ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙ Ή ΟΧΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ;



Διάβασα από χθες την είδηση και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα απ΄το ποσό. Δώδεκα εκατομμύρια...

Τα προσφέρει, λέει, η τουρκική Ρίζεσπορ για να πάρει τον παίκτη από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τουρκικές πηγές και να προσθέσω ότι οι ίδιες ανέφεραν πως την άλλη βδομάδα θα΄ρθουν εδώ οι Τούρκοι προκειμένου να επισκεφτούν την ΠΑΕ για το θέμα.

Να πω δυο λόγια γιαυτή τη Ρίζεσπορ. Είναι μια ομάδα απ΄τη Ριζούντα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Τουρκία στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Απ΄τη Ριζούντα κατάγονται ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της στη δεκαετία του 1990 Μεσούτ Γιλμάζ. Έχει παίξει κατά διαστήματα στο παρελθόν και στη δεύτερη και στην πρώτη κατηγορία και στη Σούπερ Λιγκ. Στην τελευταία, τώρα, είναι νεοφώτιστη. Σαν όνομα επομένως, δεν λέει.

Λέει ο παράς ( μιας και μιλάμε για Τουρκία ) όμως. Και φαίνεται ότι τον φυσάνε οι τύποι. Με σχέδια...άλματος στο μυαλό για την πορεία της ομάδας τους.

Απ΄την άλλη, τον Φορτούνη όλοι βέβαια τον ξέρουμε και όλοι έχουμε σαφώς σχηματισμένη γνώμη τόσο για τις ικανότητές του όσο και για την προσφορά του στην ομάδα, από τότε που ξανάρθε σ΄εμάς. Οι απόψεις για τον Κώστα, διίστανται. Ως προς το δεύτερο σκέλος, δηλ. την προσφορά του, αφού για τις τεχνικές αρετές του υπάρχει σύμπνοια: αξιόλογες. Πολύ. Ειδικότερα, άλλοι επιμένουν πως η παρουσία του στον Ολυμπιακό εξακολουθεί να είναι απαραίτητη ή αν θέλετε σημαντική, παρ΄ότι τα δύο τελευταία χρόνια αυτή δεν έχει σχέση καμιά μ΄εκείνη επί Σίλβα, και άλλοι, ίσως οι περισσότεροι αν δεν κάνω λάθος, ότι δεν είναι αναντικατάστατος έτσι όπως τον βλέπουμε όλο ετούτο το χρονικό διάστημα στο χόρτο, ενδεχομένως και καθόλου, οπότε με μια ΠΟΛΥ ενδιαφέρουσα οικονομική προσφορά θα πρέπει ή έστω θα μπορούσε να δοθεί ο παίχτης.

Σ΄αυτό το σημείο να βάλουμε και ορισμένες παραμέτρους του όλου ζητήματος, εκτός από το ύψος καθαυτό του χρηματικού ποσού. Το πρώτο είναι η ομάδα που τον ζητάει. Δεν λέει τίποτα. Το δεύτερο είναι τί γνώμη έχει ο Μαρτίνς για τον ποδοσφαιριστή. Απ΄όσα πληροφορούμαι, τον θέλει. Το τρίτο είναι τί σκέφτεται ο ίδιος ο Φορτούνης και ανάλογα με το τί θα του προταθεί, πράγματα που δεν γνωρίζω. Και το τέταρτο, φυσικά, έχει να κάνει με τη στάση της διοίκησης στο θέμα. Θα το συζητήσει ή όχι; Γιατί αν κάτσει στο τραπέζι να συνομιλήσει με τους Τούρκους, τούτο θα σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά.

