YOU΄LL NEVER WALK ALONE... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ Η ΘΥΡΑ 7.



Δύο τα πράγματα που συγκράτησα χθες περισσότερο από τον χθεσινοβραδινό μας αγώνα με τον Αστέρα, για το Κύπελλο Ελλάδας. Αποτέλεσμα, νίκη του Ολυμπιακού μετά από ένα μήνα κοντά, με 2 - 1. Το πρώτο, η ολόσωστη, η έξοχη στάση της Θύρας 7 καθ΄όλη τη διάρκειά του και το δεύτερο, η εντυπωσιακή και ελαφρώς...μη αναμενόμενη ( απ΄τη μεριά μου τουλάχιστον ) εμφάνιση του Εμάνουελ Εμενίκε. Που αν συνεχιστεί - και πρέπει - ευελπιστώ βάσιμα να λύσει προβλήματα, γιατί μεσοεπιθετικά έχουμε θέματα. ΚΑΙ μεσοεπιθετικά, για την ακρίβεια.

Η Θύρα 7 λοιπόν, έδωσε μαθήματα άψογης οπαδικής συμπεριφοράς. Ήδη πριν απ΄τον αγώνα, με την ανακοίνωσή της ότι ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ, εκείνο που προέχει όλων ΚΑΙ ΜΟΝΟ είναι η στήριξη, το ντοπάρισμα του Θρύλου, υπενθυμίζοντάς του για απειροστή φορά ότι "ΥΟU΄LL NEVER WALK ALONE"...  Και κατά τη διάρκειά του, με την συνεχή παρότρυνση και επιβράβευση των παικτών μας σε κάθε καλή αλλά μερικές φορές και ατυχή ακόμα προσπάθειά τους. Αν διέκρινε σ΄αυτή τη δεύτερη, αγωνιστικότητα και πείσμα... Αυτό ακριβώς είναι που ΛΕΙΠΕΙ τούτο τον καιρό, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα οπαδικά στέκια, απ΄την ομάδα. Το΄χουμε παρακάνει, οι συντριπτικά περισσότεροι, παρασυρμένοι απ΄τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας και την έχουμε περίπου εγκαταλείψει - πλην ολίγων - ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ την πλήρως σχεδόν. Μαζί με τον Χάσι, έχει πάρει η μπάλα κι΄αυτήν. ΩΣ ΜΗ ΟΦΕΙΛΕ. Κριτική μηδενιστική, πλήρη άρνηση, ειρωνική διάθεση και ό,τι πεσιμιστικότερο σε προβλέψεις, είναι όσα εισπράττω καθημερινά. Από πάρα πολλούς. Κι΄εγώ, παρ΄όλο που συγκρατούμαι όσο μπορώ, ξεφεύγω κάποτε κάποτε σε δριμύτητα παρατηρήσεων. Είναι αυτή η άτιμη, η παθολογική λατρεία προς τα ερυθρόλευκα χρώματα που παρασύρει συχνά και ωθεί τον γαύρο, ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ, στην υπερβολή. ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΧΝΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ. Κι΄έρχεται η οπαδική ασπίδα και συνάμα ο πολιορκητικός κριός με τ΄όνομα Θύρα 7, να δώσει μαθήματα και παράδειγμα: ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΥ Μ΄ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ Η ΟΜΑΔΑ... Εύγε της! Το΄χω ξαναπεί άλλωστε. Δεν τσιγκουνεύομαι ούτε τον ψόγο, μα ούτε τον έπαινο...

Και το δεύτερο, στο οποίο οφείλω να σταθώ, είναι ο Νιγηριανός. Μέχρι τώρα ήταν ένα "περίμενε" ( μία φάση είχε κάνει όλη κι΄όλη στο τρίτο γκολ με την Παρτιζάν ), ένας μυϊκός τραυματισμός, μια αναβολή και μια επιθετική στειρότητα όσο είχε παίξει. Χθες όμως είδαμε έναν διαφορετικό ποδοφαιριστή. Δυνατό, γρήγορο, τσαμπουκά, άτρωτο από σπρωξιές και πίεση μαρκαρίσματος, ν΄αναστατώνει την αντιπαλη άμυνα ( όταν έπαιρνε σωστή μπαλιά ) και κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Επί τέλους. Στο πέναλτι που χτύπησε, έτσι όπως πήγαινε στην μπάλα τον φοβήθηκα λιγάκι, αλλά τελικά τον ψώνισε καλά τον Αθανασιάδη. Το δεύτερο όμως, ήταν γκολάρα με τα όλα της. Το χαρήκαμε όλοι κι΄ανακουφιστήκαμε. Παρά το ότι μετά, κάναμε περίπου το παν για να μετατρέψουμε μια ήσυχη βραδιά σε...φο-υ-ρτούνα.

Δεν ήταν κακός ο Ολυμπιακός χθες. ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ αντιμετωπίζεται σήμερα από πολλούς αθλητικούς συντάκτες. Πολύ...αυστηρά δηλαδή, πολύ με το...ντα ντα, ρε παιδάκι μου. Σε σχέση πάντα με τον προηγούμενο αγώνα εναντίον του ίδιου αντιπάλου. Εντάξει, δεν τον είδαμε να κάνει και καμιά παιχνιδάρα, αλλά μαγικά δεν συμβαίνουν συχνά στο ποδόσφαιρο. Το Σάββατο Δόξα Ξουριχτίου, την Τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρξε όμως ΔΙΑΘΕΣΗ. Κάτι ουσιώδες εν πλήρη ανεπαρκεία στο πρόσφατο παρελθόν, όπου κυριαρχούσε η νωθρότητα, η παντελής πρακτικά στειρότητα, η έλλειψη δυνάμεων, ταχύτητας, συνοχής, στοιχειώδους ποδοσφαιρικής νοημοσύνης και αποτελεσματικότητας. Έδειξε απ΄την αρχή ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΘΕΛΗΣΗ να πάρει την νίκη. Κοιλιές έκανε, λάθη έκανε, άστοχες αβίαστα πάσες είδαμε, αλλά τον έβλεπες ότι το κυνήγαγε το γκολ. Απέναντι σ΄έναν αντίπαλο, δύσκολο, πουλμανάτο, με τα γνωστά τερτίπια καθυστερήσεων της επαρχιακής ομάδας όταν παίζει στο Καραϊσκάκη,, αλλά πάντα επικίνδυνο. Κοίτα ρε ο Σάββας... Μουρίνιο, ο τύπος. Να δω πώς θα παίξετε, ρε, απέναντι στο τρίο. Θέλω ΠΟΛΥ να το δω....

