ΦΘΕΙΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΣ...



Είναι γνωστόν ότι από καιρού εις καιρόν κοινοποιώ στους αγαπητούς συρρατμίτες μου, πλην της συνήθους ύλης, και νέα από τον κόσμο της επιστήμης επιθυμώντας να τους διατηρώ γενικότερα ενήμερους σε...υψηλό επίπεδο. Εν προκειμένω λοιπόν, σήμερα θα σας μιλήσω για μια νέα νοσολογική οντότητα ανακοινωθείσα στο τελευταίο Παγκόσμιο Παρασιτολογικό Συνέδριο, που έλαβε χώρα με επιτυχία προ διημέρου στην Βουδαπέστη. Πρόκειται για την ΦΘΕΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, όπως αποκλήθηκε, ή κατά τους ειδικούς και...entre nous που λένε, μονόψειρα του διαδικτύου, αλλά επειδή εμένα δεν μ΄αρέσουν ως γνωστόν αυτές οι...χυδαιολογίες, θα αποφύγω στο εξής τη χρήση εδώ τοιούτων "ευφυολογημάτων"...

Ειδικότερα, πρόκειται για δικτυο-νόσο ή κυβερνο-νόσο, όπως λέμε δηλ. ζωονόσο π.χ. μελιταίος πυρετός. Παρενθετικά να πούμε ότι οι φθείρες είναι πολλές και στον άνθρωπο προκαλούν την φθειρίαση της κεφαλής, του σώματος και του εφηβαίου, η τελευταία περίπτωσις κοινώς ΜΟΥΝΟΨΕΙΡΕΣ ( σ.σ. τί να κάνω, δεν μπορώ να αποφύγω δια μίαν εισέτι φοράν την χυδαιολογίαν, υποσχόμενος πάντως να μην επαναλάβω ). Η νέα παρασιτολογική οντότης, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Agared, έχει ως αίτιον ένα νέο είδος φθειρός, την Rosophila instagramicus, του γένους Rosophila της οικογένειας Rosophilidae, αγριωπής πως την όψιν αλλά επί της ουσίας εντελώς θα΄λεγα αγαθιάρας ή και βλακώδους ( βλέπε φωτο ).

Φθείρα ROSOPHILA INSTAGRAMICUS, εφιππεύουσα ανθρώπινη τρίχα.

Η R.Ι. έχει μέγεθος 1-2 χιλιοστών, παρασιτεί σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα στο Instagram ( όπως φανερώνει και το όνομά της ), τα δε συμπτώματα με τα οποία εκεί εκδηλώνεται συνίστανται βασικά από το δίσκελο ΧΑΖΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ενίοτε συνοδευόμενες από greeklish βραχέα και ΓΕΛΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ, υποτίθεται σαρκαστικού ή και προειδοποιητικού/απειλητικού συχνά-πυκνά περιεχομένου. Γενικώς όμως, όπως συζητούσαν δηλ. μεταξύ τους στα "πηγαδάκια" κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετασχόντες σε τούτο επιστήμονες,, ΤΟΣΟ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΟΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ R.I. EINAI THΣ "ΠΛΑΚΑΣ" ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΕΣ. ΓΡΑΦΙΚΕΣ, ΘΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ, ΙΝΑ ΜΗ ΕΙΠΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΛΕΞΗ...

Στον άνθρωπο τώρα. Πώς μολύνεται και τί μπορεί να προκαλέσει ο εν λόγω μικροοργανισμός, διότι αυτό φυσικά είναι και εκείνο που μας ενδιαφέρει. Σύμφωνα έτσι με τον Dr Agared, η συστηματική ανάγνωση τέτοιων ηλιθιοτήτων μπορεί να προκαλέσει ποικιλία εκδηλώσεων, ανάλογα με τον ξενιστή του παρασίτου. Λίγους, τους άνωθεν π.χ. του 75ου γεωγραφικού παραλλήλου της χώρας, μπορεί και να ευχαριστεί μια τέτοια μόλυνση και συνακόλουθη νόσηση, ενδεχομένως και να τους καθιστά υπερηφάνους. Να σημειωθεί ότι στον πληθυσμό αυτό έχει διαπιστωθεί εντόπιση της ψείρας και στα μάτια, στις βλεφαρίδες ειδικότερα ( φωτο ). Τους πλέον κόπανους.