Η προσωπική γνώμη ενός απλού οπαδού του Ολυμπιακού και μόνο, δηλ. του γράφοντος, είναι πως αν το προσφερόμενο ποσό είναι αυτής της τάξης, να δοθεί ο Φορτούνης. Και εφ΄όσον βεβαίως συμφωνήσει ο ίδιος προς τούτο. Με τόσα χρήματα, που υπερβαίνουν σαφώς το 1/3 των χρημάτων τα οποία θα έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ αν η ομάδα είχε προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ, θεωρώ πως ανοίγουν πόρτες σημαντικές ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της ομάδας σε θέσεις-κλειδιά, ιδίως προστιθέμενα στο ήδη υπό σκέψιν δαπάνης ποσό για μεταγραφές. Και στο επιχείρημα αν θα μας βγουν τελικά κλπ ή όχι οι νεομεταγραφόμενοι, υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι κανείς δεν ξέρει απόλυτα για καμιά πρακτικά μεταγραφή το τί θα του προκύψει μ΄αυτήν, ούτε ακόμη και αν θα παίξει ή όχι ο Φορτούνης στη νέα σεζόν όπως θέλουμε. Τα περί ποιότητας συμπαικτών του, προπονητή και τα συναφή, ισχύουν εξάλλου για όλους. Και γιαυτόν ΚΑΙ για τους τυχόν νεοφερμένους.

ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΘΑ΄ΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΝΩΜΕΣ...

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Φυσικά να τον δώσει. Όλοι πωλούνται.

Εικόνα apostolos gaganis

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΛΕΕΙ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ" ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Ή ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ...ΔΙΧΑΖΕΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑΙ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ, ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΜΕΣΕΣ-ΑΚΡΕΣ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

Εικόνα dimitrov7

Σε κάθε περίπτωση να ευχηθούμε στο παιδί τα καλύτερα ένεκα ονομαστικής εορτής .... ομοίως και σε όσες/όσους γιορτάζουν σήμερα.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα κ.Απόστολε και καλή βδομάδα.Εγώ πάντως για να προσθέσω και μια άλλη παράμετρο στο θέμα Τουρκία, θα ήμουν ιδιαιτέρως επιφυλακτικός στις πωλήσεις προς εκείνη τη μεριά.Τα οικονομικά της Τουρκίας κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα ανά πάσα στιγμή και μας βλέπω σε τέτοιες περιπτώσεις πωλήσεων να κλαίμε για το φέσι.Εν πάσει περιπτώσει, η πρόταση δεν ισχύει αλλά για να πω και εγώ τη γνώμη μου,με 12 ,τον βάζεις σε κουτί με φιόγκο και τον δίνεις.Δεν είναι θέμα το αν κάνει για αρχηγός του Ολυμπιακού αλλά διατηρώ σφόδρα τις αμφιβολίες μου για το αν έχει όρεξη να δουλέψει...

Εικόνα elias

Δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοια προταση.αν βρούμε καλυτερο,να φύγει.επειδη ομως προβλέπω οτι θα μείνει ,πρεπει ο προπονητής να ασχοληθεί ιδιαιτέρως μαζι του.

Εικόνα ThomasK

Είναι πολλά τα λεφτά, Απόστολε. Θέλω ν' αποτελεί
μέλος της ομάδας, αλλά με τόσα λεφτά, αν είναι
έγκυρο το σχετικό ρεπορτάζ, ενισχύεται το ταμείο
και για εναλλακτική λύση.

Εικόνα John Zolo

...χθες !

Εικόνα andre

τι?
12 μύργια και δεν τον εχει δώσει ακόμα?
θέλει και ρώτημα να ουμε?

Εικόνα Ηγέτης7

Μας δουλεύεις?? Θέλει και ερώτημα? Εγώ τον έδινα και με 1,2. Παίχτης που κάνει 15 καλά παιχνίδια την 3ετία.Το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ μετά τις τελευταίες δύο σεζόν του αποδεικνύει γιατί έχουμε πιάσει αγωνιστικό πάτο.Ο Φουστέρ που δεν ήταν και 10άρι, έκανε πολύ περισσότερα πράγματα επιθετικά από αυτόν.Και ας μην αναφέρουμε ότι δεν παίρνει κόντρα ούτε από σκουπόξυλο

Εικόνα Romain

Απόστολε γειά σου,

Απολαμβάνω τα άρθρα σου για δυο λόγους. Έχουν ουσία και είναι χωρίς σκοπιμότητα. Επιπλέον είναι και διδακτικά.

