ΧΘΕΣ ΕΠΕΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ.....



ΑΥΛΑΙΑ. Η βαριά κουρτίνα, κατά σύμπτωση κόκκινη συνήθως, που χωρίζει τη σκηνή του θεάτρου από τους θεατές της παράστασης.

Έπεσε ( το λένε και έκλεισε ) χθες στο Καραϊσκάκη, για τούτο το πρωτάθλημα. Η γεύση απ΄την φετινή παράσταση, απογοητευτική, πικρή, ακόμα και οργίλη. Με μια επίγευση πάντως γλυκούτσικη. Ελπιδοφόρα, ας την πω. Το πανό της 7, που σχεδόν πάντα αντικατοπτρίζει το κυρίαρχο αίσθημα - συμφωνούμε, διαφωνούμε - του γαυρολαού, ήταν σαφές. Και δεν είχε να κάνει μόνο με τους παίχτες, όπως κακώς εκλήφθηκε από κάμποσους, αλλά ΚΑΙ με τη διοίκηση. Όταν γράφει: ΛΑΘΟΣ που σας φέραμε εδώ. Λάθος, ποιανού λάθος; Όχι της 7 φυσικά, αλλ΄αυτουνού που αποφασίζει τελικά, που συμφωνεί ή διαφωνεί με μια προταθείσα σ΄αυτόν επιλογή και ανάβει αντίστοιχα τον Γρηγόρη ή τον Σταμάτη. ΠΟΥ΄ΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ. Άρα; Να επιζητούμε πάντως την (καλή) τρίτη θέση για το Γιουρόπα, δεν το λες και επίτευγμα. Μιλάμε για Ολυμπιακό, έτσι; Δεν μιλάμε ούτε για νεόπλουτους της...παρ΄ολίγον δόξας, αυτούς που τα βάζουνε ΤΩΡΑ με τη δικαστική εξουσία ενώ πέρσι την κυνηγάγανε αχρείως για να μας πάρουν την μπουκιά απ΄το στόμα, ούτε για αυτοβυθισθέντες στα τάρταρα των ποδοσφαιρικών κατηγοριών με καταχρέωση του ελληνικού λαού (ανεξίτηλη μαυρίλα στην ιστορία τους ), ούτε για νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ βαρέως νοσούντες λίγο πριν από ενδεχόμενη προθανάτια διασταύρωση....

Ένα έχω να πω. Στους...διαμορφωτές κυρίως της αθλητικής οπαδικής γνώμης. Εσείς βέβαια τη δουλειά σας κάνετε. Αλλά, ρε παίδες, κρατήστε και μια κάπως πιο ισορροπημένη γραμμή στις όποιες κρίσεις και απόψεις σας για τα τεκταινόμενα. Την μια έτσι, την άλλη γκιουβέτσι. Σκοτσέζικο ντους στην κυριολεξία. Σαν σηπτικός πυρετός. Το πρωί πεσμένος, το απόγευμα ν΄ανεβαίνει κατακόρυφα, το άλλο πρωί ξανά κάτω, το απόγευμα πάλι ανηφόρα κ.ο.κ. Την μια νταούνιασμα, την άλλη "ζήτω μας, πούστη μου, ομαδάρα να΄ουμ...". Δυο ασίστ του ενός, ένα τακουνάκι κι΄ένα καλό κοντρόλ σε σαραντάρα του άλλου, μια συνεχής...μελισσοειδής κίνηση του παράλλου κλπ, είναι οπωσδήποτε κάτι. Αλλά μην παρασύρεστε(;) σε περίπου θέσφατα και παρασύρετε έτσι και κοσμάκη σε διαμόρφωση εικόνας. Έχουμε καιρό για τέτοια. Ο χρόνος, η διάρκεια, η πορεία, καταδεικνύουν. Και με πιο ζόρικους ειδικά αντιπάλους, σε κρισιμότερα παιχνίδια. ΠΟΥ ΘΑ΄ΡΘΟΥΝ ΑΝΕΚΛΗΤΑ. Δεν απορρίπτω, κι΄εμένα μ΄αρέσανε μερικά χτεσινά, αλλά και ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΑΙ. Τoo early yet....

Πώς τα είδα τα πράματα χτες;

Μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, είχα πάλι μια σχετική δυσφορία ανάμικτη με αδημονία για κάποιο ξέσπασμα.  Ευκαιρίες δεν έβλεπα. Ωωωωχ, πάλι τα ίδια, έλεγα μεσαέξω μου... Μπήκε το πρώτο όμως και ξαφνικά σαν να γύρισες διακόπτη. Ξεχαρβαλώθηκε η αντίπαλη άμυνα. Τρία τεμάχια συνολικά, όλα ωραία ΚΑΙ τα τέσσερα, σε 13 λεπτά με μια χαρά συνδυασμούς. Δεν θυμάμαι άλλη φορά φέτος τόσα πολλά σ΄έναν αγώνα, έτσι. Το τέταρτο μπήκε μόλις άρχισε το δεύτερο...ημιχρόνιο που λέγανε κι΄οι παλιοί, οπότε τελειώσαμε οριστικά. Από παίχτες; Μ΄άρεσε ο Χουτεσιώτης, ο Ένχελς, ο Χατζησαφί, ο Ανσαριφάρντ, ο Φορτούνης και ο Βρουσάϊ. Ιδίως ο τελευταίος. Είναι μακρύς όμως ο δρόμος, παιδί μου. Συνέχισε. Με πολλή δουλειά, κάτω το κεφάλι και πίστη. ΜΠΟΡΕΙ να βγει αυτός. Όπως κι΄ο Χουτεσιώτης. Μέχρι τώρα, σε όσα, αυτά τα λίγα ματσάκια που τον είχα δει, μ΄άρεσε σε όλα. Έχω ΑΡΧΙΣΕΙ να τον "πάω". Τα ίδια θα πω, όπως στον Βρουσάϊ, και για΄κείνον. Να σταθώ εδώ λίγο στον Φορτούνη καθώς και στους Μιραλάς και Ανδρούτσο, που δεν τους ανέφερα - σκόπιμα - πριν.

Κωστάκη, ΑΝ έχεις αποφασίσει να γυρίσεις φύλλο και να δούμε έναν Φορτούνη όπως τον ξέραμε επί Σίλβα, ΑΥΤΟ, δεν έχεις παρά να μας το δείξεις και να μας το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στο εξής. Ποδοσφαιρικό ταλέντο, όλοι το ξέρουμε ότι έχεις. Αγωνιστική κατάσταση και ηγετικά προσόντα θέλουμε να μας δείξεις. Για να πάρεις, επί τέλους, το χρίσμα του "ΣΗΚΩΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ". Οι καιροί, ου μενετοί. Μπορείς; Μιραλάς. Χτες ήταν ουσιαστικός. Όχι εντυπωσιακός, όπως τον είχαμε μάθει, αλλά οπωσδήποτε ουσιαστικός, ώριμος. Αρκεί ετούτο; Για μένα, όχι. Μιλάω για ΜΙΡΑΛΑΣ. Έχει προοπτικές ανόδου; Πιθανόν. Αλλά να φτάσει στα επίπεδα που θα΄θέλαμε από ΑΥΤΟΝ, δεν το βλέπω. Και με τα λεφτά που ζητάει η Έβερτον; Όπερ έδει δείξαι λοιπόν, από όσους αποφασίζουν στο Ρέντη. Ανδρούτσος, για το τέλος. Είναι γνωστή η άποψή μου και γιαυτό το παιδί. Προχτές μόλις, μίλησα εδώ για...πλατούλες αναφορικά με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Παρατηρώ ότι έχει πολλούς και ποικίλους θαυμαστές. Εμένα δεν μου΄χει δείξει κάτι ξεχωριστό. ΕΜΕΝΑ. Μπορεί να κάνω λάθος. Κολλήματα δεν έχω. Γιαυτό και έγραψα πως αν με διαψεύσει, ο πρώτος που θα τον χειροκροτήσει θα΄μαι εγώ. Ο Ολυμπιακός να βγει ωφελημένος. Αυτό ζηταμε όλοι. Θα τον παρακολουθώ προσεκτικά πάντως και η τύχη του εναπόκειται ασφαλώς στα πόδια του και φυσικά στον προπονητή του. Δεν σπεύδω. Θα περιμένω. Και κάτι άλλο, μην το ξεχάσω, για τερματοφύλακες. Είχαμε πάρει πρόσφατα έναν Κροάτη, τώρα βλέπω κι΄έναν απ΄τη Σλάβια Σόφιας. Πιτσιρικάδες. Επένδυση, σε τούτη την ΚΑΙΡΙΑ θέση. Σωστά. Όσο για τον Προτό, δεν θα΄θελα να φύγει. Για να δούμε όμως.

Σ     Υ     Ν     Ο     Π     Τ     Ι     Κ     Α  :

Υπάρχουν οι ξένοι που υπάρχουν, παλιοί, νέοι, και θα παραμείνουν. Λίγοι ή....λιγότατοι, αναμένουμε τις αποφάσεις. Υπάρχουν οι Έλληνες που θα μείνουν. Σ΄αυτούς βάζω και τα παιδιά απ΄τις ακαδημίες μας. Υπάρχουν οι Έλληνες ( κι΄ένας αν δεν απατώμαι ξένος ) που πιθανώς θα΄ρθουν ή θα ξανάρθουν. Και υπάρχει και η...διμοιριούλα, οι 3 - 4 τέλος πάντων, των ξένων που λέγεται πως θα΄ρθουν και θα΄ναι ΤΕΤΟΙΟΙ ώστε ν΄αλλάξει ΕΠΙΠΕΔΟ η ομάδα.  Για...Μπραζίλ και τα τοιαύτα διαβάζω. Έτσι δεν γράφεται;  ΕΝΑ ΞΕΡΩ: ΠΕΔΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠ΄ΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΦΕΤΙΝΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ - ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ - ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ, ΓΙΑ...ΤΣΙΓΑΡΟ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ!

