ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΨΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ...



Μέχρι τ΄αυριανά ματσάκια, λέω να γράψω δυο λόγια απ΄τη σημερινή μου βόλτα στα πρωτοσέλιδα και οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων. Επικεντρώνοντας σε όσα "τσίμπησα".

1.  ΤΟ "ΦΩΣ" ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ

Μ΄ενδιαφέρει σαφώς η εμφάνιση, εκτός φυσικά κι΄απ΄το τί γράφει, του "Ευαγγελίου". Είπαμε: Μας μεγάλωσε και τα τοιαύτα. Το αγαπάμε. Το ξεχωρίζουμε.

Προσέχω λοιπόν τον τελευταίο καιρό το κασέ της πρώτης του σελίδας. Τώρα που αρρώστησε κι΄ "έφυγε" ο πατριάρχης. Αν αλλάζει στυλ. Και βλέπω κάτι ψιλούουουτσικες μεταβολές. Αβληχρές αλλαγές προς το πιοοο...σύγχρονο, να πούμε. Παίρνω έτσι θέση αμέσως. Όχι ότι παίζει βέβαια καναν ιδιαίτερο ρόλο η γνώμη μου, αλλά νααα...έτσι το νιώθω. Κι΄επειδή οι διαχειριστές του σάϊτ εδώ μου΄χουν παραχωρήσει ευγενώς τούτο τον χώρο, καταθέτω απλά την άποψή μου. ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΤΟ "ΦΩΣ". Το κασέ του είναι ταυτισμένο στη συνείδησή μας με πάρα πολλά γαυραισθήματα. Από νίκες, εκπλήξεις, πίκρες, γνώμες, προβλέψεις, αγώνες, ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχεδόν γύρω απ΄τον Ολυμπιακό μας. Παρατηρώ πρόσφατα κάτι...me too-κινησούλες ως προς τη δομή του εμπροσθοφύλλου. ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ, ΠΑΙΔΕΣ! ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ "ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ" ΠΡΟΤΥΠΑ. Το θέλω σαν...την "ΕΣΤΙΑ", την πολιτική φημερίδα, ρε παιδί μου. Γεροντοκόρη. "Νύμφη ανύμφευτε". ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ. Γιατί το΄βλεπα σήμερα, κι΄αν εξαιρέσεις το σχήμα του, κάααατι προς..."αντικειμενικίλα" με πήγαινε αισθητικά. Μακριά από τέτοιες επιχειρήσεις συνεπώς.

2. ΤΟ "ΛΕΜΟΝΙΔΕΙΟ" ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙ΄ΑΥΡΙΟ.

