τώρα στον Μπέντο. Μ' έχει πείσει με πολλές από τις κινήσεις και τις επιλογές του π.χ. Μάρτινς, Μάριν, Πασιένσια, ορθή χρησιμοποίηση Καμπιάσσο, επειδή όμως ο άνθρωπος δεν γνωρίζει την ελληνική σαπίλα γύρω μας, ας τον κατατοπίσει κάποιος. Είναι λογικό να θέλει να κάνει ροτέϊσον και να βάλει μέσα νέους παίκτες στα θεωρητικά -γι αυτόν- εύκολα παιχνίδια, έχει το άγχος να δέσει η ομάδα και να μπουν οι νεοφερμένοι σε συνθήκες αγώνα. ΑΛΛΑ, για να ξέρεις κόουτς, ό, τι είδες στο Καυτατζόγλειο, θα το δεις σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και στην Λάρισα, στην Τρίπολη, στο Αγρίνιο, στο Περιστέρι, στην Ξάνθη, σε όποιο εν ολίγοις κοτέτσι επισκεφτούμε. Και για πε μας ρε Διαμαντόπουλε, για ποιο λόγο ας πούμε έδωσες και συγχαρητήρια στον ΗΡΑ; Για τις διαμαρτυρίες απ το πρώτο λεπτό, για τις σκαριές, για τις μαζικές λιποθυμίες όσο ήταν μπροστά, γιατί; Αυτά θα βλέπει ο κόουτς και να κάνει τα κουμάντα του. Πούλμαν μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, σκαριές, διαμαρτυρίες, καθυστερήσεις, ό, τι μπορούν -γιατί αλλιώς ΔΕΝ μπορούν- για να πάρουν κάτι. Γι αυτό λέω λοιπόν, 11 ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ σε κάθε ματς, να τους δίνουν 2-3 παστέλια στο χέρι και άντε γεια. Φέτος είναι ΠΟΛΕΜΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνούμε. Ο Ηρακλής χθες, για όσους δεν το΄χουν καταλάβει ακόμα, ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ... Και έτσι θα είναι ΟΛΟΙ οι αγώνες φέτος εναντίον μας, είτε στην επαρχία ( στην έδρα ειδικά των αντίστοιχων ομάδων, βάζω και την Θεσσαλονίκη μαζί ) είτε στο κέντρο. ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ. Πάντα έτσι ήταν, αλλά φέτος θα΄ναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΥΤΟ πρέπει να καταλάβουν ΚΑΛΑ όλοι εκεί στο Ρέντη, προπονητές και παίχτες. Όσο για τη Διοίκηση, πήρε ήδη...μυρουδιά απ΄τα πράσινα σκατά. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ Σ΄ΑΥΤΑ. Φτάνει να΄ναι συσπειρωμένος ο κόσμος του. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη, στηρίζοντας την ομάδα ΚΑΙ στα δύσκολα. Όχι μόνο...πληκτρολαγνεία.

Εικόνα aris belem

Βλέποντας και ξαναβλέποντας φάσεις απ τα δύο πρώτα ματς, μου κατέβηκε το εξής: ένα τεφτεράκι με όλα τα κομπλεξικά σκουπίδια, με όλα τα στρακιαπού από κάθε καφενείο που τους τάζει ο βόθρος ένα παγωτό και μπαίνουν να σπάσουν πόδια και να τερματίσουν καριέρες. Πρώτος στη λίστα μπήκε ο άμπαλος, μόνιμα κλαψιάρης-κλανιάρης Καπετάνος. Τσαμπουκά στον πιτσιρικά ρε τυρόγαλο; Για να σε δω με Κουτρουμπή, Τζαβέλλα και άλλους ομοίους σου πόσο και ΠΩΣ θα κουνηθείς!
Δεύτερος, αυτό το παικτάκι της σειράς που μου ξύπνησε εφιάλτες Σέμου, στο ίδιο κωλοχώραφο και στερηθήκαμε τον μάγο μας για κανα 6μηνο. Τι έγινε Ιντζόγλου, σε χόρεψε καλές ζεϊμπεκιές ο Μάρτινς και είπες να τον στείλεις εκτός; Θα κρατήσω ένα τεφτεράκι λοιπόν, μ αυτούς τους "καμικάζι της εξυγίανσης". Ο λαός μας δεν ξεχνάει, θυμάται και απαντάει στο γήπεδο. Και φυσικά περιμένει πώς και πώς εκείνο το καλόπαιδο τον Κουλιμπαλί, να δούμε έγιανε το βαβά απ τον αναπτήρα; Για να ρθει ο λεβέντης, να του κάνουμε το "Κου" στο όνομά του "Κω". Κι αυτουνού και της μαρκησίας της βουτιάς και όλου του μπουρδέλου τους.

