ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ...



Αυτή είναι μια επιστολή μου προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε δύο μέρη. Το ένα το΄γραψα προχθές σε χειρόγραφο όταν το site δεν λειτουργούσε και το μεταφέρω τώρα εδώ. Χθες πήγα στο ματς με την Μπαρτσελόνα και σήμερα θα γράψω το δεύτερο μέρος της κατ΄ευθείαν, ενώνοντάς το με το πρώτο σε μια ενότητα. Έτσι για να δεί κάποιος τα πριν και τα μετά. Έχει σημασία. Και το πόση, θα δείξει στο μέλλον. Το άμεσο κιόλας.

Π    Ρ    Ω    Τ    Ο        Μ    Ε    Ρ    Ο    Σ

Κύριε πρόεδρε,

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Γιατί τον αγαπάτε πραγματικά και πολύ. Τον έχετε συνδράμει σημαντικά από οικονομική άποψη διατηρώντας τον ακμαίο, τον έχετε εισαγάγει σε ανώτερους ποδοσφαιρικά και όχι μόνο κύκλους και φυσικά έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάκτηση πρωτίστως 7 συνεχών πρωταθλημάτων, 3 Κυπέλλων και 3 νταμπλ. Επιπρόσθετα, έχετε εντάξει την ομάδα στις ισχυρότερες  της Ευρώπης σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, προσφέροντας βαθμούς πολύτιμους και στην Ελλάδα, έχετε ενισχύσει και εξακολουθείτε τον Ερασιτέχνη με άριστα αποτελέσματα, έχετε οικοδομήσει μια εξαιρετικά αξιόλογη και πολλά υποσχόμενη Ακαδημία νεαρών ποδοσφαιριστών, ενώ μας έχετε δώσει και μεγάλες διεθνείς χαρές μέσα από νίκες μας επί πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων. Αφήνω κατά μέρος τις αξιολογότατες κοινωνικές σας δράσεις και την πολυεπίπεδη προσφορά σας στον Δήμο Πειραιά, συνδέοντάς τα έτσι και αυτά έμμεσα με το όνομα του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει όμως να πούμε και μερικά άλλα πράγματα. Δυσάρεστα. Που απασχολούν και ταλανίζουν ιδίως τις τελευταίες δύο ποδοσφαιρικές σεζόν τον κόσμο μας, κ. πρόεδρε, αφού τόσο είναι περίπου το χρονικό διάστημα από την αιφνίδια και ανερμήνευτη επισήμως αποχώρηση του Σίλβα. Συγκεκριμένα, παρατηρούμε ότι η ομάδα έκτοτε αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα (  7 σε...15 μήνες ), δεν υπάρχει σταθερός κορμός παικτών και κυρίως, ως απόροια που μας ενδιαφέρει, εμφανίζει αδιάκοπα και με λιγοστές εξαιρέσεις μια κατιούσα ποιοτικά πορεία. Πωλήσεις επωφελείς οικονομικά γίνονται, δανεισμοί όμως όχι πάντα επιτυχημένοι και ειδικά ως προς τις αποκτήσεις ποδοσφαιριστών φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα. Αρκετές δεν αποδεικνύονται εύστοχες, παρά τα ευμεγέθη - για τα ελληνικά μέτρα - ποσά τα οποία δαπανάτε, με συνέπεια μέχρι στιγμής να μην καλύπτονται όπως όλοι θα θέλαμε οι αδυναμίες μας και στις τρεις γραμμές της ομάδας, ιδιαίτερα στην επίθεση.

Πέρσι το πρωτάθλημα και παρά την αρχικώς τεράστια βαθμολογική απόσταση από τους κύριους αντιπάλους μας, το κατακτήσαμε τελικά ασθμαίνοντας. Το Κύπελλο χάθηκε. Και φέτος, η έως την παρούσα στιγμή χρονιά είναι απίστευτα κακή για τα μέτρα του Ολυμπιακού. Προκριθήκαμε βέβαια στους 32 του Τσάμπιονς Λινγκ, αλλά οι παρενέργειες από την πάση θυσία, όπως έχω την εντύπωση χαρακτηρίζοντάς την ως αυτοσκοπό, είσοδό μας στους ομίλους της διοργάνωσης, εξακολουθούν υφιστάμενες. Ο Χάσι, προσελήφθη γιαυτόν και μόνο τον λόγο, ενώ στη συνέχεια...θα βλέπαμε. Έκανε λοιπόν, ως ειδικός...προκριματολόγος, εκείνα τα οποία θεωρούσε σκόπιμα για την πρόκρισή μας, τα κατάφερε ασφαλώς, επαινέθηκε δεόντως και απ΄τη Διοίκηση και από τους αθλητικογράφους αλλά και αρκετούς οπαδούς της ομάδας συμπεριλαμβανομένου του πληκτρολογούντος, ΑΛΛΑ η αναπόφευκτη συνέχεια ήταν μια επανάληψη του "συνδρόμου της Βαρσοβίας", με τον ίδιο πρωταγωνιστή ( Λέγκια ), που αποκλείεται να μην το γνωρίζατε κ. πρόεδρε και από το οποίο υποφέρουμε ακόμα, άγνωστο σ΄εμέ για πόσο. Τα 30 έχουν μπει εν τω μεταξύ καθώς και τα 20 του Ρέτσου και εύγε. Σοβαρολογώ.

Βρισκόμαστε λοιπόν σ΄αυτή τη φάση. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί στο πρωτάθλημα να εμφανίζει συμπτωματολογία βραδέως αναρρωνύοντος από...λοιμώδη π.χ. μονοπυρήνωση, ιδιαίτερα δηλαδή παρατεταμένη, ο επαναπροσληφθείς κ. Λεμονής κάνει ό,τι μπορεί ( με τα σωστά και τα λάθη του ), για τους παίκτες τα ανέφερα πριν και η σούμα έχει σε γενικές γραμμές έτσι:

1. Στη βαθμολογία η ομάδα είναι τέταρτη με 5 β. διαφορά από τον Ατρόμητο, 4 από τον ΠΑΟΚ, 3 από την ΑΕΚ και μαζί με τον Πανιώνιο και τον...Λεβαδειακό.

2. 'Εχουμε ήδη 3 ήττες στους 9 πρώτους αγώνες, αρνητικό ρεκόρ 23 ετών.

3. Από τον Οκτώβριο του 2015, ο Ολυμπιακός έχει μόνο ήττες σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Και,

4. Σε σχέση ειδικά με τον ΠΑΟ, από το 1983 και μετά εξακολουθούμε να έχουμε μόνο μία νίκη στη Λεωφόρο σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ δύο διαδοχικές ήττες σε μία ημερολογιακή χρονιά απ΄αυτόν είχαμε γνωρίσει πάλι προ...40ετίας.

Δεν τα λες και λίγα τα παραπάνω... Επομένως η ομάδα κάθε άλλο παρά μας επιτρέπει να...keep on dreaming, εκτός αν εννοούμε όναρ εφιαλτικόν. Επί του παρόντος, έστω. Και όλα αυτά, μέσα σ΄ένα ποδοσφαιρικό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ περιβάλλον απίστευτα εχθρικό προς τον σύλλογο. Οι αντίπαλοί μας κάνουν ό,τι θέλουν σε ΕΠΟ και διαιτησία βαφτίζοντας τα αίσχη της τελευταίας σε βάρος μας "50:50", με κυβερνητική και...πορτογαλική ανοχή. Η συμφωνία των γνωστών κύκλων, μου φαίνεται σαφής: "Φτάνει πια 20 χρόνια να το παίρνει ο Ολυμπιακός, ας το πάρει και κανας άλλος". Εργάζονται και απεργάζονται πολλοί και πολλά προς τούτο, ΑΛΛΑ τους βοηθάμε κι΄εμείς ( κι΄αυτό είναι το τραγικό ) με την απόδοση και τ΄αποτελέσματά μας. Σ΄αυτά, να προσθέσω και το μείζον ζήτημα της γνωστής νομικής εμπλοκής σας για την οποία και περιμένουμε τις εξελίξεις. Εν προκειμένω, θεωρώ προσωπικά το κατηγορητήριο διάτρητο, κατασκευασμένο, οι αντίπαλοί σας όμως ΓΕΝΙΚΑ - και το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα - εκείνο για το οποίο μοχθούν εξακολουθητικά είναι να σας στριμώξουν και να σας απομακρύνουν οριστικά από τα ποδοσφαιρικά και ενδεχομένως όχι μόνο πράγματα, ώστε να μπορούν να κινούνται πλέον ανέτως τερματίζοντας εκ του ασφαλούς καθώς πιστεύουν την κυριαρχία της ομάδας μας στον χώρο, αλλά και...επέκεινα τούτου. Εικάζω πάντως ότι, τελικά, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΕΙ. Αφού απέναντί του θ΄αντιπαρατεθούν αυτόματα 5.000.000 Έλληνες. Και δεν τον συμφέρει. Ίδωμεν λοιπόν.

