ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΠΕΡ ΤΕΛΙΚΑ;



Παρακολουθώ, όπως όλοι μας, το νέο - γεναριάτικο τούτη τη φορά - σίριαλ για το περιβόητο θέμα της μεταγραφής ενός γρήγορου, ικανού και έμπειρου στόπερ στην ομάδα μας. Έχει αραχνιάσει το ζήτημα κι΄η αγωνία του γαυρολαού, με όλα τα γνωστά...συμπαρομαρτούντα, έχει κορυφωθεί. Θα τον πάρουμε ή όχι επί τέλους αναρωτιόμαστε, από καιρό βέβαια, οι πάντες. Μμμμμ...θα σας γελάσω. Ας τα βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, αφού σας πληροφορήσω σχετικά ότι το κίνητρο για τούτη την ανάρτηση αποτέλεσαν τα σημερινά πρωτοσέλιδα επί του θέματος, δύο δικών μας εφημερίδων. Του Πρωταθλητή και του Γαύρου. Κεντρικοί τίτλοι, αντικρουόμενοι. Στην πρώτη ανάγνωση, τουλάχιστον. Φυσικά δεν θ΄αφήσω έξω και το Φως. Την "Αγία Τριάδα" και τα μάτια μας...

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

1. Ο Πρωταθλητής, είναι σαφέστατος. Μπέντο πάρε παίκτες, του λέει. Θετικός ο Μαρινάκης, διστάζει ο Πορτογάλος. Κάπου ανάμεσα πετάγεται σ΄ένα πλαισιάκι κι΄ο Βερβελές για να του πει: Πρωτοκλασάτος στόπερ μέσα στη χρονιά. Και συνεχίζει φάτσα κάρτα η εφημερίδα: Κόουτς θα μείνεις χωρίς Ντα Κόστα για οκτώ ματς όλο το Γενάρη, ο Μποτία έχει 13 κίτρινες, ο Φιγκέϊρας 5, θα πας Τούμπα, ΟΑΚΑ, Λεωφόρο και Τουρκία, φτάνει ο Νικολάου, ο Ρέτσος και ο Βιάνα για να ξεπεραστεί αυτός ο Γολγοθάς; Πιο σαφές μήνυμα, δεν γίνεται.

ΣΧΟΛΙΟ: Χρησιμοποιείται προστακτική. Έχει σημασία. Δείχνει στένεμα των περιθωρίων υπομονής. Μια επιτακτικότητα. Πάρε! Ο Μαρινάκης, θέλει. Ο Πορτογάλος, μας γκαστρώνει... Ο δημοφιλής στους γαύρους Βερβελές, τσοντάρει αποφασιστικά στην απαίτηση. Και οι λόγοι που αραδιάζονται για να φέρουμε ΤΩΡΑ στόπερ, είναι μάλλον πειστικοί. Άρα: Αν πάρουμε στόπερ, έχει καλώς. Αν όχι, έχει κακώς. Αν μας βγει, καλή επιλογή Μπέντο και μπράβο στον Μαρινάκη που υλοποίησε την πρόταση του Πορτογάλου. Αν δεν μας βγει, ο Μαρινάκης έκανε ( και καλώς ) πράξη την εισήγηση του κόουτς. Εκείνος όμως, ΑΠΕΤΥΧΕ στην προτίμησή του. Θα παίξουν ρόλο φυσικά, κυρίαρχο, και τ΄αποτελέσματα που θα φέρουμε. Οι νίκες καταπραϋνουν, οι ήττες άσεεε...

2. Ο Γαύρος αντίθετα, κινείται σε ανάποδο ρεύμα. Φέρνοντας μάλιστα ηδονικές ποδοσφαιρικές μνήμες, ειδικά για τους παλιότερους, με τη χρήση μιας λέξης, σχεδόν μαγικής. Οπωσδήποτε, αξιολάτρευτης: ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ. Γράφει έτσι στον κεντρικό του τίτλο και εντός εισαγωγικών ( κακώς, διότι ουδείς εξ όσων γνωρίζω έχει δηλώσει κάτι τέτοιο ) "Θα τους δείτε τους Μπέμπηδες", Πλήρης εμπιστοσύνη Μπέντο σε Ρέτσο, Βιάνα, Νικολάου, είναι νέοι ( σ.σ. λόγια του Μπέντο ) αλλά έχουν πολύ υψηλό επίπεδο για να στηρίξουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Συνοδεία του τίτλου, μια ευμεγέθης φωτογραφία του Πάουλο.

ΣΧΟΛΙΟ: Εδώ η καλή εφημερίδα, χρησιμοποιώντας τους Μπέμπηδες και το συλλογικό κέντρο της γαυρομνήμης , "μαλακώνει" τα πράματα, τα εξωραϊζει, αφού μας λέει ότι με τον Νικολάου και τους άλλους δύο νεαρούς είμαστε εντάξει και θα δούμε πίσω μπάλα που θα μας παραπέμπει στους θρυλικούς Μπέμπηδες ( τότε που πηγαίναμε στο γήπεδο ειδικά για ν΄απολαύσουμε αυτή την ομάδα, πριν απ΄τον κυρίως αγώνα ). Το πόσο σύντομα βέβαια, δεν μας το λέει. Μας το λέει όμως ο Πορτογάλος στη συνέντευξή του στη Nova ( θα τα δούμε πιο κάτω ). Να επισημάνω ότι η συνοδός φωτό του Μπέντο, είναι ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ από τις ελάχιστες...ωραίες του. Ή έστω υποφερτές. Ξεχωρίζω εκείνη τη ματιά του, που σε κοιτάει...ασκαρδαμυκτί. Συμβολισμοί, συνάδοντες με το πνεύμα του κεντρικού τίτλου. Ο.Κ..... Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Νικολάου, έχουμε και Ντε λα Μπέγια. Ντα Κόστα, Ρομαό εξάλλου, θα΄ρθούνε. Τί θέλετε δηλαδή; Μια ενδεκάδα στόπερ; Κοντεύουμε να την κάνουμε... Οπότε: Αν μπει τώρα ο Νικολάου και πιάσει, να ο στόπερ που θέλαμε, μπράβο Μπέντο που τον επέλεξες και μπράβο στη διοίκηση που συμφώνησε και δεν του αρνήθηκε μια πετυχημένη, όπως αποδείχτηκε, εισήγησή του. Όλα αυτά σ΄ένα μήνα μέσα, θα μου πείτε; Γιατί, άμα φέρουμε καναν ξένο, μέσα σ΄ένα μήνα ( για να μην πω σ΄ένα ή δύο το πολύ παιχνίδια) δεν θα τον κρίνουμε τελεσίδικα σχεδόν εμείς οι γαύρακες; Ελάτε τώρααα. Στον Ολυμπιακό είμαστε.... Κι΄αν πάλι δεν πιάσει η συνταγή, φυσικά και ο Μπέντο φταίει για το λανθασμένο σκεπτικό του. Όσο για τη διοίκηση, τί άλλο δηλ. θα μπορούσε να κάνει; Να του επιβάλει με το ζόρι να πάρει παίχτη; Αυτός είναι ο κόουτς, αυτός είναι ο ειδικός, επέμενε στην πρότασή του, εκείνη την υλοποίησε, δεν έπιασε, άρα; Κυνηγήστε τον κι΄αυτή ξέρει καλά τί θα κάνει. ΤΟΤΕ. Βλέπω βέβαια ότι οι εσωτερικές συζητήσεις, καλά κρατούν. Χρόνιος Ολυμπιακισμός...