Εικόνα apostolos gaganis

Τα πολλά γκολ είναι η καλύτερη απάντηση, φίλε Άρη. Πρέπει να ΦΑΝΑΤΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ φέτος οι παίχτες μας. Να γίνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σκυλιά του πολέμου... Τέρμα το μπλαζέ, το χαλαρό, το νωθρό, το "νταααξ μωρέ, είμαστε καλύτεροι και θα τους πάρουμε όπως και να΄χει...". ΤΕΡΜΑ ΑΥΤΟ! Φέτος θα πρέπει ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ να πάρουν τις σκληρότερες απαντήσεις από ποτέ ίσως, στο γήπεδο! ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΩΝΤΑΙ ΤΟΣΟ...

Εικόνα Harry red logic

Ναι κ Απόστολε έτσι ΄πρέπει.Μου άρεσε η σημερινή ανταπάντηση της Διοίκησης στο κομπλεξικό αλασκουζάκι που λυσσάξε πάλι.Για αυτό του πρέπει γενναίο ξεβράκωμα σε λίγες αγωνιστικές και παλινδρόμηση στό έμβολο του Ιντέγιε!( ας είναι και του Καρντόσο...)

Υ.Γ
Πρόεδρε επιτέλους βάλε πλάνο, δώσε προτεραιότητα για Στόπερ από το πάνω ράφι!

Εικόνα Harry red logic

Κ.Απόστολε ,αγαπητοί συγγαυροι ,
1.Η λατρεία για τον Θρύλο,μακρόχρόνιες ποδοσφαιρικές μου εμπειρίες(κοντά στα 50 έτη) και στην προκειμένη περίπτωση ο ορθολογισμός οδηγούν σε ένα συμπέρασμα:Συντονιζόμαστε στην ίδια συχνότητα!
2.Εκείνο που θέλω να προτάξω είναι ότι χρειάζεται ενότητα,συσπείρωση και "μικρή υπομονή" με βασικό στόχο την δημιουργία ΟΜΑΔΑΣ που θα παίρνει αποτελέσματα και θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Όπως όλοι οι Γάβροι είμαστε απαιτητικοί και ανυπόμονοι και κυνηγάμε πάντοτε την τελειότητα!
Άλλοι γκρινιάζουν απο συνήθεια και συνήθως επιτείνουν το πρόβλημα άλλοι(και η ταπεινότητα μου)πρτιμούν να κάνουν καλοπρόαιρετη κριτική για να επισημάνουν αδυναμίες προς διόρθωση και να προλάβουν καταστάσεις!
3.Σύγγαυροι η ομάδα κάνει μικρά βηματάκια προς τα εμπρός, σίγουρα δεν μας γεμίζειακόμη με την εικόνα που εμφανίζει,καθομολογείται οτι θέλει πολύ δουλειά για την απόκτηση ομοιογένειας, ποδοσφαιρικής χημείας,εμπέδωσης των συστημάτων του προπονητή και ασφαλώς καθυπόταξης ατομικών εγωισμών στο βωμό του δαφνοστεφανωμένου έφηβου.Η ΟΜΑΔΑ πάνω απ όλους και όλα!
4.Ο Φορτούνης είναι ταλέντο,τον πιστεύουμε όμως θέλει ακόμη πολύ δουλειά(π.χ πρέπει να διορθώσειτα νεκρά διαστήματα στην απόδοσης του,την αντοχή του,τις πολλές λανθασμένες πάσες του και κυρίως να μας πείσει οτι παθιάζεται για την ομάδα,έχει συνειδητοποιήσει ποιά φανέλα φοράει!Είναι ακόμη πολύ νέος,στο χέρι του είναι να διαβεί το κατώφλι της καταξίωσης και της δόξας!
Να μην παίρνουν όμως τα μυαλά του αέρα, πρέπει ιδρώσει να ματώσει πολύ για να πλησιάσει το επίπεδο του Δεληκάρη,του Ντέταρι,του Καραπιάλη,του Τζόλε (έτσι πρόχειρα πιάνω στο στόμα μου μερικά απο τα ιερά τέρατα που φόρεσαν την φανέλα με το σήμα του δαφνοστεφανωμένου)!
5. Ο Μπέντο έχει θετικό πρόσημο μεχρι στιγμής,δεν βιαζόμαστε στις κρίσεις μας θα έχουμε καθαρή εικόνα μετά απο 5-6 αγώνες εντός-εκτός Ελλάδας(αρκεί η Διοίκηση να τον στηρίξει απόλυτα και να ξεριζώσει τυχόν ζιζάνια η προβοκάτορες αν υπάρχουν στα αποδυτήρια!)Ακόμη δεν ξέρω αν είναι υπαίτιος για την μη απόκτηση Στόπερ απο το πάνω ράφι...
Προχωράμε λοιπόν με πίστη και αισιοδοξία στηρίζοντας ολόψυχα την Ομάδα!
Υ.Γ:
Θα παρακαλούσα τον σύγγαυρο Thita να μας ενημερώσει,αν γνωρίζει,τι παιγνίδι,παίζεται με τον "ψηλό παναθηναικάκια" και πως οι εξελίξεις επηρέαζουν τον Πρόεδρο δηλαδή τον Θρύλο μας?

