ΟΦΟΕ: Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ...



Βάντις Οντζίτζα Οφόε. Ήλθε στην ερυθρόλευκη οικογένεια κι΄αυτός. Επιθυμία του Χάσι, που υλοποιήθηκε απ΄τη διοίκηση. Είπαμε: Πήρες προπονητή, του κάνεις τις επιθυμίες πράξη ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΣ ΕΝΕΡΓΑ, ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ και περιμένεις πλέον να σου δώσει ό,τι υποσχέθηκε. Μέχρι στιγμής, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΩΡΙΣ, φαίνεται πως γίνεται σοβαρή και άκρως επαγγελματική δουλειά στην ομάδα, δουλειά η οποία ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ να αποδίδει καρπούς. ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΕΙΓΕΙ. Διότι, ναι μεν η Μαλίν έπαιξε χθες με κάποιους αναπληρωματικούς, αλλά κάθε άλλο παρά του πεταματού ομάδα είναι. Κάθε άλλο. Ομάδα της πρώτης κατηγορίας του, σαφώς ανώτερου απ΄το δικό μας, βελγικού πρωταθλήματος είναι. Απλά ο Ολυμπιακός είναι ένα σύνολο με μερικές πολύ καλές μονάδες, που ΔΕΙΧΝΕΙ ότι ΑΡΧΙΣΕ να παίζει ΟΠΩΣ επιμένει ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ ο προπονητής του: η μπάλα χαμηλά, χωρίς πουλήματα και γιόμες, γρήγορη ανάπτυξη χωρίς περιττές ενέργειες, προσεκτικά, με εναλλαγές θέσεων, ταχύτατο τρανζίσιον και πολύ από τα άκρα. Έτσι εκμεταλλεύεσαι τα προσόντα των ποδοσφαιριστών που διαθέτεις και έτσι κατακτάς νίκες με τέτοια σκορ. Φιλικό βέβαια ματς ήτανε... ΝΩΡΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΝΑΙ. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ φέτος απ΄το μέχρι και απογοητευτικό περσινό. Ευελπιστούμε επομένως βάσιμα όλοι σε συνέχεια με ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ βελτίωση. Και μια κι΄ο λόγος  για τον Κοσοβάρο, σημειώνω απ΄τις χθεσινές μεταγωνιστικές δηλώσεις του, τούτο: "Για μένα το πιο σημαντικό είναι να ΑΠΟΔΕΙΞΩ πως είμαι ο κατάλληλος και ο σωστός προπονητής για τον Ολυμπιακό. Είναι ΤΙΜΗ μου να είμαι στον πάγκο του και θέλω ΠΟΛΥ να τα καταφέρω".  Σημαντικά λόγια που ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ, ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ και τα οποία ευχόμαστε να μετουσιωθούν σε ΕΡΓΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Β    Α    Ν    Τ    Ι    Σ         Ο    Ν    Τ    Ζ    Ι   Ν    Τ    Ζ    Α          Ο    Φ    Ο    Ε

Εικοσιοκτώ ετών,1.85 ύψος, 79 κιλά, 8άρι κυρίως, Βελγογκανέζος, δεξιοπόδαρος, με έναρξη καριέρας το 2007. Στις φωτογραφίες φαίνεται κομμάτι μεγαλύτερος και στα βίντεο κάπως κοντύτερος. Εντυπώσεις προσωπικές... Ομάδες και χρονολογίες όπου έπαιξε: Άντερλεχτ 2007-8, Αμβούργο 2008-9, Μπριζ 2009-14 ( "παιδί" της Μπριζ λοιπόν ), Νόργουιτς 2014-16, Λέγκια 2016-, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2017. Άρα τον ξέρει ΚΑΛΑ ο Χάσι και γνωστόν ότι τον ήθελε ΠΟΛΥ.  Ξεκίνησε να κλωτσάει σε συλλογικό επίπεδο απ΄τα 5 του χρόνια, στην ΚΑΑ Gent. Αγωνίστηκε 25 φορές στις εθνικές Βελγίου από >15 έως και <21 ετών, ενώ στην μεγάλη εθνική έπαιξε απ΄το 2010 μέχρι το 2012 έξι φορές.

Στοιχεία από το Τransfermarkt: Η τρέχουσα χρηματιστηριακή του αξία ανερχόταν μέχρι προ τινος στα 5 εκατομμύρια ευρώ, με την υψηλότερη τιμή της το 2012 στα 6 εκατομμύρια, όταν έπαιζε στη Μπριζ. Όσον αφορά εμφανίσεις του παίκτη, γκολ και ασίστ, στη Μπριζ αγωνίστηκε σε 231 παιχνίδια, έβαλε 26 γκολ και είχε 28 ασίστ, στην Νόργουιτς 19 παιχνίδια με 2 ασίστ και στην πρωταθλήτρια πέρσι Λέγκια, σε μια σεζόν ( την πρόσφατη ), έπαιξε σε 42 αγώνες, σημείωσε 5 γκολ, είχε 14 ασίστ και αναδείχθηκε MVP του πολωνικού πρωταθλήματος. Αυτά τα κυριότερα.