Έχοντας όλα τα προεκτεθέντα υπόψη, είναι ξεκάθαρο γιατί ο κόσμος μας βρίσκεται σε αναστάτωση. Είναι πικραμένος, απογοητευμένος και σε μεγάλο βαθμό οργισμένος από την υπάρχουσα ποδοσφαιρική κατάσταση. Το κατανοείτε ασφαλώς. Το τί θα πρέπει να γίνει, δεν θα σας το πω εγώ, ο ένας από τα πέντε εκατομμύρια. Υπάρχουν άνθρωποι κοντά σας οι οποίοι αμείβονται γιαυτό. Ειδικοί. Εντός-εκτός εισαγωγικών. Άνθρωποι που ζουν ΑΠΟ τον Ολυμπιακό, ενώ εμείς ζούμε ΓΙΑ τον Ολυμπιακό. Εξηγούμαι: δεν τους κακίζω λέγοντας το προηγούμενο. Απλά το σημειώνω. Ό,τι είναι κατά συνέπειαν να γίνει, θα πρέπει να γίνει αποφασιστικά, γοργά και πετυχημένα. Πολλές οι επιτυχίες σας, ναι, μα αρκετά και τα λάθη σας. Το έχετε άλλωστε κι΄ο ίδιος δημόσια παραδεχθεί το δεύτερο, προς τιμήν σας, αλλά σημασία έχει φυσικά να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνονται.

Πριν κλείσω τούτο, το πρώτο μέρος της επιστολής μου, δυο λόγια μόνο για την ιστορία με το "ΦΩΣ". Την εφημερίδα που μας μεγάλωσε οπαδικά και μας έκανε - σε πολύ μεγάλο βαθμό - ΓΑΥΡΟΥΣ. Σταράτα και όπως τα βλέπω. Έχετε και τα δύο μέρη λάθος, νομίζω κ. πρόεδρε, στην υπόθεση. Η εφημερίδα, γιατί βρήκε μια πολύ ακατάλληλη χρονικά στιγμή να παρουσιάσει την περιώνυμη συνέντευξη, ενέργεια που κινεί ευλόγως υποψίες για...μπηχτή, αγνοώ συγκεκριμένα τους λόγους. Είναι μεν ...ευαγγέλιο, αλλά δεν εκφεύγουν ούτε τα "ιερά" κείμενα της κριτικής. Οι πάντες κρίνονται σε τούτο τον κόσμο, ιδίως αν υπάρχουν...παρεκτροπές στο ιστορικό τους, έστω και υπό την επωνυμία "ελεύθερη έκφραση γνώμης". Συννενοούμεθα... Αλλά και ο επίσημος Ολυμπιακός, θεωρώ ότι χειρίστηκε επίσης λάθος το ζήτημα. Αντέδρασε υπερβολικά, έντονα καταγγελτικά, οξύτατα, βίαια θα΄λεγα, μας έκανε και απορήσαμε τόσο με το περιεχόμενο όσο και το ύφος της αντίδρασής του και εν ολίγοις θεωρώ ότι κάτι τέτοια θα πρέπει να επιλύονται παρασκηνιακά, φιλικά και με αμοιβαία κατανόηση. Εντός των τειχών. Εκτός αν υπάρχουν και ντεσού στην υπόθεση, τα οποία αγνοώ. Είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα ολοφάνερο, το κείμενο του Ολυμπιακού, και εναπόκειται πλέον στην διεύθυνση της εφημερίδας η περαιτέρω διαχείριση της προειδοποίησης αυτής. Θα το παρακολουθούμε όλοι το θέμα. Έχει μπει πάντως σίγουρα σε νέα φάση ζωής το "ΦΩΣ" και απαιτούνται πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι χειρισμοί εκ μέρους του, μιας και η ιστορία την οποία κουβαλάει σε σχέση με τον Ολυμπιακό, είναι ΒΑΡΥΤΑΤΗ. Ο Ολυμπιακός χρωστάει αναμφισβήτητα πολλά στο "ΦΩΣ", αλλά και το "ΦΩΣ" χρωστάει την ύπαρξή του κυριολεκτικά στον Ολυμπιακό. Συμπέρασμα: Και τα δύο μέρη θα πρέπει να διευθετήσουν τάχιστα και άμεσα το ζήτημα, επ΄αμοιβαίω ωφέλει. Από΄κει και πέρα...όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Τον...λίβελο βέβαια στον οποίο τοποθέτησε η εφημερίδα το κείμενο της ΠΑΕ ( ενδεικτικό...νομιμοφροσύνης επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ), τον πρόσεξα παίδες ΕΚΕΙ στο "ΦΩΣ". Δεν μου διέφυγε. Μην παίζετε...

Δ    Ε    Υ    Τ    Ε    Ρ    Ο          Μ    Ε    Ρ    Ο    Σ 
( όχι βεβαίως κατ΄ανάγκην απευθυνόμενο στον κ. Μαρινάκη )

Πήγα, είδα, έζησα κι΄έφυγα φυσικά πανευτυχής.  Παρ΄όλο που αρχικά και λόγω της ήττας απ΄τον Βάζελο ήμουνα νταουνιασμένος. Με το που μπήκα μέσα όμως κι΄έκατσα στο κάθισμά μου, τελείωσαν όλα. Άλλος άνθρωπος... Μηδέν - μηδέν με την μεγαλύτερη ίσως ομάδα της Ευρώπης. Την Μπαρτσελόνα.  Που΄χε 5 χρόνια να μη βάλει γκολ στο Τσάμπιονς Λινγκ. Μου΄μεινε όμως η απορία. Γιατί ρε παιδιά; Γιατί ενώ δεν μπορούν να σας βάλουν γκολ ο Μέσι κι΄ο Σουάρεζ, να σας βάζει ο...Κυβρακίδης ή ο Λισγάρας, ας πούμε; Πάει ΚΑΙ στον πρόεδρο βεβαίως αυτή η ερώτηση....

Τηλεγραφικά τα υπόλοιπα. Ρεαλιστικό και πετυχημένο τελικά, εκ του αποτελέσματος, το στήσιμο της ομάδας απ΄τον Λεμονή. Οι επιλογές του σε πρόσωπα και ρόλους ( Φιγκέϊρας χαφ/εξτρέμ σε ρόλο αντιΣεμπά, Φορτούνης ψευτοσέντερ φορ, Ταχτσίδης μέσα μαζί με Ρομαό και Οτζίτζα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής ), του "βγήκαν". Πρόσεξα ΗΡΩΪΚΑ στοιχεία, ύστερα από πάρα πολύ καιρό, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν γινόταν αλλιώς. Πώς αλλιώς θα΄παιρνες το Χι απ΄αυτούς; Ο κόσμος μας, καταπληκτικός. Αν βάζαμε γκολ, θα ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ το Καραϊσκάκης. Στην κυριολεξία. Η Θ.7, ηγέτιδα δύναμη. Το κορεό, εντυπωσιακό και καλόγουστο. Η Μπάρτσα; Ομαδάρα, προσπάθησε μέχρι τέλους να το βάλει, δεν την αφήσαμε. Γρήγοροι οι παίκτες της, υπερηχητικοί για τα ελληνικά δεδομένα, βρισκόντουσαν εύκολα, άρτιοι τεχνικά, διέθεταν αυτοματισμούς, το ένα-δύο και οι κάθετες μπαλιές στην ημερησία διάταξη κι΄εκείνος ο κοντός διάβολος βέβαια με το 10, πάντα η μεγάλη δύναμή της. Εμείς; Όλοι προσπάθησαν. Έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις και κυρίως, έβγαλαν ΓΑΥΡΙΛΑ, ΨΥΧΗ. Αυτό, μας έφερε την ισοπαλία. Διέκρινα τον εξαίρετο Προτό, τα δύο σέντερ μπακ Μποτία και Ένγκελς, τον αστείρευτο σε πάθος Κούτρη, τον πολύ καλό Ταχτσίδη κι΄έναν Φορτούνη που δεν σταμάτησε να τρέχει παρά μόνο όταν αντικαταστάθηκε.

