"ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΙΛΙ": DEAD MAN WALKING...



Την θυμόμαστε, φαντάζομαι, όλοι την σπουδαία ταινία καθώς και την καθηλωτική εκείνη σκηνή που τον "πάνε" προς την ηλεκτρική καρέκλα για την συγκλονιστική θανάτωσή του... Ο κατάδικος, ο Μπέντο, έδινε ρεσιτάλ ερμηνείας εκείνες τις στιγμές που κρατούσαμε τις αναπνοές μας, με τις κόρες των ματιών μας διεσταλμένες στο έπακρο...

ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ...

Το αποτέλεσμα γνωστό, 2 - 1 με ανατροπή. Η τέταρτη εφέτος. Καταγράφω μερικά απ΄τον αγώνα και μερικά που είχα διαβάσει πριν σε μια δική μας εφημερίδα και επισήμανα και μετά απ΄αυτόν, κατά την 5ωρη περιπλάνησή μου στο διαδίκτυο. Μέχρι τις δύο το πρωί σήμερα.... Σχολιάκια, ε, όσο να΄ναι, εν είδει πεταχτών πινελιών ζωγράφου, θα υπάρχουν ασφαλώς. Φυσικά και είμαι ενημερωμένος ως προς τα πρωτοσέλιδα και οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων. Τί έτσι πρόχειρα θα΄μουνα προετοιμασμένος; Σουμάρω λοιπόν:

1.  Στο πρώτο ημίχρονο, εκτός των πρώτων λεπτών του παιχνιδιού, χάλι. Μέση και επιθετική γραμμή καταφανώς υστερούσες στο δημιουργικό κομμάτι, χωρίς πλάνο, σοβαρές προσπάθειες, την πρέπουσα συνεργασιμότητα, φαντασία, δυνάμεις, αποφασιστικότητα και στο ανασταλτικό κομμάτι πηγή κινδύνων για την οπισθοφυλακή μας, που εκτίθετο - κατά τον συνήθη τρόπο - από τους αντιπάλους της. Το πέναλτι του Αστέρα ανύπαρκτο και η επακολουθήσασα αμυντική σύγχυση, ανεπίτρεπτη για Ολυμπιακό, πήγε ν΄ανοίξει πόρτα σε μια βραδιά-βατερλό, που ευτυχώς δεν πήρε σάρκα και οστά με δυνητικά ακραίες επιπτώσεις. Τέτοιο πέναλτι, από τον εκλεκτό της "εξυγίανσης" Βάτσιο, αν δινόταν σ΄εμάς, ορθώς σχολιάστηκε από τον Θεοδωρίδη έτσι... Δεν τονίστηκε πάντως ΟΠΩΣ ΘΑ΄ΠΡΕΠΕ το αποτυχημένο τούτο σφύριγμα ( όχι το μόνο ) στα σημερινά φύλλα. ΚΑΙ σε δικά μας. Άλλαξε όμως, σε βάρος μας, τον ρου του αγώνα...

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Μπήκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης από το εκπληκτικό σουτ του Φορτούνη στο γάμα του Ντοναρούμα, με συνέπεια η ομάδα να πάρει "τ΄απάνω της", να γίνει πιο επιθετική, αποφασιστική, οι παίχτες πιο επίμονοι, πιο εύστοχοι στις μεταβιβάσεις τους, πιο πεισματάρηδες στις διεκδικήσεις της μπάλας, πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι, πιο ευφάνταστοι. Τελείως διαφορετική η εικόνα από εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν... Άρχισαν έτσι, αναμενόμενα, οι αλλαγές. Ιντέγε στη θέση του ανύπαρκτου - και τέως κατ΄εμέ παίχτη - Καρντόσο ( θα δυσαρεστήσω κάποιον φίλο, αλλά μάλλον θα κερδίσω τις...μπύρες ), Ανδρούτσος στη θέση του κουρασμένου Καμπιάσο ( 36 στα 37 είναι αυτά...) και 15 λεπτά πριν απ΄το σφύριγμα της λήξης ( προσμετρώ και την 4λεπτη καθυστέρηση ) Μάριν στη θέση του Μανθάτη, που ήταν ζωηρός χωρίς να μ΄ενθουσιάσει κιόλας. Έχει μέλλον πάντως. Η πίεση αυξήθηκε και τελικά το βάρος της φανέλας έγειρε την πλάστιγγα λυτρωτικά προς την πλευρά του Θρύλου με το γκολ του Μάριν στο 92΄, αφού είχαν προηγηθεί ωραία απόκρουση του πορτιέρο των φιλοξενουμένων σε σουτ του Ντε λα Μπέγια, ύστερα από έξοχη πάσα του γερμανού μεσοεπιθετικού προς αυτόν και στιγμιαία ψιλοσύγχυση όλων στην μικρή περιοχή του Αστέρα. Επισημαίνω την ευφυή πάσα του Μάριν και το τρέξιμό του αμέσως προς την εστία του Ντοναρούμα προκειμένου να εκμεταλλευθεί ενδεχομένως την εξέλιξη της φάσης, κάτι που έκανε τελικά δίνοντας δείγμα της ποιοτικής του στόφας.

2. Πάω στο ΦΩΣ της χθεσινής ημέρας και σημειώνω ορισμένα απ΄το πρωτοσέλιδό του. Λεπτομέρειες στην φρασεολογία, που κάνουν τη...διαφορά. Στο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΟ θάψιμο του Μπέντο. Τα κεφαλαία δικά μου: Εκτός αποστολής ο Ντομίνγκεζ απ΄την ενδεκάδα του Θρύλου, Έγινε...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΠΛΕΟΝ για τον Μπέντο. Συνοδευτικά, αρκούντως ευμεγέθεις φωτογραφίες δεξιά - αριστερά των Τσόρι και Πάρντο, πανηγυριζόντων... Πιο κάτω, Μέσα ο Μάριν έπειτα απο 83 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ( σ.σ. όχι τις μισές, αλλά...ολόκληρες ) ημέρες. Πιο κάτω, Όπως έφυγε το 2016, έτσι έρχεται το 2017 για τον Ολυμπιακό. Με τον Πορτογάλο προπονητή να ΤΡΑΒΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ( σ.σ. φαντάζομαι, επειδή δεν πήρε τους δυο προαναφερθέντες στην 18άδα ).

