ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΟΛΟΙ...



ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΜΟΥ ΑΛΙΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:

"Ο πιο ηλίθιος προπονητής που πέρασε απ΄τον Ολυμπιακό..."

"Μαλάκας"

"Ξεχάστε την Ευρώπη"

"Άστο διάλο, δεν θα δω άλλο μέχρι να φύγει ο Μπέντο"

"Σεβασμός για τον Τσόρι, κανένας..."

"Μπε(ν)τόβλακας"

"Μην τσαντίζετε τον Μπέντο, θα το πάρει με τους μπέμπηδες και με νέο ρεκόρ. Μείνετε στο play station."

"Aυτό λέγεται εμπάθεια, κρίμα."

"Ποιά Ευρώπη; Ο κολλημένος δεν τον κατεβάζει ούτε στο Κύπελλο."

"Μαλάκας με περικεφαλαία"

"Εγώ δεν ξαναπάω γήπεδο όσο είναι αυτός ο μαλάκας και άσχετος. Άι σιχτίρ."

"Απαράδεκτος. Ακόμα πιο απαράδεκτη η διοίκηση που τον ανέχεται και τον κρατάει ακόμα στον πάγκο."

"Μαλάκααααας... Είχε να προπονήσει ομάδα πέντε χρόνια."

"Αυτή η ιεροσυλία με τον Τσόρι, δεν καταπίνεται"

"Η διοίκηση φταίει που τον αφήνει στη θέση του. Πάμε στο γήπεδο και μας έχει βάλει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας."

"Μπέντο, άντε γαμήσου στην τελική"

"Πουτάνα Μπέντο, γαμώ την ψυχή σου"

"Ο κομπλεξικός μας έχει γαμήσει την ψυχή"

"Νόμιζα ότι είχε λίγο τσίπα, αλλά τελικά είναι μεγάλη ξεκολιάρα"

"Όταν ο άλλος δεν σέβεται ότι ο Τσόρι τον πέρασε στο Ουέφα, τί να πεις; Αρχίδια Πορτογάλοι."

"Ο φελλός"

"Τεράστιο γίδι".

ΜΕΤΑ, ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ....

Σ     Χ     Ο     Λ     Ι     Α     Σ     Μ     Ο     Σ

Μετά τον αποκλεισμό του Τσόρι από την λίστα για την Ευρώπη, η συντριπτική πλειονότητα των γαύρων βράζει. Ενενήντα προς δέκα, την βλέπω την αναλογία εγώ. Ενενήντα κατά του Μπέντο, δέκα υπέρ. Του λόγου μου, το΄χω ξαναπεί. Ούτε υπέρ ούτε κατά. Στη μέση. Πρέπει δηλ. ντε και καλά να...ταχθώ κάπου; Όπου θέλω θα σταθώ. Ψύχραιμος λοιπόν, παρακολουθώ τον χαμό. Δυσκολοκατάπιε ο γαύρος την κόντρα του με τον Φορτούνη, κατάπιε εκείνη με τον Μάριν, το χθεσινοβραδινό όμως με τον αποκλεισμό του αγαπημένου του Τσόρι απ΄τους παίχτες για το Γιουρόπα, δεν το κατάπιε. Και ξέρασε ΟΡΓΗ. Προσθέστε σ΄αυτά κι΄ότι: 1) δεν βλέπει και καμιά ωραία μπάλα φέτος 2) πίσω στην άμυνα, και κατά την...μεταΜανώλειο εποχή, το κενό του δεν έχει καλυφθεί ΑΚΟΜΑ επαρκώς 3) τρώμε φέτος εξακολουθητικά φάσεις, ως συνέπεια του προηγούμενου και όχι μόνο, με κάτι ανεπανάληπτα τετ α τετ από πολύ υποδεέστερους αντιπάλους που μόνο λόγω κωλοφαρδίας δεν έχουν μετατραπεί σε γκολ 4) μοσχοπουλιέται ο καλύτερός μας παίχτης στη μεσαία γραμμή και θα αντικασταθεί από το υφιστάμενο έμψυχο υλικό στην ομάδα, για το οποίο  υπάρχουν εύλογα ερωτηματικά, χωρίς να γίνει καμιά αξιόλογη μεταγραφή, και 5) για να πάμε και πιο πίσω, δεν έχει ξεκαρφωθεί - καθόλου μάλιστα - απ΄το μυαλό του γαύρου ο πρόωρος αποκλεισμός μας απ΄το Τσάμπιονς Λινγκ, οι ΔΥΟ ήττες απ΄το ΑΠΟΕΛ και η μετά βίας είσοδός μας στους 32 του Γιουρόπα ( με...σκοτεινή, όπως έχουν τα πράματα, την παραπέρα πορεία ).

Τα "αντίβαρα" της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς του Ολυμπιακού από τους, υποτιθέμενους, διώκτες του, η λογικά αναμενόμενη πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, η επαινετή όντως προσπάθεια του Μπέντο να ενοφθαλμίσει τους νεαρούς από τις ακαδημίες μας στο σώμα της πρώτης ομάδας προκειμένου να τους "ψήσει", να τους αξιολογήσει στο ανώτερο επίπεδο και δυνητικά ν΄αναδείξει κάποιους απ΄αυτούς, ΔΕΝ αντιρροπούν το κλίμα της δύσκολα πλέον ελεγχόμενης αγανάκτησης των γαύρων. Ναρκοπέδιο είναι η ερυθρόλευκη κοινή γνώμη, όπως την εισέπραξα έντονα χθες. Ας μην αναλύσουμε ΤΩΡΑ βαθύτερα το φαινόμενο. Είπα κάτι προηγουμένως. Στη ζυγαριά, η δυσαρέσκεια βαραίνει πολύ περισσότερο απ΄την ικανοποίηση. Θυμάστε ασφαλώς μια πρόσφατη ανάρτησή μου με φωτό κλπ για τον DEAD MAN WALKING. Έτσι είναι... Μετ΄επιτάσεως πλέον η περίπτωσή του από χθες. Πώς να σταθεί ένας προπονητής μέσα σε τέτοιο κλίμα; Όλοι σχεδόν, του την έχουνε στημένη. Και με την πρώτη επόμενη γκέλα, θα γίνει πάλι της πουτάνας. Μετά την περίπτωση Τσόρι μάλιστααα... Θα ξαναξεσηκωθούν οι γαύροι. Να το πούμε καθαρά. Τα "αντίβαρα" που ανέφερα, συγκρατούν μέχρι τώρα ΚΑΠΩΣ, το βίαιο ξέρασμα της λάβας. Που θα καλύψει, σε ποικίλο βαθμό, ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Το ως πότε, είναι το ερώτημα. Μέχρι στιγμής είμαστε ΑΚΟΜΑ στο στάδιο των προειδοποιητικών, προκαταρκτικών εκρήξεων. Μεγάλο ρόλο για την τελική έκβαση, θεωρώ πως θα παίξουν τα τρία εκτός έδρας ντέρμπι και οι αγώνες με την Οσμανλίσπορ. Τα πήγε καλά εκεί;  Θα μείνει. Μέχρι το καλοκαίρι, τουλάχιστον. Δεν τα πήγε; Να τσεκάρω την ηλεκτρική καρέκλα, πριν από την εκτέλεση...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ: Ο ΓΑΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΡΕΣΤΕΙ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ, ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ. ΞΕΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. ΚΙ΄ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΙΑ. Σ΄ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ. ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ 16 ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ, Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ. ΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΥΤΑ; ΤΟ ΑΛΜΑ.... ΤΟ ΑΛΜΑ... ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ! ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ... Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΡΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ. ΤΟ ΟΓΚΩΔΕΣ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 9 ΓΡΑΜΜΕΣ. "ΕΝ ΤΩ ΒΥΘΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ"....