Συμφωνώ με την ανάλυση σου για Φουρτούνη.

Για να γίνει βέβαια η μεταγραφή χρειάζεται να γίνει η πρόταση επίσημα (40%), να πει το ΟΚ ο παίκτης (40%), να πεί και το ΟΚ ο Ολυμπιακός (70%), και να μήν ενδιαφερθεί κάποια ομάδα με καλύτερο όνομα (50%- να μην).

Οι πιθανότητες είναι 5%.

Εικόνα djole11

Καλησπερα.

Φυσικα και τον δινεις,ειναι πολλα τα λεφτα (δεν αξιζει τοσα ο Κωστας).Ουδεις αναντικαταστατος.

Εικόνα el trick

Απόστολε καλησπέρα.
Με πόνεσαν τα χέρια μου στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου μουτζώνοντας τον Φορτούνη πάρα πολλές φορές. Όμως θεωρώ ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να δαπανήσει αστρονομικά ποσά για την ενίσχυση της ομάδας. Αν λοιπόν το ποσό δαπάνης για μεταγραφές παραμείνει, ας πούμε, στα περσινά επίπεδα και με δεδομένο ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ανανέωση στο ρόστερ σε μεγάλο βαθμό, άρα θα έρθουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο (εκτός της περίπτωσης να μας κάτσει μεταγραφή πρωτοχρονιάτικου λαχείου) ότι δεν θα αποκτηθεί κάποιος παίκτης αξιόλογος ώστε να μας κάνει να ξεχάσουμε τις ελάχιστες καλές στιγμές του Φορτούνη.
Είναι δεδομένο ότι σαν γαύροι θα έχουμε να λέμε:
1. Αν μείνει ο Φορτούνης τις πάρα πολλές κακές του εμφανίσεις (φυσικά ρίχνοντας το ανάθεμα στο "χοντρο" που τον κράτησε, επειδή έχει εκτός των άλλων και καβούρια)
2. Αν φύγει ο Φορτούνης τις έστω και ελάχιστες καλές στιγμές του (φυσικά ρίχνοντας το ανάθεμα στο "χοντρο" που τον πούλησε για να παντελονιάσει)
.....Πόσα πολλά τέτοιου είδους παραδείγματα έχω διαβάσει, ακόμη και στο ΡΑΤΜ !!!
Καταλήγω. Αν ήμουν Μαρινάκης στη θέση του Μαρινάκη και είχα σχετικά καλή πρόταση δεν θα δίσταζα. Η πώληση (και μάλιστα σε ικανοποιητική τιμή, είναι η βάση για το FFP της ομάδας μας.
.... Να ξεκουράσω και τα χέρια μου.

Εικόνα takis xwsiar

Ο Φορτουνης είναι ο καλυτερος Ελληνας ποδοσφαιριστης.Εγω Αποστολε θα το εβλεπα πονηρα αν ημουν στις αποφασεις τις ομαδας.Θα το καθυστερουσα και θα εβλεπα μεχρι ένα σημειο της προετοιμασίας της ομαδας(σε συνενοηση μα τον προπονητη)την συμπεριφορα του στην προπονηση και στο παιχνιδι της ομαδας.Αν δεν εχει αλλαξει κατι απ'την εικονα του τη φετινη,ενω όμως υποτίθεται ότι γινεται σωστη δουλεια στην ομαδα,θα τον εδινα.Αν όμως εβλεπα ότι σκιζεται στην προπονηση και αποδιδει αυτά που θα επρεπε εκεινη την περιοδο,τοτε δεν θα τον εδινα.Ισως όμως να συμβαινουν (η να συμβουν)πραγματα στην ομαδα που εμεις δεν τα γνωρίζουμε.Δηλαδη είναι άλλο να βρεθει απ'την ομαδα ενας παικταράς για τα Ελληνικα δεδομενα καποια στιγμη και άλλο να το λεμε ετσι.Τοτε μπαινεις σε άλλες σκεψεις.Παντως πολύ σημαντικο θεμα είναι η αποψη του προπονητη μας αλλα και το πλανο της διοικησης.Το σιγουρο είναι ότι ολοι ευχομαστε ότι γινει να μας βγει σε καλο.Χαιρετω φιλε

