Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ( ECI ) ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.



Αφετηρία αυτού του άρθρου, που με παρακίνησε σε τούτο, ήταν ένα κειμενάκι στο gavros.gr το οποίο αφορούσε στο ECI του Ολυμπιακού συγκριτικά με εκείνα των εγχώριων αντιπάλων του κι΄άφηνε εύλογα τον αναγνώστη να επιβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, τα...γνωστά. Εδώ θα επεκτείνω κάπως το θέμα.

Ξεκινάμε με μια πιο λεπτομερή ματιά σ΄αυτό τον Δείκτη Ευρωπαϊκών Ομάδων ( ECI - European Club Index ):

Ο ΕCI λοιπόν είναι μια ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των ομάδων που συμμετέχουν στη πρώτη κατηγορία όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τις οποίες και κατατάσσει έτσι από άποψη ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, τις κατατάσσει αξιολογικά σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, ανά εβδομάδα, ενώ καταγράφει συγχρόνως με + ( άνοδος) ή - ( κάθοδος ) ή 0 ( αμετάβλητη ) και την εξέλιξή της στην κατάταξη συναρτήσει του χρόνου. Καθιστά επίσης δυνατό τον προσδιορισμό των πιθανοτήτων τους για νίκη, ισοπαλία ή ήττα στα παιχνίδια τους κατά το άμεσο μέλλον.

Πώς προκύπτει ο ECI; Λαμβάνονται υπόψη αποτελέσματα της ομάδας από το παρελθόν, κυρίως όμως ΠΡΟΣΦΑΤΑ αποτελέσματά της στο εθνικό πρωτάθλημα, στο Τσάμπιονς Λινγκ, στο Γιουρόπα Λινγκ και στο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ. Να τονιστεί τέλος ότι η κατάταξη βοηθά, εκτός βέβαια απ΄την ενημέρωση του κοινού και των ΜΜΕ, και στο στοίχημα. Λογικό ( τα περαιτέρω διά τους...ενδιαφερομένους ).

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 60η ΘΕΣΗ, Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ 112η, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΗΝ 117η, η ΑΕΚ...ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΣΤΗΝ 127η ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΠΟΔΟΝΙΦΤΗ ΣΤΗΝ 183η.

Ας δούμε τώρα ΜΕΡΙΚΕΣ ( επιλεγμένες απ΄την ταπεινότητά μου ) ομάδες που βρίσκονται πάνω και κάτω απ΄τον Ολυμπιακό, κάνοντας έτσι τους όποιους συνειρμούς μας γιαυτό που έχουμε αλλά και που θα ΘΕΛΑΜΕ να έχουμε πετύχει:

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ( ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ, Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ):

Νάπολι ( 10 ), Μπενφίκα ( 17 ), Σαχτάρ ( 19 ), Ζενίτ ( 22 ), Χόφενχάϊμ ( 23 ), Πόρτο ( 25 ), Δυναμό Κιέβου ( 26 ), Λάτσιο ( 27 ), Μπάγιερ Λεβερκούζεν ( 31 ), Αϊντχόβεν ( 35 ), Φενέρμπαχτσε ( 40 ), Θέλτα ( 44 ), Βόλφσμπουργκ ( 45 ), Βασιλεία ( 46 ), Κρασνοντάρ ( 50 ), Αταλάντα ( 51 ), Κοπεγχάγη ( 55 ), Μαρσέϊγ ( 56 ), Σάλτζμπουργκ ( 57 ), Βικτόρια Πίλτζεν ( 58 ), Λειψία ( 59).

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ( ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΠ΄ΑΥΤΟΝ ):

Βέρντερ, Ροστόφ, Χέρτα, Φέγενορντ, Μπορντό, Μάλαγα, Σέλτικ, Μπερ Σεβά ( 73η ), Γουέστ Χαμ, Τορίνο, Άουγκσμπουργκ, Άϊντραχτ, Μπριζ, Σεντ Ετιέν, Στόουκ Σίτι, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατάσαράϊ, Δυναμό Ζάγκρεμπ, Στουτγκάρδη, Κρίσταλ Πάλας, Δυναμό Μόσχας.