3. Έλα και το απαραίτητο...Φως. Διάβαζα τον Χαλά. Αξιόλογος, θα το ξαναπώ. Στην εισαγωγή του πάνω απ΄τη συνέντευξη του Μπέντο στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας, εκφράζει - ηπίως αλλά σαφώς - την ανησυχία του για την μέχρι τούδε στάση του Πορτογάλου στο θέμα του στόπερ. Πάμε όμως στο κομμάτι ακριβώς αυτό της συνέντευξης, για το οποίο συζητάμε ( τα κεφαλαία δικά μου ). Πρώτα για τον Νικολάου: "Ο Νικολάου είναι ένας παίχτης ο οποίος είναι εδώ για να βοηθήσει και να αποτελέσει ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ του Ολυμπιακού. Πάρ΄όλο που είναι πολύ νέος (σ.σ.18χρονών ), έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό επίπεδο. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ανταγωνιστικός. Είναι ένας παίχτης με ποιότητα. ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα ΣΥΝΤΟΜΑ. Ο Νικολάου, ο Ρέτσος και ο Βιάνα, παρ΄όλο που είναι πολύ νέοι, έχουν ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ την άμυνα του Ολυμπιακού. Παρ΄όλο που είναι πολύ νέοι ( σ.σ. ξανά ), είναι πολύ καλό το επίπεδό τους". Και όσον αφορά το ερώτημα των μεταγραφών, συνοψίζω τα κυριότερα της απάντησής του:

α) Θα δούμε.

β) Πρώτος στόχος η μείωση του αριθμού των παιχτών, που ήταν αρκετά μεγάλος. Όχι όσοι φύγουν, τόσοι θα΄ρθουν. Και,

γ) Αν υπάρξει κάποια ανάγκη ή αν θα καλυφθεί μέσα σ΄αυτόν το μήνα, είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσουμε, θα το σκεφτούμε και θα το αναλύσουμε πρώτα εσωτερικά ( σ.σ. κι΄αυτό γίνεται ήδη ). Και όταν κάτι αποφασιστεί, αν πρόκειται να γίνει κάτι, ΤΟΤΕ αυτό θα μαθευτεί προς τα έξω.

ΣΧΟΛΙΟ: Ασάφεια, σκόπιμη ή πραγματικότητα, το αγνοώ. Γράφω τί βλέπω. Ηράκλειτος σκέτος η υπόθεση. "Τα πάντα ρει". Ωστόσο, τα πολύ επαινετικά λόγια του Μπέντο για τον Νικολάου και μερικές ακόμα λέξεις που χρησιμοποίησε, δείχνουν - με επιφύλαξη πάντα - πως ΑΥΤΟΝ επιθυμεί ως προσθήκη στην παρούσα φάση για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Και παίρνει, φυσικά, την ευθύνη πάνω του. Συνειρμικά, μου΄ρχεται στον νου κι΄ένα εντελώς πρόσφατο άρθρο του Γαβαθιώτη στον Γαύρο, με ύμνους, χωρίς υπερβολή, για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Ε   Π   Ι   Μ   Υ   Θ   Ι   Ο   Ν

Όπως πολλές φορές έχω απαντήσει σε συρρατμίτες μου, που με τιμούν εδώ με τα σχόλιά τους, ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗ....

Σχόλια

Εικόνα el trick

κανα μπεναλτι υπερ του ΘΡΥΛΟΥ να εγινε;;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ;;
εγιναν η δεν εγιναν φαουλ για απ ευθειας κοκκινη σε αρος του αστερα καθως και δευτερες κιτρινες;;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΑΝ;;
ήταν ή δεν ηταν πεναλτι αυτό σε βαρος του ΘΡΥΛΟΥ που δωθηκε;;;;;
ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ Μ.Α.Σ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ;;;; και αν ναι ΠΟΙΟ;;;;

Εικόνα el trick

και ναχεις εκτος των αντικειμενικων να αντιμετωπιζεις την χρηματοδοτουμενη απο ΕΜΑΣ υποτιθεμενη ουδετερη ερτ.

Εικόνα apostolos gaganis

Γκρέμισμα θέλει... Η διοίκηση της ΠΑΕ, αλήθεια, τί κάνει;

Εικόνα Romain

Αυτός ο Βατσιος έχει μεγάλο θάρρος να έρθει στο Καραϊσκάκη και να δώσει όχι μόνο το πέναλτι μαϊμού, αλλά με την ολική του στάση να προσπαθεί να αλλειώσει το αποτέλεσμα.
Και δεν είναι ο μόνος. Η νέα ΚΕΔ φαίνεται ότι έχει κάνει τα κουμαντα της και ο Κωστάκης την στηρίζει. Αυτός δε ο Καραγκιόζης έχει φέρει και τον Γκαγκάτση στη Superleague.

Εικόνα apostolos gaganis

Το θέμα της διαιτησίας επίτηδες δεν το΄θιξα. Θα τα πούμε αύριο. Τώρα γεύομαι το κόκκινο ξηρό κι΄ένα αλαντικό σούπερ...