Τελειώνοντας επιθυμώ ν΄αναφερθώ σε κάτι λόγια του Π. Διαμαντόπουλου στο πρωτοσέλιδο από το σημερινό "ΦΩΣ" και δύο παικτών μας μετά τον αγώνα. Διαμαντόπουλος: "Είναι η κατάθεση κάθε ανάσας, κάθε πνοής, κάθε σταγόνας ιδρώτα. Είναι ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο κόσμος του". Εγκρίνω κι΄επαυξάνω με τα χίλια. Μποτία: "Έτσι πρέπει να παίζουμε σε κάθε ματς. Ενωμένοι, δυνατοί και όλοι μαζί". Κάτι πρέπει να δείχνουν πίσω από τις γραμμές αυτά τα τρία επίθετα... Και Ταχτσίδης: "Όταν θέλουμε και τα δίνουμε όλα, γίνονται τα πάντα". Για να ρωτήσω κι΄εγώ με τη σειρά μου: "Και γιατί ρε μάγκες να το κάνετε αυτό κατ΄εξαίρεσιν και όχι, όπως θέλουμε ΟΛΟΙ οι Ολυμπιακοί, κατά κανόνα;". ΙΔΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ Κ-Α-Ι ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ... Ας ελπίσουμε το χθεσινό παιχνίδι ενάντια στους κορυφαίους, ν΄αποτελέσει την ανατολή μιας διαφορετικής πορείας απ΄ό,τι έως τώρα στο πρωτάθλημα...

Σχόλια

Εικόνα Ρούγκος Πάτρα

Σκόπιμα άφησα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να σχολιάσω όσο πιο πολύ εν ηρέμω και με ψυχραιμία τα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο Απόστολος .
Πρώτη φορά είδα τον Ολυμπιακό σε ηλικία 2-2,5 ετών στο Αίγιο ,πάνω στους ώμους του αείμνηστου πατέρα μου που με πήγε στο γήπεδο του Παναιγιάλειου ενώ η μητέρα μου είχε πάει για προσκύνημα στην Παναγία Τρυπητή .Θυμάμαι πολύ λίγα πράγματα από εκείνη την υπέροχη παρέα των Μπέμπη ,Θεοδωρίδη ,Κοτρίδη ,Δαρίβα και δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι κάτι άλλο από τέτοια τρυφερή ηλικία .
αργότερα μαθητής των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου εξοικονομούσα χρήματα από το χαρτζιλίκι για ν αγοράσω το ΦΩΣ της Δευτέρας και να διαβάσω τα της ομάδας μου και για τον αγώνα που είχε δώσει αλλά και διάφορα σχόλια και παραλειπόμενα οπότε δικαιούμαι και οφείλω να λέω κι εγώ πως μεγάλωσα όπως και χιλιάδες άλλοι φίλοι του Θρύλου με το ΦΩΣ .δεν πρέπει να ξεχνάτε εσείς οι νεότεροι πως τότε δεν υπήρχε πλουραλισμός εντύπων ,ούτε κανάλια τηλεοπτικά παρά μόνον τα δυο κρατικά,ΕΡΤ κ ΥΕΝΕΔ καθώς και τα επίκαιρα που προβάλλονταν υποχρεωτικά πριν από την προβολή ταινιών στους κινηματογράφους κι εκεί βλέπαμε κάποια ελάχιστα στιγμιότυπα των αγώνων της ομάδας μας .
σταμάτησα ν αγοράζω το ΦΩΣ ,προ ολίγων μόλις ετών όχι γι άλλο λόγο,αλλά επειδή έπρεπε υποχρεωτικά να κάνω περικοπές εξόδων στα πάντα κι αφού πλέον είχα διέξοδο την ενημέρωσή μου μέσω διαδικτύου ,με λύπη μου αποχωρίστηκα την εφημερίδα αυτή ,οπότε δεν είμαι εις θέσιν να πω με σιγουριά αν άλλαξε γραμμή ή ποιά γραμμή ακολουθούν οι νέοι ιδιοκτήτες της ,αφού απεβίωσε ο ιδρυτής της Θόδωρος Νικολαίδης .
θα πω μόνο τούτο, η σχέση του Φωτός με τον Ολυμπιακό ,ιδιαίτερα για μας που ζούμε στην επαρχία ,ήταν και θα πρέπει να παραμείνει αμφίπλευρη .πως θα ενημερωνόμαστε εμείς για την ομάδα μας και πως θα αγαπούσαν πολλοί τον Ολυμπιακό αν δεν υπήρχε το ΦΩΣ; και βέβαια έβγαλε χρήματα ,αφού πάντα ήταν πρώτη σε κυκλοφορία και ξεχώριζε για το ιδιαίτερο στυλ της . άρα και ο Ολυμπιακός ωφελήθηκε και το ΦΩΣ ,τελευταία μου παράγραφος είναι η ακόλουθη :
τα κάστρα συνήθως πέφτουν από μέσα ... όχι λοιπόν στην εσωστρέφεια κι ας κοιτάξουν να τα βρούν επ αμοιβαία ωφελεία !

Εικόνα redterror

Καλημέρα Απόστολε,και δίκιο να έχει το φως αυτή την εποχή δε τα γράφεις.Αν στην οικογένεια μου έχω πρόβλημα δε θα βγώ να το φωνάζω και να ψάχνω λύσεις απο "καλοθελητές".Αυτόν τον επιστήμονα?τον βάλανε να πει τι?Είναι ολυμπιακός περισσότερο απο άλλους επειδή είναι επιστήμονας?Δεν αντέχει αυτό που βλέπει και μιλάει έξω απο τα "δόντια"?μάγκας!μπαίνει στην κατηγορία βρίζω Μαρινάκη-δεν είμαι πρόβατο!καλύτερα να μιλάω με βαζέλια παρά με τέτοια μουνιά!όπως ακριβώς το γράφω ΜΟΥΝΙΑ!Οκτώβρη μήνα κάνεις κριτική στη διοίκηση?να αλλάξει τι?Στην τελική αυτά τα που λές κάνουν καλό ή κακό στην ομάδα?ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ!Οπότε κύριε επιστήμονα της πούτσας ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ απο ολυμπιακάρες χορτάσαμε!

Εικόνα matrasimca

Φιλοι μου ας μην ξεχναμε οτι ο αντιλογος ειναι υγεια.
Αρκει βεβαια να ειναι κομψος και οχι οξυς.
Δεν γινεται να προσβαλεις τον αλλο και να περιμενεις να σε ακουσει.
Πιθανως το ΦΩΣ να δημοσιευσε τα οσα προσβλητικα του κ. καθηγητη για να ανακατεψει τα λιμναζοντα υδατα.
Πετυχε τον σκοπο του αλλα το εκανε με ακομψο τροπο.
Παντως η οικογενεια μας πρεπει να εχει συννοχη και ας μην σφαζει ο ενας αδελφος τον αλλο.
Η ισχυς εν τη ενωσει Αποστολε και οχι η διχονοια η δολερη.

Εικόνα red apple

Να αρχίσω σαν κάβουρας. Η υπόθεση με το ΦΩΣ με αφήνει παγερά αδιάφορο -υπό την έννοια πως παίζονται παιχνίδια σε γήπεδο που δεν το γνωρίζω.

Για τα αγωνιστικά συμφωνώ ολοψύχως. Τρομερή εμφάνιση μεσοαμυντικά, πλην όμως η ομάδα είναι ανισόρροπη ελλείψει σέντερ φορ (της προκοπής(.

