ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΙΕΚΑ!



Χθες, με αφορμή το άρθρο για "τα καμπανάκια", γνωρίστηκα τηλεφωνικά με ένα παιδί ευγενικό, δουλευτάρικο, που θέλω να γίνεται συνεχώς και καλύτερος στο αντικείμενό του, γιατί τα προσόντα τα έχει. Αυτά.

Πάμε στο σημερινό μας θέμα.

Συγκέντρωση απόλυτη λοιπόν, στον άμεσο στόχο μας. Στόχο χρονιάς κυριολεκτικά. Ν΄αποκλείσουμε την Ριέκα, βάζοντας ήδη από τον πρώτο αγώνα στις 16 στο Καραϊσκάκης, γερά τα θεμέλια, και να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ. Συνεχώς το τονίζω αυτό και στα πρόσφατα κείμενά μου και στα σχόλια με την εκλεκτή παρέα των σύγγαυρων τούτης της γαυροφωλιάς. Το έναυσμα για το κείμενο που ακολουθεί μου το΄δωσε μια συνέντευξη στην κροατική ( όχι σέρβικη ) εφημερίδα/ιστοσελιδα Novi list/Novilist.hr ( μπήκα ) του...κομπλεξικού Τζούκιτς, που διάβασα στο contra.gr με θέμα τους αγώνες της Ριέκα με τον Ολυμπιακό. Του ζητούσαν να τους μεταφέρει την εμπειρία του από τα δυο παιχνίδια της Παρτιζάν μ΄εμάς και συγχρόνως να συμβουλεύσει τους Κροάτες για το τί θα πρέπει να κάνουν ώστε ν΄αποκλείσουν τον Ολυμπιακό. Οξύμωρο, κομμάτι, ένας αποτυχημένος σε τούτη την επιδίωξη να...συμβουλεύει τους άλλους πώς θα την φέρουν μ΄επιτυχία σε πέρας. Συμβαίνει όμως... Και κομπλεξκός ο τύπος, αφού φάνηκε καθαρά στα λόγια του ότι ΥΠΟΦΕΡΕΙ ακόμα απ΄την περιβόητη Post Traumatic Stress Disorder (PTSD διεθνώς ή μετατραυματική διαταραχή στρες ), λόγω της...ηχηρής σφαλιάρας που τού΄ρθε στη μάπα απ΄τον Θρύλο. "Έτσι πονάει όταν ο Θρύλος...κερνάει", βλέπετε. Το προσπερνάω και μπαίνω στο ζουμί.

Οι προβλέψεις γύρω από την ενδεκάδα την οποία προτίθεται να κατεβάσει ο Χάσι, συμφωνούν μέχρι στιγμής στα 9/11 της. Περίπου. Τερματοφύλακας Καπίνο,  Ζιλέ - Οφόε 6άρι και 8ρι, δεξιά πίσω μάλλον ο Ομάρ, κέντρο άμυνας οι Ρομαό και Ρέτσος, αριστερά ο Κούτρης, 10ρι ο Φορτούνης, αριστερά στα πλάγια ο Μάριν, δεξιά αντιστοίχως ο Καρσελά και φορ ο Μπεν. "Παίζεται" η συμμετοχή των Σεμπά και Πάρντο για τα άκρα. Μίλιτς και Βούκοβιτς, εναλλακτικές λύσεις. Το ίδιο πιστεύω και ο...άτακτος. Σε περίπτωση "ο μη γένοιτο" κλπ, Ανσαριφάρντ για φορ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΘΩ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΝΙΚΕ.

Έως τώρα, παρ΄ότι με παρακινούσαν να σχολιάσω εδώ τα του ποδοσφαιριστή ορισμένοι συρρατμίτες μου, εγώ το απέφευγα λέγοντας πως είναι νωρίς ακόμα, ας περιμένουμε, και τα ρέστα. Τώρα όμως, η αναποδιά με τη θλάση συνέβη και θα κάτσει στην μπάντα, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, για δυο - τρεις εβδομάδες. Οπότε, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ, μπορώ νομίζω να διατυπώσω πλέον μερικές σκέψεις μου γιαυτόν.

