ΩΦΕΛΕΕΙΝ Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ...



"ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ". Λόγια γραμμένα από έναν ασήμαντο, αλλά με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, όπως πιστεύει. Είναι ΓΑΥΡΟΣ. Επιτρέψτε μου: παντού.

"ΩΦΕΛΕΕΙΝ Ή ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ". Ο πρώτος κώδικας της ιατρικής δεοντολογίας, διατυπωμένος από τον πατέρα αυτής της επιστήμης. Τον Ιπποκράτη. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον άρρωστο, τουλάχιστον μη τον βλάψεις.

ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. Από καιρό. Και παραμένει.

Το τί βιώνουμε απ΄τους απέναντι, σε όλα τα επίπεδα, είναι γνωστό. Δεν τρέχει τίποτα. Ο Ολυμπιακός δεν κώλωσε ποτέ. Κι΄όσοι προσπάθησαν, προσπαθούν και ΘΑ προσπαθούν λυσσασμένα και πολυεπίπεδα να τον βλάψουν, θα πάρουν τις απαντήσεις τους τόσο από τον άνθρωπο που ηγείται της ΠΑΕ ( πρέπει ) όσο και απ΄τον λαό του Θρύλου. Στην ώρα τους και με τον τρόπο που τους αξίζει.

Εν τω μεταξύ όμως, στα γήπεδα, η ομάδα ΔΕΝ δίνει απαντήσεις. Εξακολουθητικά. Δεν προχωράει. Δεν βουλώνει στόματα. Απεναντίας. Με την απόδοσή της εδώ και μήνες, δίνει συνεχώς δικαιώματα. Δικαιώματα υποτίμησης, απαξίωσης, σαρκασμού της απ΄τη μεριά των "άλλων", αλλά ΚΑΙ από ευάριθμους της δικής μας πλευράς.

Τί κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ, τί κάνουμε ΑΥΡΙΟ, είναι τα δύο θέματα. Το μείζον, ασφαλώς, είναι το δεύτερο. Ως προς το πρώτο, που έχει σχέση με την είσοδο της ομάδας στα προκριματικά του τσάμπιονς λινγκ, δυστυχώς, η υλοποίησή της δεν είναι πια στο χέρι μας. Χάθηκε η ευκαιρία στη Λειβαδιά. Μας έβαλε τα γιαλιά η ομάδα της. Θα μπορούσαμε, μετά το πρώτο τεμάχιο, να τρώγαμε και δεύτερο. Παίζαμε, λες και ήμασταν σε προπόνηση. Απ΄τη μεριά της γηπεδούχου έβλεπες αποφασιστικότητα, πείσμα, συνοχή, συγκεκριμένο πλάνο, δύναμη κι΄απ΄τη δικιά μας τα συνήθη: υποτονία, χαλαρότητα, έλλειψη κινητικότητας, πάθους, ξεμαρκαρισμάτων, ασυνδεσία, αστοχίες σε πάσες χωρίς πίεση αλλά και στην τελική προσπάθεια και κυρίως απουσία της απαιτούμενης συγκέντρωσης, εγρήγορσης, ετοιμότητας για την επίτευξη του στόχου, ήδη από το πρώτο λεπτό της συνάντησης. Δεν ωφελεί να συνεχίζω ετούτο το βιολί. Των αδυναμιών. Πάω στο επόμενο σκαλί λοιπόν.

Κοιτάζω το πρόγραμμα των αγώνων που απομένουν. Αντίπαλός μας ο Πάοκ. Έχει να παίξει με Πανιώνιο στην Τούμπα, Ξάνθη πάλι στη Θεσσαλονίκη, Πάο στη Λεωφόρο και με Πλατανιά πάλι εκεί πάνω. Τα χωρίς θεατές κλπ, δεν μου λένε κάτι. Εμείς απ΄τη μεριά μας, έχουμε Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη, Απόλλωνα στη Ριζούπολη, Παναιτωλικό πάλι στο Καραϊσκάκη και ΠΑΣ στους Ζωσιμάσες. Πρόγνωση; Μάλλον τρίτους μας βλέπω. Πολύ...μάλλον. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ας περιμένουμε όμως το τέλος του πρωταθλήματος.

Λέω να γυρίσω στην αρχή. Σ΄εκείνα τα αρχαία, σ΄εκείνο τον καθόλου πιασάρικο για αθλητικό οπαδικό στέκι τίτλο. Έτσι μου΄ρθε, έτσι μου βγήκε... Και στη φωτογραφία του άρθρου ασφαλώς: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΛΑΘΩΝ. Να τα πάρω επομένως ένα ένα ετούτα τα τελευταία και να καταθέσω τις απόψεις μου. Μιας και ολονών μας πλέον τα μάτια στρέφονται στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

ΤΙ ΛΑΘΗ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ ΑΥΤΑ, ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΟΠΑΔΟ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ A PRIORI ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΟΚ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ΄ΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΙ΄Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, Μ΄ΑΝΟΙΞΕ ΤΕΡΜΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΩ ΚΑΠΩΣ ΑΠ΄ΤΗ ΠΙΕΣΗ, ΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΟΣΑ ΕΙΔΑ. ΚΙ΄ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΘΕΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΙΡΙΑΛ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ. ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΣΥΓΓΑΥΡΕ, ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΔΥΣΚΟΛΑ; ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΣΤΩ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!

Ε  Π  Ι  Λ  Ο  Γ  Ε  Σ       Λ  Α  Ν  Θ  Α  Σ  Μ  Ε  Ν  Ε  Σ       Λ  Ο  Ι   Π   Ο   Ν :

1.  Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΑΣΙ    

Προσελήφθη για ένα και μόνο σκοπό. Να μας βάλει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ, ως...ειδικός προκριματολόγος. Τα κατάφερε μεν, αλλά η εντελώς ειδική προετοιμασία, ειδικά γιαυτόν τον σκοπό, της ομάδας είχε τέτοιες παρενέργειες στη φυσική κατάσταση των παιχτών μας, που πιθανώς τις πληρώνουμε μέχρι τώρα. Απομακρύνθηκε μετά τον αγώνα με την Άεκ και ανέλαβε αμέσως ο Τάκης Λεμονής.

2.  Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΗ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο γνωστός...ανανήπτης της ομάδας ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε δύσκολες στιγμές, στο -5 από την κορυφή και τον έφερε πρώτο στο +1. Απομακρύνθηκε αιφνιδίως διά τους έξω, αλλά όχι τόσο διά τους...μέσα, τρεις και κάτι μήνες από την πρόσληψή του και ενώ η ομάδα, εκτός από πρώτη, άρχιζε να παρουσιάζει κάποια αμυδρά δείγματα ανάκαμψης. Ξεκολλήματος θα το΄λεγα απ΄τον βάλτο της εμφανούς μετριότητας. Ο Τάκης είναι πολύ αγαπητός στον λαό του Ολυμπιακού, ιδίως για την αφοσίωσή του στην ομάδα. Πρόκειται για ΓΝΗΣΙΟ οπαδό του Θρύλου, έτοιμο πάντα να ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις σε ό,τι του ζητηθεί. Και εκείνο που παγίως του ζητείται, είναι η ανάσυρση της κεφαλής του δαφνοστεφανωμένου απ΄το πηγάδι της βύθισης του και πριν ο Ολυμπιακός φτάσει σε σημείο άπνοιας και ασφυγμίας. Ως προπονητής, έχει υποστηρικτές, αλλά και κάθετα αρνητές της όποιας αξίας του, σε σημείο μηδενισμού του. Από τους τελευταίους, δεν θεωρείται κανονικός προπονητής. Δεν θα το προχωρήσω άλλο, πιστεύω όμως ότι ήταν λάθος η απομάκρυνσή του μεσούσης της σεζόν και η αντικατάστασή του με τον νυν ( κανονικό ) προπονητή της ομάδας. Δεν νομίζω ότι αν παρέμενε ο Λεμονής στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, η ομάδα θα ήταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απ΄ότι είναι σήμερα. Εικάζω. Δεν το ξέρω ούτε και θα το μάθουμε ποτέ. Εκ του αποτελέσματος, μιλάω. Τέλος πάντων, το κλείνω εδώ, έχει άλλωστε πολυσυζητηθεί τούτο το ζήτημα.