Εικόνα CEN-TAURUS

Η αποστολή του εκτός απο το να κόψει βαθμούς, να προκαλέσει και κανένα επεισόδιο, ώστε να τιμωρηθεί το γήπεδο. Ο τύπος αυτός μην ξεχνάμε, δεν είχε "δει" το χέρι του κουτουμπή στη βέροια!

Εικόνα aris belem

Αμφιβάλλει κανείς ότι έρχονται κι άλλοι Βάτσιοι; Κι άλλοι Δημούτσοι και Τσιλιανίδηδες που απλώνουν το βρωμόποδό τους για να κάνουν ζημιά; "Καθαρό το πέναλτι" λέει ο σαλιάρης γυναικωτός, οι άλλοι μούγκα, γι αυτό θα σας τα λέει όπως σας αρμόζει ο Καράπαππας σαλιάρηδες! Τέτοιο πέναλτι θέλω να πάρω και στα δύο κοτέτσια και στο μπουρδέλο της Λεωφόρου! Τέτοιο καθαρό πέναλτι καριόληδες!
ΣΑΣ ΞΕΠΑΤΩΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ό,τι μα ό,τι και να κάνουνε, θα το πάρουμε. Το πρόβλημά μας, βρίσκεται στα σπλάχνα μας...

Εικόνα ven7

Μια που ειπες για σπλαχνα μας..
Βαρυγδουπος ο τιτλος του "αρθρου" του Παντελη Διαμαντοπουλου στο sport 24..
"Μην ξανακουσω για ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ"...συγνωμη λαθος!! Αυτος ο τιτλος θα απαιτουσε ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ συνειδηση και συμπεριφορα
"Μην ξανακουσω για Ομπραντοβιτς" εγραψε ο φιλος μας στον τιτλο του αρθρου του για το σημερινο ματς...Και στο αρθρο βαζει τον Μπεντο διπλα στον προσφατα ηττηθεντα απο τον ΘΡΥΛΟ πρων προπονητη του εξασφυριχτρου...Δηλαδη τον σημερινο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που ΝΙΚΗΣΕ κοντρα σε μια στημενη διαιτησια τον κατεβαζει στο επιπεδο να συγκριθει με τον πρωην προπονητη του....εξασφυριχτρου που πριν λιγες μερες ΕΧΑΣΕ απο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...Και το πεδιο συγκρισης.....η τυχη!!!Ρε τι τραβαμε....Κυττα ρε κατι ατυχιες!! Ε Παντελη; Γκινια λεμε...να μην παει η πορνη η μπαλλα παλι σε κανενα δοκαρι...Τοσα εβγαλε ο τερματοφυλακας της Τριπολης, χαθηκε ο κοσμος να το πιανε και αυτο; Δικαιολογημενος ο εκνευρισμος...
Εγω παντως το ευχαριστηθηκα με την ψυχη μου το γκολ...Ακομα περισσοτερο ευχαριστηθηκα που ακουσα μετα απο παρα...παρα πολλα χρονια εκεινο το παλιο συνθημα....

ΕΤΣΙ ΓΑ..ΑΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!!!!!!!!!

Εικόνα el trick

ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοια αντιμετώπιση της ομάδας μας, στο γήπεδό μας, ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ;;;;;
Ως πότε ο κάθε τυχάρπαστος διαιτητάκος θα μας ΣΦΑΖΕΙ αλύπητα και θα φεύγει αλώβητος;;;;

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχει ο επίσημος Ολυμπιακός γιαυτά. Το άλλο, το καρκίνωμα στο οπαδικό μας σώμα... ΑΥΤΟ με απασχολεί.

Εικόνα RED HELL

Αυτο που συμβαινει στη μπαλα φετος ειναι απιστευτο.Αναμικτα συναισθηματα σε καθε ματς.Παντως ακομα και το σημερινο δεν το χαρηκα οσο ηθελα.Απιστευτα κενα(σημερα ειχαμε και το μαλακα το διαιτητη)και απο τυχη δεν φαγαμε και αλλα γκολ.Βεβαια θα μπορουσαμε και εμεις να βαλουμε αλλα.Η ομαδα θελει δραστικες αλλαγες.

Εικόνα apostolos gaganis

Γλέντα το! Γλέντα τη νίκη! Μην γκρινιάζεις! Φάγαμε πρώτοι γκολ, γιαί τον παίζαμε ΙΔΙΩΣ μεσοεπιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, αγωνιστήκαμε με πάθος στο β΄, η ομάδα συνήλθε, κυνηγήσαμε αδιάκοπα τη νίκη, ισοφαρίσαμε, έκανε απίστευτο παιχνίδι ο τερματοφύλακάς τους ( σ΄όλο τον αγώνα και δεν είναι ο πρώτος ), παίξανε μ΄εμάς τόσο καλά που θα΄πρεπε να είναι δεύτεροι στη βαθμολογία, ο Μπέντο έκανε τις αλλαγές που έπρεπε και μια απ΄αυτές μας έδωσε τη νίκη. Τί άλλο θες; Δεν γίνεται να κερδάμε 5 - 0 κάθε αντίπαλό μας στο Καραϊσκάκη. Αλάνθαστοι στην άμυνα αυτοί. Αλάνθαστοι! Ήταν μια ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ! Πονέσαμε πολύ κόσμο απόψε! Όλους τους αντίχριστους και μπόλικους δικούς και "δικούς" μας, που περιμένανε πώς και πώς την γκέλα για ν΄αρχίσουνε ξανά και ξανά τα δικά τους... Γλέντα τη νίκη! Τί κάνω εγώ τώρα που σου γράφω; Μουσική, αγιωργίτικο στο ποτήρι και 4 λογιώ τυριά! ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ! Αύριο, τα λέμε πάλι. Σήμερα το γλεντάω! ΤΕΡΜΑ!