Υ Γ.  Μ΄έχει κουρντίσει αυτό το επίσημα ΣΥΡΙΖΕΪΚΟ "ναρκέμπορα". Μετά το "ανθυπάλληλοι του Μαρινάκη" για τους διαμαρτυρόμενους τις προάλλες στον Τσακαλώτο οπαδούς του Θρύλου στον Πειραιά. Ένας πρέπει να τα γράφει αυτά. Το αυθαίρετο, ατεκμηριώτο, μεθοδευμένο, χαλκευμένο απ΄την κυβέρνηση του τόπου, "ναρκέμπορα". Με προσβάλλει ως οπαδό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Πολύ. Ο πόλεμος, που συνεχίζεται μαινόμενος, είναι κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών" το επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά απροκάλυπτα. Το τί θα κάνει ο Μαρινάκης, είναι δικό του θέμα. Το τί θα κάνω εγώ στην κάλπη, είναι δικό μου θέμα. Όπως και όλοι οι γαύροι συμπατριώτες μου. Ο καθένας αποφασίζει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια. Συμφέρον, ιδεολογία, ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Πολλοί, με βάση τούτο το τελευταίο. Ο άνθρωπος, και ειδικά ο Έλληνας, έχει μάθει ΝΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ με την ψήφο του. Επιστρέφει εύκολα το κακό που του΄χεις κάνει με κακό. Στην πραγματικότητα, "διψάει" να στο κάνει αυτό. Αντίθετα, αν τον ευνοήσεις, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα στο αναγνωρίσει ανταποδίδοντας ανάλογα. Την αγνωμοσύνη, την έχει στο αίμα του. Προτιμά απείρως περισσότερο το οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδούς αντί οδόντος, απ΄το...αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν, ας πούμε. Καμμία σχέση. Αλλάαα...μαθήματα στους κυβερνητικούς θα κάνω τώρα; Εκείνοι άλλωστε τα ξέρουν ΟΛΑ. Είναι...μάγκες και μάλιστα κινούνται μοναχά στο...φως. Τα ερέβη και τα σκότη τα...απεχθάνονται. Είναι γνωστά τα παραπάνω. Αφήστε με μένα. Εγώ είμαι μνησίκακος. Δεν ξεχνάω, ας πούμε, Βερναρδάκηδες, Κοντονήδες, Καμμένους, Ζουραρογραφικούς και τα ρέστα. Και ο τρόπος για να ξεκουμπιστούν εφτούνοι που μας κατσικωθήκανε, είναι ένας. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. Για μένα, επαναλαμβάνω. Μία η οδός. Μην ακούω επομένως εκείνο το τετριμμένο "όχι πολιτικά στην μπάλα" και τα τοιαύτα. Αυτά, αφήστε τα για τους σκόπιμα τυφλούς ή τους ευήθεις. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΧΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ, ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ. ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Ετούτη είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια κι΄όποιος το αρνείται, απλώς...τα΄παμε πριν αυτά.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ;

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙ:

Σχόλια

Εικόνα djole11

Αποστολε ολοσωστος.Κι εμενα προσωπικα ο Ανδρουτσος δεν μου εχει δειξει κατι το ξεχωριστο ρε παιδι μου.Ειμαι γενικα της αποψης οτι ενας παιχταρας (γιατι ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟΙ πρεπει να παιζουν στον Θρυλο) δεν χρειαζεται 50 ματς για να ''δειξει''.Φαινεται απο την επαφη στη μπαλα,απο την αυτοπεποιθηση,απο τις προσπαθειες (και ας μην του βγουν).Το ταλεντο δεν κρυβεται.Δεν φαινοταν π.χ. ο Τοροσιδης,ο Μητρογλας,ο Σαμαρης,ο Ρετσος,ο Κ. Παπαδοπουλος,ο Μανωλας,ο Φορτουνης οτι ηταν παιχταραδες?Το εχω ξαναγραψει,εγω μεγαλυτερα ταλεντα απο αυτη τη φουρνια (εκτος του Ρετσου) θεωρω το Μανθατη με τον Τσιμικα.Ολοι θελουμε να βγαζει ταλεντα η ακαδημια μας,να νιωθουν και να ματωνουν για τη φανελα,οχι με το ζορι ομως.Κραυγαλεο παραδειγμα ο Νικολαου...Επισης θεωρω οτι ενω ξερει πολυ μπαλα,ο κυκλος του Φορτουνη στον Ολυμπιακο εχει κλεισει.Δλδ ποτε θα δειξει τις ηγετικες του ικανοτητες ο ανθρωπος,στα 30?Αφου δεν το ''εχει''.Ουτε Τσορι θα γινει ποτε,ουτε Ιμπαγασα,δεν ειναι ο χαρακτηρας του τετοιος.Η ομαδα τον παρασερνει,δεν παρασερνει αυτος την ομαδα αυτη ειναι η διαφορα του απλα καλου παιχτη με τον ΗΓΕΤΗ.
Απο εκει και περα τι να πουμε για τη φετινη χρονια,τα εχουμε πει ολα.Αγωνιστικος εφιαλτης με εξαιρεση το ματς με τη Μπαρτσα και μεσα στην Παρτιζαν.Χτισιμο χωρις το ''πρεπει'' του τσου λου με νεους,φιλοδοξους παιχτες και μπολιασμα με 2-3 εμπειρους παιχταραδες για εμπειρια και αποδυτηρια.
Για τα εξωαγωνιστικα,υπομονη αδερφια,ακομα και αν ο θιασος καταφερει και εξαντλησει την τετραετια (ειναι τοσο αδιστακτοι που θα το καταφερουν με νυχια και με δοντια),ο καιρος γαρ εγγυς,τα ψωμια τους τελειωσαν...