3.  Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ

Τον Λεμονή, αντικατέστησε ο Καταλανός Όσκαρ Γκαρθία. Προερχόμενος από εξαίρετη ποδοσφαιρική σχολή, με τις συστάσεις του Βαλβέρδε και με βιογραφικό όχι εντυπωσιακό, αλλά θετικό μέσες άκρες. Είναι στον Ολυμπιακό, δραστήριος, γύρω στις 50 μέρες. Σε τούτο το διάστημα, ο Ολυμπιακός χειροτέρεψε. Έχασε τα πάντα. Η αρχόμενη, υποσημαινόμενη, ανάκαμψή του έπαψε και σήμερα είναι βαλτωμένος στη μετριότητα. Έχει βέβαια αρκετά ελαφρυντικά ο Ισπανός. Τα ξέρουμε. Πολύ μικρό διάστημα παραμονής του στα προπονητικά πράγματα της ομάδας, δεν έκανε αυτός την προετοιμασία της με όλα τα παρεπόμενα εξ΄αρχής, ανέλαβε παίχτες με πτωχή φυσική κατάσταση και τα γνωστά ρέστα. Τί έκανε όμως κι΄ο ίδιος στο ίδιο διάστημα; Τί προσέφερε; Κάτι τέλος πάντων. Να δείξει κάτι θετικό. Τίποτα. Απολύτως. Δώδεκα αγώνες, πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες, δύο ήττες. Αναπόφευκτα λοιπόν η καρέκλα του τρίζει. Δύο οι απόψεις γιαυτόν, τώρα που γράφω. Η μία τον θέλει να παραμένει, να δούμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τί μπορεί να κάνει. Του δίνει τράτο με άλλα λόγια. Η άλλη, κατά τα ΜΜΕ και η επικρατέστερη, τον θέλει να φεύγει απ΄τον Ολυμπιακό γιατί και ο πρόεδρος και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου μας έχει απογοητευτεί απ΄την μέχρι σήμερα πορεία του. Ίδωμεν. Προσωπικά δεν παίρνω ακόμα θέση, αλλά κλείνω προς την δεύτερη άποψη, χωρίς να είμαι πάντως κατηγορηματικός. Είμαι πρόθυμος να του δώσω κάποια  ακόμη περιθώρια, αλλά - πώς να το πω; - τον βλέπω να...γομαρίζει κάπως με το συμπάθειο, κομμάτι άοσμος, άγευστος και άνοστος, υπερβολικά...τυπικός, επιφανειακός, δημοσιοϋπαλληλικός. Σαν να κάνει ό,τι κάνει ( αλήθεια τί; ) από συμβατική υποχρέωση και μόνο... Το ξέρει κι΄αυτός, το ξέρουν και οι παίχτες πως είναι...ετοιμόρροπος. Θα δούμε.

4.  ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Όλες οι μεταγραφές έχουν ένα ρίσκο. Ποικίλο. Υπάρχουν επιτυχίες στον τομέα, αλλά και αποτυχίες. Γενικά μιλάω. Φέτος, πέσαμε πολύ έξω. Εμενίκε, Καρσελά, Βούκοβιτς, Μίλιτς. Τον τελευταίο αναρωτιέμαι γιατί τον πήραμε, τον Σέρβο γιατί πρακτικά δεν τον δοκιμάσαμε. Καλά για Εμενίκε, δεν συζητώ. Αλλά και Οφόε, Ζιλέ. Αρνητικά τα πρόσημα. Βάλε και τον Καπίνο μέσα. Κούτρης, Σισέ και Ένχελς, ναι. Μιραλάς, όχι κατ΄εμέ. Τζούρτζεβιτς, παραμένει ερωτηματικό. Καμιά απολύτως σχέση με ό,τι προσδοκούσαμε απ΄αυτόν. Για Προτό, όλοι συμφωνούμε. Αποδείχθηκε πολύτιμος. Ταχτσίδης, ήξεις αφίξεις. Στην χθεσινή ενδεκάδα, προέκυψαν και κάτι καλές...υποψηφιότητες. Πολλά...υποσχόμενες. Όχι ως κεραυνοί εν αιθρία δηλαδή, αλλά, ε, όσο να΄ναι, σαν να ξεκαθαρίζουν μερικά πράγματα ολοένα και περισσότερο. Ήταν εμφάνιση π.χ. του Μάριν αυτή χθες; Του Μάρτινς; Του Μποτία; Του Οφόε, ξαναλέω; Ή του Φορτούνη; Αυτός είναι ο Φορτούνης που θέλουμε; Ένας παίχτης με όψη κατάκοπου ορειβάτη, ήδη ένα μόλις τέταρτο αφ΄ότου μπήκε στο παιχνίδι; Αυτός είναι ο Μιραλάς που ζητούσε μεγάλη μερίδα γαύρων; Κι΄απ΄την άλλη, απομακρύνθηκαν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν - ΙΣΩΣ - να προσφέρουν περισσότερα απ΄όσους τελικά παρέμειναν. Εκ των υστέρων βέβαια όλ΄αυτά και θέλω να πιστεύω ότι θα επαναξιολογήσουμε κάμποσους δανεικούς κλπ, μπας και προκύψει κάτι καλό. Πολλή δουλειά μας περιμένει. Πολλή. Κορμός με Έλληνες. Συζητείται πολύ το τελευταίο. Ας δούμε όμως πρώτα τί πουλιά θα πιάσουν όσοι ξανα-έρθουν ή πρωτο- έρθουν απ΄αυτούς, και τα ξαναλέμε.

5.  ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Δεν το γνωρίζω το θέμα, κάτι ψιλά που διαβάζω στον τύπο και τίποτ΄άλλο. Στα social πολλά γράφονται για ορισμένους, ο πρόεδρος αποφασίζει.

Σ      Υ      Ν      Ο      Π      Τ      Ι      Κ      Α

Θεωρώ πως ο Μαρινάκης έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για πολλά. Ενδεχομένως εκκρεμούν κάποια ζητήματα. Ο ανταγωνισμός από Άεκ και Πάοκ είναι ισχυρός. Παρενθετικά, η Άεκ δικαίως το παίρνει το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε απόλυτα μελετημένο και προσαρμοσμένο στις δυνατότητές μας πλάνο δράσης για την επόμενη σεζόν, σωστές επιλογές προσώπων και πολλή δουλειά. Δεν υπάρχουν λάθη, λένε κάποιοι, παρά μόνο μαθήματα. Όπως και να συμβαίνει, περιμένουμε από τον Ευάγγελο κινήσεις αποφασιστικές, αιτιολογημένες και έμφρονες.

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΡΙΖΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Σχόλια

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σύγγαυροι, έχει κανείς σαφή άποψη γι αυτόν τον Μάρτινς που ακούγεται ως η 'δήθεν(;) καψούρα του Βαγγέλα;;

Εικόνα dimitrov7

Μεγάλη μουτσούνα και δύσκολη. Βαρύ και πετυχημένο πεπόνι. Κάτι σαν Σίλβα-Ζαρδίμ(σαν νέο χοτ σταφ της Πορτογαλίας δλδ) αλλά στο πολύ περισσότερο αντρουά που δύσκολα θα ..... και δε σηκώνει πολλά πολλά. Ούτε από παίχτες ούτε από Βάγγο. Καλό νέο βέβαια διότι θα απαιτήσει παίχτες μαγκιώρους(όχι απαραίτητα ακριβούς) αλλά κακό για Σιώπηδες, Ανδρούτσους κλπ,κλπ. Από την μια μάλλον θα έχουμε .... έλα μωρέ ποιός είναι αυτός ο Μαζουακού(Ιντέγιε, Μιλιβόγιεβιτς κλπ,κλπ) που φέρνει κι άμα φτιάξει ομαδάρα θα έχουμε .... ε Ολμπιακός μ΄έναν Έλληνα μόνο? Κάπου εκεί τον έχω δει.