Θα΄θελα να τονίσω ότι γενικά οι συμμετοχές του στους αγώνες, πέρσι που μας ενδιαφέρει περισσότερο, ήταν γεμάτες από την άποψη του χρόνου. Συγκεκριμένα, για παράδειγμα, είδα στο Whoscored?com. ότι στα 10 τελευταία του παιχνίδια με τη Λέγκια ( 6 νίκες, 4 ισοπαλίες ) είχε 9 ενενηντάλεπτα και ένα 87λεπτο. Απ΄ό,τι μάλιστα διαπίστωσα στο διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό γιαυτόν απ΄το Υουtube - και με τους γνωστούς περιορισμούς - είναι ένας ποδοσφαιριστής πληθωρικός, οργανωτικός, δυνατός μα και τεχνίτης, με υψηλό ποσοστό ευστοχίας στην πάσα, ισχυρό σουτ, ένας "ταύρος" στο κέντρο του γηπέδου, που μου θύμισε όσον αφορά το στιλ του, κάτι μεταξύ Βελιμίρ Ζάετς και Τάκη Νικολούδη. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ. ΜΑΚΑΡΙ...

Ο Ολυμπιακός λέγεται ότι έδωσε για την αγορά του πάνω από 2 εκατομ. ευρώ στην Λέγκια και 1.3 συν τα μπόνους ετησίως στον παίκτη.

Υ Γ.  ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ, ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΝΤΙΣ ΟΝΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΚΙ΄ΑΥΤΟΣ...

Σχόλια

Εικόνα Marios

Κ Αποστολε χαιρεται,μια ευφορια μας εχει πιασει πιστευω ολους ή τελος παντων μια ικανοποιηση,οι κινησεις φαινονται στα ματια μου εξαιρετικες,παικτες με χαρακτηριστικα που δεν υπηρχαν στην ομαδα,παλιοι που ηρθαν για να μεινουν και γενικοτερα ενας ποδοσφαιρικος οργασμος,ελπιζω πραγματικα ο προπονητης να αρπαξει την ευκαιρια απο τα μαλλια,τετοια στηριξη απο διοικηση δεν εχω ξαναδει,ισως και αυτοι κατι βλεπουν.Οσο για τον Οφοε,εχω την αισθηση οτι ειναι η εννοια του Οχταριου,καλα αθλητικα προσοντα,καλα ποδια,πολλα τρεξιματα,ξερει μπαλα και εχει καλες κινησεις,πραγματικα τετοιο παικτη τοσα χρονια στην ομαδα δεν θυμαμαι,ο Κασαμι ηταν γενικα πιο βαρυς(ακομα και στα καλα του).Δεν ξερω τον Σεντερ μπακ που θα ερθει,αυτον απο την Τουρκια λεω,αλλα ελπιζω να κανει την διαφορα.Νομιζω οτι εχουν σκασει απο το κακο τους οι ΑΡΔ,ειδικα καποιοι συγκεκριμενοι.Καλη συνεχεια κ Αποστολε,ισως ενα αρθρο για το ματς με την Μαλιν θα μπορουσατε να κανετε,οχι οτι εγινε τιποτα φοβερο,αλλα καποια πραγματα να μας πειτε για αυτα που ειδατε και περιμενετε.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι. Όπως τα λες. Τα ίδια βλέπω κι΄εγώ. Και συγκρατούμαι, γιατί περιμένω τα επίσημα. Γράφω για τον Βούκοβιτς τώρα, Μάριε. Ο Ολυμπιακός ΑΛΛΑΖΕΙ...

Εικόνα Panos77777

Η μόνη μου ανησυχία είναι το αν θα μπορέσει ο χασι να κρατήσει τα αποδυτήρια ειδικά αν πάρει και τον ζιλε ! Γυρνάμε πάλι στις παλιές καλές εποχές που δεν θα ξέρουμε ποιος πρέπει να παίζει ! Μπορεί να φανεί ακραίο αλλά πιστεύω πως αν κρατήσει τα αποδυτήρια θα δούμε καλύτερη μπάλα και από εποχή βαλβερδε !

