ΜΑΓΚΑΚΙ...ΕΝΤΕΡ ΓΙΟΥΡΓΚΟΥΒΕΝ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ, ΣΤΟΥΣ...ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ!



Διάβασα τί δήλωσε αυτός ο τύπος, ο Εντέρ Γιουργκουβέν κάπως έτσι, γενικός διευθυντής της Οσμανλίσπορ, για τον αυριανό αγώνα με τον Θρύλο. Καταχωρίζω τα κυριότερα:

- Βλέπουμε αυτό το παιχνίδι σαν ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ...

- Πιστεύω έχουμε ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΩΣ ΧΩΡΑ...

- Πιστεύω πως θα έχουμε καλή φιλοξενία

- Θα ήθελα να σημειώσω, πως στο δεύτερο παιχνίδι εμείς ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ...

Σχολιάζω λοιπόν και απαντώ στα παραπάνω:

1. Αυτές δεν είναι κουβέντες σοβαρού ανθρώπου, λαμβανομένου υπόψη ότι μιλάς όχι σε κανα καφενείο από΄κείνα που΄χετε με τα...λιλιπούτεια καθισματάκια, αλλά με επίσημη διοικητική και μάλιστα την κορυφαία ιδιότητα, στα πλαίσια ενός διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα για την δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης ( Σ.Σ. Τώρα τί σχέση έχετε΄σεις μ΄αυτή την τελευταία, είν΄άλλο καπέλο...).

2. Παραβλέπω λοιπόν το ηλίθιο "εθνική υπόθεση" που ξεστόμισες και παραμένω στο ότι αύριο θα΄χουμε μια αμιγώς ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ στο γήπεδο Καραϊσκάκης και τίποτα παραπάνω. Φανατισμένη οπαδικά, ναι. Μα, ξαναλέω, τίποτα παραπάνω. Κι΄ο καλύτερος, ας κερδίσει. Θα το βιώσεις, έννοια σου, ετούτο και θα το καταλάβεις. Δεν αρκέστηκες όμως σε μία μαλακία, αλλά πρόσθεσες και δεύτερη. Μεγαλύτερη. Μας είπες ότι έχετε προβάδισμα και "ως χώρα". Πού ρε μαγκάκο; Για να το "πιάσω" καλύτερα. Μιλάς για μπάλα ή για...στρατό, ναυτικό και αεροπορία; Γιατί την άφησες, έτσι σκόπιμα, την κουβέντα να αιωρείται... Εκτός κι΄αν δεν μεταφράστηκε ή μεταφέρθηκε σωστά το πράμα.... Θα μπορούσα κατά συνέπεια να σου πω πολλά. Προφανώς όμως έχω να κάνω με αρρωστημένο μάλλον, από΄κείνα τα...υπερεθνικόφρονα, μυαλό. Αυτά, γείτονα, να τα λες στους συμπολίτες σου στην Άγκυρα ή στους Κούρδους ή δεν ξέρω πού αλλού κι΄όχι εδώ. Σ΄ΕΜΑΣ. Αφού μπορεί να ζούμε μεσ΄στα δύσκολα ομολογουμένως προβλήματά μας, αλλά δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ διϊστορικά μ΄εσάς. Είμαστε μια χώρα, που΄χει ΔΩΣΕΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στην ανθρωπότητα κι΄όχι σαν την δικιά σας, που΄χει ΜΟΝΟ ΠΑΡΕΙ... Θεωρώ λοιπόν ότι το΄πες ειδικά σε σχέση με τη θέση της εθνικής σου έναντι της δικής μας στην λίστα κατάταξης της ΦΙΦΑ και τίποτ΄άλλο. Τώρα βέβαια τί σχέση έχει αυτό, με την διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός στην αντίστοιχη κατάταξη της ΟΥΕΦΑ απ΄την δική σου ομάδα ( αν υπάρχει μέσα, μιας και βαριέμαι να ψάξω ) ας μην το θίξω καν, καθ΄ότι υποτιμώ τον εαυτό μου....