Κάναμε συνολικά 10 αλλαγές παικτών και οι άλλοι 8, αναφορικά με το πρώτο μας παιχνίδι. Όλο το α΄ημίχρονο, αγωνιστήκαμε με το γνωστό 4-2-3-1. Το ξέρουνε πια όλοι οι αντίπαλοί μας, προσαρμόζονται ανάλογα, κι΄άντε να περιμένεις να΄ρθει κανα γκολ... Αντίθετα οι Αρκάδες, μία από επιπολαιότητα του Προτό, ασύμβατη εντελώς για την εμπειρία και κλάση του και μία από κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, λίγο έλειψε να μας το κάνουν. Στο δεύτερο, ο Χάσι ανακάτεψε την τράπουλα και όπως αποδείχθηκε επιτυχώς. Μπήκε ο Μάρτινς αντί του χέστη του Ομάρ, ο Ζντιέλαρ χώμένος ανάμεσα σε Σισέ - Νικολάου, ο Ανδρούτσος έγινε δεξί μπακ, ο Κούτρης παρέμεινε αριστερά, ο Ταχτσίδης με τον Μάρτινς κεντρικά χαφ και μπροστά Πάρντο - Εμενίκε - Φορτούνης, διάβαζε 3 - 4 - 3. Κανα μισάωρο πριν απ΄το τέλος, ο Κοσοβάρος έβγαλε και τον Πάρντο περνώντας το Μπεν ώστε να παίξουμε με δύο φορ και τον Φορτούνη πίσω τους, σ΄ένα 3 - 4 - 1 - 2. Στο 71΄έκανε το πέναλτι ο Ζουμά στον Μπεν και λίγα λεπτά μετά, πάλι ο Εμενίκε, έβαλε το δεύτερο με ωραίο μπουκάρισμα και κεραυνοβόλο κάρφωμα ψιλά στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα των Αρκάδων, ύστερα από έξοχη κάθετη πάσα του Φορτούνη. Στο 83΄χάνει την μπάλα ο Φορτούνης, κάνει μακρινή σέντρα προς την περιοχή μας ο Τριανταφυλλόπουλος από δεξιά όπως κατεβαίνει ο Αστέρας στον εντελώς μόνο του Τσουκαλά κι΄αυτός περνάει την μπάλα με ήρεμο πλασεδάκι πάνω από τον εκτός θέσης Προτό, γράφοντας το 2 - 1. Ακολούθησε κεφαλιά του Δουβίκα επικίνδυνη πάνω απ΄τ΄οριζόντιο δοκάρι μας και ωραίο σουτ του Μάρτινς που απέκρουσε ο Αθανασιάδης, για να κλείσει η αυλαία.

Πώς είδα ατομικά τους παίκτες μας;

Προτό, ανέτοιμος και τρακαρισμένος φανερά. Θα στρώσει. Έτσι πιστεύω. Κάποιος θυμήθηκε Γιαννιώτη. Ρε, δεν παιζόμαστε σας λέω... Κούτρης, εξαιρετικός επιθετικά, αμυντικά κέρδισε κι΄έχασε ( λίγες πάντως ) μάχες, αλλά γενικά θετικό πρόσημο. Δυνάμεις, πείσμα, αγωνιστικότητα και τρεξίματα πολλά. Κάτι σαν Αποστολάκης, όταν είχε πρωτόρθει σ΄εμάς. Ο Ελαμπντελαουί; Καμιά σχέση με τον παλιό Ομάρ. Σισέ, μ΄άρεσε. Δεν συμφωνώ με το 5,5 που είδα βαθμολογία του στο ΦΩΣ. Καθόλου. Στο ψιλό παιχνίδι ασυναγώνιστος ( δεν έχασε κεφαλιά ) και με αρκετές μακρινές μπαλιές 30ρες+, ακριβέστατες. Να προσεχθεί. Πολύ ταλαντούχος, σε εξαιρετική ηλικία ( 22 ετών ). Μια κεφαλιά είχε χάσει όλη κι΄όλη και κάναμε μαύρα μάτια να τον ξαναδούμε... Νικολάου, θετικός. Δυνάμεις πολλές, αργούτσικος βέβαια λογω σωματοδομής. Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης, νταααξ. Δεν τυφλώθηκα. Μάρτινς, θετικός, μπορεί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ περισσότερα. Το ξέρει το τόπι. Εμπιστοσύνη απ΄τον προπονητή του χρειάζεται. Τον ικανοποίησε πάντως, όπως φάνηκε απ΄τις δηλώσεις του, όπως κι΄ο Τάχτσι. Φορτούνης, πεσμένος ( μονίμως ), αλλά μπορεί να σου σκάσει καμιά ενέργεια που κλπ κλπ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ. Μπεν, κι΄αυτός έδωσε ώθηση μπροστά, θέλουμε κι΄άλλα όμως, πολλά, απ΄αυτόν. Μπορεί; Ο Πάρντο, ζει ακόμα το...κλέος της Σπόρτινγκ και μαζί μ΄αυτόν και πολλοί γαύροι. Περίμενα περισσότερα χθες. Σαφώς περισσότερα. Πήρε μπόλικο χειροκρότημα βέβαια κατά την αλλαγή του. Όχι από΄μένα. Σταράτα... Ανδρούτσος. Κι΄αυτός πολλές συμπάθειες απ΄την εξέδρα. Δικό μας παιδί... Δεν μ΄'έχει πείσει πάντως ακόμα. Άλλοι, τον θεωρούν ΗΔΗ παιχταρά. Εγώ, όχι. Μπάλα ξέρει. Θα΄θελα όμως μεγαλύτερο το...εκτόπισμά του, ΓΕΝΙΚΑ. Για τον Μίλιτς, δεν έχω ( ακόμα ) γνώμη.

Τα περί της ΑΕΚ, θα τα πούμε. Λίαν προσεχώς. Στη διαιτησία, πιστεύω, και στην θέληση για την νίκη θα κριθεί βασικά ο αγώνας. Μ΄αυτή τη σειρά. Δυστυχώς... ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΟΛΟΙ, Π-Ρ-Ε-Π-Ε-Ι ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ! ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ! ΠΙΕΣΗ ΞΕΠΙΕΣΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ. Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ Σ΄ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ...

Σχόλια

Εικόνα Panos77777

Μάγκες καλησπέρα ! Τη Κυριακή πιστεύω θα είναι από τα πιο εύκολα δίπλα στην ιστορία του Θρύλου ! Όταν έχουμε να αποδείξουμε κάτι πάντα το πετυχαίνουμε ! Θρύλος είσαι ! Στα εύκολα έχουμε πρόβλημα ! Τα λέμε Δευτέρα ! Σας δίνω και σκορακι για όποιον θέλει 2-4 !

Εικόνα Eleni

Θα την πατήσουμε την ΑΕΚούλα ρε!Και μην βρίζετε τον Σάββα.Καλά κάνει και τα λέει.Εδώ μας τά'χει πρήξει ο Φαπαθεοδώρου και ο Χεσετζόγλου.

Γειά σου Απόστολε!Με μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ(2 βαθμοί)περνάμε τον βάζελο στην ιστορία των κυπέλλων ευρώπης.Μόνο μια νίκη.Ας γίνει στο Τορίνο.