Εικόνα Marios

Κ Αποστολε χαιρεται,θα προσπαθησω να απαντησω στο ερωτημα σας απο 2 οπτικες γωνιες, η πρωτη ειναι η δικια μου ,θεωρω τον παικτη οτι πραγματικα ακομα και στα ασχημα του στο επιπεδο του πρωταθληματος μας ειναι πολυ ποιοτικος,ο Πελκας και καλα εκανε την καλυτερη χρονια της καριερας του εχοντας τα ιδια νουμερα με τον Κωστα,αυτο τα λεει ολα για το τι θεωρειται καλυτερος στην θεση του στην Ελλαδα,ο παικτης σε μια ομαδα οπως του Σιλβα που λειτουργουσε με συγκερκριμενο τροπο επαιξε στο maximux,δηλαδη εκανε πολλα,παλι δεν μπορει να πει κανεις οτι εβαλε ενα γκολ που πραγματικα αλλαξε την ιστορια αλλα ηταν εκπληκτικος,αυτο το εκανε με εναν τροπο παιχνιδιου που του ταιριαζε και με συμπαικτες που του ταιριαζαν,η απουσια του Μιλι φαινεται ξεκαθαρα οτι του στοιχισε,ο Φορτουνης δεν ειναι παικτης να παιρνει την μπαλα απο πισω,θελει να παιζει στην πλατη των αμυντικων χαφ,αυτο του προσφερε ο Μιλι και δεν το εχει πια.Εγω παικτη με τα χαρακτηριστικα του στα λεφτα που μπορουμε να δωσουμε, δεν θα βρουμε,αν βαλουμε στο ζυγι οτι οποιο μεγαλο συμβολαιο φεραμε δεν επιασε ειτε αυτος περσι εκανε παπαδες βλεπε Οφοε,λεω να μεινει,γιατι και στην Τουρικα δεν θελει να παει.Απο την αλλη αμα η ΠΑΕ θεωρει οτι ειτε μπορει να φερι καλυτερο παικτη,ειτε τα λεφτα που θα παρει ειναι εντυπωσιακα και αυτος ο παικτης δεν εχει να προσφερει αλλα καθως δεν δουλευει οπως πρεπει και η τιμη του θα συνεχισει να πεφτει,ας τον δωσει,η ομαδα ουσιαστικα κανει restart.Η αποφαση ειναι δυσκολη,αλλα πρεπει να ξερουμε τι παμε να παιξουμε και πως και αυτο θα το ορισει ο προπονητης!

Εικόνα Harry red logic

Για τον Φορτούνη έγραψα την γνώμη μου νωρίτερα (δυστυχώς έχω κάτι τραύματα στο στομάχι από την απόδοση του την τελευταία διετία που δεν μπορώ να τα ξεχάσω) έγραψα ακόμη και για τον Λάζαρο(ούτε κλαίει ούτε γελάει με την ζυγαριά να γέρνει προς το γελάει).
Σημασία έχει ο Πρόεδρος να ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα ξεκινώντας από την άμυνα.Ελπίζω να δουλεύουν με ΣΧΕΔΙΟ!
Παρεμπιπτόντως να γράψω κάτι για διάφορα αρδοτσατσόνια που πρωτοστατούν σε προκλητικό κομπλεξισμό και ύβρεις κατά του Θεού-Θρύλου.
Τελευταία ελεεινή εντύπωση μου αφήνει ένας Τσατάλης στον Sport fm ,παίρνει πολλά πιτόγυρα bonus από τον Νιάου?
Έχει πολύ χολή μέσα του και ξεχειλίζει!