Σήμερα τα φύλλα, μετά τον αγώνα, δεν πρόσεξα να παρουσιάζουν κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Κινούνται πάνω κάτω στο...ρεύμα της εποχής: ΚΑΤΑΜΠΕΝΤΙΚΩΣ. Με αυξομειούμενη ένταση. Το πνεύμα τους όμως είναι απαράλλαχτο: Σ΄έσωσε ο ξεχασμένος από σένα Μάριν, άσχημε... Ο εξαφανισμένος. Ο αδίκως αποκλεισμένος απ΄την αφεντομουτσουνάρα σου κλπ κλπ. Όχι, πετυχημένη η αλλαγή του Μπέντο. Όοοοχι... Όπως του Ίβιτς, ας πούμε, με τον Πέλκα στο 71΄ κατά του Λεβαδειακού. Ύμνους εκεί για τον Σέρβο... Σ΄εμάς ισχύει, άλλο. Εκείνο το γνωστό: "΄Σώθηκε ο άρρωστος; Τον έσωσε ο Θεός. Πέθανε ο άρρωστος; Τον έφαγε ο γιατρός".  DEAD MAN WALKING ο Πάουλο... Νέτος - Σκέτος. Με κάθε νίκη του Ολυμπιακού, θα καθυστερεί απλά το κάψιμό του στην ηλεκτρική καρέκλα της κοινής γνώμης με την συνακόλουθα αναπόφευκτη απόλυσή του. Με την πρώτη γκέλα, που κάποτε θα΄ρθει λογικά, πάλι έξω απ΄το κελλί του με συνοδεία στον δρόμο για την τελευταία του πνοή... Πουρκουά; Γνωστά πράματα. Γιατί είναι ΑΣΧΕΤΟΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ, ΠΑΡΤΑΛΙ κ.α. Γιατί επιμένει να παίζει με ψηλά την αμυντική του γραμμή, ενώ δεν έχει γρήγορα σέντερ μπακ. Άσεεε... Η μεσαία γραμμή, μπορεί άνετα να ψωλαρμενίζει και να εκθέτει μ΄αυτό τον τρόπο αδιάλειπτα μια άμυνα που το ξέρουμε ότι πάσχει, χωρίς όμως ν΄ακούγεται γρι πρακτικά... ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ: Μπέντο ζήτα γρήγορο, ικανό και έμπειρο παίχτη για το κέντρο της άμυνάς μας, γιατί θα σε πάρει ο διάολος ή Μαρινάκη σκάστα χοντρά, πάρτου έναν - αν υπάρχει - τέτοιος και δώστου τον με το ζόρι! Τί θα κάνει; Θ΄αρνηθεί; Δεν φαίνεται τόσο μαλάκας... Ένα θέλουμε. Να πάψουμε να δίνουμε ευκαιρίες στο κάθε χωριό να μας κάνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακά μας! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ! Η Ευρώπη είναι κοντά, δεν αστειεύεται, την θέλουμε πολύ και η κωλοφαρδία έχει όρια. Θα φάμε σφαλιάρα! Και ο Ίβηρας θα πληρώσει και τις δικές του εμμονές και τον λανθασμένο καλοκαιριάτικο σχεδιασμό της διοίκησης και την αιφνιδιαστική αποχώρηση του άλλου "κοντοχωριανού" του απ΄την ομάδα και την ατυχία/ανεπάρκεια του βοηθού του...κλαρινογαμπρού. Ευτυχώς που υπάρχει ο...Βεργέτης, δηλαδή.

3. Θα μπορούσα να πω πολλά. Να βάλει π.χ. τον τάδε αντί τον δείνα απ΄την αρχή ή να πάρει στην 18άδα τον εκείνο και να τον βάλει αλλαγή στη θέση του άλλου και τα συναφή... Μακρινάρι το άρθρο και τα μακρινάρια δεν διαβάζονται, παρά από ελάχιστους. Μπορεί να πέσει και κανα σχόλιο και ν΄αρχίσουμε την ονοματολογία... Μπορεί. Θέλω όμως πολύ να κλείσω με την παράθεση κάποιων σχολίων που είδα χτες στο φουμπού, ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ, από κάτι illuminoγαυρους, χαρακτηριστικό δείγμα της οπαδικής εποχής την οποία ζούμε...Σχόλιο δεν θα κάνω, εκτός από ένα. Προκαταβολικά. Κάποτε είχα γράψει ένα άρθρο για τους "αντικειμενικούς" ΑΡΔοΜεΜΕδες και είχα σημειώσει πως πάσχουν από έναν όγκο στο κεφάλι τον οποίον είχα αποκαλέσει ΑΥΝΑΝΩΜΑ. Δεν είναι λοιπόν μόνον αυτοί, εκείνοι που παρουσιάζουν - ανεξαιρέτως - την εν λόγω νεοπλασία. Είναι και η γενιά όσων προανέφερα και αυτοαποκαλούνται οπαδοί του Ολυμπιακού. Πάρτε δείγμα:

-  "ΓΛΥΤΩΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΣ Ο ΜΠΕΝΤΟ"...

-  "ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΑΝΑΣ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΣΕΙ. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΠΑΛΑ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ...

-  "Ο ΜΑΡΙΝ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ"...

-  "ΠΑΡΤΑ ΠΟΥΣΤΗ ΜΠΕΝΤΟ ΑΠ΄ΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝ, ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΣΕΜΠΑ ΓΑΜΩ"...

Και τελειώνω μ΄ένα σχόλιο ενός εκ των παρουσιαστών της χθεσινής αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ ( τον πληρώνω κι΄εγώ δαύτον ) για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, μετά την προβολή των highlights του αγώνα: "ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ ( σ.σ. που έφαγε δηλ. το γκολ από τον Μάριν ) ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑ ΜΠΕΓΙΑ" κ.λ.π. Λυπήθηκε το παιδί μας, ρε... Λυπήθηκε για την προσπάθεια του τερματοφύλακα του Αστέρα, την τόσο ωραία, που πήγε στράφι ρε γαμώτο... Είμαι σίγουρος πώς θα΄λεγε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και αν στη θέση του Ντοναρούμα ήταν ο Λεάλι. Σίγουρος... ΟΥΣΤ ΡΕ!!!