Εικόνα NIKOSSPIN

Υποψιάζομαι ότι ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σάββας, ως νέος Δημοσθένης, από τώρα ετοιμάζει το Φιλιππικό του για τον διαιτητή.
Ένα πράγμα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από τη διοικήση στους πάικτες . Πάιξτε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ματώστε τη φανέλα. Όποιος φοβάται να βάλει τα ακριβοπληρωμένα πόδια του στη φωτιά ας ζητήσει να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή.
Η διαιτησία θα είναι εις βάρος μας αλλά αυτό το ξέραμε από πέρυσι. Συνεπώς δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ξοδέψαμε του κόσμου τα λεφτα για να φτιάξουμε ομάδα να κερδίζει και υπό αυτές τις συνθήκες. 30 και εκατομμύρια € θα παίξουν ενάντίον ούτε 5 εκ. . Ας αποδείξουν ότι αξίζουν τα λέφτα των συμβολαίων τους. Με την Κούλα παίζουμε όχι με καμία σπουδαία ομάδα.
Ο διαιτητής θα σφυρίξει με χειρουργικό τρόπο άλλα δεν θα πάει να εκτεθεί. Εκτός και αν έχει αποφασίσει να εγκαταλήψει τη διαίτησία και να ασχοληθεί με το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Όσο καλύτεροι είμαστε στο γήπεδο τόσο θα δύσκολεύεται να σφυρίξει εις βάρος μας. Χαζός δεν είναι. Σιγά, σιγά θα το πάει. Αν δείξουμε αυτοσυγκέντρωση, νηφαλιότητα, περιορίσουμε τα λάθη στο χώρο του κέντρου έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να πηγαίνει στο ένας με έναν έξω από την περιοχή μας και προσέξουμε τα μαρκαρίσματα μας να είναι όσο το δυνατό πιο καθαρά τότε περιορίζουμε και τις ευκαιρίες που θα έχει ο διαιτητής να σφυρίζει εις βάρος μας. Σίγουρα η κούλα σφυρίγματα θα πάρει αρκετά . Ας φροντίσουν τουλάχιστον οι παίκτες μας να περιορίσουν τα λάθη τους.
Η διοίκηση καλό θα είναι να ενημερώσει τον προπονητή μας να κοιτάξει τα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε στο ΟΑΚΑ έτσι ώστε να καταλάβει τον τρόπο παιχνιδιού της κούλας . Ο Χάσι δεν πρέπει να σταθεί μόνο στην τακτική . Θα πρέπει να μάθει και να εξηγήσει στους παίκτες μας ότι οι αντίπαλοι χτυπάνε έξυπνα (ο Φορτούνης ειδικά το ξέρει καλύτερα), αναζητούν την επάφη στο ένας με έναν και βουτάνε προκείμενου να πάρει ο αντίπαλος την κίτρινη και γενικά χρησιμοποιούν διαφόρους πονηρούς τρόπους για να πάρουν σφυρίγματα. Φυσικά ξέρουν ότι θα έχουν την διαιτησία με το μέρος τους οπότε θα αποθρασυνθούν εντελώς την Κυριακή. Πρέπει να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα διαβασμένοι. Ειδικά οι καινούριοι πάικτες μας.
Επίσης όσο και αν φανεί οξύμωρο είναι υπερ μας το ότι θα έχει αρκετό κόσμο το ΟΑΚΑ. Όσο όμως θα περνάει ο χρόνος και το σκορ θα παραμένει ισόπαλο τόσο περισσότερο θα πιέζεται η κούλα από τους οπαδούς της να βγει μπροστά για να σκοράρει. Με κατάλληλη τακτική θα βρούμε σίγουρα ανοιχτούς χώρους και τότε θα πιάσει δουλειά η αρχαιολογική υπηρεσία να μαζεύει αγάλματα.
Ρε πούστη μου δεν είναι τίποτα αυτοί. Δεν έχουν καμμία σπουδαία ομάδα. Έχουμε περάσει ως ομάδα άπειρες φορές δια πυρός και σιδήρου. Όλα εξαρτώνται από εμάς.Δεν μπορούν ούτε ισοπαλία να μας πάρουν αν εμείς δεν το επιτρέψουμε.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ΘΡΥΛΕ, ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ.

Εικόνα takis xwsiar

Ειμαι σιγουρος ότι εάν παιξουμε καλα,θα την "ακουσουν" οι ζητιανοι και οι βρωμιάρηδες καθεστωτικοι φιλοι τους,και εκει θα αναλαβει να κανει τη δουλεια ο Σιδηρόπουλος.Κοκκινη καρτα και πολλες κιτρινες σε μας,και εάν αυτά δεν αποδωσουν ένα πεναλντι και γεια σας!Οι πολλες ευκολες κιτρινες σε ένα δυνατο παιχνιδι(γιατι μονο ετσι μπορουν να απαντησουν στην ανωτεροτητα λογο ποιοτητας του αλλου,και το ειχαν κανει στο προηγουμενο παιχνιδι στο Οακα)είναι μεγαλο βασανο για μια ομαδα.Οι παικτες μετα φοβούνται ακομη και ντρίπλες να κανουν,αλλα και οι αμυντικοι φοβούνται να μαρκαρουν.Αυτα όμως θα γινουν μονο αν παιξουμε καλα!Εαν η ομαδα παιξει ασχημα τοτε θα το αφησουν το παχνιδι χωρις να παρει "βοηθεια" από τον Σιδηροπουλο,και δεν αποκλειω στο τελος να αδικησει σε κατι τους ζητιάνους(μια κοκκινη,ενω εχει κριθει το αποτέλεσμα),για να μας εκθεσουν και να μην εχουμε το "δικαιωμα" στα αλλα παιχνίδια να βγαλουμε κιχ!Οι ανθρωποι αυτοι είναι μαφιόζοι,Ειναι επαγγελματιες απατεωνες δεν είναι τυχαίος απατεωνας ο ΜΕΛ! Γιαυτο λοιπον οι τριγυρω από τον Χασι πρεπει να τον δασκαλεψουν πως εχουν τα πραματα,και μην παει σαν το αρνι το πασχα στην γιορτη.Το μοναδικο που με απασχολει εμενα είναι να βλεπω την ομαδα να δειξει αθλητικο τσαμπουκα και ταλεντο,και κάθε Κυριακη να βλεπω καποια βελτιωση.Εαν αυτά γινουν δεν φοβάμαι ουτε τους ζητιάνους ουτε τους μαφιόζους ουτε τους κοντονηδες και τους φλαμπουραρηδες. ΦΟΡΤΣΑ ΘΡΥΛΕ!!!!

Εικόνα John Zolo

Μολις εβαλαν τον Σιδηροπουλο...
Να παει ο Σαββας στον γιο του στην ΟΥΕΦΑ και να πει τον πονο του.
Πρεπει να ειμαστε τουλαχιστον ο περιγελως της Ευρωπης...η πλουσιοτερη ομαδα...η πρωταθλητρια επι σειρα ετων ομαδα...η ομαδα που αντιπροσωπευει την Αθλητικη Ελλαδα παντου και παντα...η πιο οργανωμενη ομαδα...τι κανει ;
Αφηνει τον, γραφικο πια, Σαββα να "απειλει" τους αληταραδες...και αυτοι τρεμουν και τρεχουν να κρυφτουν...!!!

Κατι λεγαμε χθες για την Θ7...ετσι ;

Εικόνα Harry red logic

Όρισαν τον κορυφαίο(στις προτιμήσεις των νιαουρ-κοντο-δέδε) στον αγώνα με την κούλα.
11(ίσως και 10 η 9) εναντίον 15!
Ο κ. Σάββας κλαίει και το μόνο που καταφέρνει είναι να ηδονίζει τους εξυγιαντές-κυβερνοπυλώνες!
Πρόεδρε, τι γίνεται? και η ΟΥΕΦΑ νιαουρίζει?