Εικόνα ThomasK

Το κυβερνητικό και το παρακρατικό αληταριό δίνουν τα ρέστα τους
εναντίον του Μαρινάκη.

'Υποπτο φυγής από τη χώρα (και μη επανόδου του για την αντιμετώπιση
της Δ/νης για τ' αποδιδόμενα -κατά φαντασίαν- κακουργήματα) θεωρεί
τον Μαρινάκη η Τζίβα, αυτή η ξεφτίλα της Δ/νης, εκδίδοντας διάταξη
απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Επ' αυτής θ' αποφανθεί το αρμόδιο
δικαστικό συμβούλιο μεθαύριο (Τετάρτη, 4/4).

'Εχουν λυσσάξει τα συριζόσκυλα και τα λοιπά κοπρόσκυλα μετά την ισχυρή
φάπα από τον ΑΠ. Δεν τα ενδιαφέρει εάν είναι αθώος, εάν τα στοιχεία είναι
ανυπόστατα και γελοία. Δεν υπολογίζουν κανόνες δικαίου, δεν λογαριάζουν
τίποτε. Τους αρκεί που είναι εχθρός τους και έχουν τους λακέδες τους -δικαστές
και μη- για να τον στοχοποιούν, να ρίχνουν άφθονη λάσπη και σκόνη ενοχής
του και να τον διατηρούν σε ομηρία.

Δεν είναι απλώς γιαλαντζί αριστεροί. ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Εικόνα dimitrov7

Εγώ κυρ Απόστολε ήμουν έτοιμος - μετά και το σχόλιο σου - ν' αναλύσω στα πεταχτά και την άλλη λύση για να είμαι δίκαιος. Έγινε στην πετόσφαιρα την αντρικιά και βλέπουμε τα θαύματα. Αλλά με πρόλαβαν - μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Διότι όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο να έχεις ομαδάρα. Μη τα ξαναλέμε. Η ομαδάρες του Σίλβα, του Μίτσελ, του Βαλβέρδε θα το παίρνανε το 8ο. Άσχετα που θα παίζαμε ακόμα την 10η αγωνιστική δλδ.
Οπότε που καταλήγουμε? Πως ο Βαγγέλας δείχνει απείρως γκαζωμένος .... για να μην πω τπτ άλλο. Κι αυτό είναι το πραγματικά καλό νέο. Ένας Βαγγέλας λιοντάρι(έτσι κατάλαβα). Που (και) σήμερα βρυχήθηκε. Αυτός να είναι καλά και κεφάτος να ξαναματαχτίσει και όλα θα γίνουν. Εμείς ξωπίσω .... να δούμε κινήσεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Ακριβώς. Μιλαμε την ίδια γλώσσα. Η συντριπτική πλειονότητα των απανταχού γαύρων.

Εικόνα Harry red logic

Κ. Απόστολε,
Ως συνήθως συμπλέω με τις απόψεις σας.
Να υπογραμμίσω κατά την κρίση μου τους άξονες της αναγκαίας ανασυγκρότησης του Θρύλου μας:
1.Διοικητική Ανασυγκρότηση: Ο Προέδρος αποφασίζει βάσει τεκμηριωμένων εισηγήσεων.
Ο Προέδρος σκουπίζει τους συμβούλους η τυχόν άλλους καρεκλοκένταυρους η παίκτες που δημιουργούν κλίκες(αν υπάρχουν …) Τέρμα η διοικητική βαβέλ και οι ιδιοτελείς επιρροές διαφόρων παρατρεχάμενων(αν υπάρχουν)
2.Τεχνική ανασυγκρότηση. Προπονητής αξίας με κύρος προσωπικότητα, σύγχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία από ομάδες με ευρωπαϊκή πορεία από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα(για τον Γκαρσία τα σημάδια δεν είναι θετικά αν και έχει ελαφρυντικά).
Υποστήριξη του τεχνικού επιτελείου με έμπειρους γυμναστές και εργοφυσιολόγους.
3.Ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας. Σκούπα στους αδιάφορους, άψυχους ,αμπαλους και μεταγραφές ποιότητας. Εκτός της τεχνικής κατάρτισης χρειαζόμαστε παίκτες με ψυχή, ταχύτητα, αντοχή και δύναμη!
Υ..Γ. Παρακαλώ για τα φώτα σας στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Απορώ πως γίνεται νέα παιδιά (κάτω των 30) να μην μπορούν να ανακτήσουν δυνάμεις ακόμη και αν δεν γυμνάσθηκαν σωστά 1 μήνα στην προετοιμασία. Τους υπόλοιπους 7-8 μήνες δεν μπορούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος? Τι φταίει?

Εικόνα apostolos gaganis

Η θέση μου είναι καθαρή. Το΄χω ξανατονίσει. Οι παίχτες έχουν ΜΕΓΑΛΟ μερίδιο ευθύνης για τις εμφανίσεις τους. Σε κάποιες παλιότερες στιγμές το΄χαν παραδεχθεί ορισμένοι και δημόσια. Ιατρικώς, εγώ, δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την ΜΟΝΙΜΗ νωχέλεια, υποτονία, μαλθακότητα και έλλειψη φυσικών δυνάμεων. Το "παιχνίδι" παίζεται στο ΜΥΑΛΟ τους κυρίως. Όταν το μυαλό τους πήρε στροφές, κάνανε εμφανίσεις όπως εκείνες με την Μπάρτσα και τον Πάοκ εδώ. Ήμουνα και στα δύο, και ξέρω τί λέω. Εκείνο που΄βγαζε μάτια τότε ήταν η θέληση, η αποφασιστικότητα και η έμπρακτη διάθεση τους να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ , όχι να σαχλαμαρήσουν. Ο Κούτρης γιατί έχει δυνάμεις και αντοχή; Ο Σισέ; Ο Ανσαριφάρντ; Ο Τζούρτζεβιτς, που δεν σταματάει να κυνηγάει, άσχετα με το πετυχημένο ή όχι των προσπαθειών του. Και γιατί ο Φορτούνης π.χ. δείχνει μόνιμα καταβεβλημένος ή ο Οφόε, απ΄την αρχή που ήλθε, έπαιζε μέχρι το 60΄ και μετά οι δυνάμεις τον εγκατέλειπαν. Συνεχώς το ίδιο βιολί... ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΝΑΙ. ΤΟ΄ΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ. Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ. ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ ΜΑΣ. ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΧΘΕΣ; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ. ΣΚΟΥΠΑ! Ε, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ...