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΒΛΑ
ΠΩ ΠΩ ΚΑΒΛΑ
ΠΩ ΠΩ ΚΑΑΑΑΑΒΛΑ
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι. Καλημέρα...

Εικόνα Romain

Αδελφέ Απόστολε, καλή χρονιά και πάντα να σε έχουμε εδώ να γράφεις.
Όσα γράφουν και όσα λένε για τον Μπεντο, με ωθουν να τον συμπαθώ περισσότερο.
Που είναι τώρα η Ουζουνιαδα? Τι του έκαναν με την... Μπανανά?
Τώρα που τον εκερδισε και ο Παράσχος που του έκανε και περισσότερες επιθέσεις /ευκαιρίες, αλλάξανε τη ροτα. Δεν είναι ομάδα του Ουζουνιδη. Είναι του Στραπατσονι. Ο Στραπατσονις είναι που φταίει για την ήττα. Μόνο για τις νίκες είναι υπεύθυνος ο Μαρίνος / Μουρινιο.
Γιαυτό γουστάρω πολύ Μπεντο. Δεν ακούει κανένα και ακολουθεί το δικό του σχέδιο. Με τους μικρούς και όποιους άλλους διαλέξει.
Για να δούμε ποιους θα βάλει στην Ξάνθη. Θα βάλει τον Καπίνο?
ΜΠΕΝΤΟ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εικόνα apostolos gaganis

Ακόμα θα τον περιμένω. Να δω και πώς ( και εάν...) θα ενισχυθεί η ομάδα τούτο τον μήνα. Μιλάνε για αριστ. μπακ. Σωστά. Περιμένω να δω τί θα γίνει με το κέντρο υης άμυνας. Θέλουμε και σέντερ φορ. Ο Καρντόσο, δεεν... Προβλέπω κι΄άλλο "ξαλάφρωμα" από παίχτες. Μπορεί και να μας εκπλήξουν τίποτα προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής. Ολυμπιακός είν΄αυτός... Χρόνια πολλά μπρο, τα καλύτερα σου εύχομαι.

Εικόνα Harry red logic

Ετσι ακριβώς όπως τα λέτε κ. Απόστολε.
Εμείς οι Γάβροι γιορτάζουμε αλλα έχουμε και αυτογνωσία! Αντίπαλος ο κακός μας εαυτός -εχθρός του καλού το καλύτερο!
Πανηγυρίζουμε σωστά και δίκαια αλλά δεν αρμόζει σο Θρύλο μας να παίζει ρώσικη ρουλέτα και μάλιστα με όμάδες κατώτερης δυναμικότητας!(Χαιρόμαστε τις νίκες ανατροπές αλλά έχουμε επίγνωση οτι η ομάδα δεν ικανοποιεί με την απόδοση της και κάποιες φορές φτάνει στο χείλος του γκρεμού...
Πρόεδρε:
-1. ο Καρντόσο είναι πρώην καλός παίκτης, οφθαλμοφανές έχει χάσει την σπιρτάδα που χρειάζεται ένας Σέντερ φόρ του Θρύλου,ακριβό συμβόλαιο δεν προσφέρει τα αναμένομενα...
-2.Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε Στόπερ απο το πάνω ράφι και έτσι θα θα βοηθήσουμε την ουσιαστικά και άμεσα ομάδα αλλά και θα εκπαιδεύσει με το παράδειγμα του Ρέτσο,Νικολάου, θα βοηθήσει στην πρόοδο τους.
-3.'Ενα εξτρέμ ποιότητος να τρυπάει "άμυνες πούλμαν" και να βοηθήσει την εξέλιξη Μανθάτη, Ανδρούτσου κλπ
Υ.Γ.1. Για τον Μπέντο δεν έχουμε ακόμη κατασταλάξει,έχει θετικά αλλα και αρνητικά σημεία.
Θα κριθεί ασφαλέστερα αν ενισχυθεί η Ομάδα.Ορόσημο οι αγώνες με τους Τούρκους.Ελπίζουμε!
Υ.Γ.2 Μου αρέσει η πρόοδος Σεμπά(δείχνει τελευταία και ψήγματα απο βραζιλάνικο αίμα...κάτι διεισδύσεις ,κατι πλασέ...κλπ Μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο!
Υ.Γ.3 Προσδοκώ ανάσταση...Φορτούνη---Μάριν, έλπίζω να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση,καλύτερη ψυχολογία,διάρκεια στην απόδοση,σίγουρα έχουν την ποιότητα!Να δουλέψουν περισσότερο!

Εικόνα apostolos gaganis

Ας περιμένουμε. Νομίζω ότι κάτι θα γίνει πριν από τη λήξη αυτής της μεταγραφικής περιόδου...

Εικόνα CEN-TAURUS

Απόστολε, επειδη η αγορά το γενάρη είναι δύσκολη και αφού μεγάλωσε η διαφορά από τους άλλους, ψιλοξεχνάμε την ευρώπη και πάμε με αυτά που έχουμε, κάνοντας ίσως μια κίνηση για τα ματια του κόσμου. και το καλοκαίρι ξαναστήνουμε την ομάδα. Αυτό πιστεύω γίνεται.

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι πιθανό αυτό που λες, Κένταυρε. Ας περιμένουμε να δούμε. Μπορεί να΄χουμε και καμιά έκπληξη. Με τον Ολυμπιακό, το ξέρεις, όλα να τα περιμένει κανείς. Έχω πρόβλημα με τον Καρντόσο. Αν, ο μη γένοιτο, χτυπήσει ο Ιντέγε, ποιός;