Σε σχέση, ειδικά, με τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων σήμερα: Παρτιζάν ( 135η), Καμπάλα ( 279η), ΤΣΣΚΑ Μόσχας ( 30η ) και Ολιμπίκ Ντόνετσκ ( 260η). Όπερ έδει δείξαι, που λέγαμε παλιά στο γυμνάσιο, αν και η αξία των αριθμών είναι - μέσα σε ορισμένα πλαίσια οπωσδήποτε - σχετική. Θα΄θελα πάντως να προσέξετε, πού βρίσκεται η Παρτιζάν ( 135η ) και πού, ας πούμε, το "καφενείο' της Μπερ Σεβά ( κοντά μας, στην 73η θέση ). Και άλλα πολλά φυσικά, αλλά τ΄αφήνω αυτά για τους...μελετηρούς και όσους ανθίστανται ακόμη στην καλοκαιρινή ραστώνη...

"ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ", ΣΥΓΓΑΥΡΟΙ!

Σχόλια

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Καλημέρα σε όλους τους συρρατμίτες,

Προσωπικά είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μας. Προκριθήκαμε, βάλαμε 5 γκολάκια, διαπιστώσαμε όλοι ότι υπάρχει προοπτική να δούμε όμορφα πράγματα στη συνέχεια. Ακολούθως με συνοπτικό τρόπο παραθέτω τα συν και πλην που διαπίστωσα από τη φάση αυτή.

Θετικά:
+Σκοράραμε πρώτοι.
+Δείχνουμε ότι έχουμε ποιότητα και τεχνική ως ομάδα, τσουλάμε ωραία το τόπι κάτω (προς το παρόν χωρίς μεγάλη διάρκεια και χημεία ωστόσο θα γίνει και αυτό).
+ Μακρινές μεταβιβάσεις
+ Καλό κλίμα και διάθεση από τους παίχτες.
+ Δηλώσεις Χάσι και προετοιμασία ομάδας (αρχίζω και τον πάω πολύ). Προσέξτε ότι όσοι παίχτες έκαναν δηλώσεις αναγνώρισαν στον προπονητή το γεγονός ότι τους επεσήμανε "τα μυαλά κάτω". Όλοι οι παίχτες μιλάνε μόνο για δουλειά, δουλειά, δουλειά πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι ο προπονητής τους έχει κερδίσει με τον τρόπο του.

Αρνητικά:
- Έλλειψη συγκέντρωσης σε ακίνδυνα σημεία. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα θέμα χημείας και έλλειψης αγώνων.
- Αρκετά λάθη σε κοντινές μεταβιβάσεις τα οποία ενίοτε οδηγούν σε αντεπιθέσεις.
- Κοντύναμε στα στημένα η μου φαίνεται;

και μερικά ακόμα (σκόρπιες καλοκαιρινές σκέψεις):

1. Καπίνο. Έχοντας παίξει τερματοφύλακας (ερασιτεχνικό επίπεδο) νομίζω ότι αδικούμε λίγο τον παίχτη. 1ον είναι ο βασικός μας τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή και το κλίμα μουρμούρας που δημιουργείται (;) από μουρμούρηδες ολυμπιακούς ή και τα ΜΜΕ θέτει σε κίνδυνο την ομάδα. Ο τερματοφύλακας πρέπει να αισθάνεται εμπιστοσύνη στον εαυτό του, μην τον κάψουμε παιδιά. Έχουμε ευθύνη και εμείς. 2ον Να του αναγνωρίσουμε ότι παίζει με καινούρια άμυνα (αμυντική 4αδα και ανασταλτική λειτουργία της ομάδας) μπροστά του, προτείνω να κάνουμε λίγη υπομονή.