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνούμε Χάρη... Για να γίνει πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ ένας παίχτης, εκτός από ταλέντο, χρειάζεται δουλειά, επαγγελματισμό και ΕΙΔΙΚΟ χαρακτήρα: ανθεκτικό, προσηλωμένο στον στόχο του, φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστή, να΄χει εγωϊσμό αλλά όχι εγωμανία και να μην πετάει στα σύννεφα, να μην νομίζει πως έγινε με μια καλή χρονιά Θεός, ν΄αποφεύγει κακές παρέες και γενικότερα...κακοτοπιές. ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟΦΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ. Δεν μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ανεξαρτήτως ταλέντου και ειδικών προσόντων, να γίνει πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ στον τομέα του. Όχι μόνο στην μπάλα. ΠΑΝΤΟΥ. Τα σχετικά παραδείγματα, αναρίθμητα. Πρώτος εγώ περιμένω να κλείσει ομαλά το θέμα Φορτούνης και να παίξει την μπάλα ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ. Αλλά σε μια ομάδα, ο προπονητής έχει και ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει τον κυρίαρχο λόγο. Πάει και τελείωσε. ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. Όπως και ο Φορτούνης...

Εικόνα Harry red logic

κ. Απόστολε,
Αυτή είναι η αξία και η υπεροχή του διαδικτυακού βήματος μας. "Γνώση-Αντικειμενικότητα-Επιχειρήματα"!
Συνεχίζουμε ενωμένοι, συνθέτουμε μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και υπερασπιζόμαστε την Ολυμπιακή-Θρυλική μας Ιδέα!

Εικόνα RED HELL

Δεν ξερουμε το πως εχει χειριστει μεχρι στιγμης το θεμα ο Μπεντο.Το μονο σιγουρο ειναι ο Φορτουνης ειχε εκνευρισει πολλους με το υφακι του και τη γενικοτερη συμπεριφορα του.Μακαρι να συνελθει γιατι ειναι πολυτιμο κεφαλαιο για τον Ολυμπιακο.
Απο κει και περα το χθεσινο πονεσε παααααααρα πολυ και πολλους.Εχουν βγει παλι οι υπαλληλοι να κανουν το ασπρο μαυρο.Αλλα δεν πειραζει μουνοπανα.Αφου θα σας γαμησουμε ΚΑΙ φετος τα ονειρα θα ειστε ελευθεροι να ψοφησετε οπως σας αξιζει.
ΥΓ.Δεν γινεται να μην εχουμε κοσμο ουτε με την πουτανα την ΑΕΛ.Δηλαδη οι μαλακες θα πηγαινουν παντου και σε εμας δεν θα δινουν εισιτηρια??
ΥΓ2.Ο Καρντοσο ειναι εμφανως ανετοιμος.

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον Καρντόσο, ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Θα τοποθετηθώ όταν το κρίνω σκόπιμο.

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε είμαστε συντονισμένοι στη ίδια συχνότητα!
Σε παρακαλώ πές μας αν ξέρεις,η όποιος άλλος γνωρίζει,ποιόν αντιολυμπιακό παράγοντα υπηρετεί ο δήθεν αντικειμενικός δημοσιογράφος που παριστάνει τον Γκουρού του ποδοσφαίρου και κάνει ύπουλη αντιολυμπιακή προπαγάνδα κάθε απόγευμα από την ραδιοφωνική συχνότητα ενός Ολυμπιακάρα Εκδότη?
Υ.Γ
Είπαμε ο χουντονίσκος παίρνει εντολές απο τον Νιαουρίδη είναι ο ιδιος καραβάζελος ακόμη φαίνεται ότι με κάτι τον έχει υποχρεώσει το αφεντικό του...