Εικόνα aris belem

Γεια σου παιχταρά Απόστολε! Έχω από χθες φορτώσει άσχημα, γιατί προφανώς η πλειοψηφία όσων ήταν στο Καραϊσκάκη, έβλεπαν ΑΛΛΟ ματς! Ήμουν σίγουρος ότι θα θαβόντουσαν απ τους σαλιάρηδες των πλήκτρων και των φυλλάδων, αλλά ρε φίλε, είσαι ΕΚΕΙ και βλέπεις το ανύπαρκτο πέναλτι - που αν το πέρναμε εμείς θα σταμάταγε το πρωτάθλημα ΣΗΜΕΡΑ και θα μηδενιζόμασταν, σωστός ο Σάββας - και ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥΤΑΝΑ;;; Βλέπεις τον κάθε Δημούτσο (το λεγα ότι θα έτρωγες πάλι το δίπουτσο άμπαλε μπετατζή), Τσιλιανίδη, Τσουκαλά να έχουν στοχοποιήσει Σεμπά, Φορτούνη με κάθε είδους χτύπημα στα καλάμια ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ κι εσύ γιουχάρεις τον...Βιάνα; Ρε πάμε καλά; Δύο κόκκινες πέρασε στο αβαβά ο βρωμιάρης! Το χέρι του Τσουκαλά στην περιοχή ΔΕΝ ήταν πέναλτι; Τι θα γραφόταν αν ήταν ανάποδα; ΑΛΛΟ ματς βλέπετε μωρέ; Αυτό είναι το 50-50 που ονειρεύονται; Κι αντί να γίνει το Καραϊσκάκη κόλαση, γιουχάρουμε τον κάθε παίκτη; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που πάνε και συμπεριφέρονται σαν μουτρωμένες γκόμενες ρε γαμώτο; Αυτοί που διαβάζουν Αλέφα, Παντέλο και δεν ξέρω ποιον άλλο πεφωτισμένο; Μάτια δεν έχετε να δείτε, τι γίνεται στο χόρτο και περιμένετε αναλύσεις του τύπου "δεν μου κάνει ο Ιντέγε (!)" και αναλύσεις της πλάκας από "ειδικό" του μπάσκετ για να διαμορφώσετε άποψη;
Για να τελειώνουμε: η ομάδα χθες ήταν όπως αναμενόταν, μετά από τις...διακοπές των γιορτών. Ελληνική πατέντα κι αυτό, λες και είναι μαλάκες εκεί σε Ισπανία, Αγγλιά, Γερμανία που παίζουν κανονικά. Σε κακή μέρα ο Καμπιάσο (εδώ πιστεύω στοίχισε η απουσία Ρομαό, που έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει ανασταλτικά) ΑΛΛΑ ο Ολυμπιακός μπορούσε να προηγηθεί άνετα και νωρίς στο ματς. Μην μετρήσουμε τώρα τα απίστευτα που έβγαλε ο τερματζής, ο οποίος έκανε καθυστερήσεις ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ από την αρχή του ματς, μέχρι να του δείξει κίτρινη κάπου εκεί στο 75'.
Τώρα, ο Μάριν μπορεί και πρέπει να βοηθήσει. Βλέπει γήπεδο, ακολουθεί το ριμπάουντ όπως ήξερε πολύ καλά να κάνει ο Στολτίδαρος (όπως σωστά επεσήμανες Απόστολε), τοποθετείται σωστά κι έχει πολύ καλή τεχνική στο ένας-μ έναν.
Πέραν όμως του τι θα κάνει ή δεν θα κάνει ο Μπέντο, ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ θέμα είναι τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ. Όποιος δεν εννοεί να μπει ΑΣΠΙΔΑ στην ομάδα, σπίτι του, στην γκόμενα, στο καφενείο, ΑΛΛΑ μακριά από γκρίνιες, γιούχες, μουρμούρες! Όποιος επιλέγει να διαβάζει παπαριές δεξια-αριστερά, περί χειρότερου Ολυμπιακού, εξισώνοντας μας μάλιστα με τους άλλους τρεις σε επίπεδο οργάνωσης και σχεδιασμού, να ΠΑΕΙ ΝΑ @@ΜΗΘΕΙ, αλλά ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ!
Υ.Γ.: Χθες οι Μποτία-Βιάνα παραλίγο να μας χαρίσουν γκολάρες, αλλά τα απέκρουσε ο άλλος με φάρδος αμέτρητο! Αυτοί που κράζουν έχουν μετρήσει τα γκολ του Μποτία σε βάζελο, κούλα, γιούβε; Εκείνο που κάρφωσε πέρσι ο Ντα Κόστα στο βάζελο; Τα βλέπουμε ΟΛΑ ή μόνο όσα γράφουν οι χαρτζιλικωμένοι σαλιάρηδες;
Υ.Γ.2: Έρχεται Μάνταλος στην Ξάνθη, πάμε να κράξουμε τον Βιάνα έτσι;
Υ.Γ.3: Εσύ σαλιάρη εμμονικέ, οπαδέ της Ρόμα, άμπαλε μπασκετικά, αυτή η σύγκριση Μπέντο με ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, αυτό το παραλήρημα που έγραψες, συγκρίνοντας μια κάρυδάτη ανατροπή με το σπρώξιμο-την πουστια-το στήσιμο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ επί μελιτζάνα, σε κατατάσσει εκεί που βρίσκονται όλοι οι όμοιοι του είδους σου: στα @@ρια μας!
Υ.Γ.4: Αδερφέ μου, έχε υπομονή. Paciência! Θα το καρφώσει ο Όσκαρ εκεί που θα πονάει πιο πολύ!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κάνουμε υπομονή, αντιλαμβανόμαστε ότι πέραν της οπαδικής τους φύσης είναι και δημοσιογράφοι και πρέπει να κρατάνε κάποιο επίπεδο και κάποια αντικειμενικότητα, ξέρουμε ότι δεν είναι σωστό να αλληλοσπαραζόμαστε, όταν δεχόμαστε επιθέσεις από όλους τους άλλους μαζί. Αλλά κάποια πράγματα δεν καταπίνονται. Αυτός ο παραλληλισμός που έκανε ο Παντέλος με τον Ομπράντοβιτς ξεπερνάει τα όρια. Ας του πει κάποιος να κόψει τέτοιες μαλακίες όσο είναι καιρός. Άντε με το κάθε εξυπνοπούλι.