Σχόλια

Εικόνα Romain

Αδελφέ Απόστολε, η δική μου γνώμη έχει ως εξής:

--- Στην Ελλάδα: Ο Θρύλος είναι μακράν η καλύτερη, μεγαλύτερη και πλέον πετυχημένη ομάδα. Την τελευταία 20 ετια έχει πάρει 18 πρωτάθληματα. Δεν υπάρχει σύγκριση με καμιά άλλη ομάδα.
Τώρα αν αρέσει στον κόσμο ή όχι ο προπονητής και οι επιλογές του είναι άλλο θέμα. Η ουσία είναι το αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τον Τσόρι, είναι ένας παίκτης 35 ετών και σωστά ο Μπεντο δεν επενδύει πάνω του. Ναι έχει προσφέρει αλλά αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα για τον σύλλογο η συμμετοχή νεαρών παικτών μιας και η απόσταση από τους τριτοτεταρτους είναι μεγάλη.

--- Για Ευρώπη: Αν κοιτάξουμε που είμαστε σαν χώρα στην Ευρώπη σαν οικονομική δύναμη ή σαν αγορά θα διαπιστώσουμε ότι η θέση της χώρας και η οικονομία δεν επιτρέπει ή δεν παρέχει τη δυνατότητα σε μία Ελληνική ομάδα να διακριθει.

Αν δεν ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στην θέση του υπήρχε κάποιος όπως Αλαφουζος, Μελισσανιδης ή ακόμη ο Ιβάν, θα είμαστε ευχαριστημενοι με τη συμμετοχή στο Europa League. Και κάνα πρωτάθλημα ανά τέσσερα χρόνια.

Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Και αυτό σημαίνει ότι η δύναμη μιας ομάδας είναι πρώτα το μπατζετ της και μετά τα υπόλοιπα. Έτσι δεν είναι δυνατόν ένα μπατζετ Ελληνικής ομάδας να ανταγωνιστεί αυτό της Γιουβέντους, της Αρσεναλ, της Παρι, της Ντόρτμουντ, ή της Τοτεναμ. Μπορείς να πάρεις ένα αποτέλεσμα μια φορά, αλλά όχι συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή διάκριση για να γίνει χρειάζεται πολλές προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν. Άσε που και μεγαλύτερο μπατζετ να είχες, πάλι θα ήταν δύσκολο να φέρεις παίκτες πρώτης διαλογής στην Ελλάδα. Διότι απλά δεν έρχονται. Δεν είναι η χώρα και το ποδόσφαιρο της η πρώτη επιλογή για ένα τοπ παίκτη. Ούτε βέβαια η 2η ή 3η επιλογή. Είναι η 8η ή 9η για να μην πω και πιο κάτω. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εκτός βέβαια και αν είσαι Παναθηναϊκός. Που σου προτείνουν τον Κασάνο και τον απορρίπτεις. ή κλείνεις από τώρα για το καλοκαίρι τον Μασουτ. Τότε ναι! Έτσι κτυπας την ΠΡΏΤΗ Ευρωπαϊκή Νίκη μετά από τέσσερα χρόνια. Δεν είμαστε όμως σε αυτό το επίπεδο. Ίσως γιατί δεν έχουμε... Αλαφουζο.

Για να επανέλθουμε στον προπονητή: Δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες σαν ομάδα όταν αλλάζεις τον προπονητή σου κάθε χρόνο. Πόσο μάλλον να διακριθεις στην Ευρώπη. Το ίδιο και το ροστερ δεν θα πρέπει να αλλάζει συνέχεια.

Αν ρωτήσεις δύο φιλάθλους να διαλέξουν την ενδεκάδα, πολύ δύσκολα θα διαλέξουν την ίδια. Οπότε δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε για το ροστερ ή αυτούς που πρέπει να παίζουν.

Είναι ενδιαφέρον και έχει σημασία τι είχε δηλώσει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ed Koch: "If you agree with me on nine out of 12 issues, vote for me. If you agree with me on 12 out of 12 issues, see a psychiatrist."

Εδώ αντί για... issues μπορούμε να βάλουμε... παίκτες. Και να αντικαταστήσουμε τον Koch με τον coach Μπέντο.

Εγώ συμφωνώ με τον Μπεντο nine out of 12 times. Οπότε τον ψηφίζω.

ΜΠΕΝΤΟ ΑΛΑΝΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Λογική φωνή. Κατασταλαγμένη. Σε διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον. Τιμάς με τα σχόλιά σου τις αναρτήσεις μου διδάσκοντας κυρίως, ΗΘΟΣ.

Εικόνα Red Dragon

Την κινηση με τον Τσορι δεν την σχολιαζω (οπως δεν με ενδιαφερει και η ¨αποψη¨ του καθε τραχανοπλαγια του διαδικτυου).Δεν ειναι καθηκον μου ως οπαδου να το κανω τουλαχιστον δημοσιως (μια εποχη που η ιδια η διοικηση εχει ριξει τους τονους) καθως αφορα μια αυστηρα προσωπικη αποφαση του προπονητη.
Για τα περι στοπερ τωρα απορω πως πραγματικα συνεχιζεται αυτη η κουβεντα.
Πριν λιγο καιρο μαθαμε οτι αυτο αποτελουσε προσωπικη εισηγηση του Μπεντο.Απ την στιγμη λοιπον που ο Μπεντο δεν επιθυμουσε να παραχωρηθει δανεικος ο Βιανα δεν υπηρχε διαθεσιμος χωρος καθως υπαρχουν με την επιστροφη Ντα Κοστα διαθεσιμα 5 στοπερ(εκτος αν επρεπε η διοικηση να επιβαλλει και ενα ακομα στοπερ και να ειχε το ελευθερο ο προπονητης αν τον χρησιμοποιηση ή οχι οπως εγινε με την περιπτωση του Καριμ).Θα γραψει καποιος και ποια η ειναι η συνολικη συνεισφορα του καθενος?
Δεν μπαινω καν σε τεχνικης φυσεως θεματα (οπως οτι κανενα στοπερ αν δεν υπαρχει συνολικα το καταλληλο στησιμο δεν μεταμορφωνει καμια αμυντικη λειτουργια) για αυτη την νευραλιγκη θεση ουτε κανω αναφορα σε φασεις (αλλες φορες σε μεγαλυτερο και αλλες σε μικροτερο βαθμο) που παντα δεχομαστε στην Σουπερ Λιγκ οταν η αμυντικη γραμμη ανεβαινει στο κεντρο
Για την θεση του Μιλιβογιεβιτς τωρα απ οτι γνωριζω ο Ρομαο αποκτηθηκε με προοπτικη να καλυψει το κενο του Μιλιβογιεβιτς αν αποχωρουσε το περασμενο καλοκαιρι.Αυτη την στιγμη θα παρει λογικα τις ευκαιριες του να αποδειξει αν μπορει να συνεισφερει το παιδι.Εξυπακουεται οτι θεωρω δεδομενο οτι γινεται,αν δεν εχει ηδη γινει,προεργασια απο τωρα για το καλοκαιρι για την αποκτηση χαφ με αντιστοιχα χαρακτηριστικα.Οπως καθε μεταγραφικη περιοδο τον Γεναρη προτιμω αν δεν υπαρχει καποια εξαιρειτκη ευκαιρια να γινεται προεργασια για την περιοδο του καλοκαιριου παρα η ομαδα να επιβαρυνθει ενα ακομα συμβολαιο.
Αλλωστε στην ομαδα αποδεικνυουν συνεχως και στο συγκεκριμενο κομματι οτι γνωριζουν πολυ καλα την δουλεια τους.

