ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΡΘΕΙ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ, ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ...Ζ-ΙΛΙΑΔΑ.



Πρώτον, μπαίνουμε σε αγωνιστική ανάπαυλα για την ομάδα μας, έντονης όμως προετοιμασίας. Το μεσημέρι θα μάθουμε τον αντίπαλό μας στα πλέϊ οφ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ. Δεύτερον, τ΄όνομά του "παίζει" συνεχώς στη δημοσιότητα από καιρό, ως υποψήφιο μεταγραφικό μας απόκτημα. Το είδα πάλι πρωτοσέλιδα σήμερα, μετά τα χθεσινά περί Παρτιζάν. Και τρίτον, ΕΑΝ τελικά τον πάρουμε, σκέφτομαι ποιές άραγε μπορεί να΄ναι οι πιθανές επιπτώσεις αυτής της κίνησης, που λένε ότι θέλει πολύ ο Χάσι, σε υπάρχοντα πρόσωπα για την ομάδα. Έτσι για να...στροφάρουμε τώρα με τη ζέστη, αντί να λύνουμε σταυρόλεξα ή να διαβάζουμε...Έριχ Φρομ, και ν΄αποφεύγουμε τυχούσα άνοια...

Εννοώ βέβαια, τον Γκιγιόμ Ζιλέ. Και μη μ΄αρχίσετε, επαναλαμβάνω, τα "ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε" και τα ρέστα. Τα είπαμε πιο πάνω. Άσε που πρέπει να κάνω κι΄εγώ κάτι τώρα το πρωί, μιας κι΄έχω βαρεθεί τα μπάνια...

ΛΟΙΠΟΝ:

Βέλγος, 33 ετών, γεννημένος στη Λιέγη, φημισμένη πλην άλλων και για την παραγωγή πυροβόλων όπλων ( εξ ου και η φωτογραφία του άρθρου, με τη βάση μάρκας "Ζιλέ" ενός εκλεκτού τυφεκίου μάρκας "Ολυμπιακός" ), 1.86 ύψος, 79 κιλά, στεγνός, μυώδης, 6άρι κυρίως αλλά έχει παίξει και 8ρι και δεξιός μπακ, διεθνής, δεξιοπόδαρος, με χρηματιστηριακή αξία τα 5 εκατομμύρια το 2012 όταν ήταν στην Άντερλεχτ ( από ΄κει τον ξέρει καλά ο Κοσοβάρος ), που τον Ιούνιο φέτος είχε φτάσει τα 1,75.

Στην εθνική Βελγίου έχει παίξει 21 φορές, με ένα γκολ. Ομάδες και χρονιές που έπαιξε: Λιέγη 2002 - 2004, Βιζέ 2004 - 5, Επέν 2005 - 6, Γκεντ 2006 - 8, Άντερλεχτ 2008 - 2016, Μπαστιά  ( δανεικός ) 2014 - 15,  Ναντ 2016 -. Ειδικότερα, με την Άντερλεχτ έκανε 330 εμφανίσεις, είχε 62 γκολ και 40 ασίστ, την ΚΑΑ Γκεντ, 57, 4, 4, την SC Μπαστιά, 44, 3, 2 και την ΚΑS Επέν, 30 εμφανίσεις, 14 γκολ ( στοιχεία από Transfermarkt ).

Στην ομάδα όπου ανήκει, την Ναντ, και από 11/3/2017 μέχρι 20/6/2017, είχε παίξει 10 ενενηντάλεπτα, με ένα γκολ στο ματς εναντίον της Λιόν ( 7/5/2017 ), έχοντας συνολικά δυο κίτρινες. Η βαθμολογία του κυμαινόταν από 6.47 έως 7.72 ( σταθερός παίχτης ). Ο Βαλόνος, θεωρείται ιδιαίτερα καλός στις εναέριες μονομαχίες και στην συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι, με άλλα λόγια και όπως το εκλαμβάνω, δεν κάνει λάθη ( στοιχεία από το Whoscored?com ).