Εικόνα Son of Hoof

ΔΕΝ μασάμε σίδερα, ΑΚΟΜΑ...
Η ομάδα πρέπει να φτιάξει ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Χάσι, δεν με νοιάζει.
ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Φορτούνη/Μάριν, δεν με νοιάζει.
ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Σεμπά/Πάρντο, δεν με νοιάζει.
ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Ζιλέ/Οφόε, δεν με νοιάζει.
Και πάει λέγοντας...
ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ Πάθος/Δίψα/ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΑΥΤΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ και μετά ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΖΗΤΩ Η 7! ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ζητάς το δυσκολότερο. Θα δούμε από Κυριακή. Λυσσάω για νίκη. Μόνο ΝΙΚΗ. Όχι ισοπαλίες και τέτοια. ΝΙΚΗ!!!

Εικόνα George_Str

ΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΙΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 3-1 ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ. ΠΑΜΕ ΘΡΥΛΕ!!!!!!!!

Εικόνα PGK

Μαζί σου και επαυξάνω.

Εικόνα george poly

Η κριτικη των παικτων σωστη.Θα ηθελα μονο να προσθεσω οτι ειμαι της λογικης οτι ολοι οι ποδοσφαιριστες,συμπεριλαμβανομενων των τερματοφυλακων,πρεπει να ξερουν μπαλα και να εχουν καλη φυσικη κατασταση.Προτο και καπινο δεν ξερουν απλο κοντρολ να κανουν η να δωσουν μια μικρη πασα,σε αντιθεση με νικοπολιδη και ρομπερτο.Αληθεια πως μπορει να δικαιολογηθει το γεγονος οτι ο μαριν και ο φορτουνης,αν και εχουν τρεξει λιγοτερα η ιδια χιλιομετρα με τους αλλους, να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους μετα το 70?Και επειδη πανω απο τον ολυμπιακο δεν βαζω τιποτα και κανενα θα ελεγα οτι......αρκετα με τον φορτουνη.Ενα παικτη ανευρο,απαθη και μυγιαγγιχτο που γινεται αρνητικο παραδειγμα και αιτια σχολιασμων μεταξυ των αλλων παικτων.Σε καθε περιπτωση ειμασταν και θα ειμαστε παντα κοντα στην ομαδα.

Εικόνα LaM

Θυμαστε την ομαδα με Αμανατιδη, Γιαννακοπουλο, Τζολε, και λοιπους αναρχικούς;; Ξέρετε τι θυμάμαι περισσοτερο απ' όλα;;
Το -κυριολεκτικά- τρελαμμένο ματι του Αμανατιδη, να τρεχει με σπριντ από την μια ακρη του ΟΑΚΑ στην άλλη για να χαιρετισει τον κόσμο και μετα να ξεκινησει προθέρμανση. Ηξερε την μπαλα του Φορτουνη;; Όχι βεβαια. Αλλα ειχε ματι που γυαλιζε κυριολεκτικά, και αυτό πρωτα περνουσε στον κοσμο, αλλα ΚΥΡΙΩΣ περνουσε στον αντιπαλο, ότι "μαγκα, είμαι παλαβός εγω. Από εδώ δεν περνάς και ας εισαι οποιος θές".
Αυτό το παλαβό μάτι λειπει απ' όλους, αλλα πιο πολύ λειπει από τον Φορτουνη που θέλει (και θέλω) να γινει ΑΡΧΗΓΟΣ της Ομάδας μας. Δεν μπορω να το ζητησω από τον Οφόε και τον χψ ξένο, αλλα το ΑΠΑΙΤΩ από τον Ελληνα Αρχηγό μου.
Θέλω το παλαβό ματι του Καμπιασο ρε παιδι μου, πως το λένε;!;! (κατι μου λεει όμως ότι θα το δω αυτό το μάτι στον πάγκο με πολιτικά συντομα...)

Εικόνα apostolos gaganis

Τον διυλίσαμε τον κώνωπα, πάλι. Το μυαλό μου ήδη πετάει στο ΟΑΚΑ. Είμαι περίεργος, πολύ περίεργος... ΑΥΤΑ.

Εικόνα PGK

Πέστα Χαράλαμπε. Ουρλιάζουμε εδώ στο RATM για τον τουρίστα Φορτούνη.Έλεος πιά μ' αυτό το θείον βρέφος.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Γεια σας κι από εμένα Απόστολε κι αδέρφια.
Ομάδα χωρίς ΚΟΣΜΟ, είναι μια Ανώνυμος Εταιρεία, με πεδίο δραστηριότητας το ποδόσφαιρο.
Σε αυτούς τους καιρούς (το ξέρουμε όλοι, ειδικά οι παλαιότεροι) περισσότερο από ποτέ, λοιπόν, πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να είμαστε εκεί. Αρραγείς, συμπαγείς. Πρώτα εμείς με το μαχαίρι στα δόντια κι ακολούθως οι παίκτες μας.
Για αυτό, λοιπόν, μη το ξεχνάμε αυτό, όσο κι αν τείνουμε καμιά φορά να το κάνουμε:
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν που έπαιζε και με την Ρεάλ, τη Λίβερπουλ, τη Βέρντερ, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν που έπαιζε και με τον ποα στο 3-0 που σε όσους ήταν μέσα έπεσε η ακοή κατά 2/3, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν που έπαιζε με την Σπόρτινγκ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είναι αυτός που θα παίζει αύριο με τον Αστέρα, τη Λαμία, την Καλλονή και την Κέρκυρα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κι εκεί, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κι εδώ. Δεν διαλέγουμε παιχνίδια.
Επομένως, δεν γινόταν να είναι διαφορετικά και χτες...

Ξαναλέω, ειδικά στις εποχές αυτές, που όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό θα μας απαγορεύσουν και να βρίζουμε στο γήπεδο δεν έχουμε και πολλά περιθώρια. Ήδη έκοψαν τα καπνογόνα - αίσχος - την ίδια στιγμή που σε συναυλίες - σε συναυλίες, ναι! όσοι βρέθηκαν τεχνόπολη την Παρασκευή είδανε - ανάβουνε πυρσούς αβέρτα κουβέρτα! Φυσικά δεν λέω να μην ανάβουν κι εκεί, αλίμονο, αλλά... βλέπουμε που πηγαίνει το πράγμα με την εξέδρα. Μη μετακινείστε, μην ανάβετε πυρσούς, μη βωμολοχείτε, μη το ένα, μη το άλλο - δηλαδή για κάτι τέτοια φρικάριζε και του γύρισε τελικά του σ/χη Κουρτζ στην Αποκάλυψη Τώρα, για όσους έχουν δει την ταινιάρα.