Μια επισημανση ακομα.Γινεται αναφορα για την ευρωπαικη διακριση και διαβαζω οτι ο μεσος γαυρος θελει σταθερη εισοδο στους 16 του Τσαμπιονς Λιγκ.
Πρεπει να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα καπως για να καταλαβουν και οσοι μας διαβαζουν για το τι εποχες μιλαμε (και δεν εννοω την κατασταση που επικρατει στην κοινωνια μας).
Το επιπεδο στο Ευρωπαικο ποδοσφαιρο ειναι πιο ανταγωνιστικο απο ποτε και σκοπος τους βαση των πλανων που εχει η Uefa ειναι η ψαλιδα των τοπ επιπεδου Ευρωπαικων ομαδων ειναι να ανοιξει ακομα περισσοτερο.Οταν η Παρι των 300 εκ ευρω plus μπατζετ και η Σιτυ εχουν υπερβαση την προκριση στους 8,οταν η Αρσεναλ με μπατζετ στα υψη (και φυσικα αντιστοιχα εσοδα) αποκλειεται επι 6 σερι χρονια στους 16 και φετος ισως να ειναι και η 7η σερι χρονια κλπ βγαζει κανεις τα συμπερασματα του.
Σε αυτο το Τσαμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακος τα τελευταια χρονια εχει περασει μια φορα στους 16 κερδιζοντας σε νοκ αουτ ματς τοτε την πρωταθλητρια Αγγλιας,εχει αποκλειστει μια φορα με τις ¨ομορφιες¨ που γινανε στο Ντορτμουντ-Μαρσειγ,μια φορα επειδη υπηρξε σφαγη στο Μαλμε και οι 2 τελευταιες φιναλιστ του Τσαμπιονς Λιγκ (ναι που κερδισε και τις 2) εφερφαν χ και περασαν χερακι χερακι και περσι διεκδικουσε προκριση ως την τελευταια αγωνιστικη σε ομιλο με Μπαγερν και Αρσεναλ κανοντας μαλιστα το πρωτο διπλο Ελληνικης ομαδας σε επιπεδο Τσαμπιονς Λιγκ.

Στο Γιουροπα Λιγκ που ο Ολυμπιακος δεν δεινοπαθησε αλλα περασε ακοπα απ την προτελευταια αγωνιστικη και παλι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.Μπορω να παραθεσω δεκαδες παραδειγματα ομαδων (οπως και δεκαδες παραδειγματα ομαδων που φτασαν ημιτελικο και τελικο και εκτοτε ειναι αφαντοι) απο προηγμενα Ευρωπαικα πρωταθληματα που συνεχως αποτυγχανουν.
Η πιο μεγαλη ευρωπαικη διακριση για ενα συλλογο ειναι η διαρκεια και αυτη χαρακτηριζει την ομαδα τα τελευταια χρονια.Προφανως και ειναι θεμιτη η προκριση στους 16 του Γιουροπα και στους επομενους γυρους αλλα αυτα γινονται οταν συντεχουν ενα σωρο απο προυποθεσεις (υγεια,φορμαρισμα την σωστη χρονικη περιοδο κλπ).

Ας εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας παντα σε ποιο πρωταθλημα συμμετεχουμε,ποσοι αθλητες επιθυμουν να αγωνιστουν σε αυτο (και σιγουρα ποιοτικοτατοι αθλητες που επιλεγουν να αγωνιστουν στον Ολυμπιακο το κανουν καθαρα και λογω επειδη ο Ολυμπιακος αποτελει τον μοναδικο υγιη οργανισμο της χωρας γενικοτερα και το πιστωνεται μονο ο συλλογος)και οτι ο Ολυμπιακος ειναι η ομαδα με την μεγαλυτερη διαρκεια απο οποιαδηποτε αλλη στην Ευρωπη που αγωνιζεται σε αντιστοιχο πρωταθλημα,με εφορια στο 55%,με ανυπαρκτα εσοδα και χορηγιες,με παμφθηνα διαρκειας κλπ
Σε αυτο το πρωταθλημα αγωνιζεται ο Ολυμπιακος και μερικα απ αυτα που εχει κατορθωσει ειναι τα εξης.

1) Ο Ολυμπιακος στην κληρωση του Γιουροπα Λιγκ ηταν στο 1ο γκρουπ δυναμικοτητας. Συγκεκριμενα ηταν στην 6η θεση και πανω απο ομαδες οπως ο Αγιαξ, η Ιντερ, η Φιορεντινα, η Ρομα, η Φενερ.
2) Ο Ολυμπιακος τα τελευταια χρονια βρισκεται σταθερα στην πρωτη 25αδα της Ευρωπης (βαθμολογια Ουεφα) και μαλιστα περυσι ειχε την καλυτερη θεση στην ιστορια του. Αυτη τη στιγμη βρισκεται στην 25η θεση πανω απο ομαδες οπως η Ιντερ, η Μιλαν, η Σελτικ, η Ρομα, η Φενερ, η Μονακο, ο Αγιαξ, η Λιβερπουλ, η Λατσιο, η Γαλατα.
3) Ο Ολυμπιακος δεν εχει μεινει ΠΟΤΕ εκτος ευρωπαικων διοργανωσεων πριν τον ερχομο της νεας χρονιας. Για 6η συνεχομενη χρονια θα παιζουμε στην Ευρωπη τουλαχιστον μεχρι και λιγο πριν ερθει η ανοιξη. Αλλες 10 ομαδες εχουν καταφερει κατι τετοιο την τελευταια 6ετια και σε αυτες δεν περιλαμβανονται ομαδες οπως η Γιουβεντους, η Παρι, η Ντορτμουντ, η Μπενφικα, η Σεβιλλη, η Μαντσεστερ Σιτι, η Σαχταρ, η Μαντσεστερ Γιουναιτεντ, η Λιβερπουλ, ο Αγιαξ, η Μονακο, η Ρομα, η Τοτεναμ και πολλες αλλες.
4) Ο Ολυμπιακος εξασφαλισε την προκριση απο την 5η αγωνιστικη των ομιλων για 2η συνεχομενη χρονια.
5) Ο Ολυμπιακος πριν αρχισει η 5η αγωνιστικη ηταν πρωτος σε τελικες προσπαθειες σε ολο το Γιουροπα Λιγκ (16 ανα ματς και 2 δοκαρια).
6) Ο Ολυμπιακος εγινε η πρωτη ελληνικη ομαδα που ξεπερασε τις 100 νικες στις ευρωπαικες διοργανωσεις (101). Απο τις 101 νικες οι 26 εχουν επιτευχθει στην τρεχουσα δεκαετια δηλαδη απο το καλοκαιρι του 2010 ως τωρα (επι διοικησης Μαρινακη).
7) Ο Ολυμπιακος του Μαρινακη ειναι συνεπης, ο Ολυμπιακος του Μαρινακη μεγαλωνει, ο Ολυμπιακος του Μαρινακη εξελισσεται. Ο Ολυμπιακος του Μαρινακη ειναι ο μοναδικος αληθινος πρεσβης του ελληνικου ποδοσφαιρου περα απο τα συνορα, ο Ολυμπιακος του Μαρινακη ανηκει πλεον στην ελιτ της Ευρωπης και αυτο ειναι, πια, κατι που δεν μπορει να αμφισβητησει κανεις.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

Εικόνα john

Χαίρομαι να διαβάζω τέτοια σχόλια.Κυρίως γιατί προέρχονται απο σεβασμό και άδολη αγάπη προς το σύλλογο.Διαφωνω σε αρκετά σημεία αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία τώρα. Αυτο που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο ασκείς την κριτική σου και αυτός ο τρόπος μου αρέσει πολύ. Τέτοια σχόλια ειναι η καλύτερη απάντηση σε μερικά ΕΜΕΤΙΚΑ άρθρα (http://red-philosopher.blogspot.gr/2017/01/blog-post_25.html ) κάνε ένα κόπο να το διαβάσεις και θα δεις για άλλη μια φορά τι ζημιά προκαλούν στον Ολυμπιακό τετοιοι..... οπαδοί.