3. Και μπαίνω στο τελευταίο σημείο. Εκείνο το "πιστεύεις" πως θα΄χετε καλή φιλοξενία και πως θα μας την "ανταποδώσετε" εκεί πέρα. Βλέπω μια υποβόσκουσα απειλή εδώ εγώ ή μου φαίνεται απλώς, έτσιιιι λανθασμένα; Τί μας λες δηλαδή, φιλαράκο; Κοιτάτε να μας φερθείτε Έλληνες καλά, γιατί θα΄ρθετε κι΄εσείς σ΄εμάς, οπότε αν κλπ, θα...φάτε καλά; Ασε τους ψευτοτσαμπουκάδες, ρε Εντέρ πως σε λένε... ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ΄ΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ. ΣΤΟΥΣ ΙΣΙΟΥΣ, ΙΣΙΑ ΚΙ΄ΟΜΟΡΦΑ. ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ... ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ΄ΕΣΑΣ ΙΣΙΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ...ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ "ΠΑΙΡΝΕΙ" ΕΞΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΙ΄ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ...

Ολοκληρώνω τούτο το κείμενο, μ΄εκείνο που μας ενδιαφέρει στην τελική ΚΑΙ ΜΟΝΟ: το αυριανό παιχνίδι. Διαβάζω πρωτοσέλιδα και κάποια αθλητικά σάϊτ σήμερα, που κάνουν υποθέσεις για τη σύνθεση της ομάδας με βάση τις χθεσινές...Μπέντειες ενδείξεις. Μιλάνε για Ανδρούτσο, Ρέτσο, Σισοκό, Καπίνο. Όλα καλά. Θα δούμε τελικά. ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑ - ΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ. ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΡΗΝΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΝΓΚ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ - ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ - ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΚΙ΄ΑΣ΄ΤΟΝ...ΕΝΤΕΡΑΚΟ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ....

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Επειδή τα πράγματα στη χώρα αυτή λειτουργούν από ιδρύσεως, όπως λειτουργεί μια σκληρή χούντα, οι υπεύθυνοι σε κάθε πόστο, ακόμη και σε εμπορικές εταιρείες, πρέπει να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον, να παίρνουν οδηγίες όποτε χρειαστεί και να υπακούν στον κρατικό κομισσάριο σε όσα υποδείξει. Αυτό συμβαίνει παντού, ακόμα και στη δικαιοσύνη, την παιδεία και τον τύπο. Αν πας λίγο κόντρα, εξαφανίζεσαι με τσιμέντο στα πόδια. Μιλάμε για θεσμοθετημένη μαφία (όχι σαν τη δικιά μας βέβαια, αλλά πιο συστηματική). Ο τύπος που έκανε τις δηλώσεις, πέρασε πρώτα από την υπηρεσία ασφάλειας και προπαγάνδας και πήρε οδηγίες, να μας πει ότι έχει προβάδισμα ως χώρα, να μας μειώσει στο χώρο μας και να μας πει απειλητικά, ότι αν κάνουμε το παραμικρό, υπάρχει και ρεβάνς. Αυτά τα ολίγα για όσους μικρόνοες υποστηρίζουν ότι οι τούρκοι είναι καλοί σαν άνθρωποι, κάνουμε καλή παρέα, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, οι σεισμοί απέδειξαν την αδελφοσύνη των λαών και λοιπές μούφες. Οι τούρκοι υπηρετούν εν συνόλω την επίσημη εθνική πολιτική, όποια κι αν είναι αυτή. Γενοκτονίες, εκφοβισμούς, πέταμα μεταναστών στην αφρισμένη θάλασσα με σωσσίβια πισίνας, διώξεις πληθυσμών και αμέτρητα άλλα. Αποτελούν με μια φράση μια αρχέγονη κατάρα για τη χώρα μας. Ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας δώσει η ιστορία και η φύση, το προσωποποίησε σ αυτούς.

Εικόνα apostolos gaganis

Άσχημος γείτονας. Πολύ. Αυτός είναι κι΄ο λόγος που δεν έχω ταξιδέψει για τουρισμό ΠΟΤΕ σ΄αυτή τη χώρα. Εκ πεποιθήσεως, θα΄λεγα... Ας ελπίσουμε ότι αύριο θα τους πικράνουμε. Με εργαλείο τον Θρύλο. Τί πιο γλυκό...

