ΠΑΟΚΤΖΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ: ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ....



Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ... Θα΄λεγα σωστότερα. Σύμφωνα τουλάχιστον με το πνεύμα των χθεσινών παραληρηματικών ( επί ένα 20λεπτο! ) δηλώσεών του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ, μετά από έναν αγώνα της ομάδας του. Λέω έτσι σήμερα, να καταπιαστώ λίγο με τον άνθρωπο. Το΄χω ξανακάνει. Και όχι μία φορά. Παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το καινούργιο "φρούτο" της δημόσιας ζωής της χώρας μας. Από πολλές πλευρές. Έχει, βλέπετε, μπει πολύ φουριόζος μέσα της και μεταξύ διαφόρων που εξακολουθεί να κάνει, "μεθάει" κι΄εύκολα μόλις του προτείνεις μικρόφωνο ΓΙΑ ΝΑ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ. Όπως χτες το βράδυ. Μετά από τις δυο ΚΡΑΧΤΕΣ νίλες του, την ίδια μέρα. Την εντελώς νωπή ξεφτίλα απ΄τον μισό Βάζελο μεσ΄στην Τούμπα στο 93΄ και την ψυχρολουσία του απ΄τον Μαρινάκη το μεσημέρι με την απόκτηση απ΄τον τελευταίο του ΔΟΛ, που μεταφράζεται συν τοις άλλοις και με το 22,11% του ΜΕGA. Άλλα περίμενε προφανώς και άλλα του΄ρθαν. Κι΄από ποιόν μάλιστα...

Παρακολούθησα λοιπόν τη συνέντευξη-μονόλογό του, στον θλιβερό Μίνο. Την παραθέτω αυτούσια και καταχωρίζω τα κυριότερα σημεία της, όπως τα συγκράτησα, με τον σχετικό σχολιασμό βεβαίως στο τέλος.

Σ    Κ    Η    Ν    Ι    Κ    Ο :

Ο Ρωσοπόντιος ήταν αρχικά ωχρός ( μετά...έφτιαξε ), εκνευρισμένος, κουνιόταν συνέχεια καθώς μιλούσε και χειρονομούσε επανειλημμένα με το δεξί του χέρι, ενώ ήταν καταφανής η προσπάθειά του να αυτοελέγξει την πίκρα, οργή και απογοήτευσή του απ΄τα ανάποδα. Το καρεδάκι του πουκαμίσου του ήταν ανοιχτό, έτσι που να φαίνεται - προ παντός - ο ευμεγέθης χρυσός σταυρός κάτω απ΄το λαιμό του. Πίσω του, ένας γορίλας και πού και πού να πηγαινοέρχεται στο ανέμελο δήθεν αλλά με το αυτί στημένο ο Γιωργάκης και δίπλα του ο ατυχής Μίνος με το ματσούκι, μια στον Ιβάν και μια στον διερμηνέα του σ΄ένα ατέλειωτο και ψιλογελοίο δίκην πινγκ πονγκ "πήγαιν΄έλα" του μικροφώνου. Ατυχής ο Μίνος, που΄βλεπε κι΄άκουγε το σχοινοτενές του μονολόγου του ( υποτίθεται ) συνεντευξιαζόμενου και γιαυτό άρχισε μετ΄ου πολύ να ιδρώνει και να ξαναϊδρώνει μέχρι πέρατος της μαρτυρικής του αμηχανίας, ατυχείς κι΄εμείς που ακούγαμε εκείνα τα ιδιαίτερα ελληνικά του...ανατολικού μπλοκ απ΄το στόμα του μεταφραστή. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του - σχεδόν - μονολόγου του, ότι "πήδαγε" συχνά απ΄το ένα θέμα στο άλλο. Ανερμάτιστος. Παθογνωμονικό ετούτο...

Κ    Υ    Ρ    Ι    Ο    Τ    Ε    Ρ    Α          Σ    Η    Μ    Ε    Ι    Α :

1)  Μετά το Κύπελλο, όλοι στον ΠΑΟΚ βρίσκονταν σε μια κατάσταση έντονου στρες λόγω τηλεφωνικών απειλών για άσκηση σωματικής βίας εναντίον ανθρώπων της ομάδας, με συνέπεια να δηλώσει πως θα προσφύγει γιαυτό στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ του πέρασε απ΄το μυαλό η σκέψη και για απόσυρσή της ακόμη από τα πλέϊ οφ. Να σημειωθεί ότι σε μεταγενέστερη ερώτηση του Μπακόπουλου, ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ εκτόξευαν τις απειλές που αναφέρει, ο Ρωσοπόντιος απάντησε ότι αυτά τα ξέρουν - αορίστως - ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ και είναι δουλειά τους να βρούν τους υπεύθυνους και τα αίτια των πράξεών τους. Πρόσθεσε ότι ο Βλάνταν του΄χε ο ίδιος προτείνει να φύγει απ΄την ομάδα, διότι ο αδελφός του ο Ίλια φοβόταν για την οικογένειά του και τα παιδιά του, ενώ αναφορικά με τον ίδιο, ο Σαββίδης δήλωσε πως δεν φοβάται.