Τώρα, ΕΑΝ έλθει, τί να σημαίνει ετούτο καθώς προείπα για Ζντιέλαρ π.χ. ή για Ταχτσίδη ή και για Σιώπη; Θα παίζει μαζί ή αντί του Ρομαό; Κι΄αν παίζουν μαζί, τί επίπτωση μπορεί να΄χει αυτό άραγε στον Μάριν ας πούμε ή στον Σεμπά ή και στον Φορτούνη ακόμα; Λέμε τώρα, ασκήσεις επί χάρτου και μάλιστα υποθετικού κάνουμε. Μπορεί, ας πούμε να παίζει μαζί με τον Ρομαό, σε παιχνίδια που θέλουμε να ρίξουμε βάρος στα αμυντικά καθήκοντα της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να συμβούν και άλλα σενάρια. Να μπει στη θέση του Τογκολέζου κι΄αυτός να κάνει δίδυμο πίσω με τον Βούκοβιτς. Χάσιιιιιι... Δικός σου ο γρίφος προς επίλυσηηη... ΓΙΑΤΙ τα γράφω όλα αυτά; Μα, το εξήγησα. Γιατί σήμερα το θέμα Zιλέ καλά κρατεί ΠΑΛΙ στα αθλητικα πρωτοσέλιδα. Φρου φρου κι΄αρώματα όλα τούτα, μήπως; Μπορεί. Μπορεί και όχι όμως.

Πριν κλείσω, ελάχιστα ΣΗΜΕΡΙΝΑ για τον Παναγιώτη. Απ΄ό,τι είδα τουλάχιστον. Μπάγιερ, μπρος πίσω. Λιόν, θέλει αλλά δεν μπορεί. Κι΄η Τότεναμ, απαραίτητη γκεστ. Θολούρα στο...πηλίκιο, όπως μας είχε πει κάποτε κι΄ ο αλησμόνητος prime minister ΓΑΠ. Τί να κρύβεται, πιθανώς, πίσω απ΄αυτό το νεφελώδες προπέτασμα καπνού της ΠΑΕ; Θα το μάθουμε γρήγορα ή αργά. Στο φινάλε, μπορεί και να μην εντυπωσιάστηκαν προχτές τόσο πολύ, ρε παιδί μου, απ΄τον 19χρονο, οι...υψηλοί ξένοι μας. ΟΛΑ μέσα είναι. Ποιός το αποκλείει; Ίδωμεν επομένως. Εν τω μεταξύ, σε λίγες ώρες έρχεται εκείνο που μας ενδιαφέρει και μόνο: Η ΚΛΗΡΩΣΗ. Έχω και προτίμηση και μία ειδικά, δεν την θέλω. Όχι ότι τη φοβάμαι. Αλίμονο. Αλλά δεν τη γουστάρω. Θα περιμένω πρώτα να δω και μετά θα εκμυστηρευθώ τί είχα κατά νου...

Σχόλια

Εικόνα Buckethead

Γιατί Ζιλέ? Τον παρακολούθησα σε ολόκληρα παιγνίδια. Περισσότερο είναι οκτάρι. Εκεί κατέληξα. Γιατί όμως ο Χάσι, θέλει ένα 33χρονο παίκτη που δεν είναι εξάρι για την θέση?
Γνώμη μου, είναι πως ο Χάσι θέλει δύο παίκτες στις θέσεις έξι και οκτώ που να πασάρουν κάθετα. Αυτό θα δημιουργούσε συσπείρωση του αντιπάλου προς τον άξονα, αφήνοντας χώρο για τα άκρα.
Ο Οφόε παίζει κάθετα, ο Ρομαό μόνο παράλληλα. Ο Ζιλέ έχει την τεχνική να παίξει κάθετα. Αυτός κατά την γνώμη μου είναι ο λόγος επιλογής Ζιλέ. Στο μυαλό μου θα ήταν προτιμότερος ένας παίκτης τύπου Έβερτον, ίσως ο Χάσι επιλέγει παίκτη για την πλειοψηφία των παιγνιδιών, ήτοι του Ελληνικού πρωταθλήματος, όπου οι αντίπαλοι κλείνονται.
Εάν με το καλό κλείσει ο Ζιλέ, θα μένει μία θέση που θα θέλει ενίσχυση. Ένα εξτρέμ.

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε μου ο τύπος αυτός καλλιεργεί τον μύθο του ανίκητου του παντοδύναμου κάποια μαγική συνταγή κατέχει!Λέγεται οτι τον υποστηρίζουν Υπερδυνάμεις έξω απο τα σύνορα..
Γήτεψε πριν τον Αντωνάκη τώρα τους μαδουρόφιλους και μετά κάτι θα έχει έτοιμάσει!
Οι μεγάλες μάζες παραμυθάζονται εύκολα και έχουν κοντή μνήμη.
Ποιός προεξοφλεί την επόμενη μέρα?
Βέβαια εμείς βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.Τι κρύβεται κάτω απο την επιφάνεια?