Εικόνα Aktimon

Καλόν μήνα!
Κρατάμε γερά!
Επαγρύπνηση, αποφασιστικότητα καἰ χωρίς εφησυχασμούς! Διότι ετούτοι είναι, πλέον, ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!
Καί είναι αδιανόητον νά επιτρέπουμε στά πολιτικά ρεμάλια νά ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ατιμωρητί τήν όλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ τού τόπου καί νά επιχειρούν μέ αθλιότητες νά κάνουν τήν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σάν τά μούτρα τους!

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Καλημέρα ,καλό μήνα
Φυσικά και το πανό είχε συγκεκριμένους αποδέκτες τόσο από παίχτες αλλά και απο δ/ση.Θα σταθώ στο ΥΓ και θα κάνω μια πρόταση.Εχθές το νύχτα σε επανάληψη στην εκπομπή CIRCO που προβάλει το κανάλι Εψιλον είδα ενα Βιντεάκι με τα όσα έλεγε σαν αντιπολίτευση και τα όσα κάνει ο Αλέξης μας.Επειδή δεν είμαι γνώστης της τεχνολογίας όποιος απο εσάς μπορεί ας το ΄΄τραβήξει ΄΄και ας το μοιράσει στα site μας ή στο fb να το δούν όσο περισσότεροι γίνεται.Η αντεπίθεση πρέπει να αρχίσει.

Εικόνα aris belem

Η αυλαία έπεσε, ο πόλεμος μαίνεται δριμύς αδελφέ Απόστολε και είναι πραγματικά κρίμα που ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται τα προφανή. Τι πάει να πεί "όχι πολιτικά στην μπάλα" ρε ταραμάδες;;; Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να πάρετε χαμπάρι ότι η σημερινή δικτατορία στοχεύει στον αφανισμό του Ολυμπιακού κατ εντολήν των λαθρεμπόρων-πιστολέρο;; Χωνέψτε το, ο Πρόεδρος λοιδορείται και κατηγορείται γιατί είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Απλά τώρα δεν είναι ο καρκινογιάννης ο χαϊδεμένος, είναι η μύξα απ την Ρωσία και ο λαθρέμπορας. Ο πραγματικός καταδικασμένος λαθρέμπορας. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΤΕΛΟΣ! Και όποιος είναι βολεμένος απ την συμμορία των Καμμενοπολάκηδων, μακριά και στα τσακίδια απ τον Ολυμπιακό, η δική μας ράτσα πορεύεται αντρίκεια, ούτε έρπει, ούτε γλύφει!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!

Εικόνα apostolos gaganis

Mμμμμ... Έτσι. Πολλά βαρύς και όχι. Καλή Πρωτομαγιά, φίλε!

Εικόνα ven7

Καλησπέρα Απόστολε και σε όλη την παρέα.

Εγώ θα σταθώ και θα γκρινιάξω για άλλη μια φορά για τη στάση κάποιων (όχι όλων βέβαια) που κάθονται στο πέταλο και προέβησαν στην κίνηση που προέβησαν.

Πιστεύω πως ήταν για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου και σε πλήρη δυσαρμονία με την απλό φίλαθλο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που επιτέλους έβλεπε ωραία μπάλλα και φρέσκα ελπιδοφόρα πρόσωπα αφού οι περισσότεροι από τους τουρίστες έχουν πάρει πόδι..

Προσωπικά δεν πίστευα στα αυτιά μου, λέω δεν είναι δυνατόν...

Δυστυχώς αυτό το μικρό κομμάτι του κόσμου επιμένει να διαχωρίζει τη θέση του από τον υπόλοιπο κόσμο (πολλοί μάλιστα φοράνε...μαύρα και όχι ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ) και φυσικά προκαλεί την αποστροφή του απλού κόσμου...που έχει μάθει το ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ να λειτουργεί αυθόρμητα και βάσει του τι συμβαίνει στο χόρτο και όχι βάσει προγραμματισμένων αντιδράσεων που δεν αναστέλλονται ακόμη και αν οι εξελίξεις στο χόρτο τις καθιστούν άκαιρες.

Και αυτή η αποστροφή φαίνεται και από το άδειο πέταλο στα περισσότερα ματς..