Εικόνα djole11

Καλησπερα.Εγω πιστευω οτι κατα 60-70% η αποδοση των ομαδων ειναι θεμα προπονητη.Γιαυτον ακριβως το λογο π.χ. η αεκ με μετριοτατους παιχτες εχει αυτη την αποδοση.Ο Χιμενεθ βγαζει το 150% των παιχτων του,παιζουν για τη φανελα,για τον προπονητη τους,γουσταρουν τα δινουν ολα.Οι απληρωτοι ημιερασιτεχνες του βαζελου εχουν ενα στανταρ αποδοσης αποκλειστικα λογω Ουζουνιδη.Ειμαι 99% σιγουρος οτι ο Ολυμπιακος αν δεν ειχε παρει Σιλβα και Βαλβερδε δεν θα ειχε αυτο το 7 στα 7 και ας ειχε καλυτερο ροστερ απο οτι τωρα.
Οσον αφορα το Λεμονη το ειπε καθαρα ρε παιδια ο ιδιος ο Μαρινακης σημερα.Τον ''εφαγαν'' καποιοι παιχτες οπως και τον Χασι (καλα αυτον καλα τον εκαναν).Για μενα γι'αυτο το ρδελομπου των ερυθρολευκων αποδυτηριων φταινε και καποια στελεχη της ομαδας.Τον (εκαστοτε) προπονητη τον προστατευεις γιατι οταν οι κλικες σε μια ομαδα παιρνουν τον ελεγχο,παπαλα το παιχνιδι χαθηκε.Δε μπορει επειδη εναν προπονητη δεν τον γουσταρει ο Μποτια και ο Οφοε (δανεικα τα ονοματα) να τον ''τρωνε'' ετσι για πλακα.Ενταξει,δεν εχουμε και τον Νειμαρ ωστε να ειναι μεγαλυτερη περσονα απο τον προπονητη...Η ομαδα εκτος λοιπον απο παιχτες πρεπει να αλλαξει και νοοτροπιες και αυτο ειναι το δυσκολοτερο.
Νο 1 λοιπον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.Και αυτη τη φορα ο Μαρινακης δεν πρεπει να ρωτησει κανεναν.Και τον Ουζουνιδη επρεπε να τον παρει και γιατι ειναι καλος προπονητης αλλα και γιατι γνωριζει την ελληνικη πραγματικοτητα.Βαζελος-ξεβαζελος ειναι καλος,φιλοδοξος και εξελιξιμος και ουτε εχει στο μυαλο του να παει πριμερα.Και ο Καναντι καλος ειναι και ο Μιλογεβιτς.Και το κυριοτερο ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Αφου κλεισει αυτο το θεμα,ξαναμιλαμε για παιχτες.Ολοι ξερουμε ποιοι κανουν και ποιοι οχι για την ομαδα δεν χρειαζεται να το υπεραναλυσουμε.Για μενα παντως πρωτα παιρνεις τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ απο Ελλαδα και μετα κοιτας εξω.Να μην ξεχναμε οτι η αναγεννηση του Θρυλου μας ξεκινησε με δυο παιχτες που πηραμε απο τον Πανηλειακο...

Εικόνα apostolos gaganis

Σε αρκετά με βρίσκεις σύμφωνο, φίλε.

Εικόνα ThomasK

Το 'πες κι έγινε, Απόστολε! :)
Ο Πρόεδρος άστραψε και βρόντηξε!!!
Σκούπα και νέο ξεκίνημα!

Εικόνα George_Str

ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΛΑΘΗ ΝΕΥΡΙΑΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .

Εικόνα George_Str

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΤΣΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ.

Εικόνα George_Str

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΡΩΥΤΕΡ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΟΤΙ Η ΤΖΗΒΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΒΒΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΟΥΔΗ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΘΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ,ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΤΙΚΟ ΣΥΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ. ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΥΠ ΝΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΠΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΝΙΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΑ ...ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΤΑΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ!!!!!!ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΝΤΕ.....

Εικόνα noovoros7

Η άποψή μου είναι ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι κομβικό για την πορεία της ομάδας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια λάθους. Αντί για 3-4 προσθήκες, θα χρειαστούν 10(;) μεταγραφές. Ελπίζω να αξιοποιηθεί και η περίφημη δεξαμενή των δανεικών. Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Σιώπης, Μανθάτης αξίζουν μια ευκαιρία. Με την αξιοποίησή τους μειώνεται και ο αριθμός των νέων παικτών, που θα χρειάζονται διάστημα προσαρμογής. Διάστημα προσαρμογής, όμως, δεν θα πρέπει να χρειάζεται και ο νέος προπονητής. Ελπίζω να μην καταλήξουμε σε επιλογές Μίτσελ (είχε βρει έτοιμη ομάδα, ενώ τώρα θα πρέπει να την χτίσει και δεν μπορεί να το κάνει) ή Γάλλου (πιστεύω ότι δεν μπορούν να μπουν στη νοοτροπία μας και γενικά είναι πολύ soft). Ίσως η επιλογή Μιλόγεβιτς (ή ξένου που να έχει δουλέψει στην Ελλάδα) να είναι πιο σωστή.
Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους ανθρώπους που είναι δίπλα από τον πρόεδρο. Οι άστοχες επιλογές προπονητών και παικτών δεν πρέπει να περάσουν έτσι.

Εικόνα djole11

Ναι ρε φιλε.Να εχεις το Μανθατη και να τον δινεις δανεικο για να παιζει ο Σεμπα...Ακομα και ο Βουκοβιτς που δεν επαιξε σχεδον καθολου διαπρεπει σαν δανεικος...
Σαν προπονητης εμενα περισσοτερο μου αρεσει ο Καναντι απο Ελλαδα.

Εικόνα Red Kokkinos

Καλησπερα Φιλτατε Αποστολε.
Συμφωνω ως συνηθως στις αναλυτικες σου προσεγγισεις. Θα ηθελα ομως να προσθεσω δυο επισημανσεις θεωρω οτι η υπαρξιακη και επιχειρηματικη προσωπικοτητα του Προεδρου μας ειναι αρκετα συμπαγης και δεν αφηνει πολλα περιθωρια παθητικου επηρεασμου του απο αμεσους και στενους περιφερειακους του συνεργατες. Ισως καπου η ψυχολογικη του πιεση, απο ολα οσα "τραβαει" με τους συνομωτες πλεκτανολογους συριζανελοκαραγκιοζηδες να επεφερε καποια αδρανεια στην δυναμικη του με αποτελεσμα να βγει τωρα να παρει ...μετρα. Ιδωμεν!
Οσον αφορα τωρα την αναλυση της καταστασης η προσεγγιση, νομιζω, θα πρεπει να γινει οχι με αντικειμενικουποκειμενικες αληθειες αλλα με ΠΟΙΟΤΙΚΗ Αληθεια.
Καλο απογευμα κι' ενα εγκαρδιο ευχαριστω για την ποιοτικη σου συνεισφορα στην ιστοσελιδα του ΡΑΤΜ.

Εικόνα Red Kokkinos

Θα ηθελα να προσθεσω, Το ευχαριστω και στα αλλα παιδια του ΡΑΤΜ!

Εικόνα apostolos gaganis

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΒΡΥΧΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΚΙ΄ΕΓΩ - Ο ΠΑΝΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ - ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

Εικόνα djole11

Ναι ρε γαμω την τρελα μου

Εικόνα dhmos64

Καλησπέρα Απόστολε και λοιποί γαύροι.Κάποιες γενικές παρατηρήσεις:
α) μια γρήγορη ομάδα έχει πρώτα σφικτή άμυνα με πολύ γρήγορα μπακ . Ομαρ καλός , Κούτρης κακός ανασταλντικά.
β) κεντρικό δίδυμο, πονεμένη ιστορία χρόνια τώρα.
γ) φορτούνης , ταχτσίδης, Μάριν, Μάρτινς δεν έχουν δύναμη μέσα τους για να επιβάλλουν την παρουσία τους στο κέντρο. Άμα χάσουν την μπάλλα δεν έχουν εκείνο το πείσμα να γυρίσουν πίσω να διεκδικήσουν ,να παλέψουν την φάση (πχ Βράνιες)
Οφόε φευγάτος, Ζιλέ μεγάλος, Μιραλάς δεν κάνει πλέον ,Πάρντο για ένα μισάωρο πάντα αλλαγή κάθε τρίτο παιχνίδι. Ανσαριφάρντ μαχητικός αλλά ζητάω δύο γκολ σε μία φάση και όχι ενα γκολ σε επτα φάσεις.Ο τζούρτζεβιτς λίγος μου φαίνεται ρε παιδιά,αλλά κατι σαν Μπεργκ δεν είναι σίγουρα.
Επίσης διαπιστώνω ότι υπάρχει άγνοια στην τακτική της κάθε θέσης. Προσοχή όχι σύστημα που παίζει η ομάδα ( πχ 4-4-2 κλπ), αλλά πώς πρέπει να παίζουν π.χ. τα μπακ( τις κινήσεις της θεσης τους),πως πρέπει να παίζουν τα σεντερ μπακ, πως πρέπει να κινούνται τα χαφ. Καλά δεν υπάρχουν κάποιοι από το επιτελείο του προπονητή να κάνουν έξτρα προπόνηση ας πούμε στον Σισέ που δεν ξέρει να πηδάει για κεφαλιά και πηγαίνει σαν κριάρι στην μπάλλα ή στην επέλαση των εξτρεμ που η μπάλλα πρέπει να γυρνάει στο πέναλτυ όταν κάνουν σέντρα, κλπ
Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να δώ τον Ξενιτίδη και τον Βρουσάϊ, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Καλό εξτρεμ φαίνεται να είναι και ο Ξυδάς του κισσαμικού (δικός μας)