Εικόνα savvas gridlock

Eγω παλι Αποστολε εχω παει σε Σμυρνη και Κωνσταντινουπολη και μπορω να πω οτι η Κωνσταντινουποη μπορει να θεωρηθει το 1/100 του Πειραια, το οποιο για τη δικη μου κλιμακα μετρησης ισοδυναμει με αυτο που αλλοι θα ελεγαν ''ό,τι καλυτερο εχω δει''. Εχω και καταγωγη απο αυτα τα 2 μερη και ημουν καπως φορτισμενος, μην με περασεις για καμια αδερφη τωρα που συγκινειται, προσχηματικα το λεω, καταλαβες. Στην Σμυρνη μπορω να σου πω οτι ενιωθα καπως σαν τον Καραϊσκακη, το Γιωργο εννοω τον παλιο, οχι το γηπεδο, μου φαινονταν πολυ προκλητικοι εκει οι ''γειτονες'', σε αντιθεση με την Κωνσταντινουπολη που ηταν φιλικοτατοι και ηταν ακριβως σαν την Ελλαδα σε ολα. Και Σαμσουντα θελω να παω καποια στιγμη, να βρω κι αυτες τις ριζες, γιατι ειδικα εκει δεν εχω και παραστασεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Σέβομαι απολύτως την άποψή σου. Ξεκινάμε πάντως από εντελώς διαφορετική βάση. Έχεις ΡΙΖΕΣ εκεί. Εγώ, καμιά. Ίσως να΄μαι και προκατειλημμένος, αφού έχω ακούσει από φίλους και γνωστούς πολλές φορές ιδιαίτερα θερμά και επαινετικά λόγια γιαυτή την χώρα, μετά από επίσκεψή τους. Εξέφρασα αυτό που νιώθω. Δεν θα αισθανόμουνα καλά, αν βρισκόμουνα στην Τουρκία. Μπορεί κι΄εκείνη η εμπειρία του ΄74, που φτάσαμε ένα τσακ απ΄τον πόλεμο μαζί τους, να΄χει παίξει υποσυνείδητα τον ρόλο της. Με είχανε στη πρώτη γραμμή ( πεζοναύτης...). Εν πάση περιπτώσει, μου΄χουνε μαυρίσει τόσες φορές την ψυχή, που δεν τους θέλω. Αλλο αυτό βέβαια κι΄άλλο όταν είδα και άκουσα πρόσφατα βίντεο φτιαγμένο μετά από 5ετή δουλειά απ΄το Πανεπιστήμιο του Stanford, με το πώς θ΄ακουγότανε η ιερατική Ορθόδοξη ψαλμωδία στην Αγιασοφιά ΤΟΤΕ, που εκεί να δεις τί πάει να πει...αδελφή από το κλάμα.

Εικόνα Romain

Όταν μιλάς δείχνεις και το επίπεδο σου. Και ο τύπος μας έδειξε τι επίπεδο εχει.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διαθέτει ποδοσφαιριστες που ειναι απο αρκετες θρησκείες και εθνικότητες. Η Οσμαλινσπορ διαθέτει και χριστιανούς ορθόδοξους ποδοσφαιριστες.

Βεβαια η ομαδα αυτη ειναι βασισμένη στη θρησκεία και στον εθνικισμό. Κατι που ο Τούρκος ηγέτης Ατατουρκ είχε καταλάβει ενα αιώνα πριν οτι η θρησκεία θα πρεπει να ειναι διαχωρισμένη απο το κράτος και προσπάθησε να το διασφαλίσει.

Η Τουρκία ειναι μια μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό χώρα. Διαθέτει δε και μια μικρή μειοψηφία σοβαρών δημοσιογραφους που γράφουν αυτα που πιστεύουν ακόμα και υπό την απειλή της βίας απο το κράτος, τον στρατό ή την θρησκευτική ηγεσία.

Ο Γιουρκοβεν δείχνει με τις δηλωσεις του οτι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον φανατισμό , το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, και την γενική κοινωνική άγνοια των οπαδών στην Τουρκία. Ή ειναι και αυτός στην ίδια μοίρα.

Μην ξεχνάμε οτι στην Τουρκία, οι μορφωμένοι ειναι μια πολυ μικρή μειονότητα.