Ας ξεκινήσω με τις θλάσεις. Τα΄χα πει και στο παρελθόν γιαυτές, αλλά δεν πειράζει, η επανάληψη ως γνωστόν  είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως. Οι μύες, αποτελούνται από δομικά στοιχεία που λέγονται μυϊκές ίνες. Θλάση, είναι μια κάκωση στους μύες. Διακρίνουμε κλασικά, τρεις βαθμούς της, ανάλογα με τη βαρυτητα του μυϊκού τραυματισμού. Πρώτου βαθμού ή ελαφρά θλάση, όταν υπάρχει διάταση μυϊκών ινών με ή και χωρίς ρήξη ( σπάσιμο ) μικρού αριθμού απ΄αυτές. Αποχή του αθλητή για 2 - 3 εβδομάδες. Δεύτερου βαθμού ή μέτρια θλάση, όταν υπάρχει ρήξη μεγαλύτερου αριθμού μυίκών ινών. Αποχή 4 - 6 εβδομάδες. Και τρίτου βαθμού ή βαριά θλαση, όταν κοπεί πέρα για πέρα ο μυς. Τα ΜΜΕ μιλάνε για αποχή του Εμενίκε της τάξης των 2 - 3 εβδομάδων. Άρα έχουμε να κάνουμε με ελαφρά ή πρώτου βαθμού θλάση.

Πώς την "πάτησε" όμως έτσι ο παίχτης και γιατί άραγε να του συμβεί κάτι τέτοιο; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. Που βάζει, όσο να΄ναι σε σκέψεις, ανατρέπει σχέδια και επιταχύνει άλλα; Είδα τη φάση στο βίντεο με τα h.l. Του΄ρθε η ψιλοκρεμαστή μπαλιά με δυο ατρομηταίους να τον κυνηγάνε από δίπλα και λίγο πίσω του, μπούκαρε με δύναμη προς το αντίπαλο τέρμα, επιτάχυνε, προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα με τ΄αριστερό και να τη φέρει στο δεξί, λίγο ατσούμπαλα είν΄αλήθεια, προέκυψε πιθανώς μυϊκή ανισορροπία και τσουπ! Να τη η θλάση... Τώρα γιατί; Πολλά τα γιατί. Ήρθε πρώτα πρώτα στην Ελλάδα, σε όχι καλή φυσική κατάσταση. Δεν ξέρω τί ζωή έκανε εκεί που ήταν, δεν ξέρω το ιστορικό τραυματισμών του. Υποθέσεις κάνω, με το ανάλογο ρίσκο. Φορτώθηκε πολύ μήπως το προπονητικό του πρόγραμμα; Τα γιλεκάκια όμως, αυτοί οι...ιούδες, δεν θα πρόδιδαν έγκαιρα κάτι τέτοιο; Δεν προθερμάνθηκε καλά, πριν βγει να παίξει; Δεν το πιστεύω. Αντίθετα, βλέπω άλλα. Πιο σίγουρα. Που ευνοούν την εμφάνιση θλάσεων. Έκλεισε πριν από 3 μήνες περίπου τα 30. Ένα. Είναι κλειστός χαρακτήρας, διάβασα, δύο. Κι΄όποιος δεν εκδηλώνεται, βγάζει συνήθως κάτι οργανικό. Είναι στρεσαρισμένος, αγχωμένος. Είμαι σχεδόν σίγουρος γιαυτό. Ξέρει ότι περιμένουμε πολλά απ΄τον ίδιο ( πάρθηκε για πρώτος σέντερ φορ, μη το ξεχνάμε ), ξέρει ότι έχει βαρύ συμβόλαιο, ξέρει ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα ( αποδείχθηκε κιόλας ), και όλα τούτα τον αγχώνουν. Πολύ. Αγνοώ αν τρέχει και κανας άλλος αγχογόνος παράγοντας στην περίπτωσή του. Θέλει επομένως να ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Ν΄ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. Ξαναλέω, πιθανολογώ. Κι΄αυτό χειροτερεύει τα πράγματα. Το στρες εξάλλου είναι γνωστό και τεκμηριωμένο επιδημιολογικά και όχι μόνο, ότι αυξάνει τη ροπή του ατόμου, του αθλητή, σε μυοσκελετικές κακώσεις. Εικάζω συνεπώς ότι πλην της καθαρά φυσιοθεραπευτικής κλπ αγωγής, ο παίχτης θα στηριχθεί επαρκέστατα  και ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ώστε να ηρεμήσει και να νιώσει την απαραίτητη εκείνη αυτοπεποίθηση που θα τον κάνει να μας δείξει τη χρησιμότητά του, γιατί μπάλα ξέρει. Δεν την ξέχασε ξαφνικά...