Εικόνα koropi48

Εννοείς τον βρωμιάρη με το ένα δόντι; Σιτίζεται εκεί που ανήκει και ο καραγιαννιδης, προς φιλαντέλφια μεριά. Ξερατό ο πούστης και να τον βλέπεις και να τον ακούς

Εικόνα Harry red logic

Ναι αυτόν τον περίεργο που καταφέρνει να ξεγελάει κόσμο ως δήθεν αντικειμενικός και παντογνώστης!
Χανουμοδίαιτος λοιπόν και κατά βάθος νομίζω κρυφοβάζελος...

Εικόνα thita

Καλή σου μέρα Απόστολε, πάντα πρώτος στην δουλειά για τα του Θρύλου

Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα των (έστω λίγων προς το παρόν) τοποθετήσεων, όλες με τεκμηρίωση

Για τα κάθε καλού παίκτη, τα έχουμε αν θυμόσαστε ξαναπεί με αφορμή το σήριαλ σλούκα. Δεν μπορεί να ζητάς εκ προοιμίου να παίζεις. Ο χώρος είναι ανταγωνιστικός και απαιτητικός πολύ και πρέπει ΣΥΝΕΧΩΣ να αποδεικνύεις την αξία σου, άσε που καταστάσεις και χειρισμοί διαλύουν το κλίμα εντός της ομάδας...

Ο φορτούνης δεν ξεκίνησε καλά τη σαιζόν, ίσως λόγω τραυματισμού, ίσως λόγω τεμπελιάς στην προετοιμασία (αν θυμάμαι καλά-μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, στην αρχή της προετοιμασίας ήταν στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ παικτών στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης), σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν/είναι θέμα προστασίας του να μην παίζει αν δεν έρθει σε καλή κατάσταση (θυμόμαστε τις αποδοκιμασίες με μπερ σεβά ε...).

Το ζήτημα είναι να το καταλάβει αυτό και ο ίδιος και να το αξιοποιήσει, είτε ως χρόνο καλύτερης προετοιμασίας/προπόνησης, είτε (κυρίως) ως κίνητρο λίγο μεγαλύτερης προσπάθειας

Τα "κακά" νέα είναι αφενός πως είναι μικρός και άρα κατά τεκμήριο ανώριμος να διαχειριστεί ψυχοσυναισθηματικά μια τέτοια κατάσταση (λογικά το εισπράττει ως μονοσήμαντα υποκειμενική αιτία και δη απόρριψη, αντιπάθεια, κλπ., και δεν περνάει από το μυαλό πως ο ίδιος έχει κάνει λάθος) και αφετέρου ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι συγκεντρώνουν πολύ γρήγορα γύρω τους σειρήνες (εν προκειμένω πρώτα πρώτα δημοσιογράφοι αλλά και φίλοι, οπαδοί, ίσως συμπαίχτες, κλπ. ελπίζω όχι μέλη της διοίκησης) που ταϊζουν το εγώ για να τους κρατάει δίπλα του με τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται.

Ελπίζω ειλικρινά το παιδί να διαψεύσει τους φόβους μου και να αποτινάξει καταρχάς τους κόλακες, κάτι που θα τον κάνει να προχωρήσει στην ενδεδειγμένη αυτοκριτική ως τάχιστα. Σε αυτό βεβαίως μπορεί να βοηθήσει και μια κίνηση καλής θέλησης από τον coach. Αν πάντως έπρεπε ντε και καλά να στηρίξω κάποιον/έναν από τους δύο, θα επέλεγα τον μπέντο με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Εικόνα Harry red logic

Αγαπητέ Ομόθρησκε,
Υπερηφανευόμαστε όλοι για το υψηλό επίπεδο του βήματος αυτού που φιλοξενεί αφενός επιστημονικές απόψεις και αφετέρου τα λέει και τσεκουράτα. "Και του Σαλονιού και του Λιμανιού"

Αν γνωρίζεις και όσο "επιτρέπεται" διαφώτισε μας τι παιγνίδι παίζεται στο παρασκήνιο με τον "ψηλό παναθηναικάκια" και ποιές εξελίξεις πιθανολογούνται σε αυτο τον τομέα?