Εικόνα apostolos gaganis

Δήλωσε: "Θα ξαναχτίσω απ΄την αρχή τον Ολυμπιακό". Αυτό θέλω. Και θα το κάνει. Τον πιστεύω. Θα κάνει ό,τι χρειάζεται. Δεν έχω καμιά αμφιβολία. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Εικόνα George_Str

O ΤΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΡΕ ΜΕ ΤΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΕΦΕΤΟΣ......ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Εικόνα George_Str

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΑΝ ΤΑ ΕΠΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟΤΩΡΑ ......ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΘΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

Εικόνα takis xwsiar

Επιτελους,ετσι θελουμε τον Βαγγελα.Τι πιο δικαιο από το προστιμο που τους βαζει και παει σε αυτους που σεβονται τον Συλλογο? Και είναι μονο η αρχη,εχει κι αλλα...

Εικόνα apostolos gaganis

Και λίγα τους έβαλε. Μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το πρόστιμο. Όχι να τους τσούξει. ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΕΜΑΤΙΣΕΙ!

Εικόνα George_Str

ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.

Εικόνα nikos-redwhite

Σίγουρα ιστορικό λάθος η απομάκρυνση του Λεμονή,αλλά τι να κάνουμε;
Η ζωή δεν γυρνάει πίσω.
Προσωπικά με ενοχλεί η επιθετική πολιτική προς άπαντες,είτε είναι παίκτες είτε αντίπαλοι,είτε διαιτητές είτε ο,τιδήποτε.
Βέβαια ο πόλεμος από τους απέναντι είναι σφοδρός αλλά θέλει ψυχραιμία για να δώσεις τις ανάλογες απαντήσεις.
Πρώτιστο είναι να συμμαζευτείς πρώτα εσύ.
Ιστορικά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όταν κατηφορίζει πάει με σπασμένα,τα έχουμε ξαναζήσει (εποχή Ζίκο κ.α. παλαιότερα).
Τεράστια υπόθεση για κάθε ομάδα η επιλογή προπονητή.Θυμηθείτε αεκ επί Μοράις και πώς μεταμορφώθηκε σε λίγες εβδομάδες με Χιμένεθ.
Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Γκαρθία,δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα για αυτό.
Διοίκηση έχουμε με τα όποια λάθη της ισχυρότατη,ας επιλέξει τον κατάλληλο.
Ο Μιλογεβιτς λόγω ελληνικής εμπειρίας ακούγεται καλή λύση,όμως σίγουρα υπάρχουν κι άλλες.
Αν λύσεις αυτό το πρόβλημα με τη στήριξη του κατάλληλου νέου τεχνικού θα απλοποιηθούν και πολλά άλλα που τώρα φαίνονται βουνό,όπως η αξιολόγηση παικτών και η φυσική κατάσταση,ακολούθως η δημιουργία ομάδας και οι αυτοματισμοί.
Αυτό που δεν γίνεται να λύσει (τουλάχιστον άμεσα) η διοίκηση είναι ο άκρατος και άδικος πόλεμος που δέχεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο Μαρινάκης.
Εκεί μόνο να συσπειρωθούμε χρειάζεται και να μην μπερδεύουμε την όποια κριτική για τα κακώς κείμενα της ομάδας που νομοτελειακά ίσως επέρχεται μετά από 7 χρόνια επιτυχιών,με την ισοπέδωση του Μαρινάκη που ισοδυναμεί με το γκρέμισμα του σπιτιού μας,της καψούρας μας που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Εικόνα djole11

Σωστος σε ολα.

Εικόνα George_Str

ΑΠΟΣΤΟΛΕ ,ΑΔΕΡΦΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ<<ΚΑΙ ΓΑΡ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΒΑΝ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΑΝΤΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ>>.ΑΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΦΟΥΣΤΕΡ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΨΥΧΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ...ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΟΚΑΤΑΦΑΡΕ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΟΤΙ ΟΤΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ .

Εικόνα Δημήτρης 1974

κ. Απόστολε καλό μεσημέρι και καλή Μ. Εβδομάδα!!
Προσωπικά θεωρώ ότι η παρακμή έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές και αλλαγές προπονητών - παικτών, με την άκρατη πώληση της αφρόκρεμας του ρόστερ και με την λαθεμένη - πολλές φορές - επικοινωνιακή πολιτική. Απλά η παρακμή δεν έγινε αμέσως έντονα αισθητή λόγω της έλλειψης δυνατών αντιπάλων (αγωνιστικά και διοικητικά).
Η αλλαγή στα διοικητικά κόζια της ΕΠΟ, ο ανηλεής πόλεμος από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε, η κόντρα με τους κυβερνώντες σε πολλά επίπεδα και οι δικαστικές ποδοσφαιρικές εκκρεμότητες, δεν είχαν την κατάλληλη απάντηση από την ομάδα μας.
Τώρα που ξεκαθάρισε το δικαστικό τοπίο στα ποδοσφαιρικά, που η συμμαχία των ''εξυγιαντών'' διαλύθηκε και που η διοίκηση Γραμμένου πνέει τα λοίσθια (σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή το Φθινόπωρο), πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά και με μεθοδικότητα για να ξεκινήσει η επόμενη επταετία κυριαρχίας. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να παγιωθεί μία κατάσταση εσωστρέφειας και πτώσης...

Εικόνα savvas gridlock

Να ενημερώσω επειδή ρωτάτε πολλοί, η νέα μας σελίδα στο facebook, που θα είναι ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

https://www.facebook.com/groups/1607056322704997/

Εικόνα apostolos gaganis

Καλό σκαννάρισμα ποιός μπαίνει μέσα κι΄όποιος στην πορεία ξεφεύγει, δρόμο!