Υ.Γ
Η Ριέκα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Αλλά μιλάμε για τον Θρύλο που στοχεύει τους ομίλους C.L.
Επομένως σοβαρότητα ,άριστη προετοιμασία και πάθος είναι η συνταγή για την πρόκριση!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

Απόστολε, συγχώρεσέ με που θα φυγω από το θέμα, το οποίο έθεσες, αλλά μόλις τώρα έπεσε στην αντίληψή μου αυτό: http://news247.gr/eidiseis/politiki/eynoikos-nomos-ekatontadwn-ekatommyr...

ζούμε την εποχή που κυβέρνηση επίσημα στην χώρα μας είναι ένας επιχειρηματίας-απατεών !!!

τέρμα ο ...ύπνος και ο καναπές, ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ!!!

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε μου ο τύπος αυτός καλλιεργεί τον μύθο του ανίκητου του παντοδύναμου κάποια μαγική συνταγή κατέχει!Λέγεται οτι τον υποστηρίζουν Υπερδυνάμεις έξω απο τα σύνορα..
Γήτεψε πριν τον Αντωνάκη τώρα τους μαδουρόφιλους και μετά κάτι θα έχει έτοιμάσει!
Οι μεγάλες μάζες παραμυθάζονται εύκολα και έχουν κοντή μνήμη.
Ποιός προεξοφλεί την επόμενη μέρα?
Βέβαια εμείς βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.Τι κρύβεται κάτω απο την επιφάνεια?

Υ.Γ
Η Ριέκα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Αλλά μιλάμε για τον Θρύλο που στοχεύει τους ομίλους C.L.
Επομένως σοβαρότητα ,άριστη προετοιμασία και πάθος είναι η συνταγή για την πρόκριση!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

υ.γ.1 όταν ο θείος Σώκος τον «αποφυλάκιζε» κι αυτός συνόδευε αγκαζέ τον Ντούσαν στον Πειραιά, μάλλον δεν έδειχνε και πολύ ανίκητος...

υ.γ.2 ο Ολυμπιακός εφέτος δε μου δημιουργεί τις περυσινές ...αμφιβολίες, δείχνει να μπορεί να κάνει πράγματα κι εμπνέει αισιοδοξία, οπότε Ριέκα στο EL κι ο Ολυμπιακός εκεί που του πρέπει: ομίλους CL.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

πιστεύω ότι το «μυστικό» κρύβεται σε τρία γράμματα : το «Κ»,το «Π» και το «Υ», βάλ'τα σε όποια σειρά επιθυμείς!

όποτε όμως το παρακράτος απλώνει τα πλοκάμια του στην Ελλάδα, έρχετε το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κράτος των 6 εκ. και πλέον κατοίκων και βάζει τα πράγματα στη θέση του!

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαβρε μου μέσα είμαι.Μακάρι να βρούμε το αντίδοτο στο δηλήτηριο της κόμπρας ,μου φαίνεται οτι κάτι κάνει ο δικός μας.
Πάντως θά έχουμε μεγάλες μάχες μπροστά μας και φέτος με κάποιους τύπους στυλ "ελ τσάπο" σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και σία!
Αλλά στο τέλος ο δαφνοστεφανωμένος ΠΆΝΤΑ στο ΠΡΩΤΟ σκαλί του βάθρου!
θΡΥΛΕ ΘΕΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ!

Εικόνα apostolos gaganis

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΙΕΚΑ.

Εικόνα holland74

Δεν ήθελα Μπερ Σεβά και Ριέκα. Η Ριέκα θα είναι σε στυλ Παρτιζάν...
Ήθελα Σλάβια...
Οκ όμως, πάλι στο χέρι μας είναι...
Μεγάλη προσοχή στο πρώτο παιχνίδι στο Φάληρο. Νίκη 1-0 τουλάχιστον...

Εικόνα apostolos gaganis

Μπερ Σεβά, εγώ.

Εικόνα dimitrov7

Βουρ στον πατσά παιδιά. Σωστά, μάγκικα, σοβαρά κι οργανωμένα. Το ταξίδι κοντινό. Η έδρα μάλλον εκκλησία. Οπότε βουρ για τους ομίλους. Με προσοχή όμως και σοβαρότητα. Όχι πάλι ... έλα μωρέ ποιά είναι αυτή η Ριέκα. Αυτά να τα πούμε όταν θα είμαστε στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Άντε ...καλή μας επιτυχία.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός. Αύριο θα...Ριεκ-ίσουμε.