Για το πρώτο κομμάτι του άρθρου σου έχω να σχολιάσω τα εξής: Χωρίς να σκέφτομαι καν λύσεις τύπου "ΦΥΓΕ, ΠΟΥΛΑ" και άλλα ανιστόρητα, ο Βαγγέλης έχει δώσει αφορμές για να ζουν οι αμφισβητίες. Δυό χρόνια τώρα απο λάθος σε λάθος το πάει. Τα χρήματα που σπαταλά για τις μεταγραφές είναι τρελά (για Γραικία) για να μην έχουν αντίκρυσμα. Δυστυχώς, το προπατορικό αμάρτημα είναι η διαιωνιζόμενη αδυναμία των διοικήσεών μας να βρουν προπονητή μακράς διαρκείας. Κάλλιο μέτριος (βάσει βιογραφικού) και σταθερός, παρά αστέρας διάττων. Άμα τούτο δεν θεραπευτεί, θα είμαστε ένα βήμα μρπος και δύο πίσω. Επομένως, συμφωνώ μαζί σου.

Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις τύπου " είναι βαζελόγαυρος", αλλά συγχώρα τους επειδή είναι μικροί και δεν γνωρίζουν το τί πορεία έχει διανύσει ο καθένας μας.

Εν γένει, σε συγχαίρω για το θάρρος που λείπει γενικώς!

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Καλώς σε βρίσκω πάλι να συνεχίσουμε όσο γίνεται την ανταλλαγή απόψεων για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας, μέσα από το RATM και τα ΕΥΣΤΟΧΑ άρθρα σου.
Το χτεσινό παιχνίδι και η συνολική παρουσία της ομάδας έδειξαν με τον πιο ΕΝΤΟΝΟ τρόπο το πόσο ΛΑΘΟΣ προσέγγισε ο Λεμονής το ΑΤΥΧΕΣ ντέρμπυ με τους λαγούς το Σάββατο. Ας ελπίσουμε να μην το ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ. Η ομάδα σιγά-σιγά ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ και νομίζω πως στο τέλος ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ. Ελλείψη και ΣΟΒΑΡΟΥ ανταγωνιστή...
Σε ότι αφορά το θέμα με το "Φώς" θεωρώ πως από την εποχή Κόκκαλη και το ξεκίνημα του "Πρωταθλητή", το "Φώς" άρχισε σε ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να εκδηλώνει τη "δυσαρέσκεια" του ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για το ΚΑΚΟ που προξενούσε στην ομάδα. Δυστυχώς γι αυτούς, έχουν παρέλθει ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ οι εποχές που μια εφημερίδα είχε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ότι αφόρα την ενημέρωση για τα θέματα της ομάδας.

ΥΓ Με όλο το ΣΕΒΑΣΜΟ στους διαχειριστές του RATM και ΕΙΔΙΚΑ στο Σάββα, θα ήθελα να πω με αφορμή τα απανωτά ban που είδα ότι καλό θα ήταν πριν φτάσει ένας moderator να αποβάλλει κάποιον, καλό θα ήταν να δώσει πρώτα ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε ban. Έτσι κι αλλιώς ο λόγος και τα επιχειρήματα του Σάββα είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ - ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Είχαν ευθύνη ΚΑΙ οι παίχτες μας. Σημαντική για μένα. Ας τ΄αφήσουμε όμως πίσω αυτά, Νίτσιε. Πιστεύω από χθες το βράδυ και μετά, ν΄αρχίσουμε να βλέπουμε στη συνέχεια κάτι διαφορετικό απ΄την ομάδα. Προς το καλύτερο, ασφαλώς. Υλικό υπάρχει. Πολλή δουλειά χρειάζεται και επαγγελματισμός.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αγαπητοί σύγγαυροι, συμβαίνουν πολλά τριγύρω μας και είναι δικαιολογημένο να υπάρχει γενικότερος εκνευρισμός. Εφ'όσον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι εδώ μέσα ζούμε και αναπνέουμε με τον Ολυμπιακό μας, ας προσπαθήσουμε να μείνουμε στις όποιες διαφωνίες μας χωρίς να τις δίνουμε διαστάσεις που θα γούσταραν οι απ' όξω. Είναι αυτονόητο ότι σε πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την ομάδα μας οι απόψεις διίστανται, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε κανένας μας (υποθέτω τουλάχιστον) δεν γνωρίζει όλες τις πτυχές των θεμάτων αυτών οπότε είναι θεμιτό να εκφράζονται ποικίλες ερμηνείες. Μέχρι να αποδειχτεί ποιές είναι οι ορθές, ας διατηρήσει ο καθένας το δικαίωμα να εκφράζει τις δικές του.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν διίσταται τίποτε, φίλε. Όταν η ομάδα παίρνει ''χ'' από το Μέσι και κάποιοι μιζεριάζουν, εδώ δεν είναι ανεκτοί. Ζούμε πράγματα που άλλοτε ονειρευόμασταν κι έχουν γαμηθεί στην γκρίνια κάποιοι, λες και καταστρεφόμαστε. Εδώ τελείωσε το κόλπο, δεν ξέρω πόως κατάφεραν να μαζευτούν όλοι αυτοί, από εδώ και πέρα το έργο αλλάζει. Όση κριτική θες κάνε, βρίσε κιόλας το Μαρινάκη, αλλά όλα έχουν όρια και timing. Χολή σήμερα κατά του Μαρινάκη και της ομάδας; Σήμερα μωρέ, που σταματήσαμε την καλύτερη ομάδα της Ισπανίας; Σήμερα μιλάμε για ''εγκλήματα'' του Μαρινάκη;

Εικόνα dimitrov7

Ξέχασα και το άλλο. Wellcome back. Μου λείψατε.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα κ.Απόστολε.Μετά το Σάββα που έγραψε για 50κοστή φορά ότι φταίει ο Βαγγέλας για τη λαίλαπα Χάσι ,γράφετε και εσείς για 51τη φορά κριτική εναντίον του έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι δυσκοίλιοι που ούτε χτες δεν χάρηκαν.Αν και λίγο πολύ συμφωνώ (please όχι ban Σάββα) μήπως θα ήταν καλλίτερο να το γράφατε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της διακοπής για την εθνική ας πούμε?Για το Φως διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.Από την εποχή που έγραψε εναντίον του Μπλαχίν σε πρωτοσέλιδο με τεράστια γράμματα μετά την επική πρόκριση επί της Μονακό, έχω σταματήσει να ασχολούμαι μαζί του.Κατά την άποψη μου ο κυρ Θόδωρος ήθελε να έχει προνομιακή σχέση με την κάθε διοίκηση και προπονητή και αν δεν του έβγαινε στρεφόταν εναντίον του.Το αυτό προσπαθεί και η κόρη του Ολγα.ΥΓ1.Ειρήνη ημίν.ΥΓ2.Το λέω για 52η φορά , το Χάσι τον έφερε ο Βαγγέλας, ξέρετε αυτός που σας ΠΗΔΑΕΙ...

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν θα σου απαντήσω, αγαπητέ Ευριπίδη. Δεν το κρίνω σκόπιμο. Ένα μόνο: Κανέναν "δυσκοίλιο" δεν είχα πρόθεση να ικανοποιήσω με το άρθρο μου. ΚΑΝΕΝΑ. Δεν τα κάνω εγώ αυτά, συνάδελφε και σύγγαυρε, για όσους με ξέρουν από κοντά, έστω και ελάχιστα. Προσωπικές και μόνο απόψεις εξέφρασα, για τις οποίες θεωρώ λογικό το να μη συμφωνούν όλοι. Είναι περιττό να γράψω ο,τιδήποτε άλλο. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Μ΄ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για τη δυσκοιλιοτητα ηταν προσπαθεια χιουμορ και οχι για να σας στεναχωρησω.Οπως ειπα ειρηνη ημιν.

Εικόνα NovoCeLats

Απόστολε,

Για τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα και σε σςχέση με την ομάδα μας, θα πω μόνο ένα,

Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα και τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα, πολλά μπράβο τους αξίζουν.
όμως,
θυμάμαι πως πριν από 10 χρόνια και βάλε (εποχές Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτου και σια) αν και είχαμε πολλά άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη, πάντα πριν από αγώνα τσου λου στο Καραισκάκης είχαμε την αίσθηση πως εδώ μέσα παίζουμε στα ίσα ΟΛΟΥΣ... και αυτό γινότανε. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε το σταυρό μας γιατί, ΔΕΝ εμπιστευόμαστε την ομάδα. Αυτό για μένα τα λέει όλα.

