AΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ VAR....



Ανασκόπησα μέρος τη σχετικής...βιβλιογραφίας, βλέπω ανελλιπώς τα παιχνίδια του Μουντιάλ με την εκάστοτε χρήση του VAR, παρακολουθώ από καιρό και την ειδησεογραφία μας σχετικά με την αναφερόμενη εισαγωγή του από την ΕΠΟ κατά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο και λέω να συμβάλω το κατά δύναμιν στο θέμα. Μια καλή, γιατί είναι υπεύθυνη, με μπόλικες εικόνες και επεξηγηματικά βίντεο, πρόσφατη ενημέρωση στα αγγλικά γύρω από το θέμα, είναι η παρακάτω: 

https://football-technology.fifa.com/en/innovations/var-at-the-world-cup...

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ:

Το VAR ( Video Assistant Replay ) λοιπόν είναι ένα μικτό σύστημα τηλεοπτικών συσκευών και εξειδικευμένων ανθρώπων που παρακολουθούν μαζί λεπτομερέστατα τους αγώνες ( μιλάμε για το ποδόσφαιρο ), ελέγχουν τον καθένα επιμελώς καθ΄όλη τη διάρκειά του και έχουν ως αποστολή να υποστηρίζουν και να συμβουλεύουν τους διαιτητές στην δικαιότερη και πιο αμερόληπτη άσκηση των καθηκόντων τους. Το VAR δεν λαμβάνει αποφάσεις. Το διευκρινίζω. Το VAR ελέγχει, ξεκαθαρίζει, αποφαίνεται και παρεμβαίνει στην διαδικασία τέλεσης ενός αγώνα, είτε από μόνο του είτε μετά από αίτημα του διαιτητή, ΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ αυτόν για μια φάση, ενώ δεν τον υποκαθιστά με κανένα τρόπο στην ΤΕΛΙΚΗ απόφαση, την οποία παίρνει ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο διαιτητής. Γνώμονας του VAR είναι "η μικρότερη παρέμβαση με το μέγιστο όφελος" ( minimum interference with the maximum benefit ).

Σε ποιές περιπτώσεις παρεμβαίνει το VAR σ΄ένα παιχνίδι;

Σε τέσσερις και ΑΦΟΥ η απόφαση της ομάδας VAR για την εξεταζόμενη περίπτωση, είναι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ: 1) Στα γκολ. 2) Στα πέναλτι. 3) Στις απευθείας κόκκινες κάρτες, και 4) Στην διευκρίνιση της ταυτότητας του παίκτη εκείνου που έχει υποπέσει πράγματι σε μια παράβαση και την κατάλληλη υπόδειξη, αν ο διατητής έχει ενοχοποιήσει λανθασμένα κάποιον άλλο παίκτη ως υπεύθυνο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΕΡΑ:

1. Ελέγχονται όλα τα γκολ και εξετάζεται η εγκυρότητά τους, αν δηλ. έγινε ή όχι κάποια παράβαση πριν από την επίτευξη του γκολ, όπως οφσάϊντ ή επιθετικό φάουλ εντός ή εκτός της περιοχής της παράβασης ή η μπάλα ήλθε στον σκόρερ ενώ αυτή ήταν εκτός γραμμής. Σε κάθε περίπτωση αντικανονικότητας του τέρματος, το VAR συμβουλεύει κατάλληλα τον διαιτητή και εφ΄όσον βεβαίως αυτός το έχει πριν κατακυρώσει. Ομοίως και αν έχει ακυρώσει κάποιο γκολ, που βρέθηκε όμως από το VAR κανονικό.