Εικόνα sotiris chios

Με 12 και ένα ποσοστό μεταπώλησης να δοθεί χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή είναι η γνώμη μου.

Εικόνα dhmos64

Η περίπτωση του Φουρτούνη μου θυμίζει Απόστολε τον Μάικ ( Μάικ= Γαλάκος). Θα παίξει σήμερα ο Μάικ ή θα είναι πάλι χώμα; Θα κάνει προετοιμασία ο Μάικ αυτό το καλοκαίρι ή θα απέχει. Θα μείνει ο Μάικ ή θα ζητήσει μεταγραφή. Και όλα τα συγχωρούσαμε στον Γαλάκο όταν έκανε δυο-τρια ζογκλερικά. Ήταν παικταράς αλλά ήθελε μια ομάδα να δουλεύει γι' αυτόν.
Στο δια ταύτα Ο Μάικ πήγε στον βάζελο, ο Ολυμπιακός δεν χάθηκε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπάρχει και μάλιστα έφερε μεγαλύτερους παικταράδες. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Ολυμπιακοί έχουμε εμμονή με τον Φουρτούνη. Καλός για το ελληνικό πρωτάθλημα, μέτριος από τους μέτριους για Ευρώπη. Και τέλος πάντων ζητάω σταθερότητα και διάρκεια από ΄ποδοσφαιριστή αυτής της νευραλγικής θέσης. Πούλησέ τον και με τα λεφτά αυτά βρές κάποιον σαν τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο της Λυών.

Εικόνα ze ηλιας

Κατά τη γνώμη μου η ομάδα μας πρέπει να κτιστεί πάνω του.
Κρατάω μικρό καλάθι για το φετινό μπάτζετ-μακάρι να έχω λάθος-οπότε σε περίπτωση παραχώρησης τα χρήματα θα πάνε σε μπαλώματα.

Εικόνα nichio 1971

ΜΠΡΑΒΟ για το θέμα που έβαλες και τον τρόπο που το ΕΘΕΣΕΣ, Απόστολε.
Όπως έχεις καταλάβει, είμαι φαν του Κώστα για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους.
Τεχνική αρτιότητα, αριθμοί που ΖΑΛΙΖΟΥΝ στη θητεία του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, χαρακτήρας χαμηλών τόνων. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, όμως δεν είναι ο σκοπός αυτός.
Αντικειμενικά μιλώντας, ο Κώστας έχει κάνει τον κύκλο του στην ομάδα. Έφτασε στο peak του επί Σίλβα (όταν είχε Μιλιβόγεβιτς & Κασάμι πίσω του..) και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, όπως ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ.
Το μεγαλύτερο ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ του, η αδυναμία του να βγει μπροστά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, σε μια ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ. Το λένε και ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. Δεν το είχε, δεν το έχει και πιθανότατα δεν θα το έχει στο μέλλον, γιατί αυτό είναι χάρισμα και όχι ικανότητα που την αποκτάς στην πορεία.
Αν η διοίκηση θέλει να έχει κάποιο όφελος η ομάδα από τον Κώστα, τώρα είναι η στιγμή.
Αν ο Κώστας κρίνει ότι δεν μπορεί άλλο, τώρα είναι η στιγμή.
Αν όμως και η διοίκηση ΚΑΙ ο Κώστας θεωρούν ότι πρέπει να συνεχίσει την ομάδα, τότε να μείνει αφού ομώς αγοραστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα ΡΗΜΑΔΙ ΕΞΑΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ. Αν είναι να μείνει και να παίζει με τον Ρομάο και το ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ πίσω του, θα οδηγηθούμε σε ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ και περισσότερα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ (πλην Ζιοβάνι :) :) :) )