Επίσης είναι φανερό πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τα έδωσαν όλα κατά δικές τους δηλώσεις... Που σημαίνει ότι σε άλλους αγώνες Δεν...

Πάμε τώρα σε αυτά που διαφωνώ πάρα πολύ μαζί σου;

1. Ο Πρόεδρος,
Νομίζω είσαι πολύ άδικος μαζί του, γιατί, προσπαθεί όσο μπορεί να διορθώσει πρράγματα για τα οποια ΔΕΝ ευθύνεται αυτός (μεταγραφές παιχτών και προπονητών), άλλοι κάνουν εισηγήσεις.
Επίσης ξεχνάμε όλοι ότι ο άνθρωπος έχει ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ Κρατικό μηχανισμό από κυβέρνηση μυστικές υπηρεσίες σωματα ασφαλείας και όλο το συμφερτό να προσπαθούν να τον ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ σε όλα τα επίπεδα, έχει όλους τους απατεώνες μαφιόζους να προσπαθούν να τον ΕΞΟΝΤΟΣΟΥΝ (ίσως και με συμβόλαια...)
και απέναντι σε ΟΛΑ αυτά παλεύει ΜΟΝΟΣ του. Παρόλα αυτά είναι δίπλα στην ομάδα 100%.
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

Για σκεφτείτε με όλη αυτή την ατμόσφαιρα και το Καθεστός που υπάρχει να ΜΗΝ ΗΤΑΝ ο Μαρινάκης στην ομάδα,
που θα ήμασταν...

2. ΦΩΣ
Εδώ φίλε Απόστολε θα τα χαλάσουμε, εσύ ΔΕ βλέπεις αλλαγή στη γραμμή τησ εφημερίδας ? είναι ολοφάνερο.
Εμένα ΔΕ με μεγάλωσε κανένα ΦΩΣ τα τσιμέντα με μεγάλωσαν και Ολυμπιακό με έκανε ο πατέρας μου.
Οσο για το ΦΩΣ, Ναι, ήταν (όχι πάντα) σταθερά υπερασπιστής της ομάδας αν του γίνονταν τα χατίρια (για την προόθηση της εφημερίδας). Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ κονόμησε από το ΦΩΣ, το ΦΩΣ κονόμησε από τον Ολυμπιακό...

Η Διοίκηση του Ολυμπιακου για μένα ήταν ΠΟΛΥ ευγενική...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Θα μπορούσα εύκολα, φίλε Νοvo, να παραθέσω πολλά αντεπιχειρήματα σε σχέση με όσα μου γράφεις. Και για το ΦΩΣ, το οποίο ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ από΄δω έχω ψέξει για δημοσιεύματά του, ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ, και για τον πρόεδρο, προς τον οποίο μόνο εμπάθεια ( βαριά λέξη, που την απορίπτω αναφανδόν ) προς αυτόν δεν "βγαίνει" απ΄το κείμενό μου. ΑΝ διαβαστεί προσεκτικά. Αντίθετα, σεβασμός, Νοvo, βγαίνει, πόνος για την ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και αναγνώριση ότι τον αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό ( το γράφω άλλωστε ξεκάθαρα ) με όσα έχει κάνει γιαυτόν. Τα όποια λάθη του όμως, που επισημαίνω χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, ο ίδιος θυμάμαι τα΄χε παραδεχθεί ότι υπάρχουν σε τηλεοπτικές δηλώσεις του. Εν πάση περιπτώσει, δεν επιθυμώ να επεκταθώ, ενώ θα μπορούσα άνετα να το πράξω, και σταματώ εδώ.

Εικόνα john

στο Καραισκάκης είχαμε την αίσθηση πως εδώ μέσα παίζουμε στα ίσα ΟΛΟΥΣ... και αυτό γινότανε

Δεν γινότανε καθε χρονο.. Το 2005 και το 2006 επι Σολιντ πέρναγε απο μέσα ο καθε πικραμένος (Ρομα, Ροζενμποργκ κλπ.) Το Καραισκακη εγινε φρουριο στην ευρωπη μονο επι Λεμονή το 2007 και επι Μπαγεβιτς το 2004 (με την δυσαρεστη ομως εμπειρια του ματς με την Νιουκαστλ)

Εικόνα NovoCeLats

John,

Δεν διαφωνώ ήταν άσχημη ειδικά η 2006, το αναφέρω και γω για τα άσχημα αποτελέσματα, όμως ακόμα και τότε πριν από τα ματς, υπήρχε ΑΛΛΗ διάθεση, και μεγαλύτερη πίστη, η Ψυχολογία μας ήταν πιο ψηλά, λόγω της ποιότητας της ομάδας από το 1996 και μετά.

Εικόνα savvas gridlock

Απαρτο φρουριο το Καραισκακη, πηγαιναμε γηπεδο και τρεμανε ολοι. Ερχονταν ερασιτεχνες ψαραδες που ζητουσαν πρωτα αδεια απο τη δημοσια υπηρεσια που δουλευαν στο Τρουντχαιμ της Νορβηγιας για να ταξιδεψουν εκτος Νορβηγιας να παιξουν Τσαμπιονς Λιγκ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ, με 6 αναπληρωματικους και σε πρεμιερα Τσου Λου εριχναν 3 μπαλακια στους ''παικταραδες'' μας. Τοτε ομως ειχαμε ηγετες φιλε. Ριμπο, Τζολε, Μαστιγιο. Βεβαια οταν χαναμε στο Τσου Λου εβραζε το γηπεδο και ουρλιαζαμε '''Σωκρατη σεβασου τον Ολυμπιακο, φερε αλλους παικτες, ή φυγε απο'δω'', αυτους που βγαζαμε σε αλλες στιγμες τοτε και θεωρουμε τωρα ηγεταραδες, αλλα ειχαμε ηγετες.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2005/09/14/32_h.jpg

Ξεχειλισε η μαλακια παλι απο τα μυαλα και τα πληκτρολογια του καθε γαυρου, θα μας πνιξει. Πηραμε ''χ'' με την Μπαρτσελονα και νοσταλγουμε εποχες που χαναμε απο τον καθε απιθανο. ΟΞΩ ΑΝΩΜΑΛΟΙ.

Εικόνα NovoCeLats

Καταλαβαίνεις τι λέω ? Μίλησα εγώ για αποτελέσματα, μίλησα εγώ για νοσταλγία ? Για Ηρεμα...
Εσύ πριν τον αγώνα με τους ψαράδες έτρεμες ? Τώρα ακόμα και πριν από τη Λαμία τρέμουμε ή μήπως όχι ?
Αυτό εννοώ.

Πολλή επιθετικότητα σε ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση... Οσο για τους χαρακτηρισμούς ? Δεν θέλω να στους επιστρέψω ελπίζοντας να τους πάρεις πίσω, δεν υπάρχει λόγος ανασστάτωσης.

Εικόνα savvas gridlock

Η επιθετικοτητα προκυπτει απο αυτα που γραφεις, τα οποια ειναι ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ. Ποτε πηραμε παλιοτερα ''χ'' απο Μπαρτσελονα; ΧΘΕΣ ΕΓΙΝΕ κι εσυ μας λες εδω μεσα οτι τωρα χασαμε αυτο που ειχαμε παλαιοτερα. Ε αν το εχασες, τραβα να το βρεις αλλου. ΜΠΑΝ ΚΙ ΕΣΥ, ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ.