Έχουμε φτάσει στο σημείο με τα κωλομπαριλίκια των νεόγαυρων να θεωρείται υπάλληλος αυτός που στηρίζει και ασκεί καλοπροαίρετη κριτική με γνώμονα το σεβασμό στην προσπάθεια της ομάδας, και γνησιος γαυρος που δεν τρωει κουτόχορτο αυτος που γκρινιάζει συνεχώς. Το παραπάνω άρθρο που παρατιθεται σε λινκ είναι ένα δείγμα του γιατί είμαστε στα κάτω μας οπαδικά τον τελευταίο καιρό. Οταν το διάβασα σάλταρα απο τα νεύρα μου και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Εικόνα Red Dragon

Φιλε Γιαννη το να διαφωνει καποιος ειναι φυσιολογικο.Ειδικα οταν προσπαθει καποιος να υποστηριξει την θεση του τεκμηριωνοντας με τα καταλληλα επιχειρηματα μπορουμε να εχουμε και ενα εποικοδομητικο διαλογο.
Για αυτα που αραδιασε ο στημενος γκεμπελισκος και κιναιδος(γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι ειναι εστω ο χειροτερος βαζελογαυρος) στο λινκ που παρεθεσες οπου στα 10 που γραφει ολα ειναι φαιδροτητες (εχω διαβασει π@παριες και π@παριες αλλα φτασαμε στο σημειο να αποκαλουν πατο την κορυφη στις εγχωριες διοργανωσεις,τις επιβλητικες νικες στα ντερμπι και την θεση της ομαδας στο ranking της Uefa με παραλληλη αξιοποιηση των καρπων της Ακαδημιας) θα επαναλαβω το εξης.
Οταν διαβαζει καποιος τετοιες λογης π@παριες ισχυουν τα εξης.Ειτε ειναι στημενοι ειτε εχουν αντιληπτικη ικανοτητα οικοπδομικου υλικου και ειναι εμπαθεις ειτε ισχυουν ολα τα παραπανω.
Επρεπε να υπαρχει ενα αρμοδιο τμημα που να προωθουνται τετοιου ειδους π@παρολογιες και μετα να δεις αν ξετρυπωναν τετοιου ειδους ¨μπλογκ¨ και σελιδες (μεχρι στιγμης γνωριζα στημενους βοθροτοπους τυπου red προφεσορα,τωρα μαθαμε και για φιλοσοφο) και πως θα αντιδρασει συσστελοντας ο αποθηκευτικος του χωρος.
Απευθυνονται στους αλλους μισους που ανεφερα πιο πανω που με την σειρα τους τα αναπαραγουν σε συγκεκριμενες παντα χρονικες περιοδους.Εξυπακουεται οτι εχουν αλλεργια σε οποιουδηποτε ειδους επιχειρηματολογια και βαζουν την ουρα στα σκελια.

Ολα αυτα επαναλαμβανω μια περιοδο που ο Ολυμπιακος δεχεται ενα ανευ προηγουμενου πολεμο.Πρεπει να αντιληφθουν απαντες τι συμβαινει τριγυρω μας.

Την ιδια στιγμη διαβαζεις αρθρα απο δημοσιογραφους που υποστηριζουν αλλες ομαδες να γραφουν κειμενα που δεν γραφουν ουτε δημοσιογραφοι που καλυπτουν το ρεπορταζ του Ολυμπιακου (βλεπεις μερικοι ειναι απασχολημενοι ειδικα αφου παρουν ¨προαγωγη¨ να φτανουν στο σημειο να βαζουν στην ιδια σειρα τους Αφους και το τζανκι)

http://www.sentragoal.gr/euaggelos_mixos/arthro/thelei_tropo_gia_na_gine... και μετα διαβαζεις

Εικόνα Red Dragon

*και μετα κανει καποιος τις οποιες συγκρισεις.

Εικόνα jole11canezza

RED DRAGON μπραβο

Εικόνα apostolos gaganis

Σοβαρές απόψεις και τεκμηριωμένες. Τις δέχομαι όλες πρακτικά και όχι μόνον αυτό. Υπερθεματίζω κιόλας. Καλά έκανες λοιπόν και τις έγραψες. Πρόσεξε όμως μια λεπτή, αλλά ουσιώδη διαφορά. Εγώ κατέγραψα στο άρθρο ΤΙ ΘΕΛΕΙ απ΄την ομάδα, η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των γαύρων. Δεν μπήκα στην "αιτιοπαθογένεια" του φαινομένου της δυσαρέσκειάς της. Ούτε έθιξα ιδιαίτερα το κατά πόσον η πραγμάτωση της έντονης επιθυμίας/απαίτησής της, είναι ή όχι εφικτή ( που το΄κανες εσύ ). Γιατί το άρθρο μου θα είχε τότε έκταση όση έχει, ΣΥΝ εκείνη του -εξαιρετικού- σχολίου σου και ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΝ αυτής, οπότε και θα διεκδικούσε βάσιμα τον χαρακτηρισμό της...διατριβής. Απλώς ανέφερα την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ έντονη δυσαρέσκεια, γράφοντας ότι ΤΩΡΑ δεν θα την αναλύσω βαθύτερα. Επεσήμανα μόνο τον κορεσμό από την τροπαιοφορία. Ίσως μάλιστα ο όρος "εθισμός" στο σχόλιο του Κορωπιώτη πιο κάτω, είναι ακριβέστερος. Στο τέλος ΜΌΝΟ αναρωτήθηκα, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ η διοίκηση να υλοποιήσει τελικά αυτή την επιθυμία της συντριπτικής μερίδας του κόσμου μας. Το "πότε", έρχεται μετά. Σύντομα πάντως φαντάζομαι κι΄όχι μετά παρέλευση...δεκαετιών. Αλλιώς τα περί ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ, είναι έπεα πτερόεντα. Τουλάχιστον όπως τα εκλαμβάνει, και λογικότατα κατ΄εμέ, ο γαύρος. Κοινώς...ας μην το προχωρήσω άλλο.

Η πρόκριση στους 32, δεν ήρθε άκοπα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΙ΄ΕΓΩ: ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ. ΑΠΛΩΣ. ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΥΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠ΄ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟ, ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Εικόνα Red Dragon

Αποστολε απανταω πανω στις ¨θεσεις¨ αυτων κατεγραψες πιο πανω.
Μεσω της παραπανω αναφορας μου το θεμα ειναι το εξης.Αξιζει να καταγραφονται οι αποψεις του μεσου διαδικτυακου γαυρου (εχεις γραψει και σχετικο αρθρο αναφερομενος σε μια συγκεκριμενη κατηγορια ¨οπαδων¨).
Μιλαμε για τους ιδιους που σε καθε πωληση αθλητη που οι ιδιοι απαξιωναν αρχικα (στην περιπτωση του Μιλιβογιεβιτς καποιοι βαζαν τα γελια με τα 2.5 εκ ευρω που δωσαμε στην Αντερλεχτ) γραφουν για παντελονιασμα,για το οτι δινουμε αξια σε ενα απαξιωμενο προιον που οι ιδιοι στην πρωτη στραβη θα αφιερωσουν χρονο για να αποβαλλουν το συνδρομο τους κλπ κλπ
Ειναι οι ιδιοι που εχουν κανει μοδα ατακες τυπου ¨με ποσους Ελληνες αγωνιζεται ο Ολυμπιακος¨ και ¨με ποσα νεα παιδια προωθουνται¨ και τωρα που γινονται και τα παραπανω δεν δισταζουν στην πρωτη στραβη πασα να γιουχαρουν παιδια οπως ο Ανδρουτσος.
Περιμενουμε να επεξεργαστει σωστα τα οσα εχει πετυχει η ομαδα τα τελευταια χρονια σε συναρτηση μαλιστα και στο πρωταθλημα το οποιο συμμετεχει οπως εξηγησα στο αρχικο μου ποστ?
Ειναι οι ιδιοι που φτανουν στο ελεεινο σημειο να σπειρουν ζιζανια κανοντας αναλογως του πως τους συμφερει διακρισεις στα τμηματα του συλλογου.
Αν δεν μπορει ο μεσος διαδικτυακος γαυρος να αξιολογησει τις απλουστερες καταστασεις με τα σωστα κριτηρια περιμενουμε να αντιληφθει βαθυτερα θεματα οπως το τι ακριβως εστι το μοτο ¨συνεχιζουμε να ονειρευομαστε¨?
Πως να αντιληφθει κατι καποιος οταν δεν μπορει να νιωσει?