2. Ελέγχονται όλα τα δυνητικά ( potential) πέναλτι. Δηλαδή, πρώτον εξετάζεται αν υπήρξε όντως ή όχι φάουλ και στη συνέχεια αν τούτο έγινε εντός ή εκτός της μεγάλης περιοχής του αμυνομένου. Αν υπάρχει διάσταση μεταξύ σφυρίγματος ή όχι του διαιτητή και πραγματικότητας, όπως την διαπιστώνει το VAR, ειδοποιείται σχετικά ο διαιτητής για το γεγονός κι΄εκείνος αποφασίζει για το τί θα κάνει εν τέλει. ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤIΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ VAR.

3. Έλεγχος όλων των απευθείας κόκκινων καρτών, δηλ. των απευθείας αποβολών και συμβουλή αν χρειάζεται προς τον διαιτητή. Το υπ΄αριθμ. 4 διευκρινίστηκε πιο πάνω.

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ VAR Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ-VAR ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; 

Ο διαιτητής μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του VAR εφ΄όσον αμφιβάλλει για κάτι ή πάει να...τιναχτεί ένα ματς στον αέρα από μια αμφισβητούμενη φάση, ενώ η ομάδα-VAR ( μέσω ενδοεπικοινωνίας με τον διαιτητή ) παρεμβαίνει αν του έχει διαφύγει κάτι το οποίο πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δει π.χ. χέρι ή ανατροπή στην μεγάλη περιοχή. Η ομάδα-VAR, σημειώνω, παρεμβαίνει ΜΟΝΟ σε απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ φάσεις, ενώ η τάση είναι να μην παρεμβαίνει σε αγκαλιάσματα και ανατροπές σε κτυπήματα κόρνερ ή φάουλ προς την μεγάλη περιοχή, παρά μόνον αν η ανατροπή γίνει σε παίκτη που είναι ολοφάνερα σε θέση για την επίτευξη τέρματος.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η ομάδα VAR στην Μόσχα αποτελείται από 4 διαιτητές και 4 τεχνικούς και η αίθουσα στην οποία αυτοί βρίσκονται ονομάζεται VAR Control Room. Yπάρχει ο επικεφαλής διαιτητής-VAR ( Video Assistant Referee ), o οποίος παίρνει την απόφαση για μια φάση μετά από γρήγορη σύσκεψη με τους βοηθούς του και είναι εκείνος o οποίος την ανακοινώνει στον διαιτητή του αγώνα ( μόνο αυτός συνδιαλέγεται μαζί του ), ενώ οι άλλοι 3 βοηθοί του αποκαλούμενοι διεθνώς AVAR1, AVAR2 και AVAR3, έχουν και αυτοί τα καθήκοντά τους. Επισημαίνω εδώ τέσσερα στοιχεία: 1) ότι ο AVAR2 είναι ειδικός και υπεύθυνος για τα οφσάϊντ και επιλέγει μαζί με τον διαιτητή-VAR, τον επικεφαλής δηλαδή, τις κατάλληλες για κάθε περίπτωση και όχι μόνο τα οφσάϊντ γωνίες λήψης και θέασης τις οποίες ετοιμάζουν οι 4 τεχνικοί της ομάδας, 2) ότι οι επανεμφανίσεις ( replays ) των σκηνών γίνονται σε φυσική, αργή και εξαιρετικά αργή ( ultra slow ) ταχύτητα, 3) ότι η ομάδα VAR εκτός της πρόσβασής της σε όλες τις τηλεοπτικές κάμερες που "γράφουν" το ματς, έχει και δύο κάμερες επί πλέον στη διάθεσή της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα οφσάϊντ, δείγμα της σημασίας των, και 4) ότι ο βοηθός διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο δεν παίρνει αποφάσεις, ενημερώνει όμως τον διαιτητή για το VAR.