Εικόνα dimitrov7

Πες τα χρυσόστομε .... πες τα ...... δε λέω .... είχαμε παιχταράδες(και) τότε αλλά έλεος. Πράγματι εντός έδρας ήμασταν δυνατοί αλλά έξω .... βοήθα Παναγιά μου. Ο Τάκαρος έφερε τα 2 πρώτα διπλά στο Τσου Λου. Θα πρέπει να βλέπουμε επιτέλους τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να είμαστε δίκαιοι και ανάλογοι της εποχής.
Για παράδειγμα όλοι οι προπονητές έχουν αφήσει πράγματα στην ομάδα. Και καλά και κακά. Ο Σόλιντ ας πούμε έφερε το 4-3-3, άλλαξε την εικόνα της ομάδας στα εκτός έδρας του ΤσουΛου, έφερε τον Τουρέ και πήρε την 1η χρονιά ένα καταπληκτικό νταμπλ. Καύλα. Ο ίδιος όμως χάλασε την εικόνα στα εντός της Ευρώπης, πρόδοσε το σύστημα του θέλοντας να παίζουν όλοι οι "ποιοτικοί" και δεν δούλευε παρά ελάχιστα την άμυνα. Το 2ο καλοκαίρι μάλιστα δεν έκανε σωστή προετοιμασία.
Οπότε?
Ή μήπως ο τεράστιος και αγαπημένος μου Βαλβέρδε δεν αποκλείστηκε από τον Τιμούρ? Τι έλεγε ο κόσμος για τον Ερνέστο τότε? Τι λέμε? Παράνοια.
Όσο για το χθεσινό (και της προηγούμενης Κυριακής) ένα θέλω να γράψω. Τέτοια πόρωση από τον κόσμο είχα χρόνια να δω. Αυτό θα πει κοινό. Αυτό θα πει έδρα. Ακόμα είμαι εξαντλημένος από τη χθεσινή προσπάθεια στην κερκίδα. Ένα αποτέλεσμα απίστευτο ... απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πλανήτη.
Το χθεσινό ήταν ιστορία. Η Σάντος κι ο Πελέ που λέει κι ο ύμνος.
Κατά τα άλλα ... έξω οι &^%$# από την ομάδα μας.Μακριά οι &^%$ των πληκτρολογίων. Κάτω τα χέρια από τον Θρύλο. Και τον Βαγγέλα και τα μάτια μας, όσο θέλει να είναι στο τιμόνι της ομάδας και είναι μαχητής και καθαρός(που πιστεύω πως είναι με τα στοιχεία που υπάρχουν).

Εικόνα aprosssarmostos

Αποστολε σημερα απλα ζωγραφισες,σαν να εισαι στο μυαλο μας μεσα...Αυτα ακριβως μας θυμωνουν ολους.Γιατι ενω μπορουσες να εκτοξευθεις σαν συλλογος σε ΟΛΑ τα επιπεδα,πηγες 25 χρονια πισω?Γιατι ορισμενοι παιχτες ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ??Γιατι οι 2-3 ποιοτικες προσθηκες που επρεπε να γινουν δεν εγιναν και ΠΑΛΙ πηγαμε με μπαλωματα?Γιατι επιλεχθηκε αυτος ο προπονητης?Γιατι απομακρυνονται απο την ομαδα παιχτες (ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) που μπορουν να προσφερουν οταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν εχεις καλυτερους ξενους?Πως θα φτιαξει η ομαδα οταν αλλαζουν 15 παιχτες καθε χρονο?ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΑΣ (η απορια ισχυει για ολους τους προπονητες...)??ΟΕΟ??
Και καποιες ερωτησεις που χτυπανε κοκκαλο αλλα πρεπει να γινουν.
1) Εχει η δεν εχει σχεση η καταντια της ομαδας με τις δικαστικες περιπετειες του προεδρου?
2) Ειναι εσκεμμενη η οχι η μειωμενη αποδοση της ομαδας στην Ελλαδα και αν ναι για ποιο λογο?
3) Ειναι αληθεια οτι καποιοι μανατζερ ''εχουν τα κλειδια'' της ομαδας και εν λευκω κανουν οτι θελουν στερωντας μας απο πραγματικα καλους παιχτες και γεμιζοντας μας παλτουδακια??
4) Γιατι ενω τα εσοδα της ομαδας ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ για ελληνικη ομαδα σε καμια περιπτωση δεν επανεπενδυονται στην ομαδα και ερχονται μονο παιχτες δανεικοι,φθηνοι,ελευθεροι,στα αζητητα κτλ?Μηπως η ερωτηση 4 εχει σχεση με την 3?

Να σημειωσω οτι δεν γνωριζω κατι,αποριες εκφραζω.Αν καποιος φιλος γνωριζει κατι ας μου απαντησει,ευχαριστω.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν επανεπενδύονται τα ''ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ'' έσοδα, ε; Τα ''παντελονιάζει'' δηλαδή ο ''χοντρός'', ε; Μπαν κι εσύ. Όξω ανώμαλοι απο'δω μέσα.

Εικόνα takis xwsiar

Φιλε μου από που βγαζεις το συμπερασμα ότι ερχονται στην ομαδα μονο δανεικοι,φθηνοι και ελευθεροι στα αζητητα?Μονο τέτοιοι δεν ερχονται στην ομαδα μας!Εδω για τον Μιλιτς που δεν τον βαζουν ουτε στο κυπελο,εδωσαν 1,5 μυριο!Αλλου είναι το πρόβλημα,τα λεφτα που ξοδεύονται για μεταγραφες είναι πολύ περισσοτερα από οσα χρειαζονται για να παρεις το πρωταθλημα.

Εικόνα Harry red logic

κ.Απόστολε,
Χωρίς να γίνομαι μονότονος πρέπει να ξανατονίσω οτι τρέφω απέραντο σεβασμό σε έσας , στο ήθος σας τον ορθολογισμό σας την οξυδέρκεια σας στην ανάλυση των γεγονότων και των καταστάσεων την γνήσια και αταλάντευτη λατρεία σας για τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο(την πανίσχυρη συγκολλητική μας κόλλα!)
Επίσης τιμώ και αφουγκράζομαι με προσοχή τις απόψεις όλων των συρρατμιτών παρότι ,όπως είναι λογικό, δεν συμπίπτουν πάντα οι εκτιμήσεις μας.
Με αυτό τον μικρό πρόλογο θα ήθελα να διατυπώσω συνοπτικά τις πιο κάτω σκέψεις:
1. Συμφωνώ απολύτως με το κείμενο Ανοικτή επιστολή προς τον Προέδρο Βαγγέλη.
2. Η τρικυμία μέσα μου από την απαράδεκτη εμφάνιση με τον βάζελο δεν έχει κοπάσει(ούτε και από την ήττα στο μπάσκετ προ μηνός!)
3. Σωστά πράττουμε να μην χάνουμε το ηθικό μας αλλά δεν μπορώ να ακούω και να βλέπω να μετατίθεται συνεχώς με δικαιολογίες(βάσιμες-αβάσιμες)για το μέλλον η ανάκαμψη της ομάδας! Κατά την ταπεινή μου άποψη και ποδοσφαιρική εμπειρία πέντε δεκαετιών το υλικό της ομάδας ΔΙΑΡΚΩΣ ΦΘΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Νομίζω αρκετοί παίκτες και ακριβοπληρωμένοι είναι νάνοι για την φανέλα του θρύλου για αυτό και τα στραβά αποτελέσματα. Εδώ κάποιοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ(όλοι τους ξέρουμε)
4. Μεγάλη χαρά για το αποτέλεσμα με την Μπάρτσα όμως διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για την αξία πολλών παικτών και την ικανότητα του Τάκη(παρά τα ελαφρυντικά ) να οδηγήσει την ομάδα σε ανάκαμψη! Ο χρόνος θα δείξει!
5. Μεγάλη η στενοχώρια και η απορία για το πρόσκαιρο κλείσιμο αυτού του ιστότοπου.
Καταλαβαίνω ότι οι κρατούντες ενοχλούνται από πικρές αλήθειες. Εμείς εδώ βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Μόνο συνειρμούς μπορούμε να κάνουμε για το αόρατο μέρος. Οι Σύγγαυροι που γνωρίζουν πολύ περισσότερα ας μας διαφωτίσουν όσο επιτρέπεται δημοσίως και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουν τα προσήκοντα μέτρα για την θωράκιση του από τις επιθέσεις των Αγαρηνών πειρατών!
6. Η συνέχεια θα δείξει εάν πραγματικά ο Πρόεδρος θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις(και διαψεύσει τις κασσάνδρες) για την πραγματική ανάκαμψη της ομάδας.
Εμεις ψυχή τε και σώματι παντοτινά ορκισμένοι στην λατρεία του Δαφνοστεφανωμένου Έφηβου!
Υ.Γ. Είχα γράψει ένα άρθρο, φουρτουνιασμένος μετά το παιγνίδι με τον βάζελο.
δεν κρίνω τώρα σκόπιμο να το αναρτήσω.
Μόνο του υστερόγραφο του:
Πρόεδρε , ένας αρχαίος βασιλιάς του Πόντου ο Μιθριδάτης ,φοβούμενος μην τον δηλητηριάσουν έπαιρνε κάθε μέρα δηλητήριο σε μικρές, αυξανόμενες δόσεις και απέκτησε ανοσία!
Πρόεδρε μην εθιστούμε στον μιθριδατισμό!!! Εκφυλλίζεται to DNA πρωταθλητή!!!