2. Φορτούνης. Ομοίως, τα λάθη του τα ξέρουμε τις αδυναμίες του τις ξέρουμε. Με το να τον αμφισβητούμε δε τον βοηθάμε. Περιμένουμε να μπαίνει εν μέσω προετοιμασίας στο γήπεδο να οργώνει τους πάντες, να μοιράζει 10 ασσιστ σε παίχτες που δεν ξέρουν καν τον τρόπο παιχνιδιού του (Ρομάο, Καρσέλα, Οφόε, Μπεν) και να βγάζει μάτια; Προσωπικά δεν μου στέκει ΛΟΓΙΚΩΣ όσο και να το σκέφτομαι. Εκεί που χρειάστηκε "μίλησε" και δεν αναφέρομαι στο γκολάκι που έβαλε και μας ξεάγχωσε, αναφέρομαι σε κάτι σημαντικότερο δείτε την κίνησή του στους πανηγυρισμούς στα γκολ της ομάδας. Εχθές έτρεξε ΠΡΩΤΟΣ και αγκάλιασε τον Καρσελά, κυριολεκτικά κρεμάστηκε πάνω του. Τέτοιες στιγμές οδηγούν σε χημεία, ο καινούριος αισθάνεται την αποδοχή της ομάδας, καθώς ο αστέρας της αναγνωρίζει την συμβολή του και σπάει "ο πάγος".

3. Ατομική απόδοση παιχτών. Πως να αποκτήσεις ρυθμό όταν όλοι μεταγραφολογούμε; Μπράβο στο ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Ρέτσο που έβαλε τα γυαλιά σε όλους μας με την επαγγελματική νοοτροπία που επέδειξε στις δηλώσεις του. Κλείνουμε τα αυτιά στη μεταγραφολογία, αν έρθει κάτι θα το δούμε τότε και ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ. Όταν είσαι φευγάτος ή πετάει το μυαλό σου σε "μεταγραφικά όνειρα" δεν γίνεται να βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά εντός του γηπέδου. Να αναλάβει και ο κόσμος την ευθύνη που του αναλογεί επί του θέματος και να μην αναρωτιόμαστε γιατί ορισμένοι παίχτες δεν πετάνε αγωνιστικά όταν έχουμε "μεταγραφικό κλίμα".

4. Η ΑΕΚ έκανε δύο ήττες μέσα έξω με καρακατεβασμένα χέρια και αμα διαβάσεις τα γνωστά αντιολυμπιακά σάιτ νομίζεις ότι η κούλα σε 180' πάτησε την ΤΣΣΚΑ αλλά εκείνη κατάφερε και τις ξέφυγε. Δείτε τι ωραία που θάβουν τα θέματα μπείτε και παρατηρείστε εάν φαίνεται πουθενά με μεγάλα γράμματα το σκορ που έχασε η κούλα. Κατόπιν παρατηρείστε τη λάσπη που ΗΔΗ προετοιμάζεται στην ομάδα μας, διαβάζεις άρθρα και νομίζεις ότι ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε και περάσε με κ@#$@$φαρδία. Όσοι δεν το κατάλαβαν ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ με ηχηρό διπλό εκτός έδρας στο 1ο ματς επί πολύ δύσκολου αντιπάλου (εκεί που πραγματικά έκαιγε η μπάλα) και κατόπιν με διαδικαστικό σκοπό εντός (ουδέποτε βρεθήκαμε πίσω στο σκορ). Δηλαδή εάν χάναμε ή φέρναμε ισοποαλία στο 1ο ματς και εχτές προκρινόμασταν με γκολ στο 90' σήμερα τι θα κάναμε; θα ζητούσαμε 100 μεταγραφές και τα κεφάλια παιχτών, προπονητή;

5. Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν σε μια τέτοια περίοδο να πάνε γήπεδο και να υποστηρίξουν την ομάδα μας.

6. Η ΟΜΑΔΑ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (Διοίκηση, Παίχτες, Προπονητές, Κόσμος) που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρέπει να βρει ΧΗΜΕΙΑ. Αν δεν υπάρχουν σε κατάλληλη αναλογία όλα τα κατάλληλα υλικά μαζί το φαγητό δεν βγαίνει καλό.