Ειδικότερα στην Μόσχα αυτή την περίοδο, ο επικεφαλής διαιτητής του VAR και η ομάδα του έχουν πρόσβαση σε 33 κάμερες εκ των οποίων οι 8 είναι super slow motion, με τις 4 απ΄αυτές να είναι ultra slow motion, ενώ οι εικονικές γραμμές για την ανάδειξη ή όχι των οφσάϊντ αποτελούν προϊον μιας μακράς και επίπονης στη λεπτομέρειά της διαδικασίας, της οποίας με εντυπωσίασε το βίντεo ( υπάρχει στην παραπομπή που έδωσα στην αρχή του άρθρου ), ενδεικτικά όλα ετούτα της προσπάθειας της νέας τεχνολογίας για την μεγαλύτερη δυνατή ελαχιστοποίηση των όποιων διαιτητικών λαθών σ΄έναν αγώνα και συνεπώς την πιθανή αλλοίωση του αποτελέσματός του. Προσθέστε και τις δύο κάμερες τις οποίες προανέφερα αποκλειστικά για τα οφσάϊντ, σύνολο δηλ. 35....

Για τους...μελετηρούς και ανθεκτικούς στην ανάγνωση σύγγαυρους να αναφέρω ακόμη ότι, όπως θα είδαν ήδη στο μεταδιδόμενο Μουντιάλ, υπάρχει και μια οθόνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά εκτός χόρτου σε κάποια περιοχή καλούμενη Referee Review Αrea, όπου ο διαιτητής μπορεί να πραγματοποιήσει μια βιντεο-επανεξέταση φάσεων γκολ, πέναλτι και κόκκινων καρτών ( Οn field review ), σε συνεννόηση πάντα με το VAR, προς διευκρίνισή τους και πριν πάρει την οποιαδήποτε ΤΕΛΙΚΗ του απόφαση. Το VAR, το ξαναγράφω, δεν έχει την πρόθεση να υποκαταστήσει τον διαιτητή, να τον μειώσει, να του υποβαθμίσει την θέση και το κύρος αν θέλετε, αλλά αντίθετα να τον προφυλάξει απ΄το καθοριστικό σφάλμα και να του ενισχύσει έτσι σημαντικά την αυτοπεποίθηση, αφού αυτός θα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι υποστηρίζεται στην αποστολή του από ένα σύστημα ειδικών ανθρώπων και συσκευών τελευταίας τεχνολογίας, άρα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.

Τέλος, θεωρώ απαραίτητο να σημειώσω ότι μέσω ενός ειδικού συστήματος, του VAR Information System, oι αθλητικοί ρεπόρτερς, οι τηλεθεατές και οι φίλαθλοι στις κερκίδες, ενημερώνονται με ειδικές προβολές σε οθόνες και γιγαντο-οθόνες για τα κυριότερα από τα τεκταινόμενα, ενώ ( σου φεύγει το κεφάλι δηλαδή...) στα νοκ άουτ παιχνίδια έχουν προβλεφθεί και δύο επιπρόσθετες κάμερες ultra slow motion για ΚΑΘΕ γκολ...

Μ     Ε     Ρ     Ι     Κ     Ε     Σ          Σ     Κ     Ε     Ψ     Ε     Ι     Σ          Μ     Ο     Υ          Τ     Ω     Ρ     Α  .   .   .

Καλά και ωραία όλα αυτά για...κανονικές χώρες. Για τη δική μας όμως; Αυτή την ιδιαίτερη χώρα με την γνωστή και ανίατη οπαδική αγριότητα; ΤΗΝ ΑΣΙΓΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΒΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ Ή ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΔΟΛΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ Ή ΣΤΡΕΒΛΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ; Τί θα κάνει το VAR, όποτε και όπως - δεν ξέρω - εφαρμοστεί; Λένε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη για την Σούπερ Λιγκα τη σεζόν που έρχεται.