Πάντα κοντά λοιπόν και παντού. Πρώτοι εμείς το παράδειγμα και ακολούθως οι παίκτες μας - γιατί όταν το μυαλό κι οι αισθήσεις θολώνουν από την κόπωση, από κάποια διαδοχικά λάθη, από την ατυχία, ή την σύγχυση του αγώνα (του όποιου αγώνα), χρειάζεται πολύ δυνατή ώθηση για να βγει από την καθοδική περιδίνηση ο άνθρωπος. Ε, εκεί είναι ο ρόλος μας κι όσων είναι μέσα στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή, όχι να του δώσεις του άλλου εκεί που παλεύει με τα κύμματα μια κλωτσιά και να τον χώσεις πιο βαθειά. Ξέρω, ξέρουμε όλοι, καμιά φορά είναι πολύ δύσκολο αυτό, ειδικά αν τα πράγματα πάρουν τροπή όπως πρόσφατα σε εκείνο τον αγώνα με τη Σπόρτινγκ, αλλά τι διάολο; στα ζόρια φαίνεται που λέει κι η παροιμία.
Γι' αυτό είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, όπως και πάντα, για τον ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ και τη στάση μας και μεμονωμένα περιστατικά δεν πρόκειται να το αλλάξουν ποτέ αυτό!

Γερά, αδέρφια! Κηπ δε φέηθ, που λένε!

Όσο για τα χανούμια που παίζουμε προσεχώς:
Μες της Πόλης τ' ακρογιάλι, μες τη σιγαλιά,
μες του χαρεμιού τη λίμνη, α γαμήσου αεκτζή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ
ΠΟΥ Μ' ΕΚΑΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...

Εικόνα apostolos gaganis

Ταινιάρα πράγματι... Η ψυχολογία του κόσμου. Η μαζοψυχή. Αν τυχαίνει να΄ναι και γαυροψυχή, υπάρχει θέμα. Ειδικά όταν παίρνεις 20 χρόνια συνέχεια πρωτάθλημα. Λέω ν΄ανεβάσω στην κατάλληλη συγκυρία κάτι σχετικό. Μου΄δωσες ιδέα...

Εικόνα dimitrov7

Να ξεκινήσω λίγο με Φορτού.
Χθες στο γήπεδο 2-3 εμετικοί τύποι εντός ακουστικής μου εμβέλειας έψελναν τον παίκτη.
Μάλλον γι΄αυτό ήρθαν στο ματς. Προφανώς για όλα φταίει ο Φορτούνης όπως έφταιγαν ο Μήτρογλου, ο Σάμαρης, ο Μανωλάς, ο Τοροσίδης, ο Άντζας, ο Χούτος, ο Αλεξανδρής και πολλοί ακόμα προς τα πίσω.
Είναι ίδιον της ερυθρόλευκης κερκίδας φαίνεται να μας φταίει ένας 'Ελληνας παίκτης μέχρι να φύγει ή να τον καταστρέψουμε.
Ευτυχώς ο Ρέτσος πρόλαβε να φταίξει μόνο για τα 22 μύρια που έδωσαν οι χαζογερμανοί που δεν σκαμπάζουν από μπάλα. Όπως άλλωστε δεν σκαμπάζουν κι από μπύρα, λουκάνικα, αυτοκίνητα και panzer.
Ο Κωστάκης είναι ένα ταλαντούχο παιδί θέτε δεν θέτε.
Και θα γίνει όπως πρόπερσι αν ο προπονητής και οι συμπαίκτες του τον αξιοποιήσουν σωστά. Επίσης αν δεν τον βρίζετε. Τζόλε δεν θα γίνει ποτέ. Ούτε Φουστέρ. Θα βοηθούσε όμως αν είχε δίπλα του έναν πραγματικό παιχταρά για να σηκώνει εκείνος το βάρος της φανέλας.
Το ζητούμενο λοιπόν για μένα δεν ήταν ο εξτρέμ. Αλλά ο παιχταράς που θα δίνει τις σωστές πάσες(κυρίως κάθετες) και θα σηκώνει το βάρος της ομάδας. Και τον Κωστάκη.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν είναι θέσφατο το 4-2-3-1. Έχουμε 4 επιθετικούς. Όλοι μπορούν να δώσουν. Πολλούς χαφ. Οπότε ......
Μην βλέπουμε στις αντίπαλες περιοχές 1-2 ερυθρόλευκες φανέλες ... σε ένα δάσος από φανένελες χρώματος κουραδί .... τουτέστιν του χρώματος της εκβρώμινσης.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι. Πρέπει να επηρεάζεται εύκολα ψυχολογικά. Και πρέπει να΄ναι εσωστρεφής. Συμφωνώ για τις 1 - 2 ερυθρόλευκες φανέλες σ΄ένα δάσος αλλόθρησκες γενικά. Κι΄εγώ δε θέλω να το βλέπω άλλο...

Εικόνα takis xwsiar

Ο Φορτουνης "μιλαει" στην μπαλα και τα "λενε" πολύ καλα.Το πρόβλημα είναι στον τροπο που βλεπει τον εαυτο του ως ΑΘΛΗΤΗ κυριως,και πολλες φορες εχει περιεργη συμπεριφορα προς τους συμπαίκτες του(παραπονα με ασχημο τροπο κτλ).Εχουν περαση οι εποχές εδώ και πολλα χρονια που ο παικτης,το πρωι πηγαινε στη δουλεια,το μεσημερακι προπονηση,και το βραδυ σινεμά η καμια βολτα στην ταβερνα.Τωρα η προπονηση είναι αγωνας!Ο τροπος και το παθος που εκτελουν μια ασκηση οι παικτες μιας ομαδας,διαφερει και είναι ορατο ακομη και στα ματια καποιου που δεν είναι γυμναστης.Παρατηρηστε το και στον τροπο που κανουν ζέσταμα οι παικτες του παγκου εν ωρα αγωνα.Αλλος εκτελεί τις ασκησεις λες και ότι θα βαθμολογηθεί μετα,και άλλος τις εκτελεί λες και ότι είναι η τιμωρια του!Τιποτα δεν είναι τυχαιο σημερα στον αθλητισμο,ελπιζω ο Φορτουνης συντομα να γινει ο Φορτουνης που ολοι θελουμε να βλέπουμε,ο παικταράς που μας εδειξε ο ιδιος ότι είναι.Αυτος για ένα πραγμα να είναι σιγουρος ότι ο λαος του Ολυμπιακου δεν είναι αχαριστος και εκτιμα τους παικταράδες του όπως τους αξιζει!

Εικόνα CostasS

Συμφωνώ και για όσους ήταν χθες στο γήπεδο και δεν το πρόσεξαν (δεν ξέρω αν πέρασε στην τηλεόραση), πριν την εκτέλεση του πέναλτι υπήρξε έντονη "συζήτηση" του Φορτούνη με τον Εμενίκε για το ποιός θα το εκτελέσει......
Απορώ, δεν ενημερώνεται με όλα αυτά που λέγονται/γράφονται για το πρόσωπό του, ώστε ο ίδιος (άλλωστε μόνο αυτός μπορεί) να ζοριστεί και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, σύμφωνα με αυτά που μπορεί?

Εικόνα apostolos gaganis

Την είδα τη συζήτηση. Μπροστά μου έγινε, στα 25 μέτρα. Τα ξέρει όλα όσα λέγονται. Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με ιδιόρρυθμη προσωπικότητα. Δεν είναι σύμμαχός του αυτό, μακροπρόθεσμα τουλάχιστον.

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχουν και χαρακτηρολογικές ιδιομορφίες που είναι από δυσίατες έως ανίατες. Μακάρι η περίπτωση του παίχτη να είναι διαφορετική...