7 και καλύτερο (λόγω της σχέσης του με την ομάδας μας). Η ομάδα έχει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΑΣΤΕΡΑ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ το όνομα αυτού; ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Ο Πρόεδρος παίζει τη δικιά του μπάλα, διοικεί μια αυτοκρατορία μέρα νύχτα έχει όχι μια ομάδα αλλά δύο. Εν μέσω καλοκαιρινής προετοιμασίας δηλώνει παρών (μεταγραφές στην ώρα τους κλπ). Ποιος μπορεί να έχει τόση διάρκεια για τόσα χρόνια; αναλογιστείτε ειλικρινά τη ψυχική κούραση/φθορά που κουβαλάει κάποιος για να είναι ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ οικογενειάρχης, εφοπλιστής, πρόεδρος ομάδων. Νομίζετε είναι απλό να παίρνεις τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τόσα πολλά θέματα ευθύνης; Πάρα πολλοί θα με χαρακτηρίσετε ίσως "παιδί" του Προέδρου ωστόσο εγώ θα πω αυτό που σκέφτομαι, μακάρι ο τόπος μας να είχε περισσότερους ανθρώπους με την οξυδέρκεια και επαγγελματισμό του κ. Μαρινάκη. Τότε ίσως είχαμε αγροτική παραγωγή, βιομηχανική παραγωγή, καλύτερη παιδεία ή και γενικότερα καλύτερο επίπεδο ζωής στην πατρίδα μας που τόσα πράγματα μας έδωσε και δυστυχώς πολύ εύκολα πλέον οι συνομήλικοί μου ξεχνάνε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην κλήρωση της Παρασκευής.

Εικόνα John Zolo

Σημερα δεν αξιζει να γραψει κανεις τιποτε...δεν επαιξαν καλα και εφεραν ισοπαλια...παλι καλα...παμε γι'αλλα !
Ομως για να μη ξεχνιωμαστε...Δυο πραγματα θα επαναλαβω οπως εγραψα και τις προαλλες...δυο προβληματα...ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ & ΚΑΠΙΝΟ...

Εικόνα matrasimca

Ο Καπινο νομιζω οτι σε καθε ματς κανει ενα μεγαλο λαθος, αλλα κανει και κατι καλες αποκρουσεις.
Δεν με εχει πεισει ομως πως ειναι Ρομπερτο η Νικοπολιδης, αλλα ακομα μαθαινει.
Κατα την γνωμη μου δεν χρειαζεται η ομαδα δυο οργανωτες αλλα ποιο σφικτο κεντρο.
Ο Οφοε μονος δεν μπορουσε εκανε πολλα λαθη.
Αντιθετα ο Οφοε με τον Σιωπη κλειδωνουν το κεντρο, εκει ηταν το προβλημα κατα την γνωμη μου.
Το pitbull που λεγεται Σιωπης ειναι ο παικτης που θα αντικαταστησει επαξια τον Μιλιβογιεβιτς
Ετσι μου φαινεται, ετσι λεω, χωρις να γνωριζω προσωπικα κανενα απο τους παικτες μας.
Διεκρινα επισης πως ο Μπεν δεν πηρε καθαρες βοηθειες απο αυτους που επρεπε και ελπιζω να μην εγινε επιτηδες μην τυχον και τους ξαναπαρει την δοξα ο πολυ ικανος αυτος παικτης.
Η ομαδα ομως εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να προχωρησει στους ομιλους του C.L. απο οτι περυσι.

Εικόνα matrasimca

Καλημέρα Απόστολε σύγγαυροι,
Σήμερα η ομάδα ανεβαίνει θέση σε όλα τα ranking.
Για εμένα το αντιπροσωπευτικότερο ranking είναι τα 44 πρωταθλήματα.
Αυτά μας κάνουν βασιλιά στην χώρα μας και ελάχιστες ομαδες στον κόσμο εχουν να επιδείξουν την ίδια η καλύτερη αποτελεσματικότητα υπό τις ίδιες συνθήκες.
Επίσης αν αναφέρουμε τα έσοδα από διαφημίσεις, που στην Ελλάδα είναι ελάχιστα ακόμα και για τον πρωταθλητή τα κατορθώματα μας παρ' οτι οι πόροι είναι ελάχιστοι μας κατατάσσουν ηθικά πάνω από ομάδες με τεράστιους πόρους αλλά μη χρηστή διαχείριση.
Παράδειγμα κατασπατάλησης πόρων είναι ο Παο των πολυμετοχικών που έδωσαν 7εκ. Ευρώ αν θυμάμαι καλά για τον Χριστοδουλόπουλο αλλά χρειάστηκε να ξεπλύνουν την λάτζα για να πάρουν ένα πρωτάθλημα.
Πρωταθλητής στο ranking είναι αυτός που δίνει 500 χιλιάρικα και παίρνει τον Γιαγια Τουρε.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά προτιμώ να το βλέπω έτσι, και να είμαι περήφανος για την ομάδα που οτι εχει κατακτήσει το εχει κατακτησει με το σπαθι της, και με την θέληση του πύρινου κόσμου της

Εικόνα apostolos gaganis

"Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε", Λουίτζι Πιραντέλλο.