Εικόνα thita

φίλε, από ό,τι ακούω (δεν έχω ιδία άποψη, διότι ούτε ήξερα, ούτε διάβασα τώρα τον κανονισμό) από ένα-δύο ανθρώπους του χώρου που δηλώνουν γνώστες, παρά την εκλογή του, μόλις του κοινοποιηθει η απόφαση της πειθαρχικής ποινής του, θα εκπέσει του αξιώματος του προϊσταμένου της εισαγγελίας ο γνωστός ως ψηλός παναθηναϊκάκιας

αυτό βεβαίως, υποτιθέστω αληθές, είναι η μισή ιστορία, η άλλη μισή είναι, όπως λέει και ο βαξεβάνης, ότι βρέθηκαν στο εφετείο αθηνών 30 εισαγγελείς να τον ψηφίσουν ενώ γνώριζαν πως θα εκπέσει συντόμως του αξιώματος

αυτό, αν έπρεπε να το ερμηνεύσω, σημαίνει πως είτε αυτοί οι 30 θεώρησαν άδικη την ποινή (ή ότι προκειται περί πολιτικής δίωξης, κλπ.) είτε είναι ομοϊδεάτες του, πολιτικά ή αθλητικά, κλπ., και έπραξαν έτσι για να τον στηρίξουν, με εκούσια ή ακούσια συνέπεια να περνάει και ένα μήνυμα ότι "εδώ είμαστε εμείς" κλπ.

Εικόνα koropi48

Η μεγάαααααααλη στοά, η σκοτεινήηηηηηηη στοά, που δεν μπαίνεις αν δεν ξέρεις το παρασύνθημα, η στοά που αγαπά, προστατεύει και προωθεί σαν στοργική μάνα τα παιδιά- πιστούς της. Κυβερνά και εκεί, στις μεγάλες πόρτες, στηρίζει τη ζυγαριά και πότε-πότε την ακουμπά για να γείρει προς την πλευρά κάποιου ευνοούμενού της. Εισ- αγγέλλω και υμνώ παίδας πιστούς εις τα ρήματα των μεγάλων αδελφών. Μην παραξενεύεστε για ό,τι γίνεται σ αυτόν τον κωλότοπο. Φτιάχτηκε από εμπόρους και μεταπράτες. ευνοούμενους των μεγάλων δυνάμεων και των μεγάλων στοών. Από αντιπροσώπους ξένων εταιρειών και συμφερόντων. Γι αυτό είναι και η μοναδική χώρα στην ιστορία που είχε στη βουλή κόμματα με τίτλο αγγλικό, γαλλικό και ρωσικό. Και συνεχίζει έκτοτε αδιάλειπτα να καθοδηγείται απ αυτούς, ανεξάρτητα από ποιός είναι στην κυβερνηση. Και συ ο μαλάκας κουνάς σημαιάκια και τσακώνεσαι στα καφενεία για το ποιός είναι καλύτερος ηγέτης τρομάρα σου. Πάλεψε για το φαγητό των παιδιών σου και, αν χρειαστεί -που όπως βλέπω θα χρειαστεί- πολέμησε τους μέσα εχθρούς για να τους εξασφαλίσεις ένα καλύτερο αύριο, όχι πλούσιο, αλλά ελεύθερο.

Εικόνα apostolos gaganis

Διαβάζω και σιωπώ...

Εικόνα apostolos gaganis

Μμμμμ...

Εικόνα Harry red logic

Κάπως έτσι φαίνεται ότι προχωράει η ζωή στη χώρα μας...
Πάντως εκτιμώ ότι στο θέμα του ψηλού παναθηναικάκια πρωτεύοντα ρόλο παίζουν κομματικές αντιπαραθέσεις.
Αναμένουμε το επόμενο επεισόδιο...

