Ο...ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ.



ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ΄ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΖΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...

Όλα δείχνουν ότι θα΄ναι η επόμενη μεταγραφή. Κι΄αν, παρ΄ελπίδα, κάτι στραβώσει και δεν μας "κάτσει" στο τέλος, ε! Δεν τρέχει τίποτα! Θα πούμε όλοι μαζί ΑΚΥΡΟ, κάθε εμπόδιο για καλό και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας ΜΠΡΟΣΤΑ. Πάντα...

Σέρβος, 29 ετών, ύψος 1.95, βάρος 89 κιλά, σέντερ μπακ, αλλά έχει παίξει και αριστερό μπακ και αμυντικός χαφ, αριστεροπόδαρος.

Η καριέρα του είναι 12ετής. Παλιά καραβάνα επομένως. Απαραίτητη υπόμνηση: παλιά δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην, γριά. Προχωρώ και καταχωρίζω ομάδες και χρονιές:

2005 - 6 Ερυθρός Αστέρας, 2006 - 2009 Ραντ Bελιγραδίου, 2009 - 2013 Αϊντχόβεν, 2011 - 2012 Ρόντα, 2013 - 2014 Βοϊβοντίνα, 2014 - Κονιασπόρ.

Η χρηματιστηριακή του αξία έφθασε στην Κονιασπόρ την υψηλότερη τιμή της, δηλ. τα 3,2 και 3 εκατομ. ευρώ φέτος τον Ιανουάριο και Ιούνιο, αντίστοιχα. Σημειώνω ότι η τουρκική ομάδα είχε αγοράσει τον "κύριο υπουργό άμυνας", όπως αποκαλούν τον παίκτη στη χώρα αυτή, τον Γενάρη του 2014 από την Βοϊβοντίνα και σύμφωνα με το Τransfermarkt, για...180 χιλιάδες ευρώ. Τώρα, όσον αφορά εμφανίσεις του, γκολ και ασίστ ( αν και αμυντικός ) πάλι από την ίδια αθλητική πηγή, αντλώ τα εξής κυριότερα: Ραντ 58 παιχνίδια, 3 γκολ, Αϊντχόβεν, στην ομάδα < 21 ετών 22 παιχνίδια και στην πρώτη ομάδα 19 παιχνίδια και 1 γκολ, Ρόντα ( Ολλανδική επίσης, θυμίζω, ομάδα ) 27 παιχνίδια, 2 γκολ, δύο ασίστ, και Κονιασπόρ 109, 14, 2. Σε εθνικές ομάδες, κάτω των 21 ετών 8 εμφανίσεις 1 γκολ, στην ομάδα των ανδρών 5 εμφανίσεις.

Παραθέτω ορισμένα στοιχεία από την ιστοσελίδα Whoscored?com. που βρήκα ενδεχομένως - γιατί αν έρθει ο ποδοσφαιριστής θα διαπιστώσουμε in vivo την αξιοπιστία τους - ενδιαφέροντα:

Μέσο ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις 80%. Σε 39 παιχνίδια ( Σούπερ Λίγκα, Γιουρόπα Λιγκ, Κύπελλο Τουρκίας και Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σερβία ), αναδείχθηκε MVP στα 4. Στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του εξάλλου, αναφέρει ότι ξέρει να χρησιμοποιεί την μπάλα, να την κρατάει υπό την κατοχή του, δεν την πουλάει, έχει καλή μέση και μακρινή σέντρα, καθαρίζει τις φάσεις, δεν αρέσκεται στα τάκλιν και δεν είναι για πολλές πολλές πάσες.

Εννοείται ότι πρέπει να είναι καλός ( λόγω ύψους κυρίως ) στο ψηλό παιχνίδι. Με την μπάλω κάτω, δεν ξέρω, δεν διάβασα κάτι ιδιαίτερο. Εκείνο το "υπουργός άμυνας" όμως, εμένα μου λέει πως πρέπει να΄ναι ηγετικός, αρχοντικός, ήρεμος ποδοσφαιριστής γενικά αλλά αποφασιστικός όταν χρειάζεται, τύπος που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά σε συμπαίκτες και οπαδούς. Μακάρι... Μπούχτισα πια με το γνωστό δίδυμο. Καιρός για κάτι άλλο. Κι΄αργήσαμε. Ειδικά αν φέρουμε και τον άλλο, που γράφεται. Ας δούμε όμως ετούτον πρώτα....

Σχόλια

Εικόνα redterror

Καλησπέρα Απόστολε!καλησπέρα αδέρφια!Μια χαρά κινήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα κατά την ταπεινή μου άποψη.Χρειάζεται το απαραίτητο μοντάρισμα τώρα να γίνουμε ομάδα,πρώτη εικόνα θετική.
Υ.Γ Η μπάλα χαμηλά αδέρφια...πρωταθλητές Αυγούστου και μεταγραφών είναι άλλοι οχι εμείς!!
Υ.Γ2 Φέτος πάμε για το 8 το πιο γλυκό!!
Υ.Γ3 ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!