Δηλώνω εξ΄αρχής ότι την Κυριακή θέλω να τελειώνουμε με τον τίτλο. Καθαρά πράματα. Νίκη, πρωτάθλημα, κάρφωμα για 44η φορά της ερυθρόλευκης παντιέρας στην εγχώρια ύψιστη ποδοσφαιρική κορφή και ΤΕΛΟΣ. Για να καούν, άλλη μια φορά, όλοι οι αλλόθρησκοι αφεδρώνες και ν΄ακούω τους μασκέ οδυρμούς και κοπετούς των, με τον μανδύα της υποτίμησης, της απαξίωσης, του σαρκασμού μας κλπ. Έτσιιιι... Να χώνεται η ερυθρόλευκη οδοντογλυφίδα όσο πιο βαθιά γίνεται τρυπώντας τους στύλους του Μοργκάνι στο γνωστό ανατομικό τους σημείο, κι΄άστους να σκούζουν... Θα΄χουμε καιρό όμως γιαυτά. Τώρα μ΄εκείνο το ΠΟΛΥ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ λίφτινγκ, που λεν΄τα φύλλα ότι θα μας κάνει ο κ. Σερτάκης στην πατρίδα του σουβλακιού. Το...καλαμάκι να προσέξουμε. Κάτι τέτοιες...ευρύτητες επιχειρούσε κι΄ο Σίλβας, θυμάμαι, κι΄ο Μπέντος... Εγώ, Τάκη, προπονητής δεν είμαι. Εσύ είσαι και το σέβομαι. Αλλά μ΄αρέσει το "μηδέν άγαν" όταν θέλω να σιγουρέψω κάτι, ειδικά προς στο τέλος μιας διαδικασίας κι΄αφήνω το "ο τολμών νικά" γι΄άλλες στιγμές, όταν π.χ. διεκδικώ υπό συνθήκες δύσκολες, ενάντιες, που δεν δείχνουν ευνοϊκή για μένα μεταστροφή, εκτός κι΄αν τα παίξω όλα για όλα, οπότε δεν έχω και τίποτα να χάσω. Και με τις γυναίκες, παρενθετικά, το ίδιο... Όταν μιλάμε για...κατάκτηση. Θα μου πεις, όπως και να γίνει, πρέπει να ξεκουράσω βασικούς μου παίχτες, έρχεται το Κύπελλο, το πρωτάθλημα είναι ήδη δικό μου κλπ. Σωστάαα. Αλλά νααα... Τη δοσολογία να προσέξουμε, Τάκη μου. Στα φάρμακα, το πολύ βλάπτει συχνά. ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Τ΄άλλα είναι δικά σου... ( Αρρώστια κι΄αυτή η οπαδική...προπονητική. Ανίατη, αλλά τί να κάνουμε μέχρι να΄ρθει αύριο το ματσάκι; Άσε που η Λειβαδιά, θα ξεσκιστεί. Έθος γαρ τοις αλλοθρήσκοις άπασι, όταν παίζουν μ΄εμας... ).

3. ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΑΖΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΤΕΡΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑΣ.

Έ-έ-έρχο-νταιαιαι... Οι εκλογές. Όχι τα γήπεδα των δυονώνε τους. Έτσι φαίνεται. Να τα΄χουμε με το αντιΟλυμπιακό μέτωπο καλά, ε, κι΄όσο να΄ναι, κάτι θα τσιμπήσουμε κι΄απ΄τους γαύρους. Ενώ άμα λέγαμε όχι, θα εξαγριώναμε τους αντικόκκινους, οι γαύροι μας τα χρωστάν απ΄την άλλη με τους Κοντονήδες και σία, fuck it, θα την είχαμε βαμμένη... ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Κάτι σαν κι΄αυτό που έκανε προ ημερών ο γελοιοδέστερος των Ελλήνων. Σκέτη, στυγνή, πολιτική επιλογή. Οι γαύροι ούτως ή άλλως με μισούνε. Πετάω την -κία μου και παίρνω όλους τους αντιΟλυμπιακούς μαζί μου. Βγαίνω πάλι, έτσι, με τα τσαρούχια. Μελετημένη ενέργεια. Όχι παρορμητική, ενός απλά κομπλεξικού. Που είναι. Για πολλούς, φαντάζομαι, λόγους. Καθόλου τυχαία. ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Το ίδιο και οι...όψιμες αντιδράσεις των "ερυθρόλευκων" πολιτικών εναντίον του. Κι΄αυτές καλά μελετημένες. Του κώλου τα εννιάμερα, λέμεεε.... ( Σ.Σ. Τον Χριστόφορο, εγώ, δεν τον ξεχνάω. Κι΄ο άλλος, εύχομαι, να μην τον ξεχάσει. Γιατί ήταν ΑΝΑΝΔΡΙΑ αυτό που΄χε κάνει εις βάρος του στην Κρήτη... ).

Να κάνετε γήπεδα! Γιατί να μην κάνετε; Καλό για το ποδόσφαιρό μας, στην τελική. Και ένα και δύο κι΄όσα γουστάρετε ο καθένας. Αλλά όπως ΠΡΕΠΕΙ και με ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. Όπως φτιάξαμ΄εμείς τα σπίτια μας. Όχι δικά μου, όχι του γαυρολαού. Ο τελευταίος, μάγκες, σας έχει πολλά μαζεμένα. ΟΛΩΝΩΝΕ. Όχι μόνο όσων είναι τώρα στο γκουβέρνο. ΟΛΟΝΩΝΕ. Διαχρονικά. Πάει αλλού η κουβέντα όμως και λέω να σταματήσω εδώ...