Εικόνα koropi48

Κύριε απόστολε καταπιάνεσαι με ενδιαφέρον ζήτημα. Θέλω να κάνω δυο τρεις επισημάνσεις, όχι απαραίτητα υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. 1) Όταν ο Φορτούνης ήταν στο πικ του πέρσι, ένας δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον Βαγγέλη Βλάχο που τον προπονούσε παλιότερα, να πει την άποψή του. Είπε λοιπόν ότι είναι εξαιρετικό ταλέντο, μόνο που είναι λίγο τεμπελάκος. Αυτό είχε πει ακριβώς. 2) Η θέση που παίζει είναι καθοριστική για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και αν πράγματι ήταν παίχτης φαινόμενο, δεν θα επέστρεφε στο ΘΡΥΛΟ, ακόμα και με 10 εκατομμύρια. Θα είχε πάει ψηλότερα. 3) Η συμπεριφορά στο Φορτούνη, όπως και στους Σιόβα-Μανιάτη-Γιαννιώτα-Αυλωνίτη-Κολοβό-Φιμπόγκαρσον, θεωρώ ότι κρύβει κάποια προτίμηση των λατίνων προπονητών στους Λάτιν παίχτες αν δε, είναι και συμπατριώτες τους, ακόμη καλύτερα. Καλύτερος δηλαδή ο Ντακόστα ή ο Μποτία ή ο Φιγκέιρας ή ο Σεμπά από Σιόβα, Αυλωνίτη, Κολοβό; Δεν ξέρω πραγματικά. 4) Το ποδόσφαιρο σήμερα εκτός από ταλέντο, θέλει εξυπνάδα, ταχύτητα, δύναμη και πολύ πολύ πολύ προπόνηση και εκγύμναση, να σφίξουν τα μυϊκά συστήματα, να βελτιωθεί η ταχυδύναμη, η ευστάθεια, η αντοχή και οι ελιγμοί. Είναι κρίμα παιδιά που ξεκινούν με ταλέντο, να μένουν πίσω από οκνηρία ή τάση κάνουν τα απαραίτητα μόνο, όσα βλέπει η πεθερά, αντί να ξημεροβραδιάζονται στα προπονητήρια. 5). Όσο και να διαφωνεί η διοίκηση με τις προτιμήσεις προπονητών σε παίχτες, δεν επιβάλλει την άποψή της, για να μην τους δώσει το δικαίωμα να πουν ότι τον εμπόδισαν στο έργο του.
6) Φορτούνη γίνε Φουστέρ. Μη δημιουργείς θέματα, αλλά η όποια αδικία νοιώθεις, ας γίνει πείσμα και προσπάθεια. Θα παίξεις στην Μπαρτσελόνα, το πιστεύω, αρκεί να ιδρώσεις πολύυυυυυυυυυ περισότερο. 7). Και ο μεγαλύτερος παπάρας καταλαβαίνει ότι ο προπονητής είναι ο πρώτος που θέλει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που θα βοηθήσουν να πάει μπροστά η ομάδα του και αυτός βλέπει περισσότερα εντός και εκτός γηπέδου. 8) Αυτός ο γαμημένος ο λαός, είτε μιλάμε για επιστήμονες ερυνητές, είτε μιλάμε για οικοδόμους και λοιπούς επαγγελματίες, δεν έχει μάθει ότι, όταν κάνουμε μια δουλειά που μας δίνει το φαϊ μας, πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι απόλυτα σ αυτήν και να προσπαθούμε πάντα για καλύτερο αποτέλεσμα, από πλευράς εμπλουτισμού γνώσεων, δεξιοτήτων, νέων μεθόδων κλπ. Ο μαλάκας, που πετάει λουλούδια στις ξεκολιάρες της παραλιακής μέχρι τις 6 το πρωί και στις 7 ξεκινά για τη δουλειά του, συμβαίνει μόνο σ αυτό τον κωλότοπο. Ήξερα νευροχειρούργο που το έκανε (!), μόλις έπιασε δέκα φράγκα στα χέρια του.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι Κορωπιώτη, φίλε μου. Συγκρατώ ειδικά αυτό: ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΣΟΥ ΠΕΙΣΜΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ ΠΟΛΥΣ. Μ΄άρεσε ιδιαίτερα. Κυρίως, γιατί έχει ΓΕΝΙΚΗ εφαρμογή...

Εικόνα Harry red logic

Μπράβο ρε σύγγαυρε δεν είμαστε απλά συντονισμένοι, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ οι απόψεις μας!

Εικόνα herbert_neumann

κε Αποστολε συμφωνουμε σε ολα -σχεδον- αλλα μια επισημανση, η οποια πιστευω οτι πρεπει να γινει γιατι μαλλον αλλαζει καπως, εως πολυ, και την οπτικη που εχει ο καθενας για το υπαρκτο αυτο θεμα