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και πάλι με ΥΓΕΙΑ!!! Και ΠΑΝΤΑ χαρές για την ομάδα μας!! Η ένδοξη γαυροφυλή (όπως σου αρέσει να λες)είναι και κομματάκι περίεργη.... Δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα..... Τα τελευταία 20 (είκοσι, το λέω για να το εμπεδώσουμε) χρόνια βιώνουμε κάτι το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου!!! Με 18 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, με κύπελα, με συνεχείς παρουσίες στας Ευρώπας (μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά μας) με προοπτική συνεχούς βελτιώσεως (εν μέσω ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΩΝ εποχών)με, με, με....... Οι υπεύθυνοι της ομάδας μάλλον το πάνε καλά το πράμα..... Ας τους δείξουμε λοιπόν εμπιστοσύνη και ας μην γκρινιάζουμε και απαιτούμε λες και είμαστε η Bayern... Τι να πουν και οι άλλοι........;!!!!!! ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ !!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Καθαρό μάτι. Χωρίς πολλά πολλά. Ένα κι΄ένα κάνουν δύο. Το επικροτώ. Σήμερα έχουμε νέα στοχοποίηση. Από μια δικιά μας πάλι. Αν πάμε καλά, αναδίπλωση, φρου-φρου κι΄αρώματα. Παλιά μας τέχνη.... Αν όχι, "τα λέγαμε εμείς". Έτσι θα πάει...

Εικόνα RED HELL

Συμφωνωντας με αυτα που αναφερει ο φιλος ven7 και χωρις να εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση το Μπεντο θεωρω τουλαχιστον ξεδιαντροπο το ολο σκηνικο.Απο τους γνωστους κυκλους δικων μας μεσων κραζουμε τον προπονητη(καμια αντιρρηση οτι εχει μαλακιστει και αυτος)αλλα προς Θεου μην κραξουμε τη διοικηση γιατι δεν βλεπουμε κανενα κακως κειμενο απο την πλευρα της.Και στην τελικη αφου οι περισσοτεροι προπονητες που φερνουμε αποδεικνυονται μαλακες ποιος φερει την ευθυνη για τον ερχομο τους??Τελος παντων ο Μπεντο σιγουρα με την πρωτη στραβη θα στηθει στα 3 μετρα.Και μετα θα φερουμε καποιον αλλο "μαγο"(γιατι μονο μαγος μπορει να συνδυασει αποτελεσμα και θεαμα σε 5 μηνες)για να "σωθει η φετινη χρονια".Και θα τη σωσουμε μαλλον μεχρι να απολυθει και αυτος για να σωθει η επομενη κλπ κλπ.Καμια σοβαροτητα δυστυχως.
ΥΓ.Και μην ξεχναμε οτι δεν πρεπει να στενοχωριουνται καποιες πριμαντονες μας που "βγαζουν ματια" εντος αγωνιστικου χωρου.
ΥΓ2.Χωρις να αμφισβητω τα λεγομενα του Σαββα πραγματικα δεν μπορω να διανοηθω οτι ο Μπεντο τωρα δεν θελει στοπερ.Μου θυμιζει το οτι ο Σιλβα ειχε το ελευθερο να φερει αξιοπιστο σεντερ μπακ και εφερε τον ....Ντα Κοστα.

Εικόνα apostolos gaganis

Η συνέχεια θα δείξει. Ο χρόνος αποκαλύπτει ξεκάθαρα - μεταξύ άλλων - και τις προθέσεις και τις τακτικές. Ξεγυμνώνει. ΓΕΝΙΚΑ.

Εικόνα ven7

Δε με εξέπληξε αλλά πάντως θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το πρωτοσέλιδο του Πρωταθλητή και γενικά όλη αυτή την επικοινωνιακή αθλιότητα- απόπειρα να καπελωθεί ο Μπέντο σε μια σειρά από επιλογές του. Μία με τον Μαρίν, μία με τον Τσόρι, μία με τους αμυντικούς...και την αμυντική τακτική.... ποιος ξέρει....μεθαύριο ίσως με τον Καπίνο...

Βεβαίως ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι ΘΕΜΙΤΗ η φυσιολογική ΕΠΙΘΥΜΙΑ του κόσμου να δει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ..

Αλλα η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ και φυσικά τα συγκεκριμένα επικοινωνιακά χτυπήματα κάτω από τη μέση του Μπέντο ΔΙΧΑΖΟΥΝ και δεν αποκλείεται αύριο να έχουμε πάλι τίποτα περίεργες γιούχες...

Και αν η ΠΡΟΘΕΣΗ είναι να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ τον ΜΑΡΙΝΑΚΗ μην τυχόν βγει κανένας κακόβουλος και τον κατηγορήσει πως δεν έκανε ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ...

Ο τρόπος που έχει επιλέχθηκε έχει το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Διότι αν ο άλλος είναι κακόβουλος κατά του Μαρινάκη και κατ'επέκταση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...

Δεν ΣΤΗΝΕΙΣ στο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που έχει την ΟΜΑΔΑ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΗ και ΠΡΩΤΗ στην Ελλάδα ΚΟΝΤΡΑ σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ...

Ειδικά όταν αυτός ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ αντί να κυττάζει να καλύψει τον...κώλο του...κυττάζει το ΚΑΛΟ της ΟΜΑΔΑΣ του όπως αυτός το καταλαβαίνει και αντιμετωπίζει τους πάντες ΔΙΚΑΙΑ και παράγοντας ΥΠΕΡ-ΑΞΙΑ στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με την σωστή και σταδιακή αξιοποίηση των ΝΕΩΝ παικτών...

Και πάνε κάποιοι τώρα να κάνουν τι; Να τον βγάλουν εμμονικό...ιδιότροπο...τρελλό στη τελική που δεν επιλέγει να κάνει τι; Να πάει να πάρει χειμωνιάτικα ποιος ξέρει ποιο παλτό...Πλάκα κάνουμε;

Λες και πήραμε ποτέ κάποιον παίκτη τον Δεκέμβριο που μπήκε στην άμυνα και έβγαλε μάτια; Ας μου πει κάποιος έναν...

Ο Μπέντο ΔΟΥΛΕΥΕΙ κάθε μέρα στου Ρέντη και ΞΕΡΕΙ...Βγήκε καθαρά και ξάστερα και ΕΙΠΕ τι ΘΕΛΕΙ και τι ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ για το ΠΛΑΝΟ που έχει στο μυαλό του...

Να προωθήσει και να βάλει στην εντεκάδα παίκτες νέους που δουλεύουν τρεις μήνες μαζί του και τους θεωρεί έτοιμους...Ρέτσο..Βιάνα...Νικολάου...

Έχει αυτή την ΑΠΟΨΗ και είναι ο καθ΄ύλην ΑΡΜΟΔΙΟΣ για να την έχει...