Υ Γ. Για ΄κείνο το μπασκετάκι θα γράψει κανείς απ΄τα τσακάλια που διαθέτει στο σχετικό αντικείμενο, η γαυροφωλιά μας; Και επίκαιρο και κάργα επιθυμητό...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Πόσο δίκιο είχες (και) με τα περί λίφτινγκ. Απόστολε. Θα μας
σκάσουν. Θρύλος από το ’60 και τέτοιας έντασης και τόσης
διάρκειας ανησυχία, νευρικότητα, χυχρολουσία και οργή δεν
θυμάμαι να αισθάνθηκα ποτέ. Ούτε τόση ανυπομονησία.’Ισως
επειδή είμαι αφάνταστα οργισμένος απ’ όλη αυτή τη λυσσαλέα
και βρόμικη επίθεση διαρκείας που δεχόμαστε και με την
κυβερνητική κ.ά. στήριξη ή ανοχή και για τον επί πλέον αυτό
λόγο θεωρώ εντελώς απαραίτητη -εκ των ων ουκ άνευ ή sine
qua non, που λέγαν αρχαίοι ημών και μη πρόγονοι- την κατάκτηση
του φετινού τίτλου.
Για τους παίχτες θα πω μόνο: όποιος λόγω έλλειψης είτε
τεχνικής είτε της αναγκαίας ευφυϊας και ψυχραιμίας είτε
(και) της αναγκαίας ψυχολογίας αδυνατεί κατ’ εξακολούθηση
να σπρώξει τη μπάλα και σε κενή εστία ας μας αδειάζει τη
γωνιά ή ας μην ροβολήσει κατά το λιμάνι. Νισάφι πια!

Εικόνα apostolos gaganis

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Ας είναι. Άντε να τελειώνουμε μ΄αυτή την κωλοχρονιά...

ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Εικόνα Harry red logic

Αυτό που κυκλοφορεί ευρέως οτι οι απολυμαντές εκβιάζουν τον Θόδωρο στην ΟΥΕΦΑ έχει βάση?
Πάντως όπως έχουν τα πράγματα φαίνεται οτι μας ετοιμάζουν σφαγείο στο κύπελλο ..
ο νιάου και ο κοκαλιάρης,ο τουρκολάγνος κουτσολαμόγιος με την υποστήριξη του χουντονίσκου και του μαδουρίπρα απαγορεύουν να πάρει πέναλτυ ο Θρύλος.τα πέναλτυ είναι προνόμιο του τουίτη!
Πολύ φοβάμαι οτι η αντίδραση της Διοίκησης εξανεμίζεται στις ανακοινώσεις του Καραπαπά!Δεν ιδρώνει το αυτί
τους, το απολαμβάνουν!
Πρόεδρε τι συμβαίνει έχεις την δύναμη να τους κοντράρεις?

Εικόνα apostolos gaganis

Αύριο θα τα πούμε. Να κάτσει η σκόνη, να πέσουν οι σφυγμοί, να καταλαγιάσει η δυσανασχέτηση...

Εικόνα Harry red logic

Πρόεδρε,
1. Τα δικά σου μάτια δεν πονάνε?
2. Το στομάχι σου δεν δένεται κόμπος?
3. Τα νεύρα σου δεν γίνονται κουρέλια?
Αν όχι μπράβο σου έχεις τις αντοχές του Ηγέτη!
Εμείς όμως δεν λαμβανόμαστε υπόψη?

Υ.Γ Μας αποζημίωσε η μαγική γκολάρα του καταιδρωμένου Καρντόσο!τύφλα να 'χει ο Λιονέλ!

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ κούλα!