Ο ιδιος αν δεν κανω λαθος ειχες αναφερει οτι η διακριση στην Ευρωπη ειδικα στο ευρωπαικο ποδοσφαιρο του σημερα ειναι αρκετα δυσκολη και τιποτα μα τιποτα δεν πρεπει να θεωρειται δεδομενο (ναι και αυτο αφορα και τις εγχωριες διοργανωσεις).Αυτο για το οποιο ειχε κανει αναφορα ο προεδρος οταν ανελαβε την ομαδα ηταν να φτασει στο σημειο να στεκεται διπλα σε τοπ επιπεδου ευρωπαικες ομαδες κατι που αποτυπωνεται απο την διαρκεια της ομαδας και φυσικα στο ranking.
Αυτο που εχει πετυχει η ομαδα σε καθε επιπεδο ειναι κατι μοναδικο.

Θεμιτο το να καταγραφει καποιος τεκμηριωμενα τους οποιους προβληματισμους τους ομως το ερωτημα ειναι το εξης.
Την εποχη που ο συλλογος δεχεται ενα ανευ προηγουμενου πολεμο αξιζει να δινουμε βαση σε αναρθρες κραυγες(γιατι ετσι επιεικεστατα αποκαλω αυτα στα οποια αναφερθηκα)?

Η ομαδα καθε βδομαδα δινει μαχες παντου.Δεν χρειαζεται να αναφερω ποιο ειναι το καθηκον μας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο-Σ!

Εικόνα jole11canezza

Κυρ Αποστολε οποιος σας διαβαζει ξερει τι σκεφτεστε για αυτό μην ανησυχείτε. Εγω ποτε δεν σκεφτηκα ότι είναι δικες σας ιδεες αλλα όπως παντα κανατε το γυρο στο ιντερνετ και ειδατε αποψεις που θελατε να σχολιασετε.

Εικόνα apostolos gaganis

Μη μαρτυράς, μη μαρτυράς.... χεχε!

Εικόνα savvas gridlock

''Οπως καθε μεταγραφικη περιοδο τον Γεναρη προτιμω αν δεν υπαρχει καποια εξαιρειτκη ευκαιρια να γινεται προεργασια για την περιοδο του καλοκαιριου παρα η ομαδα να επιβαρυνθει ενα ακομα συμβολαιο.''

Σύμφωνοι, κι εγώ αυτό πιστεύω. Με την ίδια λογική όμως, αφού δεν μπορούσαμε να βρούμε παίκτη, γιατί πουλήσαμε τώρα και όχι το καλοκαίρι το Μιλιβόγεβιτς, που είναι ο φετινός MVP μας μαζί με το Σεμπά;

Εικόνα Red Dragon

Για τον απλο λογο οτι την δεδομενη χρονικη στιγμη αρκετες ομαδες στην Πρεμιερ Λιγκ και ειδικα αυτες που κυνηγουν συγκεκριμενους στοχους οπως στην προκειμενη η Κρισταλ Παλας την παραμονη ξοδευουν μεγαλυτερα ποσα ωστε να εξασφαλισουν μαζι με τον στοχο τους και τα χρηματα της Πρεμιερ Λιγκ (ειναι ασυλληπτα τα ποσα) και της επομενης περιοδου.
Επισης οπως ανεφερα ο Ρομαο ηρθε την προηγουμενη μεταγραφικη περιοδο οταν διακυβευοταν ακομα η μεταγραφη του Μιλιβογιεβιτς σε Μπενφικα ή Ζενιτ.
Δεν εβαλα καν στην εξισωση την επιθυμια του αθλητη για να αγωνιστει στο κορυφαιο πρωταθλημα του πλανητη (και το τεραστιο συμβολαιο στα 2 εκ ευρω που του προσφερουν).
Προφανως ολοι επιθυμουσαμε την παραμονη του Μιλιβογιεβιτς αλλα για καθετι υπαρχει το καταλληλο timing.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν είναι έτσι, φίλε. Αλλάζεις το κριτήριο με το οποίο κρίνεις όμοιες καταστάσεις. Διότι όταν είναι να πουλήσουμε, να μπει ρευστό στα ταμεία, προτάσσεις το οικονομικό και την πιθανή βούληση του Μιλιβόγεβιτς να παίξει στην Αγγλία. Όταν είναι όμως να αγοράσουμε κάποιον παίκτη, ή έστω να πάρουμε κάποιο δανεικό-ελεύθερο, προτάσσεις το αγωνιστικό κριτήριο, ''Ιανουάριο μήνα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, καλύτερα να δούμε το καλοκαίρι τι θα κάνουμε''. Ε αν ''καλύτερα να πάρουμε το καλοκαίρι παίκτη'', τότε ''καλύτερα να πουλήσουμε το καλοκαίρι και το Μιλιβόγεβιτς''.

Εικόνα Red Dragon

Οσον αφορα τα κριτηρια και εγω διαβαζα οτι ο Μπεντο δεν θελει στοπερ,οτι ο Μπεντο δεν θελει να παραχωρησει δανεικο τον Βιανα ωστε να ελευθερωθει χωρος ομως δεν διαβαζα παραλληλα ας τον επεβαλλε η διοικηση οπως αποφασισε να αποκτησει (και πολυ σωστα εκανε) τον Καριμ.Εκ των υστερων ομως διαβασαμε οτι εχει ευθυνες και η διοικηση στην αποφαση αυτη.
Κατα τ αλλα ετσι ακριβως ειναι για τον απλο λογο οπως θα επαναλαβω για μια ακομα φορα οτι εχει ηδη αποκτηθει παιχτης για την θεση του Μιλιβογιεβιτς και αυτο εγινε απ την περασμενη μεταγραφικη περιοδο υπο την σκεψη μηπως ερθει μεχρι τελευταια στιγμη προταση για τον παιχτη απο Μπενφικα ή Ζενιτ οταν πηγε να γινει καραμπολα με μετακινησεις αθλητων.
Στην μια περιπτωση εχουμε να κανουμε με την επιθυμια του παιχτη και απ την αλλη εχει ηδη αποκτηθει ο αντικαταστατης του και ο οποιος θα κριθει μεχρι το καλοκαιρι.
Τα ιδια γραφαν για την περιπτωση του Μητρογλου πριν λιγα χρονια και αποδειχτηκε οτι ηταν το καταλληλο timing (ναι εκει υπηρχε οντως η ενσταση αν ο Βαλντες ηταν η καταλληλη επιλογη για να συνεισφερει τουλαχιστον μεχρι το καλοκαιρι).
Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν αρκετες παραμετροι που σκεφτονται και προτασσουν οι ιδιοι οι αθλητες και μια απ τις σημαντικοτερες ειναι πιθανη περιπτωση τραυματισμου ή ο φοβος οτι ισως δεν ειναι στην ιδια κατασταση το καλοκαιρι.
Οταν μπαινει μπροστα η επιθυμια ενος αθλητη τα υπολοιπα εχουν ελαχιστη σημασια.
Περσι για παραδειγμα ο Ολυμπιακος ειχε προταση για τον Ιντεγε υψους 15 εκ ευρω,προταση που απερριψε περσι ο ιδιος ο αθλητης και η ομαδα εκανε σεβαστη την επιθυμια του.
Ακομα και ομαδες απο τοπ επιπεδου πρωταθληματα θα ειχαν αποδεχτει την προταση πιεζοντας τον αθλητη να συμφωνησει.
Και για τον ιδιο τον Μιλιβογιεβιτς ειχε ερθει υψηλη προταση (καμια σχεση με την τωρινη με την οποια πουληθηκε) απ την Φενερ που απορριφθηκε απ την ομαδα.
Ειναι ιδιαιτερη η σχεση αθλητων και διοικησης,στα προτυπα που πρεπει να λειτουργει καθε υγιης οργανισμος.