Εικόνα Ψηλός

Αν πρόκειται να τον δώσει, να τον δώσει αφού ΠΡΩΤΑ αγοράσει κάποιον άλλον για αντικαταστάτη του, που να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από το Φορτούνη (και δεν εννοώ το Χριστοδουλόπουλο). Θα είναι μεγάλο λάθος να τον πουλήσει, απλά και μόνο επειδή είναι καλή η προσφορά, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι θα φέρει στη θέση του κάποιον άλλον, καλύτερο. Γιατί αν φύγει ο Φορτούνης κι έρθει κάνας τυχάρπαστος, θα αποδυναμωθούμε κι άλλο στην επίθεση. Πρέπει να κάνουμε κινήσεις που να συμφέρουν την ομάδα, όχι απλώς να πουλάμε σε πρώτη ευκαιρία. Πέραν τούτων, ο Φορτούνης είναι από τους λίγους (πια) παίχτες που έχουν μείνει πάνω από 2-3 χρόνια στην ομάδα και θα μπορούσε να είναι στο «βασικό κορμό» που τόσα χρόνια ονειρευόμαστε και δε βλέπουμε. Παρά τα προβλήματά του (βαρεμάρα, απειθαρχία και δεν ξέρω τι στο διάλο ακόμα), νομίζω ότι θα πρέπει να φύγει ΜΟΝΟ ΑΝ έρθει ΠΡΩΤΑ ένας πιο καλός.

Εικόνα George_Str

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ,ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ,ΒΕΒΑΙΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΙΣΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΝΟΜΤΖΩ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ,ΟΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΒΑΡΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ 12ΜΥΡΙΑ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΛΙΓΑ ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ,ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Εικόνα dimitrov7

Σε 1η φάση θεωρώ παντελώς αναξιόπιστη κάθε πληροφορία από Τουρκία. Από εμπειρία επί των θρυλοποδοσφαιρικών με Τούρκους δεν τους πιστεύω καθόλου. Οθωμανική π@π@ρολογία ξεκάθαρα. Θα πειστώ μόνο αν δω υπογεγραμμένο συμβόλαιο.
Σε 2η φάση με 12αρού δεν τίθεται θέμα. Ο Βαγγέλας τον τυλίγει και τον στέλνει. Κι άσε τον κυρ Απόστολο και τον Δημητρώφ να το λιβανίζουν. Η πραγματικότης λέω. Λύνεται και το θέμα Μάριν ... μένει.
Βεβαίως θα γεμίσουν τα κοινωνικά μύδια με κλάματα ερυθροανώμαλων που ... ξεπούλησε τον παιχταρά .... από όλους αυτούς τους ερυθροανώμαλους που τον βρίζουν - τον Βαγγέλα - γιατί τον έχει .... και τον Κώστα γιατί υπάρχει γενικώς.
Προσωπικά δεν αλλάζω γνώμη για Κώστα(και για Καρίμ, Μάριν) ..... Κι ο κόουτς διαβάζω τον θέλει. Για μένα δεν υπάρχει θέμα εξ αρχής. Και βέβαια κανείς δεν ρώτησε τον Κώστα. Αν ρωτηθεί ... λέω .... από Θρύλο δεν φεύγει. Πέραν τούτου αντεπίθεση με πούληση Φορτούνη δεν γίνεται ....εκτός πια κι αν έχεις άλλα "μπαμ" στο πρόγραμμα.

Εικόνα KCS

ΟΧΙ και με τίποτα δεν θα πουλούσα τον θεωρητικά καλύτερο Ελληνα παίκτη του Ολυμπιακού στην τελευταία ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος που εδρεύει σε μια πόλη στην "εξορία του Αδάμ". Ξεκάθαρα σας λέω πως αυτό είναι για μένα ΞΕΦΤΙΛΑ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ για τον Ολυμπιακό!