Δικαίωμα βεβαίως και του δημοσιογράφου να έχει αντίθετη απόψη αλλά δικαίωμα μου και μένα να τον κρίνω ως υπεύθυνο αν αύριο π.χ. ο κόσμος γιουχάρει τον Βιάνα στο πρώτο λάθος και κάψουμε τον Βιάνα...

Αν κάψουμε βέβαια τον Βιάνα θα είμαστε με ένα αμυντικό λιγότερο και φυσικά έτσι όχι μόνο δεν ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αλλά ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ αλλά με τέτοια θα ασχολούμαστε τώρα;

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄αρέσει αυτό το σχόλιο. Έχει πράγματα που τα΄χω προσέξει κι΄εγώ. Φαίνονται αλλωστε στο μάτι εκείνο που ξέρει να διαβάζει ( και ) μέσα από τις γραμμές, τις προθέσεις του άλλου. Όχι μόνο απ΄το περιεχόμενο, αλλά π.χ. κι΄απ΄το μέγεθος των γραμμάτων, το χρώμα τους, τη συνοδό φωτογραφία, τη θέση του κειμένου κ.α. Κι΄εμένα δεν μ΄αρέσουν μερικά πράγματα. Και δεν συνηθίζω να τα παραβλέπω, να τα "καταπίνω". Αντιδρώ κανόνα αμέσως και είμαι έτοιμος για μάχη, αν χρειαστεί. Ξαναλέω: μ΄άρεσε το σχόλιό σου. Έχει λογική, παρατηρητικότητα, ωριμότητα, σεβασμό, καλή γλώσσα, δομημένη σκέψη και προ πάντων είναι καλοπροαίρετο. Συμφωνείς, διαφωνείς μαζί του. Την καλημέρα μου.

Εικόνα ven7

Σε ευχαριστώ Απόστολε, ελπίζω να κάνουμε μια καλή εμφάνιση σήμερα και να αρχίσει να εξομαλύνεται αυτή ή κατάσταση.Καλημέρα!

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ το ελπίζω, αδελφέ. Σήμερα, άλλη μια μάχη στο χόρτο. Συσπείρωση και πάθος επομένως. Πρέπει να δείξουν ΕΚΕΙΝΟΙ τους οποίους θα εμπιστευθεί. Για τον κάθε προπονητή ισχύει αυτό. Τα υπόλοιπα...από αύριο.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ....ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΗ - ΜΑΡΙΝΑΚΗ , ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ....ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ (ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΥΧΕΡΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΓΑΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτό, αδελφέ, είναι δύσκολο για πολλούς γαύρους και βέβαια ΑΔΥΝΑΤΟ, ειδικά για τους illuminoγαυρους. Δύσκολη φάρα... Απαιτητική... Πάντα έτσι ήτανε... Την τελευταία 20ετία όμως, των...δαφνών, το φαινόμενο επιδεινώθηκε. Σίγουρα βοήθησε σ΄αυτό και η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη στη διάδοση της πληροφορίας κ.α. Εν μέρει δηλ. είναι "τεχνητό" αυτό το μεγάλο κύμα συνεχούς διαμαρτυρίας, γκρίνιας, εκλεκτικής τύφλωσης κλπ που παρατηρούμε. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του όμως, πιστεύω ότι είναι πραγματικό. Καλόμαθε ο οπαδός του Ολυμπιακού στους τίτλους και θέλει το παραπάνω. Λογικό. Το να φτάνει όμως σε υπερβολές, που εκείνος τις θεωρεί εύλογα ζητούμενα, είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο. Φυσικά υπάρχουν και πράγματα που ορθώς τα θέτει. Δύσκολα όμως αποδέχεται τα λάθη, για παράδειγμα. Πολύ δύσκολα ή καθόλου. Ίσως και από υπερβολική αγάπη για τον Θρύλο. Μεγάλο θέμα. Λέω να το πιάσω καμιά φορά. Μου γουστάρουνε κάτι τέτοια...

Εικόνα Logistis

Θα βοηθούσε εάν τον είχε δοκιμάσει σε κάποιο παιχνίδι και τον είχαμε δεί τον Νικολάου. Αλλά για να τον θεωρεί έτοιμο , κάτι παραπάνω ξέρει.

Εικόνα apostolos gaganis

Σίγουρα, φίλε. Ούτε εγώ τον έχω δει. Απ΄ό,τι διαβάζω.

Εικόνα nmavronas

EΠΕΙΔΉ ΑΝΑΦΕΡΘΉΚΑΤΕ ΣΤΟΥς ΠΑΛΙΟΥΣ "μπεμπηδεσ" ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΣΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ! ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΠΑΛΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ...

Εικόνα apostolos gaganis

Έγώ έγραψα άλλο πράγμα. Έγραψα ότι παίζανε ωραία μπάλα και πηγαίναμε με όρεξη και προσμονή να τους απολαύσουμε, πριν απ΄τους κύριους αγώνες. Μέχρι εκεί και τίποτα πάρα πέρα. Αυτά τα΄χω ζήσει έντονα και είναι αδιαμφισβήτητα και ΑΣΧΕΤΑ με την εξέλιξή τους που θίγεις, όπως το θίγεις.