2)  Χάρηκε που όλη η Ελλάδα κατάλαβε ότι δεν είναι χαλίφης και τόνισε ότι η διαιτητική καριέρα του Καλογερόπουλου πρέπει να τερματιστεί, αφού είναι γιαυτόν σαφές ότι δεν κάνει ανθρώπινα λάθη, αλλά ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΙ. Έτσι αορίστως, χωρίς να αναφέρει από ποιόν ( -ούς ).

3)  Εκτιμάει ότι η πίεση που ασκείται στον ΠΑΟΚ ( στημένα κακές διαιτησίες, τηλεφωνικές απειλές για άσκηση βίας ) έχει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ και είναι γιαυτόν μάλλον προφανές ότι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ τον έχει φοβηθεί και προσπαθεί να ανακόψει την πορεία του προς τα ΕΜΠΡΟΣ...

4)  Χαίρεται ( επίσης...) που οι τρεις ομάδες των Αθηνών έχουν ενωθεί εναντίον του ΠΑΟΚ. Του αρέσει η μάχη ( το τόνισε αυτό εις...διπλούν ΚΑΙ με την κατάλληλη γλώσσα του σώματος ) και εκτιμά ότι οι κόκκινοι, οι πράσινοι και οι κίτρινοι δεν θα καταφέρουν τίποτα, προειδοποιώντας πως αν δεν μπορεί η Πολιτεία να προστατέψει τους ανθρώπους του, που φοβούνται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, χωρίς να του ζητηθεί πάντως να μας εξηγήσει ΠΩΣ. Επιτακτικά όμως ζήτησε, ξανά και ξανά, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ....

5)  Ήταν κατηγορηματικός: Ο Ολυμπιακός πρέπει να ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ... Για τα γεγονότα του Πανθεσσαλικού δήλωσε πως ήταν προβοκάτσια το όλο σκηνικό, με στόχο την σκόπιμη προκληση επεισοδίων και την συνακόλουθη αφαίρεση βαθμών απ΄τον ΠΑΟΚ ( προσοχή, προτού ανακοινωθούν καν οι όποιες ποινές... ), κατηγορώντας την αστυνομία η οποία επέτρεψε την επαφή των δύο οπαδικών στρατών στην αερογέφυρα αντί να την προλάβει μπλοκάροντάς την.

6)  Δήλωσε ότι ΔΕΝ έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ΔΕΝ ανήκει σε κανένα κόμμα, παθιάζεται με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του Ποντιακού Ελληνισμού κι΄ότι θα κάνει το παν για να τ΄αντιμετωπίσει και τα δύο.

7)  Αυτό να το προσέξουμε: Είπε κατά λέξη ότι Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ... Καθώς και ότι ακόμη κι΄αν αφαιρεθούν 6 ή και 10 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, εκείνος δεν θ΄αλλάξει τακτική, ενώ επισημανε πως ανέφερε στους παίχτες του πως απόψε θα παίξουν κατά του ΠΑΟ και της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ. Τα περί μεταγραφών, ξένων διαιτητών, υστερικών εκδηλώσεων της Αθήνας με Κύζα, ξενοδοχείο, γκόμενες και τα τοιαύτα, τ΄αφήνω κατά μέρος ως επουσιώδη...

Σ    Χ    Ο    Λ    Ι    Ο    :

Είχα διαγνώσει σε παλιότερο άρθρο μου στον άνθρωπο, ναρκισιστική διαταραχή της προσωπικότητας με στοιχεία ( όπως και στον Γιωργάκη ) ναπολεόντειου συνδρόμου. Προσθέτω: ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ και σε σημείο, ως προς το τί να περιμένει πλέον κανείς απ΄αυτόν, ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ. Δείχνει να υιοθετεί εμφανέστατα και εντελώς άκριτα, πλήρως, τον γνωστό μικρονοϊκό διαχωρισμό της ποδοσφαιρικής ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  Ελλάδας - κατά τους πολύ άρρωστους παοκτζήδες και ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου ή κοινωνικής τάξης ( περιλαμβάνω συνεπώς και τους ΑΡΔ μέσα ) - σε βόρεια και νότια χώρα. Λες και δεν υπάρχουν Ολυμπιακοί, ας πούμε, στη Μακεδονία ή στη Θράκη. Παοκτζήδες - σε αντιδιαστολή - κάτω απ΄τα διόδια των Μαλγάρων, ελάχιστοι.... Τί σηματοδοτούν όλα αυτά τα καραγκιοζηλίκια του για΄μας;