Εξαρτάται από τον βαθμό της ανοσολογικής οπαδο-επαγρύπνησης ενός εκάστου. Άλλους, τους αφήνει αδιάφορους ή αρκούμενους σε ένα υπομειδίαμα. Και στους γαύρους, διότι σε αυτούς κυρίως απευθύνεται συστηματικά η συζητούμενη φθειρίαση, ένα είναι υπερβέβαιον. Ότι τους προκαλεί είτε θορυβώδεις γέλωτας ή και σε αρκετούς έναν ηδονικό κνησμό, εν είδει ανεκτού γαργαλητού κάπως, μεταξύ οσχέου και μηροβουβωνικών πτυχών. Και ταύτα βεβαίως λόγω του ισχυρού οπαδο-ανοσοποιητικού το οποίο διαθέτουν, εξαιτίας της παρουσίας του γνωστού γαυρογονιδίου στα κυτταρά τους ( φωτο ). 

Ομιλώ για τους πραγματικούς γαύρους και όχι ευάλωτες υποκατηγορίες τους, όπως κάποιους ίσως με χαμηλό IQ ( έχουμε και τέτοιους ) που κάνουν τη χάρη και την...τιμή στην R.I. να οργίζονται μαζί της.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗΣ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΕΝΩΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ( σ.σ. τί να κάνω; Έξις δευτέρα φύσις... ). Να ησυχάσουμε δηλαδή για την...υγεία μας, αφού ως προς το συγκεκριμένο παράσιτο δεν ξέρω ειλικρινά πόσον καιρό θα γυροφέρνει στις οθόνες μας. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το γνωστό ερυθρόλευκο σπρέϊ KARAPAPEX ( trade mark ), αποδεικνύεται εξόχως δραστικόν μέχρι τούδε σ΄ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών του είδους και όχι μόνο...

Υ Γ.  Τα αφορώντα στην τρέχουσα επικαιρότητα, ξέρετε του λόγου σας, λίγο υπομονήηηη....

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Γεια σου Απόστολε με τα ωραία σου :) :) :)

Εικόνα holland74

Όταν η παιδεία, το ήθος, η μόρφωση, το χιούμορ και η γαυροσύνη είναι μαζεμένα σε ένα άτομο, τότε το αποτέλεσμα είναι αυτό το κείμενο, δηλαδή Τζιοβάνι, Δεληκάρης και Σιδέρης μαζί....

Εικόνα takis xwsiar

Φανταζομαι Αποστολε,το σπρει KARAPAREX είναι για τους "αλλους".Για τους "δικους μας","απροσκύνητους και εξυπνους"που επηρεάζονται από τους ΑΡΔ,ο Ολυμπιακος εχει κάθε Κυριακη στη θυρα 7,δυνατη ιαση για ολους.Αρκει να τη ζητησει (πως λεμε "τα'θελε ο κωλος του? ).Σε εξαιρετικες περιπτώσεις,αν η ψειρα αυτή δεν φευγει ευκολα,τοτε η θυρα7 φανταζομαι,θα τους στειλει με "παραπεμπτικο" στο Τζανειο.

Εικόνα apostolos gaganis

Να εφημερεύει μονάχα....

Εικόνα George - Mati

Αγαπητέ Απόστολε ΠΑΛΙ εκγύμνασα τους κοιλιακούς μου από τα γέλια !!!! Τους ΚΑΤΕΣΦΑΞΕΣ άνευ βάμβακος με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σου στυλ γραψίματος !!!! Μοναχά μια ερώτηση, η μπουγατσόψειρα είναι συγγενής των παραπάνω ψειρών......; Τι αποφαίνεται το συνέδριον....; Σπεύδω να πληθύνω το απόθεμά μου σε σπρέι KARAPAPEX...!!!! ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΑΣ !!!!!!!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ; Η επιστήμη Γιώργο μου. Η επιστήμη. Και η μόνιμη σκέψη μου να σας κρατάω πάντα ενήμερους...σφαρικά.