Εικόνα apostolos gaganis

Ας περιμένουμε, Πάνο. Με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Εικόνα Romain

Απόστολε του πάει ο Ταύρος αλλά και το χρώμα. Έτσι, με αυτό το χρώμα τον είχα φανταστεί. Δεν ξέρω αν είναι τα χρώματα της πρώην ομάδας του.

Θα πρέπει να τα φυλάξεις όμως όλο το φωτογραφικό υλικό και να το παρουσιάσεις.

Αυτά μένουν στο τέλος.

Εικόνα apostolos gaganis

Έχω βάλει μπρος για τη συλλογή του υλικού. Χαίρε!

Εικόνα ThomasK

Δεδομένων και των άλλων προσθηκών (Κούτρης,
Σισέ, Ταχτσίδης, Σιώπης…) με έναν κεντρικό
αμυντικό καλύπτονται οι πονεμένες θέσεις ή
όχι; Είναι αναγκαίος και ο Ζιλέ;
Με την προσθήκη και άλλων τώρα και τον
συνωστισμό μήπως την πληρώσουν κάποιοι
νέοι και ταλαντούχοι (και ικανοί);
Πιστεύω πως με τις τελευταίες προσθήκες (και
του Βούκοβιτς ή άλλου) η ομάδα έχει την αναγκαία
πληρότητα θέσεων και ικανότητα παιχτών για να
περάσει στους ομίλους τού cl. Μετά -και με τις
μεταγραφές τού Αυγούστου- βλέπουμε.

Το οτι έμεινε έξω ο Ρισβάνης ακόμα να το χωνέψω.

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχει ΠΛΑΝΟ δράσης στην ομάδα. Το βλέπουμε όλοι. Βλέπουμε καθολική αποφασιστικότητα για την επίτευξη του κύριου στόχου μας και διοικητικές κινήσεις σύμφωνες με τα "θέλω" του προπονητή. Συγκρατούμεθα και δεν ξεφεύγουμε σε πρόωρες θριαμβολογίες και ενθουσιασμούς. Κι΄εγώ μαζί. Αλλά ότι βλέποντας τούτη τη μεταγραφική ομοβροντία με ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ξένους παίχτες, καθώς και την επανάκαμψη ΚΑΛΩΝ δικών μας παιχτών σε συνδυασμό με την παρουσία ορισμένων ΙΚΑΝΩΝ Ελλήνων, αυτό μας κάνει να διακατεχόμαστε από μια δικαιολογημένη ευφορία και μας γεννά ευχάριστες σκέψεις για το άμεσο και απώτερο μέλλον, είναι γεγονός.

Εικόνα Nery Castilllo

Μακάρι να τους γαμησει.

Εικόνα apostolos gaganis

Μακάρι.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το ντεμαράζ των τελευταίων ημερών έχει αρχίσει να με καθησυχάζει ως προς το ότι υπάρχει η πρόθεση να ανέβει -σε σχέση με πέρυσι- η ποιότητα της ομάδας. Δεν έχω άποψη για Καρσελά και Οφόε, όμως το ότι γίνονται οι κινήσεις με αρκετή αποφασιστικότητα πριν γίνουν σίριαλ, με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εν αναμονή και του στόπερ. Καλή και εικόνα της ομάδας κυρίως ως προς την πίεση που βγάζει και το 'κάτω η μπάλα'. Για τον Χάσι φυσικά θα περιμένουμε για να κρίνουμε. Μου άρεσε χθες η διαρκής καθοδήγηση από τον πάγκο όπως και οι χαμηλών τόνων και ρεαλιστικές δηλώσεις του.
Ουφ, λέτε επιτέλους, σύγγαυροι; Μακάρι!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ! ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

"Ουφ, λέτε επιτέλους, σύγγαυροι;". Τα είπες όλα σχεδόν...

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε,

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά, βλέπω την ομάδα να βαδίζει κατά τη γνώμη μου σωστά και ποδοσφαιρικά και έχω καλό feeling...

Θετική εικόνα έχω και για τον τρόπο που εκφράζεται ο κόουτς στις συνεντέυξεις... Για μένα δείχνει σωστή εικόνα ποδοσφαιροπροπονητή που θέλει να κάνει καριέρα και όχι δημόσιες σχέσιες και κονόμα ΜΟΝΟ... Θετικό για την ομάδα.

Επίσης βλέπω βελτιωμένους παίχτες όπως ο Φορτού και ο Πάρντο και άλλους (ακόμα και ο Μποτία.... μήπως ονειρεύομαι ? )

Θετικότατο το ότι ΔΕΝ βλέπω τον Βιάνα.

Τέλος, νομίζω ο Βαγγέλας το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά !

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Μέσα είσαι σε ό,τι σκέφτομαι, Νόβο.