Εικόνα wolf7

καλησπερα
ανανεωσα και το διαρκειας μου για 8η χρονια στην 14 φτανω και τα 23χρονια...
αριστερο μπακ θα χρειαστει? με Κουρτη στους ομιλους του Τσ Λου ή εστω και europa το φοβαμαι...
ο Σισε ως τι προοριζεται στοπερ παγκο?εξεδρα ή δανεικος?
με αυτο το ροστερ συν την προσθηκη του βουκουβιτς σε πιθανη παρουσια στο Τσαμπιονς Λιγκ πως βλεπεις την ομαδα?
τελευταια ερωτηση .δεξια καρσελα αριστερα μαριν φορτουνης και μπροστα εμενικε? με τον Οφοε ποιος δεν θα παιζει?

#ΟλοιΜιαΓροθια

Εικόνα REDNYC

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ.

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΩΝ 3 ΑΓΩΝΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΔΕΣ ΕΔΩ...

http://www.a-sports.gr/articles-153705/dikaiwthhke-o-olumpiako-gia-thn-u...

ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ...

http://www.a-sports.gr/articles-153718/programma-souper-ligka-2017-18.htm

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

πάντως θα υπάρχει ένα Γιάγκος ,μετά απ αυτόν του Φώσκολου ,ας ελπίσουμε πως θα κάνει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους να παραμιλάνε !

Εικόνα apostolos gaganis

Ακόμα δε λέω τίποτα. Περιμένω. Άλλο τί γίνεται μέσα μου. Ευχή μας: να επιβεβαιωθούμε...

Εικόνα holland74

Καλησπέρα!!
Το γεγονός πως είναι Σέρβος κάνει την πιθανότητα να μην είναι καλός με την μάλα κάτω μικρή, οι γείτονες είναι πολκύ καλοί τεχνίτες...Επίσης θεωρώ το τουρκικό πρωτάθλημα αρκετά καλό, σίγουρα καλύτερο από το δικό μας..
Το ότι έπαιζε Ολλανδία δεν το θεωρώ στα πολύ θετικά(και όμως χαχαχαχα) διότι είναι ένα πρωτάθλημα που οι επιθετικοί κάνουν πάρτυ..ένα πρωτάθλημα στο οποίο βγήκε πρώτος σκόρερ με σχεδόν 40 γκολ ο....Μαχλάς.
Παίζει όμως βασικός στην εθνική της χώρας του, μιας χώρας με τεράστια ποδοσφαιρική παιδεία και παράδοση..Μέχρι και τη δεκαετία του 70 η Γιουγκοσλαβία θεωρούνταν η Βραζιλία της Ευρώπης..(Ούτε και αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό, αφού μιλάμε για αμυντικό, χαχαχα)..
Ίδωμεν, αλλά εγώ είμαι πολύ θετικός και αισιόδοξος για αυτόν..
Επίσης να τονίσω πως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τη διοίκηση φέτος και τον σχεδιασμό που δείχνει να υπάρχει..
Εκεί που αγωνιώ είναι το μπάσκετ, αλλά για αυτό θα μας πουν ο Ντράζα και ο Σάββας...

Εικόνα apostolos gaganis

Το φαγητό "μπάσκετ", το σερβίρουν άλλοι. Τα περί μπάλας, από΄δω. Μία είναι η μπάλα...

Εικόνα LaM

Καλημέρα σε όλους τους RATMιστές.
Ίσως η επιλογή του Χάσι, να ήταν τελικά η ενδεδειγμένη αφού το ισπανικό μοντέλο θα χρειαζόταν πανάκριβους και μη ρεαλιστικούς στόχους σε παίχτες και θα κάναμε ξανά τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Φέτος είναι μια χρονιά, που στις μεταγραφές φαίνεται να υπάρχει σχέδιο. Δεν γίνονται βεβιασμένες κινήσεις με σκοπό τα μπαλώματα ή το επικοινωνιακό χειρισμό του κόσμου. Η λέξη που γυρίζει στο μυαλό μου για τις μεταγραφές λοιπόν είναι μια: «στοχευμένες».
Θέλαμε επιθετικό, πήραμε έναν κλασικό φόρ. Ούτε «να παίζει και λίγο έξω, και λίγο μέσα, και πίσω από τον επιθετικό». Τίποτε. Απλά ένας killer που βάζει την μπάλα στο πλεχτό. Απλά πράγματα.
Θέλαμε εξτρέμ, πήραμε έναν που τρώει την γραμμή και ΝΤΡΙΠΛΆΡΕΙ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!). Ούτε να παίζει και λίγο Μπακ, και λίγο κέντρο, και να κόβει, και να ράβει. Τίποτε. ΕΞΤΡΕΜ.
Θέλαμε μέσους και πήραμε μέσους. Ταχτσίδη για μεσοεπιθετικό, και οφοε για αφεντικό ανάμεσα στην άμυνα κ την επίθεση. Ούτε σβούρες, ούτε πριμαντόνες, ούτε ξυλοκόπους, ούτε μέσους που δεν καταλαβαίνεις ποια είναι η ακριβής θέση τους.
Θέλουμε σέντερ μπακ, κοιτάμε σέντερ μπακ, από την τίμια αγορά της Σερβίας. Εκεί που μαθαίνουν όλα τα σπορ που καταπιάνονται με σοβαρότητα και ξέρουν τα βασικά της θέσης. Ούτε βραζιλιάνικα λαχεία, ούτε ντίβες που έχουν βαρεθεί.
Ακόμα και προπονητή εδώ που τα λέμε… Πήραμε ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή, ούτε πρωτοδοκιμαζόμενο, ούτε καμμενο στα μυαλά, ούτε πρώην μάνατζερ που την είδε προπονητής. Κανονικός προπονητής.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι. ΝΑΙ...

