ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥΜΠΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ "ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΙ΄ΑΣ ΜΕ ΚΡΑΖΟΥΝ"....



Διάβασα τώρα κοντά, Δευτέρα απόγευμα, την είδηση κι΄επειδή όπως ξέρετε καλά ιδίως οι παλιοί, του λόγου μου φροντίζω περιοδικά να καλύπτω εκτός απ΄τις αθλητικές, και τις καλλιτεχνικές αλλά και τις επιστημονικές σας ανάγκες, σπεύδω προς ενημέρωσίν σας.

Οι περιβόητοι ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ στην Ψυχιατρική, περιγράφηκαν πριν χρόνια από τον θεωρούμενο πατέρα της επιστήμης αυτής, τον Σίγκμουντ Φρόϊντ. Κάποτε μάλιστα είχα κάνει ένα άλμα πίσω στον χρόνο και του΄χα πάρει συνέντευξη εκ μέρους του RATM για τον Γιάννη τον Αλαφούζο, την οποία και είχα αναρτήσει σε τούτο το στέκι. Ήταν η εποχή που η διεύθυνση του σάϊτ μ΄έστελνε τακτικά στο εξωτερικό ή και στη χώρα μας για να παίρνω συνεντεύξεις από σημαίνουσες προσωπικότητες όπως τον Μωϋσαπόστολο, τον προφήτη Ιατήρα, τον κόμη Legenda στα Καρπάθια, τον Τζεντάϊ Μάστερ Γιόντα κ.α.

Με δυο λόγια, να θυμίσω ότι οι μηχανισμοί αυτοί κινητοποιούνται από το άτομο, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, προκειμένου αυτά να διαχειριστούν στενόχωρες καταστάσεις και ν΄απαλλαγούν έτσι από το μεγάλο άγχος που οι προηγούμενες θα τους προκαλούσαν, αν τις αντίκρυζαν κατάματα και παραδεχόντουσαν την οδυνηρή αλήθεια. Για παράδειγμα, έχουμε πάει για μπάνιο με μια παρέα καινούρια, υπάρχει όμως ένας που δεν τον χωνεύω τον πούστη με τίποτα, γιατί χωρίς να με ξέρει, μου΄χε κλέψει κάποτε μια γκόμενα-κούκλα που την είχα ερωτευτεί του κερατά. Μπαίνει λοιπόν αυτός ο μάγκας στη θάλασσα, απομακρύνεται πολύ απ΄την παραλία, κάτι δεν πάει καλά όμως και τον βλέπουμε κάποια στιγμή από μακριά ν΄αγωνίζεται σπασμωδικά για να μην πνιγεί ο καριόλης. Η παρέα στην παραλία αλαφιάζει και μεταξύ άλλων ρωτάει κι΄εμένα όλο αγωνία αν μπορώ να πάω ΕΓΩ να τον σώσω. Κι΄εγώ αρνούμαι να πάω, αλλά δεν τους λέω φυσικά κατάμουτρα τον αληθινό λόγο, παρά προφασίζομαι, ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΩ την αρνησή μου δικιολογούμενος ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΑΝΙΟ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! ( Αν και ξέρω και παραξέρω, απλά θέλω να πνιγεί το σίχαμα....). ΑΥΤΟΣ είναι ένας αμυντικός μηχανισμός, που λέγεται ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ. Τέτοιοι, υπάρχουν πολλοί στη ζωή: Απώθηση, Άρνηση, Ακύρωση, Μετουσίωση, Προβολή, αλλά και το σε όλους γνωστό μας Χιούμορ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, που μας ενδιαφέρει εδώ.

Πάμε στη είδηση. Τί άλλο; Ξαναμίλησε σε συνέντευξη, το παιντί. Ο Ραζβάν, ντε... Και μηρύκασε πάλι το γνωστό παραμύθι περί φόβου δικού μας για την Παοκάρα, περί αδικίας της, περί...μαφίας, περί συνωμοσίας Ολυμπιακού - Άεκ εναντίον της ομαδάρας του, υποτίμησε ως εικός το ρολό της ταμειακής μηχανής ( όχι το ρολό με χαρτί, καρντάσια, τη μισή αλήθεια λέτε ), "δικαιολόγησε" την μπούκα του ένοπλου Ιβάν στο χόρτο και τα συναφή γνωστά. Το αδιαλείπτως αναμασώμενο σενάριο είναι της επιλογής Σαββίδη και των "ειδικών" στην επικοινωνία που τον περιστοιχίζουν. Μιλάμε για κλασική περίπτωση ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗΣ της αποτυχίας του μελανόλευκου σωματείου, μιας και η πραγματική αιτία για δαύτη είναι Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: εσωστρεφής, κομπλεξική, παρανοϊκή, εμπαθής. Ο μικρομέγαλος, που τα βάζει με όλους και με όλα προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής. Αμ πώς; Με τη μαλακία που τον δέρνει, γενεές γενεών τώρα; Και που αρνούνται να τη δεχτούν; ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημά τους. Πετάξανε αντικείμενο στη μούρη του αντίπαλου προπονητή, του ματώσανε το ούλο, μπήκε ο πρόεδράς τους στο γήπεδο διαμαρτυρόμενος έξαλλα με μια κουμπούρα ζωσμένος, έκαναν και τα δύο περιστατικά - ιδίως το δεύτερο - τον γύρο του κόσμου, ξεφτιλιστίκανε κι΄οι ίδιοι και η χώρα, αποβλήθηκε αυτομάτως ο Πάοκ απ΄την Ένωση των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων, τιμωρήθηκαν ελέω Συριζανέλ με τις ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, και μου βγαίνουνε ( θρασύτατα μα και ηλίθια ) και...διαμαρτύρονται κιόλας!