Εικόνα Arxidakos

Τι να πουν και οι "αντικειμενικές"... Εδώ σήμερα το GOAL έχει κεντρικό στο πρωτοσέλιδο ότι ο βάζελος λέει τσεκάρει κάποιον τερματοφύλακα και ενώ υποτίθεται ότι απευθύνεται σε όλους (χαχαχα και πάλι χα) έχει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας (και μόνιμο εραστή τους) μια ανάσα πριν το πρωτάθλημα χαμένο σε μικρό τετραγωνάκι κάπου...

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Το πρόσεξα κι΄εγώ. Ρεζίλια. Αναγούλα σκέτη...

Εικόνα savvas gridlock

Για το αυριανο ματς με το Λεβαδειακο.

''Πιο συγκεκριμένα η 18μελής αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τους:
Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Σισοκό, Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Καπίνο, Ανσαριφάρντ, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μάρτινς, Νικολάου, Παρέδες, Ρέτσος, Σεμπά, Βιάνα. Ο Τάκης Λεμονής άφησε εκτός αποστολής για το συγκεκριμένο παιχνίδι τους Φορτούνη, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρομαό και Ντε Λα Μπέγια, προκειμένου να τους δώσει «ανάσες» ενόψει της συνέχειας της σεζόν.''.

Εγω παντως το βλεπω over το ματς.

Εικόνα apostolos gaganis

Το ροτέϊσον μοιάζει τελικά για μέτριος βραστός. Ας δούμε...

Εικόνα Red Kokkinos

Συγνωμη Αποστολε, διαφωνω. Σε καμια του ταινια δεν μου εκανε εντυπωση ο παπαροπατζας. Σε ολα του τα φιλμ κρυοκολος και σαχλος.

Εικόνα apostolos gaganis

Ό,τι πεις Ερυθροκόκκινε....

Εικόνα holland74

Καλησπέρα...
Συμφωνώ σε όλα ειδικά αυτό για το rotation που διάβασα πως σκέφτεται ο Λεμονής...Και εγώ είμαι της άποψης να καθαρίσουμε τον τίτλο και αλλαγές στα 2 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος..
Στο μπασκετάκι δείχνει η ομάδα σκληρή, αν δεν έχει άλλους τραυματισμούς και την κακή συνήθεια να μπαίνει χαλαρά ή να χαλαρώνει σε κάποιο σημείο σε μερικούς αγώνες, πιστεύω πως θα προστατέψει το ΣΕΦ.. Η Αναντολού καλή και πολύ αθλητική ομάδα, αλλά είναι από αυτές που αν τους κόψεις το βήχα από νωρίς, δύσκολα θα απειληθείς, αν πάλι τους αφήσεις να αποκτήσουν ψυχολογία, μπορούν να σε σκοτώσουν...
Περί γραφικών και γελοίων πολιτικών και άλλων, φοβάμαι πως είναι η απόλυτη πλειοψηφία σε αυτόν τον τόπο πια..
Είναι σαν την κοινή λογική...Δεν είναι καθόλου κοινή, δυστυχώς...

Εικόνα apostolos gaganis

"Γύρισεεεε, σε περιμέεενω γύρισεεεε...", που΄λεγε και το άσμα το παλαιόν. Μιλάω για την κοινή λογική. Σιγάαα... Αυτή από χρόνια έχει πάθει ωτοσκλήρυνση...