Εικόνα apostolos gaganis

Γενικά οι προκισμένοι αποτελούν μειονότητα. Παντού και πάντα. Η ποιότητα, πουθενά δεν αφθονεί. Γύρω μας να κοιτάξουμε, φθάνει...

Εικόνα aris belem

Καλημέρα αδερφέ Απόστολε. Κλασσική τακτική των πουθενάδων αδερφέ, με μια δόση "μην μας κουνηθείτε γκιαούρηδες, γιατί θα δείτε τι θα πάθετε στην Άγκυρα". Πουλάει μαγκιά και εθνική ντόπα στο αφεντικό του το καραφλό γιουσουφάκι και πιστεύει ότι με αυτές τις παπαριές θα πειράξει το μυαλό των δικών μας. Ο ΣΟΒΑΡΟΣ Ολυμπιακός, τέτοιες ομάδες τις στέλνει πίσω στην ανυπαρξία τους από το πρώτο ματς. Το ματς θα πάει καθαρά στον τσαμπουκά και στο ποιος το θέλει περισσότερο, στον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών μας και στην δίψα τους για διάκριση. Στοιχεία, που ειλικρινά ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ, ότι διαθέτουμε σε μεγάλο βαθμό.

Εικόνα apostolos gaganis

Ο καλώς εννοούμενος τσαμπουκάς, αποτελεί προϋπόθεση νίκης και καθρεφτίζει καλύτερα από κάθε τι άλλο το "ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ"...

Εικόνα matrasimca

Αποστολε να προτεινουμε στον Μπεντο να βαλει τους παικτες να δουν τους 300 και μετα να βγουν στο γηπεδο γεματοι ψυχολογικη ντοπα, με το μαχαιρι στο στομα.
Καλη ΝΙΚΗ!!

Ο λαος τους παντως οσους εχω γνωρισει εγω τουλαχιστον μοιαζει πολυ με εμας σε συμπεριφορα και ψυχοσυνθεση και εχουμε παρα πολλες κοινες λεξεις.
Ελεγε ο παππους μου στην μάνα μου με παραπονο, μια και ηταν Κερασουντιος, "γιατι μας ανακατεψαν? εμεις ζουσαμε αγαπημενοι με τους Τουρκους" εννοοντας τους γειτονους του στην ευρυτερη περιοχη.
Η πολιτικη ειναι που μας κανει εχθρους, αλλα κατανοω τους λογους που σε κανουν να αισθανεσαι ασχημα
Επειδη γνωριζω παντως μην φανταστεις οτι και εμεις ημασταν Αγιοι, οτι μας εκαναν τους καναμε και αντιστροφως.

Εικόνα apostolos gaganis

Με την ηγεσία τους έχω πρόβλημα, βασικά. Κι΄αυτό ανακλάται ευρύτερα. Φυσικά κι΄εμείς δεν είμαστε άγιοι. Αλλά ότι μας αλλάξανε τα φώτα, μας τ΄αλλάξανε. Ο πατέρας μου υπηρέτησε λοχίας το 1922 και πήρε μέρος στον πόλεμο τότε. Όλα εγγράφονται μέσα μας. Το ξέρεις. Το συνειδητοποιούμε ή όχι...

Εικόνα holland74

Έβλεπα χθες το Παρί-Μπάρτσα...Η διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες ήταν ένα πράγμα μόνο(καλά ήταν και ο Έμερι που πήρε στην τακτική τα σώβρακα του Ενρίκε), η μόνη διαφορά ξαναλέω που έκανε τη διαφορά των 4 γκολ ήταν το ΠΑΘΟΣ...Αυτό περιμένω από τους παίκτες μας αύριο, επειδή θεωρώ δεδομένο το πάθος του κόσμου, αν παίξουμε με ψυχή δεν γλυτώνουν οι γκρίζοι λύκοι ούτε ασιατικές εγχώριες τίγρεις και λοιποί πολυκέφαλοι αετοί κλπ κλπ...

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι.

Εικόνα aris belem

Μία προσθήκη αν μου επιτρέπεις Ολλανδέ. Το πάθος, ο Έμερι και φυσικά η παικτούρα αλλάζει ταχύτητα σ αυτήν την ομάδα και λέγεται Ντι Μαρία.