Στο παρελθόν άλλες θύρες στο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ μπορεί κάποιες φορές να ήταν μισοάδειες αλλά η ΕΝΔΟΞΗ ΘΥΡΑ 7 ήταν πάντα τίγκα και έσφυζε από παλμό και αυθορμητισμό...Τα δε στιχάκια βγαίναν στο δευτερόλεπτο από αμέτρητες διασκορπισμένες γηπεδικές μορφές..και αγκαλιαζόντουσαν από όλο το ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ..

Κάτι το οποίο προκαλούσε δέος σε όλους όσους πήγαιναν γήπεδο και ανυπομονούσαν να έρθει η Κυριακή να ξαναπάνε και αν μπορούν να βρουν εισιτήριο στην 7.

Τώρα έχει μείνει ένα αποκρουστικό μικρόφωνο να μοιράζει άκυρα και εκτός τόπου και χρόνου συνθήματα σε ολίγους ανθρώπους σε μια δυστυχώς μισοάδεια εξέδρα.. και το υπόλοιπο γήπεδο χασμουριέται.. διότι ούτε καν ξέρουν τι σιγομουρμουρίζει το πέταλο...

Συγνώμη...αλλά το γήπεδο είναι μια ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ..

Ο ήχος...το βουητό του κόσμου...οι ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ αντιδράσεις σε αυτά που γίνονται στο χόρτο είναι το ίδιο και μερικές φορές ακόμα σημαντικότερος παράγοντας της συνολικής εμπειρίας όταν πάμε γήπεδο...

Συγνώμη για τη γκρίνια και συγνώμη που επαναφέρω πάλι αυτό το θέμα αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το πράμα το γήπεδο δυστυχώς θα αδειάζει όλο και περισσότερο..

Όσον αφορά την ομάδα ο κόσμος διψάει για ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΧΤΙΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ που θα ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ..

Και όσον αφορά την κυβέρνηση θα πάει το μαύρο σύννεφο..

Άμα πιάσουν 12% θα είναι και ευχαριστημένοι..

Τα λαμόγια...

Εικόνα apostolos gaganis

Έχει μια αυτονομία, όπως και να το κάνεις, η Θ7. Δεν μπορείς να την ελέγξεις ΑΠΟΛΥΤΑ. Μπορεί το περιεχόμενο του πανό να ήταν απρόσμενο και χρονικά άκαιρο. Μπορεί. Έλεγε ΑΛΗΘΕΙΕΣ όμως. Αν έβγαινε σε άλλη χρονική στιγμή, κακή, δεν θα δημιουργείτο θέμα. Όπως τώρα. Που πήρε διαστάσεις. Θεωρώ ότι το θέμα έκλεισε ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να κλείσει και ας κοιτάξουμε μπροστά. Ο ΠΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΥΓΡΑ: ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟΣ. Μπορεί να τον απωθήσει ο άνθρωπος, αλλά να τον θάψει, όχι. Έτσι, όντας πίσω αλλά όχι εξαφανισμένος, τροφοδοτεί ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. Συμπεριφορές, τις οποίες κατανοώ πολύ καλά.

Για δεκαετίες, στο παλιό Καραϊσκάκη, την είχα απέναντί μου, ήμουν στη 14, στο απέναντι πέταλο, και την παρατηρούσα προσεκτικά. Ναι, η τωρινή δεν μοιάζει με την παλιά. Όπως και τόσα άλλα σήμερα. Και δεν επεκτείνομαι. Παραμένει όμως, ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ( π.χ. μπουκάρισμα μετά το τέλος του αγώνα με την Άεκ στο Φάληρο ), μέσα μου, σαν κάτι ξεχωριστό, δυνατό, πυρώδες. Είμαι δεμένος μαζί της συναισθηματικά. Το ομολογώ. Της βάζω χέρι καμιά φορά από΄δω, αλλά - παρά τον αυτοέλεχο που πάντα ασκώ και συνήθως συγκρατούμαι - κοιτάζω τον εαυτό μου συχνά στον καθρέφτη και λέω στο είδωλο που βλέπω: ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΤΑΔΙΤΗΣ! ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ... ΚΙ΄ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Καλή Πρωτομαγιά, φίλε.

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυροι συμφωνώ με σε μεγάλο βαθμό με την πλειονότητα των σχολίων σας.
Κατά την γνώμη διαμορφώνονται δύο άξονες δράσεων:
1. Αγωνιστικά: Περιμένουμε ουσιαστική ποιοτική ενίσχυση. Το έχουμε τονίσει άπειρες φορές ότι χρειάζονται παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο σε όλες τις γραμμές. Το μοντάρισμα στο νέο ρόστερ είναι δουλειά του Πέδρο. Με αμέριστη διοικητική στήριξη, εύλογη πίστωση χρόνου ,και εποικοδομητική κριτική όχι λευκή επιταγή).
2. Στα έξω αγωνιστικά, χωρίς αμφιβολία η συντριπτική πλειονότητα των γάβρων έχει καταλάβει ότι η πηγή του κακού είναι αυτό συνονθύλευμα με τις Μάσκες του χαμαιλέοντα που πουλάνε τα πάντα στον Μεφιστοφελή για την καρέκλα!
Δεν ξεχνάμε και θα αφυπνίσουμε όσους περισσότερο μπορούμε να μην ξεχάσουν, γάβρους και μη!
Κανείς να μην υποτιμήσει τους κουτοπόνηρους, είναι διδάκτορες της εξαπάτησης!