( καθ΄ότι είμαστε ΚΑΙ λόγιοι...χαχαχ! )

Εικόνα REDNYC

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕ,

ΚΑΛΟΣ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, Ο ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΣΤΗΝ 29 ΘΕΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΔΩ

http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/index.html

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αδελφέ, δεν αξιολόγησα τον ECI σε σχέση με τους άλλους δείκτες, σκόπιμα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε ίσως να μπουν, με τον κατάλληλο τρόπο, στο...μίξερ ΟΛΟΙ οι δείκτες που κυκλοφορούν στην...πιάτσα, οπότε το τελικό προϊόν θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει μια πιο αντικειμενική ιδέα για την ποδοσφαιρική ισχύ μιας ομάδας. Συζητάμε πάντα εντελώς ακαδημαϊκά, μιας και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του κάθε αγώνα ξεχωριστά είναι εκείνη που έχει στο φινάλε το ουσιαστικό βάρος και την αξία , σε συνδυασμό βέβαια με την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της ομάδας. Κουβέντα να γίνεται μέχρι το βράδυ, έτσι για να γεμίσει κάπως το κενό ως τον αγώνα...

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,

Ωραίο άρθρο, χρήσιμο για μερικά συμπεράσματα.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποιο ranking που να αποδίδει 100% την δυναμική των ομάδων.
Το ECI για παράδειγμα, βγάζει τη Λειψία πάνω από τον Ολυμπιακό. Αδύνατον.
Το UEFA ranking δίνει τους ξυλοκόπους της Ατλέτικο πάνω από την Μπαρτσελόνα. Τρίζουν τα κόκκαλα του Κρόιφ...
Οι βάζελοι βγαίνουν πάνω από μας στο all time ranking, λόγω Χουντέμπλευ...
Έτσι κι αλλιώς όμως, από κάποιο σημείο και μέτα η μπάλα είναι κι άλλα πράγματα ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΘΜΟΥΣ...

Καλή συνέχεια

Εικόνα REDNYC

ΑΔΕΛΦΕ, Η ΑΘΛΕΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ.

ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Η ΑΛΛΙΩΣ, ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ), ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ - Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

ΒΕΒΑΙΑ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΠ ΕΠΙΠΕΔΟ, Η ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ. ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΘΛΕΤΙΚΟ, ΤΡΙΤΗ Η ΜΠΑΡΤΣΑ. ΦΕΤΟΣ, ΕΑΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ, Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Εικόνα apostolos gaganis

Σαφώς. Γιαυτό και λατρεύεται από τόσο κόσμο στον πλανήτη...

Εικόνα John Zolo

Καλο το σχολιο και οι παρατηρησεις αλλα βλεπω και ομαδες οπως η Αταλαντα, η Κρασνονταρ, η Αϊντχοβεν, Σαχταρ, Λατσιο, Κοπεγχαγη κλπ που ειναι πιο ψηλα απο εμας.
Αν παρω ως βαση το ECI τοτε δεν ειμαστε και τοσο καλοι...τι να την κανω την συγκριση με τους αχρηστους στην Ελλαδα.

Εικόνα apostolos gaganis

Γιαυτό έγραψα το άρθρο. Για να κάνει ο καθένας ό,τι σκέψεις θέλει διαβάζοντάς το και ανατρέχοντας, αν κρίνει, για περισσότερα στον πίνακα απ΄την παραπομπή που μας δίνει ο Γιάννης ο Κόκκινος.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κύριε Απόστολε,είστε εξαιρετικός,όπως πάντα.
Για όποιον βαριέται να ψάξει,ορίστε το λινκ(κάνοντας scroll down τη λίστα):
http://www.euroclubindex.com/asp/Ranking.asp

Υ.Γ.:Αν το βρείτε ποτέ στα "αντικειμενικά" αθλητικά ΜΜΕ,εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Εικόνα apostolos gaganis

...Και η παραπομπή σου χρησιμότατη.