Εικόνα Aprosarmostos17

Επειδή μας τα έχουν ζαλίσει οι δημοσιογράφοι της αεκ με το δίδυμό τους, έχω να πω ότι το δίδυμο Μπεν-Εμενίκε σκοτώνει. Αν καταφέρει ο Χάσι να τους χωρέσει στην ενδεκάδα, προβλέπω λιποθυμίες στο ΟΑΚΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Μμμμμ... Εκείνο που φαίνεται πράγματι, είναι αναθεώρηση σε ορισμένες "πάγιες" προπονητικές απόψεις και συνακόλουθα επιλογές. Ετούτο βγήκε ως συμπέρασμα, το κυριότερο θα΄λεγα, απ΄το χθεσινό ματς.

Εικόνα NIKOSSPIN

Αποστόλη καλησπέρα,
Συμφωνω και εγώ με τα σχόλια των φίλων για τον ΣΙΣΕ. Ήταν η ευχάριστη εκπλήξη του χτεσινού αγώνα. Συν τοις άλλοις έχει και μια γλυκία πάσα που λέιπει από τα υπόλοιπα στόπερ μας. Το γαλάκι μπορεί να αποδειχτεί, αν δουλευτεί σωστά στην ταχυδύναμη και πάρει παιχνίδια στα πόδια του, η καλύτερη μεταγραφή. Νομίζω επίσης πως και ο Μπεν έδειξε ότι θα μπορούσε να παίξει στα άκρα με τον Εμενίκε Σέντερ Φορ, δεν ήταν άσχημος .
Το πρόβλημα όπως έδειξε και ο χτεσινός αγώνας βρίσκεται στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού μας. Δεν υπάρχει πλάνο. Δεν βλέπεις τακτική. Γιόμες και σέντρες ήταν χτες ως επι το πλέιστον το σύστημα μπροστά. Δεν απειλούμε την άμυνα του αντιπάλου από το χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να κλείνεται ο Σέντερ φορ από τα αντίπαλα στόπερ και η σέντρα πάει χαμένη. Και αυτό είναι καθαρά δουλεία του προπονητή.

Ήδωμεν την Κυριακή.

Εικόνα apostolos gaganis

Ναι, σύγγαυρε. Προέκυψαν όντως μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ απ΄το παιχνίδι χθες.

Εικόνα PGK

Πολύ σωστά τα γράφεις σύγγαυρε NIKOSSPIN. Δεν φείδομαι χρόνου και κόπου να γράφω συνέχεια ότι το κέντρο δεν παράγει λόγω Φορτούνη. Σέρνεται ο άνθρωπος. Δεν παλεύει και φαίνεται τελείως απροπόνητπς. Άρα αναγκάζεσαι και παίζεις με γιόμες. Βέβαια ο Κωστάκης χαίρει Θείας προστασίας. Το γιατί δεν μπορώ να το ξέρω.

Εικόνα NIKOSSPIN

φίλε PGK ο Φορτούνης έτσι όπως στέκεται στο γήπεδο σου δέιχνει ότι ανήκει σε μια άλλη εποχή. Στη δεκαετία του 70 και του 80 θα έκανε παπάδες με την τεχνική του. Άντε και στα early 90s. Βλέποντας τον χτες μου ήρθε στο μυαλό ο πρώην παίκτης τηw JUVENTUS ο PIRLO. Αυτός στα 40 παρά, ούτε ταχύτητα είχε, ούτε δύναμη. Ξέρεις όμως τι είχε και έπαιζε βασικός . Ποδοσφαιρική ευφυΐα και προσωπικότητα. Τρία τέσσερα βήματα έκανε σε σχήμα σταυρού, αλλά του αρκούσε για να πάρει τη μπάλα ξεμαρκάριστος, να βλέπει το αντίπαλο τέρμα και να δώσει την μπάλα εκεί που πρέπει με τη μία. Ο Κωστάς δυστυχώς έχει το κουσούρι να παίρνει την μπάλα με πλάτη στο αντίπαλο τέρμα και μέχρι να γυρίσει για να δει που θα τη δώσει αντίο ζωή. Φυσάει Βοριάς πέφτει. Φυσάει Νοτιάς ξαναπέφτει. Βλέπει τη σκιά του αντιπάλου του και τα χάνει.
Είναι όμως το καλύτερο δεκάρι στην Ελλάδα και δεν γίνεται να μην παίζει.

Εικόνα vagio

Τεράστιος ο σεβασμός που τρέφουμε για τη θύρα 7, αλλα το πανό για το Κόσοβο ήταν απαράδεκτο. Τόσο για το πολιτικό περιεχόμενο του, όσο για το οτι ξανασηκωθηκε ενώ είχε κατέβει μετα το ντεμπούτο του Χασι. Αν θέλουν να τον βρίσουν, ας το κάνουν στα ίσα. Να τα λέμε ολα.

Εικόνα apostolos gaganis

Προκλητικό, πράγματι.

Εικόνα George_Str

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 7 ΕΧΩ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΙΣΟΝ ΙΔΙΩΤΗΣ =ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΒΑΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΟΣΟΒΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ...ΣΤΑΜΑΤΩ.ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ ΒΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι. Πολιτικοποιημένοι είμαστε οι περισσότεροι, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Όταν πάμε όμως να δούμε μπάλα, αυτά έξω απ΄το γήπεδο. Εκτός αν κάποια πολιτική παράταξη χτυπάει ανοιχτά τον Ολυμπιακό. Τότε, είμαι σε φανερή κόντρα μαζί της.

Εικόνα George_Str

ΣΥΜΦΩΝΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ.ΠΧ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΤΙΚ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΟΜΑΔΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ...ΜΑ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ Η<<ΑΔΟΛΗ>>ΟΥΕΦΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΚΟ......ΜΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ....

Εικόνα matrasimca

Φίλε μου ο Ανδρούτσος είναι πολύ καλός και έχει πολύ καλή μακρινή μπαλιά.
Τι δεν έχει ο Ανδρούτσος?
Τον μυϊκό όγκο και την δύναμη ενός 25αρη, για αυτό τον τζαρτζάρουν ευκολά και του περνούν την μπάλα.
Έχει όμως ποδοσφαιρικό μυαλό και αυτό φαίνεται.
Το κτίσιμο του σώματος είναι το εύκολο, ας δουλέψει.
Ο Σισέ και θα δούμε αν βγω λάθος έχει ψυχραιμία και πολύ καλά προσόντα, για μένα ήταν η ποιο αξιόπιστη παρουσία στο γήπεδο, μαζί με τον Βέλγο αυτός πρέπει να είναι ο ένας σέντερ.
Για την Ευρώπη πάντως εγώ θα κατέβαινα με 3 σέντερ - 5 στο κέντρο και 2 μπροστά για να μην φάμε καμμιά γερή ξεφτίλα.
Ο Μπεν πράγματι μπορεί να δώσει πολλά σαν εξήρε εξτρέμ πιστεύω ότι και ο Ανσαριφαρντ το έχει αυτό και εχτές έπρεπε να πάρει ευκαιρία. Ο εκβιασμός για να φύγει ο παίκτης δεν ωφελεί την ομάδα.
Όταν υπάρχει ενεργειακή μοιρασιά η ομάδα αποδίδει καλύτερα, για αυτό είδαμε πως η ξεκούραστη Β Ομάδα έπαιξε πολύ καλύτερα στο 2ο παιγνίδι με τον Αστέρα από ότι οι βασικοί στο πρώτο.
Ο Προτο στην λίγη δουλειά που είχε φάνηκε σταθερός και δεν του δίνω ευθύνη για το γκολ που έφαγε, Ευρώπη θα έπαιζα με αυτόν, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τον Καπινο

Εικόνα apostolos gaganis

Σε διαβάζω προσεκτικά. Πάντα. Την εξέλιξη του Ανδρούτσου, θα την δούμε. Μπάλα, ξέρει.