οσοι ειμασταν στο πρωτο ματς της ομαδας με τη Βεροια, στο εμφατικο 6-1, βλεπουμε ΜΕΤΑ το τελος του αγωνα (εκει κατα τις 2230-2245 τη νυχτα) και ενω ολοι αποχωρουμε (οπαδοι απο τις θυρες) και παιχτες στη φυσουνα, να βγαινει ο Κωστας να κανει τροχαδην γυρω απο το γηπεδο
δεν γνωριζω εαν ηταν εντολη του προπονητη ή οχι. τεινω ομως να δεχτω οτι πρεπει να ηταν εντολη του Μπεντο, και εχει καθε δικαιωμα.
ομως, ρε αδερφε, οποιος και να ηταν, οτι και να εχει κανει/δειξει, πιστευω οτι ΔΕΝ αξιζει τον βγαζεις μονο του εκει γυρω στα μεσανυχτα, και οταν ολοι φευγαμε χορτασμενοι απο το θεαμα και μεσα στη χαρα, να κανει/συνεχισει ζεσταμα.
οποιος ηταν κοντα, ειδε το προσωπο του Φορτουνη...

δεν ξερω εαν εχω λαθος, πολυ πιθανο να εχω, δεν εχω παιξει μπαλα παρα μονο στην αλανα, αλλα ελα και πες με ποια καρδια και ποια θεληση ο ποδοσφαιριστης αυτος θα γυρισει να παιξει, οχι μονο για την ομαδα, αλλα και για τον Μπεντο

ελπιζω να κανω λαθος...

Εικόνα apostolos gaganis

Ή απ΄την αρχή δείχνεις ποιός έχει το κουμάντο σε μια ομάδα ή σε τρώει σταδιακά - αλλά ανέκκλητα - η μαρμάγκα, φίλε Χέρμπερτ. Εγώ πιστεύω ότι ο Φορτούνης δεν άκουσε αυτά που του είπε ο Μπέντο ή μαλλον τ΄άκουσε αλλά με...δυσφορία, δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς σε όσα του ζητήθηκαν και "κάνει τα δικά του" στηριζόμενος σ΄έναν εγωϊσμό που οικοδομήθηκε πέρσι. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ. Ο Μπέντο έχει προπονήσει Ρονάλντο. Όχι μόνο Φορτούνη... Μην μας πιάνει και το...εθνικιστικό μας. Την ομάδα θέλουμε να παίζει ΜΠΑΛΑ και να πηδάει τους αντιπάλους της και ΕΙΔΙΚΑ τους τρεις. Αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο. Και σ΄αυτή την προσπάθεια, τους χρειάζόμαστε ΟΛΟΥΣ βέβαια, αλλά ο παίχτης είναι παίχτης και ο προπονητής είναι Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορεί ένας παίχτης - όποιος και να΄ναι - να επιβάλλει στον προπονητή του ( με τον τρόπο του ) την μόνιμη, ειδικά αυτήν, παρουσία του σε μια ομάδα. ΑΠΛΑ , ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. Αλλιώς, πάει... Τα΄χασε οριστικά ο κόους τ΄αποδυτήρια. Δές το και σε μακρύτερο χρονικό ορίζοντα τούτο το πράγμα... ΑΞΙΖΕΙΣ, ΠΑΙΖΕΙΣ. ΚΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Που, ξαναλέω, θα κριθεί ΑΠ΄Τ΄ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ....

Εικόνα red alert76

Κ.Απόστολε καλημέρα σας. Καταρχήν θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την τρομερή κατάθεση ψυχής που βάζετε όλα τα παιδιά στο sait.Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας στη θέση και στάση που παίρνεται για το θέμα Φορτούνη. Ο κόουτς δείχνει σοβαρός και μετρημένος. Πιστεύει κάποιος ότι δε γνωρίζει την αξία του Κώστα? Το παιδί πέρυσι έλλειψη ηγέτη στην ομάδα και σε συνάρτηση με την εξαιρετική χρονιά που έκανε τον βαφτίσαμε ηγέτη πράγμα το οποίο πότε δε το αποδέχθηκε επισήμως(εννοώ με κάποια δήλωση του τύπου 'εγώ είμαι εδώ ΄).Η ομάδα φέτος έκανε εξαιρετικές προσθήκες. Μόλις ηρεμήσει ο Φορτούνης και καθαρίσει το μυαλό του,έχοντας προλάβει εμείς να βαπτίσουμε άλλον ηγέτη, θα επιστρέψει ακόμα καλυτερος.Ο ανθελλινισμος του Μπεντο καταριπτεται με τη συνεχη παρουσια του Ρετσου.Το παραμυθι με τους Ελληνες που δε παιζουν καποια στιμη πρεπει να σταματησει.Και γρηγορα γρηγορα εξηγουμαι.Εθνικη Ελλαδος.Μανωλας,Τοροσιδης,Κ.Παπαδοπουλος,Χολεμπας,Σαμαρης,Μανιατης,Μητρογλου,Καπινο,Φορτουνης.Εκτος τους δυο τελευταιους οι υπολοιποι που επαιζαν πριν φυγουν για εξω?Τι να κανουμε οσο κι αν ενοχλει οι καλυτεροι παιζαν στο λιμανι καποιοι τα εσκασαν και τους πηραν.Υπομονη.Θα βγαλουμε κι αλλους.Και θα τους πουλησουμε κι αυτους.Ετσι ειναι η μοιρα του μεγαλου που τον υπολογιζουν ως μεγεθος ολη η Ευρωπη (δε πιανετε η Ελλαδα γιατι εδω καλυτεροι ειναι οι συμμαχοι που ευελπιστουμε φετος να μπουμε σφηνα αναμεσα τους...)