Εικόνα savvas gridlock

Πάλι αλλάζεις τα κριτήρια. Στην πρώτη παράγραφο είσαι με το ''ό,τι θέλει ο προπονητής στο θέμα στόπερ'' και καλά κάνεις. Στη δεύτερη όμως παράγραφο του κειμένου σου αγνοείς ότι ο προπονητής δείχνει να μην υπολογίζει τον κόφτη που υποτίθεται αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως backup του Μιλιβόγεβιτς. Αν τον υπολόγιζε το Ρομαό, θα τον χρησιμοποιούσε περισσότερο στα παιχνίδια. Η απόκτηση Βαλντές ήταν λάθος, όχι όμως και η πώληση Μήτρογλου που ήταν σωστή. Πήγαμε και πήραμε παίκτη από το Κατάρ, που είχε και 50 μέρες να ακουμπήσει μπάλα, ενώ θέλαμε άμεσα λύσεις στην επίθεση εν όψει Ολντ Τράφορντ, στους ''16'' του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον Ιντέγιε τώρα, το καλοκαίρι που έρχεται μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο Μιλιβόγεβιτς-Μαζουάκου-Ομάρ. Και καλώς θα γίνει αυτό. Τον Ιανουάριο του 2016 όμως η ΠΑΕ είπε ''όχι'' στα λεφτά των Κινέζων, γιατί ''έχουμε ματς με την Άντερλεχτ και δεν μπορούμε να πάμε εκεί μόνο με τον Πουλίδο''. Φέτος δεν έκανε το ίδιο με το Μιλιβόγεβιτς.

Εικόνα Red Dragon

Σαββα δεν αλλαζω καποιο κριτηριο.Οπως ανεφερα καποιοι γραφαν οτι ο Μπεντο δεν επιθυμουσε την αποκτηση κεντρικου αμυντικου.Μερικοι απ αυτους που εγραφαν τα παραπανω τωρα επιρριπτουν ευθυνες και στην διοικηση και εγω αναφερω οτι αποσκοπος αυτων ειναι σε περιπτωση στραβης στα δυσκολα ματς κοντρα στους Τουρκους να βρουν ¨πατημα¨ να τα χωσουν στην διοικηση (γιατι ο προπονητης θα ακουσει τα λιγοτερα) και ερχομαι και λεω οτι οσοι γραφαν αυτα τα πραγματα τοτε ας κοτσαραν διπλα οτι δεν πειραζει που η ομαδα εχει 5 στοπερ με την επιστροφη του Ντα Κοστα ας αποκτησει ενα ακομα και ας αποφασισει ο Μπεντο τι θα κανει με την περιπτωση του ωστε να μην εχει κανεις να καταλογισει τιποτα (ασχετα οτι φυσικα δεν συμφωνω με κατι τετοιο).Οπως ανεφερα η αποκτηση Καριμ ηταν εισηγηση διοικησης.
Για τον Ρομαο που αναφερεις προφανως η εντυπωση ειναι οτι αν τον εμπιστευοταν περισσοτερο ο Μπεντο θα ειχε καποιες συμμετοχες παραπανω.Βεβαια επειδη ειναι στους προπονητες που αξιολογουν αθλητες και βαση της καταστασης της οποιας βρισκονται ισως να επαιξε ρολο οτι δεν εκανε προετοιμασια και ειχε μεινει αρκετα πισω με αποτελεσμα να εμπιστευεται συνεχως τον Μιλιβογιεβιτς.
Αυτο δεν αναιρει οτι ειναι ενας παιχτης που ακριβοπληρωνεται και αποτελει ερωτηματικο αν τον βαλει πλεον στην εξισωση ο προπονητης μεχρι το καλοκαιρι.Αυτο θα αποδειχτει στην πορεια.
Αν ο Ρομαο παρει παιχνιδια (χτες μπηκε καποια λεπτα ως αλλαγη) σημαινει οτι στις συζητησεις που εχουν γινει μεταξυ διοικησης και προπονητη αποφασιστηκε να παρει ευκαιριες ο αθλητης (ο οποιος απερριψε και προταση απο Γαλλια προσφατα).
Προσωπικα θα επιθυμουσα την ενεργοποιηση Σιωπη (που δεν θα ταιριαζε τοσο ως διδυμο με τον Μαρτινς) απο τωρα ωστε να υπαρχει μια ακομα εναλλακτικη λυση στα χαφ απ την αλλη ομως επικρατησε η λογικη το παιδι να συνεχισει να παιρνει ματς στον Πανιωνιο.
Για τον Βαλντες αλλα και για την σωστη πωληση Μητρογλου τα ανεφερα πιο πανω.Προφανως αποδειχτηκε λαθος κινηση αυτη του Βαλντες και παρολο που η αγορα ειναι περιορισμενη τον Γεναρη θα μπορουσε ισως να γινει καλυτερη επιλογη.
Η περιπτωση του Ιντεγε περσι δεν προχωρησε βαση ξανα της επιθυμιας του αθλητη.Αν ο παιχτης επιθυμουσε να πει ναι στα τρελα χρηματα των Κινεζων η διοικηση θα ειχε σεβαστει την επιθυμια του κατι που εκανε και με την περιπτωση του Μιλιβογιεβιτς για τον οποιο οπως ανεφερα ειχε ηδη αρνηθει η διοικηση πολυ καλη προταση απο Τουρκια τον Αυγουστο του 2015 καθως θεωρουσε οτι δεν ηταν το καταλληλο timing.

Εικόνα savvas gridlock

Φιλε μου, αν κριτηριο ειναι το τι θελει ο προπονητης στο θεμα στοπερ, τοτε κριτηριο θα ειναι και το τι θελει ο προπονητης στο θεμα Μιλιβογεβιτς. Ε δες τι δηλωσε χθες ο ιδιος στη συνεντευξη Τυπου μετα το ματς με τον Αρη.

http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/mpento-afhse-megalo-ken...

Εικόνα Red Dragon

Απ τις κλασικες κατευθυνομενες ερωτησεις (αυτη που εγινε στον Μπεντο εννοω) και πουθενα δεν αναφερει οτι ασκησε βετο οπως πχ εκανε ο Σιλβα οταν πρωτοηρθε στον Ολυμπιακο και τελικα αποφασιστηκε η παραμονη του παιχτη (http://www.newsnowgr.com/article/843027/symfonia-fener-me-milivogevits-P...).
Εξυπακουεται οτι η επιθυμια του προπονητη (που ειναι φυσικο να κανει δηλωσεις για το κενο που αφηνει) δεν μπορει να αποτελεσει εμποδιο στην επιθυμια του ιδιου του αθλητη.
Απ την αλλη επιθυμια του Μπεντο ηταν και να μην παραχωρηθει δανεικος ο Βιανα ωστε να ελευθερωθει χωρος ομως παρολαυτα θα συνεχισει να ακουει τα εξαμαξης ενα 18χρονο παιδι που οποτε παιζει στο Καραισκακης νιωθει οτι αγωνιζεται εκτος εδρας.

Εικόνα Red Dragon

*Και μιας και εγινε αναφορα στις οποιες επιθυμιες του προπονητη συμφωνα με τα οσα διαβασαμε επιθυμια του ηταν να γινει προσεγγιση στον Ρομερο που η Κρουζειρο δεν επιθυμουσε να παραχωρησει.

Εικόνα savvas gridlock

Να το πω πιο καθαρά. Αν πουληθεί τώρα ο Ιντέγιε στην Κίνα, όπως ακούγεται ότι ίσως γίνει, αφού μπορεί να έχει έρθει πρόταση μέσα στο Φεβρουάριο (εκεί στην Κίνα υπάρχει μεταγραφική περίοδος τώρα το Φεβρουάριο), εγώ δεν έχω κανένα θέμα. Αν μάλιστα τα λεφτά είναι αυτά που ακούγονται, 17 εκ. ευρώ, ΜΑΚΑΡΙ να πουληθεί, να γεμίσουν τα ταμεία της ομάδος. Αυτό όμως το λέω επειδή έχουμε 2 φορ, Καρίμ-Καρντόσο. Αν είχαμε ένα φορ και τώρα το Φεβρουάριο εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να πάρουμε δεύτερο, δεν θα μπορούσα να το πω αυτό. Πρώτα και πάνω από όλα είναι το αγωνιστικό. Άμεση συνέπειά του είναι το οικονομικό, υπάρχει αλληλοεξάρτηση, αν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία μπορείς να πας σε καλύτερες αγωνιστικές προσθήκες, αλλά οι προσθήκες και η αγωνιστική ενίσχυση είναι το Α και το Ω.