Εικόνα apostolos gaganis

Κάντου καμιά "λαβή" ρε Θωμά, να τον ξεράνεις... Έστω κι΄από χλμ μακριά! Χαχα!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αυτά καλό είναι να μη γίνονται! ΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα john

Φοβάμαι πως ο παντελος ειναι καμένο χαρτί. Σαν να κανει πόλεμο στην ομαδα. Και θλίβομαι για αυτο γιατι τον εκτιμώ ακομα

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν είχα ποτέ αναγνωστικές ή ακροαματικές επαφές μαζί του. Ελάχιστα πράματα. Κι΄απ΄αυτά, με απώθησε αμέσως... Κάτι δεν μου "πάει" σ΄αυτόν τον ανθρωπο. Δεν είμαι κατηγορηματικός. Νομίζω, ότι έχει καβαλήσει το καλάμι. Δεν με πολυαπασχολεί πάντως το θέμα του...

Εικόνα Chief Bromden

Τζόν Κοφι, σαν τον καφέ αλλα γράφεται διαφορετικά. Φοβερή ταινία... ταιριάζει και το κεφάλι του Μπεντο, φανταστείτε το κεφάλι του Βαλβερδε στο σώμα του γίγαντα. Στην ηλεκτρική καρέκλα κάθεται απο την πρώτη στιγμή, το θέμα ειναι ποτε θα σηκωθεί ο μοχλός. Μου αρέσει που το παλεύει, κάνει τα λάθη του αλλα αυτός πιστός στο δικό του πλάνο. Έχουμε διώξει ποτε προπονητή μετα απο Νταμπλ;

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς τον. Λέω να κάνουμε μια έκθεση φωτογραφιών με βάση τη φωτό του εικονιζόμενου μακαρίτη, του Μάϊκλ Κλαρκ Ντάνκαν, και απλώς ν΄αλλάζουμε κεφάλια βάζοντας εκείνα προπονητών του Ολυμπιακού που πέρασαν απ΄την ομάδα κι΄έγιναν "μακαρίτες"... Και μπόλικες φωτογραφίες προβλέπω κι΄επιτυχία. Καφέδες πικρούς δωρεάν για τους επισκέπτες της...

Εικόνα john

Το βαλβερδε το 2009.Και τον Ντούσαν το 2005. Και τον σεγκουρα το 2008. Και τον Περειρα το 2015.

Οκ σε μερικούς συντρέχουν και αλλοι λόγοι για τα σουτια που έφυγαν πάντως ο ΘΡΥΛΟΣ σε θέματα προπονητών εχει σπάσει ολα τα ρεκόρ. Απο τον Σωκράτη ξεκίνησε αυτο το κακο

Εικόνα apostolos gaganis

Καλημέρα Τζόνυ! Τα "ΦΩΤΑ" σήμερα...

Εικόνα john

Θα δουμε το βράδυ κατα ποσο θα ειναι καλη η σημερινή μέρα για εμάς. Οκ απο οτι εχω καταλάβει εσενα δεν σε πολυενδιαφερει η Ευρωλίγκα (το πρωτάθλημα πάνω απο ολα) αλλα ειδικά σήμερα εαν νικήσουμε κανουμε σημαντικό βήμα οχι μονο για την προκριςη αλλα και για το πλεονέκτημα έδρας

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄ενδιαφέρει πολύ το μπάσκετ και το παρακολουθώ. Και ως άθλημα, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Καλά, ειδικά με τον Βάζελο...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μόνο ΘΡΥΛΟΣ
Με ζέστη και με παγωνιά, στις ήττες και στις νίκες, στις γλύκες και στις πίκρες!
Όποιος χόρτασε τίτλους και παρακαλάει για ήττες (προκειμένου να 'τιμωρηθεί' ο κακός προπονητής, ο τάδε και ο δείνα), να πάει μια βόλτα από Λεωφλώρο και οακα να δει τι εστί βερύκοκο...
Άντε γιατί χάθηκε το μέτρο.

Εικόνα apostolos gaganis

Ορθώς.

Εικόνα Son of Hoof

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΠΑΟ... ΕΡΓΟ ΜΠΕΝΤΟ!
Α ΡΕ ΓΟΥΡΛΗ ΛΥΜΠΕ

Εικόνα apostolos gaganis

Να σε βλέπουμε συχνότερα εσένα...

Εικόνα Harry red logic

Αδέλφια τα έχετε πεί όλα.
Τώρα μόλις μου ήρθε φλασιά απο τον Νότο την λεβεντογέννα: υπάρχει μαγική λύση που την προμοτάρουν τα αρδάκια Τσάρλυ και σία:
"Μπανάνα η Μπανανά" για τον σουπερ προπονηταρά ουζομεζέ του μοχθηρού Τουίτη! Να τον πάρουμε να κάνει φροντιστήριο στον δικό μας τον Μπέντο!
Βρε ούστ παλιοτόμαρα απολαύστε παγετό στο -12!!!!!
Υ.Γ.1 ο Μπέντο δικαιούται ακόμη πίστωση δεν είναι το μέγα πρόβλημα.
Για να βελτιωθούμε αγωνιστικά χρειαζόμαστε ΕΝΙΣΧΥΣΗ!Το έχουμε πει χιλιάδες φορές.Στόπερ, Εξτρέμ, Αριστερό μπάκ.Άντίπαλος μας είναι ο κακός μας εαυτός!Μπορούμε να πάμε πολύ καλυτερα αρκεί ο Πρόεδρος να κάνει άλλη μια φορά γενναίες κινήσεις!

Εικόνα apostolos gaganis

Και η "τελεία" που έβαλες, μια χαρά την βρήκα...

Εικόνα savvas gridlock

Ο λογος που τρωμε φασεις δεν ειναι τα στοπερ. Ειναι το οτι μολις χανεται η μπαλα, δεν υπαρχει χαφ αξονα να τρεξει στον αντιπαλο που την κουβαλαει να τον πιεσει, να κανει παγιδα με συμπαικτη του, να την ξανακλεψει. Αυτο πρεπει να γινει ψηλα, δεν μπορει να το κανει ο Μιλιβογεβιτς ακομη κι αν παιζει. Πρεπει να το κανει ο Μαρτινς, αλλα ο Μαρτινς ειναι ΠΑΡ-ΤΑ-ΛΟΣ. Σαπακι ολκης, προκλητικος, ειναι να μπαινεις στο γηπεδο να τον κουτουλας για την αδιαφορία του. Σταυρωνει και τα χερια στη μεση σαν πουστογερος κωλομπας στην πλατεια Καραϊσκάκη στον Πειραια...