ΠΑΝΤΩΣ, υπάρχει θέμα. Εκεί που περιμέναμε όταν ήρθε να μας λύσει το...Καρντοσιανό πρόβλημα, η λύση μετατράπηκε ΑΥΤΗ σε πρόβλημα. Κάλλιστα επομένως η διοίκηση προχωρεί ήδη το ζήτημα της απόκτησης του Τζούρτζεβιτς, εφ΄όσον δικαιωθούν τα ρεπορτάζ. Εικοσιτριών ετών, γερό παιδί, γρήγορο αρκετά, δυνατό σουτ, "γαύρος" δείχνει, την μπάλα τη στέλνει τακτικά στα δίχτυα, οπότε; Οπότε τη "βγάζουμε" τώρα εναντίον της Ριέκα με τον Μπεν και τον Πέρση, ευελπιστώ επιτυχώς, και την τελειώνουμε μετά τη δουλειά οριστικά. Αν δεν έχει γίνει, ή δεν προκύψει κάτι άλλο. Ολυμπιακός είν΄αυτός...

Όπως βλέπετε, ο τίτλος της ανάρτησης ήταν μάλλον...παραπλανητικός. Για τον Εμενίκε ήθελα στην ουσία να μιλήσω και το θέμα φορ στον Ολυμπιακό, αλλά έβαλα ως προπέτασμα...καπνού την συγκέντρωση κλπ. με την Ριέκα, για ν΄αποφύγω λέξεις παραμονιάτικα τόσο κομβικού αγώνα, όπως πρόβλημα, ζήτημα ή θέμα. Κλείνω με δύο υστερόγραφα.

Υ Γ 1. Όχι, δεν ήταν Τζιοβάνι, ο Γάλλος. Καλλιτέχνης, για τον καιρό του, ήταν. Ναι. Τζιοβάνι όμως με τίποτα. Ένα φαινόμενο πέρασε απ΄τα Ελληνικά γήπεδα. Αυτός ο Βραζιλιάνος. Κανένας άλλος. Οι συγκρίσεις γίνονται από κάποιον που τους ΕΖΗΣΕ έντονα ΚΑΙ τους δύο...

Υ Γ 2. Η έκφραση που κατά κόρον χρησιμοποιείται χθες και σήμερα στην αθλητική αρθρογραφία για τον Εμενίκε, "θλάση στον προσαγωγό", είναι λανθασμένη. Και τούτο γιατί ο προσαγωγός μυς, δεν είναι ένας. Είναι πέντε. Οι προσαγωγοί μύες του μηρού, είναι ΟΜΑΔΑ αποτελούμενη από πέντε μύες. Δεν έχει σημασία να παραθέσω εδώ τα ονόματά τους. Επομένως η σωστή έκφραση είναι: θλάση προσαγωγού μυός ( όχι ΤΟΥ, που καθορίζει ) ή έστω στους προσαγωγούς μυς ή μύες. Έτσι, αόριστα.

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Η ομάδα ήταν καλή,με διάθεση και ψυχωμένη.Το πρόβλημά της δεν είναι στην επίθεση(στα τρία πρώτα επίσημα ματς και μάλιστα ευρωπαικά με πιό έτοιμους αντιπάλους,έχει πετύχει έξι γκολ-βγάζω έξω το δώρο του τερματοφύλακα της Παρτιζάν).Το πρόβλημά της είναι στην θέση του τερματοφύλακα,εδώ και χρόνια από την τελευταία χρονιά του Ρομπέρτο(συμπεριλαμβανομένης) και μετά. Ο Καπίνο ΔΕΝ με έχει πείσει ότι είναι ανάλογος της ποιότητας της φετεινής ομάδας,είναι ασταθής και δεν εμπνέει καμμία εμπιστοσύνη παρασύροντας την ομάδα σε αμυντική ανασφάλεια.

Εικόνα ThomasK

‘Ελεος! ‘Εναν φορ που να σκοράρει έστω μια
στις δύο ευκαιρίες και όχι μια στις 500. ‘Εναν
υγιή και νταβραντισμένο, χωρίς ψυχολογικά
και άλλα των φλούφληδων.’Εναν φορ τουλάχιστον
τετραετίας.

Εικόνα REDNYC

ΑΔΕΛΦΕ, ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΕΣΣΙ.
ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΄-)

ΑΛΛΑ, ΕΣΤΩ, ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΚΟΛ, Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ 4-1 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2-1.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΓΚΟΜΑΧΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΕ.

ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα ThomasK

Αδελφέ NewYorker :)
από την ένταση δεν ήμουν σαφής.
Μιλάω για ποσοστό ευστοχίας στις λεγόμενες κλασικές ή
πάρα-βάλε ευκαιρίες, που προχθες ο Μπεν είχε τουλάχιστον 2,
και όχι σε κάθε τελική προσπάθεια που μπορεί να ξεκινά από
τον ίδιο παίχτη ακόμα κι από τη σέντρα (όπως στην περίπτωση
Μέσι, αν και δεν μπορεί ν’ αποτελεί μέτρο σύγκρισης και λόγω
του μεγέθους του και λόγω της θέσης του).

Βρε ας περάσουμε και τα υπόλοιπα τα ξαναθίγουμε όσο
πιο χαλαρά και με πιο καθαρό μυαλό.

Η αισιοδοξία σου ευχάριστο προμήνυμα για μένα, φύσει
συγκρατημένο κι επιφυλακτικό :)

Εικόνα REDNYC

20 ΤΕΛΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ ΜΟΝΟ....ΔΥΟ ΜΠΑΛΑΚΙΑ!

ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ, Α-Δ-Ι-Κ-Ο! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ! ΕΠΙΠΕΔΟ ΞΑΝΘΗΣ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ! ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ.

ΘΡΥΛΟΣ!!!!!

Εικόνα PGK

Καλημέρα Απόστολε. Θα προσθέσω και εγώ την φωνή μου στα θετικά σχόλια για την θαυμάσια ανάλυσή σου η οποία διακατέχεται και από την πολύ ευγενική αντιμετώπιση σου στις περιπτώσεις των θλάσεων. Ελπίζω η συνγκεκριμένη περίπτωση να μην είναι άλλη μία συνταξιοδότηση μέσω Ολυμπιακού ενός κάποτε μεγάλου ποδοσφαιριστού.

Εικόνα apostolos gaganis

Dum spiro spero κι΄εγώ, αδελφέ...

Εικόνα nichio 1971

Την καλησπέρα μου Απόστολε,
Πρώτη στάση, Ριέκα. Ψεκάστε, σκουπίστε, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. Με την πρέπουσα προσοχή & τον επαγγελματισμό που ΑΠΑΙΤΕΙ η περίσταση. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, ΟΛΕΣ. Το διακύβευμα, ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Πολύ ωραία & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ η ανάλυσή σου για τις θλάσεις. Δυστυχώς, τέτοιου τύπου τραυματισμοί φανερώνουν κυρίως έλλειμα εκγύμνασης του αθλητή. Ας ελπίσουμε να μην βγάλει ευπάθεια σε τέτοιους τραυματισμούς στη συνέχεια της χρονιάς...
Πλέον η απόκτηση Τζούρτζεβιτς, φαντάζει ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Γι αυτό και κινούνται από τώρα τα νήματα...
Όσο για την αναφορά στον ΜΕΓΙΣΤΟ Τζιοβάνι, ένα έχω να πω. Ευχαριστώ την τύχη μου που αξιώθηκα να δω αυτόν τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ με την φανέλα μας. Ένας ήρθε και ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, άλλος δεν θα υπάρξει. Υπενθυμίζω πως μιλάμε για τον άνθρωπο που ήρθε στ 27!!! του, από την Μπαρτσελόνα!!!, έχοντας κάνει ένα χρόνο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ του 1998 φορώντας το 10 στην πλάτη... Πράγματα που πλέον ακούγονται σαν ψέματα και η Παρί πριν λίγες μέρες τα πλήρωσε 222εκ...

Εικόνα apostolos gaganis

Καλησπέρα. Έτσι είναι. Στα χέρια των υπευθύνων ανήκει η πλήρης και αποτελεσματική - χωρίς υποτροπές - επανένταξη του Εμενίκε στην ενεργό δράση. Σήμερα διάβασα κάτι για άρνηση των Σέρβων ότι έχουν πρόταση απ΄τον Ολυμπιακό για Τζούρτζεβιτς κλπ. Ερμηνεία έχω, αλλά τώρα η συγκεντρωσή μας στη Ριέκα...