Να η συνέντευξη:

http://www.a-sports.gr/articles-186680/loutseskou-promelethmena-ta-mat-m...

Κι΄εδώ τελικά δεν έχουμε ΜΟΝΟ εκλογίκευση. Έχουμε συνδυασμό ψυχοδυναμικών μηχανισμών άμυνας του ΕΓΩ τους. Έχουμε και ΑΡΝΗΣΗ και ΠΡΟΒΟΛΗ. Mixed salad. Άρνηση, εσκεμμένη αλλά και όχι, να παραδεχτούν τα παόκια την πικρή γιαυτούς πραγματικότητα της απώλειας του πρωταθλήματος ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ και μόνο ( το τρελό πανηγύρι τους για το...Κύπελλο, μόνο αυτό δείχνει έμμεσα ) και Προβολή, επειδή προβάλλουν και ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ στους άλλους, τον Ολυμπιακό, την Άεκ, το γαμημένο αθηναιοκεντικό κράτος κλπ, πράγματα κακά, τα οποία όχι μόνο έκαναν τούτη τη χρονιά, αλλά και το παράχεσαν κιόλας, βλέπε διαιτητικές αβάντες και πειθαρχικά τιμωρητικά...χάδια, προκλητικά και σε αντίθεση κατάφωρη για τον Ολυμπιακό.

Προβλέπω να συνεχίζουν το παραμύθι τους. Υστερούν τόσο πολύ νοητικά, που αποκλείω να το σταματήσουν. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι τους βολεύει. Αντίθετα, τους ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ. Κι΄αυτοί το συνεχίζουν.Τί να πω; Μα τόσο κόπανοι; Κι΄ενώ έχουν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Που θα΄ναι πιθανότατα το πρώτο  φαβορί για του χρόνου. Εξαρτάται κι΄από μας τούτο το τελευταίο. ΕΧΟΥΝ όμως μια στρωμένη κατάσταση, που θέλει μερικές προσθήκες ακόμη για να γίνει πολύ δυνατή. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΝ Μ΄ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ... Αλλά τί ζητάω ο άνθρωπος; "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Συμπληρώνω: νιονιό.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε και που΄ναι τα καλλιτεχνικά νέα για τα οποία μας μίλησες στην αρχή, Απόστολε;

Εεεε, πολλά θέτε. Δεν σας φτάνει η φωτο της ανάρτησης κι΄ο τίτλος; Μη...μπουκώσετε κιόλα...

Σχόλια

Εικόνα dhmos64

Και τι άλλο δήλωσε Απόστολε; Ο Παοκ ,λέει, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Α, αυτός πρέπει να διαβάζει τις αναρτήσεις σου, διότι αυτό έχει γραφτεί από σένα πριν 2 μήνες περίπου, για τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό, αποκρουστικό να βλέπεις που μπορεί να καταντήσει ένας προπονητής για να γλύψει το αφεντικό του.Είναι σιχαμερός και σκουλήκι. Όσο για την δήλωσή του περισσότερο θα ταίριαζε ότι Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Εικόνα apostolos gaganis

Διαφέρουν απλώς, είναι αντίθετα για την ακρίβεια, τα πρίσματα μέσω των οποίων βλέπουμε τα πράγματα. Δύο κόσμοι. Ευτυχώς...

Εικόνα Red Kokkinos

Αποστολε ξεχασες την ....Μεταρσιωση.

Εικόνα apostolos gaganis

Ουπς! Καλά λες....

Εικόνα Ηγέτης7

Ας αφήσουμε τους ανύπαρκτους στην ανυπαρξία τους.Με το μπάσκετ τι γίνεται.Φεύγουν οι Αφοί?

Εικόνα apostolos gaganis

Καπνός υπήρξε πάντως.