Υ.Γ Πρόεδρε καθόρισε διακριτούς ρόλους των διοικητικών παραγόντων χωρίς υπόγειες συγκρούσεις.Το ατομικό συμφέρον υποτάσσεται ασυζητητί στο
ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!Μία Διοίκηση, μία ομάδα!

Εικόνα apostolos gaganis

Το μείζον πρόβλημα είναι ένα. Όλα τ΄άλλα φτιάχνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να λέμε τα πράματα με τ΄όνομά τους. Χωρίς υπεκφυγές. Κρατιόμουνα, κρατιόμουνα, αλλά δεν πάει άλλο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μας αρέσει ή όχι, βρίσκεται σε ΠΟΛΕΜΟ μ΄αυτούς που κυβερνούν. Πολιτικό το θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι συνοδευτικό. Δυστυχώς.

Εικόνα John Zolo

Επιτελους...να'σαι καλα !!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τι είδα χθες:
- Μια κακή έξοδο του Χουτεσιώτη (βγαίνω δε βγαίνω) που αν πλάσαρε ο επιθετικός θα (ξανα)ήμασταν πίσω στο σκορ και... ποιός ξέρει. Στη συνέχεια ο Χουτεσιώτης με έπεισε ότι ήταν απλά μια κακή στιγμή.
- Αμέσως μετά σε γέμισμα στην μικρή μας περιοχή ο Νικολάου για άλλη μια φορά δεν πρόλαβε καν να σηκωθεί. Ευτυχώς η κεφαλιά του επιθετικού πήγε στα πουρνάρια.
- Συνεχίζει να μου αρέσει ο Ένγκελς. Αναρωτιέμαι γιατί ξέχασαν τον Σισέ.
- Πρώτη τελική και γκολ. Καλό: Η ευστοχία. Κακό: Φλυαρία με μικρή παραγωγή φάσεων.
- Τέσσερις τελικές 3 γκολ στο α'. Αν δεν είχαμε ρέντα θα ήταν ένα κάκιστο ημίχρονο με ελάχιστες τελικές. Ανησυχητικό.
- Μπήκε το γκολ και ελευθερώθηκε το μυαλό και το σώμα του Φορτούνη. Το ζητούμενο βέβαια είναι να βγάζει εκείνος τα κάστανα από τη φωτιά όσο είναι ζόρικη η κατάσταση. Στο γλέντι όλοι μπορούμε.
- Κινητικότητα στα χαφ λόγω Ανδρούτσου: Επιτέλους, αντί για δυο βαριά κορμιά προσθέσαμε έναν ευέλικτο παίκτη. Βοήθησε στο κατέβασμα και συνολικά στην ανάπτυξη. Σε κάποιες φάσεις μάλιστα πρέσαρε τους αμυντικούς και έκλεψε και μπάλα.
- Να δουλέψει ο Βρουσάι, ίσως τα καταφέρει. Τίποτα περισσότερο για την ώρα.
- Μιραλάς: Είναι προφανές ότι έχει χάσει εκείνη την έκρηξη. Κρίμα. Προφανώς το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος και έχει αλλάξει στυλ παιχνιδιού. Είναι ώριμος με ποιότητα. Το αν θα μείνει νομίζω εξαρτάται από το how much?

Εικόνα apostolos gaganis

Όλα προσεκτικά και αντικειμενικά διατυπωμένα. Ο Σισέ εξέτισε τιμωρία ( τη δεύτερη αγωνιστική ). Τον θέλω κι΄αυτόν.

Εικόνα John Zolo

Αγαπητε μου Αποστολε...
Σχολιαζω μονο το Υ.Γ. σου...εκει ειναι το ζουμι...!!

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ !!! Δεν ειναι μονο επειδη αποκαλει "ναρκεμπορα" τον Προεδρο του Θρυλου... Δεν ταυτιζομαι με το προσωπο επειδη ειναι Ολυμπιακος. Θα μπορουσε να υπηρχαν πραγματικα αποδεικτικα στοιχεια και να τον εκλειναν μεσα...κι ας ηταν ο ηγετης του Θρυλου. Μονο τοτε ομως. Αλλα οχι βρωμικα, ιδεοληπτικα, αυθαιρετα, πουστικα...

Τσακιστε την συριζοαλητεια οπου την βρειτε...

Εικόνα apostolos gaganis

Του λόγου μου, είπα και ελάλησα. Κι΄ο καθένας ας κάνει - και θα κάνει ασφαλώς - ό,τι θέλει. Ως τότε όμως, έχουμε να δούμε ακόμη πολλά. Υπερβέβαιο. Οπότε, μάλλον με βλέπω να...ξαναλαλάω.