Εικόνα holland74

Για τη Ριέκα τα είπαμε, νίκη με 2-0 ή έστω με 1-0 και πάμε ομίλους...
Ο Εμενίκε μου έδειξε στη φάση ενάντια στην Παρτιζάν, που πέρασε τον τερματοφύλακα, ενώ το 98% των επιθετικών θα έκαναν σουτ, μου δείχνει πως είναι παίκτης κλάσης..Θα επιστρέψει νομίζω δριμύτερος..Συμφωνώ απόλυτα με το ψυχολογικό..Τείνω σιγά σιγά τώρα στα γεράματα να πιστεύω πως σχεδόν όλες οι ασθένειες πηγάζουν ΚΑΙ από τον ψυχολογικό παράγοντα σε σημείο που δεν έχουμε φανταστεί...
Ο Ρομαίν ήταν παικταράς από τους λίγους, όπως και ο Νόιμαν ο Γερμανός που είχε φέρει ο Νταϊφάς....Αλλά σαν τον Τζιοβάνι δεν ήταν κανείς, ούτε ο Ριβάλντο, ίσως μόνο ο Ροναλντίνιο...
Αν βέβαια έπρεπε να διαλέξω έναν από τους δύο επέλεγα τον Ρομαίν, απλά γιατό ο Τζιοβάνι δεν ήταν ποδοσφαιριστής, ήταν καλλιτέχνης, μάγος, ανώτερος του Χουντίνι...

Εικόνα apostolos gaganis

Αααααχχ... Ρομαντικέ μου ποδοσφαιράνθρωπε εσύ... Αλλά με στέρεο και τετράγωνο μυαλό. Από΄κείνους τους συνδυασμούς...

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε,
Δαγκώνω την γλώττα μου για τον Εμενίκε.κάτι με έτρωγε από την αρχή που τον είδα.Ελπίζω νά συνέλθει γρήγορα και να αποδώσει τα αναμενόμενα.Πάντως πρέπει πάντοτε να δίνεται βαρύτητα στην κατάσταση που ήταν ο κάθε παίκτης την προηγούμενη περίοδο της μεταταγραφής(ισχύει και στις προσλήψεις...)
-ο Τζούρτζεβιτς αρέσει πολύ και χρειάζεται σε κάθε περίπτωση.Θα έχει και καλή αξία μεταπώλησης...
-Οταν μιλάμε για λατρείες όπως ο Ρομαίν η ο Τζιοβάνι γεμίζουμε επιθυμίες.Μακάρι κάποια στιγμή ο Πρόεδρος να φέρει έναν τέτοιο βιρτουόζο.
-Τώρα συγκέντρωση στον Στόχο.Πρόκριση!
Θρύλε γερά μπορείς μπορείς να προκριθείς!

Εικόνα apostolos gaganis

Κι΄εγώ. Θέλω να προσεχθεί πολύ ο παίχτης με τούτη τη θλάση και να ξαναμπει ΠΟΛΥ προσεκτικά και σταδιακά στην ποδοσφαιρική δράση, στηριγμένος ψυχολογικά. Βέβαια μόλις ( και αν ) δει τον άλλο, τον Σέρβο, στην ομάδα, "μαύρα φίδια" κλπ ( θεωρώ εξάλλου σίγουρο ότι τα μαθαίνει όλα κι΄όχι μόνο αυτός, όλοι οι παίχτες ). Ίδωμεν. Εμάς μας ενδιαφέρει να΄χουμε σέντερ φορ που να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό κι΄όχι μονάχα έναν.

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε την καλημεροκαλησπέρα μου ! Τον Ρομαίν ίσα που τον θυμάμαι. Μου έλεγε ο πατέρας μου ότι ήταν καλλιτέχνης. Για τον ΜΕΓΙΣΤΟ Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα συμφωνώ μέχρι κεραίας, ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ !!!!! ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ !!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Γάλλος, άργησε να "πιάσει" στον Ολυμπιακό. Την μπάλα τη χάϊδευε και κυρίως τον λατρεύαμε ( όχι όπως τον Τζιοβάνι, πολύ πιο...λογικά ) για το απροσδόκητο, για τη φαντασία και φινέτσα στο παιχνίδι του. Σήμερα πάντως το τί παλτό θα τον ανεβοκατεβάζανε για καιρό, πριν αρχίσει να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, οι γνωστοί illuminati, θα΄ταν άλλο πράμα... Τον Βραζιλιάνο τώρα, το τί του΄σερνα όταν δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, δεν λέγεται κι΄απ΄την άλλη μου΄κανε κάτι μαγικό που δεν είχα ποτέ ξαναδεί και έμενα άγαλμα ή έβγαζα μια άγρια κραυγή θαυμασμού, ενθουσιασμού και απορίας, με γέλιο μαζί... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ειδικά πριν τον "φάει" ο Σέμος.