Επιπλέον ένας λόγος ακόμη είναι πως είμαι βέβαιος πως ΔΕΝ θα αντικατασταθεί με καλύτερο. Διότι αυτό έχει γίνει και με τον Μιλιβόγεβιτς (τραγωδία η πώληση ειδικά αυτού) και με τον Ρέτσο ακόμα και με τον Ιντέγιε!

Σημειώνω πως ο ίδιος ο παίκτης δεν ενδιαφέρεται για Τουρκία γενικά, ούτε καν για Μπεσίκτας δεν θέλει.

Εικόνα PGK

Ο Φορτούνης επί Σιλβα κοστίζει πολύ περισσότερο από 12 000 000. Ο Φορτούνης των δύο τελευταίων όμως ετών απετέλεσα πρόβλημα για την ομάδα. Όταν ήταν μέσα η ομάδα ήταν σαν έπαιζε με 10 παίκτες. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία για τις ικανότητές του αλλά η εν γένει νοοτροπία του είναι ο παράγων, ο οποίος θα τον διώξει από την ομάδα αν τελικά φύγει.Άποψή μου είναι να φύγει αν η προσφορά των 12 εκ. είναι αληθινή. Προσωπικά δεν βλέπω τον Κωστακη να αλλάζει μυαλά και στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο το ταλέντο.

Εικόνα Harry red logic

Ο Κωστάκης έχει τεχνικές αρετές, ποιότητα, ταχύτητα και ποδοσφαιρική οξυδέρκεια αλλά δεν έχει δύναμη, ένταση, διάρκεια, σταθερότητα, ψυχή και το κυριότερο δεν έχει ισχυρή θέληση για να δουλέψει να καλύψει τις αδυναμίες του.
Χρήσιμος για τις εκλάμψεις του για τις καλές του ενέργειες αλλά στα δύσκολα μάτς, παίζουμε με έναν λιγότερο η μισό λιγότερο.
Θα μου πείτε με μια ενέργεια μια έξυπνη ασίστ μπορεί να δημιουργήσει ένα γκόλ ακόμη και προυποθέσεις νίκης!
Αυτά μπαίνουν στην μια πλευρά της ζυγαριάς.
Στην άλλη πλευρά τα μύρια. Αν είναι 12 η και παραπάνω ΝΑ ΔΟΘΕΙ με τον όρο να πάρουμε ένα πολύ καλό δεκάρι που θα έχει αυτό που χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο «ταχύτητα-δύναμη-καλή τακτική συμπεριφορά»
Πιστεύω ότι με λιγότερα χρήματα και ψαγμένο scouting είναι εφικτό!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Έχω γράψει αρκετές φορές τη γνώμη μου για τον κώστα. Με 12 εκ. ας πάει στο καλό. Τι δεν έχει ως παίκτης; Το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει τη στόφα του ηγέτη. Πάει καλά όταν πάει καλά και το παιχνίδι. Ποτέ δεν πήρε την ομάδα στις πλάτες του όταν στράβωνε το πράμα. Καλός παίκτης, αλλά στη θέη του θέλουμε ΗΓΕΤΗ. Θα μπορούσε ίσως ο νέος προπονητής να κάνει το θαύμα;;; Άγνωστο.

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Σόφτ παίχτης,χωρίς αρχηγικές ικανότητες,αγέλαστος,δείχνει μη επικοινωνιακός. Εβγαλε αρκετούς τραυματισμούς,χάνει εύκολα το ηθικό του.Ξέρει μπάλα και μπορεί να αξιοποιήσει τον συμπαίκτη του.Νομίζω οτι με 12-13 μύρια μπορείς να βρείς καλύτερον .Η Γνώμη μου ,με τα λεφτά αυτά ,κόκκινη κορδελίτσα και φιλάκια.