Εικόνα thita

γεια σου φίλε απόστολε

καλά πήγαμε χθες

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ισχύει ό,τι λέμε όλοι καιρό τώρα, νέο αίμα, κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων και χαρακτηριστικών και από τους παλαιούς, ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, όχι μύκονο και τέτοια, και όποιος δεν μπορεί, να πάει να ..... βρει την υγεία του σε άλλο, λιγότερο απαιτητικό περιβάλλον

έτσι εξέλαβα άλλωστε εγώ την εκδήλωση της 7: "καλά πήγε σήμερα αλλά δεν ξεχνάμε ότι το μαλακίσατε όλη την χρονιά" τους είπε

τώρα η φασαρία, κ.λπ., ανάξια λόγου, πήγε ένας από μόνος του να κατεβάσει το πανί και πήγαν κάποιοι άλλοι για ..... debate

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΥΤΗ είναι η ερμηνεία του πανό. Ακριβώς. Τα υπόλοιπα....λεπτομέρειες. Άντε, βολλεάκι σε λίγο....

Εικόνα Romain

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα!

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ-ΣΥΡΙΖΑ!

Να προσθέσω για το αγωνιστικό, ότι και πέρσι ήταν πεσμένος ο Ολυμπιακός τον δεύτερο γύρο αλλά είχαμε πάρει μεγάλο προβάδισμα απο νωρίς. Φέτος το 50-50 της "Εξυγείανσης" (του κ@λ@@ εννοείται) δεν μας άφησε βαθμούς ούτε ελπίδες.

Βλέποντας ότι δεν αλλάζει κάτι στην ΚΕΔ, και του χρόνου με Ελληνες διαιτητές τα ίδια θα έχουμε. Γκολς οφσαιτ σε καθε αγώνα ο ΠΑΟΚ, πέναλτι έξω απο την περιοχή η κουλλάρα, και οι καθοριστικές κάρτες σε χρο1νο και χρώμα για τους αντιπάλους των δικέφαλων όρνιθων.

Η μόνη λύση είναι ξένοι διαιτητές. Οχι αρχιδιαιτητές.

Όσο καιρό όμως είναι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ στην κυβέρνηση αυτό δεν θα γίνει. Ούτε από τον ΨΕΥΤΟ - ΤΣΙΠΡΑ ούτε από την χοντρή φιλιπινέζα του την βασιλειάδου.

Εικόνα apostolos gaganis

Σπουδαία κωμικός η Βασιλειάδου. Τέτοια φιγούρα, μοναδική σε εμφάνιση και παίξιμο, καμιά άλλη....

"Καλέ ταμένα τα΄χετε;", έλεγε στον άλλο μεγάλο, τον Ορέστη Μακρή, καταφθάσασα από Αμερική....

Εικόνα takis xwsiar

Ο Αποστολος γραφει για πραγματα που ειδε με τα ματια του και ακουσε με τα αυτια του.Αυτο είναι σοφο και λογικο.Εννοω η σταση που κραταει και τα λογια που λεει.Η 7 αντεδρασε ετσι για το συνολο της χρονιας.Δεν εχει καμια σχεση η αντιδραση αυτή με τα παιδια από τις ακαδημιες,και το ξερουν αυτό.Εχει σχεση με παικτες που μας δειξανε αδιαφορια και μειωσανε την εικονα της ομαδας μας.Ακομη και γι'αυτους που τους φερανε εδειξαν τη δυσφορια τους και τους καλουν να είναι στο μελλον προσεκτικοι στις επιλογες τους γιατι αυτό που ειδαμε φετος ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.Απο κει και περα οι ΑΡΔ προσπαθουν με πολλους τροπους να φτιαξουν κλιμα διχονιας και μουρμουρας.Μην μασατε.Αυτα που φωναζε εχθες η 7 ηταν ξεκάθαρα.Ειναι ακριβως αυτά που λεγαμε ολοι μας,τιποτα παραπανω.Το μηνυμα ηταν ξεκαθαρο...
ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΕ

Εικόνα apostolos gaganis

Αντιχαιρετώωωω, Τάκαρε!

Εικόνα dimitrov7

Καλημέρα, καλή βδομάδα

2-3 πραγματάκια να πω .....

1)τους παίκτες τους έχουμε διώξει όλους 100 φορές. Ο καθένας μας. Ψυχραιμία παιδιά με τις διώξεις. Μάρτινς αποφασίζει κι έχει μπάτζετ, οδηγίες και πλήρη στήριξη. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ. Κι από ρεπορτάζ δεν προκύπτει πως θα τους εκτελέσει όλους. Προκύπτει μόνο πως θέλει 1-2 στόπερ και έναν χαφ που θα κόβει μπροστά από στόπερ. Η αμυντική λειτουργία τον καίει(ορθά). Οπότε ... hold your horses .... που λένε και στο χωριό μου. Και με τα ξερά μη κάψουμε και τα χλωρά.