Εικόνα George_Str

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΛΙΓΟ Ο ΑΡΙΕΛ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΦΟΥΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΙΜΠΑΓΑΣΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΑΡΛΟΣ ΒΕΛΛΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ....ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ....ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΦΩΝΑΚΤΑ.

Εικόνα takis xwsiar

Αποστολη θα ηθελα να πω τις αποψεις μου μονο για ότι αφορα τους παικτες.Για τον Χασι θα "ανοιξω" το στομα μου,μετα τον αγωνα με τους ζητιάνους.Ελπιζω τοτε να γινω κωλοτουμπας και να λεω υμνους για την οξυδερκεια του και την ικανοτητα του στο στησιμο της ομαδας.Ο Εμενικε ηταν ο πρωταγωνιστης στις εντυπώσεις μου.Γρηγορος,δυνατος,με κοφτη ντριπλα,και ικανος και για ασιστ και για γκολ.Ακριβως αυτά που εχει ενας καλος περιφερειακος επιθετικος.Γιατι αυτό είναι ο Εμενικε,δεν είναι φορ.Ο Κουτρης μου αρεσε αρκετα στο επιθετικο κομματι(ιδιαιτερα όταν εκανε ένα πολύ καλο σουτ).Εχει σωστη επιθετικη αντιληψη για μπακ,εχει καλα πνευμονια,αλλα κατά τη γνωμη μου θα επρεπε ο προπονητης να "βαλει" στην κεφαλα του και την σωστη αμυντικη συμπεριφορα.Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικο για έναν καλο παικτη να ασχοληθεί ο προπονητης στα "μειονεκτήματα" που διορθώνονται.Ο Ομαρ πολύ φοβάμαι ότι τον εχουν "χαλασει",τα γνωστα Ομαροπροβληματα.Τοτε που ηταν να παει στην Χαλ,αν θυμασαι,ειχε αρνηθη να παιξει,φυλαγοντας τα ποδαράκια του,αρκετο διαστημα πριν φυγει.Τωρα δεν εχει ανανεωση το συμβολαιο του,και ηδη ακουγονται φημες ότι τον θελει ο Σιλβα στην Αγγλια,αλλα και για αλλους μνηστήρες.Δεν μπορω να καταλαβω πως ο παικτης αυτος εχει τοσο μεγαλη αδιαφορια,στο γηπεδο!Μπεν και Μαρτινς εχουν να προσφερουν πολλα στην ομαδα.Ο Σισε εχει πολλα προσοντα αλλα θελει και αρκετα "φροντηστιρια" για τη θεση του.Σιγουρα καλυτερος από αυτους που δεν είναι σεντερ μπακ.

Εικόνα apostolos gaganis

Τις είπες και τις βρήκα μια χαρά...

Εικόνα μαουνιέρης

Είμαστε δίπλα στο Θρύλο. Έχει ανάγκη η ομάδα μας τη συνεχή και πλήρη στήριξή της από εμάς. Με "θεωρίες" και "γελάκια" και "ανεκδοτάκια" δεν γίνεται τίποτα. Ούτε με αραχτή κριτική και "δηλωσιοπόλεμο" στα διάφορα fora. Πάμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Μας νοιάζει μόνο τί κάνει ο Θρύλος. Τι λένε οι άλλοι καλό είναι να το αγνοούμε - κι αν το ξέρουμε, να το απαλείφουμε από τη μνήμη μας. Ζήτω ο Θρύλος.

Εικόνα George_Str

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

Όταν μιλάει ο "μαουνιέρης", πρέπει ν΄ακούμε προσεκτικά. ΠΑΝΤΑ. ΟΛΟΙ.

Εικόνα Nery Castilllo

Εμενικε πολύ καλός παίκτης,αυτό ακριβώς που μας λείπει επιθετικά.Ταχτσιδης πολύ καλός και έμπειρος,μπορεί και βασικός με διπλά του τον Ρομαο και μπροστά τους τον Οφοε.Θα ταίριαζε και με Σιωπή πολύ,μεγάλο λάθος ο δανεισμός του.Φορτουνακος απογοήτευση όπως πάντα,πλέον όμως δεν απογοητεύομαι γιατί αυτά είναι τα στάνταρ του,απόδοση υπό του μηδενός δηλαδή.Μου άρεσαν οι δοκιμές με 3 πίσω,το ποδόσφαιρο εκεί εχει παει,το 4-3-3 πέθανε εκτός κι αν έχεις μπροστά Ρονάλντο ΜΠενζεμα Μπεηλ.Πρεπει να το ψάξουμε πιο πολύ με παραλλαγές του 3-4-3 και του 3-5-2.Ομαρ τι έχει πάθει;Σισέ επίσης φαίνεται παίκτης με μεγάλες δυνατότητες.Μπεν αξίζει περισσοτερο χρόνο,ένα δίδυμο με Εμενικε πιστεύω θα τους γάμους τα πρεκια μπροστά.Καλους παίκτες έχουμε,ας το ψάξουμε λίγο παραπάνω να τους εκμεταλλευθούμε.Ελεος με την πεπατημένη και με δεδομένους τύπου Μαρίν,Φορτουνη.Σκοπος η απόδοση της ομάδας και ας παίζει και ο Βρουσαι που λέει ο λόγος αν αυτός την κάνει καλύτερη.

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι είναι. Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, Νέρι...

Εικόνα Kratistos_

Όπως είχα γράψει σε κάποιο άλλο σημείωμα, και μάλιστα μετά από μέτρια παρουσία του, ο Εμενίκε είναι χρυσός για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Είχα εστιάσει στην ντρίμπλα που έχει σε μικρό χώρο και στην γρήγορη και με ακρίβεια κοντινή πάσα, δύο στοιχεία που μποορύν να ανοιξουν τις αθλιες και αντιποδοσφαιρικές ελληνικές άμυνες, όπως αυτή του ΑΣτέρα που ήρθε να παίξει 180 λεπτά ταμπούρι.
Εχθές μου έδειξε και δύο ακόμα στοιχεία που προστίθενται: Την ικανότητα να υποδέχεται άψογα τη μπάλα με πλάτη και να γυρνάει! Δηλαδή αυτό που θα επρεπε να κάνει ο Φορτούνης! Ρε Φορτούνη δες λίγο Εμενικε και αντέγραψε ελεύθερα, στο Ρέντη είστε καθε μερα! Και το δεύτερο η ταχύτητα, στρέμματα τους άφηνε πίσω.. Και με κάτι αργούς Τσόσιτς και Βράνιες θα κάνει πάρτι..