Εικόνα Red Dragon

Δεν διαφωνω σε αυτο οτι ακομα και αν υπαρξει παραχωρηση του Ιντεγε (ασχετως οτι θα ξεμυτισουν απ τις τρυπες τους οι γνωστοι σαλιγκαροι) η ομαδα εχει 2 ακομα φορ.
Εγω αυτο που ανεφερα ειναι οτι δεν ξερουμε τι συζητησεις εχουν γινει (οπως δεν ξερουμε αν ο Μπεντο ειχε εισηγηθει ως αντικαταστατη τον Ρομερο και κανενα αλλο και απ την στιγμη που δεν τον παραχωρουσαν δανεικο σταματησαν και οι οποιες συζητησεις) μεταξυ διοικησης και προπονητη και αν οντως παρει ουσιαστικες ευκαιριες ο Ρομαο (οπως σιγουρα δεν πρεπει να αρεσει στην διοικηση να βλεπει εκτος εξισωσης ακριβοπληρωμενους αθλητες) στην θεση αυτη διαφορετικα μενεις με τον Εστεμπαν που πλεον βγαζει ενα 60-70 λεπτο (και φυσικα δεν αναφερω καν οτι δεν γινεται να επωμιστει το βαρος με σερι ματς σε ενα ηδη επιβαρυμενο προγραμμα) συν τον Μπουχαλακη που ειναι κατα κυριο λογο 8ρι και τον Ρετσο που εχει παιξει ελαχιστα ματς στην ομαδα νεων στην θεση αυτη.
Αυτα θα φανουν στην πορεια.
Εξυπακουεται οτι απο το αγωνιστικο ξεκινουν ολα οπως στην προκειμενη το να συζηταμε για το αν ηταν το καταλληλο timing για την περιπτωση του Μιλιβογιεβιτς κλπ

Εικόνα savvas gridlock

Δυστυχως ή ευτυχως, ο Μπεντο δεν υπολογιζει ιδιαιτερα Ρομαο-Καμπιασο. Οποτε ποιος μενει; Ο χθεσινος βασικος...

Εικόνα Red Dragon

Εγω αν επρεπε να αναφερω αν εγινε καποια βιαστικη κινηση την συγκεκριμενη μεταγραφικη περιοδο θα ανεφερα την περιπτωση Ζντιελαρ (που εχει και εμπειρια απο ματς Ευρωπης).Ναι δεν πηρε ευκαιριες απ τον Μπεντο σε αντιθεση απ οτι εγινε περσι με τον Σιλβα ομως θεωρω οτι μπορουσε να υπαρχει στο ροστερ ως επιπροσθετη λυση.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Προφανώς φταίει το αγιάζι που σηκώνει η θάλασσα στα μυαλά ορισμένων εκεί κάτω στον Πειραιά. Κατά τ'άλλα thumbs up στο red dragon και στον jole11.

Εικόνα Red Dragon

Εξυπακουεται οτι κανεις Ολυμπιακος που ανυπομονει και κανει χιλιομετρα να δει απλα και μονο τον Δαφνοστεφανωμενο δεν μπορει να κορεστει ποτε.Καθε χρονο η διψα ειναι και μεγαλυτερη.

Εικόνα jole11canezza

Καλημέρα Κυρ Αποστολε, εγω πιστευα ότι πονάγαμε στην αμυνα και μετα την μεταγραφικη περιοδο εξακολουθώ να το πιστευω. Μεχρι εκει. Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. Ο τσορι και ο κάθε τσορι δεν με συγκινει όπως ουτε ο Μπεντο και ο κάθε μπεντο. εγω στηρίζω την ομαδα και κανω ταμειο στο τελος....το εμαθα το 96-97 όταν χαναμε με τον ΒΑΟ(μπάσκετ) και κραζαμε τους ιδιους παικτες, την ιδια διοικηση και τον ιδιο προπονητη που κατι μηνες μετα κανανε το τρεμπλ. Τα προσωπα δεν με συγκινουν πια....μπορει να με φτιαχνουνε που και που αλλα τιποτα δεν ξεπερναει το σημα στην καρδια (που είναι ο ψωλαρας που τους γαμαει εδώ και εκει). Τι να λεμε τωρα μετα και τον τζολε(σαν εποχη μιλαω και σαν παικτη βεβαια) ολοι οσοι ηρθαν ηταν και θα είναι περαστικοι. Για αυτό οποιος γουσταρει παει γηπεδο για να βοηθησει, οποιος δεν γουσταρει καφετερια με τους βαζελους να τα λενε μεταξυ τους.
ΚΟΡΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ...ΤΕΛΟΣ.

ΥΓ: ειμαστε σιγουροι ότι ξερουμε τα παντα γυρω από τα μεταγραφικα? Τι ψαξαμε? τι πορτες φαγαμε?
ΥΓ2: ειμαστε σιγουροι στο τι ζητησε ο Μπεντο και αν είναι ευχαριστημενος? Εκτος αν θελουμε και εμεις ένα φαφλατα που να λει συνεχεια σαν τον Ουζουνιδη ότι για όλα φταιει το υλικο ξεφτιλίζοντας τους παικτες του
ΥΓ3: ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Εικόνα Red Dragon

Για να νιωσει καποιος κορεσμο σημαινει οτι εχει χορτασει απο τις επιτυχιες της ομαδας.Πως ειναι δυνατον να ψαχνει καποιος κινητρο για να στηριξει την ομαδα του?Υπαρχει μεγαλυτερο κινητρο απ το να δεις τον Εφηβο?
Πως ειναι δυνατον καποιος που αυτοαποκαλειται Ολυμπιακος να νιωθει ετσι οταν εμεις μετραμε αντιστροφα τον χρονο για να δουμε τον Δαφνοστεφανωμενο που αποτελει πηγη δυναμης για τοσο κοσμο,πως ειναι δυνατον καποιος να νιωθει πληρης απ τα συναισθηματα που μας προσφερει ο μεγαλυτερος συλλογος στην γη?
Ειναι δυνατον να χορταινει καποιος στιγμες οπως η σημερινη βλεποντας παιδια που εχουν μεγαλουχηθει στην οικογενεια του Ολυμπιακου να πανηγυριζουν ενα τερμα και ο κοσμος να τους αποθεωνει?
Και μιας και εγινε αναφορα στον Τσορι ας προσεξει καποιος το σημερινο του ποστ για το πως πρεπει να συμπεριφερομαστε και να αποτελουμε ασπιδα στην ομαδα.
Με το τελευταιο υστερογραφο συνοψισες τα παντα.