Εικόνα aris belem

Καλησπέρα Αποστόλη. Έχω απαριθμήσει πολλές φορές τα θετικά του κόουτς, ούτε να αγνοηθούν γίνεται, ούτε να απαξιωθούν. Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω ούτε εγώ, πόσο μάλλον οι άνθρωποι της ΠΑΕ, την αμυντική του νοοτροπία. Εξαιτίας της οποίας ο Ολυμπιακός (όπως και η Κρουζέϊρο άλλωστε) έχει δεχτεί αστεία γκολ κι έχει κινδυνέψει άλλες τόσες φορές, ευτυχώς απέναντι σε κάτι...μπαλαδόφατσες που τώρα ενίσχυσαν τους απέναντι. Και ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ πρέπει να κατακτηθεί πανηγυρικά, όπως αξίζει στην ομάδα, τον πρόεδρο και τον λαό μας. Δεν χωράνε στραβοπατήματα, ούτε πειράματα. Δεν αμφισβητώ τον Νικολάου, προς Θεού, δεν έχω δει καν το παιδί. Τι θα συμβεί ωστόσο αν -χτύπα ξύλο- από ολιγωρία ή λάθος του επιτευχθεί γκολ της Κούλας, του ΠΟΑ ή της κωλοπετινίτσας που θα στοιχίσει βαθμούς; Πόση πίεση θα πέσει πάνω σ αυτό το παιδί, πόσο πιο πιθανό είναι να "καεί" και να πάει πίσω τελικά αντί να εξελιχθεί (νομίζω το πάγωμα του Βούρου αρκεί ως παράδειγμα); Για τον δε Βιάνα, είναι αστείο να λέμε καν, ότι μπορεί να αποτελέσει ασφάλεια στην άμυνα.
Είναι λεπτή η θέση της διοίκησης. Αφενός δεν μπορεί να αγνοήσει τον κόουτς, αφετέρου αφουγκράζεται τον κόσμο και την αγωνία του, από την άλλη περνάει σίγουρα απ το μυαλό τους ότι μια προσθήκη με το "έτσι θέλω", μπορεί να έχει την τύχη του Μάριν. Δώρον άδωρο δηλαδή. Εμείς άλλο δρόμο δεν έχουμε αδέρφια. ΥΠΟΜΟΝΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ. Ειδικότερα σε όποιο νέο παιδί μπει ν αγωνιστεί. Και λάθος να γίνει, πρέπει να είμαστε δίπλα τους, ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗ.

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Πασιφανές. Η διοίκηση λοιπόν, αφού ακούσει τους υπεύθυνους για την επίλυση του στην ομάδα ( που ΑΥΤΗ έχει προσλάβει ΚΑΙ για την συγκεκριμένη δουλειά ), οφείλει να αποφασίσει. Και θα το κάνει. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το ξαναλέω: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ. Ο ΚΟΟΥΤΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ. Η διοίκηση, σταθμίζει ΟΛΑ τα δεδομένα ( λαό, ΜΜΕ, προτάσεις των ειδικών στην ομάδα, οικονομικό ) και ρίχνει τελικά το μπαλάκι. Κι΄ο κόσμος πάλι, κρίνει. NEVER ENDING STORY...

Εικόνα Harry red logic

Σύγαυρε Άρη συμφωνώ άλλωστε και εγώ στην ίδια συχνότητα εκπέμπω.
Αυτό που δεν δέχομαι είναι οτι κάνει Ο Μπέντο του κεφαλιού του.Σεβαστές οι απόψεις του αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτος!
Δηλαδή όλες οι μπαλαδόφατσες :Καρεμπέ, Μοντέστο, Ιμπαγάσα ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος ο κ.Σάββας δεν βέπουν τις ελλείψεις που είναι ορατές απο χιλιόμετρα και μας έχουν καρδιοχτυπήσει κατ επανάληψη ακόμη και ομάδες μικρής δυναμικότητας?
Ο Πρόεδρος το έχω ξαναγράψει έχει: το μαχαίρι και το πεπόνι!

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.
Το γεγονός ότι η ομάδα ΔΕΝ έχει ΓΡΗΓΟΡΟ στόπερ, είναι γνωστό σε όλους.
Το ποιός φταίει γι αυτό, επίσης.
Γενάρη μήνα, δύσκολο να βρεθεί κάτι αξιόλογο, που θα κάνει ΑΜΕΣΩΣ διαφορά.
Ευκαιρία λοιπόν, για Ρέτσο κυρίως, να δείξουν οι νέοι μέχρι που μπορούν.
Το καλοκαίρι όμως, αν ξαναφύγει η ομάδα για προετοιμασία ΧΩΡΙΣ το στόπερ που λείπει, τότε θα μιλάμε για ξεκάθαρη επιλογή της διοίκησης & όχι για λάθος...

Καλή συνέχεια σε όλους.

Εικόνα apostolos gaganis

Αν δεν είχαμε προχωρήσει στη Ευρώπη, η προώθηση των νεαρών θα ήταν σαφώς ευκολότερη. ΄Έτσι νομίζω. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και σαν ευκαιρία για το χτίσιμο - σε σημαντικό βαθμό - της ομάδας με νέα παιδιά απ΄τις ακαδημίες μας. Θα σημειωνόταν βέβαια ισχυρός γαυροσεισμός, ναι και δικαιολογημένα, θα είχαμε όμως και τον ΧΡΟΝΟ να δουλέψουμε με τα ταλέντα μας, σαφώς ανετότερα ( υπάρχει και το πρωτάθλημα - Κύπελλο ). ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΣΑΦΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ Δ-Ε-Υ-Τ-Ε-Ρ-Η ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΤΟ΄ΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. Εκεί είναι το "κουμπί". Το κατά πόσο δηλ. κάτι τέτοιο, αν αποφασιστεί, είναι εφικτό. Δεν ξέρω, πραγματικά, αν υπάρχουν παίχτες στη διεθνή αγορά σήμερα, που να μπορούν - θεωρητικά πάντα - να μας βοηθήσουν. Δεν το ξέρω και δεν υποχρεούμαι να το ξέρω. Εγώ θέλω απλά να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας μου. Το μαχαίρι και το πεπόνι λοιπόν σ΄αυτούς που εισηγούνται και σ΄εκείνον τελικά που αποφασίζει. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Εικόνα savvas gridlock

Εγω συμφωνω απολυτως με τον Πρωταθλητη και το Διονυση Βερβελε. Αν συνεχισει αυτην την τακτικη ο Μπεντο, να πα να γαμηθει. Αντε χρονιαρες μερες με τον καθε κολληματια καραγκιοζη που μας φορτωνεται.