Εγώ ισχυρίζομαι ότι ούτε με το VAR, και εύχομαι να διαψευστώ, θα στρώσει η κατάσταση. Κάτι λίγα και αν, θα γίνουν. Είναι βάρβαρος, άξεστος οπαδός, αλλά και παράγοντας ο Έλληνας. Γνήσιος ή νατουραλιζέ. Αγύριστο κεφάλι. Ισχυρογνώμων μέχρι Παναγίας. Πρωτόγονος. Τυφλός. Κουτοπόνηρος. Εμπαθέστατος. Ένας...σανοκαταναλωτής του κερατά που το "παίζει" μάγκας, έξυπνος, ή και υπεράνω. Στερείται εντελώς αθλητικής, φίλαθλης παιδείας. Μη σου πω ότι μπορεί να δούμε και πρωτόγνωρα πράματα με το VAR. Eίπα: Μακάρι να διαψευστώ παταγωδώς. Αλλά....

-  Αφού υποτίθεται ότι το VAR θα βρίσκεται εκεί όπου πρέπει για να διορθώνει της διαιτητικές αβλεψίες, γιατί ο Ιβανάκος κι΄ο Τιγράκος πολεμάνε καθώς λέγεται ο ένας τον άλλο σαν παλαβοί για το ποιός θα΄χει τη σεζόν που΄ρχεται το πάνω χέρι στη διαιτησία; Τίιι τέρατα ετοιμάζουν πάλι; Ή είναι τόσο αφελείς;

-  Τί δουλειά έχει να πληρώσει ο Ρώσος την εγκατάσταση του VAR; Είναι έγκλημα καθοσιώσεως, αν θα επιτραπεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω κι΄αν έχει μπει ήδη στα σκαριά αυτή του η πρόταση. Δεν το ξέρω, ομολογώ...

-  Για να πω ότι θα΄χω κάπως το κεφάλι μου ήσυχο, θα πρέπει εκτός από ξένους διαιτητές τουλάχιστον στα ντέρμπι, και ο επικεφαλής διαιτητής-VAR εδώ στην Γραικία αλλά και οι βοηθοί του αν είναι δυνατόν, ΟΛΟΙ, να είναι ΞΕΝΟΙ. Για ΟΛΗ την ποδοσφαιρική σεζόν, ΟΛΕΣ τις ομάδες και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Φοβάμαι, βλέπετε, τους Δαναούς και τις...VARοματσαράγκες τους. Οι χειρότεροι, εδώ στην Ελλάδα ζουν που είπε κι΄εκείνος ο γυαλάκιας με το μουστακομούσι, για να εξαφανιστεί ακολούθως το συγκεκριμένο άσμα του...

Σαν να "βλέπω" από τώρα τί θα γίνει αν βάλει το νικητήριο γκολ, ας πούμε, στην Τούμπα ένας δικός μας στο 90΄, ο όποιος διαιτητής το ακυρώσει, του πει όμως το VAR πως ήταν ξεκάθαρα κανονικό και το κατακυρώσει τελικά... Ή θα ΑΓΝΟΗΣΕΙ την υπόδειξη του VAR, για να μπορέσει να γυρίσει σώος σπίτι του; Θα μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο; Ε, ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ....

ΟΥΤΕ VAR MAΣ ΣΩΝΕΙ ΕΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ΄ΜΑΣΤΕ.  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΚΟΜΑ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΤΟ VAR BOHΘΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΝ  Θ-Ε-Λ-Ε-Ι-Σ  ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ. ΕΔΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ MIA ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ, ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ....

Σχόλια

Εικόνα sotiris chios

Δυστυχώς είσαι απόλυτα σωστός για την χρήση του VAR στην χώρα μας, θα το χρησιμοποιήσουν κατά που τους βολεύει τους ξεφτίλες εδώ το κάνουν στο παγκόσμιο.
Πιστεύω όλοι να θυμάστε στο αεκ-ΟΣΦΠ μετά το 0-2 μας έκλεισε ο κορυφαίος Μαλ...ας στο μισό γήπεδο με τα φάουλ που έδινε κατά κόρον υπέρ της κούλας το VAR τι θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση μάλλον ΤΙΠΟΤΕ φάουλ είναι.