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου, Κόκκινε Συναγερμέ! Ωραίο και εποικοδομητικό το σχόλιό σου. Τρωγώμαστε κοινώς με τα ρούχα μας, αγαπητέ μου... Πάντα, θυμάμαι, έτσι ήτανε οι Ολυμπιακοί. Τα τελευταία χρόνια...χειροτέρεψαν. Είναι ασθένεια των...πλουσίων αυτή. Ευελπιστώ φέτος να βελτιωθούν κάπως τα πράματα, για τους γνωστούς λόγους. Ένα θα σου πω μονάχα: Αυτός ο γαύρος, ήταν και είναι έτοιμος να ΕΚΡΑΓΕΙ ανά πάσαν στιγμή, ρε παιδί μου! Δεν συγχωρεί τίποτα! Είναι απόλυτος, κάθετος, παθιασμένος, παρορμητικός, φιλύποπτος. ΕΡΩΤΑΣ, βλέπεις για την ομάδα του. Όχι αστεία... Χεχε! Να΄χουμε να λέμε...

Εικόνα red alert76

Κ.Απόστολε διαβάζω ανελλιπώς τα άρθρα σου. Πρέπει να γράψεις κάτι για τη ψυχοσύνθεση του γαύρου. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό αλλά το θεωρώ εξίσου σημαντικό με την εξέλιξη και τη πορεία της ομάδας μας σε ολόκληρη την ιστορία μας. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές φόρες ως οπαδοί επέμβει ευεργετικά αλλά άλλες τόσες λειτουργήσαμε ως τροχοπέδη.Το Καραΐσκάκη είναι μια πολλή δύσκολη έδρα. Για τους παίκτες μας όμως!!!!Είναι αφόρητη και απίστευτη η πίεση που βγαίνει προς τους παίκτες.Και δυστυχώς η κρίση μας βγαίνει από το πρώτο ματς, το πρώτο ημίχρονο,τη πρώτη επαφή με τη μπάλα. Δίνουμε απ ευθείας ταυτότητα στο παίκτη. Παραδείγματα ατελείωτα. Και πολύ λιγότερα παικτών που επιβίωσαν από την ανθρωποφαγία. Τελευταίος ίσως ο Αμπντούν. Βρισκόμαστε σε μία χρυσή εικοσαετία της ιστορίας μας που ίσως κάποιοι νεότεροι ή αγέννητοι να μη τη ζήσουν (λέμε τώρα..γιατί μπορεί απότομα να ξυπνήσουν τα θηρία...).Πρέπει να απολαμβάνουμε τη κάθε στιγμή με την ομάδα μας. Βεβαίως κριτική,βεβαίως σχολιασμός μέχρι πρωίας γιατί όπως σωστά αναφέρεις αυτός είναι ο γαύρος. Η γκρίνια και η μιζέρια όμως είναι γνώριμα στοιχειά άλλων. Μακριά από μας.Τα 'ουουου΄ και οι γιούχες την ώρα του ματς δε ταιριάζουν στη περηφάνια του γαύρου.Τη γυναικά που είσαι μαζί της θα της φωνάξεις, θα τη μαλώσεις, θα σε νευριάσει, θα εκραγεις. Δε θα τη γιουχάρεις όμως ποτέ. Γιατί είναι η γυναικά σου, η αγάπη σου ,η συντροφιά σου, η καψούρα σου.Πως λοιπόν μπορούμε να φερόμαστε έτσι στην αγάπη μας??
Υ.Γ:Έπιασα το μελό αυτή τη φορά.Την επόμενη θα πούμε για μπαλίτσα. Γιατί στο φινάλε μόνο εμείς δικαιούμαστε να μιλάμε πραγματικά για μπάλα.