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣΗ ΑΣΠΙΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΟΠΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΟΗΘΗ ΣΥΝΗΘΩΣ  ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΑ - ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ - ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ. ΑΚΟΜΑ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠ΄ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. ΒΛΕΠΩ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ - ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ - ΚΙ΄ΑΛΛΕΣ. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΕΨΕΙ. ΠΑΛΙΟΙ "ΕΡΩΤΕΣ" ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΑΠ΄ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΛΥΣΣΑΞΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ΄ΜΑΣ, ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ, ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ!

Υ Γ. Τρελοκομείο σκέτο... ΠΑΝΤΟΥ. Μόλις ανέβασα το άρθρο, είδα: Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων για τα ΑΙΣΧΗ του Πανθεσσαλικού η ΑΕΚ, τρεις ΚΑΙ Σ΄ΕΜΑΣ χτες για την...Πλατανειάδα. Ρε, σε λίγο θα θέλουμε άλλο ένα Δρομοκαϊτειο στα ήδη υπάρχοντα ψυχιατρικά ιδρύματα. Δεν τους χωράει ο τόπος πια τους παλαβούς...

Σχόλια

Εικόνα red apple

Η νέα ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ;

Εικόνα apostolos gaganis

Κοντονίδειος γραμμή.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κύριε Απόστολε,είστε εξαιρετικός,όπως πάντα.Κατ'εμέ,ο Σαββίδης είναι παράφρων,όχι ημιπαράφρων.

Πόνεσε πολύ που δεν πήρε τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη(ΔΟΛ).Δες τι λέει μια βόρεια ιστοσελίδα(στην οποία αρθρογραφεί κι ο ΑΡΔ Νίκος Πετρουλάκης(δεν του ανήκει η ThessNews):
http://www.thessnews.gr/article/37778/cheimarros-o-iban-sabbidis-gia-dol...

"31.5.2017 | 17:27
«Χείμαρρος» ο Ιβάν Σαββίδης για ΔΟΛ- Κατήγγειλε αδιαφάνεια στον διαγωνισμό
THESSNEWS-DESK

Με ηφαίστειο που έβραζε έμοιαζε ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ.

Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε όπως ήταν φυσιολογικό από δημοσιογράφους να κάνει ένα σχόλιο για τη σημερινή κατοχύρωση της κυριότητας του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε έναν διαγωνισμό που συμμετείχε και ο ίδιος μέσω της Dimera.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για αδιαφανείς διαδικασίες στον πλειοδοτικό διαγωνισμό κα επισήμανε το γεγονός ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα με το ότι τα χρήματα της εγγυητικής προερχόταν από την Κύπρο αν και κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβαίνει. «Τι έχουν τα λεφτά από την Κύπρο, μυρίζουν;» είπε χαρακτηριστικά. «Πρώτα χτυπάω τις πόρτες για να μου ανοίξουν, μετά κλοτσάω» είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Ο κ. Σαββίδης, έκανε επίσης λόγο για πρόθεση «πολιτικοποίησης» της διαδικασίας από κάποιους, ενώ κατήγγειλε ότι η εταιρεία που διενεργεί τον διαγωνισμό «δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια» και την «απόλυτη μυστικότητα».

Παράλληλα τόνισε ότι θα βάλει 25 εκ. ευρώ στο Mega και σημείωσε ότι θα δώσει 8 εκ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού, απαντώντας σε ερώτηση για το πως θα συνδιοικήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μεσω του ΔΟΛ κατέχει πλέον το 22,11% των μετοχών του σταθμού.

Τόνισε επίσης πως δεν θα αφήσει το Mega να πτωχεύσει και ότι έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε παράλληλα σαφές μήνυμα προς τους μετόχους που έφεραν σε αυτήν την κατάσταση το κανάλι ότι πρέπει να πληρωθούν εργαζόμενοι, κράτος, τρίτοι και τράπεζες και οι μέτοχοι όχι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και για ποιο λόγο το Mega και είπε χαρακτηριστικά «επειδή θέλω το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα το πρωί να με ξυπνάει όπως με ξυπνούσε η μητέρα μου. “Παιδί μου σήκω μην κοιμάσαι πολύ”». Εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα»."