Εικόνα CEN-TAURUS

Ένα σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Είσαι μπέντο και ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα φύγεις όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν έδεσες με τον ομάδα, δεν έδεσες την ομάδα και θα το πληρώσεις με την πρώτη στραβή. Σε πλησιάζει ένας ρώσος μαφιόζος ή ένα αιλουροειδές των λαθραίων πετρελαίων και σου λέει: τσάκο 500 χιλιάρικα, κάνε ό,τι μπορείς να πάει χειρότερα η ομάδα σου στο β' γύρο και στην ευρώπη, να χάσει βαθμούς, να την αναστατώσεις, να την απαξιώσεις κι όταν σε διώξουν και σε αποζημιώσουν, θα σε πάρουμε εμείς στο μαγαζί μας, με την πρώτη ευκαιρία. Ως μπέντο, συμφωνείς, ψυχραίνεσαι με παίχτες, διχάζεις τα αποδυτήρια και, ενώ το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας το βλέπει μέχρι κι ο κουρουμπλής, εσύ δεν κάνεις τίποτα να το διορθώσεις και επιπλέον, βγαίνεις και λες "δε χρειάζεται μεταγραφή η ομάδα, θα παίξω ευρώπη-τούμπα-λεωφόρο-ξάνθη-οακα με τα παιδιά του νηπιαγωγείου"!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Διαφωνώ με αυτά που λες. Κάθετα. Φυσικά, έχεις την άποψή σου. Και τη σέβομαι. Με απασχολεί, φίλε, πολύ το καρκίνωμα, τουλάχιστον δυσίατο, που βλέπω στο οπαδικό σώμα της ομάδας. Το΄χω βαφτίσει κιόλας. Θα επανέλθω...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Χρόνια πολλά φίλε Σάββα.Εγώ πάντως έχω κάποιες απορίες. Δεν είναι κάπως βολικό ρε φίλε να μην γουστάρει ο προπονητής μεταγραφές και η διοίκηση σχεδόν να παρακαλάει να του κάνει? Δηλαδή πόσο σίγουροι είμαστε ότι όντως ισχύει κάτι τέτοιο? Και αν όντως ισχύει , η διοίκηση δεν έχει ευθύνες που στο φινάλε αυτή διαλέγει προπονητές και πληρώνει παίκτες? Ο Βρέντζος (επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά την απορία για την καλοκαιρινή παραίτηση) και ο Βαγγέλας αν θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά δεν θα έπρεπε ήδη να έχουν δράσει? Τέλος πόσο εύκολο είναι να βρεις αμυντικό με τα κριτήρια που όλοι θέτουμε? Εδώ ψωλαρμένιζες ένα ολόκληρο καλοκαίρι και έφερες το Βιάνα ως λύση για το μέλλον. θα βρεις σε ένα μήνα? Πραγματικά ρε Σάββα τους έχεις ικανούς?

Εικόνα savvas gridlock

Χρόνια πολλά φιλε. Να εισαι σιγουρος, στο 99,99% των περιπτωσεων που θα διαβαζα απο αλλον ο,τι εγραψα, θα καταλαβαινα ο,τι κι εσυ. Αν θες να δεχτεις το λογο μου, εδω είμαστε στο 0,01% των περιπτωσεων.

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχουν διοίκηση, προπονητικό τιμ, ποδοσφαιράνθρωποι στην ομάδα.

Εικόνα Harry red logic

Κ.Απόστολε,Σύγαυροι,καλή είναι η μετριοπάθεια αλλά όταν η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και βλέπουμε παιγνίδια με "αδιόρθωτες καταστάσεις" πρέπει να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα, τσεκουράτα:
1.Κουμάντο στην ομάδα κάνει ο Πρόεδρος!
2.Ο Πρόεδρος είναι σχετικός με την μπάλα και όπως όλοι ξέρουμε έχει ρίξει τα "γαμοσταυρίδια" του σε κατι ψυχοβγαλτικά παιγνίδια, βλέπε Κέρκυρα, ΑΠΟΕΛ, Λάρισα, Αρούκα κλπ.
Αποψη μου: δεν είναι ανάγκη ο Πρόεδρος να είναι προπονητής αλλά οπωσδήποτε έχει αντίληψη της ΠΑΕ ΘΡΥΛΟΣ και του προιόντος που παρουσιάζει στον κόσμο.Το ίδιο ισχύει και με τις επιχειρήσεις δεν είναι ανάγκη να είναι ο ειδικός επιστήμονας-οικονομολόγος η ναυπηγός αλλά οπωσδήποτε έχει αντίληψη των πραγμάτων(δεν είναι άσχετος)!
3. Δεν πιστεύω οτι ο Μπέντο μπορεί να παίζει με την νοημοσύνη μας! Αν σε κάποια μάτς στάθηκε τυχερός δεν συνέβη το ίδιο με ΑΠΟΕΛ , Κέρκυρα κλπ.και δεν εξασφαλίζει και το μέλλον....
4. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε αναλύσεις απευκταίων αποτελεσμάτων στο άμεσο μέλλον και να λέμε:"στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" τότε πρέπει ο Πρόεδρος που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι(ο Καρεμπέ, Μοντέστο τι του λένε άραγε?) πρέπει να πάρει άμεσα αξιόλογο ταχύ και έμπειρο Στόπερ!Η απόφαση ειναι δική του!
5. Να προωθήσουμε τα νέα ταλέντα αλλά να μην τά κάψουμε.Όλα με μέτρο!
Επαναλαμβάνω όποιος δεν διδάσκεται απο τα παθήματα την ξαναπληρώνει και πολύ άσχημα.
Γιατρέ μου κάλλιο το "προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν"!
ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΡΎΛΟΥ???
Υ.Γ.1 Κατανοούμε τις οικονομικές συγκυρίες ,αγανακτήσαμε με τον εμπαιγμό της προκαταβολής για το κανάλι(και κανάλι δεν βλέπω στο ορατό μέλλον)για αυτο μιλάμε για λογικές και καλά ψαγμένες οικονομικές μεταγραφές!
Υ.Γ.2 ο Ρέτσος, Νικολάου κλπ καλοδεχούμενοι άλλα είπαμε με ΜΕΤΡΟ!