Εικόνα RED HELL

Ο Μαρτινς χθες σε μια φαση που χαθηκε η μπαλα σα βαζελος ετρεξε και καλυψε το λαθος(κανει ομως και αυτος τα λαθη του καμια αντιρρηση).Σιγουρα δε φταινε μονο οι στοπερ αλλα για το οτι ο Βιανα καταφερε 3 φορες να πουλησει τη μπαλα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ή για το οτι σε καθε γαμημενο παιχνιδι ο Μποτια(αν και γενικα ειναι ο πιο αξιοπιστος)κουτουλαει με καποιον(χθες ηταν ο Φιγκειρας) φταιει ο Μαρτινς?Για το οτι ο Ντα Κοστα ειναι στον κοσμο του και κανει επελασεις και σουτ απο τα 30 μετρα φταιει ο Μαρτινς??Και δε φταιει μονο το οτι παιζουμε στο κεντρο την αμυνα.Και οι αμυντικοι που εχουμε ειναι πολυ μετριοι για να μην το χοντρυνω.Φαινεται και απο το πως μαρκαρουν και απο την αντιληψη χωρου που εχουν και απο το πως διωχνουν σε φαινομενικα ευκολες φασεις.Αφηνω εξω τον επομενο Μπουφον που τη γκελα την εχει κανει πλεον συνηθεια.Αν δεν ηταν Γεναρης θα ηθελα να αλλαξουν τα 4/5 της αμυνας(πλην δεξιου μπακ)και να παρουμε εναν εξτρεμ.Τωρα θελουμε οπωδηποτε σεντερ μπακ και αριστερο μπακ.Απλα παρατηρησε την ολη αμυντικη συμπεριφορα οταν ερχεται αντιπαλος παιχτης στην περιοχη μας.Τρεχουν μονιμως 5 ατομα προς την ιδια κατευθυνση και ολοι οι υπολοιποι μενουν κενοι.Ουτε στη βου δε γινονται αυτα.

Εικόνα Logistis

Καλησπέρα στην γαυροπαρέα του ratm. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Ωστόσο νομίζω είναι ότι ή όποια κριτική μπορεί να περιμένει αφού, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος άρα αυτό μετράει. Άλλωστε ή βαθμολογία είναι αψευδής μάρτυς. Ούτε η έλλειψη σέντερ μπακ , ούτε η απουσία του Τσόρι (αμάν πια με αυτό το κόλλημα κυρ Θόδωρε. Ελπίζω ή αυριανή εορτή να σας ΦΩΤΙΣΕΙ.)

Εικόνα apostolos gaganis

Είμαι οπαδός του "περίμενε" στην κριτική, γενικώς, εκτός επί εξαιρετικών περιπτώσεων. Η αμυντική ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ομάδας, πάσχει. Συνολικά. Και στην Ευρώπη, θα΄χουμε "αγγούρια". Και την διάκριση εκεί, ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Προσωπικά, θέλω κι΄ένα γρήγορο κεντρικό κυνηγό.

Εικόνα holland74

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους...
Η θέση μου γνωστή σε όλα τα θέματα εδώ και καιρό...

1)Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της αλλαγής προπονητή στη μέση της σεζόν, εκτός ορισμένων σπάνιων περιπτώσεων..
Δεν ήθελα να φύγει ούτε ο Ζίκο, ούτε ο Ζαρντίμ, ούτε τώρα ο Μπέντο...Μάλιστα είδα κάπου να γράφεται για την 8ήμερη άδεια που έδωσε ο Μπέντο και παρά τα πυρά που δέχεται ο Πορτογάλος αυτό πέρασε πιο ανώδυνα από την αντίστοιχη που είχε δώσει ο Ζίκο και είχε ξασηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, άρχισαν να λένε ο Ζίκο ο ταβερνιάρης...Ο Ζίκο ταβερνιάρης, εδώ δεν περιγράφω άλλο...

2)Η ομάδα έχει προβλήματα, αυτό είναι γεγονός, προφανώς λείπει η δημιουργία από τ΄άκρα, αλλά ο

Εικόνα holland74

Ωχ....Κάτι έγινε...

συνεχίζω..

Ο Τζόλε, ο Γεωτγάτος, ο Γκαλέτι, ο Μιραλάς δεν παίζουν πια αν θυμάμαι καλά και προφανώς δεν φταίει ο Μπέντο και γι΄αυτό...Παρόλα αυτ΄΄α στο δε΄'υτερο ημίχρονο, έγιναν τελικές και για κάποιο λόγο ήμουν βέβαιος πως θα το γυρίσουμε..

3)Γνωστή η αδυναμία μου στο Μάριν...Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, εννοώντας φυσικά πως Τσόρι και Καμπιάσο δεν μπορούν να γυρίσουν το χρόνο πίσω...Ο Μάριν κάνει τη μεγάλη ενέργεια στην πάσα στον Ντε Λα Μπέγια, εκεί φαίνεται η τεράστια κλάση του΄...Είναι παίκτης με μεταγραφή, σε καλή ηλικία και ειδικά στο Φάληρο με μοκρότερες ομάδες μπορεί να ξεκλειδώσει παιχνιδάκια..

4)Εγώ θα θυσίαζα ένα πρωτάθλημα για να δω μια ενδεκάδα(αν φυσικά μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απιτήσεις του Συνδέσμου) με Καπίνο, Τσιμίκα, Ρέτσο, Νικολάου, Μπουχαλάκη, Μανθάτη, Ανδρούτσο, Φορτούνη και 3 ξένους που να κάνουν τη ΔΙΑΦΟΡΑ....Από τα πολύ θετικά του Μπέντο η προώθηση των μικρών....