Εικόνα John Zolo

Μια χαρα...!!! Παμε γερα και με το μυαλο στο κεφαλι...!

Εικόνα apostolos gaganis

ΝΑΙ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Εγώ το λέω από τώρα , θέλω Σλάβια.Οι Γάλλοι παραδοσιακά μας βγάζουν το λάδι στις διαπραγματεύσεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Μαζεύω τα "υλικά" για την αυριανή παρουσίασή της εδώ...

Εικόνα dimitrov7

Υπομονή κύριοι. Η ομάδα κάνει κινήσεις μέχρι και την τελευταία μέρα. Νομίζω πάντως πως ο Χάσι θέλει δυνατά και αθλητικά παιδιά για την Ευρώπη. Παιδιά που τρέχουν και δέρνουν. Μάλλον τον χαλάνε οι πολλοί "φορτουνομαρινομάρτινς". Ρομαό πάει σετάκι με νέο ιτς στην άμυνα. Αλλά παίζει και η ευγονική. Να κάνουμε ροτέσιο να τους έχουμε φρέσκους. Άσε που ο Χάσι δεν νομίζω πως θα έδινε 20 για τον Παναή. Άρα κι ο Πανάης θα τον φάει τον πάγκο του. Είτε στο Φάληρο, είτε στο Λεβερκούζεν. Οψόμεθα. Για την κλήρωση θα έλεγα μακριά από Ισραηλίτας. Για τον "φόβο¨των Ιουδαίων, μια και πιάνουμε ενίοτε και τα θρησκευτικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Μου αποκάλυψες ποιάν δεν γουστάριζα. Αν και ψάλτης...

Εικόνα John Zolo

Καλημερα και απο μενα.
Ολοι οι καλοι χωρανε αρκει να τους διαχειριστει καλα ο προπονητης. Μη ξεχναμε οτι ειναι παιδια...ολοι τους.
Οσο προχωραμε στο Champions League θα αλλαξει και πιθανως θα αυξηθει το ροστερ. Επιβαλλεται... εκ των πραγματων.
Παντως η Διοικηση φετος εκανε και κανει το καθηκον της στο ακεραιο και με την προσληψη του Χουσιγιος φαινεται εβαλε τις βασεις για ακομη καλυτερες ημερες - τουλαχιστον στο σχεδιασμο του μελλοντος. Ιδωμεν.
Καλη κληρωση ευχομαι...αν και κατα βαθος προτιμω τις κατα τεκμηριο καλυτερες ομαδες διοτι ετσι παιζουμε καλυτερα υπερβαλλοντας εαυτους...

Εικόνα apostolos gaganis

Ό,τι έρθει, θα πρέπει να του επιφυλάξουμε extra "περιποίηση". Θα πρέπει.

Εικόνα holland74

Καλημέρα Απόστολε..
Ποιοτικοί παίκτες στο κέντρο είναι πάντα καλοδεχούμενοι....Η χρονιά είναι μεγάλη και υπάρχει χώρος για όλους..
Για την κλήρωση τώρα προτιμώ μία ομάδα που δεν θα έρθει με τσαμπουκά και πάθος όπως η Παρτιζάν..Επίσης προτιμώ μία ομάδα που να είναι και λίγο σοφτ, να μην πιέζει ψηλά και να φοβάται λίγο το μέγεθός μας...
Άντε, σας είπα στην ουσία ποια δεν θέλω και ποια προτιμώ.... :)

Εικόνα apostolos gaganis

Χαχα! Θααα...τα βγάλουμε τα χαρτιά μας στο τραπέζι, άμα μάθουμε με ποιά κληρωθήκαμε! Ο.Κ, Dutch?

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε αγωνιστικές καλημέρες !!! Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλοι οι καλοί χωράνε. Οπότε αν ο προπονητής μας θέλει τον Ζιλέ και η διοίκηση συμφωνεί ας τον πάρουμε. Και μετά το μπαλάκι πάει στον Κοσσοβάρο...... Καλή κλήρωση να έχουμε και καλά μπάνια !!!!

Εικόνα apostolos gaganis

H άποψη σου δεν είναι ποτέ ταπεινή. Ποτέ. ΕΣΥ είσαι σεμνός, ως άνθρωπος. Γιαυτό ή ΚΑΙ γιαυτό, σε τιμώ.