Εικόνα apostolos gaganis

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν παίρνει σκόπιμα θέση στο ζήτημα. Σχολιάζει απλώς κείμενα των 3 εφημερίδων μας. Προσωπικά, έχω εκφράσει επανειλημμένα από΄δω την άποψη μου για την απόκτηση στόπερ. Και την ξέρεις.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Χρόνια πολλά κ.Απόστολε , χρόνια πολλά σύγγαβροι. Προσωπικώς κάνω υπομονή και περιμένω για τον όποιο μεταγραφικό σχολιασμό μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Απλώς να κάνω κάποιες επισημάνσεις.Όταν μια ομάδα αμύνεται , ευθύνη έχουν και οι υπόλοιποι παίκτες του κέντρου (τουτέστιν Μίλι, Φορτούνης , Ελιουνούσι ή Πάρντο , Σεμπά κλπ). Δηλαδή όταν τρώμε καμιά αντεπίθεση από λαλακία του όποιου παίκτη φταίει ο Μποτία πχ? Καλό θα ήταν επίσης να αποφεύγουμε στοχοποίηση παικτών χωρίς λόγο και αιτία όπως γίνεται τελευταίως στο fb. Αναφέρομαι στα σχόλια για Μίλι και Ιντέγε και στο κατά πόσο θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό.Εγώ πάντως δεν είδα πουθενά κάποια δήλωση ή έκφραση δυσαρέσκειας που να δείχνει κάτι τέτοιο. ΔΕΝ ευθύνονται οι παίκτες αν κάθε δημοσιογράφος κάνει πάντα την ίδια ερώτηση (θέλεις /επιθυμείς να παίξεις στη Aγγλία ,Κίνα ,Ουγκάντα κλπ) ή βγάζει θέματα από την κοιλιά του. Επίσης η δουλειά του manager είναι να βγάζει λεφτά για τον ίδιο και τον παίκτη του και όχι να ικανοποιεί τις ονειρώξεις του κάθε οπαδού.Εννοείται φυσικά στο βαθμό που δεν προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της όποιας ομάδας. Τέλος ,αν κάποιος έχει υπόψιν αμυντικό γρήγορο , νέο , έμπειρο και γενικώς καλλίτερο από αυτούς που έχουμε παρακαλώ να καταθέσει τις απόψεις του γιατί ως γνωστόν καλή η κριτική αλλά αν δεν έχεις και απάντηση γίνεσαι απλώς γκρινιάρης. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι δουλειά του οπαδού αυτή αλλά της διοίκησης/προπονητή, αφού όλοι μας έχουμε άποψη για το πως είναι στημένη η ομάδα οπότε γιατί όχι και ποιον παίκτη να πάρει.Τα παραπάνω τα έθεσα σαν τροφή για σκέψη μια και με προβληματίζουν καιρό.ΥΓ Κατα τα άλλα σας πηδάε ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ .

Εικόνα apostolos gaganis

Η κοινή γνώμη, Ευριπίδη, επισημαίνει κάτι. Στην περίπτωσή μας, συνεχώς και από καιρό. Και κατ΄εμέ, σωστά. Η διοίκηση της ΠΑΕ απ΄την άλλη, εξετάζει το ζήτημα με τους υπεύθυνους γιαυτό και τελικά ο ΕΝΑΣ αποφασίζει. Ο οπαδός δεν υποχρεούται να ξέρει ονόματα υποψηφίων για τη θέση. Άλλοι, κάνουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ετούτη τη δουλειά. Βλέπει όμως και σου λέει: "Έχω πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, χρόνιο, και η Ευρώπη ( αυτή τον ενδιαφέρει βασικά ) δεν αστειεύεται. Θα φάω πάλι σφαλιάρα". Τον Ντα Κόστα, δεν τον θέλει, τον Μποτία τον ανέχεται και τον Βιάνα δεν τον εμπιστεύεται, δεν τον έχει πάρει με καλό μάτι. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτήν καλείται να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ. Συνολικά, με πρώτον φυσικά τον προπονητή της ομάδας. Σωστά και αποφασιστικά. Ε, περιμένουμε να δούμε. Τί άλλο να κάνουμε; Κι΄ως τότε, αλλά και μετά, χωρίς σταματημό, θα συζητάμε και θα λέμε τα δικά μας... Αντεύχομαι από καρδιάς.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Δεν διαφωνώ κ.Απόστολε, ξέρετε όμως ότι πολλές φορές η κοινή γνώμη καθοδηγείται τεχνηέντως . Δεν θα ήταν εύκολο και βολικό να πέσουν όλες οι κατάρες στον Μπέντο και όχι αλλού? Προφανώς βέβαια για την αμυντική λειτουργία της ομάδας έχει και αυτός ευθύνες. Ο οπαδός όντως δεν υποχρεούται να ξέρει ονόματα αλλά οι φωτεινοί παντογνώστες του καφενείου και του διαδικτύου σίγουρα ξέρουν ( η ερώτηση μου ήταν ελαφρώς ειρωνική και απευθυνόταν σε αυτήν ακριβώς τη συνομοταξία).

Εικόνα apostolos gaganis

Περιμένω, θα παρατηρώ και θα επανέρχομαι στο θέμα. Γιατί μας "καίει" όλους. Αυτό μπορώ να κάνω και θα το κάνω.

Εικόνα el trick

Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι η βιασύνη. Ακόμη και σήμερα να αποκτηθεί στόπερ μέχρι να μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις στην άμυνα του ΘΡΥΛΟΥ (όσο καλός και αν είναι) χρειάζεται μήνα και βάλε. Άρα το σκεπτικό του πρωταθλητή για στοπερ εδώ και τώρα για μένα ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ.
Προ πολλού έχω εκφραστεί υπερ της προώθησης ταλέντων από την ακαδημία μας. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι ΙΔΑΝΙΚΗ ευκαιρία η τωρινή συγκυρία για την αξιοποίηση του ΠΛΟΥΤΟΥ μας. Ακόμη και αν δεν πιάσουν τα παιδιά, ακόμη και αν δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η προσπάθεια πρέπει να γίνει.
Άλλωστε αν δεν γίνει και τώρα τέτοια προσπάθεια τότε είναι καλύτερα να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ τις ακαδημίες και με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να αγοράζουμε έτοιμους παίκτες.

Εικόνα apostolos gaganis

Η προώθηση των ταλέντων γίνεται. Σταδιακά. Και θα συνεχιστεί. Ο χρόνος για την Ευρώπη όμως, βρίσκεται κοντά. Και το πρόβλημα στην αμυντική ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ομάδας, παραμένει. Κατανοητή απόλυτα, συνεπώς, η αδημονία των γαύρων για την βελτίωση τουλάχιστον των πραγμάτων. Αυτό ΟΦΕΙΛΕΙ να επιλύσει η ΠΑΕ, ΤΩΡΑ, κατά τον καλύτερο ΔΥΝΑΤΟ τρόπο, όπως εκείνη τον νομίζει. Και η εξέλιξη, θα κρίνει εν τέλει τις ενέργειές της. Η ΠΑΕ...