Εικόνα George - Mati

Φίλτατε Απόστολε αν όντως είναι κάτι μεταξύ Βέλιμιρ Ζάετς και Τάκη Νικολούδη τότε χτυπήσαμε διάνα !! Και ο προπονητής μας τον ήθελε σαν τρελλός.... Για να δούμε τι θα δούμε..... ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ !!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτή την εντύπωση, έστω και παρακινδυνευμένη, έχω. Μου΄ρθαν αυτοί οι δυο παιχταράδες αμέσως στο μυαλό, όταν τον είδα σε κάτι βίντεο. Μέλλει να αποδειχθεί. Αμήν.

Εικόνα Romain

Εγώ βλέπω ότι μείναμε πολύ πίσω. Ο πρόεδρος μας κοροιδευει και κάνει μεταγραφές από τη λαϊκή. Μετά και το φιάσκο με τον Μποκανί, φέρνει το ένα παλτό μετά το άλλο. " Με φυστικια αγοράζεις μαϊμούδες" έλεγε ο μακαριτης ο Ανδρέας Βγενοπουλος.

Την στιγμή που η ΑΕΚ έχει ξοδέψει 3.1 εκ. μέχρι τώρα, σύμφωνα με την λαιβ σπορ. Έκανε και το γρηγορότερο μεταγραφικό ντεμαραζ που αποδεικνύει μοναδική οργάνωση και προεργασια, και έχει αφήσει άφωνο τον Γιώργο Τσακιρη.

Είναι τόσο εντυπωσιακό, δε, το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ, που, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΠΟΡ FM στο Κίελτσε της Πολωνίας, Γιώργος Τσακίρης, ούτε ο ίδιος δεν θυμάται κάτι ανάλογο στο παρελθόν του συλλόγου!

Όπως είπε χαρακτηριστικά στους 94,6: «Δεν θυμάμαι ανάλογη οργάνωση και προεργασία όσα χρόνια κάνω ρεπορτάζ ΑΕΚ»!

Και συμπλήρωσε: «Μία θέση περιμένει, ουσιαστικά, η ΑΕΚ. Και εννοώ τον Αραούχο, για να τελειώσει και τυπικά όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη… λύσσα, όπως τόνισε, που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! «Μιλάνε με λύσσα και με δίψα για το πρωτάθλημα. Πέρυσι δεν συνέβαινε αυτό. Φέτος, το λένε ξεκάθαρα. Ότι ήρθε ο καιρός να πάμε να πάρουμε τον τίτλο», ήταν τα λόγια του.

Άσε που όπου να ναι βγαίνει και η άδειοδοτηση για την " Αγιά Σοφιά ".

Μία αδειοδότηση που πήρε από την πρώτη ο Παναθηναϊκός με τον Sir Manos στην προεδρία. Μπορεί να έχασαν τον Μπέρκ αλλά θα πάρουνε δύο διαμάντια όπως γράφει η Πράσινη. Επίσης έχει ακόμα τον Ουζουνιδη.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ, που πέρυσι αν περνούσε η δίκη με τον Πλατανια και είχαν αφερεθεί οι 6 βαθμοί, θα ήταν νταμπλουχος. Μπορεί να έχασε στις λεπτομέρειες τον μεγάλο στρατηγό Ιβιτς, αλλά θα περιμένει τον Οτσοα.

Γιαυτό είμαι απογοητευμενος από τον Μαρινάκη. Είναι φανερό ότι σκέφτεται να την κάνει για την Νοτιγχαμ.

Εικόνα apostolos gaganis

Προσπαθώ να μην κάνω προβλέψεις για φέτος....φωναχτά. Το μυαλό μου "παίζει" πάντως.

Για τον Βαγγέλα πάλι, τί να σου πω; Ελπίζω οι προσευχές μας να πιάσουνε τόπο και να μη μας...παρατήσει τελικά για την γηραιά Αλβιόνα. Πιστεύω στα...θαύματα.

Εικόνα NovoCeLats

Αν Δεν είναι καλύτεροι και αξιώνουν το πρωτάθλημα το καλοκαίρι οι εξυγιαντές και το αξίζουν βάση "επενδύσεων" των διοικήσεών τους κατά τους ΑΡΔΜΕΜΕΔΕΣ τους, πως θα είναι κάλπικο όταν το πάρει ο Θρύλος το Μάιο ???

Εικόνα Romain

Φίλε στην Ελλάδα, "καλπικο" είναι όταν το παίρνει ο Θρύλος. Εξ ορισμού. Δεν γνωρίζω αν το έχει βάλει και στο λεξικό του ο γνωστός Μπαμπινιωτης. Αν δεν το έχει κάνει, λάθος του.