Εικόνα Chevalier de Balibari

Το θεμα ειναι η αυξημενη εξουσια του κορακα... ειδικα αυτων της εξυγιανσης..
Βλεπω το μελλον σε μια crystal
ball
Μου δειχνει τα εξης
Καθε φαση που θα μπορει να στραφει εναντια μας ο κορακας θα εχει ψηφιακη βοηθεια..
Καθε φαση που θα αφορα αδικια σε βαρος μας .πιθανο πεναλτυ η offside
Ο κορακας ΔΕΝ θα επιλεγει φηφιακη βοηθεια..
Πχ βραζιλια και το φανερο επιθετικο φαουλ των.. αλβανων
Ο κορακας δε πηρε τη βοηθεια...
Σαμπως θα του κανουν μηνυση??

Εικόνα apostolos gaganis

Eίμαστε όλοι σκεπτικοί. Δεν θα πω προκατειλημμένοι. Εγώ, τουλάχιστον, παραμένω στο "σκεπτικός". Και περιμένω να δω. Αν ο διευκολυντής θα...διευκολύνει αποκλειστικά και με ποιούς τρόπους τους γνωστούς. Μόνο με ξένους 100% στην διαιτητική ομάδα VAR, η δουλειά...

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Το VAR θα ενεργοποιείται όταν το κοράκι το ζητήσει.Την εικόνα την βλέπει ο ίδιος και την απόφαση την παίρνει πάλι ο ίδιος.Και αν ακόμα του χτυπήσουν στο ρολόι ένα γκόλ ή κάτι άλλο ποιός τον εμποδίζει να το αγνοήσει????Ολα αυτά είναι ωραία και χρήσιμα για άλλες χώρες και όχι για την Ελλάδα της πουτανιάς και της βρόμας.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα δούμε. Εγώ δεν έχω βεβαιότητες. Προβληματισμό έχω. Ακόμα...

Εικόνα Harry red logic

Πως λεμε αμυνα για σεμιναριο ...αυτο το αρθρο επιμορφωση για σεμιναριο!
Το VAR οπως το μαχαιρι στα χερια του καλου χειρουργου η του φονια!!!εξαρταται....
Υ.Γ Μεταγραφες ακουω ...υπογραφες δεν βλεπω...εχουν γνωση οι φυλακες?????
Οπως βλεπουμε και στο Μουντιαλ ξεκιναμε απο αμυνα και πολυ καλα χαφ--ταχυδυναμη ποιοτητα!!!
Οψομεθα!

Εικόνα apostolos gaganis

Πιστεύω ότι φέτος θα φτιάξουμε ΟΜΑΔΑ. Είδες; Δεν γράφω ΘΕΛΩ να πιστεύω.

Εικόνα yiage

Αποστολαρος! Απο την κορυφη ως τα νυχια!

Εαν και εφοσον μπουμε σε εποχη VAR με κουμανταδορους ΚουκουλοΤριτσωνηδες τοτε μονο για τα καρακραυγαλεα θα ριχνουν συρμα και για τα μισοποδι/λιγοχερι ειτε σε οφσαη ειτε σε πεναρντι θα ενημερωνουν το αρχικορακι αναλογως τι εξυπηρετει ο καθε αγωνας στα συμφεροντα των δυο αφενταδων τους και εννοειται των δορυφορων αυτων.

Υγ. Πολλους χαιρετισμους στη γαυροπαρεα!

Εικόνα apostolos gaganis

Χαίρε εν ΓΑΥΡΙΣΜΩ αδελφέ! Το όργανο βοηθάει σημαντικά. Ο προβληματισμός μου είναι, όπως όλων μας φαντάζομαι, στους χειριστές του οργάνου, καθ΄ότι "όποιος έχει καεί στο χυλό κλπ.".

Εν τω μεταξύ, πάρε ΠΑΙΧΤΕΣ στις θέσεις-κλειδιά, δουλέψτε ΟΛΟΙ σκληρά και φτιάξτε ΟΜΑΔΑ...