Εικόνα holland74

Εγώ αν ήταν να διάλεγα παικτούρα από την Παρί για τον Ολυμπιακό θα διάλεγα Βεράτι :)

Εικόνα aris belem

Δεν θα διαφωνήσουμε φίλε μου. Τώρα ο Ντι Μαρία για εμένα, βρίσκεται καιρό ψηλά στην μεγάλη λίστα εκτίμησής μου στους Αργεντίνους μπαλαδόρους - παρότι διαμένω στην Βραζιλία.

Εικόνα George - Mati

Για αυτό αγαπητέ Απόστολε, ξεκινάμε το τσίκνισμα από νωρίς αύριο στους προκλητικούς γείτονες στο Καραϊσκάκη και μετά τηρούμε τις παραδόσεις μας.....

Εικόνα apostolos gaganis

Θααα....επιληφθώμεν δεόντως του θέματος, έπαρχε. Οσονούπω...

Εικόνα savvas gridlock

Ολα ξεκινουν απο το πανηλιθιο νουμερο-προεδρο της Οσμανλισπορ, πρωην Ανκαρασπορ, ο οποιος ειναι ταυτοχρονα και δημαρχος της Αγκυρας. Μιλαμε για το γιουσουφακι του Ερντογαν, οποιος δεν ξερει ας δει τα παρακατω.

http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/753915/toyrkiki-proklisi-o-d...

http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/768433/oi-toyrkoi-trelathikan-x...

Με δεδομενο οτι υπαρχει εξαρση στο προσφυγικο στο Αιγαιο τωρα που παει να ξανανοιξει ο καιρος, αλλα ειναι ορθανοιχτο και το κυπριακο τωρα που ανακαλυφθηκαν υδρογονανθρακες στα κοιτασματα Ζορ-Λεβιαθαν-Αφροδιτη εκει νοτια της Κυπρου, εγω δεν αποκλειω το να μετατρεψει τον επαναληπτικο στην Αγκυρα αυτο το βλημα σε τουρκικο εθνικιστικο παραληρημα, εκδηλωση Γκριζων Λυκων. Για πολλους λογους λοιπον, καλο ειναι αυριο να τελειωσουμε την προκριση με μια εμφατικη νικη.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Τους ρίχνουμε, τρία γκολάκια;

Εικόνα savvas gridlock

Θα το ξαναγραψω, Αποστολε, κι ας γινω κουραστικος. Ακουω και διαβαζω διαφορους, π.χ. το Νικολακοπουλο, που λενε ''τωρα θα φορμαριστει η Οσμανλισπορ, τωρα γυριζει ο καλυτερος παικτης της, το δεκαρι Nτιαγε που ελειπε με τη Σενεγαλη στο Κοπα Αφρικα''.

http://www.sport-fm.gr/article/i-alitheia-gia-tin-adipalo-tou-olumpiakou...

Καλα κανει και τα γραφει ο Κωστας, πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση, οχι ομως να πηγαινουμε στο αλλο ακρο και να θεωρουμε κατι σαν υπερβαση την προκριση κοντρα στην Οσμανλισπορ. Ο Κωστας βαραει καμπανακια ως συνηθως και σωστα το κανει, αλλα μιλαμε για την 9η ομαδα στη βαθμολογια του τουρκικου πρωταθληματος, την ομαδα που αποκλειστηκε στο Κυπελλο απο την Κασιμπασα, την ομαδα που παιζει πρωτη φορα στην ιστορια της σε ευρωπαϊκα Κυπελλα, την ομαδα που εχει πολυ μικροτερο μπατζετ απο το δικο μας, την ομαδα που εδω και δυο χρονια εχει ξοδεψει για μεταγραφες λιγοτερα λεφτα απο τον Παναιτωλικο του Κωστουλα. Αλιμονο αν δεν μπορουμε να κερδισουμε και να αποκλεισουμε μια τετοια ομαδα. Τοτε να μην βγαινουμε να παιξουμε στην Ευρωπη. Εχει 2-3 καλους παικτες; Ε προφανως θα εχει, αν δεν ειχε δεν θα ηταν εδω. Με αυτην τη λογικη, η Ντιναμο Ζαγκρεμπ που κερδισαμε περυσι μεσα-εξω στους ομιλους του Τσαμπιονς Λιγκ, ποσους καλους παικτες ειχε; Η Αρσεναλ που επισης κερδισαμε; Η Ατλετικο και η Γιουβεντους προπερσι; Για'μενα λοιπον η απαντηση ειναι ξεκαθαρη στο ερωτημα σου. Ναι, τους ριχνουμε 3 γκολακια. Τουλαχιστον. Αλιμονο αν δεν μπορουμε μεσα στο Καραισκακη κοντρα σε αυτους να το κανουμε. Πού να ερχοταν και καμια Μπεσικτας ας πουμε στο Καραισκακη, η πρωτοπορος του τουρκικου πρωταθληματος αυτην την στιγμη, τι θα διαβαζαμε αραγε;