Εικόνα takis xwsiar

Καλημέρα,Αποστολε.Εγω νομιζω ότι δεν μας αξιζει(ΟΛΩΝ ΜΑΣ),να ασχολούμαστε πλεον τοσο πολύ,με ανθρώπους που δεν "ασχολούνται",για το καλο το δικο μας.Δηλαδη του Ολυμπιακου μας.Οπως εγω επαινω και στηρίζω τον Προεδρο για οσα εχει προσφερει στον Συλλογο μας,ετσι και τωρα για πολλοστη φορα,θα του πω την αληθεια,γιατι τον σεβομαι και εκτιμω την προσφορα του,και την αγαπη του,για τον Ολυμπιακο μας.Προεδρε,δικη σου η ευθυνη γι αυτή την ΑΠΑΙΣΙΑ χρονια που ζουμε στο ποδοσφαιρο.Οπως στις επιχειρήσεις σου,ειμαι σιγουρος πως εχεις τα καταλληλα ατομα,στις κατάλληλες θεσεις και γι αυτό εισαι επιτυχημένος στις δουλειες σου,ΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!Μια χρονια που εβαλες ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσο για μεταγραφες,εχεις την πιο αγυμναστη και απαθεστατη ομαδα ΟΛΗΣ της σουπερ λιγκας.Μου είναι αδιανοητο,οτι αυτό θα το δεχτεις.Και όλα αυτά δεν γινανε επειδή είναι ολοι οι παικτες μας "παλιόπαιδα".Αρχιζουν από το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ του καλοκαιριου,με αυτόν που σε συμβουλεψε να παρεις τον Χασι προπονητη.Για να μην μακρυγορω,για μενα ολο το ζουμι,το εχει η φραση του Αποστολου.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.Σε αλλα θεματα τωρα,αντε τωρα παλι να βαλεις καινουργιο προπονητη!Αντε τωρα παλι,αυτος να δει ολους τους παικτες και να αποφασισει ποιους δεν θελει.Αυτο είναι βημα προς τα πισω.Αν είναι να αλλαξουν προπονητη,ας βαλουν καποιον που ξερει καπως το υπαρχον υλικο.Και να μην διωξουν καμια 20αρια παικτες.Επιτελους πρεπει καποτε να αφήσουμε έναν προπονητη,ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΡΜΟ!!ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ! Χαιρετω φιλε,σου ευχομαι Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα.Και σε ολους τους συγγαυρους.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλή ανάσταση, αδελφέ. Τα λάθη είναι όντως μαθήματα, φτάνει βέβαια να τα "παίρνεις" τα γράμματα. Εμπιστεύομαι τον πρόεδρο, ελπίζοντας να κάνει τις σωστές ΕΠΙΛΟΓΕΣ τούτη τη φορά. Επιλογές σε όλα τα επίπεδα. ΟΛΑ.

Εικόνα apostolos gaganis

ΒΛΕΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΣΑΝ ΝΑ΄ΝΑΙ ΗΔΗ ΞΩΦΛΗΜΕΝΟΣ ΕΤΟΥΤΟΣ ΠΟΥ΄ΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΛΑΟΥ. ΕΚΤΟΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ. ΕΤΣΙ ΣΤΟ...ΞΑΦΝΙΚΟ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΡ. ΑΠ΄ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΠΑΙΖΟΥΝ" ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΔΥΟ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘ΄ΥΛΗΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ...

Εικόνα dimitrov7

Καλημέρα στην παρέα,
για το σημείο 3 νομίζω πως το μοντέλο με τους πολλούς ποιοτικούς κι άνευρους ξένους και τους λίγους Έλληνες έχει πλέον πεθάνει. Πάμε σε "μπασκετική" λογική. Κορμός με μπόλικους Έλληνες κι (ελπίζω)λίγους (πραγματικά)καλούς ξένους.
Σε κάθε περίπτωση είμαι ενάντια σε ραγδαίες αλλαγές και ήμουν πάντα υπέρ των προσεχτικών αλλαγών και της ομοιογένειας. Πάντα. Ίσως να φανώ υπερβολικός αλλά πιστεύω πως αν μείνουν όλα όπως έχουν και γίνει το καλοκαίρι μια αληθινή προετοιμασία - χωρίς παπάντζες για τα όποια προκριματικά - οι ίδιοι που βρίζουμε τώρα θα είναι αγνώριστοι(προς το καλύτερο) του χρόνου.
Από την άλλη χρειάζονται και λογικές κινήσεις βελτίωσης. Δλδ αν έπαιζε προχθές ο Μανθάτης(ο μόνος κανονικός εξτρέμ που έχουμε) αντί όσων έπαιξαν δεξιά δεν θα ήταν καλύτερα η ομάδα? Αν έπαιζε ο Σιώπης αντί του Μάρτινς? Κι αν έπαιζε ο Μήδος αντί του Μάρτινς? Εδώ οι Βαλβέρδε,οι Μίτσελ και οι Σίλβα με 2 κόφτες παίζανε εκτός. Εμείς πάμε με ανύπαρκτο Μάρτινς? Ούτε καν με το ψηλό, ξανθό αγόρι από το Βέλγιο? Οκ είπαμε .... ο Μήδος είναι ψαρωμένος .... ε ξεψάρωσε τον βρε παιδί μου. Μην τον κάψεις. Στο Ιράν γιατί έπαιζε χαφ? Και με τα στόπερ τι καϊλα είναι τούτη με Μποτία? Κάποια στιγμή είχαμε σταθερά Φιγκέρα(?), Σισέ, Ενχελς και Κούτρης. Η ομάδα είχε συμμαζευτεί και είχαμε κάνει κι ένα σερί 5 αγώνων χωρίς γκολ. Λοιπόν? Το άλλο ψηλό,ξανθό αγόρι από το Βέλγιο που είναι?
Θέλω να πω λοιπόν πως κουτσά στραβά έχουμε μια ομάδα η οποία με όλα τα προβλήματα είναι 3η ... ε ο σκοπός είναι να την ανεβάσουμε και όχι να την διαλύσουμε. Μην ξεχνάμε πως οι ίδιοι από το -5 πήγαν στο +1. Οπότε θέλω να καταλήξω πως όλοι πρέπει να κριθούν ψύχραιμα και καθαρά ποδοσφαιρικά και όχι με εμπάθεια.
Όσον αφορά τον προπονητή ... οψόμεθα. Άντε και τη λουζόμαστε τη ντροπή και ξαναλάζουμε προπονητή. Ελπίζω να έρθει το πουλέν μου ο Μιλόγεβιτς ή ο Μίτσελ. Ο Μίτσελ είναι και προσωπικότητα και μπορεί πιο άνετα να βρει βαρβάτους παίκτες απ΄έξω και να πατήσει και πόδι σε Βαγγέλα για μετεγγραφές.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα με κάνεις να βγω προς τα...έξω με ονόματα προπονητών και δεν θέλω. Ακόμα. Για τους προβληματισμούς που εκθέτεις με παίχτες, σου λέω πως είναι κοινοί. Εκείνο το δίδυμο π.χ. Ένχελς - Σισέ, το΄χω θίξει κι΄εγώ παλιότερα, έδειχνε υποσχόμενο. Λένε πως ο Καταλανός δεν "πάει" το...αγόρι το ψηλό από το Βέλγιο. Και πουρκουά; Μια που είμαστε σ΄αυτή τη χώρα....

Στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, τώρα. Εξαρτάται από το "θέλω" αυτουνού που΄χει τα γένια και τα χτένια στην ΠΑΕ. Διαφέρουμε ως προς μερικές εκτιμήσεις οι δυο μας. Άλλοι είναι υπέρ της συντηρητικής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου αρρώστου και άλλοι προτιμούν τις ριζικότερες παρεμβάσεις. Ο πρώτος τρόπος βασίζεται σε μια υπόθεση. Που την διατυπώνεις. Έχει μια λογική. Ο δεύτερος εμπεριέχει, κυρίως, ρίσκο. Αν αυτός που θα επιλεγεί πάντως γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ΑΥΤΟ για μένα μειώνει ουσιαστικά το ρίσκο και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για προτίμηση. Όχι το μόνο ασφαλώς. Αλλά εντάξει. Δεν τρέχει και τίποτα, με τις αντιγνωμίες κλπ. Σημασία, το΄χω ξαναπεί και θα το λέω, είναι να πάμε καλά.

ΥΓ. Κάπου διάβασα το σχόλιο ενός οπαδού της ομάδας. Έλεγε ο τύπος: "Αν δεν το΄χετε καταλάβει, ο Ολυμπιακός έχει μπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ στα πέτρινα"... Και αμέσως σκέφτηκα: Εφτά πρωταθλήματα σε 7 χρόνια, κι΄έχουμε μπει ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ στα πέτρινα... Δηλαδή αν δεν ήμασταν στα πέτρινα, κανα δυο τσάμπιονς λινγκ, μπορεί και τρία, θα τα΄χαμε τώρα στη λέσχη στην πλατεία Αλεξάνδρας να φιγουράρουν. Ε, βλέπεις και τέτοια στα μίντια. Υπάρχει νόσος, ναι, αντιμετωπίσιμη όμως, φτάνει οι...θεράποντες ν΄αποφύγουν ΙΔΙΩΣ τα φετινά σφάλματα. Εξ΄ου και το NO MISTAKES της φωτογραφίας του άρθρου.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Εσύ καλά τα λες.Πιστεύεις πως αυτές τις λογικές σκέψεις μπορεί να της ακολουθήσει ο μέσος Έλλην οπαδός του θρύλου αλλά και η διοίκηση (με το συγκεκριμένο οργανόγραμμα)?