Εικόνα Harry red logic

Καλησπέρα κ. Απόστολε, φίλτατοι Σύγγαυροι , παρακολουθώ όπως όλοι μας τις εξελίξεις στην προετοιμασία και τις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας.
1.Ενώ απομένει ακόμη το κλείσιμο της μεταγραφής του κεντρικού αμυντικού, οι μέχρι τώρα ενισχύσεις δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες για ποιοτική αναβάθμιση και καλύτερη πορεία της ομάδας.(να τους δούμε βέβαια στα επίσημα ματς)
Πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή -του η των- Αμυντικών το ταχύτερο γιατί αυτή η τρύπα εγκυμονεί κινδύνους !Ο Ταλαντούχος και ελπιδοφόρος Ρέτσος δεν εξασφαλίζει-ακόμη- την θωράκιση που χρειαζόμαστε σε αυτή την γραμμή!
2.Ο Χάσι δείχνει σοβαρός και καλά σημάδια ενός σύγχρονου Ευρωπαίου Προπονητή.
3.Είμαστε αισιόδοξοι αλλά και προσγειωμένοι. Περιμένουμε με αγωνία την κλήρωση στο C.L και τις εμφανίσεις της ομάδας και βέβαια το κοουτσάρισα του Χάσι στους επίσημους αγώνες !
4.Είμαστε πάντα ολόψυχα δίπλα στην ομάδα στον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!
Στηρίζουμε τον Πρόεδρο που κόντρα σε θεούς και δαίμονες αγωνίζεται ,ενισχύει τον Θρύλο και δείχνει ότι δεν μασάει σε όλα τα επίπεδα.
Ο αγώνας αυτός όπως όλοι βλέπουμε είναι σκληρός συνεχής και επίπονος !
Οι απέναντι με την πανταχόθεν ορατή και αόρατη υποστήριξη της σημερινής εξουσίας, βυσσοδομούν αδιάκοπα!
Είναι κομβικής σημασίας να μην αλώσουν την ΕΠΟ την ΚΕΔ γιατί τότε ακόμη και την μικτή κόσμου
να κατεβάσουμε πάντα θα βρίσκεται κάποιο κοράκι να εκτελεί …συμβόλαια σφαγής του Θρύλου και παράλληλα να κερδίζουν εύκολα χωρίς να το αξίζουν ο νιαουρίδης και ο ιγκνιάτεβιτς !
5.Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε έναν δυνατότερο Θρύλο με ελκυστικότερο ποδόσφαιρο και καλύτερα αποτελέσματα.
Μακάρι να μας βοηθήσει λίγο η τύχη να μπούμε στους ομίλους του C.L
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει »! Φέτος ο Πρόεδρος κινεί την Χερούκλα του, άντε λίγο ακόμη για έναν πολύ καλό Στόπερ!

Εικόνα apostolos gaganis

Μια χαρά σε βρίσκω!

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,
Το μεγάλο κέρδος φέτος είναι ότι γίνονται ΑΓΟΡΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΝΩΡΙΣ.
Νομίζω ότι αν δεν πουληθεί κάποιος από τους Φορτούνη - Ρέτσο ΦΕΤΟΣ, θα μιλάμε για ένα από τα πλέον ΔΥΝΑΤΑ ρόστερ της εποχής Μαρινάκη.
Τα υπόλοιπα μένει να φανούν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όμως βάση χαρακτηριστικών των παικτών που ήρθαν μαζί με κάποιους ποιοτικούς παίκτες που ήδη υπήρχαν, σχηματίζεται μια ομάδα που και στην Ευρώπη θα πάει ΚΑΛΑ και στο πρωτάθλημα θα κάνει ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΛΑΚΕΣ, ειδικά αν η ΟΥΕΦΑ πάρει τη διαιτησία στα χέρια της...
Αρχίζω να αισιοδοξώ ξανά..

ΥΓ Αυτός ο Χάσι, μέσα από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αμφισβήτηση που δέχτηκε, δείχνει αν μη τι άλλο ΣΟΒΑΡΟΣ & ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ.
Μακάρι...

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ κάπως έτσι τα βλέπω τα πράματα, φίλε. Για τον Ρέτσο μόνο έχω κάποιες επιφυλάξεις. Μακάρι το παιδί να ανελιχθεί όπως πρέπει και να εξακολουθήσει ν΄αποτελεί, και ακόμα περισσότερο, πολύφερνο...γαμπρό.