Εικόνα apostolos gaganis

Ενδιαφέρουσες απόψεις, μπρο. Για τον Μαρίν μόνο, ένα (αντι)σχολιάκι: Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα κ.Απόστολε. Συμφωνώ μέχρι κεραίας στο περιεχόμενο , στο πνεύμα και στο ύφος του άρθρου οπότε δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Θα αναφέρω ακόμη μια φορά πως ειδικά ΦΕΤΟΣ δεν θα πρέπει να μας απασχολεί αν θα παίξουμε μπαλάρα αλλά να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πως? Μου είναι αδιάφορο αν θα είναι έστω και στη διαφορά τερμάτων (που δεν θα είναι) εξαιτίας του πολέμου που δέχεται η ομάδα από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Του χρόνου, καλά να είμαστε, οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες. ΥΓ1.Κάνω και έκπτωση στην πορεία στο EUROPA αν και φέτος είναι ευκαιρία. ΥΓ2.Εχω σταματήσει να βλέπω αθλητικές εκπομπές στην τηλεόραση και αν τύχει , με κλειστό τον ήχο.Δεν αντέχω τόση μαλακία. ΥΓ3 Τους ξεπατώνει ο Βαγγέλας αλλά ρε Βαγγέλα χώσε και κανένα πακέτο για αμυντικό και επιθετικό μόνο και μόνο για να ξεπατώσεις και κάτι όψιμους παντογνώστες illumiνόγαυρους. (πάντως ότι τους χρειαζόμαστε εν όψει της συνέχειας είναι αλήθεια).

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν αλλάζω ούτε κόμμα, γιατί θα το καταστρέψω... Εκείνο το ΥΓ2 μόνο. Λίγος...μαζοχισμός, τίποτα, ε; χαχα!

Εικόνα agelos7geo

Κατ' αρχάς καλή χρονιά με υγεία για όλους.ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΤΣΙΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΤΕΣ.
Αν και παρακολουθώ το site πολύ καιρό τώρα και συγχαίρω όλους για την προσπάθεια με την ευκαιρία, έκανα μόνο και μόνο εγγραφή για να κάνω το εξής σχόλιο και ελπίζω και στο μέλλον να συνεχίσω να σχολιάζω.
Ορμώμενος από επαρχία (Πάτρα) παρακολουθώ από κοντά πολλά χρόνια τον Ολυμπιακό, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω διαρκείας στην εικοσιδύο και ερχόμαστε σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και όχι μόνο στα μεγάλα. Αυτό σημαίνει εξόντωση σωματική και οικονομική αλλά μπροστά στην καύλα μου δε λογαριάζω τίποτα κι ας είναι και οι εποχές δύσκολες.
Χτες λοιπόν μουρλαμένος επειδή θα έβλεπα την ομάδα μετά από καιρό μπαίνω από νωρίς και κάθομαι στη θέση μου.Στην από κάτω σειρά οι θέσεις είναι με απλά εισιτήρια και κάθονται δύο πιτσιρικάδες και δύο παππούδες.Έχουν αρχίσει πριν την έναρξη τα αναθέματα κατά πάντων Μπέντο,Μαρινάκη,παικτών, έφτασαν σε σημείο να παρακαλούν να χάσουμε.Μέρος του γηπέδου αρχίζει σε ένα άτσαλο διώξιμο του Βιάνα στην αρχή πριν φάμε το γκολ το κράξιμο και μετά το γκολ το επεκτείνει σε γιουχάρισμα σε Φορτούνη κτλ.
ΑΗΔΙΑ με απλά λόγια. Και εμένα δεν με ικανοποιεί η ομάδα, αλλά στο γήπεδο μόνο φωνή και συνθήματα μάγκες,αν θέλετε να κράξετε πηγαίνετε έξω από τα γραφεία της ομάδας και γιουχάρετε,αν έρχεστε στο γήπεδο για τις selfie και τα check in να κάθεστε σπιτάκια σας από εδώ και πέρα, δηλαδή τον Βιάνα π.χ. πως τον βοηθάς το πιτσιρικάκι (άσχετα που γενικά δε μου γεμίζει το μάτι) όταν στην πρώτη στραβή τον γιουχάρεις. Κάτι νεόγαυροι θα μας κάνουν στο τέλος να σιχαθούμε το γήπεδο.Δυστυχώς γίναμε όλοι πολύ αχάριστοι και θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα ενώ δεν είναι.
Και κάτι τελευταίο.Έλεος με αυτή την ανθρωποφαγία στον Μπέντο. Αφήστε τον να δουλέψει, έχει μερικές εμμονές αλλά έχει και καλά,δλδ να φύγει και να έρθει ποιός τέτοια εποχή ο δεύτερος Μαρίνος ή άμα φύγει ο Μπέντο ο Ντα Κόστα θα γίνει Πικέ?
Αυτά συγνώμη για το ύφος αλλά ακόμα και τώρα που γράφω έχω νεύρα, καλή χρονιά σε όλους!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου φίλε, καλώς ήλθες. Ωραίο σχόλιο. Υπάρχει ΑΥΝΑΝΩΜΑ. Δυστυχώς. Επιθετικό και σε έκταση. Συγκρατώ δύο προτάσεις σου, ιδιαίτερα. 1."Έφτασαν σε σημείο, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ", και 2. "Δυστυχώς γίναμε πολύ αχάριστοι και θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ". Να σχολιάζεις όποτε μπορείς και κρίνεις.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

όπως τα γράφεις είναι!
καλή χρονιά με υγεία!

Εικόνα savvas gridlock

Καλως ηλθες φιλε. Οποιος παει γηπεδο τα ξερει αυτα. Γι'αυτο γραφουμε ο,τι γραφουμε εξω και ασχετοι γραφικοι τραχανοπλαγιαδες που δεν ξερουν κατα που πεφτει το Καραϊσκάκη μας κουνανε και το δαχτυλο στο φμπ "πώς μιλατε ετσι για τον κοσμο;". Δηλαδη φταιμε εμεις που λεμε το καθυστερημενο κωθωνι "βλακα", οχι αυτος που κοιμαται ορθιος.

Εικόνα Antreas7

Καλή χρονιά σε όλους. Πιστεύω ότι το "αντιΜπεντικό" κλίμα οφείλεται στο ότι δίπλα στον Πορτογάλο υπάρχουν οι Μοντέστο και Ιμπαγάσα, δηλαδή δε μας δίνουν ειδήσεις, άρα θάψιμο στο Μπέντο. Όταν ο Σίλβα έκανε λάθη, δεν έτρεχε τίποτα, μάλλον επειδή είχαν "θέματα εκ των έσω" χάρη σε καραφλό τεχνικό διευθυντή. Θέλουν να φύγει ο Μπέντο γιατί τώρα μόνο κάποιος Έλληνας θα ερχόταν, οπότε πάλι θα βγάζουμε αποκλειστικά από μέσα.