Εικόνα aris belem

Καλά τα γράφει ο Κώστας φίλε Σάββα,για τους λόγους ακριβώς που αναφέρεις θα μπουν σκυλιασμένοι για την νίκη καθότι: 1. δεν έχουν τίποτα να χάσουν 2. δεν τους έμεινε τίποτα άλλο για να περισώσουν το όποιο τους γόητρο, γι αυτό και το μετατρέπουν σε εθνική υπόθεση 3. οι εν λόγω βλαμμένοι διοικούντες της ήδη έχουν παρουσιάσει τα επιπλέον εθνικά κίνητρα. Επιβάλλεται συγκέντρωση και εγρήγορση και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ από όλους. Η δυναμική των ομάδων είναι ακριβώς αυτή που λες, οτιδήποτε άλλο πλην της πρόκρισης θα αποτελεί σοβαρό ευρωπαϊκό πισωγύρισμα και χύσιμο της καρδάρας που γεμίζει τόσα χρόνια με ιστορικά αποτελέσματα η ομάδα.

Εικόνα apostolos gaganis

Νομίζω ότι οι λόγοι γιαυτή την συντηρητική προσέγγιση του παιχνιδιού αύριο, που κι΄εγώ την έχω, είναι τρεις. Ότι: 1) Έχει καεί επανειλημμένα η γούνα μας στο παρελθόν από θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους, 2) η Οσμανλίσπορ μας είναι εντελώς άγνωστη, και 3) ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που θα θέλαμε, ώστε να τον εμπιστευτούμε με ( μια ποδοσφαιρική έστω ) σιγουριά. Είμαστε, επομένως, λίγο "κουμπωμένοι". Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, εφ΄όσον γίνεται με μέτρο. Ενθουσιασμό, βλέπω να΄χουμε πάντως. Να βοηθήσουν κι΄οι παίχτες βέβαια...

Εικόνα Son of Hoof

Συμπέρασμα από ΌΛΑ τα παραπάνω:

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ νωχέλεια και μπλαζέ αντιμετώπιση με "fair-play" αγκαλίτσες.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ απ'το 1 ως το 90. Μια καλή, γερή, ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, σαν αυτές που έχουν πέσει στο europa εντός έδρας κατά καιρούς...

Και όταν είμαστε στις καθυστερήσεις και έχουν τελειώσει όλα, δε θα με χάλαγε να ρίξει και το γηπεδο 5-6 ΚΑΛΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ στα τούρκικα.

Αυτό. Δε ζητάμε και πολλά...

Εικόνα apostolos gaganis

Στο πνεύμα σου είμαι, αδελφέ. Πάντως, να σου πω, έχω ένα φίλο που ταξίδευε συχνά παλιότερα στην Ευρώπη και μου΄λεγε πως τα΄βρισκε πολύ καλά στις διαφορες διεθνείς συναντήσεις του έξω με τους Τούρκους και ειδικά τις Τουρκάλες, που ήτανε και πολύ ξηγημένες. Προς μεγάλη...έκπληξη των ετέρων - αλλοεθνών - συναδέλφων τους και ειδικά των εκ των βορειοευρωπαϊκών χωρών προερχομένων ( και αντίστοιχη...πλάκα, στα κρυφά, του φίλου μου και της Τουρκάλας..).