Εικόνα Nery Castilllo

Πολύ σωστά τα γράφεις Απόστολε,διαρκής υπενθύμιση των εγκλημάτων που έχει κάνει η διοίκηση μπας και βάλει μυαλό αυτός που πρέπει.

Εικόνα savvas gridlock

Ενταξει, μπαν εσυ.

Εικόνα john

Το ζητούσε ο οργανισμός του, το είχε αυτό μέσα του..

Εικόνα savvas gridlock

Απόστολε, το πρώτο μέρος του άρθρου δεν καταλαβαίνω γιατί γράφτηκε σήμερα. Τελείωσε η χρονιά και κάνουμε απολογισμό; Ή μήπως μπορεί να κάνει κάτι τώρα η διοίκηση να διορθώσει τα (μεγάλα, οντως) λάθη που έκανε το καλοκαίρι; Έχουν έρθει οι μεταγραφές και δεν το ξέρω; Αν τώρα με έναν εύσχημο τρόπο κατά κάποιο τρόπο αιτιολογείς, να μην πω δικαιολογείς, το τι είπε αυτό το νούμερο ο Ρούσσης και το ''γιατι νιωθει ο κοσμος του Ολυμπιακου αβολα τελευταια οπως ο Ρουσσης που εκφραστηκε οπως εκφραστηκε, με μιρλα και γκρινια'', λυπάμαι φίλε, αλλά κάνεις τεράστιο λάθος, για έναν πολλαπλώς ευεργετηθέντα που έβρισε τον πρόεδρο επι προσωπικου κι απο κοντα και είχε και την απαίτηση ούτε λίγο ούτε πολύ να διοικεί την ΠΑΕ. Αλλά ακόμη και να ήταν ακριβώς όπως τα λες, ακριβώς όμως, σήμερα έπρεπε να τα πούμε όλα αυτά; Σήμερα μετά από ''χ'' με την Μπαρτσελόνα θα κράζουμε για το ''τι βλέπει ο κόσμος και δικαίως γκρινιάζει''; Γκρινιάζουμε με 7/7 επί Μαρινάκη και 19/21 συνολικα απο το 1996 επειδη χανουμε καποια ντερμπι, ενω αυτοι που προσωρινα μας κερδιζουν καποιες φορες ειναι ατιτλοι; Πόσες φορές στην ιστορία μας έχουμε πάρει τέτοιο αποτέλεσμα σαν κι αυτο με την Μπαρτσελονα του Μεσι; Να μην το χαρούμε μια μέρα; Επισης, το ''ζουμε ΓΙΑ και οχι ΑΠΟ τον Ολυμπιακο'' το λενε καποια νουμερα που παιρνανε λεφτα απο τον κοσμο, ειχαν συνδρομητικα περιοδικα και μπανερακια στο σαιτ τους και μας εβριζαν επι προσωπικου, οτι κονομαμε απο την ΠΑΕ, με αποτελεσμα να αναγκαστουμε να τους απαντησουμε και απο τα κακαρισματα τους να γελαει ολο το Internet. Ειναι και καποια μουλικα απο την κερκιδα αναμεσα τους, που εχουν σακατευτει στο ξυλο επειδη κονομαγανε και τρωγανε λεφτα οπαδων και κανουν πολιτικη προπαγανδα τωρα για ''φασιστες-υπαλληλους'', ενω ειναι αυτιστικοι και δεν μπορουν να μιλησουν καλα-καλα. Μαζι τους θες να ταυτιζεσαι; Εσυ θα ταυτιστεις με αυτους; Αναγκη τους εχεις; Ή μηπως εχει αναγκη ο Ολυμπιακος το τωρινο ΦΩΣ, για το οποιο κανεις λογο στο δευτερο μερος του κειμενου σου, οπως αυτο κατηντησε; Εδω κερδιζει η ομαδα σε καποια τμηματα και θαβει ειδησεις, για να αναδειξει επιτυχιες επαρχιακων ομαδων και να πουλησει φυλλα. Εχει αγκαλιασει τους ''σκεπτομενους'΄' Ολυμπιακους, τους ''αντιπολιτευομενους'', εδω και 20 χρονια, πρηζοντας τα αρχιδια του κοσμου μετα απο νικες, εκτος αν ειναι προπονητες αυτοι που γουσταρε ο κυριος Θοδωρος και τωρα αυτοι που το διοικουν. Μηπως να θυμηθουμε τι πολεμο εκανε στο Βαλβερδε; Ή μηπως να βαλουμε το τι ελεγε ο Κοκκαλης για το ΦΩΣ; Η χαρα του sdna ειναι πλεον, ολοι σχεδον -με εξαιρεσεις λαμπρες, να ειμαστε σωστοι- οι δημοσιογραφοι του, κωλος και βρακι με τα σκουπιδια του golendri. Αυτα δεν τα βλεπεις; Τα βλεπεις, ειμαι σιγουρος. Τα προσπερνας ομως και εστιαζεις στην προσφορα του, η οποια εδω και 20 χρονια αγνοειται. Και το κανεις και σημερα, μετα απο ιστορικο αποτελεσμα.

Εικόνα apostolos gaganis

Γράφω ό,τι αισθάνομαι, Σάββα. Και πρέπει να το ξέρεις. Ελεύθερα και ανεπηρέαστα από οιονδήποτε και δεν ταυτίζομαι με κανένα. Δεν έχω ανάγκη να ταυτιστώ με κανένα. Τον Ρούση ούτε τον ξέρω και ούτε ήξερα το who is who του. Αυτές είναι οι εντυπώσεις μου, αυτή είναι και η ερμηνεία των όσων βιώνω από την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για το ΦΩΣ. Αν τώρα δεν συμφωνείς και έχεις άλλες απόψεις για ένα ή περισσότερα θέματα από όσα θίγω, δικαίωμα σου. Όπως και δικό μου, όσο βρίσκομαι εδώ, να εκφράζομαι κατά πως νομίζω.

Εικόνα REDNYC

ΑΠΟΣΤΟΛΕ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ.

ΑΛΛΑ, ΤΟ TIMING ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ΔΥΟ ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑ 7, ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ....ΑΥΤΟ????

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΔΑΚΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΠΙΣΟΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ - ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΑΒΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ - ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ!

ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Εικόνα apostolos gaganis

Η επιστολή μου έχει δύο μέρη. Το ένα είναι γκριζωπό. Και για μένα, πραγματικότητα. Το δεύτερο, με την Μπαρτσελόνα, είναι όλο χαρά και ΕΛΠΙΔΑ για ένα νέο ξεκίνημα εφεξής, δυνατό και αντάξιο των προσδοκιών ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Γιαυτό και το κείμενό μου καταλήγει με τον ΙΣΧΥΡΟ συμβολισμό της φωτογραφίας ενός απαστράπτοντος ΗΛΙΟΥ. Ήλιου που προβάλει ΜΕΣΑ από τα ΣΥΝΝΕΦΑ. Και τελικά τα διαλύει, ως απαστράπτων. Ξανακοίτα τη φωτογραφία, που ΕΠΙΤΗΔΕΣ και όχι τυχαία επέλεξα. Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω: Την ελπίδα και την αισιοδοξία που γεννήθηκαν χθες και που αναμένω να μετουσιωθούν απ΄την Κυριακή σε πράξεις και σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το νταούνιασμα, πάλι ΟΛΩΝ μας, από την μέχρι τώρα αποκαρδιωτική πορεία μας και την ήττα από τον Βάζελο. ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, επαναλαμβάνω. Περιμένω λοιπόν από σένα, έναν άνθρωπο με ψηλό IQ, να τα αντιληφθείς εύκολα όλα αυτά και να μη με...νουθετείς παροτρύνοντάς με να χαρώ και λίγο, όταν εγώ ο ίδιος γράφω στο κείμενο πως ήμουν ΠΑΝ-ΕΥΤΥΧΗΣ χθες. Το χθεσινό άλλωστε εξαίρετο αποτέλεσμα, ο πραγματικός άθλος μας, δεν σβύνει. Απαλύνει πρόσκαιρα. ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Οπότε, για μένα, δεν τίθεται καν θέμα άστοχου timing. Υπάρχουν και μερικά νοήματα ΠΙΣΩ από τις γραμμές, αδελφέ. Και θα΄θελα ΕΣΥ ειδικά να με καταλάβεις.