Επίσης,η Vegata Holdings που βγήκε 2η(πίσω απ'τον Μαρινάκη)για να πάρει τον ΔΟΛ είναι εταιρεία συμφερόντων του λαθρέμπορα Δημήτρη Μελισσανίδη:
http://www.iefimerida.gr/news/341223/symferonton-dimitri-melissanidi-i-k...

"VEGATA HOLDINGS
Συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη η κυπριακή εταιρεία που κατέθεσε τη δεύτερη καλύτερη προσφορά για τον ΔΟΛ

MEDIA 31|05|2017 17:05

Εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η Vegata holdings, η οποία κατέθεσε τη δεύτερη καλύτερη προσφορά για την εξαγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Μάλιστα κατά την πλειοδοτική διαδικασία στα γραφεία του ΔΟΛ η κυπριακή εταιρεία έφτασε μία ανάσα από την εξαγορά του Δημοσιοραφικού Οργανισμού αφού η προσφορά που κατέθεσε ήταν κατά μόλις 1,89 εκατ. ευρώ, μικρότερη από αυτήν της εταιρείας Αlter Εgo.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε πρόταση 22.892.600 ευρώ, ενώ η κυπριακή εταιρεία Vegata holdings, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη κατέθεσε πρόταση 21.000.000 ευρώ.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ

Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.600 ευρώ
Vegata holdings (Κυπριακή εταιρεία, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη) 21.000.000 ευρώ
Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ
NewMile 100.000 ευρώ"

http://www.newsit.gr/media/Eksagora-DOL-O-Marinakis-kerdise-ton-Melissan...

"Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ - Δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά ο ΜελισσανίδηςΣτον Μαρινάκη ο ΔΟΛ - Δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά ο Μελισσανίδης
Φωτογραφίες από Eurokinissi
Διαδώστε αυτό το άρθρο
56
Τελευταία ενημέρωση: 31.05.2017 | 22:50
Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2017 | 18:28

"Νέο ενδιαφέρον δίνουν οι πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού ο πλειοδότης με την δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά, η εταιρεία δηλαδή Vegata, είναι συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.
Όσο περνούν οι ώρες -και με τις εξελίξεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης να είναι καταιγιστικές- αποκαλύπτονται νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς του ΔΟΛ από τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο εφοπλιστής με προσφορά στα 22.892.600 ευρώ κατάφερε να πάρει στα χέρια του το ιστορικό συγκρότημα του ΔΟΛ, ωστόσο το καινούριο στοιχείο της υπόθεσης αφορά στον δεύτερο πλειοδότη, για τον οποίο γνωρίζαμε πως ήταν η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21.000.000 ευρώ.

Αναφέραμε νωρίτερα πως πληροφορίες του newsit.gr έλεγαν πως στην συγκεκριμένη εταιρεία που κατέθεσε την δεύτερη υψηλότερη προσφορά συμμετέχουν και έλληνες επιχειρηματίες και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, με την "κόντρα" των δύο ανδρών να μεταφέρεται από τα... ποδοσφαιρικά γήπεδα στον χώρο της Ενημέρωσης.

Το χρονικό της εξαγοράς
Στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 31.05.2017, ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Click4more: Πήγασος: Μεγάλη αναστάτωση των εργαζομένων! Ακολουθεί την πορεία του ΔΟΛ;
Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: Μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA (που όπως προαναφέραμε είναι συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη) με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τυπικά η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει επισήμως γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ όλο το τελευταιο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εκείνος που φαινόταν να είναι το φαβορί για την απόκτηση του ΔΟΛ, τελικά, με την προσφορά που έκανε φάνηκε σα να μην θέλει διακαώς να αποκτήσει το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα.

Η επόμενη μέρα σε ΔΟΛ και MEGA (του Γρηγόρη Μελά)
Μαγκωμένοι… αβέβαιοι…! Με αυτή τη στάση εκατοντάδες εργαζόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα και ποια είναι τα σχέδια των καινούργιων μετόχων, έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση σε δύο από τα πιο ισχυρά μέχρι πρότινος Μέσα Ενημέρωσης, τον ΔΟΛ και την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Με την αγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το μέλλον για τους εκατοντάδες εργαζομένους του γίνεται ακόμα πιο θολό, αφού ο πλειοδότης αποκτά την επιχείρηση χωρίς τα χρέη και βεβαίως χωρίς τους εργαζομένους του. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει τα σχέδια του επιχειρηματία και αν θελήσει να κρατήσει ορισμένους από αυτούς που στελεχώνουν τόσα χρόνια τον ΔΟΛ, το υπάρχον δυναμικό του, τους απλήρωτους που εργάζονταν για να κρατήσουν το «όνομα» του Οργανισμού, αυτούς που είναι η «ψυχή» του.