Εικόνα manthos 956

Δέν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο απο τη λαχτάρα να δείς την ερυθρόλευκη ριγωτή μέσα στο γήπεδο !
Όποιος κι άν τη φοράει, είναι εκείνη τη στιγμή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας !!
Την φόρεσε ο Συνετόπουλος (ψυχάρα ο Τάκαρος !!!) και ο Καπερνέκας (φανταστικό ηλιοβασίλεμα στο Καραϊσκάκη με την ομάδα να προσπαθεί), ο Αγγελής (ακόμα ... γλυστράνε στο σαπούνι του !) και ο Κυράστας (αξέχαστο ντεμπούτο σε μάτς με την Καβάλα - κρίμα για το τέλος του, αθλητικό και ανθρώπινο), ο Άλτσιμπαρ (δυσκολευόταν να βρεί τα κατάλληλα παπούτσια, αλλά μπήκε αλλαγή σε μάτς με την Παναχαϊκή, έκανε τρίπλα στον δεξιό αμυντικό, πέρασε από τα σκάμμα του μήκους μπροστά στην 4 και έκανε τη σέντρα για να σκοράρει ο Παμπουλής) και ο Λοσάντα, ο Δεληκάρης (δεν τους τον χαρίζουμε ... με τίποτα)και ο Περσίδης (αείμνηστος κι αυτός, τον λοιδωρούσαν όταν πρωτοήρθε), ο Τζιοβάνι αλλά και ο Ριβάλντο (άλλο τί έκανε μέσα στο γήπεδο και άλλο τί έκανε εκτός, αλλά όταν φορούσε τη φανέλα του θρύλου ήταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας), ο Φούνες, ο Ντέταρι,ο... πολλοί καλοί και καλύτεροι ή λιγότερο καλοί, που μάς έφτιαξαν ή μάς χάλασαν την Κυριακή αλλά πάντα λαχταρούσαμε (και λαχταράμε !!!) για την ώρα που θα ανέβουμε τα σκλοπάτια (και τα "τσιμέντα" στο παλιό ή τα σιδερένια στο καινούργιο) Καραϊσκάκη και μπαίνοντας (στην θύρα 10, ή στην 4 ή στην 6, ανάλογα με την ηλικία στο παληό, στη 14 στο καινούργιο)θα δούμε στο χόρτο την ομάδα να μπαίνει ή να κάνει προθέρμανση και (τις πιό πολλές φορές !) να μάς ενθουσιάζει. Κάποιες φορές μάς έκανε και "επιστήμονες" αλλά...
Και τη φανέλα του μπάσκετ, όταν ακουγόταν το χτύπημα της μπάλας στο πάτωμα, από τα αποδυτήρια στο Παπαστράτειο, και έβγαιναν κάτω από την "λυόμενη" κερκίδα Γιατζόγλου, Καστρινάκης, Διάκουλας, Μελίνι, Σισμανίδης, Ράμμος....μέχρι το έπος της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου με τον Πρίντεζη, τον Σπανούλη, τον Παπανικολάου...
Και τη φανέλα του βόλεϊ, στο κλειστό του Σπόρτινγκ, με τον Κουμπλή και την άλλη παρέα να γλεντάει τον αιώνιο πελάτη, μέχρι τον Κοκκινάκη σήμερα ...
Και το ..μαγιώ του πόλο και της κολύμβησης, με τον Καρύδη, τον Κουτουμάνη, τον Χαραλαμπίδη, την Μπαξεβανέλη, τη Ρουσσάκη, μέχρι τον φανταστικό Γιαννιώτη και όλη τη σημερινή ομάδα του πόλο...
Γιά όλα όσα έχουμε ζήσει, εμείς που "γουστάρουμε" θα ακολουθούμε το Θρύλο μας, όπου μπορούμε, με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια, θα καταλαβαίνουμε πολλά και θα τα λέμε μεταξύ μας, αλλά θα στηρίζουμε πάντα το Θρύλο μας.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι τρόπος ζωής , και τη ζούμε όπως μάς αρέσει
Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας !

Εικόνα apostolos gaganis

Τί να πω; Το ΥΓ3 με ξεπερνάει και θα με ξεπερνάει ΠΑΝΤΑ.

Εικόνα koropi48

Για όλα φταίει ο εθισμός και ο καταναγκασμός που νοιώθει ο κόσμος, σχετικά με την υποχρεωτικότητα να παίρνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχε αυτό, εγώ και πιθανότατα πολλοί άλλοι δεν θα ενοχλούμαστε να βλέπουμε την ομάδα με τρεις-τέσσερις τοπ ξένους, πέντε έως οχτώ έμπειρους έλληνες και τους υπόλοιπους από τις ακαδημίες κι ας έχουμε αποτυχίες και ήττες. Θα λέμε, η ομάδα χτίζεται για το μακρινό μέλλον και θα φτιάχνει παίχτες με υπεραξία πώλησης. Κάτι σαν πόρτο, άγιαξ κλπ. Εδώ όμως η διοίκηση βγαίνει και λέει για πρωταθλήματα, ευρωπαϊκές πορείες και πωρώνεται ο κόσμος, αλλά η ίδια δεν φαίνεται σε θέση να στηρίξει τους στόχους ή να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα. Απόδειξη της άγνοιας, υπήρξε το καλοκαίρι, όταν κατέβηκε στα προκριματικά με φευγάτους ex players και την πάτησε από τους ισραηλινούς. Είναι αδιανόητο να μην κάνεις αυτό που κάνει κάθε σοβαρή ομάδα, όταν πουλάει έναν παίχτη ακριβά: να έχει ετοιμότητα να αποχτήσει έναν άλλο παίχτη, που τον έχει τσεκάρει και πιθανολογεί σοβαρά ότι θα της βγει. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε είσαι ποδοσφαιρικό νηπιαγωγείο.Τωρα που όλες οι μεσαίες ομάδες του πλανήτη ζορίζονται και πουλάνε παίχτες, είσαι αδικαιολόγητος να μην έχεις βρει δυο κεντρικούς αμυντικούς και δυο αμυντικά χαφ να αναπλρώσεις τα κενά σου.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ στα κυριότερα. Να επισημάνω μόνο ένα: Ας λέει ο γαύρος ότι του αρέσει ό,τι γίνεται με την Πόρτο, τον Άγιαξ κλπ. Δεν είναι σε θέση να κάνει όμως, εκείνο που κάνει ο οπαδός αυτών των ομάδων. Ο γαύρος δεν έχει υπομονή. Καθόλου. Δεν έχει την κουλτούρα τους. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ. Γιαυτό είναι και πολύ δύσκολος. Μέχρις απελπισίας μερικές φορές...

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε την καλημέρα μου. Καλό μήνα. Επειδή εμείς οι γαύροι έχουμε κορεστεί (ή μήπως κουραστεί....) από την ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ κατάκτηση του πρωταθλήματος (ενίοτε και του κυπέλου), ας το χάσουμε μια φορά για να δούμε την ....γλύκα και να δούμε το τι έχουμε να ακούσουμε από τους άλλους.... Εδώ ακούμε τώρα, που σαρώνουμε τους τίτλους....!!! Όσο για τας Ευρώπας, το status του Ολυμπιακού είναι για μέχρι εκεί. Να συμμετέχουμε στους ομίλους του Ch. L. που και που να πηγαίνουμε στους 16 και στο Europa όπου φτάνει το πάπλωμά μας. Κατά την ταπεινή μου άποψη, για να ανέβει επίπεδο ο Θρύλος χρειάζεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (εν μέσω μνημονίων και εν γένει χαλεπών καιρών)ενίσχυση.... Δεν γνωρίζω αν με τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι εφικτό..... ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Η λογική που -σωστά- εκφράζεις, αντιτίθεται στα "θέλω" των πολλών. Η κλασική αντιπαλότητα: Καρδιάς και εγκεφαλικού φλοιού... Αν όμως ο άλλος σου πει τα πράματα σταράτα κι΄απ΄την αρχή, θα΄ταν ΠΙΘΑΝΩΣ διαφορετικό το κλίμα. Θα' ξερες τί να περιμένεις. Πιθανώς. Γιατί με τον οπαδό του Ολυμπιακού, υπάρχουν δυσκολίες. Θέλει το παραπάνω. Και λογικά. Οι αριθμοί, οι κατατάξεις κλπ ( μιλάω για Ευρώπη ), είναι μεν σωστά, αλλά ο άλλος δεν πείθεται. Πες του μέχρι εκεί που μπορείς να φτάσεις απ΄την αρχή, εξήγησέ του το επίσημα, αλλά τί λέω; Ποιός το κάνει αυτό; Κανείς. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΠΑΝΤΟΥ.

ΘΑΑ...ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ.

Εικόνα holland74

Η τελευταία παράγραφος όλο το ζουμί Απόστολε...

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ απλώς καταγράφω, αδελφέ...