Εικόνα Romain

Απόστολε συμφωνώ σε όλα.

Απλά να προσθέσω τη γνώμη μου σχετικά με το φλέγον θέμα προπονητή. Πρώτον δεν είμαι σίγουρος ότι τον Χάσι τον πήρε η διοίκηση για μία χρήση, να μπεί δηλαδή στους ομίλους (τον πήρε και γιαυτό). Έχω την αίσθηση ότι ο κύριος λόγος είναι η εμεπειρία του σε ένα κορυφαίο κλαπ όπως είναι η Άντερλεχτ. Με μπάτζετ μεγαλύτερο από το δικό μας.

Το ότι δεν μας βγήκε και απέτυχε είναι γεγονός. Τι όμως πρέπει να κάνουμε τώρα? Όπως πολύ σωστά το επισημαίνεις.

Έχω την αίσθηση, με βάση της εμπειρίας στα χρόνια Μαρινάκη, ότι ένας προπονητής για να μας βγεί χρειάζεται να έχει γνώση από το Ελληνικό πρωτάθλημα ή από ένα πρωτάθλημα καλύτερο και σε ανταγωνιστική ομάδα και να είναι σε νεαρή ηλικία (π.χ. Πορτογαλλία Ζαρτίμ, Σίλβα....όχι Μπέντο) ή να είναι Βαλβέρδε. Θυμούμαι τι είχε δηλώσει ο Ντεμάκος μετά την ολίγων μηνών παρουσία του στην Ατλέτικο τε Μαδριτ. Είχε πεί τότε σε ανύποπτο χρόνο : " Ο Βαλβέρδε είναι ο καλύτερος νέος/ανερχόμενος(?) Ισπανός προπονητής." Και του έκανε και κρούση. Τον πήρε όμως ο Κόκκαλης που είχε και τα απαιτούμενα εχέγγυα. Χρήμα.

Αυτά με ωθούν σε δύο επιλογές. Ενός προπονητή τοπ που μπορεί να προκήψει αυτό το διάστημα ή του Μιλόγιεβιτς που είναι τώρα στον Αστέρα και είχε περάσει με επιτυχία από τον Πανιώνιο.

Για την άθλια εικόνα της ομάδας φέτος και την απώλεια του τίτλου στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΑΣ κατά την έγκυρη Ιταλική La Gazzetta dello Sport επηρέασαν είτε περισσότερο είτε λιγότερο τα εξής:

(Η σειρά είναι τυχαία. Όπως μου έρχεται στη σκέψη.)

1. Οι συνεχείς επιτυχίες, 7 συνεχόμενα και 19 στα τελευταία 21 χρόνια. Λογικά ένας οργανισμός, όλοι παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση, οπαδοί μετά από τόσες επιτυχίες δεν μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο επιπίπεδο με την ίδια δίψα και μοιραία θα επέλθη ο κορεσμός.
2. Η εξυγείανση:
a. Με τις εις βάρος μας αποφάσεις
b. Με τις αποφάσεις υπέρ των δύο δικεφάλων κοτόπουλων (Giorgakiss.s)
c. Ο αποσυντονισμός που φέρνει στην ομάδα.
3. Οι λάθος επιλογές προπονητών. Εδώ είναι πολλές. Όπως επίσης και οι καλές επιλογές που δεν έχουν συνέχεια. Π.χ. Σίλβα που μετά από μια εξαιρετική χρονιά, μας χρησιμοποίησε για σκαλοπάτι που οδηγεί στην Πρεμιερ Λιγκ.
4. Οι πολλές επιλογές παικτών, αν και ακριβων, που δεν βγήκαν.(Τους αναφέρεις πιο πάνω, Απόστολε)

5. Ο πόλεμος από την κυβέρνηση του ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΨΕΥΤΗ Τσίπρα. Η συνεχής παρέμβαση εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, από
a. Υφυπουργό Αθλητισμού
b. Αστυνομία
c. Δικαιοσύνη
d. ΕΠΟ. Και αυτή προϊόν Τσίπρα

Υ.Γ.1. Όσον αφορά τον Πρόεδρο, χάρηκα που έπεσαν οι στημένες διώξεις στο ποδόσφαιρο και είναι ηλίου φαηνότερο ότι θα γίνει ditto και σε ότι αφορά αυτές της Τσίβας.

Τό ότι όοολες οι διώξεις ξεκίνησαν από ανώνυμες καταγγελίες αλλά γραμμένες με τον ίδιο τρόπο και σύνταξη …είναι λεπτομέρεια.

Υ.Γ. 2. ΜΑΥΡΟ στο ΚΑΜΜΕΝΟ-ΣΥΧΤΙΡΙΖΑ

Υ.Γ. 3. ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΕΡΑ. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα Red Kokkinos

Σωστοτατος Ρομαιν, πληρης!

Εικόνα apostolos gaganis

Πλήρες το σχόλιο, από ένα σεβαστό και αγαπητό μου συρρατμίτη. Τελεία.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε.Στον πρόλογο συμφωνώ,στα υπόλοιπα έχουμε και λέμε.1.Συμφωνώ αν και ως λογικοί και καλοί άνθρωποι του δώσαμε και τράτο μπας και...που δεν....2.Επίσης συμφωνώ .3.Το είχα γράψει και επί των ημερών της απόλυσης του Τάκη ότι ο κίνδυνος καψίματος είναι μεγάλος κάτι το οποίο απεδείχθη.Ειλικρινώς άποψη δεν έχω διαμορφώσει.Αν μείνει θα φάει αμφισβήτηση από το πρώτο φιλικό όπως με Μίτσελ την πρώτη φουλ σαιζόν ο οποίος να υπενθυμίσω έμεινε το καλοκαίρι γιατί είχε εξασφαλισθεί το πρωτάθλημα από Ζαρντίμ (και η ομάδα ήταν ήδη δουλεμένη).Ο Μίτσελ σώθηκε από Μήτρογλου και Ρομπέρτο μετά τον αγώνα με την Αντερλεχτ.Είμαι υπέρ της αντικατάσταση παρόλο που φαντάζει γελοίο να αντικαθιστάς προπονητές σε ρυθμούς γκάτλιν.4.Για το Μίλιτς θα επαναλάβω αυτά που είπαν οι ιταλοί όταν τον πήρε η Νάπολι χωρίς να τον θέλει κανένας.Χάρη στο Ραμαντάνι είναι για να μελλοντικές μεταγραφές.Για τους άλλους συμφωνώ και επίσης έχω βαρεθεί να περιμένω πότε θα <<μεγαλώσει>> ο Φορτούνης...5.Συνεχώς ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα.Ο αυτοπαρετημένος Βρέντζος που ποτέ δεν έφυγε αλλά ξαναενεργοποιήθηκε.Ο Κοβάσεβιτς που έφυγε αλλά ξαναγύρισε και χρεώνεται με ουκ ολίγα.Και ο Μοντεστό ο οποίος ακόμη δεν έχω καταλάβει τον ρόλο του καθώς κινείται μεταξύ τραβήγματος αυτιών σε παίκτες μέχρι ανεύρεσης ταλέντων στη Γαλλία.Και κάποιος να βοηθήσει τον κυρ Σάββα επιτέλους...Τέλος ελπίζω η πρόβλεψη να βγει αληθινή...