2) περί πανό. Οκ συμφωνούμε με την ουσία αλλά .... άσχετη η στιγμή. Κι έγω "διαφώνησα" με 7 επί τόπου, όπως νομίζω κι όλο το γήπεδο. Όποιος κατάλαβε διαφορετικά να το πει. Ή μόνο εγώ είδα τη μανούρα στην κερκίδα? 2 αγωνιστικές πριν το τέλος και με ένα πολύ καλό ημίχρονο ..... δεν ταιριάζει ...... μεγάλη σκατοψυχιά(κατ' εμέ). Κι εκτός εποχής πλέον. Στον αγύριστο όσοι φύγουν και τέλος. Να δώσουμε όμως και τα "εύσημα" σε όσους μπούκαραν και χάσαμε τους 3 βαθμούς λόγω τιμωρίας με κούλα. Να τα λέμε όλα ε? Κι εύχομαι να μην κληρονομήσουμε νέα ασθένεια για την επόμενη σαιζόν.

3) Ένα πράγμα που σιχαίνομαι είναι η μεταγραφολογία. Αγαπημένο σπορ των ελληνικών σκουπιδοφυλάδων που λέγονται αθλητικές. Καλά τα λέει ο Καραπαπάς. Θα έχει πολύ δουλειά μέχρι τον Αύγουστο. Με τις διαψεύσεις. Θα παίξουν και οι άλλοι το παιχνίδι της απογοήτευσης του κόσμου. Εγώ απλά κατεβάζω ρολά. Θα ξανασχοληθώ με την έναρξη επίσημων υποχρεώσεων.

Χαιρετώ λοιπόν άπασα τη γαυροσύνη του παρόντος ιστότοπου. Καλό καλοκαίρι κι από Αύγουστο στις επάλξεις. Μέχρι τότε καλή ξεκούραση, καλές διακοπές .... να πιούμε και καμιά βαλεριάνα(on the rocks) να πέσει η οργή.
Στο ΥΓ συμφωνώ κυρ Απόστολε όπως και στη σύνοψη. Του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει. Ας ετοιμαστούμε για γονυκλισίες. Επί όλων των θεμάτων .......

Εικόνα apostolos gaganis

1. Ο καθένας έχει μια άποψη. Την λέει ή την γράφει. Ελεύθερα. Τις αποφάσεις όμως, ούτως ή άλλως, τις παίρνουν άλλοι. Οι ιθύνοντες. Έτσι ήταν, έτσι θα΄ναι, που΄λεγε κι΄ο Γιουλ Μπρύνερ ως Φαραώ στην κλασική ταινία του Σεσίλ ντε Μιλ "Οι 10 εντολές"...
2. Ως προς το αν ήταν κατάλληλο ή όχι το timing για το πανό, υπάρχει από χθες διχογνωμία παρά...τοις γαύροις. Προχωράμεεεε....
3. Έχουμε μέλλον μέχρι την τελική εικόνα της ομάδας την επόμενη σεζόν. Μεγάλο στομάχι χρειάζεται. Πού να τα καταπιείς όλα αυτά που θα γραφτούνε; Εν τω μεταξύ, η αναμάσηση δεν απαγορεύεται. Σε πολλούς μάλιστα αρέσει αυτό το σπορ. ΟΛΟΙ όμως σ΄ένα σίγουρα θα συμφωνήσουμε: ζήτω το ελληνικό καλοκαίρι και τα μπανια!

Εικόνα dimitrov7

http://to10.gr/podosfero/superleague/234312/aftos-ekane-klik-ston-pedro-...

Και κάτι ακόμα .... περί Ανδρούτσου ρεπορτάζ .....

Εικόνα apostolos gaganis

Το ξέρω. Το διάβασα λίγο πριν ξαναμπώ εδώ μέσα. Εστιάζω στην τελευταία πρόταση του άρθρου: "κέντρισε το ενδιαφέρον του προπονητή του". Θέση μου: ίδωμεν.

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Καλησπέρα κ. Απόστολε. Να φύγει και να μην ξαναζήσουμε χρονιά σαν τη φετινή.
Θα ήθελα ένα σχόλιο για 2-3 πραγματάκια που έγιναν χθές και τα οποία με προβλημάτισαν εντονότατα..
Το ένα είναι η φασαρία και οι τσαμπουκάδες που έγιναν στην 7 και το δεύτερο τα συνθήματα για τους παίκτες που ακούστηκαν από την 7.
Τα θεωρώ και τα 2 απαράδεκτα και ειδικά το σύνθημα τελείως άκαιρο...
Όσο για τους κατσαπλιάδες που εξέλεξε ο "σοφός" λαός έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Εικόνα apostolos gaganis

Δημήτρη, αδελφέ, κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ. Η αυλαία έπεσε. Σηκωθήκαμε απ΄την κερκίδα, τεντωθήκαμε να ξεπιαστούμε, ανεβάζουμε τώρα πια το βλέμμα μας στον πειραϊκό ουρανό, παίρνουμε βαθιά εισπνοή και φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ! ΠΟΤΕ! ΠΑΜΕΕΕΕΕΕ ΠΑΛΙ!!!.......