Εικόνα takis xwsiar

Καλησπέρα φιλε Αποστολε.Γραφω αυτή τη στιγμη,χωρις να εχω σκεφτει πρωτα,τι,εαν πρεπει,και πως να το πω.Το πρωτο που μου "βγαινει",είναι εκνευρισμος,ανησυχια και θυμος με αυτά που συμβαινουν με τους "Ερτογαν",οσο αφορα το σαιτ αυτό!Σας παρακαλω άλλη φορα να βρειτε τροπο να μας ενημερώνετε,η αν χρειαστεί να ζητατε και τη συμβολή μας για οποιαδήποτε πραξη στήριξης από μερους μας.Οι "ανθρωποι" αυτοι δεν παιζουν!Ειναι ποντικοι στο σωμα φιδιου,και φαντασου τωρα που εχουν αβαντα ολη την κυβερνηση,και όχι ένα μερος της όπως άλλες φορες! Αυτό φιλε είναι το πρωτο που ηθελα να βγαλω από μεσα μου,και όχι οτιδήποτε που να αφορα την ομαδα μας.Ακομη και να κερδίζαμε χθες!Οσο αφορα την επιστολή σου προς τον προεδρο μας,νομιζω ότι αντιπροσωπευει ολους τους Γαυρους!Συμφωνω απολυτα κυριως με το υφος της επιστολης,και τον τροπο που εκφράζεις τις αποψεις ΜΑΣ ! Αυτό που με προβληματισε είναι η δηλωση του Ταχτσιδη, "Όταν θελουμε..". Δηλαδη δεν καταλαβα,προχθες δεν "θελαμε"?Σταματω εδώ,γιατι για την ωρα χρειαζομαστε μονο υποστηριξη και όχι γκρινιες.Πριν φυγει η ομαδα απ τον Ρεντη το Σαββατο,για την Λεωφορο,ειχα παει να δω από κοντα την ομαδα.Μεγαλη εντυπωση μου εκανε ο Σαββας Θεοδωρίδης.Ηρθε κοντα μας και μας μιλουσε λες και ημασταν συνεργατες του,με παθος,τσαμπουκα και αγαπη για τον Ολυμπιακο μας!Ετσι και ειχαν οι παικτες μας την δικη του ψυχολογια και παθος για τον συγκεκριμενο αγωνα,αλλα θα είχαμε δει! Υ.Σ. Ο Πανιώνιος τι εγινε ρε παιδια,ουτε παραπονα,ουτε ανακοινώσεις,ολα καλα και ωραια ε? Φτιαξτε την μυτη του Σιωπη από την αγκωνια του Λειβαδια τωρα Γιουσουφακια!

Εικόνα elias

Απόστολε,εχεις κλείσει τον λογαριασμό σου στο φεισμπουκ;ηθελα να σου θέσω ενα ιστορικό αθλητικό θεμα το σαββατο και δεν σε εβρισκα

Εικόνα apostolos gaganis

Όχι. Με βρίσκεις στο όνομα Απόστολος Γαγάνης.

Εικόνα Βαγγέλης

Επιτέλους νιώθω χαρά η οποία θέλω να συνεχιστεί γιατί έτσι αξίζει σε όλους τους οπαδούς της μεγαλύτερης αθλητικής οικογένειας πού γέννησε η Ελλάδα !!!

Εικόνα george poly

Σχετικα με το φως,καλο θα ηταν να ειμαστε υποψιασμενοι γιατι μετα τον θανατο του νικολαιδη την εφημεριδα ανελαβαν πρασινοι απογονοι του πρασινου αποστολου νικολαιδη.Και στο λεει αυτο ανθρωπος που το 70τοσο περιμενε καθημερινα στις δυο τα ξημερωματα στην ομονοια την πρωτη εκδοση του φωτος και που δεν σταματησα ποτε να την παιρνω ακομα και τωρα.

Εικόνα savvas gridlock

Ελα ρε γαμω το ΦΩΣ να πουμε, αντε τωρα, αφιερωματα του κανουν στο sdna και θα το υπερασπιστουμε. Τρεχανε στα δικαστηρια παλιοτερα οι συντακτες του που αποκαλυπταν τις βρομιες του Μαντζεβελακη, των χουντικων και των Βρδινογιαννηδων και εχουν καταντησει να θαβουν επιτυχιες του Ολυμπιακου, για να αναδειξουν το ποιος πηρε το Κυπελλο ΕΠΣΑ και τις νικες του Ατρομητου. Ευαγγελιο του κωλου.

Εικόνα george poly

Σαββα συμφωνω....πανω απο τον ολυμπιακο δεν βαζουμε κανενα και τιποτα.Και αν καταφερουμε να γινουμε μια γροθια και να ακολουθουμε μια και κοινη γραμμη τοτε θα αναγκασουμε ολα τα αντιολυμπιακα σκουλικια να μας σεβονται και να μας φοβουνται.

Εικόνα george poly

Επιτελους,ρε Αποστολε,με το σαιτ.Βαθεια ανασα....Συμφωνω με την κριτικη που κανεις για το ματς με την μπαρτσα αλλα θα ηθελα να ...καταπιω αυτο το κακο με τις αλλαγες στο 65 μπαφιασμενων παικτων,κατα βασιν του φορτουνη.Ολοκληρη μπαρτσα και κανει αλλαγες μονο λογω τακτικης και οχι γιατι δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους.Ολοκληρος μεσι και παιζει δυο με τρια ματς την εβδομαδα,ενω ο φορτουνης ενα και αυτο μεχρι το 60.Σε καθε περιπτωση,παραβλεψε την μικρομουρμουρα μου,σημειωνοντας πως απο την τηλεοραση μου εκανε ευχαριστη εντυπωση το παθος η ενταση και η θεληση που ηταν αποτυπωμενα στα προσωπα των παικτων μας.Κατι που οπως παρατηρησες και εσυ λειπει απο τα αλλα ματς.

Εικόνα Φαιδων

Φίλε Απόστολε. Φίλε και ας σε γνωρίζω μόνο μέσα από το site.Μιλας κατεύθυαν στην κόκκινη ψυχή μας. Για εμένα,που ζω στην Αμερική,το redsagainsthemachin,είναι μια πάσι για να μαθενω νέα του Θρυλου μας. Συμφωνώ με σχεδόν όλα όσα γράφεις. Πιστεύω ότι εκφράζεις την μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών μας. Ο Ολυμπιακός μας βάλετε από παντού. Μου θυμίζει εποχές χούντας και πέτρινων χρόνων,ο πόλεμος που μας γίνετε. Πρέπει όλοι να μείνουμε ενωμένοι ,γιατί το μονιασμα μας δίνει δύναμη. Μόνοι μας και όλοι τους και πάλι από κάτω θα είναι. Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μόνο ΘΡΥΛΟΣ

Εικόνα Eleni

Γειά σου Απόστολε.Η πένα σου πραγματικά μαγεύει.Ο Μαρινάκης πρέπει να σε βάλει αρχισυντάκτη στο ΦΩΣ!

Εικόνα holland74

Καλησπέρα σε όλους..
Επιτέλους ξαναβγήκε στον αέρα το σάιτ και ήρθαμε στα ίσια μας...Έχουμε νομίζω εθιστεί...
Τα υπόλοιπα τα ανέλυσε ήδη ο Απόστολος...