Εικόνα Red Kokkinos

Και ομως Αποστολε, δεν εμπιστευομαι την "θεληση κρισης" απο τον στημενο διαιτητη... Στο γκολ που δεχτηκε η Βραζιλια εχει γινει επιθετικο φαουλτ αλλα το VAR ηταν αλλου... Σημερα στο παιχνιδι Αλβανιας-Σερβιας δυο Αλβανοι σωριαζουν τον Μιτροβιτσ στο εδαφος χωρις προσχηματα, αλλα ο εντολοδοχος δεν ειδε τιποτα καθως επισης και ολη η ...αμεροληπτη ομαδα των εξι "ειδικων"... Η επιλεκτικη "σχετικοποιηση" στο επακρον.

Εικόνα apostolos gaganis

Γιαυτό γράφω στο άρθρο ότι θα΄θελα στο διαιτητικό κουαρτέτο του VAR σε μας εδώ, να΄ταν - αν γίνεται - όλοι ξένοι...

Εικόνα Red Kokkinos

Και ομως Αποστολε, δεν εμπιστευομαι την "θεληση κρισης" απο τον στημενο διαιτητη... Στο γκολ που δεχτηκε η Βραζιλια εχει γινει επιθετικο φαουλτ αλλα το VAR ηταν αλλου... Σημερα στο παιχνιδι Αλβανιας-Σερβιας δυο Αλβανοι σωριαζουν τον Μιτροβιτσ στο εδαφος χωρις προσχηματα, αλλα ο εντολοδοχος δεν ειδε τιποτα καθως επισης και ολη η ...αμεροληπτη ομαδα των εξι "ειδικων"... Η επιλεκτικη "σχετικοποιηση" στο επακρον.

Εικόνα ThomasK

Πράγματι, τι άλλο έπρεπε να κάνουν του Μίτροβιτς για να
δοθεί πέναλτι;

Εικόνα ThomasK

Καλό θα 'ταν να εφαρμοστεί και εδώ όσο πιο ακριβοδίκαια γίνεται
και όπως λες (ως προς τα πρόσωπα κ.λπ.), αλλά διατηρώ τις ίδιες
επιφυλάξεις κι εκφράζω τους ίδιους φόβους, Απόστολε. Μακάρι να
διαψευστούμε.

Κατακαημένα Γιάννενα...
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=o5mH9_9KD1E

Εικόνα apostolos gaganis

Γιαυτό λέμε όλοι, Θωμά: Την ομάδα! Την ομάδα να ισχυροποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο...

Εικόνα ThomasK

Αναμφίβολα.
Σα να κολλήσαμε στα μεταγραφικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Περιμένω.

Εικόνα Romain

Γειά σου Απόστολε,

Εξαιρετική ανάλυση και Σωστότατο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!

Ειδικά με τον Κουκουλάκη υπεύθυνο του VAR, τι να περιμένουμε εμείς οι Ολυμπιακοί?

Άσε που εκεί στο VAR θα διαλέγουν ότι φάσεις τους συμφέρει να αλλάξουν τις αποφάσεις.

Αυτό που δεν είμαι σίγουρις είναι ποιός θα ελέγχει τους χειριστές του VAR, και πως θα τους ελέγχει αφού μόνο αυτοί θα έχουν πρόσβαση στις έξτρα κάμερες. Θα είναι πολύ δύσκολο για την ΚΕΔ να βλέπει όλες τις κάμερες σε κάθε ματς.

Εικόνα apostolos gaganis

Τίμια και ειλικρινά: Περίμενα ότι ΕΣΥ θα σχολίαζες αυτή την ανάρτηση. Ήμουν βέβαιος...

Ας ευχηθούμε να μας αντιμετωπίσουν καλύτερα φέτος, μα πάνω απ΄όλα να φτιάξουμε μια καλύτερη ΟΜΑΔΑ!