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες (με τον δικό σου ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ τρόπο) για τους στύλους του Μοργκάνι...... Εννοείται ότι ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ στα λεγόμενά σου, ιδιαίτερα για το "ευαγγέλιο" !!! Το υστερόγραφό σου με παρακινεί να πω ότι στην καλαθόσφαιρα δεν θα έχουμε καθόλου μα καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην Anadolou Efes. Εδώ και παραπάνω από ένα μήνα έχουν φορμαριστεί με σερί νικών στην Ευρωλίγκα χτίζοντας παράλληλα αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ αθλητική ομάδα με εξαιρετικές μονάδες. Δυσκολοκατάβλητη...... Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, πιστοί στο πλάνο του ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ μας Σφαιρόπουλου και να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την έδρα μας !!! Λάθη δεν συγχωρούνται... Όπως είδαμε και ψες το βραδάκι στην Μόσχα ο Kill Bill ανεβάζει στροφές βρίσκοντας τα πατήματά του, τα ελληνόπουλά μας είναι σε καλό φεγγάρι (ιδαίτερη μνεία στον Παπανικολάου)και ευελπιστούμε ότι με την προσθήκη των πολυβόλων Λοτζέσκι και Γκριν να πετύχουμε την παρουσία μας στην Βασιλεύουσα στο Final Four !! ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ !!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Οίστρο! Ούριο οπαδικό οίστρο βλέπω και νιώθω, από ανατολική Αττική... Περιοχή την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ενθουσιωδώς παρατηρώ ότι ελέγχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Λοτζέσκι δεν παίζει μοναχά... Ατυχώς. Το "βασιλεύουσα" βεβαίως, μ΄άρεσε. Με συγκίνησε, ακριβέστερα. Δι΄ο και οι ανελκτήρες των τριχών μου μύες, συνεσπάσθησαν εν τω άμα... ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΩΡΓΑΡΕ, ΕΜΠΑΙΝΕ! ΘΡΥΛΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Εικόνα koropi48

Απόστολε, στις εκλογές να δεις πλάκα! Στις κλειστές σόσιαλ ομάδες των γαύρων, στις ανοιχτές, στους συνδέσμους, τις παρέες, η ζύμωση προχώρησε. Θα πάθουν μεγάλη πλάκα. Μιλάμε για ορκισμένους συριζανελαίους πριν, που σάλταραν βλέποντας τις μεθοδεύσεις προς τους απατεώνες λαθρεμπόρους και καταδικασμένους καναλάρχες. Πολλά αδέρφια σκέφτονται να πηγαίνουν μαζικά στις συγκεντρώσεις συριζαίων στις περιοχές μας και να τους κράζουν. Όπως θα πάθουν μεγαλύτερη πλάκα, όταν δουν τα ανύπαρκτα ποσοστά τους στις γειτονιές, όπου υποτίθεται μένουν οπαδοί των ομάδων που συστηματικά και απροκάλυπτα ευνοούν (αθήνα, νέα ιωνία, φιλαδέλφεια, θεσσαλονίκη κλπ). Σε αρκετές θα βγουν τρίτοι με πολύ μικρή διαφορά από τον τέταρτο. Γράψ το! Γιατί και αυτοί δεν κατανοούν ότι, αν κολακεύεις και ευεργετείς, ο ευεργετηθείς εμπεδώνει το όφελος και το θεωρεί αυτονόητη στάση από μέρους σου. Οφειλόμενη. Ο αδικημένος όμως, δεν ξεχνά, στο φυλάει και σου καρφώνει το μαχαίρι την κατάλληλη στιγμή. Πίσσα και πούπουλα στους φλάμπουρες και τους πάντζες, ό,τι πιο βρώμικο ανέδειξε η πολιτική σκηνή.

Εικόνα apostolos gaganis

Λοιπόν τον Πάντζα, τον καιρό που΄κανε τον ζεν πρεμιέ στο σινεμά, δεν τον είχα και τόσο -άκα. Κοίτα να δεις, ρε παιδί μου. Με το χρόνο, ΟΛΑ αποκαλύπτονται. Έστω, περίπου όλα. Μπόλικα πάντως. Αυτός ο πούστης ο χρόνος. Ααααα, ρε...

Εικόνα Red Kokkinos

Συγνωμη Αποστολε, διαφωνω. Σε καμια του ταινια δεν μου εκανε εντυπωση ο παπαροπατζας. Σε ολα του τα φιλμ κρυοκολος και σαχλος.

Εικόνα apostolos gaganis

Σου απαντάω στους πάνω ορόφους...