Εικόνα apostolos gaganis

Κάπου είχα εντοπίσει ν΄αλλάξω καναδυό τελείες στο σχόλιό σου και τις έχασα τώρα. Είμαι στο ψάξιμο... Την καλημέρα μου.

Εικόνα thita

γεια σου φίλε Απόστολε

αν μου επιτρέψεις, θα ήθελα να προσθέσω στην παρουσίασή σου και τα καλομαθημένα μας, τους παίκτες, που έξι μήνες τώρα λουφάρουν σαν γυμνασιόπαιδα το σαββατοκύριακο, μία φταίει ο χάσι, μία η διαιτησία, ίσως η αφρικανική σκόνη, οι ίδιοι πάντως δεν φταίνε ποτέ

ο Θρύλος είναι η πιο εύκολη ομάδα για να αναδειχθείς ατομικά, έχουμε λατρέψει από τζιοβάνι μέχρι πάντους, μόνο κατάθεση ψυχής ζητάει ο κόσμος

ποιος από τους παιχταράδες μας έχει άραγε ήσυχη την συνείδησή του? ποιος μπορεί να πει, ήσυχος "έκανα ό,τι μπορούσα κι ακόμη παραπάνω, ο αθλητισμός έχει και την ήττα"..... ποιός? ένας έστω?

Εικόνα apostolos gaganis

Σχόλιο καράγαυρου, που συμπληρώνει εξαίρετα το περί αποτυχημένων μεταγραφών λήμμα μου στο άρθρο. Δεν ήθελα, τώρα, να είμαι πιο δριμύς. Ξέρεις ότι θα μπορούσα, όχι απλώς άνετα, αλλά και με...ευχαρίστηση ακόμα. Περιμένω το τέλος του πρωταθλήματος. Αν δεν χρειαστεί πιο μπροστά...

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Απόστολε,
Εβδομάδα των ΠΑΘΩΝ, που για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ξεκίνησε από το Σάββατο του Λαζάρου...
Συμφωνώ στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ που γράφεις και κυρίως με το ΠΝΕΥΜΑ τους.
Για μένα τα πράγματα φέτος, έτσι όπως εξελίχθηκαν είναι η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ μιας ΣΕΙΡΑΣ ΛΑΘΩΝ που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια σε συνδυασμό με την ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ μας να αντιμετωπίσουμε το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που στήθηκε από τους... λαθρέμπορους ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. Δυστυχώς, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, ακόμα κι αν ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, το σκηνικό που έχει στηθεί ΔΥΣΚΟΛΑ προλαβαίνει να αλλάξει εν όψει νέας χρονιάς. Αν τώρα κάποιος νομίζει ότι ισχύει η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΑ που έχει ξεστομίσει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στόμα, το περίφημο "φτιάξτε ομάδα να κερδίζει και τους διατητές", εγώ λέω ότι σε αυτό το "περιβάλλον" μια ομάδα 70+ εκ. ,έστω με δικά της προβλήματα και λάθη (που ΟΛΟΙ λίγο ως πολύ έχουν), κοντεύει να ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Να είστε σίγουροι πως αν χρειάζοταν, τα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ χτυπήματα θα ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ μέχρι να ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ κάποιοι ότι δεν θα σηκώσεις κεφάλι...
Σε ότι αφορά τώρα το αγωνιστικό, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα πάμε σε μείωση budget όπως πρόπερσι, πράγμα ΛΟΓΙΚΟ. Κατά τη γνώμη μου πάντα, 4 πράγματα πρέπει να γίνουν.
Πρόσληψη προπονητή του οποίου η καριέρα να βρίσκεται σε ΑΝΟΔΙΚΗ πορεία (κάτι που έχει να συμβεί από τον Σίλβα).
Επιστροφή ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ Ελλήνων ΔΑΝΕΙΚΩΝ που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μπορούν να προσφέρουν (πχ Σιώπης, Γιαννιώτης).
Διατήρηση κάποιων ΑΞΙΩΝ του του ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ρόστερ που "χάθηκαν" μέσα στη γενικότερη ΤΡΙΚΥΜΙΑ της φετινής χρονιάς. Αξιων που ΔΥΣΚΟΛΑ θα ξαναβρούμε σε μια χρονιά που θα πρέπει να ρίξουμε και το κόστος.
Αγορά 2 - 3 ξένων παικτών σε θέσεις που η ομάδα ΠΟΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ (Αμυντικό χαφ, φορ & εξτρέμ)

Πάντα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, όχι με τα ΠΡΟΣΩΠΑ.
Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ να έχουμε, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλή ανάσταση, φίλε. Συμφωνώ με τα 4 πράγματα που γράφεις. Θα πρόσθετα και καναδυό ακόμα. Θα τα δούμε αυτά. Πήραμε αρκετούς που κόστισαν και αποδείχθηκαν είτε σούπερ αποτυχίες είτε μετριότητες για Ολυμπιακό. Ευθύνες; Αντιμετώπιση για το μέλλον; ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Εικόνα Count Gunther

Συμφωνώ μέχρι κεραίας Απόστολε. Είναι ανυπόφορο να σέρνουμε το κουφάρι μας τόσους μήνες τώρα αλλά πάνω από όλους φταίει ο πρόεδρος. Η πιο ενεργή ενασχόληση του με τα πολιτικά εδώ και δύο χρόνια είχε αρνητικά απότελέσματα για την ομάδα αλλά θετικά για την συσπείρωση των πολιτικών του αντιπάλων. Ομολογώ πως δεν μου αρέσει η σχεδόν προσωπική τροπή που έχει πάρει το θέμα της κόντρας του Μαρινάκη με την κυβέρνηση, καθώς ο Ολυμπιακός μοιάζει να βρίσκεται στην μέση (και φυσικά δεν είναι εκεί η θέση του!).

Επίσης επειδή δεν μιλάει πια ο ίδιος στα ΜΜΕ, σε κάθε αποτυχία η επικοινωνία με τους φιλάθλους γίνεται είτε μέσω του Καραπαπά είτε μέσω διαρροών στον Τύπο, που ως τακτικές μεσοπρόθεσμα δεν απέδωσαν αφού δεν απάντησαν ικανοποιητικά τα πολυάριθμα ερωτήματα των οπαδών για τις παρανοϊκές επιλογές παικτών και προπονητών τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η εσωστρέφεα μας.

Τα δικαστήρια κωλυσιεργούν και η φωτογραφία με τον Μαρινάκη να φορά χειροπέδες έστω και για ένα στιγμιότυπο αποτελεί πλέον αντικείμενο αυνανισμού για την μισή χώρα. Οι επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα μάλλον του μετέφεραν πόσο αντίκτυπο είχε προκαλέσει πριν καμιά 15αριά χρόνια η αντίστοιχη φωτογραφία του απατεώνα CEO της Enron και τον συμβουλευσαν πως αν γίνει κάτι τέτοιο και εδώ ακόμα και αν δεν καταδικαστεί ο Μαρινάκης, θα είναι ταφόπλακα για τον ίδιο αλλά και για την ΝΔ. Εμάς όμως στα @@ μας. Εμείς τον Ολυμπιακό θέλουμε και δεν τον έχουμε.

Υ.Γ. Τι απέγινε η σελίδα των ΡΑΤΜ στο facebook?

Εικόνα George_Str

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΟΗΤΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΩΞΗ ,ΥΠΟΨΙΝ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΕΑ ΜΟΙΑΖΕΙ....ΟΜΗΡΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ...ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ .....ΔΗΛ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΕΛΗΙΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ .....ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ....ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.

Εικόνα apostolos gaganis

YΓ. Δεν ξέρω. Θα ρωτήσω.

Στο σχόλιό σου. Ωραία γραφή. Θα είμαι δίπλα του, σε σχέση με όσα γράφεις. Σε καταλαβαίνω, αδελφέ. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.