Εκτός όμως από τις εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο πλειοδότης αποκτά το 50% της IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, το 41,22% του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ, αλλά και το 21,11% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό από το 19,63% που απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Αξίζει δε να θυμίσω ότι πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη με επιστολή στις πιστώτριες τράπεζες δεσμεύτηκε για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 25 εκατομμύριων ευρώ και με σκοπό τα 8 από αυτά να δοθούν για εξόφληση των εργαζομένων.

Ενώ λοιπόν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περιμένουν να διαπιστώσουν τους σκοπούς του καινούργιου ιδιοκτήτη, του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σταθμό της Μεσογείων οι εργαζόμενοι περιμένουν να δουν αν οι δύο επιχειρηματίες θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορετικές πλευρές, κάποιοι φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη χαμηλή προσφορά των 11 εκατομμυρίων που έκανε η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, σημειώνοντας με νόημα πως με τέτοια προσφορά πρέπει να θεωρούσε σίγουρο ότι θα «χάσει» το διαγωνισμό! Εκτίμηση που… ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το «μάγκωμα» και την «αβεβαιότητα» των εργαζομένων που ανέφερα στην αρχή για την επόμενη μέρα στα δύο Μέσα Ενημέρωσης…!"

Να υπενθυμίσουμε τι απέκτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:
* To 22,11% των μετοχών του τηλεοπτικού καναλιού Mega

* Τις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα".

* Τις ιστοσελίδες in.gr, tovima.gr, και tanea.gr

* Τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM

* To 50% των μετοχών της εκτυπωτικής "Ιρις"

* Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής "Αργος".

Ο διαγωνισμός αφορούσε 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.

Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:
α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)
β) Βήμα (1945 – σήμερα)
γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)
δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και
ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)

Επιπλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Σ΄ευχαριστώ για τις χρησιμότατες προσθήκες σου. Όσο για το ΑΠΟΛΥΤΟ της παλαβομάρας του, διατηρώ ακόμη κάποιες επιφυλάξεις. Συμφωνούμε πάντως στη βασική του νόσο. Σημαντικό...

Εικόνα holland74

Κάποτε νομίζω εσύ Απόστολε, τον είχες χαρακτηρίσει ο ημιπαράφρων του βορρά.. Τι ημί...
Εντελώς παράφρων ο τύπος, μα εντελώς...Και ασυνάρτητος, μόνο ο...Μίνου τον καταλάβαινε, που είχε σκάσει από το κακό του, επειδή μάλλον θα ήθελε να μιλάει αυτός....
Οι 3 αγωνιστικές μπορεί να πέσουν στην έφεση...
Έμαθα και πως φάγαμε και 2 αγωνιστικές στο πόλο γυναικών, εκεί που είχαμε τη...συγκαμενειάδα...
Η ομάς του Σαββίδη -6 βαθμούς και 7 αγωνιστικές κλειστή η Τούμπα...

Εικόνα apostolos gaganis

Μείον έξι, αλλά τζούφιες. Όχι εκεί που θα΄τσουζαν και θα ΕΠΡΕΠΕ προκειμένου να προβληματιστούν σοβαρά. Κατευθυνόμενη από ψηλά απονομή δικαιοσύνης "εξισορροπητικού-επικοινωνιακού" τύπου. Σάπια, όπως το ποδοσφαιρικό κλίμα, που δεν τιμά τακτικούς δικαστές και κλονίζει εν προκειμένω σοβαρά την εμπιστοσύνη μας στον θεσμό της δικαιοσύνης. ΚΟΥΡΕΛΙ έγινε με τις αποφάσεις της σε σχέση μ΄εμάς και το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Να δούμε στην Επιτροπή Εφέσεων την πορεία των ποινών.

Για το "ημιπαράφρων versus παράφρων", αφού η διαφορά μας είναι μόνο ποσοτική και όχι...ποιοτική, δεν νομίζω να τα...χαλάσουμε. Τον έχω υπό εντατική παρακολούθηση πάντως. Στην Μονάδα του μυαλού μου.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Γειά σου Απόστολε Φωνή των απανταχού Γαύρων.Μόνοι μας και όλοι τους.Αν και το τελευταίο το οικειοποιήθηκαν.

Εικόνα apostolos gaganis

Γεια σου Θρυλόπιστε Γιώργη!