Άλλο στοιχείο καινούριο είναι η λογική του 3-4-3 ή έστω το να παίζουμε στην επίθεση με δυο ή περισσότερους, και εδώ βρίσκεται ένα κλειδί με μακροπρόθεσμες προοπτικές για την ομάδα. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα, να παίζουμε με δύο επιθετικούς. Δεν μπορούμε αλλιώς να σπάσουμε τις άμυνες γιατί είναι πολύ σκληρές. Αυτό που εμποδίζει τη μεταβολή είναι ότι εχουμε παικτες που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν πάντα: Φορτούνης, Μαριν, Καρσελά που θα επαιζαν σε ένα 4-4-2 ή 3-4-3 ή 4-3-3; Δυο απο τους τρεις θα εμεναν έξω πάντα..

Τέλος, η παρουσία των πλάγιων μπακ, ιδιαιτερα του Ομαρ, δεν είναι καλή.. Πρέπει να ανεβαινουν περισσότερο να κάνουν overlap με τους μπροστινούς ανεξαρτητως συστηματος.. Αν δεν ανεβουν αυτοί δεν θα παράγουμε ποτε περισσότερες φάσεις..

Συγχαρητηρια στη Θ7. Νομίζω ότι κατάλαβαν ότι με υπεροψίες και μεγαλοστομίες μόνο τους εαυτούς μας κοροϊδεύουμε και αγχώνουμε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το πρωταθλημα φετος μπορεί να παει στον πόντο, τίποτα δεν χάνεται σε εναν αγώνα. Μας περιμένουν 26 ακόμα μάχες. Αν δε το αεκακι είναι ο κύριος ανταγωνιστής, στο κρίσιμο παιχνιδι του β γυρου, τους έχουμε στην έδρα μας.

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστός, Κράτιστε. Εξαιρετικό νικ νέϊμ...

Εικόνα Kratistos_

Καλημέρα κ. Απόστολε! Ευχαριστώ! Να πούμε ότι ειναι εμπνευσμένο από τη θρυλούμενη απάντηση του Μ.Αλεξάνδρου πριν (απρόσμενα) πεθάνει στην ερώτηση "σε ποιόν αφήνεις τη διακυβέρνηση του βσιλείου σου;" "Τω κρατίστω" λέγεται ότι απάντησε, δηλάδή στον ισχυρότερο, γεγονός που απετέλεσε και την αφετηρία των πολέμων των διαδόχων, αλλά και την αιτία των δολοφονιών των γιων του (από τη Ρωξάνη και από τη Στατείρα) οι οποίοι, λόγω κληρονομικής διαδοχής, δεν θα είχαν απλά τη διακυβέρνηση, αλλά θα ήταν αληθινοι διάδοχοι.
Τω κρατίστω λοιπόν πάει και το πρωτάθλημα! :D :D

Εικόνα gavrina

Εξαιρετικό άρθρο και εξαιρετική αντίδραση της 7.Γενικά όσοι ήμασταν χθες στο γήπεδο θεωρώ πως πήγαμε πλήρως συνειδητοποιημένοι για το τι θα αντικρισουμε από την ομάδα, δεν περιμένουμε θαύματα από Σάββατο σε Τρίτη, πολύ θετικό που δεν ακούστηκε "γιούχα" στο ημίχρονο, ειλικρινά με εξοργίζει . Πολύ καλή εντύπωση ο Σισε, πρόβλημα βέβαια η έλλειψη τεχνικής κατάρτισης, εξαιρετικός Εμενικε.Για μενα χθες ο Εμενικε, πέρα από τα γκολ, ήταν αυτό ακριβώς που έλειπε απο την ομάδα, τσαμπουκάς και παθιασμένος. Ο Φορτούνης ήταν ο κλασικος Φορτούνης του Σεπτέμβρη. Μακάρι την Κυριακή να γεμίσουμε αγάλματα το ΟΑΚΑ, μόνο αυτό ζητώ.

Εικόνα apostolos gaganis

Την καλησπέρα μου. Εξακολουθεί να με εκπλήσσει η ωριμότητά σου. Που ΔΕΝ θα΄πρεπε...

Εικόνα John Zolo

Γεια σου Αποστολη
* Η Θ7 διαχρονικα κανει το καθηκον της και εχει την αποψη της οπως ολοι. Μη μας κανει εντυπωση. Βεβαια παλια επαιξε και ρολο φερεφωνου. Ουτε αυτο πρεπει να μας κανει εντυπωση. Φετος εξ αρχης ηταν αντιθετη στην προσληψη του Χασι και αν θυμασαι, μεχρι προσφατα, υπηρχε πανο με το "Κοσοβο ειναι Σερβια"...και ο νοων νοειτω.
* Οι υπερβολικες κρισεις/επικρισεις κλπ ειναι επισης ενα διαχρονικο προβλημα που απτεται του χαρακτηρος του Ελληνος. Ενθουσιαζεται ευκολα και απογοητευεται εξ ισου ευκολα. Ειμαστε λαος των ακρων. Ειτε ειμαστε οπαδοι ειτε δημοσιογραφοι. Πρεπει να το δεχτουμε αυτο και να βγαλουμε ο,τι θετικο απο αυτην την εκρηκτικοτητα του χαρακτηρα μας.
* Επιτελους ΕΜΕΝΙΚΕ ! Αυτον θελαμε και γι'αυτο τον πηραμε. Μακαρι να τροφοδοτειται καλα και να κανει την δουλεια του.
* Παικτες με τσαμπουκα. Πολλη σωστη η αποψη οτι καπου πρεπει να λεμε και καμμια κουβεντα διοτι μας παραεχουν στην πριζα και το παιζουμε "αδερφατο"... Ο Ρομαο αλλα και ο Ταχτσι καλα κανουν και πρεπει και αλλοι να παρουν θαρρος αλλα απο την αλλη εχουμε την στημενη διαιτησια η οποια θα μας τσακισει στις καρτες...Εδω χρειαζεται η σχετικη προστασια απο την Διοικηση.
* ΣΙΣΕ. Ειναι ενα κεφαλαιο μονος του και το ειχαμε τονισει απο την πρωτη ημερα. Κατι ο τραυματισμος, κατι το νεαρο της ηλικιας, κατι τα ακριβα συμβολαια του Βουκοβιτς και του Ενγκελς εμεινε στην απ'εξω. Εδω θελει την πιεση προς τον Χασι απο τον αθλητικο διευθυντη κλπ παρατρεχαμενους...για να μη χαθει ο μικρος.
* Ο Μαρινακης και οι Χουσιγιος, Καρεμπε και ΣΙΑ πρεπει να βαλουν σε μια σειρα τον Χασι...ωστε να ανανηψει και να αλλαξει τροπαριο με τους παικτες. Δεν θεωρω οτι πρεπει να φυγει τωρα (εκτος αν κανει μαλακιες...) διοτι ειναι κρισιμη στιγμη. Ο Χασι δεν ειναι Βαλβερδε να του δωσεις τα κλειδια...θελει κουλαντρισμα...
* Η κουλα...Ερχεται η ωρα της...αρκει η Διοικηση να προσταψει την ομαδα με εργα και οχι με γραφικοτητες του Σαββα.

Εικόνα apostolos gaganis

To πανο που λες Τζόνυ, υπήρχε και χτες.