Εικόνα apostolos gaganis

Όταν κάποιος τα "βάζει", για τους λόγους που αυτός θεωρεί ως σημαντικούς, μ΄ένα δημοφιλές τρίο παιχτών όπως οι Φορτούνης, Τσόρι, Μάριν ( κι΄αυτό είναι "ψητό γουρουνόπουλο" για τα ΜΜΕ ), αυτομάτως έχει την γηπεδική και εξωγηπεδική κερκίδα ΑΠΕΝΑΝΤΙ του, με εχθρικές διαθέσεις. Ιδίως όταν δείχνει ανελαστικός. Αλλά και οι άλλοι, δεν είναι άγγελοι... Σωστή πολιτική θέλει το πράμα, με την συμμετοχή της διοίκησης. Η εξομάλυνση ( μια λέξη πολύ επίκαιρη τώρα τελευταία ) απαιτεί καλή προαίρεση και, συχνά, αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αλλιώς επικρατεί τελικά ο ισχυρότερος, που ΜΠΟΡΕΙ και να μην έχει το δίκιο με το μέρος του στην υπόθεση...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

καλησπέρα Απόστολε, με τις καλύτερες των ευχών μου προς εσέ τους φίλιους και τους οικείους σου!

εδώ αυτούς της ΕΡΤ του πληρώνουμε γι' αυτό ... https://www.youtube.com/watch?v=YhmAmV3iJfE

Υ.Γ. για να ευθυμίσουμε έτι μία φορά με τους πουθενάδες https://www.youtube.com/watch?v=sgavN4GwJXU

Εικόνα apostolos gaganis

Αντεύχομαι από καρδιάς. Έτσι είναι...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

μου αρέσει ο Μπέντο; ΟΧΙ
μου αρέσουν οι Πορτογάλοι προπονητές; ΟΧΙ
είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα; ΟΧΙ
ΑΛΛΑ,

σήμερα, την επομένη του αγώνα, διάβαζα, άκουγα παντού, «γλίτωσε ο Ολυμπιακός στο 93'», «μπορούσε στο 1° ημίχρονο να είναι 0-1, 0-2 (βάλε κι άλλα, τσάμπα είναι)» λες κι ο Ολυμπιακός έκλεψε το αποτέλεσμα και σκεφτόμουν, «ρε πούστη μου, άλλον αγώνα είδα εγώ; ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε τ' άντερά του, ο Αστέρας δεν παίζει να είχε σε όλον τον αγώνα πάνω από δύο τελικές πλησιέστερες των 10 μέτρων στην εστία του Λεάλι».

και άντε τους «αντικειμενικούς» να τους αφήσω στην άκρη, όταν έχεις τον ...«επώνυμο οπαδό της Ρόμα» (sic)ο οποίος σε κάθε περίπτωση ή γράφοντας στο «έχω χάσει το-ΦΩΣ-μου», είτε ραδιοφωνικά προσπαθεί με το "έτσι θέλω" να τσουβαλιάζει όλες τις ...ανίκανες ελληνικές ομάδες, είναι να απορείς που ο κ. Γαβαθιώτης ύστερα από τόσα χρόνια παρουσίας στο ΦΩΣ έριξε πάντε φάσκελα στους Παντελοφανούρηδες (sic) και σηκώθηκε κι έφυγε από εκεί;

Εικόνα apostolos gaganis

Το...περιεδρικό απόστημα δεν πρόκειται να σπάσει και σε δεύτερο χρόνο να επουλωθεί. Έχει δυστυχώς συριγγιοποιηθεί και από΄κεί τρέχει και θα τρέχει συνέχεια μολυσματικό υγρό...

Ένας λόγιος, που δεν έχει μπει ποτέ σε αποδυτήρια ( ξέρω τί σου γράφω ).

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

κι εγώ ξέρω γιατί επιλέγω να σε διαβάζω, Απόστολε!
χαίρε και ευδαιμόνει!

Εικόνα XGEORGE

Καλή και κατακόκκινη χρονιά εύχομαι.......Εδώ πάνε να μας τρελάνουν οι ίδιοι οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, στους απλούς βαζελόγαυρους θα κολλήσουμε.....? Ακούς τον Μπάμπη, λες ''σα να χει δίκιο''....ακούς τον Κάρπετ, λες ''καλά τα λέει''.....ακούς Μανώλο λες '' μαζί σου γίγαντα''......ακούς Νιόνιο λες ''απάνω τους γαύρε''........ακούς και κάνα δυο άλλους και λες ''διπλωμάτες αυτοί''.......αλλά όταν έρχεται η ώρα να ακούσεις/διαβάσεις ΡΑΤΜ σου έρχεται να πεις (όχι βέβαια για όλους), ρε μπας και οι ''πραγματικοί γαύροι δημοσιογράφοι'' είναι του ΡΑΤΜ και οι άλλοι είναι οι απλοί φίλαθλοι που λένε το μακρύ κ το κοντό τους??.........Τα σέβη μου....

Εικόνα apostolos gaganis

Να΄σαι καλά συρρατμίτη μου. Και τα δικά μου σέβη...

Εικόνα el trick

Σύγγαυρε Γιώργο. Οι του RATM πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ΔΕΝ είναι δημοσιογράφοι. Είναι απλά ΟΠΑΔΟΙ του ΘΡΥΛΟΥ. Γιαυτό γράφουν σαν οπαδοί και όχι για να ικανοποιήσουν κάποιο αφεντικό που τους πληρώνει. Γράφουν από την καρδιά τους ο καθένας. Γιαυτό και ξεχωρίζουν από τους επαγγελματίες.
Υ.Γ.
Για όλους τους οπαδούς του ΘΡΥΛΟΥ
Για τους RATM,
Για εμέ
ΘΡΥΛΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ

Εικόνα apostolos gaganis

Φίλε Eλτρίκειε, ΚΑΝΕΙΣ από τους διαχειριστές του RATM δεν είναι δημοσιογράφος. Κανείς, σε βεβαιώ. Όλοι όσοι το΄φτιαξαν κι΄εκείνοι που γράφουν, το κάνουν ΜΟΝΟ από την καύλα τους για τον Θρύλο. Απόλυτο...